VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRENINGEN RÄDDA REGNSKOG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRENINGEN RÄDDA REGNSKOG"

Transkript

1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRENINGEN RÄDDA REGNSKOG 2015

2 Inledning Föreningen Rädda Regnskog, nedan kallad Rädda Regnskog, bildades våren Föreningens syfte är: Föreningen skall verka för att tropisk skog skyddas, och i skogligt utarmade områden, återställs och bevaras. Detta bör ske i nära samarbete med lokalbefolkningen. Föreningen samlar i dagsläget in pengar till skydd av skog kring Cambugánfloden, Ecuador och i El Cairo, Colombia. Under 2015 har föreningen samlat in kr. Under året har föreningen slutredovisat sitt projekt med metoder för hållbart brukande av jord och skog i Ecuador. Projektet har finansierats via Forum Syd. Föreningen har också utvecklat sitt arbete med organisationen Serraniagua i Colombia, som samarbetar med markägare om frivilliga avsättningar i ett område med mycket hög biodiversitet. Gåvor Rädda Regnskog får in gåvor från organisationer och enskilda personer. Företag väljer att ge bort gåvobevis till anställda och som symboliska donationer vid affärsuppgörelser. Rädda Regnskog erbjuder möjligheten för företag att köpa gåvobevis mot faktura. En gåva på 100 kronor skyddar ungefär 100 kvadratmeter skog. Minst 80 procent av Rädda Regnskogs intäkter skickas till våra samarbetsorganisationer i Ecuador och Colombia, och minst 50 procent av detta belopp går till markköp. Den komplicerade juridiska processen kring markförvärven utgör en del av kostnaden för att köpa marken. Andra hälften används till nödvändiga åtgärder för att skydda den köpta skogen, såväl direkta insatser för att hindra t ex vägbyggen, avverkningar och uppodling som indirekta insatser för att utveckla alternativa försörjningsmöjligheter för lokal befolkning och återbeskoga eller på annat sätt restaurera utarmade och eroderade områden. Projekt El Cairo, Colombia I Colombia samarbetar föreningen med organisationen Serraniagua. Serraniagua har sedan den grundades utvecklat olika initiativ för att skydda och bevara regnskogsområdenåden som ingår i nationalparken Tatamas biologiska korridor. Området klassas idag som IBA- område (Important Bird Area), UNESCO världsarv och är en nyckelarea för bevarande av Choco- regionen (hotspot för biodiversitet). I slutet av 2014 beslutade Rädda Regnskog att stödja Serraniagua med ett nytt initiativ med syfte att skydda ett stort skogsområde där Serraniagua verkar. Initiativet innebar att Serraniagua inom ramen för den colombianska lagen koordinerade arbete med att ta fram ett förslag om skydd av minst hektar skog i bergskedjan Serrania de los Paraguas. Förslaget ska förankras bland alla aktörer i regionen samt presenteras till den lokala myndigheten. Hoppet är att ett beslut om skydd av området ska fattas inom två år. De medel Serraniagua fick från Rädda Regnskog (88 333

3 kr) användes dessutom för en mindre inköp av mark samt andra aktiviteter som indirekt gynnar bevarande av skogen i regionen. När projektet avslutades kunde följande resultat presenteras: Ett förslag för bildande av ett skyddat område som omfattar hektar varav ca hektar är naturskog har tagits fram och presenterats till den lokala myndigheten. Enligt de olika förstudier som har genomförts är den bästa skyddsformen ett reservat inom det som kallas DMI (Område av integrerad förvaltning) Colombias karta (t.h.). I rött visas området som Serraniagua har föreslagit ska skyddas. 20 ha regnskog har köpts i anslutning till berget El Ingles som idag är skyddat. T.v. Området som köptes under projektet (ljusgrön linje)

4 Ca 0,4 ha har köpts in för att återbeskogas. Syftet med detta är at öka fågelturismen och det pedagogiska arbetet. Odling samt restaurering av skog med inhemska träd. Arbete med miljökurser riktade till både den lokala befolkningen och skolorna i regionen fortsätter. Deltagare i en av de miljöutbildningar som hållits Cambugán, Ecuador Cambugánskogen i Ecuador är Rädda Regnskogs första projekt. Skogen har ett mycket högt skyddsvärde. Vissa delar är i princip opåverkade av människor och artrikedomen är stor. Skogen hotas av uppodling, av illegala avverkningar och av penningstarka personer som vill investera i turistanläggningar. Rädda Regnskog stödjer den ideella organisationen Fundacion Cambugán som tillsammans med lokala bönder och markägare jobbar för att skydda Cambugánskogen. Pengarna som samlas in genom Rädda Regnskog går till nya markköp och till arbetet med att skydda den inköpta skogen. Under 2015 sändes kr till Fundacion Cambugán. 54 % av pengarna har använts för att legalisera marken inom området med 300 nytillkomna hektar (se nedan), samt för att täcka kostnader för skogvaktare. Resterande pengar har använts till administration och förberedelser inför Forum Syds projekt.

5 Under 2014 framkom vid den mätning som gjordes vid lagfartsprocessen att arealen är 300 hektar större än vad som tidigare var känt så man kan säga att Rädda Regnskog bidragit till inköp av cirka 1000 hektar istället för de 700 som tidigare uppgetts. I Cambugánskogen, Ecuador där vi arbetar tillsammans med Fundación Cambugan finns kamerafällor uppsatta. I mars 2015 fångades två fina ungar av glasögonbjörn på bild! Glasögonbjörnen är mycket skygg. Den är den enda björnarten på södra halvklotet och Sydamerikas största rovdjur. Den klassas som sårbar Forum Syd-projektet Sedan 2014 har Rädda Regnskog drivit ett spännande projekt i Cambugán. Målet för projektet har varit att befolkningen i skogens närhet ska få kunskaper om hur de själva kan bedriva ett uthålligt brukande av jord och skog. Projektet har varit mycket framgångsrikt. Tillsammans med Stiftelsen Cambugán och Cloud Forest Institute har ett hotat regnskogsområde skyddats i regionen. En pilotgård för spridning av ekologiska jordbruksmetoder har startats. Ett tiotal familjer har börjat med uthålligt brukande av marken och flera utbildningsinsatser har genomförts för ungdomar och vuxna inom ekologisk produktion miljö- och jämställdhetsfrågor. Lärare har utbildats för att kunna bedriva egna utbildningar i framtiden. Projektet har genomförts med hjälp av biståndspengar från Forum Syd. Projektbudgeten var kr varav Rädda Regnskog bidragit med 10 % ( kr). Projektet startade i maj 2014 och avslutades i juni 2015.

6 T.v. Pilotgården Pintaq ligger ca 100 sydost om Quito. T.h. Arbete med starta den ekologiska är i fullgång Fundacion Cambugán presenterade en slutrapport i augusti Några av de uppnådda resultaten presenteras här: Ett pilotinitiativ för ekologiskt jordbruk har startats. Arbetet med pilotgården har baserats på permakulturprinciper och kan betraktas som ett unikt initiativ i regionen. Dessutom har 7 olika familjer har startat arbete med att ställa om till ekologisk produktionen. Pilotgården och den ekologiska matproduktionen är nu igång Segundo Morales är en av de personer som har startat egen produktion av ekologisk mat.

7 Stiftelsen Cambugan har startat flera initiativ och utvecklat kontaktnät för försäljning av ekologiska produkter Tre initiativ för restaurering av skog med inhemska träd har tagits. Under projektets gång har tre olika familjer deltagit i detta arbete. Initiativet har resulterat i att över 1500 inhemska träd har planterats. Dessutom har åtskilliga kurser genomförs i regionen i syftet att öka miljömedvetenheten bland olika grupper i regionen En oväntad effekt inom projekt har varit att många av kursdeltagarna så snabbt verkar ha påbörjat en förändringsprocess. Först skapades en nyfikenhet bland många deltagare men även en dynamik som ledde till en vilja att skapa förändringar och bidra med idéer. Kopplingen mellan hälsoproblem, miljöförstöring och gifter i maten var en insikt som bidragit starkt till en attitydförändring.

8 Ekonomi/Insamling För hela 2015 samlades in gåvor till ett värde av kr och 23 personer betalade medlemsavgiften, att jämföra med 2014 då det samlades in kr och 16 personer betalade medlemsavgift. Årets rörelsekostnader blev kr vilket är 11,5 %. Under året var antalet transaktioner i webbutiken 176 st om kr totalt, varav kr kortbetalningar och 6 st fakturabetalningar på kr, att jämföra med 2014 då antalet transaktioner var 114 st om kr totalt, varav kr kortbetalningar och 5 st fakturabetalningar på kr. Sedan föreningen startade år 2005 till slutet av år 2015 har föreningen samlat in kr. Gåvor Under 2015 har Rädda Regnskog fått ett flertal större gåvor från privatpersoner. Bland annat från 5 studenter från Viktor Rydbergs gymnasium i Stockholm, som tog hem första priset i tävlingen We Change Challenge och skänkte hela vinstsumman på kronor till Rädda Regnskog. Lasse Larsson och Mikael Thorén på Ingarö fyllde 70 år och bad om regnskog istället för presenter. Nästan ett helt hektar ( kr) samlades in av festdeltagarna. Företagsstöd Stora givare har varit Naturcentrum kr, Eugen Wiberger AB kr, Transportören AB kr, Tretti AB kr, Viktor Rydbergs skola kr, Bo Andrén AB kr. Stöden från Transportören AB och från Tretti AB kommer från att dessa båda företag erbjuder sina kunder möjligheten att klimatkompensera sina leveranser genom att skydda regnskog via Rädda Regnskog. Medlemskap i Framtidsjorden Sedan 2014 är Rädda Regnskog medlemmar i Framtidsjorden, ett internationellt nätverk som stöder initiativ till utveckling på socialt rättvis och ekologiskt hållbar grund. Nätverket har medlemsorganisationer i Sydamerika, Asien och Sverige som genomför pilotprojekt, arrangerar utbildningar, informerar om sin verksamhet och utbyter kunskap med andra i och utanför nätverket. Genom medlemskapet får vi tillgång till lokaler i Solidaritetshuset på Södermalm i Stockholm samt hjälp med t ex ansökningar av biståndsmedel. Medlemskapet innebär också att våra samarbetsorganisationer kan få tillgång till Framtidsjordens nätverk i Sydamerika. Kommunikation Rädda Regnskog samarbetar sedan 2014 med kommunikationsbyrån Azote ( och kommunikatör Marie Sparréus har hjälpt föreningen med webbsida, nyhetsbrev och närvaro på Facebook. Facebooksidan följs av drygt 400 personer. Föreningens nyhetsbrev distribuerades till en lista på över personer. Föreningen Rädda Regnskogs plusgirokonto är

9 Föreningens bankkonto är (Nordea). Föreningens organisationsnummer är Styrelse och förtroendevalda Rädda Regnskog har under året haft sex styrelsemöten. Styrelsen har bestått av: Pella Thiel, ordförande Bo Ljungberg, vice ordförande Miguel Jaramillo, ledamot Torbjörn Granlund, kassör Kristina Sandberg, ledamot Svante Hultengren, ledamot Marcus Schaefer, ledamot Sekreterarrollen har skiftats mellan ledamöterna. Revisor för föreningen har Jonas Ramning varit. Valberedningen utgjordes av Pia Lindman och Britta Ahlgren. Föreningens bokföring har utförts av Ekonomikonsulten i Värmdö, Göran Frick, Gustavsberg. Rådgivande grupp Föreningen har haft en rådgivande grupp som vid behov har stöttat styrelsen. Den rådgivande gruppen har bestått av: Margareta Nilsson Göran Bardun Ylva Rylander Britta Ahlgren

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRENINGEN RÄDDA REGNSKOG

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRENINGEN RÄDDA REGNSKOG r rädda regnskog r VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRENINGEN RÄDDA REGNSKOG 2014 Inledning Föreningen Rädda Regnskog, nedan kallad Rädda Regnskog, bildades våren 2005. Föreningens syfte är: Föreningen skall verka

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRENINGEN RÄDDA REGNSKOG

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRENINGEN RÄDDA REGNSKOG VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRENINGEN RÄDDA REGNSKOG 2016 www.raddaregnskog.se 1 Inledning Föreningen Rädda Regnskog, nedan kallad Rädda Regnskog, bildades våren 2005. Föreningens syfte är: "Föreningen skall

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRENINGEN RÄDDA REGNSKOG

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRENINGEN RÄDDA REGNSKOG VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRENINGEN RÄDDA REGNSKOG 2011 Inledning Föreningen Rädda Regnskog, nedan kallad Rädda Regnskog, bildades våren 2005. Föreningens syfte lyder: Föreningen skall verka för att tropisk

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRENINGEN RÄDDA REGNSKOG

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRENINGEN RÄDDA REGNSKOG VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRENINGEN RÄDDA REGNSKOG 2007 Inledning Föreningen Rädda Regnskog, nedan kallad Rädda Regnskog, bildades våren 2005. Sedan starten, men framför allt under det senaste året, har föreningen

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRENINGEN RÄDDA REGNSKOG

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRENINGEN RÄDDA REGNSKOG VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRENINGEN RÄDDA REGNSKOG 2009 Inledning Föreningen Rädda Regnskog, nedan kallad Rädda Regnskog, bildades våren 2005. Sedan starten har föreningen upplevt ett ökat intresse bland

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRENINGEN RÄDDA REGNSKOG

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRENINGEN RÄDDA REGNSKOG VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRENINGEN RÄDDA REGNSKOG 2013 Inledning Föreningen Rädda Regnskog, nedan kallad Rädda Regnskog, bildades våren 2005. Föreningens syfte lyder: Föreningen skall verka för att tropisk

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRENINGEN RÄDDA REGNSKOG

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRENINGEN RÄDDA REGNSKOG VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRENINGEN RÄDDA REGNSKOG 2012 Inledning Föreningen Rädda Regnskog, nedan kallad Rädda Regnskog, bildades våren 2005. Föreningens syfte lyder: Föreningen skall verka för att tropisk

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRENINGEN RÄDDA REGNSKOG

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRENINGEN RÄDDA REGNSKOG VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRENINGEN RÄDDA REGNSKOG 2008 Inledning Föreningen Rädda Regnskog Sverige, nedan kallad Rädda Regnskog eller föreningen, bildades våren 2005. Sedan starten har föreningen upplevt

Läs mer

DJUNGELPOSTEN 1, 2013. Nytt från Serraniagua i Colombia

DJUNGELPOSTEN 1, 2013. Nytt från Serraniagua i Colombia DJUNGELPOSTEN 1, 2013 Vi hoppas att du haft en härlig sommar och fått ny energi inför hösten. I detta nyhetsbrev bjuder vi på korta notiser om föreningens arbete och framförallt det viktiga arbete våra

Läs mer

Verksamhetsplan 2019 FIAN Sverige

Verksamhetsplan 2019 FIAN Sverige Verksamhetsplan 2019 FIAN Sverige Om FIAN FIAN Sverige är den svenska sektionen av den internationella människorättsorganisationen FIAN (FoodFirst Information & Action Network). FIAN grundades 1986 i Heidelberg

Läs mer

Svartådalens utsläppsneutrala energi, SUNE

Svartådalens utsläppsneutrala energi, SUNE Svartådalens utsläppsneutrala energi, SUNE Provkörning av gengasanläggning i Sätra brunn. Projektägare: Svartådalens Bygdeutveckling, ideell förening Projektledare: Eric Söderberg Kommun: Sala Dnr: 44

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRENINGEN RÄDDA REGNSKOG

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRENINGEN RÄDDA REGNSKOG VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRENINGEN RÄDDA REGNSKOG 2010 Inledning Föreningen Rädda Regnskog, nedan kallad Rädda Regnskog, bildades våren 2005. Föreningens syfte lyder: Föreningen skall verka för att tropisk

Läs mer

Vad är FSC? Hållbart skogsbruk Kontrollerad skog Återvunnet material

Vad är FSC? Hållbart skogsbruk Kontrollerad skog Återvunnet material Vad är FSC? Hållbart skogsbruk Kontrollerad skog Återvunnet material Tar hänsyn till flera aspekter: Ekologi biologisk mångfald Social respekt befolkningen i skogens närhet Ekonomisk tillväxt långsiktigt

Läs mer

JORDENS RESURSER Geografiska hösten 2015

JORDENS RESURSER Geografiska hösten 2015 JORDENS RESURSER Geografiska hösten 2015 JORDENS SKOGAR Nästan en tredjedel av hela jordens landyta är täckt av skog. Jordens skogsområden kan delas in i tre olika grupper: Regnskogar Skogar som är gröna

Läs mer

Ljustern en tillgång

Ljustern en tillgång Ljustern en tillgång Projektet har lett till fler besökare och ökad användning av området. Foto: Jonas Lindgren Projektägare: Södra Dalarnas Utveckling, ekonomisk förening Projektledare: Sofie Jutner Kommun:

Läs mer

Därför ska du leta efter grodan på kaffe

Därför ska du leta efter grodan på kaffe Därför ska du leta efter grodan på kaffe Skogsskövling, klimat och fattigdom Varje år försvinner 13 miljoner hektar regnskog. Jordbruk är den starkaste drivkraften bakom avskogningen och står för 20 25

Läs mer

Effektrapport

Effektrapport 2017 Bakgrund Save the Orangutan Sverige jobbar för att säkra den utrotningshotade Borneoorangutangen (Pongo pygmaeus) och dess regnskogshem på Borneo. Orangutangen finns sen april 2016 på IUCN:s röda

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Svenska Hanseklubben år 2016

Verksamhetsberättelse för Svenska Hanseklubben år 2016 Verksamhetsberättelse för Svenska Hanseklubben år 2016 Styrelse, valberedning och revisor under verksamhetsåret 2016 har bestått av: Göran Heintz Bo Widenor Jan Sydhoff Christopher Fager Agne Widholm Michael

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 VERKSAMHETSPLAN 2018 Friluftsfrämjandets lokalavdelning i Märsta- Sigtuna Friluftsfrämjandet region Mälardalen 1 Verksamhetsplanen och budget Verksamhetsplanen är en beskrivning av planen för 2018 för

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening

Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening Inledning Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening Visit Värmdö Ideell Förening är näringslivets och föreningslivets organisation inom besöksnäringen. Tillsammans med Värmdö kommun bildar

Läs mer

Julmyra Horse Center framtidens hästhållning

Julmyra Horse Center framtidens hästhållning Julmyra Horse Center framtidens hästhållning Hagar vid Julmyra Horse Center. Projektägare: Julmyras vänner, ideell förening Projektledare: Carin Barrsäter Kommun: Heby Dnr: 81 Jnr: 2011 2137 Projekttid:

Läs mer

Årsmöte 16 april 2016 Birgittagården, Harbo

Årsmöte 16 april 2016 Birgittagården, Harbo Årsmöte 16 april 2016 Birgittagården, Harbo Dagens program Årsmötesförhandlingarna Marja Eriksson från Upplandsmuseet berättar om historiken om alla nivåsänkningar av Tämnaren. Staffan Lund från Vansjön

Läs mer

STADGAR FORUM SYD. Antagna av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet efter revidering av stadgar

STADGAR FORUM SYD. Antagna av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet efter revidering av stadgar STADGAR FORUM SYD Antagna 080517 av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet 081122 efter revidering av stadgar 950204. Senaste revidering 160528 Stadgar för Forum Syd Organisationer i samverkan

Läs mer

Stadgar föreningen Erfane Halghe Swedish Association (EHSA)

Stadgar föreningen Erfane Halghe Swedish Association (EHSA) Stadgar föreningen Erfane Halghe Swedish Association (EHSA) Föreningen vill sprida Dr Mohammad Ali Taheris lära Erfane Halghe, dess undergrupper samt de två komplementärmedicinska metoder Faradarmani och

Läs mer

Nominering - Årets miljösatsning Med checklista

Nominering - Årets miljösatsning Med checklista Nominering - Årets miljösatsning Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets miljösatsning på landsbygden. Namn på förslaget: Naturvårdande jordbruk/utvald miljö i Ammarnäs Journalnummer:

Läs mer

Bevara barnens skogar

Bevara barnens skogar Bevara barnens skogar Verksamhetsriktlinjer STÄMMANS BESLUT OM RIKTLINJER 2011-2014 Naturskyddsföreningen ska verka för: att barn- och familjeverksamhet på sikt bedrivs av minst hälften av kretsarna en

Läs mer

Effektrapport 2016 Effektrapport 2016

Effektrapport 2016 Effektrapport 2016 Effektrapport 2016 Side 2 Bakgrund Save the Orangutan jobbar för att säkra den utrotningshotade Borneoorangutangen (Pongo pygmaeus) och dess regnskogshem på Borneo. Orangutangen finns sen april 2016 på

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

BAS in Sweden Ideell förening Årsredovisning 2011/2012

BAS in Sweden Ideell förening Årsredovisning 2011/2012 BAS in Sweden Ideell förening Årsredovisning 2011/2012 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 1/7 2011 30/6 2012 BAS in Swedens styrelsen har under året bestått av ordförande Maria Leiner, kassör Per

Läs mer

Hållbara bygder vår framtid

Hållbara bygder vår framtid Hållbara bygder vår framtid Projektet utgjorde grunden för att ta fram en ny utvecklingsstrategi för bygden. Projektägare: Svartådalens Bygdeutveckling ekonomisk förening Projektledare: Jan Forsmark Kommun:

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018 Antagen vid styrelsemöte 31 januari 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 Antagen vid styrelsemöte 31 januari 2018 VERKSAMHETSPLAN 2018 Antagen vid styrelsemöte 31 januari 2018 Består av två delar: Verksamhetsstrategi samt handlingsplan 2018 Verksamhetsstrategi 1. Vision Sveriges Ekokommuners vision är ett hållbart

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid:

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018-04-20 Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: 13.30 14.30 Närvarande: Styrelsen Ragnar Nilsson Marks kommun

Läs mer

Globala Kronobergs. Faktablad EVS. Komma igång

Globala Kronobergs. Faktablad EVS. Komma igång Globala Kronobergs Faktablad EVS Komma igång KRONOBERG Globala Kronoberg en del av Nätverket SIP www.globalakronoberg.se Globala Kronoberg är ett internationellt center som drivs av Nätverket SIP. Vi koordinerar

Läs mer

Bakgrund. Save the Orangutan jobbar för att säkra den utrotningshotade Borneo-orangutangen (Pongo pygmaeus) och dess regnskogshem på Borneo.

Bakgrund. Save the Orangutan jobbar för att säkra den utrotningshotade Borneo-orangutangen (Pongo pygmaeus) och dess regnskogshem på Borneo. EFFEKTRAPPORT 2015 Bakgrund Save the Orangutan jobbar för att säkra den utrotningshotade Borneo-orangutangen (Pongo pygmaeus) och dess regnskogshem på Borneo. Orangutangen finns idag på IUCN:s röda lista

Läs mer

Lustfylld mat. Projektets mål var att skapa långsiktiga hållbara försörjningsmöjligheter inom matsektorn kr

Lustfylld mat. Projektets mål var att skapa långsiktiga hållbara försörjningsmöjligheter inom matsektorn kr Lustfylld mat Projektets mål var att skapa långsiktiga hållbara försörjningsmöjligheter inom matsektorn. Projektägare: Skördefest i Dalarna, ideell förening Projektledare: Olle Bengtsson Kommuner: Säter,

Läs mer

TvF Årsmöte 2007-03-29 Europa Studios. Protokoll. 1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Peter Mild hälsar välkomna.

TvF Årsmöte 2007-03-29 Europa Studios. Protokoll. 1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Peter Mild hälsar välkomna. TvF Årsmöte 2007-03-29 Europa Studios Protokoll 1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Peter Mild hälsar välkomna. 2 Val av mötesordförande Peter Mild föreslås och väljs enhälligt. 3 Val av sekreterare

Läs mer

STOCKHOLMS BLECK- OCH PLÅTSLAGAREMÄSTAREFÖRENING. Verksamhetsberättelse 2016

STOCKHOLMS BLECK- OCH PLÅTSLAGAREMÄSTAREFÖRENING. Verksamhetsberättelse 2016 STOCKHOLMS BLECK- OCH PLÅTSLAGAREMÄSTAREFÖRENING Verksamhetsberättelse 2016 Styrelsen för Stockholms Bleck- och Plåtslagaremästareförening får härmed avlämna berättelse över föreningens verksamhet under

Läs mer

klubbmaterial AKTIVITETER DEMOKRATI OCH EKONOMI AKTIVA FÖRTROENDEVALDA MEDLEMMAR SSU:S KLUBBMATERIAL 2015 DEMOKRATI OCH EKONOMI 1

klubbmaterial AKTIVITETER DEMOKRATI OCH EKONOMI AKTIVA FÖRTROENDEVALDA MEDLEMMAR SSU:S KLUBBMATERIAL 2015 DEMOKRATI OCH EKONOMI 1 klubbmaterial AKTIVITETER DEMOKRATI OCH EKONOMI AKTIVA FÖRTROENDEVALDA MEDLEMMAR SSU:S KLUBBMATERIAL 2015 DEMOKRATI OCH EKONOMI 1 SSUKLUBBENS DEMOKRATI OCH EKONOMI Detta häfte beskriver hur SSUklubben

Läs mer

Juridiska föreningen vid Umeå universitet

Juridiska föreningen vid Umeå universitet Juridiska föreningen vid Umeå universitet Om föreningen 1. Juridiska föreningen vid Umeå universitet är en underförening till samhällsvetenskapliga sektionen (Samsek) och ytterst till Umeå studentkår (US).

Läs mer

Årsredovisning. Skottanet Ekonomisk Förening

Årsredovisning. Skottanet Ekonomisk Förening Årsredovisning för Skottanet Ekonomisk Förening Räkenskapsåret 2009 Skottanet Ekonomisk Förening 1(7) Styrelsen för Skottanet Ekonomisk Förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2009.

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2012-2013 Gymnastikföreningen Astra 2012-2013 Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare Ledamot Suppleant Suppleant Peter Rudin Thomas Åkerdahl Linda Knutar Maria Sandgren

Läs mer

STADGAR FORUM SYD. Antagna 080517 av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet 081122 efter revidering av stadgar 950204.

STADGAR FORUM SYD. Antagna 080517 av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet 081122 efter revidering av stadgar 950204. STADGAR FORUM SYD Antagna 080517 av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet 081122 efter revidering av stadgar 950204. Senaste revidering 150530 Stadgar för Forum Syd Organisationer i samverkan

Läs mer

Demokrati och ekonomi

Demokrati och ekonomi Demokrati och ekonomi SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar www.ssu.se publicerat våren 2013 SSU-KLUBBENS DEMOKRATI OCH EKONOMI Detta häfte beskriver hur

Läs mer

hållbar affärsmodell för framtiden

hållbar affärsmodell för framtiden hållbar affärsmodell för framtiden Vår affärsmodell bygger på det vi tror är rätt i ett långsiktigt perspektiv. Långsiktigheten följer den tradition som Södras medlemmar i generationer har arbetat efter

Läs mer

Slutrapport för projektet Mera Grönt

Slutrapport för projektet Mera Grönt Slutrapport för projektet Mera Grönt 1. Vilket projekt redovisar du? Journalnummer 2009-1061 Projektnamn: Kompetensutvecklingsprojekt Trädgård Dalarna-Gävleborg Mera Grönt Stödmottagare: Länsstyrelsen

Läs mer

TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr

TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr 802418-4213 Ett verksamhetsår i en ny världsdel! Höjdpunkten under verksamhetsåret 2013 var World Transplant Games

Läs mer

Vikmanshyttan. Villkorad finansiering gjorde det möjligt att driva lanthandeln vidare. 780 011 kr

Vikmanshyttan. Villkorad finansiering gjorde det möjligt att driva lanthandeln vidare. 780 011 kr Vikmanshyttan Villkorad finansiering gjorde det möjligt att driva lanthandeln vidare. Foto: Berit Zöllner Projektägare: Hedemora Näringsliv AB Projektledare: Inger Wilstrand Kommun: Hedemora Dnr: 84 Jnr:

Läs mer

IDEELLA FÖRENINGEN CRADLE NET S T A D G A R 2014-06-13

IDEELLA FÖRENINGEN CRADLE NET S T A D G A R 2014-06-13 IDEELLA FÖRENINGEN CRADLE NET S T A D G A R 2014-06-13 1 Föreningens namn, säte och ändamål 1.1 Namn Cradle Net ( Föreningen ). 1.2 Säte Föreningen har sitt säte i Stockholm. 1.3 Vision och Syfte Föreningens

Läs mer

Hörselskadades förening i Stockholm, förslag till. Verksamhetsplan & budget för år 2014

Hörselskadades förening i Stockholm, förslag till. Verksamhetsplan & budget för år 2014 Hörselskadades förening i Stockholm, förslag till Verksamhetsplan & budget för år 2014 2 (7) Förord Vi ser fram emot ett spännande och händelserikt 2014. Det är då 75 år sen föreningen bildades, en respektabel

Läs mer

Dagordning vid VMBK:s årsmöte

Dagordning vid VMBK:s årsmöte Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2016-11-22 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordningen 3. Val av justeringsmän 4. Val av mötesordförande 5. Val av mötessekreterare 6. Genomgång av verksamhetsberättelse

Läs mer

Lärande om hållbar utveckling för barn & unga

Lärande om hållbar utveckling för barn & unga Lärande om hållbar utveckling för barn & unga Sveriges största nätverk för arbete med hållbar utveckling Vi på Håll Sverige Rent är övertygade om att arbetet med hållbar utveckling börjar med barn och

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 1 (5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Styrelsen Förtroendevalda och uppdragstagare under verksamhetsåret 2015 Britt-Marie Lindgren Ewa Langerbeck Eva Lindgren Karl-Henrik Forsman Maria Åling Joachim Eckerström

Läs mer

INVERKAN, en tillfällig kollektion med ett socialt uppdrag

INVERKAN, en tillfällig kollektion med ett socialt uppdrag Inter IKEA Systems B.V. 2014 INVERKAN, en tillfällig kollektion med ett socialt uppdrag SÄLJSTART I SVERIGE 17/10. Säljs på följande IKEA varuhus: Barkarby, Kungens Kurva, Kållered och Svågertorp KOLLEKTION

Läs mer

Årsredovisning 2010. Latinamerikagrupperna

Årsredovisning 2010. Latinamerikagrupperna Årsredovisning 2010 Latinamerikagrupperna Org. Nr 802004-5681 Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 5 Balansräkning 6 Redovisnings- och värderingsprinciper 7 Noter 8 Styrelsens underskrifter

Läs mer

Stadgar för Sydvästra Skånes Vattenråd

Stadgar för Sydvästra Skånes Vattenråd Stadgar för Sydvästra Skånes Vattenråd 1. ÄNDAMÅL Sydvästra Skånes vattenråd, i det följande även kallat rådet, utgör en frivillig medlemsorganisation för kommuner, företag, markägare, myndigheter, organisationer

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013 Styrelsen har bestått av Ordförande Eva-Lena Blom Vice Ordförande Ingegärd Rådström Sekreterare ViviAnn Labba Kassör Trine Amundsen Ledamöter Helena

Läs mer

Dansklubben Quick & Quick

Dansklubben Quick & Quick Dansklubben Quick & Quick Medlem av Svenska Danssportförbundet Verksamhetsberättelse 2016 Dansklubben Quick & Quicks styrelse avger härmed följande redogörelse över klubbens verksamhet under 2016. Årsmöte

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 Styrelsens förslag till föreningens årsmöte

VERKSAMHETSPLAN 2017 Styrelsens förslag till föreningens årsmöte VERKSAMHETSPLAN 2017 s förslag till föreningens årsmöte 2017-03-16 Består av två delar: Verksamhetsstrategi samt handlingsplan 2017 Verksamhetsstrategi 1. Vision Sveriges Ekokommuners vision är ett hållbart

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 20140114 Sidan 1 av 5 'Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2013 Sammanfattning av verksamhetsåret Året började med att den nya styrelsen, på uppdrag av årsmötet, organiserade ett extramöte

Läs mer

Säter en levande stad. Förstudie.

Säter en levande stad. Förstudie. Säter en levande stad. Förstudie. Torgmarknad i Säter. Foto: Jonas Lindgren Projektägare: Södra Dalarnas utveckling, ekonomisk förening. Projektledare: Sofie Jutner Kommun: Säter Dnr: 79 Jnr: 2010 7660

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2007 Gunnarns Golfklubb

Verksamhetsberättelse 2007 Gunnarns Golfklubb Verksamhetsberättelse 2007 Gunnarns Golfklubb Gunnarns Golfklubb bildades den 5 juli 2001. Styrelse under verksamhetsåret: Olle Wärnick Ordförande Sten Gullhagen Kassör Roland Kärrman Sekreterare Erik

Läs mer

Ekologi och värderingar - vad har miljövård med filosofi att göra?

Ekologi och värderingar - vad har miljövård med filosofi att göra? Ekologi och värderingar - vad har miljövård med filosofi att göra? Värde Instrumentellt värde Värde som medel, som instrument för någon/något. Värdefullt för den nytta någon har av det. Pengar är ett givet

Läs mer

Årsmötesprotokoll Jollesektionen 2018

Årsmötesprotokoll Jollesektionen 2018 Årsmötesprotokoll Jollesektionen 2018 Tid: 26 November 2018 kl. 19.00 Plats: JBS Klubbhus Närvarande: 11 st. medlemmar 1 MÖTETS ÖPPNANDE Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors 1 Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors VÅR VERKSAMHET Barns rätt till skydd mot våld I förebyggande syfte samverkar vi med skolor och folkhälsoförvaltningen.

Läs mer

Mat till miljarder. - därför kan du vara stolt över att vara lantbrukare i Sverige

Mat till miljarder. - därför kan du vara stolt över att vara lantbrukare i Sverige Mat till miljarder - därför kan du vara stolt över att vara lantbrukare i Sverige VÄXANDE BEFOLKNING 7,3 miljarder människor ÄNDRADE KONSUMTIONSMÖNSTER 9.6 miljarder 2050 KLIMATFÖRÄNDRINGAR Ökad efterfrågan

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

Skydd och restaurering enligt miljömålet Levande sjöar och vattendrag

Skydd och restaurering enligt miljömålet Levande sjöar och vattendrag Skydd och restaurering enligt miljömålet Levande sjöar och vattendrag Henrik Schreiber, Naturvårdsverket 2009-01-17 Naturvårdsverket Swedish Environmental Protection Agency 1 Delmål 1 Senast år 2005 skall

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen Biosfärområde Blekinge Arkipelag, förslag till revision

Stadgar för den ideella föreningen Biosfärområde Blekinge Arkipelag, förslag till revision Stadgar för den ideella föreningen Biosfärområde Blekinge Arkipelag, förslag till revision Antagna xx april 2014. 1 FIRMA Föreningens firma är Biosfärområde Blekinge Arkipelag. 2 FÖRENINGENS SÄTE Föreningen

Läs mer

STADGAR FORUM SYD. Antagna av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet efter revidering av stadgar

STADGAR FORUM SYD. Antagna av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet efter revidering av stadgar STADGAR FORUM SYD Antagna 080517 av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet 081122 efter revidering av stadgar 950204 Stadgar för Forum Syd Organisationer i samverkan för global rättvisa 1 Organisation

Läs mer

Förstudie för utveckling av Stjärnsund

Förstudie för utveckling av Stjärnsund Förstudie för utveckling av Stjärnsund Rune Dahlén informerar om bosättningsmöjligheter vid lördagsmarknaden i Stjärnsund. Projektägare: Stjärnsunds Byggrupp, ideell förening Projektledare: Rune Dahlén

Läs mer

IDEELLA FÖRENINGEN CRADLE NET S T A D G A R 2013-02-11

IDEELLA FÖRENINGEN CRADLE NET S T A D G A R 2013-02-11 IDEELLA FÖRENINGEN CRADLE NET S T A D G A R 2013-02-11 1 Föreningens namn, säte och ändamål. 1.1 NamnCradle Net ( Föreningen ).. 1.2 Säte Föreningen har sitt säte i Stockholm.. 1.3 Ändamål Föreningens

Läs mer

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014)

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Antagna 2014-03-20 Innehåll Stadgar för föreningen Svensk Miljöbas... 4 1 Namn och organisationsform... 4 2 Syfte... 4 3 Medlemskap... 4 4 Utträde... 4 5 Uteslutning...

Läs mer

Hembygdsföreningen Skivarps Mölla Årsmöte 8/ Affischen

Hembygdsföreningen Skivarps Mölla Årsmöte 8/ Affischen Affischen Vår kära mölla Landmärke och symbol för Skivarp Vardag i Skivarp 2009 Foto Jonas Dahlgren Branden 27/10 2010 Foto Jonas Dahlgren Agenda Agenda 1. Mötets öppnande. 2. Val av ordförande och sekreterare

Läs mer

Årsredovisning 2015 och Verksamhetsberättelse. för. Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur. Org.nr

Årsredovisning 2015 och Verksamhetsberättelse. för. Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur. Org.nr Årsredovisning 2015 och Verksamhetsberättelse för Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur Org.nr. 802408-6632 1 Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsåret 2015-01-01 2015-12-31 Sveriges Vänföreningar

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 31 januari 2014 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret avseende Stockholmspostens konstförening

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret avseende Stockholmspostens konstförening Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2010-2011 avseende Stockholmspostens konstförening Medlemsantal Antalet medlemmar den sista oktober 2011 var 102 (111). Vi har fått två nya medlemmar under året

Läs mer

BAS in Sweden Ideell förening Årsredovisning 2010/2011

BAS in Sweden Ideell förening Årsredovisning 2010/2011 BAS in Sweden Ideell förening Årsredovisning 2010/2011 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 1/7 2010 30/6 2011 BAS in Swedens styrelsen har under året bestått av ordförande Maria Leiner, kassör Per

Läs mer

.Naturarvets efektrapport 2019

.Naturarvets efektrapport 2019 .Naturarvets efektrapport 2019 Syfte Syftet med denna rapport är att visa på vilken nytta Naturarvet gör enligt en standardiserad modell för rapportering som är gemensam för alla insamlingsorganisationer

Läs mer

Globala Kronobergs. Faktablad EVS. Komma igång

Globala Kronobergs. Faktablad EVS. Komma igång Globala Kronobergs Faktablad EVS Komma igång Globala Kronoberg en del av Nätverket SIP www.globalakronoberg.se Globala Kronoberg är ett internationellt center som drivs av Nätverket SIP. Vi koordinerar

Läs mer

5 SRS verksamhetsår omfattar tiden mellan den 1 januari och den 31 december.

5 SRS verksamhetsår omfattar tiden mellan den 1 januari och den 31 december. Studentradion i Sverige - Stadgar SENAST ÄNDRADE 2014-10-12 Firma 1 Föreningens firma är Studentradion i Sverige, och förkortas SRS. Föreningens firma tecknas av ordförande och kassör var och en för sig.

Läs mer

Medlemsbrev våren 2017

Medlemsbrev våren 2017 Medlemsbrev våren 2017 Föreningen Backamo Vänner kallelse till årsmöte 29 april Alla är hjärtligt välkomna till årsmötet, ingen föranmälan. Årsmöte 29 april Vi samlas i matsalen, byggnad 40. Programmet

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2018

Verksamhetsberättelse år 2018 Verksamhetsberättelse år 2018 Bilaga 2 Styrelsen har under 2018 bestått av följande ledamöter. Stefan Morin (24) ordförande Björn Lindquist (63) sekreterare Ulf Härnström (96) Kassör Peter Lundgren (78)

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Styrelsen för lokalföreningen i Karlskoga-Degerfors får härmed avge följande rapport för verksamheten 2013. Styrelsen har under året bestått av Ordförande:

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 The Sweden Chapter of the Internet Society - ISOC-SE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 The Sweden Chapter of the Internet Society - ISOC-SE Verksamhetsberättelse för 2013 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 The Sweden Chapter of the Internet Society - ISOC-SE Innehåll VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 The Swedish Chapter of the Internet Society - ISOC-SE...

Läs mer

Att bilda förening 2 (7)

Att bilda förening 2 (7) Att bilda förening 2 (7) Att bilda förening 3 (7) 1. Att bilda förening I Sverige råder organisationsfrihet, vilket innebär att vem som helst har rätt att bilda förening och kring vad som helst. En förening

Läs mer

WASA ETT GOTT VAL FÖR PLANETEN

WASA ETT GOTT VAL FÖR PLANETEN WASA ETT GOTT VAL FÖR PLANETEN WASAS LÖFTE VÅRT VARUMÄRKE ÄR NU 100% KLIMATKOMPENSERAT 1 Vi vill sätta våra värderingar till handling och ta vårt ansvar för planeten. För Wasa ligger några saker varmt

Läs mer

justerat Protokoll från Afrikagruppernas årsmöte 2014 10-11 maj, Valla Folkhögskola, Linköping

justerat Protokoll från Afrikagruppernas årsmöte 2014 10-11 maj, Valla Folkhögskola, Linköping Protokoll från Afrikagruppernas årsmöte 2014 10-11 maj, Valla Folkhögskola, Linköping 1 Ordförande öppnar mötet Calle Sundstedt förklarade mötet öppnat. 2 Information om årsmötesförhandlingarna Hanna Carr

Läs mer

Långvinds byalag. Årsberättelse 2015

Långvinds byalag. Årsberättelse 2015 Långvinds byalag Årsberättelse 2015 Långvinds byalag, organisationsnummer 802497-4910 Sida: 2 (6) Verksamhetsberättelse Historia Långvinds byalag är en ideell förening, grundad den 6 september 2015 i Långvindsbruk,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Torestorps Framtid

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Torestorps Framtid [1] VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Torestorps Framtid Efter att ha ingått i Hembygdsföreningen ombildades Torestorps Framtid år 1998 till en förening med egen förvaltning och redovisar nu det fjortonde verksamhetsåret

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse STREET MENTALITY PARKOURKLUBB Street Mentality arbetar för... att främja spontanidrotten Vi skapar miljön, ungdomarna utformar aktiviteten. Vi vill att dagens ungdomar födda

Läs mer

1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Vice ordförande Sekreterare

1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Vice ordförande Sekreterare 1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt Gävle lokalförening 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Görel Müller Vice ordförande Hanna Wrethling Sekreterare Gunilla

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter Fastställda av årsmötet 21 april 2015 1. Namn 2. Ändamål 3. Uppgift 4. Säte Föreningens namn är Vi Konsumenter Föreningen är en fristående, partipolitiskt

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE SOLNA RÖDAKORSKRETS 2017

VERKSAMHETSBERÄTTELSE SOLNA RÖDAKORSKRETS 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE SOLNA RÖDAKORSKRETS 2017 Aktivitet Berättelse Stämma Styrelse Hölls 22 januari 2017 på Mötesplatsen. 17 medlemmar deltog 7 protokollförda sammanträden har hållits samt 1 konstituerande

Läs mer

Animal Protection Network. Verksamhetsberättelse 2013

Animal Protection Network. Verksamhetsberättelse 2013 Animal Protection Network Verksamhetsberättelse 2013 Innehåll Inledning Ledning och samordning Arbetsområden Verksamhet Finansiering och medlemmar Årsmöte Slutord Inledning Animal Protection Network (APN)

Läs mer

Årsredovisning. Västra Lagnöströms samfällighetsförening. Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2013.

Årsredovisning. Västra Lagnöströms samfällighetsförening. Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2013. Årsredovisning Västra Lagnöströms samfällighetsförening Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2013. Innehåll Sid Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 3

Läs mer

Förenklat årsbokslut för. Hemmesta Södra Vägförening

Förenklat årsbokslut för. Hemmesta Södra Vägförening Förenklat årsbokslut för Hemmesta Södra Vägförening Organisationsnummer: 814000-2653 Räkenskapsåret 2015-16 Innehåll: Resultaträkning Balansräkning Budget och utfall Tilläggsupplysningar HSVF-000117 1.1

Läs mer

senitel En förening inom Teleseniorernas Förbund Organisationsnummer:

senitel En förening inom Teleseniorernas Förbund Organisationsnummer: senitel En förening inom Teleseniorernas Förbund Organisationsnummer: 802410 2488 Protokoll vid styrelsemöte 2019-2 Tid: 2019-03-07, kl 12:00 Plats: Tellus, Lignagatan 8, Klubbrum 4 Närvarande: Frånvarande:

Läs mer

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte 2017-03-30 inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Årsmötet öppnas av föreningens ordförande Roland Bengtsson. Alla närvarande hälsas välkomna.

Läs mer

SVENSKA TURISTFÖRENINGEN

SVENSKA TURISTFÖRENINGEN SVENSKA TURISTFÖRENINGEN Sydvästra Skåne ÅRSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2017 Styrelsen för Svenska Turistföreningen Sydvästra Skåne får härmed avge följande berättelse för verksamheten under år 2017.

Läs mer