KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum. Informationspunkter framfört till nämnden; Ekonomisk redovisning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum. Informationspunkter framfört till nämnden; Ekonomisk redovisning"

Transkript

1

2 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 BN 2016/169 Information Informationspunkter framfört till nämnden; Ekonomisk redovisning Personalstatistik jan-aug 2016 Kommunövergripande handlingsplan för hantering av arbetsmarknadsåtgärder Information om statistik gällande bygglovshandläggning Öppet rådhus den 1 oktober och förvaltningen representerar Att nämnden tagit del av informationen.

3 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3 BN 2016/170 Meddelande och rapporter godkänner redovisning av inkomna meddelande och rapporter och lägger den till handlingarna. Redovisning av inkomna meddelanden och rapporter a) Mark- och miljödomstolen: DOM , beslutar efter en ändringsanmälan från sökande av vindkraftparken Taggen att ändra det tillstånd som lämnades den i mål M så att tillståndets omfattning och villkor enligt domslut mål nr b) Länsstyrelsen Skåne, AVSLÅR ÖVERKLAGANDE OCH AVVISAR YRKANDEN, har den 31 mars 2016 tagit beslut om att bevilja ett bygglov för radhus med sju lägenheter och parkeringsplatser på fastigheterna Linderöd 6:218 och Linderöd 6:219 (numera Linderöd 6:218). Beslutet har överklagats och de överklagande yrkar på att in- och utfarten ska flyttas mot Fröken Perssons väg samt att en vändplats ska uppföras, dessutom önskar de ett besök av Länsstyrelsen på plats. Överklagandet avslås. Länsstyrelsen avvisar yrkandet om att in- och utfart flyttas samt att anläggande av en vändplats. Kommentar från kontoret: Länsstyrelsen delade kontorets bedömning att ärendet var planenligt. c) Länsstyrelsen Skåne, AVSLÅR ÖVERKLAGANDET, har den 28 juni 2016 beviljat bygglov för nybyggnad av radhus på fastigheten Nöbbelöv 18:12. En överklagan om beslutet har lämnats till Länsstyrelsen. Denna avslås. Kommentar från kontoret: Länsstyrelsen delade kontorets bedömning att byggnationen med radhus var lämplig på denna plats och ej medförde betydande olägenhet för grannarna. d) Länsstyrelsen Skåne, BESLUT OM DISPENS, , från strandskyddsbestämmelserna samt tillstånd inom område med förordnande om lanskapsbildsskydd för byggande av

4 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4 komplementbyggnad, mur samt pool på fastigheten Yngsjö 294:1 i Kristianstad kommun. e) Länsstyrelsen Skåne, BESLUT OM TILLSTÅND, , till ingrepp under mark dold fornlämning inom fastigheten Norra Mjönäs 3:1, fornlämning nr 21 i Vånga socken, Kristianstads kommun. f) Länsstyrelsen Skåne, BESLUT OM TILLSTÅND, , till ingrepp i fornlämning i samband med förläggning av elkabel, fastigheten Önnestad 3:18, fornlämning nr 26, Önnestads socken, Kristianstads kommun. g) Länsstyrelsen Skåne, BESLUT OM ARKELOGISK FÖRUNDERSÖKNING, , i samband med nedläggande av nytt enskilt av lopp, fastigheten Nosaby 10:6, fornlämning nr 11, 16 och nr 17 Nosaby socken Kristianstads kommun. h) Trafikverket, FASTÄLLD VÄGPLAN, Fastställelse av vägplan för ombyggnad av E22 Malmö Kristianstad delen Sätaröd- Vä m.m., samt förändring av väghållningsansvar i Tollarp, Kristianstads kommun. i) Trafikverket, INFORMATION; , genomför planering av utbyggnad av väg 19 sträckan Bjärlöv- Broby. Området ligger i ett arkeologiskt och kurturhistorisk intressant område. Trafikverket vill informera Kristiandstad kommun om att det kommer att genomföras på fastighet Bjärlöv 20:29 under perioden j) Länsstyrelsen Skåne, YTTRANDE FÖR KÄNNEDOM, , avseende förfrågan beträffande solcellsanläggningar etablerade på marken. Förfrågan inkom till Länsstyrelsen tidigare i år från Vindbruket AB. Frågan gällde Länsstyrelsens syn på lovplikt och om miljöanmälan krävs avseende solcellsanläggningar. Enligt skrivelsen är tanken att etablera solceller på marken på platser som vidkraft tidigare byggts. Kommentar från kontoret: Skrivelsen innebär inget klargörande om bygglovsplikten för denna typ av anläggningar. Bygglovsavdelningen vidhåller därmed sin bedömning att den hittills vanligt förekommande typen av solenergianläggningar på mark ej kan anses som bygglovspliktiga då det ej utgör en bygglovspliktig anläggning och inte heller kan anses röra sig om

5 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5 byggnader. Däremot kräver en tillhörande transformatorstation bygglov. k) Länsstyrelsen Skåne, FÖR KÄNNDOM, , beslut om tillstånd för uppförande av kallförråd/vedförråd inom landskapsskydd på fastigheten Yngsjö 255:2, Kristianstads kommun. l) Lantmäteriet, UNDERRÄTTELSE OM AVSLUTAD FÖRÄTTNING, , avseende anläggningsförrättning berörande Järnseke ga:1 samt Vanneberga ga:10 mfl. m) Kommunfullmäktige, LAGA KRAFTBESKED, , antogs detaljplan över Yngsjö 3:162. Länsstyrelsen beslutade att inte överprova beslutet Kommunfullmäktiges beslut överklagades till Länsstyrelsen som i sin tur avslår överklagandet Länsstyrelsens beslut överklagas till Mark- och miljödomstolens som avslår överklagan. Beslutet överklagas till Mark- och miljööverdomstolen som beslutar att prövningstillstånd inte ges och att Mark- och miljödomstolens avgörande står fast. Beslutet att anta detaljplanen har därmed vunnit laga kraft den 26 augusti 2016.

6 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6 BN 2016/171 Anmälan av delegeringsbeslut beslutar att godkänna redovisningen och lägger den till handlingarna. Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningens anmälan av delegeringsbeslut till Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningens (exkluderat miljö- och hälsoskyddsnämndens arbetsområde) delegeringsbeslut enligt bilaga redovisas gällande perioden till

7 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7 BN 2016/172 Planrapport September 2016 godkänner redovisad planrapport och lägger den till handlingarna.

8 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 BN 2016/173 EKEN 1 Planbesked avseende bostäder och handel Dnr BN Sökande Hadar Shaker Jakobs väg 2 lgh Kristianstad - Som planbesked enligt 5 kap. 2-5 Plan- och bygglagen (2010:900) meddela att den sökta åtgärden kan prövas i detaljplan. - Uppdra åt Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen att, på den sökandes bekostnad, upprätta förslag till detaljplan för att pröva möjligheten till bostäder och handel inom fastigheten Eken 1. o Begäran om planbesked o Karta Syftet med ansökan är att omvandla en fd kyrkobyggnad och samlingssal till lokaler för handel, hantverk och bostäder. Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningens bedömning är att byggnaden kan användas för dessa ändamål med vissa ändringar och under förutsättning att gällande lagstiftning kan efterföljas. Upplysningar Innan planarbetet påbörjas kommer ett avtal, som reglerar de kostnader som uppstår för planarbetet och eventuella kostnader för genomförandet av planen, att upprättas med den sökande.

9 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9 Planbeskedet grundar sig på de handlingar som Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen / byggnadsnämnden har tillgång till vid beslutstillfället. Ett positivt planbesked innebär endast ett beslut om att kommunen är beredd att inleda ett planarbete för den sökta åtgärden och ger inga garantier för att slutresultatet blir en antagen detaljplan. Det kan under den formella planprocessen framkomma förutsättningar som gör att planen får en annan inriktning eller att planarbetet avbryts. Den tidpunkt som angetts för ett beräknat antagande av detaljplanen är preliminär och kan komma att påverkas av förutsättningar som nu inte kan förutses. Hur beslutet överklagas Planbesked är inte juridiskt bindande och går inte att överklaga. Kostnad 8560 kronor, se bifogad specifikation. Separat räkning översändes senare. o o Som planbesked enligt 5 kap. 2-5 Plan- och bygglagen (2010:900) meddela att den sökta åtgärden kan prövas i detaljplan. Uppdra åt Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen att, på den sökandes bekostnad, upprätta förslag till detaljplan för att pröva möjligheten till bostäder och handel inom fastigheten Eken 1.

10 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10 BN 2016/174 NÄSBY 35:47 Planuppdrag avseende förskola Dnr BN Sökande Kommunstyrelsen KLK, mark- och exploatering Kristianstads kommun Uppdra åt Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen att, på den sökandes bekostnad, upprätta förslag till detaljplan för att pröva möjligheten till ny förskola inom fastigheten Näsby 35:47. o Tjänsteutlåtande o Kommunstyrelsens beslut, sammanträdesprotokoll o Kartbilaga till ovanstående beslut Syftet med ansökan är att möjliggöra en ny konceptbyggnad för förskolor i två plan inom befintliga skolområden. Gällande detaljplan medger inte den byggnadshöjd som krävs för en tvåplansbyggnad. Uppdra åt Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen att, på den sökandes bekostnad, upprätta förslag till detaljplan för att pröva möjligheten till ny förskola inom fastigheten Näsby 35:47.

11 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11 BN 2016/175 NÄSBY 35:13 Planbesked avseende förskola Dnr BN Sökande Kommunstyrelsen KLK, mark- och exploatering Kristianstads kommun - Uppdra åt Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen att, på den sökandes bekostnad, upprätta förslag till detaljplan för att pröva möjligheten till ny förskola inom fastigheten Näsby 35:13. o Tjänsteutlåtande o Kommunstyrelsens beslut, sammanträdesprotokoll o Kartbilaga till ovanstående beslut Syftet med ansökan är att möjliggöra en ny konceptbyggnad för förskolor i två plan inom befintliga skolområden. Gällande detaljplan medger inte den byggnadshöjd som krävs för en tvåplansbyggnad. Uppdra åt Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen att, på den sökandes bekostnad, upprätta förslag till detaljplan för att pröva möjligheten till ny förskola inom fastigheten Näsby 35:13.

12 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12 BN 2016/176 SOMMARLUST 11 Planbesked avseende förskola Dnr BN Sökande Kommunstyrelsen KLK, mark- och exploatering Kristianstads kommun Uppdra åt Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen att, på den sökandes bekostnad, upprätta förslag till detaljplan för att pröva möjligheten till ny förskola inom fastigheten Sommarlust 11. o Tjänsteutlåtande o Kommunstyrelsens beslut, sammanträdesprotokoll o Kartbilaga till ovanstående beslut Syftet med ansökan är att möjliggöra en ny konceptbyggnad för förskolor i två plan inom befintliga skolområden. Gällande detaljplan medger inte den byggnadshöjd som krävs för en tvåplansbyggnad. Uppdra åt Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen att, på den sökandes bekostnad, upprätta förslag till detaljplan för att pröva möjligheten till ny förskola inom fastigheten Sommarlust 11.

13 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13 BN 2016/177 OPPMANNA TOLLARP 2:32 Planuppdrag avseende förskola Dnr BN Sökande Kommunstyrelsen KLK, tillväxtavdelningen Kristianstads kommun - Uppdra åt Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen att, på den sökandes bekostnad, upprätta förslag till detaljplan för att pröva möjligheten till ny förskola inom fastigheten Oppmanna Tollarp 2:32. o Tjänsteutlåtande o Kommunstyrelsens beslut, sammanträdesprotokoll o Kartbilaga till ovanstående beslut Syftet med ansökan är att möjliggöra en ny konceptbyggnad för förskolor i två plan inom befintliga skolområden. Gällande detaljplan medger inte den byggnadshöjd som krävs för en tvåplansbyggnad. - Uppdra åt Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen att, på den sökandes bekostnad, upprätta förslag till detaljplan för att pröva möjligheten till ny förskola inom fastigheten Oppmanna Tollarp 2:32.

14 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 14 BN 2016/178 Ändring av översiktsplan 2013 avseende Kusten och Havet Dnr BN Sökande Kommunfullmäktige Kristianstads kommun. - Att för samråd godkänna förslaget till kust- och havsplan som ändring av översiktsplanen för Kristianstads kommun. Kust- och havsplan planbeskrivning med miljökonsekvensbeskrivning KHP planeringsförutsättningskarta KHP markanvändningskarta KHP havsanvändningskarta Tjänsteskrivelse Kommunfullmäktige beslutade att Kristianstads kommuns Översiktsplan 2013 till stora delar är aktuell. Kust- och havsområdet ska aktualiseras genom ändring av översiktsplanen. Ändring av översiktsplanen innebär att programmet Det växer längs kusten (KF ) ersätts. Syftet med arbetet är att ange kommunens viljeinriktning för mark- och vattenanvändningen inom planområdet. Målet är en fortsatt hållbar utveckling i området med strategier att hantera kommande utmaningar. - Att för samråd godkänna förslaget till kust- och havsplan som ändring av översiktsplanen för Kristianstads kommun.

15 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 15 BN 2016/179 Detaljplan för del av Domus 2 och Kristianstad 4:4 Dnr BN Sökande Steen & Ström Sverige AB Lars Ingendoh Västra Trädgårdsgatan 2 Box Stockholm godkänner planförslaget för antagande i Kommunfullmäktige. Tjänsteutlåtande Granskningsutlåtande Plankarta med bestämmelser Plan- och genomförandebeskrivning inkl. behovsbedömning för MKB Samrådsredogörelse Planområdet är beläget i centrala Kristianstad och omfattar i norr en del av Östra entréplatsen till Galleria Boulevard, söder om denna lastzonen till kvarter B och C inom Galleria Boulevard samt längst ner i söder ytor i anslutning till befintlig byggrätt inom fastigheten Domus 3. Detaljplanens syfte är i första hand att justera gränsdragningar inom gällande detaljplan mellan parkmark och kvartersmark. Syftet är även att reglera skärmning av lastzonen så att negativ visuell påverkan på omgivande miljö kan begränsas.

16 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 16 föreslås godkänna planförslaget för antagande i Kommunfullmäktige.

17 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 17 BN 2016/180 Detaljplan för Åhus 558:31m fl i Åhus Dnr BN Sökande Kristianstads kommun Kommunstyrelsen - Att bemöta ingivna erinringar eller andra synpunkter i enlighet med miljöoch samhällsbyggnadsförvaltningens samrådsredogörelse, - revidera planhandlingarna enligt förslaget samt, - godkänna planförslaget för utställning. o Plankarta med bestämmelser, Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen (MSF), rev o Planbeskrivning inkl. behovsbedömning för MKB, MSF, rev o Samrådsredogörelse, MSF, o Tjänsteutlåtande, MSF Syftet med detaljplanen är att säkerställa markanvändningen för frilufts- och evenemangsstrand och ange förutsättningar som är bättre anpassade till de behov som finns utifrån hittills årligen givna dispenser och tillfälliga bygglov. I det ingår utökning av evenemangsområdet samt upphävande av strandskydd. I syftet ingår också att förbereda för en promenad- och badbrygga samt utöka befintlig parkering. Detaljplanen handläggs med normalt planförfarande och var utsänd på samråd till Under samrådstiden inkom 18 skrivelser med synpunkter. Länsstyrelsen upplyser om tillståndsplikt för vattenverksamhet men har i övrigt inget att erinra mot planförslaget. Ett utställningsförslag har tagits fram där justeringar gjorts utifrån inkomna synpunkter bl a avseende kvartersmarkens utbredning åt söder, utökning av parkering, byggrätternas omfattning, utbredningen av område för brygga samt precisering av marklovsbestämmelser.

18 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 18 - Att bemöta ingivna erinringar eller andra synpunkter i enlighet med miljöoch samhällsbyggnadsförvaltningens samrådsredogörelse, - revidera planhandlingarna enligt förslaget samt - godkänna planförslaget för utställning.

19 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 19 BN 2016/181 BALSBY 7:10 Upplag av massor Dnr BN Sökande Miljögården i Kristianstad AB Industrigatan KRISTIANSTAD beviljar bygglov för upplag. Startbesked för att påbörja åtgärden ges. Upplaget får tas i bruk innan slutbesked utfärdats (PBL 10:4). Tjänsteutlåtande: Ansökan: Avtal om utfart Yttrande från C4Teknik: Yttrande från E.ON: Yttrande från Trafikverket: Yttrande från sakägare, med erinran: Sökandens bemötande av inkomna synpunkter: Situationsplan: (2 st), (3 st), (3 st), (2 st), (1 st), (2 st) Ärendet avser upplag av schaktmassor. Fastigheten ligger utanför detaljplan och sammanhållen bebyggelse. Fastigheten ligger också inom område med mycket sårbart grundvatten. C4 teknik har ingen erinran. Flera fastighetsägare i området har bland annat framfört oro över den ökade trafiken och vad det innebär i form av buller, damm och vibrationer samt oro över grundvattnet och deras dricksvatten.

20 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 20 Upplysningar Arbetsmiljöplan kan behöva upprättas enligt arbetsmiljölagen. Observera att fastigheter kan vara belastade med servitut och andra nyttjanderätter. (Upplysningar lämnas av Lantmäterimyndigheten) Meddelande om att bygglovsbeslutet kungörs i Post- och Inrikes Tidningar kommer att skickas ut till de närmsta grannarna. Åtgärder som utförs innan bygglovet vunnit laga kraft sker på egen risk. Kontrollansvarig krävs ej (PBF 7:5) kommer inte att kalla till tekniskt samråd (PBL 10:14) Kontrollplan behöver inte inlämnas till byggnadsnämnden. När åtgärden är utförd ska begäran om slutbesked skickas till Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen för utfärdande av slutbesked (PBL 10:34) Påträffas fornlämningar i samband med markarbeten ska dessa i enlighet med 2 kap lagen om kulturminnen mm avbrytas och Länsstyrelsen underrättas. Giltighetstid Bygglovet upphör att gälla, om åtgärden inte har påbörjats inom två år och arbetet inte avslutats inom fem år från dagen då beslutet vann laga kraft. Hur beslutet överklagas Om ni är missnöjd med byggnadsnämndens beslut kan ni överklaga hos Länsstyrelsen inom tre veckor efter det att ni tagit del av beslutet. Överklagan ska inlämnas till. Kostnad kronor. Separat räkning översändes senare. beviljar bygglov för upplag. Startbesked för att påbörja åtgärden ges. Upplaget får tas i bruk innan slutbesked utfärdats (PBL 10:4).

21 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 21 BN 2016/182 KROSSEN 1 (INDUSTRIGATAN 43) Tidsbegränsat bygglov för paviljong med kontor och personalutrymme Dnr BN Sökande Starka Fastigheter AB Box KRISTIANSTAD beviljar tidsbegränsat bygglov till och med för paviljong med kontor och personalutrymme. beslutar även att byggsanktionsavgift ska tas ut av sökanden, tillika ägaren till fastigheten, om kronor. Detta med stöd av 11 kap. 51 plan- och bygglagen (PBL). Faktura för byggsanktionsavgiften kommer att skickas ut separat. Tjänsteutlåtande: Ansökan: Anmälan om kontrollansvarig: Situationsplan: Ritningar 5st: Fotodokumentation: Beräkning av sanktionsavgift: Sökandens yttrande: Ansökan avser tidsbegränsat bygglov till och med för paviljong med kontor och personalutrymme. Byggåtgärden är redan utförd. Upplysningar Faktura för avgifter enligt lov kommer att skickas separat.om lovet ej utnyttjas har man rätt till återbetalning för de moment som ej utförts (t.ex. samråd, arbetsplatsbesök m.m). Begäran ska göras inom sex månader efter att lovet förfallit, varefter rätten till återbetalning upphör.

22 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 22 Arbetsmiljöplan kan behöva upprättas enligt arbetsmiljölagen. Observera att fastigheter kan vara belastade med servitut och andra nyttjanderätter. (Upplysningar lämnas av Lantmäterimyndigheten) Meddelande om att bygglovsbeslutet kungörs i Post- och Inrikes Tidningar kommer att skickas ut till era närmsta grannar. Byggåtgärder som utförs innan bygglovet vunnit laga kraft sker på egen risk. Robert Csikos fastställs som kontrollansvarig (PBF 7:5). kommer inte att kalla till tekniskt samråd (PBL 10:14). Förslag till kontrollplan enligt PBL 10:6, samt brandskyddsbeskrivning, ska inlämnas till byggnadsnämnden som underlag för startbesked. Innan slutbesked kan erhållas ska lägeskontroll utföras av Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. (Beställ i god tid, minst två veckor innan, på tel ). När byggåtgärden är utförd ska verifierad kontrollplan, protokoll från obligatorisk ventilationskontroll samt brandskyddsdokumentation inlämnas till Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen som underlag för utfärdande av slutbesked (PBL 10:34) Giltighetstid Bygglovet upphör att gälla , då byggnaden ska vara borttagen och marken återställd. Hur beslutet överklagas Om ni är missnöjd med byggnadsnämndens beslut kan ni överklaga hos Länsstyrelsen inom tre veckor efter det att ni tagit del av beslutet. Överklagan skall inlämnas till. Kostnad för bygglov 3263 kronor (bygglov) kronor (lägeskontroll). Faktura för bygglovet kommer att skickas ut separat. beviljar tidsbegränsat bygglov till och med för paviljong med kontor och personalutrymme. beslutar även att byggsanktionsavgift ska tas ut av sökanden, tillika ägaren till fastigheten, om kronor. Detta med stöd av 11 kap. 51 plan- och bygglagen (PBL). Faktura för byggsanktionsavgiften kommer att skickas ut separat.

23 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 23 BN 2016/183 VINNÖ 12:4 (VAKTELVÄGEN 33) Fasadändring på komplementbyggnad Dnr BN Sökande Simion-Ionel Moldovan Vaktelvägen FÄRLÖV beviljar bygglov för redan utförd fasadändring. Startbesked för att påbörja åtgärden ges. Åtgärden får tas i bruk innan slutbesked utfärdats (PBL 10:4). beslutar även att byggsanktionsavgift ska tas ut avfastighetsägaren Simion-Ionel Moldovan om kronor. Detta med stöd av 11 kap. 51 plan- och bygglagen (PBL). Faktura för byggsanktionsavgiften kommer att skickas ut separat. Tjänsteutlåtande: Ansökan: Brev från sökanden: Situationsplan: Ritningar 3 st: Ärendet avser redan utförd fasadändring av garage för att kunna använda byggnaden som hobby- och tv-rum. Fastigheten ligger inom område med detaljplan. Upplysningar Arbetsmiljöplan kan behöva upprättas enligt arbetsmiljölagen. Observera att fastigheter kan vara belastade med servitut och andra nyttjanderätter. (Upplysningar lämnas av Lantmäterimyndigheten)

24 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 24 Meddelande om att bygglovsbeslutet kungörs i Post- och Inrikes Tidningar kommer att skickas ut till era närmsta grannar. Byggåtgärder som utförs innan bygglovet vunnit laga kraft sker på egen risk. Kontrollansvarig krävs ej (PBF 7:5) kommer inte att kalla till tekniskt samråd (PBL 10:14) Kontrollplan behöver inte inlämnas till byggnadsnämnden. När byggåtgärden är utförd ska detta meddelas Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen för utfärdande av slutbesked (PBL 10:34) Giltighetstid Bygglovet upphör att gälla, om åtgärden inte har påbörjats inom två år och arbetet inte avslutats inom fem år från dagen då beslutet vann laga kraft. Hur beslutet överklagas Om ni är missnöjd med byggnadsnämndens beslut kan ni överklaga hos Länsstyrelsen inom tre veckor efter det att ni tagit del av beslutet. Överklagan skall inlämnas till. Kostnad för bygglov kronor. Faktura för bygglovet kommer att skickas ut separat. beviljar bygglov för redan utförd fasadändring. Startbesked för att påbörja åtgärden ges. Åtgärden får tas i bruk innan slutbesked utfärdats (PBL 10:4). beslutar även att byggsanktionsavgift ska tas ut avfastighetsägaren Simion-Ionel Moldovan om kronor. Detta med stöd av 11 kap. 51 plan- och bygglagen (PBL). Faktura för byggsanktionsavgiften kommer att skickas ut separat.

25 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 25 BN 2016/184 FÄRLÖV 62:5 (TORSEBROVÄGEN 2) Om- och tillbyggnad enbostadshus Dnr BN Sökande Ari Ali Torsebrovägen Färlöv beslutar att byggsanktionsavgift ska tas ut av ägaren till fastigheten, Ari Ali, om kronor. Detta med stöd av 11 kap. 51 plan- och bygglagen (PBL). Faktura för byggsanktionsavgiften kommer att skickas ut separat. Tjänsteutlåtande: Fotodokumentation:: Beräkning av sanktionsavgift: Ärendet avser olovlig ändring av bärande konstruktion i ett enbostadshus. Vid besiktning på fastigheten framkom att det i huvudbyggnaden pågick arbeten med invändiga ändringar och ändring av byggnadens bärande konstruktion. Ändringen av den bärande konstruktionen bedömdes vara väsentlig, varför den åtgärd som har vidtagits här skulle ha krävt en anmälan enligt plan- och bygglagen, med stöd av 16 kap. 8 plan- och bygglagen. Bygglovsavdelningen bedömer att en byggsanktionsavgift om kronor ska tas ut för att åtgärden påbörjats utan startbesked. Hur beslutet överklagas Om ni är missnöjd med byggnadsnämndens beslut kan ni överklaga hos Länsstyrelsen inom tre veckor efter det att ni tagit del av beslutet. Överklagan skall inlämnas till.

26 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 26 beslutar att byggsanktionsavgift ska tas ut av ägaren till fastigheten, Ari Ali, om kronor. Detta med stöd av 11 kap. 51 plan- och bygglagen (PBL). Faktura för byggsanktionsavgiften kommer att skickas ut separat.

27 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 27 BN 2016/185 Verksamhetsrapport, perioden januari t o m augusti 2016 Änr BN beslutar att godkänna verksamhetsrapport för perioden januari t o m augusti 2016 enligt tjänsteutlåtande Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningens tjänsteutlåtande fastställde verksamhetsplanen för Den här rapporten utgör avstämning mot planen för perioden januari t o m augusti. beslut beslutar att godkänna verksamhetsrapport för perioden januari t o m augusti 2016 enligt tjänsteutlåtande

28 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 28 BN 2016/186 Ny organisation, Plan- och bygglovsavdelning Dnr BN beslutar att godkänna förslag till ny organisation på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen enligt tjänsteutlåtande Tjänsteutlåtande: Protokoll samverkan Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen föreslår att nuvarande planavdelningen och bygglovsavdelningen slås samman till en gemensam avdelning, Plan- och bygglovsavdelning. Syftet med sammanslagningen är bland annat att samhällsbyggnadsprocessen ska bli mer konsekvent och proaktiv, samt att skapa en tydligare organisation där byggnadsnämndens myndighetsutövning samlas under en avdelning. Den nya organisationen föreslås träda ikraft fr om 1 oktober 2016, med nuvarande bygglovschefen som avdelningschef. beslutar att godkänna förslag till ny organisation på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen enligt tjänsteutlåtande

29 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 29 BN 2016/187 LYCKANS HÖJD 18 (HÖJDVÄGEN 2) Yttrande till Länsstyrelsen rörande överklagat bygglovsbeslut om fasadändring Dnr BN Länsstyrelsens diarienr vidhåller sitt beslut och översänder förvaltningens tjänsteutlåtande som sitt yttrande i ärendet. Tjänsteutlåtande: Remiss från Länsstyrelsen har av Länsstyrelsen beretts möjlighet att yttra sig över ett överklagande rörande fasadändring. Nämnden vidhåller sitt beslut och översänder förvaltningens tjänsteutlåtande som sitt yttrande i ärendet. vidhåller sitt beslut och översänder förvaltningens tjänsteutlåtande som sitt yttrande i ärendet.

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden 2015-09-29

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden 2015-09-29 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27) Plats och tid Rådhus Skåne 13,00-16,00 Beslutande Sonny Modig (FP) Ordförande Christina Borglund (KD) Vice ordförande Gösta Rickardsson (FP) Inge Zweiniger

Läs mer

Miljö- och byggnämnden

Miljö- och byggnämnden 2016-05-23 1(6) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-05-23 kl. 13.00 14.30 Paragrafer 42-43, omedelbar justering Utses att justera Roland Johansson (M) Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult,

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden 2014-10-28

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden 2014-10-28 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (58) Plats och tid Rådhus Skåne 13,00-16,00 Beslutande Elmer Berggren (ÅÅ) tjg ers för Peter Johansson (M) Ruth Piatek (S) Tjg ordförande Gösta Rickardsson

Läs mer

Gubbängen 1:1, Tallkrogen

Gubbängen 1:1, Tallkrogen Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Bygglovsavdelningen Sida 1 (16) 2014-09-18 Handläggare Isra Hussein Telefon 08-508 27 150 Till Stadsbyggnadsnämnden Ansökan om bygglov för uppförande av 30 meter

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden 2013-03-26

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden 2013-03-26 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (45) Plats och tid Kvarnen, Insikten, kl 09,00-17,00 Beslutande Peter Johansson (M) ordförande, jäv 78, tjg ers Cecilia Burburan (S), deltog ej i 85. Ruth Piatek

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden 2015-04-28

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden 2015-04-28 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (38) Plats och tid Rådhus Skåne 13,00-18,00 Beslutande Sonny Modig (FP) Ordförande Christina Borglund (KD) Vice ordförande Gösta Rickardsson (FP) Inge Zweiniger

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden 2013-02-26

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden 2013-02-26 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (45) Plats och tid Kvarnen, Insikten, kl 13,00-16,00 Beslutande Peter Johansson (M) ordförande, jäv 42,51 tjg ers Elmer Berggren (ÅÅ) Ruth Piatek (S) vice ordförande,

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2167-2173 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Fastställande av dagordning

Fastställande av dagordning KALLELSE med föredragningslista 1(3) Sekreterare: Mona Sjöberg 2015-06-30 Tfn 044-135342 E-post: mona.sjoberg@kristianstad.se Nämnd/Styrelse Tid och plats Byggnadsnämnden Tisdagen den 30 juni 2015, kl.

Läs mer

BESLUT OM BYGGLOV OCH STARTBESKED. Diarienummer: Beslutet avser:. Fastigheten 1:1, adress

BESLUT OM BYGGLOV OCH STARTBESKED. Diarienummer: Beslutet avser:. Fastigheten 1:1, adress Planenligt bygglov och startbesked 1(5) 20xx-xx-xx BESLUT OM BYGGLOV OCH STARTBESKED Diarienummer: 0000-000 Beslutet avser:. Fastighet: Fastigheten 1:1, adress Sökande: namn Beslut Bygglov ges med stöd

Läs mer

Innehåll. Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 86 Godkännande av ärendelista 87 Anmälan av delegationsbeslut 88 Delgivningar 2018/2023

Innehåll. Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 86 Godkännande av ärendelista 87 Anmälan av delegationsbeslut 88 Delgivningar 2018/2023 Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 86 Godkännande av ärendelista 2018/2021 87 Anmälan av delegationsbeslut 2018/2022 88 Delgivningar 2018/2023 89 Ansökan om bygglov, tillbyggnad

Läs mer

Beskrivning av plan- och bygglovsprocessen för Lidingö kommun

Beskrivning av plan- och bygglovsprocessen för Lidingö kommun Beskrivning av plan- och bygglovsprocessen för Lidingö kommun Planprocessen Idén att bygga något nytt eller på något annat sätt förändra stadsmiljön kommer ofta från en markägare eller en exploatör. I

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden 2013-01-29

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden 2013-01-29 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (58) Plats och tid Kvarnen, Insikten, kl 13,00-16,00 Beslutande Peter Johansson (M) ordförande Ruth Piatek (S) vice ordförande Sten Svensson (M)) tjg ers för

Läs mer

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne rum 109 13:00-16:00 ande Christina Borglund (KD) Ordförande Fredrik Winberg (S) Vice ordförande Anna Esplund (M) Franc Krizanec (M) Per-Ingvar Nilsson

Läs mer

Kerstin Malmberg (FP), 1:e vice ordförande informerar om att hon inte tycker att ärendena till detta sammanträde har blivit beredda.

Kerstin Malmberg (FP), 1:e vice ordförande informerar om att hon inte tycker att ärendena till detta sammanträde har blivit beredda. 74 Information 1. Informationen och redovisningen noteras. Kerstin Malmberg (FP), 1:e vice ordförande informerar om att hon inte tycker att ärendena till detta sammanträde har blivit beredda. Beredningen

Läs mer

Magnus Carlsson (M) Carl-Henrik Nilsson (SD)

Magnus Carlsson (M) Carl-Henrik Nilsson (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, rum 109 kl. 13:00-15:30 ande Sonny Modig (L) ordförande Christina Borglund (KD) vice ordförande Gösta Rickardsson (L) Inge Zweiniger (S) Cecilia

Läs mer

GUSTAVSBERG 1:29, :Bygglov med startbesked för transformatorstation

GUSTAVSBERG 1:29, :Bygglov med startbesked för transformatorstation Datum Dnr 2016-01-20 BYGG.2015.6160 Roger Hagelin roger.hagelin@varmdo.se 08-570 481 47 Bygglovhandläggare Vattenfall Eldistribution AB ID. 213447, Ref Per Olov Johansson RU 2560 169 92 STOCKHOLM Tjänsteskrivelse

Läs mer

Detaljplaneprocessen - vad är en detaljplan?

Detaljplaneprocessen - vad är en detaljplan? Detaljplaneprocessen - vad är en detaljplan? Varför har vi detaljplaner? Med en detaljplan reglerar kommunen hur mark och vatten ska användas och hur bebyggelsen ska se ut. Detaljplanen talar därför om

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden 2013-06-25

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden 2013-06-25 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (74) Plats och tid Kvarnen, Insikten, kl 13,00-16,00 Beslutande Peter Johansson (M) ordförande Ruth Piatek (S) vice ordförande Sten Svensson (M) tjg ers för

Läs mer

Vad Är En. Detaljplan? Samhällsbygnadskontoret Laholm

Vad Är En. Detaljplan? Samhällsbygnadskontoret Laholm Vad Är En Detaljplan? Samhällsbygnadskontoret 312 80 Laholm 0430-150 00 miljo.byggnadsnamnden@laholm.se www.laholm.se VAD Ä R E N D E TAL J P L AN? En detaljplan är ett juridiskt bindande dokument som

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2. Sammanträdesdatum. Informationspunkter framfört till nämnden; Upphävande av exploatörsförordnande

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2. Sammanträdesdatum. Informationspunkter framfört till nämnden; Upphävande av exploatörsförordnande KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 BN 2017/182 Information Informationspunkter framfört till nämnden; Upphävande av exploatörsförordnande Förslag till Grönplan 2017 presenterades Aktuellt planärende

Läs mer

ENKLA ÄRENDEN. Det enkla ärendet i praktiken

ENKLA ÄRENDEN. Det enkla ärendet i praktiken Det enkla ärendet i praktiken Vad ska ansökan om lov och anmälan innehålla? De ritningar, beskrivningar och andra uppgifter som behövs för prövningen ENKLA ÄRENDEN Handlingar som krävs för beslut om startbesked

Läs mer

Information. Förslag till ny delegationsordning Tf bygglovchef Sara Kopparberg redovisar ett förslag till ny delegationsordning.

Information. Förslag till ny delegationsordning Tf bygglovchef Sara Kopparberg redovisar ett förslag till ny delegationsordning. 52 Information Förslag till ny delegationsordning Tf bygglovchef Sara Kopparberg redovisar ett förslag till ny delegationsordning. Syftet med att revidera delegationsordningen är bland annat att förkorta

Läs mer

Bygg- och miljöavdelningen föreslår bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden besluta att:

Bygg- och miljöavdelningen föreslår bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden besluta att: Datum Dnr BYGG.2016.1211 Torbjörn Bengtsson torbjorn.bengtsson@varmdo.se 08-570 476 51 Bygglovhandläggare Tjänsteskrivelse TJUSTVIK 1:10: Bygglov för nybyggnad av komplementbyggnad - förråd Förslag till

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2183-2189 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (17) Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S)

Miljö- och byggnadsnämnden (17) Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2016-05-10 1(17) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 13.00-14.00 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (26) Plats och tid Rådhus Skåne 13,00-16,00 Beslutande Sonny Modig (FP) Ordförande Christina Borglund (KD) Vice ordförande Gösta Rickardsson (FP) Inge Zweiniger

Läs mer

Bygglovsbeslut för nybyggnad av flerbostadshus, 60 lgh Flodhästen 5

Bygglovsbeslut för nybyggnad av flerbostadshus, 60 lgh Flodhästen 5 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser SBN 2019/0012 Klicka här för att ange text. Samhällsbyggnadsnämnden 2018-2451 Bygglovsbeslut för nybyggnad av flerbostadshus, 60 lgh Flodhästen

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 20 maj 2014, kl 08.00 12.00. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 20 maj 2014, kl 08.00 12.00. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande BYGGNADSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (8) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 20 maj 2014, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Christer Ahlén (M) vice

Läs mer

TN5 (T5) Exempel BESLUT OM BYGGLOV. Beslut. Handlingar som ingår i beslutet Ritningar övriga handlingar. Planenligt bygglov 1(5) rev SKL 2015-10-05

TN5 (T5) Exempel BESLUT OM BYGGLOV. Beslut. Handlingar som ingår i beslutet Ritningar övriga handlingar. Planenligt bygglov 1(5) rev SKL 2015-10-05 Planenligt bygglov 1(5) 20xx-xx-xx BESLUT OM BYGGLOV Diarienummer: 0000-000 Beslutet avser:. Fastighet: Fastigheten, adress Sökande: namn Beslut Bygglov ges med stöd av 9 kap. 30 plan- och bygglagen (2010:900),

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 5 juli 2012, kl 09.30-10:25 Beslutande Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Bo Hallgren, förvaltningschef Torgny

Läs mer

Information från Älvrummet 19 maj Beatrice Udén, Mari von Sivers, Sven Boberg

Information från Älvrummet 19 maj Beatrice Udén, Mari von Sivers, Sven Boberg Information från Älvrummet 19 maj Beatrice Udén, Mari von Sivers, Sven Boberg Bakgrund PBL kommittén Får jag lov? Byggprocessutredningen Bygg helt enkelt! Miljöprocessutredningen Instansordningen Det har

Läs mer

Ove Karlesand (M), ordförande Bo Sjölin (MP), ledamot Kerstin Lindgren (FP), ledamot

Ove Karlesand (M), ordförande Bo Sjölin (MP), ledamot Kerstin Lindgren (FP), ledamot 1(8) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 09.00 09.30 Beslutande Ove Karlesand (M), ordförande Bo Sjölin (MP), ledamot Kerstin Lindgren (FP), ledamot Övriga närvarande Marie-Christine Svensson,

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson

Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2043-2054 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden 2013-05-02

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden 2013-05-02 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (32) Plats och tid Kvarnen, Insikten, kl 13,00-16,00 Beslutande Peter Johansson (M) ordförande Ruth Piatek (S) vice ordförande David Stenergard (M) 89-106,

Läs mer

Beslut att bevilja bygglov

Beslut att bevilja bygglov Stadsbyggnadsnämnden Dnr 2016-11452-575 Sida 1 (4) Brf Karlavagnen 34 Stockholm Lars Filipsson Upplandsgatan 34 113 28 STOCKHOLM Beslut att bevilja bygglov Byggnadsarbetena får inte påbörjas förrän tekniskt

Läs mer

Protokoll. Jävsutskott stadshuset, Varvet, vån 5, kl.08:30-9:00

Protokoll. Jävsutskott stadshuset, Varvet, vån 5, kl.08:30-9:00 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Varvet, vån 5, kl.08:30-9:00 Sonny Persson (S), Ordförande Magnus Jacobsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V) Jarmo Uusitalo (MP) Cecilia Segerstedt, arkitekt

Läs mer

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM Samrådshandling Upprättad 2018-08-09 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Innehållsförteckning PLANBESKRIVNING 3 1. Inledning 4 2. Bebyggelse

Läs mer

Bygglovchef Martin Fahlman informerar om verksamheten och redovisar statistik för maj.

Bygglovchef Martin Fahlman informerar om verksamheten och redovisar statistik för maj. 46 Information 1. Redovisningen och informationen noteras. Bygglovchef Martin Fahlman informerar om verksamheten och redovisar statistik för maj. Byggnadsnämnden föreslås notera redovisningen och informationen.

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(61) Plats och tid Rådhus Skåne 13:00-16:20 Beslutande Christina Borglund (KD) ordförande Helen Persson (S) tjg ersättare för Gösta Rickardsson (L) Inge Zweiniger

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (12)

Miljö- och byggnadsnämnden (12) Miljö- och byggnadsnämnden 2016-12-13 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 14.00-15.15 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Louise Warnqvist (M) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S)

Läs mer

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM Samrådshandling Upprättad 2018-08-09 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Innehållsförteckning PLANBESKRIVNING 3 1. Inledning 4 2. Bebyggelse

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden 2015-02-24

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden 2015-02-24 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (45) Plats och tid Rådhus Skåne 13,00-17,00 Beslutande Sonny Modig (FP) Ordförande Christina Borglund (KD) Vice ordförande Gösta Rickardsson (FP) Inge Zweiniger

Läs mer

Beslut att bevilja tidsbegränsat bygglov

Beslut att bevilja tidsbegränsat bygglov Stadsbyggnadsnämnden Dnr 2017-05835-575 Sida 1 (5) Skolfastigheter i Stockholm AB SISAB Daniel Söder Box 47311 10074 Stockholm Beslut att bevilja tidsbegränsat bygglov Byggnadsarbetena får inte påbörjas

Läs mer

Beslut att bevilja bygglov

Beslut att bevilja bygglov Stadsbyggnadsnämnden Dnr 2016-19849-575 Sida 1 (4) Brf Oporto 1 Danko Melchior Sandhamnsgatan 13 115 40 Stockholm Stadsbyggnadskontoret Fleminggatan 4 Box 8314 104 20 Stockholm Telefon 08-508 27 300 stadsbyggnadskontoret@stockholm.se

Läs mer

Kommunhuset, lokal Kyrkhults sammanträdesrum

Kommunhuset, lokal Kyrkhults sammanträdesrum Protokoll/Bygg- och trafiknämnden 1(7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, lokal Kyrkhults sammanträdesrum 14.00 14.30 Pirjo Veteli, S, ordf Anders Johansson, S, 1:e vice ordf Mats Sigfridsson, C, 2:e

Läs mer

Beslut att bevilja bygglov

Beslut att bevilja bygglov Stadsbyggnadsnämnden Dnr 2016-08398-575 Sida 1 (5) Henrik Åkerblom, Lena Åkerblom Knäpparvägen 38 125 57 ÄLVSJÖ Beslut att bevilja bygglov Byggnadsarbetena får inte påbörjas förrän tekniskt samråd hållits

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2249-2254 Sekreterare Ann-Charlotte

Läs mer

Beslut att bevilja bygglov

Beslut att bevilja bygglov Stadsbyggnadsnämnden Dnr 2016-19896-575 Sida 1 (4) Magnus Bernhardsson Karlavägen 92 A 115 22 Stockholm Beslut att bevilja bygglov Byggnadsarbetena får inte påbörjas förrän tekniskt samråd hållits och

Läs mer

Myndighetsnämnd, delegation Delegationsbeslut ANSLAG/BEVIS

Myndighetsnämnd, delegation Delegationsbeslut ANSLAG/BEVIS Plats och tid Beslutande Anna Eliasson l Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2294-2302 Sekreterare Carina Viberg Ordförande Anna Eliasson Justerande

Läs mer

DJURÖ 1:34, : bygglov för nybyggnad av två båthallar

DJURÖ 1:34, : bygglov för nybyggnad av två båthallar Datum Dnr 2015-02-17 BYGG.2014.2402 8 ngmar Lönngren ingmar.lonngren@varmdo.se 08-570 485 85 Bygglovhandläggare PATRC STENVALL BERGSTGEN 9 182 78 STOCKSUND Tjänsteskrivelse DJURÖ 1:34, : bygglov för nybyggnad

Läs mer

Beslut om bygglov för tillbyggnad av enbostadshus på

Beslut om bygglov för tillbyggnad av enbostadshus på Delegationsbeslut Miljö- och byggnadskontoret 2015-11-12 Bygglovsenheten Sidan 1 av 3 Anders Lidgren Dnr 2015.970 Beslut D 1340 DINNESEN,JONAS RUNBOVÄGEN 2 A 192 48 SOLLENTUNA Beslut om bygglov för tillbyggnad

Läs mer

Beslut att bevilja bygglov

Beslut att bevilja bygglov Stadsbyggnadsnämnden Dnr 2017-14183-575 Sida 1 (4) Stefan Renold Östgötagatan 70 Lgh 1302 116 64 Stockholm Beslut att bevilja bygglov Byggnadsarbetena får inte påbörjas förrän tekniskt samråd hållits och

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström 2018-11-29 2018-2233 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Motorn 4 Fastighetens adress: Engelska Vägen 2 Ärende: Nybyggnad av affärshus/ verkstad

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Inge Zweiniger (S) Cecilia Burburan (S) Bo Kron(S)

Inge Zweiniger (S) Cecilia Burburan (S) Bo Kron(S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Lyngby Gård, kl. 13:30-16:15 Beslutande Sonny Modig (L) ordförande Christina Borglund (KD) vice ordförande Gösta Rickardsson (L) Inge Zweiniger (S) Cecilia Burburan

Läs mer

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Arbetsutskott Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M) vice ordförande Per Sivertsen

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef Anna Eliasson

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef Anna Eliasson Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2024-2033 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Plats och tid Planrummet, kommunhuset, kl. 13.00-14.20 Beslutande Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer

Detaljplaneprocessen

Detaljplaneprocessen Detaljplaneprocessen Kommunikationsenheten 2017-09 Bilder: Ahlqvist & Co Arkitekter AB, Sven-Erik Rydbrant, Cecilia Palmblad DETALJPLANEPROCESSEN I den här broschyren beskrivs övergripande hur kommunen

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (52) Plats och tid Rådhus Skåne 14,00-16,30 Beslutande Sonny Modig (FP) Ordförande Christina Borglund (KD) Vice ordförande Gösta Rickardsson (FP) 111-126 Per-Inge

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés 2018-08-29 2018-1513 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Bilen 6 Fastighetens adress: Trångsundsvägen 20 Ärende: Tillbyggnad och nybyggnad av affärshus

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2. Sammanträdesdatum. Informationspunkter framfört till nämnden; om aktuella bygglov

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2. Sammanträdesdatum. Informationspunkter framfört till nämnden; om aktuella bygglov KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 BN 2017/111 Information Informationspunkter framfört till nämnden; om en utredning utförd av Statskontoret kring de kommunala och statliga lantmäterier om aktuella

Läs mer

Bygglov ges med stöd av 9 kap. 30 och 31 b (samt ev. 31 c) plan- och bygglagen (2010:900), PBL. Som villkor för beslutet gäller *(sid 4).

Bygglov ges med stöd av 9 kap. 30 och 31 b (samt ev. 31 c) plan- och bygglagen (2010:900), PBL. Som villkor för beslutet gäller *(sid 4). Bygglov med avvikelse från detaljplan 1(5) 20xx-xx-xx BESLUT OM BYGGLOV Diarienummer: 0000-000 Beslutet avser:. Fastighet: Fastigheten, adress Sökande: namn Beslut Bygglov ges med stöd av 9 kap. 30 och

Läs mer

Transformatorstation i Tyresö centrum, alternativ 2

Transformatorstation i Tyresö centrum, alternativ 2 Samhällsbyggnadsförvaltningen Mars 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt 2012KSM0812 PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Transformatorstation i Tyresö centrum, alternativ 2 Del av Bollmora

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-10-20 1(19)

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-10-20 1(19) Miljö- och byggnadsnämnden 2015-10-20 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 13.00-15.20 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (Sl Dan Eriksson (C) Elise Radanova (FP), ersättare

Läs mer

Carina Viberg. Anna Eliasson Samhällsbyggnadsförvaltningen

Carina Viberg. Anna Eliasson Samhällsbyggnadsförvaltningen Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef, Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2104-2109 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

Ingemar Tönnberg (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist (S)

Ingemar Tönnberg (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist (S) Sammanträdesdatum Sida 1/16 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 16:00 Beslutande Övriga Ingemar Tönnberg (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden 2014-05-27

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden 2014-05-27 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (48) Plats och tid Rådhuset Skåne 13:00-16:00 Beslutande Peter Johansson (M) ordförande, jävig 106, tjg ers Cecilia Burburan S Ruth Piatek (S) vice ordförande,

Läs mer

Alt 1 Bygglov ges med stöd av 9 kap. 31 plan- och bygglagen (2010:900), PBL. Som villkor för beslutet gäller *(sid. 4).

Alt 1 Bygglov ges med stöd av 9 kap. 31 plan- och bygglagen (2010:900), PBL. Som villkor för beslutet gäller *(sid. 4). Bygglov utanför detaljplan 1(5) 20xx-xx-xx BESLUT OM BYGGLOV Diarienummer: 0000-000 Beslutet avser:. Fastighet: Fastigheten, adress Sökande: namn Beslut Alt 1 Bygglov ges stöd av 9 kap. 31 plan- och bygglagen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 51 Godkännande av ärendelista 2018/2021 4 52 Anmälan av delegationsbeslut 2018/2022 5 53 Delgivningar 2018/2023 6 54 Ansökan om bygglov, telemast,

Läs mer

Planbeskrivning. Tillhörande upphävande av detaljplan Åsaka 3:12 del av. Essunga kommun Västra Götalands län. Dnr: Utökat förfarande

Planbeskrivning. Tillhörande upphävande av detaljplan Åsaka 3:12 del av. Essunga kommun Västra Götalands län. Dnr: Utökat förfarande Dnr: 2018-000140 Utökat förfarande Planbeskrivning Tillhörande upphävande av detaljplan Åsaka 3:12 del av Essunga kommun Västra Götalands län Samrådshandling Samrådshandling 2019 2019 Upphävande av detaljplan

Läs mer

Bygglovsbeslut för nybyggnad av förskola, Roten 1

Bygglovsbeslut för nybyggnad av förskola, Roten 1 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Anton Hallgren 2019-02-21 SBN 2019/0072 Byggnadsinspektör Samhällsbyggnadsnämnden 2018-2468 Bygglovsbeslut för nybyggnad av förskola, Roten 1 Förslag

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2117-2123 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Sammanlrädesdatum 2011-12-06

Sammanlrädesdatum 2011-12-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanlrädesdatum l P''',o,htid Stadshuset, sammanträdesrummet Öringen, kl. 15:00-16:00 8es!lIIande Ledamöter Kjell-Arne Green (S), ordförande 84-90, 92-95 Knut Indebetou (M), ordförande

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2041-2047 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Sida 2012-02-20 1 (18) Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sida 2012-02-20 1 (18) Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-02-20 1 (18) Plats Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer 2045-2053

Läs mer

Information. Byggnadsnämndens beslut. Beskrivning av ärendet. 37 Dnr 2015/BN Informationen och redovisningen noteras.

Information. Byggnadsnämndens beslut. Beskrivning av ärendet. 37 Dnr 2015/BN Informationen och redovisningen noteras. 37 Dnr 2015/BN 0003 92 Information 1. Informationen och redovisningen noteras. Avdelningschef Martin Fahlman informerar om verksamheten och redovisar statistik. 38 Dnr 2016BNS0355/231 Utvändig ändring

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden 2012-11-27

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden 2012-11-27 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (58) Plats och tid Kvarnen, Insikten, kl 14,00-16,30 Beslutande Peter Johansson (M) ordf jäv 263, deltar ej 277 Cecilia Burburan (S) tjg ers 263 och 277 Ruth

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2018-04-05 2018-0590 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Gesällen 2 Fastighetens adress: Strömgatan 10 Ärende: Nybyggnad av förråd samt ändrad användning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden 2019-03-14 Blad 1 (18) Plats och tid Beslutande Kommunkontoret i Strömsund, rum Björken Information 09.00 11.05 Sammanträde 11.05.- 11.30 Lars Andreasson, (S), ordförande Maud Persson,

Läs mer

Bygg- och miljöavdelningen föreslår bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden besluta att

Bygg- och miljöavdelningen föreslår bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden besluta att Datum Dnr BMK.2018.13 John Hammar john.hammar@varmdo.se Tjänsteskrivelse Delgivningar Förslag till beslut Bygg- och miljöavdelningen föreslår bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden besluta att 1. delgivningarna

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés 2018-08-29 2018-1513 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Bilen 6 Fastighetens adress: Trångsundsvägen 20 Ärende: Tillbyggnad och nybyggnad av affärshus

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (48) Plats och tid Bowlinghallen Åhus, kl 13.30-16.30 Beslutande Peter Johansson (M) Ordförande Ruth Piatek (S) vice ordförande Elmer Berggren (ÅÅ) tjg ers

Läs mer

BESLUT OM BYGGLOV MED STARTBESKED

BESLUT OM BYGGLOV MED STARTBESKED A DELEGATIONSBESLUT Beslutsdatum Bygg MILJÖ- OCH BYGGNÄMNDEN Lidköpings kommun Nr Dnr: 2018MBN1288 Sökande: Lidköping Elnät Skaragatan 8 88 Lidköping TEKNISK Dnr.. 2018 0 3 Fastighet: Kartåsen 1:1 Ärende:

Läs mer

Alt 2 Säsongslov utanför detaljplan. Bygglov ges med stöd av 9 kap. 9 och 31 alternativt 31 a plan- och

Alt 2 Säsongslov utanför detaljplan. Bygglov ges med stöd av 9 kap. 9 och 31 alternativt 31 a plan- och Säsongslov och tidsbegränsat lov 1(5) 20xx-xx-xx BESLUT OM BYGGLOV Diarienummer: 0000-000 Beslutet avser:. Fastighet: Fastigheten, adress Sökande: namn Beslut Alt 1 Säsongslov för planenlig eller liten

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden 2015-03-31

KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden 2015-03-31 KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (56) Plats och tid Rådhus Skåne 13,00-18,00 Beslutande Sonny Modig (FP) Ordförande Christina Borglund (KD) Vice ordförande Gösta Rickardsson (FP) Inge Zweiniger

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-04-21 kl 08.00-08.30 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Justerare Eveline Savik,

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström 2017-12-12 2017-5345 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Ljungby 38:5 Fastighetens adress: Havrevägen 14 Sökande: Hallberg, Andreas och Andersson,

Läs mer

ÄLVSALA 1:1, : Rivningslov för transformatorstation och nybyggnad av transformatorstation med startbesked

ÄLVSALA 1:1, : Rivningslov för transformatorstation och nybyggnad av transformatorstation med startbesked Datum Dnr 2015-10-20 BYGG.2015.3930 76 Peter Leeb peter.leeb@varmdo.se 08-570 483 95 Bygglovhandläggare Vattenfall Eldistribution AB ID: 214835 Vattenfall Services Nordic AB, Frida Abrahamsson 169 92 Stockholm

Läs mer

Ändring av del av DP 271 för fastigheten Tollare 25:7, Korsuddsvägen 11, i Boo

Ändring av del av DP 271 för fastigheten Tollare 25:7, Korsuddsvägen 11, i Boo 2016-04-21 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE MSN 2016/17-214 Standardförfarande Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Ändring av del av DP 271 för fastigheten Tollare 25:7, Korsuddsvägen 11, i Boo Förslag till beslut Miljö-

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef, Anna Eliasson

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef, Anna Eliasson Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef, Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2176-2182 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-10-22 1(20) Filip Gille (M), ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-10-22 1(20) Filip Gille (M), ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-10-22 1(20) Plats och tid Kommunhuset, planrummet kl. 13.00-14.10 Beslutande Filip Gille (M), ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer

Kenneth Bolinder (S), Ordförande Liselott Ljung (S), 1:e vice ordförande Kai Christiansen (S) Nils-Erik Sandberg (S) Göran Palmkvist (M)

Kenneth Bolinder (S), Ordförande Liselott Ljung (S), 1:e vice ordförande Kai Christiansen (S) Nils-Erik Sandberg (S) Göran Palmkvist (M) 1 (16) Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 8 november 2017 kl 14:00-14:55 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Liselott Ljung (S), 1:e vice ordförande Kai Christiansen (S) Nils-Erik Sandberg

Läs mer

Uppförande av skolbyggnad Mats Lindström, Bygglovsingenjör

Uppförande av skolbyggnad Mats Lindström, Bygglovsingenjör Stadsbyggnadsförvaltningen Diarienummer BYGG.2016.811 Delegationsbeslut 2017-02-06 TORBERGET FASTIGHETSFÖRVALTIGS AKTIEBOLAG I HAIGE AB RUDSJÖTERASSE 2 136 81 HAIGE Beslut om bygglov Fastighet: SÖDERBY

Läs mer

Östermalm 2:118, Östermalmstorg 2a, Östermalm. Tidsbegränsat bygglov i efterhand för serveringsbyggnad, Östermalmsgrillen

Östermalm 2:118, Östermalmstorg 2a, Östermalm. Tidsbegränsat bygglov i efterhand för serveringsbyggnad, Östermalmsgrillen STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE BYGGLOVSAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-05-20 du Handläggare: Klas Modin Tfn 08-508 27 189 Till Stadsbyggnadsnämnden Östermalm 2:118, Östermalmstorg 2a, Östermalm Tidsbegränsat

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 16 april 2018 kl. 08:00 11:50

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 16 april 2018 kl. 08:00 11:50 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 16 april 2018 kl. 08:00 11:50 Beslutande Carin Walldin (S) Ordförande Ola Wigg (S) Anders

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf. enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf. enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf. enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2020-2028 Sekreterare A-C Utter

Läs mer

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN Antagandehandling HANDLINGAR Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse med utlåtande Plankarta med bestämmelser Bilaga Fastighetsförteckning Planen antagen 2002-02-20 Laga kraft 2002-03-27

Läs mer