Instruktioner till ansökan för att arbeta som medicinsk volontär inom Operation Smile

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Instruktioner till ansökan för att arbeta som medicinsk volontär inom Operation Smile"

Transkript

1 Instruktioner till ansökan för att arbeta som medicinsk volontär inom Operation Smile Vad roligt att du vill arbeta med oss som medicinsk volontär. Du är varmt välkommen! Vad krävs av mig för att arbeta som medicinsk volontär? Läkare För arbete som läkare krävs specialistexamen inom plastikkirurgi, anestesi eller pediatrik. För arbete som plastikkirurg krävs ett aktivt yrkesutövande av kirurgi till barn med läpp-, käk- och gomspalt. För arbete som anestesiolog krävs ett aktivt yrkesutövande av anestesi till barn i olika åldrar. För arbete som pediatriker krävs ett aktivt yrkesutövande inom professionen. Anestesiologer och Pediatriker behöver också intyg för genomgången kurs inom avancerad hjärt- och lungräddning för barn. I ansökan benämns denna kurs som PALS (Pediatric Advanced Life Support). Godkända kurser är också APLS (Advanced Pediatric Life Support) och EPLS (European Pediatric Life Support). Genomgången utbildning får inte vara äldre än 5 år. Anestesiologer rekommenderas också intyg för genomgången kurs inom avancerad hjärt- och lungräddning för vuxna. I ansökan benämns denna kurs som ACLS (Advanced Cardiac Life Support). Genomgången utbildning får inte vara äldre än 5 år. Läkare under specialistutbildning kan under sitt sista specialiseringsår ansöka om stipendie för att tillsammans med mentor delta på uppdrag. För vidare information kontakta: Sjuksköterska För arbete som sjuksköterska krävs ett aktivt yrkesutövande under de senaste två åren inom någon av följande enheter: Vård- eller intensivvårdsavdelning för barn, Akutmottagning för barn, Neonatalavdelning, Anestesi/Operationsavdelning eller Uppvakningsavdelning. Arbete som barnmorska eller som sjuksköterska på mottagning, inom öppenvård, skolhälsovård, psykiatri eller akutmottagning för vuxna godkänns tyvärr inte. För arbete som Sjuksköterska på vårdavdelning (Pre/Post) krävs ett aktivt yrkesutövande under de senaste två åren på vårdavdelning eller akutmottagning för barn. För arbete som Sjuksköterska på uppvakningsavdelning (Recovery Room) krävs ett aktivt yrkesutövande under de senaste två åren på pediatrisk intensivvårdsavdelning, uppvakningsavdelning, neonatal intensivvårdsavdelning eller arbete som anestesisjuksköterska. För arbete som Operationssjuksköterska (Operating Room) krävs ett aktivt yrkesutövande inom professionen under de senaste två åren. För arbete som Anestesisjuksköterska, (CRNA, Certified Registered Nurse Anesthetist) krävs ett aktivt yrkesutövande inom professionen under de senaste två åren. Vidare krävs att man självständigt kan handlägga anestesier till barn i alla åldrar och storlekar.

2 Sjuksköterskor behöver också intyg för genomgångna kurser inom: Basal hjärt- och lungräddning för vuxna. I ansökan benämnd som BLS (Basic Life Support). Avancerad hjärt- och lungräddning för barn. I ansökan benämnd som PALS (Paediatric Advanced Life Support). Genomgångna utbildningar får inte vara äldre än 5 år gamla. Tandläkare/Ortodontist För arbete som tandläkare/ortodontist krävs erfarenhet av arbete med barn med läpp-, käk- och gomspalt samt erfarenhet av arbete med gomavtryck och tillverkning av obturatorer och proteser till denna patientkategori. Logoped För arbete som logoped krävs erfarenhet av arbete med barn med läpp-, käk- och gomspalt under de senaste tre åren. Lekterapeut För arbete som lekterapeut krävs utbildning till förskollärare, lärare eller fritidspedagog samt specialpedagogisk kompetens. Vidare krävs minst två års erfarenhet av arbete på sjukhus med förberedelser av barn inför narkos och operation. Medicinteknisk ingenjör För arbete som medicinteknisk ingenjör krävs minst tre års erfarenhet av arbete inom professionen utanför en operationsavdelning eller minst ett års erfarenhet av arbete på en operationsavdelning. Var och hur ansöker jag? Ansökan görs på Operation Smile Internationals hemsida: Direktlänk till ansökningssidan finns också att att finna på Operation Smile Sveriges hemsida: volontär. I den första delen av ansökan sker registrering av personuppgifter och skapande av en personlig profil i MVAC (Medical Volunteer Action Center). MVAC är volontärernas del av hemsidan. Här finns tillgång till det mesta av den information man behöver som volontär. Det är på MVAC man kan ta del av professionsspecifik information, anmäla sig till uppdrag, följa planering och få information inför uppdrag samt ha kontakt med andra volontärer. Det "username" och "password" du angivit vid skapandet av din personliga profil kommer fortsättningsvis vara dina inloggningsuppgifter på MVAC. Det är mycket viktigt att du kommer ihåg dessa uppgifter. Att låsa upp en personlig profil är en komplicerad process vilken måste handläggas av huvudkontoret i USA. Skapa INTE en ny personlig profil om du glömt dina inloggningsuppgifter. Kontakta i förekommande fall: och be om hjälp. Se också till att de kontaktuppgifter som angivits under "My profile" alltid är uppdaterade och aktuella. Dessa uppgifter kommer att användas i alla kontakter mellan Operation Smile och dig som volontär.

3 Följande dokument ska bifogas ansökan: Medical Diploma - Utbildningsbevis från lärosäte Medical License - Legitimation utfärdat av Socialstyrelsen Speciality Diploma - Utbildningsbevis från specialistexamen CV Utbildningsbevis för hjärt- och lungräddningsutbildningar Färgkopia på första sidan i ditt pass Skanna in dokumenten som PDF-filer och ladda upp dem på angiven plats i ansökningsformuläret. Dokumenten behöver inte översättas till engelska under förutsättning att erhållna examina finns angivna på engelska. I de fall då detta saknas kontakta Socialstyrelsen och be om intyget "Certificate of good standing". Detta underlättar ansökningsprocessen: Hela ansökan behöver inte göras vid ett och samma tillfälle. En förutsättning för att dela upp processen är dock att du kontinuerligt sparar alla delmoment innan du går vidare. Samtliga fält i ansökan måste vara ifyllda för att den ska godkännas för bedömning. Om du saknar uppgifter för att kunna fylla i vissa fält och därmed komma vidare skriv N/A (Not Applicable). Skriv datum exakt i den ordning de efterfrågas. Då "expiration" och "renewal date" efterfrågas skriv 00/00/00 Då "authorization number" efterfrågas skriv N/A. Önskar du att skicka in flera dokument än utrymmena medger rekommenderar vi att scanna in flera dokument i en och samma fil. Ansökan består av 3 steg: 1. Experience and References I denna del av ansökan sker registrering av följande: Utbildningar Arbetslivserfarenhet Kontaktuppgifter till 3 referenser CV 2. Medical Speciality Denna del av ansökan är specifikt utformad efter den profession du ansöker att arbeta inom. Här registreras dina utbildningar, erfarenheter och nuvarande arbete. Denna del av ansökan måste göras vid ett och samma tillfälle, se därför till att du har alla handlingar inskannade som PDF-filer och tillgängliga. Observera att du endast kan ansöka om att arbeta inom en profession (Se tidigare information om vad som krävs för att arbeta inom respektive profession). Lite hjälp på vägen... Läkare: Begreppet Board Certification saknar motsvarighet i det svenska utbildningssystemet. Detta fält kan därför lämnas blankt alternativt användas för att ladda ner annat dokument av värde, exempelvis europeisk examen.

4 Användbara förkortningar för läkare: Medical Student - Vikarierande underläkare före examen Medical Graduate - Vikarierande underläkare efter examen Intern/Internship - AT Liscented Physician - Vikarierande underläkare efter legitimation Resident Physician - ST Specialist Physician - Specialistläkare Attending Physician Överläkare Anestesiologer För att ansöka som "Pediatric anesthesiologist" krävs kompetens motsvarande bakjoursnivå på barnsjukhus. Uppfyller man kriterierna för "Pediatric anesthesiologist" kan man som svensk barnanestesiolog också arbeta som "Pediatric Intensivist" och vara ansvarig för arbetet på uppvakningsavdelning. Ackreditering inom bägge specialiteterna sker med automatik. Anestesisjuksköterskor Anestesisjuksköterskor kan ansöka om att arbeta både på anestesi- och uppvakningsavdelning. För arbete som anestesisjuksköterska ansök inom "CRNA" under sektion "Anesthesia Specialty". Din ansökan kommer då att inkludera ansökan om arbete inom bägge specialiteterna. Vill du endast ansöka om arbete på uppvakningsavdelning sök inom "Recovery Room" under sektion "Nursing Specialty". För arbete som anestesisjuksköterska krävs att man självständigt kan handlägga anestesier till barn i alla åldrar och storlekar. För arbete som anestesisjuksköterska rekommenderas erfarenhet från arbete som sjuksköterska på uppvakningsavdelning på minst två uppdrag. Sjuksköterskor För ansökan arbete som operationssjuksköterska sök inom "Operating Room" För ansökan om arbete på uppvakningsavdelning sök inom "Recovery Room" För ansökan om arbete på vårdavdelning sök inom "Pre/Post Operative" 3. Travel documents I denna del av ansökan sker registrering av bland annat resedokument, kontaktuppgifter till anhöriga och hälsotillstånd. För att underlätta logistiken i samband med kommande uppdrag är det viktigt att du bifogar samtliga efterfrågade dokument. Din ansökan är inte komplett förrän denna del är ifylld. Då "medical evacuation insurance" efterfrågas skriv YES och ange OS Sweden som "carrier". Vem bedömer ansökan och hur lång tid tar det innan jag får besked? Ansökningsprocessen handläggs vid Operation Smile Internationals huvudkontor i USA. Besked om godkänd ansökan lämnas via e-post till den adress du angivit. Handläggningstiden beräknas till tre månader. Status på din ansökan kan ses på din personliga sida på MVAC under My Credentials. "Pending approval" anger att din ansökan är under handläggande. "Approved" anger att din ansökan är godkänd och att du kan anmäla ditt intresse i MVAC för om att åka med oss ut som volontär. Då du har blivit ackrediterad som volontär kommer du också att bli kontaktad av och få tillgång till ytterligare information från Operation Smile Sverige.

5

Så söker du bostad eller bilplats

Så söker du bostad eller bilplats Så söker du bostad eller bilplats 1 Innehåll Så söker du - steg för steg 3 Frågor & svar ställa sig i kö 6 Frågor & svar söka bostad och bilplats 8 Frågor & svar visning 10 Frågor & svar byte och flyttning

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Ansökningsformulär. Skicka din ansökan via e-post till col.rekrytering@rfsl.se. Skicka in din ansökan senast 7 januari 2015.

Ansökningsformulär. Skicka din ansökan via e-post till col.rekrytering@rfsl.se. Skicka in din ansökan senast 7 januari 2015. Ansökningsformulär Uppdrag som utbildare och samordnare inom Colour of Love För att få den information vi behöver från dig som ansöker och för att kunna rekrytera på ett så rättvist sätt som möjligt vill

Läs mer

Frågor & Svar om Specialistutbildning

Frågor & Svar om Specialistutbildning 2015-06-10 Frågor & Svar om Specialistutbildning 1. Vad krävs för handledaren ska bli godkänd? 2. Hur arvoderas handledaren? 3. När kan jag påbörja min specialistutbildning? 4. Kan jag i min studieplan

Läs mer

Att söka kurser Via Webbansökan. Samt att bifoga betyg och läsa meddelanden från Komvux

Att söka kurser Via Webbansökan. Samt att bifoga betyg och läsa meddelanden från Komvux Att söka kurser Via Webbansökan Samt att bifoga betyg och läsa meddelanden från Komvux Så här gör du för att söka kurser! Gå in på Eskilstunas hemsida: http://www.eskilstuna.se/ Klicka på Utbildning och

Läs mer

6 Radera kontot/cv 6.1 Hur raderar jag ett från mitt konto CV? 6.2 Hur raderar jag mitt CV-konto helt från databasen?

6 Radera kontot/cv 6.1 Hur raderar jag ett från mitt konto CV? 6.2 Hur raderar jag mitt CV-konto helt från databasen? FAQ frågor och svar Vad avser din fråga? 1 Registrering 2 Inloggning/användarkonto 3 Söka jobb/ansökan 4 Rekrytering/frågor om specifika tjänster 5 Felmeddelanden/felsökning/inställningar 6 Radera kontot

Läs mer

6 Radera kontot/cv 6.1 Hur raderar jag ett från mitt konto CV? 6.2 Hur raderar jag mitt CV-konto helt från databasen?

6 Radera kontot/cv 6.1 Hur raderar jag ett från mitt konto CV? 6.2 Hur raderar jag mitt CV-konto helt från databasen? FAQ frågor och svar Vad avser din fråga? 1 Registrering 2 Inloggning/användarkonto 3 Söka jobb/ansökan 4 Rekrytering/frågor om specifika tjänster 5 Felmeddelanden/felsökning/inställningar 6 Radera kontot

Läs mer

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09 SAFE WORK Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 013-04-09 Innehållsförteckning 1. Information om Företagets egen sida...3. Lägga till en

Läs mer

SKÖTSELSKOLAN. Instruktioner till personal - för dig som arbetar på ett entreprenadföretag 2013-03-09

SKÖTSELSKOLAN. Instruktioner till personal - för dig som arbetar på ett entreprenadföretag 2013-03-09 SKÖTSELSKOLAN Instruktioner till personal - för dig som arbetar på ett entreprenadföretag 203-03-09 Innehållsförteckning. Aktivera ett användarkonto, jag har en egen e-postadress 3 2. Aktivera ett användarkonto,

Läs mer

Visa dig från din bästa sida TIPS OM HUR DU SKRIVER EN JOBBANSÖKAN

Visa dig från din bästa sida TIPS OM HUR DU SKRIVER EN JOBBANSÖKAN Visa dig från din bästa sida TIPS OM HUR DU SKRIVER EN JOBBANSÖKAN 1 2 Innehåll Konsten att söka jobb... sid 05 Söka annonserade jobb... sid 07 Innehållsidé till grundläggande brev... sid 08 Innehållsidé

Läs mer

Frågor och svar om regeländringarna inom assistansersättningen den 1 juli 2013

Frågor och svar om regeländringarna inom assistansersättningen den 1 juli 2013 1 (13) Frågor och svar om regeländringarna inom assistansersättningen den 1 juli 2013 Uppdaterad: (vilka frågor som är nya eller har uppdaterats markeras i vänstermarginalen) 2013-06-11 2013-06-18 2013-07-19

Läs mer

BNI Connect Manual Changing the Way the World Does Business

BNI Connect Manual Changing the Way the World Does Business americas europe africa asia australasia W W W. B N I. N U BNI Connect Manual Changing the Way the World Does Business BNI Connect Manual Innehåll 1. Inledande information... 3 1.1 Logga in... 3 1.2 Glömt

Läs mer

SOLHEMSSKOLAN. Vårdnadshavare inloggning i Stockholms Skolwebb

SOLHEMSSKOLAN. Vårdnadshavare inloggning i Stockholms Skolwebb Vårdnadshavare inloggning i Stockholms Skolwebb Du som vårdnadshavare på Solhemsskolan kan logga in i Stockholms Skolwebb och få information om ditt barns skolgång. Stockholm Skolwebb är en e-tjänst som

Läs mer

Frågor & Svar om Operation Smile

Frågor & Svar om Operation Smile Frågor & Svar om Operation Smile Varför Autogiro? Att skänka via autogiro är enkelt och bekvämt för dig och det hjälper även Operation Smile att hålla nere de administrativa kostnaderna. Dessutom möjliggör

Läs mer

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&)

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&) Gå in på www.lernia.se Klicka på rubriken Registrera CV 1. Fyll i dina användaruppgifter. - Skriv in din e-postadress, glöm inte att upprepa e-postadressen - Skriv in ett önskat lösenord och upprepa detta.

Läs mer

CIMOs internationella praktikplatser januari-februari 2011

CIMOs internationella praktikplatser januari-februari 2011 CIMOs internationella praktikplatser januari-februari 2011 Anvisningar för ansökan Lediganslagna branscher och länder I januari-februari 2011 kan du ansöka om praktikplatser inom följande studieområden:

Läs mer

Ansökan om legitimation för lärare och förskollärare med utländsk examen

Ansökan om legitimation för lärare och förskollärare med utländsk examen Ansökan om legitimation för lärare och Läs detta innan du börjar Läs igenom hur du fyller i din ansökan på Skolverkets hemsida, www.skolverket.se/ansokan Skicka kopior på handlingar och intyg. Sänd dem

Läs mer

2. Nuvarande adress om annan än den där bidrag söks Postnummer och postort

2. Nuvarande adress om annan än den där bidrag söks Postnummer och postort Sänds till Fylls i av Stadsbyggnadskontoret STADSBYGGNADSKONTORET Ansökan om Fastighetsbeteckning bostadsanpassningsbidrag Bostadsanpassningsavdelningen Box 8314 104 20 Stockholm Tfn vxl 08-508 27 300

Läs mer

Intresserad av att studera utomlands? Så går du tillväga!

Intresserad av att studera utomlands? Så går du tillväga! Intresserad av att studera utomlands? Så går du tillväga! -En praktisk guide med tips och råd kring utlandsstudier Till dig som har tänkt åka utomlands och studera: Det är glädjande att du har tagit första

Läs mer

Manual Gemensamt CRM-system Umeå universitet

Manual Gemensamt CRM-system Umeå universitet 1 Manual Gemensamt CRM-system Umeå universitet 2 Startsidan På startsidan kan du se: Studentuppdragsansökningar för LinkedStudent, ENS personal tar hand om detta. Påminnelser om uppföljningsmejl för LinkedStudent,

Läs mer

Handbok utbyte studieort Växjö

Handbok utbyte studieort Växjö Handbok utbyte studieort Växjö Utbytesstudier 2015-2016 Bra att veta Anna Lindahl Internationell koordinator Växjö Innehåll Varför utlandsstudier? 5 Tidsplan för utbytesprocessen vid Ekonomihögskolan program

Läs mer

Nyhetsbrev september 2015 till dig som är god man och förvaltare

Nyhetsbrev september 2015 till dig som är god man och förvaltare Detta nyhetsbrev är till dig som är ställföreträdare eller blivande ställföreträdare under tillsyn av överförmyndarnämnd. Granskning På vår hemsida publiceras löpande aktuella uppgifter om hur många årsräkningar

Läs mer

o Uppdaterad 2014-03-11 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering

o Uppdaterad 2014-03-11 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering o Uppdaterad 2014-03-11 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Inledning... 4 Utbildning... 4 Specialidrottsförbundens och distriktens hemsidor... 4 Information... 4 Manualer... 4 Operativsystem och

Läs mer

Frågor och svar om regeländringarna inom assistansersättningen den 1 juli 2013

Frågor och svar om regeländringarna inom assistansersättningen den 1 juli 2013 1 (11) Frågor och svar om regeländringarna inom assistansersättningen den 1 juli 2013 Uppdaterad: (se markering i marginal) 2013-06-11 2013-06-18 Innehåll Allmänna frågor...3 1. Vart ska man vända sig

Läs mer

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10)

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) Innehåll Sid 2 Inledning Sid 3 Logga in Sid 4 Startsidan Sid 5 Obligatoriska frågor Sid 6 Kursutvärderingar Sid 10 Statistik Sid 12 Formulär Sid 16 Skapa utvärdering

Läs mer

REDOVISNING AV SCOUTVERKSAMHET i patrull, avdelning, och kår. Så här gör ni! Illustration: Magnus Frederiksen

REDOVISNING AV SCOUTVERKSAMHET i patrull, avdelning, och kår. Så här gör ni! Illustration: Magnus Frederiksen REDOVISNING AV SCOUTVERKSAMHET i patrull, avdelning, och kår 2008 Så här gör ni! Illustration: Magnus Frederiksen Vad är en lokalavdelning? Ungdomsstyrelsen* använder sig av begreppet lokalavdelning för

Läs mer

Uppdaterad 2013-12-10. Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering

Uppdaterad 2013-12-10. Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Uppdaterad 2013-12-10 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Inledning... 4 Utbildning... 4 Specialidrottsförbundens och distriktens hemsidor... 4 Information... 4 Manualer... 4 Operativsystem och webbläsare...

Läs mer

SÖKA ARBETE. Tips på vägen.. Uddevalla Gymnasieskola Studie och Yrkesvägledning

SÖKA ARBETE. Tips på vägen.. Uddevalla Gymnasieskola Studie och Yrkesvägledning SÖKA ARBETE Tips på vägen.. Uddevalla Gymnasieskola Studie och Yrkesvägledning SÖKA ARBETE Samhället och arbetsmarknaden förändras i rasande tempo, människor byter oftare arbete och karriär, livslånga

Läs mer

Manual till Skanskas Webbfakturaportal

Manual till Skanskas Webbfakturaportal Manual till Skanskas Webbfakturaportal (Husera TSP/TSP Online) Webbfaktura Version 3.0 Manual Version 1.5 Friskrivning Informationen i denna manual är till för att vägleda användarna av webbsystemet och

Läs mer