Volymökningen och resultatet för verksamhetsåret 2010 är positivt för alla verksamhetsområden och bolag i Svenska Foder-koncernen.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Volymökningen och resultatet för verksamhetsåret 2010 är positivt för alla verksamhetsområden och bolag i Svenska Foder-koncernen."

Transkript

1 Nytt starkt år för Svenska Foder 2010 blev ett riktigt bra år för Svenska Foder. Bolaget redovisar en årsomsättning på 3,4 (2,9) miljarder kronor och ett resultat före skatt som uppgår till 76 (62) miljoner kronor. Den totala mängden ton inom verksamheten ökade med 24 %. Svenska Foder kan åter presentera ett bra resultat. Trots detta känner Carsten Klausen som är VD för Svenska Foder-koncernen att mycket fortfarande är ogjort. - Det går inte en dag utan att vi frågar oss själva vad kan vi göra bättre? Vi lever i en bransch med tuffa marginaler både för våra kunder och för oss som leverantörer. Det kommer att dröja länge innan vi ser en annan utveckling på markanden och därför är det en utmaning varje dag att arbeta med utveckling och ökad effektivitet, säger Carsten Klausen. Han är tydlig i sin åsikt att bolaget inte kan öka sitt resultat genom ökade marginaler utan resultatet måste skapas genom att arbeta smartare. - Våra investeringar i produktionen ska inte bara leda till ökad kvalitet utan de ska direkt bidra till ökad effektivitet och därmed ökad lönsamhet för kunden och oss själva, menar Carsten Klausen. Volymökningen och resultatet för verksamhetsåret 2010 är positivt för alla verksamhetsområden och bolag i Svenska Foder-koncernen. Ökade investeringar Under 2010 har bolaget investerat i ökad produktions- och utlastningskapacitet och ytterligare stärkt sin kvalitets- och leveranssäkerhet. Investeringarna i Trollenäs, Tågarp (etapp 2) och Landskrona medför ökad kapacitet och effektivitet för mottagning och hantering av spannmål. Detta medför ett bättre flöde ur kvalitetssynpunkt och en smidigare hantering för våra kunder i samband med leveranser. Investeringar har skett i kapacitet för råvaruhantering och produktion för att motsvara en ökad efterfrågan på eko-foder. Fabrikerna i Västerlösa och Åhus har uppgraderats med nya styrsystem som ökar produktionskapaciteten och ger en ytterligare kvalitetssäkring. En omfattande investering i ny teknik har skett i utsädesproduktionen i Kinne-Kleva vilket ger en ökad produktions- och leveranskapacitet. Eko-foder växer snabbt Produktionen av eko-foder har ökat snabbt och efterfrågan är mycket positiv. Svenska Foder kommer att utöka sortimentet av eko-foder under Vi kommer under våren 2011 att kunna leverera eko-foder till våra kunder i Sydsverige direkt från vår fabrik i Åhus. Fabriken i Hällekis, norr om Lidköping, kommer även i framtiden att producera och leverera eko-foder till våra kunder i Mellansverige. Samarbete och lokal förankring Svenska Foder har utvecklat en strategi där man växer dels genom egen säljframgång på marknaden och dels genom att investera i små och medelstora branschföretag. Allianser och nära samarbete med andra företag ingår också i strategin.

2 Vi har hittat ett sätt att arbeta där vi har många och bra kanaler ut till marknaden utan att själva bli för tunga organisatoriskt förklarar Carsten Klausen. Mindre företag och lokala avdelningar med sin lokala kännedom och känsla för vad marknaden efterfrågar har oftast en stark marknadsposition i sina närområden. Svenska Foder kan bidra med resurser i form av specialistkompetens och andra resurser som de mindre bolagen saknar. Fortsatt tillväxt inom affärsområdet Service Foder, växtodling och spannmålshandel kommer alltid att vara Svenska Foders kärnverksamhet. Samtidigt kan vi glädja oss åt att verksamheten inom affärsområdet Service; Djur&Natur, Svenska Tele och Svenska Foder Energi växer på ett mycket positivt sätt. Verksamheten inom Nomus Skadedjursbekämpning och Brandskydd har fått utökade resurser och även där ökar antalet kunder inom lantbruk, industrier och fastighetsbolag. Affärsområdet Service är ett uttalat tillväxtområde inom Svenska Foder-koncernen. Del av en internationell koncern Genom Svenska Foders moderbolag, det danska DLG, ingår bolaget i en snabbt växande koncern. Koncernen omsätter idag ca. 47 miljarder SEK (39.4 miljarder DKR i jämförelse med 34.1 miljarder DKR 2009) och har verksamhet i 24 länder. Antalet anställda är Foderproduktionen på 3,7 miljoner ton gör att DLG är en av världens största foderproducenter. DLG är också en stor aktör inom spannmålshandel och en av världens största handelshus när det gäller maltkorn. Transport och logistik är koncernens största post på kostnadssidan. DLG fraktar stora volymer både på landsväg och som sjötransporter. DLG fortsätter att utveckla sin verksamhet i Europa där Sverige och Svenska Foder har en viktig roll även i koncernens framtida strategier. Det direkta ägandet är inte den enda vägen för DLG att utvecklas i framtiden. Samarbete och allianser med partners som har en respekterad position på marknaden är också en viktig väg till framgång. Inom DLG ser man mycket positivt på Svenska Foders utveckling. Svenska Foder är en viktig del i vår internationella utvecklingsstrategi. Vår satsning på lantbruksbranschen i Danmark, Sverige, Tyskland, Polen och de baltiska länderna ger spännande möjligheter och synergier på både handel, produktion och logistik. Jag ser också mycket positivt på att Svenska Foders samarbetet med övriga bolag inom DLG-koncernen utvecklas kontinuerligt, säger Asbjörn Börsting, koncernchef i DLG och styrelseordförande i Svenska Foder. Det finns en röd tråd genom hela DLG-koncernen. Ett utbyte av kunskaper och erfarenheter som ska leda till att vi hela tiden utvecklas som specialister och affärsmän. Det utbytet vill vi gärna även erbjuda Svenska Foders dotterbolag och affärspartners, säger Asbjörn Börsting. För ytterligare information kontakta: Carsten Klausen, VD Svenska Foder AB, Asbjörn Börsting, Koncernchef DLG och styrelseordförande i Svenska Foder AB

3 Bilagor: 1) Svenska Foder-koncernen, utdrag ur årsredovisningen ) Fakta Svenska Foderkoncernen 3) DLG-koncernen, karta 4) Foto finns att hämta på Bilaga 1. Svenska Foder-koncernen, Utdrag ur årsredovisningen för 2010 Flerårsöversikt Mkr, SEK Nettoomsättning Resultat före skatt Medelantal anställda *) *) Inklusive dotterbolag. Beräknat på 1800 arbetade timmar per år.

4 Bilaga 2. FAKTA, Svenska Foder-koncernen Svenska Foder är leverantör av foder och växtodlingsprodukter till lantbruket och cerealieprodukter till livsmedelsbranschen. Svenska Foders huvudinriktning är att vara producent och grossist med ett väl utbyggt distributions- och försäljningsnät i nära samarbete med återförsäljare. Vi arbetar i en kundorienterad organisation där närhet till kunden, effektivitet och service är nyckelord. Koncernen har ca. 260 anställda och en omsättning på ca. 3,4 miljarder kronor. Svenska Foder har sitt huvudkontor i Lidköping. Övrig försäljning/adm. finns i Knästorp utanför Lund och i Västerlösa utanför Linköping. Svenska Foder finns med egna anläggningar, utöver dessa orter, på ett 20-tal platser. Det är foderfabriker, utsädesanläggningar, hamnanläggningar, butiker/lagerterminaler för mottagning av spannmål samt försäljning/leverans av djurfoder, utsäde, gödning och kemprodukter. Svenska Foder är kvalitets- och miljöcertifierat enligt ISO 14001, ISO 9001 GTP. Vi Arbetar enligt HACCP, SAM och SBA Ägare DLG, Dansk Landbrugs Grovvaresellskap, äger 100 procent av aktierna i Svenska Foder AB. Försäljning sker även via ca. 50 specialistsäljare som arbetar på fältet med direkta kundbesök och rådgivning. Fodertillverkning Foderfabriker finns i Hällekis, Västerlösa, Tågarp och Åhus. I FoderMix AB, utanför Vara, tillverkas foderpremixer. Bolaget ägs till 50 % av Svenska Foder. Övriga aktier ägs av vårt systerföretag Vitfoss A/S i Danmark. Utsädesframställning finns i Kinne Kleva, Nossebro och Västergård (legoprod.) Fröer produceras av Skånefrö AB. Hamnanläggningar Svenska Foder har hamnanläggningar för export av spannmål och för import av råvaror samt gödning i Oxelösund, Bergkvara, Åhus, Trelleborg, Landskrona, Uddevalla och Hällekis.

5 Spannmål Svenska Foder köper in spannmål från Sveriges bönder. Används till fodertillverkning och för försäljning till kvarnar, bryggerier, brännerier och som exportprodukt. Centrallager Centrallager för paketerade och säckade produkter finns i Hällekis. Laboratorium Svenska Foder har centrallaboratorium i Lidköping. Volymer Svenska Foder hanterar ca. 2 miljoner ton råvaror och färdigprodukter per år. Återförsäljare Svenska Foder samarbetar med ca 250 återförsäljare över hela landet. Dotterbolag/ intressebolag Nomus AB, 100 % Vellinge Spannmål AB, 100 % Svefo Transport AB, 100 % Roséns i Skaraborg AB, 100 % Vallåkra Lantmannaaffär AB, 70 % Trollenäs Lantmannaaffär AB 70 % DalsLant, 70 % Scandinavian Seed AB, 50,6 % FoderMix AB, 50% Brassica Energi AB, 40 % Skånefrö AB, 30 % Stigtomta Kvarn 20 % Datalogisk A/S, 10 % Antal anställda Antalet anställda är 260 personer.

6

7

Pressmeddelande för fri disposition

Pressmeddelande för fri disposition Pressmeddelande för fri disposition Nytt starkt år för Svenska Foder 2009 blev ett bra år för Svenska Foder. Bolaget, som under 2009 fyllde 20 år, redovisar en årsomsättning på 2,9 miljarder kronor och

Läs mer

Lantmännens arbete med en ekostrategi från jord till bord

Lantmännens arbete med en ekostrategi från jord till bord Lantmännens arbete med en ekostrategi från jord till bord 23 Januari Claes Johansson Hållbarhetschef Vår bas är norra Europa Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk,

Läs mer

Tillägg 3 till Opcons ErbjudandE -

Tillägg 3 till Opcons ErbjudandE - Tillägg 3 till Opcons ErbjudandE - handling avseende Erbjudandet till aktieägarna i Tricorona Innehåll Pressmeddelande från Opcon daterat den 31 mars 2010 3 Pressmeddelande från Opcon daterat den 7 april

Läs mer

Lönsam femfaldig Di-Gasell vinnare med 30% genomsnittlig tillväxt senaste tre åren

Lönsam femfaldig Di-Gasell vinnare med 30% genomsnittlig tillväxt senaste tre åren Lönsam femfaldig Di-Gasell vinnare med 30% genomsnittlig tillväxt senaste tre åren E-handel utan mellanhänder ger bättre marginaler och tydlig konkurrensfördel i branschen Omsättning 31,6 MSEK (+11%) med

Läs mer

Atria Strategier & Visioner

Atria Strategier & Visioner Atria Strategier & Visioner Innehåll Presentation av Atria Vår omvärld Våra framtidplaner - Tillväxt planer - Sardus Stort behov av svensk råvara Atria Koncern Abp Atria Koncern Abp är ett i grunden finskt

Läs mer

Inspel till en svensk livsmedelsstrategi Vilken strategi kräver den internationella scenen av Lantmännen?

Inspel till en svensk livsmedelsstrategi Vilken strategi kräver den internationella scenen av Lantmännen? Inspel till en svensk livsmedelsstrategi Vilken strategi kräver den internationella scenen av Lantmännen? Patrik Myrelid, strategichef KSLA den 9 april 2015 2 15 maj 2014 Med affärsverksamheter i norra

Läs mer

Lantmännens Strategi 2020

Lantmännens Strategi 2020 Lantmännens Strategi 2020 Tillväxt och framtid för svensk animalieproduktion Per Lindahl, Ordförande Lantmännen Min vision för Lantmännen Lantmännen ska vara Ett lönsamt företag som stärker konkurrenskraften

Läs mer

VDs anförande Positivt första år som självständigt bolag. Årsstämma augusti 2018

VDs anförande Positivt första år som självständigt bolag. Årsstämma augusti 2018 VDs anförande Positivt första år som självständigt bolag Årsstämma 2018 22 augusti 2018 21 JUNE 2017 2 Fragmenterad marknad med många marknadsaktörer Marknadens värdekedja för industriförnödenheter och

Läs mer

Lantmännen. Anders Jideklev. Koncernlogistikchef

Lantmännen. Anders Jideklev. Koncernlogistikchef Lantmännen Anders Jideklev Koncernlogistikchef Lantmännen Internrevision Styrelse Juridik Vd & koncernchef Strategi & affärsutveckling, FoU Ekonomi & Finans Varuflöde Human Resources Division Lantbruk

Läs mer

Bokslutskommuniké Jan Dec 2013 21 februari 2014

Bokslutskommuniké Jan Dec 2013 21 februari 2014 Bokslutskommuniké Jan Dec 2013 21 februari 2014 Göran Brorsson VD och Koncernchef 2013 ett bra år Styrelsen föreslår en utdelning på 2:00 kr/aktie (1:00) Koncernen Okt-dec Okt-dec Jan-dec Jan-dec 2013

Läs mer

Lönsamhet och konkurrenskraft från jord till bord med lantbruksföretaget i centrum

Lönsamhet och konkurrenskraft från jord till bord med lantbruksföretaget i centrum Lönsamhet och konkurrenskraft från jord till bord med lantbruksföretaget i centrum Per Arfvidsson Lantmännens affärsportfölj skapar värde av åkermarken Lantmännen Växtförädling Utsäde och frö Insatsvaror

Läs mer

Agenda 21 februari 2019

Agenda 21 februari 2019 2 Agenda 21 februari 2019 Highlights fjärde kvartalet 2018 Finansiell utveckling helåret 2018 B3 och marknaden Senaste händelser och utsikter Frågor klicka på kuvertikonen intill audiocasten alternativ

Läs mer

2016 ett bra år ÅRSSTÄMMA Stockholm Martin Ellis (CEO) 27 april 2017

2016 ett bra år ÅRSSTÄMMA Stockholm Martin Ellis (CEO) 27 april 2017 2016 ett bra år ÅRSSTÄMMA 2017 27 april 2017 Stockholm Martin Ellis (CEO) Uttalanden om framtiden in detta dokument är förknippade med osäkerhet och risk, i såväl allmänna som specifika termer. Detta betyder

Läs mer

Delårsrapport 1 april 31 december månader

Delårsrapport 1 april 31 december månader Delårsrapport 1 april 31 december 2008 9 månader 10 februari 2009 Jörgen Wigh, VD och koncernchef Niklas Enmark, vvd och finansdirektör Värdeskapande teknikhandelsföretag med marknadsledande positioner

Läs mer

Handel. Ökade synergier. tjänster också ska kunna erbjudas andra bolag inom Volati.

Handel. Ökade synergier. tjänster också ska kunna erbjudas andra bolag inom Volati. affärsområde Handel Fortsatt utveckling och ökat samarbete har kännetecknat 2017 inom affärsområde Handel. Den stora händelsen under året var naturligtvis förvärvet av T-Emballage som levererar förpackningslösningar

Läs mer

Aktieägar- och företagsbesök. Götene 18 oktober 2017

Aktieägar- och företagsbesök. Götene 18 oktober 2017 Aktieägar- och företagsbesök Götene 18 oktober 2017 VÄLKOMNA TILL UMIDA GROUP! VI ÄR PÅ EN SPÄNNANDE RESA RESAN FRAM TILLS IDAG CEFOUR WINE & BEVERAGE AB Etablerades 2008 Unik förpackningslösning - färdigpackade

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Delårsrapport januari mars 2011

Delårsrapport januari mars 2011 Delårsrapport januari mars 2011 18 maj 2011 Minskad försäljning och lägre resultat möts med affärsutveckling och kostnadsanpassningar Resultat i sammandrag Nettoomsättningen uppgick till 10 032 (10 918)

Läs mer

Södras resultatrapport för 2013

Södras resultatrapport för 2013 Växjö 2014-02-13 Södras resultatrapport för 2013 Trots en svag konjunktur och en stark krona ökade Södra den underliggande intjäningen kraftigt under 2013. Rörelseresultatet exklusive omstruktureringskostnader

Läs mer

Årsstämma 2018 Håkan Jeppsson VD och koncernchef

Årsstämma 2018 Håkan Jeppsson VD och koncernchef 1 Årsstämma 2018 Håkan Jeppsson VD och koncernchef Till minne av Arne Frank 1958-2017 2 Resultatutveckling Kort om 2017 Ett bra utfall trots ett tufft år Nyckeltalsutvecklingen: Omsättningen ökade med

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Verkställande direktörens anförande. Gunnebo Årsstämma 2012 Göteborg 26 april

Verkställande direktörens anförande. Gunnebo Årsstämma 2012 Göteborg 26 april Verkställande direktörens anförande Gunnebo Årsstämma 2012 Göteborg 26 april Vår Vision VÄRLDSLEDANDE LEVERANTÖR AV EN SÄKRARE FRAMTID 29 april 2012, page 2 Vår Mission Vi arbetar för en säkrare värld

Läs mer

TOMAS SJÖLIN VD och koncernchef

TOMAS SJÖLIN VD och koncernchef TOMAS SJÖLIN VD och koncernchef AFFÄRSKONCEPT Nolato är en högteknologisk systemleverantör av polymera komponenter till världsledande kunder inom mobil telefoni, telekom, vitvaror, fordon, medicinteknik

Läs mer

Extra bolagsstämma 12 augusti 2015

Extra bolagsstämma 12 augusti 2015 Extra bolagsstämma 12 augusti 2015 Mot vår mission och vision Mission Vi vill göra det lättare för människor att själva bidra till ett sundare liv i vardagen Vision Ledande i Norden inom hälsa och välbefinnande

Läs mer

ework januari september 2010 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 oktober 2010

ework januari september 2010 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 oktober 2010 ework januari september 2010 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 oktober 2010 Om oss Marknadsledande konsultmäklare i Norden Startade i Sverige år 2000 Över 40 000 konsulter i nätverket inom IT, telekom,

Läs mer

Ett bra kvartal med ännu bättre plattform för framtiden

Ett bra kvartal med ännu bättre plattform för framtiden Delårsrapport Q3, januari-september 2015 Ett bra kvartal med ännu bättre plattform för framtiden Nettoomsättning för perioden uppgick till 216,2 (230,8) MSEK Rörelseresultat för perioden uppgick till 29,1

Läs mer

Presentation ALMI Halland Fisnik Nepola, Mobiltelefon

Presentation ALMI Halland Fisnik Nepola, Mobiltelefon Presentation ALMI Halland Fisnik Nepola, Mobiltelefon 072-516 38 04 fisnik.nepola@almi.se Om Almi Uppdrag att utveckla och finansiera små och medelstora företag och därigenom bidra till hållbar tillväxt.

Läs mer

Bokslutskommuniké för 2005 Axel Johnson AB

Bokslutskommuniké för 2005 Axel Johnson AB Stockholm 21 mars 2006 Bokslutskommuniké för 2005 Axel Johnson AB Axel Johnson AB koncernens konsoliderade omsättning ökade under året med 52 procent till 13.820 mkr (9.115). Av omsättningsökningen är

Läs mer

Bokslutskommuniké januari-december 2007

Bokslutskommuniké januari-december 2007 Bokslutskommuniké januari-december 2007 Stockholm 22 februari 2008 Bokslutskommuniké för 2007 Axel Johnson AB Axel Johnson-koncernens konsoliderade omsättning ökade under året med 5,9 procent till 19 557

Läs mer

Tredje kvartalet 2015. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2015-10-29

Tredje kvartalet 2015. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2015-10-29 Tredje kvartalet 215 CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 215-1-29 Sammanfattning av Q3 Koncernen Omsättningen uppgick till 1 84 MSEK (1 95) - Justerat för valuta minskade omsättningen med 1 procent -

Läs mer

ework bokslutskommuniké 2009 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 februari 2010

ework bokslutskommuniké 2009 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 februari 2010 ework bokslutskommuniké 2009 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 februari 2010 eworks adresserbara marknad Marknaden för IT-tjänster i Norden 2010 uppgår till 200 GSEK enligt IDC Därav bedöms 60 GSEK

Läs mer

SEKAB rapport för tertial 3 samt preliminär årsrapport 2010

SEKAB rapport för tertial 3 samt preliminär årsrapport 2010 SEKAB rapport för tertial 3 samt preliminär årsrapport 2010 Tertial 3: Nettoomsättningen är 617 Mkr, d v s oförändrad omsättning i kronor Rörelseresultatet (EBIT) 16 Mkr (-10). För jämförbara enheter,

Läs mer

Välkommen till. bolagsstämman

Välkommen till. bolagsstämman Välkommen till bolagsstämman 2003 i sammandrag Industrirörelsen MÅL Rörelsemarginal 8% Lönsamhet 20% UTFALL Rörelsemarginal 9,5% Lönsamhet 21% Aktieportföljen Bättre än AFGX Geveko +28,1% AFGX +29,7% Geveko-aktien

Läs mer

Att motverka Salmonella i foderindustrin

Att motverka Salmonella i foderindustrin Att motverka Salmonella i foderindustrin Vi skall vara den bästa affärspartnern för lantbruket och närliggande verksamhetsområden Per-Anders Lindqvist Svenska Foder AB Våra anläggningar Koncernens verksamhet

Läs mer

Recycling. Lager & Logistik. Betongtillverkning. Thermotransporter. Fjärr- och partitransporter. Intermodal terminal & transporter.

Recycling. Lager & Logistik. Betongtillverkning. Thermotransporter. Fjärr- och partitransporter. Intermodal terminal & transporter. Recycling. Lager & Logistik. Betongtillverkning. Thermotransporter. Fjärr- och partitransporter. Intermodal terminal & transporter. Alwex-koncernen Fakta Alwex Transport AB med huvudkontor i Växjö är moderbolag

Läs mer

Tredje kvartalet CEO Christer Wahlquist CFO Per-Ola Holmström

Tredje kvartalet CEO Christer Wahlquist CFO Per-Ola Holmström Tredje kvartalet 218 CEO Christer Wahlquist CFO Per-Ola Holmström 218-1-25 Sammanfattning av Q3 Koncernen Omsättningen ökade till 1 98 (1 749) - Justerat för valuta och avyttring var tillväxten 4 procent

Läs mer

Presentation av Addtech. September 2012

Presentation av Addtech. September 2012 Presentation av Addtech September 2012 1 Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2008 Org. nr

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2008 Org. nr SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut AB 1(6) Delårsrapport 1 januari 31 mars 2008 Org. nr 556464-6874 Perioden i sammandrag för SP-koncernen Verksamheten Ägarens uppdrag till SP är att som en del av

Läs mer

Halvårsrapport. 6 månader i korthet avseende Garpcokoncernen

Halvårsrapport. 6 månader i korthet avseende Garpcokoncernen Halvårsrapport 2009 01 01 2009 06 30 6 månader i korthet avseende Garpcokoncernen Den totala omsättningen minskade med 11 % i förhållande till motsvarande period föregående år och uppgick till 74 986 tkr

Läs mer

Fjärde kvartalet 2010. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2011-02-02

Fjärde kvartalet 2010. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2011-02-02 Fjärde kvartalet 21 CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 211-2-2 Sammanfattning av Q4 Koncernen Omsättningen ökade med 1 procent till 864 MSEK (786) - Hög komponentandel har bidragit med 8 MSEK inom Nolato

Läs mer

Sekab rapport för tertial 3 samt. preliminär årsrapport Tertial 3: Helår 2012:

Sekab rapport för tertial 3 samt. preliminär årsrapport Tertial 3: Helår 2012: Sekab rapport för tertial 3 samt preliminär årsrapport 2012 Tertial 3: Nettoomsättningen är 264 Mkr (416) Bruttovinsten uppgick till 42 Mkr (42) Rörelseresultatet (EBIT) 18 Mkr (-15) Resultat efter finansiella

Läs mer

Delårsrapport Q3 2013

Delårsrapport Q3 2013 Delårsrapport Q3 Q3 ETT UTMANANDE KVARTAL ADDNODE GROUP KAN BÄTTRE Nettoomsättningen uppgick till 301,4 (291,3) MSEK, en tillväxt med 3 procent EBITA uppgick till 14,4 (27,1) MSEK, en EBITA-marginal på

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Kvartalsrapport 1 2015-01-01 2015-03-31. Rootfruit Scandinavia AB 556717-1185 (ROOT)

Kvartalsrapport 1 2015-01-01 2015-03-31. Rootfruit Scandinavia AB 556717-1185 (ROOT) Kvartalsrapport 1 2015-01-01 2015-03-31 Rootfruit Scandinavia AB 556717-1185 (ROOT) 7 april 2015 Styrelsen för Rootfruit Scandinavia AB Rootfruit Scandinavia AB utvecklar, tillverkar och säljer premiumchips

Läs mer

Pekka Kultti

Pekka Kultti En Finsk familjeföretag som utvecklar, producerar, säljer och marknadsför en bred portfölj spannmålsprodukter för professionella användare och konsumenter. 29.11.2017 Helsingin Mylly Ab milstolpar Grundat

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2006. VD Claes-Göran Sylvén

Delårsrapport januari - juni 2006. VD Claes-Göran Sylvén Delårsrapport januari - juni 2006 VD Claes-Göran Sylvén Vision Hakon Invest ska med ägandet i ICA AB som bas vara ett av Nordens ledande bolag som investerar inom handelsområdet Vi ska vara den naturliga

Läs mer

ITAB Shop Concept. Förvärv av La Fortezza

ITAB Shop Concept. Förvärv av La Fortezza ITAB Shop Concept Förvärv av La Fortezza 2016-07-08 Förvärvet är i linje med vår strategi om att erbjuda helhetskoncept till detaljhandeln i Europa. Genom förvärvet stärker vi ytterligare vår ledande marknadsposition

Läs mer

Dentala ädelmetallegeringar

Dentala ädelmetallegeringar VD brev november - Lägesrapport i AU Holding. Kära aktieägare, De senaste dagarna har jag fått flera mail från aktieägare med frågor rörande kvartalsredogörelsen för perioden 01.01.2009 30.09.2009. Då

Läs mer

Tredje kvartalet 2014

Tredje kvartalet 2014 Nolato Medical Tredje kvartalet 214 CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 214-1-29 Nolato Telecom Nolato Industrial Sammanfattning av Q3 Koncernen! Omsättningen uppgick till 1 95 MSEK (1 119) - Justerat

Läs mer

Årsstämma 2018 Midway Holding AB. Malmö den 24 april 2018

Årsstämma 2018 Midway Holding AB. Malmö den 24 april 2018 Årsstämma 2018 Midway Holding AB Malmö den 24 april 2018 VDs anförande 2018 Midway i korthet Midway är ett investmentbolag bestående av mindre och medelstora företag Koncernen omsätter totalt ca 1,6 miljarder

Läs mer

Mockfjärds Fönster AB PRESSMAPP

Mockfjärds Fönster AB PRESSMAPP Mockfjärds Fönster AB PRESSMAPP Mockfjärds Nordens ledande fönsterbytare 1997 skapade Mockfjärds konceptet att sälja fönster med installation till svenska villaägare och blev snabbt Sveriges ledande fönsterbytare.

Läs mer

Oslo 25 mars 2010. Svensk spannmålssektor 15 år med EU. Jordbruksdepartementet

Oslo 25 mars 2010. Svensk spannmålssektor 15 år med EU. Jordbruksdepartementet Oslo 25 mars 2010 Svensk spannmålssektor 15 år med EU Vad har hänt i Sverige sedan 1995? Politik Produktion ki Konsumtion Handel Industri Politiska spelregler Beslut i Sverige 1990 om avreglering Slopat

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Offensiva satsningar och nya konstellationer bygger ny grön marknad. Peter Undén, SBI

Offensiva satsningar och nya konstellationer bygger ny grön marknad. Peter Undén, SBI Offensiva satsningar och nya konstellationer bygger ny grön marknad Peter Undén, SBI Swedish Biogas International AB projekterar, äger och driver biogasanläggningar som produktionspartner åt ledande distributörer

Läs mer

ABSOLENT GROUP AB DELÅRSRAPPORT JAN-SEP 2014

ABSOLENT GROUP AB DELÅRSRAPPORT JAN-SEP 2014 Absolent Group AB Delårsrapport jan-sep 2014 ABSOLENT GROUP AB DELÅRSRAPPORT JAN-SEP 2014 Nettoomsättningen för perioden jan - sep blev 202,8 Mkr (156,6) Rörelseresultat före avskrivningar på immateriella

Läs mer

Mockfjärds Fönster AB PRESSMAPP

Mockfjärds Fönster AB PRESSMAPP Mockfjärds Fönster AB PRESSMAPP Mockfjärds Nordens ledande fönsterbytare 1997 skapade Mockfjärds konceptet att sälja fönster med installation till svenska villaägare och blev snabbt Sveriges ledande fönsterbytare.

Läs mer

DIBS Payment Services Första kvartalet 2011

DIBS Payment Services Första kvartalet 2011 DIBS Payment Services Första kvartalet 2011 DIBS roll i värdekedjan SIDE 2 Stark tillväxt under många år Under de senaste fyra åren har den genomsnittliga årliga tillväxten i SEK varit 23 % och EBITDA-marginalen

Läs mer

KVARTALSREDOGÖRELSE perioden januari september 2011 KVARTALSREDOGÖRELSE FÖR PERIODEN 2011-01-01 2011-09-30

KVARTALSREDOGÖRELSE perioden januari september 2011 KVARTALSREDOGÖRELSE FÖR PERIODEN 2011-01-01 2011-09-30 Lucent Oil AB (publ) KVARTALSREDOGÖRELSE FÖR PERIODEN 2011-01-01 2011-09-30 Perioden i sammandrag Koncernen Nettoomsättningen uppgick till 8 835 (7 267) tkr Rörelseresultat före avskrivningar uppgick till

Läs mer

Accelererad tillväxt och nya framtidssatsningar

Accelererad tillväxt och nya framtidssatsningar Accelererad tillväxt och nya framtidssatsningar 2 Sven Uthorn VD och koncernchef Harriet Piscator CFO Highlights, första kvartalet 2017 Tillväxtsatsningar Marknaden och B3IT Finansiell utveckling, jan-mars

Läs mer

Stureguld Sverige AB DELÅRSRAPPORT TRE

Stureguld Sverige AB DELÅRSRAPPORT TRE Stureguld Sverige AB DELÅRSRAPPORT TRE - 2015 INNEHÅLL VD har ordet 1 Översikt 2 Koncernens Resultat & Balansräkning 3 Redovisnings- och värderingsprinciper 6 Styrelsen och verkställande direktören för

Läs mer

Äntligen full fart. Delårsrapport Q2, januari-juni VD-kommentar

Äntligen full fart. Delårsrapport Q2, januari-juni VD-kommentar Delårsrapport Q2, januari-juni 2015 Äntligen full fart Nettoomsättning för perioden uppgick till 131,1 (132,7) MSEK Rörelseresultat för perioden uppgick till 16,5 (19,4) MSEK Periodens resultat efter skatt

Läs mer

Bokslutskommuniké 2008/09

Bokslutskommuniké 2008/09 Bokslutskommuniké 2008/09 13 maj 2009 Jörgen Wigh, VD och koncernchef Niklas Enmark, vvd och finansdirektör Lagercrantz idag Värdeskapande teknikhandelsföretag med marknadsledande positioner i nischer

Läs mer

Q Arthur Engel, VD Johan Mark, ekonomichef

Q Arthur Engel, VD Johan Mark, ekonomichef Q2 2010 Arthur Engel, VD Johan Mark, ekonomichef HÖG AKTIVITET Fortsatt positiv trend inom underkläder Lansering av Kids och flera kampanjprodukter Fyra nya marknader Polen, Estland, Lettland och Litauen

Läs mer

Nolato Medical. Andra kvartalet 2015. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2015-07-21. Nolato Telecom. Nolato Industrial

Nolato Medical. Andra kvartalet 2015. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2015-07-21. Nolato Telecom. Nolato Industrial Nolato Medical Andra kvartalet 215 CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 215-7-21 Nolato Telecom Nolato Industrial Sammanfattning av Q2 Koncernen Omsättningen ökade till 1 28 MSEK (965) - Justerat för valuta

Läs mer

Kvartal Fortsatt god tillväxt med utmärkt lönsamhet. Anders Strålman Vd och koncernchef

Kvartal Fortsatt god tillväxt med utmärkt lönsamhet. Anders Strålman Vd och koncernchef Kvartal 2 2016 Fortsatt god tillväxt med utmärkt lönsamhet Anders Strålman Vd och koncernchef Ökad marknadsandel och utmärkt lönsamhet Försäljningstillväxt +4,9% Alla bolag bidrog till försäljningstillväxten

Läs mer

Bokslutskommuniké. 12 månader i korthet avseende Garpcokoncernen

Bokslutskommuniké. 12 månader i korthet avseende Garpcokoncernen Bokslutskommuniké 2009 01 01 2009 12 31 12 månader i korthet avseende Garpcokoncernen Nettoomsättningen har minskat med 12 % i förhållande till föregående år och uppgick till 145 469 tkr (164 402 tkr).

Läs mer

Delårsrapport DNG, Dial Nxt Group AB 2000-01-01-2000-09-30. Viktiga händelser under kvartal 3

Delårsrapport DNG, Dial Nxt Group AB 2000-01-01-2000-09-30. Viktiga händelser under kvartal 3 Delårsrapport DNG, Dial Nxt Group AB 2000-01-01-2000-09-30 Viktiga händelser under kvartal 3 Förvärv av SDM (Scandinavian Database Marketing) tillför 15 konsulter inom CRM Nya orders tecknade till ett

Läs mer

Vi inleder med en bra start på året

Vi inleder med en bra start på året Delårsrapport Q1, januari-mars 2015 Vi inleder med en bra start på året Framtidens maskinoperatörer Nettoomsättning för perioden uppgick till 68,8 (59,6) MSEK Rörelseresultat för perioden uppgick till

Läs mer

ABSOLENT GROUP AB DELÅRSRAPPORT JAN-JUNI 2014

ABSOLENT GROUP AB DELÅRSRAPPORT JAN-JUNI 2014 Absolent Group AB Delårsrapport jan-juni 2014 ABSOLENT GROUP AB DELÅRSRAPPORT JAN-JUNI 2014 Nettoomsättningen för perioden jan - juni blev 131,1 Mkr (99,3) Rörelseresultat före avskrivningar på immateriella

Läs mer

SLITE VIND AB (publ), org nr Delårsrapport för perioden

SLITE VIND AB (publ), org nr Delårsrapport för perioden SLITE VIND AB (publ), org nr 556453-2819 Delårsrapport för perioden 2016-01-01 2016-09-30 Verksamheten Slitevind AB (publ) arbetar med produktion och försäljning av el- och elcertifikat. Bolaget är en

Läs mer

Första kvartalet 2013. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2013-04-26

Första kvartalet 2013. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2013-04-26 Första kvartalet 213 CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 213-4-26 Sammanfattning av Q1 Koncernen! Mycket stark utveckling för samtliga affärsområden! Omsättningen ökade med 5 procent till 1 254 MSEK (837)

Läs mer

Första kvartalet 2015

Första kvartalet 2015 Nolato Medical Första kvartalet 215 CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 215-4-3 Nolato Telecom Nolato Industrial Sammanfattning av Q1 Koncernen! Omsättningen ökade till 1 73 MSEK (932) - Justerat för

Läs mer

150 år av erfarenhet och nytänkande

150 år av erfarenhet och nytänkande 150 år av erfarenhet och nytänkande 1 Lyhörda och proaktiva Vi har valt Beijer Industri som huvudleverantör eftersom de är lyhörda och proaktiva. De har det tekniska kunnandet som krävs för att hålla vår

Läs mer

Årsstämma Elos 27 april Johannes Lind-Widestam

Årsstämma Elos 27 april Johannes Lind-Widestam Årsstämma Elos 27 april 2015 Johannes Lind-Widestam Ökad orderingång, förbättrad produktivitet och stärkt resultat under 2014 Orderingången ökade med 12,9 % till 418,1 mkr (356,5) för kvarvarande verksamheter

Läs mer

SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr

SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr DELÅRSRAPPORT JANUARI - JUNI 2002 SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr 556052-4984 Delårsrapport januari - juni 2002 Försäljningen uppgick till 176,1 Mkr (169,3) Resultatet efter finansiella poster uppgick

Läs mer

Lars Dahlgren. VD och koncernchef

Lars Dahlgren. VD och koncernchef Lars Dahlgren VD och koncernchef Swedish Match 2010 Starkt resultat Jämförbar nettoomsättning* ökade 7% i lokala valutor Jämförbart rörelseresultat* ökade 12% i lokala valutor Vinsten per aktie blev 13,12

Läs mer

Tredje kvartalet CEO Christer Wahlquist CFO Per-Ola Holmström

Tredje kvartalet CEO Christer Wahlquist CFO Per-Ola Holmström Tredje kvartalet 217 CEO Christer Wahlquist CFO Per-Ola Holmström 217-1-26 Sammanfattning av Q3 Koncernen Mycket stark utveckling för koncernen Omsättningen ökade till 1 749 (1 36) - Justerat för valuta

Läs mer

Uppdragsbeskrivning. för rollen som

Uppdragsbeskrivning. för rollen som Uppdragsbeskrivning för rollen som VD Välkommen till FDT 04/09 2015 EEL-koncernen, i vilken bland annat kedjorna ELON, Elkedjan samt Euronics Norge verkar, satsar stort i Luleå. Under det senaste året

Läs mer

MedCore AB (publ) Delårsrapport Januari juni 2011

MedCore AB (publ) Delårsrapport Januari juni 2011 Medcore AB (Publ) Org.nr 556470-2065 MedCore AB (publ) Delårsrapport Januari juni 2011 Andra kvartalet Nettoomsättningen uppgick till 25,0 (16,8) Mkr +49% EBITDA -0,4 (0,1) Mkr Tecknat nordiskt distributionsavtal

Läs mer

Presentation - Tredje Kvartalet

Presentation - Tredje Kvartalet Presentation - Tredje Kvartalet Introduktion Bergman & Beving utvecklar, förvärvar och tillhandahåller starka varumärken för industri- och byggsektorn Building Materials Workplace Safety Tools & Consumables

Läs mer

Presentation - Fjärde Kvartalet

Presentation - Fjärde Kvartalet Presentation - Fjärde Kvartalet Introduktion Om Bergman & Beving Bergman & Beving utvecklar och marknadsför ledande varumärken till proffs inom bygg och industri Koncernen består av varumärkena ESSVE,

Läs mer

Plats för möten Hjärtat i din affär Vi är inget vanligt fastighetsbolag. Givetvis är husen grunden i vår verksamhet, men i själva verket är vi mer intresserade av människorna som vistas där. Det är vår

Läs mer

Årsstämma 2015. Håkan Jeppsson VD och koncernchef

Årsstämma 2015. Håkan Jeppsson VD och koncernchef Årsstämma 2015 Håkan Jeppsson VD och koncernchef 2 Europas största fönsterkoncern på en fragmenterad marknad Största europeiska fönsterkoncernen Tydlig marknadsledare i Norden Ung koncern med en lång historia

Läs mer

PostNord januari- PostNord januari september 2012 2012-11-07

PostNord januari- PostNord januari september 2012 2012-11-07 PostNord januari-september 212 212-11-7 Tredje kvartalet 212 i sammanfattning Försämrat marknadsläge fortsatt omställningsarbete Fortsatt kraftig digitalisering - försvagat konjunkturläge - minskad nettoomsättning

Läs mer

Posten Norden. Bokslut 2010. Extern

Posten Norden. Bokslut 2010. Extern Posten Norden Bokslut 2010 Extern Förbättring av rörelseresultatet trots vikande volymer Resultat i sammandrag Rörelseresultatet uppgick till 1 375 (284) MSEK. Exklusive strukturoch valutaförändring ökade

Läs mer

SEKAB rapport för tertial 3 samt preliminär årsrapport 2011

SEKAB rapport för tertial 3 samt preliminär årsrapport 2011 SEKAB rapport för tertial 3 samt preliminär årsrapport Tertial 3: Nettoomsättningen är 415 Mkr (617) Bruttovinsten uppgick till 41 Mkr (67) Rörelseresultat (EBIT) exkl. intressebolag 6 (-10) Rörelseresultatet

Läs mer

SWECO AB (publ) delårsrapport januari - juni 2000

SWECO AB (publ) delårsrapport januari - juni 2000 SWECO AB (publ) delårsrapport januari - juni 2000 Nettoomsättningen ökade med 5 % till 881 Mkr (843) Resultatet i konsultverksamheten ökade med 37 % och uppgick till 37,5 Mkr (27,3) Återföring av pensionsmedel

Läs mer

Bokslutskommuniké från Railcare Group AB (publ) org-nr

Bokslutskommuniké från Railcare Group AB (publ) org-nr Skelleftehamn 2008-06-11 Bokslutskommuniké från Railcare Group AB (publ) org-nr 556730-7813 Helåret 2007 05-2008 04 i korthet Omsättningen under perioden blev 134,4 milj kr (86 milj kr*), en ökning med

Läs mer

Jämförelsesiffor och omsättning per kvartal från 2013 avser proforma Matse Holding AB. 2014 Q1 2014 Q3 2014 Q2

Jämförelsesiffor och omsättning per kvartal från 2013 avser proforma Matse Holding AB. 2014 Q1 2014 Q3 2014 Q2 Matse Holding AB (publ) Delårsrapport januari september Tillväxten för Mat.se ökar markant Tredje kvartalet i sammandrag Omsättningen uppgick till 28 692 ksek (13 128), en tillväxt på 118,6 procent Rörelseresultat

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

DIBS Payment Services Tredje kvartalet 2011

DIBS Payment Services Tredje kvartalet 2011 DIBS Payment Services Tredje kvartalet DIBS roll i värdekedjan Positiv trend i kärnverksamheten Omsättning (MSEK) 40 35 36,9 35,0 35,9 37,5 38,0 Nettoomsättning i SEK +3% till 38,0 Mkr Försäljningstillväxt

Läs mer

A Q G r o u p A B ( p u b l ) B o k s l u t s k o m m u n i k é

A Q G r o u p A B ( p u b l ) B o k s l u t s k o m m u n i k é V ä s t e r å s 2 0 1 3-02- 21 A Q G r o u p A B ( p u b l ) B o k s l u t s k o m m u n i k é 2 0 1 2 Fjärde kvartalet 2012 i sammandrag Nettoomsättning 568 MSEK (472) Rörelseresultat 23 MSEK (5) Resultat

Läs mer

NORAB. De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida

NORAB. De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida NORAB Från berg till småsten Under drygt 20 år har vi på Norab samlat kunskap och

Läs mer

Delårsrapport för perioden 2006-01-01-- 2006-06-30

Delårsrapport för perioden 2006-01-01-- 2006-06-30 1 (8) Duni AB Delårsrapport för perioden 2006-01-01-- 2006-06-30 Koncernen i sammanfattning mkr Jan juni Juli 2005- Helår 2006 2005 juni 2006 2005 Nettoomsättning 3.119 2.642 6.441 5.964 Rörelseresultat

Läs mer

ARCTIC PAPER 2012: ÖKADE INTÄKTER OCH ÖKAD ANDEL PÅ DEN MOGNA EUROPEISKA MARKNADEN; ARCTIC PAPER EXPANDERAR

ARCTIC PAPER 2012: ÖKADE INTÄKTER OCH ÖKAD ANDEL PÅ DEN MOGNA EUROPEISKA MARKNADEN; ARCTIC PAPER EXPANDERAR PRESSRELEASE Poznań den 1 mars 2013 ARCTIC PAPER 2012: ÖKADE INTÄKTER OCH ÖKAD ANDEL PÅ DEN MOGNA EUROPEISKA MARKNADEN; ARCTIC PAPER EXPANDERAR Arctic Paper S.A., en av Europas ledande tillverkare av bokpapper

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2015

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2015 AGES INDUSTRI AB (publ) Delårsrapport 1 januari s Delårsperioden Nettoomsättningen var 213 MSEK (179) Resultat före skatt uppgick till 23 MSEK (18) Resultat efter skatt uppgick till 18 MSEK (14) Resultat

Läs mer

Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL TVÅ 2018

Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL TVÅ 2018 Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL TVÅ 2018 DELÅRSRAPPORT KVARTAL TVÅ 2018 April - juni 2018 (kvartal två) Nettoomsättningen uppgick till 24 868 (6 857) tkr Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA)

Läs mer

Presentation - Andra Kvartalet

Presentation - Andra Kvartalet Presentation - Andra Kvartalet Introduktion Bergman & Beving utvecklar, förvärvar och tillhandahåller starka varumärken för industri- och byggsektorn Building Materials Workplace Safety Tools & Consumables

Läs mer

Kvartalsrapport Tre månader i korthet avseende Garpcokoncernen

Kvartalsrapport Tre månader i korthet avseende Garpcokoncernen Kvartalsrapport 2009-01-01 2009-03-31 Tre månader i korthet avseende Garpcokoncernen Den totala omsättningen minskade med 11 % och uppgick till 36 909 tkr (41 500 tkr). Rörelseresultatet (EBITDA) minskade

Läs mer