Nr 2 Juni HSBs brf Tellus, HSB-kontoret Sleipnervägen 115, HANDEN , fax (Administration och förvaltning).

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nr 2 Juni 2009. HSBs brf Tellus, HSB-kontoret Sleipnervägen 115, 136 42 HANDEN 785 30 70, fax 777 81 06 (Administration och förvaltning)."

Transkript

1 Nr 2 Juni 2009 Viktiga telefonnummer och webbsida brf.tellus@brftellus.se Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet 2:a torsdagen i månaden kl 18:00-19:00, dock ej under sommaren HSBs brf Tellus, HSB-kontoret Sleipnervägen 115, HANDEN , fax (Administration och förvaltning). HSB Kundservice/Felanmälan Du kan även gå in på Under rubriken tjänster finner Du rubriken Felanmälan via webb/teknisk förvaltning. Klicka där. Välj namnet på Din bostadsrättsförening och gör därefter Din anmälan. Störningsjour Anticimex Skadedjursbekämpning (kostnadsfri hjälp) Uppge försäkringsnummer *1, Brandkontoret Hissjouren HSB Jour (vid akuta fel som inte kan vänta till vardagen därpå) Nästa nummer av Satelliten utkommer under september Du är alltid välkommen med Dina textbidrag eller synpunkter till redaktionen för Satelliten via Föreningsexpeditionen, Lejonets gata 383, Haninge styrelsen@brftellus.se Vill Du ha med något i nästa nummer av Satelliten är sista dag för inlämning av material den 31 augusti Viktiga telefonnummer Rapport ifrån årsstämman Presentation av styrelsen Bostadsrättstillägg för alla 2010 Energiprojektet Häng inte på onödigt i nyckeltuben Målning av balkonger på gång! Grannsamverkan Hjälp till självhjälp! Parabolen på insidan av balkongen Tillstånd behövs! ROT-arbeten? Varning värmerör i golvet Kameraövervakning i garage och grovsohus! Sorterings-skolan Var sak på sin plats! Trivselklubben anordnar träffar på måndagar Grillning på balkongen? använd föreningens grillplatser! Gårdsfest i höst? Trevlig sommar Föreningslokal finns på Lejonets gata 383, för privata tillställningar av familjekaraktär. Hyra 150:- per 12-timmarspass ( , ). Debiteras via din hyresavi. För visning och frågor, Jenny Ringström, eller mail jenny. ringstrom@brftellus.se. För webb-bokning Kontakta micke.andersson@brftellus.se för användaruppgifter. Bokning kan även ske via HSB, , fax Bastu finns på Lejonets gata 384. Kostnad 30:- per besök. Debiteras på din hyresavi. För visning och frågor, tv Mikael Andersson Elektronisk bokningstavla finns innanför dörren på kv plan. Använd din APTUS-bricka. Den både öppnar dörren och används för bokning av tid. För webb-bokning Kontakta micke.andersson@brftellus.se för användaruppgifter. Träningslokal finns på Lejonets gata 385. Kostnad 700:-/år. Debiteras på din hyresavi. För behörighet ring HSB , eller Mikael Andersson För visning och frågor om gymmet, Jimmy Åbom Använd din APTUS-bricka. Den öppnar dörren.

2 Rapport från årsstämman den 23 april 2009 Föreningsstämman hölls torsdagen den 23 april 2009, kl i Brandbergsskolan. Vi behandlade årsredovisningen för tiden 1 januari december Efter revisorernas granskning och efter sedvanlig genomgång på stämman, godkändes styrelsens årsredovisning för 2008, och styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Motioner Sex motioner med olika frågeställningar hade inkommit till stämman. Hela motionerna och hela förslagen till svar till stämman från styrelsen finns intaget i årsredovisningen för Men i korthet behandlades följande: En fråga gällde om man kan ha en punkt med övriga frågor på stämman, men det gick inte av formella skäl. En motionär undrade om det är möjlighet till prylbyte i soprummen, men utrymmena är inte avsedda för det. En annan motionär föreslog ett diskussionsforum i brf Tellus via internet, men intresset fanns inte för det. En motion föreslog bla att införa ett elektroniskt bokningssystem i samtliga tvättstugor. Ett prov finns på Tvillingarnas gata 302, men styrelsen önskade utvärdera det och lyssna med berörda medlemmar innan det är dags för ytterligare beslut i frågan. En motion förespråkade att vi rent fysiskt motionerar mer, vilket är en fråga för den enskilde medlemmen. Avslutningsvis behandlades frågan om ett förstärkt försäkringsskydd via ev kollektivt bostadsrättstillägg. Detta beslutades att genomföra from (Se separat artikel). Stämman ansåg sammanfattningsvis motionerna vara besvarade enligt styrelsens förslag som varit utskickat. Förtroendevalda vid stämman Vid valen till styrelsen skedde några förändringar. Enligt valberedningens förslag omvaldes Lars-Göran Svensson och Mikael Andersson för två år, samt nyvaldes Lars Vigedal och Jimmy Åbom för två år, som ordinarie ledamöter på två år. Som suppleanter på ett år nyvaldes Stefan Kapiev och Jenny Ringström. Styrelsen vill även passa på att tacka Iliana Vakanova för hennes förtjänstfulla arbete i styrelsen. Illiana har under året flyttat från föreningen. Styrelsen vill även skänka sina och föreningens tankar till Bengt Pettersson som gått bort på självaste julaftonen Det är nämligen utöver mycket annat positivt som skett under åren i brf Tellus just Bengt som är upphovsman till att vi varje år bjuder in till ett gemensamt julfirande för dem som önskar på temat: Sitt inte ensam i jul! Övriga förtroendevalda Erik Andersson omvaldes som föreningsvald revisor på ett år och som revisorssuppleant omvaldes Matti Grüner. Även valberedningen valdes om på ett år, bestående av Hans Thunström, Mattias Laestander och Monica Ljuslund. Hela styrelsens sammansättning, samt förtroendevalda ser Du på nästa sida. Styrelsen tackar, sist men inte minst, för den trevliga stämmokvällen, samt för Ert förtroende till oss att få leda föreningen. Varmt tack! Styrelsen för HSB brf Tellus genom Frans Ibsen Ordförande

3 Här är styrelsen efter föreningsstämman den 23 april 2009 Frans Ibsen...ordförande, ekonomiansvarig Mikael Andersson...vice ordförande Petra Söderlund...sekreterare Björn Nilsson...ledamot Lars-Göran Svensson...ledamot Lars Vigedal...ledamot Jimmy Åbom...ledamot Conny Bokvist... ledamot utsedd av HSB Stefan Kapiev...suppleant Jenny Ringström...suppleant Bo Widerdal...suppleant utsedd av HSB Revisorer Erik Andersson...ordinarie Matti Grüner...suppleant Valberedning Hans Thunström...sammankallande Mattias Laestander Monica Ljuslund HSB Felanmälan via Webb Du kan felanmäla hos HSB Kundservice , men Du kan även gå in på HSBs hemsida www. hsb.se/stockholm Under rubriken tjänster finner Du rubriken Felanmälan via webb/teknisk förvaltning. Klicka där. Välj namnet på Din bostadsrättsförening och gör därefter Din anmälan.

4 Bostadsrättstillägg Stärkt försäkringsskydd införs för alla from 2010 När man har bostadsrätt är det viktigt att inte bara ha hemförsäkring. Man måste även skaffa sig ett skydd för de delar i lägenheten som man har underhålls- och reparationsansvar för enligt stadgarna dvs kombinera sin hemförsäkring med ett bostadsrättstillägg. Vid föreningsstämman den 23 april 2009 beslutades att införa ett kollektivt bostadsrättstillägg i föreningen from som ett stärkt försäkringsskydd. Styrelsen kommer därför att handla upp 2010 års fastighetsförsäkring så att varje medlem from även omfattas av ett bostadsrättstillägg som extra försäkringsskydd för sin lägenhet. Att tänka på! Vanlig hemförsäkring behövs! Utöver bostadsrättstillägget är det mycket viktigt att var och en har en vanlig hemförsäkring som tex täcker lösöre, d.v.s. möbler och bohag i bostaden, ansvar osv, osv. Du kan ha hemförsäkringen i vilket bolag du vill, men kontrollera gärna premien hos IF när du gör prisjämförelser. Där finns det nämligen en särskilt förmånlig försäkring för HSB-medlemmar. Har du inte något bostadsrättstillägg idag, så är det också klokt att komplettera din vanliga hemförsäkring med det tom Energiprojektet - Lägesrapport Tillträde för energiprojektet gäller alla! EMA Lundberg har fått styrelsens uppdrag att hjälpa oss med att förverkliga det sk Energiprojektet. En mycket viktig miljösatsning i vår förening, som syftar till att både förbättra komforten i lägenheterna och långsiktigt minska våra energikostnader. Projektet går hittills som planerat Styrelsen vill passa på att så här långt tacka alla medlemmar för er medverkan genom att lämna tillträde på de tider som våra entreprenörer har behövt utföra åtgärder. Detta projekt fungerar dock inte fullt ut om inte alla medlemmar lämnar tillträde. Det medför också extrakostnader om man inte samarbetar. Om inte tillträde lämnas på aviserad tid, så får nämligen berörd medlem stå för de extrakostnader som uppstår. Och styrelsen hoppas verkligen att det inte skall behöva gå så långt i någon lägenhet att styrelsen tvingas tillkalla Kronofogde och Låssmed på medlemmens bekostnad för att fullfölja. Håll ögonen öppna efter aviseringar i brevlådan!

5 Nyckeltuben i dörren Häng inte på för mycket prylar på nyckelknippan! För att underlätta tillträde när du inte kan vara hemma, finns systemet med nyckeltub i lägenhetsdörren. Vi vill dock be Dig som hängt på tex öl-öppnare och prydnadssaker på nyckelknippan i tuben, att ta bort sådant onödigt. Problemet är att nyckelknippan ej går att få ut genom tuben för serviceteknikern. Då blir ju heller inte jobbet gjort. Av säkerhetsskäl skall nyckeln aldrig förvaras permanent i tuben. Målning av balkongpartier Aktuellt efter sommaren! När det gäller underhåll av fastigheterna är det dags 2009 att måla om fönsterpartierna på balkongerna. Arbetet är i skrivande stund under upphandling och du kommer att få separat avisering om det. Håll ögonen öppna efter avisering med närmare information i slutet av sommaren.

6 Grannsamverkan Kontakta polisen om något verkar misstänkt! Så här i sommartider är det viktigt att vi alla hjälps åt så att vi inte lämnar öppet för tjuven. Vet du att grannen är bortrest, men att det sticker upp post eller reklam ur brevlådan. Hjälp då till att stoppa ned den ordentligt i brevinkastet. Försök att hjälpas åt och försök komma överens med dina grannar om att ni ringer varandra om det skulle uppstå något problem. Det är också viktigt att någon tittar till tex kranar och avlopp om man är bortrest en tid. Om du ser något som inte verkar vara riktigt som det skall, anmäl till polisen. Ring polisen på telefon och anmäl. Även om många inbrott aldrig klaras ut, är det viktigt att anmäla alla inbrott till polisen. Polisen har då lättare att lägga pussel och Du ökar sannolikt chansen att brottet klaras ut. Viktigt är också att polisens resurser sammanhänger med inkomna anmälningar. Ingen statistik = inga brott = inga poliser!

7 Parabolen på insidan av balkongen Tillstånd krävs! För att få ha parabolantenn monterad måste man ha styrelsens tillstånd man måste dessutom teckna ett avtal om underhålls- och ansvarsfrågan. Ett tillstånd förutsätter dock att parabolen är monterad enligt föreningens regler. Som vi meddelat tidigare i vår medlemstidning Satelliten får parabolantenner endast monteras på balkongen enligt föreningens anvisningar, dvs utan fasta infästningar, absolut ej monterat i räcket och får inte till någon del sticka utanför balkongräcket. En parabolantenn får alltså absolut inte monteras på husets fasad. Skälet till detta är att paraboler förfular husen och kan skapa skador om de är felmonterade. Men trots att vi meddelat detta har fortfarande några medlemmar sina paraboler felplacerade. Kontakta HSB om du saknar tillstånd Rätta till ev felmonteringar! Om du inte har tecknat avtal och fått godkänt angående parabolinstallationen av styrelsen skall du omgående ta kontakt med HSB-kontoret i Handen De hjälper dig då med förutsättningarna för ett parabolavtal. Om du dessutom känner med dig att din parabol är en av dem som inte är rätt monterad måste du omgående rätta till det. Kontroll av parabolerna kommer att ske inom den närmaste tiden. Om man som medlem inte rättar sig efter föreningens regler frivilligt, så tvingar man bostadsrättsföreningen att vidta rättsliga åtgärder. Det betyder i klartext: Jurist och kronofogde som på medlemmens bekostnad ser till att ta bort parabolen. Öppet- och telefontider på HSB Förvaltningskontor Sleipnervägen 115, HANDEN Tel , fax maj - 15 september Måndag Torsdag samt Fredag Vid akuta fel under helgerna, som inte kan vänta till vardagen därpå, HSB Jouren

8 ROT-arbeten? Varning Värmerör i golv under dörrtrösklarna! Vi kan inte varna nog, och upprepar därför denna viktiga varning! Om du tex står i begrepp att renovera din lägenhet och kanske använda ROT-avdrag, så gäller största försiktighet! Speciellt vid läggning av nytt golv eller montering av dörrtrösklar eller sk handikapptrösklar. Detta beror på att värmerören mellan de olika rummen går i golvet (under trösklarna) och ut och in genom dörrhålen mellan rummen och inte utefter ytterväggarna! Du kan därför inte skruva eller spika nedåt i golvet. Risken för vattenskador är uppenbar! Därför kan Du inte heller skruva fast underlag hur som helst i golvet om Du tex skulle vilja lägga klinkers i något rum. Om Du förorsakar vattenskador är det Du själv som är ansvarig och får stå för kostnaden. Om Du anlitar hantverkare är det på Ditt ansvar att Du även informerar dem om att det absolut inte går att skruva eller spika i golven, om man inte först har tagit reda på var värmerören går i golvet. Kameraövervakning i garaget och grovsoprummet För vår trygghets skull har kameraövervakning installerats i garagen. Det är viktigt att Du som har behörigt tillträde till garaget skall känna till det. Skyltning har även gjorts så att ev objudna gäster får klart för sig att de inte är ostörda. Även grovsoprummet har försetts med kameraövervakning för att komma till rätta med att inte fel saker kastas i containern. OBS! Grovsopcontainern får endast användas för att kasta bohag man vill bli av med ifrån lägenheten, bortsett ifrån det som man måste källsortera som elektronik mm. Du är skyldig att förvissa dig om att det finns plats i containern finns innan du slänger ditt skräp. Dom som inte sköter sig i grovsoprummet blir debiterade den kostnad som uppstår för att städa. Se även separat artikel på nästa sida Sopsorteringsskolan.

9 Sorterings-skolan Var sak på sin plats! Allt fler bostadsföretag tar bort grovsophanteringen, men ännu så länge har vi kvar vår grovsopcontainer vid vändplanen i garaget och våra tre miljöhus ute i området. Men om vi skall kunna ha kvar grovsopcontainern och våra miljöhus, så måste alla sortera och lägga rätt sak på rätt plats. Och allt kan inte heller kastas i våra miljöhus! Vissa saker måste man se till att lämna på annat håll. Sorteringskärl finns i miljöhusen för: Nya märkningar av kärlen har skett, och nytt avtal med SRV om hämtning är på gång. Det som sorteras i miljöhusen är 1. Tidningar och returpapper. 2. Brännbart avfall. 3. Icke brännbart avfall. 4. Färgavfall (Obs nyhet sedan V24) 5. Elektronikavfall. 6. Glödlampor,lågenergilampor och lysrör samt småbatterier. 7. Glaslaskor och burkar (Obs nyhet kommer troligen igång V27) 8. Uppställningsplats för gamla vitvaror finns För den som är intresserad kommer mera info snart på hemsidan Det som mera är nytt är att dom returglas igloo som idag finns utanför miljöhusen tas bort och ersätts med kärl inne i miljöhuset detta gäller miljöhus Saturnus och Jupiter detta finns redan i Venus. Kameraövervakning av miljöhusen kommer ske inom kort, byte av samtliga brickor till miljöhusen och utdelning av sopsorteringsinfo i samband med utdelningen av nya brickorna. Grovsoprum finns för: Brännbara grovsopor, dvs i princip det som är bohag i en lägenhet med undantag för sådant som måste källsorteras. Du får också kasta kartonger, som givetvis också skall slås ihop ordentligt. Detta får du inte kasta i föreningens återvinning Se i första hand till att lämna in de förbrukade varorna till leverantören när du köper nytt. >>>> Här är exempel på vad du absolut inte får kasta i grovsopcontainer eller miljöhus: Miljöfarligt avfall som, kemikalier osv Byggavfall tex från lägenhetsrenovering Bildäck Bilbatterier Vitvaror (får dock ställas i miljöhusen) Var sak på sin plats Vi har en stor bekvämlighet som har våra sopnedkast kvar. Men sopnedkasten är bara till för brännbara och komposteringsbara hushållssopor. Vi har också en omfattande service på nära håll genom vårt grovsoprum och våra miljöhus. Det är styrelsens förhoppning att vi alla fortsätter att hjälpas åt att sortera våra sopor som det är avsett. Ju bättre vi sköter sorteringen, ju längre får vi ha kvar bekvämligheten med sopnedkast och servicen att kasta sopor i miljöhuset och grovsophuset. Vi kommer säkert att återkomma i denna fråga, men vi önskar avslutningsvis för denna gång att alla nu tycker att det är lite roligare att sortera och att vi på så sätt tillsammans blir mer rädda om vår miljö. Är du osäker på hur du skall sortera så ring SRVs kundservice eller mejla till SRV: kundservice@srv-atervinning.se Lycka till!

10 Trivselklubben anordnar träffar varje måndag i föreningens lokal på Lejonets gata 383. Kl är det Qigong och är det kaffe och kortspel. Första torsdagen i varje månad kl är det kaffe och tillbehör, samt ev någon utflykt. Se närmare på anslag på dörren på Lejonets gata 383. Välkommen efter sommaruppehållet! Grilla på balkongen? Matlagning utan öppen eld okay! Styrelsen har fått frågan angående vilka regler som gäller för grillning på balkongen. Det styrelsen i första hand rekommenderar angående grillning, är att du som önskar använder våra grillar som finns på olika platser på våra gårdar. Det som gäller, annars för grillning på balkongen som vi skrivit om i tidigare nummer av Satelliten är sammanfattningsvis att matlagning utan öppen eld är okay. Alltså absolut ingen öppen låga med tex gasolgrill eller användning av grillkol. Detta givetvis av brandskäl och för att undvika matos till grannarna. Trevlig grillsommar! Behöver Du Din P-plats? Flera står på kö nu Vi har en längre tid haft brist på lediga P-platser. Om Du hyr P-plats eller garage och vet med Dig att Du inte längre behöver bilplatsen? - tag då kontakt med HSB, , så ordnar de med upphörande av platsen samtidigt som Du hjälper någon som står på tur i kön. 10

11 Gårdsfest i höst? Vi behöver din hjälp! Vår bostadsrättsförening har nyligen varit med i arrangemanget för Brandbergsfestivalen, som vi hoppas att många av föreningens medlemmar var med på. Men vad sägs om en egen gårdsfest i vår förening i höst? Vår bostadsrättförening, HSB brf Tellus, firar nämligen 40 år som inflyttad förening och det vore väl trevligt att fira? Vill du vara med och hjälpa styrelsen att ordna en höstfest så ber vi dig kontakta Mikael Andersson på mejl: micke.andersson@brftellus.se eller på mobil Prata gärna med dina vänner i föreningen, och dra dig inte för att höra av dig! Bästa hälsningar Styrelsen Håll dig uppdaterad på vår egna hemsida! Här finns det mesta som du behöver veta om föreningen. 11

12 Styrelsen önskar alla medlemmar en solig och trevlig sommar! 12

Nr 3 september 2009. HSB ServiceCenter Förvaltning och Felanmälan E-post:servicecenter@stockholm.hsb.se 08-785 35 00

Nr 3 september 2009. HSB ServiceCenter Förvaltning och Felanmälan E-post:servicecenter@stockholm.hsb.se 08-785 35 00 Nr 3 september 2009 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.se brf.tellus@brftellus.se Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet 2:a torsdagen i månaden kl 18:00-19:00 HSB ServiceCenter Förvaltning

Läs mer

God Jul & Gott Nytt År!

God Jul & Gott Nytt År! Nr 4 December 2009 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.se brf.tellus@brftellus.se Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet 2:a torsdagen i månaden kl 18:30-20:00 HSB ServiceCenter Förvaltning

Läs mer

Nr 3 oktober 2008. HSBs brf Tellus, HSB-kontoret Sleipnervägen 115, 136 42 HANDEN 785 30 70, fax 777 81 06 (Administration och förvaltning).

Nr 3 oktober 2008. HSBs brf Tellus, HSB-kontoret Sleipnervägen 115, 136 42 HANDEN 785 30 70, fax 777 81 06 (Administration och förvaltning). Nr 3 oktober 2008 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.net brf.tellus@ownit.nu Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet under andra torsdagen i månaden kl 18.30 12.00 med början 2008-10-09.

Läs mer

glad och solig sommar! alla boende tillönskas en

glad och solig sommar! alla boende tillönskas en Nr 2 juni 2008 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.net brf.tellus@ownit.nu Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet under första torsdagen i månaden kl 18.00 19.00 med början 2008-09-11

Läs mer

se sid 7! Nr 4 december 2008 HSBs brf Tellus, HSB-kontoret Sleipnervägen 115, 136 42 HANDEN 785 30 70, fax 777 81 06 (Administration och förvaltning).

se sid 7! Nr 4 december 2008 HSBs brf Tellus, HSB-kontoret Sleipnervägen 115, 136 42 HANDEN 785 30 70, fax 777 81 06 (Administration och förvaltning). Nr 4 december 2008 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.net brf.tellus@ownit.nu Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet under andra torsdagen i månaden kl 18.00 19.00. HSBs brf Tellus,

Läs mer

Nr 1 mars/april 2009. HSBs brf Tellus, HSB-kontoret Sleipnervägen 115, 136 42 HANDEN 785 30 70, fax 777 81 06 (Administration och förvaltning).

Nr 1 mars/april 2009. HSBs brf Tellus, HSB-kontoret Sleipnervägen 115, 136 42 HANDEN 785 30 70, fax 777 81 06 (Administration och förvaltning). Nr 1 mars/april 2009 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.se brf.tellus@brftellus.se Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet under andra torsdagen i månaden kl 18.00 19.00 HSBs brf Tellus,

Läs mer

Styrelsen önskar alla en trevlig höst! Vi behöver en ansvarig för vårt gym!

Styrelsen önskar alla en trevlig höst! Vi behöver en ansvarig för vårt gym! Nr 3 oktober 2007 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.net brf.tellus@ownit.nu Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet första torsdagen i månaden kl 18.30 20.00. HSBs brf Tellus, HSB-kontoret

Läs mer

I detta nr bl a: Styrelsen önskar alla medlemmar en. Nr 1 mars 2008

I detta nr bl a: Styrelsen önskar alla medlemmar en. Nr 1 mars 2008 Nr 1 mars 2008 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.net brf.tellus@ownit.nu Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet första torsdagen i månaden kl 18.30 20.00. HSBs brf Tellus, HSB-kontoret

Läs mer

I detta nr bl a: Styrelsen önskar alla medlemmar en. Nr 4 december 2007

I detta nr bl a: Styrelsen önskar alla medlemmar en. Nr 4 december 2007 Nr 4 december 2007 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.net brf.tellus@ownit.nu Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet första torsdagen i månaden kl 18.30 20.00. HSBs brf Tellus, HSB-kontoret

Läs mer

Trevlig sommar! Styrelsen önskar alla en. Nr 2 juni 2007

Trevlig sommar! Styrelsen önskar alla en. Nr 2 juni 2007 Nr 2 juni 2007 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.net brf.tellus@ownit.nu Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet första torsdagen i månaden kl 18.30 20.00. OBS! sommarstängt. Öppnar

Läs mer

Nr 1 mars 2007 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.net brf.tellus@ownit.nu Föreningsexpedition HSBs brf Tellus, HSB-kontoret En Glad

Nr 1 mars 2007 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.net brf.tellus@ownit.nu Föreningsexpedition HSBs brf Tellus, HSB-kontoret En Glad Nr 1 mars 2007 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.net brf.tellus@ownit.nu Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet första torsdagen i månaden kl 18.30 20.00 HSBs brf Tellus, HSB-kontoret

Läs mer

Bostadsrättföreningen BALDER. Årsredovisning för verksamhetsåret 2012-05-01-2013-04-30

Bostadsrättföreningen BALDER. Årsredovisning för verksamhetsåret 2012-05-01-2013-04-30 Bostadsrättföreningen BALDER Årsredovisning för verksamhetsåret 2012-05-01-2013-04-30 HSB bostadsrättsförening Balder i Haninge K A L L E L S E Medlemmarna i HSB Bostadsrättsförening BALDER i Haninge kallas

Läs mer

Välkommen till Brf. Nattsländan!

Välkommen till Brf. Nattsländan! Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Välkomstbrev - version 1.2 2019-01-10 Sid 1 (5) Välkommen till Brf. Nattsländan! Vi vill hälsa dig varmt välkommen som medlem till bostadsrättsföreningen

Läs mer

www.brftellus.se Hitta rätt i HSBs brf Tellus Vår bostadsrättsförening

www.brftellus.se Hitta rätt i HSBs brf Tellus Vår bostadsrättsförening Spara denna årsredovisning, den tillhör lägenheten och du kan behöva den vid försäljning och kontakt med din bank. Hitta rätt i HSBs brf Tellus Vår bostadsrättsförening 2016 www.brftellus.se Översiktskarta

Läs mer

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Söderbysjön!

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Söderbysjön! Välkommen till Bostadsrättsföreningen Söderbysjön! Varmt välkommen till vår förening! Vi hoppas att du ska trivas här hos oss! Här har vi samlat lite information som vi tror att du kan ha nytta av som

Läs mer

I samband med årsmötet finns även möjlighet att ställa frågor till styrelsen. Inkomna motioner skall behandlas av stämman.

I samband med årsmötet finns även möjlighet att ställa frågor till styrelsen. Inkomna motioner skall behandlas av stämman. Inbjudan Föreningens årsstämma kommer i år att hållas på Mornington Hotell, Norrbyvägen 30, Tisdagem den 21 Maj 2018. Det kommer att vara affischerat i entrén. Konferenslokalen är högst upp! Agenda för

Läs mer

Så här har vi det i vår förening

Så här har vi det i vår förening 1 Så här har vi det i vår förening Bostadsrättsföreningen Stenhällen började byggas 1988 och i oktober samma år flyttade de första medlemmarna in. I dag består föreningen av 146 bostadsrättslägenheter

Läs mer

Välkommen till BRF Ekensbergs udde

Välkommen till BRF Ekensbergs udde Välkommen till BRF Ekensbergs udde (Flygfoto Stockholm/Nils-Åke Siversson, Stockholmskällan) Bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde Varmt välkommen till bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde. När man

Läs mer

Vi på Berget. Under våren har styrelsen fortsatt arbetet med att förbättra i föreningen. SRV levererar nya sopbehållare: 27 aug

Vi på Berget. Under våren har styrelsen fortsatt arbetet med att förbättra i föreningen. SRV levererar nya sopbehållare: 27 aug Informationsblad nr.2 & 3 Aug 2015 Vi på Berget I detta nummer Första sidan Styrelsen informerar Viktiga datum 2015 Sortering av matavfall Sid 2 Bergets dag Ansvarsområden Sid 3-4 Stämmoprotokoll 2015

Läs mer

Nyheter och information till dig som bor i HSB Brf Vingen i Skarpnäck Nr. 2017/7

Nyheter och information till dig som bor i HSB Brf Vingen i Skarpnäck Nr. 2017/7 Flygbladet Nyheter och information till dig som bor i HSB Brf Vingen i Skarpnäck Nr. 2017/7 Foto: Cathis Neidenmark Deltog du i Vingens enkät för någon månad sedan? Du kan läsa mer om resultatet på sidan

Läs mer

BRF TIMOTEJEN

BRF TIMOTEJEN BRF TIMOTEJEN 2011-03-14 VAD ÄR EN BOSTADSRÄTTSFÖRENING? En bostadsrättsförening (brf) är en ekonomisk förening en sorts bostadsföretag med syfte att upplåta lägenheter med bostadsrätt, på obestämd tid.

Läs mer

www.brftellus.se Hitta rätt i HSBs brf Tellus Vår bostadsrättsförening

www.brftellus.se Hitta rätt i HSBs brf Tellus Vår bostadsrättsförening Spara denna årsredovisning, den tillhör lägenheten och du kan behöva den vid försäljning och kontakt med din bank. Hitta rätt i HSBs brf Tellus Vår bostadsrättsförening www.brftellus.se Översiktskarta

Läs mer

BRF Islandet Adolf. Information till medlemmar. Dokumentet är senast uppdaterat 2013-09-27

BRF Islandet Adolf. Information till medlemmar. Dokumentet är senast uppdaterat 2013-09-27 BRF Islandet Adolf Information till medlemmar Dokumentet är senast uppdaterat 2013-09-27 Välkommen som medlem i bostadsrättsföreningen Islandet Adolf! Vi hoppas att ni kommer att trivas i fastigheten och

Läs mer

Levertinsgatan 1, Stockholm Kontakt Tommy Sörstrand tel e-post

Levertinsgatan 1, Stockholm Kontakt Tommy Sörstrand tel e-post VÄLKOMSTBREV Grattis till din nya lägenhet och välkommen till Brf Kristinebergsstrand! Vi hoppas att du ska trivas hos oss. Här kan du läsa om vad som är viktigt att tänka på och bra att känna till, som

Läs mer

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL:

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: ---------------------- Välkommen som ny medlem i Svenska Folkbyggens Bostadsrättsförening nr 3 i Stockholm. För att samla information som kan vara

Läs mer

Föreningsmeddelande. Jakobsberg 2010-02-12

Föreningsmeddelande. Jakobsberg 2010-02-12 Brf Loket Föreningsmeddelande Jakobsberg 2010-02-12 Föreningsstämma / Motioner Årets stämma hålls preliminärt den 7 juni. Kallelse till stämman kommer att delas ut i maj månad, men redan nu kan du börja

Läs mer

Sta~eliusbladet. Nr2. En tidig höstbild som Janene Brandt tagit utanror Hg 49-51. Medan vi sover skapa spindlar konst!

Sta~eliusbladet. Nr2. En tidig höstbild som Janene Brandt tagit utanror Hg 49-51. Medan vi sover skapa spindlar konst! Sta~eliusbladet 2015 Nr2 Ansvarig ulgivare: KedaIdör.: ADita LjungsIrom,. Hg 47 Medan vi sover skapa spindlar konst! En tidig höstbild som Janene Brandt tagit utanror Hg 49-51 Öppet hus på expeditionen

Läs mer

ORDNINGSREGLER för Brf. GLÄDJEN VILUNDA UPPLANDS VÄSBY.

ORDNINGSREGLER för Brf. GLÄDJEN VILUNDA UPPLANDS VÄSBY. ORDNINGSREGLER för Brf. GLÄDJEN VILUNDA UPPLANDS VÄSBY. Huvudregel Hyresgäster och Bostadsrättsinnehavare med familjer, gäster och inneboende skall leva och vara på ett sådant sätt att ingen störs eller

Läs mer

Information från Brf Trädgårdsstaden

Information från Brf Trädgårdsstaden Infoblad nr 1, februari 2015 Nu har julen passerat och vi har fått lite snö och kyla. Även vintern kan ha sin tjusning, bifogad bild togs en kväll när nysnön lagt sig. Vi ser fram mot en vårvinter med

Läs mer

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande.

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande. Vi som bor i Bostadsrättsföreningen (Brf) Sillgrisslan är delägare och äger tillsammans föreningen. Föreningens kostnader blir dina kostnader. Allt vi kan påverka för att öka trivseln i föreningen leder

Läs mer

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer

Senast reviderad: 2013-03

Senast reviderad: 2013-03 Välkomna till Vi vill hälsa dig välkommen som medlem till Brf Trädgården i Karlstad och hoppas att du kommer trivas här. Här kommer information som varje medlem bör känna till. Är det något du funderar

Läs mer

Ordningsregler för Brf Assessorerna

Ordningsregler för Brf Assessorerna Ordningsregler för Brf Assessorerna Det här bör du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Att bo i en bostadsrätt innebär gemensamt ansvar. Som medlem och hyresgäst i föreningen har du

Läs mer

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II Telefon: 0725-425 339 Post till styrelsen i brevlåda 16D Hemsida: www.soltorpet2.se Detta informationsblad är avsett att tillhöra Din lägenhet. Det finns att ladda ner från

Läs mer

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Trivselregler 2015-05-07 Sid 1 (5) Sid 1 (5) Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Styrelsen har satt ihop några enkla trivselregler för

Läs mer

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel.

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel. TRIVSELREGLER Brf Flaggan 9 Beckbrännarbacken 7 Det här bör du veta om föreningens Trivselregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Stagneli us bladet. Nr3. Informationsblad för medlemmarna i Riksbyggens Bostadsrättsförening Uppsalahus 14

Stagneli us bladet. Nr3. Informationsblad för medlemmarna i Riksbyggens Bostadsrättsförening Uppsalahus 14 Stagneli us bladet 2012 Nr3 Ansvarig Informationsblad för medlemmarna i Riksbyggens Bostadsrättsförening Uppsalahus 14 utgivare: Lars-Inge Karlsson, Hg 27 Redaktör: Anneli Edman, Hg 63 Redaktör: Barbro

Läs mer

45:an. Mars. Riksbyggen Brf Gbg-hus nr 45

45:an. Mars. Riksbyggen Brf Gbg-hus nr 45 45:an 2012 Mars Riksbyggen Brf Gbg-hus nr 45 Upprättelse av Pia Ehrenholm Om jag i min roll som revisor före årsstämman 2011, haft all den information rörande begäran om Pias entledigande, som jag har

Läs mer

Styrelsens konstituering

Styrelsens konstituering Styrelsens konstituering Efter val på föreningsstämman och konstituering har styrelsen följande utseende och ledamöterna följande ansvarsområden: Ordförande Vice ordförande Sekreterare Styrelseledamot

Läs mer

MÅNADSINFORMATION SEPTEMBER 2015

MÅNADSINFORMATION SEPTEMBER 2015 www.skogalundsklippan.com MÅNADSINFORMATION SEPTEMBER 2015 Information från Nya grannar Än är det behaglliig temperatur ii lluften Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni ska trivas: (om

Läs mer

Handbok för boende i brf Beda

Handbok för boende i brf Beda Handbok för boende i brf Beda Grundinformation Brf Beda bildades 2001 Katarina Bangata 61, 116 42 Stockholm Fastighetsbeteckning: Vitbetan 33 Organisationsnummer: 769606 6765 www.brfbeda.se Förvaltare

Läs mer

Välkommen till. HSB Brf Rönnen. Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen. Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta

Välkommen till. HSB Brf Rönnen. Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen. Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta Välkommen till HSB Brf Rönnen Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta 2 Innehåll sidan Välkommen till... 3 Rönnens styrelse... 4 Information om försäkring...

Läs mer

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem VIMARHEM AB Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem Besittningsskydd Du har rätt att bo kvar i Din lägenhet så länge Du följer de regler och föreskrifter som finns och betalar Din hyra i tid. Du kommer att bli uppsagd

Läs mer

HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01. VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP

HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01. VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01 VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP Nu har du blivit medlem i en kooperativ bostadsrättsförening. Det är något alldeles speciellt med en bostadsrätt i HSB. Tillsammans

Läs mer

Kontakta gärna Hazze Molin, telefon 08-767 03 55, om det är någon ytterligare information du efterfrågar i pappersformat.

Kontakta gärna Hazze Molin, telefon 08-767 03 55, om det är någon ytterligare information du efterfrågar i pappersformat. Hej! Här kommer en sammanställning av den information som vi har publicerat på www.korvetten.se sedan förra utdraget som skickades ut den 2010-07-02. Hemsidan innehåller dock en mängd information i fasta

Läs mer

MÅNADSINFORMATION SEPTEMBER 2007

MÅNADSINFORMATION SEPTEMBER 2007 www.skogalundsklippan.com MÅNADSINFORMATION SEPTEMBER 2007 Skolorna har startat,, äpplen har plockats... Information från Nya grannar Styrelsen Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni

Läs mer

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 1(6) Norrköping 2008-09-22 Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 Välkommen till Ert nya boende i Riksbyggens brf. Norrköpingshus 32, Rambogatan 271-371. Föreningen grundades 1988 och består

Läs mer

Välkommen som hyresgäst hos oss!

Välkommen som hyresgäst hos oss! Välkommen som hyresgäst hos oss! Information till dig som bor hos Hässlehem Vi på Hässlehem hälsar dig välkommen till ditt nya hem samt till oss som bostadsföretag. I denna folder har vi samlat en del

Läs mer

Trivselregler för BRF Hexametern 2

Trivselregler för BRF Hexametern 2 Trivselregler för BRF Hexametern 2 Kortfattad sammanställning för att informera föreningens medlemmar. Omfattar regler samt övrig viktig information. Vi är alla grannar, boende i samma hus, med olika livssituationer,

Läs mer

Anderstorpar n. Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna Besök gärna vår hemsida:

Anderstorpar n. Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna Besök gärna vår hemsida: Anderstorpar n Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna Besök gärna vår hemsida: http://www.hsb.se/stockholm/anderstorp Juni 2014 Sid 1 Rapport från extrastämma 22/5 Då Tatiana

Läs mer

BRF Kolveden i Käppala 2007

BRF Kolveden i Käppala 2007 BRF Kolveden i Käppala 2007 ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER Ett förtydligande av stadgarna Ansvar för ordningen. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 För att skapa en gemensam och trivsam atmosfär för oss alla i föreningen har styrelsen fastställt ordningsregler som alla boende är skyldiga att känna till och rätta

Läs mer

Matrosbladet. Brf Matrosen Nr 1 2013-12-01

Matrosbladet. Brf Matrosen Nr 1 2013-12-01 Matrosbladet Brf Matrosen Nr 1 2013-12-01 1 Ordföranden har ordet: Att informera är viktigt och svårt. Information till medlemmar i Matrosen har främst skett via vår hemsida, www.matrosen.se samt på anslagstavlor

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler

Trivsel- och ordningsregler Trivsel- och ordningsregler Viktiga telefonnummer och e-postadresser. Drift och skötsel, felanmälan vardagar 7:00 17:00: 08-560 502 19 eller www.jensendrift.se Jouranmälan utanför kontorstid Vardagar 17.00

Läs mer

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Att bo i bostadsrätt innebär att du ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi huset

Läs mer

Välkommen till Brf Midgård i Karlstad

Välkommen till Brf Midgård i Karlstad Välkommen till Brf Midgård i Karlstad hem.bredband.net/mid 2010-06-22 Brf Midgård i Karlstad 2010/2011 hem.bredband.net/mid Ordförande Sekreterare Ledamot Kristina Dedorson Johanna Andersson Nils Lidén

Läs mer

Anderstorpar n. Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna. Januari 2011 Sid 1. http://www.hsb.se/stockholm/anderstorp

Anderstorpar n. Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna. Januari 2011 Sid 1. http://www.hsb.se/stockholm/anderstorp Anderstorpar n Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna Januari 2011 Sid 1 http://www.hsb.se/stockholm/anderstorp Föreningsstämman 2010 2010 års föreningsstämma hölls torsdagen

Läs mer

Välkommen till vår förening! Information till boende och nyinflyttade! Information till boende och nyinflyttade!

Välkommen till vår förening! Information till boende och nyinflyttade! Information till boende och nyinflyttade! Välkommen till vår förening! Information till boende och nyinflyttade! Information till boende och nyinflyttade! Vi hälsar dig välkommen och hoppas att du skall trivas i din lägenhet och med vår bostadsrättsförening.

Läs mer

Brf Geväret. www.brfgeväret.se. Västeråshus nr. 6. Tel: 073-787 72 00 info@brfgevaret.se

Brf Geväret. www.brfgeväret.se. Västeråshus nr. 6. Tel: 073-787 72 00 info@brfgevaret.se Brf Geväret Västeråshus nr. 6 www.brfgeväret.se Tel: 073-787 72 00 info@brfgevaret.se Lägenhetspärm Brf Geväret, Västeråshus nr 6 Att tänka på... 3 Vad innebär bostadsrätt... 3 Nyttjanderätten kan förverkas...

Läs mer

Trivselregler samt information för HSB Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg

Trivselregler samt information för HSB Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg Trivselregler samt information för HSB Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg Trivselregler för HSBs Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen!

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen! ORDNINGSREGLER FÖR BRF TANTOTORGET Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler: Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

INFORMATIONSMÖTE HSB BRF GJUTARMÄSTAREN 2015-04-16

INFORMATIONSMÖTE HSB BRF GJUTARMÄSTAREN 2015-04-16 INFORMATIONSMÖTE HSB BRF GJUTARMÄSTAREN 2015-04-16 MÖTETS INNEHÅLL Inledning + närvarande Vad är HSB och en Bostadsrättsförening Försäkringar Inflyttningar Parkering, allmänna utrymmen, övrig information

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

Vindkraftsplanerna lagda på framtiden. Individuell mätning av el i lägenheten

Vindkraftsplanerna lagda på framtiden. Individuell mätning av el i lägenheten Vindkraftsplanerna lagda på framtiden Som styrelsen informerade om på årsstämman 2012 pågick en utredning om föreningen skulle köpa andelar i vindkraftverk och på så sätt få miljövänlig el till ett bra

Läs mer

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I

Läs mer

Info nr 4, 2011 BRF Ekensbergs Udde

Info nr 4, 2011 BRF Ekensbergs Udde Info nr 4, 2011 BRF Ekensbergs Udde Fibernätet Nu är installationen av mediaomvandlare gjord i alla lägenheter utom 2 st, som vi ej fått tillträde till. Vi ber alla att snarast prova förbindelsen och rapportera

Läs mer

Först vill vi börja med att önska alla i BRF Duetten en God Jul och ett Gott nytt år!

Först vill vi börja med att önska alla i BRF Duetten en God Jul och ett Gott nytt år! Till Bostadsrättsinnehavarna BRF Duetten Skogås den 7 december 2010 Hej! Först vill vi börja med att önska alla i BRF Duetten en God Jul och ett Gott nytt år! Vi kommer att under denna månad att passera

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD

VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD TILLSAMMANS är vi över en halv miljon medlemmar. Du som bor i HSB är i gott sällskap. Cirka 345 000 av medlemmarna bor i HSBs bostadsrättsföreningar,

Läs mer

Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad

Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad Några av fördelarna du får som HSB-medlem Centrala avtal som sänker kostnader Tack vare att vi är så många i HSB kan vi teckna förmånliga avtal

Läs mer

Information från A-Ö för alla boende

Information från A-Ö för alla boende Information från A-Ö för alla boende Uppdaterad augusti 2013 Välkommen till Söderby 2:14 Vi har sammanställt allmän information för alla boende i området. Helt enkelt ett litet ABC för alla oss som bor

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Banslätt den 28 maj 2008. Stämmans öppnande och val av ordförande för stämman

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Banslätt den 28 maj 2008. Stämmans öppnande och val av ordförande för stämman Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Banslätt den 28 maj 2008. 1 Stämmans öppnande och val av ordförande för stämman Per-Olof Erickson förklarade stämman öppnad och föreslog att Christer

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Berglandet ÅRSSTÄMMA Onsdag 30 maj kl

Bostadsrättsföreningen Berglandet ÅRSSTÄMMA Onsdag 30 maj kl Bostadsrättsföreningen Berglandet ÅRSSTÄMMA 2018 Onsdag 30 maj kl. 19.00 Vi ses i Brf Bergakungens lokal - Becksjudarvägen 35 BV Kaffe med dopp serveras VARMT VÄLKOMMEN! DATUM PLATS BRF BERGLANDET Kallelse

Läs mer

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats.

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande fyll i namn hälsar varmt välkomna till den ordinarie föreningsstämman

Läs mer

SKANSENBLADET. juni 2015. Nya stadgar och nya ledamöter. Renovera lägenheten. Egen container?

SKANSENBLADET. juni 2015. Nya stadgar och nya ledamöter. Renovera lägenheten. Egen container? Nya stadgar och nya ledamöter På årsstämman den 21 maj 2015 beslöt stämman anta nya stadgar för vår förening. Dessa stadgar delades ut till alla medlemmar inför extra stämman tidigare i år. Vi ber dig

Läs mer

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten till en bostad i föreningens hus utan du har också skyldigheter

Läs mer

Som medlem i föreningen delar du vårt gemensamma ansvar för ordning och reda, både i och utanför din lägenhet. Här är de regler som gäller.

Som medlem i föreningen delar du vårt gemensamma ansvar för ordning och reda, både i och utanför din lägenhet. Här är de regler som gäller. ORDNINGSREGLER Som medlem i föreningen delar du vårt gemensamma ansvar för ordning och reda, både i och utanför din lägenhet. Här är de regler som gäller. DET HÄR BÖR DU VETA Styrelsens uppgift är att

Läs mer

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Att bo i en bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi huset där vi

Läs mer

Ordningsregler för Brf Assessorerna

Ordningsregler för Brf Assessorerna Ordningsregler för Brf Assessorerna Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Att bo i en bostadsrätt innebär gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har Du inte bara rätten

Läs mer

Välkommen till BRF Bonifacius

Välkommen till BRF Bonifacius Bostadsrättsföreningen Bonifacius Iliongränden 151, 224 72 Lund, Mail: styrelse@bonifacius.se http://www.bonifacius.se/ Välkommen till BRF Bonifacius Innehåll Hej och välkommen till Brf Bonifacius!...

Läs mer

Nr 1 Februari. Medlemstidning Brf Timotejen - Timotejvägen och Hampvägen - 1 -

Nr 1 Februari. Medlemstidning Brf Timotejen - Timotejvägen och Hampvägen - 1 - 2015 - Nr 1 Februari Föreningsstämma. När? Var? Sid 2 Projektläget. Sid 4 Gruppavtal med Com Hem. Sid 5 Problem med källsortering. Sid 6 Teater under våren. Sid 7 Förvaltarkontor. Sid 8-1 - Gott Nytt År

Läs mer

Välkommen till din nya lägenhet och till Atrium Ljungberg AB

Välkommen till din nya lägenhet och till Atrium Ljungberg AB Välkommen till din nya lägenhet och till Atrium Ljungberg AB Välkommen som hyresgäst i Forumgallerian och välkommen till Atrium Ljungberg AB. Här finner du information och det mesta som du behöver veta

Läs mer

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Artemis i Hjorthagen

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Artemis i Hjorthagen 1 Välkommen till Bostadsrättsföreningen Artemis i Hjorthagen Vår förening består av två fastigheter, Dianavägen 5-9 samt Artemisgatan 4-8. Dessa byggdes 1964 och 1965 och förvaltades av Stockholmshem fram

Läs mer

Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna

Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och tillsammans

Läs mer

Trivselregler. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Trivselregler. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. Trivselregler Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I Brf Årstiden förutsätter vi att medlemmarna hjälper till

Läs mer

Information brf Slagverket blad 1

Information brf Slagverket blad 1 Information brf Slagverket blad 1 Till dig som är nyinflyttad i Slagverket! Välkommen till Axel Swartlings gata och HSB:s bostadsrättsförening Slagverket i Norrköping. Vi hoppas att Du kommer att trivas

Läs mer

Medlemsinformation. HSB Brf Linghem. Trastsångsvägen Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem

Medlemsinformation. HSB Brf Linghem. Trastsångsvägen Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem Medlemsinformation Innehåll Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem Föreningsstämma Styrelse Praktisk information Vicevärd Fastighetsskötare Med mera HSB Brf Linghem Trastsångsvägen 2-132

Läs mer

Välkommen till Brf Vindrosen Ön Limhamn Allmän information

Välkommen till Brf Vindrosen Ön Limhamn Allmän information Välkommen till Brf Allmän information 2018:1 Funderar du på att köpa (eller har) en bostadsrättslägenhet i brf? Det glädjer oss att du/ni har köpt en lägenhet eller funderar på att bosätta er på Ön och

Läs mer

Ordningsregler och information

Ordningsregler och information 1 (8) Ordningsregler och information Senaste revision: 2015-06-30 Vid eventuella frågor om ordningsreglerna kan styrelsen kontaktas via styrelsen@kvadraten21.se För vem gäller reglerna Ordningsreglerna

Läs mer

Vill du veta mer om vad som gäller ditt boende i en bostadsrätt, exempelvis underhåll, ombyggnationer etc., kontaktar du styrelsen med dina frågor.

Vill du veta mer om vad som gäller ditt boende i en bostadsrätt, exempelvis underhåll, ombyggnationer etc., kontaktar du styrelsen med dina frågor. Antaget vid möte 2012-05-15 Välkommen till Brf Grisselmaren 1! Som medlem i Brf Grisselmaren 1 är du tillsammans med andra medlemmar delägare i fastigheten. I vår förening utgår vi ifrån en enkel punkt

Läs mer

Anmäl till felanmälan om du får stopp i avloppet. Rensa golvbrunn i badrummet ofta så slipper du stopp och dålig lukt.

Anmäl till felanmälan om du får stopp i avloppet. Rensa golvbrunn i badrummet ofta så slipper du stopp och dålig lukt. Andra handsuthyrning Bostadsrättinnehavaren får hyra ut lägenheten i andra hand till annan om styrelsen ger sitt samtycke.samtycket begränsas i tid. Se mer informaton i stadgar 42 Avgifter Instats och

Läs mer

Handbok. Tips, regler och bestämmelser. Minnet 15. Januari 2011. Bostadsrättsföreningen. Organisationsnummer 769621-1460

Handbok. Tips, regler och bestämmelser. Minnet 15. Januari 2011. Bostadsrättsföreningen. Organisationsnummer 769621-1460 Handbok Tips, regler och bestämmelser Januari 2011 Bostadsrättsföreningen Minnet 15 Organisationsnummer 769621-1460 Innehåll 1 En handbok för föreningsmedlemmar... 3 2 Om föreningen och huset... 3 3 Allmänna

Läs mer

Brf Millestolpe i Kungälv

Brf Millestolpe i Kungälv Boende i Millestolpe Att bo i en bostadsrätt I detta kompendium ges en kort information om vad som gäller för vår förening, om dess regler och rutiner av rent allmänt slag och om synpunkter på hur vi tillsammans

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. l TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Höjdpunkten Utgåva 2/2011-11-29 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

Anderstorpar n. Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna. Föreningsstämman 2008

Anderstorpar n. Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna. Föreningsstämman 2008 Anderstorpar n Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna Januari 2009 Sid 1 Föreningsstämman 2008 2008 års föreningsstämma hölls torsdagen den 27 november 2008 inför 48 röstberättigade

Läs mer

Vi på Berget. I föreningslokalen pågår nu renovering av WC som kommer att bli handikappsanpassad. Glad sommar önskar styrelsen!

Vi på Berget. I föreningslokalen pågår nu renovering av WC som kommer att bli handikappsanpassad. Glad sommar önskar styrelsen! Informationsblad nr. 2 & 3 2016 Vi på Berget I detta nummer Första sidan Styrelsen informerar Viktiga datum 2016 Miljöhusen Sid 2 Ansvarsområden Bergets dag Sid 3-6 Stämmoprotokoll 2015 Sid 7 Rökning och

Läs mer

Välkommen till Brf Stenhällan i Vallentuna

Välkommen till Brf Stenhällan i Vallentuna Välkommen till Brf Stenhällan i Vallentuna Välkommen till Brf Stenhällan 2 Varmt välkommen till bostadsrättföreningen Stenhällan i Vallentuna. Vi hoppas Ni kommer att trivas med Er lägenhet och med Era

Läs mer

Brf Stureparken 2. Har Du frågor Har Du frågor angående något som tas upp i dessa regler, är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Brf Stureparken 2. Har Du frågor Har Du frågor angående något som tas upp i dessa regler, är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stureparken 2 fastställda av styrelsen den 10 november 2010 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen samt

Läs mer

ORDNINGSREGLER. Bostadsrättsföreningen Vipemöllan 3

ORDNINGSREGLER. Bostadsrättsföreningen Vipemöllan 3 ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Vipemöllan 3 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

KALLELSE Till Extra Föreningsstämma Bostadsrättsförening Paradis i Göteborg

KALLELSE Till Extra Föreningsstämma Bostadsrättsförening Paradis i Göteborg AKTUELLT maj 2017 Extrastämma 30/5 kl. 18 KALLELSE Till Extra Föreningsstämma Bostadsrättsförening Paradis i Göteborg Dag: tisdagen den 30/5 2017 klockan: 18.00Plats: Föreningslokal Vattugatan 6 DAGORDNING

Läs mer