Newsletter. BelBin Svenska AB Nr 5 den 24 November Att nyttja våra möjligheter och unikitet i affärsförhandlingar.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Newsletter. BelBin Svenska AB Nr 5 den 24 November Att nyttja våra möjligheter och unikitet i affärsförhandlingar."

Transkript

1 Newsletter BelBin Svenska AB Nr 5 den 24 November 2009,, Att nyttja våra möjligheter och unikitet i affärsförhandlingar. Vi på BelBin Svenska AB ser stora möjligheter med de verktyg, färdiga koncepts, kursmaterial, böcker mm och de forskningsresultat vi representerar. Det är få företag som kan visa allt detta. Med detta material och tränade konsulters kompetens och färdighet når vi resultat. Alltifrån att fördubbla intäkterna i ett svenskt industriföretag på 6 månader till att öka produktiviteten på en IT-avdelning med 90% över en treårsperiod. Med den investeringen dessa företag gjort är vi billigast på marknaden även om vi inte har lägst pris.

2 Nytt! Säljare som inte vill prata med människor! Nytt! Visibility Management gör kvinnors kompetens synlig och valbar. Hur underligt det än låter så är det 9.4% av landets säljare som inte vill prata med människor. Varför de har blivit rekryterade eller givit sig in i säljyrket kan man fråga sig. BelBin Svenska AB har studerat detta fenomen sedan år 2001 och idag är det drygt säljare i databasen. Christer B Jansson VD säger att detta fenomen har ökat stadigt med åren. Det beror sannolikt på att de som anställer säljare inte har verktyg som gör jobbet, för inte ska man ha säljare som inte vill prata med människor. Det minskar både servicegraden och intäkterna. Det innebär att många företag bara via en något bättre rekrytering kan öka sina intäkter genom att anställa personer som vill prata med andra. Vad motiverar säljare att göra ett bra säljjobb? I USA är det 33.5% som motiveras av pengar. Så är det inte i Sverige där det endast är 13,9% som motiveras av pengar. På förstaplats i Sverige ligger möjligheten att få nyttja sin talang högst. Hela 29% av säljarna anger detta högsta alternativ. Med bättre Visibility Management så behövs inte kvotering och männen kommer också att uppmärksamma kvinnors kompetens och således välja in fler kvinnor i företagens styrelser. Det finns en princip som vi kallar Principen om Uppmärksamhet och Belöning. Om du inte gör din kompetens Synlig blir du inte Uppmärksammad och kan inte bli Belönad. Syns du inte finns du inte. Oavsett vad vi tycker om det så är Visibility Management viktigt för att göra karriär i dagens samhälle. Olika studier i USA visar alla åt samma håll. För chefer som vill göra karriär är det viktigt att kombinera kompetent arbete med Visibility Management och ingå i informella nätverk där de personer som har inflytande och makt ingår. Ändå visar flera studier att kvinnor ägnar sig mer åt hårt arbete, kompetens och uthållighet på bekostnad av att marknadsföra sig själv och ägna sig åt informella nätverk i organisationen. Shannon Goodson genomförde en undersökning på 605 Topp och Middle Management chefer i 20 av Fortune företagens topp 500. Undersökningen presenterades på XXVII Congress of European Associátion for Behavioral and Cognitive Therapies september 1997 som behandlade frågan varför så få kvinnor fanns i dessa koncernledningar.

3 Undersökningen visar skillnad i vad vi kallar Visibility Management; populärt kallad förmågan till att marknadsföra sig själv (Self- Promotion). Det visade sig att det inte fanns någon skillnad mellan kvinnor och män i koncernledningarna. Då valde hon att studera Middle Management då cheferna till koncernledningarna hämtas härifrån. Här upptäckte hon en stor skillnad. Kvinnor hade lägre förmåga till detta. Studien gjordes utifrån ett psykometriskt test (SPQ*Gold)som mäter 12 olika hinder (rädsla) för att marknadsföra sig själv. Kvinnor i Middle Management grupperna hade större motstånd att marknadsföra sig själv än sina manliga kollegor. De hinder som är mest frekventa hos kvinnor är "Överförberedelse", "Obeslutsamhet" och "Referens Aversion". Överförberedelse medför en tendens att överdriva vikten av kompetens och förberedelse istället för att skapa kontakt med andra människor. De är också mycket obekväma med att initiera kontakt med andra människor innan de känner sig redo. Hindret Obeslutsamhet innebär att de mer bekymrade än andra att uppfattas för framfusiga när det gäller att hävda sina egna intressen. Människor med hindret Referens Aversion tvekar att nätverka med hjälp av existerande kunder och kontakter. Kvinnorna i denna studie visade sig också ha problem med vad vi kallar Målförvirring vilket innebär att de har en preferens för att vilja ha nyheter och förändring och en tendens att arbeta med för många saker samtidigt. Tittar vi på Säljkåren i Sverige jämfört med andra yrkesgrupper så har de lägre hinder dvs ett lägre motstånd mot att marknadsföra sig själva och har därmed lättare ett göra karriär. Att man därmed behöver vara säljare för att lyckas är dock inte nödvändigt, det räcker med att arbeta bort dessa hinder vilket vi arbetat med sedan 1997 hos just säljare så att de kan prestera bättre med ett lägre inre motstånd. Med utgångspunkt från dessa erfarenheter kan vi enkelt konstatera att med bättre Visibility Management så behövs inte kvotering och männen kommer också att uppmärksamma kvinnors kompetens och välja in dem i företagens styrelse. Nytt! Sista Newslettret på detta sätt trodde vi. Hemsidor och dess arbete tar mer och längre tid än vi tror så här kommer ännu ett nytt Newsletter på det gamla viset. Nytt! Pilotprojekt Byängsskolan i Täby Byängsskolan har nu tränat två lärare i som ska börja arbeta med lärarkåren. Målet är att få en klassrumsmiljö som gynnar Visibility Management och sprider så lite kontakthinder som möjligt till eleverna. Det borde innebära ökat fokus på studierna om färre hinder uttrycks i klassen samt elever som har lättare att synliggöra sin kompetens i framtiden. Byängsskolan kom på 16:e plats av 50 i Stefan Fölsters bok Den orättvisa skolan bland skolor som gör det de ska.

4 Nytt! Team Skills på Marina Läroverket Nytt! Mats Lundqvist är nyanställd! Marina Läroverkets gymnasieutbildning Ledarskap och kommunikation börjar arbeta praktiskt med Team Skills i sin utbildning. Syftet är att lära elever hur de och andra fungerar i team, sätta ihop olika konstellationer av team för olika uppgifter och ansvar, Vi ser fram emot ett givande samarbete. För oss innebär det att Marina Läroverkat tar ytterligare ett steg framåt för att försvara sin titel som Sveriges bästa gymnasieskola (enligt Aftonbladet) Nytt! Fantastisk föreläsning Jag var och Lyssnade på Toni Wetter från 3Steg som föreläste om Säljhinder på Säljarnas. Det var inspirerande att se det vi lärt ut och den presentation vi gjort i händerna på en duktig konsult. Toni gjorde ett fruktansvärt bra framträdande och fick många intresserade säljare och företagare. Det är min förhoppning att det också leder Toni till nya affärer. Nytt! Föreläsning för Psykologförbundet Ricard Beltran (numera marknadschef Sandahl & Partners) kommer i Psykologförbundets regi erbjuda Workshops och coachning i att arbeta bort säljhinder för leg psykologer med egna företag. Mats Lundqvist har börjat på BelBin Svenska AB. Han går in som säljare och säljchef för att hjälpa os utveckla företaget vidare. Vi kommer inom ett par år vara ett antal fler säljande personer. Mats har tidigare arbetat som säljare, försäljningschef, produktchef och marknadschef. Han testresultat som är viktiga för oss var alla väldigt bra så nu får vi se vad våra verktyg går för. Vi hälsar Mats välkommen till oss! Samarbete Villa Pauli! Vi på BelBin har i samarbete med Villa Pauli möjligheten att erbjuda hotellrum för 1 295:- inkl frukost exkl moms till de som är licensierade eller ackrediterade i någon av våra tester. Vill du veta mer prata med mig Du kan även nyttja konferensmöjligheten om du väljer att bo över som vår gäst.

5 Nytt! Nya licensierade och ackrediterade personer. 1. Drygt två av tre respondenter anger hög, eller mycket hög prioritet, vad gäller investeringar inom kundarbete jämfört med investeringar på andra områden. Hög prioritering på kundbearbetningen där 77,2 % avser att utveckla sitt kundarbete under Noterbart är fortsatt fokus på befintliga kunder och att utveckla affären fortsätter under Nya Licensierade i Säljstilar Christer Karlsson Jonas Kalebson Mats Lundqvist Nya Licensierade i Sales Call Reluctance Mats Lundqvist Lena Widström Mickael Arevius Cecilia Bergensjö Fredrik Wallerström Rayner Bröndrup Anette Wallström Ari Pajula Mikko Parikka Reijo Mylläri Nya Licensierade i CSI Helena Ericsson Grönbeck Jonas Kalebson LRF Media Sanofi Aventis BelBin Sv AB BelBin Sv AB Byängsskolan Byängsskolan Erakoczy Lysande Utsikter RB Norge Mera Mål AB Adeptus Finland Adeptus Finland Adeptus Finland True Intention Sanofi Aventis Inger och jag önskar er välkomna i gänget och som kunder till oss! Nytt! Kundbarometern! 3. Konjunkturindikationen visar att hela 40 % av respondenterna avser att höja sin marknadsbudget under 2010 (4 % ska minska). 4. Tendenser finns redan nu på utökning av säljpersonal och där investeringar i försäljningsarbetet kommer öka mer på bekostnad av marknadsföring och kundservice. 5. Till 2010 är fokus också på att effektivsera och strukturera säljarbetet likväl som att integrera olika säljkanaler. De regioner som lägger störst budget för kundarbete är i Stockholm, östra Mellansverige och Sydsverige. 6. Den egna webben är den viktigaste kanalen Mot marknaden. Allt fler bygger om för att skapa mer interaktivitet. Sökoptimering och länkar blir allt vanligare och utöver detta avser 43 % att öka sin användning av digital kommunikation och sociala medier. I första hand är det kundservice och direktförsäljning som används i de sociala medierna men allt fler ser detta också som en sälj-/marknadskanal för B2B % anser att företagen inte ger försäljningscheferna rätt förutsättningar för att nå önskade resultat. 89 % anser att de med rätt förutsättningar skulle kunna öka sin omsättning i snitt med 25 % för företag med omsättning lägre än 500 MSEK och för de större är potentialen % 8. Belöningssystemen fungerar inte generellt och endast var femte (19 %) håller helt med om att deras företag har ett belöningssystem som styr säljarbetet och som påverkar säljarnas prioriteringar. Via vår samarbetspartner Inspiration Company har vi fått en liten titt på årets kundbarometer som bygger på beslutsfattare.

6 Nytt! Tester för Screening av kandidater? Har ni kunder eller behöver du själv möjligheten att använda dig av SPQ*Gold för att screena fram lämpliga kandidater? produktivitet när det gäller merförsäljning på existerande kund. Nu när det är tuffare tider kan denna kurs vara din räddning då det är den enda kursen i sitt slag som byggts för att öka din produktivitet. Många chefer sitter med ett antal kandidater och att intervjua alla, testa alla kostar tid och pengar. Låt oss istället plocka ut de tre som kommer att göra det antal kundbesök, telefonsamtal eller kontakter som behövs för att nå budget så kan du lägga tid på dessa för att se om de också kommer att fungera som medarbetare i ditt företag. Om du vill nyttja denna tjänst eller veta mera prata med oss på Om så är fallet erbjuder vi 20 tester för :- Skr och vi ger dig 20 SPQ*Assist. Eller så beställer du 15 tester för screening och du betalar :- Skr och vi ger dig 15 SPQ Assist Eller så beställer du 10 tester för :- Skr och vi ger dig 10 SPQ Assist. Vill du ha komplett rapport kostar det ordinarie pris per test dvs minst 3000:- + konsultarvode. Nytt datum! Licensiering i Sales Call Reluctance konceptet maj 2010 Hela 74% av Sveriges marknads och försäljningschefer anser att deras säljare gör för få Nybesök. Här har du kursen som lär dig varför det är så och hur du åtgärdar problemet. Kursen handlar om hur du gör för att öka produktiviteten i försäljningen. Det gäller alltifrån produktivitet i nybesök till Hur hittar du de bästa säljarna som springer mest och hur får du de du har att springa mer? Kursen handlar om kontakthinder. Vi har alla mer eller mindre grad av kontakthinder. När de drabbar säljare minskar det deras förmåga att prospektera. De får till slut för få kunder att sälja till vilket minskar deras intjäningsförmåga. En nyckelfaktor och av ännu större betydelse under en lågkonjunktur. Hos andra stoppar hindren istället karriären och begränsar de möjligheter du får att ta dig vidare till högre löner. Kursen vänder sig till dig som vill hjälpa människor och företag att ändra beteende så att de presterar bättre till gagn för sig själva och andra. Efter kursen har du rätt som licensierad att köpa följande tester och kursmaterial på svenska för: SPQ*Gold Kontakthinder/Säljhinder att träffa tillräckligt många prospekts och kunder så att jag når eller överträffar min budget, MPQ Kontakthinder mer generellt för alla som har en kontaktberoende karriär

7 LNQ kontakthinder när det gäller chefers förmåga att nätverka Nytt! Nästa Licensiering I Team Skills RPM kontakthinder för rekryterare att finna rätt antal personer med rätt kaliber till företaget JSI kontakthinder för arbetssökande att finna ny arbetsgivare Kursdatum enligt följande: april 2010 Dallas, Texas USA maj 2010 på Villa Pauli Djursholm oktober 2010 på Villa Pauli Djursholm Pris: Pris: :- + moms och konferensavgift Licensiering dvs du får rätt att arbeta med materialet och såväl rekrytera som hjälpa människor bli av med sina kontakthinder. Då betalar du :-skr + moms och konferensavgift. I priset ingår fyra dagars kurs, handledarmanual, handledar- material, kursmaterial, tre tester, teknisk manual och ett antal handouts. En del av kursen genomförs på engelska av Trelitha Bryant från vår leverantör BSRP Inc Pris: :- + moms och konferensavgift Om du bara vill nyttja testerna i rekrytering är kursen på tre dagar och priset är :- Skr + moms och konferensavgift Handledarpärm ingår inte. Pris: :- + moms och konferensavgift Om du är chef och framförallt bara vill lära dig att förstå och hantera säljares hinder bättre är kursen på tre dagar och kostar :- Skr + moms och konferensavgift. Teknisk manual och handledarpärm ingår ej i detta pris. Vi genomför nästa licensiering i Team Skills med start den december 2009, januari och april Kursen genomförs på Villa Pauli, Djursholm strax utanför Stockholm. Målgrupp. Personer som idag arbetar med att utveckla team; grupper, projektgrupper eller ledningsgrupper och som har minst sex års erfarenhet av det arbetet och/eller en beteendemässig bakgrund. Kursen innefattar teori, praktisk träning, casestudies, inbjudna erfarna konsulter, praktiska övningar, tentamen och ett genomfört eget uppdrag krävs godkänt på för att bli behörig. Pris :-, + moms, kost och logi. Det som ingår är 6 dagars kurs, egen Team Skills test, handledning vid behov under perioden, 10 tester, testsystemet E-Interplace, två böcker skrivna av Dr Belbin, kursmaterial och handledarmaterial. I kursen ingår produkter för ett värde över :- Skr. Vill du veta mer eller anmäla dig, ring mig på eller maila christer@belbin.se

8 Ackreditering december ger Dig rätt att använda Belbin Teamrolltester Vi erbjuder nu en tvådagarskurs som ger rätt och kunskap att använda sig av Belbins testsystem E-Interplace. Ackrediteringen är ett utmärkt alternativ för dig som vill börja med att nyttja Belbins testsystem E-Interplace med Teamrolltester i din verksamhet. Ackrediteringen passar dig som är chef, konsult, intern tränare, projektledare och som önskar ett bra verktyg för att arbeta med team och grupper. Belbin teamroller är forskat på teamnivå och förkortar startsträckan för gruppen, ger ett gemensamt språk för deltagarna och kunskaper om hur ni bättre kan nyttja styrkorna i teamet. PLAN Internationellt Vi har ett fadderbarn; en 6-årig flicka i Nya Guinea via PLAN som ser till att hela byn stöds. I tider som dessa drabbas de i samhällets botten när det gäller ekonomi hårdast. De behöver få all hjälp i världen. Denna månads funderingar och tankar av Christer B! När: Måndag 14 december - Tisdag 15 december-09 Var: Villa Pauli, Djursholm Pris: kr exkl dagkonferensavgift & moms. Vi på Belbin Sponsrar Vi på BelBin Svenska har valt att välja vårt sponsorship lokalt, nationellt och internationellt med fokus på stöd åt unga människor där det så går och är befogat. Lokalt skolor! Lokalt stödjer vi Byängsskolan i Täby där vi etablerar arbete med kontakthinder dvs Call Reluctance och Marina Läroverket i Stocksund där vi stödjer med Team Skills. BRIS Nationellt! BelBin Svenska AB tillhör BRIS stödföretag. I lågkonjunktur ökar trycket på BRIS från Barn från Sveriges alla hörn. Det gäller att se till att pengarna räcker till att täcka telefonkostnaderna för alla ideellt arbetande vuxna som gör allt för att barn ska få stöd och en vuxen som lyssnar på dem. Vi har nu ett eget pressrum på Newsdesk så ge oss information om uppdrag med Team Skills och Kontakthinder som varit ovanligt lyckade ska vi försöka attrahera pressen med dessa goda exempel. De kommer också hamna på vår hemsida för att kunna bli lästa av våra besökare. Läs de artiklar vi publicerar på Vårt senaste pressmedelande Visibility Management gör kvinnors kompetens synlig och valbar har läst av 613 gånger av journalister på Newsdesk. Den har skickats ut till 666 redaktioner som bevakar detta ämne och till 1975 journalister på 806 olika medier som också bevakar detta ämne. Sen september har vi haft över besökare på hemsidan som tittat på sidan med

9 konsulter. Om du inte har lagt upp dig ännu så är ett tips! Syns du inte finns du inte. Se till att du tillhör dem som kan bli kontaktade för uppdrag för att du finns på vår hemsida. Dessutom hjälper det oss alla för vi hamnar högre upp i sökmotorerna. Nya filmen 2012 spår om världens undergång är samtidigt som vi flyttar till Malta. Inte visste jag att det skulle bli så dramatiskt. västerut mot Madeira och avslutade trippen i Gran Canaria där en ny skolklass tar över och seglar båten till Västindien. Marina Läroverket utsågs också i en artikel i Aftonbladet till Sveriges bästa gymnasium, åtminstone när det gäller betygen men de upplevelser och lärdomar de får ute på havet ger också minnen och kunskaper om livet som är ovärderliga. Det känns med andra ord bra att kunna stödja en sådan skola med det vi kan erbjuda. En annan skola är Byängsskolan i Täby, en grundskola som kom på 16 plats av 50 skolor som i Stefan Fölsters bok Den orättvisa skolan korats till de skolor som fungerar bra och som lyckas med sitt uppdrag. Det är inte konstigt att de nappat på vårt förslag om att börja arbeta med kontakthinder som verktyg på skolan. Vi är glada att få chansen att stödja dessa skolor och det ska bli spännande att följa deras utveckling. Vi ska göra vad vi kan för att stödja dem i deras verksamhetsplan. Det är kanske inte så konstigt att katastroffilmer har en tendens att lanseras i lågkonjunktur och de påminner oss alltid om att det skulle kunna vara värre. Det påminner mig också om Lasse Hallströms film Mitt liv som hund som också har en sekvens som handlar om att det kunde vara värre. Enligt kundbarometern som vi presenterade ovan lär 2010 bli bättre för oss alla vare sig vi haft lite eller mycket att göra under Vi på BelBin Svenska AB har som många andra tappat ett antal % i vår omsättning. Vi har dock tränat fler konsulter än tidigare år i våra olika verktyg vilket lovar gott inför framtiden. Vår äldsta dotter Alexandra kom i veckan hem efter en fem veckor lång seglats med fartyget Älva med sin klass på Marina Läroverkat. De startade i Portugal och gick en sydlig rutt ner mot Afrika och Marocko för att sedan vända Nu hoppas jag ni har bra med affärer under december så vi alla avslutar året storstilat. Vår artikel om Säljare som inte vill prata med kunder har än så länge varit med i tre olika media. Dagens Ledare, Presskontakt och Webbfinans. Vi arbetar på och hoppas media får upp ögonen för den forskning vi representerar. Lycka till med affärerna! Nytt! För erfarna konsulter i Team Skills som arbetar med ledarutveckling! Att arbeta med ackreditering i Belbins teamroll teori ger deltagarna ett interplace. Det ger dem ett verktyg i handen för att börja kunna göra förändringar i sitt ledarskap på hemmafronten.

10 De som är erfarna Team Skills användare hör av er till Inger för att få rättigheterna att ackreditera så ni kan bygga in det i era chefs. och ledarutbildningar. Känner du någon Vi på BelBin hjälper till att skapa resultat! Nytt! Skillnader i genusperspektiv Några av oss är intresserade av skillnader mellan könen. Här kommer senaste jämförelsen av kvinnor och män i säljande position grundat på svensk statistik. Det är skillnader till männens fördel men de är små. Det skiljer på Motivation och målfokus till männens fördel. Män har också något lägre broms och kvinnor har marginellt högre Obeslutsamhet och män marginellt högre Hype men det skiljer. Om du vill att en kollega eller någon annan du känner ska läsa vårt Newsletter, någon vi borde kontakta som du tycker vore lämpliga att licensiera sig i någon av våra verktyg så ge oss mailadressen så ordnar vi det alternativt tar kontakt. Vill du veta mer om något vi skriver om, tag då kontakt med oss på BelBin Svenska AB. Med Vänliga Hälsningar BelBin Svenska AB Christer B Jansson CEO Christer B Jansson Hoppas du tycker att nyhetsbreven ger dig något. Det är vår ambition att du ska finna något eller några guldägg i varje brev. Om du inte vill ha flera nyhetsbrev, meddela oss på info@belbin.se så tar vi bort dig ur vårt register. Har du synpunkter, frågor eller förslag tar vi tacksamt emot dessa på info@belbin.se eller telefon Tala med Christer B Jansson eller Inger Melkersson.

Licensiering i Belbin Team Skills och E-Interplace systemet

Licensiering i Belbin Team Skills och E-Interplace systemet Licensiering i Belbin Team Skills och E-Interplace systemet Copyright BelBin Svenska AB 1991, 1993, 1995, 2000 och 2007 Licensiering i Belbin Team Skills och E-Interplace systemet BelBin Assessments licensierar

Läs mer

Ackreditering i Belbin teamroller och E-Interplace systemet

Ackreditering i Belbin teamroller och E-Interplace systemet Ackreditering i Belbin teamroller och E-Interplace systemet Copyright BelBin Svenska AB 1991, 1993, 1995, 2000 och 2007 Ackreditering i Belbin teamroller och E-Interplace systemet BelBin Assessments utbildar

Läs mer

Scientific Sales Selection Rekrytera och anställ effektiv säljpersonal

Scientific Sales Selection Rekrytera och anställ effektiv säljpersonal Scientific Sales Selection Rekrytera och anställ effektiv säljpersonal Confident Approach 2014 Introduktion Syftet med den här kursen är att hjälpa företag att förbättra sin förmåga att rekrytera och anställda

Läs mer

Lär dig kvalitetssäkra och utveckla grupper med Belbins forskning och verktyg.

Lär dig kvalitetssäkra och utveckla grupper med Belbins forskning och verktyg. Lär dig kvalitetssäkra och utveckla grupper med Belbins forskning och verktyg. Ackreditering i E-Interplace - testsystemet för Belbins teamrollmätningar. 2008 i Sundsvall & Stockholm Faktablad från Lysande

Läs mer

OKTOBER 2014 SÅ ENKELT MEN ÄNDÅ SÅ SVÅRT

OKTOBER 2014 SÅ ENKELT MEN ÄNDÅ SÅ SVÅRT Nyhetsbrev nr 5, 2014 OKTOBER 2014 SÅ ENKELT MEN ÄNDÅ SÅ SVÅRT - När jag tänker på hur enkelt det är att bara vara till, lyssna på kunderna, att höra vad de säger och att hjälpa dem med det som de behöver

Läs mer

Högskolan Kristianstad. Uppdrag AB NY HET. MBA i praktiken

Högskolan Kristianstad. Uppdrag AB NY HET. MBA i praktiken Högskolan Kristianstad Uppdrag AB NY HET MBA i praktiken MBA i praktiken Ett utvecklingsprogram i framkant som utvecklar dig och din organisation på riktigt! Programmet genomförs under sju månader i internatform

Läs mer

Faktablad från BelBin Svenska AB

Faktablad från BelBin Svenska AB Bli än framgångsrikare att kvalitetssäkra och utveckla ledningsgrupper genom att lära dig Belbins forskning och verktyg av erfarna tränare. Licensiering i Team Skills 2010/2011 Faktablad från BelBin Svenska

Läs mer

CURRICULUM VITAE FÖR. Christer B Jansson 1956-09-10. 2010-04-26 Täby

CURRICULUM VITAE FÖR. Christer B Jansson 1956-09-10. 2010-04-26 Täby CURRICULUM VITAE FÖR Christer B Jansson 1956-09-10 2010-04-26 Täby De vidtar åtgärder därefter, vilket i vissa fall kan förvärra situationen. Säljstilar, SSPA det sätt en säljare presenterar sina produkter

Läs mer

Handbok. Det här är en handbok för dig som ansvarar för att informera om och marknadsföra gymnasial lärlingsanställning. GLA

Handbok. Det här är en handbok för dig som ansvarar för att informera om och marknadsföra gymnasial lärlingsanställning. GLA Handbok Det här är en handbok för dig som ansvarar för att informera om och marknadsföra gymnasial lärlingsanställning. GLA DET HÄR ÄR GLA Hej GLA ett modernt sätt att lära sig Vi vill ge fler elever,

Läs mer

Välkommen till KFS handledarutbildning.

Välkommen till KFS handledarutbildning. Välkommen till KFS handledarutbildning. KFS.NET/HANDLEDAR UTBILDNING VINSTEN MED HANDLEDNING Bidrar till företagets verksamhet B C D A + 0 Tid Kostar företaget pengar A B Strukturerad introduktion gör

Läs mer

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH DINA KOLLEGOR MALMÖ SCANDIC TRIANGELN FREDAG 19 JANUARI

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH DINA KOLLEGOR MALMÖ SCANDIC TRIANGELN FREDAG 19 JANUARI KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH DINA KOLLEGOR Du är inbjuden till... 2018 MALMÖ SCANDIC TRIANGELN FREDAG 19 JANUARI NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredag 19 januari är det dags för HR-Dagen på Scandic Triangeln i

Läs mer

Undvika återkoppling. Avsätta för lite tid för våra medarbetare och vårt team

Undvika återkoppling. Avsätta för lite tid för våra medarbetare och vårt team Du har säkert hört talas om att våra misstag är våra bästa läromästare, men handen på hjärtat, vore det inte ganska skönt att slippa några av dem? Nedan har vi samlat ett axplock av de vanligaste misstag

Läs mer

20 nov. i Umeå a Pihl Self Management Stefan Hyttfors m N m u E tid är dåtidf!ramtdienä? u d r Ä! r ä h r

20 nov. i Umeå a Pihl Self Management Stefan Hyttfors m N m u E tid är dåtidf!ramtdienä? u d r Ä! r ä h r 20 nov. i Umeå Emma Pihl Self Management Stefan Hyttfors Nutid är dåtid! Framtiden är här! Är du? När ledarskapet och HR-arbetet behöver inspireras Ibland gör den sig påmind idétorkan. Plötsligt sinar

Läs mer

KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR VÄSTERÅS. Välkommen till ELITE STADSHOTELLET FREDAG 9 FEBRUARI

KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR VÄSTERÅS. Välkommen till ELITE STADSHOTELLET FREDAG 9 FEBRUARI KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR 2018 VÄSTERÅS Välkommen till ELITE STADSHOTELLET FREDAG 9 FEBRUARI NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den 9 februari är det dags för HR-Dagen på Elite Stadshotellet

Läs mer

Våra vikarier fyller skoldagen med inspiration och arbetsglädje.

Våra vikarier fyller skoldagen med inspiration och arbetsglädje. kunskap till salu Våra vikarier fyller skoldagen med inspiration och arbetsglädje. Behöver du hyra eller rekrytera lärare? En fotbollstrupp utan ledare eller avbytare på bänken är lika otänkbart som en

Läs mer

En ledare är tydlig.

En ledare är tydlig. En ledare är tydlig. Först. Handen på hjärtat. Om du för en stund beskriver den bästa chef du någonsin haft, så kommer du beskriva en person som är tydlig. Den bästa chefen blandar inte ihop det, den motiverande

Läs mer

Förslag på intervjufrågor:

Förslag på intervjufrågor: Förslag på intervjufrågor: FRÅGOR OM PERSONENS BAKGRUND 1. Var är du uppväxt? 2. Om du jämför din uppväxt med andras, hur skulle du ranka din egen uppväxt? 3. Har du några syskon? 4. Vad gör de? 5. Vilka

Läs mer

KRAFT TRÄNING RESULTAT FÖR ENTREPRENÖRER & EGEN FÖRETAGARE! MER BUSINESS TYDLIGARE LEDARSKAP HÖGRE VÄLMÅENDE

KRAFT TRÄNING RESULTAT FÖR ENTREPRENÖRER & EGEN FÖRETAGARE! MER BUSINESS TYDLIGARE LEDARSKAP HÖGRE VÄLMÅENDE MER BUSINESS TYDLIGARE LEDARSKAP HÖGRE VÄLMÅENDE KRAFT & RESULTAT TRÄNING FÖR ENTREPRENÖRER & EGEN FÖRETAGARE! Denna Kraft & Resultat Träning syftar till att göra dig kapabel att leda ditt företag alt.

Läs mer

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Fråga 1: Varför sökte du till programmet? Vad hoppades du på och vad behövde du? Blev rekommenderad av turistbyrån.

Läs mer

MUC 25. MiLprogrammet för nya chefer

MUC 25. MiLprogrammet för nya chefer MUC 25 MiLprogrammet för nya chefer 2011 VÄLKOMMEN TILL MiLPROGRAMMET FÖR NYA CHEFER Du är ny i din chefsroll och funderar på hur du kan utvecklas i ditt ledarskap. Vad krävs av dig? Hur använder du dig

Läs mer

Aktivitetsinformation. Hösten 2015 AKTIVITETSINFORMATION

Aktivitetsinformation. Hösten 2015 AKTIVITETSINFORMATION Aktivitetsinformation Hösten 2015 AKTIVITETSINFORMATION Alma Folkhögskola Uppdrag Nyckeln till Din framtid Aktiviteter Aktiviteterna på Alma Folkhögskola Uppdrag är till för att stärka och förbereda dig

Läs mer

VÄLKOMNA! NÄTVERKSKUNSKAP OCH SAMVERKANSPROJEKT WORKSHOP

VÄLKOMNA! NÄTVERKSKUNSKAP OCH SAMVERKANSPROJEKT WORKSHOP VÄLKOMNA! NÄTVERKSKUNSKAP OCH SAMVERKANSPROJEKT WORKSHOP Om Länka Consulting Tider och innehåll 9.00 Start Check in Föreläsning inspiration Workshop Reflektion Check ut 10.45 Avslut Check in Vad hände

Läs mer

Systematisk säljutveckling

Systematisk säljutveckling Systematisk säljutveckling Systematisk säljutveckling Idag är många företag beroende av ett aktivt och professionellt säljarbete som särskiljer dem från konkurrenterna. I den hårda konkurrensen räcker

Läs mer

Uppskattning och frågande som skapar de bästa av världar

Uppskattning och frågande som skapar de bästa av världar Uppskattning och frågande som skapar de bästa av världar När människor systematiskt använder sina styrkor och bygger vidare på framgångsfaktorer och önskvärda lägen möjliggörs storverk. När vårt fokus

Läs mer

Veberöd en unik företagsplats

Veberöd en unik företagsplats Veberöd en unik företagsplats Strategi 2015 för Veberöds Företagarförening Dokumentation strategimöte #3 2015-02-12 Nästa möte 2014-02-12 kl 7:30 9:30 i en lokal med projektor Önskat utfall från nästa

Läs mer

Novare Leadership Academy en del av Novare Human Capital Arsenalsgatan 8c 103 32 Stockholm, Sweden www.novare.se

Novare Leadership Academy en del av Novare Human Capital Arsenalsgatan 8c 103 32 Stockholm, Sweden www.novare.se Novare Leadership Academy en del av Novare Human Capital Arsenalsgatan 8c 103 32 Stockholm, Sweden www.novare.se Novare Leadership Academy är Novaregruppens talangutvecklingsbolag som driver mentorskaps-

Läs mer

GUIDE. Så gör du en ännu bättre behovsanalys

GUIDE. Så gör du en ännu bättre behovsanalys GUIDE Så gör du en ännu bättre behovsanalys INTRO Att rekrytera är ett ypperligt tillfälle att se över behoven i din verksamhet och faktiskt få in någon som kan göra ditt företag ännu bättre. Rätt person

Läs mer

INTRODUKTION STEG Övning ger färdighet. Träna gärna på intervjusituationen med en vän eller genom att filma dig själv och dina svar.

INTRODUKTION STEG Övning ger färdighet. Träna gärna på intervjusituationen med en vän eller genom att filma dig själv och dina svar. INTRODUKTION Ibland är en lyckad intervju allt som ligger mellan dig och ditt drömjobb. Många upplever därför anställnings intervjun som oerhört stressande, såväl de som söker sitt första jobb som de med

Läs mer

BOKSAMMANFATTNING MOTIVATION.SE

BOKSAMMANFATTNING MOTIVATION.SE BOKSAMMANFATTNING MOTIVATION.SE 150 ledningsgrupper senare - vår bild av en dold potential Detaljerade fallstudier av verkliga ledningsgruppssituationer och typiska problem såväl som konkreta tips för

Läs mer

Som man uppfattar medarbetaren så uppfattar man också företaget.

Som man uppfattar medarbetaren så uppfattar man också företaget. Boksammanfattning Ditt professionella rykte - Upptäck DIN främsta tillgång. av Per Frykman & Karin Sandin Företag över hela världen lägger ner enorma summor på att vårda och stärka sitt varumärke, rykte

Läs mer

Välkommen som samarbetspartner!

Välkommen som samarbetspartner! Välkommen som samarbetspartner! VISIT ROSLAGEN 2014 Varför bör jag delta aktivt i Visit Roslagens arbete och synas med mitt företag på www.roslagen.se? VISIT ROSLAGEN Välkommen! Visit Roslagen välkomnar

Läs mer

Fiskenytt Sommaren 2010 Nyhetsbrev från SMAB Sälj & Marknadsutveckling AB

Fiskenytt Sommaren 2010 Nyhetsbrev från SMAB Sälj & Marknadsutveckling AB www.smab.se Fiskenytt Sommaren 2010 Nyhetsbrev från SMAB Sälj & Marknadsutveckling AB Innehåll: Tankar från bryggan Efterfrågan på Säljutbildningar ökar Läkemedelsföretag använder Profilkursen Säljarna

Läs mer

Integritetspolicy vid SLU Holding AB

Integritetspolicy vid SLU Holding AB Integritetspolicy vid SLU Holding AB 1 ALLMÄNT Denna integritetspolicy beskriver hur SLU Holding AB ( SLU Holding ) behandlar och använder personuppgifter om dig som är forskare, student, arbetssökande

Läs mer

Profilering genom en trovärdig hemsida. Lönsammare miljöaffärer Workshop 13 oktober, 2010

Profilering genom en trovärdig hemsida. Lönsammare miljöaffärer Workshop 13 oktober, 2010 Profilering genom en trovärdig hemsida Lönsammare miljöaffärer Workshop 13 oktober, 2010 Mats Johansson, VD Bodil Czarnecki, projektledare Varför ska man ha en hemsida? Alla finns på nätet idag! 84% av

Läs mer

Vi stärker din säljkraft!

Vi stärker din säljkraft! säljkraft erbjuder Mauris nec nisl a tellus eleifend mollis. Rekryteringar Sid 2-3 Säljkraft ansvarar för hela rekryteringsprocessen eller delar av den, t ex tester av slutkandidater (second opinion).

Läs mer

Information om ledarskapskursen Ledarskap för ökat resultat

Information om ledarskapskursen Ledarskap för ökat resultat 2014-04-03 Information om ledarskapskursen Ledarskap för ökat resultat VÄLKOMMEN! Varmt välkommen till kursen Ledarskap för ökat resultat! I det följande beskrivs kursens mål, innehåll, arbetsformer och

Läs mer

ÖPPEN KURS OPERATIV SÄLJLEDNING

ÖPPEN KURS OPERATIV SÄLJLEDNING ÖPPEN KURS OPERATIV SÄLJLEDNING SÖKER DU EN PRAKTISKT SÄLJLEDARUTBILDNING SOM LEDER TILL ATT DU: Växer i rollen och har möjlighet att ta ett större ledaranasvar? Får ytterligare tydlighet kring din roll,

Läs mer

Vill du bli en ännu bättre chef? Utbildningar för chefer höst 2018

Vill du bli en ännu bättre chef? Utbildningar för chefer höst 2018 Vill du bli en ännu bättre chef? Utbildningar för chefer höst 2018 Få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv Vision Chef arrangerar en mängd seminarier, webbinarier och utbildningar för dig som är

Läs mer

1st Academy of Leadership +46 (0)706-47 90 35 www.1staol.se

1st Academy of Leadership +46 (0)706-47 90 35 www.1staol.se Sid 1 (9) VD UTBLDG Utbildningen vänder sig till dig som är på väg mot en ledarroll eller är VD. anske i ett generationsskiftes företag? Vill du finslipa din förmåga ytterligare? Vi ger dig kunskap och

Läs mer

TIPS OCH INSPIRATION INFÖR FÖRETAGSKONTAKTER

TIPS OCH INSPIRATION INFÖR FÖRETAGSKONTAKTER TIPS OCH INSPIRATION INFÖR FÖRETAGSKONTAKTER DELEGATIONEN FÖR UNGA OCH NYANLÄNDA TILL ARBETE Adress: Karlavägen 100 A, 103 33 Stockholm Telefon: 08-405 10 00 E-post: kontakt@dua.se BUDSKAP OCH KANALER

Läs mer

Vad krävs för att attrahera dagens och framtidens talanger?

Vad krävs för att attrahera dagens och framtidens talanger? Vad krävs för att attrahera dagens och framtidens talanger? En undersökning bland dagens talanger om arbetsgivare, karriärval och värderingar i yrkeslivet. Hur attraherar vi dagens och framtidens medarbetare?

Läs mer

http://youtu.be/zqzsqkmfghe

http://youtu.be/zqzsqkmfghe http://youtu.be/zqzsqkmfghe Sociala medier vill du ta steget, men vet inte hur? 4 oktober 2012 Lisbeth Larsson, Marknadschef Jenny Stråhle, Marknadskommunikatör Vad använder företag sociala medier till?

Läs mer

Aktivitetskalender läsåret 2018/2019 Ung Företagsamhet i Östergötland

Aktivitetskalender läsåret 2018/2019 Ung Företagsamhet i Östergötland Aktivitetskalender läsåret 2018/2019 Ung Företagsamhet i Östergötland Processutbildningen UF-företagande Anmälan kommer att krävas till flera av nedanstående aktiviteter och vissa har även platsbegränsning.

Läs mer

Human Capital Management: investera i medarbetarna och skapa en kultur präglad av kontinuerlig utveckling

Human Capital Management: investera i medarbetarna och skapa en kultur präglad av kontinuerlig utveckling Cornerstone HCM Human Capital Management: investera i medarbetarna och skapa en kultur präglad av kontinuerlig utveckling Ett av de viktigaste målen för Human Resources är att se till verksamheten hela

Läs mer

Ledarutvecklingsprogram

Ledarutvecklingsprogram Kalmarsundsregionens arbetsgivarring erbjuder i samverkan med Indigo Management Ledarutvecklingsprogram UGL + 2+2+2+2+1 dagar Hur hanterar du att bli chef över dina tidigare kollegor? Vilken ledarstil

Läs mer

Thomas360-rapport. den 8 juli 2012. Thomas Ledare. Thomas360 för ledare. Privat och Konfidentiellt

Thomas360-rapport. den 8 juli 2012. Thomas Ledare. Thomas360 för ledare. Privat och Konfidentiellt Thomas360-rapport den 8 juli 2012 Thomas Ledare Thomas360 för ledare Privat och Konfidentiellt Innehåll Introduktion Förstå din Thomas360-rapport Genomsnitt för kompetenser Ett diagram med de 5 högsta

Läs mer

Letar efter. En projektledare.

Letar efter. En projektledare. Letar efter En projektledare. Företaget Wiminvest?! Wiminvest hjälper företag och organisationer att öka i konkurrenskraft genom att göra dem bättre på att attrahera, utveckla och framför allt behålla

Läs mer

TYNGDLYFTNING FÖR TJEJER

TYNGDLYFTNING FÖR TJEJER TYNGDLYFTNING FÖR TJEJER En rapport om hur kvinnor kan uppmuntras och introduceras till tyngdlyftningssporten Till Svenska Tyngdlyftningsförbundet och Västerbottens Idrottsförbund Av Lucy Rist och Frida

Läs mer

Att Leda som Kvinna. Ett program som hjälper dig att hitta ditt eget bästa sätt att leda som kvinna

Att Leda som Kvinna. Ett program som hjälper dig att hitta ditt eget bästa sätt att leda som kvinna Att Leda som Kvinna Ett program som hjälper dig att hitta ditt eget som kvinna Att Leda som Kvinna Ett program som hjälper dig att som kvinna Syftet med programmet är att ge förutsättningar, kunskaper

Läs mer

Ta med dig idrottens. mentalitet in i arbetslivet

Ta med dig idrottens. mentalitet in i arbetslivet Ta med dig idrottens mentalitet in i arbetslivet Företag letar efter dig Genom träning och föreningsliv utvecklar du beteenden som kan kännas självklara. Till exempel ledarskap, teamkänsla och dedikation.

Läs mer

FÖRETAGSPRESENTATION. Octagon Development är ett. konsultbolag med fokus. arbeta med företagsledare,

FÖRETAGSPRESENTATION. Octagon Development är ett. konsultbolag med fokus. arbeta med företagsledare, Octagon Development är ett konsultbolag med fokus på att arbeta med företagsledare, styrelse eller ledningsgrupper. Vi kan under kort eller lång tid verka i företag som en resurs, antingen i en vakant

Läs mer

Förklarar komplext och dynamiskt beteende i processen. E r i k a B e l l a n d e r, 2 0 13-02- 23

Förklarar komplext och dynamiskt beteende i processen. E r i k a B e l l a n d e r, 2 0 13-02- 23 Förklarar komplext och dynamiskt beteende i processen E r i k a B e l l a n d e r, 2 0 13-02- 23 Värderöret är ett väl genomtänkt och helt NYTT TÄNK för framtidens verksamheter! En mängd komplicerade företeelser

Läs mer

Grupputbildning vintern Vecka 46: UTBILDNINGSTILLFÄLLE 1

Grupputbildning vintern Vecka 46: UTBILDNINGSTILLFÄLLE 1 ACT Att hantera stress och främja hälsa Grupputbildning vintern 2017-18 17-18 Vintern Plats Folkets hus Skolgatan 59 Umeå Anmälan Via formulär på www.livskompass.se senast 31 oktober Pris Inklusive behandlingsmanual

Läs mer

Vad är en detektiv? Din karriär

Vad är en detektiv? Din karriär Vad är en detektiv? I takt med att polisen och myndighetens resurser sinar så växer alla former av utrednings och spaningstjänster. Dessa anlitas ofta av privatpersoner och företag för att hitta information,

Läs mer

Om MLC360 FEEDBACK. MLC360Feedback 0650-75 800 Kabelvägen 1

Om MLC360 FEEDBACK. MLC360Feedback 0650-75 800 Kabelvägen 1 Om MLC360 FEEDBACK MLC 360 Feedback är framtagen för professionella användare som verktyg för utveckling av individer, grupper samt verksamheter inom idrott, näringsliv och offentlig sektor. Här finns

Läs mer

Unga om VD-rollen. Demoskop på uppdrag av tidningen Entreprenör

Unga om VD-rollen. Demoskop på uppdrag av tidningen Entreprenör Unga om VD-rollen Demoskop på uppdrag av tidningen Entreprenör Om undersökningen Demoskop har på uppdrag av Entreprenör genomfört en intervjubaserad undersökning om unga människors inställning till VD-rollen.

Läs mer

I samarbete med WGH Sales & Communications 2017

I samarbete med WGH Sales & Communications 2017 I samarbete med WGH Sales & Communications 2017 Diplomerad Key Account Manager Deltidsutbildning med start 12 sept. 2017 Med den här utbildningen får du de kunskaper som behövs för att utveckla affärer

Läs mer

Coachning som ett HR-verktyg Miniguide

Coachning som ett HR-verktyg Miniguide Coachning som ett HR-verktyg Miniguide Varför coachning? Enkelt. Det hjälper din personal att växa, gör dina kollegor gladare och har en enormt positiv inverkan på din organisations prestation genom bättre

Läs mer

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång.

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Våra värderingar Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Vi vill att de ska fortsätta se oss som sin framtida arbetsgivare. Vi vill också att vårt varumärke ska locka

Läs mer

KRAFT TRÄNING RESULTAT INTRA/ENTREPRENÖRER & EGEN FÖRETAGARE! START DATUM 2015 FÖR MER BUSINESS TYDLIGARE LEDARSKAP HÖGRE VÄLMÅENDE.

KRAFT TRÄNING RESULTAT INTRA/ENTREPRENÖRER & EGEN FÖRETAGARE! START DATUM 2015 FÖR MER BUSINESS TYDLIGARE LEDARSKAP HÖGRE VÄLMÅENDE. KRAFT & RESULTAT TRÄNING START DATUM 2015 1 Juni 16 Sept MER BUSINESS TYDLIGARE LEDARSKAP HÖGRE VÄLMÅENDE FÖR INTRA/ENTREPRENÖRER & EGEN FÖRETAGARE! FÖR INTRA/ENTREPRENÖRER & EGEN FÖRETAGARE! Mer BUSINESS,

Läs mer

Vi är Vision! Juni 2016

Vi är Vision! Juni 2016 Vi är Vision! Juni 2016 2 Inledning Under några år har vi tillsammans byggt Vision och vi har varit framgångsrika. Allt fler väljer att bli medlemmar i Vision. Vi växer för varje dag som går. Bilden och

Läs mer

Sälj- och kundserviceprofil

Sälj- och kundserviceprofil Sälj- och kundserviceprofilen ger en bild av hur du använder dina talanger som säljare. Resultatet i sig självt är inte "bra" eller "dåligt", utan bör vägas mot hur din roll som säljare ser ut. Genom att

Läs mer

SOBONAS HANDLEDARUTBILDNING. Hej och välkommen, så här gör vi hos oss

SOBONAS HANDLEDARUTBILDNING. Hej och välkommen, så här gör vi hos oss SOBONAS HANDLEDARUTBILDNING Hej och välkommen, så här gör vi hos oss SOBONAS HANDLEDARUTBILDNING För att företaget ska bli framgångsrikt måste medarbetarna trivas och må bra. Många organisationer hävdar

Läs mer

CV, personligt brev och intervju

CV, personligt brev och intervju CV, personligt brev och intervju VÄLKOMNA! INTRODUKTION En jobbansökans två delar CV Personligt brev Anställningsintervjun ÖVNING CV och personligt brev Intervjuer och feedback ANSÖKAN BESTÅR AV CV OCH

Läs mer

Svenskt Marknadsföringsindex

Svenskt Marknadsföringsindex Svenskt Marknadsföringsindex Fakta om undersökningen Sveriges Marknadsföringsindex har som mål att årligen att sammanställa vad marknadschefer i Sverige tror om framtiden, vilka utmaningar de ser och hur

Läs mer

Ledarutbildning för chefer i staten

Ledarutbildning för chefer i staten Ledarutbildning för chefer i staten Ledarutbildning för chefer i staten Riddarfjärden Ledarskap & Utveckling AB erbjuder Dig att delta i ett 6-dagars utvecklingsprogram speciellt riktat till Dig som är

Läs mer

Ledarutveckling för ökad samsyn

Ledarutveckling för ökad samsyn Samsyn Struktur Glädje Ledarutveckling för ökad samsyn Webbaserat program för dig i politiskt styrd organisation som vill öka samsynen i verksamheten Platsoberoende ledarskapsprogram för chefer, arbets-

Läs mer

MALMÖ SCANDIC TRIANGELN FREDAG 22 JANUARI

MALMÖ SCANDIC TRIANGELN FREDAG 22 JANUARI Du är inbjuden till... 2016 MALMÖ SCANDIC TRIANGELN FREDAG 22 JANUARI NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den 22 januari är det dags för HR-Dagen på Scandic Triangeln i Malmö. Vi hälsar er varmt välkomna

Läs mer

HR-dag Företagsuniversitetets. torsdagen den 9 oktober hos Företagsuniversitetet i Globen City, Stockholm. Några av dagens inslag

HR-dag Företagsuniversitetets. torsdagen den 9 oktober hos Företagsuniversitetet i Globen City, Stockholm. Några av dagens inslag Företagsuniversitetets HR-dag 2014 torsdagen den 9 oktober hos Företagsuniversitetet i Globen City, Stockholm Några av dagens inslag Affärsnära HR med Helen Borg Marie Hallander Larsson om våra HR-sanningar

Läs mer

Chefs- och ledarstrategi

Chefs- och ledarstrategi STRATEGI Dokumentets syfte n finns för att kommunen ska attrahera, rekryera och utveckla chefer som gör Nacka bäst på att vara kommun. Dokumentet gäller för Kommunstyrelsen som arbetsgivare och kommunens

Läs mer

Program för Föreläsning och kurser

Program för Föreläsning och kurser Program för Föreläsning och kurser Vi hjälper dig att hitta vägen till ditt bästa jag! En vinnare är den som vinner sitt eget livs lopp, den som följer sitt eget hjärtas röst, uppnår sina egna mål och

Läs mer

EN GUIDE AV. Så matchar du kandidat med företagskultur!

EN GUIDE AV. Så matchar du kandidat med företagskultur! EN GUIDE AV Så matchar du kandidat med företagskultur! EN GUIDE AV Inledning En av de vanligaste anledningarna till att medarbetare säger upp sig är att de inte känner sig hemma i företagskulturen. Det

Läs mer

DET ÄR LÄTT ATT GÖRA SKILLNAD!

DET ÄR LÄTT ATT GÖRA SKILLNAD! DET ÄR LÄTT ATT GÖRA SKILLNAD! UNG FÖRETAGSAMHET GÖTEBORGS PARTNERPAKET 2017/2018 Ung Företagsamhet (UF) ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap

Läs mer

Att hantera stress och främja hälsa. Grupputbildning vårterminen Vecka 9: UTBILDNINGSTILLFÄLLE 1

Att hantera stress och främja hälsa. Grupputbildning vårterminen Vecka 9: UTBILDNINGSTILLFÄLLE 1 ACT Att hantera stress och främja hälsa Grupputbildning vårterminen 2017 2017 Vårterminen Sista anmälningsdag Fredag 2016-01-13 (efter det i mån av plats) Plats Luleå lokal ej bestämd Anmälan Via formulär

Läs mer

Ett seminarium om VARFÖR VISSA SÄLJARE LYCKAS MEDAN ANDRA MISSLYCKAS

Ett seminarium om VARFÖR VISSA SÄLJARE LYCKAS MEDAN ANDRA MISSLYCKAS Ett seminarium om VARFÖR VISSA SÄLJARE LYCKAS MEDAN ANDRA MISSLYCKAS Sales Call Reluctance är ett av decenniets mest banbrytande forskningsresultat. Forskningen har öppnat ett nytt psykologiskt fält som

Läs mer

Framförhandlade föreläsningar

Framförhandlade föreläsningar - - - - Framförhandlade föreläsningar På föjande sidor listar vi färdiga föreläsningsalternativ från regionen. De är förberedda på att föreläsa vid behov om det ämnet som är beskrivet i texterna. Vi har

Läs mer

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH EN KOLLEGA ÖREBRO MÄSSA FÖRELÄSNINGAR INSPIRERAS AV JENNY ANDERSSON

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH EN KOLLEGA ÖREBRO MÄSSA FÖRELÄSNINGAR INSPIRERAS AV JENNY ANDERSSON KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH EN KOLLEGA Du är inbjuden till... 2016 ÖREBRO MÄSSA FÖRELÄSNINGAR INSPIRERAS AV JENNY ANDERSSON CITY KONFERENSCENTER FREDAG 30 SEPTEMBER NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den

Läs mer

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH DINA KOLLEGOR KARLSTAD KARLSTAD CCC FREDAG 12 MAJ

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH DINA KOLLEGOR KARLSTAD KARLSTAD CCC FREDAG 12 MAJ KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH DINA KOLLEGOR Du är inbjuden till... 2017 KARLSTAD KARLSTAD CCC FREDAG 12 MAJ NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den 12 maj är det dags för HR-Dagen på Karlstad CCC i Karlstad.

Läs mer

MEDITERA FÖR ATT UPPNÅ OCH UPPLEVA MERA

MEDITERA FÖR ATT UPPNÅ OCH UPPLEVA MERA MEDITATIONSKURS START V.22 & V.36 2019 MEDITERA FÖR ATT UPPNÅ OCH UPPLEVA MERA 5 VECKORS KURS LÄR, INTEGRERA OCH LYCKAS MED DIN PRAKTIK INFÖR HÖSTENS ALLA NYA UTMANINGAR På bara 5 veckor lär du dig meditationens

Läs mer

KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR KARLSTAD VÄLKOMMEN TILL

KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR KARLSTAD VÄLKOMMEN TILL KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR 2018 KARLSTAD VÄLKOMMEN TILL QUALITY KARLSTAD HOTEL GRAND CCC FREDAG 1823 MAJ FEBRUARI NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den 18 maj är det dags för HR-Dagen på Karlstad

Läs mer

Opportunities aren t given, they re made

Opportunities aren t given, they re made GÖTEBORG Opportunities aren t given, they re made Rektorn har ordet Välkommen till Sjölins Gymnasium i Göteborg, en gymnasieskola där det händer mycket. Det kan vara rollspel, öppna redovisningar och

Läs mer

MUC 24. MiLprogrammet för nya chefer

MUC 24. MiLprogrammet för nya chefer MUC 24 MiLprogrammet för nya chefer 2009-2010 VÄLKOMMEN TILL MiLPROGRAMMET FÖR NYA CHEFER Du är ny i din chefsroll och funderar på hur du kan utvecklas i ditt ledarskap. Vad krävs av dig? Hur använder

Läs mer

Grupputbildning höstterminen Vecka 41: UTBILDNINGSTILLFÄLLE 1

Grupputbildning höstterminen Vecka 41: UTBILDNINGSTILLFÄLLE 1 ACT Att hantera stress och främja hälsa Grupputbildning höstterminen 2018 2018 Höstterminen Plats Hotell Winn Norra Slottsgatan 9 Gävle Anmälan Via formulär på www.livskompass.se senast 31 augusti Pris

Läs mer

Medlemskap och Marknadsföringspaket Information om Visit Blekinges marknadsföring, medlemskap och marknadsföringspaket, 2019.

Medlemskap och Marknadsföringspaket Information om Visit Blekinges marknadsföring, medlemskap och marknadsföringspaket, 2019. VISIT BLEKINGE Medlemskap och Marknadsföringspaket 2019 Information om Visit Blekinges marknadsföring, medlemskap och marknadsföringspaket, 2019. Håkan Andersson, Visit Blekinge BLI MEDLEM Vill du vara

Läs mer

Framtidssäkra ditt säljteam i sju steg! En guide för dig som säljchef att säkra säljmetoder och arbetssätt

Framtidssäkra ditt säljteam i sju steg! En guide för dig som säljchef att säkra säljmetoder och arbetssätt Framtidssäkra ditt säljteam i sju steg! En guide för dig som säljchef att säkra säljmetoder och arbetssätt Som säljchef möter du idag flera ganska stora utmaningar. Tidigare säkra säljmetoder och arbetssätt

Läs mer

Digital kommunikation. Anpassad utbildning för Sparbankerna

Digital kommunikation. Anpassad utbildning för Sparbankerna Digital kommunikation Anpassad utbildning för Sparbankerna Om Företagsuniversitetet Företagsuniversitetet är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag. Vi ägs av Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms

Läs mer

Annonskampanj för Provins fem i Psykologtidningen

Annonskampanj för Provins fem i Psykologtidningen Annonskampanj för Provins fem i Psykologtidningen Mitt uppdrag var att ta fram annonser för Provins fems kursverksamhet. Sedan tidigare hade de information om hela sitt kursutbud i varje annons. Den informationen

Läs mer

en UNIK möjlighet att delta i ett livsförändrande utvecklings-program som kan ta din karriär till nya höjder

en UNIK möjlighet att delta i ett livsförändrande utvecklings-program som kan ta din karriär till nya höjder Om du redan är chef och ledare och vill utvecklas vidare så är här en UNIK möjlighet att delta i ett livsförändrande utvecklings-program som kan ta din karriär till nya höjder Projektet Balans På Ledande

Läs mer

Du - ett varumärke. Bygg ditt personliga varumärke och stärk ditt professionella rykte. Umeå 17-18 mars 2010

Du - ett varumärke. Bygg ditt personliga varumärke och stärk ditt professionella rykte. Umeå 17-18 mars 2010 Du - ett varumärke Umeå 17-18 mars 2010 Curomed Utbildning, Håkmark 213, 905 91 UMEÅ, tel 090-38375, fax 090-38331 e-post info@curomed.se, www.curomed.se 1 DU ETT VARUMÄRKE Du - Ett Varumärke Ditt personliga

Läs mer

skola och arbetsliv i samverkan

skola och arbetsliv i samverkan skola och arbetsliv i samverkan Transfer - skola och arbetsliv i samverkan Transfer är Sveriges största organisation för förmedling av föreläsare och förebilder från arbetslivet till skolan. Syftet är

Läs mer

Mentorskapsprogram 2013/2014. i samarbete med

Mentorskapsprogram 2013/2014. i samarbete med Mentorskapsprogram 2013/2014 i samarbete med REDIRE - att återvända och avkastning Mentor - handledare och förebild med uppdrag att vägleda en yngre person i dennes personliga och professionella utveckling

Läs mer

Hur många är era kvinnliga chefer? På vilka befattningar sitter de? Hur ligger din avdelning till internt?

Hur många är era kvinnliga chefer? På vilka befattningar sitter de? Hur ligger din avdelning till internt? 1Kartläggning Hur många är era kvinnliga chefer? På vilka befattningar sitter de? Hur ligger din avdelning till internt? Jämför med din egen bransch och andra branscher Checklistor för benchmarking Här

Läs mer

Chefernas ojämlika arbetsmarknad

Chefernas ojämlika arbetsmarknad Tema jämställdhet/mångfald: Bilder för presentation Chefernas ojämlika arbetsmarknad Ledarna: Temo AB: Olle Hernborg David Ahlin, Anna-Karin Bärjed Datum: 2006-03 - 17 Sida 2 Ledarnas Chefsbarometer 2006

Läs mer

Svenska företagswebbplatser fortsatt bättre än övriga Europa, men svaga inom CSR och karriär

Svenska företagswebbplatser fortsatt bättre än övriga Europa, men svaga inom CSR och karriär WEBRANKING BY COMPREND 2014-2015 Svenska företagswebbplatser fortsatt bättre än övriga Europa, men svaga inom CSR och karriär Svenska företag presterar fortsatt bra jämfört med andra europeiska företag

Läs mer

Svensk dagspress en betydande källa för VDs beslutsfattande

Svensk dagspress en betydande källa för VDs beslutsfattande Svensk dagspress en betydande källa för VDs beslutsfattande Regi har nyligen genomfört en undersökning hos viktiga beslutsfattare i Sverige, en av frågorna var Bortsett från interna och/eller externa rådgivare.

Läs mer

Avsnitt 1 - Träna på grunderna i NVC

Avsnitt 1 - Träna på grunderna i NVC Öppet fördjupningsprogram i NVC i Stockholm 2015 Nu för andra året erbjuder vi ett program med stor flexibilitet och där du som deltagare kan välja träningsavsnitt utifrån dina behov och intressen. Vi

Läs mer

PRESENTATIONSSTÖD. Ledarnas syn på lön

PRESENTATIONSSTÖD. Ledarnas syn på lön PRESENTATIONSSTÖD Ledarnas syn på lön Målet är utveckling för individ och verksamhet Ledarnas syn på lön utgår från individens och verksamhetens behov. När behoven samspelar skapas utveckling och nya möjligheter.

Läs mer

Swedish Media Festival

Swedish Media Festival Swedish Media Festival Produktionen av professionell film för näringsliv, myndigheter och organisationer har aldrig varit större än idag och branschen spelar en viktig roll vid intern och extern kommunikation.

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN Att arbeta med tillgänglighet och inkludering är inte svårt. Genom att använda femstegsmodellen kan vi hitta

Läs mer

Digital producent 4 dgr

Digital producent 4 dgr Digital producent 4 dgr Lär dig hur du framgångsrikt kan jobba med digitala medier. Få fler besökare, kunder och affärer. Under 4 dagar för du möjlighet att lära dig mer om hur du kan skapa en digital

Läs mer