Företagets namn FO-nummer EORI-nummer

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Företagets namn FO-nummer EORI-nummer"

Transkript

1 1 (8) ny ansökan ansökan om ändring* Se Ifyllningsanviningen för ansökan UPPGIFTER OM FÖRETAGET Företagets namn FO-nummer EORI-nummer Företagets postadress Postnummer och postanstalt Företagets besöksadress Företagets hemort Har företaget flera verksamhetsställen? Nej Ja Var är verksamhetsställena belägna? (gatuadress, postnummer och -anstalt) FÖRETAGETS KONTAKTPERSON SOM ÄR FÖRTROGEN MED URSPRUNGSREGLERNA Namn Telefon E-postadress Ansökan om status Undertecknad exportör ansöker om tillstånd att verka enligt Europeiska gemenskapens/unionens tullpreferensavtal och -arrangemang för att vid export upprätta fakturadeklarationer, ursprungsdeklarationer, EUR-MEDfakturadeklarationer och EUR-MED-ursprungsdeklarationer som berättigar till förmånsbehandling oberoende av ursprungsprodukternas värde, samt för att själv med specialstämpel bestyrka A.TR.-varucertifikat vid export av tullunionsprodukter i fri omsättning till Turkiet. Ansökan om att tillämpa statusen även på EU-nivå Undertecknad exportör ansöker om tillstånd att tillämpa statusen även på EU-nivå, för att i Finland, på företagets egna kommersiella handlingar, kunna upprätta fakturadeklarationer, ursprungsdeklarationer, EUR-MED-fakturadeklarationer och EUR-MED-ursprungsdeklarationer som berättigar till förmånsbehandling gällande varor som exporteras från ett annat EU-land till ett avtals- eller förmånsland. Exportören kan också ansöka om detta tillstånd för att i Finland själv med specialstämpel bestyrka A.TR.-varucertifikat för tullunionsprodukter som är i fri omsättning i ett annat gemenskapsland och exporteras från detta land till Turkiet *YTTERLIGARE UPPGIFTER Tullkontor som beviljat tillståndet Tillståndsnummer Beviljandedatum Ansökan gäller utvidgning av det nuvarande tillståndet till ett tillstånd på EU-nivå. Ansökan om annan ändring Ytterligare uppgifter

2 2 (8) 1. BRANSCH OCH PRODUKTER (produktomfattning, exportprodukternas bestämmelseländer, export- och importprodukter, inkl. anskaffningar inom EU) 1.1 Företaget är tillverkare av produkter återexportör av produkter båda Ytterligare uppgifter 1.2 Beskriv ditt företags kommersiella verksamhet med tanke på export av ursprungsprodukter (anskaffningar, försäljning samt produktion, om företaget tillverkar produkter själv). Beskriv varuflödet från ankomst till avsändning: vilka varor och varifrån, varornas art och ursprung, från vilka länder (inköps- och leveransländer) företaget anskaffar de färdiga/halvfärdiga produkter som kommer att återexporteras och/eller de råvaror som behövs vid tillverkningen. Se Ifyllningsanvisning. Beskrivning (kan vid behov anges i en separat bilaga): 1.3 Ange företagets huvudsakliga exportprodukter (ursprungsprodukter) som företaget exporterar från Finland med ursprungsintyg som berättigar till förmånsbehandling. Ange dessa produkters varubeskrivningar samt varukoder med minst fyra siffrors noggrannhet. Bilagor (t.ex. broschyrer, varuprover) 1.4 Ange de avtalsländer till vilka företaget för närvarande (eller senare) exporterar ovannämnda produkter från Finland.

3 1.5 Redogör på vecko-/månads- eller årsnivå för hur regelbundet dessa ursprungsprodukter exporteras (krävs inte vid export till Sydkorea. 3 (8) FYLL OCKSÅ I FÄLTEN OM FÖRETAGET ANSÖKER OM TILLSTÅND ATT TILLÄMPA STATUSEN SOM GODKÄND EXPORTÖR ÄVEN PÅ EU-NIVÅ 1.6 Ange företagets huvudsakliga exportprodukter (ursprungsprodukter) som exporteras från något annat land än Finland. Ange dessa produkters varubeskrivningar samt varukoder med minst fyra siffrors noggrannhet. Bilagor (t.ex. broschyrer, varuprover) 1.7 EU-länder och orter från vilka företaget exporterar ovannämnda varor. Ange aktörernas* kontaktuppgifter (namn och adresser). *t.ex. speditionsfirmor, lager, andra eventuella lastnings- och avsändningsplatser. 1.8 Ange de avtalsländer till vilka företaget för närvarande (eller senare) exporterar ovannämnda exportprodukter från ett annat EU-land/andra EU-länder (än Finland). Ange uppgifterna per avsändnings- och bestämmelseland. 1.9 Redogör för hur regelbundet dessa produkter exporteras från ett annat EU-land/andra EU-länder. Ange uppgifterna (antalet sändningar i genomsnitt) på vecko-/månads- eller årsnivå per avsändnings- och bestämmelseland (krävs inte vid export till Sydkorea).

4 1.10 Tillverkar företaget de produkter i Finland som exporteras från ett annat EU-land? Ja Nej Om inte, i vilka länder och av vilka företag tillverkas produkterna? 4 (8) 1.11 Vad är förmånsberättigande ursprung för dessa produkter som exporteras från ett annat EU-land? 1.12 Om företaget exporterar produkter till Turkiet, är de produkter som omfattas av tullunionen och exporteras till Turkiet med A.TR.-varucertifikat i fri omsättning inom EU? 2. KÄNNEDOM OM URSPRUNGSLAGSTIFTNING 2.1 Hur har kompetensen gällande ursprungsreglerna säkerställts i företaget? 2.2 Hur har företaget säkerställt kompetensen hos personalen som upprättar faktura- och ursprungsdeklarationer vid omställningar (t.ex. när företagets kontaktperson i ursprungsärenden byts ut)? 2.3 Vilken ursprungsregel / Vilka ursprungsregler gäller för företagets exportprodukt/exportprodukter? Beskriv hur exportprodukterna uppfyller villkoren enligt ursprungsreglerna (om produkterna är flera, ange beskrivningen för högst 5 produkter).

5 2.4 Hur har man säkerställt att villkoren enligt ursprungsreglerna uppfylls för varje produkt? 5 (8) TILLVERKAREN SKA OCKSÅ FYLLA I FÄLTEN Visa att villkoren enligt ursprungsreglerna uppfylls i enlighet med vad exportproduktens varukodspecifika ursprungsregel kräver för att produkten ska ha ursprung i EU. Ge ett exempel på minst en exportproduk. a) Om exportproduktens ursprungsregel är en procentregel, lägg fram produktspecifika kalkyler. Kalkylerna lämnas med blankett 295s_16 Bilaga, ursprungskalkyl b) Om exportproduktens ursprungsregel kräver att varukoden ändras, ange exportproduktens varukod och handelsnamn samt varukoderna för de material med icke-eu-ursprung som används vid tillverkningen: c) Om exportproduktens ursprungsregel kräver ett visst tillverkningsstadium ange exportproduktens varukod och handelsnamn samt ursprungsländer och varukoder för de material som använts vid tillverkningen. Ange också den tillverkning som reglerna förutsätter av företaget: d) Om exportproduktens ursprungsregel utgörs av någon annan regel (t.ex. en kombination av ovannämnda) ange exportproduktens varukod och handelsnamn samt ursprungsländer och varukoder för de material som använts vid tillverkningen. Ange också den tillverkning som reglerna förutsätter av företaget: 2.6 Tillverkar företaget de exportprodukter som avses i ansökan enligt förfarandet för aktiv förädling? Ja** Nej ** vilka produkter?

6 Om företaget gör det: ANSÖKAN om tillstand att verka - Har tullarna på det material som med tanke på det tillämpliga frihandelsavtalet är icke-ursprungsmaterial och som importerats och använts vid tillverkningen betalats när en fakturadeklaration eller ursprungsdeklaration upprättas för exportprodukten? (Kravet på betalning av tullarna på importmaterialet är avtalsspecifikt och det finns undantag från kravet beroende på avtal.) 6 (8) - Har tullarna på alla importprodukter som använts vid tillverkningen betalats, om ett varucertifikat A.TR. bestyrks för exportprodukten vid export till Turkiet. 3. HANDLINGAR SOM STYRKER URSPRUNGSSTATUS OCH FÖRVARING AV DEM 3.1 Vilka sådana handlingar företaget har i vilka ursprunget av produkterna går att kontrollera? Beskriv handlingarna. 3.2 Ange förvaringsplats och -form för ovannämnda bokföring och handlingar. Är det ett pappersarkiv eller är materialet i elektronisk form (helt eller delvis)? Ange besöksadress/-adresser där materialet förvaras och där det vid behov kan granskas. 3.3 Hur är ovannämnda material tillgängligt för granskning? 3.4 Hur kan man i företagets bokföring reda ut / se en enskild exportprodukts ursprungsstatus både vid exporttillfället och efteråt?

7 3.5 Innehar företaget leverantörsdeklarationer för EU-anskaffningar, om/när dessa deklarationer krävs för att företagets exportprodukter ska uppnå ursprungsstatus och för att kontrollera statusen? (Med EU-anskaffning avses inköp från både Finland och andra EU-länder.) 7 (8) OM FÖRETAGET ANSÖKER OM TILLSTÅND ATT TILLÄMPA STATUSEN SOM GODKÄND EXPORTÖR ÄVEN PÅ EU-NIVÅ, FYLL OCKSÅ I FÄLTEN Vilka sådana handlingar företaget har i vilka produkternas ursprung går att kontrollera? Beskriv handlingarna. 3.7 Ange förvaringsplats och -form för ovannämnda bokföring och styrkande handlingar (på papper/elektronisk/ delvis båda). Varifrån erhåller företagets verksamhetsställe i Finland dessa uppgifter och vilka uppgifter är det? Ange besöksadress/-adresser där materialet förvaras och där det vid behov kan granskas. 3.8 Hur kan man koppla de handlingar i företagets besittning som styrker ursprungsstatus till de enskilda varupartier som exporteras från ett annat EU-land till olika avtalsländer? 3.9 Vilka sådana handlingar företaget har med hjälp av vilka tullstatusen (fri omsättning) för de produkter som exporteras från ett annat EU-land till Turkiet kan kontrolleras? Beskriv handlingarna Ange förvaringsplats och -form för den bokföring och de handlingar som styrker tullstatusen för produkter som exporteras från ett annat EU-land till Turkiet (pappersarkiv/elektroniskt). Varifrån erhåller företagets verksamhetsställe i Finland dessa uppgifter och vilka uppgifter är det? 3.11 Hur kan man koppla de handlingar i företagets besittning som styrker ursprungsstatus (varor i fri omsättning) till de enskilda varupartier som exporteras från ett annat EU-land till Turkiet?

8 8 (8) EXPORTÖRENS ÅTAGANDE Genom att underteckna ansökan förbinder sig exportören att ta fullt ansvar för varje fakturadeklaration, ursprungsdeklaration, EUR-MED-fakturadeklaration och EUR-MED-ursprungsdeklaration han upprättat, också för dem som inte har undertecknats, som om de hade undertecknats för hand, samt för de A.TR.-varucertifikat som exportören själv bestyrkt med sin specialstämpel. Exportören förbinder sig att på begäran för tullmyndigheterna uppvisa alla utredningar som behövs för att kontrollera produkternas ursprungsstatus och A.TR.-varucertifikatens riktighet.. Separata utredningar kan bifogas till ansökan. BILAGOR totalt kopia av handelsregisterutdraget* (Obligatorisk bilaga, får inte vara äldre än 3 månader) bilaga 295r_16 ursprungskalkyl (ifylls av tillverkare) andra bilagor, vilka st. * Ansökan ska skrivas under av en person som enligt handelsregisterutdraget har firmateckningsrätt i företaget. Om ansökan skrivs under av någon annan person ska sökanden till sin ansökan bifoga en fullmakt från den person som har firmateckningsrätt. UNDERSKRIFT Ort och datum Underskrift och namnförtydligande Vänligen skicka ansökan med bilagor till adressen: Tullens tillståndscentral PB ULEÅBORG eller per e-post: lupakeskus@tulli.fi eller med säker e-post: (obs! kräver att e-postadressen registreras). Mera information om säker e-post finns på Tullens webbplats (tulli.fi) under Företag ->Elektroniska tjänster - >Internettjänster -> Tullens tjänst Vyvi-turvaposti.

1 (6) Förmånsberättigande ursprungsintyg vid export av varor till EU:s avtalsländer och vissa territorier: Land dit varorna exporteras (exportland)

1 (6) Förmånsberättigande ursprungsintyg vid export av varor till EU:s avtalsländer och vissa territorier: Land dit varorna exporteras (exportland) 1 (6) Läget 01.02.2019, riktgivande förteckning, (GSP:s NO-, CH- och TR-kumulationer har inte beaktats här) Vid export till Japan, Kanada och förmånsländerna inom EU:s GSP-system ska exportören vara registrerad

Läs mer

1 (6) Läget

1 (6) Läget 1 (6) Läget 21.9.2017 Förmånsberättigande ursprungsintyg vid export av varor till EU:s avtalsländer och vissa territorier: Land dit varorna exporteras (exportland) Ursprungsintyg: Annat ursprungsintyg

Läs mer

CVA Tillstånd till förenkling av varornas tullvärde CCL Tillstånd till centraliserad klarering

CVA Tillstånd till förenkling av varornas tullvärde CCL Tillstånd till centraliserad klarering ANSÖKAN 1 (5) Ifylls av tullmyndigheten CVA Tillstånd till förenkling av varornas tullvärde CCL Tillstånd till centraliserad klarering ACP Tillstånd till status som godkänd utfärdare SAS Tillstånd till

Läs mer

1 (5) Läget Ursprungs -intyg: bevis. Annat ursprungsintyg/ Försändelsens maximala värde

1 (5) Läget Ursprungs -intyg: bevis. Annat ursprungsintyg/ Försändelsens maximala värde 1 (5) Läget 1.4.2016 Förmånsberättigande ursprungsintyg vid export av varor till följande länder och territorier: Land dit varorna exporteras (exportland) Ursprungs -intyg: bevis Annat ursprungsintyg/

Läs mer

BILAGA. till. förslag till rådets beslut

BILAGA. till. förslag till rådets beslut EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 21.3.2017 COM(2017) 133 final ANNEX 1 BILAGA till förslag till rådets beslut om den ståndpunkt som ska antas på Europeiska unionens vägnar i den gemensamma kommitté

Läs mer

Kontaktperson för ansökan 3 Telefonnummer. Kontaktuppgifter för den person som ansvarar för tullfrågor 4 Namn Personnummer Telefonnummer

Kontaktperson för ansökan 3 Telefonnummer. Kontaktuppgifter för den person som ansvarar för tullfrågor 4 Namn Personnummer Telefonnummer Ansökan om tillstånd till Upprättande av tulldeklaration genom registrering i deklarantens bokföring - EUEIR 1 Ansökan skickas till: Tullverket Box 12854 112 98 STOCKHOLM Ankomstdatum och dnr hos Tullverket

Läs mer

Europa-Medelhavstäckande kompanjonskap och det utvidgade ursprungskumulationsområdet

Europa-Medelhavstäckande kompanjonskap och det utvidgade ursprungskumulationsområdet 1 Europa-Medelhavstäckande kompanjonskap och det utvidgade ursprungskumulationsområdet Förverkligandet av ett omfattande avtalsnätverk som baserar sig på det Europa-Medelhavstäckande kompanjonskapet för

Läs mer

1. Varucertifikat EUR.1 och ifyllande av det. Att ansöka om och upprätta handlingar för förmånsbehandling. tulli.fi

1. Varucertifikat EUR.1 och ifyllande av det. Att ansöka om och upprätta handlingar för förmånsbehandling. tulli.fi 1 Att ansöka om och upprätta handlingar för förmånsbehandling tulli.fi 30.1.2019 Innehåll 1. Varucertifikat EUR.1 och ifyllande av det... 1 1.1. Ifyllande av ansökan... 2 1.2. Ifyllande av baksidan av

Läs mer

2. Ytterligare kontaktuppgifter, inbegripet telefon- och faxnummer och, i tillgängliga fall, e-postadress (frivilligt).

2. Ytterligare kontaktuppgifter, inbegripet telefon- och faxnummer och, i tillgängliga fall, e-postadress (frivilligt). SV BILAGA I BILAGA 22-06 ANSÖKAN OM ATT BLI REGISTRERAD EXPORTÖR inom ramen för Europeiska unionens, Norges, Schweiz och Turkiets respektive system med allmänna tullförmåner( 1 ) 1. Exportörens namn, fullständiga

Läs mer

EUROPEISKA UNIONENS RÅD. Bryssel den 16 januari 2008 (OR. en) 16558/07 Interinstitutionellt ärende: 2007/0254 (ACC) UD 136

EUROPEISKA UNIONENS RÅD. Bryssel den 16 januari 2008 (OR. en) 16558/07 Interinstitutionellt ärende: 2007/0254 (ACC) UD 136 EUROPEISKA UNIONENS RÅD Bryssel den 16 januari 2008 (OR. en) 16558/07 Interinstitutionellt ärende: 2007/0254 (ACC) UD 136 RÄTTSAKTER OCH ANDRA INSTRUMENT Ärende: RÅDETS FÖRORDNING om ändring av förordning

Läs mer

Ceta, GSP och Rex. Anna Arnefalk och Malin Vernersson, Tullverket

Ceta, GSP och Rex. Anna Arnefalk och Malin Vernersson, Tullverket Ceta, GSP och Rex Anna Arnefalk och Malin Vernersson, Tullverket Ursprungsregler Icke-preferentiella antidumpning Preferentiella förmånsbehandling Frihandelsavtal Ceta Ensidiga förmånsarrangemang GSP,

Läs mer

BILAGA. till Förslag till RÅDETS BESLUT

BILAGA. till Förslag till RÅDETS BESLUT EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 21.10.2016 COM(2016) 671 final ANNEX 1 BILAGA till Förslag till RÅDETS BESLUT om undertecknande, på Europeiska unionens vägnar, av ett avtal i form av skriftväxling

Läs mer

UCC, IA, DA, WP och TDA Utbildning om vad som ändras/hur ändringarna tillämpas URSPRUNG. Upi Talsi, Leena Lehtinen, Minna Raitanen

UCC, IA, DA, WP och TDA Utbildning om vad som ändras/hur ändringarna tillämpas URSPRUNG. Upi Talsi, Leena Lehtinen, Minna Raitanen UCC, IA, DA, WP och TDA Utbildning om vad som ändras/hur ändringarna tillämpas URSPRUNG Upi Talsi, Leena Lehtinen, Minna Raitanen Skatte- och ursprungsgruppen Vad används ursprungsreglerna till? Fastställande

Läs mer

Grundläggande internet - möjliggör även telefonitjänster

Grundläggande internet - möjliggör även telefonitjänster Ansökan om tillgång till telefoni och grundläggande internet FÖRETAG Box 5398 102 49 Stockholm pts@pts.se Fyll i blanketten på din dator eller texta tydligt. Underteckna blanketten och skicka in den i

Läs mer

Ifyllningsanvisningar 1 (5) Ansökan om punktskattetillstånd (uppdaterad 1.12.2014)

Ifyllningsanvisningar 1 (5) Ansökan om punktskattetillstånd (uppdaterad 1.12.2014) Ifyllningsanvisningar 1 (5) - tullblankett 480r_1.12.2014 samt - bilageblanketterna 263r_1.4.2010, 481r_1.4.2010, 771r_1.4.2012, 772r_1.4.2012, 773r_1.4.2012 och 774r_1.4.2010 Tillverkning, bearbetning,

Läs mer

BILAGOR. till. förslag till rådets beslut

BILAGOR. till. förslag till rådets beslut EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 8.2.2017 COM(2017) 64 final ANNEX 1 BILAGOR till förslag till rådets beslut om den ståndpunkt som ska intas på Europeiska unionens vägnar i gemensamma kommittén EU Mexiko

Läs mer

ANSÖKAN OM TILLSTÅND ATT FÅ ANVÄNDA CERTIATA

ANSÖKAN OM TILLSTÅND ATT FÅ ANVÄNDA CERTIATA ANSÖKAN OM TILLSTÅND ATT FÅ ANVÄNDA CERTIATA Företagets namn Adress Postnummer och postadress Organisationsnummer Telefonnummer Telefax Kontaktperson E-mail Undertecknat företag ansöker härmed om tillstånd

Läs mer

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning.

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning. Ansökan om godkännande inom Vårdval Uppsala län Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet. Märk kuvertet

Läs mer

Ansökan om auktorisation för Vårdval Primärvård i Östergötland

Ansökan om auktorisation för Vårdval Primärvård i Östergötland Vårdval primärvård i Östergötland Ansökan om auktorisation för Vårdval Primärvård i Östergötland Sida 1 av 6 UPPGIFTER OM SÖKANDE FÖRETAGS-/FIRMANAMN Företagets/personens fullständiga namn Organisationsnr/Personnr

Läs mer

Lagring. Webbseminarium

Lagring. Webbseminarium Lagring Webbseminarium 17.5.2017 Hänförande till förfarandet nuläget Standardtulldeklaration Till tullkontor / Spake Förfarande i en fas Registrering i aktörens bokföring EIR Varorna anses ha övergått

Läs mer

2. Sökande Sökandens namn (enskild näringsidkares fullständiga namn, namnet enligt sammanslutningens registerutdrag)

2. Sökande Sökandens namn (enskild näringsidkares fullständiga namn, namnet enligt sammanslutningens registerutdrag) Myndigheten fyller i Dnr ANSÖKAN OM ATT FÅ UTÖVA DETALJHANDEL MED ALKOHOLDRYCKER Obs! Samtliga ändringar som gäller ett befintligt detaljhandelstillstånd för alkoholdrycker, tillståndshavaren eller detaljhandelsverksamheten

Läs mer

Företagsrådgivning vid export Uppdaterad 11.3.2015

Företagsrådgivning vid export Uppdaterad 11.3.2015 1. Exportförtullningsplats och exportör... 2 Ett finskt företag har köpt varor av ett tyskt företag, och varorna exporteras direkt från Tyskland till ett område utanför EU. Kan exportförtullningen göras

Läs mer

TO 15 kap. Postförsändelser [2709]

TO 15 kap. Postförsändelser [2709] TO 15 kap. Postförsändelser [2709] 15 kap. Postförsändelser Allmänna bestämmelser 1 [2709] Icke-gemenskapsvaror som förts in till det svenska tullområdet med post förvaras hos Posten AB (publ) eller något

Läs mer

PROTOKOLL 4. om definition av begreppet ursprungsprodukter och om metoder för administrativt samarbete

PROTOKOLL 4. om definition av begreppet ursprungsprodukter och om metoder för administrativt samarbete Beslut 98/238/EG, EKSG 70 PROTOKOLL 4 om definition av begreppet ursprungsprodukter och om metoder för administrativt samarbete INNEHÅLLSFÖRTECKNING Avdelning I Allmänna bestämmelser Artikel 1 Definitioner

Läs mer

PROTOKOLL 6. om definition av begreppet ursprungsprodukter och om metoder för administrativt samarbete INNEHÅLLSFÖRTECKNING

PROTOKOLL 6. om definition av begreppet ursprungsprodukter och om metoder för administrativt samarbete INNEHÅLLSFÖRTECKNING 120 PROTOKOLL 6 om definition av begreppet ursprungsprodukter och om metoder för administrativt samarbete INNEHÅLLSFÖRTECKNING AVDELNING I Artikel 1 AVDELNING II Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5

Läs mer

12. ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN

12. ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 12. ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet. Märk kuvertet

Läs mer

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE FÖR VÅRDVAL ALLMÄN BARN- OCH UNGDOMSTANDVÅRD NORRBOTTENS LÄN

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE FÖR VÅRDVAL ALLMÄN BARN- OCH UNGDOMSTANDVÅRD NORRBOTTENS LÄN 1(6) ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE FÖR VÅRDVAL ALLMÄN BARN- OCH UNGDOMSTANDVÅRD NORRBOTTENS LÄN Ansökan gäller för externa vårdgivare. Leverantörsuppgifter Leverantör som ansöker om godkännande för flera enheter

Läs mer

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM LOV VACCINATÖRER

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM LOV VACCINATÖRER ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM LOV VACCINATÖRER GÄLLANDE FRÅN DEN 1 JANUARI 2019 Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till Region Uppsalas

Läs mer

KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEFÖRORDNING (EU) / av den

KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEFÖRORDNING (EU) / av den EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 8.3.2018 C(2018) 1389 final KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEFÖRORDNING (EU) / av den 8.3.2018 om ett tillfälligt undantag från de regler om förmånsberättigande ursprung som

Läs mer

2015-01-01 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 2015

2015-01-01 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 2015 2015-01-01 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 2015 Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet.

Läs mer

Deklarationstjänsten för import

Deklarationstjänsten för import Deklarationstjänsten för import Postförtullning Privatpersoner Anvisningar I deklarationstjänsten för import kan du lämna in en importdeklaration för varor som införs från länder utanför EU, varor som

Läs mer

Grunddel, sida 1 (4)

Grunddel, sida 1 (4) Myndighetens anteckningar / Y6 Använd denna blankett för att anmäla en ändring, nedläggning eller registrering till handelsregistret, registret över momsskyldiga, förskottsuppbördsregistret, arbetsgivarregistret

Läs mer

sida 1 (5)

sida 1 (5) 2011-02-21 sida 1 (5) ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet.

Läs mer

KV2 1 (3) 1 Företags-/personuppgifter för den som omfattas av ansökan Organisations-/personnummer. Postnummer Ort Land

KV2 1 (3) 1 Företags-/personuppgifter för den som omfattas av ansökan Organisations-/personnummer. Postnummer Ort Land KV2 1 (3) Dnr (ifylls av myndigheten) Bilaga 6 Kvotplikten regleras i lagen (2011:1200) om elcertifikat, förordningen (2011:1480) om elcertifikat och i Statens energimyndighets föreskrifter och allmänna

Läs mer

Villkor för upprättande av en ursprungsdeklaration eller en EUR-MED-ursprungsdeklaration

Villkor för upprättande av en ursprungsdeklaration eller en EUR-MED-ursprungsdeklaration PROTOKOLL 4 OM URSPRUNGSREGLER INNEHÅLLSFÖRTECKNING AVDELNING I ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Artikel 1 Definitioner AVDELNING II DEFINITION AV BEGREPPET URSPRUNGSPRODUKTER Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel

Läs mer

Diarienummer

Diarienummer sida 1 (5) Ansökan om godkännande inom vårdval för privat psykoterapi Uppsala län Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets

Läs mer

UPPGIFTER OM VERKSAMHETSUTÖVAREN Verksamhetsutövarens namn Hemort FO-nummer. Verksamhetsutövarens postadress Postnummer Postanstalt

UPPGIFTER OM VERKSAMHETSUTÖVAREN Verksamhetsutövarens namn Hemort FO-nummer. Verksamhetsutövarens postadress Postnummer Postanstalt ANSÖKAN om godkännande av verksamhet för anteckning i avfallshanteringsregistret (Avfallslagen 94 ) Yrkesmässig avfallstransport Avfallsmäklare Ny verksamhet Ändring av verksamheten Ansökan om godkännande

Läs mer

PROTOKOLL 1. om definition av begreppet ursprungsprodukter och om metoder för administrativt samarbete

PROTOKOLL 1. om definition av begreppet ursprungsprodukter och om metoder för administrativt samarbete Beslut nr 1/2009 (2009/403/EG) EUT L 143, 2009 1 PROTOKOLL 1 om definition av begreppet ursprungsprodukter och om metoder för administrativt samarbete INNEHÅLLSFÖRTECKNING Avdelning I Allmänna bestämmelser

Läs mer

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN PK4_plus 1 *1459901* FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN Detta är en familjeutredningsblankett för dig vars under 18-åriga, ogifta barn ansöker om sitt första uppehållstillstånd

Läs mer

Till blankett för ansökan om ekonomiskt stöd för organisationer som arbetar för personer med funktionsnedsättning.

Till blankett för ansökan om ekonomiskt stöd för organisationer som arbetar för personer med funktionsnedsättning. Ansökan om bidrag till ideella organisationer som arbetar för personer med funktionsnedsättning Anvisningar Till blankett för ansökan om ekonomiskt stöd för organisationer som arbetar för personer med

Läs mer

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 2018

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 2018 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 2018 Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till Region Uppsalas Upphandlingsenhet. Märk

Läs mer

Tullen ASCII-statistikdeklaration för internhandel Sidan 1(6) Statistik

Tullen ASCII-statistikdeklaration för internhandel Sidan 1(6) Statistik Tullen ASCII-statistikdeklaration för internhandel Sidan 1(6) BESKRIVNING AV POSTERNA I STATISTIKDEKLARATION FÖR INTERNHANDELN (INTRASTAT) INFÖRSEL / UTFÖRSEL 1. Inledning Anvisningarna för statistikföring

Läs mer

ETABLERINGSANMÄLAN Enskild näringsidkare, Jord- och skogsbruksidkare

ETABLERINGSANMÄLAN Enskild näringsidkare, Jord- och skogsbruksidkare Myndighetens anteckningar / Y3 ETABLERINGSANMÄLAN Enskild näringsidkare, Jord- och skogsbruksidkare Med denna blankett kan du anmäla dig till eller ansöka om registrering i handelsregistret, registret

Läs mer

Prissänkningar i kommersiellt syfte (t.ex. för förtidsbetalning eller leveranser av stora volymer) skall inte beaktas.

Prissänkningar i kommersiellt syfte (t.ex. för förtidsbetalning eller leveranser av stora volymer) skall inte beaktas. 1 Förklarande anmärkningar till bilaga III Definition av begreppet Ursprungsprodukter och metoder för administrativt samarbete Till avtalet om upprättandet av en associering mellan Europeiska Gemenskapen

Läs mer

Avtal mellan EG och Färöarna (97/126/EG), EGT L 53, Protokoll 3

Avtal mellan EG och Färöarna (97/126/EG), EGT L 53, Protokoll 3 Avtal mellan EG och Färöarna (97/126/EG), EGT L 53, 1997 33 Protokoll 3 om definition av begreppet ursprungsprodukter och om metoder för administrativt samarbete Innehållsförteckning Avdelning I Allmänna

Läs mer

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning.

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning. sida 1 (5) ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet. Märk

Läs mer

Förordning 2015/1850, handel med sälprodukter [7299]

Förordning 2015/1850, handel med sälprodukter [7299] Förordning 2015/1850, handel med sälprodukter [7299] Kommissionens genomförandeförordning (EU) 2015/1850 av den 13 oktober 2015 om genomförandebestämmelser för Europaparlamentets och rådets förordning

Läs mer

Ansökan om godkännande för Vårdval Kronoberg

Ansökan om godkännande för Vårdval Kronoberg Ansökan om godkännande för Vårdval Kronoberg En leverantör har möjlighet att erhålla godkännande för en eller flera vårdenheter inom primärvården i Landstinget Kronoberg, förutsatt att vissa grundläggande

Läs mer

PROTOKOLL 3. om definition av begreppet ursprungsprodukter och om metoder för administrativt samarbete

PROTOKOLL 3. om definition av begreppet ursprungsprodukter och om metoder för administrativt samarbete Europa-Medelhavsinterimsavtal (97/430/EG), EGT L 187, 1997 25 PROTOKOLL 3 om definition av begreppet ursprungsprodukter och om metoder för administrativt samarbete Innehållsförteckning AVDELNING I Artikel

Läs mer

Framtidens tullager. Innehåll

Framtidens tullager. Innehåll Framtidens tullager Jenny Jensen, Tord Lindfors och Katarian Spolén Tullverket Innehåll Begrepp och definitioner Tillstånd och krav på tullagerbokföringen Kontroll och övervakning Nya tullagerförfarandet,

Läs mer

De ändrade kontaktuppgifterna gäller Tillståndshavarens adress Verksamhetsställets besöksadress Postadress Faktureringsadress

De ändrade kontaktuppgifterna gäller Tillståndshavarens adress Verksamhetsställets besöksadress Postadress Faktureringsadress Myndigheten fyller i Dnr ANMÄLAN/ANSÖKAN OM FÖRÄNDRINGAR I SERVERINGEN AV ALKOHOLDRYCKER OCH PÅBÖRJANDE AV SERVERING I SERVERINGSOMRÅDE OBS! ANMÄLNINGAR OCH ANSÖKNINGAR OM FÖRLÄNGNING AV SERVERINGSTIDEN

Läs mer

PROTOKOLL 3. om definition av begreppet ursprungsprodukter och om metoder för administrativt samarbete

PROTOKOLL 3. om definition av begreppet ursprungsprodukter och om metoder för administrativt samarbete Rådets kommissionens beslut 2002/357/EG, EKSG 72 PROTOKOLL 3 om definition av begreppet ursprungsprodukter om metoder för administrativt samarbete INNEHÅLLSFÖRTECKNING Avdelning I Allmänna bestämmelser

Läs mer

Bilaga II Allm. anm. Bilagan har fått sin nuvarande lydelse enligt beslut nr 1/2008 (2008/786/EG) om inte annat anges.

Bilaga II Allm. anm. Bilagan har fått sin nuvarande lydelse enligt beslut nr 1/2008 (2008/786/EG) om inte annat anges. Transitering m.m./konvention om ett gemensamt transiteringsförfarande 1 Bilaga II Allm. anm. Bilagan har fått sin nuvarande lydelse enligt beslut nr 1/2008 (2008/786/EG) om inte annat anges. Varors tullstatus

Läs mer

Ifyllningsanvisning Ansökan om tillstånd till samlad garanti (CGU) och tillstånd till anstånd med betalning (DPO) 1 (5) 1. ANSÖKAN

Ifyllningsanvisning Ansökan om tillstånd till samlad garanti (CGU) och tillstånd till anstånd med betalning (DPO) 1 (5) 1. ANSÖKAN 1 (5) 1. ANSÖKAN Ange namn och kod för det/de tillstånd som söks: samlad garanti CGU, anstånd med betalning DPO. 1.1 Typ av ansökan Ange typen av ansökan: ny tillståndsansökan, ansökan om ändring av tillstånd,

Läs mer

PROTOKOLL 4. om definition av begreppet ursprungsprodukter och om metoder för administrativt samarbete

PROTOKOLL 4. om definition av begreppet ursprungsprodukter och om metoder för administrativt samarbete Beslut 2000/384/EG, EKSG 59 PROTOKOLL 4 om definition av begreppet ursprungsprodukter och om metoder för administrativt samarbete INNEHÅLLSFÖRTECKNING AVDELNING I ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Artikel 1 Definitioner

Läs mer

Förfrågningsunderlag. LEKRÄTT - Valfrihetssystemet enligt LOV. Om upphandling enligt LOV VÅRD & OMSORG - SOCIALFÖRVALTNINGEN

Förfrågningsunderlag. LEKRÄTT - Valfrihetssystemet enligt LOV. Om upphandling enligt LOV VÅRD & OMSORG - SOCIALFÖRVALTNINGEN Ansök an Om upphandling enligt LOV att bedriva hemtjänst i kommunerna Leksand och Rättvik Förfrågningsunderlag VÅRD & OMSORG - SOCIALFÖRVALTNINGEN Leksands kommun Rättviks kommun - Valfrihetssystemet enligt

Läs mer

2014-03- 24 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN

2014-03- 24 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN Ansökan kan delvis fyllas i elektroniskt men måste skrivas ut för underskrift. Efterfrågade uppgifter och intyg ska biläggas ansökan. Ansökan med

Läs mer

Ifylls av Tullen Ansökans datum och diarienummer

Ifylls av Tullen Ansökans datum och diarienummer 1 (5) Ny ansökan Ansökan om ändring Ifylls av Tullen Ansökans datum och diarienummer A. GRUNDUPPGIFTER OM FÖRETAGET VAT-nummer EORI-nummer Verksamhetsställenas tilläggsdelsnummer som finska tullen tilldelat

Läs mer

Grundanmälan till föreningsregistret

Grundanmälan till föreningsregistret Förenings- och stiftelseärenden Besöksadress: Arkadiagatan 6 A, HELSINGFORS Postadress: PB 1190, 00101 HELSINGFORS Telefon: 029 509 5959 Fax: 029 509 5328 Pohjola FI53 5000 0121 5011 82 OKOYFIHH Nordea

Läs mer

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN PH4_plus 1 *1409901* FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR VÅRDNADSHAVARE SÖKANDEN ÄR ETT BARN Denna familjeutredningsblankett är avsedd för dig som är vårdnadshavare i barnets hemland för ett ogift, under 18-årigt

Läs mer

Deklarationer för utförsel av exportvaror anvisningar för reservförfarande

Deklarationer för utförsel av exportvaror anvisningar för reservförfarande Tullstyrelsen AREX-deklarationer, kundanvisning 1 www.tulli.fi 14.4.2010 Deklarationer för utförsel av exportvaror anvisningar för reservförfarande 1. Tillämpningsområde Denna anvisning gäller elektroniska

Läs mer

+ + ANSÖKAN OM FORTSATT TILLSTÅND; UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV FAMILJEBAND

+ + ANSÖKAN OM FORTSATT TILLSTÅND; UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV FAMILJEBAND OLE_JATKO_PS 1 *1289901* ANSÖKAN OM FORTSATT TILLSTÅND; UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV FAMILJEBAND Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som har beviljats tidsbegränsat uppehållstillstånd

Läs mer

KV2 1 (3) Postnummer Ort Land. 1a Kontaktperson (den person som Energimyndigheten ska kontakta vid frågor om denna ansökan) Namn

KV2 1 (3) Postnummer Ort Land. 1a Kontaktperson (den person som Energimyndigheten ska kontakta vid frågor om denna ansökan) Namn KV2 1 (3) Dnr (ifylls av myndigheten) Bilaga 6 Kvotplikten regleras i lagen (2011:1200) om elcertifikat, förordningen (2011:1480) om elcertifikat och i Statens energimyndighets föreskrifter och allmänna

Läs mer

Vårdval i Östergötland. Ansökan om auktorisation för öppen specialiserad hudsjukvård

Vårdval i Östergötland. Ansökan om auktorisation för öppen specialiserad hudsjukvård Vårdval i Östergötland Ansökan om auktorisation för öppen specialiserad hudsjukvård UPPGIFTER OM SÖKANDE FÖRETAGS-/FIRMANAMN Företagets/personens fullständiga namn Organisationsnr/Personnr Utdelningsadress

Läs mer

+ + A. UPPGIFTER SOM PÅVERKAR IDENTITETEN OCH MEDBORGARSKAPSSTATUSEN KAN_6_240518PP +

+ + A. UPPGIFTER SOM PÅVERKAR IDENTITETEN OCH MEDBORGARSKAPSSTATUSEN KAN_6_240518PP + KAN_6 1 *1219901* MEDBORGARSKAPSANMÄLAN; UNG PERSON Denna anmälningsblankett är avsedd för att förvärva finskt medborgarskap för dig som är mellan 18 och 22 år gammal, inte har dömts till fängelsestraff

Läs mer

Exportrådets seminarier i praktiskt exportarbete. Öka din Exportkompetens

Exportrådets seminarier i praktiskt exportarbete. Öka din Exportkompetens Exportrådets seminarier i praktiskt exportarbete Öka din Exportkompetens Öka din Exportkompetens NY! Förbered din export praktisk vägledning till framgångsrik internationalisering 11 oktober 2011 Under

Läs mer

Beslut enligt förordning (2015:552) om statsbidrag för för upprustning av skollokaler och av utemiljöer vid skolor, förskolor och fritidshem

Beslut enligt förordning (2015:552) om statsbidrag för för upprustning av skollokaler och av utemiljöer vid skolor, förskolor och fritidshem BESLUT XXXX-XX-XX 1(6) Handläggare Saknas Testkommunen 123 45 Karlskrona Beslut enligt förordning (2015:552) om statsbidrag för för upprustning av skollokaler och av utemiljöer vid skolor, förskolor och

Läs mer

ÄNDRINGS- OCH NEDLÄGGNINGSANMÄLAN Enskild näringsidkare

ÄNDRINGS- OCH NEDLÄGGNINGSANMÄLAN Enskild näringsidkare Myndighetens anteckningar / ÄNDRINGS- OCH NEDLÄGGNINGSANMÄLAN Enskild näringsidkare Använd denna blankett för att anmäla en ändring eller nedläggning till handelsregistret, stiftelseregistret, registret

Läs mer

+ + BLANKETT FÖR UTREDNING AV FAMILJEBAND GÄLLANDE ANNAN ANHÖRIG FÖR ANKNYTNINGSPERSONEN

+ + BLANKETT FÖR UTREDNING AV FAMILJEBAND GÄLLANDE ANNAN ANHÖRIG FÖR ANKNYTNINGSPERSONEN PK5_plus 1 *1469901* BLANKETT FÖR UTREDNING AV FAMILJEBAND GÄLLANDE ANNAN ANHÖRIG FÖR ANKNYTNINGSPERSONEN Denna blankett är avsedd för dig som har en annan anhörig än din maka/make eller ett barn under

Läs mer

Vårdval i Östergötland. Ansökan om auktorisation för öppen specialiserad hudsjukvård

Vårdval i Östergötland. Ansökan om auktorisation för öppen specialiserad hudsjukvård Vårdval i Östergötland Ansökan om auktorisation för öppen specialiserad hudsjukvård UPPGIFTER OM SÖKANDE FÖRETAGS-/FIRMANAMN Företagets/personens fullständiga namn Organisationsnr/Personnr Utdelningsadress

Läs mer

Ansökan om kommunalt lokalt aktivitetsstöd

Ansökan om kommunalt lokalt aktivitetsstöd Sida 1 av 6 Ansökan om kommunalt lokalt aktivitetsstöd * Obligatoriska fält 1 Kontaktuppgifter 1.1 Vi har tagit del av den gemensamma värdegrunden och förbinder oss att bedriva verksamheten i enlighet

Läs mer

Export av varor. Vad är export? Vissa varor särskilda bestämmelser. EU:s skatteområde. Europeiska Unionen

Export av varor. Vad är export? Vissa varor särskilda bestämmelser. EU:s skatteområde. Europeiska Unionen Export av varor Den här informationen vänder sig till dig som ska börja exportera varor till ett land utanför Europeiska Unionen (EU). Här kan du läsa om hur du kan lämna din exportdeklaration och om du

Läs mer

7 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM LOV PRIVAT PSYKOTERAPI UPPSALA LÄN

7 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM LOV PRIVAT PSYKOTERAPI UPPSALA LÄN 1 av 6 7 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM LOV PRIVAT PSYKOTERAPI UPPSALA LÄN Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till Upphandlingsenhet. Märk

Läs mer

+ + ANSÖKAN OM FORTSATT TILLSTÅND; TIDSBEGRÄNSAT UPPEHÅLLSTILLSTÅND AV KONTINUERLIG KARAKTÄR

+ + ANSÖKAN OM FORTSATT TILLSTÅND; TIDSBEGRÄNSAT UPPEHÅLLSTILLSTÅND AV KONTINUERLIG KARAKTÄR OLE_JATKO_A 1 *1269901* ANSÖKAN OM FORTSATT TILLSTÅND; TIDSBEGRÄNSAT UPPEHÅLLSTILLSTÅND AV KONTINUERLIG KARAKTÄR Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som har beviljats kontinuerligt,

Läs mer

Till stiftelseregistret. Till stiftelseregistret

Till stiftelseregistret. Till stiftelseregistret Myndighetens anteckningar / Y4 ÄNDRINGS- OCH NEDLÄGGNINGSANMÄLAN Aktiebolag, andelslag, sparbank, stiftelse, förening och annat samfund Använd denna blankett för att anmäla en ändring eller nedläggning

Läs mer

H 2 1 (7) Energimyndigheten Box 310 631 04 ESKILSTUNA. Ansökan om hållbarhetsbesked enligt hållbarhetslagen. 1 Rapporteringsskyldig aktör

H 2 1 (7) Energimyndigheten Box 310 631 04 ESKILSTUNA. Ansökan om hållbarhetsbesked enligt hållbarhetslagen. 1 Rapporteringsskyldig aktör H 2 1 (7) Dnr (ifylls av myndigheten) B Rapporteringsskyldighet och ansökan om hållbarhetsbesked regleras i lagen 2010:598 om hållbarhetskriterier för biodrivmedel och flytande biobränslen. Energimyndigheten

Läs mer

Ansökan om bindande klassificeringsbesked (BKB)

Ansökan om bindande klassificeringsbesked (BKB) Ansökan om bindande klassificeringsbesked (BKB) Ansökan insänds till: Tullverket Paketadress: Box 12854 Tegeluddsvägen 21 112 98 Stockholm 115 41 Stockholm Allmänna upplysningar Läs igenom de här upplysningarna

Läs mer

PROTOKOLL I. Om definition av begreppet Ursprungsprodukter och om metoder för administrativt samarbete

PROTOKOLL I. Om definition av begreppet Ursprungsprodukter och om metoder för administrativt samarbete Beslut 2014/494/EU, EUT L 261, 2014 612 PROTOKOLL I Om definition av begreppet Ursprungsprodukter om metoder för administrativt samarbete INNEHÅLL AVDELNING I ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Artikel 1 Definitioner

Läs mer

Miljöfonden Ansökan för licenstagare

Miljöfonden Ansökan för licenstagare Naturskyddsföreningen Bra Miljöval Miljöfonden Ansökan för licenstagare Denna handling är tillsammans med bilagor en ansökan om medel ur Miljöfonden. Naturskyddsföreningens anteckningar 2009:D Ankom Ansökan

Läs mer

Ansökan om godkännande enligt lag om valfrihetssystem

Ansökan om godkännande enligt lag om valfrihetssystem Ansökan om godkännande enligt lag om valfrihetssystem Sökande Företagsnamn Organisationsnummer Postadress Postnummer och ort Telefonnummer till företaget Faxnummer e-postadress till företaget Kontaktperson

Läs mer

Miljöfonden Ansökan. Naturskyddsföreningen Bra Miljöval. Denna handling är tillsammans med bilagor en ansökan om medel ur Miljöfonden.

Miljöfonden Ansökan. Naturskyddsföreningen Bra Miljöval. Denna handling är tillsammans med bilagor en ansökan om medel ur Miljöfonden. Naturskyddsföreningen Bra Miljöval Miljöfonden Ansökan Denna handling är tillsammans med bilagor en ansökan om medel ur Miljöfonden. Naturskyddsföreningens anteckningar 2009:D Ankom Ansökan med bilagor

Läs mer

ETABLERINGSANMÄLAN Enskild näringsidkare, Jord- och skogsbruksidkare

ETABLERINGSANMÄLAN Enskild näringsidkare, Jord- och skogsbruksidkare Myndighetens anteckningar / Y3 ETABLERINGSANMÄLAN Enskild näringsidkare, Jord- och skogsbruksidkare Med denna blankett kan du anmäla dig till eller ansöka om registrering i handelsregistret, registret

Läs mer

Ansökan gällande unionsregistret

Ansökan gällande unionsregistret Ansökan gällande unionsregistret Ansökan: Öppning av verksamhetsutövardepåkonto (fyll endast i punkterna 1, 2, 4, 6 och 9) Öppning av luftfartygsoperatörskonto (fyll endast i punkterna 1, 2, 4, 7 och 9)

Läs mer

Överföring av den förfarandeansvariges rättigheter och skyldigheter (TORO) till en annan person under förfarandet för slutanvändning

Överföring av den förfarandeansvariges rättigheter och skyldigheter (TORO) till en annan person under förfarandet för slutanvändning tulli.fi Kundanvisning för import 67/2017 Överföring av den förfarandeansvariges rättigheter och skyldigheter till en annan person under förfarandet för slutanvändning 23.11.2017 Överföring av den förfarandeansvariges

Läs mer

Tullverkets författningssamling

Tullverkets författningssamling Tullverkets författningssamling ISSN 0346-5810 Utgivare: Chefsjuristen Charlotte Zackari, Tullverket, Box 12854, 112 98 Stockholm Föreskrifter om ändring i Tullverkets föreskrifter och allmänna råd (TFS

Läs mer

Tullverkets författningssamling

Tullverkets författningssamling Tullverkets författningssamling ISSN 0346-5810 Utgivare: Chefsjuristen Ylva Ehrnrooth, Tullverket, Box 12854, 112 98 Stockholm Föreskrifter om ändring i Tullverkets föreskrifter och allmänna råd (TFS 2000:20)

Läs mer

Ansökan om bostadsanpassningsbidrag

Ansökan om bostadsanpassningsbidrag Ansökan om bostadsanpassningsbidrag Blanketten skickas till: Handläggare bostadsanpassningsbidrag Strängnäs kommun Socialkontoret Nygatan 10 645 80 Strängnäs 1. Sökande * För- och efternamn Portkod Postnummer

Läs mer

Revisionssammanslutningens tillsynsuppgifter

Revisionssammanslutningens tillsynsuppgifter 1 (4) Lämna in anmälan senast 31.8.2016. Uppgifterna i revisorsregistret och för övervakning av revisorer uppdateras på basis av de uppgifter som du lämnar på denna blankett. Anmäl ändringar i revisorsregisteruppgifter

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_ADO 1 *1019901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV ADOPTION Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som är bosatt i Finland och ansöker om uppehållstillstånd för ett

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_TY5 1 *1155501* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV ARBETE Denna blankett är avsedd för dig om du kommer till Finland för att arbeta hos en finländsk arbetsgivare eller en arbetsgivare som är

Läs mer

Ansökan om tillstånd att delta i och anmälning till prov för revisorsexamen

Ansökan om tillstånd att delta i och anmälning till prov för revisorsexamen Ansökan om tillstånd att delta i och anmälning till prov för revisorsexamen Vid behov kan du komplettera anmälan med separata bilagor Jag ansöker om tillstånd att delta i provet för (Anvisning 1) GR-examen

Läs mer

Ansökan om tillstånd att delta i och anmälning till prov för revisorsexamen

Ansökan om tillstånd att delta i och anmälning till prov för revisorsexamen Ansökan om tillstånd att delta i och anmälning till prov för revisorsexamen Vid behov kan du komplettera anmälan med separata bilagor Jag ansöker om tillstånd att delta i provet för (Anvisning 1) GR-examen

Läs mer

1 (3) KV2. Energimyndigheten Box ESKILSTUNA. Ansökan om registrering av elintensiv industri som kvotpliktig

1 (3) KV2. Energimyndigheten Box ESKILSTUNA. Ansökan om registrering av elintensiv industri som kvotpliktig 1 (3) KV2 Dnr (ifylls av myndigheten) Kvotplikten regleras i lagen (2011:1200) om elcertifikat, förordningen (2011:1480) om elcertifikat och i Statens energimyndighets föreskrifter och allmänna råd om

Läs mer

ETABLERINGSANMÄLAN Öppet bolag, kommanditbolag och beskattningssammanslutning

ETABLERINGSANMÄLAN Öppet bolag, kommanditbolag och beskattningssammanslutning Myndighetens anteckningar / Y2 ETABLERINGSANMÄLAN Öppet bolag, kommanditbolag och beskattningssammanslutning Med denna blankett kan företag anmäla sig till eller ansöka om registrering i handelsregistret,

Läs mer

Exporttulldeklaration på Internet Presentation

Exporttulldeklaration på Internet Presentation Exporttulldeklaration på Internet Presentation 10.8.2009 10.8.2009 1 Webbdeklarering vid export 1. Sidor och funktioner för alla användare Som oidentifierad användare får deklaranten ett referensnummer

Läs mer

Kundanvisning för transitering 5/2012. Reservförfarande vid T och TIR transitering. www.tulli.fi. Tillstånd krävs för användningen av reservförfarande

Kundanvisning för transitering 5/2012. Reservförfarande vid T och TIR transitering. www.tulli.fi. Tillstånd krävs för användningen av reservförfarande Kundanvisning för transitering 5/2012 www.tulli.fi Reservförfarande vid T- och TIR-transitering 7.11.2012 Reservförfarande vid T och TIR transitering Tullstyrelsen har utfärdat en föreskrift (TMD 170/010/2010)

Läs mer

Europeiska unionens råd Bryssel den 2 februari 2015 (OR. en)

Europeiska unionens råd Bryssel den 2 februari 2015 (OR. en) Europeiska unionens råd Bryssel den 2 februari 2015 (OR. en) Interinstitutionellt ärende: 2014/0353 (NLE) 17070/14 EEE 85 UD 291 RÄTTSAKTER OCH ANDRA INSTRUMENT Ärende: RÅDETS BESLUT om den ståndpunkt

Läs mer

Plan för egenkontroll av partihandel med alkoholdrycker

Plan för egenkontroll av partihandel med alkoholdrycker Plan för egenkontroll av partihandel med alkoholdrycker Egenkontrollen är en del av företagets verksamhet varmed företaget säkerställer att bestämmelserna i lagstiftningen (alkohol- och livsmedelslagen

Läs mer

Vårdval tandvård Västernorrland. Bilaga 2 Ansökan. Allmän barn- och ungdomstandvård. Version 2013-01-15

Vårdval tandvård Västernorrland. Bilaga 2 Ansökan. Allmän barn- och ungdomstandvård. Version 2013-01-15 Vårdval tandvård Västernorrland Bilaga 2 Ansökan Allmän barn- och ungdomstandvård Version 2013-01-15 1 1. Uppgifter om sökande Detta dokument ska besvaras och undertecknas av sökande. Namn på sökande Organisationsnummer:

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION BILAGA 2 PROTOKOLL II OM DEFINITION AV BEGREPPET URSPRUNGSPRODUKTER OCH METODER FÖR ADMINISTRATIVT SAMARBETE

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION BILAGA 2 PROTOKOLL II OM DEFINITION AV BEGREPPET URSPRUNGSPRODUKTER OCH METODER FÖR ADMINISTRATIVT SAMARBETE SV SV SV EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION Bryssel den 16.12.2008 KOM(2008) 857 slutlig BILAGA 2 PROTOKOLL II OM DEFINITION AV BEGREPPET URSPRUNGSPRODUKTER OCH METODER FÖR ADMINISTRATIVT SAMARBETE SV

Läs mer