Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum"

Transkript

1 Kommunala handikapprådet (12) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset kl 08:30 12 Beslutande Tommy Caesar, ordf Eivor Lidström, HRF Rolf Palage, hjärt- och lungsjukas förening Ingrid Wallon, ersättare för Lars U Granberg, HSO Margith Ström, FUB Anita Rönnbäck, SRF Anna-Karin Lundström, Miljö- och bygg Eva-Lisa Öqvist, allergiföreningen Mats Vikgren, NHR Ulla Persson, SN Ann-Katrin Sämfors, Kultur- och fritid Erland Eriksson, BUN Laila Stålnacke, teknik- och servicenämnden Helén Lindbäck, KS, ersättare för Lena Vikberg, KS Övriga deltagande Agneta Johansson, Stöd och omsorg Utses att justera Mats Vikgren, NHR Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-11 Gun-Britt Wiksten Ordförande Tommy Caesar Justerande Mats Vikgren, NHR Organ Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunala handikapprådet Anslags uppsättande Anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Socialtjänsten Underskrift

2 Kommunala handikapprådet KHR 1 Mötets öppnande Ordförande öppnade och hälsade alla välkomna, varefter en presentationsrunda gjordes. KHR 2 Fastställande av dagordning Dagordningen godkändes med följande tillägg. AFA-försäkringspengar, info om borttagande av färdtjänstkort, info om parkeringsdäcket Löjan, info om tidsschema ändring taxor fastighets och socialtjänsten. KHR 3 Val av justerare Till justerare valdes Mats Vikgren, NHR.

3 Kommunala handikapprådet KHR 4 Föregående protokoll Gick igenom föregående protokoll från KHR, daterat som lades till handlingarna.

4 Kommunala handikapprådet KHR 5 Förenings- och förvaltningsstunden Anita Rönnbäck, SRF undrade vad kommunen har för plan för personer med funktionsnedsättningar att komma i arbete. Anita hänvisar till en av skrivelserna som skickades ut med kallelsen, se bilagorna 1 och 2. Anita berättade att Anna-Lena Pogulis och David Sundström har träffat HSO. HSO har en önskan om att Anna Stamblewski från tillgänglighetsgruppen får delta på handikapprådet för att få information. Anita undrade, vad kostar ledsagning för den enskilde synskadade när det ges via Socialtjänstlagen, SoL och avgiften ingår i hemtjänsten? Mats Vikgren, NHR hade fått en fråga från en styrelsemedlem. Varför skickar kommunen inte ut någon information om färändringar i färdtjänsten till var och en som är färdtjänstberättigad. Margith Ström, FUB berättade att det fungerar dåligt med fritids- och kulturaktiviteter för de som bor i gruppbostäder. Socialstyrelsen har sagt att socialnämnden ska tillgodose behov för de personer som bor i gruppbostad enligt LSS. Socialnämnden har fått tid till och med den 22 april 2013 att svara på hur de ska svara upp mot kraven som är ställda. FUB har en önskan att få samråda med kommunen omkring svaret till Socialstyrelsen. Ann-Katrin Sämfors, KF har varit på ett mycket bra seminarium i Luleå om tillgänglighet som hon tar med sig till sin nämnd.

5 Kommunala handikapprådet KHR 6 Socialtjänstens omorganisation besparingar och konsekvenser Tommy Caesar informerade om att förvaltningarna har fått ett besparingskrav på 0,9 %, men för socialtjänstens del blev det 0,6 %. Äldreomsorgen kommer att lägga ner Hjortronmyrens demensenhet på Roknäsgården med 10 platser. Det blir omedelbart inflyttningsstopp på hela Roknäsgården. Besparingsförslaget är beslutat för äldreomsorgen. Besparingsförslaget för Stöd och omsorg tas i socialnämnden i morgon den 13 mars Förslagen är: - Neddragning av en (1) årsarbetare på Resurscentrum - Utvecklingspengarna tas bort - Verksamhetsområdet Boda som består av 19 gruppbostäder och 4 dagliga verksamheter kommer då att omförflyttas. 19 gruppbostäder till psykosocialt stöd och 4 dagliga verksamheter till stöd till försörjning. - I samband med pensionering inom arbetsledarområdet, ska möjligheter att samordna verksamheter ses över. Facken har anfört kritik mot politiken angående samverkan och krav på åtgärd. Det var inte gjort någon risk- och konsekvensanalys över lagda besparingsförslag inom Stöd och omsorg inför beslutet den 31 januari Nu är detta åtgärdat och därför går VEP samt sparförslag upp igen, för beslut den 13 mars Diskuterades bland annat i rådet om att det tar väldigt lång tid med barnutredningar, görs insatsen i tid så vinner man mycket, mot att en utredning för ett barn görs först vid åk 5. Konstigt att man tar bort en resurs på resurscentrum när det blir barnen som drabbas.

6 Kommunala handikapprådet KHR 7 Framtidens äldreomsorg Tommy Caesar informerade om Framtidens äldreomsorg, se bilaga 4 i protokollet från kommunala handikapprådets sammanträde En arbetsgrupp bestående av Agnetha Eriksson (S), Majvor Sjölund (C) och Tommy Caesar (S) från socialnämnden och Peter Roslund (S), Elisabeth Berg (M) och Brith Fäldt (V) från kommunstyrelsen har arbetat fram förslag för Framtidens äldreomsorg. Gunnar Lindberg, avd chef för äldreomsorgen har varit sakkunnig. Förslaget behandlar tre inriktningar: Hemmet som vård- och omsorgsarena Renodla vård- och omsorgsboende och demensboende Ny boendestrategi I rådet fördes diskussioner om bland annat om Äldrecentra växelvård, hemsjukvård och vård i livets slutskede.

7 Kommunala handikapprådet KHR 8 Tillgänglighet Tommy Caesar berättade att när vi ska ha nästa kommunala handikappråd den 29 maj 2013 så blir det en heldag med bland annat tillgänglighet. Ulla- Carin Palm som jobbar med tillgänglighetsfrågor vid Luleå kommun är inbjuden och Piteå kommuns kontaktpersoner för tillgänglighetsfrågor ska också få en inbjudan att vara med. Tommy Caesar föreslog också att eventuellt bjuda in Helena Stenberg, kommunalråd.

8 Kommunala handikapprådet KHR 9 Övriga frågor AFA-försäkringspengar Tommy Caesar berättade att socialnämnden har fått ett engångsbelopp på 3 miljoner kronor från AFA-försäkringspengar som har kommit till kommunens kassa. Äldreomsorgen får 1,6 miljoner kronor och Stöd och omsorg 1,4 miljoner kronor. På stöd och omsorg ska pengarna läggas till vuxna inom området kontaktperson och ledsagarservice. På vilket sätt är inte klart. Kommer upp på kommunfullmäktige den 18 mars En livlig diskussion uppstod i rådet om att engångspengarna ska gå till kontaktperson och ledsagarservice. FUB anser att det är mycket irriterande att använda uttrycket: Sätta guldkant på tillvaron. De anser att man inte kan tillsätta till exempel en kontaktperson under ett år för att sedan ta bort insatsen när pengarna tar slut, det gör större skada än nytta. Ändring av mattaxan Tommy Caesar informerade att Birgitta Samuelsson, tf administrativ chef och controller på socialtjänsten kommer att få förslag på ändring av mattaxan inför 2014 från fastighets. Det ska vidarebefordras till kommunala handikapprådet senast 14 april 2013 och senast den 13 maj 2013 ska rådet lämna sina synpunkter på fastighets förslag. Parkeringsdäcket Löjan Tommy Caesar visade en ritning på nya parkeringsdäcket Löjan hur det kommer att se ut. Det är inritat 7 handikapplatser på markplanet.

9 Kommunala handikapprådet KHR 9, forts Övriga frågor Information om färdtjänstkort Gun-Britt Wiksten informerade om att från och med 1 april 2013 kommer Piteå kommun inte längre att använda färdtjänstkort vid färdtjänstresor. Beställningscentralen har den information de behöver om den färdtjänstberättigades färdtjänsttillstånd. Det är viktigt att den som åker färdtjänst alltid har med sig en giltig legitimation som ska visas för taxichauffören vid varje resa. Rådet uttryckte stort missnöje över att ingen dialog har förts om borttagande av färdtjänstkort och dålig information till de som har färdtjänst inför förändringar.

10 Kommunala handikapprådet KHR 10 Brukarenkäter - resultat Agneta Johansson tf avd chef för Stöd och omsorg redovisade resultat av brukarenkäter. Agneta berättade att evidensbaserad praktik är mycket i fokus på de insatser vi erbjuder. Evidensbaserad praktik har tre viktiga punkter: Evidens = forskning som är mest kända just då vid det tillfället Personalens erfarenheter och kunskaper Brukarens erfarenheter Kommunen har förbundit sig på länsnivå att socialtjänsten ska praktisera evidensbaserad praktik. Socialtjänsten ska bli duktiga på att göra uppföljningar av olika slag för att verksamhetsförbättra. Socialtjänsten kommer att få krav på sig att visa på resultat. Följande kvalitetsuppföljningar är utförda inom Stöd och omsorg 2012: Placerade barn och deras vårdnadshavare enkät Brukar och anhörigenkäter inom gruppbostäder och daglig verksamhet Brukarenkäter inom områdena hemtjänst, alkoholrådgivning, försörjningsstöd samt alkohol och narkotika gruppens verksamhet Planerade men ej genomförda: Följande områden skulle under året erbjuda samtliga brukare möjlighet att utvärdera SO s arbete med utredningar - Barn och ungdomsutredningar SoL, Barn och ungdomsutredningar LSS, Missbruksutredningar, Utredningar som berör psykiskt funktionsnedsatta, Utredningar som utförs vid VO vuxna funktionsnedsatta (två mätveckor under hösten). Trots att uppdraget utförts enligt åtagande inom Vux funk har antalet utvärderingar som inkommit totalt, inte möjliggjort någon sammanställning. Brukarenkäter vid Resurscentrum utförs 4 ggr/år. Har inte gjorts under 2012.

11 Kommunala handikapprådet KHR 10, forts Brukarenkäter - resultat Brukarenkäter är bland annat till för att utveckla och förbättra verksamheten. Resultaten av brukarenkäterna finns att läsa om i Årsredovisning 2012 för Stöd och omsorg. Den kommer att läggas på under Piteå kommun/kommun och politik/förvaltningar/socialförvaltningen/så styrs verksamheten/årets budget/årsredovisningar.

12 Kommunala handikapprådet KHR 11 Nästa möte Kommunala handikapprådets arbetsutskott blir torsdag den 16 maj 2013, kl 17 i Agneta Johanssons arbetsrum på våning 2, entré 2, Stadshuset. Ingen kallelse skickas ut för arbetsutskottet. Kommunala handikapprådet blir onsdag den 29 maj 2013 heldag, kl 08:30 i Sessionssalen. Tommy Caesar tackade alla för ett bra möte och hopp om en solig och varm vår.

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet 2013-05-29 1 (14) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset kl 09:00 12:30 Beslutande Tommy Caesar, ordf Eivor Lidström, HRF Rolf Palage, hjärt- och lungsjukas förening Lars U Granberg,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet 2012-12-06 1 (14) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset kl 08:30 12 Beslutande Tommy Caesar, ordf Stig Rönnbäck, NAV ersättare för Agneta Nilsson, NAV Kjell Öhrberg, HRF Rolf

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet 2013-08-28 1 (12) Plats och tid Ovalen, Stadshuset kl 08:30 12:00 Beslutande Tommy Caesar, ordf Eivor Lidström, HRF Rolf Palage, hjärt lung Piteå Lars U Granberg, HSO Margith Ström,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet 2014-09-03 1 (13) Plats och tid Ovalen, Stadshuset klockan 08:30 12 Beslutande Tommy Caesar, ordf Eva-Lisa Öqvist, allergiföreningen Ulla Persson, SN Rolf Palage, hjärt lung förening,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Extra sammanträde Kommunala Pensionärsrådet 2013-02-06 1 (6) Plats och tid Mogården, onsdag 6 februari 2013, kl 13:00-15:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-03-07 1 (7) Plats och tid Österbo, kl 13:00 16:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO Marianne Lindberg, SKPF Ingrid Nyman,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2012-05-15 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 11:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Lage Hortlund, kommunstyrelsen Gunilla Bergstedt,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2015-04-23 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 12:15 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Brith Fäldt, samhällsbyggnadsnämnden Gösta Öhman,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrummet Ovalen, Stadshuset Onsdagen den 19 november 2014 ande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Majvor Sjölund (C) Justeringens tid och plats Vid sammanträdet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2012-08-16 1 (7) Plats och tid Stadshuset, torsdag 16 augusti 2012, kl 09:30 12:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Gunilla Bergstedt,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2014-04-24 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 11:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO Inge Stålnacke, SPRF JaanEric Lundqvist,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-11-29 1 (11) Plats och tid Berggården, torsdag 29 november 2012, kl 13:00 15:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO JaanEric

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala tillgänglighetsrådet 2016-03-10 1 (14) Plats och tid Ovalen, Stadshuset klockan 08:30 11:30 Beslutande Sven-Gösta Pettersson, ordförande Charlotte Elworth, SN ersättare för Ulla Persson, SN Margith

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-05-31 1 (10) Plats och tid Munkberga, kl 13:00-16:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Ingrid

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2013-02-21 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09.30 11:15 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Gunilla Bergstedt,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Representation, ny ledamot 3 Föregående protokoll 4 Information från socialnämnden 5 Tillgänglighet 6 Tillgänglighetspriset 7

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-08-29 1 (7) Plats och tid Norrgården, torsdag 29 augusti 2013, kl 13:00 15:30 Beslutande Gösta Öhman, ordf Rune Öberg, PRO Inger Berglund, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Ingrid

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Plats och tid Tullbackagården, 2012-06-12 kl. 17:30-19:10 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson Nr xx Kommunala handikapprådet 2012-10-11 1(12) Plats och tid Tingshuset, klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Karin Johansson (KD) Linda Jansson Anders Ågerup Gun-Lis

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Tillgänglighet 5 Tillgänglighetspris 6 Information om Mötesplats Krokom

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Representation 3 Föregående protokoll 4 Delgivningar 5 Tillgänglighetsprogram 6 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida

Läs mer

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson Kommunens råd i frågor om funktionsnedsättning 2011-11-23 1 Plats och tid Stadshuset Mjölby, Sammanträdesrum Högby kl. 16.00 18.00 Beslutande Anna Johansson, S, ordf. Iréne Karlsson, M, Sven Törnquist,

Läs mer

Tid och plats Kl. 15:00 onsdagen den 12 september 2018, Skoklosterrummet, Kommunhuset, Bålsta

Tid och plats Kl. 15:00 onsdagen den 12 september 2018, Skoklosterrummet, Kommunhuset, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Kl. 15:00 onsdagen den 12 september 2018, Skoklosterrummet, Kommunhuset, Bålsta Ledamöter Ersättare Tjänstemän Liselotte Grahn Elg (M), Ordförande Solweig Lundkvist,

Läs mer

Rosie Persson, sekreterare. LSS-enheten ANSLAG / BEVIS LSS-enheten

Rosie Persson, sekreterare. LSS-enheten ANSLAG / BEVIS LSS-enheten 1(10) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Tisdagen den 12 maj 2015. 14.00-15.30 Kommunens representanter Ingrid Ivarsson, (ordf), kommunstyrelsen Kerstin Hvirf, socialnämnden Bo Nilvall, myndighetsnämnden

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2012-09-24 Anslags nedtagande: 2012-10-16

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2012-09-24 Anslags nedtagande: 2012-10-16 Socialnämnden 2012-09-13 1 (23) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2012-09-13, kl. 9.30-12.05 Gruppsammanträde: 8.00-9.30 Beslutande: Pontus Wessman (MP), ordf Carin Olsson (KD), ersättare

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Plats och tid Tullbackagården, 2011-12-15 kl. 17.30-19.15 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Ulla

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2014-08-14 1 (6) Plats och tid Gunnar Lindbergs arbetsrum, torsdag 14 augusti 2014, kl 09:30-11:30 Beslutande Gunilla Bergstedt, SPF, ordf JaanEric Lundqvist, SKPF Rune Berglund,

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2017-11-14 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 10.00-11.40 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S), ordf. Percy

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2014-08-28 1 (8) Plats och tid Öjagårdens samlingssal, kl 13:00 16:00 Beslutande Övriga deltagande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2016-08-11 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Helena Magnussons rum, kl 09:30 11:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO Elsy-Britt Fjällström, SPF JaanEric Lundqvist,

Läs mer

Cecilia Vestergaard, Områdeschef Åsa Engberg, Sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7 Åsa Engberg

Cecilia Vestergaard, Områdeschef Åsa Engberg, Sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7 Åsa Engberg Kommunala Handikapprådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, 15.00 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Åsa Bergkvist ordförande, vård- och omsorg Monika Utter, vård-

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15 Socialnämnden 2015-09-17 1 (18) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-09-17, kl. 9.30-11.30 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 18.30-21.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) Socialnämnden ordförande Ingrid Larsson (m) Kommunstyrelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13.00-14.45 Beslutande Mats Åstrand (s) ordförande Jörgen Alkberg (s) Elisabeth Henningsson (s) Elsie-Britt Eriksson (s) Peter Agelii (s) Maivi Hedlund

Läs mer

Handikappolitiskt program, datum för träff 8

Handikappolitiskt program, datum för träff 8 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Nya ledamöter i handikapprådet 3 Tillgänglighet 4 Föregående protokoll 5 Information från socialnämnden 6 Information från Pia

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30

Sessionssalen 18.30 20.30 2010-09-08 Sida 1 av 12 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Boris Svensson (s), Socialnämnden Kent Lodesjö (s), Plan-och

Läs mer

Arne Karlsson, ordförande

Arne Karlsson, ordförande Rådet för personer med funktionsnedsättning Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-02-29 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 18.00 19.30 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Arne Karlsson

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2017-09-12 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 10.00-11.00 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S), ordf. Percy

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 3 mars klockan 10:00 12:00

Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 3 mars klockan 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 3 mars klockan 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (c) ordförande Anders Broberg (c) vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet 2014-05-05 1 (19) Plats och tid Ovalen, Stadshuset klockan 08:30 15:45 Beslutande Tommy Caesar, ordf Eivor Lidström, HRF Rolf Palage, hjärt lung förening, Piteå Lars U Granberg,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Skutan Strömsvik tisdag kl. 08.15 12.15 Beslutande Ulla Wallering Fall (S) Bertil Eklund (NB) 58-61) Hans Jonsson (M) Rune Hallgren (C) Inga Ericsson (S) Helena Johansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-11-02, kl. 13:30-15:00 ande: Susanne Jönsson, ordförande, ledamot kommunstyrelsen Elisabeth Sandberg Kullenberg, ledamot kommunstyrelsen Hans Bengtsson,

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30. Göran Sjögren, Kultur och Fritidsnämnden Marianne Carlson, sekreterare. Boris Svensson Rönngården 2010-

Sessionssalen 18.30 20.30. Göran Sjögren, Kultur och Fritidsnämnden Marianne Carlson, sekreterare. Boris Svensson Rönngården 2010- 2010-03-10 Sida 1 av 10 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Kurt Johansson NHR, vice ordförande Boris Svensson (s) Socialnämnden Kent Lodesjö (s) Plan-och byggnadsnämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2014-03-06 1 (10) Plats och tid Samvaron Hamnplan, kl 13:00 16:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO Ingrid Nyman, SKPF Gunilla

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2012-08-28, kl 13:15 Beslutande: Anders Malm (M) tj ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Tony Asp (S) tj ersättare för Gun-Inger Sjögren

Läs mer

LSS-enheten ANSLAG / BEVIS 2014-11-27. LSS-enheten

LSS-enheten ANSLAG / BEVIS 2014-11-27. LSS-enheten 1(10) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Torsdagen den 27 november 2014. 14.30-16.00 Kommunens representanter Anncatrin Ek Ingvar Jarfjord Handikapporganisationernas representanter Kerstin Hvirf Bengt

Läs mer

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 1-13 Maria Hjärtmyr. Ordförande... Markus Evensson. Justerande... Inga-Lisa Sundqvist

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 1-13 Maria Hjärtmyr. Ordförande... Markus Evensson. Justerande... Inga-Lisa Sundqvist Plats och tid Sunnanåsrummet, 13:15-16:00 Beslutande: Markus Evensson (S) ordf, Inga-Lill Fahlström (MP), Marie- Louise Hellström (M) Inga-Lisa Sundqvist DHR, Jörgen Brink FUB, Anneli Nordh R, Otto Forsberg

Läs mer

Innehållsförteckning. Representation för perioden 2015 2018 4. Information från socialnämnden om projektet Den goda maten 7

Innehållsförteckning. Representation för perioden 2015 2018 4. Information från socialnämnden om projektet Den goda maten 7 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Representation för perioden 2015 2018 4 Mötestider 2015 5 Tillgänglighet 6 Information från socialnämnden

Läs mer

Socialnämnden 2009-11-11

Socialnämnden 2009-11-11 Socialnämnden 2009-11-11 283 Delgivning av protokoll...2 284 Delegationsbeslut...3 285 Rapport avseende ej verkställda beslut...4 286 Socialnämndens sammanträdesdagar 2010...5 287 Återbesättning av tjänst

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Gunnern, Ö:a Esplananden 5, 671 81 Arvika, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Lena Kandergård (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Peter Joensuu (M),

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Måndagen den 24 oktober 2016 kl 16:00-18.00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S) Eva Hallberg (V)

Läs mer

Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4. Val av ledamot i socialnämndens arbetsutskott 5

Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4. Val av ledamot i socialnämndens arbetsutskott 5 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sid Tillsyn och kontroll av ny lag om detaljhandel med nikotinläkemedel 3 Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4 Val av

Läs mer

LSS-enheten. Torsdagen den 13 februari Kommunens representanter Anncatrin Ek Ingvar Jarfjord

LSS-enheten. Torsdagen den 13 februari Kommunens representanter Anncatrin Ek Ingvar Jarfjord 1(7) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Torsdagen den 13 februari 2014. 14.30-16.00 Kommunens representanter Anncatrin Ek Ingvar Jarfjord Handikapporganisationernas representanter Karin Spångberg May

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2017-04-20 - Sessionssalen, 13:00-17:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lennart Eriksson (V) Anita Gustafsson (M) Michael

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum PITEÅ KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Furunäset, 09.00-13:00 Beslutande Lars-Olof Pettersson, Ordförande, kommunstyrelsen Lars-Erik Andersson, byamännen Lars Sjölund, Piteå Byaforum Lena

Läs mer

Valfrihet inom hemtjänsten 3

Valfrihet inom hemtjänsten 3 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Valfrihet inom hemtjänsten 3 Sammanträdesdatum Sida 2 Plats och tid: Almdalen, Krokom torsdag den 25 februari 2010, kl 16.00-17.00 Beslutande: Cristine

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll torsdag 14 december 2017, kl. 13:00-16:30 Beslutande Solweig Gard (S) Margareta Ivarsson (C) Lennart Eriksson (V) Anita Gustafsson (M) Michael Hamberg (L) Ola Jonsson (M) Lena Lindström (KD) Jan Jansson

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö Nilsson

Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö Nilsson Sammanträdesprotokoll 2016-09-26 1 Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.00 ande Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö Nilsson

Läs mer

Kultur - och fritidsnämnden. Gunilla Wallengren DHR. Eva Borgede. Gunborg Sebestyen Reumatikerföreningen i Ale. Kommunhuset, Alafors

Kultur - och fritidsnämnden. Gunilla Wallengren DHR. Eva Borgede. Gunborg Sebestyen Reumatikerföreningen i Ale. Kommunhuset, Alafors 1(14) Plats och tid: Hövdingasalen Ale Torg, kl10:30-13:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Tyrone Hansson Samhällsbyggnadsnämnden Isabel Korn Kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD)

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD) Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.20 ande Bengt Andersson (C), ordförande Siw Malmsten (FP), vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Tomas Danielsson (M) Eva Hallberg (V) Bengt Ferm

Läs mer

Framtidens äldreomsorg

Framtidens äldreomsorg kvalitet och omsorg för Piteås äldre Bakgrund till förändring Fler blir äldre och krav/behov av komplicerade insatser ökar. Enligt en åldersprognos för Piteå år 2010 2020 kommer personer 65 år och äldre

Läs mer

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48 Sida 1 Sammanträdesdatum 2009-04-22 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Pia Fahlgren (C) Erik Mali (S) Kerstin Karlberg (S) Lena Brolin (M) Stefan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Ovalen, stadshuset, måndag 8 december 2014, kl. 12.30 13.15 Beslutande Peter Roslund (S), ordf Brith Fäldt (V) Helena Stenberg (S) Ann-Louise Hagström (MP) Lars-Olof Pettersson (S)

Läs mer

Socialnämnd 2011-03-21 1

Socialnämnd 2011-03-21 1 Socialnämnd 2011-03-21 1 Plats och tid Socialtjänsten 16.00-17.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Bengt Andersson (C), ordf Per Gren (S), vice ordf Siw Malmsten

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (13) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (13) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2006-09-18 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Barbro Gustafsson (HSN) Birger

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2015-05-11 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Ovalen, Stadshuset, kl 13:00 16:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO JaanEric

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-03-08 1 (8) Plats och tid Österbo, torsdag 8 mars 2012, kl 13.00 14:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO Ingrid Nyman,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2012-11-21 Anslags nedtagande: 2012-12-13

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2012-11-21 Anslags nedtagande: 2012-12-13 Socialnämnden 2012-11-15 1 (20) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2012-11-15, kl. 10.00-12.10 Gruppsammanträde: 8.00-10.00 Beslutande: Pontus Wessman (MP), ordf Siw Nordin (M) Ingegärd Brogren

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson Nr Kommunala handikapprådet 2009-11-11 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren John

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 31 augusti 2017, kl. 14:30-17:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Lennart Eriksson (V) Anita Gustafsson (M) Michael Hamberg (L) Ola

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

PROTOKOLL 1(15) Revisionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00

PROTOKOLL 1(15) Revisionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00 PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00 Närvarande ledamöter Iréne Hellekant (S), ordförande Kjell Stensson (S) Birgit Hansson (KD) Daniel Höglund (FP) Leif Andersson (C) Uno Claesson (S)

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30. enligt bifogad närvarolista

Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30. enligt bifogad närvarolista Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13) 2007-03-06 1 (13) Plats och tid Stadshuset sammanträdesrum 1, Kl 09.00-11.00 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON, ordf, Arne Johansson, SRF vice ordf Kl 09.00-10.00 Johan Berglund, BUN Per-Ingvar

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR 1(9) Handikapprådet

MINNESANTECKNINGAR 1(9) Handikapprådet MINNESANTECKNINGAR 1(9) Handikapprådet Plats och tid Medelpunkten, lokal tvåan, 2017-02-06 kl. 13.00 15.00 Ordinarie Gunilla Larsson, ordförande(c) Marie Saltarski, vice ordför(s) Renée Stigborg (S) Tony

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18 Socialnämnden 2015-01-22 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-01-22, kl. 9.30-12.05 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.25 Beslutande Övriga närvarande Daniel Markstedt, Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Ulla-Britt Svensson (S) Chriztian Hansson (S) Rolf Emanuelsson (C) Marita

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-01-28 1 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren, (s), 2:e vice ordf Ingrid Håkansson,

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Fjelie Tid kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Fjelie Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Fjelie Tid kl. 08.30 12.05 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M), ordförande Britt Hjertqvist (L), vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-09-21 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Östhammar, kl. 08.30-14.40 Beslutande Kerstin Björck-Jansson (C), ordförande Ann-Charlotte Grehn (S) Désirée Mattsson (S) Håkan Dannberg (C) Katarina Ståhlbrand

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 2010-05-27 69 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren,

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 17 december 2014 kl 14.00-16.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Jim Lindberg (s) Marianne Nilsson (m) Gull-Britt Sandefors (c) Charlotta Book (s)

Läs mer

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10.

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10. ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses justera Justeringens Plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Örkelljungasalen,

Läs mer

Socialnämnden 2015-09-10

Socialnämnden 2015-09-10 100 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 2 101 Budgetuppföljning med delårsredovisning... 3 102 Delgivningar... 4 103 Internkontroll... 5 104 Verksamhetsinformation... 6 105 Rapport

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 2010-08-25 Sida 1 (7) Sammanträde med Handikapprådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl 14.00-17.00 ande Övriga deltagande Tomas Erazim, ordförande Göran Persson, kommunstyrelsen, 19-21

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Sammanträdesdatum 2007-01-29 Pensionärsrådet Plats och tid Rådhuset 2007-01-29 kl 08.30 10.45 Beslutande Ersättare Utses att justera Stefan Möller, m ordförande Björn Stigborg,

Läs mer

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Lena Kandergård (S) Kjell

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Tryffeln Paragrafer 457-461 kl. 09:00-12:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Eva-Lotta Pamp (M) (ordförande) Britt-Marie Kuylenstierna (MP) (vice

Läs mer

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Presentationsrunda 3 Föregående protokoll 4 Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5 Information från socialnämnden 6 Tillgänglighet 7 Ändring av

Läs mer

Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Terese Borg, ekonom, 142-145 Catarina Påhlman, IFO-chef, 144, 146-156

Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Terese Borg, ekonom, 142-145 Catarina Påhlman, IFO-chef, 144, 146-156 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-12-21 1 (16) Plats och tid Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum, kl. 15.00-16.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Övriga deltagare

Läs mer

Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50

Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50 Plats och tid Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50 Beslutande Mikke H Wivungi, ordförande, kommunstyrelsen Anita Karmteg, socialnämnden Jessica Hildén, barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Handikapprådet. 26 februari 2013 Plats och tid Guldsmeden plan 4, tisdag den 26 februari, kl: 13.15 16.30 Birgitta Medin ordf Karin Eriksson FUB Ulf Nilsson SRF Åsa Nordkvist AAF Birgit L Sundström AFASI

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Årjäng den 27 september 2011 kl 08.00 12.00 Beslutande Rolf Emanuelsson, ordf FP Annika Holmstrand C Lotta Wignell C Margareta

Läs mer

Sessionssalen

Sessionssalen 2010-06-02 Sida 1 av 10 Plats och tid Sessionssalen 18.30 21.00 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Kurt Johansson, vice ordförande, NHR Åsbobygden Boris Svensson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-14 Birgitta Schmidt. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-14 Birgitta Schmidt. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Silen den 4 februari 2016 kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Birger Pettersson-Wiik, ordf, S Kerstin Andersson, KD Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Hans Karlsson,

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2018-03-06 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 10.00-11.05 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S), ordf. Percy

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunala rådet för funktionsnedsättningar

MULLSJÖ KOMMUN Kommunala rådet för funktionsnedsättningar Kommunala rådet för funktionsnedsättningar 2015-09-21 Sammanträdesdag Innehåll 14 Tillkommande ärenden... 17 15 Föregående sammanträdesprotokoll... 18 16 Planering av rådets fortsatta arbete... 19 17 Funktionshinderplanen...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid 2011-12-08 1 (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid 2011-12-08 1 (14) 2011-12-08 1 (14) Plats och tid Sjögläntan, Vinslöv, sammanträdesrum 1 Kl 13.30-15.15 ande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Ernst Herslow (m) tekniska utskottet

Läs mer