Lånespecifika villkor

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lånespecifika villkor"

Transkript

1 Lånespecifika villkor Lånespecifika villkor för Aktia Sparbank Abp:s masskuldebrevsprogram. Dessa lånespecifika villkor utgör tillsammans med de allmänna villkoren för Aktia Sparbank Abp:s masskuldebrevsprogram av villkoren för detta lån. De allmänna villkoren tillämpas om inte annat bestäms i de lånespecifika villkoren. Eventuella indikativa villkor är markerade med * ). Slutliga indikativa villkor för ett enskilt Lån publiceras på Internet på adressen under "Produkter och tjänster" och vidare under "Masslån" senast Betalningsombud: Aktia Sparbank Abp Lånets namn: Aktia masskuldebrevslån P Lånekapital: Högst euro *) Skuldebrevets nominella belopp: euro Antal skuldebrev: Högst 400 st *) Lånets prioritetsställning: Emissionssätt: Masskuldebrevslån. Lånet har samma förmånsrätt som Emittentens övriga förbindelser utan säkerhet. I form av värdeandelar Emissionsdag: Emissionskurs: Minimiteckning: Teckningsavgift: Rörlig euro Av tecknaren uppbärs varken teckningsprovision eller andra kostnader. Löptid: 10 år, Återbetalningsdag: , såvida förtida återbetalning ej har skett. Förtida återbetalning: Emittenten återbetalar lånet i dess helhet jämte upplupen avkastning, dock högst 6,0 %, efter år 5 ( ) eller efter år 6 ( ) ifall summan av de utbetalda avkastningarna, inklusive den avkastning som då förfaller till betalning, uppgår till inalles minst 30 % av lånekapitalet. Belopp som återbetalas: Ifall förtida återbetalning ej har skett återbetalas lånekapitalet på förfallodagen till kursen 100 % jämte upplupen avkastning och det återstående värdet på reservkontot. Teckningstid: kl kl Teckningsställe: Aktia Sparbank Abp, Mannerheimvägen 14 A, Helsingfors Betalning av teckning: Senast kl Ränta eller annan gottgörelse:

2 Ränta: På lånet betalas ränta/avkastning enligt följande: För tiden betalas en fast ränta på 6,0 % per annum. För tiden betalas en årlig avkastning, som är lika med den genomsnittliga årliga indexavkastningen räknad från startdagen till respektive värderingsdag, för de sista sju ränteåren ökad med det aktuella värdet på ett reservkonto, vilket årligen ökas/minskas med den del av den genomsnittliga årliga indexavkastningen i procent som överstiger/understiger 6,0 % för varje ränteår från och med det tredje ränteåret ( ). Avkastningen är högst 6,0 % per annum. Avkastningen för det tredje ränteåret ( ) beräknas enligt formeln: Avkastningen = Min [ 6,0%;Indexavkastningen t ], där t = 3 Avkastningen för det fjärde till och med det tionde ränteåret ( ) beräknas enligt formeln: Avkastningen = Min[ 6,0%;Indexavkastningen Re ] t + servkontot t 1, där t = 4-10 Indexavkastningen Indexavkastningen utgörs av avkastningen från startdagen till respektive ränteårs värderingsdag för Dow Jones Euro STOXX 50 SM Index. Indexet beräknas och publiceras av STOXX Limited, som ägs av Dow Jones & Company, Deutsche Börse AG och SWX Group. Mer information: Indexavkastningen uttrycks i procent och beräknas enligt formeln: Index Indexavkastningen = Index Max t t 0 1,0 där t = 3-10 Reservkontot beräknas för det tredje ränteåret ( ) enligt formeln: Reservkontot = Max[ Indexavkastningent 6,0%;0] där t = 3 Reservkontot beräknas för det fjärde till och med det tionde ränteåret ( ) enligt formeln: Reservkontot = [ Indexavkastningen Re servkontot 6,0%;0] där t = 4-10 Max t t 1 + Index0 är lika med det officiella slutvärdet för Index på startdagen.

3 Indext är lika med det officiella slutvärdet för Index på ifrågavarande värderingsdag. Startdag Värderingsdagar: Värderingstidpunkt: Betalningsdagar: , förutsatt att denna dag är en ordinarie börsdag. Ifall startdagen inte är en ordinarie börsdag, skall närmast följande ordinarie börsdag vara startdag , , , , , , och , förutsatt att dessa dagar är ordinarie börsdagar. Ifall en värderingsdag inte är en ordinarie börsdag, skall närmast följande ordinarie börsdag vara värderingsdag. Tidpunkten då indexets officiella slutvärde beräknas och publiceras av STOXX Limited, förutom ifall Marknadsavbrott råder, varvid värderingstidpunkten för varje aktie som ingår i indexet skall utgöras av den ordinarie stängningstidpunkten, obeaktat efterbörshandel eller annan handel utanför den ordinarie handelstiden, på den börs där handeln i respektive aktie enligt kalkyleringsombudets uppfattning huvudsakligen idkas samt för options- eller futurkontrakt med indexet som underliggande egendom, på Eurex-börsen , , , , , , och , förutsatt att dessa dagar är bankdagar i TARGET-systemet. Börs: Med börs avses för varje aktie som ingår i indexet den värdepappersbörs eller det prisnoteringssystem där handel i denna aktie eller i options- eller terminskontrakt med indexet som underliggande egendom enligt kalkyleringsombudets uppfattning huvudsakligen idkas eller en ersättande börs, samt EUREX-börsen. Ordinarie börsdag: Med ordinarie börsdag avses varje sådan dag då STOXX Limited har för avsikt att beräkna och publicera ett officiellt slutvärde för indexet och då börsen har för avsikt att vara öppen för normal handel. Störd börsdag: Marknadsavbrott: Med störd börsdag avses ordinarie börsdag då STOXX Limited inte beräknar och publicerar ett officiellt slutvärde för indexet, då börsen inte håller öppet eller då ett marknadsavbrott råder eller inträffar. Marknadsavbrott anses föreligga då det under de sista sextio minuterna innan börshandeln avslutas skett eller råder ett inställande eller annan inskränkning av handeln eller någon annan händelse som enligt kalkyleringsombudets bedömning försvårar eller stör handeln och erhållandet av marknadspriser och som gäller aktier, som ingår i indexet och enligt kalkyleringsombudets uppskattning utgör minst 20 procent av indexets värde, eller som gäller options- eller futurkontrakt med indexet som underliggande egendom, och kalkyleringsombudet bedömer att inställandet, inskränkningen eller händelsen är väsentlig. Marknadsavbrott anses också föreligga, då en eller flera börser, där handel med aktier som enligt kalkyleringsombudets uppskattning utgör minst 20 procent av indexets värde, eller med options- eller futurkontrakt med indexet som underliggande egendom, tidigarelägger den normala sluttidpunkten för den ordinarie handeln utan att ha meddelat därom minst sextio minuter före den tidigarelagda sluttidpunkten eller före tidpunkten då anbud senast skall inmatas i börsens affärssystem. Beräkning av slutvärde vid störd börsdag:

4 Ifall en värderingsdag är en störd börsdag skall närmast följande ordinarie börsdag som inte är en störd börsdag vara värderingsdag. Ifall störd börsdag föreligger även under de åtta följande ordinarie börsdagarna efter den ursprungliga värderingsdagen, skall den åttonde ordinarie börsdagen vara värderingsdag oberoende av att störd börsdag föreligger och Kalkyleringsombudet skall på det sätt han finner bäst fastställa indexets slutvärde i enlighet med formeln och metoden för beräkning av indexets slutvärde som var i kraft före den första störda börsdagen och med tillämpning av priset vid värderingstidpunkten på ifrågavarande börs den åttonde ordinarie börsdagen för varje aktie som ingår i indexet eller, ifall störd börsdag föreligger för en aktie denna åttonde dag, sin uppskattning gjord i god tro av det pris som hade rått vid ifrågavarande börs ifall störd börsdag inte hade förelegat denna åttonde ordinarie börsdag. Ersättning av organisation som kalkylerar och publicerar indexet: Ersättning av indexet: Ändringar i indexet: Avsaknad av index: Rättelse av indexet: Om indexet inte kalkyleras och publiceras av den organisation som dittills kalkylerat och publicerat indexet utan av en ny organisation, som kalkyleringsombudet godkänner, skall indexet kalkyleras och publiceras av den nya organisationen. Om indexet ersätts med ett nytt index som enligt kalkyleringsombudets uppfattning beräknas medelst samma eller en i huvudsak likvärdig kalkyleringsformel och metod, skall indexet utgöras av detta nya index. Om organisationen, som kalkylerar och publicerar indexet, före eller på en värderingsdag gör en väsentlig ändring i formeln eller metoden för kalkylering av indexet eller på annat sätt i väsentlig utsträckning ändrar indexet (undantaget en i formeln eller metoden beskriven ändring i avsikt att upprätthålla indexet vid ändringar i aktiekapital och kapitalisering, samt andra rutinartade händelser) skall kalkyleringsombudet fastställa indexet på värderingsdagen enligt den formel och metod för kalkylering av indexet som senast var i kraft före ändringen, dock så att härvid används endast de aktier som ingick i indexet före ändringen (utom sådana aktier vilkas notering på ifrågavarande fondbörs har upphört). Om organisationen som kalkylerar och publicerar indexet, underlåter eller upphör att kalkylera eller publicera indexet på någon värderingsdag, skall kalkyleringsombudet fastställa indexets slutvärde enligt den formel och metod för kalkylering av indexet som senast var i kraft före ändringen, dock så att härvid anges endast de aktier som ingick i indexet före ändringen (utom sådana aktier vilkas notering på ifrågavarande fondbörs upphört). Om indexets slutvärde för en startdag eller värderingsdag rättas efter det att värdet har publicerats, skall detta rättade värde användas vid beräkningen av indexutvecklingen förutsatt att ett meddelande om rättelsen har publicerats på emittentens internetsida senast på den sista värderingsdagen.

5 Kalkyleringsombud: Aktia Asset Management Oy Ab. Alla i lånevillkoren beskrivna beräkningar utförs av kalkyleringsombudet. Avgöranden och beräkningar gjorda av kalkyleringsombudet är bindande utom i fall av ett uppenbart fel. Övrigt: På det tecknade lånebeloppet betalas ingen ränta mellan teckningsdagen och emissionsdagen. Förbehåll för emissionens genomförande: Emittenten har rätt att låta emissionen förfalla om det tecknade beloppet för detta lån inte uppgår till minst euro. Information om att emissionen har förfallit finns tillgänglig på Emittentens huvudkontor senast Ifall emissionen har förfallit sker återbetalning av teckningsbeloppet senast till det konto tecknaren angivit vid teckningen. På beloppet som tecknaren betalat erlägger Emittenten ingen ränta för tiden mellan teckningsdagen och återbetalningsdagen. Ränteberäkningsgrund: Verkliga dagar/360 dagar Bankdag: Bankdagsantagande: Räntans maximi-/ minimibelopp: Med bankdag avses en dag då TARGET-systemet (the Trans-European Automated Real-time Gross settlement Express Transfer system) är öppet. Följande För åren 1-2 betalas en fast ränta på 6%. För åren 3-9 betalas en ränta som är minst 0% och högst 6%. År 10 betalas en ränta som är minst 0% och högst 6% samt det återstående värdet på reservkontot. Emittentens rätt till förtida återbetalning: Ja (se "Förtida återbetalning" på sida 1) Fordringsägares rätt att kräva förtida återbetalning: Börslistning: Låneavkastning och lånets duration: Nej Nej Emedan lånets slutliga avkastning och duration är beroende av indexets utveckling kan varken lånets slutliga avkastning eller duration beräknas på förhand. Ifall bara minimiavkastningen uppnås är lånets effektiva årliga avkastning cirka 1,26 %. Ifall 6,0 % avkastning uppnås varje år blir lånets effektiva årliga avkastning cirka 6,0 %. Beräkningarna är gjorda utgående från att teckning sker på teckningstidens sista dag till emissionskursen 100 %. Om emissionskursen stiger sjunker den effektiva avkastningen och om emissionskursen sjunker stiger den effektiva avkastningen. Den effektiva avkastningen och durationen har beräknats enligt nuvärdesprincipen som används allmänt på värdepappersmarknaden. Beräkningsformeln för durationen (Macauley duration) är följande: T ( NV ( kft ) * t) t= 1 DA = NV ( A) där DA = Duration för tillgång A

6 NV = Nuvärde kft = Kassaflöde vid tidpunkt t t = Tid NV(A) = Nuvärde av tillgång A Lånets ISIN-kod: Rätt att använda indexet: FI Dow Jones Euro STOXX 50 SM Index är föremål för ägande- och upphovsrätt. Aktia Sparbank Abp har enligt ett licensavtal rätt att använda Dow Jones Euro STOXX 50 SM Index i samband med emissionen av detta debenturlån. Enligt licensavtalet är Aktia Sparbank Abp skyldig att inkludera följande text i detta börsprospekt: DISCLAIMER STOXX and Dow Jones have no relationship to Aktia Savings Bank p.l.c., other than the licensing of the Dow Jones EURO STOXX 50 SM Index and the related trademarks for use in connection with the Aktia masskuldebrevslån P (hereinafter the Product). STOXX and Dow Jones do not: o Sponsor, endorse, sell or promote the Product. o Recommend that any person invest in the Product or any other securities. o Have any responsibility or liability for or make any decisions about the timing, amount or pricing of Product. o Have any responsibility or liability for the administration, management or marketing of the Product. o Consider the needs of the Product or the owners of the Product in determining, composing or calculating the Dow Jones EURO STOXX 50 SM Index or have any obligation to do so. STOXX and Dow Jones will not have any liability in connection with the Product. Specifically, STOXX and Dow Jones do not make any warranty, express or implied and disclaim any and all warranty about: The results to be obtained by the Product, the owner of the Product or any other person in connection with the use of the Dow Jones EURO STOXX 50 SM Index and the data included in the Dow Jones EURO STOXX 50 SM Index ; The accuracy or completeness of the Dow Jones EURO STOXX 50 SM Index and its data; The merchantability and the fitness for a particular purpose or use of the Dow Jones EURO STOXX 50 SM Index and its data; STOXX and Dow Jones will have no liability for any errors, omissions or interruptions in the Dow Jones EURO STOXX 50 SM Index or its data; Under no circumstances will STOXX or Dow Jones be liable for any lost profits or indirect, punitive, special or consequential damages or losses, even if STOXX or Dow Jones knows that they might occur. The licensing agreement between Aktia Savings Bank p.l.c. and STOXX is solely for their benefit and not for the benefit of the owners of the Product or any other third parties.

7 Uppgifter om emission av masskuldebrev Dessa uppgifter om emission av masskuldebrevslån presenteras vid varje låneemission. Beslut och befogenheter som emissionen av lånet grundar sig på: Emissionens karaktär: Teckningsrätt: Emittentens ledningsgrupps beslut i enlighet med fullmakt utfärdad av styrelsen S.k. enskilt lån. Lånet erbjuds inte till allmänheten. Teckningsrätten har begränsats till ett begränsat antal utvalda investerare Teckningstid: kl kl Löptid: 10 år, Förtida återbetalning: Förfallodag: Belopp som återbetalas: Överlåtelse av skuldebrev: Emissionskurs: Emittenten återbetalar lånet i dess helhet jämte upplupen avkastning, dock högst 6,0 %, efter år 5 ( ) eller efter år 6 ( ) ifall summan av de utbetalda avkastningarna, inklusive den avkastning som då förfaller till betalning, uppgår till inalles minst 30 % av lånekapitalet , såvida förtida återbetalning ej har skett. Ifall förtida återbetalning ej har skett återbetalas lånekapitalet på förfallodagen till kursen 100 % jämte upplupen avkastning och det återstående värdet på reservkontot. Masskuldebreven noteras på tecknarnas värdeandelskonton (RMsystemet) efter teckningstidens utgång. Rörlig Ränta eller annan gottgörelse: Ränta: På lånet betalas ränta/avkastning enligt följande: För tiden betalas en fast ränta på 6,0 % per annum. För tiden betalas en årlig avkastning, som är lika med den genomsnittliga årliga indexavkastningen räknad från startdagen till respektive värderingsdag, för de sista sju ränteåren ökad med det aktuella värder på ett reservkonto, vilket årligen ökas/minskas med den del av den genomsnittliga årliga indexavkastningen i procent som överstiger/understiger 6,0 % för varje ränteår från och med det tredje ränteåret ( ). Avkastningen är högst 6,0 % per annum. Minimiteckning: euro

8 Teckningsavgift: Teckningsförbindelser: Säkerhet: Uppskattning av kapital som inflyter till emittenten och planerat användningsändamål: Risker: Av tecknaren uppbärs varken teckningsprovision eller andra kostnader. Nej Nej Högst euro *). Lånet ingår i emittentens kapitalanskaffning. Riskerna som är förknippade med detta värdepapper är beskrivna i Grundprospektet s.11-12, punkt 3. Helsingfors den AKTIA SPARBANK ABP

Lånespecifika villkor

Lånespecifika villkor Lånespecifika villkor Dessa lånespecifika villkor utgör tillsammans med de allmänna villkoren för Aktia Sparbank Abp:s masskuldebrevsprogram av 29.4.2004 jämte komplettering 7.3.2005 villkoren för detta

Läs mer

Lånespecifika villkor

Lånespecifika villkor Lånespecifika villkor Dessa lånespecifika villkor utgör tillsammans med de allmänna villkoren för Aktia Sparbank Abp:s masskuldebrevsprogram av 29.4.2004 villkoren för detta lån. De allmänna villkoren

Läs mer

Lånespecifika villkor

Lånespecifika villkor Lånespecifika villkor Dessa lånespecifika villkor utgör tillsammans med de allmänna villkoren för Aktia Sparbank Abp:s masskuldebrevsprogram av 31.03.2003 villkoren för detta lån. De allmänna villkoren

Läs mer

Lånespecifika villkor

Lånespecifika villkor Lånespecifika villkor Dessa lånespecifika villkor utgör tillsammans med de allmänna villkoren för Aktia Sparbank Abp:s masskuldebrevsprogram av 29.4.2004 villkoren för detta lån. De allmänna villkoren

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR OKOS AKTIEINDEXLÅN EUROPA IV/2006

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR OKOS AKTIEINDEXLÅN EUROPA IV/2006 1 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR OKOS AKTIEINDEXLÅN EUROPA IV/2006 De här Lånespecifika villkoren bildar tillsammans med de Allmänna lånevillkoren för OKO Bank Abp:s masskuldebrevsprogram av 7.6.2006 (Programprospektet)

Läs mer

ÅLANDSBANKEN DEBENTURLÅN 2/2010 - SLUTLIGA VILLKOR

ÅLANDSBANKEN DEBENTURLÅN 2/2010 - SLUTLIGA VILLKOR ÅLANDSBANKEN DEBENTURLÅN 2/200 - SLUTLIGA VILLKOR De slutliga villkoren för Ålandsbanken Debenturlån 2/200 (ISIN: FI400003875) har den 9 juli 200 fastställts till följande: - Lånekapitalet 9 980 000 euro

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2005

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2005 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2005 Dessa lånespecifika villkor bildar tillsammans med de allmänna villkoren för Ålandsbanken Abp:s masskuldebrevsprogram 2005 (Grundprospektet),

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2004

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2004 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2004 Dessa lånespecifika villkor bildar tillsammans med de allmänna villkoren för Ålandsbanken Abp:s masskuldebrevsprogram av den 8 april

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2003

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2003 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2003 Dessa lånespecifika villkor bildar tillsammans med de allmänna villkoren för Ålandsbanken Abp:s masskuldebrevsprogram av den 25 april

Läs mer

LÅNEVISA VILLKOR FÖR OKOS AKTIEINDEXLÅN EUROPA 1/2002

LÅNEVISA VILLKOR FÖR OKOS AKTIEINDEXLÅN EUROPA 1/2002 LÅNEVISA VILLKOR FÖR OKOS AKTIEINDEXLÅN EUROPA 1/2002 Dessa lånevisa villkor och de allmänna villkoren i det 23.4.2002 daterade börsprospektet för Andelsbankernas masskuldebrevsprogram bildar tillsammans

Läs mer

Lånespecifika villkor

Lånespecifika villkor Lånespecifika villkor Dessa lånespecifika villkor utgör tillsammans med de allmänna villkoren för Aktia Sparbank Abp:s masskuldebrevsprogram av 31.3.2003 villkoren för detta lån. De allmänna villkoren

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR OKOS AKTIEINDEXLÅN EURO-DIVIDEND II/2006

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR OKOS AKTIEINDEXLÅN EURO-DIVIDEND II/2006 1 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR OKOS AKTIEINDEXLÅN EURO-DIVIDEND II/2006 De här Lånespecifika villkoren bildar tillsammans med de Allmänna lånevillkoren för OKO Andelsbankernas Centralbank Abp:s masskuldebrevsprogram

Läs mer

ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION SEKTORVINNARE - SLUTLIGA VILLKOR

ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION SEKTORVINNARE - SLUTLIGA VILLKOR ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION SEKTORVINNARE - SLUTLIGA VILLKOR De slutliga villkoren för Ålandsbanken Aktieindexobligation Sektorvinnare har den 12 april 2011 fastställts till följande: - Deltagandegraderna

Läs mer

Lånespecifika villkor för Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) Helsingforsfilialens masskuldebrevsprogram.

Lånespecifika villkor för Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) Helsingforsfilialens masskuldebrevsprogram. LÅNESPECIFIKA VILLKOR Lånespecifika villkor för Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) Helsingforsfilialens masskuldebrevsprogram. Dessa lånespecifika villkor utgör tillsammans med de allmänna villkoren

Läs mer

Slutliga Villkor för Lån SEBS004 under Skandinaviska Enskilda Banken AB:s (publ) ( SEB eller Banken ) svenska MTN-program

Slutliga Villkor för Lån SEBS004 under Skandinaviska Enskilda Banken AB:s (publ) ( SEB eller Banken ) svenska MTN-program Slutliga Villkor för Lån SEBS004 under Skandinaviska Enskilda Banken AB:s (publ) ( SEB eller Banken ) svenska MTN-program För Lånet skall gälla allmänna villkor för rubricerat MTN-program av den 27 juni

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2005

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2005 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2005 Dessa lånespecifika villkor bildar tillsammans med de allmänna villkoren för Ålandsbanken Abp:s masskuldebrevsprogram 2005 (Grundprospektet),

Läs mer

De allmänna villkoren tillämpas om inte annat bestäms i de lånespecifika villkoren. Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) Helsingforsfilialen.

De allmänna villkoren tillämpas om inte annat bestäms i de lånespecifika villkoren. Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) Helsingforsfilialen. LÅNESPECIFIKA VILLKOR Lånespecifika villkor för Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) Helsingforsfilialens masskuldebrevsprogram. Dessa lånespecifika villkor utgör tillsammans med de allmänna villkoren

Läs mer

Lånespecifika villkor

Lånespecifika villkor Lånespecifika villkor Dessa lånespecifika villkor utgör tillsammans med de allmänna villkoren för Aktia Sparbank Abp:s masskuldebrevsprogram av 26.4.2005 villkoren för detta lån. De allmänna villkoren

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2004

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2004 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2004 Dessa lånespecifika villkor bildar tillsammans med de allmänna villkoren för Ålandsbanken Abp:s masskuldebrevsprogram av den 8 april

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2005

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2005 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2005 Dessa lånespecifika villkor bildar tillsammans med de allmänna villkoren för Ålandsbanken Abp:s masskuldebrevsprogram år 2005 (Grundprospektet),

Läs mer

Lånespecifika villkor

Lånespecifika villkor Lånespecifika villkor Dessa lånespecifika villkor utgör tillsammans med de allmänna villkoren för Aktia Sparbank Abp:s masskuldebrevsprogram av 26.4.2005, jämte komplettering 18.8.2005, villkoren för detta

Läs mer

Lånespecifika villkor

Lånespecifika villkor Lånespecifika villkor Dessa lånespecifika villkor utgör tillsammans med de allmänna villkoren för Aktia Sparbank Abp:s masskuldebrevsprogram av 29.4.2004, jämte komplettering 7.3.2005, villkoren för detta

Läs mer

Danske Bank A/S SEK svenska Medium Term Note program

Danske Bank A/S SEK svenska Medium Term Note program Danske Bank A/S SEK 30 000 000 000 svenska Medium Term Note program Emission av Aktieindexobligation 234 Call Spread Europa DEL 1 - VILLKOR Dessa Slutliga Villkor innehåller de slutliga villkoren ( Slutliga

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR SVENSKA HANDELSBANKEN AB (PUBL), FILIALVERKSAMHETEN I FINLAND MASSKULDEBREVSLÅN 22

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR SVENSKA HANDELSBANKEN AB (PUBL), FILIALVERKSAMHETEN I FINLAND MASSKULDEBREVSLÅN 22 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR SVENSKA HANDELSBANKEN AB (PUBL), FILIALVERKSAMHETEN I FINLAND MASSKULDEBREVSLÅN 22 Dessa lånespecifika villkor utgör tillsammans med de allmänna villkoren för Svenska Handelsbanken

Läs mer

SLUTLIGA VILLKOR. AB Svensk Exportkredit. Slutliga Villkor. för Lån 1042. under AB Svensk Exportkredit ( SEK ) svenska MTN-program

SLUTLIGA VILLKOR. AB Svensk Exportkredit. Slutliga Villkor. för Lån 1042. under AB Svensk Exportkredit ( SEK ) svenska MTN-program SLUTLIGA VILLKOR AB Svensk Exportkredit Slutliga Villkor för Lån 1042 under AB Svensk Exportkredit ( SEK ) svenska MTN-program För Lånet skall gälla Allmänna Villkor för rubricerade MTN-program av den

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR SVENSKA HANDELSBANKEN AB (PUBL), FILIALVERKSAMHETEN I FINLAND MASSKULDEBREVSLÅN 31

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR SVENSKA HANDELSBANKEN AB (PUBL), FILIALVERKSAMHETEN I FINLAND MASSKULDEBREVSLÅN 31 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR SVENSKA HANDELSBANKEN AB (PUBL), FILIALVERKSAMHETEN I FINLAND MASSKULDEBREVSLÅN 31 Dessa lånespecifika villkor utgör tillsammans med de allmänna villkoren för Svenska Handelsbanken

Läs mer

ÅLANDSBANKEN INDEXOBLIGATION MILJÖ PRIVATE SLUTLIGA VILLKOR

ÅLANDSBANKEN INDEXOBLIGATION MILJÖ PRIVATE SLUTLIGA VILLKOR ÅLANDSBANKEN INDEXOBLIGATION MILJÖ PRIVATE SLUTLIGA VILLKOR De slutliga villkoren för Ålandsbanken Indexobligation Miljö Private (ISIN-kod: FI4000019682) har den 15 december 2010 fastställts till följande:

Läs mer

ÅLANDSBANKEN RÄNTEOBLIGATION SPECIALRÄNTA 1/2011 - SLUTLIGA VILLKOR

ÅLANDSBANKEN RÄNTEOBLIGATION SPECIALRÄNTA 1/2011 - SLUTLIGA VILLKOR ÅLANDSBANKEN RÄNTEOBLIGATION SPECIALRÄNTA 1/2011 - SLUTLIGA VILLKOR De slutliga villkoren för Ålandsbanken Ränteobligation Specialränta 1/2011 (FI4000020391) har den 15 februari 2011 fastställts till följande:

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2004

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2004 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2004 Dessa lånespecifika villkor bildar tillsammans med de allmänna villkoren för Ålandsbanken Abp:s masskuldebrevsprogram av den 8 april

Läs mer

ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION EMERGING MARKETS TILLVÄXT PRIVATE SLUTLIGA VILLKOR

ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION EMERGING MARKETS TILLVÄXT PRIVATE SLUTLIGA VILLKOR ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION EMERGING MARKETS TILLVÄXT PRIVATE SLUTLIGA VILLKOR De slutliga villkoren för Ålandsbanken Aktieindexobligation Emerging Markets Tillväxt Private (ISIN-kod: FI4000018668)

Läs mer

Lånekapitalet euro (Neutral euro och Extra euro)

Lånekapitalet euro (Neutral euro och Extra euro) AKTIA INDEXLÅN AVKASTNING EUROPA - SLUTLIGA VILLKOR De slutliga villkoren för Aktia Indexlån Avkastning Europa (Neutral FI4000009113 och Extra FI4000009121) har den 9 mars 2010 fastställts till följande:

Läs mer

EMISSIONSBILAGA AVSEENDE LÅN NR 1093 UNDER NORDEA BANK SVERIGES OCH NORDEA BANK FINLANDS SVENSKA MTN-PROGRAM

EMISSIONSBILAGA AVSEENDE LÅN NR 1093 UNDER NORDEA BANK SVERIGES OCH NORDEA BANK FINLANDS SVENSKA MTN-PROGRAM EMISSIONSBILAGA AVSEENDE LÅN NR 1093 UNDER NORDEA BANK SVERIGES OCH NORDEA BANK FINLANDS SVENSKA MTN-PROGRAM För Lånet skall gälla Allmänna Villkor för rubricerade svenska MTN-Program av den 22 april 2003,

Läs mer

POHJOLA KINA XI/2012 LÅNESPECIFIKA VILLKOR

POHJOLA KINA XI/2012 LÅNESPECIFIKA VILLKOR POHJOLA KINA XI/2012 LÅNESPECIFIKA VILLKOR De här Lånespecifika villkoren bildar tillsammans med de Allmänna lånevillkoren för Pohjola Bank Abp:s masskuldebrevsprogram som offentliggjorts och daterats

Läs mer

POHJOLA EUROPA INDEX VIII/2012 LÅNESPECIFIKA VILLKOR

POHJOLA EUROPA INDEX VIII/2012 LÅNESPECIFIKA VILLKOR POHJOLA EUROPA INDEX VIII/2012 LÅNESPECIFIKA VILLKOR De här Lånespecifika villkoren bildar tillsammans med de Allmänna lånevillkoren för Pohjola Bank Abp:s masskuldebrevsprogram av 27.5.2011, som offentliggjorts

Läs mer

SLUTLIGA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION FINLAND + SVERIGE 2 emitteras under ÅLANDSBANKEN MASSKULDEBREVSPROGRAM 2011

SLUTLIGA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION FINLAND + SVERIGE 2 emitteras under ÅLANDSBANKEN MASSKULDEBREVSPROGRAM 2011 SLUTLIGA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION FINLAND + SVERIGE 2 emitteras under ÅLANDSBANKEN MASSKULDEBREVSPROGRAM 2011 Dessa slutliga villkor bildar tillsammans med de allmänna villkoren för

Läs mer

SLUTLIGA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION RECOVERY II emitteras under ÅLANDSBANKEN MASSKULDEBREVSPROGRAM 2011

SLUTLIGA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION RECOVERY II emitteras under ÅLANDSBANKEN MASSKULDEBREVSPROGRAM 2011 SLUTLIGA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION RECOVERY II emitteras under ÅLANDSBANKEN MASSKULDEBREVSPROGRAM 2011 Dessa slutliga villkor bildar tillsammans med de allmänna villkoren för :s Masskuldebrevsprogram

Läs mer

ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION SHIPPING RÄNTA - SLUTLIGA VILLKOR

ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION SHIPPING RÄNTA - SLUTLIGA VILLKOR ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION SHIPPING RÄNTA - SLUTLIGA VILLKOR De slutliga villkoren för Ålandsbanken Aktieindexobligation Shipping Ränta (ISIN-kod: FI4000013586) har den 9 juni 2010 fastställts till

Läs mer

SLUTLIGA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN RÄNTEOBLIGATION INFLATIONSSKYDD emitteras under ÅLANDSBANKEN MASSKULDEBREVSPROGRAM 2011

SLUTLIGA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN RÄNTEOBLIGATION INFLATIONSSKYDD emitteras under ÅLANDSBANKEN MASSKULDEBREVSPROGRAM 2011 SLUTLIGA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN RÄNTEOBLIGATION INFLATIONSSKYDD emitteras under ÅLANDSBANKEN MASSKULDEBREVSPROGRAM 2011 Dessa slutliga villkor bildar tillsammans med de allmänna villkoren för :s Masskuldebrevsprogram

Läs mer

POHJOLA LÅNGRÄNTA II/2011 LÅNESPECIFIKA VILLKOR

POHJOLA LÅNGRÄNTA II/2011 LÅNESPECIFIKA VILLKOR POHJOLA LÅNGRÄNTA II/2011 LÅNESPECIFIKA VILLKOR De här Lånespecifika villkoren bildar tillsammans med de Allmänna lånevillkoren för Pohjola Bank Abp:s masskuldebrevsprogram av 28.5.2010, som kompletterats

Läs mer

POHJOLA FINLAND XII/2012 LÅNESPECIFIKA VILLKOR

POHJOLA FINLAND XII/2012 LÅNESPECIFIKA VILLKOR POHJOLA FINLAND XII/2012 LÅNESPECIFIKA VILLKOR De här Lånespecifika villkoren bildar tillsammans med de Allmänna lånevillkoren för Pohjola Bank Abp:s masskuldebrevsprogram som offentliggjorts och daterats

Läs mer

POHJOLA RÄNTA EXTRA I/2011 LÅNESPECIFIKA VILLKOR

POHJOLA RÄNTA EXTRA I/2011 LÅNESPECIFIKA VILLKOR POHJOLA RÄNTA EXTRA I/2011 LÅNESPECIFIKA VILLKOR De här Lånespecifika villkoren bildar tillsammans med de Allmänna lånevillkoren för Pohjola Bank Abp:s masskuldebrevsprogram av 28.5.2010, som kompletterats

Läs mer

Danske Bank Aktieobligation 1049: Aktieobligation Finland V. I form av värdeandelar (OM-system) 1 000 euro

Danske Bank Aktieobligation 1049: Aktieobligation Finland V. I form av värdeandelar (OM-system) 1 000 euro DANSKE BANK AKTIEOBLIGATION 1049: AKTIEOBLIGATION FINLAND V Lånespecifika villkor A. Avtalsvillkor Dessa lånespecifika villkor utgör tillsammans med de allmänna lånevillkoren för Danske Bank A/S och masskuldebrevslån

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR SVENSKA HANDELSBANKEN AB (PUBL), FILIALVERKSAMHETEN I FINLAND MASSKULDEBREVSLÅN 30

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR SVENSKA HANDELSBANKEN AB (PUBL), FILIALVERKSAMHETEN I FINLAND MASSKULDEBREVSLÅN 30 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR SVENSKA HANDELSBANKEN AB (PUBL), FILIALVERKSAMHETEN I FINLAND MASSKULDEBREVSLÅN 30 Dessa lånespecifika villkor utgör tillsammans med de allmänna villkoren för Svenska Handelsbanken

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2005

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2005 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2005 Dessa lånespecifika villkor bildar tillsammans med de allmänna villkoren för Ålandsbanken Abp:s masskuldebrevsprogram 2005 (Grundprospektet),

Läs mer

ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION EMERGING MARKETS VALUTA PRIVATE SLUTLIGA VILLKOR

ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION EMERGING MARKETS VALUTA PRIVATE SLUTLIGA VILLKOR ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION EMERGING MARKETS VALUTA PRIVATE SLUTLIGA VILLKOR De slutliga villkoren för Ålandsbanken Aktieindexobligation Emerging Markets Valuta Private (ISIN-kod: FI4000018676) har

Läs mer

De slutliga villkoren för Aktia Indexlån Tillväxt Kina (Neutral FI4000013537 och Extra FI4000013545) har den 14 juni 2010 fastställts till följande:

De slutliga villkoren för Aktia Indexlån Tillväxt Kina (Neutral FI4000013537 och Extra FI4000013545) har den 14 juni 2010 fastställts till följande: AKTIA INDEXLÅN TILLVÄXT KINA - SLUTLIGA VILLKOR De slutliga villkoren för Aktia Indexlån Tillväxt Kina (Neutral FI4000013537 och Extra FI4000013545) har den 14 juni 2010 fastställts till följande: Avkastningskoefficienten

Läs mer

ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION USA - SLUTLIGA VILLKOR

ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION USA - SLUTLIGA VILLKOR ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION USA - SLUTLIGA VILLKOR De slutliga villkoren för Ålandsbanken Aktieindexobligation USA har den 12 april 2011 fastställts till följande: - Deltagandegrad 100 % alternativ

Läs mer

De slutliga villkoren för Aktia Guldlån (Neutral FI och Extra FI ) har den 11 oktober 2011 fastställts till följande:

De slutliga villkoren för Aktia Guldlån (Neutral FI och Extra FI ) har den 11 oktober 2011 fastställts till följande: AKTIA GULDLÅN, SLUTLIGA VILLKOR De slutliga villkoren för Aktia Guldlån (Neutral FI4000029780 och Extra FI4000029798) har den 11 oktober 2011 fastställts till följande: Avkastningskoefficienten Alternativet

Läs mer

UBiX. Slutliga Villkor Indexobligation. United Brokers Med emissionsdag:

UBiX. Slutliga Villkor Indexobligation. United Brokers Med emissionsdag: UBiX Slutliga Villkor Indexobligation Avseende: UBiX Atlas Med emissionsdag: 2006-12-01 Emittent: United Brokers 08-665 64 50 ubix@unitedbrokers.se www.unitedbrokers.se Slutliga Villkor avseende lån 1017

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR SVENSKA HANDELSBANKEN AB (PUBL), FILIALVERKSAMHETEN I FINLAND MASSKULDEBREVSLÅN 27

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR SVENSKA HANDELSBANKEN AB (PUBL), FILIALVERKSAMHETEN I FINLAND MASSKULDEBREVSLÅN 27 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR SVENSKA HANDELSBANKEN AB (PUBL), FILIALVERKSAMHETEN I FINLAND MASSKULDEBREVSLÅN 27 Dessa lånespecifika villkor utgör tillsammans med de allmänna villkoren för Svenska Handelsbanken

Läs mer

ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION EMERGING MARKETS TILLVÄXT - SLUTLIGA VILLKOR

ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION EMERGING MARKETS TILLVÄXT - SLUTLIGA VILLKOR ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION EMERGING MARKETS TILLVÄXT - SLUTLIGA VILLKOR De slutliga villkoren för Ålandsbanken Aktieindexobligation Emerging Markets Tillväxt har den 25 oktober 2010 fastställts

Läs mer

Slutliga Villkor avseende lån 1018

Slutliga Villkor avseende lån 1018 Slutliga Villkor avseende lån 1018 Lån1018 emitteras under Svenska Handelsbanken AB:s (publ) MTN-program. Fullständig information om Handelsbanken och erbjudandet kan endast fås genom Grundprospektet och

Läs mer

L ÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR Å LANDSBANKEN ABP

L ÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR Å LANDSBANKEN ABP L ÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR Å LANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2003 Dessa lånespecifika villkor bildar tillsammans med de allmänna villkoren för Ålandsbanken Abp:s masskuldebrevsprogram av den 25 april

Läs mer

Swedbank ABs. SPAX Lån 503. Slutliga Villkor Lån 503

Swedbank ABs. SPAX Lån 503. Slutliga Villkor Lån 503 Slutliga Villkor Lån 503 Swedbank ABs SPAX Lån 503 HSB Bospar 2 - Återbetalningsdag 2011-04-27 (SWEOHSB2) - SPAX Emissionskurs 100 procent och förutbestämd lägsta avkastning som fastställs den 9 april

Läs mer

Lånekapitalet 1 076 000 euro (Neutral 702 000 euro och Extra 374 000 euro)

Lånekapitalet 1 076 000 euro (Neutral 702 000 euro och Extra 374 000 euro) AKTIA VALUTAOBLIGATION DOLLARVÄNDAREN - SLUTLIGA VILLKOR De slutliga villkoren för Aktia valutaobligation Dollarvändaren (Neutral FI4000006606 och Extra FI4000006614) har den 2 december 2009 fastställts

Läs mer

POHJOLA SVERIGE III/2013 LÅNESPECIFIKA VILLKOR

POHJOLA SVERIGE III/2013 LÅNESPECIFIKA VILLKOR POHJOLA SVERIGE III/2013 LÅNESPECIFIKA VILLKOR De här Lånespecifika villkoren bildar tillsammans med de Allmänna lånevillkoren för Pohjola Bank Abp:s masskuldebrevsprogram som daterats och offentliggjorts

Läs mer

POHJOLA ELOBLIGATION IV/2012 LÅNESPECIFIKA VILLKOR

POHJOLA ELOBLIGATION IV/2012 LÅNESPECIFIKA VILLKOR POHJOLA ELOBLIGATION IV/2012 LÅNESPECIFIKA VILLKOR De här Lånespecifika villkoren bildar tillsammans med de Allmänna lånevillkoren för Pohjola Bank Abp:s masskuldebrevsprogram av 27.5.2011, som offentliggjorts

Läs mer

NORDEA BANK AB (PUBL):S OCH NORDEA BANK FINLAND ABP:S EMISSIONSPROGRAM FÖR WARRANTER OCH CERTIFIKAT SLUTLIGA VILLKOR FÖR MARKNADSWARRANTER SERIE 2

NORDEA BANK AB (PUBL):S OCH NORDEA BANK FINLAND ABP:S EMISSIONSPROGRAM FÖR WARRANTER OCH CERTIFIKAT SLUTLIGA VILLKOR FÖR MARKNADSWARRANTER SERIE 2 NORDEA BANK AB (PUBL):S OCH NORDEA BANK FINLAND ABP:S EMISSIONSPROGRAM FÖR WARRANTER OCH CERTIFIKAT SLUTLIGA VILLKOR FÖR MARKNADSWARRANTER SERIE 2 För Instrument skall gälla Allmänna Villkor för Bankernas

Läs mer

ÅLANDSBANKEN VALUTAOBLIGATION EMERGING MARKETS - SLUTLIGA VILLKOR

ÅLANDSBANKEN VALUTAOBLIGATION EMERGING MARKETS - SLUTLIGA VILLKOR ÅLANDSBANKEN VALUTAOBLIGATION EMERGING MARKETS - SLUTLIGA VILLKOR De slutliga villkoren för Ålandsbanken Valutaobligation Emerging Markets har den 25 oktober 2010 fastställts till följande: - Villkorliga

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR SVENSKA HANDELSBANKEN AB (PUBL), FILIALVERKSAMHETEN I FINLAND MASSKULDEBREVSLÅN 25

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR SVENSKA HANDELSBANKEN AB (PUBL), FILIALVERKSAMHETEN I FINLAND MASSKULDEBREVSLÅN 25 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR SVENSKA HANDELSBANKEN AB (PUBL), FILIALVERKSAMHETEN I FINLAND MASSKULDEBREVSLÅN 25 Dessa lånespecifika villkor utgör tillsammans med de allmänna villkoren för Svenska Handelsbanken

Läs mer

De slutliga villkoren för Aktia Råvarulån Jordbruk (Premium FI och Extra FI ) har den 5 november 2012 fastställts till följande:

De slutliga villkoren för Aktia Råvarulån Jordbruk (Premium FI och Extra FI ) har den 5 november 2012 fastställts till följande: AKTIA RÅVARULÅN JORDBRUK, SLUTLIGA VILLKOR De slutliga villkoren för Aktia Råvarulån Jordbruk (Premium FI4000048749 och Extra FI4000048756) har den 5 november 2012 fastställts till följande: Avkastningskoefficienten

Läs mer

EMISSIONSBILAGA AVSEENDE LÅN NR 3026 UNDER NORDEA BANKS OCH NORDEA BANK FINLANDS SVENSKA MTN-PROGRAM

EMISSIONSBILAGA AVSEENDE LÅN NR 3026 UNDER NORDEA BANKS OCH NORDEA BANK FINLANDS SVENSKA MTN-PROGRAM EMISSIONSBILAGA AVSEENDE LÅN NR 3026 UNDER NORDEA BANKS OCH NORDEA BANK FINLANDS SVENSKA MTN-PROGRAM För Lånet skall gälla Allmänna Villkor för rubricerade svenska MTN-Program av den 22 april 2003, jämte

Läs mer

EMISSIONSBILAGA AVSEENDE LÅN NR 1127 UNDER NORDEA BANKS OCH NORDEA BANK FINLANDS SVENSKA MTN-PROGRAM

EMISSIONSBILAGA AVSEENDE LÅN NR 1127 UNDER NORDEA BANKS OCH NORDEA BANK FINLANDS SVENSKA MTN-PROGRAM EMISSIONSBILAGA AVSEENDE LÅN NR 1127 UNDER NORDEA BANKS OCH NORDEA BANK FINLANDS SVENSKA MTN-PROGRAM För Lånet skall gälla Allmänna Villkor för rubricerade svenska MTN-Program av den 22 april 2003, jämte

Läs mer

5. Allmänna villkor för Programmet (Gäller endast för Ålandsbanken Masskuldebrevslån 2009-2012)

5. Allmänna villkor för Programmet (Gäller endast för Ålandsbanken Masskuldebrevslån 2009-2012) Utdrag ur Ålandsbanken Abp:s masskuldebrevsprogram 2009, av den 13 maj 2009. 5. Allmänna villkor för Programmet (Gäller endast för Ålandsbanken Masskuldebrevslån 2009-2012) 5.1. Allmänt Inom ramen för

Läs mer

ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION EMERGING MARKETS VALUTA - SLUTLIGA VILLKOR

ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION EMERGING MARKETS VALUTA - SLUTLIGA VILLKOR ÅLANDSBANKEN AKTIEINDEXOBLIGATION EMERGING MARKETS VALUTA - SLUTLIGA VILLKOR De slutliga villkoren för Ålandsbanken Aktieindexobligation Emerging Markets Valuta har den 25 oktober 2010 fastställts till

Läs mer

Swedbank ABs. SPAX Lån 480. Slutliga Villkor Lån 480

Swedbank ABs. SPAX Lån 480. Slutliga Villkor Lån 480 Slutliga Villkor Lån 480 Swedbank ABs SPAX Lån 480 Aktiv Asien Pacific - Återbetalningsdag 2008-08-06 Serie A (SWEOASP6) - MAX (sidan 3) Emissionskurs 105 procent och återbetalningskurs lägst 100 procent.

Läs mer

Lånespecifika villkor

Lånespecifika villkor Lånespecifika villkor Lånespecifika villkor för Aktia Sparbank Abp:s masskuldebrevsprogram. Dessa lånespecifika villkor utgör tillsammans med de allmänna villkoren för Aktia Sparbank Abp:s masskuldebrevsprogram

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2006

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2006 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2006 Dessa lånespecifika villkor bildar tillsammans med de allmänna villkoren för Ålandsbanken Abp:s masskuldebrevsprogram år 2006 (Grundprospektet),

Läs mer

POHJOLA NORDSJÖOLJA VIII/2013 LÅNESPECIFIKA VILLKOR

POHJOLA NORDSJÖOLJA VIII/2013 LÅNESPECIFIKA VILLKOR POHJOLA NORDSJÖOLJA VIII/2013 LÅNESPECIFIKA VILLKOR De här Lånespecifika villkoren bildar tillsammans med de Allmänna lånevillkoren för Pohjola Bank Abp:s masskuldebrevsprogram som daterats och offentliggjorts

Läs mer

Swedbank ABs. SPAX Lån 483. Slutliga Villkor Lån 483

Swedbank ABs. SPAX Lån 483. Slutliga Villkor Lån 483 Slutliga Villkor Lån 483 Swedbank ABs SPAX Lån 483 Aktiv Asien Pacific - Återbetalningsdag 2008-09-24 Serie A (SWEOASP8) - MAX (sidan 3) Emissionskurs 105 procent och återbetalningskurs lägst 100 procent.

Läs mer

Slutliga Villkor för Lån 1222 under Skandinaviska Enskilda Banken AB:s (publ) ( SEB eller Banken ) svenska MTNprogram

Slutliga Villkor för Lån 1222 under Skandinaviska Enskilda Banken AB:s (publ) ( SEB eller Banken ) svenska MTNprogram Slutliga Villkor för Lån 1222 under Skandinaviska Enskilda Banken AB:s (publ) ( SEB eller Banken ) svenska MTNprogram För Lånet skall gälla allmänna villkor för rubricerat MTN-program av den 27 juni 2008

Läs mer

POHJOLA KINA XI/2011 LÅNESPECIFIKA VILLKOR

POHJOLA KINA XI/2011 LÅNESPECIFIKA VILLKOR POHJOLA KINA XI/2011 LÅNESPECIFIKA VILLKOR De här Lånespecifika villkoren bildar tillsammans med de Allmänna lånevillkoren för Pohjola Bank Abp:s masskuldebrevsprogram av 27.5.2011, som offentliggjorts

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2003

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2003 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2003 Dessa lånespecifika villkor bildar tillsammans med de allmänna villkoren för Ålandsbanken Abp:s masskuldebrevsprogram av den 25 april

Läs mer

POHJOLA ANALYSENS STJÄRNOR V/2012 LÅNESPECIFIKA VILLKOR

POHJOLA ANALYSENS STJÄRNOR V/2012 LÅNESPECIFIKA VILLKOR POHJOLA ANALYSENS STJÄRNOR V/2012 LÅNESPECIFIKA VILLKOR De här Lånespecifika villkoren bildar tillsammans med de Allmänna lånevillkoren för Pohjola Bank Abp:s masskuldebrevsprogram av 27.5.2011, som offentliggjorts

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR POHJOLA AGRI-OBLIGATION III/2008

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR POHJOLA AGRI-OBLIGATION III/2008 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR POHJOLA AGRI-OBLIGATION III/2008 De här Lånespecifika villkoren bildar tillsammans med de Allmänna lånevillkoren för Pohjola Bank Abp:s masskuldebrevsprogram av 29.5.2007, som

Läs mer

TILLÄGG 3/ TILL AKTIA BANK ABP:S GRUNDPROSPEKT/BÖRSPROSPEKT 22.4

TILLÄGG 3/ TILL AKTIA BANK ABP:S GRUNDPROSPEKT/BÖRSPROSPEKT 22.4 TILLÄGG 3/12.8.2015 TILL AKTIA BANK ABP:S GRUNDPROSPEKT/BÖRSPROSPEKT 22.4.2015 FÖR EMISSIONSPROGRAM FÖR MASSKULDEBREVSLÅN 500 000 000 EURO SAMT TILL SAMMANFATTNINGEN SOM FOGATS TILL DE LÅNESPECIFIKA VILLKOREN

Läs mer

SLUTLIGA VILLKOR. AB Svensk Exportkredit. Slutliga Villkor. för Lån 1028. under AB Svensk Exportkredit ( SEK ) svenska MTN-program

SLUTLIGA VILLKOR. AB Svensk Exportkredit. Slutliga Villkor. för Lån 1028. under AB Svensk Exportkredit ( SEK ) svenska MTN-program SLUTLIGA VILLKOR AB Svensk Exportkredit Slutliga Villkor för Lån 1028 under AB Svensk Exportkredit ( SEK ) svenska MTN-program För Lånet skall gälla Allmänna Villkor för rubricerade MTN-program av den

Läs mer

SAMPO BANK RÄNTEOBLIGATION 1609: RÄNTEKORRIDOR XV

SAMPO BANK RÄNTEOBLIGATION 1609: RÄNTEKORRIDOR XV Danske Bank Abp, www.danskebank.fi SAMPO BANK RÄNTEOBLIGATION 1609: RÄNTEKORRIDOR XV Information om lånet: Lånets emittent: Danske Bank Abp Lånets ISIN-kod: FI4000050000 RÄNTEKORRIDOR XV En placering med

Läs mer

Slutliga villkor turbowarranter

Slutliga villkor turbowarranter Slutliga villkor turbowarranter Avseende: DAX -index Med noteringsdag: 19.03.2007 Slutliga Villkor del 1 Turbowarrant Fullständig information om Handelsbanken och erbjudandet kan endast fås genom Grundprospektet

Läs mer

SLUTLIGA VILLKOR. lån nr 4802 Indexbevis Finland emitterat som en del av Nordea Bank AB:s (publ) och Nordea Bank Finland Abp:s svenska MTN-program 1

SLUTLIGA VILLKOR. lån nr 4802 Indexbevis Finland emitterat som en del av Nordea Bank AB:s (publ) och Nordea Bank Finland Abp:s svenska MTN-program 1 SLUTLIGA VILLKOR lån nr 4802 Indexbevis Finland emitterat som en del av Nordea Bank AB:s (publ) och Nordea Bank Finland Abp:s svenska MTN-program 1 Lånets villkor består av Allmänna Villkor för MTN-programmet

Läs mer

Slutliga Villkor avseende lån 5010

Slutliga Villkor avseende lån 5010 Slutliga Villkor avseende lån 5010 Lån 5010 emitteras under Svenska Handelsbanken AB:s (publ) MTN-program. Fullständig information om Handelsbanken och erbjudandet kan endast fås genom Grundprospektet

Läs mer

De slutliga villkoren för Aktia Indexlån BRIC (FI ) har den 18 juni 2012 fastställts till följande:

De slutliga villkoren för Aktia Indexlån BRIC (FI ) har den 18 juni 2012 fastställts till följande: AKTIA INDEXLÅN BRIC, SLUTLIGA VILLKOR De slutliga villkoren för Aktia Indexlån BRIC (FI4000043757) har den 18 juni 2012 fastställts till följande: Avkastningskoefficienten 105 % Lånekapitalet 1 409 000

Läs mer

Aktieindexobligation. Lån 105. 2001-2004. Euroland och Världen 1-2-3

Aktieindexobligation. Lån 105. 2001-2004. Euroland och Världen 1-2-3 Aktieindexobligation Lån 105. 2001-2004. Euroland och Världen 1-2-3 Aktieindexobligation Lån 105 2001-2004 Euroland och Världen 1-2-3 Sammandrag Danske Bank erbjuder med Aktieindexobligation 105 två placeringsalternativ.

Läs mer

Slutliga Villkor för Lån 1228 under Skandinaviska Enskilda Banken AB:s (publ) ( SEB eller Banken ) svenska MTN-program

Slutliga Villkor för Lån 1228 under Skandinaviska Enskilda Banken AB:s (publ) ( SEB eller Banken ) svenska MTN-program Slutliga Villkor för Lån 1228 under Skandinaviska Enskilda Banken AB:s (publ) ( SEB eller Banken ) svenska MTN-program För Lånet skall gälla allmänna villkor för rubricerat MTN-program av den 27 juni 2008

Läs mer

POHJOLA ANALYSENS STJÄRNOR III/2012 LÅNESPECIFIKA VILLKOR

POHJOLA ANALYSENS STJÄRNOR III/2012 LÅNESPECIFIKA VILLKOR POHJOLA ANALYSENS STJÄRNOR III/2012 LÅNESPECIFIKA VILLKOR De här Lånespecifika villkoren bildar tillsammans med de Allmänna lånevillkoren för Pohjola Bank Abp:s masskuldebrevsprogram av 27.5.2011, som

Läs mer

Danske Bank A/S SEK 20 000 000 000 svenska Medium Term Note program

Danske Bank A/S SEK 20 000 000 000 svenska Medium Term Note program Danske Bank A/S SEK 20 000 000 000 svenska Medium Term Note program Emission av SEK 100 000 000 Börscertifikat Europa DDBO 186 A DEL 1 - VILLKOR Dessa Slutliga Villkor innehåller de slutliga villkoren

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR POHJOLA EXPANDERANDE MARKNADER V/2008

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR POHJOLA EXPANDERANDE MARKNADER V/2008 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR POHJOLA EXPANDERANDE MARKNADER V/2008 De här Lånespecifika villkoren bildar tillsammans med de Allmänna lånevillkoren för Pohjola Bank Abp:s masskuldebrevsprogram av 29.5.2007,

Läs mer

SLUTLIGA VILLKOR. AB Svensk Exportkredit. Slutliga Villkor. för Lån 1043. under AB Svensk Exportkredit ( SEK ) svenska MTN-program

SLUTLIGA VILLKOR. AB Svensk Exportkredit. Slutliga Villkor. för Lån 1043. under AB Svensk Exportkredit ( SEK ) svenska MTN-program SLUTLIGA VILLKOR AB Svensk Exportkredit Slutliga Villkor för Lån 1043 under AB Svensk Exportkredit ( SEK ) svenska MTN-program För Lånet skall gälla Allmänna Villkor för rubricerade MTN-program av den

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2003

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2003 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2003 Dessa lånespecifika villkor bildar tillsammans med de allmänna villkoren för Ålandsbanken Abp:s masskuldebrevsprogram av den 25 april

Läs mer

De slutliga villkoren för Aktia Råvarulån 2014 (Neutral FI och Extra FI ) har den 13 juni 2011 fastställts till följande:

De slutliga villkoren för Aktia Råvarulån 2014 (Neutral FI och Extra FI ) har den 13 juni 2011 fastställts till följande: AKTIA RÅVARULÅN 2014, SLUTLIGA VILLKOR De slutliga villkoren för Aktia Råvarulån 2014 (Neutral FI4000024245 och Extra FI4000024252) har den 13 juni 2011 fastställts till följande: Avkastningskoefficienten

Läs mer

Swedbank ABs. SPAX Lån 486. Slutliga Villkor Lån 486

Swedbank ABs. SPAX Lån 486. Slutliga Villkor Lån 486 Slutliga Villkor Lån 486 Swedbank ABs SPAX Lån 486 Framtid - Återbetalningsdag 2010-11-12 (SWEOFD01) - SPAX (sidan 3) Emissionskurs 100 procent och återbetalningskurs indikativt 110,5 procent. Slutliga

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR OKO FOND-OBLIGATION II/2007

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR OKO FOND-OBLIGATION II/2007 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR OKO FOND-OBLIGATION II/2007 De här Lånespecifika villkoren bildar tillsammans med de Allmänna lånevillkoren för OKO Bank Abp:s masskuldebrevsprogram av 29.5.2007, som uppdaterats

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR POHJOLA ANALYSENS GIGANTER IX/2008

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR POHJOLA ANALYSENS GIGANTER IX/2008 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR POHJOLA ANALYSENS GIGANTER IX/2008 De här Lånespecifika villkoren bildar tillsammans med de Allmänna lånevillkoren för Pohjola Bank Abp:s masskuldebrevsprogram av 29.5.2008, som

Läs mer

NORDEA BANK AB (PUBL):S EMISSIONSPROGRAM FÖR WARRANTER OCH CERTIFIKAT SLUTLIGA VILLKOR FÖR TURBOWARRANTER SERIE 2012:19 FI

NORDEA BANK AB (PUBL):S EMISSIONSPROGRAM FÖR WARRANTER OCH CERTIFIKAT SLUTLIGA VILLKOR FÖR TURBOWARRANTER SERIE 2012:19 FI NORDEA BANK AB (PUBL):S EMISSIONSPROGRAM FÖR WARRANTER OCH CERTIFIKAT SLUTLIGA VILLKOR FÖR TURBOWARRANTER SERIE 2012:19 FI För Instrument skall gälla Allmänna Villkor för Bankens Warrant- och Certifikatprogram

Läs mer

Aktieindexobligation. Lån 106 2001-2004 Sverige och Tre Sektorer

Aktieindexobligation. Lån 106 2001-2004 Sverige och Tre Sektorer Aktieindexobligation Lån 106 2001-2004 Sverige och Tre Sektorer AKTIEINDEXOBLIGATION Lån 106 2001-2004 Sverige och Tre Sektorer SAMMANDRAG Danske Bank erbjuder med Aktieindexobligation 106 två placeringsalternativ.

Läs mer

SLUTLIGA VILLKOR. Lånets nominella kapital återbetalas på återbetalningsdagen i enlighet med lånevillkoren.

SLUTLIGA VILLKOR. Lånets nominella kapital återbetalas på återbetalningsdagen i enlighet med lånevillkoren. SLUTLIGA VILLKOR lån nr 4453 A och B Indexlån Jordbruk emitterat som en del av Nordea Bank AB:s (publ) och Nordea Bank Finland Abp:s svenska MTN-program 1 Lånets villkor består av Allmänna Villkor för

Läs mer

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2006

LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2006 LÅNESPECIFIKA VILLKOR FÖR ÅLANDSBANKEN ABP MASSKULDEBREVSPROGRAM 2006 Dessa lånespecifika villkor bildar tillsammans med de allmänna villkoren för Ålandsbanken Abp:s masskuldebrevsprogram år 2006 (Grundprospektet),

Läs mer

Handelsbanken Capital Markets

Handelsbanken Capital Markets Handelsbanken köpwarrant DJ EURO STOXX 50 index Lösenpris: 3000 Slutdag: 24 juni 2004 Handelsbanken Capital Markets Warrantspecifika villkor 23 maj 2003 Dessa warrantspecifika villkor utgör tillsammans

Läs mer

Slutliga Villkor avseende lån 5025

Slutliga Villkor avseende lån 5025 Slutliga Villkor avseende lån 5025 Lån 5025, Handelsbankens Strategiobligation Wise, emitteras under Svenska Handelsbanken AB:s (publ) MTNprogram. Fullständig information om Handelsbanken och erbjudandet

Läs mer