Wärtsilä (monter 4 M) ABB (monter 4 G) Helsingfors stad (monter 4 Q 1)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Wärtsilä (monter 4 M) ABB (monter 4 G) Helsingfors stad (monter 4 Q 1)"

Transkript

1 Wärtsilä (monter 4 M) Wärtsilä levererar lösningar som stöder sina kunders verksamhet under produktens hela livscykel. Wärtsilä skapar bättre teknologier som gynnar såväl kunder som miljö. Detta görs med fokus på marin- och kraftverkslösningar samt därtill hörande produkter och tjänster. Wärtsilä Finland hade ifjol över 400 sommarjobbare varav största delen fanns i Vasa. Ca 20 slutarbeten görs årligen och ungefär 400 personer har hittills i år anställts inom teknik och handel. De nyanställda har olika uppgifter inom produktutveckling, projekt, planering, service, produktion, försäljning, inköp samt administration. Information om våra lediga arbetsplatser, slutarbeten och sommarjobb hittar du på Internetadressen: Ansökningsblanketten för sommarjobb finns på vår hemsida i december och januari. Ansökningstiden för sommarjobb går ut ABB (monter 4 G) ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industri. ABB-koncernen verkar i cirka 100 länder med ca medarbetare runt om i världen. ABB erbjuder årligen flera hundra sommarjobb åt studerande i Finland. I fjol anställde ABB över 800 sommarpraktikanter, varav 370 i Vasa, som studerar huvudsakligen teknik, elteknik, elektronik, datateknik, teleteknik, maskinteknik och produktionsteknik. Studeranden från olika skolor gör oss årligen ca avhandlingar inom forskning och produktutveckling. ABB Vasa söker nu försäljningsingenjörer, underhållningsmontörer, försäljningsexperter och projektingenjörer. Helsingfors stad (monter 4 Q 1) Helsingfors stad är Finlands största arbetsgivare. Socialverket har ca och hälsovårdscentralen ca 8200 anställda. Hälsovårdscentralens grunduppgift är att främja helsingforsbornas hälsa och arrangera nödvändig sjukvård. Socialverket erbjuder invånarna socialtjänster för hela livet. Vi erbjuder yrkesutbildade personer både ordinarie och visstidstjänster. För studeranden har vi praktikantplatser och sommarjobb i akut- och långvården, på psykiatriska sjukhus, i hemvården, tandvården och äldrecentra samt i servicehus och handikappservicen. Daghemmen, hälsostationerna och skol- och studenthälsovården erbjuder främst praktikantplatser.

2 Våra lediga arbetsplatser hittar du på adressen där du också kan lämna in din ansökan. Ytterligare information om socialverkets lediga arbetsplatser får du per tfn (09) eller per e-post, Information om hälsovårdscentralens lediga arbetsplatser får du på vårt servicenummer Anställarnas kontaktuppgifter finns på Vid behov hjälper vi dig hitta en tjänstebostad. Socialverkets lediga tjänstebostäder finns på nätet på adressen under rubriken Helsingin kaupungin kiinteistöviraston asuntopalvelupiste och sedan under rubriken työsuhdeasunnot. Citec (monter 4 S 1) Citecbolagen erbjuder experter på olika områden och mångsidiga tjänster för industrin. Citecs affärsidé är att ta hand om arbete som inte är våra kunders kärnverksamhet. Citec Engineering erbjuder tjänster inom planering, konstruktion och konsultering för industrin. Citec Information har specialiserat sig på teknisk dokumentation och kommunikation. Citec Environmental har specialiserat sig på miljökonsultering och har tekniskt, ekonomiskt och juridiskt kunnande. Företagens totala omsättning väntas uppgå till 44 milj. euro år 2006 och antalet anställda är 680. Citec har kontor i Finland, Sverige, Storbritannien, Indien och Kina. Citec växer hela tiden och därför finns det stort behov för nya arbetstagare, speciellt på Citec Engineering. Företaget söker mest ingenjörer inom områden för mekanik-, byggnad-, process- och dokumentation. Detta gäller även för praktik- och sommarjobb, men vi söker också arbetstagare inom andra kunskapsområden! Citec kan erbjuda praktik- och sommarjobb för sista års studerande eller de som är nästan färdiga med sina studier, eftersom vi endast kan ta studeranden som redan har arbetserfarenhet till våra projekt. Kontaktperson: Paula Juusela, tfn eller Timo Ylilauri, tfn Manpower (monter 4 B 1) Manpower hjälper dig i den förändrande arbetsvärlden. Vi rekryterar till de bästa platserna och våra konsulter söker kunniga personer till de bästa företagen. Vi intervjuar över personer årligen och över personer får arbete genom oss årligen. Vi rekryterar till kommersiella uppgifter, tekniska branscher, kundbetjäning, expert- och ledningsuppgifter. Vi rekryterar direkt till kundföretagen och har årligen 2000 sökande och största delen av projektanställningar leder till rekrytering. Vår verksamhet har vuxit varje år med 35 % från det att företaget grundades år 1997, och vi är idag en av personalbranschens största i landet.

3 På adressen hittar du Finlands största privata rekryteringsportal. Registrera dig som arbetssökande hos oss, så mångdubblar du dina möjligheter på arbetsmarknaden! Arbetskraftsbyrån (monter 3 AB 1) Tjänster som vi erbjuder arbetssökande är jobbförmedling och utveckling av jobbsöknings färdigheter. Vi erbjuder också tjänster för utveckling av arbetslivsfärdigheter, dvs arbetskraftsutbildning, arbete med lönebidrag, arbetspraktik och arbetslivsträning och rehabiliteringstjänster. Vi har även yrkes- och karriärplanering och utbildnings- och yrkesrådgivning. För nya företagare erbjuder vi startpeng och företagarutbildning. Vi sköter också om bidragstjänster: utkomstskydd för arbetslösa, lönegaranti, deltidstillägg och alterneringsledighet. Arbetsförvaltningens hemsidor är Finlands absolut mest använda nätsidor. På hemsidorna för Vasa arbetskraftsbyrå hittar du aktuell information om Vasa arbetskraftbyrås verksamhet och evenemang. Mediapex (monter 4 N 2) Vi är ett innovativt företag specialiserat på försäljning och marknadsföring. Vi är marknadsledande inom vår bransch, med 14 enheter och 300 anställda. Arbetet är tack vare dess flexibilitet lätt att anpassa till studier, som deltids arbete. Förutom intressanta arbetsuppgifter och en trevlig arbetsmiljö, betalar vi en ordentlig lön åt Dig, i medeltal 10,90 /h. Dvs med en relativt liten arbetsinsats förtjänar du en trevlig slant. Dessutom utökar du din arbetserfarenhet ytterligare. Varje vald person skolas in i arbetet, så tidigare erfarenhet eller ekonomisk/ handelsinriktad utbildning är inte nödvändig. I vårt glada gäng ryms olika personligheter. Med rätt attityd och glad framtoning kommer du långt! Du kan söka både hel- och deltidsarbete, sommararbete och praktikplatser hos oss. Under sommaren 2006 arbetade sammanlagt 20 entusiastiska sommararbetare hos oss. För tillfället har vi vid vårt Vasa kontor 30 hel- och deltidsanställda försäljningsförhandlare, och nu söker vi 5 personer till vårt team. Till nästa sommar anställer vi 25 sommararbetare. Tag kontakt med försäljningscheferna Irina Söderholm på tfn / eller Antti Hänninen tfn /

4 Vacon (monter 4 S 2) Ansökningstiden för sommarjobb på vacon börjar Till produktionen söker vi studeranden som studerar inom elbranchen. Till arbetsuppgifterna hör montering av frekvensomriktare. Rekryteringen görs i samarbete med våra samarbetspartners Adecco och Varamiespalvelu. Vi söker också sommarjobbare till tjänstemannauppgifter, bl.a. till produktutvecklingen, order hanteringen, faktureringen och till olika kontorsuppgifter. Till produktutvecklingen söker vi studeranden som gör diplomarbeten om kraftelektronik, elektronik planering, motorkontroll eller integrerade system. Fyll i din ansökan på web-adressen Du kan också lämna din ansökan om praktikplats på web-sidorna! Kontaktperson: Anu Rautava, HR Manager, tfn , Vacon grundades år 1993 ur en passion för att skapa, utveckla och tillverka unika förstklassiga frekvensomriktare i effektområdet 0,25kW - 5 MW för världsmarknaden. Vår omsättning år 2005 var 150 miljoner euro och personalantalet i medeltal 533. Vacon har 12 försäljningsbolag och 4 representaionskontorer i olika länder. Produktionen finns i Vasa och Kina. Suomen Maarakentajien Keskusliitto (monter 4 DE) Till Schaktentreprenörernas Vasa Distriktförening hör de mest betydelsefulla privata företagare och företag. Medlemsföretagens huvudsakliga verksamhetsområden är jordbyggnadsentreprenad, maskintjänst, sprängning, krossning och mobilkranverksamhet. På basen av dessa kunskaper byggs landet allt ifrån husgrunder till flygplatser, från broar till hamnar och från fjärrvärmenät till dataöverföring. Medlemsföretagens betydelsefulla specialverksamhetsområden är bl.a. bro- och banbyggnadsarbete, kabelarbete och dränering, försäljning av sten- och jordmaterial samt transport, miljöarbete och hantering av oren jord, skogsförbättringsarbete, muddring och dykningsarbete, rivnings-, underhålloch skötselarbete osv. Man kan väl säga att föreningens medlemmar behärskar allt arbete som överhuvudtaget behövs i fråga om jordbygge. Jordbyggare och annan medlemskap har synts och hörts: Våra medlemsföretagare med sina maskiner har färdats på alla vägar, uppbyggt, underhållit och omsköt dessa vägar, även över landets gränser; i Norge, Sverige, Danmark, Estland och Ryssland har man köpt vår kunskap, som naturligtvis i hela EU-områden. Schaktentreprenörernas Vasa Distriktföreningen är representant, farled och partner för jord- och vattenbyggarna till kunder, myndigheter, beslutfattare, utbildningsanstalter, media samt till samarbetsföretag och föreningar. Medlemmarna i Schaktentreprenörernas Vasa Distriktförening är framtidsfaktorer inom sitt distrikt.

5 Celectus (konferensutrymme) Celectus Ab är en bemanningsföretag, vars mål är i kundernas och arbetstagarnas framgång. Celectus erbjuder sina tjänster till företag som ser anställda som en värdefull och lönande investering. För en arbetstagare ger Celectus en möjlighet att utvecklas och att bygga sin karriär framgångsrikt i tjänsten av framgångsrika kundföretag. Celectus Oy:s kunder är bl.a.: Smart Contact Oy, Maskun Kalustetalo Oy, Päämies och Uunisepät. Om du inte har möjlighet att komma till mässan, men är intresserad. SKICKA SMS -MEDDELANDE TILL NUMRET Innehållet i meddelandet: förnamn efternamn, ort. VI KONTAKTAR DIG! Du kan också skicka en öppen ansökan till adressen Vaasan työtori Oy/VARAMIESPALVELU-YHTIÖT (monter 4 R 2) Ge din arbetserfarenhet i kunnande händer! Varamiespalvelu kopplar årligen ihop tusentals arbetare och uppdragsgivarföretag. Varamiespalvelu-Yhtiöt grundat 1988,är en företagskedja som producerar arbetskraftstjänster. Vi agerar på 60 serviceområden i Finland och Estland. I våra kundföretag arbetar dagligen över 4000 av våra arbetare och vi är branschens marknadsledare I Finland. Vi förmedlar personal till de flesta branscher till flera arbetsuppgifter. 20 % av våra arbetare binder stadigvarande arbetsförhållanden årligen med våra uppdragsgivarföretag. Mera information och öppna arbetsplatser

Västerås den 13 februari

Västerås den 13 februari Västerås den 13 februari Träffa din framtida arbetsgivare! Arrangeras av: Högvarv 2014 // 3 Konsten att maximera Högvarv - tips till dig som besöker mässan Lite osäker på hur just du får en fördel på Högvarv?

Läs mer

Näringslivsutskottets ordförande har ordet

Näringslivsutskottets ordförande har ordet Näringslivsutskottets ordförande har ordet Hej alla ingenjörer och övriga besökare! Jag vill hälsa er varmt välkomna till Ingenjörssektionens arbetsmarknadsdag 2010. Det har varit en intressant resa som

Läs mer

VÅR AMBITION VÅR ORGANISATION WWW.ACADEMICWORK.SE

VÅR AMBITION VÅR ORGANISATION WWW.ACADEMICWORK.SE Vi erbjuder personaluthyrning och rekrytering av Young Professionals - det är vår nisch och vårt expertområde. Vi hjälper företag att attrahera och rekrytera just denna målgrupp, som i dag blir mer och

Läs mer

Den nya arbetslinjen Inhyrning, omställning, rekrytering

Den nya arbetslinjen Inhyrning, omställning, rekrytering Den nya arbetslinjen Inhyrning, omställning, rekrytering Innehåll Den nya arbetslinjen: Bemanningsbranschen skapar jobb 3 Den hjälpande handen har en nyckelroll 3 Bra och fasta jobb där de behövs 4 Bemanningsbranschens

Läs mer

Från socialbidrag till arbete

Från socialbidrag till arbete Från socialbidrag till arbete Lättläst Sammanfattning Betänkande av Utredningen från socialbidrag till arbete Stockholm 2007 SOU 2007:2 Människor med ekonomiskt bistånd ska kunna få arbete Det här är en

Läs mer

E-POSTBAROMETERN 2013

E-POSTBAROMETERN 2013 E-POSTBAROMETERN 2013 Marknadschefers val av olika medier 2013 E-postmarknadsföringens nuläge, framtid och trender. Statistik från en undersökning bland svenska marknadsförare. Creating e-mail success

Läs mer

VilstaGruppen ett väl fungerande nätverk som ständigt växer

VilstaGruppen ett väl fungerande nätverk som ständigt växer Hela denna tidning är en annons från VilstaGruppen, Eskilstuna VilstaGruppen ett väl fungerande nätverk som ständigt växer www.vilstagruppen.se 2 www.vilstagruppen.se Hela denna tidning är en annons från

Läs mer

Enkätundersökning IT-pedagoger 2010/11, 2011/12, 2012/13

Enkätundersökning IT-pedagoger 2010/11, 2011/12, 2012/13 Enkätundersökning IT-pedagoger 2010/11, 2011/12, 2012/13 I maj 2014 bad vi it-pedagoger som gått hos oss de tre senaste åren att besvara en enkät om utbildningen och om den medfört några förändringar i

Läs mer

2013 Svenskt Näringsliv www.svensktnaringsliv.se Text & foto: Sören Karlsson. Foto sidan 75: Elisabeth Ohlson Wallin Form & produktion: leif.

2013 Svenskt Näringsliv www.svensktnaringsliv.se Text & foto: Sören Karlsson. Foto sidan 75: Elisabeth Ohlson Wallin Form & produktion: leif. 1 2013 Svenskt Näringsliv www.svensktnaringsliv.se Text & foto: Sören Karlsson. Foto sidan 75: Elisabeth Ohlson Wallin Form & produktion: leif.se Tryck: Ineko AB 2 3 Innehåll Inledning Farbod Rezania,

Läs mer

Årsredovisning 2014. Rätt person på rätt plats sedan 1960. Förutsättningar för lönsam tillväxt. Ett mer stabilt Proffice växer fram

Årsredovisning 2014. Rätt person på rätt plats sedan 1960. Förutsättningar för lönsam tillväxt. Ett mer stabilt Proffice växer fram Årsredovisning 2014 Rätt person på rätt plats sedan 1960» Det här är Proffice Förutsättningar för lönsam tillväxt» Hållbart samhälle hållbart arbetsliv» Proffice som investering Ett mer stabilt Proffice

Läs mer

Årsredovisning 2014. Rätt person på rätt plats sedan 1960. Förutsättningar för lönsam tillväxt. Ett mer stabilt Proffice växer fram

Årsredovisning 2014. Rätt person på rätt plats sedan 1960. Förutsättningar för lönsam tillväxt. Ett mer stabilt Proffice växer fram Årsredovisning 2014 Rätt person på rätt plats sedan 1960» Det här är Proffice Förutsättningar för lönsam tillväxt» Hållbart samhälle hållbart arbetsliv» Proffice som investering Ett mer stabilt Proffice

Läs mer

Bygg din egen framtid på säkerhetsbranschens

Bygg din egen framtid på säkerhetsbranschens Bygg din egen framtid på säkerhetsbranschens starkaste koncept Vi söker dig som vill arbeta med larm och säkerhet som egen företagare. Som metodiskt och långsiktigt vill bygga upp en stabil och lönsam

Läs mer

Personlig hjälp till nytt arbete - för tjänstemän!

Personlig hjälp till nytt arbete - för tjänstemän! Personlig hjälp till nytt arbete - för tjänstemän! Vi har bara ett mål - att hjälpa dig fram till ett nytt arbete! Vi vet att för de allra flesta är det är oerhört tungt att bli uppsagd - därför är det

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING MASKINTEKNIK DATA- & ELEKTROTEKNIK INDUSTRIELL ORGANISATION & EKONOMI BYGGNADSTEKNIK & BELYSNINGSVETENSKAP KEYNET NCC

INNEHÅLLSFÖRTECKNING MASKINTEKNIK DATA- & ELEKTROTEKNIK INDUSTRIELL ORGANISATION & EKONOMI BYGGNADSTEKNIK & BELYSNINGSVETENSKAP KEYNET NCC - M A G A S I N - NÄRINGSLIVSMÄSSAN 21 NOVEMBER 2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 3 4 5 6 7 8 PATRIK CANNMO INTEGRA FLÄKT WOODS AB COMBITECH AB SEMCON SAAB CAREER CENTER SKANSKA KONGSBERG AUTOMOTIVE AB MYRESJÖHUS

Läs mer

MÄSSPROGRAM. Sluta lek kurragömma, framtiden är här!

MÄSSPROGRAM. Sluta lek kurragömma, framtiden är här! MÄSSPROGRAM 4 februari 2011 Sluta lek kurragömma, framtiden är här! Alex Schulman Mängder med utställare Inspirationsföreläsningar CV-granskning Intervjuskola Tävlingar, Tips & Trix...och mycket mer! Huvudpartners

Läs mer

vill du utveckla dig själv och ditt företag?

vill du utveckla dig själv och ditt företag? vill du utveckla dig själv och ditt företag? Låt oss hjälpa. Svenskspråkiga utbildningsdagar, utbildningsprogram och examina Praktisk utbildning för arbetslivets krav Rastor erbjuder ett brett urval av

Läs mer

Bygg din framtid med dina kunders säkerhet som bas

Bygg din framtid med dina kunders säkerhet som bas Bygg din framtid med dina kunders säkerhet som bas Vi söker dig som vill arbeta med larm och säkerhet som egen företagare på franchisebasis 3 4 7 8 11 12 14 16 17 18 19 Vi söker dig Ge dig själv en fl

Läs mer

Hjälp till nytt jobb - via Trygghetsfonden TSL omställningsförsäkring

Hjälp till nytt jobb - via Trygghetsfonden TSL omställningsförsäkring Hjälp till nytt jobb - via Trygghetsfonden TSL omställningsförsäkring Vi har bara ett mål - att hjälpa dig fram till ett nytt arbete! Vi vet att för de allra flesta är det är oerhört tungt att bli uppsagd

Läs mer

FRANCHISING I SVERIGE 2010 I SAMARBETE MED SECURITAS DIRECT

FRANCHISING I SVERIGE 2010 I SAMARBETE MED SECURITAS DIRECT Svensk Franchise SVENSKA FRANCHISEFÖRENINGEN FRANCHISING I SVERIGE 2010 I SAMARBETE MED SECURITAS DIRECT Svensk Franchise c/o Svenska Franchiseföreningen Mässans gata 18 402 24 Göteborg telefon 031-40

Läs mer

Kan ett meningsfullt jobb få en djupare mening? www.siemens.se

Kan ett meningsfullt jobb få en djupare mening? www.siemens.se Kan ett meningsfullt jobb få en djupare mening? www.siemens.se s Var kan jag jobba utomlands utan att åka hemifrån? Hur kan jag som ekonom minska växthuseffekten? Hur får man inflytande utan att behöva

Läs mer

Hager specialisten inom elinstallation. Koncernen satsar starkt på egen produktutveckling och. och har 850 ingenjörer anställda

Hager specialisten inom elinstallation. Koncernen satsar starkt på egen produktutveckling och. och har 850 ingenjörer anställda Montage » Koncernen satsar starkt på egen produktutveckling och har 850 ingenjörer anställda för forskning och utveckling Hager specialisten inom elinstallation HAGER ELEKTRO ÄR ETT FAMILJEÄGT företag

Läs mer

ADDERAT. Ett bra affärssystem skall utveckla affären, inte bara redovisa ekonomin. Nr 1 2011. samlade erfarenheter kring IT och affärsnytta

ADDERAT. Ett bra affärssystem skall utveckla affären, inte bara redovisa ekonomin. Nr 1 2011. samlade erfarenheter kring IT och affärsnytta ADDERAT samlade erfarenheter kring IT och affärsnytta Nr 1 2011 Ett bra affärssystem skall utveckla affären, inte bara redovisa ekonomin Företaget Elga, en av Nordens ledande aktörer inom tillsatsmaterial

Läs mer

Välkommen till Proffice.

Välkommen till Proffice. Årsöversikt 2011 2 Årsöversikt 2011 Välkommen till Proffice. 4 6 VD har ordet På god väg mot visionen att vara det mest framgångsrika bemanningsföretaget i Norden. Om proffice Vi är ett av Nordens största

Läs mer

PERSONALHANTERING startaeget.fi och Christian Mikander (1/20) 12.10.2006

PERSONALHANTERING startaeget.fi och Christian Mikander (1/20) 12.10.2006 PERSONALHANTERING startaeget.fi och Christian Mikander (1/20) 12.10.2006 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Betydelsen av personalhantering... 3 1.1 Olika anställningsförhållanden... 3 2. Anställning av medarbetare...

Läs mer

Nu är de här De vill ha dig Det är din framtid

Nu är de här De vill ha dig Det är din framtid Nu är de här De vill ha dig Det är din framtid Systemvetardagen 2006 Fredagen den 3 mars kl 10-16 i Forum, Kista Projektledaren har ordet och vilken typ av kompetens de är ute efter så du kan matcha deras

Läs mer

Goda kort i arbetslivet. En lärobok i arbetssökning för utexaminerade på andra stadiet

Goda kort i arbetslivet. En lärobok i arbetssökning för utexaminerade på andra stadiet Goda kort i arbetslivet En lärobok i arbetssökning för utexaminerade på andra stadiet Goda kort i arbetslivet - En lärobok i arbetssökning för utexaminerade på andra stadiet Författare: Vesa Malinen, Mikko

Läs mer

2010/2011 - UTBILDNINGSINSPIRATION FÖR DIG SOM ÄR LEDARE OCH CHEF

2010/2011 - UTBILDNINGSINSPIRATION FÖR DIG SOM ÄR LEDARE OCH CHEF 2010/2011 - UTBILDNINGSINSPIRATION FÖR DIG SOM ÄR LEDARE OCH CHEF Har du planerat in dina sex utbildningsdagar? Snittarbetstagaren i Sverige får sex betalda utbildningsdagar per år av sin arbetsgivare.

Läs mer

Från hopplöst projekt till succé!

Från hopplöst projekt till succé! Nyhetsbrev för näringslivet Sveriges vackraste? NYHETSBREv SEPTEMBER 2009 Från håbo marknads ab SKÖLDVÄGEN 2 746 50 Bålsta håbo kommun informerar BO STATISTIK OM HÅ KOMMUN Håbo i siffror 14st 24st 2,8%

Läs mer

Hindrande och underlättande faktorer vid rekrytering av personer med funktionsnedsättning i offentliga verksamheter

Hindrande och underlättande faktorer vid rekrytering av personer med funktionsnedsättning i offentliga verksamheter Hindrande och underlättande faktorer vid rekrytering av personer med funktionsnedsättning i offentliga verksamheter Rapporten är skriven av Emelie Rydberg, projektledare för De Offentliga Arbetsgivarnas

Läs mer

söka jobb Konsten att Konsten att söka jobb (PDF-version) 1

söka jobb Konsten att Konsten att söka jobb (PDF-version) 1 Konsten att söka jobb (PDF-version) 1 Konsten att söka jobb Teknikens Akademikerförbund TEK Redaktörer: Kalle Rasinmäki, Juha Simell, Sari Taukojärvi, Niina Rajakangas Översättning: Martin Evers ISBN 952-5005-55-0

Läs mer