AVTAL OM BYANÄTSSAMVERKAN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "AVTAL OM BYANÄTSSAMVERKAN"

Transkript

1 AVTAL OM BYANÄTSSAMVERKAN Parter 1. Örnsköldsviks kommun 2.Nätra fiber Ek förening ÖRNSKÖLDSVIK Sunnansjö Bjästa Org. nr: Org.nr: (nedan kallad ÖK) (nedan kallad Föreningen) BAKGRUND OCH SYFTE För att uppnå de nationella målen för bredbandsutbyggnad och för att stödja kommunens fiberföreningar och dess medlemmar har kommunen initierat projektet Bredband 2020 enligt beslut i kommunfullmäktige den 24 november En del i kommunens beslut är att skapa en arbetsmodell som kallas byanätssamverkan. Byanätssamverkan innebär att de fiberföreningar i Örnsköldsviks kommun som så önskar av kommunen som t i l l s a m m a n s med dess helägda bolag Övik Energi AB(nedan benämnd ÖEAB), erbjuds en helhetslösning i byggandet av ett robust fibernät för sina medlemmar där kommunen och fiberföreningen har olika roller och ett delat ansvar ( Projektet ) allt i enlighet med vad som följer nedan av detta avtal. Ansvarsfördelningen mellan kommunen och ÖEAB regleras i särskild överenskommelse. Syftet med detta avtal är att reglera parternas arbetsfördelning och andra villkor för parternas samarbete och för genomförande av Projektet. I Projektet agerar kommunen beställare och Övik Energi AB utförare. Som utförare äger ÖEAB rätt att utse underleverantörer. Fibernätet som byggs ska förvaltas av ÖEAB Projektet samt uppskattad tidsplan beskrivs närmare i Bilaga A.

2 En förutsättning för kommunens åtaganden enligt detta avtal är vidare att Föreningen åtar sig att inte samarbeta med annan part avseende byggande av fibernät. Brott mot detta åtagande utgör ett allvarligt avtalsbrott enligt punkt 8 nedan. Mot ovan bakgrund ingås följande avtal mellan ÖK, och föreningen. 2. EKONOMISKA PARAMETRAR Parternas avsikt är att Projektet ska finansieras av externa bidragsmedel, anslutningsavgifter och framtida fibernätavgifter. Anslutnings- och fibernätsavgifterna för hushållen i området som föreningen ansvarar för gäller enligt anslutningsavtalen i Bilaga B. De slutliga anslutnings- och fibernätavgifterna kommer att kunna fastställas först under projektets gång men innan bindande kundavtal ingås med föreningens medlemmar. Utgångspunkten kommer att vara att anslutna kunder debiteras dels en fast anslutningsavgift och dels löpande fibernätavgifter till bestämt pris, enligt överenskommelse i Bilaga B, därefter enligt prislista eller avtal. Till detta kommer de tjänster som kunderna väljer att köpa (bredband, telefoni, TV etc.) av valda tjänsteleverantörer. ÖEAB kommer att informera Föreningarna om vilka tjänsteleverantörer och tjänster som kommer att kunna väljas av de anslutna kunderna. 3. KOMMUNENS ÅTAGANDEN Kommunen åtar sig att tillhandahålla modellen byanätssamverkan för utbyggnad av fibernät på landsbygden åt Föreningen och genomföra Projektet enligt följande. Kommunen ansvarar för att fastställa en tidplan och att den överensstämmer med tidpunkter för avstämningar av bidrag. Kommunen ansvarar för projektering, bidragsansökningar, likviditetsplanering, genomförande och förvaltning tillsammans med ÖEAB. Kommunen ansvarar för att ta fram de formulär och blanketter för intresseanmälningar, kundavtal, markavtal och annat som föreningen behöver för att kunna utföra sina åtaganden enligt punkt 4 nedan. 4. FÖRENINGENS ÅTAGANDEN Föreningen åtar sig det ansvar och de uppgifter som anges nedan. Föreningen ansvarar för marknadsföring av fiberanslutningsmöjligheten enligt Bilaga B inklusive att samla in intresseanmälningar. Föreningens representanter ansvarar för att förteckna och samla in alla intresseanmälningar, anslutningsavtal och att original överlämnas till ÖEAB.

3 Föreningen ska vara behjälplig vid framtagande projekteringsunderlag av området och föreslå utrymme för central aktiv utrustning som har elanslutning. Föreningen ansvarar för att bindande kundavtal om kundanslutningar och alla nödvändiga markavtal undertecknas med fastighetsägarna. Föreningen ansvarar för att totala anslutningsgraden i fibernätet (bindande anslutningsavtal) blir minst 85 % av de fastigheterna med folkbokförda och för att totala antalet anslutningar blir mer än 200 stycken. I den mån det träffats särskild överenskommelse om Föreningens åtaganden (lokala anpassningar specifika för varje Förening) framgår dessa av Bilaga C. 5. SAMARBETSFORM OCH UPPFÖLJNING Parterna är införstådda med att tillämpningen av detta avtal kräver regelbundna avstämningsmöten där representanter för ÖK, ÖEAB och föreningen deltar. Kommunen ansvarar för att kalla till sådana avstämningsmöten. ÖK, ÖEAB och föreningen förbinder sig vidare att verka för att en god avtalsrelation upprätthålls genom att kontinuerligt informera varandra om händelser som påverkar eller kan komma att påverka samarbetet. ÖK och ÖEAB ska utse en person vardera samt föreningen ska utse två personer som utgör projektets gemensamma styrgrupp. Det åligger de av parterna utsedda personerna att tillse att man har mandat att fatta beslut för parts räkning. 6. KRAV PÅ ENGAGEMANG FÖR FÖRENINGEN Det åligger Föreningen att tillse att de resurser som krävs för att uppfylla Föreningens skyldigheter enligt detta avtal görs tillgängliga. Föreningen är införstådd med att kravet innebär ett stort privat engagemang på den lokala nivån och omfattande ideellt arbete av Föreningen och dess medlemmar. 7. VILLKOR FÖR KOMMUNENS ÅTAGANDEN Föreningen är införstådd med att kommunens åtagande enligt detta avtal att utföra fullfölja Projektet och bygga ett fibernät för Föreningen är villkorat av att nödvändiga externa bidrag för ortssammanbindande nät och byanät blir beviljade, och att den totala anslutningsgraden i Föreningens fibernät enligt punkt 3 ovan nås. För det fall villkoren inte uppfylls äger kommunen, och även föreningen, rätt att avsluta samarbetet och säga upp detta avtal till upphörande varvid ingen av parterna ska ha några ersättningsanspråk mot varandra. Vid sådan uppsägning förfaller ev. ingångna mark- och anslutningsavtal utan rätt till ersättning för någon part. 8. AVTALSBROTT Om part begår ett allvarligt brott mot detta avtal och inte vidtar rättelse inom sextio (60) dagar från skriftlig anmaning därom äger den andra parten rätten att säga upp detta avtal till omedelbart upphörande och kräva skadestånd för skada som uppstått på grund av avtalsbrottet. Information om allvarligt brott skall delges skriftligen.

4 9. ANSVARSBEGRÄNSNING Kommunen ansvarar inte i något fall för förlust av data eller för indirekta skador (såsom exempelvis utebliven vinst, produktionsbortfall, kostnader för anlitande av annan leverantör, kostnader för utrustning och liknande kostnader eller förluster). Kommunens ansvar i övrigt är, om inte uppsåt eller grov oaktsamhet kan läggas ÖK till last, begränsat till ett belopp motsvarande fem (5) prisbasbelopp enligt socialförsäkringsbalken och förutsatter att kommunen agerat försumligt. Se punkt FORCE MAJEURE Parterna är befriade från skyldigheten att fullgöra sina åtaganden i enlighet med detta avtal samt skyldigheten att betala skadestånd eller annan ersättning om åtagandena inte alls eller endast till onormalt hög kostnad kan fullgöras på grund av omständighet såsom exempelvis arbetskonflikt, extraordinära väderförhållanden, krig, mobilisering, uppror, upplopp, översvämning, eldsvåda, allmän knapphet på transportmedel, omfattande inskränkning i tillförseln av drivkraft eller energi. 11. FÖRÄNDRADE OMSTÄNDIGHETER Om förutsättningarna för parts åtagande enligt detta avtal väsentligt förändras på grund av förändrad lagstiftning, myndigheternas tillämpning av lagstiftning, grov försening av de projekterade anslutningarna (överskridande med sex (6) månader eller längre) enligt tidplan i Bilaga A (som ej beror på omständigheter beskrivna i avsnitt 10), eller av annan liknande anledning, ska parterna i bästa samförstånd försöka vidta nödvändiga åtgärder för att justera avtalet så att avtalets andemening, affärslogik och omfattning bibehålls. Har parterna inte efter sex (6) månaders nått en överenskommelse har samtliga parter rätt att säga upp avtalet till omedelbart upphörande. Händelserna skall skriftligen meddelas till alla avtalsparter. 12. ÖVERLÅTELSE Parterna äger inte rätt att helt eller delvis överlåta sina rättigheter och skyldigheter enligt detta avtal utan den andra partens föregående skriftliga samtycke. 13. AVTALETS GILTIGHETSTID Detta avtal träder ikraft när det undertecknats av parterna. Avtalet upphör att gälla sedan Projektet är slutfört och samtliga anslutna fastighetsägare har erhållit sin fasta uppkopplingspunkt till fibernätet. Rätt för part att dessförinnan säga upp detta avtal i vissa fall följer av detta avtal. Det formella projektavslutet sker vid ett i avslutande projektmöte. 14. ÄNDRINGAR OCH TILLÄGG Ändringar och tillägg till detta avtal ska upprättas skriftligen och undertecknas av samtliga parter för att vara gällande. I den mån det redan vid detta avtals ingående träffats särskilda överenskommelser som avviker från bestämmelserna i detta avtal ska dessa anges i Bilaga D. 15. TVIST Tvister som uppstår i anledning av avtalet ska avgöras av allmän domstol.

5 Datum: Datum: Örnsköldsviks kommun Nätra fiber ek förening

6 Informationsmaterial till fiberföreningarna Bilaga B ÖEAB erbjuder ägare till anslutna fastigheter som används som fritidsboende att endast fakturera fibernätavgift under tiden 1 maj 1 september varje år och kunden äger då endast rätt att utnyttja sin anslutning under motsvarande tid). ÖEAB ska ha avtalsrelationerna med de anslutna fastighetsägarna avseende anslutning (anslutningsavgift) och nät (fibernätavgift). Såvitt gäller av kunden valda tjänster (t.ex. bredband, TV, telefoni m.m.) regleras sådant av de avtal som kunden ingår med tjänsteleverantören i fråga. Avtalsrelationen mellan ÖEAB och anslutna fastighetsägare ska regleras av de allmänna avtalsvillkor som ÖEAB fastställer. ÖEAB fakturerar fastighetsägarna den fastställda anslutningsavgiften. Med anslutningsavgift menas den avgift fastighetsägare debiteras som en engångsavgift för att erhålla en fast uppkopplingspunkt till fibernätet (första port i fastighetsägarens hus) och i anslutningsavgiften ingår således poster såsom projektering, grävning, kabeldragning, skarvning, montage, anslutning, utrustning i kopplingspunkter m.m. ÖEAB fakturerar fastighetsägarna den fastställda fibernätavgiften. Med fibernätavgift menas den löpande månadsavgift fastighetsägare faktureras och i fibernätavgiften ingår således poster såsom drift, service, underhåll m.m. av fibernätet fram till första port i fastighetsägarens hus. Avgifter för av kunden valda tjänster enligt avtal som kunden ingår med tjänsteleverantörer (t.ex. bredband, TV, telefoni m.m.) faktureras kunderna direkt av vald tjänsteleverantör.

7 «Medlemsnamn» «Bostadsadress» «Postadress» Bilaga B Privatavtal om fiberanslutning byanätssamverkan Övik Energi AB Postadress Box 11, Örnsköldsvik Besöksadress Sjögatan 4A

8 2(11) Kunduppgifter skuggade fält fylls i av Övik Energi AB Kundnummer Anläggning Produktnummer Kampanjkod Avtalsstart Nätra Namn/Organisation Personnummer/Organisationsnummer Adress Egen företagare Ansvarig: Telefon Postadress Kontaktperson E-postadress Mobilnummer Installationsuppgifter Anläggningsadress Fastighetsbeteckning FNR Övik Energi Fibernät Val Benämning Avtalstid Pris Notering Fibernätavtal 100 privat 36 månader 250 kr/månad Fibernätavtal 100 fritid 36 månader 250 kr/månad 1maj-31 augusti gäller endast fritidsboende Serviceavtal tjänstefördelare 3 månader 39 kr/månad löpande Fiberanslutning Engångskostnad Pris Notering Anslutningsavgift Vilande anslutning Håltagning kr 36 månader kr 495 kr Vid aktivering gäller fibernätavtal med 36 månader avtalstid och aktivering 2000 kronor. Månadsuppdelad från 449 kr/månad via Payex.se Efteranslutning Enligt prislista Grävning till anslutningspunkt tillkommer. Underskrift Jag har läst och förstått aktuella allmänna avtalsvillkor se och beställer enligt Ort och ovan. datum Kundens underskrift

9 3(11) BILAGA A (PROJEKTETOCH TIDSPLAN) Tidsplan: Hösten 2016 lämna in ansökan till Jordbruksverket. Övrig projektplan efter beslut.

10 4(11) BILAGA C (LOKALA ANPASSNINGAR)

11 5(11) BILAGA D (SÄRSKILDA ÖVERENSKOMMELSER)

TJÄNSTEAVTAL - ÖSTRA GUSTAFS FIBERNÄTVERK EKONOMISK FÖRENING

TJÄNSTEAVTAL - ÖSTRA GUSTAFS FIBERNÄTVERK EKONOMISK FÖRENING TJÄNSTEAVTAL - ÖSTRA GUSTAFS FIBERNÄTVERK EKONOMISK FÖRENING Detta avtal är upprättat i två likalydande exemplar mellan nedanstående medlem (nedan kallad Medlem) och Östra Gustafs Fibernätverk ekonomisk

Läs mer

Avtal Hälsoval Sörmland

Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Avtal har denna dag slutits mellan Landstinget Sörmland genom Enheten för Hälsoval Sörmland, nedan kallad Landstinget, och XX, nedan kallad Vårdgivaren. Avtalsparter Landstinget

Läs mer

Avtal om fastighetsanslutning till Virestad Fiber Ekonomisk förening

Avtal om fastighetsanslutning till Virestad Fiber Ekonomisk förening Avtal om fastighetsanslutning till Virestad Fiber Ekonomisk förening Avtalet är upprättat mellan Virestad Fiber Ekonomisk förening med organisationsnummer 769626-1648(i fortsättningen kallad Föreningen)

Läs mer

Avtal Hälsoval Sörmland

Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Avtal har denna dag slutits mellan Landstinget Sörmland genom Hälsoval Sörmland, nedan kallad Landstinget, och, nedan kallad Vårdgivaren. Avtalsparter Landstinget Landstinget

Läs mer

Avtal om fastighetsanslutning

Avtal om fastighetsanslutning 1 Avtal om fastighetsanslutning Avtalet är upprättat mellan Norra Orust Fiber Ekonomisk Förening med organisationsnummer 769628-6918 (i fortsättningen kallad Föreningen) och nedanstående fysiska eller

Läs mer

Medlem och fakturaadress Personnummer eller organisationsnummer

Medlem och fakturaadress Personnummer eller organisationsnummer 1(5) PFEF_Avtal_FA_150604. Rev:0 Avtal om fastighetsanslutning Detta avtal är upprättat mellan (i fortsättningen kallad Föreningen) och nedanstående fysiska eller juridiska person (i fortsättningen kallad

Läs mer

Allmänna avtalsvillkor för anslutning till HoforsNet

Allmänna avtalsvillkor för anslutning till HoforsNet Allmänna avtalsvillkor för anslutning till HoforsNet Parter HoforsNet Hofors Elverk AB, Box 153, 813 23 HOFORS 556425 7441 Namn : Adress: Postadress: Org.nr /Personnummer: 1 Tillämpningsområde Dessa villkor

Läs mer

Anslutningsavtal för medlemmar i Långelanda Fiber ekonomisk förening

Anslutningsavtal för medlemmar i Långelanda Fiber ekonomisk förening Anslutningsavtal för medlemmar i Långelanda Fiber ekonomisk förening Fastigheten Fullständig beteckning Postadress till Fastigheten För Medlemmen Ort och datum För Föreningen Ort och datum Medlem, Namn

Läs mer

AVTAL OM KOPPLAD TRANSIT

AVTAL OM KOPPLAD TRANSIT Avtalsnummer: AVTAL OM KOPPLAD TRANSIT mellan TeliaSonera Network Sales AB och OPERATÖREN AB 1 TeliaSonera Network Sales AB, org.nr 556458-0040, 123 86 Farsta, nedan Network Sales, och OPERATÖREN AB, org.nr,,

Läs mer

Anslutningsavtal. inom Identitetsfederationen för offentlig sektor. för Leverantör av eid-tjänst

Anslutningsavtal. inom Identitetsfederationen för offentlig sektor. för Leverantör av eid-tjänst 1 (7) Anslutningsavtal för Leverantör av eid-tjänst inom Identitetsfederationen för offentlig sektor 2 (7) 1. Avtalsparter Detta anslutningsavtal ( Avtalet ) har träffats mellan 1. E-legitimationsnämnden,

Läs mer

ANSLUTNINGSAVTAL EDUROAM För Tjänsteleverantör

ANSLUTNINGSAVTAL EDUROAM För Tjänsteleverantör 1 av 5 ANSLUTNINGSAVTAL EDUROAM För Tjänsteleverantör Part Part Stiftelsen för Internetinfrastruktur Box 92073 120 07 Stockholm Org nr 802405-0190 (i det följande kallad IIS ) (i det följande kallad Tjänsteleverantör

Läs mer

AVTAL OM TELIASONERA KOPPLAD TRANSIT

AVTAL OM TELIASONERA KOPPLAD TRANSIT AVTAL OM TELIASONERA KOPPLAD TRANSIT mellan TeliaSonera Network Sales AB och OPERATÖREN AB 1 TeliaSonera Network Sales AB, org.nr 556458-0040, 123 86 Farsta, nedan Network Sales, och OPERATÖREN AB, org.nr,,

Läs mer

MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND

MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND 1(7) MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND Avtal mellan.och gällande utbildning av service- eller. Innehållsförteckning Sid nr 1. AVTALSPARTER OCH KONTAKTPERSONER 2 2. OMFATTNING 3 3.

Läs mer

Medlemsansökan Undertecknad ansöker härmed om medlemskap i Föreningen. Personuppgifter och uppgifter om fastighet-en/-erna, se nedan.

Medlemsansökan Undertecknad ansöker härmed om medlemskap i Föreningen. Personuppgifter och uppgifter om fastighet-en/-erna, se nedan. Sida 1 av 5 Ansökan om medlemskap i Fiber i Brunskog-Brunskogs socken ekonomisk förening, organisationsnummer 769631-2458 och Avtal om anslutning till föreningens fibernät för bredband. Medlemsansökan

Läs mer

Medlemmen Personnummer eller organisationsnummer. Summa anslutningsavgifter: kr, merkostnader för grävning och material utöver byggnad 1 ingår ej.

Medlemmen Personnummer eller organisationsnummer. Summa anslutningsavgifter: kr, merkostnader för grävning och material utöver byggnad 1 ingår ej. Anslutningsavtal v.151004 - Sida 1 av 5 Avtal om fastighetsanslutning 20150801 Avtalet är upprättat mellan Starrkärrs fiber ekonomisk förening med organisationsnummer 769628-4756 (i fortsättningen kallad

Läs mer

Fastighetsanslutningsavtal mellan Halby fiber ek. för. och medlem som är fysisk eller juridisk person.

Fastighetsanslutningsavtal mellan Halby fiber ek. för. och medlem som är fysisk eller juridisk person. Sidan 1 av 5 Fastighetsanslutningsavtal mellan Halby fiber ek. för. och medlem som är fysisk eller juridisk person. Avtal Detta avtal är upprättat mellan Namn: Personnummer: Adress: Postnr: Postort: Land:

Läs mer

AVTAL FÖR MEDLEMSKAP I SKOLFEDERATION För Tjänsteleverantör

AVTAL FÖR MEDLEMSKAP I SKOLFEDERATION För Tjänsteleverantör 1 av 5 AVTAL FÖR MEDLEMSKAP I SKOLFEDERATION För Tjänsteleverantör Part Part Stiftelsen för Internetinfrastruktur [ ] Box 92073 [ ] 120 07 Stockholm [ ] Org nr 802405-0190 [ ] (i det följande kallad IIS

Läs mer

Avtal om fastighetsanslutning

Avtal om fastighetsanslutning Sida 1 av 5 EXEMPEL 8A Arbetspapper Avtal om fastighetsanslutning 20xx-xx-xx Avtalet är upprättat mellan Bredbys fiberförening med organisationsnummer xxxx (i fortsättningen kallad Föreningen) och nedanstående

Läs mer

Avtal om anslutning till fibernät

Avtal om anslutning till fibernät Avtal Avtalet är upprättat mellan Rindö Fiber ek. för. fiberförening med organisationsnummer 76 96 27-36 01 (nedan kallad Föreningen) och nedanstående fysiska eller juridiska person (nedan kallad Medlemmen).

Läs mer

Avtal om fastighetsanslutning fibernät

Avtal om fastighetsanslutning fibernät Avtal om fastighetsanslutning fibernät Avtalet är upprättat mellan Lögdö Byfiber ekonomisk förening, organisationsnummer 769629-4011 (i fortsättningen kallad Föreningen) och nedanstående fysisk eller juridisk

Läs mer

Avtal om fullständig fastighetsanslutning till Älmhult Liatorp fiber efter en förberedande anslutning.

Avtal om fullständig fastighetsanslutning till Älmhult Liatorp fiber efter en förberedande anslutning. Avtal om fullständig fastighetsanslutning till Älmhult Liatorp fiber efter en förberedande anslutning. Avtalet är upprättat mellan nedanstående ekonomiska förening (i fortsättningen kallad Föreningen)

Läs mer

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER 1 Mellan Post- och telestyrelsen org nr 202100-4359 (nedan PTS) och org nr. (nedan Leverantören) har träffats AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER Leverantören förbinder sig att utföra betalnings- och inkassotjänster

Läs mer

ANSLUTNINGSAVTAL EDUROAM För Huvudman

ANSLUTNINGSAVTAL EDUROAM För Huvudman 1 av 5 ANSLUTNINGSAVTAL EDUROAM För Huvudman Part Part Stiftelsen för Internetinfrastruktur Box 92073 120 07 Stockholm Org nr 802405-0190 (i det följande kallad IIS ) (i det följande kallad Huvudman )

Läs mer

AVTAL FÖR MEDLEMSKAP I SKOLFEDERATION. För Användarorganisation

AVTAL FÖR MEDLEMSKAP I SKOLFEDERATION. För Användarorganisation 1 av 6 Part AVTAL FÖR MEDLEMSKAP I SKOLFEDERATION Stiftelsen för Internetinfrastruktur Box 7399 103 91 Stockholm Org nr 802405-0190 För Användarorganisation (i det följande kallad IIS ) (i det följande

Läs mer

Avtal om fastighetsanslutning till Älmhult Liatorp fiber.

Avtal om fastighetsanslutning till Älmhult Liatorp fiber. Avtal om fastighetsanslutning till Älmhult Liatorp fiber. Avtalet är upprättat mellan nedanstående ekonomiska förening (i fortsättningen kallad Föreningen) och nedanstående fysiska eller juridiska person

Läs mer

Visma Utvecklarpaket för eget bruk

Visma Utvecklarpaket för eget bruk Visma Utvecklarpaket för eget bruk Tack för ditt intresse att köpa Visma Utvecklarpaket för eget bruk. Bifogat med detta e-brev finns vårt avtal med tillhörande bilagor. Visma Spcs är en av Sveriges största

Läs mer

Adress Postnr Postort

Adress Postnr Postort Sidan 1 av 6 BESTÄLLNING / AVTAL Företagskund Företagsnamn Kontaktperson Adress Postnr Postort Organisationsnummer Tel Mobiltel E-post Tjänstebeskrivning (GEAB) tillhandahåller ett fiberpar för kunds bruk

Läs mer

Abonnemangsavtal. Avtal avseende medlems anslutning och access av fibernät med Södra Kinds Fiber Ekonomiska Förening. Postnummer

Abonnemangsavtal. Avtal avseende medlems anslutning och access av fibernät med Södra Kinds Fiber Ekonomiska Förening. Postnummer Namn Abonnemangsavtal Avtal avseende medlems anslutning och access av fibernät med Södra Kinds Fiber Ekonomiska Förening. Anslutningsadress Postnummer Ort Fakturaadress om annan än anslutningsadress Postnummer

Läs mer

Postort. Byggnad 1 (primär byggnad); Byggnad 2 (sekundär byggnad);

Postort. Byggnad 1 (primär byggnad); Byggnad 2 (sekundär byggnad); Avtal om fastighetsanslutning Omtecknande av befintligt avtal 2013-07-28 Avtalet är upprättat mellan Wemboönets ekonomiska förening med organisationsnummer 769621-5651 (i fortsättningen kallad Föreningen)

Läs mer

AVTAL OM ANSLUTNING TILL FIBERNÄT VID FLERA ANSLUTNINGAR TILL EN BYGGNAD

AVTAL OM ANSLUTNING TILL FIBERNÄT VID FLERA ANSLUTNINGAR TILL EN BYGGNAD AVTAL OM ANSLUTNING TILL FIBERNÄT VID FLERA ANSLUTNINGAR TILL EN BYGGNAD 1 PARTER 1.1 Namn Personnummer/Organisationsnummer Adress nedan Medlemmen 1.2 Södra Kinds Fiber ekonomisk förening, 769622-3895,

Läs mer

Avtal om fastighetsanslutning

Avtal om fastighetsanslutning 1 Avtal om fastighetsanslutning Detta avtal ( Avtalet ) rörande anslutning till fibernät har denna dag ingåtts mellan: Edsleskogs fiber ekonomisk förening med organisationsnummer 769624-7589 (i fortsättningen

Läs mer

Dessa Användarvillkor avser det avtal som Kund tecknar med BASTA Online AB för användning av BASTA Projekthanteraren.

Dessa Användarvillkor avser det avtal som Kund tecknar med BASTA Online AB för användning av BASTA Projekthanteraren. Användarvillkor för BASTA Projekthanteraren A. Allmänt 1. Definitioner I dessa Användarvillkor skall nedan nämnda termer ha följande betydelser. Användarvillkor: Dessa Användarvillkor. Användare: Den som

Läs mer

Avtal om fastighetsanslutning till Hallaryd Fiber Ekonomisk förening

Avtal om fastighetsanslutning till Hallaryd Fiber Ekonomisk förening Avtal om fastighetsanslutning till Hallaryd Fiber Ekonomisk förening Avtalet är upprättat mellan nedanstående ekonomiska förening (i fortsättningen kallad Föreningen) och nedanstående fysiska eller juridiska

Läs mer

Anslutningsavtal för medlemskap i Sambi

Anslutningsavtal för medlemskap i Sambi Anslutningsavtal för medlemskap i Sambi Part Part Stiftelsen för Internetinfrastruktur [ ] Box 92073 [ ] 120 07 Stockholm [ ] Org nr 802405-0190 [. ] (i det följande Federationsoperatör ) (i det följande

Läs mer

Allmänna avtalsvillkor för bredbandsanslutning Företag

Allmänna avtalsvillkor för bredbandsanslutning Företag AVTALSVILLKOR 1(8) Allmänna avtalsvillkor för bredbandsanslutning Företag Gäller från och med 2013-11-01. 1 Allmänt 1.1, 556016-2561, nedan Skellefteå Kraft, förfogar över ett kommunikationsnät med bredbandskapacitet.

Läs mer

AVTAL OM FASTIGHETSANSLUTNING

AVTAL OM FASTIGHETSANSLUTNING Avtal om fastighetsanslutning 2013-09-07 Sida 1(5) AVTAL OM FASTIGHETSANSLUTNING Mellan Siene-Horla-Kärtared Fiber ek. för. organisationsnummer 769626-8502 (i fortsättningen kallad föreningen ) och nedanstående

Läs mer

Avtal om fastighetsanslutning för medlemmar i Ekonomisk förening Växjö East Fibre

Avtal om fastighetsanslutning för medlemmar i Ekonomisk förening Växjö East Fibre -1- Avtal om fastighetsanslutning för medlemmar i Ekonomisk förening Växjö East Fibre Detta avtal är upprättat mellan Växjö East Fibre, organisationsnummer 769627-8121 (i fortsättningen kallad Föreningen)

Läs mer

Tillitsgranskningsavtal

Tillitsgranskningsavtal Tillitsgranskningsavtal Part Part Stiftelsen för Internetinfrastruktur Box 92073 120 07 Stockholm Org nr 802405-0190 (i det följande IIS ) (i det följande Sökanden ) 1 Inledning Sambi (Samverkan för behörighet

Läs mer

Kommersiella villkor m.m.

Kommersiella villkor m.m. Kommersiella villkor m.m. Priser (vid avrop) Tjänsterna är prissatta per timme med ett angivet takpris som inte får överskridas. Debitering ska baseras på faktiska förhållanden. Endast utförda arbetsuppgifter

Läs mer

AVTAL FÖR AUKTORISERING AV MOTTAGNING

AVTAL FÖR AUKTORISERING AV MOTTAGNING LS xxxxx Sid 1 (5) Mellan 1. Stockholms läns landsting, organisationsnummer 232100-0016, genom Hälso- och sjukvårdsnämnden ( Beställaren ); och 2. [**], organisationsnummer [**] ( Vårdgivaren ), har slutits

Läs mer

Upphandling av försäkringsskydd (hemförsäkring) för personer boende i särskilda boendeformer

Upphandling av försäkringsskydd (hemförsäkring) för personer boende i särskilda boendeformer Bilaga 19:18 till kommunstyrelsens protokoll den 22 oktober 2003, 24 PM 2003 RVII (Dnr 325-1178/2002) Upphandling av försäkringsskydd (hemförsäkring) för personer boende i särskilda boendeformer Borgarrådsberedningen

Läs mer

Personnummer, organisationsnummer eller födelsedatum. Postnummer Postort Land (om ej Sverige)

Personnummer, organisationsnummer eller födelsedatum. Postnummer Postort Land (om ej Sverige) 1av5 2015-06-24 Avtal om fastighetsanslutning Aktiv anslutning Aktiv anslutning av extra hus på en och samma fastighetsbeteckning Passiv anslutning (sätt ett X i aktuell ruta) Anslutningsalternativ Med

Läs mer

1.2 Fastighetsägaren får genom Fibergruppens nät möjlighet att ingå avtal med Tjänsteleverantör om att erhålla Bredbandstjänster.

1.2 Fastighetsägaren får genom Fibergruppens nät möjlighet att ingå avtal med Tjänsteleverantör om att erhålla Bredbandstjänster. Allmänna villkor för Fibergruppen nät Rev 2012-12-20 1 Inledning 1.1 Dessa allmänna villkor gäller då Fibergruppen Sverige AB ( Fibergruppen ) till en småhusägare ( Fastighetsägaren ) tillhandahåller installation

Läs mer

Avgifter. Vid debitering till hyresgäst är fastighetsägaren (Medlem) ansvarig för utebliven betalning.

Avgifter. Vid debitering till hyresgäst är fastighetsägaren (Medlem) ansvarig för utebliven betalning. Avgifter Pappersfaktura 29:- Påminnelseavgift 60:-, Valt företag hanterar kravhantering mot att erhålla de avgifter som inkassobolag har rätt, enligt vid varje tid gällande lagstiftning, att lägga på.

Läs mer

AVTAL - SAMTRAFIK. Telia Network Sales AB och Operatören benämns i det följande även Part eller Parter.

AVTAL - SAMTRAFIK. Telia Network Sales AB och Operatören benämns i det följande även Part eller Parter. AVTAL - SAMTRAFIK Telia Network Sales AB och Operatören benämns i det följande även Part eller Parter. 1 Allmänt Samtrafik tillhandahålls i enlighet med bestämmelser härom i lagen om elektronisk kommunikation

Läs mer

Tillitsgranskningsavtal

Tillitsgranskningsavtal Tillitsgranskningsavtal Part Part Stiftelsen för Internetinfrastruktur Box 92073 120 07 Stockholm Org nr 802405-0190 (i det följande Tillitsgranskningstjänsten ) (i det följande Sökanden ) 1 Inledning

Läs mer

Avtal om anslutning av fastighet till bredbandsnät

Avtal om anslutning av fastighet till bredbandsnät Avtal om anslutning av fastighet till bredbandsnät Detta avtal gäller anslutning av nedanstående fastighet (i fortsättningen kallad Fastigheten) till Sunne kommuns fiberoptiska bredbandsnät. Fastigheten

Läs mer

Dnr: 89-15-945 ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FIBERANSLUTNING Till Munkfors kommuns Fibernät

Dnr: 89-15-945 ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FIBERANSLUTNING Till Munkfors kommuns Fibernät 1. Allmänt 1.1 Dessa allmänna villkor ( Villkoren ) gäller när du som Fastighetsägare tecknar avtal med Munkfors kommun (benämnd som leverantören i detta dokument), org nr 212000-1801, med adress Smedsgatan

Läs mer

Allmänna avtalsvillkor Fiberanslutning GavleNet Villa. Allmänna avtalsvillkor Fiberanslutning GavleNet Villa. Gäller fr.o.m

Allmänna avtalsvillkor Fiberanslutning GavleNet Villa. Allmänna avtalsvillkor Fiberanslutning GavleNet Villa. Gäller fr.o.m Gäller fr.o.m 2018-07-01 1. Allmänt 1.1 Dessa allmänna villkor gäller då fastighetsägare tecknar Avtal fiberanslutning med GavleNet, en del av Gävle Energi AB, org.nr 556407-2501 (nedan Gävle Energi )

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR GÄLLANDE FIBERNÄTET TRAMAN PRIVAT

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR GÄLLANDE FIBERNÄTET TRAMAN PRIVAT ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR GÄLLANDE FIBERNÄTET TRAMAN PRIVAT 1 Allmänt Dessa avtalsvillkor bygger på Svenska Stadsnätsföreningens avtalsvillkor för Sveriges Stadsnät i Samverkan 1.1 Dessa Allmänna avtalsvillkor

Läs mer

(2) Socialnämnden ("Licenstagaren ) Adress: Telefax: Kontaktperson: E-postadress: LICENSAVTAL

(2) Socialnämnden (Licenstagaren ) Adress: Telefax: Kontaktperson: E-postadress: LICENSAVTAL Mellan (1) Socialstyrelsen, 106 30 Stockholm ("Socialstyrelsen") Telefax: 075-247 31 62 Kontaktperson: Katarina Munier E-postadress:katarina.munier@socialstyrelsen.se (2) Socialnämnden ("Licenstagaren

Läs mer

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst Allmänt 1.1 Definitioner Begreppen nedan har följande betydelse i dessa Allmänna villkor. Allmänna villkor: Användare: Avgift: Avtalet:

Läs mer

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst 1 Allmänt 1.1 Definitioner Begreppen nedan har följande betydelse i dessa Allmänna villkor. Allmänna villkor: Användare: Avtalet:

Läs mer

SAMARBETSAVTAL FÖR TRAFIKEN.NU STOCKHOLM MELLAN AB STORSTOCKHOLMS LOKALTRAFIK. och VÄGVERKET och STOCKHOLMS STAD

SAMARBETSAVTAL FÖR TRAFIKEN.NU STOCKHOLM MELLAN AB STORSTOCKHOLMS LOKALTRAFIK. och VÄGVERKET och STOCKHOLMS STAD SAMARBETSAVTAL FÖR TRAFIKEN.NU STOCKHOLM MELLAN AB STORSTOCKHOLMS LOKALTRAFIK och VÄGVERKET och STOCKHOLMS STAD Datum 2008-11-26 Innehållsförteckning Innehåll Sida I ALLMÄNT... 1 1 Bakgrund... 1 2 Bilagor...

Läs mer

AVTAL om FASTIGHETSANSLUTNING

AVTAL om FASTIGHETSANSLUTNING AVTAL om FASTIGHETSANSLUTNING Detta avtal gäller anslutning av nedanstående fastighet (i fortsättningen kallad Fastigheten). Föreningen ansvarar för och upprättar gemensamma avtal för samtliga medlemmar.

Läs mer

Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER

Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER 2008-01-30 Version 1.0 2 (6) Mellan Sjukvårdsrådgivningen SVR AB, organisationsnummer 556559-4230 (nedan benämnd Sjukvårdsrådgivningen) och organisationsnummer

Läs mer

Avtal om medlems val av typ av anslutning i Södra Kinds Fiber Ekonomisk Förenings fibernät

Avtal om medlems val av typ av anslutning i Södra Kinds Fiber Ekonomisk Förenings fibernät Avtal om medlems val av typ av anslutning i Södra Kinds Fiber Ekonomisk Förenings fibernät 1 PARTER 1.1 Medlem Namn på medlem Anslutningsadress Postnummer Ort Fakturaadress om annan än anslutningsadress

Läs mer

Ljungby Bredband. Besöksadress Garvaren Plan 2. www.ljungbybredband.se kundtjanst@ljungbybredband.se. Postadress Garvaren 341 60 Ljungby

Ljungby Bredband. Besöksadress Garvaren Plan 2. www.ljungbybredband.se kundtjanst@ljungbybredband.se. Postadress Garvaren 341 60 Ljungby Allmänna villkor för privata bredbandstjänster gällande fiber & ADSL. 1. ALLMÄNT 1.1 Inledning Dessa Allmänna villkor gäller mellan Bredband och fysisk person nedan kallad Kunden till vilken Bredband tillhandahåller

Läs mer

Allmänna avtalsvillkor för Stadsnätsanslutning

Allmänna avtalsvillkor för Stadsnätsanslutning Allmänna avtalsvillkor för Stadsnätsanslutning Utformat efter SSNF:s Allmänna avtalsvillkor för bredbandsanslutning till stadsnät i Sverige Halmstads stadsnät AB 556532-6187 Ver.1.3 2012-04-11 1. Allmänt

Läs mer

AVTAL om stöd av mindre betydelse

AVTAL om stöd av mindre betydelse AVTAL om stöd av mindre betydelse Detta Avtal gäller från dess undertecknande och har ingåtts mellan Post- och telestyrelsen (org nr 202100-4359), nedan kallad PTS, och Q (org nr xxxxxx-xxx), nedan kallad

Läs mer

AVTAL om FASTIGHETSANSLUTNING och MEDLEMSKAP

AVTAL om FASTIGHETSANSLUTNING och MEDLEMSKAP AVTAL om FASTIGHETSANSLUTNING och MEDLEMSKAP Detta avtal gäller anslutning av nedanstående fastighet (i fortsättningen kallad Fastigheten) till Oleby NET fiberoptiska bredbandsnät. Avtalet är upprättat

Läs mer

Avtal för anslutning till Telge Näts stadsnät för småhus

Avtal för anslutning till Telge Näts stadsnät för småhus Avtal för anslutning till Telge Näts stadsnät för småhus Det här är ett erbjudande om avtal mellan nedan angiven kund och Telge Nät AB. Erbjudandet gäller till och med 2017-11-30. För att avtalet ska gälla

Läs mer

BESTÄLLNING AV ANSLUTNING TILL FIBERNÄTET TRAMAN

BESTÄLLNING AV ANSLUTNING TILL FIBERNÄTET TRAMAN BESTÄLLNING AV ANSLUTNING TILL FIBERNÄTET TRAMAN Denna beställning är bindande enligt gällande villkor. Namn fastighetsägare 1 Personnummer fastighetsägare 1 Namn fastighetsägare 2 Personnummer fastighetsägare

Läs mer

Namn. Personnummer, org. nummer. Adress. Postnummer. Postort. Land. Telefon / Mobiltelefon. E- postadress

Namn. Personnummer, org. nummer. Adress. Postnummer. Postort. Land. Telefon / Mobiltelefon. E- postadress Sida 1 av 5 Avtal om fastighetsanslutning 2013-07-08 Avtalet är upprättat mellan International Programming Sweden AB org. nr. 556727-7354 (i fortsättningen kallad Bolaget) och nedanstående fysiska eller

Läs mer

Kontrakt mellan Beställaren, nedan kallad Kunden och Halmstads stadsnät AB, nedan kallad Leverantören gällande fiberanslutning av fastighet

Kontrakt mellan Beställaren, nedan kallad Kunden och Halmstads stadsnät AB, nedan kallad Leverantören gällande fiberanslutning av fastighet Kontrakt mellan Beställaren, nedan kallad Kunden och, nedan kallad Leverantören gällande fiberanslutning av fastighet Anslutningsavgift Basavgift 4 800 kr 125 kr/månad 10 år Serviceorganisation/Felanmälan:

Läs mer

Hej Fiberintressenter!

Hej Fiberintressenter! Hej Fiberintressenter! Nu har det blivit dags att teckna avtal om fiberanslutning. Bifogat finner du anslutningsavtal för den eller de anslutningar du anmält intresse för. Läs igenom och fyll i dina uppgifter

Läs mer

Anslutningsavtal om fastighetsanslutning till Diö Byanät Södra Ekonomisk förenings lokala fibernät för bredband.

Anslutningsavtal om fastighetsanslutning till Diö Byanät Södra Ekonomisk förenings lokala fibernät för bredband. Anslutningsavtal om fastighetsanslutning till Diö Byanät Södra Ekonomisk förenings lokala fibernät för bredband. Detta avtal är upprättat mellan Diö Byanät Södra Ekonomisk förening med organisationsnummer

Läs mer

VALIDOO ITEM; VILLKOR FÖR VARULEVERANTÖRERNAS ANVÄNDNING AV TJÄNSTEN FÖR VALIDERING AV ARTIKELINFORMATION

VALIDOO ITEM; VILLKOR FÖR VARULEVERANTÖRERNAS ANVÄNDNING AV TJÄNSTEN FÖR VALIDERING AV ARTIKELINFORMATION VALIDOO ITEM; VILLKOR FÖR VARULEVERANTÖRERNAS ANVÄNDNING AV TJÄNSTEN FÖR VALIDERING AV ARTIKELINFORMATION 1. Inledning Detta dokument innehåller villkoren för Validoo AB:s ( VALIDOO ) tillhandahållande

Läs mer

Kontrakt avseende att bedriva hemtjänst inom Salems kommuns valfrihetssystem

Kontrakt avseende att bedriva hemtjänst inom Salems kommuns valfrihetssystem 1 av 5 Kontrakt avseende att bedriva hemtjänst inom Salems kommuns valfrihetssystem 1. Parter Mellan nedanstående parter, Salems kommun nedan kalla beställaren och sökanden nedan kallad utföraren, har

Läs mer

Innehåll. 1. Inledning Servicenivåer Ansvarsbegränsning Force Majeure... 5

Innehåll. 1. Inledning Servicenivåer Ansvarsbegränsning Force Majeure... 5 Reglering av skada Innehåll 1. Inledning... 3 2. Servicenivåer... 3 3. Ansvarsbegränsning... 4 4. Force Majeure... 5 2 1. Inledning 1.1 Detta dokument, Reglering av skada ( Reglering av skada ), utgör

Läs mer

Bifogar information om fiberanslutning samt anslutnings- och installationsavtal.

Bifogar information om fiberanslutning samt anslutnings- och installationsavtal. Hej, Bifogar information om fiberanslutning samt anslutnings- och installationsavtal. Enligt Roland Höglund på Österåkers Stadsnät finns stora möjligheter att få det installerat i Stensvik om vi är tillräckligt

Läs mer

Avtal. Bilaga 1. Förlaga till. avseende. Nyckelsystem till Kungl. biblioteket (KB) mellan. Kungl. biblioteket. och. Leverantören

Avtal. Bilaga 1. Förlaga till. avseende. Nyckelsystem till Kungl. biblioteket (KB) mellan. Kungl. biblioteket. och. Leverantören 1(6) Bilaga 1. Förlaga till Avtal avseende Nyckelsystem till Kungl. biblioteket (KB) mellan Kungl. biblioteket och Leverantören Kommentar: Avtalet utgör tillsammans med förfrågningsunderlaget och leverantörens

Läs mer

Avtal avseende användning av sammanhållet tjänsteerbjudande för underrättelse om medelstora förbränningsanläggningar

Avtal avseende användning av sammanhållet tjänsteerbjudande för underrättelse om medelstora förbränningsanläggningar 1(5) AVTAL Ärendenr: NV-08385-18 Avtal avseende användning av sammanhållet tjänsteerbjudande för underrättelse om medelstora förbränningsanläggningar 1. Parter Användare (Tillsynsmyndighet) Organisation:

Läs mer

Sambiombudsavtal. 1 Inledning

Sambiombudsavtal. 1 Inledning Sambiombudsavtal Part Part Stiftelsen för Internetinfrastruktur [ ] Box 92073 [ ] 120 07 Stockholm [ ] Org nr 802405-0190 [ ] (i det följande Federationsoperatör ) (i det följande Sambiombud ) 1 Inledning

Läs mer

Mellan Lystra personlig assistans AB, (Bolaget) å ena sidan och. med personnummer

Mellan Lystra personlig assistans AB, (Bolaget) å ena sidan och. med personnummer Kundavtal Mellan Lystra personlig assistans AB, 556869-4706 (Bolaget) å ena sidan och med personnummer (Kunden) å andra sidan, har denna dag träffat följande avtal. 1 Bakgrund 1.1 Kunden är antingen berättigad

Läs mer

1 Allmänna avtalsvillkor för fastighetsanslutning Version 0.3, Stadsnät i samverkan

1 Allmänna avtalsvillkor för fastighetsanslutning Version 0.3, Stadsnät i samverkan 1 Version 0.3, 2003-10-28 Stadsnät i samverkan 1. Allmänt 1.1 Njudung Energi, Leverantören, förfogar över ett kommunikationsnät med bredbandskapacitet. Dessa Allmänna avtalsvillkor tillämpas för installation

Läs mer

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL 1. 1.1 1.2 1.3 1.4 Allmänt Detta Personuppgiftsbiträdesavtal utgör en integrerad del av avtalet om Directory ( Avtalet ) mellan Leverantören och Kunden. Leverantören kommer

Läs mer

Allmänna villkor för Ljungby Bredbands tjänster, FÖRETAG (Gäller fr o m 2009-10-01) 1. ALLMÄNT

Allmänna villkor för Ljungby Bredbands tjänster, FÖRETAG (Gäller fr o m 2009-10-01) 1. ALLMÄNT Allmänna villkor för Bredbands tjänster, FÖRETAG (Gäller fr o m 2009-10-01) 1. ALLMÄNT Gäller fr.o.m 2009-10-01 1.1 Inledning Dessa Allmänna villkor gäller mellan Bredband och juridisk person nedan kallad

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR GÄLLANDE FIBERNÄTET TRAMAN FÖRETAG

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR GÄLLANDE FIBERNÄTET TRAMAN FÖRETAG ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR GÄLLANDE FIBERNÄTET TRAMAN FÖRETAG 1 Allmänt Dessa avtalsvillkor bygger på Svenska Stadsnätsföreningens avtalsvillkor för Sveriges Stadsnät i Samverkan 1.1 Dessa Allmänna avtalsvillkor

Läs mer

.SE DIREKT VILLKOR FÖR DOMÄNNAMNSADMINISTRATION GÄLLANDE FROM 13 SEPTEMBER 2011

.SE DIREKT VILLKOR FÖR DOMÄNNAMNSADMINISTRATION GÄLLANDE FROM 13 SEPTEMBER 2011 .SE DIREKT VILLKOR FÖR DOMÄNNAMNSADMINISTRATION GÄLLANDE FROM 13 SEPTEMBER 2011 1 INLEDNING 1.1 Stiftelsen för Internetinfrastruktur (802405-0190), Box 7399, 103 91 Stockholm, (.SE) är en oberoende allmännyttig

Läs mer

Allmänna avtalsvillkor för fastighetsanslutning

Allmänna avtalsvillkor för fastighetsanslutning Allmänna avtalsvillkor för fastighetsanslutning 1. Allmänt 1.1 Sollefteå stadsnät, Leverantören, förfogar över ett kommunikationsnät med bredbandskapacitet. Dessa Allmänna avtalsvillkor tillämpas för installation

Läs mer

Avtal. Tjänsteavtal. Dokumentnr: Fräkne tjänsteavtal

Avtal. Tjänsteavtal. Dokumentnr: Fräkne tjänsteavtal Avtal Tjänsteavtal Sida 0 av 4 Tjänsteavtal Medlemsnummer/Kundnummer (Du hittar kundnummer på faktura från föreningen). Detta avtal är upprättat i två likalydande exemplar mellan nedanstående medlem (nedan

Läs mer

RG 2017/33. Ramavtalsbilaga 3 Avropsavtal under Ramavtal avseende Korttjänster för statliga myndigheter

RG 2017/33. Ramavtalsbilaga 3 Avropsavtal under Ramavtal avseende Korttjänster för statliga myndigheter RG 2017/33 Ramavtalsbilaga 3 Avropsavtal under Ramavtal avseende Korttjänster för statliga myndigheter Avropsavtal under ramavtal avseende Korttjänster för statliga myndigheter Innehållsförteckning 1 Avrop...

Läs mer

(1) Västsvenska Handelskammaren Service AB, org.nr , Box 5253, SE Göteborg ( Handelskammaren ) och

(1) Västsvenska Handelskammaren Service AB, org.nr , Box 5253, SE Göteborg ( Handelskammaren ) och DEPOSITIONSAVTAL (1) Västsvenska Handelskammaren Service AB, org.nr 556063-6796, Box 5253, SE-402 25 Göteborg ( Handelskammaren ) och (2) XXXXX, XXXX, org.nr 000000-000, ( Deponenten ) och (3) XXXXXX,

Läs mer

Tomelilla Landsbygds Fibernät Beställning och avtal

Tomelilla Landsbygds Fibernät Beställning och avtal Tomelilla Landsbygds Fibernät Beställning och avtal Anslutning av fastighet till fibernät - Mikroföretag Landsbygdsområde utbyggt med stödmedel Mikroföretag har möjligheten att teckna avtal för anslutning

Läs mer

Kunden, Kund Fysisk eller juridisk person som träffat avtal om medlemskap med Grandeur.

Kunden, Kund Fysisk eller juridisk person som träffat avtal om medlemskap med Grandeur. Grandeur Sweden AB, 556885-4367 Dessa gäller för samtliga tjänster som Grandeur Sweden AB tillhandahåller sina kunder. Genom att teckna avtal om medlemskap med Grandeur Sweden AB godkänner Kunden dessa.

Läs mer

Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats.

Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats. 1 Uppdragets omfattning Leverantören [ ]ska utföra drift av fastighetsnät och trådlöst nät till kunden Skellefteå enligt bilaga 1 svarsformulär uppdragsbeskrivning, bilaga 2a objektlista fastighetsnät,

Läs mer

AVTAL om FASTIGHETSANSLUTNING och MEDLEMSKAP

AVTAL om FASTIGHETSANSLUTNING och MEDLEMSKAP AVTAL om FASTIGHETSANSLUTNING och MEDLEMSKAP Detta avtal gäller anslutning av nedanstående fastighet (i fortsättningen kallad Fastigheten) till Fensbols fiberoptiska bredbandsnät. Avtalet är upprättat

Läs mer

Aktivering av bredbandsanslutning i Karlskogas stadsnät Kontrakt Karlskogahem

Aktivering av bredbandsanslutning i Karlskogas stadsnät Kontrakt Karlskogahem Aktivering av bredbandsanslutning i Karlskogas stadsnät Kontrakt Karlskogahem Tjänsten: Leverantör: Avtalet: Företrädesordning: Avtalstid: Tjänsten består i att aktivera bredbandsanslutningen till stadsnätet

Läs mer

Förtydliganden gällande Arvika Kommunnät

Förtydliganden gällande Arvika Kommunnät Förtydliganden gällande Arvika Kommunnät Denna information om Arvika Kommunnäts verksamhet och erbjudanden skall hjälpa medborgare och fastighetsägare i Arvika Kommun att ta beslut om anslutning till Arvika

Läs mer

Regeringskansliet 103 33 Stockholm (nedan kallad sponsorn) Adress Postadress. 202100 3831 (ange)

Regeringskansliet 103 33 Stockholm (nedan kallad sponsorn) Adress Postadress. 202100 3831 (ange) Avtalsnummer: (diarienummer) Denna avtalsmall kan användas vid avtal om sponsring. Under varje avsnitten i avtalsmallen ges förslag på vad som bör regleras i avtalet (rödmarkerad text) och även på lämpliga

Läs mer

SAMTRAFIKAVTAL. TeliaSonera Mobile Networks AB:s Referenserbjudande. TeliaSonera Mobile Networks AB. Operatören AB. Sida 1/8

SAMTRAFIKAVTAL. TeliaSonera Mobile Networks AB:s Referenserbjudande. TeliaSonera Mobile Networks AB. Operatören AB. Sida 1/8 Sida 1/8 TeliaSonera Mobile Networks AB:s Referenserbjudande SAMTRAFIKAVTAL mellan TeliaSonera Mobile Networks AB och Operatören AB Sida 2/8 TeliaSonera Mobile Networks AB, org.nr 556025-7932, 123 86 Farsta,

Läs mer

Bredbandsanslutning till Hudiksvalls stadsnät Kontrakt privatperson

Bredbandsanslutning till Hudiksvalls stadsnät Kontrakt privatperson Fiberstaden AB Bredbandsanslutning till Hudiksvalls stadsnät Kontrakt privatperson Mellan, å ena sidan, Fiberstaden AB, med organisationsnummer 556696-1305 och adress Trädgårdsgatan 4, 824 80 Hudiksvall,

Läs mer

Trafikeringsavtal för Trafikorganisatör

Trafikeringsavtal för Trafikorganisatör Trafikeringsavtal för Trafikorganisatör PARTER Öresundsbrokonsortiet Planering Adress Org.nr: XXX Nedan ÖSB Handläggare: Trafikverkets handläggare XXX Adress Post nr Ort Org.nr: XXX Nedan Trafikorganisatören

Läs mer

Allmänna villkor Hosting

Allmänna villkor Hosting Allmänna villkor Hosting 1 Allmänt 2 Tjänsterna 3 Avtalstid och uppsägning 4 Domännamn 5 Avgifter 6 Överlåtelse av Tjänsterna 7 Leafstudios ansvar 8 Kunds ansvar 9 Force majeure 10 Övrigt 1 Allmänt 1.

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FIBERANSLUTNING PRIVAT

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FIBERANSLUTNING PRIVAT ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FIBERANSLUTNING PRIVAT 2016-02-04 1. Allmänt 1.1 Dessa allmänna villkor ( Villkoren ) gäller när du som fastighetsägare tecknar avtal med Kils Stadsnät AB, org. nr 556495-8261, med

Läs mer

Ramavtal avseende tillhandahållande av information om vårdcentraler

Ramavtal avseende tillhandahållande av information om vårdcentraler KKV1000, v1.2, 2011-02-05 BILAGA 3 - AVTALSUTKAST 2014-08-13 Dnr 540 /2014 1 (6) Ramavtal avseende tillhandahållande av information om vårdcentraler 1. Parter Mellan Konkurrensverket med organisationsnummer

Läs mer

Kila Fibernät Ekonomisk förening, 769617-5970, SÄFFLE Svanskog Fibernät Ekonomisk förening, 769618-4451, SÄFFLE

Kila Fibernät Ekonomisk förening, 769617-5970, SÄFFLE Svanskog Fibernät Ekonomisk förening, 769618-4451, SÄFFLE Ä G A R A V T A L INFRASTRUKTUR MOTSVARANDE PROJEKTET FIBERNÄT I SÄFFLE ETT FRAMTIDSSÄKERT BREDBAND Mellan parterna (1) I avtalet kallat Föreningen: en av föreningarna och Kila Fibernät Ekonomisk förening,

Läs mer

Personuppgiftsbiträdesavtal

Personuppgiftsbiträdesavtal Personuppgiftsbiträdesavtal 1. Parter 1. Du ( Kunden ) som användare av tjänsten, nedan benämnd Personuppgiftsansvarige ; och 2. Rule Communication Nordic AB, org. Nr 556740-1293, med adress Kammakargatan

Läs mer

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst Social Hållbarhet

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst Social Hållbarhet Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst Dessa Allmänna villkor gäller i sin helhet vid bedömning. För leverantörer som enbart avser att beskriva sitt arbete med i Självskattningsenkäten

Läs mer