Nyhetsbrev. Välkommen till årets städdag - 10 år av samarbete för ett renare Göteborg! Kom och knyt kontakter

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nyhetsbrev. Välkommen till årets städdag - 10 år av samarbete för ett renare Göteborg! Kom och knyt kontakter"

Transkript

1 Nyhetsbrev Årgång 11, nummer 3. Mars 2015 Välkommen till årets städdag - 10 år av samarbete för ett renare Göteborg! Tid: 15 apr, kl Plats: Stora teatern Frukostvärd: Avalon Hotel, frukost serveras kl Den 15 april är det dags för den årliga städdagen. Tillsammans sätter politiker, tjänstemän och näringsidkare fokus på nedskräpningsfrågan och försöker få fler göteborgare att tänka till kring var de slänger sitt skräp. I år fokuserar vi på allt vi har uträttat de senaste 10 åren och hur vi ska jobba vidare. Skicka anmälan till Var god ange fullständigt namn, företag och telefonnummer. Efter städningen, ca kl , bjuder Gymnasieskolorna på musik och underhållning vid Kungsgatan och Korsgatan. En utställningsdel över hur skolorna jobbar med hållbarhetsfrågorna kommer också finnas på plats. Nytt för i år är att skolorna tävlar om att göra den mest intressanta inbjudan som skall gå ut till alla politiker, tjänstemän och medlemmar. Det vinnande bidraget kommer att presenteras i nästa nummer, samt i alla utskick. Kom och knyt kontakter Tid: 05 mar, kl Plats: Vallgatan 21 Saknar du lokalproducerade livsmedel till din restaurang/cafe? Lokalproducerat i Väst kommer och berättar vad deras 450 producenter har att erbjuda er och du har möjlighet att få tips på producenter som passar ditt företag. Syftet med mötet är att du som företagare skall knyta kontakt med deras lokala producenter. Kött, chark och ägg Mejeri Förädlade produkter Frukt och grönt Bageri och spannmål Fisk och skaldjur Dryck Skicka anmälan till Var god ange fullständigt namn, företag och telefonnummer. Om du ser något som behöver åtgärdas i innerstaden finns ett särskilt telefonnummer som du kan ringa: Vallgatan 21, 1 tr, Göteborg tel: fax: e-post: Idé- och informationsmöte inför Kulturkalaset 2015 Tid: 10 mar, kl Plats: Vallgatan 21 Innerstaden Göteborg välkomnar alla medlemmar till idé- och informationsmöte med Kulturkalaset inför genomförandet Kulturkalaset är en av Skandinaviens största kulturfestivaler som lockade över 1,3 miljoner besök förra året och bjöd på programpunkter. Närmare medverkade på scenerna och de senaste åren har mellan 33-46% av besökarna rest från orter utanför Göteborg. Möjligheterna för aktiviteter och spännande idéer är oändliga och därför kommer Kulturkalasets ansvariga att medverka på mötet för att lyssna till medlemmarnas synpunkter, ge information, berätta om lyckade exempel från bl.a. förra året och svara på frågor. Skicka anmälan till Var god ange fullständigt namn, företag och telefonnummer.

2 Årgång 11, nummer 3. Mars 2015 Mariannes spalt Förra helgen var jag barnvakt åt min son och hans barn som är mina barnbarn. Fyra barn som är 2,3,10,13 år så det blev livat. Tänk vad jag har glömt! Jag själv har ju fem barn som det var 10 år från första till sista barnet. Det är härligt att vara barnbarnens idol och som tror att farmor kan allt. Kalender 03-mar Frukostmöte : Polisen - Thomas Tengskog, Martin Hennung 05-mar Kom och knyt kontakt : Lokalproducerat i Väst 10-mar Idé- och informationsmöte inför Kulturkalaset mar After Work : Pour Bon - Pour Bon Natalie som är 13 år funderar på vad hon skall arbeta med när hon blir stor och mitt råd till henne var istället: Bestäm vad du absolut inte vill arbeta med, ta fram tre områden. Jag har själv bestämde mig tidigt för att aldrig arbeta med blommor, matlagning och revison. I mitt liv har jag varit företagare sedan 1980 och arbetat med massor av olika inriktningar även om de senaste 20 åren har bestått av att utveckla stadskärnor såsom Ulricehamn, Lidköping, Arvika, Hönö Klåva och Floda torg och nu de sista 10 åren i Innerstaden Göteborg. Vilket jag tycker är så spännande för det dyker hela tiden upp massor av problem som måste lösas direkt.ett problem som är väldigt spännande är att få ihop ett projekt som leder till att vi kan samarbeta med att transportera kundernas varor hem till deras egen dörr. Egentligen förstår jag inte varför budkillarna försvann förr i tiden. Det måste vara det optimala att handla men slippa bära hem varorna utan kunna komma hem och få varorna i lugn och ro under kvällen. Har du inte anmält ditt intresse så hör av dig till oss på Innerstaden Göteborg. Pour Bon bjuder in till After work en torsdagskväll per månad. Olika företag berättar kort om sitt företag och vi minglar runt och lär känna varandra. Pour bon bjuder på tilltugg. Redan den 12 mars bjuder Pour bon på sin historia om sitt företag så missa inte att anmäla dig! Hoppas att vi syns. 19-mar 24-mar 09-apr 15-apr 23-apr 28-apr 12-maj 26-maj Sopplunch : First Impression - Lizette Broström, Björn Rhodin Frukostmöte : Är duschidéer alltid dem bästa - Kimmo Hakonen After Work : Pour Bon - Anders Ericsson, Linderoths Årets städdag Sopplunch : Vad har en grönfläckig padda och en fjällgås gemensamt med en amurtiger? - Elin Rantakokko Frukostmöte : En bra reklamation är en vinst för företaget - Lotta Broman Sopplunch: Årets rättighetsinnehavare - Göteborgsvarvet Frukostmöte : Håll ångan uppe! - Kenth Åkerman Marianne NYHET Nu lanserar vi en transportlösning för våra medlemmar - Ni kan leverera direkt till kunden! Kontakta oss så berättar vi mer!

3 Årgång 11, nummer 3. mars 2015 Frukostmöte : Polisen Den 1 januari 2015 fick Sverige en samlad Polismyndighet till skillnad från tidigare uppdelning i Rikspolisstyrelsen och 21 polismyndigheter. Thomas Tengskog, tf chef för lokalpolisområde Göteborg City presenterar den nya polisorganisationen. Martin Henning på polisen presenterar hur man arbetar för att motverka fotbollshuliganism i Göteborg Frukost serveras Presentation av Polisens nya organisation Presentation av Supporterpolisens arbete Frågor Tid: 03 mar, kl ca Plats: Avenyföreningen, Kungsportsavenyn 10, 6 trappor Föreläsare: Thomas Tengskog, Martin Hennung Skicka anmälan till Var god ange fullständigt namn, företag och telefonnummer. Frukostmöte : Är duschidéer alltid dem bästa Vi är alla födda kreativa och de flesta kan komma på idéer. Ofta kommer idéer i duschen eller på lördag morgon när du vaknar, kanske på natten eller på löprundan. Problemet är att du behöver oftast idéerna på jobbet när en utmaning dyker upp. Dessutom är duschidén bara en idé bland många och den kanske inte är den bästa av alla lösningar som finns. Kimmo kommer att visa en innovationsmetod där du får lära dig hur du kan generera hundratals idéer och sedan välja bland dem så att du hittar idéer i världsklass för din utmaning och detta på kontoret eller platsen där du befinner dig. Tid: 24 mar, kl ca Plats: Idrottens Bingo, Kungsgatan 47 Föreläsare: Kimmo Hakonen Skicka anmälan till Var god ange fullständigt namn, företag och telefonnummer. After Work : Avsluta dagen med - en trevlig kväll på Pour Bon! Innerstaden anordnar after work-kvällar för sina medlemmar och samarbetspartners. De kommer att hållas på Pour Bon som står för lite enklare tilltugg med after work-priser på öl/vin. Vid varje tillfälle är det en medlem som är kvällens värd och först ut den 12/3 är Pour Bon själva. Nästa tillfälle den 9/4 står Linderoths med Anders Ericsson i spetsen för värdskapet. Tid: 12 mar, kl ca Plats: Pour Bon, Korsgatan 13 Värd: Pour Bon Tid: 09 apr, kl ca Plats: Pour Bon, Korsgatan 13 Värd: Lindertoths/Anders Ericsson Skicka anmälan till Var god ange fullständigt namn, företag och telefonnummer.

4 Årgång 11, nummer 3. Mars 2015 Varning falska 1000-lappar! Se upp extra om någon vill betala med tusenlappar! Här kommer sex tips för att undvika att ta emot falska sedlar: 1. Falska utländska sedlar kan vara svåra att upptäcka. Vår ovana att hantera nya valörer spär på risken för misstag. Växla till dig några euro- och dollarsedlar och bekanta dig med färg, form och känsla. 2. Gemensamt för svenska sedlar, euro och dollar är sedelpapperet. Äkta sedlar är gjorda av textilfibrer som ger en speciell sedelkänsla. Det skiljer sig från vanligt papper som är består av cellulosa (trä). 3. Är sedeln äkta ska vattenmärket vara synligt när den hålls mot en ljuskälla. 4. Äkta sedlar har ett relieftryck, vilket innebär att detaljer i sedeln sticker upp. 5. Ett detaljerat tryck som är skarpt är ett kännetecken på att sedeln är äkta. Det kan vara svårt att upptäcka men blir tydligt om du jämför en falsk sedel med en äkta. 6. Med en UV-lampa kan du kontrollera en sedel. Är sedeln äkta framträder detaljer i text eller bilder. En falsk sedel saknar ofta detaljerna. Falskt sedelpapper blir dessutom lätt självlysande när man använder UV-ljus, äkta sedelpapper påverkas inte. Järnvägsplan och detaljplan för järnvägstunneln på granskning Trafikverket och Göteborgs stad hade fredagen den 23 januari möte om Västlänken för centrumorganisationerna Avenyföreningen och Innerstaden Göteborg. Intresset var stort, framför allt från Avenyföreningarna. Den 27 januari gick planerna till granskning Planerna är på granskning. Dels järnvägsplanen, som krävs för att Trafikverket ska få åtkomst till den mark som behövs. Dels detaljplanen för järnvägstunneln. Båda planerna har varit ute på samråd och inkomna synpunkter har sammanställts och bemötts i samrådsredogörelser. Detaljplanen är nu tydligare anpassad till Trafikverkets järnvägsplan och en planlagd servicetunnel är flyttad från Muraregatan till Linnéplatsen. Fastställande av järnvägsplanen och antagande av detaljplanen Eventuellt görs ett par mindre ändringar av detaljplanförslaget. Därefter går det till byggnadsnämnden för antagande. Antagandet planeras ske strax efter sommaren. Om planen inte överklagas eller överprövas vinner den laga kraft tre veckor efter att nämndens protokoll justerats. Planen förväntas vinna laga kraft under 2017 och byggstarten sker i så fall För järnvägsplanen måste efter fastställelse en ansökan till mark- och miljödomstolen behandlas under Man väntar ha en lagakraftvunnen järnvägsplan /3 av Västlänken i lera Många av företagarna i centrum är oroliga över hur byggandet kommer att påverka deras verksamhet. De medverkande från Göteborgs stad och Trafikverket säger att bygget kommer att ske etappvis för att inte ett visst område ska påverkas under längre tid. De berättar också att endast en tredjedel av Västlänken går igenom lera. Sträckorna i lera är de som kommer att påverka göteborgarna mest under byggandet då trafiken måste läggas om under dessa perioder. Hur får man reda på vad som är på gång? För näringsidkare och allmänheten finns möjlighet att få information via Trafikverkets nyhetsbrev man kan anmäla sig till på deras hemsida. Föreningar får gärna ge förslag på vilken typ av information man önskar framöver, i nuläget är informationen ganska allmän. Göterborgs stads och Trafikverkets kommunikationsavdelningar samverkar för att informationen ska bli så bra som möjligt. Trafikverkets webbsida kommer att vara klickbar så att man kan klicka på ett specifikt område och få information om vad som pågår just där. Centrumföreningarna kommer också att ha fler egna möten framöver.

5 Årgång 11, nummer 3. mars 2015 Presentkortsstatistik Under januari månad har vi sålt 60 presentkort för kr. 203 kort har används för en summa på kr TRE I TOPP 31 kort på Åhléns för kr 9 kort på Grand för kr 8 kort på KappAhl för kr Kolla saldot på ditt presentkort! 1. Ring konsumentsupport på Kolla saldot i automaterna på 7-eleven Kungsportsplatsen och Västra Hamngatan. 3. Innerstadens hemsida, klicka vidare på presentkortsbilden. 4. Om man har en smarttelefon med Barcode-scanner så kan man skanna den lilla fyrkanten på presentkortets baksida och komma till en sida där man skriver in presentkortets nummer. Som butik om man har tillgång till internet och handscanner kan man spara sidan på nätet där man kan scanna streckkoden och direkt se saldot på kortet. Nya medlemmar SUBWAY Samtliga subs och sallader från menyn görs på beställning. Service och fräschör kommer alltid i första hand. Västra Hamngatan 13 Tel STEAMPUNK BAR Härlig steampunkmiljö Molekylära och ångande drinkar Brett utbud med öl från hant verksbryggerier Dryckesprovningar Lunchbuffé med husmanskost Á la Carte Afternoon Tea Gratis Wi-Fi Kungsgatan 7A Tel BON BON REKLAM Expertkunskap inom redaktionell kommunikation, PR och reklam. Södra Larmgatan 6 En festlig utsikt En grå tisdagsmorgon gick tjugo glada medlemmar från Innerstaden till Gothia Towers för en visning av deras festvåning Imagine. Reaktionerna var positiva och medlemmarna tyckte att det var ett varmt och trevligt mottagande.vi blev uppdelade i två olika grupper, med varsin guide som berättade om festvåningen, rummen och restaurangerna. När vi klev in i festvåningen gick det ett sus mellan våra medlemmar och jag tyckte mig höra ordet förtjusande. Det var en bra start på dagen och efter visningen, med god frukost i magen, gick våra medlemmar därifrån med ett leende på läpparna. Demonstration Den 7 mars pågår en demonstration mot Västlänken mellan kl från Götaplatsen till Gustav Adolfs Torg. Uppskattningsvis kommer personer att delta. Spårvagnstrafiken är under denna tid avstängd. HENRIKSSONS SKINN SWE Säljer jackor och plädar. Äkta skinn och läder. Kvalitetsprodukter från svenska leverantörer. Skinnwille, Börjessons, Jofama, PG m.fl. Friggagatan 11 Tel Tips & råd Misstänker du som medlem i Innerstaden att du blivit utsatt för organiserad brottslighet eller behöver råd och hjälp - tveka inte att kontakta:

6 Årgång 11, nummer 3. Mars 2015 Trygg i Centrum Här kommer sammanställningen för januari: 3 st brottrelaterade händelser, olaga intrång 1 st utryckning, larm Tillgänglighetsdatabasen Under 2014 har vi inventerat 50 butiker till den nya Tillgänglighetsdatabasen och för 2015 planerar vi att inventera 50 till. Målet är att så många som möjligt är inventerade och inlagda i databasen. På så sätt bidrar alla med en välkomnande citykärna, där man enkelt kan gå in och se i databasen och kolla läget över tillgängligheten i verksamheterna ur ett funktionshinderperspektiv. Nu kommer vi gå ut till verksamheter i markplan med förfrågan om inventering. TD är idag den enda databas i Sverige som erbjuder information till invånare och besökare om tillgänglighet i vardagen. Läs mer på 1 st klotter 1 st påpekande på fel/brister, dörr/port/grind SMS-tjänst Du vet väl om att du kan få SMS som varnar om stöldligor! Så här funkar det: när något inträffar kontaktar ni polis och väktare enligt era egna rutiner. Därefter kontaktar ni Innerstaden Göteborg med information och signalement som går ut med en varning via SMS. Tjänsten är kostnadsfri. Anmäl ditt mobilnummer till för att erhålla SMS-varningen. Guldkant I slutet på mars kommer Guldkant att delas ut och 15 april är APP klar. GULD KANT NYHET Nu även som App Förmåner från Innerstaden Göteborgs företag I år är det särskilt roligt då vi ökade med 20 % fler annonsörer. En annan nyhet är att Guldkant får en egen fungerande APP där kunden kan använda sin förmån vid ett tillfälle på samma sätt som i Guldkant broschyren. Nu kommer vi att kunna sprida den till fler än tidigare! fantastiska erbjudanden från butikerna i innerstaden göteborg Lite torr fakta från Innerstaden Göteborg Nu har vi startat upp en värvningskampanj med lite goda kakor och torr fakta om Innerstaden Göteborgs arbete. Vi besöker de företag som ännu inte har blivit medlemmar hos oss. Allt för att vi skall bli fler som tillsammans arbetar för att vårt område skall vara attraktivt. Det är av särskilt viktigt inför bygget av Västlänken i vårt område att vi är samlade runt frågan och kan lyfta de viktiga aspekter som bygget för med sig. I år driver 83 olika projekt allt från blomsterlådor till marknadsföring såsom vår tidning, presentkort, guldkant och event. Att byta från trafikerad gata till en provisorisk gångfartsgata i Kungshöjd Vi vill skapa en trevligare gågata i Kungshöjd för att få ett bättre kundflöde och ett mysigare intryck av själva gatan mot Järntorget med mera plats för grönområde, uteservering och etc. Innerstaden har gjort en kund- och fastighetsundersökning efter inkommet förslag; att undersöka och teckna ett nytt samfinansieringsavtal gällande ombyggnad av gator och torg. Vi har intervjuat företag och besökare i Kungshöjd för att se över deras syn på en gångfartsgata där och även se över andra synpunkter eller förslag för att lämna till staden som underlag för beslut. 2,8 miljoner besökare under januari 2015 Innerstaden Göteborg har sedan mitten av november 2011 arbetat med att kartlägga och utreda hur många som rör sig i citykärnan. Besöksräknare har satts upp på elva strategiska platser ute i gatumiljön. Under januari registrerades närmare besökare i innerstaden. Antalet besökare under januari 2014 var Förra årets januari var räknarna på Rosenlundsgatan ur funktion. Under årets januari har räknarna på Södra Larmgatan varit ur funktion. Det har också lagts till tre stycken räknare på ca 450k. Uppskattningsvis är årets ökning, jämfört med januari 2014, något lägre, ca 1,2%.

7 ÅRGÅNG 2, NUMMER 3. NOVEMBER 2011 Vi verkar för en trevlig och attraktiv stadskärna annons ÅRGÅNG 2, NUMMER 1. MAJ 2011 Vi verkar för en trevlig ÅRGÅNG och 3, atraktiv NUMMER stadskärna 3. DECTEMBER 2012 Årgång 11, nummer 3. mars 2015 Innerstaden Göteborgs Tidning Helsida utfallande 250 x 350 (+ 5mm utfall) :- Helsida 220 x 320 mm :- Halvsida liggande 220 x 153 mm :- Halvsida stående 108 x 310 mm :- Kvartsida liggande 220 x 76 mm 9.900:- Kvartsida stående 108 x 153 mm 9.900:- Åttondel liggande 108 x 76 mm 5.750:- Åttondel stående 76 x 108 mm 5.750:- Helsida reportage 220 x 320 mm :- 20 % rabatt vid annonsbokning av tre tidningar. Alla priser ex. moms, inkl reklamskatt. Annonsproduktion ingår vid leverens av eget manus och bilder m.m. FORMAT: SKUREN TABLOID 250 x 350 MM SATSYTA: 220 x 320 MM Utgivning 19 april 20 september 22 november FOTO: KLARA ANDREASSON Götheborg seglar in Möt julen Annons Storlek i Bröllopsyra Centrum i innerstaden i innerstaden Innerstaden Göteborg Dags Göteborg för höstfest på naprapatbehandlingar lördag 27/9 i innerstaden Helsida utfallande 250 x 350 (+ 5 mm utfal Stor matmarknad på Domkyrkoplan Vi arbetar med: Bröllop Mode Fest Shopping Mat Nöje Tävling Deadline för köp av annons För en skönare sommar Modeshow med Innerstaden Innerstaden Göteborg & höstinspiration 14 dagar innan stötvågsbehandling, Helsida 220 x 320 mm delas ut som bilaga i MammaMage, Mode Bröllop Fest Shopping Mat Nöje Tävling Deadline för annonsmaterial NYHET Halvsida liggande 220 x 153 mm Akupunktur, 14 dagar innan * Digital upplaga Nyheter Dans Teater Shopping Guider Nöje Tävling Halvsida Ergonomi. stående 108 x 310 mm * hushåll Utgivning Deadline City-Kliniken Kvartsida liggande i Göteborg AB 220 x 76 mm Centrumhuset, Östra Hamngatan 52 TIPSA OSS GÄRNA OM DU HAR NÅGOT SPÄNNANDE april september ATT BERÄTTA 6 september Kvartsida stående Göteborg 108 x 153 mm SOM PASSAR I VÅR TIDNING! 120 december september 22 november Tel Åttondel liggande 108 x 76 mm 22 november Marie Stojkov, tel , Frida Nilsson, tel , ERBJUDANDE! Deadline för köp av annons BOKA BÅDA 14 dagar innan på månadens bok. Kungsgatan Göteborg foto: markus andersson Foto: Higab/HaNs WretliNg Vi verkar för en trevlig och attraktiv stadskärna! FÅ 15% RABATT PÅ Deadline ANNONSPRISET 10 för % text rabatt 10 dagar innan Delas ut med Göteborgsposte Nr Vid frågor angående hemlösa och EU-emigranter Gäller det hemlösa kan man vända sig till Uppsökarenheten på Social resursförvaltning på telefon eller epost: goteborg.se När det gäller frågor kring Euimigranter kan man vända sig till Social resursförvaltnings samordnare Teresa Woodall, Från och Telefon: med Tidningen september 94 Innerstaden 15 kommer Innerstadens tidning att delas ut som bilaga i Göteborgsposten! Nu med Göteborgsposten! Medlemserbjudande Alla priser ex.moms, inkl. reklamskatt Annonsproduktion ingår vid leverans av eget manus oc FORMAT: SKUREN TABLOID 250 X 350 MM SATSYTA: 220 X 320 MM. 10 % på valfri 60 min behandling. Gäller i mån av plats och kan inte kombineras med Stampgatan 4 andra rabatter och erbjudanden. Uppge ``Mina Göteborg favörer namn och företag när du bokar % rabatt 20 % rabatt på ett par skor till ordinarie pris. Går ej att kombinera med andra erbjudanden. Korsgatan Göteborg % på ordinarie pris, går ej att kombinera För mer information och bokning kontakta: med andra rabatter eller Emma erbjudanden. Hofdell , Kungsgatan 58 Jan Larsson , Göteborg Frida Nilsson, tel , Eller din vanliga kontakt på Innerstaden. Marie Stojkov, tel , Vill du ha bästa skyddet? Vi kan teknik! sex första månaderna på utvalda inbrottslarm och kameralösningar. Odinsgatan Göteborg % på ordinarie sortiment. Kungsgatan Göteborg

8 Vi öppnar: Måndag - Fredag Lördag - Söndag Kungsgatan 7 A Tel Välkommen till Nordens första Steampunk Restaurang och bar Vi erbjuder: Härlig och spännande steampunkmiljö Molekylära och ångande drinkar Brett utbud med öl från hantverksbryggerier Dryckesprovningar Lunchbuffé med husmanskost Á la Carte Afternoon Tea Gratis Wi-Fi Denna sida är en annons. Vill du synas här? Ta kontakt med oss!

ATELIERVALLGATAN. 15 % på alla klockor (Michael Kors, Marc Jacobs, Gant, Armani m. fl)

ATELIERVALLGATAN. 15 % på alla klockor (Michael Kors, Marc Jacobs, Gant, Armani m. fl) Nyhetsbrev Årgång 11, nummer 5. Maj 2015 VIP-KVÄLL 28 april 18 00-21 00 Kungsgatan 49 / Vallgatan 34 Välkomna till en VIP-kväll på Grand Passage - Chans att ta del av flera exklusiva erbjudanden! Vårfest

Läs mer

November-nytt. Nyhetsbrev 2014. Årgång 10, nummer 10. Pris: 350 kr plus moms. Julfrukost på Boulebar Rosenlund!

November-nytt. Nyhetsbrev 2014. Årgång 10, nummer 10. Pris: 350 kr plus moms. Julfrukost på Boulebar Rosenlund! November-nytt Nyhetsbrev 2014. Årgång 10, nummer 10. Skratta in julen......med Claes Malmberg! Måndag den 1 December på Radisson Blu Innerstaden Göteborgs traditionella julfest med julbord och underhållning

Läs mer

Februari-nytt. Nyhetsbrev 2014. Årgång 10, nummer 2.

Februari-nytt. Nyhetsbrev 2014. Årgång 10, nummer 2. Februari-nytt 4/2 Frukostmöte: Starta lönsam e-handel Föreläsare: Kalle Bodestig, Mandel Design Nyhetsbrev 2014. Årgång 10, nummer 2. Har du funderat på att starta e-handel? Kalle Bodestig föreläser om

Läs mer

Maj-nytt. Nyhetsbrev 2013. Årgång 9, nummer 5.

Maj-nytt. Nyhetsbrev 2013. Årgång 9, nummer 5. Maj-nytt Nyhetsbrev 2013. Årgång 9, nummer 5. 15/5 Sopplunch: Västlänken Västlänken är en tågtunnel under centrala Göteborg som ska binda samman pendeltågstrafiken till genomgående linjer och ge nya stationer

Läs mer

April-nytt. Nyhetsbrev 2013. Årgång 9, nummer 4. INBJUDAN TILL ÅRETS STÄDDAG

April-nytt. Nyhetsbrev 2013. Årgång 9, nummer 4. INBJUDAN TILL ÅRETS STÄDDAG April-nytt Nyhetsbrev 2013. Årgång 9, nummer 4. INBJUDAN TILL ÅRETS STÄDDAG Fimpar står för 64 % av allt skräp på Göteborgs gator och torg. Hjälp oss att städa stan och uppmärksamma att det är lätt att

Läs mer

Mars-nytt. Nyhetsbrev 2014. Årgång 10, nummer 3.

Mars-nytt. Nyhetsbrev 2014. Årgång 10, nummer 3. Mars-nytt Nyhetsbrev 2014. Årgång 10, nummer 3. If you want something you ll have to do something, you ve never had you ve never done! 13/3 Sopplunch: Skapa positiva förändringar Tid och plats: 11 30-13

Läs mer

April-nytt. Unikt paketerbjudande: Carmencita Rockefeller! Kommande aktiviteter 031-15 00 17. Nyhetsbrev 2014. Årgång 10, nummer 4.

April-nytt. Unikt paketerbjudande: Carmencita Rockefeller! Kommande aktiviteter 031-15 00 17. Nyhetsbrev 2014. Årgång 10, nummer 4. April-nytt Nyhetsbrev 2014. Årgång 10, nummer 4. Unikt paketerbjudande: Carmencita Rockefeller! I samarbete med GöteborgsOperan har Innerstaden Göteborg lyckats få ihop ett unikt paket för våra medlemmar.

Läs mer

Juni-nytt TILLGÄNGLIGHETSKAMPANJEN 031-15 00 17. Nyhetsbrev 2013. Årgång 9, nummer 6.

Juni-nytt TILLGÄNGLIGHETSKAMPANJEN 031-15 00 17. Nyhetsbrev 2013. Årgång 9, nummer 6. TILLGÄNGLIGHETSKAMPANJEN Juni-nytt Nyhetsbrev 2013. Årgång 9, nummer 6. Då har vi äntligen sparkat igång kampanjen med 2 annonser gällande tillgängligheten till innerstaden. Fredag 10/5 i MET- RO och lördag

Läs mer

Mars-nytt. Nyhetsbrev 2013. Årgång 9, nummer 2. Seminarium: Gekås VD Boris Lennerhov berättar...

Mars-nytt. Nyhetsbrev 2013. Årgång 9, nummer 2. Seminarium: Gekås VD Boris Lennerhov berättar... Mars-nytt Nyhetsbrev 2013. Årgång 9, nummer 2. Seminarium: Gekås VD Boris Lennerhov berättar... Innerstaden Göteborg och SEB ger våra medlemmar möjlighet att lyssna på en framstegssaga! Tid & plats: 8

Läs mer

Nyhetsbrev ESF ESF. Sopplunch Tema Hälsa. Det mångreligiösa Göteborg. Vem är din kund? 031-15 00 17. Årgång 8, nummer 5. Maj 2012

Nyhetsbrev ESF ESF. Sopplunch Tema Hälsa. Det mångreligiösa Göteborg. Vem är din kund? 031-15 00 17. Årgång 8, nummer 5. Maj 2012 Nyhetsbrev Årgång 8, nummer 5. Maj 2012 Sopplunch Tema Hälsa Tid: 8 maj, kl 11 30 13 00 Plats: Gustavigården, Kyrkogatan 28 Föreläsare: Anders Bergh (City-kliniken) & Fiorenzo Bertolozzi (Lilla Hälsobutiken)

Läs mer

Nyhetsbrev 031-15 00 17. Sopplunch Higab Vad som händer kring Saluhallen. Lunchmöte Stadsbyggnadskontoret Kungstorgets framtid. Frukostmöte Schenker

Nyhetsbrev 031-15 00 17. Sopplunch Higab Vad som händer kring Saluhallen. Lunchmöte Stadsbyggnadskontoret Kungstorgets framtid. Frukostmöte Schenker Nyhetsbrev Årgång 7, nummer 5. Maj 2011 Kommande: Lunchmöte Stadsbyggnadskontoret Kungstorgets framtid Tid: 18 maj kl 11:30 Plats: Gustavigården, Kyrkogatan 28 Information om programmet för Grönsakstorget

Läs mer

Januari-nytt. Nyhetsbrev 2013. Årgång 10, nummer 1.

Januari-nytt. Nyhetsbrev 2013. Årgång 10, nummer 1. Januari-nytt Nyhetsbrev 2013. Årgång 10, nummer 1. 28/1 Frukostmöte: Bra kommunikation behöver inte vara perfekt utan bara personlig Föreläsare: Karin Sjöström-Andersson, Invinn och Patrik Ekberg, Posten

Läs mer

Tid: 11.30-13.00 Plats: Gustavigården på Kyrkogatan 28 OBS!! Anmälan: info@innerstadengbg.se eller 031-13 73 00. Datum: 2011-02-16

Tid: 11.30-13.00 Plats: Gustavigården på Kyrkogatan 28 OBS!! Anmälan: info@innerstadengbg.se eller 031-13 73 00. Datum: 2011-02-16 Nyhetsbrev Årgång 7, nummer 2. Februari 2011 Seminarium med Tina Thörner Den 21 februari arrangerar vi på Innerstaden Göteborg ett seminarium med Tina Thörner. Tinas föreläsning är fylld av action och

Läs mer

Ljud - inte oljud! Föreläsare: Gunnar Bjursell, professor i molekylärbiologi, Karolinska Institutet och Martin Ljungdahl, Soundmark

Ljud - inte oljud! Föreläsare: Gunnar Bjursell, professor i molekylärbiologi, Karolinska Institutet och Martin Ljungdahl, Soundmark Nyhetsbrev Årgång 8, nummer 7. Augusti 2012 Björn Siesjö berättar om sina visioner Tid: 6 sep, kl 7 45-9 45 Plats: Gustavigården, Kyrkogatan 28 Föreläsare: Björn Siesjö, Stadsarkitekt på Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Tid: 24/4, kl 8 00 10 00. Föreläsare: Fagerhult och Borås Högskola. Tid: 28/3, kl 8 00 9 45. Föreläsare: Tobias Holfelt,MB Market Makers

Tid: 24/4, kl 8 00 10 00. Föreläsare: Fagerhult och Borås Högskola. Tid: 28/3, kl 8 00 9 45. Föreläsare: Tobias Holfelt,MB Market Makers Nyhetsbrev Årgång 8, nummer 4. April 2012 18 april Årets vårstädning! Frukostmöte om Butiksbelysning Tid: 24/4, kl 8 00 10 00 Plats: Gustavigården, Kyrkogatan 28 Föreläsare: Fagerhult och Borås Högskola

Läs mer

Julfest med Janne Bylund

Julfest med Janne Bylund Nyhetsbrev Årgång 6, nummer 11. December 2010 Julfest med Janne Bylund Den 15 december är det dags för Innerstaden Göteborgs årliga julfest. Ta med din personal och kom till Radisson Blu Scandinavia. Ett

Läs mer

Nyhetsbrev. Ingemar Allén & Peter Sandholt från Rivstart

Nyhetsbrev. Ingemar Allén & Peter Sandholt från Rivstart Nyhetsbrev Årgång 6, nummer 3. Mars 2010 Ingemar Allén & Peter Sandholt från Rivstart Torsdag 22/4 kl. 18.30 Plats: Radisson Blu Scandinavia De välkända radioprofilerna, Ingemar och Peter pratar om hur

Läs mer

Har handeln koll på vilka kemikalier det finns i varorna som säljs?

Har handeln koll på vilka kemikalier det finns i varorna som säljs? Nyhetsbrev Årgång 7, nummer 8. September 2011 Seminarium 5 september Mark Levengood Datum: 5 september Tid: 18.30 Plats: Radisson Blu Scandinavia Pris: 100 kr ex moms. I priset ingår lättare förtäring

Läs mer

Mina favörer 2015. Fina förmåner i ett format som är lätt att bära med sig. www.innerstadengbg.se

Mina favörer 2015. Fina förmåner i ett format som är lätt att bära med sig. www.innerstadengbg.se Mina favörer 2015 Fina förmåner i ett format som är lätt att bära med sig. www.innerstadengbg.se Det lönar sig verkligen att vara medlem i Innerstaden Göteborg. www.innerstadengbg.se Senaste nytt från

Läs mer

Nyhetsbrev. Årets julevent 12-12-12. Hur locka fler besökare till innerstaden 031-15 00 17. Årgång 8, nummer 11. December 2012

Nyhetsbrev. Årets julevent 12-12-12. Hur locka fler besökare till innerstaden 031-15 00 17. Årgång 8, nummer 11. December 2012 Nyhetsbrev Årgång 8, nummer 11. December 2012 Årets julevent 12-12-12 12-12-12 har Korsgatan invigning efter att gatuomläggningen äntligen är klar. En officiell invigning med bandklippning av en representant

Läs mer

December-nytt. Nyhetsbrev 2014. Årgång 10, nummer 11.

December-nytt. Nyhetsbrev 2014. Årgång 10, nummer 11. December-nytt Nyhetsbrev 2014. Årgång 10, nummer 11. Premiär för Innerstadens presentkort! Letar du efter den perfekta julklappen? Nu finns presenten som gäller i över 200 butiker, restauranger, caféer,

Läs mer

Attitydprojektet nu bildas nätverk

Attitydprojektet nu bildas nätverk Nyhetsbrev Årgång 7, nummer 7. Augusti 2011 Seminarium 5 september Mark Levengood Datum: 5 september Tid: 18.30 Plats: Radisson Blu Scandinavia Pris: 100 kr ex moms. I priset ingår lättare förtäring och

Läs mer

Nyhetsbrev. Paddan Lär känna din stad AVSLUTNING ESF. Årgång 6, nummer 5. Maj 2010

Nyhetsbrev. Paddan Lär känna din stad AVSLUTNING ESF. Årgång 6, nummer 5. Maj 2010 Nyhetsbrev Årgång 6, nummer 5. Maj 2010 Paddan Lär känna din stad Tid: 2 juni kl. 19.00 Plats: Samling vid Paddanbåtarna (Kungsportsplatsen) Välkommen till en båttur utöver det vanliga. Från Paddanbåtarna

Läs mer

Nyhetsbrev ÅRETS VIKTIGASTE STÄDNING! Ingemar Allén & Peter Sandholt från Rivstart. Årgång 6, nummer 4. April 2010

Nyhetsbrev ÅRETS VIKTIGASTE STÄDNING! Ingemar Allén & Peter Sandholt från Rivstart. Årgång 6, nummer 4. April 2010 Nyhetsbrev Årgång 6, nummer 4. April 2010 ÅRETS VIKTIGASTE STÄDNING! Onsdag 21 april kl. 7.00 Plats: Samling vid Stora Teatern Nu är det dags att rensa upp i vår fina stad igen. Stadens politiker, fastighetsägare

Läs mer

Nyhetsbrev. Seminarium med Paolo Roberto. Frukostmöte Från idé till brevlåda. Lunchmöte Destinationens framtida utmaningar

Nyhetsbrev. Seminarium med Paolo Roberto. Frukostmöte Från idé till brevlåda. Lunchmöte Destinationens framtida utmaningar Nyhetsbrev Årgång 7, nummer 3. Mars 2011 Seminarium med Paolo Roberto Den 4 april arrangerar vi på Innerstaden Göteborg ett seminarium med Paolo Roberto. Paolo Roberto har gått från utanförskap och kriminalitet

Läs mer

Sopplunch Skapa affärsnytta

Sopplunch Skapa affärsnytta Nyhetsbrev Årgång 7, nummer 9. Oktober 2011 Seminarium med Glada Hudiksteaterns ledare Pär Johansson Datum: 31 oktober Tid: 18.30 Plats: Radisson Blu Scandinavia Pris: 100kr exkl. moms (i priset ingår

Läs mer

Nyhetsbrev. Julfest med Janne Bylund. Lyxfällan Charlie Söderberg & Mathias Andersson 031-15 00 17. Halloween i Stora Saluhallen

Nyhetsbrev. Julfest med Janne Bylund. Lyxfällan Charlie Söderberg & Mathias Andersson 031-15 00 17. Halloween i Stora Saluhallen Nyhetsbrev Årgång 6, nummer 10. November 2010 Julfest med Janne Bylund Julen närmar sig och det är dags att boka in Innerstaden Göteborgs julfest på Radisson Blu. Den här gången med komikern Janne Bylund.

Läs mer

Examensfest. Nyhetsbrev. Invigning av Domkyrkoplan 031-15 00 17. Årgång 6, nummer 6. Juni 2010

Examensfest. Nyhetsbrev. Invigning av Domkyrkoplan 031-15 00 17. Årgång 6, nummer 6. Juni 2010 Nyhetsbrev Årgång 6, nummer 6. Juni 2010 Examensfest Tid: 8 juni kl. 18:30 Plats: Kajskjul 8 Nu är det dags att ta fram festklänningen, putsa skorna och stryka slipsen. Det har blivit dags för årets examensfest

Läs mer

Marknadsföring för nyföretagare

Marknadsföring för nyföretagare Marknadsföring för nyföretagare Innehåll Marknadsföring för nyföretagare 3 Lär dig branschen 4 Gör en marknadsundersökning 5 Ta reda på vad kunderna vill ha Vad gör konkurrenterna? Att göra en marknadsplan

Läs mer

Nyhetsbrev. Nytt ESF-projekt. Ny träffpunkt för Innerstaden Göteborgs möten. Turistbroschyren. Frukostmöte. Lunchmöte 031-15 00 17

Nyhetsbrev. Nytt ESF-projekt. Ny träffpunkt för Innerstaden Göteborgs möten. Turistbroschyren. Frukostmöte. Lunchmöte 031-15 00 17 Nyhetsbrev Årgång 7, nummer 1. Januari 2011 Nytt ESF-projekt Fredagen den 17 december beslutade ESF att bevilja Innerstaden finansiering för ett nytt projekt. Denna gång beviljades 7 miljoner kronor till

Läs mer