Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 13 juni 2000 kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 13 juni 2000 kl"

Transkript

1 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 13 juni 2000 kl Beslutande Lars Rundgren (m), ordförande Erik Sköldeberg (kd) Gunilla Andersson (m) Magdalena Cerha (m), tjänstgörande ersättare Staffan Modig (fp), tjänstgörande ersättare Lars Hasselcrona (c) Göte Axelsson (s), tjänstgörande ersättare Lena Lantz (s) Lena Lundgren (v) Övriga deltagare Enhetschef Lars Lundqvist 36 Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Utses att justera Göte Axelsson Justeringens plats och tid Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen, Vallentuna Sekreterare Anna Liss-Daniels Paragrafer Ordförande Lars Rundgren 36-38, Erik Sköldeberg 39 Justerande Göte Axelsson BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen, Vallentuna Underskrift 1 (21)

2 Innehållsförteckning: Sid Information från arbetsmarknadsenheten...3 Biblioteket som resurs i det livslånga lärandet, delstudie inför bibliotekets utbyggnad 2002/2003 remiss från kulturnämnden...4 Detaljplan för Tellus-området - programsamråd...7 Detaljplan för begravningsplats i Björkby - programsamråd...8 Arbetsplan för byggandet av Karlbergsvägens förlängning i Vallentuna kommun...9 Ansökan om statlig tillsyn och rätt till bidrag för fristående gymnasiesärskola i Norrtälje kommun remiss från Skolverket...10 Ansökan om statlig tillsyn och rätt till bidrag för en fristående gymnasieskola i Norrtälje kommun remiss från Skolverket...11 Ansökan om statlig tillsyn och rätt till bidrag för en fristående gymnasieskola i Solna kommun remiss från Skolverket...12 Ansökan om statlig tillsyn och rätt till bidrag för en fristående gymnasieskola i Täby kommun remiss från Skolverket...13 Ansökan om statlig tillsyn och rätt till bidrag för en fristående gymnasieskola i Danderyds kommun remiss från Skolverket...14 Beslut om komplettering av betyg inför gymnasieintagningen...15 Övergång grundskola - gymnasium samt avhopp och programbyten i gymnasieskolan - rapport...16 Implementering av kommunens barn- och ungdomspolitiska handlingsplan - information...18 Rapport från intagningsdelegationen...19 Gymnasiebarometern Kvalitetsmätning på gymnasieskolorna i nordostsektorn preliminär redovisning av enkät...20 Anmälningar (21)

3 Information från arbetsmarknadsenheten UAN 36 Lars Lundqvist, chef för arbetsmarknadsenheten, redovisar arbetsmarknadsläget generellt och i Vallentuna. 420 tusen personer färre är i arbete i Sverige, de fasta anställningarna har minskat med 600 tusen jämfört med 1990 och tidsbegränsade anställningar har ökat med 165 tusen. Syselsättningen totalt ökar i år med 74 tusen. I Vallentuna var 715 personer inskrivna i april. Av dessa kan 223 personer (1;4 %) ta jobb direkt och är den siffra som anges i arbetslöshetsstatistiken. Lars Lundqvist redovisar därefter de åtgärder som har genomförts, samt pågår, på arbetsmarknadsenheten. Under våren har 61 personer haft hel eller kompletterande ersättning i form av KAM (kontant arbetsmarknadsstöd). 22 personer är avslutade KAM-ärenden. Av dessa är 16 personer idag självförsörjande. 39 personer har fortlöpande ekonomiskt bistånd i form av KAMersättning och är sysselsatta i arbete, studier, af-utbildning eller praktik. Totalt har 62 personer varit inskrivna på Teamwork sedan starten. För närvarande är 40 personer inskrivna. s beslut: Nämnden tackar för informationen och lägger den till handlingarna. 3 (21)

4 Biblioteket som resurs i det livslånga lärandet, delstudie inför bibliotekets utbyggnad 2002/2003 remiss från kulturnämnden UAN 37 AU 28, 41 Dnr Kulturnämnden , 39 Länsbiblioteket i Stockholms län har på uppdrag av Vallentuna kulturförvaltning genomfört en studie av behoven av biblioteksservice för de vuxenstuderande och biblioteket som resurs i det livslånga (organiserade och oorganiserade) lärandet och sammanställt ett förslag till ansvarsfördelning och arbetsfördelning mellan utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen och kulturförvaltningens verksamheter. Som grund har använts intervjuer med förvaltningschefer, skolledare, lärare och studerande samt material från andra kommuner. Sammanfattningsvis föreslår utredningen att ett samarbete inleds mellan berörda nämnder och förvaltningar, exempelvis i form av ett Biblioteksråd, med målsättningen att tillsammans skapa en god biblioteksverksamhet för alla studerande och en överenskommen arbetsoch ansvarsfördelning. I samband med utbyggnaden av huvudbiblioteket bör detta kompletteras med ett kunskapscentrum med särskilda, välutrustande utrymmen för de vuxenstuderande, anpassade efter deras behov, och i övrigt en stark betoning av biblioteket som resurs för både det självstyrda och det organiserade lärandet på alla nivåer. Biblioteket/Kunskapscentrym kan också användas för marknadsföring av vuxenutbildningen. Gymnasiebiblioteket specialiseras på gymnasieelevernas behov. Kulturnämnden beslutade att förorda det förslag som rekommenderas i utredningen (alternativ 2) och att överlämna utredningen till utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden för yttrande. förordar alternativ 3 i utredningen, d v s en sammanslagning av gymnasie- och kommunbiblioteket till ett slags kulturhus, i anslutning till gymnasiet, där alla åldrar och alla kulturformer får utrymme. Fördelarna med ett gemensamt bibliotek är flera: Gemensamma boksamlingar och prenumerationer. Samutnyttjad personal. Ombyggnad behöver bara göras på ett ställe. Gymnasiet kommer att kräva större lokaler från år En mötesplats över generationsgränserna skapas. Tillgång till internetcafé där yngre handleder äldre. 4 (21)

5 Vuxenstuderande har nära till kulturen på kvällarna. En flyttning av kommunbiblioteket ger möjlighet att skapa en helt ny typ av institution. På gymnasiet finns närheten till teater- film- och idrottslokaler. Ett kulturhus med bra öppettider blir en konkurrensfördel för såväl kommunen som gymnasiet och kunskapsbygget. Ett framtidspräglat kulturcentrum där kulturen och skolan möts och alternativa kulturyttringar ges en jämbördig plats vid sidan av boken skulle kunna profilera Vallentuna som en föregångskommun. Arbetsutskottets förslag : «Med tanke på den korta remisstiden avstår nämnden från att ta ställning till de olika alternativen. «Det är viktigt att även komvux-eleverna får närhet till pedagogisk kompetens och att gymnasiet och komvux samlas i ett gemensamt resurscentrum. «En samarbetsgrupp bestående av tjänstemän från kulturförvaltningen och utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen bör inrättas i god tid innan beslut tas i ärendet. Även det i utredningen föreslagna biblioteksrådet bör inrättas snarast. «Bibliotekets utbyggnad måste samplaneras med en framtida utbyggnad av Vallentuna gymnasium och Vallentuna centrum. Vid utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens sammanträde anmäler Lena Lundgren att hon ej deltar i beslutet av denna paragraf. Yrkanden i nämnden Staffan Modig (fp) med bifall av Göte Axelsson (s) yrkar att utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden förordar alternativ 2 i Länsbibliotekets utredning samt att ett biblioteksråd inrättas. Lars Rundgren (m) och Erik Sköldeberg (kd) yrkar enligt arbetsutskottets förslag. Propositionsordning 1 Arbetsutskottets förslag 2 Yrkande från Staffan Modig och Göte Axelsson 5 (21)

6 s beslut: Enligt arbetsutskottets förslag. Reservation Göte Axelsson (s) reserverar sig till förmån för eget förslag. 6 (21)

7 Detaljplan för Tellus-området - programsamråd UAN 38 AU 29 Dnr Stadsarkitektkontoret har utarbetat Program för detaljplan för Tellusområdet i Vallentuna kommun. Området ligger öster om Roslagsbanan vid Vallentuna centrum. I programmet redogörs för förutsättningarna för utbyggnaden och det fortsatta detaljplanearbetet. Syftet med planen är att möjliggöra även annan markanvändning än industri inom Tellus-området. Ev synpunkter på programmet ska lämnas till byggnadsnämnden senast den 31 augusti Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen har upprättat ett förslag till samrådsyttrande daterat , se bifogade handlingar. Sammanfattning av förvaltningens förslag till samrådsyttrande understryker vikten av att gymnasiets markbehov och nära förestående utbyggnad uppmärksammas i det fortsatta detaljplanearbetet. Det långsiktigt bästa alternativet är utan tvekan en utbyggnad i Tellusområdet. Gymnasiet kan då långsamt växa och vid behov kan också en uppdelning på två skolenheter realiseras. Kommunen bör snarast verka för att mark avsätts för gymnasieutbyggnad i Tellusområdet. överlämnar förvaltningens yttrande som sitt eget till byggnadsnämnden. s beslut: Enligt arbetsutskottets förslag. 7 (21)

8 Detaljplan för begravningsplats i Björkby - programsamråd UAN 39 AU 30 Dnr Program har utarbetats för detaljplan för en begravningsplats i Björkby. I programmet redogörs för förutsättningarna för utbyggnaden och det fortsatta detaljplanearbetet. Området är beläget norr om Vallentunasjön. Öster om området ligger Kvarnbadet, Vallentuna kyrka och Vallentuna centrum. Som bilaga till programmet finns även en preliminär miljökonsekvensbeskrivning. Ev synpunkter skall lämnas till byggnadsnämnden senast den 31 augusti har inget att erinra mot den föreslagna planen för ny begravningsplats i Björkby. Inför arbetsutskottets beredning av denna paragraf anmäler Lars Rundgren jäv och är ej närvarande. Ordförandeskapet övertas av Erik Sköldeberg. Lars Rundgren anmäler jäv och är ej närvarande under handläggningen och beslutet av denna paragraf. Ordförandeskapet övertas av Erik Sköldeberg. s beslut: Enligt arbetsutskottets förslag. 8 (21)

9 Arbetsplan för byggandet av Karlbergsvägens förlängning i Vallentuna kommun UAN 40 AU 31 Dnr Arbetsplanen hålls tillgänglig för granskning 22 maj 13 juni. Nämnden bereds tillfälle att yttra sig senast den 13 juni 2000 till tekniska nämnden. har ingen erinran mot planen. s beslut: Enligt arbetsutskottets förslag. 9 (21)

10 Ansökan om statlig tillsyn och rätt till bidrag för fristående gymnasiesärskola i Norrtälje kommun remiss från Skolverket UAN 41 AU 32 Dnr Åke Enström har ansökt hos Skolverket om statlig tillsyn och rätt till bidrag för en fristående gymnasiesärskola i Norrtälje kommun fr o m läsåret 2001/2002. Skolan, Roslagens Friskola, avser undervisning i naturbruk för totalt 24 elever. Vallentuna kommun har beretts tillfälle att yttra sig över ansökan till Skolverket senast 15 september har ingen erinran mot ansökan. s beslut: Enligt arbetsutskottets förslag. 10 (21)

11 Ansökan om statlig tillsyn och rätt till bidrag för en fristående gymnasieskola i Norrtälje kommun remiss från Skolverket UAN 42 AU 33 Dnr Roslagen Högskola AB har ansökt hos Skolverket om statlig tillsyn och rätt till bidrag för en fristående gymnasieskola i Norrtälje kommun fr o m läsåret 2001/2002. Ansökan avser en specialutformning med inriktning IT ekonomibaserad på Samhällsvetenskapsprogrammet. Totalt utbyggd skall verksamheten omfatta 90 elever. har ingen erinran mot ansökan. s beslut: Enligt arbetsutskottets förslag. 11 (21)

12 Ansökan om statlig tillsyn och rätt till bidrag för en fristående gymnasieskola i Solna kommun remiss från Skolverket UAN 43 AU 34 Dnr Medborgarskolan Nord Väst har ansökt hos Skolverket om statlig tillsyn och rätt till bidrag för en fristående gymnasieskola i Solna kommun fr o m läsåret 2001/2002. Ansökan avser ett specialutformat samhällsvetenskapligt program med inriktning på ekonomi och entreprenörskap och avses omfatta, fullt utbyggt, 90 elever. har ingen erinran mot ansökan. s beslut: Enligt arbetsutskottets förslag. 12 (21)

13 Ansökan om statlig tillsyn och rätt till bidrag för en fristående gymnasieskola i Täby kommun remiss från Skolverket UAN 44 AU 35 Dnr Edmar Editor AB har ansökt hos Skolverket om statlig tillsyn och rätt till bidrag för en fristående gymnasieskola i Täby kommun fr o m läsåret 2001/2002. Ansökan avser specialutformat program med utgångspunkter i dels Naturvetenskapsprogrammet, dels Samhällsvetenskapsprogrammet, för den som är både humanist och naturvetare och avser fullt utbyggd omfatta elever. har ingen erinran mot ansökan. s beslut: Enligt arbetsutskottets förslag. 13 (21)

14 Ansökan om statlig tillsyn och rätt till bidrag för en fristående gymnasieskola i Danderyds kommun remiss från Skolverket UAN 45 AU 36 Dnr EU IT-Trading KB, har ansökt hos Skolverket om statlig tillsyn och rätt till bidrag för en fristående gymnasieskola i Danderyds kommun fr o m läsåret 2001/2002. Ansökan avser «Ett specialutformat EL-program med inriktning IT/NV och internationella datorcertifieringar «Ett specialutformat Medieprogram med inriktning mot Webbdesign och Datakommunikation «Ett specialutformat Handels- och Administrationsprogram med inriktning mot internationell handel, småföretagande samt service och entreprenörskap «Ett specialutformat Samhällsvetenskapligt program med inriktning mot internationell e-handel, entreprenörskap och företagande. Fullt ut avser skolan att omfatta 540 elever. har ingen erinran mot ansökan. s beslut: Enligt arbetsutskottets förslag. 14 (21)

15 Beslut om komplettering av betyg inför gymnasieintagningen UAN 46 AU 37 beslutar att för de elever som är obehöriga vid vårterminens slut och under sommaren kompletterar sina grundskolebetyg gäller att hänsyn till deras nya betyg tas först i samband med reservintagningen. s beslut: Enligt arbetsutskottets förslag. 15 (21)

16 Övergång grundskola - gymnasium samt avhopp och programbyten i gymnasieskolan - rapport UAN 47 AU 38 Dnr gav förvaltningen i uppdrag att redovisa problemen med avhopp och programbyten i gymnasieskolan. Dessutom ville nämnden ha en redogörelse för rutinerna vid övergång mellan grundskola och gymnasium. Uppdraget är: Att redovisa orsakerna till avhopp och programbyten under läsåret 99/00 Att redovisa rutinerna vid övergång från grundskola till gymnasium och till individuellt program. Att redovisa resultatet av årets arbete med IV-fordon; d.v.s. de elever som varit inskrivna på det individuella program men haft hela sin undervisning tillsammans med fordonsprogrammets elever. Att redovisa det samlade arbetet med stöd till elever som riskerar att misslyckas i gymnasiet. Ett arbete som leds av studie- och yrkesvägledaren. Att redogöra för tillgången på studielokaler och handledning av lärarpersonal på eftermiddagstid. Ett yttrande från utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen föreligger daterat , se bifogade handlingar. Sammanfattning av förvaltningens yttrande Uppdraget från nämnden gavs i anslutning till redovisningen av Skolverkets rapport över avhopp och studieavbrott i gymnasieskolan. Rapporten indikerade en kraftig ökning av studieavbrotten över hela landet och det fanns anledning att förmoda att det förhöll sig på liknande sätt i Vallentuna. I bilaga 1, artikel ur DN 3 maj i år lyfts åter oroande siffror över avhopp fram. Hela 26 % av de studerande fullföljer inte sina gymnasiestudier inom fyra år. Efter fem år är siffran 10 %. Artikeln anger den goda arbetsmarknaden som delförklaring men framhåller också att 6 % avbryter sina studier definitivt. De senaste två åren har andelen ungdomar som fullföljer sina gymnasiestudier minskat från 81 % till 74 %. Andra orsaker till studieavbrott kan vara att fler studerande än tidigare väljer att studera ett gymnasieår utomlands. 16 (21)

17 I Vallentuna är situationen bättre än i riket i stort. Relativt få elever ångrar sitt programval och när avhopp sker så är det oftare av andra orsaker än felval. Av statistiken från Skolverket framgår att de studerande från Vallentuna byter studieväg i högre utsträckning än vad som anges i rapporten. Förklaringen till detta är att uppdraget bara omfattar elever i Vallentuna gymnasium. I Skolverkets rapport kan vidare utläsas att andelen 20-åringar med högskolebehörighet är något lägre än i riket. På två år har andelen sjunkit från 75 % till 58 % i Vallentuna. ( Se bilaga 3 och 4 för jämförelse med grannkommunerna Täby och Danderyd ). Även överlämningen från grundskolan till individuella programmet och gymnasiet fungerar tillfredsställande i dag. (Se bilaga 2). Rapporten redovisas i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. s beslut: Nämnden förklarar sig vara nöjd med rapporten och lägger den till handlingarna. 17 (21)

18 Implementering av kommunens barn- och ungdomspolitiska handlingsplan - information UAN 49 AU 39 Dnr Arbetsgruppen för kommunens barn- och ungdomspolitiska handlingsprogram har tryckt upp en folder som riktar sig till barn och ungdomar i Vallentuna kommun. I foldern beskrivs innebörden i FN:s barnkonvention. Foldern kommer att delas ut och uppmärksammas i skolor och på fritidsgårdar under vecka 40. Skolornas arbete kommer att presenteras i form av en utställning i Vallentunasalen under hösten. För elever i år 8 och 9 förbereds en teaterföreställning på temat hur ungdomar ska kunna engagera sig i samhället. För gymnasieeleverna planeras ett IT-baserat möte med kommunpolitiker. För att aktualisera konventionen för personal som arbetar med barn och ungdomar inbjuds till en föreläsning veckan innan skolan börjar. Planeringen för barnkonventionsdagen sker i huvudsak i samarbete mellan grundskoleförvaltningen, utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen, fritidsförvaltningen, kulturförvaltningen och Rädda Barnen. Kopplingar finns även till förskoleförvaltningen och Nordöstra sjukvårdsområdet. Ärendet tas upp i nämnden som informationsärende. s beslut: Nämnden lägger informationen till handlingarna. 18 (21)

19 Rapport från intagningsdelegationen AU 40 Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer lämnar en kort rapport från intagningsdelegationens sammanträde den 30 maj. Informationen lämnas i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. Till nämnden föreligger skriftlig information enligt bilagor. s beslut: Informationen läggs till handlingarna. 19 (21)

20 Gymnasiebarometern Kvalitetsmätning på gymnasieskolorna i nordostsektorn preliminär redovisning av enkät UAN 51 Dnr Gymnasiebarometern genomfördes första gången 1996 på gymnasierna i Danderyd, Täby, Vallentuna och Österåker deltog ej Vallentuna och år 2000 har Viktor Rydberg i Djursholm tillkommit. Resultaten kan användas i det lokala kvalitetsarbetet och vara utgångspunkt för diskussioner kring förbättringar i verksamheten. Ett annat syfte med gymnasiebarometern är att kunna göra jämförelser mellan gymnasieskolor i sektorn och få ett underlag till arbetet med kvalitetskriterier. Resultatet av årets enkät kommer att presenteras vid ett möte med Askus, företaget som står bakom undersökningen. Därför ber vi redan nu att få återkomma med en fylligare redogörelse till nämnden i september. Sammanfattning av resultaten Vallentunas kvalitetsindex ligger över medel för nordostkommuner inom varje delområde och på delområdet skolmåltider har Vallentuna det högsta värdet. Skolmiljö är det delområde som såväl elever som personal i Vallentuna prioriterar högt men skattar så lågt att det finns anledning att gå vidare med frågor och analys av resultatet. Övriga delområden får så bra värden alternativt så låg prioritet att ingen omedelbar åtgärd föranleds. Värt att notera är också att elever i nordostkommuner bedömer skolmiljön som viktigare för totalkvaliteten än vad elever i Vallentuna gör s beslut: Informationen läggs till handlingarna. En utförligare redovisning ges vid nämndens sammanträde iseptember. 20 (21)

21 Anmälningar Meddelas och läggs till handlingarna: 1. Inkomna och upprättade skrivelser Utdrag ur diariet enligt bilaga Fakta om utbildning och forskning i Stockholms län från KSL Utvärdering av ny organisation från kommunstyrelsens ordförande Vår syn på skolan, synskadade elever och föräldrar tycker till om skolan, från Synskadades Riksförbund 90 % av deltagarna är nöjda med Kunskapslyftet, pressmeddelande från Kunskapslyftskommittén Den framtida gymnasieskolan utreds, pressmedelande från Utbildningsdepartementet Angående gymnasiets och Komvux samarbete med näringslivet och företagen i Vallentuna, från Roland Beijer till kommunstyrelsens ordförande Tack från Margareta Wedleff för uppvaktning i samband med pensionsavgång 2. Protokoll Från kommunfullmäktige, 48/00 ang val av Magdalena Cerha (m) som ny ersättare i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Från Kommunalförbundet för Edsvikens vårdgymnasium Cirkulär m m Från Svenska Kommunförbundet enl bilagor Skolverkets årsredovisning (21)

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 5 movember 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den Lars Rundgren (m), ordförande Erik Sköldeberg (kd) Lars Hasselcrona (m) Hans Temrin (fp)

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl 2000-09-26 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl 19.00-21.20 Lars Rundgren (m), ordförande Erik Sköldeberg (kd)

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 27 mars 2001 kl 19.00-21.10

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 27 mars 2001 kl 19.00-21.10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 27 mars 2001 kl 19.00-21.10 Erik Sköldeberg

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna L Utbildningsämndens arbetsutskott 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Kragstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 8 juni 2004 kl 08.15 09.20 Elisabeth

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 2 september 2003 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 2 september 2003 kl Utbildnings- och arbetsmarknads 2 september 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 2 september 2003 kl 19.00-19.55 Beslutande Ersättare Övriga deltagare

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 10 juni 2003

KALLELSE. Justerande:... Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 10 juni 2003 Utbildnings- och arbetsmarknads 10 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 10 juni 2003 kl 19.00 Utbildnings- och arbetsmarknadschef

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 30 januari 2001 kl 19.00 20.50

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 30 januari 2001 kl 19.00 20.50 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 30 januari 2001 kl 19.00 20.50 Lars Rundgren

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Enhetschef Lars Lundqvist 82 Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Enhetschef Lars Lundqvist 82 Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Teamworks lokaler, Fabriksvägen 1 C, Vallentuna tisdagen den 19 december kl 19.30-21.30 Lars Rundgren

Läs mer

PROTOKOLL. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 1999-06-08

PROTOKOLL. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 1999-06-08 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 1999-06-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 januari 2004 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 januari 2004 kl Utbildningsnämnden 20 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknads 2002-06-04 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 29 september 1998 kl 19.00-21.20

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 29 september 1998 kl 19.00-21.20 AB VALLENTUNA KOMMUN Utbildnings- och arbetsmarknads 1998-09-29 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset,

Läs mer

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1999-01-12 1(17) BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1999-01-12 1(17) BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. AB VALLENTUNA KOMMUN Utbildnings- och arbetsmarknads 1999-01-12 1(17) BEVIS Organ Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknads 2 (17) Innehållsförteckning: Sid Konstituering

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

Magdalena Cerha (m), Carin Jävert (kd) Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Magdalena Cerha (m), Carin Jävert (kd) Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Utbildnings- och arbetsmarknads 2002-09-24 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen

Läs mer

PROTOKOLL. Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 27 april 1999 kl

PROTOKOLL. Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 27 april 1999 kl Plats och tid för sammanträdet Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 27 april 1999 kl 19.00 20.50 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lars Rundgren (m),

Läs mer

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 17 november kl

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 17 november kl Utbildningsnämnden 2005-11-17 Plats och tid för sammanträdet Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 17 november kl.19.00 21.00 ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Elisabeth

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 2 mars 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 2 mars 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels Utbildningsnämnden 2 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 2 mars 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Controller

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-06-17 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl. 19.00 20.20 Beslutande Ersättare Karin Unnerstad (FP) Anders Idermark

Läs mer

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1998-10-27 1(17) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1998-10-27 1(17) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden AB VALLENTUNA KOMMUN Utbildnings- och arbetsmarknads 1998-10-27 1(17) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Team-Works lokaler,

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-03-18 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16 Utbildningsnämnden 2009-01-29 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40 Beslutande Elisabeth Rydström (c),ordförande Jörgen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-25 1 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M),

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 2006-06-15

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 2006-06-15 Utbildningsnämnden 2006-06-15 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän OBS Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 15 juni kl. 19.00 Förvaltningschef Roland Beijer Administrativ

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Utbildningsnämndens arbetsutskott 2005-06-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Utbildningsnämnden

Utbildningsnämnden 1 (18) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, torsdagen den 16 juni 2011, kl. 19.00-20.40. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Björn Furugren

Läs mer

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s)

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s) Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-01-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/1 2001

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 2, Vallentuna, Tisdag 11 september 2001 kl Förskoleförvaltningen, Vallentuna

Bällstarummet, Tuna torg 2, Vallentuna, Tisdag 11 september 2001 kl Förskoleförvaltningen, Vallentuna Förskolenämnden 2001-09-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 2001-09- Justeringens plats Sekreterare Ordförande Bällstarummet, Tuna torg 2, Vallentuna,

Läs mer

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr., Vallentuna torsdagen den 6 oktober kl.19.00 21.10

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr., Vallentuna torsdagen den 6 oktober kl.19.00 21.10 Utbildningsnämnden 2005-10-06 Plats och tid för sammanträdet Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr., Vallentuna torsdagen den 6 oktober kl.19.00 21.10 ande Ersättare Elisabeth Rydström (c),ordförande Lars Rundgren

Läs mer

Utbildningsnämnden 2011-05-19

Utbildningsnämnden 2011-05-19 1 (11) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl. 19.00-20.50 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Björn Furugren Beselin (C), ordförande,

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 21 september 2004

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 21 september 2004 Utbildningsnämnden 21 september 2004 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 21 september 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl Kommunstyrelsen 3 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl 17.00 17.15 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Ove Hahn

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 15 juni 2004 kl Förvaltningschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 15 juni 2004 kl Förvaltningschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Utbildningsnämnden 15 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 15 juni 2004 kl 19.00 Förvaltningschef Roland Beijer Administrativ

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Ordförande Raimo Vuojärvi (M)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Ordförande Raimo Vuojärvi (M) 1 (14) Plats och tid Ekebyskolan, Teknikvägen 25, Vallentuna, kl. 16.00 18.10 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Raimo Vuojärvi (M), ordf., Roswitha Melzer (FP),

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02 NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL, K. KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott Piats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.45 Louise Branting (C),

Läs mer

Barnomsorgsförvaltningen, Vallentuna. Elisabeth Fagerlund (c) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barnomsorgsnämnden

Barnomsorgsförvaltningen, Vallentuna. Elisabeth Fagerlund (c) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barnomsorgsnämnden AB VALLENTUNA KOMMUN Barnomsorgsnämnden 1998-01-20 1 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 1998-02-03 Justeringens plats Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 22 mars 2011, kl 18.00-19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Lena Gerby (M), ordförande Gunnel Bergström (FP) Hanna Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Marzena Waligorska (M)

Läs mer

Gymnasienämnden (8)

Gymnasienämnden (8) Sammanträdesdatum 1 (8) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 13.00-16.55 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2007-02-16 1 (12) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Paulsson (m) Bengt Svensson (c) Maria Toll

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och Utbildningsnämnden 2010-01-26 1 Plats och tid Hovmantorps Folkets Hus Tisdagen den 26 januari 2010, kl. 08.30 17.00 Beslutande Ragnar Lindberg ( s) Börje Erlandsson (m) Monica Johansson (s) Lars

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 15 juni kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 15 juni kl Utbildningsnämnden 2006-06-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 15 juni kl. 19.00 20.25 Beslutande Elisabeth Rydström (c),ordförande Raimo Vuojärvi

Läs mer

Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden

Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden 1(5) Tid och plats för sammanträde Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden Onsdagen den 29 april 2015 15.00 Frejaskolans sammanträdesrum, Gnesta Beslutande Enligt bilagd närvaroförteckning.

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden 1 (20) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl 19.00-21.00. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Malin Karlsson (FP), Irene Öman (M), Hans Heneby (M),

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-09-16 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl. 19.00-20.30 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 32 Besök hos Habo idrottsförening... 37 33 Kulturstipendium 2012... 38 34 Bidrag till föreningar med verksamhet för funktionshindrade... 39 35 Driftsbidrag till idrottsföreningar 2012...

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl Barn- och ungdomsnämnden 2010-04-20 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordförande Jerker

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s)

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-01-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Elisabeth Rydström(C), ordförande Karin Unnerstad (FP), ledamot Agneta Westerberg (S), ledamot

Elisabeth Rydström(C), ordförande Karin Unnerstad (FP), ledamot Agneta Westerberg (S), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2010-03-24 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Förvaltningschefens rum Stadshuset Ängelholm, 2014-04-10, kl. 09:00 10:30 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M), ordförande Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Lars Nyander (S) Björn Vallin (FP)

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna, Kl. 19.00-19.53 ande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M) ordförande, Hans Heneby (M), Jenny

Läs mer

Istvan Barborg (S) Therese Granlund (M) Per-Magnus Espgård (C) Josefin Esbjörnsson (FP) Håkan Svensson-Sixbo (V)

Istvan Barborg (S) Therese Granlund (M) Per-Magnus Espgård (C) Josefin Esbjörnsson (FP) Håkan Svensson-Sixbo (V) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Plats och tid Marieskolan klockan 18.00 21.00 Beslutande Övriga närvarande Lena Emilsson (S) Jonas Falk (M) Daniel Rhodin (FP) Istvan Barborg (S) Lars Lindkvist (S) Therese

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Blomskogs skola, kl 15.30-19.30 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Gymnasienämnden (11)

Gymnasienämnden (11) Sammanträdesdatum 1 (11) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, 2001-11-20, kl 15.00-18.55 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Orvar Carlsson (kd), ordförande Kjell Nilsson (s),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-10.40. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M) Ann-Sophie Nygren (S) Mikael Sporgelin (S) Roger Persson (S) Lina Erixon

Läs mer

Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare. Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, torsdagen den 15 december 2011

Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare. Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, torsdagen den 15 december 2011 NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2011-12-15 Plats och tid Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.00, 11.00-11.45 ande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl 1 (13) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 18.00 19.40 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Lars Ragnarsson (M) tjänstgör för Madli-Ann Pohla (M) Fredric Strömberg (FP) Christer

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Fredrik Carlsson (M), Kerstin Strängbäck (M), Alexandra Herlin (M), Therese Kallträsk (MP)

Barn- och ungdomsnämnden Fredrik Carlsson (M), Kerstin Strängbäck (M), Alexandra Herlin (M), Therese Kallträsk (MP) 1 (11) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl. 19.00-20.20 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Roswitha

Läs mer

Gymnasienämnden 2004-06-15 1 (8)

Gymnasienämnden 2004-06-15 1 (8) Sammanträdesdatum 1 (8) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 17.00 21.00 Beslutande Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande Gisela Holtersson (s) Anette Ruus

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2 2006-12-29 1 (11) Plats och tid Rådhuset, kl 08.30-09.20 Beslutande Enligt särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-10 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.00 16.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Christina Aspenryd (S), ordförande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kultur- och utbildningsnämnden 2005-11-23 1(16) Gun Magnberg Pål Magnussen Arne Engström

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kultur- och utbildningsnämnden 2005-11-23 1(16) Gun Magnberg Pål Magnussen Arne Engström Nr Kultur- och utbildningsnämnden 2005-11-23 1(16) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Dalslandsrummet klockan 08.30 12.20, därefter studiebesök på Åsebro skola Beslutande Per-Axel Andersson (s) Harald

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2013-09-02 1(12) Plats och tid: ande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2010-01-20 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2010-01-20 1 Vård- och omsorgsnämnden 2010-01-20 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2010-01-20 kl 08.00-12.00 Beslutande Ewa Arvidsson (S) ordförande Anelia Dotcheva (C) Gunnar Dahlstrand (C) Terttu Martinsson

Läs mer

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom Socialnämnden 2000-05-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-06-11 Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-06-11 Utbildningsnämndens arbetsutskott Tid och plats 2015-06-11 - i Kommunhuset klockan 13.00-15.30 Beslutande Björn Zorec (FP) - ordförande Kenny Lärkevie (C) - 1:e vice ordförande Leif Svensson (S) - 2:e vice ordförande Gunilla Edman (S)

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämnden 2015-02-25 11-14

Protokoll. Miljöskyddsnämnden 2015-02-25 11-14 Miljöskyddsnämnden 11-14 2 Information och överläggningar... 6 Årsplanering 2015 (Miljöreda 2015-0171)... 7 Flerårsstrategi (Miljöreda 2015-0038)... 8 Verksamhetsberättelse 2014 (Miljöreda 2014-0650)...

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 21 februari 2012, kl 18.00 19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Gerby (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Gunnel Bergström (FP) Ove Wallin (C) Hanna

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 6 mars kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 6 mars kl Utbildningsnämnden 2008-03-06 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 6 mars kl. 19.00 19.50 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Elisabeth

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl. 08.30 10.30 Raimo Vuojärvi

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-09-27 1 (10) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00-15.30 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Kjell Ivemyr

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl. 14.30 16. Ledamöter Robert Beronius (L) (ordförande) Christina Frisk (L) Linda Hiort

Läs mer

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s)

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Plats och tid Beslutande D-skolan, kl 13.15 17.05. Bror Sterner (s) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman (s) Birger Svensson (s) Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Stefan

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stiftsgården Åkersberg, Höör, kl 16:00-16:45 Ordförande: Hansson Lars (FP) Vice ordförande: Axelsson Karl Axel (M) Ledamöter: Alfredsson Bo (M) Gribel Laila (M) Wallström

Läs mer

Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian Hansson, S Payman Garmiani, S

Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian Hansson, S Payman Garmiani, S 1(10) Plats och tid Hagavallen, Töcksfors, den 3 december kl 17.00-18.45 Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 oktober 2009, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 oktober 2009, kl Utbildningsnämnden 2009-10-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 oktober 2009, kl. 17.00-19.00 Beslutande Elisabeth Rydström (C),ordförande Jörgen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-03-17 Sida 1 (10) Plats och tid Askersunds bibliotek kl. 17.00-19.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Leif Grahn (s) Bo Karlsson

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 13.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Sven Olsson,

Läs mer

Vallentuna Teamwork, Fabriksvägen 1C, Vallentuna tisdagen den 8 april 2003 kl 19.00 21.55

Vallentuna Teamwork, Fabriksvägen 1C, Vallentuna tisdagen den 8 april 2003 kl 19.00 21.55 Utbildnings- och arbetsmarknads 8 april 2003 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna Teamwork, Fabriksvägen 1C, Vallentuna tisdagen den 8 april 2003 kl 19.00 21.55 Beslutande Ersättare Övriga deltagare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2013-09-23 1(13) Plats och tid: Beslutande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 08:15-10:55 Dag Hultefors (M),

Läs mer

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 2000-01-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 11 januari 2000 kl 18 30 20 00. Leif Öhman (m),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2012-11-22 i Skånes Fagerhultsrummet, kl 13.30-17.00 Beslutande Övriga deltagande Justering Justerare Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice

Läs mer

Vallentuna gymnasium, Vallentuna måndagen den 10 juni 1996 kl 18.00-18.40

Vallentuna gymnasium, Vallentuna måndagen den 10 juni 1996 kl 18.00-18.40 AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunstyrelsen 1996-06-10 1(6) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna gymnasium, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Ann-Charlotte Alexandersson. Kommunledningskontoret, Vallentuna

Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Ann-Charlotte Alexandersson. Kommunledningskontoret, Vallentuna AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunstyrelsen 1998-12-28 1(6) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Hjälmstaskolans aula, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2010-02-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Bällstarummet, Tuna

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Anne-Louise King (M) Stefan Bengtsson Svärd (M) Jenny Adolphson (C) Siv Anedda (FP) Birgitta Nordström-Kallings (KD)

ANSLAGSBEVIS. Anne-Louise King (M) Stefan Bengtsson Svärd (M) Jenny Adolphson (C) Siv Anedda (FP) Birgitta Nordström-Kallings (KD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Karlbergsskolan, Köping, kl 14.00 16.00 ande Roger Eklund (S), ordf. Viveca Sandberg (S) Gina Lisegran (S) Gordana Jovanovic (S) ersättare Lena Vilhelmsson (S)

Läs mer

Utbildningsnämnden 2005-12-20 1 (13) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00.

Utbildningsnämnden 2005-12-20 1 (13) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00. 12-20 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Agnetha Bertheau Maria Göransdotter Mårten

Läs mer

Mörbyskolan, Vendevägen 94, Danderyd, kl.19:00 20:40

Mörbyskolan, Vendevägen 94, Danderyd, kl.19:00 20:40 1(14) Plats och tid Paragrafer 22-34 Mörbyskolan, Vendevägen 94, Danderyd, kl.19:00 20:40 Beslutande Beslutande Ersättare Patrik Nimmerstam, ordf. (C) Inger Olsson-Blomberg, 1:e vice ordf (M) Lars-Gunnar

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer