Dialogseminarium tema 3: Dokumentation och uppföljning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dialogseminarium tema 3: Dokumentation och uppföljning"

Transkript

1 1 (10) Kompetenslyftet ehälsa Habiliteringen Hösten 2013 Dialogseminarium tema 3: Dokumentation och uppföljning Förbered inför dagens seminarium: Fyll i namnet på dig som utvecklingsledare på powerpoint-presentationen under första bilden. Starta upp Habnet och lägg nere i listen (reserv om senare länk ej funkar!) Se till att papper och penna finns i rummet. Närvarorapportering från dialogseminariet via insidan i särskilt program. Mycket viktigt att registrera deltagarna: Du själv eller någon i gruppen sammanfattar seminariets slutsatser och vad som behöver föras vidare för diskussion/beslut/allmän information på APT och till verksamhetens ledning. Använd den fördefinierade mallen Mall för kom-ihåg från dialogseminarium, som ligger på Insidan under ehälsa/kompetenslyftet/för utvecklingsledare/projektadmin. Säg inget om detta förrän förslagen kommer upp, så att det inte är någon som sitter och tror att han/hon är sekreterare. Informera om mötesdisciplin (hålla tider, mobilsamtal, ev. gå tidigare m.m). Se till att ta pauser i tillräcklig omfattning! Bild 1 Välkomstbild Kan ligga öppen när alla deltagare kommer in i rummet. Bild 2 Välkommen till dialogseminarium Ev. en kort presentation av dig själv och deltagarna. Syftet med dagens dialogseminarium = process INTE resultat! (Inte utbildning.) Vi som utvecklingsledare tar också med oss en del av det ni pratar om till den lokala ledningsgruppen inom verksamhetsområdet. Bild 3 Dagens agenda Dagens Agenda Dokumentation och uppföljning. Upplys om att både fika och bensträckare kommer att ingå under dagen.

2 2 (10) Bild 4 Vad har hänt sedan de förra seminarierna? Dialog (alternativt bikupa): Vad har hänt på din enhet, några nya rutiner? Har du ändrat ditt arbetssätt, har det uppstått några nya frågor? Diskuteras ehälsa på din enhet, t.ex. APT? Berätta om några eller alla av följande olika saker som har hänt sedan de förra seminarierna och visa ev. samtidigt på Habnet resp. i TC: Vi har TC-ombud, vilket ska förenkla för dig som användare så att du har någon nära att fråga. På Habnets förstasida finns en egen TakeCare-ruta, med aktuell information samt länk till Rutiner för TakeCare. Meddelandefunktionen i TC används nu av de flesta. En fråga som kom upp under seminarierna var Hur vet jag att Kalle godkänt SMSpåminnelse från H&H? Svar: Det är något som syns i översikten HAB-Ny. Dessutom finns nya rutiner och instruktion angående SMS-påminnelser på Habnet Habiliteringsarbetet Manualer, rutiner och anvisningar. (Lotta kollar vidare kring påminnelser till föräldrar som vill ha till båda två man kan bara ha ett nummer nu - samt om det redan står ett nummer från annan verksamhet men personen vill ha påminnelse till ett annat nummer). Det var också oklart om rutiner för att informera om sammanhållen journal vid första besöket. Svar: Det finns en folder att beställa på Insidan. I tema 2 pratade vi mycket om sammanhållen journalföring, där har kompetensen helt klart ökat vi vet vilka lagar som gäller, hur vi ska jobba och var vi hittar mer information. Mail pratade vi också om. Det vi fick lära oss är att e-post räknas som vanligt post och därför omfattas av rutiner för allmänna handlingar. Vissa enheter har utvecklat egna lokala rutiner för e-post. Många frågor kom upp under seminarierna om Mina Vårdkontakter, som är relativt okänt både för våra brukare och för medarbetarna. Visa återigen texten som finns på Habnet under Habiliteringsarbetet Kommunikation och tillgänglighet Mina vårdkontakter. Sociala medier, vet ni att Forum Funktionshinder finns på FaceBook? Länk: Klicka på bilden för att komma till Forum Funktionshinder på Facebook. Synpunkter har förts vidare via olika kanaler t.ex. VO Ledningsmöten. Möte med infoenheten kommer att generera information på habnet inom en snar framtid. Bild 5 Vårdhemmet Gullvivan Länk: Klicka på blomman för att köra Youtube-klippet. Filmen är 1:17. Kommentera något om att vi ju inte vill hit. Det är ju inte det som är ehälsa. Inte ersätta det personliga mötet.

3 3 (10) Bild 6 ehälsa i habiliteringsprocessen Bilden visar habiliteringsprocessen, dvs. hur vi arbetar. Den matchar SLSOs vårdprocess. Länka enligt nedan och visa vad som står. Länk 1: Bilden länkar till SLSOs vårdprocessen på Insidan, dvs. vår gemensamma process. Länk 2: Länk till Habnet och Momenten i habiliteringsprocessen. Dialog: Har ni sett bilderna över habiliteringsprocessen resp. vårdprocessen? Stämmer det överens med hur vi faktiskt arbetar? Lokal praxis? Poängtera kring bilden över habiliteringsprocessen att habiliteringsplan sker innan vi ger de insatser som vi har kommit överens om. Kartläggning eller utredning kan också vara insatser, dvs. det finns vissa insatser som behöver göras innan habiliteringsplanering kan göras. Alla steg i habiliteringsprocessen journalförs. Bild 7 Journaldokumentation Vid tema 2 pratade vi lite om journaldokumentation. Det här gick vi igenom den gången: Varför skriver vi journal och för vem? Vad och hur skriver vi? Riktlinjer för SLSO. Länk 1: Journalföring. Klicka på länken till Insidan. Dokumentet Journalföring riktlinjer för SLSO öppnas upp. Påminn om det som står här. Länk 2: Klicka på bilden. Länkar till film som visar om förkortningar i journaler, som är helt oförståeliga. Filmen är 4:39 lång. Efter filmen en runda för reflektion: Journalen är till för patienten men betyder det att patienten måste förstå allt som står? Det kanske är mer patientsäkert om de korrekta termerna står. Bild 8 Hur skriver vi i habiliteringen? Bikupa (förslag på diskussionsämnen) Hur skriver vi? Har ni tänkt något på detta sedan förra seminariet, har ni kanske gjort någon egen förändring? Vilka styrkor respektive svagheter finns? (vi kanske är lite mindre formella, lite pratigare, kanske lite tydligare, svårt att hitta något snabbt) Förstår vi varandras journaler ( jag har mitt system, jag förstår vad jag menar )?

4 4 (10) Bild 9 På tal om förkortningar Bild 10 FIKA Bild 11 TakeCare Vårddokumentation strukturerad dokumentation och mallar Innan följande bild, öppna TC och ställ in under Systemmeny, personliga inställningar, skriva journal, så att du också kan visa andra yrkesgruppers mallar om du vill. Visa att mallarna ser olika ut för olika yrkesgrupper, och att även om mallen heter samma sak så finns det olika sökord. Bild 12 Journalmall Visa den för att se hur olika journalmallar kan se ut skillnad mellan olika yrkeskategorier. Gå tillbaka till bild 11 sen. Använd Tolvan eller Testa Testperson. (Det finns också en annan testperson, som dock inte har någon journaltext: , Tian Tiansson). Visa mallarna och gå igenom dem utifrån punkterna på bilden, dvs. teamspecifika, yrkesspecifika och övriga. Flera av mallarna har alla i teamet, t.ex: Teamkartläggning, Teambedömning, Anteckning, Insatser, FNB, Habiliteringsplanering, Utvärdering, Journalkopia, Anhörigjournal, Berörda minderåriga. Exempel på yrkesspecifika mallar: bedömning (heter samma, innehåller olika sökord), hembesöksrapport (arbetsterapeuter), flerfunktionsbedömning (finns på ung/vux, men ej på barn sjg). Mallen Anhörigjournal ska alltid användas när man skriver journal på en anhörigs personnummer. Då får ingen annan mall användas. Anhörigjournal används aldrig för att skriva journal på en brukares personnummer. Varför är det så? Jo, våra rapportsystem plockar data från TakeCare utifrån bl.a. mallar. Om man då skrivit på en anhörig under mallen Insatser, så kommer systemet säga att vi inte har gjort någon habplan för denna person och våra siffror blir röda. Förskrivning heter mallen, som används av förskrivare, dvs. sjukgymnast, arbetsterapeut och logoped. Dessutom använder förskrivare något som heter aktivitetsplaner.

5 5 (10) Dialog (välj några av nedanstående): Vilka mallar använder du och när? Hur har det gått med att använda mallen Berörda minderåriga? Informera om att det pågår arbete för att i TC få en ny översikt som även visar denna journal. Informera också om att det är ett lagkrav att uppmärksamma barnen. I vår uppdragsbeskrivning står att Habilitering & Hälsa ska i journal dokumentera uppgift om närstående under 18 år för att uppmärksamma deras behov av information, råd och stöd. Står på Habnet under Manualer, rutiner och anvisningar för TakeCare, Barn som anhöriga. Det finns några enheter som inte skriver habiliteringsplaner eller FNB, vad behöver de enheterna kunna ta del av? På Habnet under Manualer, rutiner och anvisningar för TakeCare, Habiliteringsplan Rutin. Varför är det bra att vi mest har gemensamma mallar med samma sökord? Får man lägga till egna sökord? Behövs det? Hur gör man? Kan man ändra i en mall, lägga till mallar, helt nya sökord? Diskuterar ni era yrkesspecifika mallar vid yrkesträffar? Berätta om hur logopedgruppen under ett år nu har arbetat för ett helt nytt sökord, AKK, som ska in i deras Bedömnings-mall. Visa i TC under Avancerat filter hur man kan hitta journaltext på olika sätt tack vare sökord och mallar. I vänsterspalten journaltext och sedan avancerat filter högst upp, välj allt och skriv sökord Habiliteringsplan för att visa. Visa i TC hur man tar reda på vad ett sökord betyder. Högerklicka på ordet. Bild 13 Mallar och habiliteringsprocessen Dialog: Hur stöder mallarna habiliteringsprocessen? Teamkartläggning eller teambedömning hur använder man dessa? (Första besöket skrivs i teamkartläggning. Det är ett underlag till teamet för att underlätta den teamgemensamma bedömningen, dvs teambedömning. Teambedömningen är teamets gemensamma slutsats efter teamkartläggning och kan också vara grund för habiliteringsplanering). Insatser, Bedömning, Anteckning när använder man vilken mall? Vad står de för? Habiliteringsplanering, planering och utvärdering, när och hur används dessa mallar? Länk: Klicka på bilden. Länkar till Habnet och manualer, rutiner och anvisningar för TakeCare. Påminn om att det är här man hittar allt som rör arbetet i TC och sådant som anknyter till det. Bläddra ner till rubriken Habiliteringsplan.

6 6 (10) Öppna upp dokumentet som innehåller rutinen resp. instruktionen för habplaner. Rutinen berättar att vi gör och varför vi gör och är styrande. Betona särskilt första textstycket och titta igenom punktlistan på sidan 2, där det står att alla som får insatser ska han en habiliteringsplan. Dessutom ska alla habiliteringsplaner följas upp och utvärderas inom 12 månader. Öppna instruktionen. Instruktionen beskriver hur man gör, gå igenom och visa samtidigt i TC. Visa återigen hur man gör när man utvärderar habplanen, dvs. dubbelklicka Ja och skriv i kommentarsfältet. Visa också hur man gör utvärdering när ingen ny skrivs (finns i instruktionen). Vem gör habplanen när det är flera kontakter inom hab? Där man är huvudinskriven, samverkan när det är oklart. Inte alltid lätt att då veta vem som ska utvärdera. Alla inte ens habplan i sina mallar (finns exempel på Länscenter) bra att informera om att det då finns någon på lokalt HC som ska skriva habplan. När man har gjort en habplan har man en överenskommelse om insatser. Då kan det bli aktuellt med yrkesspecifika bedömningar, planeringar, insatser och utvärderingar. Bild 14 Funktionsnedsättningsbeskrivning Nu ska vi prata om två speciella journalmallar den ena har alla tillgång till, FNB och den andra används f.n. av förskrivare, dvs. arbetsterapeuter, logopeder och sjukgymnaster. Först funktionsnedsättningsbeskrivning, FNB, som är en journalmall som inte är till för patienten. Dialog: Hur tänker du kring FNB, varför finns den mallen? Vilka sökord innehåller FNB? Vem fyller i och hur ska man veta vad man ska skriva på olika sökord? När fyller man i? Hur gör ni på er arbetsplats, det ser olika ut på olika ställen finns exempel på att man gör alla samtidigt vid ett tillfälle, enligt instruktion ska det göras i samband med habiliteringsplan. Länk: Klicka på bilden, som går till Manualer, rutiner och anvisningar på Habnet. Bläddra ner till Funktionsnedsättningsbeskrivning och öppna manualen. Bläddra ner till texten under rubriken Bakgrund. Läs upp från tredje stycket som börjar: Habilitering & Hälsa kan redovisa hur vår målgrupp ser ut till sidans slut. Har kartläggningen gjorts korrekt kan vi göra en bra funktionsnedsättningsbeskrivning och på så vis beskriva vilka vi träffar för vår omvärld. Hur kan det gagna våra brukare? Om beställarna vet vilka patientgrupper som är stora, kan det användas för rätt resurser, att förstå svårigheterna som vi möter. Bläddra vidare i manualen och visa kort texten under rubriken Beskrivning. Visa sist Förklaringarna för de olika sökorden som börjar på sida 4.

7 7 (10) Bild 15 Aktivitetsplaner Hur används aktivitetsplaner idag och vilka använder aktivitetsplaner? Länk: Klicka på bilden som går direkt till Hjälpmedelsmanualen. Säg att även denna manual ligger på Manualer, rutiner och anvisningar på Habnet. Manualen beskriver förskrivning av hjälpmedel, som en process innehållande flera aktiviteter. Visa det som står på sidan 1. Det är också viktigt att man inte dubbeldokumenterar, det ska inte stå samma sak både i journaltext och aktivitetsplan. I TC, visa journalmall Förskrivning och en lämplig aktivitetsplan. Visa exempelvis för Testa journalanteckning (arbetsterapeut) och den tillhörande aktivitetsplanen kring Förflyttning. Berätta varför aktivitetsplaner används istället för vanligt journaltext det är ofta fleråriga processer. Om man skulle försöka följa hur det går med arbetet kring en ny rullstol, slipper man leta länge i löpande journaltext. Processen hålls ihop och blir överblickbar. Bikupa (förslag på diskussionämnen) Hur kan aktivitetsplaner användas framöver? Checklistor, habiliteringsplaner, habprogram, paketering ex.vis av olika gruppverksamheter? Hur skulle olika yrkesgrupper ha nytta av aktivitetsplaner? Ta VUB som ett exempel. På VUB har man en ärendeprocess som ofta innehåller likartade moment. Hela ärendeprocessen blir en aktivitetsplan, där de olika aktiviteterna kan vara planering, besök på daglig verksamhet, nätverksmöte. Man har koll på var i processen ärendet befinner sig i och man kan lätt markera att det är utfört. När ett ärende avslutas får man bra överblick över hela ärendet och alla delar som det bestod av. Visa i TC på Tolvans journal. Se till att ha markerat så att du ser journaler från hela SLSO. Visa ex.vis aktivitetsplanen för Inskrivning, som ASIH använder. Finns en daterad som visar olika aktiviteter som måste göras vid en inskrivning finns en Utskrivningsplan (inkl. mål och utvärdering) från Kvalitet och Patientsäkerhet. Bläddra och visa de olika exemplen. Hur skulle detta kunna användas hos oss (varje problemområde som är kopplat till åtgärder/aktiviteter i en aktivitetsplan)? Blir det tydligare och mer strukturerat? Bild 16 Pausgympa klicka på bilden, länk till folkhalsan.fi Välj ex.vis film nr 9. Avspännaren. Tid 2:58 Bild 17 Uppföljning Mycket av det vi gör följs upp. Bl.a. för att vi får viss ersättning som är relaterad till vissa mål.

8 8 (10) Dialog: Vet du vilka målen är? Om inte, vet du var du hittar dem? Hur blir du informerad om hur vi ligger till och hur vi på bästa sätt når målen? Om ni blir informerade, hur används den informationen och statistiken? Arbetar ni gemensamt på enheten kring målen? Länk 1: Klicka på bilden som länkar till Habnet, Stöd och service, Verksamhetsuppföljning, Verksamhetsplan. Visa vad som står här: Verksamhetsplanen beskriver nuläget och fokusområden för Styrkortet anger de mål och mått som kommer att följas upp under året. Det finns ett övergripande styrkort för SLSO 2013 som innefattar gemensamma strategiska mål för samtliga verksamheter inom SLSO Patientens fokus Allas lika värde Arbetsglädje. Varje verksamhet tar sedan fram styrkort där målen är anpassade till den lokala verksamheten. Öppna excel-filen Styrkort för H&H Visa några olika mål. Visa hur det i kolumnen längst till höger står Utdatarapport lite längre ner. Berätta att detta är olika rapporter, som går att hitta på insidan. Länk 2: Rapporter på Insidan. Här finns Habiliteringens uppföljningsrapporter. Bläddra ner och läs vad som står under Rapport för Funktionsnedsättningsbeskrivning, FNB resp. Rapport för Habiliteringsplaner. Bild 18 Kvalitetsbokslut Länk 1: Klicka på vänstra bilden, som går till Kvalitetsbokslutet. Visa kort inledningen och bläddra sedan till sidan 36 där Habiliteringens mål redovisas. Här står det om NYSAM och samlad utvärdering av habiliteringsplan. Om någon frågar så står våra mål i styrkortet. Länk 2: Klicka på högra bilden, som länkar till text om Samlad utvärdering av habiliteringsplan på Habnet. Läs längst ner under Bakgrund. Till höger på denna sida finns mer information, visa och länka vidare till Rutin och blanketter. Bild 19 TakeCare nyheter och repetition Följande nyheter/repetitioner kring TakeCare kom precis före sommaren. Vissa kanske känner till det, men en snabb repetition skadar aldrig. Länk: Klicka på bilden, som länkar manualer, rutiner och anvisningar för TC på habnet.

9 9 (10) Visa samtidigt i TakeCare: När man skriver journal var noga med att ändra datum och tid så att det motsvarar den tid som besöket var bokat. Dubbeldokumentation var uppmärksam för att undvika när det ska undvikas När man av- eller ombokar kom ihåg att ange avbokningsorsak: om det är brukaren som ändrar tiden, välj Privata skäl, om det är vi på enheten som ändrar, välj Vårdenhetens skäl. Tryck alltid på Godkänn, även om KVÅ-kod inte ska läggas till. Inloggning med etjänstekort kommer när som helst, du har väl sett till att kolla upp alla koder? Kom ihåg att använda era TC-ombud! Senast uppdaterade anvisningar för KVÅ-registrering är från juni Se alltid till att öppna detta dokument, ha inga gamla utskrifter liggande. De som arbetar med TC-förvaltningen har som mål att inte införa förändringar för ofta, utan att vi alla får en möjlighet att arbeta in det nya innan nästa kommer. Men en liten blänkare för ett par nyheter som är på gång kan ges: Journalmallen FNB kommer att ändras något när det gäller sökorden. SMS-texten automatgenereras och skickas för närvarande 2 dagar innan besökstiden. Det kommer att ändras, så att den ska skickas ännu närmre besökstiden (24 timmar). Önskemål är också lagt om att utveckla funktionen så att vi kan välja själva när det ska skickas. Bild 20 Framtiden? Bikupa (förslag på diskussionämnen) Vad känns bökigt och omständigt i det vardagliga arbetet, som kanske kan göras i TC eller på något annat sätt? Journal på nätet, vilka känslor väcker det? Det perfekta journalsystemet, finns det? Länk: Klicka på bilden, som länkar till filmen IBM Watson (börja vid ca 32 sekunder och sluta vid 3.35). Är det här framtidens melodi? Bild 21 Vad har vi gått igenom idag? Bild 22 Sammanfattning Dialog: Har vi behov av specifik utbildning med anledning av dagens tema, beslut, nya rutiner mm?

10 10 (10) Dokumentera vad gruppen kommer fram till hur förvalta? Återrapportering av att-göra-punkter på APT. Bild 23 Reflektion En runda i gruppen så att alla får säga hur de upplevt dagen, reflektion kring seminarieformen. Berätta att ehälsa-arbetet och dialogseminarierna kommer att fortsätta efter nyår, men inte längre som ett EU-projekt.

Kompetenslyftet ehälsa i primärvården oktober 2011

Kompetenslyftet ehälsa i primärvården oktober 2011 Kompetenslyftet ehälsa i primärvården oktober 2011 Dialogseminarium tema 1: Grundläggande ehälsa Inför dagens seminarium: Fyll i namnet på dig som utvecklingsledare på powerpoint-presentationen under första

Läs mer

Dialogseminarium tema 2 Dokumentation och uppföljning

Dialogseminarium tema 2 Dokumentation och uppföljning 1 (6) Kompetenslyftet ehälsa för våra med@arbetare våren 2013 Dialogseminarium tema 2 Dokumentation och uppföljning Glöm inte flaggan! Bild 1. Inledningsbild Kan ligga öppen när alla deltagare kommer in

Läs mer

Dialogseminarium Tema 1 - Grundläggande ehälsa

Dialogseminarium Tema 1 - Grundläggande ehälsa 1 (5) Kompetenslyftet ehälsa för våra med@rbetare Januari - Mars 2013 Dialogseminarium Tema 1 - Grundläggande ehälsa Kom ihåg att: Stäng av mobilerna Hissa flaggan Ta närvaro, detta sker via insidan. Utse

Läs mer

Dialogseminarium Dokumentation och uppföljning

Dialogseminarium Dokumentation och uppföljning 1 (6) Kompetenslyftet ehälsa för våra med@rbetare April - juni 2013 Dialogseminarium Dokumentation och uppföljning Kom ihåg att: Stäng av mobilerna Hissa flaggan Ta närvaro, detta sker via insidan. Utse

Läs mer

Kompetenslyftet ehälsa i primärvården oktober 2011

Kompetenslyftet ehälsa i primärvården oktober 2011 Kompetenslyftet ehälsa i primärvården oktober 2011 Dialogseminarium tema 1: Grundläggande ehälsa Inför dagens seminarium: Fyll i namnet på dig som utvecklingsledare på powerpoint-presentationen under första

Läs mer

Dialogseminarium tema 1: Grundläggande ehälsa

Dialogseminarium tema 1: Grundläggande ehälsa Kompetenslyftet ehälsa för våra med@rbetare Januari - mars 2013 Dialogseminarium tema 1: Grundläggande ehälsa Förbered inför dagens seminarium: Ha med flaggan, som ska stå på bordet. Fyll i namnet på dig

Läs mer

Kompetenslyftet ehälsa för våra våren 2013

Kompetenslyftet ehälsa för våra våren 2013 Kompetenslyftet ehälsa för våra med@arbetare våren 2013 Dialogseminarium tema 2 Informationssäkerhet Utse någon som dokumenterar de punkter som behöver föras vidare till APT, t.ex. frågor, förbättringsförslag,

Läs mer

Tema 3 Journal på nätet och Informationssäkerhet

Tema 3 Journal på nätet och Informationssäkerhet 1 (5) Kompetenslyftet ehälsa för våra med@rbetare Oktober - november 2013 Tema 3 Journal på nätet och Informationssäkerhet Utse någon som dokumenterar de punkter som behöver föras vidare till APT, t ex

Läs mer

Månadstema Levnadsvanor Rehab

Månadstema Levnadsvanor Rehab 1 (5) Kompetenslyftet ehälsa i primärvården 2011-11-01 Uppdaterad 2011-12-02 Månadstema Levnadsvanor Rehab Inför dagens seminarium: Fyll i namnet på dig som utvecklingsledare på powerpoint-presentationen

Läs mer

Månadstema 8 Psykisk ohälsa

Månadstema 8 Psykisk ohälsa 1 (5) Kompetenslyftet ehälsa för våra med@rbetare Februari - Mars 2013 Månadstema 8 Psykisk ohälsa Utse någon som dokumenterar de punkter som behöver föras vidare till APT, t ex frågor, förbättringsförslag,

Läs mer

Månadstema Dokumentation & uppföljning Diabetes

Månadstema Dokumentation & uppföljning Diabetes 1 (7) Kompetenslyftet ehälsa i primärvården Mars-April 2012 Månadstema Dokumentation & uppföljning Diabetes Utse någon som dokumenterar de punkter som behöver föras vidare till APT, t.ex. frågor, förbättringsförslag,

Läs mer

Månadstema 6 Dokumentation & uppföljning KOL

Månadstema 6 Dokumentation & uppföljning KOL 1 (7) Kompetenslyftet ehälsa i primärvården Sept-okt 2012 Månadstema 6 Dokumentation & uppföljning KOL Utse någon som dokumenterar de punkter som behöver föras vidare till APT, t ex frågor, förbättringsförslag,

Läs mer

Dialogseminarium Tema 1 - Grundläggande ehälsa

Dialogseminarium Tema 1 - Grundläggande ehälsa 1 (10) Kompetenslyftet ehälsa geriatrik/asih Januari 2013 Dialogseminarium Tema 1 - Grundläggande ehälsa Inför dagens seminarium: Fyll i namnet på dig som utvecklingsledare på powerpointpresentationen

Läs mer

Månadstema 9 Kognitiv svikt, demens, Rehab

Månadstema 9 Kognitiv svikt, demens, Rehab 1 (5) Kompetenslyftet ehälsa för våra med@rbetare April - Maj 2013 Månadstema 9 Kognitiv svikt, demens, Rehab Utse någon som dokumenterar de punkter som behöver föras vidare till APT, t ex frågor, förbättringsförslag,

Läs mer

UTSKRIVNINGSMEDDELANDE MED LÄKEMEDELSBERÄTTELSE I TAKECARE. Manual lokal systemadministratör

UTSKRIVNINGSMEDDELANDE MED LÄKEMEDELSBERÄTTELSE I TAKECARE. Manual lokal systemadministratör UTSKRIVNINGSMEDDELANDE MED LÄKEMEDELSBERÄTTELSE I TAKECARE 2(8) Innehåll 1. Bakgrund... 3 2. Tilläggsmallar med fördefinierat innehåll... 3 2.1 Skapa tilläggsmall nr 1: Sammanfattning vårdperiod... 3 2.2

Läs mer

Grundläggande ehälsa. Märit Säker, utvecklingsledare

Grundläggande ehälsa. Märit Säker, utvecklingsledare 1 Grundläggande ehälsa Märit Säker, utvecklingsledare 2 Grundläggande ehälsa Vad är ehälsa Var hittar man information? - Insidan - Uppdragsguiden - Vårdguiden/ Mina vårdkontakter - WHO information på olika

Läs mer

Hur använder du som elev Fronter?

Hur använder du som elev Fronter? Hur använder du som elev Fronter? Fronter är en lärplattform. Det är ett digitalt verktyg som du som elev ska använda dig av för att hitta uppgifter, länkar och dokument från alla dina lärare, lämna in

Läs mer

Varningsfunktion och Viktiga uppgifter

Varningsfunktion och Viktiga uppgifter 1 (8) Varningsfunktion och Viktiga uppgifter Varningsfunktion OBS Funktionen Varning i TakeCare används endast till att markera uppgifter som innebär risk för livshotande tillstånd eller allvarlig felbehandling.

Läs mer

Framtidens primärvård

Framtidens primärvård Framtidens primärvård Strukturerad vårddokumentation checklistor för evidens och vårdprogram dela information patienten dela information med andra vårdgivare överföring till kvalitetsregister verksamhetsuppföljning

Läs mer

Rutin för AsynjaVisph

Rutin för AsynjaVisph Rutin för AsynjaVisph Innehållsförteckning Patientuppgifter... 2 Det finns flera sätt att nå patientuppgifter... 2 Barn som saknar namn (nyfödd)... 2 Skyddade personuppgifter... 3 Fliken Allmänt... 4 Fliken

Läs mer

1 (7) Kompetenslyftet ehälsa i primärvården Maj - Juni 2012

1 (7) Kompetenslyftet ehälsa i primärvården Maj - Juni 2012 1 (7) Kompetenslyftet ehälsa i primärvården Maj - Juni 2012 Månadstema 5 Påbyggnad ehälsa Utse någon som dokumenterar de punkter som behöver föras vidare till APT, t.ex. frågor, förbättringsförslag, brister

Läs mer

Kompetenslyftet ehälsa i primärvården. Dialogseminarium Levnadsvanor för Rehab Välkommen!

Kompetenslyftet ehälsa i primärvården. Dialogseminarium Levnadsvanor för Rehab Välkommen! 1 Kompetenslyftet ehälsa i primärvården Dialogseminarium Levnadsvanor för Rehab Välkommen! 2 Levnadsvanor Levnadsvanor vad är det egentligen? Nya förhållanden och behov - Nationella riktlinjer för sjukdomsförebyggande

Läs mer

Dialogseminarium 2 Strukturerad vårddokumentation Välkommen! 2. version

Dialogseminarium 2 Strukturerad vårddokumentation Välkommen! 2. version Dialogseminarium 2 Strukturerad vårddokumentation Välkommen! 2 Strukturerad Vårddokumentation Varför strukturerad? Vad dokumenterar vi och varför? Journaler inom BUP, då och nu Repetition tidslinjen, journalmallar

Läs mer

Utvärdering av Kompetenslyftet ehälsa, utökad målgrupp Kompetenslyftet ehälsa för våra med@rbetare

Utvärdering av Kompetenslyftet ehälsa, utökad målgrupp Kompetenslyftet ehälsa för våra med@rbetare 2014-02-14 Utvärdering av Kompetenslyftet ehälsa, utökad målgrupp Kompetenslyftet ehälsa för våra med@rbetare 2014-02-14 Inledning Hälso- och sjukvården har under ett antal år använt elektroniska journalsystem

Läs mer

Manual för dokumentation av Enkel och Fördjupad läkemedelsgenomgång samt Läkemedelsberättelse i Cosmic

Manual för dokumentation av Enkel och Fördjupad läkemedelsgenomgång samt Läkemedelsberättelse i Cosmic Manual för dokumentation av Enkel och Fördjupad läkemedelsgenomgång samt Läkemedelsberättelse i Cosmic Dokumenthistorik Datum Ändring Handläggare 131021 Tillägg filter och nytt rubriksökord. Emma Halme

Läs mer

Öppenvårdsdokumentation

Öppenvårdsdokumentation 1 (5) Öppenvårdsdokumentation Anvisningar för journalmallen Besök - Årskontroll Mallen ska användas för dokumentation vid årlig uppföljning i samband med Årskontroll. Mallen utgör också en del av det,

Läs mer

Månadstema Levnadsvanor HLM

Månadstema Levnadsvanor HLM 1 (7) Kompetenslyftet ehälsa i primärvården November december 2011 Version 2011-12-01 /AH Månadstema Levnadsvanor HLM Inför dagens seminarium: Fyll i namnet på dig som utvecklingsledare på powerpointpresentationen

Läs mer

RUTIN SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN

RUTIN SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN 2018-11-09 RUTIN SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN Ej fastställd av Chefsforum 2018-11-09 Innehållsförteckning Inledning... 1 Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård... 1 Den

Läs mer

Lathund för dokumentation i Treserva

Lathund för dokumentation i Treserva RUTIN 1(12) 2015-08-03 VON 2015/12, nr 2015.504 Socialförvaltningen Socialförvaltningens stab Iréne Eklöf, Medicinskt ansvarig sjuksköterska 0171-528 87 irene.eklof@habo.se Lathund för dokumentation i

Läs mer

Lathund Procapita Omvårdnadspersonal

Lathund Procapita Omvårdnadspersonal Lathund Procapita Omvårdnadspersonal 1 Innehåll 1. Logga in och byt lösen... 3 2. Mina Sidor... 4 3. Nya meddelanden... 5 4. Sök dokumentation Hänt sen sist... 6 5. Digital signering Delegeringsbeslut...

Läs mer

LÄKEMEDELSBERÄTTELSE I TAKECARE Manual användare

LÄKEMEDELSBERÄTTELSE I TAKECARE Manual användare 2 (8) Innehåll 1. Läkemedelsberättelse - Projektgrupp... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2 Resultat... 3 2. Instruktion för användare... 4 2.1 Journalmall... 4 2.2 Tilläggsmallar med fördefinierat innehåll... 5

Läs mer

Värdelyftet Framtidens primärvård

Värdelyftet Framtidens primärvård Värdelyftet Framtidens primärvård Eva Pilsäter Faxner Samordnande chef primärvård Strukturerad vårddokumentation checklistor för evidens och vårdprogram dela information patienten verksamhetsutveckling

Läs mer

UTBILDNINGSKATALOG. Journalsystemet TakeCare

UTBILDNINGSKATALOG. Journalsystemet TakeCare UTBILDNINGSKATALOG Journalsystemet TakeCare sförteckning sförteckning... 2 Lokal systemadministratör 6 dagar... 3 Lokal systemadministratör 3 dagar... 4 Central systemadministratör 3 dagar... 5 Användarutbildning

Läs mer

Tillgänglighetsplan hösten 2012 hösten 2013 Kompetenslyftet ehälsa för våra med@rbetare

Tillgänglighetsplan hösten 2012 hösten 2013 Kompetenslyftet ehälsa för våra med@rbetare Tillgänglighetsplan hösten 2012 hösten 2013 Kompetenslyftet ehälsa för våra med@rbetare Bakgrund Hälso- och sjukvården har under ett antal år använt elektroniska journalsystem men den senaste tidens utveckling

Läs mer

ÄLDREFÖRVALTNINGEN SUNDBYBERG STAD 2015-05-06. ICF Journalföring HSL

ÄLDREFÖRVALTNINGEN SUNDBYBERG STAD 2015-05-06. ICF Journalföring HSL ÄLDREFÖRVALTNINGEN SUNDBYBERG STAD 2015-05-06 ICF Journalföring HSL 1 Innehållsförteckning Journalföring vid ny boende sid 3 Inskrivning i Treserva Vårdåtagande sid 3 Allmänna uppgifter sid 3 Bakgrundsfakta

Läs mer

BYGGSAMVERKAN VÄSTRA GÖTALAND INSTRUKTION FÖR SAMVERKANSPORTALEN HUR KOMMER MAN IN PÅ SAMVERKANSPORTALEN? VÄLKOMMEN!

BYGGSAMVERKAN VÄSTRA GÖTALAND INSTRUKTION FÖR SAMVERKANSPORTALEN HUR KOMMER MAN IN PÅ SAMVERKANSPORTALEN? VÄLKOMMEN! INSTRUKTION FÖR SAMVERKANSPORTALEN Den här handboken är tänkt att hjälpa alla att använda portalen på ett strukturerat och trevligt sätt. Vi är 48 kommuner och bortåt 300 handläggare av olika slag och

Läs mer

Manual skapa och uppdatera genomförandeplan i LifeCare

Manual skapa och uppdatera genomförandeplan i LifeCare 2019-04-11 1 (14) Omsorgsavdelningen Upprättad den Ansvarig Systemförvaltare 2018-01-13 Upprättad av Reviderad den Karin Broholm 2019-04-11 Manual skapa och uppdatera genomförandeplan i LifeCare Kom igång

Läs mer

Rutin för användande av Cambio Cosmic Link i Växjö kommun

Rutin för användande av Cambio Cosmic Link i Växjö kommun 2015-02-18 Rutin för användande av Cambio Cosmic Link i Växjö kommun Vad är Link? Link är ett verktyg/system för att förenkla den samordnade vårdplaneringen mellan slutenvården, kommunen och primärvården.

Läs mer

Dialogseminarium Tema 3 - Repetition och fördjupning.

Dialogseminarium Tema 3 - Repetition och fördjupning. 1 (7) Kompetenslyftet ehälsa för våra med@rbetare Oktober - november 2013 Dialogseminarium Tema 3 - Repetition och fördjupning. Utse någon som dokumenterar de punkter som behöver föras vidare till APT,

Läs mer

Kompetenslyftet ehälsa

Kompetenslyftet ehälsa Kompetenslyftet ehälsa Januari 2011 december 2013 Slutrapport Ann-Marie Bönström, Projektledare Bakgrund Användning av IT-stöd inom hälso- och sjukvården har under de senaste åren ökat mycket snabbt och

Läs mer

1. Enkel sökning Globalsökning Avancerad sökning Historik Söka via klassificeringsstruktur 14

1. Enkel sökning Globalsökning Avancerad sökning Historik Söka via klassificeringsstruktur 14 Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2017.2.1.1.IA-9 Manual Sökningar i Public 360 Manual Sökningar i Public 360 Dokumentägare: LK/Dokumentationsenheten/

Läs mer

Taligenkänning. - Anteckna direkt in i journalen med rösten. Anders Eidergard & Hanna Nilsson-Levin

Taligenkänning. - Anteckna direkt in i journalen med rösten. Anders Eidergard & Hanna Nilsson-Levin Taligenkänning - Anteckna direkt in i journalen med rösten Anders Eidergard & Hanna Nilsson-Levin Anders Eidergard Projektledare Lean-specialist anders.eidergard@lxi.se Hanna Nilsson-Levin Medicinsk Sekreterare

Läs mer

HANDLEDNING INFÖR UTVECKLINGSSAMTALET

HANDLEDNING INFÖR UTVECKLINGSSAMTALET HANDLEDNING INFÖR UTVECKLINGSSAMTALET Utvecklingssamtalet är en årlig strukturerad dialog mellan chef och medarbetare med fokus på medarbetarens arbetsuppgifter, uppdrag, arbetsmiljö och kompetensutveckling.

Läs mer

Detta projektet medfinansieras av Europeiska unionen/europeiska socialfonden

Detta projektet medfinansieras av Europeiska unionen/europeiska socialfonden Hemsjukvårdsdokumentation och Senior Alert Målgrupp sjuksköterska/distriktsköterska samt läkare inom hemsjukvården Stockholms läns sjukvårdsområde(slso) Inom hemsjukvården finns några av våra mest sköra

Läs mer

ehälsalyftet Journal via nätet Hösten 2016 Detta projektet medfinansieras av Europeiska unionen/europeiska socialfonden

ehälsalyftet Journal via nätet Hösten 2016 Detta projektet medfinansieras av Europeiska unionen/europeiska socialfonden ehälsalyftet Journal via nätet Hösten 2016 Dagens seminarium består av: Journal via nätet - SLL-gemensamt material Fika Journal via nätet - fördjupning för psykiatrin i SLSO Agenda Journal via nätet Introduktion

Läs mer

Användarmanual SIP i Prator Slutligt dokument, antagen Bilaga 3.2

Användarmanual SIP i Prator Slutligt dokument, antagen Bilaga 3.2 SIP i Prator Avsnitt Kommentar Samtycke Menprövning Samtycke ska alltid inhämtas innan uppstart av SIP om samtycke tas från annan än den enskilde så ska denna person namnges Allmänt EVRY Prator 5.0.0 finns

Läs mer

1

1 www.itpedagogeek.se 1 Innehåll INNAN DU KÖR IGÅNG... 3 DET HÄR ÄR KLASSANTECKNINGSBOKEN... 3 ATT SPARA I ONENOTE... 3 MENYERNA... 3 ANTECKNINGSBOK FÖR KLASSEN... 4 STRUKTUR... 4 BYGG UPP DIN KLASSANTECKNINGSBOK...

Läs mer

Flexiboard. Lathund kring hur du kommer igång med att skapa egna överlägg till Flexiboard. Habilitering & Hjälpmedel

Flexiboard. Lathund kring hur du kommer igång med att skapa egna överlägg till Flexiboard. Habilitering & Hjälpmedel Flexiboard Lathund kring hur du kommer igång med att skapa egna överlägg till Flexiboard. Habilitering & Hjälpmedel Förord Denna lathund är enbart ett axplock av allt det material som finns i Flexiboards

Läs mer

Välkomna till ehälsalyftet!

Välkomna till ehälsalyftet! Välkomna till ehälsalyftet! Foto: Shutterstock Agenda Introduktion ehälsalyftet ehälsa- vad är det? e-hälsotjänster via 1177 Journal via nätet Summering och reflektion ehälsalyftet 2016-2018 Syfte: Höja

Läs mer

Hjälpmedel Skåne Habilitering & Hjälpmedel

Hjälpmedel Skåne Habilitering & Hjälpmedel Hjälpmedel Skåne Habilitering & Hjälpmedel Senast uppdaterad: Innehåll Snabbguide Sesam LMN... 2 Inloggning... 2 Skapa en förskrivning... 2 Registrera artiklar... 3 Söka artikel... 4 Antal uttag... 4 Checklista:

Läs mer

Dokumentation Extern provtagning för Närhälsan och Privata vårdgivare

Dokumentation Extern provtagning för Närhälsan och Privata vårdgivare Rutin/lathund AsynjaVisph Dokumentation Extern provtagning för Närhälsan och Privata vårdgivare Dokumentansvarig: AsynjaVisph förvaltning Skapad/Reviderad: 2018-11-01 Sida 1 av 19 Innehåll Sammanfattning...

Läs mer

Student journal Student Journal Användardokumentation

Student journal Student Journal Användardokumentation Student journal 2005-02-23 Student Journal Användardokumentation 2 (25) Innehållsförteckning...1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING...2 SÖKA / VÄLJA PATIENT...3 LÄSA JOURNALTEXT...4 SÖKA I JOURNALTEXT...7 SKRIVA JOURNALTEXT...10

Läs mer

Välkomna till ehälsalyftet!

Välkomna till ehälsalyftet! Välkomna till ehälsalyftet! Foto: Shutterstock Agenda Introduktion ehälsalyftet e-hälsotjänster via 1177 Journal via nätet Summering och reflektion ehälsalyftet 2016-2018 Syfte: Höja och vidareutveckla

Läs mer

Webbformulär i TakeCare

Webbformulär i TakeCare 1/42 Webbformulär i TakeCare 2/42 Boka formulär... 4 Schemalagda formulär... 7 Typ av schema... 8 Boka direkt... 8 En gång i framtiden... 8 Flera gånger i framtiden... 8 Intervall... 9 Dag... 9 Vecka...

Läs mer

IKBT. Lathund för. Internetbaserad KBT. Dokumentation i NCS Cross ORG NR SID 1(17) Datum Hälsovalsstaben, PrimUS

IKBT. Lathund för. Internetbaserad KBT. Dokumentation i NCS Cross ORG NR SID 1(17) Datum Hälsovalsstaben, PrimUS Lathund för Dokumentation i NCS Cross Internetbaserad KBT IKBT ORG NR 232100-0032 SID 1(17) Innehållsförteckning SAMMANFATTNING... 3 VÅRDADMINISTRATIVA ÅTGÄRDER... 4 VÅRDDOKUMENTATION SKRIVA... 12 VÅRDDOKUMENTATION

Läs mer

Manual för att fylla i Stramas självdeklaration 2019

Manual för att fylla i Stramas självdeklaration 2019 Manual för att fylla i Stramas självdeklaration 2019 Strama Västra Götaland strama.vgr@vgregion.se www.vgregion.se/strama Detta bör du tänka på innan du påbörjar självdeklarationsarbetet Se till att ni

Läs mer

Praktiska anvisningar Cosmic LINK 1 övergångssanvisningar

Praktiska anvisningar Cosmic LINK 1 övergångssanvisningar Praktiska anvisningar Cosmic LINK 1 övergångssanvisningar 2018 Länsgemensam ledning i samverkan Inom socialtjänst och angränsande område Hälso- och sjukvård i Kalmar län INLEDNING... 3 GEMENSAM LEDSTJÄRNA

Läs mer

Dialogseminarium Vårddokumentation, BUP

Dialogseminarium Vårddokumentation, BUP 1 (14) Kompetenslyftet ehälsa för våra med@rbetare April - Juni 2013 Dialogseminarium Vårddokumentation, BUP 1. Inledningsbild Kolla uppkoppling till internet och logga in i TC och Pastill. Ha deltagarlistan

Läs mer

Riktlinje Samverkan vid utskrivning från sluten hälso och sjukvård

Riktlinje Samverkan vid utskrivning från sluten hälso och sjukvård Riktlinje Samverkan vid utskrivning från sluten hälso och sjukvård Samordnad vårdplanering (SVPL) Riktlinjen utgår från Lag om samverkan vid utskrivning från sluten hälso och sjukvård som träder i kraft

Läs mer

Frågor och svar i samband med release

Frågor och svar i samband med release Frågor och svar i samband med release 5.2.0.0 Vårdplaner, bilagor m.m. Avslut av journal och delning. När journal avslutas bryts delningen från HSL till Social journal och vice versa. Avslut av vårdplan

Läs mer

Rutin för samordnad individuell plan (SIP)

Rutin för samordnad individuell plan (SIP) Rutin för samordnad individuell plan (SIP) 1. Syfte och omfattning Enligt hälso- och sjukvårdslagen (HSL 16 kap 4 ) och Socialtjänstlagen (SoL 2 kap 7 ) ska region och kommun tillsammans ska upprätta en

Läs mer

Anvisning för e-tjänsten Journal via nätet

Anvisning för e-tjänsten Journal via nätet 1 (8) Anvisning för e-tjänsten Journalen Version 1.5 Beslutande: Ansvarig: Handläggare: Chefläkare, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Chefläkare, vårdgivare Birgitta Cornelius, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen

Läs mer

Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2014

Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2014 Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2014 KAMPANJMANUAL 2014 2 INNEHÅLL Sid 4-8 Sid 9 Sid 10-11 Sid 12 Sid 13 Sid 14 Aktiviteter Budskap Tryckt material Digitalt material Profilprodukter Kampanjhemsida KAMPANJMANUAL

Läs mer

PATIENT INSKRIVEN PÅ EN KLINIK FLYTTAS TILL VÅRDENHET PÅ ANNAN KLINIK...

PATIENT INSKRIVEN PÅ EN KLINIK FLYTTAS TILL VÅRDENHET PÅ ANNAN KLINIK... Britt Karlsson 036-32 41 94 2017-04-17 1 1 (9) PATIENT INSKRIVEN PÅ EN KLINIK FLYTTAS TILL VÅRDENHET PÅ ANNAN KLINIK... 2 Förflyttning... 2 1. Patienten får en vårdplats på annan klinik på grund av t.ex.

Läs mer

Rubrik Gäller för Gäller fr.o.m. Nationell vårdplan för palliativ vård - Bedömning av vårdbehov, del 1 Region Skåne

Rubrik Gäller för Gäller fr.o.m. Nationell vårdplan för palliativ vård - Bedömning av vårdbehov, del 1 Region Skåne Rubrik Gäller för Gäller fr.o.m. Nationell vårdplan för palliativ vård - Bedömning vårdbehov, del 1 Region Skåne 2019-02-05 Utfärdad Fastställd Version. Regional arbetsgrupp journaldokumentation Melior

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan 2014 Habilitering & Hälsa E-post: habilitering@sll.se Telefon: 08-123 350 00 Habiliteringschef Carina Hjelm Datum: 2014-01-24 Diarienummer SLSO 2014-280 Värdegrund Verksamhetsbeskrivning

Läs mer

Kommunikationsplan för ehälsalyftet

Kommunikationsplan för ehälsalyftet Kommunikationsplan för ehälsalyftet Om kommunikationsplanen Kommunikationsplanen gäller för projektet ehälsalyftet. Första versionen av denna plan togs fram i april 2016 och kommer att uppdateras efter

Läs mer

Lathund för TakeCare förvaltare SLL:s anslutning till NPÖ

Lathund för TakeCare förvaltare SLL:s anslutning till NPÖ 1 (9) E-hälsa och strategisk IT Beslutsstöd och implementering LATHUND FÖR TAKECARE 2015-11-25 Lathund för TakeCare förvaltare SLL:s anslutning till NPÖ Innehållsförteckning Ansluta enheter för visning

Läs mer

Nyckelpersoner. Välkomna!

Nyckelpersoner. Välkomna! Fortbildningsträffar Maj 2019 Nyckelpersoner inom Patientjournalen Välkomna! Cosmic Link Agenda fortbildningsträff Maj 2019 Cosmic Link Processen Aktörer Samtycke Utlokalisering Tips & trix Frågor Berör:

Läs mer

Möjligheter och risker med journalen på nätet

Möjligheter och risker med journalen på nätet Möjligheter och risker med journalen på nätet Benny Eklund, Landstinget i Uppsala län Shoukofeh Manoucher Pour, Läkarförbundet David Liljequist, Vårdförbundet Eva Pilsäter-Faxner, Stockholms läns sjukvårdsområde

Läs mer

Läkemedelsgenomgång i praktiken så här gör vi!

Läkemedelsgenomgång i praktiken så här gör vi! 1 Läkemedelsgenomgång i praktiken så här gör vi! Alexander Hedman Distriktsläkare, Mörby vårdcentral Processhandledare Kompetenslyftet ehälsa, SLSO Läkemedelsgångar inom SLL Rätt, säkert och praktiskt!

Läs mer

Manual Att registrera utförd åtgärd. Förändringar i Vodok fr o m 17 maj stockholm.se

Manual Att registrera utförd åtgärd. Förändringar i Vodok fr o m 17 maj stockholm.se Att registrera utförd åtgärd Förändringar i Vodok fr o m 17 maj 2016 stockholm.se Sammanfattning I arbetet med att utveckla hälso- och sjukvårdsdokumentationen har vi i utvärderingen av dokumentationssystemet

Läs mer

Rutin för beställning av delegerad/instruerad hälso- och sjukvårdsinsats samt information mellan legitimerad personal och omvårdnadspersonal.

Rutin för beställning av delegerad/instruerad hälso- och sjukvårdsinsats samt information mellan legitimerad personal och omvårdnadspersonal. 12-03-27 1(5) Rutin för beställning av delegerad/instruerad hälso- och sjukvårdsinsats samt information mellan legitimerad personal och omvårdnadspersonal. Kommunens övertagande av hälso- och sjukvårdsansvar

Läs mer

Lifecare SIP i hemmet in- och utskrivning hemsjukvård Manual för kommun

Lifecare SIP i hemmet in- och utskrivning hemsjukvård Manual för kommun Lifecare SIP i hemmet in- och utskrivning hemsjukvård Manual för kommun Version maj 2018 Innehåll 1. Menysida i Lifecare... 2 2. Kvittera kallelse till SIP... 3 3. Läsa kartläggningen... 4 4. I ikonen

Läs mer

Välkomna till ehälsalyftet!

Välkomna till ehälsalyftet! Välkomna till ehälsalyftet! Foto: Shutterstock Agenda Introduktion ehälsalyftet e-hälsotjänster via 1177 Journal via nätet Summering och reflektion ehälsalyftet 2016-2018 Syfte: Höja och vidareutveckla

Läs mer

Under Kurser visas dina kurser som kort och om där finns nya uppgifter eller anslag visas antalet i kurskortet.

Under Kurser visas dina kurser som kort och om där finns nya uppgifter eller anslag visas antalet i kurskortet. En kort introduktion till Fronter 19 Välkommen till en ny Fronter-upplevelse. Den här guiden kommer att ta upp skillnader mellan den nuvarande Fronter-plattformen och Fronter 19, och de förändrade arbetsprocesserna.

Läs mer

Välkomna till ehälsalyftet!

Välkomna till ehälsalyftet! Välkomna till ehälsalyftet! Foto: Shutterstock Agenda Introduktion ehälsalyftet ehälsa- vad är det? e-hälsotjänster via 1177 Journal via nätet Summering och reflektion ehälsalyftet 2016-2018 Syfte: Höja

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23 Manual Invånare Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna vara aktiv

Läs mer

FAQ Treserva Öppenvård

FAQ Treserva Öppenvård Senast uppdaterad: 180918 FAQ Treserva Öppenvård Innehåll Användaradministration 2 Klientrelaterat i Treserva Windows 3 Klientrelaterat i Treserva Genomförandewebb 4 Bistånd 6 Service 7 Statistik 8 Avvikelse

Läs mer

Wordpress. Kom ihåg att spara sidan ofta, du sparar här. Skapa ny sida. + Nytt högst upp på sidan sida. Klistra in text lilla T

Wordpress. Kom ihåg att spara sidan ofta, du sparar här. Skapa ny sida. + Nytt högst upp på sidan sida. Klistra in text lilla T Wordpress Om ni vill ha någonting på startsidan på www.heby.se eller på intranätet - skicka ett mail till webmaster@heby.se och skriv vad som ska läggas in på startsidan. Även om ni har behörighet så ska

Läs mer

Stockholms läns landsting Avtal om habilitering på Bosse Råd, Stöd & Kunskapscenter

Stockholms läns landsting Avtal om habilitering på Bosse Råd, Stöd & Kunskapscenter 1 (11) Avdelningen för Närsjukvård Rehabilitering-Habilitering-Hjälpmedel Stockholms läns landsting Avtal om habilitering på Bosse Råd, Stöd & Kunskapscenter - rapporteringsanvisning gällande underlag

Läs mer

Checklista utbildningar och andra möten. Best practice 2013, Mongara AB

Checklista utbildningar och andra möten. Best practice 2013, Mongara AB Checklista utbildningar och andra möten Best practice 2013, Mongara AB Vi vill med detta dokument ge dig som håller föreläsningar, informationsmöten och utbildningar några tips som ger dig möjlighet att

Läs mer

Lathund för överföring av rapporter och ljudfiler

Lathund för överföring av rapporter och ljudfiler Lathund för överföring av rapporter och ljudfiler I den här lathunden finns detaljerade instruktioner om hur du gör för att skicka rapporter och ljudfiler till din handledare. Först kommer en beskrivning

Läs mer

Magna Cura IFO. Verkställighet

Magna Cura IFO. Verkställighet Magna Cura IFO Verkställighet 2 Innehållsförteckning Inlog i Magna Cura..3 Lägga upp en ny klient - BISTÅND...3 Fortsatt insats.. 4 Avslutad insats.4 Akten..4 Uppdatera aktbilden.4 Kronologisk journal..

Läs mer

Wordpress och Sociala medier av Sanna Ohlander 110319. Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se

Wordpress och Sociala medier av Sanna Ohlander 110319. Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se 1 Innehållsförteckning Tänk på! Sid 3 Logga in sid 4 Panel sid 5 Sidor och inlägg 1. Skapa eller redigera en sida eller inlägg

Läs mer

Sovra i materialet. Vad är viktigt? Vad kan tas bort? Korta ner långa texter.

Sovra i materialet. Vad är viktigt? Vad kan tas bort? Korta ner långa texter. Sid 1 (6) Skriva för webb Att skriva för webben handlar om att skriva kort och enkelt för att fånga läsaren. Relevant innehåll Fundera över vad läsaren vill veta. Skriv för målgruppen. Sovra i materialet.

Läs mer

Innehållsinventering Få koll på ditt innehåll

Innehållsinventering Få koll på ditt innehåll Innehållsinventering Få koll på ditt innehåll Innehållsinventering Så funkar det Att arbeta strategiskt med sin kommunikation kan kännas en smula krångligt ibland. Därför har vi tagit fram denna guide,

Läs mer

Rapport, sök journalanteckningar

Rapport, sök journalanteckningar Rapport, sök journalanteckningar 1. Sök dokumentation för en eller flera enheter/områden 2. Sök dokumentation för specifik patient 3. Sök i vårdplan 4. Aktuellt och Observera 5. Läs hela journalen 1. Söka

Läs mer

DigIT. Analys och planeringsfasen. Information och lathundar. Till chef och koordinator

DigIT. Analys och planeringsfasen. Information och lathundar. Till chef och koordinator DigIT Analys och planeringsfasen Information och lathundar Till chef och koordinator 2017-10-01 Innehåll Information kring förankring och kartläggning med DigIT:s analys- och planeringsfas material från

Läs mer

Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se

Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se 1 Innehållsförteckning Tänk på! Sid 3 Logga in sid 4 Panel sid 5 Sidor och inlägg 1. Skapa eller redigera en sida eller inlägg

Läs mer

Samordnad individuell plan SIP SIP

Samordnad individuell plan SIP SIP Samordnad individuell plan SIP SIP Innehåll 1. Vad och varför Vad är vad? SIP-arbete Varför är det viktigt att använda SIP 3. Start och förberedelser Bedöma behov och starta ett SIP-arbete Samtycke Familjens/anhörigas

Läs mer

Lathund Mina Planer. En ny bild visas på skärmen där du anger din 6-siffriga säkerhetskod och klickar på Jag legitimerar mig.

Lathund Mina Planer. En ny bild visas på skärmen där du anger din 6-siffriga säkerhetskod och klickar på Jag legitimerar mig. Lathund Mina Planer Kommun, primärvård och öppen specialistvård kan skapa Samordna Individuell Plan, SIP. En samordnad individuell plan (SIP) ska göras när den enskilde har behov av insatser både från

Läs mer

PMO- Inskrivningsmanual

PMO- Inskrivningsmanual PMO- Inskrivningsmanual Första kontakten Inskrivning, nyfödd Inskrivning, ej nyfödd Skriva ut Hembesöksunderlag Manual: PMO- Inskrivningsmanual. Version 1.0 Inskrivningsmanual 1.1. Innehållsförteckning

Läs mer

Vägledning till personal. Samordnad individuell plan för vuxna inklusive personer över 65 år

Vägledning till personal. Samordnad individuell plan för vuxna inklusive personer över 65 år Vägledning till personal Samordnad individuell plan för vuxna inklusive personer över 65 år Innehåll Inledning... 3 Vad är SIP?... 3 Vem kan få SIP?... 3 Varför SIP?... 4 När behövs SIP?... 4 Samtycke...

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplan 2015 Habilitering & Hälsa Habiliteringschef Carina Hjelm Datum: 2015-01-01 Diarienummer SLSO 2014-280 Verksamhetsbeskrivning Habilitering & Hälsa Uppdrag & verksamhetsidé Habilitering &

Läs mer

Webbformulär i TakeCare

Webbformulär i TakeCare 1/39 Webbformulär i TakeCare 2/39 Boka formulär...4 Schemalagda formulär OBS! Endast för utsedda pilotenheter...7 Typ av schema...8 Boka direkt...8 En gång i framtiden...8 Flera gånger i framtiden...8

Läs mer

ATT LÄGGA TILL KONTROLLPUNKTER I DIN KONTROLLPLAN! Klicka på Kontrollplans knappen.

ATT LÄGGA TILL KONTROLLPUNKTER I DIN KONTROLLPLAN! Klicka på Kontrollplans knappen. LATHUND Nr.2 Att anpassa och arbeta i kontrollplanen Lägga upp Organisationen Överblicka ditt projekt Möten Bjud in/skicka protokoll Skriv ut Kontrollplanen Att ladda upp egna mallar Att anpassa och arbeta

Läs mer

Instruktion Genomförandewebb TRESERVA

Instruktion Genomförandewebb TRESERVA VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN INSTRUKTION Sid: 1 (16) GENOMFÖRANDEWEBB -16 Områdeschef område 3 (arbetsgrupp social dokumentation) 1 2014-11-25 Chef utföraravdelningen Instruktion Genomförandewebb Godkänd

Läs mer

Checklista workshopledning best practice Mongara AB

Checklista workshopledning best practice Mongara AB Checklista workshopledning best practice Mongara AB Detta dokument ska ses som ett underlag för vilka frågeställningar vi jobbar med inom ramen för workshopledning. I dokumentet har vi valt att se processen

Läs mer

Begränsad behandling, vårdrutinavsteg Ställningstagande till

Begränsad behandling, vårdrutinavsteg Ställningstagande till Godkänt den: 2016-03-21 Ansvarig: Gäller för: Barbro Nordström Landstinget i Uppsala län Begränsad behandling, vårdrutinavsteg Ställningstagande till Rutinen gäller för patienter över 18 års ålder. Innehåll

Läs mer