1 Förstalag. 2 Ledarorganisation. 3 Träningsdisposition. 4 Aktiviteter. 5 Verksamhet för 11-manna. 6 Rotationsträning/Uppflyttning

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1 Förstalag. 2 Ledarorganisation. 3 Träningsdisposition. 4 Aktiviteter. 5 Verksamhet för 11-manna. 6 Rotationsträning/Uppflyttning"

Transkript

1 Enskede Idrottsklubb POLICY FÖR FÖRSTALAG FLICKOR ÅR FÖRSTALAG F13-F16 Målsättningen med policyn är att särskilja förstalagen (lag 1 i varje åldersgrupp) från den övriga policyn för flickor och höja den målsättning som redan finns hos de ansvariga tränarna. Syftet med förstalagen är att ge individen de bästa förutsättningarna till en individuell utveckling. Det övergripande målsättningen är att Enskede IK ska kunna försörja det egna A- laget med ca 70% egna utbildade spelare. Förstalagen tränar och spelar enligt Enskedemodellen. Beträffande utvecklingssamtal och föräldramöte se föreningens verksamhetsplan för flickverksamhet. Genom förstalagssatsningen kan Enskede IK erbjuda talanger att stanna kvar inom klubben till bra villkor och även ta emot talanger som söker sig till Enskede IK från andra klubbar. Enskede IK har ett uttalat förstalag per åldersgrupp för F13-F16 vilka administreras av Flickkommittén (FK) och F17-F19 av Damkommittén (DK). Det ska noteras att en utvärdering av förstalagen sker varje år. Ansvarig för utvärderingen och eventuella förändringar är verksamhetsansvarig för förstalagsverksamheten. Truppen ska spikas senast sista januari inför kommande säsong och offentliggöras första februari. Undantag skall godkännas av FK. 1 Förstalag 2 Ledarorganisation 3 Träningsdisposition 4 Aktiviteter 5 Verksamhet för 11-manna 6 Rotationsträning/Uppflyttning 7 Borttagning/Nedflyttning 8 Spelarrekrytering 9 Trupptillhörighet 10 Klädsel 11 Matchning 12 Ekonomi 13 Närvaro

2 1 FÖRSTALAG Föreningens målsättning är att grupperna ska delta i högsta serien och kvalificera sig för högre serier i sin åldersgrupp och hålla sig kvar i dessa. F13, träningsgrupp med ca spelare. Ett lag anmält till St Erikscupen i högsta divisionen. Tränar 3-4 ggr/veckan. F14, träningsgrupp med ca spelare. Ett lag som hållit sig kvar i högsta divisionen i St Erikscupen. Tränar 3-4 ggr/veckan. F15, träningsgrupp med ca spelare. Ett lag som hållit sig kvar i högsta divisionen i St Erikscupen. Tränar 3-5 ggr/veckan. F16, träningsgrupp med ca spelare. Ett lag som hållit sig kvar i högsta divisionen i St Erikscupen. Tränar 4-5 ggr/veckan. 2 LEDARORGANISATION Varje träningsgrupp (lag 1) bör bestå av följande funktioner: Ansvarig tränare, arvoderad och utan koppling till spelare i gruppen. Ansvarar för matchning, laguttagning, träningsupplägg. Assisterande tränare, individuell tränare. Fungerar i samråd med ansvarig tränare och har som huvuduppgift att fokusera på individen och den fysiska träningen. Lagledare och kassör ansvarar för ekonomi, material, träningstider och föräldrakontakt samt övrigt administrativt arbete. Målvaktsträning sker i föreningens regi och hanteras av FK. 3 TRÄNINGSDISPOSITION Ansvarig tränare skall följa antalet träningar utifrån ovanstående punkter och bör ha hjälp av minst en tränare under samtliga träningar. Vad som ska tränas eller hur det ska tränas ansvarar den ansvariga tränaren för själv. Följande moment bör utövas under varje pass: Individuell och isolerad teknik Isolerade och större passningsövningar Med hjälp av assisterande tränare ska även individuell träning kunna äga rum. 4 AKTIVITETER Förstalagen har som målsättning att delta i St Erikscupen samt träningsläger vår/höst. Vad beträffar profilcuper kommer FK årligen att lämna direktiv för vad som gäller i de olika åldersklasserna. Utöver ovanstående aktiviteter ska laget även kunna delta i inbjudningsturneringar, dvs elitinriktade cuper både inomhus och utomhus. Målsättningen med dessa cuper är att göra bra ifrån sig och låta samtliga uttagna få speltid. 5 VERKSAMHET FÖR 11-MANNA Under första året 11-manna (F13) består kullen av ett förstalag samt breddlag under detta. Meningen med lag 1 är att de endast bör tillhöra en serie i St Erikscupen. Spelare i lag 1 som inte får matchtid där ska garanteras speltid i något övrigt lag. Laguttagning för lag 1 ska stå klar i oktober månad (F12-säsongen) och sköts av föreningens ansvariga talangtränare. Laguttagningen för övriga lag fastställs samtidigt och sköts av tilltänkta ansvariga tränare. Organisationen presenteras också i samband med offentliggörandet av lagets spelare.

3 6 ROTATIONSTRÄNING/UPPFLYTTNING Rotationsträning startar innan spelsäsongen där spelare tränar med äldre lag och syftet är att stimulera de mest framstående spelarna i åldersgruppen. Detta startar senast från och med F13. Spelare kan även bli permanent uppflyttade till äldre grupp om det anses utvecklande för den enskilde spelaren och spelaren i fråga tillför en tänkt startelva. Villkoren för uppflyttningen är att laget ovan spelar i högsta serie för att få bästa möjliga individuella träning/matchning för spelare underifrån. Detta beslut tas i samråd mellan FK och ansvariga tränare. Spelare utifrån och internt kan flyttas upp eller tas in när som helst under säsongen. 7 BORTTAGNING/NEDFLYTTNING Om den enskilde individen inte uppnår den ansvariga tränarens kompetenskrav skall spelaren erbjudas plats i övriga lag efter spelad säsong. Detta sker genom möte med spelaren och föräldern där det noggrant skall klargöras varför spelaren inte längre behåller sin plats i laget. FK ska hållas informerade om hur denna process går till och kan vid behov delta under mötet. Nedflyttning av spelare sker antingen efter höstsäsongen om inte särskilda skäl gör gällande. 8 SPELARREKRYTERING Enskede IK får rekrytera spelare till sina förstalag från F13. Innan dess ska det finnas en bra översikt över de andra spelarna i kullen. Spelare som ansluter till laget ska gå in i en tänkt startelva, det vill säga vara bland den elva bästa i det skedet. Spelaren ska tas in via sin spetskompetens och det ska finnas en god tanke bakom rekryteringen som förankras hos ordförande i FK. Spelare får inte värvas för att bredda truppen utan för att tillföra. 11- mannaansvarig skall hållas underrättad genom hela processen. Förutom direktkontakt via telefon till spelarens föräldrar ska även kansliet i denne spelares förening kontaktas. Spelare utifrån som vill provträna kontaktar ansvarig kontaktperson på Enskede IK kansli (F13-F16) som senare slussar vidare spelare till lämpligt lag. 9 TRUPPTILLHÖRIGHET Den ansvariga tränaren måste vara tydlig för spelare och föräldrar vad som gäller ekonomiskt och träningsmässigt att tillhöra förstalaget. Under oktober månad redovisas den trupp som kommer att användas under säsongen efter. Den truppen är låst till oktober då gruppen öppnas upp för provträningar utifrån och rotationsträning med spelare från övriga EIK-lag. Den ansvariga tränaren bestämmer alltid var spelaren ska spela, position och lag, utifrån aktuell form, skador och kvalitéer. En spelare som inte håller nivå i förstalaget ska garanteras speltid i övriga EIK-lag. Målsättningen är att alla spelare i truppen ska få speltid, men den ansvariga tränaren har fullt förfogande över var spelaren spelar. 10 KLÄDSEL Alla lag ska ha en enhetlig klädsel under såväl träning som match och cuper. Det är viktigt att lagen samt ledare ser representativa ut under samlingar så att den seriösa verksamheten genomsyrar. Träningar/Match; Enskede IK utvalda kollektion.

4 11 MATCHNING Utgångsläget inför varje match och turnering måste vara att spela attraktiv fotboll. I olika situationer kan därför de bästa spelarna enligt tränaren matchas lite mer än andra. Alla kallade till match eller turnering ska dock garanteras speltid. Spelarna används utav tränaren på de positioner tränaren för stunden tycker spelaren passar bäst. 12 EKONOMI Att bedriva en förstalagsverksamhet är att denna naturligtvis också kostar en del extra i jämförelse med breddverksamheten. Med anledning av detta måste Enskede IK ta ut en extra avgift (elitpeng) för de tjejer som blir uttagna och vill spela i Enskede IK:s förstalag. Elitpengen används till att finansiera följande områden: Utbilda och arvodera tränare: Samtliga förstalags tränare är grundutbildade i minst Bas2 och har som krav på sig att gå på nya tränarutbildningar. Dessa genomförs tillsammans med Stockholms Fotbollsförbund. Talangutveckling: Under varje säsong finns en Spelarutvecklingsgrupp (F13 F16). I denna finns ett antal utvalda spelare från förstalagen. Dessa får ytterligare träning av utbildade instruktörer. Enskede IK har som målsättning att utbilda så många individuella spelare som möjligt och få upp dem i A-laget. Träningstider: Prioriterade träningstider samt bidrag för vinterträning. Målvaktsträning: Samtliga förstalagsmålvakter erbjuds utveckling i målvaktsrollen genom en utbildad instruktör vid minst ett tillfälle per vecka. Läger och cuper: Ekonomiskt lägerbidrag från föreningen. Bidrag till cuper. Materialpaket: Klädbidrag från Enskede IK. Kostnaden för Elitpengen 2011 är fastställd till 2 500:- och går till föreningen. Familjer med fler än ett barn i något av förstalagen betalar 1 250:- för nästföljande barn. 13 NÄRVARO Förstalagsverksamheten har ambitionen att alla spelare ska ha 100 % närvaro, vilket kräver följande från spelaren: Göra sitt yttersta för att ha 100 % närvaro. Att spelarna till 100 % meddelar av vilken anledning hon inte kan träna. Bristande närvaro innebär flera nackdelar för en verksamhet som har som främsta mål att utbilda och utveckla barn/ungdomar i fotboll. Nackdelar vid frånvaro: Platser i lagen uppehålls för spelare som har anmält intresse att börja i föreningen. Kunskapen i lagen blir väldigt ojämn vilket gör det svårare att tillgodose rätt nivå på träningen för alla, och svårare att driva utbildningen framåt, med nya övningar och svårare moment. Bristen på intresse/närvaro påverkar indirekt utbildningen av alla spelare.

5 100 % närvaro ska gälla på följande basis: Giltig frånvaro: Sjukdom, skada Skolarbete Enligt överenskommelse med tränare: Semester Träning i annan idrott För giltig frånvaro (GF) ska gälla behöver alla spelare ringa i god tid innan träning till ansvarig tränare. Meddelas frånvaron efter träning räknas det som ogiltig frånvaro. Ingen kontakt med ledare i en månad kan rendera i automatisk uteslutning från lag 1. Oregelbunden närvaro under två månaders period utan giltig frånvaro kan rendera i uteslutning från lag 1. Kansliet administrerar uteslutningen av spelare från laget.

Policy elitförberedande verksamhet P10- P16

Policy elitförberedande verksamhet P10- P16 Policy elitförberedande verksamhet P10- P16 Syftet med den elitföreberedande verksamheten är att ge individen så bra förutsättningar som möjligt att utvecklas inom Vasalunds IF. Den långsiktiga målsättningen

Läs mer

Enskede IK Pojkfotboll

Enskede IK Pojkfotboll Verksamhetsplan 2009 Pojkkommittén 2 / 15 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Syfte... 3 3. Verksamhetens inriktning... 3 4. Organisation... 5 5. Mötesordning... 5 6. Breddverksamhet 5-manna (6-9 år)... 7 7.

Läs mer

1 (5) IFK ÖSTERÅKER P SÄSONGEN 2016

1 (5) IFK ÖSTERÅKER P SÄSONGEN 2016 1 (5) 2015-11-24 1 IFK ÖSTERÅKER P03-1 - SÄSONGEN 2016 2 POLICY IFK Österåkers policy ligger som grund för verksamheten, och den finns tillgänglig på http://www.ifkosteraker.se. 2.1 Målsättning Vår målsättning

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

Policy för förstalagsverksamheten i IFK Lidingö FK

Policy för förstalagsverksamheten i IFK Lidingö FK Policy för förstalagsverksamheten i IFK Lidingö FK Bilaga 1 Till IFK Lidingö FK Manualen, 2014 1 Syfte och omfattning Denna policy syftar till att beskriva distinktionerna mellan föreningens bredd- och

Läs mer

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd Hammarby IF DFF En förening som satsar både på Topp & Bredd Innehållsförteckning - Historik och Fakta - Organisation - Bredd & Elit - Spelar, ledar - och föräldraroller - Fotbollsstegen - Ekonomi - Marknad

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19)

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19) 2014 Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19) Inledning Verksamhetsplanen tas fram av respektive chefstränare/samordnande tränare i samråd med lagens tränare, ledare och

Läs mer

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM 2016 10 05 Policy Tävling barn och ungdom Föreningskrav Tränare och spelare är med i en förening. Tränare ska agera som ett föredöme inför sina spelare och omgivning

Läs mer

POJKAR & FLICKOR ÅR

POJKAR & FLICKOR ÅR POJKAR & FLICKOR 13-15 ÅR En Guide för dig som Ledare - Kalender - Träning / Cup - Coachning Version April 2009 KALENDER Tränings kalender, Våren som PF 13 15 Två tre träningstillfällen per vecka, med

Läs mer

Stafsinge IF:S Ungdomssektions Verksamhetsidé

Stafsinge IF:S Ungdomssektions Verksamhetsidé Stafsinge IF:S Ungdomssektions Skall ligga till grund för målsättning, beslut och inriktning av verksamheten. Skall fungera som ett rättesnöre för ledare, tränare och föräldrar. Är framtagen av u-sektionens

Läs mer

GIF Sundsvalls Ungdomssektions POLICY

GIF Sundsvalls Ungdomssektions POLICY GIF Sundsvalls Ungdomssektions POLICY 1 Innehållsförteckning ORGANISATION 3 11-MANNA FOTBOLL, LAG- OCH UTBILDNINGSANSVARIG 3 5- OCH 7-MANNA FOTBOLL, LAG- OCH UTBILDNINGSANSVARIG 3 ORGANISATION I/RUNT LAGEN

Läs mer

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Hittarps IK är en fotbolls- och gymnastikförening med lokal förankring i Laröd, Hittarp och Domsten. Föreningen står för: God klubbkänsla och kamratskap Engagerade

Läs mer

E N S K E D E I K ENSKEDEMODELLEN

E N S K E D E I K ENSKEDEMODELLEN Enskedemodellen handlar i grund och botten om ett förändrat synsätt på hur en verksamhet bör bedrivas för att skapa bra förutsättningar för en välfungerande barn- och ungdomsfotboll. Konceptet är helt

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar u på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt och kulturellt.

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN IK Viljan Strängnäs Inledning IK Viljan Strängnäs bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att

Läs mer

Policy för lagens tävlingsverksamhet ( )

Policy för lagens tävlingsverksamhet ( ) 2019 Policy för lagens tävlingsverksamhet (2018-11-29) Innehåll Inledning 1. Planering av tävlingsverksamheten 2. Individens utveckling lagets resultat 3. Min match i veckan 4. Seriespel 5. Profilturneringar

Läs mer

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering Till tränare, ledare och föräldragruppsrepresentanter Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering Inledning Verksamhetsplaneringen är en process där samtliga ledare som ingår i gruppen ska involveras.

Läs mer

Policy för lagens tävlingsverksamhet. (Reviderad )

Policy för lagens tävlingsverksamhet. (Reviderad ) 2018 Policy för lagens tävlingsverksamhet (Reviderad 2017-11-16) Innehåll Inledning 1. Planering av tävlingsverksamheten 2. Individens utveckling lagets resultat 3. Min match i veckan 4. Seriespel 5. Profilturneringar

Läs mer

Föreningen för hela familjen!

Föreningen för hela familjen! Föreningen för hela familjen! Värdegrund Harrie FF är en förening som drivs av humanistisk människosyn. Det innebär att alla individer ges möjlighet att vara delaktiga i verksamheten utifrån sina förutsättningar.

Läs mer

Föräldramöte Lagorganisation, ansvarsområden och Sportsliga mål

Föräldramöte Lagorganisation, ansvarsområden och Sportsliga mål Föräldramöte 2012-12-15 Lagorganisation, ansvarsområden och Sportsliga mål Laguttagningar görs av tränargrupp och ingen annan! Agenda Lagorganisation & Roller Sportsliga Mål Laget/föreningen bestämmer

Läs mer

Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner

Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner Fastställt av extra årsmötet måndagen den 30 september, 2013 Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner Övergripande mål för fotbollsverksamheten i Genarps IF All verksamhet i Genarps IF

Läs mer

Ungdomsverksamheten i IK Zeniths fotbollssektion

Ungdomsverksamheten i IK Zeniths fotbollssektion Ungdomsverksamheten i IK Zeniths fotbollssektion Mål och visioner IK Zenith är en förening för barn och ungdomar samt deras föräldrar. Föreningen är ideell och bygger helt på engagemang från dess föräldrar

Läs mer

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering ( )

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering ( ) 2019 Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (2018-11-29) Inledning AIK Ungdomsfotbolls verksamhetsplan utgör det ramverk inom vilket de enskilda lagens verksamhetsplanering tillåts utformas.

Läs mer

Vara spelare i Åkarps IF

Vara spelare i Åkarps IF Vara spelare i Åkarps IF Som spelare i Åkarps IF skall man ha följande Man skall ha kul när man tränar Man skall leka, röra sig, dribbla, utmana, göra mål, jubla etc. Man skall tänka på Att vara koncentrerad

Läs mer

POLICYDOKUMENT FÖR LEDARE, SPELARE OCH FÖRÄLDRAR I ÄLVSJÖ AIK FF

POLICYDOKUMENT FÖR LEDARE, SPELARE OCH FÖRÄLDRAR I ÄLVSJÖ AIK FF POLICYDOKUMENT FÖR LEDARE, SPELARE OCH FÖRÄLDRAR I ÄLVSJÖ AIK FF Sida 1 av 9 Innehåll Inledning... 3 Värdegrund... 3 Vision... 3 Föreningsmål... 3 Organisationsstruktur... 4 Älvsjö AIK:s synsätt... 4 Engagemangsmodellen...

Läs mer

2018 Rekryteringspolicy för ungdomsspelare. (Reviderad )

2018 Rekryteringspolicy för ungdomsspelare. (Reviderad ) 2018 Rekryteringspolicy för ungdomsspelare (Reviderad 2017-11-16) REKRYTERINGSPOLICY FÖR UNGDOMSSPELARE REKRYTERINGSPOLICY AIK rekryterar spelare på följande fyra sätt, bas-, spontan-, spelar- och elitrekrytering.

Läs mer

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A )

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A ) Gröna tråden Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling (Rev. A 2012 11 16) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Grönahögs

Läs mer

UTVECKLINGSBLOCKET ORGANISATION

UTVECKLINGSBLOCKET ORGANISATION UTVECKLINGSBLOCKET ORGANISATION Utvecklingsblocket är Hammarbys samlingsnamn för föreningens breddfotbollen, blocket består av över 1400 spelare dessa leds av ca 400 ideella föräldraledare. Blocket är

Läs mer

ENKÖPINGS SK U P01. Höja ambitionen kontinuerligt enligt ESK Förhållningssätt till matchande mm

ENKÖPINGS SK U P01. Höja ambitionen kontinuerligt enligt ESK Förhållningssätt till matchande mm Föräldramöte 2013-02-12 ENKÖPINGS SK U P01 Målsättning med 2013 o Våra spelare ska bli bäst i Uppland 2018! Vi jobbar långsiktigt, dvs inga snabba toppningar för att nå kortsiktiga resultat. o Utvecklas

Läs mer

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering. (Reviderad )

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering. (Reviderad ) 2018 Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2017-11-16) Inledning Verksamhetsplanen tas fram av respektive lags/gruppers tränare, ledare och föräldraföreningsrepresentanter i samråd

Läs mer

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar.

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. VÄRDEFULLT Verksamhet: Syftet med Söderköpings IK s ungdomsverksamhet är: - Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. - Att skapa förutsättningar för motion, rörelse

Läs mer

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten AIF:s utbildningsplan är framtagen av tränarrådet och godkänd av fotbollssektion samt styrelsen 080302. Axvalls IF målsättning med ungdomsverksamheten

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015

Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015 Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015 1. Inledning Detta dokument är en programförklaring som skall gälla för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Knivsta IK-P04 säsongen 2015. Syftet med

Läs mer

Fagersta Södra IK POLICY

Fagersta Södra IK POLICY Fagersta Södra IK POLICY 2010 1. Vad som gäller för olika åldrar 1.1 Fem-manna: 6-8 år, fotbollsskola 1.2 Sju-manna: 9-12 år 1.3 Elva-manna: 13-14 år 1.4 Elva-manna: 15-16 år 1.5 Elva-manna: Junior 2.

Läs mer

IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden

IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden IF Lödde skall verka för att ledare och spelare skall utveckla en stark känsla för föreningen, det som man i dagligt tal kallar klubbkänsla. Detta innebär att man skall

Läs mer

Vi stödjer och följer de riktlinjer och mål som både Riksidrottsförbundet, Svenska fotbollsförbundet och Skånes fotbollsförbund lagt fram.

Vi stödjer och följer de riktlinjer och mål som både Riksidrottsförbundet, Svenska fotbollsförbundet och Skånes fotbollsförbund lagt fram. EBK:s röda tråd målsättning och riktlinjer Denna skrift innehåller målsättningar och riktlinjer med fotbollen inom föreningen. Dess syfte är att hjälpa och stödja alla aktiva barn, ungdomar och vuxna inom

Läs mer

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy Sida 1 (8) Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy gemensamma värdegrunder för såväl lagledare, tränare, föräldrar, barn och ungdomar Sida 2 (8) Barns och ungdomars fotbollsspel bygger på att - de ska ha

Läs mer

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 1 (5) Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 2007 Vision: Med bredden nå toppen Älvsjö AIK har ett stort upptagningsområde och vår idrottsplats ett centralt läge. Tack vare det har vi god tillströmning av barn

Läs mer

Föräldramöte 2 Måndagen den 22 augusti kl Agenda

Föräldramöte 2 Måndagen den 22 augusti kl Agenda Föräldramöte 2 Måndagen den 22 augusti kl. 18.00-19.00 Agenda Vad vill vi med laget? Organisation kring laget förtydligande och roller som saknas Spelarna lära känna varandra bättre Samlas 10-15 min innan

Läs mer

Säsongsplanering. Träningsgrupp XX År XXXX

Säsongsplanering. Träningsgrupp XX År XXXX Säsongsplanering Träningsgrupp XX År XXXX 1. Värdegrund Vi är en förening som är öppen för alla Vi står för alla individers lika värde Vi verkar för öppenhet i vår verksamhet Vi verkar både för gemensam

Läs mer

Mall för föräldramöte

Mall för föräldramöte Mall för föräldramöte Information om vad det innebär att vara med i en förening Föreningslivet öppet för alla Föreningslivet är ideellt Föräldrar och kontaktpersoner är viktiga i föreningen Medlemmarna

Läs mer

Vaksala SK Verksamhetsplan

Vaksala SK Verksamhetsplan Vaksala SK Verksamhetsplan Lag:P-06 Gul Säsong:2016 Datum:2015-12-09 Verksamhetsplan för lag inom Vaksala SK Denna verksamhetsplan ska ifyllas av huvudtränare och ska inskickas till kansliet innan sista

Läs mer

Börje UFO Spelarutbildningsplan

Börje UFO Spelarutbildningsplan Börje UFO Spelarutbildningsplan Alla barn och ungdomar i Börje med omnejd ska ges chansen att spela fotboll. Fotbollen ska vara rolig och utvecklande, oavsett ålder och kunskapsnivå. Fotbollslek, 6 år

Läs mer

SOLLENTUNA HOCKEY TEAM 03

SOLLENTUNA HOCKEY TEAM 03 SOLLENTUNA HOCKEY TEAM 03 When you have bacon and eggs for breakfast, the chicken makes a contribution, the pig makes a commitment Fred Shero, head coach of the Philadelphia Flyers Hårt-Smart-Enkelt! Summering

Läs mer

IRSTA IF P-02 Vision och Förhållningssätt. Säsongen 2012

IRSTA IF P-02 Vision och Förhållningssätt. Säsongen 2012 IRSTA IF P-02 Vision och Förhållningssätt Säsongen 2012 Kort versionen Som ledare i Irsta P-02 har vi enats om att bedriva en verksamhet som bidrar till att samtliga spelare erbjuds en lämplig utveckling.

Läs mer

Hässelby SK Fotboll Förening

Hässelby SK Fotboll Förening Hässelby SK Fotboll Förening Handbok 2013 Innehåll HSK Fotboll Handbok Inledning/Om detta dokument... sid 3 HSK SK FF Klubben... sid 3 Riktlinjer HSK SK FF sid 4-6 Rekommendationer och tips : om organisation

Läs mer

Agenda. Boo Fotbollsförening - en förening att vara stolt över

Agenda. Boo Fotbollsförening - en förening att vara stolt över Informationsmöte 2015 Agenda Vision och värdegrund Boo FF idag Organisationen Föreningscertifikatet 100 % Trupperna Information från Boo FF till er Ekonomi Samsyn och kommunikation Spelarutvecklingsplan

Läs mer

Katrineholms Innebandy

Katrineholms Innebandy Katrineholms Innebandy MÅL Katrineholms Innebandy ska vara ett attraktivt idrottsalternativ för spelare, föräldrar och ledare där laggemenskapen sätts i centrum samtidigt som individen tillåts att utvecklas

Läs mer

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017 Reymersholms IK Gröna Tråden Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten Beslutad av styrelsen 25/1 2017 1 Syfte Föreningens syfte är att bedriva verksamhet där vi: Spelar

Läs mer

ÅRSPLAN SÄSONGEN 2014

ÅRSPLAN SÄSONGEN 2014 Instruktioner för hur vi gör och implementerar en årsplan Alla lag i FC Djursholm gör en årsplan in för nästa säsong. Förslag på innehåll i planen görs av tränare och lagledare utifrån de riktlinjer som

Läs mer

UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp

UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp 6-9 år Lek med boll, från 8 år 5-manna fotboll MÅL: - Stimulera spelaren till aktivitet genom lek med boll. Tycka fotboll är det roligaste som finns!

Läs mer

Verksamhetsplan F13 F06 Mitt Säsongen 2019

Verksamhetsplan F13 F06 Mitt Säsongen 2019 Verksamhetsplan F13 F06 Mitt Säsongen 2019 Vår trupp Sammanfattning Truppens namn: Sollentuna FK F06 Mitt (sammanslagning av Helenelund och Viby/Vallen) Antal spelare: 36 Antal ledare: 8 Antal träningar/vecka:

Läs mer

Fotbollsfilosofi Eskilstuna City FK

Fotbollsfilosofi Eskilstuna City FK Fotbollsfilosofi Eskilstuna City FK För att nå våra målsättningar utvecklar vi och arbetar med en fotbollsfilosofi där viljan att spela underhållande fotboll, ha ett stort bollinnehav, ha ett bra passningsspel

Läs mer

Norrbottens Ishockeyförbund

Norrbottens Ishockeyförbund DISTRIKTSLAGSVERKSAMHET Verksamhet och målsättning Innehåll Bakgrund och syfte Övergripande inriktning Målsättning U 14 Målsättning U 15 Målsättning U 16 Övrigt Bilaga 1: Verksamhetsplaner för U 14 U 16

Läs mer

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder.

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder. Sundbybergs IK Fotboll P98 Information till spelar och föräldrar inför säsongen 2012. Hej Spelare och Förälder! Dags för en ny härlig fotbollsäsong med förhoppningsvis goda resultat och glada miner. Ni

Läs mer

1(7) SPORTPOLICY UDDEVALLA BLUE ROCKS. Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte

1(7) SPORTPOLICY UDDEVALLA BLUE ROCKS. Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte 1(7) UDDEVALLA BLUE ROCKS Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte 2014-03-27 2(7) VÅRA STADGAR SÄGER BLUE ROCKS ÖVERGRIPANDE MÅL Vårt mål är att ge alla barn och ungdomar chansen till att möta och utöva världens

Läs mer

Åsele IK:s Ishockeypolicy

Åsele IK:s Ishockeypolicy Åsele IK:s Ishockeypolicy Vår policy ska vara en vägledning för alla ledare inom vår verksamhet och en information till föräldrar, spelare, kommunen, sponsorer och andra intresserade om hur vi vill driva

Läs mer

EIK P09Gul Föräldramöte

EIK P09Gul Föräldramöte EIK P09Gul Föräldramöte 2016-10-10 Agenda Välkomna Presentation av ledarna Säsongen 2016 Laget Kommunikation Cafeterian 25 oktober kl17-21:00 (vem tar hand om den) Lagkassa/Inbetalning till kassör Föräldrar/lagfunktioner

Läs mer

Övergripande mål Målsättningen är att ha ett A-lag (Jitex BK) som spelar i Damallsvenskan och en bredd-

Övergripande mål Målsättningen är att ha ett A-lag (Jitex BK) som spelar i Damallsvenskan och en bredd- Policy Policyarbetet är en kontinuerlig process som ska resultera i att vi ständigt utvecklar och förbättrar vår verksamhet. En god föreningsmiljö ur såväl sociala, psykiska, fysiska och sportsliga aspekter

Läs mer

Lag X planering säsongen 2013

Lag X planering säsongen 2013 Lag X planering säsongen 2013 1 Inledning Detta dokument redogör för lagets planering och mål säsongen 2013 (2012 nov 2013 okt). Syftet är att ledare, spelare och föräldrar ska känna till vad som gäller

Läs mer

IFK Tumba Fotboll. Träningskompendium 2005

IFK Tumba Fotboll. Träningskompendium 2005 Träningskompendium 2005 Inledning...2 5 - mannafotboll...2 8 års lag...2 9 års lag...2 7 - mannafotboll...3 10 års lag...3 11 års lag...4 12 års lag...4 11 - mannafotboll...5 13 års lag...5 14 års lag...5

Läs mer

Utdrag från BFK Röda Tråden På väg mot mål, avsnitt BFK Ungdom Sammanfattning: Målsättning BFK Ungdom

Utdrag från BFK Röda Tråden På väg mot mål, avsnitt BFK Ungdom Sammanfattning: Målsättning BFK Ungdom Utdrag från BFK Röda Tråden På väg mot mål, avsnitt BFK Ungdom Sammanfattning: Målsättning BFK Ungdom Som fotbollsförening skall BFK verka för att våra ungdomar utvecklas till goda fotbollsspelare och

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

Konkreta riktlinjer för olika åldrar

Konkreta riktlinjer för olika åldrar Konkreta riktlinjer för olika åldrar Inspirerade av Svenska Fotbollsförbundets policies och våra egna erfarenheter följer här Lerums IS riktlinjer för olika åldrar: 6 9 år (3- och 5-mannaspel) Efter fotbollsskolan

Läs mer

Verksamhetsplan 2011 Flickor födda -03 EIK Fotboll

Verksamhetsplan 2011 Flickor födda -03 EIK Fotboll Verksamhetsplan 2011 Flickor födda -03 EIK Fotboll 1 Organisation... 2 2 Träningsgruppens övergripande mål... 2 2.1 Tjejlyftet... 2 3 Aktiviteter... 2 3.1 Säsongsplanering... 2 3.2 Träningsplanering...

Läs mer

Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll

Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll Policyplanen är en tydlig riktlinje gällande ungdomsfotbollen i Skurups AIF. Den ska fungera som ett stöd och förhållningssätt för alla som är delaktiga i verksamheten

Läs mer

Grundläggande principer, mm.

Grundläggande principer, mm. Grundläggande principer, mm. Senast uppdaterat: 2016-08-18 Grundläggande Principer - Alla spelare ska få möjlighet att utvecklas/utbildas under säsongen 2016/2017. Detta utifrån sin nuvarande nivå och

Läs mer

Föräldramöte 1/5 P08

Föräldramöte 1/5 P08 Föräldramöte 1/5 P08 Agenda - Planering 2016 -Träning -Matcher - Fotbollsförälder i NSK -Viktigt! - Klubben: Arrangemang, Vinröda tråden Laguppställning John Videgren Jakob Stoltze Linda Peterson Katja

Läs mer

Föräldramöte 2013-11-20 Sollentuna FK Vaxmora Pojkar 2003

Föräldramöte 2013-11-20 Sollentuna FK Vaxmora Pojkar 2003 Föräldramöte 2013-11-20 Sollentuna FK Vaxmora Pojkar 2003 Välkomna till P03 - Vaxmora Pelle Brandt med familj Hugo Hall Johansson med familj Jonathan Johansson med familj Albin Hammarström med familj Oscar

Läs mer

Barn- och ungdomspolicy

Barn- och ungdomspolicy Barn- och ungdomspolicy Ingarö IF Fotboll 2016-05-10 Ingarö IF Ledningsgruppen Fotboll Barn- och ungdomspolicy Ingarö IF Fotboll Målet för Ingarö IF fotboll är att behålla så många spelare som möjligt,

Läs mer

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015 Planeringsdokument 2015 Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04 Från: Tränarna Bjärreds IF P-04 Datum: April 2015 Innehåll Inledning... 2 Föräldrarnas medverkan och ansvar... 3 Laguttagning... 3 Cuper/turneringar...

Läs mer

FLICKOR 01. Riktlinjer

FLICKOR 01. Riktlinjer Riktlinjer FLICKOR 01 2014 Grunden till detta dokument är Järla IF FKs policydokument Röda Tråden. Med detta dokument vill vi tränare och ledare förtydliga vad det innebär för oss i flickor födda 2001.

Läs mer

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01 Furulunds IK Föreningspolicy 2009-03-01 Innehåll Vision och målsättning Värdegrunder och Ledstjärnor Fairplay Ledarskap Träningar & matcher Utbildning Talangutveckling Föräldrarollen Vision och målsättning

Läs mer

Föräldramöte. Umedalens IF F-04

Föräldramöte. Umedalens IF F-04 Föräldramöte Umedalens IF F-04 Säsongen 2018 Träningen, se nedan Seriespel, två serier Div 1 och div 3 en 11-manna och en 9-manna (lite oklart) Erik och Åsa är huvudtränare Pontus och Pelle hjälper till

Läs mer

LIF P05 - Föräldramöte 21 mars 2018

LIF P05 - Föräldramöte 21 mars 2018 Föreningen Mycket nytt som händer och har hänt det senaste året inom föreningen! - Ny ordförande (Stefan Åberg) och nya personer invalda i styrelsen - Ny sportgrupp har bildats, bestående av tidigare spelare

Läs mer

MÅL OCH VERKSAMHETSPLAN FÖR SVEDALA IDROTTSFÖRENING Uppdaterad: Godkänd av: Styrelsen

MÅL OCH VERKSAMHETSPLAN FÖR SVEDALA IDROTTSFÖRENING Uppdaterad: Godkänd av: Styrelsen 2012-03-09 Blå Tråden Sidan 1/15 MÅL OCH VERKSAMHETSPLAN FÖR SVEDALA IDROTTSFÖRENING 2017-2021 2012-03-09 Blå Tråden Sidan 2/15 Ingress Denna verksamhetsplan kallad Blå Tråden syftar till att tydliggöra

Läs mer

Verksamhetplan F06 Helenelund

Verksamhetplan F06 Helenelund Verksamhetplan 2017 F06 Helenelund F06 Helenelund 26 tjejer i laget! Lagledare & Huvudtränare : Harold Tränare: Carina, Joakim, Stefan, Claes Materialansvarig: Stefan Värdegrundansvarig: Joakim Webbansvarig:

Läs mer

Älvsjö AIK FF F97 Riktlinjer 2011

Älvsjö AIK FF F97 Riktlinjer 2011 Älvsjö AIK FF F97 Riktlinjer 2011 Uppdaterade 2011-02-15 ÄLVSJÖ AIK FF F97 - RIKTLINJER 2011 1 (12) Våra grundprinciper... 3 Truppen... 4 Träningar... 5 Varför ett "A-lag" och ett "B-lag"?... 6 Principer

Läs mer

Verksamhetsmanual Hörnefors IF Fotboll

Verksamhetsmanual Hörnefors IF Fotboll Verksamhetsmanual Hörnefors IF Fotboll 2 Verksamhetsprinciper... 3 Lagstruktur HIF fotboll... 4 Organisation runt barnidrotts- och ungdomslagen... 5 Tränare... 5 Lagledare... 5 Föräldragrupp... 5 Ekonomi...

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare FC Rosengårds fotbollspolicy Information till ledare Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att du vill vara ledare i vår klubb. Vår målsättning är att ge barn den bästa fotbollsutbildningen.

Läs mer

Nynäshamns IF Fotboll. Blåa tråden. Blåa tråden stöd och riktlinjer för Nifens verksamhet

Nynäshamns IF Fotboll. Blåa tråden. Blåa tråden stöd och riktlinjer för Nifens verksamhet Blåa tråden Blåa tråden stöd och riktlinjer för Nifens verksamhet Sida 1(12) 1. Versionshistorik 1.0 Röda Tråden antogs av styrelsen den 27 december 2006. 2.0 Röda Tråden antogs av styrelsen den 5 oktober

Läs mer

Policy LNIK. Inledning

Policy LNIK. Inledning Policy LNIK Inledning Styrelsen ansvarar för denna policy samt för att de regler som är uppsatta följs. Styrelsens ansvar är att leda arbetet enligt de stadgar som gäller för föreningen och som har beslutats

Läs mer

Ungdomssektionens. Policy, Mål & Riktlinjer

Ungdomssektionens. Policy, Mål & Riktlinjer 1 Ungdomssektionens Policy, Mål & Riktlinjer Allmänt Ungdomssektionen (US) omfattar killar och tjejer från 6 till 15 år och dess ledare. Som ungdomsledare i GIF har man ett stort ansvar för många barn

Läs mer

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision Riktlinjer Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken Vision FC Norrsken är Norrbottens ledande flick- och damfotbollsförening och det naturliga valet för alla tjejer. Här

Läs mer

ROSLAGEN ROSLAGEN HOCKEY JUNIORER

ROSLAGEN ROSLAGEN HOCKEY JUNIORER Informationsmöte Juniorsektionen Roslagen Hockey 2017-2018 Tre föreningar ett lag Agenda Bakgrund, mål och syfte Schematisk organisation Att samarbeta tre föreningar Kommande aktiviteter Ekonomi och spelaravgifter

Läs mer

LAGHANDBOK. Västerås SK Ungdom. Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom

LAGHANDBOK. Västerås SK Ungdom. Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom LAGHANDBOK LAGHANDBOK Västerås SK Ungdom Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom Lagledaren i respektive lag är en av de viktigaste resurserna vår förening har. Denna handbok har tagits fram för

Läs mer

Boo FF utvecklingsmodell

Boo FF utvecklingsmodell Boo FF utvecklingsmodell 2015 - Uppdraget Presentera ett förslag till en långsiktigt hållbar modell för Boo FFs spelarutveckling som sträcker sig från fotbollsskolan i 5/6-års åldern till seniorverksamhet

Läs mer

KRIF POLICY. Lagvisa målsättningar: U10 sid 20 U11 sid 22 U12 sid 24 U13 sid 26 U14 sid 28 U15 sid 30 U16 sid 32

KRIF POLICY. Lagvisa målsättningar: U10 sid 20 U11 sid 22 U12 sid 24 U13 sid 26 U14 sid 28 U15 sid 30 U16 sid 32 KRIF POLICY Innehåll: Vision sid 2 Mål sid 3 Respekt sid 4 Alkohol, droger & doping sid 5 Tobak sid 7 Föräldrar sid 8 Ledare/tränare/funktionärer sid 10 Spelare sid 11 Cuper sid 12 Nybörjare sid 14 Flyttning

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETEN 2015 Vi har under 2015 haft två lag anmälda i St:Erikscupen, ett lag i lättserien och ett i medelserien, vilket gör att vi totalt har spelat 28 seriematcher.

Läs mer

Blå Tråden. Ungdomsfotbollen. Blå Tråden Ver 2.0

Blå Tråden. Ungdomsfotbollen. Blå Tråden Ver 2.0 Blå Tråden Ungdomsfotbollen Blå Tråden 2012. Ver 2.0 1 Barn- och ungdomsverksamheten inom Rengsjö Sportklubb är mycket viktig och att den sköts på rätt sätt är lika viktigt. Därför har klubben tagit fram

Läs mer

Järla IF FK Telefon 08 71676 43 www.jarlaif.se

Järla IF FK Telefon 08 71676 43 www.jarlaif.se Järla IF FK Telefon 08 71676 43 www.jarlaif.se Box 2010 kansli@jarlaif.se 131 02 NACKA Besöksadress: Nacka IP, Griffelvägen 13 Innehållsförteckning Sid 3 Inledning Sid 4 Värdegrund Sid 5 Hur verksamhetens

Läs mer

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF 2008-10-16 Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF: s verksamhet är till för alla! Grundidén är att barn, ungdomar och vuxna som tycker det är roligt med idrott alltid ska känna sig

Läs mer

Oranga-tråden. Policydokument för Torns IF. En förening i utveckling

Oranga-tråden. Policydokument för Torns IF. En förening i utveckling Oranga-tråden Policydokument för Torns IF En förening i utveckling (Rev. A 2012-08-20) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Torns IF:s

Läs mer

Säsongsplanering. P-05: Träningsgrupp 1 & 2 År 2016

Säsongsplanering. P-05: Träningsgrupp 1 & 2 År 2016 Säsongsplanering P-05: Träningsgrupp 1 & 2 År 2016 1. Värdegrund Vi är en förening som är öppen för alla Vi står för alla individers lika värde Vi verkar för öppenhet i vår verksamhet Vi verkar både för

Läs mer

Skara IK s U-sektions målsättning är att vara den mest attraktiva föreningen i Skaraborg bland aktiva, sponsorer och publik.

Skara IK s U-sektions målsättning är att vara den mest attraktiva föreningen i Skaraborg bland aktiva, sponsorer och publik. Utgåva 1 20140401 Orangea tråden för U-sektionen. Skara IK s U-sektions målsättning är att vara den mest attraktiva föreningen i Skaraborg bland aktiva, sponsorer och publik. Skara IK skapar förutsättningar

Läs mer

Verksamhetsplan för Borås Hockeytalangers Club

Verksamhetsplan för Borås Hockeytalangers Club Verksamhetsplan för Borås Hockeytalangers Club VERKSAMHETSPLAN FÖR BORÅS HOCKEYTALANGER Borås Hockeytalangers verksamhet omfattar U11 till och med A1. Varje ledare ska vara införstådd med innehållet i

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Akademi Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Akademin: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

F06 Fotboll -Föräldrarträff

F06 Fotboll -Föräldrarträff F06 Fotboll -Föräldrarträff Träkvistavallen - tisdag 21 april 2015 Michael Scheffer, Jens Nordfält, Mattias Axelsson, Kristofer Sundsgård, Erik Ståhlberg Agenda 1. Välkomna till föräldrarmötet! 2. Intro

Läs mer