Vad händer om inte policyn följs?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vad händer om inte policyn följs?"

Transkript

1 AVESTA AIKs VISION Föreningen och kvaliteten på verksamheten skall hålla sådan klass att AAIK är det naturliga valet av klubbtillhörighet för alla fotbollsintresserade i närområdet.

2 Vad händer om inte policyn följs? Om en spelare inte följer policyn, så försöker vi först lösa problemet genom våra ledare i laget. Om inte det fungerar kontaktar vi vårdnadshavare, därefter ungdomsgruppen och som sista steg behandlas frågan om avstängning från föreningen av styrelsen. Om en ledare inte följer policyn, så försöker vi först lösa problemet genom de andra ledarna i laget, därefter ungdomsgruppen och som sista steg behandlas frågan om avstängning från föreningen av styrelsen. Om ett lag inte följer policyn genom att till exempel inte ställa upp på de gemensamma aktiviteterna kan följden bli att t ex cupbidrag inte betalas ut. Detta beslut tas av styrelsen. Styrelse Ungdomsgrupp Ledare Spelare

3 Att vara spelare i Avesta AIK innebär Övergripande föreningspolicy Att varje äldre spelare inser att han eller hon är ett föredöme för de yngre. Att varje spelare går in för att genomföra träningar på bästa möjliga sätt. Verksamhetens målsättning är att skänka de aktiva sådan glädje och motivation att det blir självklart att fortsätta spela fotboll från tidiga år via juniorspel till seniornivå. Att passa tider och följa de regler som föreningen har. Att ingen använder nedsättande ord mot vare sig medspelare eller motspelare eller ledare. Det ska finnas lika möjligheter för alla, oavsett kön, att spela fotboll. Det kräver att pojkars och flickors fotbollsspelande värderas och prioriteras på ett likvärdigt sätt och att resurser fördelas rättvist. Att man respekterar domarens beslut. Att när man representerar AAIK och AAIKs sponsorer så uppträder man på ett trevligt och respektfullt sätt. Genom att lära våra barn och ungdomar att respektera regler och medmänniskor ges de den sociala utveckling som krävs för att de skall fungera väl i samhället. Kamratandan skall främjas så att barn och ungdomar känner sig trygga i laget. Samtidigt skall de aktivas utveckling sättas i centrum. I match och träningsverksamhet skall de aktiva ha möjlighet att delta ihop med äldre eller yngre spelare, beroende på var man befinner sig i sin utveckling. Alla barn har sin utveckling när det gäller mognad, kunnande och inlärningsförmåga. Breddverksamhet skall alltid gå före elittänkande i ungdomslagen. Grundregeln är dock alltid att flitig träning premieras när det kommer till deltagande i matcher och tävlingar.

4 Speciella uppgifter för föräldrar till unga aktiva Matcher och tävlingar skall betraktas som ett led i de aktivas utbildning och inte som kortsiktig jakt på framgångar. Matcherna skall tjäna som stimulans i den fortsatta träningen. Av den anledningen är det lämpligt att barn i yngre ålder i lagidrotterna ges möjlighet att spela på olika positioner i laget. Engagemang skall skapas bland föräldrarna till de unga aktiva. Idrotten skall vara en stark social företeelse. Träning och matcher skall utgöra en samlingspunkt och mötesplats för aktiva, föräldrar, syskon och kamrater. Alla som vill, oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, ålder, kön eller sexuell läggning samt fysiska och psykiska förutsättningar, skall få vara med i Avesta AIKs verksamhet. Att se till att barnen kommer säkert till och från träningar och matcher enligt AAIKs trafiksäkerhetspolicy samt att respektera tränarnas önskemål om tidspassningar. Att undvika att coacha de aktiva vid träningar, matcher och tävlingar. Däremot stärker det barnets självförtroende och känsla av egenvärde att deras föräldrar visar intresse för deras förehavanden, inte bara vid match/tävling utan även under träning. Att inte syssla med individuell belöning till barnen i samband med fotbollsspelande, exempelvis en glass eller tio kronor per mål. Att framföra konstruktiv kritik till ledare på lämpligt sätt vid lämplig tidpunkt. Att respektera de beslut som tränare och ledare fattat. Klubben och laget är som en skola där man för stunden överlåter fostran och utbildning av sina barn till föreningens ledare med allt vad det innebär av ordning och regler. Att vara behjälplig vid de projekt som genomförs i AAIKs regi.

5 Ungdomsgruppens speciella uppgifter Alkoholpolicyn innebär Att utgöra ett allmänt stöd för tränare och lagledare. Att föreningens alla idrottsliga aktiviteter är alkoholfria. Att vara huvudansvarig för rekrytering av nya ledare. Att ombesörja introduktionen av nya ledare. Att ledare och spelare på läger och cuper avhåller sig från alkohol. Att ta fram förslag på lämpliga tränings- och ledarskapsutbildningar. Tobakspolicyn innebär Att samordna bokningar av träningstider. Att alla våra idrottsliga aktiviteter är rök- och snusfria. Att se till att fotbollsskola hålls årligen. Att ombesörja att det finns domare till alla matcher. Att vara huvudansvarig för kiosken och fördela kiosktider mellan lagen. Att vara huvudansvarig för ungdomssektionens material och att resurser fördelas rättvist mellan lagen. Drogpolicyn innebär Att Klubben tar avstånd från allt användande och innehav av droger. Att anordna ledarträffar minst en gång i månaden under säsongen. Dopingpolicyn innebär Att Klubben tar avstånd från alla former av dopning. Att Klubben följer Riksidrottsförbundets regler gällande dopning.

6 Avesta AIKs agerande vid misstanke eller tillbud Att ta ut laget inför matcher eller tävlingar. I första hand samtal med personen det gäller samt, om den berörda är under 18 år, kontakt med målsman. Att coacha laget under match och tävling. Att följa den spelarutbildningsplan som tagits fram av AAIK. Erbjuda personen lämplig hjälp och stöd Kontakta lämplig instans för vidare handläggning, om detta anses nödvändigt (RFs Antidopinggrupp, polismyndighet, sociala myndigheter). Stänga av personen från alla verksamhet, vid upprepade förseelser.

7 Tränarens speciella uppgifter Att genom variationsrik träning utveckla de aktiva. Detta kan lättare uppnås genom en planering där mål sätts upp, exempelvis halvårs- och årsvis. Att samarbeta med övriga ledare inom laget så att alla jobbar mot samma mål. Att även känna samhörighet med föreningen och dess övriga ledare. Laget får aldrig bli mitt för tränare utan skall utgöra en av flera gemensamma delar av AAIKs verksamhet där helheten är garantin för framgången. Att ha ambitionen att vilja förnya sig och utveckla sig genom att gå kurser och studiecirklar. Kostnaden står föreningen för, tiden bjuder tränaren på. Att komma i god tid och vara väl förberedd inför träning och match/tävling. Att inte favorisera några av de aktiva utan vara bestämd och rättvis och tillämpa samma regler för alla. Att bygga upp självförtroendet hos aktiva som för stunden känner att de inte lyckas så bra. Snabb tillväxt och pubertet ställer tidvis till problem och dessa fenomen måste hanteras förståndigt. Bakgrund Trafiksäkerhetspolicy Fotboll är förenat med resor och transporter till och från träningar, matcher och cuper. Avesta AIK vill värna om sina medlemmar och har därför utarbetat denna trafikpolicy för våra ledare och aktiva. Med detta dokument vill vi reglera vårt resande och öka medvetenheten hos våra medlemmar om de faror och risker som finns i samband med resande. Vår förhoppning är att denna policy ska fungera som ett leddokument till att förbättra föreningens förhållande till trafiksäkerheten. Fakta Trafikolyckor är den olycka som bidrar till största antalet dödsfall i Sverige. I oktober 1997 beslutade riksdagen att Nollvisionen ska vara grunden för trafiksäkerhetsarbetet i Sverige. Riksidrottsförbundet ställer sig bakom detta beslut och ställningstagandet.

8 Detta innebär att som förare i personbil och minibuss ska du: Alltid vara nykter och inte påverkad av droger eller läkemedel. Alltid respektera de skyltade hastigheterna samt därefter anpassa hastigheten efter väglaget samt övriga vägförhållanden (snörök, dimma, djur på vägen etc). Alltid använda bilbälte och se till att alla passagerare också gör det. Fler personer än vad som finns bältesanvisade platser skall inte färdas i fordonet. Alltid hålla avstånd till fordonet framför. Alltid anpassa körningen på ett miljövänligt och trafiksäkert sätt. Se till att fordonet är godkänt av Svensk Bilprovning och har godkända däck (vinter som sommar). Försäkringen ska kollas så att den gäller vid respektive transport. Ha minst åtta (8) timmars sömn innan transporten sker. Undvika att tala i mobiltelefon om inte handsfree finns. Ha haft körkort i fem (5) år samt ha erfarenhet av gällande fordon, speciellt vid färd i minibuss. Ha genomgått halkutbildning på aktuell fordonstyp. Se till att förankra lasten på ett tryggt sätt. Följa gällande trafikföreskrifter och givetvis avstå från alkoholintag i god tid innan resan. Att se till att såväl lagets som föreningens gemensamma materiel vårdas väl. Att ansvara för att laget sköter sina åtaganden vad gäller kiosken, hundutställning, bollkallar/fior, försäljning med mera. Att efter säsongens slut skriva en verksamhetsrapport.

9 Lagledarens speciella uppgifter Att sköta informationen och vara en social länk mellan ledare, aktiva och föräldrar avseende bl a ordningsregler, träningstider, matchkallelser, läger, arbetsprojekt och liknande. Att skapa föräldragrupper som kan ta hand om vissa arbetsuppgifter och projekt såsom exempelvis kioskbemanning, tvätt av matchtröjor, matlagningsscheman vid läger m m. Att i möjligaste mån delta vid träningar och matcher. Att själv, eller genom användande av föräldrarepresentanter, se till att hemsidan uppdateras med matchreferat och annat som händer kring laget. Att föra närvarokort och se till att dessa redovisas till kansliet två gånger per år. De lämnas senast 1 juli respektive 1 januari. Att vara ytterst ansvarig inom laget för bokning av träningstider, serieanmälningar, logistiken vid resor samt att sondera möjligheterna för cupdeltagande. Samråd sker givetvis med tränarna. Att skriva laguppställningar inför matcher och cuper. Att tillsammans med tränarna se till att nödvändig materiel för verksamheten finns och, när behov av nyanskaffning föreligger, via materialansvarig begära inköp av materiel. För minibussar dessutom: Föraren ska ha minst fem års vana av att köra bil eller minibuss. Föraren bör genomgå extra utbildning för minbuss, samt regelbunden halkkörningsövning. När vi bokar hyrbil eller minibuss ska vi alltid efterfråga: Alkolås i fordonet. Antisladd och antispinn. Att fordonet minst uppfyller 2000 års EU-miljökrav. Däcken ska ha godkänt mönsterdjup samt vinterdäck på vintern. Brandsläckare ska finnas (gäller minibuss). Krav på uthyraren: Uthyraren ska vara ansluten till Biluthyrningsbranschen (BURF) eller Bussbranschens Riksförbund (BR) och uppfylla dess regler och policys. Busstransporter: Tänk på att upprätta en lista över alla som är med på bussresan. Namn och telefonnummer till anhöriga bör finnas med.

10 I upphandling av busstransporter ska Avesta AIK efterfråga: Alkolås i fordonet. Bälten på alla sittplatser och att föraren ska upplysa om skyldigheten att använda dem. Transporten ska max hålla skyltad hastighet. Föraren ska, förutom körkort för buss, ha rätt utbildning, d v s yrkeskompetensbevis för persontransporter med buss. Extra bromsprov ska vara genomfört på fordonet och det ska vara märkt med Kontrollerade bromsar. Som fotgängare: Alltid använda reflexer när det är mörkt både under träning utomhus och när ni går eller cyklar till och från träningen. Reflexvästar är alltid bra! Som cyklist: En godkänd cykel ska minst ha: Ekerreflexer. Lyse eller reflex fram (vit) och bak (rött). Använd alltid cykelhjälm. Även om du är över 15 år. Att man har stor frihet att bedriva sin träningsverksamhet men att man bör underordna sig sektionens långsiktiga mål och policy. Att du får stöd och information från föreningens styrelse och ungdomsgrupp. Information skickas helst via e-post och/eller hemsida. Att du deltar i de ledarträffar som du kallas till och själv tar initiativet till planeringsmöten med de aktiva och föräldrarna till de unga aktiva, minst två gånger per år. Att någon av ledarna är sist kvar i omklädningsrummet och ser till att det blir grovstädat. Att använda i första hand styrelsens ungdomsgrupp för att diskutera problem som uppstår med de aktiva eller deras föräldrar. Om olyckan trots allt är framme (ledare, tänk på att ha): Sjukvårdsväska ska finnas med på resan. Första-hjälpen kunskaper. Checklista vid olycka.

11 Att vara ledare i AAIK innebär Att man tar på sig ett ansvar för andra människor och vår förening. Att man i olika sammanhang - både privat och i samband med idrottsutövning - tänker på att man representerar föreningen AAIK och verkar som ett föredöme för de aktiva. Konflikter löses inom föreningen. Att man är beredd på att lägga ner mycket tid på sin uppgift tillsammans med andra som har det gemensamt att de tycker idrott och ledarskap är roligt. Att man kan samarbeta med människor som inte alltid har samma åsikt som man själv har. Att man ibland får ta emot negativ kritik, både berättigad och oberättigad. Att man kommer väl förberedd inför träning och match. Att man har ambitionen att förnya sig och därmed är intresserad av att delta i föreslagna kurser och utbildningar i möjligaste mån. Att man måste kunna säga ifrån till föräldrar till aktiva som försöker styra matcher och tävlingar eller negativt kritiserar sitt eget eller andras barn. Detsamma gäller kritik mot domare och andra tävlingsfunktionärer. Tänk på: Vid resor bör en mobiltelefon finnas i varje bil om något skulle hända. Kolla utrustningen i fordonet. Vid tveksamt väglag - eller andra svårigheter - starta inte eller avbryt. Extra kostnader kan vara små jämfört med om en olycka skulle inträffa. Åk i god tid för att undvika stress. Vid längre resor tänk på raster och ev förarbyte. Stressa inte föraren. Våga vägra åka med någon som kör för fort. Ställ krav på uthyraren att bussen är utrustad med lastförskjutningsskydd. Att lasta rätt, säkra lasten. Skapa en lugn miljö i fordonet. Avesta AIK är med och arbetar för ett förverkligande av 0-visionen för trafiksäkerhet, att INGA (0) skall dödas eller (svårt) skadas av/i trafiken i samband med Avesta AIKs verksamhet. Detta innebär ett åtagande från Avesta AIKs sida att verka för att medlemmar, föräldrar och anställda inom Avesta AIK följer policyn. Avesta AIK skall även belysa sin policy i samband med föräldramöte, säsongsstart och för nytillkomna i föreningen. Den skall också finnas tillgänglig på hemsidan samt delas ut till våra medlemmar minst en gång/år. Vi som goda representanter för Avesta AIK har ansvar för att alla som transporterar på vårt uppdrag förstår och tar sitt ansvar för våra medlemmars säkerhet.

Avesta SS verkar för att medlemmar, ledare, föräldrar och aktiva följer de riktlinjer som samlats i detta dokument.

Avesta SS verkar för att medlemmar, ledare, föräldrar och aktiva följer de riktlinjer som samlats i detta dokument. Avesta Simsällskaps policy gällande verksamhet tillgänglig för alla jämställdhet drogförebyggande arbete ledarskap trafik Avesta SS verkar för att medlemmar, ledare, föräldrar och aktiva följer de riktlinjer

Läs mer

UTMÄRKT FÖRENING 2015

UTMÄRKT FÖRENING 2015 UTMÄRKT FÖRENING 2015 Fotboll Glädje Trygghet Stolthet Svärdsjö IF Fotbolls verksamhetsidé Svärdsjö IF Fotboll har som huvudsakligt mål att erbjuda alla barn och ungdomar möjlighet att delta i föreningens

Läs mer

Sigtuna IF:s föreningspolicy. Blå Tråden. Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012.

Sigtuna IF:s föreningspolicy. Blå Tråden. Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012. Sigtuna IF:s föreningspolicy Blå Tråden Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012. Sigtuna IF:s verksamhetsidé Sigtuna IF skall stå för glädje, trygghet och kvalité där alla människors

Läs mer

Simklubben Elfsborgs policy gällande TRAFIKSÄKERHET

Simklubben Elfsborgs policy gällande TRAFIKSÄKERHET Simklubben Elfsborgs policy gällande TRAFIKSÄKERHET samt riktlinjer för att säkra miljövänliga transporter i samband med träning, tävling och läger (Reviderad 2012-11-14) 1 Denna trafiksäkerhetspolicy

Läs mer

Hälsinggårdens AIK Den lilla klubben med det stora hjärtat

Hälsinggårdens AIK Den lilla klubben med det stora hjärtat Den lilla klubben med det stora hjärtat Vi bildades 1964 och är den lilla klubben med det stora hjärtat. Vi är en ideell förening och vill erbjuda och motivera, alla som vill vara med, att utvecklas och

Läs mer

Verksamhetsplan för Mönsterås GoIF

Verksamhetsplan för Mönsterås GoIF 2017-2019 för Mönsterås GoIF 2018-12-18 Version 2.1 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Vision... 4 3. Policy... 5 4. Riktlinjer och regler... 8 5. Värderingar (Etik och moral)... 9 6. Mål... 10

Läs mer

POLICYDOKUMENT. Detta policydokument har tagits fram av styrelsen för Vindelns IF under vintern 2015/2016 Antagen

POLICYDOKUMENT. Detta policydokument har tagits fram av styrelsen för Vindelns IF under vintern 2015/2016 Antagen POLICYDOKUMENT 2016 Detta policydokument har tagits fram av styrelsen för Vindelns IF under vintern 2015/2016 Antagen 2016-02-22 1 INNEHÅLL FÖRÄLDRAPOLICY..3 LEDARPOLICY...5 MILJÖPOLICY 8 JÄMSTÄLLDHETSPLAN

Läs mer

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar.

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Grimsås IF Policy Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Fotboll är framför allt glädje, sammanhållning i med och motgång, kamratskap och hänsynstagande till andra. Policy angående

Läs mer

Policys IK Sisu. Var inte rädd att kontakta ledare och styrelsen om du har något du undrar över gällande våra policys. Innehållsförteckning

Policys IK Sisu. Var inte rädd att kontakta ledare och styrelsen om du har något du undrar över gällande våra policys. Innehållsförteckning Policys IK Sisu IK Sisu välkomnar alla att vara med och delta i klubbens verksamhet oavsett ålder, kön, ursprung, läggning eller förmåga. Vår friidrottsklubb genomsyras av glädje och gemenskap som gör

Läs mer

Resepolicy för Varbergs Sim

Resepolicy för Varbergs Sim Resepolicy för Varbergs Sim Rev. 2 Giltig fr.o.m. 2012 12 01 tills vidare I denna resepolicy har vi tecknat ner föreningens avsikter och ambitioner för att tydliggöra för alla, inte minst föräldrar och

Läs mer

Policys och riktlinjer

Policys och riktlinjer Policys och riktlinjer Föreningen Skövde Konståkningsklubb - Policys & Riktlinjer antagna vid styrelsemöte den 2011-07-05. Gällande från 2011-08-01 och tillsvidare. Innehållsförteckning Policys och riktlinjer...

Läs mer

Policyprogram 2012-2014

Policyprogram 2012-2014 Policyprogram 2012-2014 Doping Alkohol Narkotika Tobak Trafiksäkerhet Innehåll Omfattning... 2 Definitioner... 3 Bakgrund... 3 Doping, alkohol, narkotika och tobak... 4 Trafiksäkerhet... 6 Omfattning Visby

Läs mer

TRAFIKSÄKERHETSPOLICY

TRAFIKSÄKERHETSPOLICY TRAFIKSÄKERHETSPOLICY Rev. 2004-10-01 Rev. 2005-11-14 Rev. 2007-09-19 Rev. 2008-03-03 1 TRAFIKSÄKERHETSPOLICYPROGRAM FÖR LINDBERGS BUSS AB. Lindbergs Buss AB bedriver linje- och beställningstrafik. Under

Läs mer

policy Riksidrottsförbundets policy FÖR TRAFIKSÄKRA OCH MILJÖANPASSADE TR ANSPORTER INOM IDROTTEN

policy Riksidrottsförbundets policy FÖR TRAFIKSÄKRA OCH MILJÖANPASSADE TR ANSPORTER INOM IDROTTEN policy Riksidrottsförbundets policy FÖR TRAFIKSÄKRA OCH MILJÖANPASSADE TR ANSPORTER INOM IDROTTEN Mellan fyra och fem procent av varje årskull av svenska befolkningen dör eller invalidiseras till följd

Läs mer

SKELLEFTEÅ IBK. Värdegrund

SKELLEFTEÅ IBK. Värdegrund Värdegrund 2016-11-17 SKELLEFTEÅ IBK Föreningens värdegrund. Riktlinjer för aktiva i ungdomslagen, ledare inom föreningen och föräldrar. Trafiksäkerhets- drogoch alkohols-, utbildnings- och profilpolicy.

Läs mer

Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse.

Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse. LEDARPÄRM 2014 Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse. Syfte med ledarpärmen Ge ledare och funktionärer i Kågedalens AIF en ökad trygghet

Läs mer

Orange Svarta Tråden

Orange Svarta Tråden Orange Svarta Tråden Innehåll Rubrik Sida Vision 3 Övergripande mål 4 Regler 5 Fair play 6 Drog- och dopingpolicy 7 Kost och hälsa 8 Trafiksäkerhet 9 Ansvar 10-11 Mål för åldersgrupper 12-15 Vår Vision

Läs mer

POLICYDOKUMENT FÖR PAJALA HOCKEY CLUB

POLICYDOKUMENT FÖR PAJALA HOCKEY CLUB POLICYDOKUMENT FÖR PAJALA HOCKEY CLUB Verksamheten skall kännetecknas av sportslighet, social fostran, sund och balanserad ekonomi, utbildade ledare samt en stark föreningskänsla med stort engagemang och

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Innehåll Föreningsidé och målsättning...2 Verksamhetsidé... 3 Barn/Ungdom... 3 Spelarutbildningsmatris... 4 Spelaransvar...5

Läs mer

Barsebäck Golf & Country Club

Barsebäck Golf & Country Club Barsebäck Golf & Country Club Policy för verksamheten Antagen av Styrelsen 2013-12-22 Innehåll Inledning...3 Värdegrund...3 Visioner och mål...3 Medlemskap...3 Träning och tävling...4 Riktlinjer för ledare

Läs mer

Riktlinjer för ungdomsverksamheten

Riktlinjer för ungdomsverksamheten 1 Riktlinjer för ungdomsverksamheten 2017 2020 Mål Ledord Uppförandekod Policys 2 SSK Mission Södertälje Sportklubb bidrar aktivt till att barn, ungdomar och vuxna får utöva och engagera sig i idrott vilket

Läs mer

HARGS BK DEN BLÅ RAMEN. Policy, Regler och Rekommendationer 2012-02-28

HARGS BK DEN BLÅ RAMEN. Policy, Regler och Rekommendationer 2012-02-28 HARGS BK DEN BLÅ RAMEN Policy, Regler och Rekommendationer 2012-02-28 INNEHÅLL Gemensam grund Övergripande policy Fair Play inom Hargs BK Alkohol, tobak och droger Trafiksäkerhetspolicy Nollvisionen HARGS

Läs mer

Välkommen till IK Arvika fotboll!

Välkommen till IK Arvika fotboll! Välkommen till IK Arvika fotboll! Detta dokument skall ligga till grund för IK Arvika Fotbolls utbildningsfilosofi och är en del av vår klubbpolicy. Vårt mål är att alla ledare, spelare och föräldrar skall

Läs mer

Falu Shotokan Karateklubb Policy

Falu Shotokan Karateklubb Policy Falu Shotokan Karateklubb Policy I detta dokument har vi försökt åskådliggöra Falu Shotokan Karateklubb policy, och riktlinjer för alla som är aktiva inom klubben och ledarna för dessa. Det som står skrivet

Läs mer

1(7) SPORTPOLICY UDDEVALLA BLUE ROCKS. Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte

1(7) SPORTPOLICY UDDEVALLA BLUE ROCKS. Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte 1(7) UDDEVALLA BLUE ROCKS Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte 2014-03-27 2(7) VÅRA STADGAR SÄGER BLUE ROCKS ÖVERGRIPANDE MÅL Vårt mål är att ge alla barn och ungdomar chansen till att möta och utöva världens

Läs mer

Barn och ungdomsfotbollen

Barn och ungdomsfotbollen Här kan du läsa om vad vi i FC Gute vill med vår verksamhet för våra barn och ungdomar i föreningen. Det är av stor vikt att alla i föreningen känner till detta och att vi arbetar utifrån våra styrdokument.

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Reviderad 160309 Innehåll: Föreningside och målsättning Verksamhetside Spelaransvar Ungdomar Spelarutbildningsmatris Tränare-/ledaransvar

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A )

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A ) Gröna tråden Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling (Rev. A 2012 11 16) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Grönahögs

Läs mer

POLICY för Garphyttans IF Fotboll

POLICY för Garphyttans IF Fotboll POLICY för Garphyttans IF Fotboll 1. Verksamhetsidé / Grundsyn barn o ungdom Vi vill: Att vår verksamhet ska vara öppen för alla pojkar och flickor oavsett förutsättningar och ambitionsnivå. Ge våra barn

Läs mer

POLICY GARPHYTTANS IF FOTBOLL

POLICY GARPHYTTANS IF FOTBOLL POLICY GARPHYTTANS IF FOTBOLL 1. Verksamhetsidé / Grundsyn barn o ungdom Vi vill: Att vår verksamhet ska vara öppen för alla pojkar och flickor oavsett förutsättningar och ambitionsnivå. Ge våra barn och

Läs mer

Den lilla klubben med det stora hjärtat!

Den lilla klubben med det stora hjärtat! Den lilla klubben med det stora hjärtat! Syfte Syfte med denna ledarguide är att ge riktlinjer och stöd till dem som är berörda av vår verksamhet. Vision Fotboll för alla! Getinge IF:s vision är att ha

Läs mer

BTK Kävlinge. Policy för verksamheten. Antagen av Styrelsen Version 1.1

BTK Kävlinge. Policy för verksamheten. Antagen av Styrelsen Version 1.1 BTK Kävlinge Policy för verksamheten Antagen av Styrelsen 2013-06-11 Version 1.1 Innehåll Inledning... 3 Värdegrund... 3 Visioner och mål... 3 Medlemskap... 3 Träning och tävling... 4 Riktlinjer för ledare

Läs mer

Degeberga GoIF fotbollspolicy

Degeberga GoIF fotbollspolicy Degeberga GoIF fotbollspolicy Syftet med detta dokument är att ge medlemmarna vägledning i hur vi ställer oss i situationer som kan uppkomma i samband med till exempel träning och matcher. Detta dokument

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR

VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR BÅGSKYTTEKLUBBEN DALPILEN Bildades 1 september 1950 VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2009 Tavel-SM Tallmon 2008. Foto Matts Jacobsson 081127 KLUBBESKRIVNING BK Dalpilen bildades den 1 september 1950 i Gustavssons

Läs mer

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Detta dokument är en del av Skara FC:s värdegrundsarbete som gäller alla ungdomsspelare, ledare och föräldrar. Dokumentet finns på Skara FC:s hemsida https://www.laget.se/skarafc/

Läs mer

Rese- och Trafiksäkerhetspolicy. Västerås SOK

Rese- och Trafiksäkerhetspolicy. Västerås SOK Rese- och Trafiksäkerhetspolicy Västerås SOK Hemsida: www.vasterassok.se Sida: 1(5) Innehåll 1 Bakgrund och Syfte... 3 2 Resepolicy... 3 2.1 Val av trafikslag samt fordonstyp... 3 2.2 Anvisningar för användning

Läs mer

Policy för IFK ARBOGA IBK

Policy för IFK ARBOGA IBK Policy för IFK ARBOGA IBK Inledning En grundförutsättning för all verksamhet är att alla vet hur den fungerar, vem som gör vad och vilka riktlinjer som gäller. Styrelsen har tillsammans med ungdomskommittén

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Lenhovda Idrottsförenings Värdegrund

Lenhovda Idrottsförenings Värdegrund Version 2013 Lenhovda Idrottsförenings Värdegrund Gemenskap Trygghet Respekt Utveckling Verksamhetsidé I vår förening får Alla vara med, pojkar, flickor, unga och gamla! Det ska vara kul att idrotta och

Läs mer

Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar

Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar Bildad 1997-01-01 Ledare Föreningens ledare är det viktigaste verktyget för utvecklingen av föreningens fotbollsverksamhet. För att fotbollsverksamheten ska leda

Läs mer

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Barn och ungdomspolicy Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Målsättning och riktlinjer för Fjugesta IF:s ungdomsfotboll Vi strävar efter Att skapa god kamratskap skall ske genom gemensamma aktiviteter

Läs mer

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång.

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång. Värdegrund VÄRDEGRUND DEGERFORS IF I Degerfors IF erbjuder vi glädje och utveckling Glädje är en viktig del av verksamheten och skapar en förutsättning till ett livslångt fotbollsintresse. I Degerfors

Läs mer

Föreningspolicy för Skruvstad IK - Cykel

Föreningspolicy för Skruvstad IK - Cykel Föreningspolicy för Skruvstad IK - Cykel 1. Inledning Skruvstad IK Cykels policy är framtagen för att vara ett hjälpsamt verktyg för alla inblandade inom verksamheten. Det är också ett krav att alla som

Läs mer

MÅL- OCH POLICY- DOKUMENT 2018/19

MÅL- OCH POLICY- DOKUMENT 2018/19 MÅL- OCH POLICY- DOKUMENT 2018/19 Övergripande målsättning Långskatans IF skall sträva efter att ge barnen en meningsfull sysselsättning som förhoppningsvis ger ett bestående intresse för idrottslig aktivitet

Läs mer

Säker och trygg förening Kalmar FF Ungdom

Säker och trygg förening Kalmar FF Ungdom Säker och trygg förening Kalmar FF Ungdom Mål & Vision Vision: Alltid ha representation i A-truppen av spelare som kommit från KFF:s barn- och ungdomsfotboll (gått igenom KFF-pyramiden). Bli en föregångare

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Ungdom Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Dalkurd FF/: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy Sida 1 (8) Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy gemensamma värdegrunder för såväl lagledare, tränare, föräldrar, barn och ungdomar Sida 2 (8) Barns och ungdomars fotbollsspel bygger på att - de ska ha

Läs mer

Tränings- och Tävlingspolicy... 3. Lägerpolicy 4. DANT Policy (droger, alkohol, narkotika, tobak). 5. Trafikpolicy... 6

Tränings- och Tävlingspolicy... 3. Lägerpolicy 4. DANT Policy (droger, alkohol, narkotika, tobak). 5. Trafikpolicy... 6 Innehållsförteckning Klicka på rubriken för länk till texten Sid Tränings- och Tävlingspolicy... 3 Lägerpolicy 4 DANT Policy (droger, alkohol, narkotika, tobak). 5 Trafikpolicy... 6 Allmänna normer och

Läs mer

Sundsvalls IBF VILL

Sundsvalls IBF VILL Sundsvalls IBF VILL 2017-05-08 IBF vill Välkommen till IBF vill. Detta är ett övergripande dokument där föreningens riktlinjer och policys kortfattat beskrivs. Är du ny i föreningen eller på väg in är

Läs mer

Nynäshamns IF Fotboll. Blåa tråden. Blåa tråden stöd och riktlinjer för Nifens verksamhet

Nynäshamns IF Fotboll. Blåa tråden. Blåa tråden stöd och riktlinjer för Nifens verksamhet Blåa tråden Blåa tråden stöd och riktlinjer för Nifens verksamhet Sida 1(12) 1. Versionshistorik 1.0 Röda Tråden antogs av styrelsen den 27 december 2006. 2.0 Röda Tråden antogs av styrelsen den 5 oktober

Läs mer

Barn- och Ungdomshockey Policy för barn, ungdomar, vårdnadshavare och ledare i Vimmerby Hockey

Barn- och Ungdomshockey Policy för barn, ungdomar, vårdnadshavare och ledare i Vimmerby Hockey 2017-12-18 Barn- och Ungdomshockey Policy för barn, ungdomar, vårdnadshavare och ledare i Vimmerby Hockey Verksamhetsidé Vimmerby Hockey är en ideell förening med flera olika sektioner där de som idrottar

Läs mer

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening Ungdomspolicy Inledning Detta dokument beskriver LGIFs syn på hur barn- och ungdomsfotbollen ska bedrivas och ska fungera som ett stöd för ledare, spelare och föräldrar.

Läs mer

Trafiksäkerhetspolicy i föreningen

Trafiksäkerhetspolicy i föreningen Trafiksäkerhetspolicy i föreningen Målet med att arbeta med detta material är att ni ska ta fram en trafiksäkerhetspolicy för er förening. På sista sidan finns en förtryckt mall där ni bara kan föra in

Läs mer

1. Den 31 mars Kansliet mailar ut värdegrunden till alla ledare, som skickar den vidare till alla föräldrarna.

1. Den 31 mars Kansliet mailar ut värdegrunden till alla ledare, som skickar den vidare till alla föräldrarna. Värdegrunden 2014 Information till föräldrar, spelare och ledare Hammarby har tillsammans med föreningens ideella ledare tagit fram en värdegrund som gäller för föreningen. Även en förankringsprocess för

Läs mer

Rese- och transportpolicy för Åmåls kommun

Rese- och transportpolicy för Åmåls kommun Antaget av kommunfullmäktige 2008-05-28 KF 105 Rese- och transportpolicy för Åmåls kommun Policyns tillämpningsområde Alla resor som sker inom tjänsten och betalas av Åmåls kommun Upphandling av resor,

Läs mer

Verksamhetsfilosofi Westerviks IBK.

Verksamhetsfilosofi Westerviks IBK. 1 (5) Verksamhetsfilosofi Westerviks IBK. Westerviks IBK är en förening som det ska vara kul att tillhöra och man ska vara stolt över att vara en del av föreningen. Vi ska måna om varandra och ställa upp

Läs mer

Fagersta Södra IK POLICY

Fagersta Södra IK POLICY Fagersta Södra IK POLICY 2010 1. Vad som gäller för olika åldrar 1.1 Fem-manna: 6-8 år, fotbollsskola 1.2 Sju-manna: 9-12 år 1.3 Elva-manna: 13-14 år 1.4 Elva-manna: 15-16 år 1.5 Elva-manna: Junior 2.

Läs mer

Utbildning i Fair Play för deltagande lag i Färgelanda Cup

Utbildning i Fair Play för deltagande lag i Färgelanda Cup Sida 1 av 7 Allmänt Utbildning i Fair Play för deltagande lag i Färgelanda Cup Färgelanda Cup präglas av Fair Play och spelas enligt grundprinciperna i "Fotbollens Spela Lek o Lär" och "Idrotten vill".

Läs mer

Den vita tråden. Utveckla det drogförebyggande arbetet

Den vita tråden. Utveckla det drogförebyggande arbetet Den vita tråden Att Idrotts- och hälsocertifiera Annebergs IF innebär att vi utvecklar sammanhållningen och klubbgemenskapen mellan Annebergs IF olika lag. Certifieringen visar på betydelsen av föräldrastöd

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Akademi Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Akademin: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

Ledarna skall i alla lägen vara goda föredömen för föreningen

Ledarna skall i alla lägen vara goda föredömen för föreningen Krav på ledare Ledarna skall i alla lägen vara goda föredömen för föreningen Komma väl förberedd till träningar, matcher och andra arrangemang. Skriva kiosk-, sekretariats- och körlista Utveckla våra spelare

Läs mer

Drog- och alkoholpolicy

Drog- och alkoholpolicy Drog- och alkoholpolicy för medlemmar i MSSK Drog- och alkoholpolicy är skriven av ungdomssektionen 2013-10-15 Ansvarig för policyn är huvudstyrelsen. 2 (5) Varför en drogpolicy? Att vara med i en förening

Läs mer

Blåvita tråden. Barn & ungdomsplan. Överkalix IF Fotboll

Blåvita tråden. Barn & ungdomsplan. Överkalix IF Fotboll Blåvita tråden Barn & ungdomsplan Överkalix IF Fotboll Målsättning med Överkalix IF: s fotbollsverksamhet: Att erbjuda så många barn och ungdomar som möjligt fotbollsspel. Att fostra spelarna till ansvarskännande

Läs mer

LEDARHANDBOK LUNDBY IF

LEDARHANDBOK LUNDBY IF LEDARHANDBOK LUNDBY IF Lundbys Vision: Lundby IF har två huvudmål med sin verksamhet. Det ena är att skapa ett livslångt intresse för idrotten. Föreningen har som målsättning att stötta medlemmarna till

Läs mer

STIGTOMTA IF POLICY, REGLER OCH REKOMMENDATIONER

STIGTOMTA IF POLICY, REGLER OCH REKOMMENDATIONER STIGTOMTA IF POLICY, REGLER OCH REKOMMENDATIONER INNEHÅLL ÖVERGRIPANDE POLICY 4-5 FAIR PLAY INOM STIGTOMTA IF 6-7 ALKOHOL, TOBAK OCH DROGER 8 TRAFIKSÄKERHETSPOLICY 9 STOPP FÖR FYSISKT OCH VERBALT VÅLD

Läs mer

Femte utgåvan. 1 av 6

Femte utgåvan. 1 av 6 1 av 6 Röd-blåa spåret I Barkarö SK är alla fotbollskompisar Samtliga medlemmar i Barkarö SK skall i alla sammanhang bemöta kompisarna i fotbollsfamiljen - alla i vår förening, motståndare, funktionärer

Läs mer

Att starta ett lag i föreningen

Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag Grattis, det är dags att starta ett nytt lag! I din hand håller du nu ett kompendium som ska vara ett stöd för er som ska starta upp ett nytt lag. Även

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Inledning Dokumentet påvisar NSK Fotboll:s policy och riktlinjer för alla de lag som är aktiva inom klubben, samt tränare/ledare för dessa lag. Syftet är att

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar u på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt och kulturellt.

Läs mer

I FCC får ingen mobbning förekomma. Sann sportsmannaanda skall vara det intryck som förknippas med FCC. Vi hejar på och stöttar vårt eget lag.

I FCC får ingen mobbning förekomma. Sann sportsmannaanda skall vara det intryck som förknippas med FCC. Vi hejar på och stöttar vårt eget lag. Drogpolicy för FC CIMRISHAMN FC Cimrishamn, FCC, bildades 2006 och är en ideell innebandyförening som har som målsättning att vara en förening dit alla skall känna sig välkomna, känna glädje och kamratanda.

Läs mer

Gällivare Sportklubbs föreningspolicy Gällivare Sportklubb är en idrottsförening som står för att

Gällivare Sportklubbs föreningspolicy Gällivare Sportklubb är en idrottsförening som står för att Gällivare Sportklubbs föreningspolicy Gällivare Sportklubb är en idrottsförening som står för att Alla är välkomna att vara med i GSK utifrån sina egna förutsättningar. Vi strävar efter bredd men tar också

Läs mer

BARN & UNGDOMS- POLICY

BARN & UNGDOMS- POLICY BARN & UNGDOMS- POLICY Laholms Fotbollsklubb 2015 Förord Denna policy har upprättats och antagits av ungdomssektionens styrelse, och till sin hjälp har det funnits en arbetsgrupp med ledare från ett antal

Läs mer

VÄRDEGRUND

VÄRDEGRUND VÄRDEGRUND 2017-04-25 VERKSAMHETSIDÉ Vendelsö IK är en familjär förening för alla idrottsutövare, med tyngdpunkt på barn och ungdomar. Vi erbjuder en aktiv fritid med individuella utmaningar i fokus. Målsättningen

Läs mer

VÅR POLICY. Beslutad av medlemsmötet

VÅR POLICY. Beslutad av medlemsmötet 1 Marks Handbollsklubb VÅR POLICY Beslutad av medlemsmötet 20180418 Innehåll Inledning:... 2 Klubbens policy:... 3 Värdegrund:... 3 Klubbens vision:... 3 Klubbens målsättning:... 3 Sportsliga riktilinjer:...

Läs mer

BSK Verksamhetsidé. BSK:s Mål. Vi vill bedriva verksamhet för alla barn och ungdomar som vill träna och spela fotboll i Bankeryd.

BSK Verksamhetsidé. BSK:s Mål. Vi vill bedriva verksamhet för alla barn och ungdomar som vill träna och spela fotboll i Bankeryd. BSK Verksamhetsidé BSK:s Mål Vi vill bedriva verksamhet för alla barn och ungdomar som vill träna och spela fotboll i Bankeryd. Vi vill skapa klubbkänsla där ledare, spelare och föräldrar är stolta för

Läs mer

Drog och alkoholpolicy Policy för Eken IBK.

Drog och alkoholpolicy Policy för Eken IBK. Drog och alkoholpolicy Policy för Eken IBK. Detta dokument vänder sig till Eken IBK:s spelare, ledare och föräldrar. Alla med anknytning till klubben ska känna till dess innehåll. Bakgrund Som idrottsförening

Läs mer

Vi vill spela hockey av högsta möjliga klass, gärna (helst) med egna produkter med målsättning att ta plats i Allsvenskan.

Vi vill spela hockey av högsta möjliga klass, gärna (helst) med egna produkter med målsättning att ta plats i Allsvenskan. Hammersguiden VÄLKOMMEN TILL HALMSTAD HAMMERS I den här guiden har vi samlat information om Halmstad Hammers som förening våra övergripande målsättningar, förhållningssätt, riktlinjer och principer för

Läs mer

Bergdalens IK. Vår klubb. Den lokala föreningen med det stora hjärtat

Bergdalens IK. Vår klubb. Den lokala föreningen med det stora hjärtat Bergdalens IK Vår klubb Den lokala föreningen med det stora hjärtat Kvartersklubben med det stora hjärtat! Bergdalens IK bildades 1956 som en kvartersklubb med ungdomsverksamhet som hjärta - och så skall

Läs mer

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år 1. Klubbens historia 1907 Idrottssällskapet Halmia bildas den 16 juni. 1912 Halmstad IF besegras med 5-3 1914 Första utländska matchen mot Köpenhamn 1924 IS Halmia

Läs mer

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF 2008-10-16 Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF: s verksamhet är till för alla! Grundidén är att barn, ungdomar och vuxna som tycker det är roligt med idrott alltid ska känna sig

Läs mer

Grebbestads Idrottsförening

Grebbestads Idrottsförening Grebbestads Idrottsförening Barn- och Ungdomsfotboll Policy Föräldraguide GIF's Röda Trådar Grebbestads IF www.grebbestadsif.se e-mail: info@grebbestadsif.se Bryggerigatan 15B Tel. 0525-106 63 Bankgiro

Läs mer

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy Sandareds IBS:s riktlinjer och policy FÖRORD I detta dokument har vi satt Sandareds IBS: s policy och riktlinjer på pränt. Syftet med dokumentet är att ge vägledning i hur föreningen ställer sig i en rad

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING Resepolicy Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Kansli Gäller fr. o m: Lagakraftvunnet beslut KS 220, 2000-11-21

FÖRFATTNINGSSAMLING Resepolicy Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Kansli Gäller fr. o m: Lagakraftvunnet beslut KS 220, 2000-11-21 Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Kansli Gäller fr. o m: Lagakraftvunnet beslut KS 220, 2000-11-21 Denna policy gäller för alla de resor och transporter som görs i tjänsten och betalas av Karlshamns

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Åsele IK:s Ishockeypolicy

Åsele IK:s Ishockeypolicy Åsele IK:s Ishockeypolicy Vår policy ska vara en vägledning för alla ledare inom vår verksamhet och en information till föräldrar, spelare, kommunen, sponsorer och andra intresserade om hur vi vill driva

Läs mer

Trafiksäkerhetspolicy

Trafiksäkerhetspolicy ÅSELE TAXISAMORDNING AB Trafiksäkerhetspolicy Syfte Åsele taxisamordning AB skall verka för en hög och varaktig trafiksäkerhet inom verksamheten. Alla transporter skall utföras med fokus på trafiksäkerhet

Läs mer

Säsongsplanering. Träningsgrupp XX År XXXX

Säsongsplanering. Träningsgrupp XX År XXXX Säsongsplanering Träningsgrupp XX År XXXX 1. Värdegrund Vi är en förening som är öppen för alla Vi står för alla individers lika värde Vi verkar för öppenhet i vår verksamhet Vi verkar både för gemensam

Läs mer

MATFORS IF: s. POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHET Reviderad 2013-10-12

MATFORS IF: s. POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHET Reviderad 2013-10-12 MATFORS IF: s POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHET Reviderad 2013-10-12 Innehåll Inledning 3 Kärnvärden 3 Målsättning 4 Riktlinjer 4 Metod 4 Rekrytering 5 Ledarrollen 5 Träning och match 6 Cuper och Träningsläger

Läs mer

1. Den 28 april Kansliet mailar ut värdegrunden till alla ledare, som skickar den vidare till alla föräldrarna.

1. Den 28 april Kansliet mailar ut värdegrunden till alla ledare, som skickar den vidare till alla föräldrarna. Värdegrunden 2015 Information till föräldrar, spelare och ledare Hammarby har tillsammans med föreningens ideella ledare tagit fram en värdegrund som gäller för föreningen. Även en förankringsprocess för

Läs mer

Trafiksäkra idrotten

Trafiksäkra idrotten Trafiksäkra idrotten inledning Stockholm, augusti 2009 Föreningens medlemmar barn, ungdomar och vuxna har dagligen positiva upplevelser i samband med träning, tävling och annan föreningsverksamhet. Men

Läs mer

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att barnen ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker.

Läs mer

Gröna tråden. Grundtankar och policys för Rockneby IK. Rockneby Idrottsklubb

Gröna tråden. Grundtankar och policys för Rockneby IK. Rockneby Idrottsklubb Gröna tråden Grundtankar och policys för Rockneby IK Rockneby Idrottsklubb SYFTET MED GRÖNA TRÅDEN är att skapa gemensamma värdegrunder och riktlinjer för Rockneby Idrottsklubbs (RIK) verksamhet, främst

Läs mer

IFK Umeå fotbolls policy

IFK Umeå fotbolls policy IFK Umeå fotbolls policy Förord I detta dokument har vi försökt åskådliggöra IFK Umeås fotbollssektions policy. Syftet med detta dokument är att ge medlemmarna vägledning i hur vi ställer oss i situationer

Läs mer

H 65-Drogpolicy. På ungdomssidan har vi 20 lag i seriespel och handbollskolan. Under hösten har tillkommit knatte handboll.

H 65-Drogpolicy. På ungdomssidan har vi 20 lag i seriespel och handbollskolan. Under hösten har tillkommit knatte handboll. H 65-Drogpolicy. H 65 startade 1965 och bedriver en omfattande verksamhet med ca 500 medlemmar. Säsongen 2008/2009 spelar representationslagen Herr och Dam båda i Div. 1. inte många föreningar i landet

Läs mer

Informationsblad till föräldrar i Skara HF:s ungdomslag

Informationsblad till föräldrar i Skara HF:s ungdomslag Informationsblad till föräldrar i Skara HF:s ungdomslag Ungdomssektionen Skara HF 2010-04-05 Detta dokument är ämnat som ett informationsblad till föräldrar i Skara HF:s ungdomslag. Anledningen till att

Läs mer

Styrelse - Organisation

Styrelse - Organisation Policy och Verksamhetsbeskrivning för Älvkarleby Idrottsklubb. Föreningens verksamhet och organisation Föreningen Älvkarleby Idrottsklubb bedriver föreningsverksamhet kring fotboll och innebandy. Det finns

Läs mer