Lägesrapport 1 för planeringsprojekt som fått stöd av delegationen för hållbara städer under 2010

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lägesrapport 1 för planeringsprojekt som fått stöd av delegationen för hållbara städer under 2010"

Transkript

1 Org nr Boverks nr KRISTER SCHULTZ, EXPL KONTORET Ingmarie Ahlberg Miljö och teknik Lägesrapport 1 för planeringsprojekt som fått stöd av delegationen för hållbara städer under 2010 Norra Djurgårdsstaden - en miljöstadsdel i världsklass Inledning - huvudprojektets inriktning och vision Kommunfullmäktige i Stockholms stad beslutade den 19 oktober 2009 att Norra Djurgårdsstaden ska utgöra ett särskilt miljöprofilerat stadsutvecklingsområde. En utgångspunkt för områdets utveckling är att lära av erfarenheterna från Hammarby Sjöstad och att bygga nästa generations miljöstadsdel som kan bli ett internationellt föredöme när det gäller hållbar stadsutveckling Visionen för stadsdelen formuleras enligt följande ( Övergripande program för miljö och hållbar stadsutveckling i Norra Djurgårdsstaden - (Stockholm Royal Seaport ): Stadsdelen ska kombinera den moderna storstadsmänniskans krav och förväntningar med ett klimat- och miljöarbete som leder till en klimatpositiv stadsdel. Smarta systemlösningar ska minimera energianvändningen, avfallet och transportbehovet. En genomtänkt resurshushållning och klok återvinningsfilosofi som bygger på en kretsloppsmodell ska placeras i främsta rummet. Avancerad informations- och kommunikationsteknologi ska möjliggöra mätning, visualisering och styrning av infrastruktur och intelligenta fastigheter. Innovationsverksamhet ska bidra till utveckling av hållbara lösningar och en kontinuerlig uppföljning ska säkerställa att högt ställda mål nås. Norra Djurgårdsstaden ska vara en funktionsblandad stadsdel med varierade typologier och upplåtelseformer och hög arkitektonisk kvalitet ett stadsrum som är levande och tillgängligt för alla. Stadsutvecklingsområdet ska integreras väl med omgivande befintliga områden och bilda en gemensam stadsdel där utveckling av stad, hamn och natur sker i samverkan. Norra Djurgårdsstaden ska erbjuda en mycket attraktiv och modern boendemiljö. Storstadens dynamik ska avspeglas i mångfalden av boendeformer och utbudet av 1 (12)

2 service, kultur och nöjen. Boende, service och offentliga miljöer ska utmärkas av tillgänglighet och modernitet. Boende och verksamma ska ges stort utrymme för egna initiativ som leder till trivsel och hög livskvalitet. Park- och grönområden och närheten till vatten ska ge boende i området goda möjligheter till rekreation och avkoppling. Norra Djurgårdsstaden ska bidra till innovation, utveckling och marknadsföring av svensk miljöteknik och kunnande inom hållbar stadsutveckling som leder till internationellt samarbete och export. Övergripande mål De övergripande målen för Norra Djurgårdsstaden innehåller mål för klimatet samt ekologisk hållbarhet, social hållbarhet och ekonomisk hållbarhet enligt följande: Mål för klimatet - Klimatpositiv stadsdel - Fossilfri år År 2020 understiger CO2-utsläppen 1,5 ton per person (CO2- ekvivalenter) - Anpassa till kommande klimatförändringar Mål för ekologisk hållbarhet - Låg användning av energi, material, vatten och andra naturresurser - Begränsad miljö- och hälsopåverkan - Fokus på hållbar energianvändning, kretsloppslösningar, miljöeffektiva transporter- och byggnader samt hållbara produktions- och konsumtionsmönster - Stadsdel med en grönstruktur som stöder och utvecklar ekosystemet och den biologiska mångfalden samt upprätthållandet av värdefulla ekosystemtjänster. Mål för social hållbarhet - Stadsdel med hållbara livsstilar där det är lätt att göra rätt och där boende och verksamma utvecklar sin kunskap och förmåga att leva och verka hållbart. - Stadsdel som inbjuder boende och verksamma till egna initiativ för skapande av trivsel och en hög livskvalitet med god hälsa, sociala relationer och liten miljöbelastning. 2 (12)

3 - Social integration och samverkan främjas genom blandade -upplåtelseformer såsom bostadsrätt och hyresrätt, bostäder i olika storlekar och integration med befintlig bebyggelse. - Norra Djurgårdsstaden är en funktionsblandad och trygg stadsdel med integrerade verksamheter, bostäder, service, tillgänglig hälsovård och utbildning och med ett varierat stadsrum som är levande och tillgängligt för alla under dygnets timmar. - Norra Djurgårdsstaden erbjuder goda möjligheter till rekreation och kultur med närhet till park- och grönområden samt till kulturaktiviteter inom stadsdelen. Mål för ekonomisk hållbarhet - I Norra Djurgårdsstaden återanvänds marken på effektivt sätt med en god blandning av befintligt och nytt och där den kulturhistoriska bebyggelsemiljön värnas och tillvaratas. - Norra Djurgårdsstaden är en ekonomiskt vital stadsdel som blandar bostäder, service och kommersiell verksamhet och som erbjuder boende och verksamma ett lokalt utbud av miljöprofilerad handel och service samt avancerade IKT-tjänster tillgängliga för alla. - Norra Djurgårdsstaden bidrar till innovation, utveckling och marknadsföring av svensk miljöteknik och kunnande inom hållbar stadsutveckling samt utveckling av hållbara verksamheter med hållbara produkter och tjänster. - Vid byggande av Norra Djurgårdsstaden gäller principen om Life Cycle Cost (LCC) vilken innebär att inte enbart kostnaden för investeringen står i fokus utan kostnader under husets/anläggningens hela livslängd. Ansökan till Delegationen för Hållbara städer Exploateringskontoret i Stockholms stad ansökte om medel hos delegationen för Hållabra städer för ett antal förstudier och utredningar kopplat till miljöprofilarbetet i Norra Djurgårdsstaden. De sex delprojekt som delegationen bedömde kunna ge mycket stor effekt gällande minskning av utsläpp av växthusgaser och därför beviljades medel var följande: 1. Inventering av olika ICT applikationer 2. Inventera och samla samtliga ICT initiativ och aktörer som finns idag 3. Framtidsverkstad i innovation och utveckling för klimatsmart boende 4. Framtida energibehov för värme och kyla 5. Förstudie av olika sorters energisystemlösningar för byggnader 6. Förstudie gällande realtidsdata från Smart Grid systemet 3 (12)

4 Lägesrapportering för de sex planeringsprojekten 1. Inventering av olika ICT applikationer Uppdraget: Inventering av olika ICT applikationer som kan vara aktuella att tillämpa i syfte att underlätta en klimatsmart sätt att leva allt i syfte att uppnå stadsdelens starka klimat- vision. Inventeringen kommer att vara bred och bygga på studier av best practice idag i städer och stadsdelar. Vi vill genomföra piloter där effektiva telekomlösningar används för att reducera CO2 utsläpp. Utsläppsminskning kan ske dels genom att reducera resor generellt och dels genom att optimera de resor som behöver göras på en mängd olika sätt. Primära målgrupper är arbetsplatser i tex NDS och samhällstjänster tex vårdcentraler. Inventeringen av olika ICT applikationer har uppdragits åt Ericsson AB och deras kostnader för projektet beräknades till SEK. Projektbeskrivning och verksamheten hittills Med användande av Ericssons internationella satsning på olika smart sustainable city solutions har faktainsamling och inventering av olika tekniska lösningar gjorts. Ericsson har gjort ett antal egna studier (via Ericsson Research) samt deltagit i internationella projekt som visar på reduktionspotentialen när ICT applikationer används. Ericsson har också publicerat ett antal rapporter inom ämnet Life Cycle Assessment, enskilt, tillsammans med mobiloperatörer samt tillsammans med högskolor (KTH). Områdena som berörts är främst inom resereduktion, materialreduktion tex minskat papper, minskade byggnader. Ericsson har börjat utveckla ett citykoncept (sustainable city concept) där en komponent handlar om att beskriva hur målen i den hållbara staden kan nås genom att använda ICT. Ericsson har också utvecklat och presenterat ett Mobility Management koncept, Carbon Smart Commuting, som ser till helheten när det gäller att inkludera mål, olika aktörer samt beteendeförändringar. Sustainable city concept kommer att levereras innan sommaren 2011 och i detta koncept kommer inventering av ICT applikationer att ingå. Ekonomisk Uppföljning Ericssons kostnad beräknas till : Under 2010 har SEK upparbetats (ca 450 mh (intern kalkylkostnad är 865 SEK/h). 4 (12)

5 Målgrupp Avstämning med Norra Djurgårdsstadens miljö- och hållbarhetsstrateg och deltagande organisationer. Resultat kommer att redovisas i form av allmän rapport och tillhörande presentationsmaterial för Norra Djurgårdsstaden, för relevanta organisationer, i relevanta forum samt presenteras på ericsson.com. 2. Inventera och samla samtliga ICT initiativ och aktörer som finns idag Uppdraget Inventera och samla samtliga ICT initiativ och aktörer som finns idag i stadsdelsutveckling i Stockholm och särskilt då för NDS. Tex S-box, Smart Grid, Ericsson, mobila system för av kolidioxid mätning av transporter med hjälp av PEER (KTH). Syftet med förstudien bör vara att försöka hitta en gemensam strategi som kan delas av ett större flertal av aktörerna i NDS (byggherrar, fastighetsbolag, staden, energibolag, kommunikations bolag) Projektet har uppdragits åt Ericsson AB och dess kostnad är beräknat till SEK. Projektbeskrivning och verksamheten hittills Med användande av Ericssons internationella satsning på olika smart sustainable city solutions har faktainsamling och inventering av olika tekniska lösningar gjorts. Med beaktande av de krav på hållbar stadsutveckling som finns för detta uppdrag har en större förstudie definierats i nära samarbete med Swedish ICT och TeliaSonera. Denna förstudie, Stockholm Royal Seaport Smart Communication startade formellt och skall vara färdig Delresultat i form av olika arbetspaket har redovisats i en gemensam workshop med ca 40 inbjudna forskare från Swedish ICT (SICS, Acreo, Viktoria, Interactive Institute, St Anna Stiftelsen och Imego). I arbetet med kommunikationsinfrastruktur deltar också Stokab. Dessa arbetspaket täcker ett brett spektrum av olika potentiella lösningar för en klimatsmartare stadsutveckling med fokus på lösningar inom sektorerna Hälsa (äldrevård /hemvård) och Transportsystem, inkl elbilar. Inom smart grids pågår arbete som rapporteras inom Stockholm Royal Seaport Urban Smart Grid projektet tillsammans med ABB, Fortum, Electrolux, Stockholms Hamn, KTH, II och byggbolag i NDS. Ekonomisk Uppföljning Ericssons kostnad beräknas till : 5 (12)

6 Under 2010 har 610 mh upparbetats (intern kalkylkostnad är 865 SEK/h) kr. Målgrupp Resultat kommer att redovisas i form av allmän rapport och tillhörande presentationsmaterial. Den interna målgruppen för resultaten är forskare och utvecklare på de företag som deltar i studien, samt den styrgrupp som finns för projektet och som består av representanter från deltagande företag, samt Vinnova. Avstämning med potentiella kunder, och slutanvändare görs i form av presentationer inom respektive arbetspaket och av deltagande företag. Kommentarer Beslut har tagits att genomföra en gemensam studie Stockholm Royal Seaport- Smart Communication med Swedish ICT, TeliaSonera och Ericsson; resultaten från denna studie, se ovan, kommer att vara huvudsakliga underlaget till resultatet inom förstudie 3.2 enligt ansökan. 3. Framtidsverkstad i innovation och utveckling för klimatsmart boende Uppdraget Verkstaden skulle knyta till sig olika slags kompetens; nationellt och internationellt, inom arkitektur, miljövetenskap, byggteknik, energiteknik, beteendevetenskap, transporter och ICT, kommunikationer, kretsloppsteknik, klimatanpassning mm. Här ges förutsättningar att genomlysa och diskutera olika idéer och förslag genom seminarier och workshops samt olika former av utvecklings- och utredningsinsatser. Projektet har uppdragits åt Kungliga Tekniska Högskolan och dess kostnad är beräknat till SEK. Projektbeskrivning och verksamheten hittills Projektet innebär att skapa ett antal framtidsverkstäder eller plattformar kring strategiska frågor för innovation och utveckling för klimatsmart boende. Industriell ekologi fick i uppdrag att arrangera ett antal framtidsverkstäder inom relevanta teman specifika för Norra Djurgårdsstaden. Tanken var att få fram nya och innovativa idéer och förslag på lösningar, såväl tekniska som för planeringen, och att belysa innovativa lösningar och förslag. Tanken var också att skapa ett forum för samarbete mellan olika aktörer och katalysera diskussionerna. Tre framtidsverkstäder arrangerades under verksamhetsåret 2010: en om kretsloppet i Norra Djurgårdsstaden, en om informations- och kommunikationsteknik och en om bilens roll i ett hållbart transportsystem. Bilaga 1 är en sammanfattning från de tre Framtidsverkstäderna. 6 (12)

7 Begreppet Framtidsverkstad En framtidsverkstad liknar på många sätt en workshop. Deltagarna samlas för att diskutera ett på förhand givet ämne, ofta i grupper. Vid en framtidsverkstad är utgångspunkten en vision om hur man vill att framtiden ska se ut och bidrar därmed ofta till mer kreativitet. Framtidsverkstaden kan liknas vid en katalysator som hjälper nya idéer att kanaliseras fram. Metodutveckling Upplägget för framtidsverkstäderna var på många sätt liknande i alla tre: inbjudna deltagare fick diskutera temat i mindre grupper, med utgångspunkt i en specifik frågeställning. Frågeställningen delades in i ett par diskussionsfrågor som bearbetades i grupperna för att slutligen nå fram till målet. En väldigt viktig, för att inte säga avgörande, del i framtidsverkstäderna var att skapa en gemensam vision inom det aktuella området. Efter visionsskapandet konkretiseras och skapas en lösningsmodell som tar hänsyn till visionen. Resultaten processades för att få deltagarna att reflektera över det som presenterats. Arbetet påbörjades hösten 2009 med tyngdpunkt under våren KTH modererar, dokumenterar och utvärderar. Målgrupp Målgrupperna kan variera beroende på tema för framtidsverkstaden men i huvudsak är det byggare, arkitekter, planerare, forskare, kommunala bolag, konsulter, miljöteknikföretag mfl som involveras i arbetet. Ekonomisk uppföljning Kostnad för förstudier enligt projekt 3 är beräknad till : Under 2010 har SEK upparbetats. Kommentarer Som en naturlig fortsättning på framtidsverkstäderna har staden genomfört ett kompetensprogram utifrån aktuella fokusområden tillsammans med forskare, miljöteknikföretag, byggherrar, stadens förvaltningar och bolag. Ca 10 kompetensseminarier har genomförts. 4. Framtida energibehov för värme och kyla Uppdraget Klimatförändringarna leder till ett förändrat energibehov för värme och kyla. SMHI har tagit fram två prognoser som visar hur klimatet kan komma att förändras i Stockholmsregionen fram till Prognoserna visar att det i 7 (12)

8 Stockholm år 2050 kommer att vara ca 1,5ºC högre årsgenomsnittstemperatur än idag. En sådan temperaturökning leder både till ett minskat värmebehov samt ett ökat kylbehov i byggnader. Projektet har uppdragits åt WSP Group AB och dess kostnad är beräknat till SEK. Projektbeskrivning och verksamheten hittills Följande fördelning på arbetsmoment bedöms lämpliga att genomföra: Definiera problemställning och avgränsningar Förändrat behov av kyla och värme: Bostäder och lokaler, beräkning och simulering av förändrat energibehov Systemperspektiv på energianvändning och energitillförsel: Påverkan på infrastrukturen individuella lösningar respektive fjärrvärme och fjärrkyla Analys av möjliga klimatanpassningsåtgärder: Byggnader respektive energitillförsel Dialog och förankring av resultat Sammanställning och rekommendationer Stockholm Stad har uppdragit åt WSP att genomföra en studie över hur klimatförändringarna kommer att påverka behovet av energi för värme och klimatkyla i Stockholmsregionen. Inom ramen för uppdraget har beräkning och simulering av det förändrade energibehovet skett. Arbetet har omfattat såväl bostäder som lokaler, och utgått ifrån ett systemperspektiv på energianvändning och energitillförsel. Analys av hur de förändrade energibehoven påverkar såväl infrastrukturen som individuella lösningar har skett. Vidare har en diskussion förts avseende möjliga klimatanpassningsåtgärder för såväl individuella byggnader som energitillförselsystemet. Resultatet har diskuterats och förankrats med relevanta aktörer inom ramen för Norra Djurgårdsstadsprojektet. Resultatet kan i korthet beskrivas som följer: En jämförelse av det beräknade antalet framtida graddagar och dagens graddagar visar att värmeanvändningen kan minska med ca 30 % till år Energianvändningen för kyla kan komma att fördubblas om kraven på framtidens kylkomfort är samma som dagens krav. Rapport som sammanfattar resultaten från projekten 4 och 5 utgör bilaga 2. Målgrupp: De primära målgrupperna är stadens tjänstemän, byggherrar, arkitekter samt konsulter. 8 (12)

9 Ekonomisk Uppföljning Kostnad för förstudier enligt projekt 5 är beräknad till : Under 2010 har SEK upparbetats. Kommentarer: Uppdraget har genomförts i enlighet med projektplanen. Det är viktigt att poängtera att beräkningarna utgår från scenarier och att det verkliga utfallet kan bli annorlunda. Scenarierna ger dock en indikation på hur klimatet kan förändras. Det är även viktigt att poängtera att energiberäkningarna har utgått från generella underlag då det när arbetet genomfördes inte var bestämt vilka tekniska lösningar eller utformning av klimatskal som kommer att väljas i etapp Norra 2. En mer detaljerad studie baserad på faktiskt projekteringsunderlag skulle vara värdefull att genomföra. 5. Förstudie av olika sorters energisystemlösningar för byggnader Uppdraget Förstudien syftar till att utreda hur olika typer av energilösningar för byggnader, främst passiv hus och plushus kan implementeras i en större stadsdel som en del i att nå NDS vision och konkreta krav angående energikonsumtion och lokal energiproduktion. Vilken tillgänglig teknik finns? Vilka erfarenheter finns av implementering och drift i en större stadsdel? Vilka krav ställer tekniken på stadsdelens energiinfrastruktur och tvärt om? Hur kan aktörerna samverka? Lika omfattande studier av passivhus/plushus för en stadsdel har inte genomförts tidigare i Sverige och när dessutom möjligheten finns att under byggnationen av stadsdelen fortgår påverka processen och valen av teknik under gång är detta första gången ett så omfattande helhetsgrepp tas. Förstudien genomförs av KTH, tillsammans med byggherrar, fastighetsbolag och energibolag involverade i NDS utbyggnad samt WSP och Aton Teknikkonsult AB. Projektbeskrivning och verksamheten hittills: Stockholm Stad har uppdragit åt WSP att utreda vilka energieffektiva och hållbara energilösningar som kan inkluderas i Norra Djurgårdsstaden. För värmegenerering har potentialen från solvärme, biogas och biomassa använts och 9 (12)

10 för el-generering har teknik och potential från solel, vindkraft och biomassa med Stirlingmotorteknik undersökts. I arbetet har beräkningar och uppskattningar gjorts baserat på typhus från den första fasen av Norra Djurgårdsstaden, området som kallas Norra 1, använts för beräkning av möjlig solels- och solvärmeproduktion. Beräkningarna utgår från tillgängliga areor av fasad-, takoch balkongareor och antal lägenheter per fastighet. Vidare har passiva lösningar för kylbehov inventerats liksom exempel på hur behovet av energi för kyla kan reduceras. Utöver detta har en inventering gjorts av lågenergibyggnader som har byggts i Sverige och andra länder i Europa. För de utländska exemplen har beräkningar gjorts av hur stor energianvändningen skulle vara om dessa byggnader istället hade varit uppförda i Stockholmsregionen. Resultatet av arbetet har presenterats och diskuterats vid seminarier och workshops med de byggherrar, byggentreprenörer, arkitekter och konsulter som planerar att verka i NDS. Fokus för diskussionerna har varit tillgänglig teknik, erfarenheter av implementering och drift i en större stadsdel, interaktionen mellan lågenergibyggande, lokal energiproduktion och infrastruktur samt samverkan. Spridning av resultatet har även skett till de kretsloppsbolag, bl.a. Fortum, som är involverade i NDS. Rapport som sammanfattar resultaten från projekten 4 och 5 utgör bilaga 2. En annan del av arbetet har varit att ta fram gemensam metod för uppföljning och beräkning av byggnadernas energiprestanda. Uppföljningsprocessen börjar redan i ett tidigt skede i projektet och fortlöper fram till färdig byggnad och drift. De första energiberäkningarna genomförs utifrån byggherrarnas skisser. För att detta ska ske på ett samlat och samordnat sätt har Aton Teknikkonsult AB gjort beräkningar och avstämningar med alla byggherrar i utbyggnads etapp Norra 2. Resultaten från den första genomgången ska sammanställas i början av Målgrupp: Byggherrar, byggentreprenörer, arkitekter, konsulter och kretsloppsbolag. Kommentarer: Uppdraget har genomförts i enlighet med projektplanen. Ekonomisk Uppföljning Kostnad för förstudier enligt projekt 5 är beräknad till : Under 2010 har SEK upparbetats. 10 (12)

11 6. Förstudie gällande realtidsdata från Smart Grid systemet Uppdraget Realtidsdata i en uppföljningsmodell är verkligt innovativt för uppföljning och feedback för det individuella beteendet och för på utvecklingen av tekniska system och produkter vid stadsdelsutveckling. Detta skulle kunna möjliggöras med hjälp av ett Smart Grid system som planeras i NDS, med hjälp av Fortum och ABB m fl.. Förstudien innebär att undersöka och strukturera hur realtidsdata från ett Smart Grid skulle kunna användas och kopplas till uppföljningsmodellen för NDS och dess klimatvision. Förstudien genomförs av Kungliga Tekniska Högskolan, tillsammans med byggherrar, fastighetsbolag och energibolag involverade i NDS utbyggnad och dess kostnad är beräknad till SEK. Projektbeskrivning och verksamheten hittills: Syftet med projektet är att göra en förstudie av att använda realtidsdata i en uppföljningsmodell. Detta ger direkt feedback för det individuella beteendet och för företag som ser utvecklingsbehov av tekniska system och produkter vid stadsdelsutveckling. Utgångspunkt för arbetet är det övergripande miljöprogrammet för Norra Djurgårdsstaden samt handlingsprogrammet med miljökrav för etapp Norra 2. Förstudien genomförs av Kungliga Tekniska Högskolan, tillsammans med byggherrar, fastighetsbolag och energibolag involverade i NDS utbyggnad Arbetet inleddes med en analys av hur miljöprogrammet behandlar kravet på realtidsinformation för olika fokusområden, samt hur detta skulle kunna användas i arbetet med en dynamisk uppföljningsmodell. Kravet på realtidsinformation inkludera naturligt elförbrukning och koldioxid belastning för de tre nivåer som uppföljningsmodellen indikerar, hushåll, byggnader och stadsdel, samtidigt var det med utgångspunkt från programmet viktigt att konstatera att kravet på realtidsinformation sträcker sig över en rad andra fokusområden, som t.ex. uppvärmning, avfall och transporter. Industriell Ekologi har under hösten analyserat och arbetet fram förslag till indikatorer baserat på hela det övergripande miljöprogrammet som skulle kunna integrera uppföljningsmodellen med ett utvidgat SMART GRID och i det 11 (12)

12 gemensamma projektet startat arbetet med att i pilotprojektet integrera relevanta indikatorer, påbörjat aktörsanalysen av data för att under våren arbete tydligare kunna formulera hur uppföljningsmodellen kan relatera till SMART GRID i Norra Djurgårdsstaden. Målgrupp: Energibolag, Stockholms stad, Byggherrar, byggentreprenörer, arkitekter, konsulter Ekonomisk Uppföljning Kostnad för förstudier enligt projekt 5 är beräknad till : Under 2010 bedöms att SEK upparbetats (2:a halvåret 2010 är ej ännu fakturerat). Kommentarer: Uppdraget har genomförts i enlighet med projektplanen. Projekt som främjar mål för hållbar stadsutveckling De sex projekt som staden har sökt inom ramarna för miljöprofileringen i Norra Djurgårdsstaden utgör förstudier inom olika teknikområden som alla syftar till att öka kunskapen så att staden ska kunna nå de högt ställda målen i miljöprogrammet för Norra Djurgårdsstaden. I en jämförelse mellan de nationella miljömålen så innebär detta att den kunskap som kommer ut av projekten medverkar till hållbar stadsutveckling. 12 (12)

1 Inledning. 1.1 Projekt som främjar mål för hållbar stadsutveckling. 1.2 Ansökan till delegationen för hållbara städer

1 Inledning. 1.1 Projekt som främjar mål för hållbar stadsutveckling. 1.2 Ansökan till delegationen för hållbara städer Org nr 212000-0142 Boverks nr 01-71-1054 9012 2014-12-19 Ingmarie Ahlberg Miljö och teknik 08-508 264 54 Slutredovisning för planeringsprojekt som fått stöd av delegationen för hållbara städer under 2009

Läs mer

Ansökan till Delegationen för hållbara städer

Ansökan till Delegationen för hållbara städer BOVERKETS NR 01-71-1054 9012 Ingmarie Ahlberg Avdelningen för Miljö och teknik 08-508 264 54 Lägesrapport 3 för planeringsprojekt som fått stöd av delegationen för hållbara städer under 2010 Norra Djurgårdsstaden

Läs mer

Norra Djurgårdsstaden - en miljöstadsdel i världsklass

Norra Djurgårdsstaden - en miljöstadsdel i världsklass Norra Djurgårdsstaden - en miljöstadsdel i världsklass 2012-05-07 VISION NDS - en miljöstadsdel i världsklass Klimat ÖVERGRIPANDE MÅL Ekologisk hållbarhet Social hållbarhet Ekonomisk hållbarhet FOKUSOMRÅDEN

Läs mer

Ingmarie Ahlberg. Exploateringskontoret Stockholms stad

Ingmarie Ahlberg. Exploateringskontoret Stockholms stad Ingmarie Ahlberg Exploateringskontoret Stockholms stad, * Hammarby sjöstad * Tre nya miljöprofilprojekt - Lövholmen - Norra Djurgårdsstaden - Miljöprofilering Järva upprustning miljonprogramsområdena 2

Läs mer

1 Inledning. 1.1 Projekt som främjar mål för hållbar stadsutveckling. 1.2 Huvudprojektets inriktning och vision

1 Inledning. 1.1 Projekt som främjar mål för hållbar stadsutveckling. 1.2 Huvudprojektets inriktning och vision 1058 2014-12-19 Org nr 212000-0142 Boverks nr 01-71-1057 Ingmarie Ahlberg Miljö och teknik 08-508 264 54 Slutredovisning för planeringsprojekt som fått stöd av delegationen för hållbara städer under 2011

Läs mer

Hållbar stadsutveckling

Hållbar stadsutveckling Bilaga Hållbar stadsutveckling Förslag Komplettering till miljöprogrammet Kapitlet kommer att biläggas som en riktlinje till nuvarande miljöprogram 2008-2011 och ingå i underlaget för stadens miljöprogram

Läs mer

Norra Djurgårdsstaden Innovation - förslag till ny inriktning, organisation och styrning

Norra Djurgårdsstaden Innovation - förslag till ny inriktning, organisation och styrning PM 2013: RI+RV (Dnr 021-1222/2012) Norra Djurgårdsstaden Innovation - förslag till ny inriktning, organisation och styrning Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. 1. Verksamheten

Läs mer

Norra Djurgårdsstaden. Nils Göransson, Stockholms stad

Norra Djurgårdsstaden. Nils Göransson, Stockholms stad Norra Djurgårdsstaden Nils Göransson, Stockholms stad STOCKHOLMS UTVECKLINGSOMRÅDEN INDUSTRIMARK SKA BLI HÅLLBAR LEVANDE STADSDEL 2010 Gasverksområde Värtaverket Färje- och kryssningshamn Containerhamn

Läs mer

Bo och arbeta i Norra Djurgårdsstaden

Bo och arbeta i Norra Djurgårdsstaden Stockholm växer Bo och arbeta i Norra Djurgårdsstaden stockholm.se/norradjurgardsstaden The Capital of Scandinavia ATT BO OCH ARBETA I NORRA DJURGÅRDSSTADEN Stadsutvecklingsprojektet Norra Djurgårdsstaden

Läs mer

Ansökan om statligt stöd till investeringar för åtgärder som främjar hållbar stadsutveckling PLANERINGSPROJEKT (SFS 2008:1407) Delegationen för hållbara städer/ Miljövårdsberedningen (Jo 1968:A) 103 33

Läs mer

Solenergiteknik i den hållbara staden

Solenergiteknik i den hållbara staden Solenergiteknik i den hållbara staden Charlotta Winkler WSP Environmental 2015-06-23 2 Det går inte att visa den här bilden just nu. Värderingar 3 Hållbarhet 4 "En hållbar utveckling är en utveckling som

Läs mer

Utkast: Kärnfrågor för certifiering av hållbar stadsutveckling

Utkast: Kärnfrågor för certifiering av hållbar stadsutveckling Utkast: Kärnfrågor för certifiering av hållbar stadsutveckling Detta dokument är ett utkast på kärnfrågor för ett svenskt certifieringssystem för hållbar stadsutveckling. Kärnfrågorna syftar till att fungera

Läs mer

ATT BO OCH ARBETA I NORRA DJURGÅRDSSTADEN

ATT BO OCH ARBETA I NORRA DJURGÅRDSSTADEN ATT BO OCH ARBETA I NORRA DJURGÅRDSSTADEN Stadsutvecklingsprojektet Norra Djurgårdsstaden sträcker sig från Hjorthagen i norr, över hamnområdet, till Loudden i söder. Här, i ett av Stockholms bästa lägen,

Läs mer

Remiss av Boverkets rapport Individuell mätning och debitering vid ny- och ombyggnad. KS dnr /2014.

Remiss av Boverkets rapport Individuell mätning och debitering vid ny- och ombyggnad. KS dnr /2014. Dnr Sida 1 (5) 2014-12-19 Handläggare Anders Hallberg 08-508 264 01 Till KF/KS kansli Remiss av Boverkets rapport Individuell mätning och debitering vid ny- och ombyggnad. KS dnr 001634/2014. Exploateringskontoret

Läs mer

Ansökan om statligt stöd till investeringar för åtgärder som främjar hållbar stadsutveckling INVESTERINGSPROJEKT (SFS 2008:1407) Delegationen för hållbara städer/ Miljövårdsberedningen (Jo 1968:A) 103

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Miljö och teknik. Handläggare Ingmarie Ahlberg kommunstyrelsen. Förslag till beslut

Exploateringskontoret Avdelningen för Miljö och teknik. Handläggare Ingmarie Ahlberg kommunstyrelsen. Förslag till beslut Sida 1 (6) 2015-07-13 Handläggare Ingmarie Ahlberg 08-508 264 54 Till Exploateringsnämnden 2015-08-20 Remiss om Boverkets rapport Förslag till svensk tillämpning av näranollenergibyggnader. Svar på remiss

Läs mer

ANSVARSFÖRDELNING FÖR DELMÅL INOM. Miljöstrategiskt program för Region Skåne 2011 2016

ANSVARSFÖRDELNING FÖR DELMÅL INOM. Miljöstrategiskt program för Region Skåne 2011 2016 ANSVARSFÖRDELNING FÖR DELMÅL INOM Miljöstrategiskt program för Region Skåne 2011 2016 Ansvarsfördelning för delmål inom miljöstrategiskt program för Region Skåne Genomförande och ansvar Att de konkreta

Läs mer

Tävlingskriterier hållbarhet markanvisningstävling det gamla trädskoleområdet i Riddersvik

Tävlingskriterier hållbarhet markanvisningstävling det gamla trädskoleområdet i Riddersvik 1 Tävlingskriterier hållbarhet markanvisningstävling det gamla trädskoleområdet i Riddersvik 2015-10-20 2 Stockholms stad har beslutat om vision 2014 Ett Stockholm för alla. Visionen omfattar fyra avsnitt

Läs mer

Hållbar stadsutveckling - komplettering till miljöprogrammet

Hållbar stadsutveckling - komplettering till miljöprogrammet Utlåtande 2010:137 RI+VI (Dnr 303-2256/2009) Hållbar stadsutveckling - komplettering till miljöprogrammet Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Kompletteringen till miljöprogrammet

Läs mer

Sammanfattande beskrivning

Sammanfattande beskrivning Projektnamn: DRIV i Blekinge Programområde: Skåne-Blekinge Ärende ID: 20200450 Sammanfattande beskrivning Under 2014 har ett energikluster i Blekinge byggts upp bestående av företag, offentliga aktörer

Läs mer

Ansökan om statligt stöd till investeringar för åtgärder som främjar hållbar stadsutveckling (SFS 2008:1407) Delegationen för hållbara städer/ Miljövårdsberedningen (Jo 1968:A) 103 33 Stockholm 1. Uppgifter

Läs mer

Ansökan om statligt stöd till investeringar för åtgärder som främjar hållbar stadsutveckling (SFS 2008:1407) Delegationen för hållbara städer/ Miljövårdsberedningen (Jo 1968:A) 103 33 Stockholm 1. Uppgifter

Läs mer

Järva. Järva. Byggdes 1966-1980 60.000 boende 25.400 lägenheter 700 hus + 221 radhus. Akalla. Husby. Kista. Hjulsta Tensta. Rinkeby CITY OF STOCKHOLM

Järva. Järva. Byggdes 1966-1980 60.000 boende 25.400 lägenheter 700 hus + 221 radhus. Akalla. Husby. Kista. Hjulsta Tensta. Rinkeby CITY OF STOCKHOLM PAGE 1 Järva Järva Akalla Byggdes 1966-1980 60.000 boende 25.400 lägenheter 700 hus + 221 radhus Husby Kista Hjulsta Tensta Rinkeby PAGE 2 1 Vision Järva 2030 Fyra huvudområden: Bra boende och mer varierad

Läs mer

1. Workshops 2. Problembeskrivning 3. Visionsarbete 4. Framtagande av planprogram och detaljplaner

1. Workshops 2. Problembeskrivning 3. Visionsarbete 4. Framtagande av planprogram och detaljplaner ANSÖKAN 1 (7) 2012-06-11 2011/123 Lena Åström Strategisk samhällsplanerare 0431-40 29 66 lena.astrom@engelholm.se Komplettering avseende ansökan om statligt stöd för åtgärder som främjar hållbar stadsutveckling

Läs mer

Ansökan om statligt stöd till investeringar för åtgärder som främjar hållbar stadsutveckling PLANERINGSPROJEKT (SFS 2008:1407) Delegationen för hållbara städer (M 2011:01) 103 33 Stockholm Ansökningsblanketten

Läs mer

Begränsa Sveriges klimatpåverkan - vad är kommunernas roll? Tätortsfrågor och landsbygdsfrågor för ett fossilfritt Sverige

Begränsa Sveriges klimatpåverkan - vad är kommunernas roll? Tätortsfrågor och landsbygdsfrågor för ett fossilfritt Sverige Begränsa Sveriges klimatpåverkan - vad är kommunernas roll? Tätortsfrågor och landsbygdsfrågor för ett fossilfritt Sverige Ökad takt behövs för att nå målen 80 60 40 Utsläpp om knappt 53 miljoner ton 2016

Läs mer

NYA SATSNINGAR PÅ HÅLLBARA STÄDER

NYA SATSNINGAR PÅ HÅLLBARA STÄDER NYA SATSNINGAR PÅ HÅLLBARA STÄDER Anteckningar från seminarium den 6 maj 2011, Stockholm Waterfront Congress Centre Planeringsprojekt som fått stöd från Delegationen 2009 och 2010 Norra Djurgårdsstaden

Läs mer

Centrala Älvstaden. Slutrapport till delegationen för Hållbara städer 2012-11-13

Centrala Älvstaden. Slutrapport till delegationen för Hållbara städer 2012-11-13 Centrala Älvstaden Slutrapport till delegationen för Hållbara städer 2012-11-13 sammanfattning Vision Älvstaden, antagen av kommunfullmäktige i Göteborg den 11 oktober 2011. Se bilaga. Vision Älvstaden

Läs mer

Klimatkontrakt för Hyllie

Klimatkontrakt för Hyllie Klimatkontrakt för Hyllie Undertecknat den 17 februari 2011 Ill: David Wiberg Bakgrund I slutet av 2009 antog Malmö stad Miljöprogram för 2009-2020 samt Energistrategi Malmö. Miljöprogrammets ambition

Läs mer

Strategiska vägval för ett fossiloberoende Västra Götaland 2030. Faktaunderlag med statistik och klimatutmaningar

Strategiska vägval för ett fossiloberoende Västra Götaland 2030. Faktaunderlag med statistik och klimatutmaningar Strategiska vägval för ett fossiloberoende Västra Götaland 2030 Faktaunderlag med statistik och klimatutmaningar Faktamaterialet presenterar 1. Statistik gällande klimatutsläpp i Västra Götaland 2. Det

Läs mer

Fastighetskontoret Utvecklingsavdelningen

Fastighetskontoret Utvecklingsavdelningen Sida 1 (8) Innehåll INLEDNING... 2 FORUMETS ROLL... 2 HANDLINGSPLANEN OCH DESS FEM DELMÅL... 2 HANDLINGSPLAN... 3 1. MINIMERING AV RESURSANVÄNDNING OCH MILJÖPÅVERKAN... 3 2. MINIMERA BYGGNADERNAS ENERGIBEHOV...

Läs mer

Sammanfattning av måluppfyllelse för Miljöstrategiskt program för Regio

Sammanfattning av måluppfyllelse för Miljöstrategiskt program för Regio Sammanfattning av måluppfyllelse för Miljöstrategiskt program för Regio version 2012-05-02 Dnr 1300432 Läsanvisning Detta dokument är en sammanfattning av dokumentet "Uppföljning av mål för miljöstrategiskt

Läs mer

Kommittédirektiv. Delegation för hållbara städer. Dir. 2011:29. Beslut vid regeringssammanträde den 24 mars 2011

Kommittédirektiv. Delegation för hållbara städer. Dir. 2011:29. Beslut vid regeringssammanträde den 24 mars 2011 Kommittédirektiv Delegation för hållbara städer Dir. 2011:29 Beslut vid regeringssammanträde den 24 mars 2011 Sammanfattning En delegation ska verka för hållbar utveckling av städer, tätorter och bostadsområden.

Läs mer

STOCKHOLMS ÖVERSIKTSPLAN UTSTÄLLNING

STOCKHOLMS ÖVERSIKTSPLAN UTSTÄLLNING STOCKHOLS ÖVERSIKTSPLAN UTSTÄLLNING Kortversion, maj 2009 Framtida Stockholm formas idag! Stockholm har vuxit kraftigt de senaste åren och mycket pekar på en fortsatt tillväxt. Denna utveckling ställer

Läs mer

Riktlinjer för arkitektur och gestaltningsfrågor. i Uppsala kommun

Riktlinjer för arkitektur och gestaltningsfrågor. i Uppsala kommun Riktlinjer för arkitektur och gestaltningsfrågor i Uppsala kommun Ett normerande dokument som kommunstyrelsen fattade beslut om den 14 december 2016 Dokumentnamn Fastställd av Gäller från Sida Riktlinjer

Läs mer

NORRA DJURGÅRDSSTADEN INNOVATION

NORRA DJURGÅRDSSTADEN INNOVATION Bilaga 2 till tjänsteutlåtande av den 2010-03-25 Dnr E2010-511-00478 NORRA DJURGÅRDSSTADEN INNOVATION STOCKHOLM ROYAL SEAPORT INNOVATION MÅL OCH STYRDOKUMENT 2010-03-31 Norra Djurgårdsstaden ska vara en

Läs mer

@fores_sverige #fores

@fores_sverige #fores @fores_sverige #fores www.fores.se Klimatet och Parisavtalet kräver handling nu! Grön omställning i Sverige Miljö- och energidepartementet Miljö- och energidepartementet Klimatklivet stöd till lokala klimatinvesteringar

Läs mer

Vision, politisk inriktning, övergripande utvecklingsmål, övergripande kvalitetsområden och styrmodell för Falkenbergs kommun.

Vision, politisk inriktning, övergripande utvecklingsmål, övergripande kvalitetsområden och styrmodell för Falkenbergs kommun. Beslutsförslag Kommunstyrelseförvaltningen Vision, politisk inriktning, övergripande utvecklingsmål, övergripande kvalitetsområden och styrmodell för Falkenbergs kommun. KS 2015-156 Förslag till beslut

Läs mer

Dialogmöte Innovationskluster för internationalisering inom energiområdet

Dialogmöte Innovationskluster för internationalisering inom energiområdet Dialogmöte Innovationskluster för internationalisering inom energiområdet Inledning Innovationskluster för internationalisering inom energiområdet Vår vision är ett hållbart energisystem Energimyndigheten

Läs mer

Strategisk energiplanering i Borås Stad

Strategisk energiplanering i Borås Stad Strategisk energiplanering i Borås Stad Susanne Arneborg Energisamordnare E-post: susanne.arneborg@boras.se My-Linda Lorentsson Strategisk planerare E-post: my-linda.lorentsson@boras.se CO 2 -utsläpp från

Läs mer

Tomtebo strand ska vara ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt föredöme där de boende känner delaktighet, stolthet och vill stanna livet ut.

Tomtebo strand ska vara ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt föredöme där de boende känner delaktighet, stolthet och vill stanna livet ut. 2 Tomtebo strand ska vara ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt föredöme där de boende känner delaktighet, stolthet och vill stanna livet ut. Stadsdelen ska växa fram i unik samverkan och bli en internationell

Läs mer

Exploateringsnämndens handlingsplan. Stadens energikrav vid markanvisningar

Exploateringsnämndens handlingsplan. Stadens energikrav vid markanvisningar Exploateringsnämndens handlingsplan Stadens energikrav vid markanvisningar Bakgrund Staden ska vara pådrivande i utvecklingen av en hållbar stadsutveckling genom sitt eget agerande och genom att samarbeta

Läs mer

Basfakta. w Egna entréer. w Dagvatten. w Brandvarnare. w Värme. w Postbox. w Individuell mätning av varm- och kallvatten.

Basfakta. w Egna entréer. w Dagvatten. w Brandvarnare. w Värme. w Postbox. w Individuell mätning av varm- och kallvatten. Basfakta Kvarteret Holmen etapp 2 består av 20 lägenheter med följande fördelning: Antal Antal Balkong/ Antal lgh rok Storlek Plan Månadshyra uteplats Hustyp badrum 4 st 3 rok 70 kvm Markplan 8 896 uteplats

Läs mer

Hållbara stadsutvecklingsprojekt 2012-01-25

Hållbara stadsutvecklingsprojekt 2012-01-25 Hållbara stadsutvecklingsprojekt 2012-01-25 Hammarby Sjöstad, Stockholm Inflyttning i området började år 2000 och pågår fortfarande Fullt utbyggt har området ca 25 000 boende Funktionsblandad med bostäder,

Läs mer

Ansökan om statligt stöd till investeringar för åtgärder som främjar hållbar stadsutveckling PLANERINGSPROJEKT

Ansökan om statligt stöd till investeringar för åtgärder som främjar hållbar stadsutveckling PLANERINGSPROJEKT Ansökan om statligt stöd till investeringar för åtgärder som främjar hållbar stadsutveckling PLANERINGSPROJEKT (SFS 2008:1407) Delegationen för hållbara städer (M 2011:01) 103 33 Stockholm Ansökningsblanketten

Läs mer

Kort beskrivning av det strategiska innovationsprogrammet. RE:Source

Kort beskrivning av det strategiska innovationsprogrammet. RE:Source Kort beskrivning av det strategiska innovationsprogrammet RE:Source 2016 2018 Vad är RE:Source? RE:Source är ett nationellt strategiskt innovationsprogram inom området resurs- och avfallshantering. Medlemmar

Läs mer

Frukostmöte den 22 februari 2013! Vision för City från mål till genomförande

Frukostmöte den 22 februari 2013! Vision för City från mål till genomförande Frukostmöte den 22 februari 2013! Vision för City från mål till genomförande Frukostmöte den 22 februari 2013! Vision för City från mål till genomförande 8.00. Mingel och frukostbuffé 8.15 Välkommen Kort

Läs mer

E.ON Värme. Hållbar stadsutveckling i. Västra Hamnen

E.ON Värme. Hållbar stadsutveckling i. Västra Hamnen E.ON Värme Hållbar stadsutveckling i Västra Hamnen 2 I maj 2001 invigdes den europeiska bomässan Bo01 i Malmö. Redan från början var utgångspunkten att bomässan skulle lägga grunden för en attraktiv och

Läs mer

Kommunen, en trög och byråkratisk koloss. Eller...?

Kommunen, en trög och byråkratisk koloss. Eller...? Kommunen, en trög och byråkratisk koloss. Eller...? Jonas Kamleh Enhetschef för Klimat och Naturresurser Avdelningen för Stadsutveckling och strategi Miljöförvaltningen, Malmö stad Ja. och kanske lite

Läs mer

7 konkreta effektmål i Västerås stads energiplan 2007-2015

7 konkreta effektmål i Västerås stads energiplan 2007-2015 7 konkreta effektmål i Västerås stads energiplan 2007-2015 Energiplanen beskriver vad vi ska göra och den ska verka för ett hållbart samhälle. Viktiga områden är tillförsel och användning av energi i bostäder

Läs mer

Patrik Hermansson Head of Public Affairs

Patrik Hermansson Head of Public Affairs 2017-12-13 Agenda Kort om H+ Idé H+ Energisystemarktitekt, en ny roll High Lights Summering Patrik Hermansson Head of Public Affairs patrik.hermansson@oresundskraft.se 0704183475 2015 1 2017-12-13 2035

Läs mer

Smarta elnät För vem?

Smarta elnät För vem? Smarta elnät För vem? Seminarium Energiforsk 1 okt 2018 Cecilia Katzeff, KTH, projektledare Hanna Hasselqvist, KTH Elin Önnevall, RISE Therse Balksjö, RISE Sofie Nyström, RISE Varför viktig fråga? Flera

Läs mer

Förslag till reviderad Vision för Stockholm år 2030 yttrande över remiss från kommunstyrelsen KS dnr /2014

Förslag till reviderad Vision för Stockholm år 2030 yttrande över remiss från kommunstyrelsen KS dnr /2014 stadsdelsförvaltning Ekonomiavdelningen Dnr 1.5.1.-336/2014 Sida 1 (5) 2014-07-02 Handläggare Helena Nilsson Telefon: 08-508 20 032 Till stadsdelsnämnd Förslag till reviderad Vision för Stockholm år 2030

Läs mer

IT-fakultetens mål och handlingsplan för miljö och hållbar utveckling

IT-fakultetens mål och handlingsplan för miljö och hållbar utveckling IT-fakultetens mål och handlingsplan för miljö och hållbar utveckling 2009-2010 IT-fakulteten har i sin handlingsplan utgått ifrån universitetets handlingsplan för miljö och hållbar utveckling och Chalmers

Läs mer

krav för energi 2010 och mål Övergripande miljömål för energieffektiva lösningar och val av förnybara energislag i nybyggnadsprojekt

krav för energi 2010 och mål Övergripande miljömål för energieffektiva lösningar och val av förnybara energislag i nybyggnadsprojekt krav för energi 2010 och mål Övergripande miljömål för energieffektiva lösningar och val av förnybara energislag i nybyggnadsprojekt Bakgrund Målsättningen med att tillämpa miljömål för energieffektiva

Läs mer

Så ska Hyllie bli hållbart

Så ska Hyllie bli hållbart Så ska Hyllie bli hållbart Det klimatsmarta perspektivet Malmö stad Hyllie ska utvecklas till Öresundsregionens klimatsmartaste stadsdel - Klimatkontrakt för Hyllie Hyllie är Malmös miljöpilot, Malmös

Läs mer

STADS- INNOVATIONER - STÖD TILL SPETSTEKNIKER OCH AVANCERADE SYSTEM- LÖSNINGAR

STADS- INNOVATIONER - STÖD TILL SPETSTEKNIKER OCH AVANCERADE SYSTEM- LÖSNINGAR STADS- INNOVATIONER - STÖD TILL SPETSTEKNIKER OCH AVANCERADE SYSTEM- LÖSNINGAR Stockholm 23-24 mars Naturvårdsverket Swedish Environmental Protection Agency 2017-03-28 1 Sebastian Dahlgren- Axelsson, Innovationsstrateg

Läs mer

Hållbara städer med informationsteknologi

Hållbara städer med informationsteknologi Hållbara städer med informationsteknologi www.teknikforetagen.se Hållbara städer med informationsteknologi Utmaningen är uppenbar. Storstäderna växer i Sverige och i hela världen, och allt fler flyttar

Läs mer

1(2) Linköping /472/10.5. Sökande organisation. Statens geotekniska institut / SGI. Olaus Magnus väg 35

1(2) Linköping /472/10.5. Sökande organisation. Statens geotekniska institut / SGI. Olaus Magnus väg 35 ett förändrat klimat 2016 Datum 2016-03-29 1(2) Ansökan skickas med epost till reristrator@>smhi.se senast 31 mars 2016 Sökande organisation Myndighetens namn Statens geotekniska institut / SGI Adress

Läs mer

Energisessionen 2006 Energilösningar i Bebyggelse Trollhättan 8-9 februari 2006

Energisessionen 2006 Energilösningar i Bebyggelse Trollhättan 8-9 februari 2006 Bygga-bo-dialogen i ett regionalt perspektiv Yogesh Kumar Bygga-bo-dialogens sekretariat Energisessionen 2006 Energilösningar i Bebyggelse Trollhättan 8-9 februari 2006 Vision En hållbar bygg- och fastighetssektor

Läs mer

VISION FÖR CITY. Utvecklingen av Stockholms City till år 2030

VISION FÖR CITY. Utvecklingen av Stockholms City till år 2030 VISION FÖR CITY Utvecklingen av Stockholms City till år 2030 BAKGRUND Kommunstyrelsen beslutade den 22 juni 2011 att ge stadsledningskontoret i uppdrag att i samråd med berörda förvaltningar och bolag

Läs mer

LIDINGÖS MILJÖMÅL 2011-2020

LIDINGÖS MILJÖMÅL 2011-2020 LIDINGÖS MILJÖMÅL 2011-2020 KLOKA VAL ENERGI STAD HÅLLBAR GRÖN KORTVERSION LIDINGÖS MILJÖPROGRAM 2011 2020 1 Lidingö tar ställning för miljön På Lidingö tar vi ställning för miljön och för en hållbar utveckling.

Läs mer

Individuell mätning av el, kallt vatten och varmt vatten i AB Bostadens lägenheter

Individuell mätning av el, kallt vatten och varmt vatten i AB Bostadens lägenheter Individuell mätning av el, kallt vatten och varmt vatten i AB Bostadens lägenheter Projektledare Harry Jonsson Individuell mätning är en del av Life+projektet Green Citizens of Europe, Sustainable living

Läs mer

Resultat av regeringens miljö- och klimatsatsningar i Gotlands län

Resultat av regeringens miljö- och klimatsatsningar i Gotlands län Resultat av regeringens miljö- och klimatsatsningar i Gotlands län Förord Regeringens miljö- och klimatpolitik grundar sig i principen att det ska vara lätt att göra rätt. Politiken formas för att göra

Läs mer

GÖTEBORG 2050 GÖTEBORG 2050. Energiremisseminarium 30/8 2004. www.goteborg2050.nu

GÖTEBORG 2050 GÖTEBORG 2050. Energiremisseminarium 30/8 2004. www.goteborg2050.nu www.goteborg2050.n u Solstad Göteborg 2050 Johan Swahn och Elin Löwendahl, Chalmers Hans Eek, Göteborg Energi Projektet (I) Utvecklar hållbara långsiktiga framtidsbilder (scenarier, visioner) som bidrag

Läs mer

Uppföljning av arbetet enligt modell för socialt värdeskapande analys (SVA). Svar på skrivelse

Uppföljning av arbetet enligt modell för socialt värdeskapande analys (SVA). Svar på skrivelse Dnr Sida 1 (7) 2019-06-13 Handläggare Jennie Argerich 08-508 266 68 Till Exploateringsnämnden 2019-06-13 Uppföljning av arbetet enligt modell för socialt värdeskapande analys (SVA). Svar på skrivelse Förslag

Läs mer

www.goteborg.se/centralaalvstaden centralaalvstaden@goteborg.se

www.goteborg.se/centralaalvstaden centralaalvstaden@goteborg.se www.goteborg.se/centralaalvstaden centralaalvstaden@goteborg.se Vårt uppdrag Att utarbeta en vision och en strategi utifrån hela stadens perspektiv...med utgångspunkt i den sociala, ekologiska och ekonomiska

Läs mer

Malmö staden som samverkansarena. Jonas Kamleh, Enhetschef, Klimat och naturresurser, Miljöförvaltningen, Malmö stad

Malmö staden som samverkansarena. Jonas Kamleh, Enhetschef, Klimat och naturresurser, Miljöförvaltningen, Malmö stad Malmö staden som samverkansarena Jonas Kamleh, Enhetschef, Klimat och naturresurser, Miljöförvaltningen, Malmö stad Kommunen, en trög och byråkratisk koloss. Eller...? Ja. och kanske lite mer.. Den stora

Läs mer

Energi- och miljöteknik

Energi- och miljöteknik pressinformation november 2013 Energi- och miljöteknik symbio city Det svenska erbjudandet inom energi- och miljöteknik står sig starkt i global konkurrens. Med teknik och kompetens i världsklass har Sverige

Läs mer

Inriktningsdokument för miljöpolitiken i Norrköpings kommun

Inriktningsdokument för miljöpolitiken i Norrköpings kommun KS 2017/0149 Inriktningsdokument för miljöpolitiken i Norrköpings kommun norrkoping.se facebook.com/norrkopingskommun instagram.com/norrkopings_kommun Inledning Norrköping är en kommun i förvandling och

Läs mer

Välkomna till Örebro, Klimatkommunernas nätverksträff 25 nov. Foto: Fredrik Kellén

Välkomna till Örebro, Klimatkommunernas nätverksträff 25 nov. Foto: Fredrik Kellén Välkomna till Örebro, Klimatkommunernas nätverksträff 25 nov Foto: Fredrik Kellén Dagens program 09.00 09.30 Välkomna och presentation av Örebro kommuns nya klimatstrategi 09.30 09.55 Kumbro 09.55 10.15

Läs mer

POLICY. Miljöpolicy för Solna stad

POLICY. Miljöpolicy för Solna stad POLICY Miljöpolicy för Solna stad POLICY antas av kommunfullmäktige En policy uttrycker politikens värdegrund och förhållningssätt. Denna typ av dokument fastställs av kommunfullmäktige då de är av principiell

Läs mer

Samhällsplaneringens betydelse för Jämlik hälsa

Samhällsplaneringens betydelse för Jämlik hälsa Samhällsplaneringens betydelse för Jämlik hälsa Ett regionalt perspektiv och exempel från Norrköping och Linköping Johan Mases, Region Östergötland Julia Stenström, Norrköpings kommun Ninnie Hedström,

Läs mer

Malmös musslor avgjorde jämn stadskamp

Malmös musslor avgjorde jämn stadskamp Malmös musslor avgjorde jämn stadskamp Snabba svar och vassa lösningar på viktiga frågor presenterades när Stockholm, Malmö och Köpenhamn, tre av de främsta städerna inom miljömässig, social och ekonomisk

Läs mer

Miljöprofilområden Miljöstadsdelar i världsklass

Miljöprofilområden Miljöstadsdelar i världsklass STADSLEDNINGSKONTORET SID 1 (9) 2009-02-19 Handläggare: Hans Aspgren Telefon: 08-508 29 301 Till Kommunstyrelsen Stadsledningskontorets förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Fördjupad utvärdering av miljömålen 2019

Fördjupad utvärdering av miljömålen 2019 Fördjupad utvärdering av miljömålen 2019 En sammanhållen politik för hållbar utveckling Viktiga vägval för att nå miljömålen Sverige kan påverka den globala utvecklingen Förebild hantera våra nationella

Läs mer

Stadsbyggnadskvaliteter i Malmö, Gynnar byggemenskap

Stadsbyggnadskvaliteter i Malmö, Gynnar byggemenskap Stadsbyggnadskvaliteter i Malmö, Gynnar byggemenskap Josephine Nellerup Planeringsarkitekt FRP/MSA PLANCHEF Stadsbyggnadskontoret Josephine.nellerup@malmo.se PRIOTERADE INRIKTNINGAR Regional motor för

Läs mer

Christina Wikberger Projektledare, c/o City, Stockholms stad. Tillväxt, miljö och regionplanering

Christina Wikberger Projektledare, c/o City, Stockholms stad. Tillväxt, miljö och regionplanering Christina Wikberger Projektledare, c/o City, Stockholms stad Tillväxt, miljö och regionplanering Ekosystemtjänster i Norra Djurgårdsstaden Grönska för klimatanpassning, rekreation och biologisk mångfald

Läs mer

Miljö, klimat och investeringar i Stockholms stad

Miljö, klimat och investeringar i Stockholms stad Sida 1 (5) Stockholm är en av de ledande miljöstäderna i Europa och bedriver sedan länge ett ambitiöst och prisbelönt miljöarbete. Staden blev Europas första miljöhuvudstad 2010 och Sveriges klimatstad

Läs mer

FAKULTETENS HANDLINGSPLAN FÖR MILJÖ OCH HÅLLBAR UTVECKLING ÅR

FAKULTETENS HANDLINGSPLAN FÖR MILJÖ OCH HÅLLBAR UTVECKLING ÅR Dnr F 8 3503/08 GÖTEBORGS UNIVERSITET UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETENS HANDLINGSPLAN FÖR MILJÖ OCH HÅLLBAR UTVECKLING ÅR 2007-2010 Fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Göteborgs

Läs mer

Bo och arbeta i Norra Djurgårdsstaden

Bo och arbeta i Norra Djurgårdsstaden tockholm växer o och arbeta i Norra Djurgårdsstaden stockholm.se/norradjurgardsstaden he Capital of candinavia Att bo och arbeta i Norra Djurgårdsstaden tadsutvecklingsprojektet Norra Djurgårdsstaden sträcker

Läs mer

10 utmaningar för ett hållbart Norrköping

10 utmaningar för ett hållbart Norrköping 10 utmaningar för ett hållbart Norrköping 2016-01-27 10 utmaningar för ett hållbart Norrköping Stadsplanering börjar inte med ett vitt tomt papper! Man kan önska sig hållbara energilösningar men vem ska

Läs mer

Erfarenheter av byggherredialoger i Malmö - ur hållbarhetsperspektiv

Erfarenheter av byggherredialoger i Malmö - ur hållbarhetsperspektiv Erfarenheter av byggherredialoger i Malmö - ur hållbarhetsperspektiv Tor Fossum Miljöstrateg Stadsbyggnadskontoret från okt 2011 Tidligare: Projektledare Miljöförvaltningen 2000-2011 Deltagande i Byggherredialogerna

Läs mer

Resultat av regeringens miljö- och klimatsatsningar i Örebro län

Resultat av regeringens miljö- och klimatsatsningar i Örebro län Resultat av regeringens miljö- och klimatsatsningar i Örebro län Förord Regeringens miljö- och klimatpolitik grundar sig i principen att det ska vara lätt att göra rätt. Politiken formas för att göra det

Läs mer

Guide till EU-projektansökan

Guide till EU-projektansökan Guide till EU-projektansökan 2014-2020 1 Inledning Kommunens verksamheter kan ur EU:s program och fonder söka stöd till projekt som utvecklar verksamheten samt det omgivande samhället, såväl lokalt som

Läs mer

Ledarskap och partnerskap

Ledarskap och partnerskap Klimatfärdplaner Ledarskap och partnerskap Maria Gardfjell, kommunalråd (MP) Ett lokalt Paris-avtal 2012-15 2010-12 2015-2018 Samverkan och inspiration Företag, offentlig verksamhet, universiteten och

Läs mer

Förslag till ny ÖVERSIKTSPLAN FÖR GÖTEBORG. Presentation på Visioner för ett hållbart växande Västsverige , Ylva Löf

Förslag till ny ÖVERSIKTSPLAN FÖR GÖTEBORG. Presentation på Visioner för ett hållbart växande Västsverige , Ylva Löf Förslag till ny ÖVERSIKTSPLAN FÖR GÖTEBORG Process till antagande BN-beslut Samråd BN-beslut Utställning BN-beslut Godkänd Antagande KF STRATEGIER FÖR STADENS UTBYGGNAD Bygg och utveckla centralt! Komplettera

Läs mer

Uppstartsmöte Värmemarknad Sverige. Stockholm

Uppstartsmöte Värmemarknad Sverige. Stockholm Uppstartsmöte Värmemarknad Sverige Stockholm 2017 12 12 Vår gemensamma värmemarknad Ett tvärvetenskapligt forskningsprojekt som engagerar! Organisationer som tackat Ja till medverkan eller tydligt indikerat

Läs mer

Hållbarhetskommissionens rekommendationer och åtgärder

Hållbarhetskommissionens rekommendationer och åtgärder Sida 1 (6) Hållbarhetskommissionens rekommendationer och åtgärder Bakgrund Stockholms stad inrättade Kommissionen för ett socialt hållbart Stockholm under 2015 med uppdraget att analysera skillnader i

Läs mer

Verksamhetsplan för temagrupp samhällsplanering

Verksamhetsplan för temagrupp samhällsplanering Verksamhetsplan för temagrupp samhällsplanering Bakgrund Regionens eller länets utveckling och tillväxt är beroende av proaktiv samverkan mellan länets offentliga aktörer, högskola och näringsliv. Detta

Läs mer

Frukostseminarier - Smart city Stockholm 2030

Frukostseminarier - Smart city Stockholm 2030 Frukostseminarier - Smart city Stockholm 2030 Smarta städer nämns allt oftare som en nyckel till hållbar stadsutveckling. I Stockholm står vi just nu inför något av en brytpunkt. Vi har hög IT-mognad och

Läs mer

MED SIKTE PÅ ATT FÖRÄNDRA DRIVKRAFTERNA. Miljötillståndsdagen 2018 Malmö Marcus Carlsson Reich

MED SIKTE PÅ ATT FÖRÄNDRA DRIVKRAFTERNA. Miljötillståndsdagen 2018 Malmö Marcus Carlsson Reich MED SIKTE PÅ ATT FÖRÄNDRA DRIVKRAFTERNA Miljötillståndsdagen 2018 Malmö Marcus Carlsson Reich Sveriges miljömål bidrar till de globala målen Sveriges Miljömål konkretiserar Sveriges genomförande av den

Läs mer

Spännande arkitektur: Finns det plats för effektiv energianvändning och bra inomhusklimat? Varför inte? /RuF. white. Jos

Spännande arkitektur: Finns det plats för effektiv energianvändning och bra inomhusklimat? Varför inte? /RuF. white. Jos Spännande arkitektur: Finns det plats för effektiv energianvändning och bra inomhusklimat? Varför inte? 1 SID Sustainable Integrated Design 2 Hållbarhet mer än bara energi! Ekonomi, sociala faktorer och

Läs mer

Den smarta stadsdelen Hyllie Lösningar för smarta nät och en hållbar stad. Siemens AG 2012. All rights reserved. Sector Infrastructures & Cities

Den smarta stadsdelen Hyllie Lösningar för smarta nät och en hållbar stad. Siemens AG 2012. All rights reserved. Sector Infrastructures & Cities Den smarta stadsdelen Hyllie Lösningar för smarta nät och en hållbar stad Page 1 Smarta nät möjliggör integreringen av förnybara energikällor Vindkraftens utveckling i Sverige, 1982-2011 Lillgrund, Öresund

Läs mer

PROGRAM PLAN POLICY RIKTLINJER

PROGRAM PLAN POLICY RIKTLINJER SID 1(13) Plan för bredbandsutbyggnad i Helsingborg PROGRAM PLAN POLICY RIKTLINJER Rådhuset Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se helsingborg.se SID 2(13) Helsingborgs

Läs mer

Smart Kreativ Stad är en femårig satsning på film, digital media och innovativa processer i hållbar stadsutveckling.

Smart Kreativ Stad är en femårig satsning på film, digital media och innovativa processer i hållbar stadsutveckling. Smart Kreativ Stad är en femårig satsning på film, digital media och innovativa processer i hållbar stadsutveckling. I projektet möter kompetens inom film, TV och digital media bl.a. scenografi, ljussättning,

Läs mer

Stöd och finansiering inom hållbar stadsutveckling. Energimyndigheten Plattform för hållbar stadsutveckling

Stöd och finansiering inom hållbar stadsutveckling. Energimyndigheten Plattform för hållbar stadsutveckling Stöd och finansiering inom hållbar stadsutveckling Energimyndigheten Plattform för hållbar stadsutveckling Översikt av stöd och program 1. Lokal och regional kapacitetsutveckling Stöd till offentliga aktörer

Läs mer

Våra viktigaste tips

Våra viktigaste tips Våra viktigaste tips Projektteamen bakom utvecklingsprojektet Hållbara Hökarängen har sammanfattat sina viktigaste lärdomar och tips för andra som vill jobba med hållbarhetprojekt och stadsdelsutveckling.

Läs mer

Uppdrag att analysera hur myndigheten ska verka för att nå miljömålen

Uppdrag att analysera hur myndigheten ska verka för att nå miljömålen 1 Uppdrag att analysera hur myndigheten ska verka för att nå miljömålen 1 1 Innehåll Boverkets verksamhet kopplat till miljökvalitetsmålen och delar av generationsmålet... 1 Samhällsplanering...1 Boende...2

Läs mer