Mötesanteckningar: Arbetsmöte 1 Persondatabas fas 3 - Realisering

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mötesanteckningar: Arbetsmöte 1 Persondatabas fas 3 - Realisering"

Transkript

1 Sidan 1 av 5 Mötesanteckningar: Arbetsmöte 1 Persondatabas fas 3 - Realisering Närvarande Börje Sennung, IT-chef (M) (projektchef) Henrietta Wicktorsson, IT- avdelningen Karin Weber, applikationsansvarig PA-systemet (CA) Görgen Olofsson, chef IT-avdelningen Stellan Englén, systemadministratör Ladok (CA) Jens Gustafsson, Sigma nbit AB Niclas Stoldt, Sigma nbit AB Glenn Palstam, Sigma nbit AB, Sigma nbit AB Kopia för kännedom till Thomas Bjerkhede, Sigma nbit AB Anne-Charlotte Karlsson, Sigma nbit AB Datum Mötesdatum Tid Plats Sal Gamma, maskinhuset plan 1 Bilaga Bilaga A: Bilaga A_begreppsdef_personuppg_ pdf Bilaga B: Bilaga B_lösningsförslag_ pdf Agenda: 1. Inledning 2. Lösningsförslag 3. Aktivitetsplan 4. Begreppsdefinition 5. Avslutning

2 Sidan 2 av 5 1. Inledning Glenn hälsade alla välkomna och mötesdeltagarna presenterade sig själva och sin roll i projektet. Glenn berättade lite om projektets omfattning, förklarade att det i ganska stor grad är ett infrastrukturprojekt, dvs. inte så mycket nyutveckling. Han berättade vilka delar som egentligen är nyutveckling, vilket är själva databasen, PDB-reg samt Web-katalogen. o Vad är anledningen till att det skall finnas en ny tredje sökvariant (dvs. Web-katalogen), förutom de två som redan finns? Börje förklarar att det handlar om att ha en källa att ösa ur, sedan kan man visa det på olika sätt, där Web-katalogen är ett sätt. 2. Lösningsförslag Glenn gick igenom lösningsförslaget som lite repetition så att alla skall få samma bild av vad som skall göras i denna fas i projektet. Presentationen kan studeras i Bilaga B. o Apropå roll vs. kostnadsställe: Görgen påpekade att rollen prefekt inte är absolut knuten till ett kostnadsställe, och ritade upp strukturen angående kostnadsställe som den ser ut i ekonomisystemet. Börje förklarade att kostnadsstället i PDB är det definierade ställe dit man skall ha sina pengar om man gör en aktivitet i sin roll som t.ex. prefekt, det handlar alltså inte om de kostnadsställen man ansvarar för i sin roll som prefekt. o Angående E-post adress som personuppgift: Man kanske borde ha denna uppgift även per roll, eftersom man kan ha flera roller och därmed flera e-post adresser? o Gäller det samma sak då för användar-id, skall man ha flera användar-id också? Börje säger att det är meningen att man bara skall ha ett konto, dvs. bara ett användar-id. o Varför ligger org.hemvist under personuppgift, och inte under roll? Glenn svarar att det är ju såklart fel, den skall ligga som rolluppgift istället! 3. Aktivitetsplan Glenn gick igenom aktivitetsplanen i projektet och talade om när och i vilken omfattning mötesdeltagarna ombeds medverka i projektet. o Henrietta påpekar att det är inte säkert att det är Vakans vi kommer att använda, WM-data har ett eget gränssnitt som pratar med alla telefonisystem så det är möjligt att vi kommer att använda det gränssnittet istället. o Vid samtal med Fredrik (PULO), tänk på att det är en stor skillnad på de uppgifter som finns i databasen och de uppgifter som presenteras. Det är viktigt att skilja på detta! o Är det lika mycket marginal i ekonomiplanen som i tidsplanen för projektet? Glenn påpekar att det finns lite marginal även på ekonomisidan, vilket behövs eftersom det finns t.ex. viss osäkerhet i timpriset för de externa konsulterna. o Börje påpekar, angående osäkerheten med de externa konsulterna, att Consilium har sagt att anpassningarna i Trax kommer kosta ca kr. Detta låter ju bra med tanke på att det är under budgeten. De kommer till Chalmers om ca 1,5 vecka och då kanske det vore läge att ha ett litet möte med dem i någon timme. o Görgen påpekar att timpriset på Dario nog inte stämmer! Detta skall kollas upp.

3 Sidan 3 av 5 o Karin, Stellan, Henrietta och Görgen tycker det är OK att de i någon mån anses vara systemansvariga sett ur ett aktivitetsperspektiv, dvs. de ansvarar för att anpassningsaktiviteten för deras system blir genomförd enligt plan. 4. Begreppsdefinition Samtliga begrepp gicks igenom och definierades, med hjälp av ett i förväg framarbetat Worddokument som fylldes i. Resultatet kan studeras i Bilaga A. Person-id o Man kan använda LADOK-modulen till att generera personnummer, men man får nog göra det på ett annat ställe så de inte hamnar i LADOK. Man kanske t.o.m. inte ska använda C-nummer, för att inte förvilla. o I lönesystemet så använder vi inte C-nummer, utan vi sätter födelsedatumet + 60 istället. o Vi måste ha en historia på personnummer, det är viktigt. o Man får kanske ha någon typ av tabell, som kopplar ett unikt person-id till olika identifierare för olika system. Detta specifika person-id syns aldrig, utan det används som identifierare internt i PDB. o I de fall någon kommer från LADOK med ett C-nummer och skall in i lönesystemet, så måste man alltså göra en manuell koppling. Detta får väl då göras av lönehandläggaren/personalhandläggaren, det rör sig om ett fåtal fall. o Jag skulle vilja att det fanns ett fält för unikt genererat person-id, och ett fält för ett riktigt personnr. Och så finns det länkar till de andra systemen där man kan söka, så att om man inte har något personnummer, så får man gå andra vägen. Namn o Ett alternativ i LADOK är ju att gå SPAR-vägen, men då blir sökningen svårare. o För att telefonisterna skall kunna söka på namn, så måste ju sökmotorn finnas i PDB. o Det är inget bra att ha sökmotorn (SOUNDEX) i PDB, det är ett underhållsproblem och det är krångligt. Däremot så kan man ju använda sökmotorn baklänges, dvs. trycka över tre namn till Vakans, så att de får sina tre varianter på alla stavningar etc. o Det man kan göra är att alla Petterson t.ex. får ett generiskt namn i sökfältet, t.ex. med ett t och ett s, och så får man upp alla varianter på det sättet. o Tanken är väl bara att PDB skall skicka ut information när det händer någonting, och då kan man väl skicka tre varianter till Vakans och så får de ändra i de varianterna som de vill. o Men det är viktigt att sökningarna ger samma resultat, oavsett i vilket system man söker tycker jag! o Är det verkligen oroväckande att det blir olika träffar i olika system på samma sökning? Det finns ju system som vi inte äger, och då rår vi inte över det. o Jag tycker att namnen och alla andra uppgifter skall stå på som de de facto är, sedan handlar det ju om att kunna hantera vissa uppgifter som PDB åläggs, och det är sådant som vi får ta sedan när det uppstår! o Man kanske skall lagra folkbokfört namn också, för det är det riktiga namnet. Detta kan då användas vi ändring etc. o Under förnamn så är nog det bästa att alla förnamn skall stå, lämpligen enligt folkbokföringen, och under tilltalsnamn står det som man vill bli kallad.

4 Sidan 4 av 5 o Sekreteraren behöver fylla i tilltalsnamn, övriga förnamn, och efternamn. Folkbokfört namn kommer bara att lagras och användas som en säkerhetskontroll. Man kan alltså titta på denna och jämföra/kontrollera om man vill. Adress o Detta med adress har precis ändrats i Ladok, nu skall det bara finnas folkbokföringsadress, och så skall det finnas en annan tillfällig adress som alltid måste vara tidsbestämd. o Vilken adress gäller, i t.ex. Vakans? Är det den folkbokförda eller en annan? o Man borde ju köra som de nu gör i Ladok rätt över, dvs. tillfällig adress tidsbestämd. o PDB kommer alltså att ta emot folkbokförda adresser och lagra dessa, sedan visas den tillfälliga tidsbestämda adressen, och den folkbokförda adressen kan användas för t.ex. kontroll på samma sätt som det folkbokförda namnet. o I PIR används den tillfälliga tidsbestämda adressen. o Hur hanterar man internationella adresser? Jag tror att man skall släppa lite på de gamla reglerna, det är bättre med fria fält/rader, och kanske ett tvingande fält för land. o Vi måste nog ändå gå på den traditionella svenska varianten, annars blir det svårt att importera uppgifter. Har man en utländsk adress, så fyller man i de uppgifterna i fälten så gott det går. Hemtelefon o Hemtelefon skall vara (landsnr + riktnr + tfn nr). o I framtiden när man kan logga in och läsa/ändra sina egna uppgifter, så skall man kunna kryssa i vilka system man vill en viss uppgift i. o Hemtelefonnummer skall i fortsättningen inte skickas till Vakans, eftersom man som individ inte har möjlighet att välja huruvida det skall vara med eller inte. E-postadress o Detta gäller ju den personliga e-postadressen. o KA och Vakans vill också ha denna adress. Användar-id o Detta är ett sätt för DCE att knyta ihop ett användarnamn med en riktig person. o KA vill också ha denna uppgift. Uppgiftsskydd o Skall förhindra att vissa uppgifter av någon anledning kommer ut. o En annan variant är att kunna peka på var man kan hitta mer information. o Det är nog så att antingen är uppgifterna helt skyddade, eller är de inte det. Alternativet är ju att välja att inte fylla i vissa fält som inte är obligatoriska. o Detta borde ju fungera även i Ladok, eftersom vi hämtar ju folkbokföringsadressen hos SPAR via ett personnummer och är adressen (personnumret) skyddad i SPAR så syns ju det direkt.

5 Sidan 5 av 5 Engagerad av o Behöver detta verkligen finnas på personuppgift? Jag tror att det räcker att ha den på rollnivå. Man kan ju inte skriva in en person utan att han eller hon har en roll. Gäller from-tom-datum o Det är väl på samma sätt med denna som med engagerad av, det räcker väl med att ha denna uppgift per roll? o Om detta skall vara en personuppgift, så skall det vara en genererad uppgift från rollsidan. 5. Avslutning Alla personuppgifter är genomgångna, och på nästa möte fortsätter arbetet med uppgifterna knutna till den roll man har på Chalmers. Tiden för nästa möte ändras till tisdagen 15/1 klockan (från tidigare ), i sal Beta. Dokumentation från dagens möte skickas ut så att alla kan kommentera delresultatet på nästa möte. Mötet avslutas Vid protokollet Justeras Glenn Palstam

Mötesanteckningar: Arbetsmöte 3 Persondatabas

Mötesanteckningar: Arbetsmöte 3 Persondatabas Sidan 1 av 5 Mötesanteckningar: Arbetsmöte 3 Persondatabas Närvarande Lill Andersson, administrationsansvarig (MD) Ingrid Riedl, administratör/sekreterare (F) Karin Weber, applikationsansvarig PA-systemet

Läs mer

Mötesanteckningar: Arbetsmöte 2 Persondatabas

Mötesanteckningar: Arbetsmöte 2 Persondatabas Sidan 1 av 5 Mötesanteckningar: Arbetsmöte 2 Persondatabas Närvarande Lill Andersson, administrationsansvarig (MD) Ingrid Riedl, administratör/sekreterare (F) Karin Weber, applikationsansvarig PA-systemet

Läs mer

Mötesanteckningar: Arbetsmöte 6 Persondatabas

Mötesanteckningar: Arbetsmöte 6 Persondatabas Sidan 1 av 5 Mötesanteckningar: Arbetsmöte 6 Persondatabas Närvarande Ej närvarande Lill Andersson, administrationsansvarig (MD) Ingrid Riedl, administratör/sekreterare (F) Stellan Englén, systemadministratör

Läs mer

Mötesanteckningar: Arbetsmöte 5 Persondatabas

Mötesanteckningar: Arbetsmöte 5 Persondatabas Sidan 1 av 7 Mötesanteckningar: Arbetsmöte 5 Persondatabas Närvarande Lill Andersson, administrationsansvarig (MD) Ingrid Riedl, administratör/sekreterare (F) Karin Weber, applikationsansvarig PA-systemet

Läs mer

Mötesanteckningar: Persondatabas fas 3, Styrgruppsmöte 7

Mötesanteckningar: Persondatabas fas 3, Styrgruppsmöte 7 Sidan 1 av 5 Mötesanteckningar: fas 3, Närvarande Ej närvarande Kopia för kännedom till Jan-Martin Löwendahl, CIO Göran Svensson, IT-ansvarig (K) Helle Sörensen, administrativ chef (F) Börje Sennung, IT-chef

Läs mer

Mötesanteckningar: Persondatabas fas 3, Styrgruppsmöte 4

Mötesanteckningar: Persondatabas fas 3, Styrgruppsmöte 4 Sidan 1 av 6 Mötesanteckningar: fas 3, Närvarande Ej närvarande Kopia för kännedom till Jan-Martin Löwendahl, CIO Göran Svensson, IT-ansvarig (K) Helle Sörensen, administrativ chef (F) Anna Jensen, Sigma

Läs mer

PersonDataBas-projektet, bakgrund Nuläge Lösningsförslag Risker Avslutning

PersonDataBas-projektet, bakgrund Nuläge Lösningsförslag Risker Avslutning Agenda PersonDataBas-projektet, bakgrund Nuläge Lösningsförslag Risker Avslutning Persondatabas-projektet Styrgrupp: Jan-Martin Löwendahl (ordf), CIO Inge Svensson, personaladm chef CA Göran Svensson,

Läs mer

Mötesanteckningar: Referensmöte 1 Persondatabas (PDB)

Mötesanteckningar: Referensmöte 1 Persondatabas (PDB) Sidan 1 av 5 Mötesanteckningar: Referensmöte 1 (PDB) Närvarande Gunnar Rehbinder, IT- och teleservice Kate Larsson, projektledare infoproj. F Paul Waserbrot, F och teknisk F Anna Stedt, F och tekisk F

Läs mer

Mötesanteckningar: Arbetsmöte 4 Persondatabas

Mötesanteckningar: Arbetsmöte 4 Persondatabas Sidan 1 av 5 Mötesanteckningar: Arbetsmöte 4 Persondatabas Närvarande Ej närvarande Lill Andersson, administrationsansvarig (MD) Ingrid Riedl, administratör/sekreterare (F) Karin Weber, applikationsansvarig

Läs mer

Mötesanteckningar: Persondatabas fas 3, Styrgruppsmöte 1

Mötesanteckningar: Persondatabas fas 3, Styrgruppsmöte 1 Sidan 1 av 5 Mötesanteckningar: fas 3, 1 Närvarande Ej närvarande Kopia för kännedom till Jan-Martin Löwendahl, CIO Inge Svensson, personaladministrationschef (CA) Göran Svensson, IT-ansvarig (K) Börje

Läs mer

Mötesanteckningar: Persondatabas fas 3, Styrgruppsmöte 3

Mötesanteckningar: Persondatabas fas 3, Styrgruppsmöte 3 Sidan 1 av 5 Mötesanteckningar: fas 3, Närvarande Kopia för kännedom till Jan-Martin Löwendahl, CIO Inge Svensson, personaladministrationschef (CA) Göran Svensson, IT-ansvarig (K) Helle Sörensen, administrativ

Läs mer

Mötesanteckningar: Persondatabas fas 3, Styrgruppsmöte 6

Mötesanteckningar: Persondatabas fas 3, Styrgruppsmöte 6 Sidan 1 av 5 Mötesanteckningar: fas 3, Närvarande Kopia för kännedom till Jan-Martin Löwendahl, CIO Göran Svensson, IT-ansvarig (K) Inge Svensson, personaladministrationschef (CA) Helle Sörensen, administrativ

Läs mer

SLUTRAPPORT. Persondatabas-projektet. Fas 3

SLUTRAPPORT. Persondatabas-projektet. Fas 3 2002-08-21 Sidan 1 (14) SLUTRAPPORT Persondatabas-projektet Fas 3 2002-08-21 Sidan 2 (14) INNEHÅLL 1. BAKGRUND...3 1.1 Allmänt... 3 1.2 Uppdragsgivare och uppdragstagare... 3 1.3 Projektperiod... 3 2.

Läs mer

PDB-projektet. Styrgruppsmöte 3

PDB-projektet. Styrgruppsmöte 3 PDB-projektet Styrgruppsmöte 3 2001-11-15 Lösningsförslag Lösning Kostnadskalkyl Agenda Implementeringsplan Personuppgifter och integritet Systemkarta Entitetsmodell och Databasstruktur Risker inför realisering/implementering

Läs mer

LÖSNINGSFÖRSLAG. Persondatabas

LÖSNINGSFÖRSLAG. Persondatabas Sidan: 1 (26). LÖSNINGSFÖRSLAG Persondatabas Sidan: 2 (26) INNEHÅLL 1. NULÄGE...4 2. LÖSNINGSFÖRSLAG...5 2.1 Grundläggande om lösningsförslaget...5 2.2 Nyregistrering av personuppgifter...6 2.3 Uppdatering

Läs mer

Projektrapport till projektet Förstudie Persondatabas

Projektrapport till projektet Förstudie Persondatabas Sidan: 1 (5) Projektrapport till projektet Förstudie Persondatabas Sidan: 2 (5) 1 GENOMFÖRDA AKTIVITETER...3 2 LEVERANSER...3 2.1 NULÄGESBESKRIVNING...3 2.2 LÖSNINGSFÖRSLAG FÖR VERKSAMHETEN...4 2.2.1 Bedömning

Läs mer

KRAVSPECIFIKATION Projekt Persondatabas. Persondatabas Version 1.0

KRAVSPECIFIKATION Projekt Persondatabas. Persondatabas Version 1.0 Sidan: 1 (26) KRAVSPECIFIKATION Projekt Persondatabas Persondatabas Version 1.0 Sidan: 2 (26) Innehållsförteckning 1 REVISIONSINFORMATION... 3 2 OM DETTA DOKUMENT... 4 3 SYSTEMRAND... 5 4 FUNKTIONELLA

Läs mer

Projekt KA KA-system v1.0

Projekt KA KA-system v1.0 Projekt KA KA-system v1.0 nbit Styrgruppsmöte BP3/BP4 Projekt KA 010828 1. Dagens agenda 2. Föregående mötesprotokoll 3. Sigmas avtal * Inledning (JML) * Presentation av avtalet (FW) * Beslut: A) Acceptera

Läs mer

Projekt KA Magnus Holmström. Chalmers gemensamma system för kursadministration

Projekt KA Magnus Holmström. Chalmers gemensamma system för kursadministration Chalmers gemensamma system för kursadministration - bakgrund 000225 Chalmers strategiska plan, kapitel 2.6 sidan 22 000427 Förstudie gällande Kursadministrativt System, CTK AB 010611 Godkännande i HLG

Läs mer

Mötesanteckningar: Helpdesk/ Ärendehantering Referensgruppsmöte 2, Förvaltningsgruppen ekonomi

Mötesanteckningar: Helpdesk/ Ärendehantering Referensgruppsmöte 2, Förvaltningsgruppen ekonomi Projektmöte Utgåva: A Sidan 1 av 6 Mötesanteckningar: Helpdesk/ Ärendehantering 2, en ekonomi Närvarande Ej närvarande Annika Josefsson Michael Morin Ola Viestam Stefan Andersson Jörgen Johansson, Sigma

Läs mer

GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking

GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking Läs mer www.artologik.com/se/ezbooking.aspx Kontakta oss www.artologik.com/se/kontakt.aspx Table of content GDPR personuppgifter I Artologik EZbooking... 3 Vilken

Läs mer

Mötesanteckningar: Helpdesk/ Ärendehantering Projektgruppsmöte 4

Mötesanteckningar: Helpdesk/ Ärendehantering Projektgruppsmöte 4 Utgåva: A Sidan 1 av 5 Mötesanteckningar: Helpdesk/ Ärendehantering Projektgruppsmöte 4 Närvarande Annika Josefsson Börje Sennung från 14.30 Görgen Olofsson till 15.30 Harald Tägnfors Henrik Frederiksen

Läs mer

SLUTRAPPORT. Projekt PERSONDATABAS

SLUTRAPPORT. Projekt PERSONDATABAS Sidan 1 (13) SLUTRAPPORT Projekt PERSONDATABAS Framtagning av logisk lösning Sidan 2 (13) INNEHÅLL 1 BAKGRUND...3 1.1 Allmänt... 3 1.2 Uppdragsgivare och uppdragstagare... 3 1.3 Projektperiod... 3 2 MÅLUPPFYLLELSE...4

Läs mer

Mötesanteckningar: Helpdesk/ Ärendehantering styrgruppsmöte 2

Mötesanteckningar: Helpdesk/ Ärendehantering styrgruppsmöte 2 Mötesanteckningar: Helpdesk/ Ärendehantering styrgruppsmöte 2 Närvarande Ej närvarande Kopia för kännedom till Björn Eriksson (BE) Harald Tägnfors (HT) Isabell Sandström, Sigma nbit AB (IS) an-martin Löwendahl

Läs mer

Välkommen till CWT Profilverktyg & CWT Reseportal

Välkommen till CWT Profilverktyg & CWT Reseportal Välkommen till CWT Profilverktyg & CWT Reseportal Profilmanual för resenär Stockholm mars 2015 Copyright 2015 CWT För att kunna logga in (Gäller ej för kunder med Single Sign On) Du får två e-postmeddelanden

Läs mer

Välkommen till CWT profilverktyg & din reseportal mycwt

Välkommen till CWT profilverktyg & din reseportal mycwt Välkommen till CWT profilverktyg & din reseportal mycwt Profilmanual för resenär Stockholm jan 2018 Bra att veta Den här manualen kan skilja sig i bilder och text eftersom varje företag har sin unika uppsättning.

Läs mer

» Formulär för information till anknytningsbeslut

» Formulär för information till anknytningsbeslut » Formulär för information till anknytningsbeslut * = obligatoriska fält Alternativ extern e-post Om du är anställd eller forskarstuderande på KI kommer du, enligt KIs regelverk, tilldelas en KI e-postadress

Läs mer

Medlemsregistret i IdrottOnline

Medlemsregistret i IdrottOnline Medlemsregistret i IdrottOnline Här följer en beskrivning över hur ni lägger in era medlemmar i IdrottOnline. För att få tillgång till medlemsregistret behöver du ha rollen Huvudadministratör eller Klubbadministratör.

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Ny medlem

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Ny medlem Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Ny medlem 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Ny layout (fr.o.m 12/3) 4 Medlemmar 5 Ny medlem med fullständigt personnummer 6 Vanliga felmeddelanden 7 Ny medlem med ofullständigt

Läs mer

Användarinstruktioner. PDBreg

Användarinstruktioner. PDBreg 2002-05-29 Sidan: 1 (28) Användarinstruktioner PDBreg 2002-05-29 Sidan: 2 (28) Innehåll 1 REVISIONSINFORMATION...3 2 INLEDNING...4 3 IN- OCH UTLOGGNING...5 4 SÖK PERSON...6 5 VISA PERSON...8 6 NYREGISTRERING

Läs mer

KATALOGEN (AKKA) Uppdatering av verksam uppgifter. https://akkaadm.uu.se/authsrvadmin/

KATALOGEN (AKKA) Uppdatering av verksam uppgifter.  https://akkaadm.uu.se/authsrvadmin/ KATALOGEN (AKKA) Uppdatering av verksam uppgifter https://akkaadm.uu.se/authsrvadmin/ http://katalog.uu.se/ Supportepostadress: katalogsupport@its.uu.se Uppsala universitet 4 april 2017 Innehåll Uppdatering

Läs mer

Dokumenttyp: Forum: Sekreterare:

Dokumenttyp: Forum: Sekreterare: 1.00 Utgåva 1 (11) Forum: Sekreterare: Användardokumenation VGR IT Utfärdat av: Utfärdat datum: Catarina Lövgren 2013-03-14 VÄSTFOLKET Allmänt Västfolket är ett personregister som används av kommuner och

Läs mer

» Formulär för information till anknytningsbeslut

» Formulär för information till anknytningsbeslut » Formulär för information till anknytningsbeslut * = obligatoriska fält Alternativ extern e-post Om du är anställd eller forskarstuderande på KI kommer du, enligt KIs regelverk, tilldelas en KI e-postadress

Läs mer

VGR RAPS Rutin för rapportör HOH

VGR RAPS Rutin för rapportör HOH 1 (12) VGR RAPS Rutin för rapportör HOH Innehåll Bakgrund...3 Syfte...3 Ansvar...3 Beskrivning av arbetsflödet...3 Arbetsbeskrivning för rapportören...3 Patient med fler än ett reservnummer...4 Uppföljning

Läs mer

Att ladda ner från legimus.se

Att ladda ner från legimus.se Att ladda ner från legimus.se 1 Innehåll Logga in... 2 Första gången du loggar in... 2 Problem att logga in?... 2 Sök efter böcker... 3 Utökad sökning... 3 Träfflistan... 3 Sortera listan... 3 Ladda ner

Läs mer

LÅN Manual Koha. Luleå universitetsbibliotek Ulrika Hedkvist

LÅN Manual Koha. Luleå universitetsbibliotek Ulrika Hedkvist LÅN Manual Koha Luleå universitetsbibliotek Ulrika Hedkvist 2017-05-30 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Registrera ny låntagare 3 Radera låntagare 4 Ändra PIN-kod eller personnummer 5 Utlån 6 Utskrift på lån 7 Återlämning

Läs mer

Användarhandledning ISP-systemet

Användarhandledning ISP-systemet ISP förvaltningsgrupp April 2017 Användarhandledning ISP-systemet Institutions- och fakultetsadministratör Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Om ISP-systemet...3 2. Behörighet och inloggning...3 2.1 Behörighet...3

Läs mer

Manual för Användarhanteraren. ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister

Manual för Användarhanteraren. ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister Manual för Användarhanteraren ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister Kvalitetsregister som är anslutna till Registercentrum Västra Götaland ligger oftast

Läs mer

Introduktion till MySQL

Introduktion till MySQL Introduktion till MySQL Vad är MySQL? MySQL är ett programmerings- och frågespråk för databaser. Med programmeringsspråk menas att du kan skapa och administrera databaser med hjälp av MySQL, och med frågespråk

Läs mer

PROJEKTDEFINITION. Persondatabas

PROJEKTDEFINITION. Persondatabas Sidan: 1 (23). PROJEKTDEFINITION Persondatabas Sidan: 2 (23) INNEHÅLL 1. BASFAKTA...4 1.1 Godkännande...4 1.2 Revisionsinformation...4 1.3 Terminologilista...5 2. IDÈ OCH MÅL...6 2.1 Bakgrund...6 2.2 Idé...6

Läs mer

Lathund import Ladoklista i Ping Pong

Lathund import Ladoklista i Ping Pong 8 januari 2009 1 / 9 Samtliga KIs studenter har ett konto i Ping Pong. Dessa skapas automatiskt och är knutna till studenternas KI-konto. Det som inte går automatiskt är kopplingen mellan en student och

Läs mer

Användarhandledning DORUM

Användarhandledning DORUM Demografiska databasen Sid 1 (19) Användarhandledning DORUM Datum: 2012-09-19 Version: 1.0 Projektledare: Carin Hedlund, Mattias Sandström Innehållsförteckning Åtkomst 3 Ej inloggad 3 Inloggning 7 Dorums

Läs mer

Lägga till Universitetsanknuten

Lägga till Universitetsanknuten Sida 1 av 7 Lägga till Universitetsanknuten Förutsättning Personen är en helt ny person som ska börja på LU, man har verifierat att personen inte redan har ett LU-konto genom att använda sökfunktionen.

Läs mer

Sök Idrottslyftet år 3

Sök Idrottslyftet år 3 Sök Idrottslyftet år 3 Du ansöker via din förenings Idrottonline sida enkelt och säkert! Förbered! Som vid all idrott är förberedelsen det viktigaste, förberedelsen för att ansöka om Idrottslyftet består

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning SA05 Massetablering av studenter 2016-02-02 Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2011-03-29 2011-09-22 Stellan Englén Eva Lundströmer Simu NOUVSD-9187. I SA05 godkänns födelsedatum

Läs mer

Användarhandledning ISP-systemet

Användarhandledning ISP-systemet ISP förvaltningsgrupp mars 2018 Användarhandledning ISP-systemet Institutions- och fakultetsadministratör Innehåll 1. Inledning... 2 1.1 Om ISP-systemet... 2 2. Behörighet och inloggning... 2 2.1 Behörighet...

Läs mer

I Areffs ID06 webbshop kan du enkelt beställa ID06 kort till din personal. Du kan även beställa tillbehör såsom korthållare och lanyards.

I Areffs ID06 webbshop kan du enkelt beställa ID06 kort till din personal. Du kan även beställa tillbehör såsom korthållare och lanyards. 1 (8) BESTÄLL DINA ID06 KORT IDAG få dina kort imorgon! SÅ HÄR GÖR DU I Areffs ID06 webbshop kan du enkelt beställa ID06 kort till din personal. Du kan även beställa tillbehör såsom korthållare och lanyards.

Läs mer

Tandvårdsjournalsregistrering. http://rsgark1.vgregion.se/tvj/

Tandvårdsjournalsregistrering. http://rsgark1.vgregion.se/tvj/ Regionarkivet Vänersborg 2014-06-09 Manual v 4.0 Tandvårdsjournalsregistrering Manual http://rsgark1.vgregion.se/tvj/ Innehållsförteckning Behörighet och information... 2 Inloggning... 2 Startsidan...

Läs mer

Funktionsbeskrivning. SB10 Adressuppdatering. Innehållsförteckning

Funktionsbeskrivning. SB10 Adressuppdatering. Innehållsförteckning 12016-12-022016-12-022016-12-021151 Dokument 1 Adressuppdatering Innehållsförteckning 1. Allmänt om funktionen 2. Uppdelning i delfunktioner 3. Behörighetsanalys 4. Preferensstyrning 5. Utskrifter 6. Avvikelser

Läs mer

Användarhandledning ISP-systemet Institutions- och fakultetsadministratör

Användarhandledning ISP-systemet Institutions- och fakultetsadministratör ISP förvaltningsgrupp Juni 2016 Användarhandledning ISP-systemet Institutions- och fakultetsadministratör Innehåll 1. Inledning...2 1.1 Om ISP-systemet...2 2. Behörighet och inloggning...2 2.1 Behörighet...2

Läs mer

Implementering av GDPR i astra WEB

Implementering av GDPR i astra WEB Implementering av GDPR i astra WEB Det förekommer mycket personuppgifter och information i astra WEB. I huvudsak är det personal och elever som är målgruppen. Med GDPR har en person (kund/elev/personal)

Läs mer

Kataloghantering i Ariba kompletterande information om Partial Items & Parametric Data

Kataloghantering i Ariba kompletterande information om Partial Items & Parametric Data Kataloghantering i Ariba kompletterande information om Partial Items & Parametric Data Innehåll Roller/ansvarsområden Definitioner Partial Item Parametric Data Syntax Partial Item Parametric Data Exempel

Läs mer

Kund - Registrera ny kund Author: kundsystem.support@jordbruksverket.se

Kund - Registrera ny kund Author: kundsystem.support@jordbruksverket.se Kund - Registrera ny kund Author: kundsystem.support@jordbruksverket.se Skriv in personnummer, namn och adressuppgifter, detta hämtas från folkbokföringen. 1. Registrera ny Kund (person) 2. Registrera

Läs mer

Detta dokument beskriver hur du ansöker om ett ID06 konto hos Areff.

Detta dokument beskriver hur du ansöker om ett ID06 konto hos Areff. 1 (9) ANSÖKAN ID06 KONTO För att kunna logga in och beställa ID06-kort måste ni först ansöka om ett ID06 konto hos Areff. Därefter kan ni börja beställa kort med det ID06 konto som ni har registrerat.

Läs mer

Sök Idrottslyftet år 4

Sök Idrottslyftet år 4 Sök Idrottslyftet år 4 Du ansöker via din förenings Idrottonline sida enkelt och säkert! Förbered! Som vid all idrott är förberedelsen det viktigaste, förberedelsen för att ansöka om Idrottslyftet består

Läs mer

GDPR personuppgifter i Artologik Survey&Report

GDPR personuppgifter i Artologik Survey&Report Läs mer https://www.artologik.com/se/surveyandreport.aspx Kontakta oss https://www.artologik.com/se/kontakt.aspx Innehållsförteckning GDPR personuppgifter i Artologik Survey&Report... 3 Personuppgifter

Läs mer

Guide för ebas.svea.org

Guide för ebas.svea.org Guide för ebas.svea.org Här är en guide för hur ni registerar ert medlemskap på ebas.svea.org. Innan ni går igenom den här guiden ska ni ha varit i kontakt med Sveriges elevråd - SVEAs kansli och fått

Läs mer

Användningsfall. UC-01.01B Anställd börjar, E-rekrytering. Lunds Universitet

Användningsfall. UC-01.01B Anställd börjar, E-rekrytering. Lunds Universitet Användningsfall -01.01B Anställd börjar, E-rekrytering Lunds Universitet Copyright 2014 Advania AB Sida 1/13 shistorik Beskrivning Ändrat av Datum 0.1 Utkast 2013-12-16 0.2 Uppdaterat efter möte 2014-01-17

Läs mer

en snabb- GUIDE till ebas

en snabb- GUIDE till ebas en snabb- GUIDE till ebas 1. Logga in Börja med att logga in på www.ebas.sverigeselevkarer.se. Välj Sveriges Elevkårer och skriv in ert förenings-id som användarnamn och lösenordet som ni har fått skickat

Läs mer

Infobric Ease Snabbguide

Infobric Ease Snabbguide Översikt av gränssnittet i Infobric Ease Meny I menyn finns olika knappar för att komma åt objekt och funktioner på arbetsplatsen. Till vänster visas arbetsplatsens namn. Klicka på namnet för att växla

Läs mer

Elektronisk patientjournal (EPJ)

Elektronisk patientjournal (EPJ) Elektronisk patientjournal (EPJ) Dokumenttyp Manual Titel Patientkortet Version 3.0 Skapat av LE Sidan 1 (17) Versionsdatum 2017-04-07 Patient- kortet Cosmic Innehåll 1 PATIENTKORTET... 3 1.1 Söka fram

Läs mer

Denna handbok behandlar ett standard konfigurerat Office Web 2007 system.

Denna handbok behandlar ett standard konfigurerat Office Web 2007 system. Netwise Office Web 2007 Handbok Denna handbok behandlar ett standard konfigurerat Office Web 2007 system. Har du frågor gällande Netwise systemet ska du vända dig till: IT service helpdesk tel. 031-786

Läs mer

Registrering och installation av Garanti XL

Registrering och installation av Garanti XL Registrering och installation av Garanti XL Uppdaterad 2018-08-28 L O G I N H A S S E L B E R G A B Åkerbärsvägen 16 181 64 LIDINGÖ Besök: Nybrogatan 34, Stockholm 08-446 22 75, 070-420 81 04 erik@loginhasselberg.se

Läs mer

Lägg till Timavlönad

Lägg till Timavlönad Sida 1 av 5 Lägg till Timavlönad Förutsättning Personen är en helt ny person som ska börja på LU, man har verifierat att personen inte redan har ett LU-konto genom att använda sökfunktionen. Gör gärna

Läs mer

Syfte och omfattning...2 Beskrivning Patientkortet Koppla person-/reservnummer Information om BVC... 17

Syfte och omfattning...2 Beskrivning Patientkortet Koppla person-/reservnummer Information om BVC... 17 Godkänt den: 2018-05-21 Ansvarig: Ingela Andersson Gäller för: Region Uppsala Innehållsförteckning Syfte och omfattning...2 Beskrivning...2 1 Patientkortet...2 1.1 Söka fram en patient... 2 1.2 Expandera

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster Identity Manager Användarhandbok Identity Manager Behörighetsverktyg för Mina tjänster April 2017 1 VAD ÄR IDENTITY MANAGER?... 2 1.1 VAD SKA BEHÖRIGHETSADMINISTRATÖREN GÖRA I IDENTITY MANAGER?... 2 1.2

Läs mer

Marknadsföringslistor

Marknadsföringslistor Marknadsföringslistor Inledning I dokumentet beskrivs hur man i MiRiaM skapar en så kallad marknadsföringslista. En marknadsföringslista är en lista över personer i MiRiaM som man valt ut för ett specifikt

Läs mer

Klicka på en sökrad för att få fram hänvisningar, fullständig information och möjlighet att skicka meddelande via e-post eller sms.

Klicka på en sökrad för att få fram hänvisningar, fullständig information och möjlighet att skicka meddelande via e-post eller sms. Innehållsförteckning Via Informera kan du själv lägga in egna hänvisningar, skicka meddelanden och ringa till kollegor, hantera samtal och söka på anknytningar inom företaget utan att behöva vända dig

Läs mer

9.4.0 W i n T i. Nyheter version 9.4.0

9.4.0 W i n T i. Nyheter version 9.4.0 9.4.0 W i n T i d Nyheter version 9.4.0 Innehåll 2. EXPORT AV PRODUKTIONSRESULTAT... 3 3. AKTIVA/INAKTIVA PFÄLT... 3 4. MINWINTID PÅ MOBIL... 3 5. MINWINTID OCH ORDNINGSFÖLJD PÅ PROJEKT... 4 6. HJÄLPDOKUMENT

Läs mer

Weblogin Innehåll Startsida Språkinställning Efter inloggningen Ändra egna data - Personuppgifter Ändra egna data - Inställningar Ändra egna data - Ange lösenordsfråga Ändra lösenord Lösenordet har ändrats

Läs mer

en snabb- GUIDE till ebas

en snabb- GUIDE till ebas en snabb- GUIDE till ebas Vad är ebas? Sveriges Elevråd använder sig av ett system för medlemshantering som heter ebas. Det är först när er organisation har kompletta uppgifter i ebas och ni har skickat

Läs mer

Manual för hantering av abonnemang från Natur & Kultur

Manual för hantering av abonnemang från Natur & Kultur Manual för hantering av abonnemang från Natur & Kultur Uppdaterat 2016-06-03 1 Manual för hantering av abonnemang från Natur & Kultur... 1 Inledning... 3 Registrera dig... 3 Logga in... 5 Federerad inloggning...

Läs mer

Lathund. Föreningen Nordens medlemsregister KomMed Uppdaterad: 2015-09-21

Lathund. Föreningen Nordens medlemsregister KomMed Uppdaterad: 2015-09-21 Lathund Föreningen Nordens medlemsregister KomMed Uppdaterad: 2015-09-21 1 2 Dessa lathundar är utformade för att underlätta för Föreningen Nordens medlemmar att administrera i det nya medlemssystemet

Läs mer

Anmäla eller ändra lönekonto med Bank-Id hos Danske Bank. Så här gör du för att registrera ditt lönekonto

Anmäla eller ändra lönekonto med Bank-Id hos Danske Bank. Så här gör du för att registrera ditt lönekonto Anmäla eller ändra lönekonto med Bank-Id hos Danske Bank Som nyanställd ska du anmäla vilket konto du vill att Danske Bank ska utbetala din lön till. Om Danske Bank saknar uppgifter om bankkonto kommer

Läs mer

Detta dokument beskriver hur du ansöker om ett ID06 konto hos Areff.

Detta dokument beskriver hur du ansöker om ett ID06 konto hos Areff. Ansökan ID06 konto För att kunna logga in och beställa ID06-kort måste ni först ansöka om ett ID06 konto hos Areff. Om företaget uppfyller kraven för ID06 så tar Areff fram ett Delgivningsbeslut, som skickas

Läs mer

Instruktioner för bokning och beställning av lokaler via webb eller bokningsklient i TimeEdit 3.

Instruktioner för bokning och beställning av lokaler via webb eller bokningsklient i TimeEdit 3. Instruktioner för bokning och beställning av lokaler via webb eller bokningsklient i TimeEdit 3. Det finns två sätt att beställa och boka lokaler på i TimeEdit 3. Oavsett vilket av sätten man väljer, kommer

Läs mer

Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig

Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig XXX Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig Manual v. 7 Innehåll: 1 Inledning... 3 1.1 Inloggning... 3 2 Bokningslistan... 5 2.1 Skapa ny bokningslista... 5 2.2 Inställningar... 7 2.2.1 Grundinformation...

Läs mer

Inledning. Registrering. 2008-12-17 Snabbstart för tavlingsanmalan.se

Inledning. Registrering. 2008-12-17 Snabbstart för tavlingsanmalan.se Inledning Jag tänkte att jag skulle göra en enkel guide till en första tävlingsanmälan. För att komma in i tavlingsanmalan.se första gången så måste man börja med göra en registrering. Registreringen är

Läs mer

INLEDNING MENYN FÖR FILNAVIGERING

INLEDNING MENYN FÖR FILNAVIGERING MEDIABANKEN Användarguide INLEDNING Att använda mediabanken är enkelt och intuitivt. När du loggat in har du en meny till vänster för navigering bland filerna i mediabanken och en meny överst funktioner

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

MANUAL FÖR STÖDCHATTEN KÄRLEKEN ÄR FRI

MANUAL FÖR STÖDCHATTEN KÄRLEKEN ÄR FRI MANUAL FÖR STÖDCHATTEN KÄRLEKEN ÄR FRI INNEHÅLL Instruktioner & Inloggningsuppgifter 3 Lathund Chatt One 2 One 4 Lathund JIRA dokumentationssystem 6 2 INSTRUKTIONER & INLOGGNINGSUPPGIFTER Nedan har du

Läs mer

Medlemsansökan information

Medlemsansökan information Medlemsansökan information Synskadades Riksförbund, SRF, är synskadades intresseorganisation i Sverige. Vi har slutit oss samman för att utifrån tanken om alla människors lika värde gemensamt hävda synskadades

Läs mer

Lathundsinformation om hur funktionerna i laget.se fungerar och hur man använder dem

Lathundsinformation om hur funktionerna i laget.se fungerar och hur man använder dem 2-31 Lathundsinformation om hur funktionerna i laget.se fungerar och hur man använder dem Innehåll Logga in på Lagets hemsida Truppen administration av spelare Nyheter E postutskick Träningar Aktivitet

Läs mer

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (26) Datum 2011-09-16 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

Lägg till Stipendiat

Lägg till Stipendiat Sida 1 av 7 Lägg till Stipendiat Förutsättning Personen är en helt ny person som ska börja på LU, man har verifierat att personen inte redan har ett LU-konto genom att använda sökfunktionen. Gör gärna

Läs mer

Innehållsförteckning 2 (12)

Innehållsförteckning 2 (12) Användarguide Innehållsförteckning 1 REGISTRERING... 3 2 MEDLEMSKONTO (MINA SIDOR)... 4 2.1 Kontaktinformation... 5 2.2 Adressbok... 5 2.3 Beställningshistorik... 6 2.4 Inloggningshistorik... 6 3 VARUKORGEN...

Läs mer

ANSÖKAN OM KAPITALFÖRSÄKRING FÖR MINDERÅRIG

ANSÖKAN OM KAPITALFÖRSÄKRING FÖR MINDERÅRIG 1 ANSÖKAN OM KAPITALFÖRSÄKRING FÖR MINDERÅRIG Denna blankett fyller du i för att ansöka om en kapitalförsäkring som ägs av minderårig. Avser kapitalförsäkring med återbetalningsskydd hos Försäkringsaktiebolaget

Läs mer

Jämför med rutinen Övertagande av SITHS-kort som bör användas om personen redan har uppdrag hos utförare i Uppsala kommun

Jämför med rutinen Övertagande av SITHS-kort som bör användas om personen redan har uppdrag hos utförare i Uppsala kommun Dokumentnamn Beställning av SITHS-kort 1 Syfte Beskriver ansvarsförhållanden och rutin inom Uppsala kommun för att beställa SITHS-kort och initialt medarbetaruppdrag. Rutinen gäller både beställning av

Läs mer

Manual till det nya ordersystemet start v Logga in på följande sida och spar som favorit:

Manual till det nya ordersystemet start v Logga in på följande sida och spar som favorit: Manual till det nya ordersystemet start v 32 2017 Logga in på följande sida och spar som favorit: order.tupperware.se E-postadress och password (4 sista sifforna i personnumret) är samma som förra orderportalen:

Läs mer

GUIDE TILL ANVÄNDARHANTERINGEN

GUIDE TILL ANVÄNDARHANTERINGEN Sida 1 av 9 Version: 1 (EL) GUIDE TILL ANVÄNDARHANTERINGEN Användarhanteringen sker i ett verktyg som heter Användaradmin och man kan också göra en del saker direkt på intranätet. I användarhanteringen

Läs mer

Observera att reservnummer inte får tas ut i test- eller utbildningssyfte.

Observera att reservnummer inte får tas ut i test- eller utbildningssyfte. INSTRUKTION 2016-10-03 RGS IT Utveckling och förvaltning Magdalena Hellerstedt Instruktion för uttag av reservnummer Reservnumren är gemensamma för Region Kronoberg och skapas i Cosmic. Generering av reservnummer

Läs mer

HANTERA DOKUMENT I OFFICE FÖR LIVE@EDU (SKYDRIVE)

HANTERA DOKUMENT I OFFICE FÖR LIVE@EDU (SKYDRIVE) UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (11) 2011-03-01 VERSION 0.1 Guide HANTERA DOKUMENT I OFFICE FÖR LIVE@EDU (SKYDRIVE) I Live@edu kan du i Internetläsaren med Microsoft Webb Apps skapa, redigera och dela dokument

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

Säkerhetsprövning / Personbedömning

Säkerhetsprövning / Personbedömning Säkerhetsprövning / Personbedömning Vattenfall Services Nordic AB (VSN) har uppdrag hos kunder som råder under Säkerhetsskyddslagen (1996:627) och Säkerhetsskyddsförordningen (1996:633). Detta ställer

Läs mer

Infobric Ease Snabbguide

Infobric Ease Snabbguide Denna snabbguide ger dig en överblick över de vanligaste momenten en användaradministratör utför. Detta är ingen manual utan ska ses som en enkel guide till utbildade användaradministratörer. Översikt

Läs mer

Lathund Elektroniska personalliggaren

Lathund Elektroniska personalliggaren Lathund Elektroniska personalliggaren Version 2.0 av Mattias Blom korrekturläst av Michael Voorhaar Innehåll Start - Ladda ner appen till din enhet... 3 Nedladdning för Android... 3 Nedladdning för iphone...

Läs mer

Utbildningsförvaltningen. Ansök om plats i förskola eller fritidshem

Utbildningsförvaltningen. Ansök om plats i förskola eller fritidshem Utbildningsförvaltningen 1(8) Ansök om plats i förskola eller fritidshem Barnet ska vara folkbokfört i kommunen och vara mellan 1 och 5 år för plats i förskola och mellan 6 och 12 år (men max t.o.m. vårterminen

Läs mer

Organisationskaos eller ordning och reda i IT-system. Föreläsare: Jeanette Lindberg, Region Gävleborg

Organisationskaos eller ordning och reda i IT-system. Föreläsare: Jeanette Lindberg, Region Gävleborg Organisationskaos eller ordning och reda i IT-system Föreläsare: Jeanette Lindberg, Region Gävleborg Agenda Om Region Gävleborg Om Jeanette Projektet gemensam organisationsstruktur Beroenden vid organisationsförändringar

Läs mer

Registrera närvaro via

Registrera närvaro via Registrera närvaro via https://narvaro.abf.se Inloggning Inloggningsuppgifter För att få tillgång till närvarowebben så kontaktar du din ABF avdelning. Ditt personnummer fungerar som användarnamn och ditt

Läs mer