Kommunchef Christina Madeling informerar - att rekrytering av destinationsutvecklare pågår. - från Integrationsdagen i Kalmar.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunchef Christina Madeling informerar - att rekrytering av destinationsutvecklare pågår. - från Integrationsdagen i Kalmar."

Transkript

1

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (10) 127 Information. Kommunchef Christina Madeling informerar - att rekrytering av destinationsutvecklare pågår. - från Integrationsdagen i Kalmar. Eddie Forsman (M) informerar - om invigningen 12 juni av Kastlösa-Penåsa-leden, första delsträckan av Ölandsleden Cykla Fyr till Fyr. - att man i projektet arbetar för att få in Ölandsleden i den nationella pla nen. Ordförande Lisbeth Lennartsson (C) informerar - boksläpp Lika-Unika, en bok med dikter och berättelser från elever i åk 8 på Slottsskolan. 128 Dnr 2008/ KS Uppsägning av avtal, Mittpunkten. Ordförande Lisbeth Lennartsson (C) redogör för ärendet. Avtalet tecknades mellan Borgholms kommun och Borgholm Energi AB för att säkerställa lokaler i Borgholm för Ölands Näringslivskontor. Eftersom Näringslivskontoret nu läggs ner måste avtalet sägas upp. Enligt avtalet upphör detsamma dock flyttar verksamheten ur lokalerna under våren Hyresvärden har då möjlighet att hyra ut lokalerna till andra företag för att säkra hyressumman. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar säga upp avtalet gällande Borgholm 11:1 (Mittpunkten) för avflyttning. hos Borgholm Energi AB anhålla om att lokalerna hyrs ut till andra företag för att minska kommunens hyreskostnad för lokalen. 129 Dnr 2009/ KS Försäljning Borgholm Böda 1:23, Böda skola. Ordförande Lisbeth Lennartsson (C) redogör för ärendet.

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 3 (10) Kommunfullmäktige beslutade att sälja den del av fastigheten Borgholm Böda 1:23 där skolbyggnaden och gymnastisksalen är belägna, samt att uppdra till kommunstyrelsen att genomföra försäljningen genom kommunens mäklares försorg. Trots ett flertal försök att sälja fastighetsdelen har försäljning inte genomförts. Vid möte diskuterade kommunstyrelsens arbetsutskott och utbildningschef Lars Bylund med boende i Böda och Byxelkrok en framtida lösning av förskolan Sandhorvan. Under mötet kom frågan upp om fastigheten kan säljas i sin helhet och om köparen i så fall kan få möjlighet, att på liknande sätt som förhoppningarna är i Runsten, inrymma förskolan i skolbyggnaden och sedan med ett långsiktigt hyresavtal hyra ut förskolan till kommunen till samma kostnad som för nuvarande förskola. Det framkommer också att det finns en stark politisk enighet om vikten av en långsiktig lösning för förskolan i Böda. Vidare diskuterades om lärlingsutbildning kan förläggas till skolbyggnaden. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrar till utbildningschef Lars Bylund redovisa den faktiska kostnad för lokaler inklusive drift och underhåll för förskoleverksamheten som finns i Böda förskola i nuläget, till kommunstyrelsens sammanträde Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige att med ändring av sitt beslut sälja fastigheten Borgholm Böda 1:23, uppdra till kommunstyrelsen att via kommunens mäklare genomföra försäljning med förbehåll att via utbildningsnämnden får återhyra förskolelokaler med hyresavtal om 3-5 år med möjlighet till förlängning. Protokollsanteckning Vi socialdemokrater reserverar oss mot beslut av försäljning av hela fastigheten. Det bästa ur långsiktigt perspektiv är att avstycka och behålla förskolan i egen regi. Ilko Corkovic (S)

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 4 (10) 130 Dnr 2013/ KS Eventuell försäljning av kommunägda HSB lägenheter i Borgholm. Kommunfullmäktige återremitterade ärendet för mer underlag inför beslut. Vid kommunstyrelsens sammanträde redogjorde fastighetschef Bo Thoor för ärendet. I tjänsteskrivelse föreslås att kommunen påbörjar försäljning av kommunens HSB-lägenheter. Kommunen äger idag 48 lägenheter i HSB:s fastigheter. Vissa av dessa är mycket svåruthyrda och totalt sett är det omständigt att hyra ut lägenheterna. Av de 48 lägenheter som Borgholm kommun äger idag hos HSB är ett fåtal mycket/helt omöjliga att hyra ut. Detta kan bero på flera olika saker; läge, område eller lägenhetens utformning osv. Detta gör att kommunen står med någon/-ra tomma lägenheter större delen av året. För att slippa den hyreskostnad som idag beror på tomma lägenheter förordas försäljning av dessa via mäklare. Resterande lägenheter i HSB är väldigt svårjobbade när det gäller uthyrning. Kommunen kan i princip inte hyra ut lägenheten utan bostadsrättsföreningens godkännande då föreningen alltid har veto-rätt i frågan. Då en stor del av lägenheterna hyrs ut till socialförvaltningen blir dialogen med bostadsrättsföreningarna ännu mer komplex och i vissa fall helt omöjlig att genomföra. Det är dock av största vikt att kommunen även i fortsättningen är en aktör på bostadsmarknaden i kommunen. Därför behöver inkomster från försäljningen öronmärkas och återinvesteras i nya lägenheter. Det noteras att HSB-lägenheterna inte finns med som tillgång i kommunens balansräkning. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslog kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige att godkänna att försäljning av kommunens HSB-lägenheter påbörjas via kommunens mäklare, att uppdra till kommunstyrelsen att verkställa försäljning av kommunens HSB-lägenheter, att intäkterna fonderas och återinvesteras i egna hyreslägenheter. Kommunstyrelsen föreslog med 9 ja-röster mot 2 nej-röster kommunfullmäktige besluta att godkänna att försäljning av kommunens HSB-lägenheter påbörjas via kommunens mäklare, att uppdra till kommunstyrelsen att verkställa försäljning av kommunens HSB-lägenheter, att lägenheterna ska säljas efter hand de blir lediga,

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 5 (10) att intäkterna fonderas och återinvesteras i egna hyreslägenheter. Vid dagens sammanträde konstaterar ordförande Lisbeth Lennartsson (C) att det av fullmäktiges återremissbeslut inte framgår vilka ytterligare underlag som efterfrågas och konstaterar att de underlag som behövs för beslut finns i ärendet. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige godkänna att försäljning av kommunens HSB-lägenheter påbörjas via kommunens mäklare, uppdra till kommunstyrelsen att verkställa försäljning av kommunens HSB-lägenheter, genomföra försäljningen av lägenheterna stegvis och sälja dem efter hand de blir lediga, intäkterna fonderas och återinvesteras i egna hyreslägenheter. Reservation Ilko Corkovic (S) - Vi socialdemokrater tycker att försäljning av lägenheter som är tomma och svåra att hyra ut ska påbörjas. Däremot anser vi att försäljning av resterande beståndet av bostadsrätter kommer ytterligare att försämra tillgången till lägenheter men en rymlig hyra om kommunen säljer externt fastigheter Ekbacka 1 och 2, A-huset och Skördefestvillan 131 Dnr 2011/ KS Avtalsförslag Böda Kronopark 2:173 avseende Ölandsleden cykla fyr till fyr. Projektledare Christer Petersson översänder förslag till avtal med Roland Lilja, ägare till Böda Kronopark 2:173, för godkännande. Avtalskonstruktionen är framtagen enligt nationella regler. Ölandsleden, cykla fyr till fyr, byggs succesivt ut mellan fyrarna Långe Jan och Långe Erik i samverkan mellan Borgholms och Mörbylånga kommuner. Ölandsleden förläggs där så är möjligt till befintliga vägar och kommer då även att beröra privata fastigheter. Varje tecknat avtal kommer att lämnas till respektive kommun för godkännande och undertecknande. Av avtalen framgår att fastighetsägaren medger rätt för kommunen att

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 6 (10) låta vägvisa cykeltrafik på och i anslutning till väg över fastigheterna Böda Kronopark 2:173. Fastighetsägaren har inget ansvar för eventuella skador som kan uppkomma på cykelleden. Eventuella skador anmäls till kommunen som har att utföra reparationsarbetet. Avtalet löper på 25 år. Kommunen ersätter fastighetsägaren för utnyttjandet av vägen under upplåtelsetiden med - ett engångsbelopp om kronor - med tilläggsbelopp för längre väglängd än 500 meter om 500 kronor för varje femhundrade meter väg utöver de första. Ersättningen ska betalas inom tre månader efter det att avtalet upprättats. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar godkänna avtal mellan kommunen och Roland Lilja gällande Ölandsleden, cykla fyr till fyr, avseende Böda Kronopark 2: Dnr 2013/ KS Ansökan om bidrag, framtagande av Memoryspel. Lars Lundberg och Jan Mikaelsson ansöker i skrivelse till de båda ölandskommuner om kronor/kommun i bidrag till framtagande av ett öländskt Memoryspel. Mörbylånga kommuns kommunledningsutskott beslutade att avslå ansökan. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar avslå ansökan. 133 Dnr 2013/1-059 KS Tilldelningsbeslut - Rakelprodukter Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att delta i Kammarkollegiets upphandling av Rakelprodukter.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 7 (10) Kammarkollegiet har nu slutfört utvärderingen beträffande upphandlingen av Rakelprodukter och fattat tilldelningsbeslut Kommuner, landsting, m fl som deltar i Kammarkollegiets upphandling måste fatta ett eget tilldelningsbeslut eftersom de inte kan överlåta rätten att fatta sådant tilldelningsbeslut till Kammarkollegiet. Kammarkollegiet ger därför de kommuner, landsting m fl som deltar i upphandlingen möjlighet att fatta ett eget tilldelningsbeslut. Anbudsgivare som deltagit i upphandlingen har getts upplysningar enligt Lagen om offentlig upphandling (LOU) genom Kammarkollegiets försorg. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar med utgångspunkt från Kalmarkollegiets utvärderingsrapport avseende ramavtalsupphandlingen Rakelprodukter diarienummer teckna ramavtal med följande leverantörer - Celab Communications AB, Swedish Radio Supply i Wermland Aktiebolag, TC Connect Sweden AB, Zodiac Sverige AB, Dnr 2013/ KS Uppföljningsmöte - Borgholm Energi AB. Till dagens sammanträde är Borgholm Energi AB:s direktion och vd Benny Wennberg inbjudna med anledning av kommunstyrelsens uppföljningsansvar av nämndernas verksamhet. Under mötet informeras om och diskuteras - lokalförsörjningsplan. Enligt uppgift från vd Benny Wennberg kommer fastighetschef Bo Thoor att arbeta med att ta fram lokalförsörjningsplan innan han avslutar sin anställning. Dnr 2012/9-298 KS - Stig Bertilsson lyfter den tidigare frågan om bolaget kan ta över kommunens alla fastigheter för att få mer stuns i frågorna. Enligt kommunledningen är frågan inte aktuell. - personalförändringar; ny elnätschef efter Niclas Beermann blir Markus Werthwein som kommer från en anställning inom Kalmar Energi. fastighetschef Bo Thoor har sagt upp sin tjänst och har med anledning av detta inte längre ansvar för byggnationen av Resedan. - projektering av fastigheterna på Ekbacka-området. Styrelsen har på eget initiativ gett tjänstemännen i uppdrag att kostnadsberäkna ombyggnation av Ekbacka 1 och 2 till hyreslägenheter Dnr 2012/9-298 KS - att kommunen sagt upp avtalet gällande Mittpunkten. Borgholm Energi söker nya hyresgäster för att på så sätt minska kostnaden för kommu-

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 8 (10) nen. Dnr 2008/ KS - Hamnmagasinet i Stora Rör. Styrelsen behandlade frågan vid senaste mötet. Ärendet behandlas i kommunstyrelsens arbetsutskott vikten av att politiken kommer överens om en långsiktig plan för hur Borgholms tätort ska utvecklas. Kommunchefen får i uppdrag att tillsammans med samhällsbyggnadschefen och vd för Borgholm Energi bjuda in respektive arbetsutskott och direktion till en heldag i slutet av augusti för diskussion om fördjupad översiktsplan Borgholm- Köpingsvik, markanvändning m m. - ägardirektiven. Ledningsgruppen har lämnat förslag till nya ägardirektiv till Demokratiberedningsgruppen. - upphandlingarna i bolaget. - de olika förslag om produktion av mat, som efter testen med kyld mat från Västerås, har kommit från olika företag. - i budget 2013 finns en besparing i bolaget med hänvisning till införande av kyld mat. - bifallna motionen Den goda måltiden (Eddie Forsman M) gällande att låta utreda den ekonomiska och praktiska möjligheten att låta all mat lagas från grunden, så nära kunden som möjligt. Motionen har ännu inte verkställts och tas upp för utredning. - att under hösten bör kommunstyrelsen, utbildningsnämnden, socialnämnden och bolaget träffas för att diskutera kostverksamheten och skapa förutsättningar för kommande år. Kommunchef Christina Madeling efterfrågar tydlighet i uppdragen för att få långsiktighet i verksamheterna. 135 Dnr 2012/ KS Bredband i Borgholms kommun, återrapportering. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrog till Borgholm Energi AB att redovisa hur de kan vara behjälpliga när det gäller utbyggnad och nedgrävning av fiberoptik i samband med beslutade grävningarbeten. Vid dagens sammanträde redogör vd Benny Wennberg, Borgholm Energi AB, att - bolaget har varit i kontakt med företag som ska undersöka kostnaden för utbyggnad/anslutning i Åkerhagsområdet. - Catherine Hevelius tagit fram delrapport 1 av Bredbandsutredning med optofiber - något för Borgholm Energi? för att utreda om det är av intresse, möjligt, affärsmässigt etc att Borgholm Energi AB engagerar sig i en bredbandsutbyggnad med optofiber. - enligt uppgift är intresset av fiberbredband lägre i tätorten Borgholm som har utbyggt ADSL-nät. - utbyggnaden och därmed anslutningskostnaden blir dyrare på landsbygden. - bolaget försöker ta fram en taxa för bredband i och med att Resedan ska

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 9 (10) anslutas. Dialogen fortsätter och ny återrapportering sker under hösten. 136 Dnr 2012/ KS Ev utbyte av oljepannor, Soldalen och Köpings skola, återrapportering. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrog till Borgholm Energi AB att utreda om bolaget kan sälja en totalvärmelösning med miljövänlig värme till Soldalen och Köpings skola innebärande att nuvarande oljepannor i fastigheterna byts ut. Vid dagens sammanträde redogör vd Benny Wennberg, Borgholm Energi AB, att projektering inför upphandling av bergvärmepumpar pågår. Bytet är tänkt att finansieras genom lägre uppvärmningskostnader. Efter bytet finns inga oljepannor kvar i kommunens fastigheter under förutsättning att skolbyggnaderna i Böda, Södvik och Runsten säljs. Ärendet avslutas från vidare handläggning då finansiering kommer att ske genom lägre uppvärmningskostnader. 137 Dnr 2011/ KS Kommunens förråd, återrapportering. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrog till genomförandegruppen att undersöka möjligheten till decentraliserad organisation vad gäller kommunens förråd med planerad utflytt från Sandgatan i början av Av redovisningen ska framgå förslag på placeringar och ekonomisk redovisning av åtgärderna. Vid dagens sammanträde redogör vd Benny Wennberg, Borgholm Energi AB, att - förrådstomten snyggas upp men kommer att vara kvar då det är svårt att hitta enighet om vart förrådet ska flyttas. - uppdraget med decentraliserad organisation inte är genomförbart i en så liten stad som Borgholm. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar

10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 10 (10) avsluta uppdraget vad gäller decentraliserad organisation för kommunens förråd. Frågan om placering av kommunförrådet tas upp tillsammans med övriga frågeställningar gällande långsiktig planering av markanvändning vid möte med arbetsutskotten i kommunstyrelsen, samhällsbyggnadsnämnden och Borgholm Energi AB i augusti/september.

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB.

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. Sammanträdesprotokoll sid 2 (7) Innehållsförteckning: 266 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 267 Amorteringsplan. 268 Fråga om genomförande av uppdrag; Lokalisering av biogasmack i

Läs mer

Vidare meddelar kommunchef Christina Madeling att en mark- och exploateringsingenjör. 205 Dnr 2012/65-055 KS. Bredbandsstrategi för Borgholms kommun.

Vidare meddelar kommunchef Christina Madeling att en mark- och exploateringsingenjör. 205 Dnr 2012/65-055 KS. Bredbandsstrategi för Borgholms kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (15) 204 Information. Kommunchef Christina Madeling bjöd 2013-09-16 in till Samverkansmöte angående asylförläggningar i Borgholms kommun. Inbjudna var Migrationsverket, länsstyrelsen,

Läs mer

31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning

31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) Innehållsförteckning 31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning 33 Utdelning

Läs mer

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om det preliminära bokslutet 2013 och det ekonomiska läget Dnr 2013/ KS

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om det preliminära bokslutet 2013 och det ekonomiska läget Dnr 2013/ KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (7) 44 Information. Kommunchef Christina Madeling informerar om de interna avtalen mellan Borgholms kommun och Borgholm Energi AB, BEAB. Bolagets presidium bjuds in till ett

Läs mer

2011-07-05 137-141. 137 Dnr 2011/70-023 KS. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet.

2011-07-05 137-141. 137 Dnr 2011/70-023 KS. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 137 Dnr 2011/70-023 KS Anställning av ny kommunchef. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet. Eftersom kommunchef Lars Frick kommer att gå i pension vid årsskiftet

Läs mer

1 Dnr 2012/32-318 KS. Vägbidrag 2012, turistvägar och enskilda vägar.

1 Dnr 2012/32-318 KS. Vägbidrag 2012, turistvägar och enskilda vägar. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (10) 1 Dnr 2012/32-318 KS Vägbidrag 2012, turistvägar och enskilda vägar. Vid kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde 2012-12-11 redovisade ekonom Caroline Johansson att

Läs mer

113 Dnr 2013/176-822 KS. Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering

113 Dnr 2013/176-822 KS. Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 113 Dnr 2013/176-822 KS Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering av uppdrag. lyfts ärendet för diskussion. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrog

Läs mer

72 Dnr 2016/ KS. Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, ombyggnad av av två korridorer på Ekbacka till HVB-hem

72 Dnr 2016/ KS. Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, ombyggnad av av två korridorer på Ekbacka till HVB-hem Sammanträdesprotokoll sid 2 (4) KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum 2016-04-18 72 Paragrafer 72 Dnr 2016/66-059 KS Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, ombyggnad av av två

Läs mer

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014.

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (5) 1 Dnr 2014/59-805 KS Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. Riksidrottsstyrelsen har beslutat att från och med 1 januari 2014 införa nya föreskrifter vad gäller

Läs mer

18 Dnr 2013/20-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi.

18 Dnr 2013/20-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (8) 18 Dnr 2013/20-012 KS Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi. Till dagens sammanträde är presidiet i Borgholm Energi AB inbjudna för information och diskussion

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 153 Tilldelningsbeslut och begäran om anvisning av medel, förskola i Parkvillan. 154 Yttrande över

Läs mer

26 Dnr 2016/ KS

26 Dnr 2016/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (4) 26 Dnr 2016/37-298 KS Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, lokallösning för socialförvaltningens administration i fastigheten Höken. Kommunstyrelsen

Läs mer

161 Dnr 2014/29-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmötet, Borgholm Energi AB.

161 Dnr 2014/29-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmötet, Borgholm Energi AB. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (9) 161 Dnr 2014/29-012 KS Uppföljnings- och avstämningsmötet, Borgholm Energi AB. Till dagens sammanträde är Borgholm Energis presidium tillsammans med vd och ekonomiansvarig

Läs mer

105 Dnr 2011/200-040 KS

105 Dnr 2011/200-040 KS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (5) Sammanträdesdatum Paragrafer 2012-06-19 105-107 105 Dnr 2011/200-040 KS Budgetramar 2013. Kommunstyrelsen uppdrog 2012-04-17 57 till ekonomiavdelningen att

Läs mer

Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Dnr 2015/ KS. 265 Dnr 2012/ KS

Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Dnr 2015/ KS. 265 Dnr 2012/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 263 Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Information, fastighetsfunktionen. 265 Tilldelningsbeslut;

Läs mer

224 Dnr 2015/221-298 KS

224 Dnr 2015/221-298 KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (9) Innehållsförteckning 224 Lokalförsörjning; godkännande av omedelbar igångsättning och ianspråktagande av medel för anpassning av två korridorer på Ekbacka. 225 Lokalförsörjning;

Läs mer

Förskolan skall vara inflyttningsklar senast

Förskolan skall vara inflyttningsklar senast 1(3) Micael Holm tel. 040-626 8412 Micael.Holm@svedala.se Tjänsteskrivelse 2018-03-22 Dnr: 2017-000197 Förslag till beslut om tilldelning av projekt, efter upphandling och tecknande av två hyresavtal samt

Läs mer

Ilko Corkovic Marcel van Luijn, tjg ersättare (M)

Ilko Corkovic Marcel van Luijn, tjg ersättare (M) Sammanträdesprotokoll Sid 1 (5) 2018-11-27 Paragrafer 336-337 Plats och tid Stadshuset, kommunchefens rum, klockan 09:30-09:50 Beslutande ledamöter Staffan Larsson, ordförande (C) Ilko Corkovic (S) Marcel

Läs mer

Preliminärt hyresavtal för förskola inom Bara backar

Preliminärt hyresavtal för förskola inom Bara backar 1(2) KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2017-01-30 3 Preliminärt hyresavtal för förskola inom Bara backar Dnr 2017-000022 Beslut Kommunstyrelsen beslutar att godkänna preliminärt hyresavtal,

Läs mer

192 Dnr 2013/ KS. Uppföljningsmöte, samhällsbyggnadsnämnden.

192 Dnr 2013/ KS. Uppföljningsmöte, samhällsbyggnadsnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (9) 191 Information Kommunchef Christina Madeling informerar om att personalchef Krister Kronzell begärt och beviljats 50 % tjänstledighet. Frågan om delegation av personalchefens

Läs mer

240 Dnr 2014/208-031 KS

240 Dnr 2014/208-031 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 240 Dnr 2014/208-031 KS Deltagande i utlandskonferens. Kommunstyrelsens arbetsutskott godkänner att näringslivsutvecklare Henrik Linnarsson deltar i studieresa tillsammans

Läs mer

123 Dnr 2014/119-253 KS. Information, försäljning av kommunens HSB-lägenheter.

123 Dnr 2014/119-253 KS. Information, försäljning av kommunens HSB-lägenheter. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (12) 123 Dnr 2014/119-253 KS Information, försäljning av kommunens HSB-lägenheter. Socialchef Ewa Ekman och IFO-chef Hillevi Österbo har begärt företräde till dagens sammanträde

Läs mer

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om kommunens aktuella åtaganden vad gäller investeringsbudget, skulder m m.

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om kommunens aktuella åtaganden vad gäller investeringsbudget, skulder m m. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (10) 222 Information från verksamheten. Kommunchef Christina Madeling informerar om att - arbetsgruppen för utveckling av yttre hamnen kommer att ha sitt första möte 8 september

Läs mer

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 8 (37) Kommunfullmäktige 2015-12-17 Kf 140 Kf 125 KS/2015-0486 Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården Kommunfullmäktiges presidium

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (22) 121 Godkännande av kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 122 Godkännande av dagordning. Ordförande Jan Erici (M) meddelar följande tillkommande

Läs mer

1 Anställning av socialchef. 2 Anställning av utbildningschef. 3 Information; rekrytering kommunchef. 1 Dnr 2017/ KS

1 Anställning av socialchef. 2 Anställning av utbildningschef. 3 Information; rekrytering kommunchef. 1 Dnr 2017/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: (Klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 1 Anställning av socialchef. 2 Anställning av utbildningschef. 3 Information; rekrytering kommunchef.

Läs mer

- att använda måtten som en del i styrningen och verksamhetsutvecklingen.

- att använda måtten som en del i styrningen och verksamhetsutvecklingen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (22) I samband med sammanträdet samlas kommunstyrelsens ledamöter för visning av Resedan. Borgholm Energi AB:s ordförande Stig Bertilsson (C) informerar om byggnationen och

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (9) Innehållsförteckning: 385 Avsiktsförklaring kommande skolskjutsupphandling KLT. 386 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 387 Återrapportering; A-huset,

Läs mer

2011-03-21 36-46. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

2011-03-21 36-46. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (9) 36 Godkännande av kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 37 Godkännande av dagordning. Ordförande Jan Erici meddelar att dagordningen kompletteras

Läs mer

Till dagens sammanträde är teamchef Thomas Lönnqvist, Polisen Öland, inbjuden för att informera om polisens arbete och samarbetet med kommunen.

Till dagens sammanträde är teamchef Thomas Lönnqvist, Polisen Öland, inbjuden för att informera om polisens arbete och samarbetet med kommunen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (15) 27 Information, polisens arbete på Öland Till dagens sammanträde är teamchef Thomas Lönnqvist, Polisen Öland, inbjuden för att informera om polisens arbete och samarbetet

Läs mer

2 (2) Stadskontoret föreslår att kommunfullmäktige med instämmande i MKB:s yttrande över motionen avslår densamma.

2 (2) Stadskontoret föreslår att kommunfullmäktige med instämmande i MKB:s yttrande över motionen avslår densamma. SIGNERAD 2013-12-12 Malmö stad Stadskontoret 1 (2) Datum 2013-12-09 Vår referens Anders Spjuth Projektledare Tjänsteskrivelse anders.spjuth@malmo.se Motion från Anders Olin (SD) om investering av MKB S

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 2015-04-13 42-62 KOMMUNFULLMÄKTIGE

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 2015-04-13 42-62 KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) Innehållsförteckning: 42 Godkännande av kungörelse. 43 Godkännande av dagordning. 44 Politiska uppdrag; ny M-ersättare och V-ersättare, kommunfullmäktige 2014-2018. 45

Läs mer

Plats och tid för sammanträdet Tingssalen i Borgholms Stadshus 2012-02-13 klockan 18:30-22-30. Jan Erici / Marie-Louise Johansson. Utses att justera:

Plats och tid för sammanträdet Tingssalen i Borgholms Stadshus 2012-02-13 klockan 18:30-22-30. Jan Erici / Marie-Louise Johansson. Utses att justera: Kommunfullmäktige KALLELSE Plats och tid för sammanträdet Tingssalen i Borgholms Stadshus 2012-02-13 klockan 18:30-22-30 Jan Erici / Marie-Louise Johansson Ordförande Sekreterare Utses att justera:. Plats

Läs mer

Jaana Tilles (S) yrkar att arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktþe att. bifalla motionen.

Jaana Tilles (S) yrkar att arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktþe att. bifalla motionen. Reservation Jaana Tilles (S) reserverar sig till fürmån för eget yrkande. Ärendet i korthet Socialdemokraterna i Vallentuna har i december 2orr inlämnat en motion angående Fairtrade Cþ. Socialdemokraterna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sofie Loirendal

Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sofie Loirendal Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) Plats och tid Stadshuset, KS-rummet, klockan 08:30-09:30. ande Ilko Corkovic, ordförande (S) Sofie Loirendal (FÖL) Marcel van Luijn (M) Övriga närvarande Marie-Louise Johansson,

Läs mer

Vård- och omsorgsberedningen. Reservation. Motion om ändrad uthyrningspolicy för Malmös kommunala fastighetsbolag STK-2015-390

Vård- och omsorgsberedningen. Reservation. Motion om ändrad uthyrningspolicy för Malmös kommunala fastighetsbolag STK-2015-390 Vård- och omsorgsberedningen Motion om ändrad uthyrningspolicy för Malmös kommunala fastighetsbolag STK-2015-390 Reservation Vi Sverigedemokrater yrkade bifall till motionen. När den styrande minoriteten

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-03-19

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-03-19 1 Plats och tid Vrigstad Värdshus, måndagen den 19 mars 2007 klockan 19.00-21.15 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Stefan Gustafsson (kd), Annika Andersson (kd), Kennet Larsson (sd), Kerstin

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (8)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (8) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna. Kl 14.00 14.34 ande Elwe Nilsson (M), ordförande, Patrik Lundholm (C), Kenneth Bylund (S), Roger Gadde

Läs mer

PM DANDERYDS KOMMUN Kommunledningskontoret Fredrik Cederblom

PM DANDERYDS KOMMUN Kommunledningskontoret Fredrik Cederblom 1(5) KS 2009/0141 Införande av lag (2008:962) om valfrihetssystem inom hemtjänst och familjerådgivning. Sammanfattning Socialnämnden beslutade den 24 augusti 2009, 132, att initiera ett ärende om införande

Läs mer

Vidare besvaras frågeställningar från Ilko Corkovic (S) gällande handläggning av alkoholtillstånd och musikunderhållning på allmän plats.

Vidare besvaras frågeställningar från Ilko Corkovic (S) gällande handläggning av alkoholtillstånd och musikunderhållning på allmän plats. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (16) 89 Information, kommunchefen. Kommunchef Christina Madeling informerar om - att de båda ölandskommunerna nu kommit överens om att anställa den planerade tjänsten som destinationsutvecklare

Läs mer

54 Dnr 2014/48-106 KS

54 Dnr 2014/48-106 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 53 Information. Under sammanträdet informerar ordförande Lisbeth Lennartsson (C) från möte med arbetsförmedlingschef Hans Fritz och sektionschef Gregory Golding där bland

Läs mer

Vidare informeras om upplägget för utbildningen 10 november för kommunstyrelsens. 274 Dnr 2014/252-789 KS

Vidare informeras om upplägget för utbildningen 10 november för kommunstyrelsens. 274 Dnr 2014/252-789 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 273 Information från verksamheten. Kommunchef Christina Madeling informerar om - rekryteringen av ny personalchef. - att Skördefesten vill träffa arbetsutskottet i de båda

Läs mer

TRANAs KOMMUN 2014-05-20 Sida 27 (33) ~ KOMMUNSTYRElSEN

TRANAs KOMMUN 2014-05-20 Sida 27 (33) ~ KOMMUNSTYRElSEN I Justerares siqn I Utdraasbeslvrk~nrlp SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ~ Sammanträdesdatum TRANAs KOMMUN 2014-05-20 Sida 27 (33) ~ KOMMUNSTYRElSEN 93 Dnr 459/12 Svar på motion om att inrätta en "bostadsbank" av

Läs mer

Sammanträdesprotokoll sid 1 (6) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sofie Loirendal

Sammanträdesprotokoll sid 1 (6) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sofie Loirendal Sammanträdesprotokoll sid 1 (6) Plats och tid Stadshuset, KS-rummet klockan 08:30 12:45 Beslutande Ilko Corkovic, ordförande (S) Sofie Loirendal (FÖL) Marcel van Luijn (M) Övriga närvarande Marie-Louise

Läs mer

158 Dnr 2015/91-106 KS. Information; Samverkan PA Borgholm och Mörbylånga kommuner.

158 Dnr 2015/91-106 KS. Information; Samverkan PA Borgholm och Mörbylånga kommuner. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (9) Innehållsförteckning: 158 Information; Samverkan PA Borgholm och Mörbylånga kommuner. 159 Personalutskottsärenden. 160 Återrapportering, jämställdhetsarbete utifrån undertecknad

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 21 februari, 2012 kl. 8:30 9:50 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 24 30 ande Johan Persson (S) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP) Anders Andersson

Läs mer

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för tillbyggnad av Bojarskolan

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för tillbyggnad av Bojarskolan KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 7 (37) Kommunfullmäktige 2015-12-17 Kf 139 Kf 125 KS/2015-0486 Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för tillbyggnad av Bojarskolan Kommunfullmäktiges presidium

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-08-19. Plats: Stora Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-08-24 kl. 18:00

Kommunfullmäktige 2015-08-19. Plats: Stora Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-08-24 kl. 18:00 BURLÖVS KOMMUN Kungörelse Kommunfullmäktige 2015-08-19 Plats: Stora Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-08-24 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt

Läs mer

Nybyggnad av förskola inom Södra Gränstorp

Nybyggnad av förskola inom Södra Gränstorp Tjänsteskrivelse 1 (5) Datum Diarienummer 2018-10-04 BIN 2018/3222:4 Calle Karlsson Stabschef calle.karlsson@trelleborg.se 0410-73 39 35 Nybyggnad av förskola inom Södra Gränstorp Ärendebeskrivning I december

Läs mer

Utbyggnad av öppet stadsnät i Ale kommun innefattande försäljning av kommunalt fibernät och samverkansavtal

Utbyggnad av öppet stadsnät i Ale kommun innefattande försäljning av kommunalt fibernät och samverkansavtal TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Sektor kommunstyrelsen Diarienummer: KS.2015.266 Datum: 2015-09-24 Administratör Per Persson E-post: per.persson@ale.se Kommunstyrelsen Utbyggnad av öppet stadsnät i Ale kommun innefattande

Läs mer

Markus Lund (S) utses att utöver ordföranden justera dagens protokoll.

Markus Lund (S) utses att utöver ordföranden justera dagens protokoll. 1 (5) Protokoll nr 6 fört vid extra sammanträde med styrelsen i, 556832-1110, den 18 november 2013, klockan 08.00-08.55 ande: Övriga närvarande: Peter Lilja, ordförande (M) Kaj Göransson (S) Christina

Läs mer

Ansökan om kommunal medfinansiering av gästbrygga i Långviks fiskehamn på Möja

Ansökan om kommunal medfinansiering av gästbrygga i Långviks fiskehamn på Möja Tjänsteskrivelse 2016-09 - 07 Handläggare Daniel Nilsson Utredningsenheten Diarienummer 14KS/0541 Kommunstyrelsen Ansökan om kommunal medfinansiering av gästbrygga i Långviks fiskehamn på Möja Förslag

Läs mer

Ordföranden ger då Lublin en tillsägelse att avsluta inspelningen och montera ned utrustingen om inte kommer han att visas ut från sammanträdet.

Ordföranden ger då Lublin en tillsägelse att avsluta inspelningen och montera ned utrustingen om inte kommer han att visas ut från sammanträdet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (12) Efter att sammanträdet öppnats konstaterar ordföranden att ledamoten Per Lublin (ÖP) har för avsikt att filma och spela in sammanträdet och enligt Lublins egen utsago lägga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

Tekniska förvaltningen, , kl. 12:30-13:00

Tekniska förvaltningen, , kl. 12:30-13:00 SAM.MANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid: Beslutande Ledamöter Tekniska förvaltningen,, kl. 12:30-13:00 Torsten N ilsson (M), ordförande Ulf Berggren (SD), 1 :e vice ordförande Benny Petersson (S) 2:e

Läs mer

Sammanträdet inleds med att ledamöterna samlas vid Slottsskolan för en guidad rundvandring.

Sammanträdet inleds med att ledamöterna samlas vid Slottsskolan för en guidad rundvandring. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (5) Sammanträdet inleds med att ledamöterna samlas vid Slottsskolan för en guidad rundvandring. Nämnden godkänner ordförandens förslag att ta upp arbetsutskottets diskussion

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (13)

Barn- och utbildningsnämnden (13) Barn- och utbildningsnämnden 2017-11-07 1(13) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.30 Mötet ajourneras kl 10.00 10.30 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander

Läs mer

Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas Furuskog (S) Patrik Köhler(M) Folke Karlsson och Stefan Carlsson

Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas Furuskog (S) Patrik Köhler(M) Folke Karlsson och Stefan Carlsson 1 Sammanträdesdatum 2007-12-04 Plats och tid Kommunhusets tingssal, tisdagen den 4 december 2007 kl 09.00-12.10. Beslutande Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-04-24. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-04-24. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-04-24 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 24 april 2014, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid

Läs mer

Införande av lag (2008:962) om valfrihetssystem (LOV) inom särskilt boende inom äldreomsorgen

Införande av lag (2008:962) om valfrihetssystem (LOV) inom särskilt boende inom äldreomsorgen 1(5) Införande av lag (2008:962) om valfrihetssystem (LOV) inom särskilt boende inom äldreomsorgen Ärendet Mot bakgrund av socialnämndens förslag till beslut om införande av lag om valfrihetssystem (LOV)

Läs mer

Salabostäder AB - kommunfullmäktiges yttrande; nyproduktion, bildande av dotterbolag samt försäljning

Salabostäder AB - kommunfullmäktiges yttrande; nyproduktion, bildande av dotterbolag samt försäljning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum 2015-06-04 :,-.-, ~.:::.., 10 (27) 114 Dnr 2015/426 - l[ Salabostäder AB - kommunfullmäktiges yttrande; nyproduktion, bildande av dotterbolag samt

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Reviderad ansökan om stöd för utbyggnad av Rörstrand Museum AB

Reviderad ansökan om stöd för utbyggnad av Rörstrand Museum AB 2017-07-26 Kommunstyrelsen Handläggare: Helena Ljunggren Reviderad ansökan om stöd för utbyggnad av Rörstrand Museum AB Förslag till beslut Ärendet lämnas utan eget förslag till beslut. Sammanfattning

Läs mer

Kommunledningsutskottet

Kommunledningsutskottet 1(11) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 11.50 Beslutande Kent Ingvarsson (M) Hans Sabelström (C) Malin Hedberg (S) Sven-Åke Svensson (KD) Anette Håkansson (FP) Bength Andersson (S)

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (15) 103 Godkännande av kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 104 Godkännande av dagordning. Ordförande Jan Erici (M) meddelar följande tillägg till

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 17:

Kommunkontoret Djurås , kl. 17: Kommunstyrelsen 2018-06-14 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17:00-17:36 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S), ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Fredrik

Läs mer

108 Dnr 2012/ och 2012/ KS. Avsiktsförklaring, park- och nöjesrestaurang m m i Societetsparken, del av Borgholm 11:1.

108 Dnr 2012/ och 2012/ KS. Avsiktsförklaring, park- och nöjesrestaurang m m i Societetsparken, del av Borgholm 11:1. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 108 Dnr 2012/110-261 och 2012/121-261 KS Avsiktsförklaring, park- och nöjesrestaurang m m i Societetsparken, del av Borgholm 11:1. Till dagens sammanträde finns avsiktsförklaring

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna, kl 14.00 15.05 ande Elwe Nilsson (M), ordförande, Patrik Lundholm (C), Ulf Nordlinder (S) ersätter

Läs mer

Ärenden PROTOKOLL 1 (5) Styrelsemöte Borgholm Energi AB

Ärenden PROTOKOLL 1 (5) Styrelsemöte Borgholm Energi AB PROTOKOLL 1 (5) Datum Paragrafer 2015-03-31 209-223 Styrelsemöte Borgholm Energi AB Dag 2015-04-22 Tid Kl. 09:00-12:00, 13:00-15:30 Plats Badhusgatan 4, Borgholm Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande

Läs mer

157 Dnr KS. Workshop framtagande av varumärke. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunstyrelsens arbetsutskott. 158 Dnr 2014/ KS

157 Dnr KS. Workshop framtagande av varumärke. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunstyrelsens arbetsutskott. 158 Dnr 2014/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: 157 Workshop framtagande av varumärke, uppdrag.. 158 Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare.. 159 Bemyndigande att teckna bankmedel, fondmedel

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (6) 2012-06-20 39-49 UTBILDNINGSNÄMNDEN. (C) (C) (C) (M) (M) (FP) (S) (S) tjänstgörande ersättare (S) (V)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (6) 2012-06-20 39-49 UTBILDNINGSNÄMNDEN. (C) (C) (C) (M) (M) (FP) (S) (S) tjänstgörande ersättare (S) (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (6) Plats och tid Utbildningsförvaltningen, kl. 13.30 16.45 ande Christina Ateva Ulrika Lindh Yvonne Hägnestrand Annette Andreen Torbjörn Nilsson Birgitta Arnesson Monica Enberg

Läs mer

Vidare framhålls vikten av att ägardirektiven gällande kommunens bolag revideras.

Vidare framhålls vikten av att ägardirektiven gällande kommunens bolag revideras. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (13) 222 Information. Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar - från ekonomichefsmöte bland annat med en föreläsning gällande ledning och styrning av kommunens bolag. -

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut 1. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta förvaltningens förslag till

Förvaltningens förslag till beslut 1. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta förvaltningens förslag till TJÄNSTESKRIVELSE 2016-11-01 Kommunstyrelsen Erika Nysäter Utredare Telefon 08-555 010 89 erika.nysater@nykvarn.se Program för uppföljning och insyn av verksamhet som bedrivs av privata utförare för mandatperioden

Läs mer

KF Ärende 7. Motion om lärmiljöer för kommunens förskolor och skolor

KF Ärende 7. Motion om lärmiljöer för kommunens förskolor och skolor KF Ärende 7 Motion om lärmiljöer för kommunens förskolor och skolor Tjänsteskrivelse 1 (3) 2018-04-05 KS 2017.0315 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Sandra Karlsson Svar på motion om lärmiljöer

Läs mer

7. Utökade lokaler för förskolan i Västerviks centralort Dnr 2017/

7. Utökade lokaler för förskolan i Västerviks centralort Dnr 2017/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 13 (45) 2017-06-19 Kf Ks 208 7. Utökade lokaler för förskolan i Västerviks centralort Dnr 2017/217-290 Barn- och utbildningsförvaltningen redovisar i skrivelse 24

Läs mer

Svar på motion (S) (V) angående ungdoms- och studentbostäder (KS

Svar på motion (S) (V) angående ungdoms- och studentbostäder (KS Sammanträdesprotokoll 9 (26) Kommunstyrelsen 2012-10-01 138 Svar på motion (S) (V) angående ungdoms- och studentbostäder (KS 2010.290) Beslut Kommunstyrelsen föreslår fullmäktige att avslå motionen, då

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2008-08-12 2 KS 109 Dnr 2007-310 - 13 PUT-boende alternativt förslag till boende för ungdomar med uppehållstillstånd Lessebo kommun har ett avtal med Migrationsverket om att ta emot ensamkommande

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 22 maj 2012 kl. 8:30-9:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 64-66 Beslutande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP)

Läs mer

Sven-Inge Eriksson. Ewa Sallova. Tekniska nämndens arbetsutskott. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1.

Sven-Inge Eriksson. Ewa Sallova. Tekniska nämndens arbetsutskott. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1. Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset Mariestad, lokal Djurö, 30 november 2016 kl. 9.00 10.30 Beslutande Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) Ordförande Sven-Inge Eriksson (KD) 1:e vice ordförande

Läs mer

Utbildningsförvaltningen A-huset Benny Wennborg (C), ordf. Jeanette Sandström (S)

Utbildningsförvaltningen A-huset Benny Wennborg (C), ordf. Jeanette Sandström (S) 1 Sid 1 (11) 2019-06-12 Plats och tid Utbildningsförvaltningen A-huset 13.00 15.15 ande ledamöter Benny Wennborg (C), ordf. Jeanette Sandström (S) Övriga närvarande Anne-Charlott Petersson, sekreterare

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 31 januari 2017 kl. 08:30-13:30 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef

Läs mer

Organisationsstruktur, projektutvecklare.

Organisationsstruktur, projektutvecklare. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 252 Information. Ordförande Lisbeth Lennartsson (C) informerar att hittills har 250 flyktingar kommit till Lundegård och 85 till Kapelludden. Det är i dagsläget inte så

Läs mer

Skrivelse (17/4) om att hemlöshetssamordnare i Stockholms stad kan öka kvalitet, snabbhet och effektivitet

Skrivelse (17/4) om att hemlöshetssamordnare i Stockholms stad kan öka kvalitet, snabbhet och effektivitet Remissvar Dnr 2013/3.2.2/87 Sid. 1 (9) 2013-06-13 Handläggare: Andreas Jaeger, 08-508 29 269 Till Socialroteln Skrivelse (17/4) om att hemlöshetssamordnare i Stockholms stad kan öka kvalitet, snabbhet

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(1) Sammanträdesdatum. Ewy Krekula, IT-chef, Åsa Allan, kommunchef. ...

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(1) Sammanträdesdatum. Ewy Krekula, IT-chef, Åsa Allan, kommunchef. ... PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(1) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2017-08-14, kl 09.00 10.45 Beslutande Jan Larsson, S Anna Kumpula Kostet, V Laila Mäki, S Anita Sköld, M Anita Weinz, NS Övriga

Läs mer

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.50 Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

158 Dnr 2013/ KS. Remiss - valdistriktsindelning vid valen 2010.

158 Dnr 2013/ KS. Remiss - valdistriktsindelning vid valen 2010. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (15) 158 Dnr 2013/103-110 KS Remiss - valdistriktsindelning vid valen 2010. Länsstyrelsen i Kalmar län uppmanar i skrivelse 2013-05-08 kommunen att se över valdistriktsindelningen

Läs mer

61 Dnr 2012/134-212 KS. Fördjupad översiktsplan Byxelkrok; godkännande för granskning.

61 Dnr 2012/134-212 KS. Fördjupad översiktsplan Byxelkrok; godkännande för granskning. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 61 Fördjupad översiktsplan Byxelkrok; godkännande för granskning. 62 Information; Ölands Gymnasium. 63 Information; Borgholms 200-års jubileum. 64 Utdelning 2014; ändring

Läs mer

Mål och prioriteringar Budget 2020 Ekonomisk plan (KS 19/102)

Mål och prioriteringar Budget 2020 Ekonomisk plan (KS 19/102) 86 Mål och prioriteringar Budget 2020 Ekonomisk plan 2021-2022 (KS 19/102) Beslut 1.Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att anta förslag till Mål och prioriteringar, Budget 2020, ekonomisk plan

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 38 KS/2015:207. Beslutsunderlag Beslutsunderlag med förslag till avtal

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 38 KS/2015:207. Beslutsunderlag Beslutsunderlag med förslag till avtal Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2019-02-04 1 (1) Sida 38 KS/2015:207 Förlängning av Ramavtal för ungdomshälsor i Östergötland Sammanfattning Sedan 1 juli 2015 finns ett ramavtal

Läs mer

~ TRANAs KOMMUN Sida 31 (35)

~ TRANAs KOMMUN Sida 31 (35) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträd~datum ~ TRANAs KOMMUN 2014-05-07 Sida 31 (35) - KONNUNSTRYRElSENS AU 102 Dnr 459/12 Svar på motion om att inrätta en "bostadsbank" av lediga hyreslägenheter på kommunens

Läs mer

Justerande... KALLELSE. Barn- och ungdomsnämnden 5 februari 2002

Justerande... KALLELSE. Barn- och ungdomsnämnden 5 februari 2002 KALLELSE Barn- och ungdomsnämnden 5 februari 2002 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna Tisdag 5 februari 2002 kl 19.00 Göran Nydahl, förvaltningschef

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

Kommunstyrelsens förvaltnings förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Kommunstyrelsens förvaltnings förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 29 (35) 2014-12-01 Ks 26. Medborgarförslag om att flytta kommunala pensionärsrådet (KPR) från socialnämnden till kommunstyrelsen och antagande av nytt reglemente svar

Läs mer

87 Dnr 2014/38-805 KS. Information om planerad utveckling av idrottsplatsen, Högby IF.

87 Dnr 2014/38-805 KS. Information om planerad utveckling av idrottsplatsen, Högby IF. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (12) 86 Information från verksamheten. Kommunchef Christina Madeling informerar om - att den av kommunstyrelsen begärda externa utredningen gällande IVO-rapporten pågår och

Läs mer

29 Dnr 2010/ KS. Förslag till överenskommelse om mottagande av flyktingar och andra skyddsbehövande.

29 Dnr 2010/ KS. Förslag till överenskommelse om mottagande av flyktingar och andra skyddsbehövande. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (20) 29 Dnr 2010/322-133 KS Förslag till överenskommelse om mottagande av flyktingar och andra skyddsbehövande. Vid dagens sammanträde redovisar Cristina Gustafsson och Birgitta

Läs mer

Caroline Depui, kommunchef Margareta Persson, kommunsekreterare Birgitta Kahn (MP) Louise Warnqvist (M) Per Aspengren (S)

Caroline Depui, kommunchef Margareta Persson, kommunsekreterare Birgitta Kahn (MP) Louise Warnqvist (M) Per Aspengren (S) Kommunstyrelsen 2015-05-18 1(5) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, Skoghall, kl 17:30 18.05 Beslutande Siw Gidlöf (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander Johansson-Pettersson (S) Lillemor

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT Tid Omfattning

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT Tid Omfattning KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-11-20 220 Tid 8.00-11.00 Plats Stadshuset Omfattning 219-225 ande Johan Persson (s) 219-222 Göran Häggfors (m) 219-222 Birgitta

Läs mer