KAPRIFOLEN. JULBORD på Stenungsbaden den 5 december. Julbord. Kostnad: Medlem = 200:- Icke medlem = 275:- Dryck tillkommer.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KAPRIFOLEN. JULBORD på Stenungsbaden den 5 december. Julbord. Kostnad: Medlem = 200:- Icke medlem = 275:- Dryck tillkommer."

Transkript

1 KAPRIFOLEN November Nyhetsblad för NHR-Kaprifol Årgång 1, Nummer 3 I det här numret: Några ord från styrelsen Julbord på Stenungsbaden Vi var i Gudbrandsdalen september NHR-konferensen Living with MS: Today and tomorrow Informationsmöte för medlemmar med MS-diagnos Lite smått och gott... 3 NHR-Kaprifol inbjudna vid informationsmöte på Treklöverhemmet Tillgänglighetsanpassad badplats på Kampen om varmvattenbassängen i Kållekärr går vidare Information från NHR Västra Götaland Information från NHR Styrelsen 6 Kalendarium Café-MS 6 Några ord från styrelsen. Hej Kaprifolare! Tiden bara rusar i väg och det har redan blivit dags för vinternumret av vårt nyhetsblad, Kaprifolen. Liksom tidigare år, träffas vi i NHR Kaprifol för att äta julbord tillsammans. I år blir det återigen på Stenungsbaden och dagen blir söndagen den 5 december (se mer nedan). Välkommen att anmäla dig till en trevlig aktivitet; ett avbrott i vardagen och ett ljus i vintermörkret i Kaprifols gemenskap! NHR-förbundet anordnade i oktober en stor konferens i Göteborg kring MS. Det var ca 400 deltagare och Kaprifol var representerat av Jan Magnusson. Kaprifolmedlemmar med MSdiagnos, kommer att inbjudas till ett informationsmöte, där Jan berättar mer om konferensen. Styrelsen har senaste månaden arbetat intensivt med att söka finansiering av nästa års verksamhet via olika fonder, såsom Radiohjälpen, NHR-fonden m.fl. Bland annat planerar vi att göra två teaterresor till Göteborg; en på våren och en på hösten samt vår- och höstutflykt med handikappanpassad buss. Sedan sist har vi fått ytterligare en ny medlem, Göran Lindblad från Jörlanda och vi hälsar honom hjärtligt välkommen i vår gemenskap! Nästa nummer av Kaprifolen kommer troligtvis ut i januari Även om det känns alldeles för tidigt för en julhälsning, så vill vi alla i styrelsen önska dig och de dina en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR 2011! För styrelsen i NHR-Kaprifol Jan Magnusson ordförande JULBORD på Stenungsbaden den 5 december. Julbord Söndagen den 5 december kl på Stenungsbaden. Kostnad: Medlem = 200:- Icke medlem = 275:- Dryck tillkommer. Anmälan till Majsan: , Gerd: senast den 25:e nov. Välkomna Text och layout: Janet Rutgersson

2 KAPRIFOLEN Sida 2 Höst i Lillehammer Vi var i Gudbrandsdalen september På kalfjället och 1053 meters höjd stannade vi för fikapaus i den friska, kalla fjällvinden. På vägen hem passerade vi slalomanläggningen och byn, som användes vid OS i Lillehammer. Resten av eftermiddagen och kvällen disponerade vi för shopping och andra aktiviteter i Lillehammer. Olympiabacken Birkebeinerne Stadsvy i Lillehammer Vi var fjorton förväntansfulla Kaprifolare, som steg på bussen en solig måndagsmorgon för vår tredagarsresa till Gudbrandsdalen. Vi reste i en av Jörlandabuss handikappanpassade bussar med lift för elektriska rullstolar. Våra chaufförer, Ove och Kjell, hjälpte oss på alla sätt och bidrog starkt till att resan blev mycket minnesvärd. Mot Lillehammer Från Stenungsund reste vi vidare över nya bron vid Svinesund, förbi Oslo och Eidsvoll, där Norges grundlag utarbetades I Hamar stannade vi till för se på den olympiska skridskohallen, som har formen av ett upp- och nervänt vikingaskepp. dag med strålande solsken. Första etappen gick via Björnsonvägen genom Gausdal till Vinstra. Vi passerade författaren Björnstierne Björnsons hem i Aulestad och hela resan gick genom ett mycket vackert fjäll och dallandskap. Höstfärgerna hade precis börjat att komma fram i naturen I Vinstra bodde på 1700-talet förebilden till Peer Gynt och där berättas många sägner om honom. Hemresan gick via Peer- Gyntvägen upp över fjället. Shoppa loss i glasbutiken Hemresan till Stenungsund gick först via Gjövik, som är hemmahamnen för hjulångaren Skidbladener (guden Frejs magiska skepp) vidare till Jevnaker. Där stannade vi för ett besök på Hadelands Glasbruk. Det är ett av Norges mest besökta turistmål. Här kunde man få utlopp för sin shoppinglusta, genom att köpa glas och porslin till fabrikspriser, eller beundra allt det vackra konstglaset, som fanns utställt i de rödmålade timmerstugorna. Åter mot Stenungsund Resan gick sedan snabbt vidare förbi Oslo till Svinesund, över den gamla bron, och därefter raka spåret på E6 hem till Stenungsund. Konstglas från Hadelands Glasbruk Första dagen avslutades i Lillehammer. Det soliga vädret hade växlat om och nu var himlen grå och regntung. En lokal guide visade oss Olympiabyn med hoppbacken, centrala delar av staden med bl.a. Sigrid Undsets Bjerkebäck och friluftsmuseet Maihaugen. Utflykt i Gudbrandsdalen Tisdagen bestod av en dagsutflykt i Gudbrandsdalen. Det var en underbart härlig höst- Här mötte oss en enastående natur i vackra jordfärger med inslag av lila. Låga fjällbjörkar och andra fjällväxter dominerade landskapet. Fika på 1053 meters höjd Vi var fjorton trötta, men mycket nöjda och entusiastiska resenärer, som steg av bussen i Stenungsund på onsdagskvällen. En härlig resa hade nått sitt slut och vi längtar redan efter nästa tripp! Särskilt bra kändes det att vi denna gång kunnat ge fem assistenter möjlighet att resa med utan någon kostnad. Det var ett uppskattat initiativ, som vi hoppas kunna upprepa vid fler resor/utflykter.

3 Årgång 1, Nummer 2 Sida 3 NHR-konferensen Living with MS: Today and tomorrow Häromveckan deltog jag i den stora NHR-konferensen om MS. Vi var cirka 400 deltagare, som fick ta del av de senaste forskningsrönen kring sjukdomen av föreläsare i världsklass. För mig blev det en intressant och lärorik dag. Inte minst psykologen Dawn Langdons från London, föreläsning om Kognitiva problem vid MS, gav mig mycket att reflektera över som anhörig till en MSsjuk. Dagen inleddes med två föreläsningar om hur MS uppstår samt tänkbara orsaker till dess uppkomst. Vi vet mer än tidigare, men fortfarande för lite Brist på sol och D- vitamin, kan enligt forskarna vara orsaker till att vi har fler MS-fall i vår del av världen. Professor Ralf Gold beskrev några tyska studier om aktuella substanser, som kan komma ut som läkemedel i tablettform inom några år. Nya läkemedel kan också innebära nya risker för biverkningar. De nya läkemedlen är i första hand till för patienter med skovvis MS. Den här föreläsningen var för min del litet väl vetenskapligt presenterad med många kurvor och diagram. Dagen avslutades med två mycket intressanta föreläsningar om cellgifter, stamcellstransplantationer och stamceller som läkemedel. De tände ett hopp om att man inom en inte alltför avlägsen framtid skall kunna bota MS. Professor Jan Fagius från Uppsala, redogjorde för hur man framgångsrikt lyckats behandla 15 mycket svårt MS-sjuka patienter med transplantation av stamceller. Dessutom kostar en sådan behandling hälften av det en behandling med medicinen Tysabri kostar. Professor Robin Franklin från Cambridge, delgav oss sina forskningsresultat kring stamceller. Han beskrev i en mycket hoppfull framtidsbild, hur man kan komma att styra stamceller så att de kan reparera och nyskapa myelin kring skadade nervtrådar. Han menade att inom fem år kan det finnas läkemedel/tabletter som kan styra sådana processer. Dawn Langdon Jan Fagius Text: Jan Magnusson, Foto: Robin Franklin Informationsmöte för medlemmar med MS-diagnos Onsdagen den 24 november kl är du välkommen till Biblioteket i Kulturhuset Fregatten, Stenungsund. Jan Magnusson kommer då att berätta mer om de intryck, upplevelser och kunskaper han fått med sig från NHRkonferensen Living with MS : Today and tomorrow. Vi får tillfälle att samtala kring och diskutera var MSforskningen står idag och hur framtiden kan se ut vad gäller sjukdomen. NHR-Kaprifol bjuder på fika. Hjärtligt välkommen! Litet smått och gott... Tack till Lions Stenungsund! Genom den gåva på kr, NHR-Kaprifol fick från Lions Stenungsund, fick vi möjlighet att subventionera priset på norgeresan. Det innebar att medlemmar med behov av assistent eller hjälpare, kunde ta med dessa utan kostnad på resan. Ett varmt tack för gåvan! Ny medlem i föreningen Vi hälsar Göran Lindblad från Jörlanda varmt välkommen i NHR-Kaprifol! Ett stort tack till våra busschaufförer på Jörlandabuss! Kjell och Ove, ni gjorde en strålande insats under resan till Gudbrandsdalen!

4 KAPRIFOLEN Sida 4 Treklöverhemmet Rehab med utsikter NHR-Kaprifol inbjudna vid informationsmöte på Treklöverhemmet Den 15 september var Majsan Lithander, Janet Rutgersson, Maria Franchetti och Jan Magnusson från NHR-Kaprifol, inbjudna till Treklöverhemmet i Ljungskile. Där arbetar man återkommande med MS-teman och denna gång ville arbetsterapeuten Maria Olausson att NHR- Kaprifol skulle komma och berätta om sin verksamhet. Vi träffade ett tiotal patienter med MS, som var på Treklöverhemmet för rehabilitering. Inledningsvis berättade vi allmänt om NHR, och sedan om vår förening och hur vi arbetar i den. Café-MS är en aktivitet, som vi är glada för och den väckte stort intresse från gruppen. Vi fortsatte med att berätta kring oss själva som funktionshindrade och vår situation och vad NHR-Kaprifol kan ge oss i vår vardag. Därefter följde en intressant och livlig diskussion kring hur samhället ser på funktionshindrade och hur man kan och skall försöka påverka beslutsfattare på olika nivåer. Att alla kommuner har lokala Handikappråd är inte självklart! Vi från NHR-Kaprifol tycker att det var en trevlig och rolig stund på Treklöverhemmet. Diskussion var väldigt givande och det ställdes många frågor till oss. De flesta hade vi svar på, men inte alla. Rehab-patienterna var mycket intresserade av vår verksamhet. Där var två personer från Orust, som direkt kunde tänka sig att bli medlemmar i föreningen. Nu ser vi fram emot att få medverka vid fler sådana här träffar. Text: Jan Magnusson Tillgänglighetsanpassad badplats på Tjörn På senaste Handikapprådet på Tjörn berättade man att Kultur och Fritidsförvaltningen fått EU-pengar för att tillgänglighetsanpassa en av Tjörns badplatser. Arbetet har startat upp och förvaltningen ville ha synpunkter från Handikapprådet på vilken badplats man skall välja samt vad som krävs för att betraktas som tillgänglighetsanpassad. Föreningarna inom Handikapprådet ombads att ta frågan på remiss och komma in med svar senast den 1 november. NHR-Kaprifol har lämnat svar och synpunkter till förvaltningen. Vi föreslår att man väljer badplatsen i Låka. Där finns redan handikapptoalett samt läget är bra med tanke på vindar och vattentemperatur. Vi lyfte vidare fram att det skall finnas lämplig parkering samt vara lätt att ta sig fram till badet. Där skall finnas en ramp med räcke på två sidor och som når ned till 0,8-1 m djup. Rampen skall ha halkfri beläggning. Botten får inte bestå av dy. Handikapptoalett eller WC skall finnas. Ett låsbart utrymme med brits, lift samt hygienrullstol och där nyckel kan tillhandahållas för den som behöver. En möjlighet är att placera utrymmet där det finns en bemannad kiosk. Vi gav även referenser till Ågrenska stiftelsen med Amundön samt Askims simhall. Båda dessa anläggningar har stor erfarenhet av handikappbad. Text: Jan Magnusson Kampen om varmvattenbassängen i Kållekärr går vidare Sista ordet om stängning av varmvattenbassängen vid Tjörns vårdcentral är ännu inte sagt. Fredagen den 12 november träffar en arbetsgrupp från Handikapprådet primärvårdschefen, Torbjörn Erneholm och chefen för sjukgymnastiken, Roland Flyckt för att diskutera framtida lösningar för att hålla bassängen öppen. I arbetsgruppen finns NHR- Kaprifol representerat genom Jan Magnuson. Ett förslag är att bilda en badförening, som på ideell bas sköter bassängen. Det bästa vore naturligtvis om primärvården fortsatt höll bassängen öppen. Text: Jan Magnusson

5 Årgång 1, Nummer 2 Sida 5 Information från NHR-Västra Götaland Höstens kursprogram för år FÖRENINGSTEKNIK Plats: Regionens kontor, Edsvägen 3B, Vänersborg Datum: Lördagen den 30 oktober Tid: För vilka: Styrelseledamöter NHR RETORIK-KURS Plats: Kanslihuset, Edsvägen 3B, Vänersborg Datum: Lördagen den 13 november För vilka: Lokalföreningarnas styrelse, ca: 2 st. per förening Ordförandeträffen den 23 oktober blev tyvärr inställd. Det kom alltför många återbud på grund av sjukdom. Ny ordförandeträff planeras till ett senare tillfälle. NHR-Kaprifol kommer där att representeras av Jan Magnusson (ordf.) och Majsan Lithander (v. ordf.) JO-anmälan om riksfärdtjänst NHR har JO-anmält Östersunds kommun. Kommunen nekade förra året NHRmedlemmen Björn Lindblom, som bor i Östersundsområdet, att åka riksfärdtjänst för att kunna delta i en mg-träff på Valjeviken i Sölvesborg. Björn överklagade och Förvaltningsrätten gav kommunen bakläxa i somras och menade att kommunen borde ha beviljat riksfärdtjänst. Trots rättens ställningstagande fick Björn ändå samma rungande nej när han i år bad om riksfärdtjänst för att åka på motsvarande träff, återigen på Valjeviken. Nu vill NHR, via rättsombudet PO Bengtsson, att Justitieombudsmannen, JO, ska granska ärendet för att klargöra om Östersunds kommun har hanterat ansökan i enlighet med Förvaltningslagens bestämmelser. Lokala media i Östersund har uppmärksammat fallet, så du kan läsa mer via under Nyheter. Temadag kring bemötande av hjärnskadade Hur bemöts hjärnskadade, och vilka attityder förmedlar samhället gentemot dem? Den diskussionen låg till grund för en kunskapsdag i Tanumshede nyligen. Arrangörer var NHR Norra Bohuslän tillsammans med Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft. Bland deltagarna fanns drabbade, anhöriga och personal inom vård och omsorg. Som hjärnskadad blir man ofta bemött negativt av allmänheten. Att människor pratar över huvudet på en, eller att man inte får tala till punkt är vanliga företeelser. Genom en kunskapsdag, där skadade, anhöriga, personliga assistenter och vårdpersonal, var inbjudna, gavs möjlighet till gruppsamtal om gemensamma upplevelser. Ett sextiotal människor deltog. Ett handlingsprogram om bättre bemötande ska utarbetas efter kunskapsdagen. Nytt als-blad Nätverket för als har producerat ett nytt nummer av Als-info, vilket blir nr 3 i ordningen för året. Nyhetsbladet har skickats via e-post direkt till intresserade av als, som anmält detta till vårt register. Du kan också beställa det via bifogade beställningsblankett. Senaste nytt om nhr.se Hittills har 12 länsförbund med närmare 50 lokalföreningar haft möjlighet att komma på utbildningar om att jobba med föreningarnas sidor. Reaktionen på den nya plattformen har varit positiv, då den upplevs som mer lättarbetad än de tidigare plattformar vi jobbat med. Den närmaste tiden kommer jag att besöka ytterligare ett antal länsförbund och föreningar. Peter Andersson

6 Nyhetsblad för NHR- Kaprifol c/o Jan Magnusson Gånggriftsvägen KÅLLEKÄRR Telefon: E-post: kaprifol@nhr.se NHR-Kaprifols styrelse : Jan Magnusson (ordf.) Marie-Anne Lithander (v. ordf.) Gerd Andersson (sekr.) Lars-Erik Andersson (kassör) Janet Rutgersson (ledamot) Gunnel Åhman (suppl.) Monika Thorin (suppl.) Valberedning: Gunnel Åhman, Kay Lithander, Kommande aktiviteter November Informationsmöte för medlemmar med MS-diagnos den 24 kl Julmarknad i Spekeröds Bygdegård December Julbord 5 december kl. 12 Styrelsemöten maj 15 september 3 november 15 december 19 januari 16 februari Årsmöte preliminärt 26 februari 2011 Nästa utskick till medlemmarna beräknas komma i januari 2011 Cafe-MS Torsdag 4 november Torsdag 2 december Torsdag 4 januari 2011 Torsdag 3 februari 2011 Torsdag 3 mars 2011 OBSERVERA! Glöm inte tipsa valberedningen om förslag till ny kassör och styrelseledamot nästa mandatperiod! Vi välkomnar alla med någon neurologisk sjukdom. Man behöver inte tillhöra någon förening. Ta gärna med er en vän. Vi fikar och pratar om allting. Detta gör vi första torsdagen i månaden kl på Rokulten, Fregatten Vi ses Om ni har några frågor kontakta mig, Janet, telefon:

KAPRIFOLEN. Hösten 2010 Nyhetsblad för NHR-Kaprifol. Några ord från styrelsen. ST-tidningen skrev om Café-MS den 8 juni 2010

KAPRIFOLEN. Hösten 2010 Nyhetsblad för NHR-Kaprifol. Några ord från styrelsen. ST-tidningen skrev om Café-MS den 8 juni 2010 KAPRIFOLEN Hösten Nyhetsblad för NHR-Kaprifol Årgång 1, Nummer 2 I det här numret: Några ord från styrelsen ST-tidningen skrev om Café-MS Stängning av varmvattenbassängen på Tjörns Vårdcentral i Kållekärr

Läs mer

KAPRIFOLEN. Kallelse till Årsmöte 2011. NHR Kaprifol kallar medlemmarna till ordinarie årsmöte:

KAPRIFOLEN. Kallelse till Årsmöte 2011. NHR Kaprifol kallar medlemmarna till ordinarie årsmöte: KAPRIFOLEN Februari 2011 Nyhetsblad för NHR-Kaprifol Årgång 2, Nummer 1 I det här numret: Årsmöte 2011 1 Dagordning för årsmöte 26/2 11 2 Kallelse till Årsmöte 2011 NHR Kaprifol kallar medlemmarna till

Läs mer

KAPRIFOLEN. Du anmäler dig till Majsan, tel. 0303-77 81 90 eller Gerd, tel. 0303-77 70 60 senast lördagen den 3 september 2011.

KAPRIFOLEN. Du anmäler dig till Majsan, tel. 0303-77 81 90 eller Gerd, tel. 0303-77 70 60 senast lördagen den 3 september 2011. September 2011 Nyhetsblad för NHR-Kaprifol Årgång 2, Nummer 4 Följ med på en heldagsutflykt till 17 september! I det här numret: Följ med på en heldagsutflykt till Nordens Ark 17/9 1 Höstens teaterresa

Läs mer

KAPRIFOLEN. Medlemsnytta för vem och hur?

KAPRIFOLEN. Medlemsnytta för vem och hur? November 2011 Nyhetsblad för NHR-Kaprifol Årgång 2, Nummer 5 I det här numret: Medlemsnytta för vem och hur? Litet smått och gott... Utflykten till Nordens Ark Bad på Stenungsbaden spa Jul på Liseberg

Läs mer

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg.

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Närvarande Jan Magnusson Ordförande Åsa Lewau Johansson Kassör

Läs mer

KAPRIFOLEN. Juni 2011 Nyhetsblad för NHR-Kaprifol. Uppskattat och informativt studiebesök på Treklöverhemmet

KAPRIFOLEN. Juni 2011 Nyhetsblad för NHR-Kaprifol. Uppskattat och informativt studiebesök på Treklöverhemmet Juni 2011 Nyhetsblad för NHR-Kaprifol Årgång 2, Nummer 3 Uppskattat och informativt studiebesök på Treklöverhemmet I det här numret: Uppskattat och informativt studiebesök på Treklöverhemmet Botaniska

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid. Rådet för funktionshindersfrågor Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid. Rådet för funktionshindersfrågor Sammanträdesdatum 2 Mötets öppnande Ordförande Gunnemar Olsson öppnar mötet och hälsar välkomna. 1 Val av justerare (politiker) Göran Andersson valdes att justera dagens protokoll. 2 Dagordning Dagordning godkännes. 3 Presentationsrunda

Läs mer

KAPRIFOLEN. Årgång 2015, Nummer 1. Lördagen den 21 februari 2014 kl även i år på Billströmska Folkhögskolan, Tjörn

KAPRIFOLEN. Årgång 2015, Nummer 1. Lördagen den 21 februari 2014 kl även i år på Billströmska Folkhögskolan, Tjörn Januari Nyhetsblad för Årgång 2015, Nummer 1 I det här numret: Kallelse till årsmöte 2015 Dagordning för årsmötet Verksamhetsplan 2015 (förslag) Tartuffe torsdag 26 februari 2015 Efterlysning! Värva en

Läs mer

KAPRIFOLEN. Välkomna att titta in på Seniormässan på Orust i Kajutan vid Henåns torg. Måndagen 14 april 2014 klockan

KAPRIFOLEN. Välkomna att titta in på Seniormässan på Orust i Kajutan vid Henåns torg. Måndagen 14 april 2014 klockan April Nyhetsblad för Årgång 2014, Nummer 2 I det här numret: Seniormässa 14 april 2014 Fyrtio procent kom till årsmötet trots småregn och kyla! 1 2 Seniormässa 14 april 2014 Välkomna att titta in på Seniormässan

Läs mer

KAPRIFOLEN. Missa inte föreningens förmånligaste erbjudande! April 2012 Nyhetsblad för NHR-Kaprifol. Det firar vi med teaterbesök och middag

KAPRIFOLEN. Missa inte föreningens förmånligaste erbjudande! April 2012 Nyhetsblad för NHR-Kaprifol. Det firar vi med teaterbesök och middag April 2012 Nyhetsblad för NHR-Kaprifol Årgång 3, Nummer 2 I det här numret: NHR Kaprifol fyller 30 år! Jubileum med teater och middag Årsmötet 2012 Nya styrelsen Verksamhetsplan 2012 1 2 Missa inte föreningens

Läs mer

KAPRIFOLEN. April 2011 Nyhetsblad för NHR-Kaprifol. Årsmötet 19 mars 2011 på Billströmska Folkhögskolan. Höjd medlemsavgift för 2012. Hej Kaprifolare!

KAPRIFOLEN. April 2011 Nyhetsblad för NHR-Kaprifol. Årsmötet 19 mars 2011 på Billströmska Folkhögskolan. Höjd medlemsavgift för 2012. Hej Kaprifolare! April 2011 Nyhetsblad för NHR-Kaprifol Årgång 2, Nummer 2 Årsmötet 19 mars 2011 på Billströmska Folkhögskolan I det här numret: Årsmötet 19 mars 2011 Höjd medlemsavgift för 2012 Följ med på studiebesök

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Rådet för funktionshinderfrågor 2011-12-01 1 [5] Plats och tid: Kommunhuset, Lilla Tjörnsalen 17.30 19.30 Beslutande: Thomas Jakobsson M (SBN) Inger Bergstam M

Läs mer

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013 Anhörigcenter Foto: Sofia Sabel Kartan är beskuren och lånad från broschyren Innerstaden Kungsbacka, smakfulla upplevelser Du är välkommen att kontakta oss. Telefon: 0300-83 42 29 E-post: anhorigstod-ao@kungsbacka.se

Läs mer

Medlemsblad NR: 3 2013

Medlemsblad NR: 3 2013 Medlemsblad NR: 3 2013 Styrelsen önskar en GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR Hoppas ni har haft en skön höst och förvinter trots storm, regn, snö & kyla men över naturens lagar kan vi inte styra. Vi får alltid

Läs mer

Utbildningsdag i Umeå om förvärvad hjärnskada

Utbildningsdag i Umeå om förvärvad hjärnskada Utbildar INBJUDAN till Utbildningsdag i Umeå om förvärvad hjärnskada Tema: Konsekvenser vid förvärvad hjärnskada. Plats: Folkets Hus Vasaplan Skolgatan 59 i Umeå (lokal Pettersson Berger). Tid: Onsdagen

Läs mer

Socialförvaltningen FALUN

Socialförvaltningen FALUN 2019 Socialförvaltningen 791 83 FALUN 023-83 000 www.falun.se SOMMAREN 2019 Den här sommaren erbjuder Socialförvaltningen dessa arrangemang. En resa till Dalhalla,en tur med Gustaf Wasa.en resa till Bingsjö,en

Läs mer

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2017 Årgång 3

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2017 Årgång 3 Fyrbodals-Nytt Fyrbodals Fibromyalgiförening Nr 1, våren 2017 Årgång 3 Fyrbodals-Nytt nr 1 våren 2017 Hej! Vi hoppas att ni alla har haft det lugnt och skönt i jul! Det är inte lönt att stressa, för det

Läs mer

KAPRIFOLEN. Julbord. Välkomna! Följ med Kaprifol till Julbord på Åh stiftsgård för 100 kr!

KAPRIFOLEN. Julbord. Välkomna! Följ med Kaprifol till Julbord på Åh stiftsgård för 100 kr! Oktober Nyhetsblad för Årgång 2014, Nummer 4 I det här numret: Inbjudan till Julbord 1 Reportage från medlemsmötet Efterlysning! Reportage från Sommarsol Hjälp valberedningen med nomineringar! Vill du

Läs mer

2008 års. Verksamhetsberättelse för. Volvo IF:S Friluftssektion

2008 års. Verksamhetsberättelse för. Volvo IF:S Friluftssektion 2008 års Verksamhetsberättelse för Volvo IF:S Friluftssektion Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2008. Styrelsen i VIF:s Friluftssektion har efter avslutat årsmöte 08 konstituerat på följande

Läs mer

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING 2012 Nr: 2 BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING Museets öppettider: Lördag-söndag under juni-augusti kl.11.00-15.00 Grupper hela året Årsmötet 28 mars i Övergransgården sidan 2 Torpbesök i tid

Läs mer

Välkommen som medlem!

Välkommen som medlem! Välkommen som medlem! Välkommen till Reumatikerförbundet! Vi är glada att du valt att bli medlem hos oss. Tillsammans med dig är vi idag Sveriges största organisation för reumatiker med nära 50 000 medlemmar

Läs mer

Utbildningsdag i Halmstad om förvärvad hjärnskada

Utbildningsdag i Halmstad om förvärvad hjärnskada Utbildar 30 år INBJUDAN till Utbildningsdag i Halmstad om förvärvad hjärnskada Tema: Konsekvenser vid förvärvad hjärnskada. Plats: Aulan på lasarettet (Lasarettsvägen) i Halmstad. Tid: Tisdag 25 september

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 2. 2014

DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94

Läs mer

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~ Styrelsen inleder Under våren och sommaren har CISV Linköping många roliga saker på gång som vi har försökt samla här. Två gånger om året kommer CISV Linköping att skicka ut ett informationsblad, ett vårblad

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Kära Unionen-Senior! Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna höstens program attraktivt! Fredriksdals köksträdgård Utfärd till Wanås

Läs mer

MEDLEMSBLADET. juli - september

MEDLEMSBLADET. juli - september MEDLEMSBLADET juli - september Kansli Öppettider på kansliet Kansliet är bemannat tisdag och onsdag kl. 09 15 (stängt för lunch kl. 12.00-12.30) och fredagar kl. 10-14 av vår kanslist Annie. Övriga tider

Läs mer

Aktiviteter. Program Höst Rådgivning för personer med funktionsnedsättning

Aktiviteter. Program Höst Rådgivning för personer med funktionsnedsättning Aktiviteter Program Höst 2017 Rådgivning för personer med funktionsnedsättning LaSSe Brukarstödcenter för dig som söker information & kvalificerad rådgivning LaSSe Brukarstödcenter arbetar på uppdrag

Läs mer

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg!

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Du som själv har antikroppar eller om ditt barn har det är hjärtligt välkommen till denna träff/kurs. Detta är ett unikt tillfälle

Läs mer

Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2017

Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2017 Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2017 Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående Lenitha Petersson, Anhörigsamordnare Omsorgsförvaltningen Nybro kommun Telefon 0481-456 69

Läs mer

DE NORDISKE HOSPITALS LEGE

DE NORDISKE HOSPITALS LEGE - 1 - (3) DNHL-Nytt ÅRGÅNG 22 NR 2/2014 DNHL-Nytt ges ut av DNHL:s AU vid ca tre/fyra tillfällen under året och syftet är att vara ett språkrör mellan presidiet för Samarbetsorganisationen DE NORDISKE

Läs mer

MEDLEMSINFORMATION

MEDLEMSINFORMATION MEDLEMSINFORMATION 3 2014 April har varit mer besvärlig än vanligt för alla allergiker, men aprilvädret nu i maj med regn nästan varje dag hoppas jag minskar mängden pollen i luften. Trots mycket pollen

Läs mer

Anhörigstödets verksamhet Program för hösten 2016

Anhörigstödets verksamhet Program för hösten 2016 Anhörigstödets verksamhet Program för hösten 2016 Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående Lenitha Petersson, Anhörigsamordnare Omsorgsförvaltningen Nybro kommun Telefon 0481-456

Läs mer

KAPRIFOLEN. Årgång 2016, Nummer 1. Som ni ser så är årsmötet mycket tidigare i år än de föregående åren.

KAPRIFOLEN. Årgång 2016, Nummer 1. Som ni ser så är årsmötet mycket tidigare i år än de föregående åren. Januari Nyhetsblad för Årgång 2016, Nummer 1 I det här numret: Årsmöte 2016 6 februari Dagordning inför årsmötet Verksamhetsplan 2016 1 2 3 Kallelse till Kaprifols Årsmöte 2016 Neuroförbundet Kaprifol

Läs mer

Utbildningsdag i Uppsala om förvärvad hjärnskada

Utbildningsdag i Uppsala om förvärvad hjärnskada Utbildar INBJUDAN till Utbildningsdag i Uppsala om förvärvad hjärnskada Tema: Konsekvenser vid förvärvad hjärnskada. Plats: Missionskyrkan i Uppsala. Tid: Tisdagen den 8 mars 2016 kl. 9.00 17.00 (registrering

Läs mer

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2016 Årgång 2

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2016 Årgång 2 Fyrbodals-Nytt Fyrbodals Fibromyalgiförening Nr 1, våren 2016 Årgång 2 Fyrbodals-Nytt nr 2 våren 2016 Hej alla medlemmar! Vi hoppas att ni alla har haft en bra höst och en skön och avkopplande julledighet!

Läs mer

Reumatikerföreningen Skara-Götene

Reumatikerföreningen Skara-Götene Reumatikerföreningen Skara-Götene Ordföranden har ordet: Hjärtat skall gro av drömmar, Annars är hjärtat armt Liv, ge oss regn som strömmar Liv, ge oss sol och varmt Så blir det ax omsider, Och med ett

Läs mer

TRANÅS VATTENSPORTCLUB ALLA AKTIVITETER

TRANÅS VATTENSPORTCLUB ALLA AKTIVITETER TRANÅS VATTENSPORTCLUB ALLA AKTIVITETER 2017-18 Anmälan Till Fridykaravslutning 2017 Söndagen den 11 juni är det dags att avsluta säsongen för klubbens alla fridykare med familj. Vi kommer att träffas

Läs mer

4H:S NATIONELLA KONFERENS

4H:S NATIONELLA KONFERENS Nominera en 4H:are idag 4H:S NATIONELLA KONFERENS I 25-27 JANUARI 2019 I NORRKÖPING I INSPIRATION LÄGERINSPIRATION MED NORGES 4H MEMBERSKY SKATTJAKT NATUR HJÄRT- OCH LUNGRÄDDNING 4H:S NATIONELLA KONFERENS

Läs mer

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar!

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Till vår förenings 21:a årsmöte, den 12:e mars, hade 75 medlemmar infunnit sig. Efter årsmötesförhandlingarna höll vår inbjudne föreläsare, Gunnar Henningsson,

Läs mer

Neuroförbundet Västervik

Neuroförbundet Västervik Neuroförbundet Västervik org.nr. 833600 8175. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2 0 1 3 1. Styrelsen för Neuroförbundet Västervik får härmed överlämna Verksamhetsberättelsen för. 1 januari 31 december 2013 Inledning.

Läs mer

MEDLEMSINFORMATION

MEDLEMSINFORMATION MEDLEMSINFORMATION 1 2018 Reeli Bendiksen, ledamot i lokalföreningens styrelse, gick bort 14 januari i år. Reeli blev medlem i föreningen 2006 och valdes in som ersättare i styrelsen 2010. Reeli blev 83

Läs mer

Senaste nytt från Anhörigstödet. Hösten 2015

Senaste nytt från Anhörigstödet. Hösten 2015 Senaste nytt från Anhörigstödet Hösten 2015 Under hösten finns det möjlighet att vara med i samtalsgrupper, gå på caféer, må gott aktiviteter m.m. Tillsammans med de olika aktörerna hälsar vi er hjärtligt

Läs mer

Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2011.

Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2011. Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2011. Styrelsen i VIF:s Friluftssektion har efter avslutat årsmöte 2011 konstituerat på följande vis. Ordf. Mikael Bernsten V. Ordf. Anders Abrahamsson

Läs mer

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus BJÖRKEKÄRR Vårprogram 2018 SPF Seniorerna Björkekärr har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på Björkekärrshus Rosendalsgatan 10 i Björkekärr Alla är hjärtligt välkommna 1 Månadsmöten våren

Läs mer

DHR Ängelholm NR

DHR Ängelholm NR DHR Ängelholm NR. 1. 2017 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se DHR Ängelholm Åsbogatan 40 26251 Ängelholm.

Läs mer

Anhörigstöd. Program hösten ulricehamn.se. Foto: Helena Lundberg

Anhörigstöd. Program hösten ulricehamn.se. Foto: Helena Lundberg Anhörigstöd Program hösten 2018 Foto: Helena Lundberg ulricehamn.se Tar du hand om någon som behöver din hjälp? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en person i

Läs mer

Att leva hela livet 2014

Att leva hela livet 2014 Att leva hela livet 2014 En konferens om förvärvade hjärnskador TORS, FRE 13 14 NOVEMBER Arrangörer Dalheimers hus Social resursförvaltning/göteborgs Stad Björkbacken rehabilitering och aktivering SDF

Läs mer

Ytterligare skäl för att du skall bli medlem Du är välkommen att deltaga i Hjärt- och Lungsjukas olika aktiviteter och cirklar.

Ytterligare skäl för att du skall bli medlem Du är välkommen att deltaga i Hjärt- och Lungsjukas olika aktiviteter och cirklar. HÖSTPROGRAMMET 2017 1 Du är välkommen till oss Hos oss kan du hitta någon att prata med, någon som lyssnar och som har samma erfarenheter av sjukdomen som du har. Det är medlemmarnas samlade livserfarenheter

Läs mer

Välkommen till en ny höst!

Välkommen till en ny höst! Vårresan till Gränna Den 23 maj åkte ett glatt gäng till Gränna. Vi fikade på ett mysigt café, tittade på ljustillverkning, smakade på choklad och fick se hur de tillverkar den. Sedan fick vi se hur man

Läs mer

Foto: Per-Arne Andersson

Foto: Per-Arne Andersson Foto: Per-Arne Andersson Föreningsbladet Program våren 2018 I Motala kommun finns en arbetsgrupp som arbetar inom LSS för att du ska få en bra och meningsfull fritid. Detta häfte är ett exempel på vad

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 3. 2015

DHR Ängelholm NR. 3. 2015 DHR Ängelholm NR. 3. 2015 Utsikt från hotellets altan på sommarresan 2015 i Bohuslän ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94 MOBIL. 070 52 169 41 STYRELSELEDAMÖTER. MARIANNE WINSTEDT 0431-187 57 MOBIL.

Läs mer

När du behöver HJÄLP & STÖD. i vardagen

När du behöver HJÄLP & STÖD. i vardagen När du behöver HJÄLP & STÖD i vardagen OMSORG & VÅRD - Landskrona stad Människor kan i livets olika faser behöva omsorg eller socialt stöd för att klara vardagen och leva ett gott liv. Vi föds och lever

Läs mer

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 Hej! Jippie, våren är här med den vackra solen och de ljusa löftesrika dagarna. Mänskligheten har vaknat och kravlar ur sina vinterbon för att välkomna våren. Underbart!

Läs mer

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 1 STYRELSEN Viggen Tele,mail Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Vice ordförande Åsa Lundvall 08-580 172 55 asa.lundvall@comhem.se Kassör & Lägeransvarig Katarina Ejergård 08-87 85 87 ninaejergard@hotmail.com

Läs mer

Höstens Fritidsprogram

Höstens Fritidsprogram Höstens Fritidsprogram 2011 Hej, Nu är det dags för ett nytt fritidsprogram. I höstens program hoppas jag att du hittar något kul att göra. Glöm inte att titta in på Fritidens hemsida www.fffvarberg.se

Läs mer

Medlemsblad. NHR Motala Vadstena December 2010

Medlemsblad. NHR Motala Vadstena December 2010 NHR Motala Vadstena December 2010 Medlemsblad 2011 års bad och rekreationsresa går till Malloca! Läs mer på sista sidan. Årets firar vi Kärleksvecka traditionsenligt med kaffe och kärlekstårta tillsammans

Läs mer

Organisationen för dig med neurologisk sjukdom eller funktionsnedsättning

Organisationen för dig med neurologisk sjukdom eller funktionsnedsättning Organisationen för dig med neurologisk sjukdom eller funktionsnedsättning Neurologiskt Handikappades RIksförbund Välkommen till oss! I nom Neurologiskt Handikappades Riksförbund (NHR) vet vi hur det är

Läs mer

Fjällvandring 2018 med TVM Äventyrsgrupperna Mälardalen. Romsdalsfjella

Fjällvandring 2018 med TVM Äventyrsgrupperna Mälardalen. Romsdalsfjella version 1 Fjällvandring 2018 med TVM Äventyrsgrupperna Mälardalen Romsdalsfjella Häng med på årets roligaste resa! en fjällvandring full av upplevelser och gemenskap Romsdalsfjella i västra delen av Norge.

Läs mer

25/7-17/9 2015. Här är några av sommarens aktivitetern: Teater i Gunneboskogen 2/7. Strandkväll i Åsa 20/8

25/7-17/9 2015. Här är några av sommarens aktivitetern: Teater i Gunneboskogen 2/7. Strandkväll i Åsa 20/8 Fritidsverksamhet för dig som har funktionsnedsättning Sommarprogram 25/7-17/9 2015 Här är några av sommarens aktivitetern: Teater i Gunneboskogen 2/7 Strandkväll i Åsa 20/8 Kvällsutflykt till Flusåsparken

Läs mer

FUB verksamhet hösten 2013

FUB verksamhet hösten 2013 FUB verksamhet hösten 2013 Bad Vi disponerar Herrljunga Simhall, där lilla bassängen är extra uppvärmd. Separata duschrum finnes och tag med fikapengar. Start: Onsdag 11 september Tid: kl. 18.30 20.00

Läs mer

Neurologisk rehabilitering

Neurologisk rehabilitering Neurologisk rehabilitering I den här rapporten finner du svar på hur Neuroförbundets medlemmar ser på möjligheten att få rehabilitering i ert landsting. Vi jämför svaren på de enkäter vi gjort åren 7 och

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Resor & lägerprogrammet Inbjudan till FUB:s Årsmöte Talldungen, Haverdal 2015 (Ansökan kan laddas ned på www.fubjonkoping.org eller hämtas på FUB-Gården) Reportage från

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 2015-01-25 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

Min tid i Bryssel. Onsdag 12 nov 2008:

Min tid i Bryssel. Onsdag 12 nov 2008: Min tid i Bryssel Onsdag 12 nov 2008: Klockan ringde 03:15 och jag har aldrig varit så trött i hela mitt liv. Det var väldigt nära att jag direkt somnade om för just då kändes en hel natts sömn viktigare

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017 Tjörns Fotoklubb Verksamhetsberättelse för 2017 Under året har vi haft 56 betalande medlemmar, styrelsen har haft 6 protokollförda sammanträden förutom årsmötet. Styrelsen har haft följande sammansättning

Läs mer

Vårens och sommarens program 2017

Vårens och sommarens program 2017 Nyby Bygdegård www.nybybygdegard.se Vårens och sommarens program 2017 Här kommer programmet för vårens och sommarens aktiviteter med Nyby Bygdegårdsförening. Som du kanske vet har föreningen fått en ny

Läs mer

Föreningsbladet Program höst en 2017

Föreningsbladet Program höst en 2017 Foto: Rudi Zaloga Föreningsbladet Program hösten 2017 I Motala kommun finns en arbetsgrupp som arbetar inom LSS för att du ska få en bra och meningsfull fritid. Detta häfte är ett exempel på vad som finns

Läs mer

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 MÅNDAG 15/9 Vi träffades tidigt på morgonen, för att ta tåget till Kastrup. Därifrån flög vi till Budapest, sen vidare till Sarajevo. Kärt återseende med regn. Vi tog taxi till

Läs mer

Vi önskar er ett trevligt sportlov!

Vi önskar er ett trevligt sportlov! Sportlovsprogram Sportlovsprogrammet 2018 I sportlovsprogrammet publiceras Fritid- och Kulturs verksamheter i samarbete med förenings- och näringsliv. I år deltar de tre fritidsgårdarna Annelund, Julius

Läs mer

FUB verksamhet Våren 2014

FUB verksamhet Våren 2014 FUB verksamhet Våren 2014 Bad Vi disponerar Herrljunga Simhall, där lilla bassängen är extra uppvärmd. Separata duschrum finns och tag med fikapengar. Start: Onsdag 15 januari Tid: kl. 18.30 20.00 Plats:

Läs mer

Utbildningsdag i Borlänge om förvärvad hjärnskada

Utbildningsdag i Borlänge om förvärvad hjärnskada Utbildar 30 år INBJUDAN till Utbildningsdag i Borlänge om förvärvad hjärnskada Tema: Konsekvenser vid förvärvad hjärnskada. Plats: Fornby folkhögskola, Fornbyvägen i Borlänge. Tid: Tisdag 27 november 9.00

Läs mer

KAPRIFOLEN. Årgång 2014, Nummer 1. Lördagen den 22 februari 2014 kl. 13 17 även i år på Billströmska Folkhögskolan, Tjörn

KAPRIFOLEN. Årgång 2014, Nummer 1. Lördagen den 22 februari 2014 kl. 13 17 även i år på Billströmska Folkhögskolan, Tjörn Februari Nyhetsblad för Årgång 2014, Nummer 1 I det här numret: Kallelse Årsmötet 22 febr. 2014 Dagordning för årsmötet 1 2 Kallelse till Årsmöte 2014 Neuroförbundet Kaprifol kallar medlemmarna till ordinarie

Läs mer

Medlemsblad Sommar 2017

Medlemsblad Sommar 2017 Medlemsblad Sommar 2017 Kära medlem, Snart är det dags för vårterminens avslut med vår återkommande Sommarfest lördag den 10e juni. Vi vill tacka alla er för ert stöd och engagemang, det är mycket givande

Läs mer

ETTAN nr 2/16. Malmöavdelningen. Ordförande har ordet

ETTAN nr 2/16. Malmöavdelningen. Ordförande har ordet Malmöavdelningen ETTAN nr 2/16 Ordförande har ordet Visions Malmö avdelning var i Stockholm den 4-5/4 tillsammans med Vision avdelningarna från Stockholm och Göteborg för att träffa ordförande Veronica

Läs mer

KAPRIFOLEN. Julbord. Välkomna. Några ord från ordföranden. NHR Kaprifol Livslust, delaktighet och framtidstro för alla!

KAPRIFOLEN. Julbord. Välkomna. Några ord från ordföranden. NHR Kaprifol Livslust, delaktighet och framtidstro för alla! November 2012 Nyhetsblad för NHR-Kaprifol Årgång 3, Nummer 4 I det här numret: Några ord från ordföranden Julbord 9 december Marika underhöll på medlemsmötet ST-tidningen har uppmärksammat oss! NHR Kaprifols

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 NEUROFÖBUNDET KUNGSBACKA LOKALFÖRENING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 NEUROFÖBUNDET KUNGSBACKA LOKALFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 NEUROFÖBUNDET KUNGSBACKA LOKALFÖRENING Styrelsen för Neuroförbundet Kungsbacka lokalförening får härmed avge följande årsberättelse för verksamhetsåret 2015. MEDLEMSANTALET Föreningens

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2 Ta steget! Järfälla kyrka Kyrkvägen 8 Maria kyrka Vasavägen 25 S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1 Viksjö kyrka Agrargränd 2 Konfirmation 2015/16 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle

Läs mer

Utvärdering av inspirationsdagar i Örnsköldsvik och Söråker Tillsammans kan vi bättre

Utvärdering av inspirationsdagar i Örnsköldsvik och Söråker Tillsammans kan vi bättre 2013-03-23 Utvärdering av inspirationsdagar i Örnsköldsvik och Söråker Tillsammans kan vi bättre Bakgrund Inom satsningen Bättre liv för sjuka äldre 2013 anordnade Demensnätverket i Västernorrland tillsammans

Läs mer

Välbesökt årsmöte på Billströmska

Välbesökt årsmöte på Billströmska April 2013 Nyhetsblad för NHR-Kaprifol Årgång 4, Nummer 2 I det här numret: Resa till Valjeviken i 11 14 augusti 2013 Resa till Valjeviken 11 14 augusti Välbesökt årsmöte på Billströmska Se La Cage Aux

Läs mer

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015 Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015 Anhörigstöd inom Vård och Omsorg Vi vänder oss till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en närstående i din närhet som inte klarar av vardagen

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009

Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009 Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009 Tyresö Förenings Råd till gagn för Tyresös kultur- och idrottsliv Så här har föreningsrådet tagit form Under en föreningskonferens till Åland

Läs mer

Dan öppnar vår julfest 2011 och hälsade alla hjärtligt välkomna och lämnar ordet vidare till

Dan öppnar vår julfest 2011 och hälsade alla hjärtligt välkomna och lämnar ordet vidare till Hela Naturhistoriska hade jul fest när vi hade vårt JULMÖTET den 4 dec. Dan öppnar vår julfest 2011 och hälsade alla hjärtligt välkomna och lämnar ordet vidare till Håkan Kronholm som guidade oss genom

Läs mer

Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT. Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2

Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT. Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2 Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2 Skoterutflykt Ekonomiska föreningens skoterutflykt blir i år lördagen den 20 mars. Färden

Läs mer

Det händer hos oss! program. vår/sommar. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen

Det händer hos oss! program. vår/sommar. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen Det händer hos oss! program vår/sommar 2014 Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen Vem berörs av anhörigstöd? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en person

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

Välkommen till AKC Årsmöte

Välkommen till AKC Årsmöte Nr 127, mars 2015 Välkommen till AKC Årsmöte Datum: söndag den 15 mars 2015 Tid: 14:00 Plats: Föreningens lokaler I och med detta meddelas följande: 1- Kallelse, dagordning, verksamhetsrapport * Du kallas

Läs mer

Neurologisk rehabilitering

Neurologisk rehabilitering Neurologisk rehabilitering I den här rapporten finner du svar på hur Neuroförbundets medlemmar ser på möjligheten att få rehabilitering i ert landsting. Vi jämför svaren på de enkäter vi gjort åren 2007

Läs mer

NEURO KARLSKOGA-DEGERFORS

NEURO KARLSKOGA-DEGERFORS NEURO KARLSKOGA-DEGERFORS Ytterligare ett år har gott och det är åter dags för vårt årsmöte. Vi samlas till årsmötesförhandlingar Lördagen den 16 mars kl.15:00, föreningslokalen Skogsrundan 2 Karlskoga.

Läs mer

Tillgänglighetsmarsch och hearing om funktionshinderpolitik i Helsingborg.

Tillgänglighetsmarsch och hearing om funktionshinderpolitik i Helsingborg. Tillgänglighetsmarsch och hearing om funktionshinderpolitik i Helsingborg. 6 september 2014 avmarsch från Gustav Adolfs torg kl 11.30. Vi finns på facebook, Tillgänglighetsmarschen i Helsingborg Varför

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Alice Lönnemalm Jonathan Andersson jobbar tisdagskvällar Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer

Läs mer

Dolomiterna 2010. Vi kommer att bo på landstypiska hotell ( två hotellbyten ), med halvpension, d.v.s. frukost och middag ingår.

Dolomiterna 2010. Vi kommer att bo på landstypiska hotell ( två hotellbyten ), med halvpension, d.v.s. frukost och middag ingår. Dolomiterna 2010 Kurvor och bergspass i mängder, bra vägar, fantastisk natur, och mat i toppklass. Dolomiterna är med andra ord det perfekta motorcykelresmålet. Bergspassen, vägarna och naturen i Sydtyrolen

Läs mer

Anhörigstödets verksamhet Program för hösten 2018

Anhörigstödets verksamhet Program för hösten 2018 Anhörigstödets verksamhet Program för hösten 2018 Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående Lenitha Petersson, Anhörigsamordnare Omsorgsförvaltningen Nybro kommun Telefon 0481-456

Läs mer

Senaste nytt från Anhörigstödet. Hösten 2015

Senaste nytt från Anhörigstödet. Hösten 2015 Senaste nytt från Anhörigstödet Hösten 2015 Under hösten finns det möjlighet att vara med i samtalsgrupper, gå på caféer, må gott aktiviteter m.m. Tillsammans med de olika aktörerna hälsar vi er hjärtligt

Läs mer

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo!

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! Det började för många år sedan när jag och min fd fru, mina föräldrar och min farmor åkte till Oppdal i Norge. Vi skulle besöka farmors syster mm. Farmor

Läs mer

Januari Torsdag den 26 januari kl Lunchträff restaurang Båtsmannen Växjö Självkostnadspris anmälan Eivor senast måndag samma vecka

Januari Torsdag den 26 januari kl Lunchträff restaurang Båtsmannen Växjö Självkostnadspris anmälan Eivor senast måndag samma vecka Som vanligt har vi våra fasta träffar. uppdaterad 2017-05-30 Flitiga fingrar, för oss som vill träffas och prata och skapa lite tillsammans ca. 3-5 ggr/termin. För mer information, Ingrid 0470-241 40 Träff

Läs mer

Stolthet& företagande

Stolthet& företagande SFÖ presenterar Stolthet& företagande Inbjudan till SFÖ:s konferens 9 11 maj 2014 i Jönköping Huvudsponsor 2014 Vi i konferensgrupp 2014 hälsar er varmt välkomna till tre dagar i Jönköping med massor av

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2003-11-20

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2003-11-20 Handikapprådet 2003-11-20 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 20 november 2003 kl 19.00. Handikappföreningarna träffas kl 18.00 Anhörig-

Läs mer

Medlemsblad höst/vinter 2011

Medlemsblad höst/vinter 2011 Medlemsblad höst/vinter 2011 Välkommen till en höst och vinter med spännande aktiviteter och tävlingar! Ordföranden har ordet Hej! Jag heter Katharina Dahl och är ordförande i Gota Western Riders sedan

Läs mer

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 26-27 april 2014

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 26-27 april 2014 Till alla Klippans sektioner och FUB:s länsförbund och lokalföreningar Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 26-27 april 2014 Hej! Riks-Klippans styrelse bjuder in till konferens för alla ordföranden

Läs mer