Området för strategisk fastighetsutveckling

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Området för strategisk fastighetsutveckling"

Transkript

1 Området för strategisk fastighetsutveckling Marie Rodling Wahlström Områdeschef ÅTERRAPPORTERING Datum Dnr (7) Beredningen för framtidens sjukvård Utveckling av framtidens hälso- och sjukvård: Projekt vid sjukhusområdena i Malmö, Lund, Helsingborg och Ängelholm I detta dokument redovisas återrapportering för Strategisk Fastighetsutveckling; programkontor och respektive projektområde, avseende Malmö, Lund, Helsingborg och Ängelholm, för våren Strategisk fastighetsutveckling (SFU) Strategisk fastighetsutveckling är den organisation som leder och samordnar genomförandet av utvecklingsplanerna på de prioriterade sjukhusområdena Malmö, Lund, Helsingborg och Ängelholm. Grunden är ett nära samarbete mellan förvaltningar, universitet/högskola och stadsbyggnadskontoren i de berörda städerna, och formerna för samarbetet utvecklas kontinuerligt. Målet är bättre vård- och arbetsmiljö, med sjukhusmiljöer som är rustade att möta framtiden. Omfattande bygg- och utrustningsinvesteringar genomförs på fyra sjukhusområden, parallellt med den ordinarie verksamheten. Samtidigt utvecklas regionövergripande strategier och planer. Rutiner för enhetlig och sammanhållen ekonomisk uppföljning och rapportering om framdrift i projektområdena håller på att utarbetas, och en gemensam process för utrustningsinvesteringar tagits fram. Därtill pågår framtagande av en process för driftskostnadsanalyser, som ska belysa de sammantagna konsekvenserna av utvecklingsarbetet för framtidens sjukhus. En rutin för hur samarbetsresurser ska finansieras har också etablerats. I samarbete med förvaltningarna har s projektmodell utvecklats och anpassats till sammanhanget, och nästa steg är implementering i projektområdena. Därtill har en integrerad kommunikationsmodell börjat byggas upp, som involverar alla förvaltningar C:\pactdok\Beredningen för framtidens sjukvård\ \återrapportering Fysisk utveckling av sjukhusområdena i Malmö, Lund och Helsingborg, återrapportering 5\Återrapportering_Framtidens_sjukhus_RS_ docx Postadress: Kristianstad Organisationsnummer: Besöksadress: Rådhus Skåne, Västra Storgatan 12 Telefon (växel): Fax: Internet:

2 Datum (7) och riktar sig till både patienter, medarbetare och övriga medborgare via olika kanaler. SFU programkontor I samband med sin planering av de nya lokalerna arbetar förvaltningarna med verksamhetsutveckling både samordnat och var för sig beroende på ämne. Programkontoret har till uppgift att leda och samordna ett utvecklingsarbete för hela. Ett viktigt arbete är att stödja de stora investeringarna med inriktningsdokument. Ett arbete har gjorts med att ta fram innehåll och syfte med planinstrument som utgör underlag för den fysiska planeringen (fastighetsutvecklingsplan, lokalförsörjningsplan och fysisk utvecklingsplan). Styrande planeringsprinciper vid ny- och ombyggnation av vårdfastigheter har utarbetats och förankrats inom förvaltningar och regionstyrelse. I centrum för planeringsprinciperna står patientsäkerhet, hållbarhet, flöden samt kunskap och utveckling. Därtill pågår framtagande av konceptprogram och vägledande standards för vårdlokaler, och nu återstår förankring och implementering. Nya sjukhusområdet Malmö De befintliga fastigheterna klarar inte de krav som framtidens sjukvård ställer, och beslut fattades i regionstyrelsen 2013 att ta fram en fysisk utvecklingsplan för Malmö sjukhusområde. Omstruktureringen av området innefattar både rivning och nyproduktion av byggnader. Projektområdets nuvarande uppdrag beräknas klart år Lokalförsörjningsplan (LFP) och fysisk utvecklingsplan (FYP): LFP beskriver en målbild för inplacering av funktioner på sjukhusområdet utifrån regionala planeringsprinciper. FYP beskriver möjligheter på kort och lång sikt för förnyelse och utveckling av sjukhusområdet vad gäller samband och flöden. Syftet är att säkerställa kvaliteten på det arbete som ska utföras för de investeringsmedel som beslutas. Förutsättningen för FYP är fastighetsutvecklingsplanen (FUP), beslutad 2014, och LFP som beräknas klar hösten FUP innehåller bland annat möjliga byggrätter inklusive befintliga fastigheter. Ett omfattande arbete utförs av representanter för de berörda förvaltningarna samt forskning och utbildning, under ledning av programkontoret. Arbetet ligger till grund för LFP och FYP, som beräknas klar hösten Uppdraget har inkluderat att ta fram en analys av prioriterade verksamheter som ska placeras i den nya vårdbyggnaden.

3 Datum (7) Framöver kommer, enligt beslut i regionstyrelsen (dnr ), utredning av fortsatta behov av lokaler på sjukhusområdet. Vårdbyggnad: En ny stor vårdbyggnad ska uppföras Enligt beslut i regionstyrelsen (dnr ), ska vårdbyggnaden innehålla opererande verksamhet, anestesi och intensivvård, inflyttning av opererande specialiteter samt specialiserad internmedicin. Tre sammanhållna våningsplan ska ha de byggnadstekniska och planeringsmässiga förutsättningarna som krävs för tekniktung vård. Den gamla röntgenbyggnaden har sanerats, och blir våren 2016 först att rivas för att ge plats åt vårdbyggnaden. Arbete med detaljplan och gestaltning har inletts. Utredning av vilka verksamheter som ska finnas i byggnaden har ingått i den övergripande utredning av sjukhusområdet som pågått under våren, och beslut väntas i juni Verksamheterna arbetar tillsammans med utformning av standardrum. Servicecentral: En ny servicecentral för logistik, service och teknik ska uppföras , och en stor utbyggnad ska göras av transport- och teknikkulvertsystemet. Kontrakt med arkitekt har tecknats och arbetet med precisering av uppdraget pågår. Förstudierapporter om kyla, transportrobotar, rörpost med mera är klara och beredning inför beslut pågår. En strategisk plan har utarbetats för viktiga punkter i kulvertsystemet. Ersättningslokaler: Två nya byggnader uppförs med överlämning hösten Hit flyttar verksamheter, vars ordinarie byggnader rivs för att frigöra yta åt den nya stora vårdbyggnaden och servicecentralen. Arbete sker för att ansluta de nya byggnaderna till kulvertnätverket. Planering pågår inför inflyttning, och nödvändig utrustning har köpts in. Utbildningsplanering pågår. Övrigt: Utöver de stora investeringarna ingår etablering av vårdcentralen samt kvälls- och helgmottagningen Södervärn på sjukhusområdet (klart 2017). Renovering och förberedelser för vårdcentralens inflyttning pågår. Nya sjukhusområdet Lund För Lunds sjukhusområde är inriktningen strategisk planering samtidigt med underhåll av befintlig struktur. Regionstyrelsen beslöt i december 2015 att fortsatt arbete ska ske med ny fastighetutvecklingsplan och att arbete ska initieras med lokalförsörjningsplan och fysisk utvecklingsplan. Ett beslut finns att se över

4 Datum (7) möjligheten att bebygga lämpliga områden i närheten av sjukhusområdet, samt att i Lund förlägga ett traumacentrum för södra Sverige. Fastighetsutvecklingsplan (FUP): FUP innehåller bland annat möjliga byggrätter inklusive befintliga fastigheter. Kort bakgrund: 2011: En FUP beslutades 2013 (december): Uppdrag från regionstyrelsen att se över 2011 års FUP 2015 (juni): Förslag till möjliga utbyggnadsscenarier presenterades för regionstyrelsen (höst): Förankring av förslag inom och stadsbyggnadskontoret i Lund. I samband med detta identifierades nytt förslag som öppnar för högre bebyggelse utmed Getingevägen. Samarbete med stadsbyggnadskontoret i Lunds kommun är etablerat. Översiktliga utredningar pågår av bebyggelse, transportkulvertar och infrastruktur ur ett helhetsperspektiv för sjukhusområdet i både nuläge och för framtiden. Därtill utreds anpassning till den spårväg som Lunds kommun planerar intill sjukhusområdet. Det handlar om vilka åtgärder som behöver göras på sjukhusområdet innan spårvägen anläggs, och att bedöma vilka åtgärder som bör genomföras i samband med anläggningsarbetet. Lokalförsörjningsplan (LFP) och fysisk utvecklingsplan (FYP): LFP beskriver en målbild för inplacering av funktioner på sjukhusområdet utifrån regionala planeringsprinciper. FYP beskriver möjligheter på kort och lång sikt för förnyelse och utveckling av sjukhusområdet vad gäller samband och flöden. Syftet är att säkerställa kvaliteten på det arbete som ska utföras för de investeringsmedel som beslutas. Planering pågår av projektet, som beräknas starta hösten I projektet kommer representanter för de berörda förvaltningarna samt forskning och utbildning att ingå, under ledning av programkontoret. Parallellt pågår intensiv verksamhetsutveckling för sjukhusområdet i Malmö, som kommer att ge underlag till LFP och FYP för sjukhusområdet i Lund. Labmedicinskt centrum (LMC): Ett labmedicinskt centrum i Lund ska utredas. Projektledning och projektorganisation har etablerats. Förstudiefasen är igång, där tidigare utredningar ses över och standarder för laboratorieverksamhet ska föreslås.

5 Datum (7) Labkoncentration Lund: Klinisk mikrobiologi och obduktion: För att möjliggöra samlokalisering av de verksamheter som tidigare funnits i både Lund och Malmö, krävdes en renovering av lokalerna i Lund. Dessa är nu färdigställda och verksamheterna har flyttat in, och samtidigt utvecklat sina arbetssätt. I samband med renoveringen har Nordens största automatiserade bakteriologi- och analysbana för blodsmitta installerats. Klinisk patologi: Lokaler i Lund ska renoveras och de verksamheter som just nu finns i både Lund och Malmö ska samlokaliseras Byggproduktion pågår. Verksamheten arbetar parallellt med utveckling av sina flöden. Klinisk genetik: En förstudie har gjorts och åtgärder föreslagits, kring förbättring av lokalsituation, arbetsflöden och samlokalisering av verksamheten i Lund. Nytt reservkraftverk: Det gamla reservkraftverket måste ersättas, och ett nytt ska stå klart Projekteringen är klar och markförberedelser har påbörjats våren Övrigt: Utöver ovan nämnda projekt har även underhåll och utveckling skett samt utreds och planeras i vissa fall gällande exempelvis högspecialiserad ögonoperation, samlokalisering av öron-näsa-hals till Lund, nuklearmedicin, slutenvård infektion och rörpost. Nya sjukhusområdet Helsingborg De befintliga fastigheterna klarar inte de krav som framtidens sjukvård ställer, och beslut fattades 2012 om en omstrukturering av området som innefattar både rivning och nybyggnation. En fastighetsutvecklingsplan och en lokalförsörjningsplan (2012) bildar underlag för detta. Projektområdets nuvarande uppdrag beräknas klart år Utvecklingen syftar till ökat antal enkelrum, optimerade vårdprocesser, förbättrade förutsättningar för barn- och neonatalverksamhet, ny operationsavdelning, samlad vuxenpsykiatrisk verksamhet, samt bättre arbetsmiljö och vårdhygien. En plan för den slutliga placeringen av de olika verksamheterna betraktades som klar förra sommaren. Ytterligare analyser har dock gjorts och uppdateringar kommer att krävas för att nå målen i lokalförsörjningsplanen. Huvudbyggnaden: Den befintliga huvudbyggnaden byggs om och moderniseras. Vårdavdelningarna förses med enkelrum. Höghus: Här skapas generella somatiska vårdavdelningar. Det blir bland annat nya lokaler för neonatal. Ombyggnaden sker i etapper, och inleds med

6 Datum (7) den östra flygeln som ska stå klar 2018, och följs av norra flygeln. Beslut för västra och södra flyglarna kvarstår. Verksamheterna har flyttat ut ur östra flygeln, och omfattande ombyggnader och anpassningar har gjorts dit flyttarna gått. Ombyggnaden av östra flygeln påbörjades i mars En verksamhetsgrupp för val av möbler och inredning har satts igång. Låghus: I låghusdelen byggs nya lokaler för operation och röntgen, och en ny servicecentral. Arbetet med behovsanalyser påbörjats och under 2016 fortsätter planeringsarbetet att ta fram program- och systemhandlingar. Likaså pågår evakuering av lokalerna inför byggnadsarbetena. Ny vårdbyggnad: Den nya byggnaden är en förutsättning för att kunna samla större delen av vuxenpsykiatrivården i nordvästra Skåne i Helsingborg. Här inryms även de somatiska mottagningar som inte ryms i huvudbyggnaden när denna byggs om med enkelrum, samt ett produktionskök och ny matsal. I samband med budgetbeslutet 2016 uteslöts en våning från nybyggnationen. En konsekvensanalys av detta har gjorts där resultatet visar att behovet av lokalytor kvarstår. Systemhandlingen är nu färdigställd, och entreprenaden är påbörjad enligt tidigare beslut. Markarbete och schaktning pågår sedan vintern , och grunden planeras att gjutas sommaren Områdesgemensamt: I projektet ingår all teknisk försörjning och utemiljön ska förbättras. En utredning kring hantering av avfall och tvätt i både huvudbyggnaden och den nya vårdbyggnaden är klar och upphandling har gjorts. Förprojekteringen av infrastruktur för vatten, gaser, el, fjärrvärme och sprinkler var klar i mars Ett nytt busstorg ska byggas och ett nytt område för cykelparkering har etablerats - för att främja ett hållbart resande. Nya sjukhusområdet Ängelholm Beslut fattades av regionstyrelsen 2013 om ett ramavtal för en förhyrning med fastighetsägaren Hälsostaden AB, som innebär både rivning, nyproduktion och renovering på området. Ramavtalet syftar också till att när utveckling av lokalerna på norra sjukhusområdet skett, ska det södra sjukhusområdet lämnas. Arbete pågår fortfarande med att placera in alla verksamheter som idag befinner sig på södra sjukhusområdet. Det finns ännu inte en klar lösning för

7 Datum (7) alla ingående delar. Ett önskemål finns även att på sjukhusområdet placera den vårdcentral som tillhör projektet Hälsostaden. Ny vårdbyggnad: En ny vårdbyggnad ska uppföras och beräknas stå klar Markförberedelser är gjorda och källarplanet är nära slutförande. Planering av lokalerna sker i samarbete med berörda verksamheter. Renovering av behandlingsbyggnaden: Mottagnings- och kulvertplan renoveras Den första mottagningen flyttade in under våren 2016 och den andra av sammanlagt fyra mottagningar väntas flytta in under hösten 2016.

Beredningen för framtidens sjukvård

Beredningen för framtidens sjukvård Beredningen för framtidens sjukvård Marie Rodling-Wahlström Handläggare 040-675 36 26 Marie.Rodling-Wahlstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-17 Dnr 1501541 1 (8) Beredningen för framtidens sjukvård

Läs mer

Beredningen för framtidens sjukvård

Beredningen för framtidens sjukvård Beredningen för framtidens sjukvård Christer Holmgren Fastighetsdirektör 044-309 33 59 Christer.Holmgren@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-11-23 Dnr 1501541 1 (11) Beredningen för framtidens sjukvård

Läs mer

Beredningen för framtidens sjukvård

Beredningen för framtidens sjukvård Beredningen för framtidens sjukvård Rikard Swedenborg Handläggare 0768-87 16 34 Rikard.Swedenborg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-11-20 Dnr 1501541 1 (9) Beredningen för framtidens sjukvård Återrapportering

Läs mer

Regionfastigheter Division Bygg Malmö

Regionfastigheter Division Bygg Malmö Regionfastigheter Division Bygg Carola Joelsson Bilaga: Politiska beslut Nya Sjukhusområdet Datum 170502 1 (9) Politiska beslut: Nya Sjukhusområdet bygginvestering Nov 2011 Regionstyrelsen Fastighetsutvecklingsplan

Läs mer

Utvecklingsplaner inom Region Skåne Forum konferens 6 maj 2015 Tema: Fastighetsutvecklingsplaner så planeras morgodagsens sjukhusområden

Utvecklingsplaner inom Region Skåne Forum konferens 6 maj 2015 Tema: Fastighetsutvecklingsplaner så planeras morgodagsens sjukhusområden REGION SKÅNE Utvecklingsplaner inom Region Skåne Forum konferens 6 maj 2015 Tema: Fastighetsutvecklingsplaner så planeras morgodagsens sjukhusområden Ingela.anderssonlyberg@skane.se Mobil: 0768-871911

Läs mer

Beredningen för strategiska sjukvårdsinvesteringar

Beredningen för strategiska sjukvårdsinvesteringar Beredningen för strategiska sjukvårdsinvesteringar BESLUTSFÖRSLAG Datum 2019-04-03 Dnr 1603454 1 (6) Beredningen för strategiska sjukvårdsinvesteringar Extra återrapportering Nya sjukhusområdet Helsingborg

Läs mer

Bilaga budgetdirektiv. Investeringar fördjupad beskrivning av ramar 2016-18

Bilaga budgetdirektiv. Investeringar fördjupad beskrivning av ramar 2016-18 Bilaga budgetdirektiv Investeringar fördjupad beskrivning av ramar 2016-18 I budgetdirektivet för perioden 2016 till 2018 fastställs investeringsramarna för Region Skånes verksamheter på en övergripande

Läs mer

Sjukhusområdet inriktningsbeslut Getingevägen Baravägen Tornavägen Sölvegatan Helgonavägen PÄ 37/2010

Sjukhusområdet inriktningsbeslut Getingevägen Baravägen Tornavägen Sölvegatan Helgonavägen PÄ 37/2010 Stadsbyggnadskontoret TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) Planavdelningen Jenny Lindström 046 359 36 21 jenny.lindstrom@lund.se Byggnadsnämnden i Lund Sjukhusområdet inriktningsbeslut Getingevägen Baravägen Tornavägen

Läs mer

NSM ärende. Bildspel med delar av Fysisk utvecklingsplan Malmö sjukhusområde,

NSM ärende. Bildspel med delar av Fysisk utvecklingsplan Malmö sjukhusområde, 2017-05-09 Daterad 7-05 5-11 NSM ärende Bildspel med delar av Fysisk utvecklingsplan Malmö sjukhusområde, 2017-04-20 Hänvisning till: Fysisk utvecklingsplan, Malmö 2017-04-20 med underliggande dokument:

Läs mer

Framtidens sjukhus Malmö

Framtidens sjukhus Malmö Framtidens sjukhus Malmö ETT universitetssjukhus I Skånes Universitetssjukhus är Skånes största arbetsplats nu ska det dessutom bli ett av Europas modernaste sjukhus. Drygt sex miljarder kronor investeras

Läs mer

Beredningen för framtidens sjukvård

Beredningen för framtidens sjukvård Beredningen för framtidens sjukvård Lars Blixt Verksamhetscontroller 040-675 36 38 Lars.Blixt@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-11-17 Dnr 1302504 1 (16) Beredningen för framtidens sjukvård Fysisk utveckling

Läs mer

Forum vårdbyggnad & HFS

Forum vårdbyggnad & HFS Forum vårdbyggnad & HFS Hälsofrämjande vårdmiljöer 16-17 november 2011 Fysiska för sjukhusområdena i Ingela Andersson Lyberg Ingela.anderssonlyberg@skane.se Mobil.0768-871911 Sjukhusområdet i Hälso- och

Läs mer

Beredningen för framtidens sjukvård

Beredningen för framtidens sjukvård Beredningen för framtidens sjukvård PROTOKOLL 49 54 Datum 2016-11-23 1 (4) Protokoll från beredningen för framtidens sjukvårds sammanträde Tid: Plats: 2016-11-23 kl.08.30-12.30 Sal 6, Malmö konferenscenter,

Läs mer

Beredningen för framtidens sjukvård

Beredningen för framtidens sjukvård Beredningen för framtidens sjukvård Carola Joelsson Divisionschef Byggprojekt 040-675 38 18 Carola.Joelsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-05-17 Dnr 1602243 1 (8) Beredningen för framtidens sjukvård

Läs mer

Sammanfattning Informationshandlingar till fastighets- och servicenämnden sedan föregående nämndsmöte.

Sammanfattning Informationshandlingar till fastighets- och servicenämnden sedan föregående nämndsmöte. Fastighets- och servicenämnden DAGORDNING Datum 2014-12-12 1 (7) Sammanträde i fastighets- och servicenämnden Ledamöter och ersättare i fastighets- och servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-12-17

Läs mer

Agenda. Inledning Uppdraget Information om förstudie för Laboratoriemedicinskt centrum i Lund Fortsatt arbete Övrigt Nästa möte

Agenda. Inledning Uppdraget Information om förstudie för Laboratoriemedicinskt centrum i Lund Fortsatt arbete Övrigt Nästa möte 1 Agenda Inledning Uppdraget Information om förstudie för Laboratoriemedicinskt centrum i Lund Fortsatt arbete Övrigt Nästa möte 2 Referensgrupp Kunder Staffan Banke, Centralsjukhuset i Kristianstad Eva

Läs mer

Ärendet specificerar det totala medelsbehovet för objektet i sin helhet, vilken är inarbetad i landstingets investeringsbudget 2016.

Ärendet specificerar det totala medelsbehovet för objektet i sin helhet, vilken är inarbetad i landstingets investeringsbudget 2016. Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2015-07-03 1 (3) HSN 1310-1200 Handläggare: Thomas Österberg Hälso- och sjukvårdsnämnden 2015-08-20, p 4 Yttrande över förslag till genomförandebeslut

Läs mer

Investeringsplan inför budgetåret Helsingborgs lasarett

Investeringsplan inför budgetåret Helsingborgs lasarett Investeringsplan inför budgetåret 2020-2022 Helsingborgs lasarett Övergripande för kommande planperiod och resumé beslut 2018 1. Bygginvesteringar 2018 - Sammanfattning I Helsingborg är det som tidigare

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet

Vårdproduktionsutskottet PROTOKOLL 60 65 Datum 2014-06-17 1 (5) Protokoll från vårdproduktionsutskottets sammanträde Tid: 2014-06-17, kl. 12.45-13.00 Plats: Rum 208, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Stefan Lamme (M), Ordförande

Läs mer

Modernisering av vårdplatser vid Södersjukhuset

Modernisering av vårdplatser vid Södersjukhuset Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-05-16 1 (5) HSN 2017-0889 Handläggare: Thomas Österberg Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-06-20 Modernisering av vårdplatser vid Södersjukhuset Ärendebeskrivning

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2016-12-02 1 (7) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: 2016-12-02 kl.09.00-16.00 Plats: Representationsvåningen, C-Block,

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen DAGORDNING Datum 2013-11-27 1 (7) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/ -beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till

Läs mer

Vårdproduktionsberedningen

Vårdproduktionsberedningen PROTOKOLL 43 53 Datum 2014-04-30 1 (4) Protokoll från vårdproduktionsberedningens sammanträde Tid: 2014-04-30, kl. 09.00-12.35 Plats: Konferensrum 15, Psykiatriska kliniken, Baravägen, Lund Beslutande

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden Regionservice Anders Forsell FM-chef 040-675 35 80 anders.forsell@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-05-13 1 (5) Investeringsmedel för anpassning mottagningskök/ avdelningskök

Läs mer

Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge

Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge Juni 2016 Karolinska Huddinge på väg mot framtidens vård Stockholm är en region i snabb utveckling. Antalet invånare ökar i stadig takt och andelen äldre blir

Läs mer

Hans-Olov Hellström Biträdande sjukhusdirektör och programägare för. Framtidens Akademiska sjukhus

Hans-Olov Hellström Biträdande sjukhusdirektör och programägare för. Framtidens Akademiska sjukhus Framtidens Akademiska sjukhus Hans-Olov Hellström Biträdande sjukhusdirektör och programägare för Framtidens Akademiska sjukhus Ingång 100/101 Färdigt 2019 Centralblocket? Ingång 70 Färdigt 2021 Ingång

Läs mer

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Personalnämnden Ann-Sofi Bennheden HR-direktör Ann-Sofi.Bennheden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-09-15 Dnr 1502570 1 (5) Personalnämnden Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Ordförandens

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden Malin Kihlman Fastighetsdivisionschef 046-17 78 94 Malin.Kihlman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-11-19 Dnr 1301306 1 (1) Motion. Investera Skåne ur krisen Ordförandens

Läs mer

Datum 2015-04-09 Dnr 1500767

Datum 2015-04-09 Dnr 1500767 Regionstyrelsen Lars Blixt Verksamhetscontroller 040-675 36 38 Lars.Blixt@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-04-09 Dnr 1500767 1 (6) Regionstyrelsen Investeringar 2015 Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet

Vårdproduktionsutskottet PROTOKOLL 47 53 Datum 2012-09-10 1 (6) Protokoll från vårdproduktionsutskottets sammanträde Tid: 2012-09-10, kl. 09.00 09.15 Plats: Skånehuset, Kristianstad, rum 3 Beslutande Catharina Blixen-Finecke (M),

Läs mer

Dnr 2012/0448 2014-05-12 Rev 2014-05-17 2014-05-21 Landstingsdirektörens stab Landstingsdirektör Peter Lilja

Dnr 2012/0448 2014-05-12 Rev 2014-05-17 2014-05-21 Landstingsdirektörens stab Landstingsdirektör Peter Lilja Dnr 2012/0448 2014-05-12 Rev 2014-05-17 2014-05-21 Landstingsdirektörens stab Landstingsdirektör Peter Lilja Till landstingsstyrelsen Angående återremitterat ärende investeringar de kommande 10 åren Bakgrund

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Greger Linander Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 30 98 Greger.Linander@skane.se YTTRANDE Datum 2018-01-04 Dnr 1700184 1 (5) Granskning av Projekt Hälsostaden (rapport nr

Läs mer

Upphandlingsstrategiutskottet

Upphandlingsstrategiutskottet Upphandlingsstrategiutskottet PROTOKOLL 53 62 Datum 2014-10-23 1 (5) Protokoll från upphandlingsstrategi- utskottets sammanträde Tid: 2014-10-23 11.00 11.30 Plats: Malmö Arena, loge 328 Beslutande Liliana

Läs mer

Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård

Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård Emelie Sundén Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 29 emelie.sunden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-02-20 Dnr 1500023 1 (5) Beredningen för psykiatri,

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden DAGORDNING Datum 2014-09-08 1 (8) Sammanträde i fastighets- och servicenämnden Ledamöter och ersättare i fastighets- och servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-09-18

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Sven Oredsson Medicinsk rådgivare, enhetschef Kunskapsstyrning 040-675 30 59 sven.oredsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-05-02 Dnr 1701054 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden

Läs mer

Till och ombyggnad strålbehandlingsrum 1-3 Byggnad 5239, plan 00

Till och ombyggnad strålbehandlingsrum 1-3 Byggnad 5239, plan 00 Bilder från strålningsenheten, Göteborg Sahlgrenska universitetssjukhuset, Sahlgrenska Till och ombyggnad strålbehandlingsrum 1-3 Byggnad 5239, plan 00 SYSTEMHANDLINGSRAPPORT 2017-08-14 (Rev.171003) Innehåll

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Anna-Karin Ekman Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 30 87 Anna-Karin.Ekman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-14 Dnr 1702381 1 (7) Beredningen för

Läs mer

JL Stockholms läns landsting

JL Stockholms läns landsting JL Stockholms läns landsting Landstingsstyrelsens förvaltning 2014-05-21 Landstingsstyrelsens arbetsutskott 1(5) LS 1405-0663 Ankom Stockholms läns landsting 2014-05- 2 1 Utredningsbeslut om Nybyggnation

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Nicholas Burman Hälso- och sjukvårdsstrateg 046-675 30 66 nicholas.burman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-09-05 Dnr 1600982 1 (5) Beredningen för primärvård,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Antonsson-Anderberg Enhetschef 040-675 32 22 Maria.Antonsson-Anderberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-01-31 Dnr 1702206 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen Närsjukvårdsberedningen Bim Soerich Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 27 bim.soerich@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-10-13 Dnr 1402153 1 (5) Närsjukvårdsberedningen Delaktighet, inflytande och

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Christina Ståhl Enhetschef 040-675 31 34 christina.stahl@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-03-31 Dnr 1300977 1 (5) Beredningen för primärvård, psykiatri

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden Regionservice Tobias Nilsson Servicechef 046-17 10 00, 0761-08 68 39 BESLUTSFÖRSLAG Datum 2011-11-14 Dnr 0901285 99190000-0060-1999-0012 / 82 C 1 (3) Regionfullmäktige Taxor

Läs mer

Framtidens US etapp 3, psykiatrisk vårdbyggnad utökad investeringsvolym

Framtidens US etapp 3, psykiatrisk vårdbyggnad utökad investeringsvolym BESLUTSUNDERLAG 1(3) Ledningsstaben Josefin Bjäresten 2014-09-26 LiÖ 2014-1058 Landstingsstyrelsen Framtidens US etapp 3, psykiatrisk vårdbyggnad utökad investeringsvolym Bakgrund Landstingsstyrelsen beslutade

Läs mer

Skånevård Kryh:s investeringsäskande

Skånevård Kryh:s investeringsäskande Skånevård Kryh Förvaltningsledning och stab Alice Lindström Handläggare 046-770892 alice.lindstrom@skane.se Datum 2017-01-13 Version 1 Dnr 1 (6) Skånevård Kryh:s investeringsäskande 2018-2020 Övergripande

Läs mer

Alingsås lasarett - om- och tillbyggnad, framtidens närsjukhus

Alingsås lasarett - om- och tillbyggnad, framtidens närsjukhus 1 (3) Tjänsteutlåtande Datum 2015-03-20 Diarienummer RS 11-2015 Västra Götalandsregionen Regionkansliet/ekonomiavdelningen Handläggare: Emil Gisslow Telefon: 070-082 57 26 E-post: emil.gisslow@vgregion.se

Läs mer

Lokalbehovsinventering 2014 2018 för verksamheter underställda Driftnämnden Öppen specialiserad vård

Lokalbehovsinventering 2014 2018 för verksamheter underställda Driftnämnden Öppen specialiserad vård Lokalbehovsinventering 2014 2018 för verksamheter underställda Driftnämnden Öppen specialiserad vård Beslut Driftnämnden Öppen specialiserad vård 2013-05-28 Innehållsförteckning 1. Inledning 2 1.1 Bakgrund

Läs mer

Utredningsbeslut om Nybyggnation vårdbyggnad för psykiatrisk vård vid S:t Görans sjukhus

Utredningsbeslut om Nybyggnation vårdbyggnad för psykiatrisk vård vid S:t Görans sjukhus Stockholms läns landsting Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2014-05-22 1 (2) LS 1405-0663 Landstingsstyrelsen LANDSTINGSSTYRELSEN H-05-2 7 0 00 1 5 ' Utredningsbeslut om Nybyggnation vårdbyggnad för

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund DAGORDNING Datum 2017-02-15 1 (6) Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd Sund kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-15 09.00-15.00 Plats: Rum Axel Ebbe, Lasarettet i

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2017-02-13 1 (5) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Analys av våningsplan, By23 i Helsingborg

Analys av våningsplan, By23 i Helsingborg Författare: David Olerup Huvudprojektledare verksamhet NSH Analys av våningsplan, By23 i Helsingborg VERSION 2016-10-16 Introduktion Dokumentet är författat ur perspektivet verksamhet i syfte att tillvarata

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLL 11 14 Datum 2015-05-11 1 (3) Protokoll från utskottet för primärvård, psykiatri och tandvårds sammanträde Tid: 2015-05-11 10.30-10.40 Plats: Rum

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Anna Liljehov Fysisk planerare 040-675 34 08 Anna.Liljehov@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-17 Dnr 1300615 1 (5) Regionala utvecklingsnämnden Den attraktiva regionen projektomgång

Läs mer

Yttrande över förslag till genomförandebeslut för nyoch ombyggnation av behandlingsbyggnad vid Södersjukhuset

Yttrande över förslag till genomförandebeslut för nyoch ombyggnation av behandlingsbyggnad vid Södersjukhuset Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2014-04-16 1 (7) HSN 1403-0418 Handläggare: Anders Olsson Hälso- och sjukvårdsnämnden 2014-05-20, p 10 Yttrande över förslag till genomförandebeslut för

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Melin Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 39 Maria.Melin@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-24 Dnr 1702434 1 (6) Hälso- och sjukvårdsnämnden Initiativärende. Outnyttjad

Läs mer

Beredningen för framtidens sjukvård

Beredningen för framtidens sjukvård Beredningen för framtidens sjukvård Rita Jedlert Bitr medicinsk direktör 040-675 31 38 Rita.Jedlert@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-04-20 Dnr 1501541 1 (8) Beredningen för framtidens sjukvård Fortsatt

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Melin Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 39 Maria.Melin@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-24 Dnr 1702495 1 (6) Hälso- och sjukvårdsnämnden Initiativärende. Korta

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Christina Ståhl Enhetschef 040-675 31 34 christina.stahl@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-10-19 Dnr 1500342 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Arbetsuppgiftsomflyttningar del

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Antonsson-Anderberg Enhetschef 040-675 32 22 Maria.Antonsson-Anderberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-10-29 Dnr 1602797 1 (8) Hälso- och sjukvårdsnämnden Tillägg till

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2016-11-21 1 (12) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2018-12-06 1 (5) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: 2018-12-06 09.00-13.00 (inkl. lunch) Plats: St Gertrud konferenscenter,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2017-01-23 1 (5) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

BESLUT. Datum Dnr Förändring av krisberedskaps- och säkerhetsråd samt krisberedskaps- och säkerhetsforum

BESLUT. Datum Dnr Förändring av krisberedskaps- och säkerhetsråd samt krisberedskaps- och säkerhetsforum Regiondirektören Jonas Rastad +46 44 309 39 25 +46 708 46 70 67 jonas.rastad@skane.se BESLUT Datum 2015-03-31 Dnr 1500098 1 (5) Förändring av krisberedskaps- och säkerhetsråd samt krisberedskaps- och säkerhetsforum

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden DAGORDNING Datum 2014-05-12 1 (6) Sammanträde i fastighets- och servicenämnden Ledamöter och ersättare i fastighets- och servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-05-21

Läs mer

Region Skåne Bilaga 3

Region Skåne Bilaga 3 I: Ramanslag för nya bygginvesteringar över 10 mkr Universitetssjukhuset i Lund Samlad akutmottagning 9 9 18 Seminariet, ombyggnad för administrativ verksamhet 5 10 15 Tvätteribyggnad, ombyggnad provisorium

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2019-02-14 1 (8) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2019-02-14 kl.

Läs mer

Bättre tillgänglighet till logopeder ska minska köerna för dyslexiutredningar

Bättre tillgänglighet till logopeder ska minska köerna för dyslexiutredningar Denna information redogör kortfattat för Vårdproduktionsutskottet/- beredningens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 29 mars 2012. Vårdproduktionsutskottet-/beredningen bereder och

Läs mer

Dialoger för Hälsostaden i Ängelholm

Dialoger för Hälsostaden i Ängelholm Dialoger för Hälsostaden i Ängelholm Kort presentation av fastighetsbolaget och vision för sjukhusområdet. Varför valde vi Designdialog som arbetsmetod? Planeringsprocessen, deltagare, beslut som påverkat

Läs mer

9/16 Mälarsjukhuset, hus E61, påbyggnad

9/16 Mälarsjukhuset, hus E61, påbyggnad Landstingsstyrelsens finans- och regionalutvecklingsutskott PROTOKOLLSUTDRAG SID 1(2) D A T U M D I A R I E N R 2016-01-26 LS-LED15-1746-2 9/16 Mälarsjukhuset, hus E61, påbyggnad Diarienummer: LS-LED15-1746

Läs mer

Datum 2015-06-16 Dnr 1501816. Region Skånes medverkan i utvecklingen av Mobilområdet

Datum 2015-06-16 Dnr 1501816. Region Skånes medverkan i utvecklingen av Mobilområdet Regionstyrelsen Lennart Svensson Utvecklare 040-623 97 45 Lennart.R.Svensson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-06-16 Dnr 1501816 1 (5) Regionstyrelsen s medverkan i utvecklingen av Mobilområdet i Skåne

Läs mer

67/16 Mälarsjukhuset, hus E55 och E56, plan 2, ombyggnad av lokaler för paramedicin - projektnummer G6187

67/16 Mälarsjukhuset, hus E55 och E56, plan 2, ombyggnad av lokaler för paramedicin - projektnummer G6187 Landstingsstyrelsens finans och regionalutvecklingsutskott PROTOKOLLSUTDRAG SID 1(2) 2016-11-22 LS-LED16-1734-2 67/16 Mälarsjukhuset, hus E55 och E56, plan 2, ombyggnad av lokaler för paramedicin - projektnummer

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Lotta Christofferson Personalstrateg 040-675 30 66 lotta.christofferson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-17 Dnr 1402519 1 (6) Hälso- och sjukvårdsnämnden Central prioritering

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLL 12 18 Datum 2016-04-11 1 (4) Protokoll från utskottet för primärvård, psykiatri och tandvårds sammanträde Tid: 2016-04-11 kl. 14:15 14.25 Plats:

Läs mer

Motion 62 - Digitaliserad vård en möjlighet för alla

Motion 62 - Digitaliserad vård en möjlighet för alla MOTIONSSVAR Vårt dnr: 15/4296 2015-10-23 Avdelningen för digitalisering Patrik Sundström Motion 62 - Digitaliserad vård en möjlighet för alla Beslut Styrelsen föreslår kongressen besluta att motion 62

Läs mer

Datum Dnr Rapport - Genomförande av strategi för minskad inhyrning från bemanningsföretag

Datum Dnr Rapport - Genomförande av strategi för minskad inhyrning från bemanningsföretag Personalnämnden Ann-Sofi Bennheden HR-direktör Ann-Sofi.Bennheden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-03-16 Dnr 1502570 1 (6) Personalnämnden Rapport - Genomförande av strategi för minskad inhyrning från

Läs mer

Fastighetsutvecklingsplan US

Fastighetsutvecklingsplan US Fastighetsutvecklingsplan US Fastighetsutvecklingsplan US Problemområden Ingen plan för utvecklingen av US på ett övergripande plan Alltför många kortsiktiga och dyra fastighetslösningar Områdets långsiktiga

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Christina Ståhl Enhetschef 040-675 31 34 christina.stahl@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-03-02 Dnr 1600425 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Initiativärende till Hälso- och

Läs mer

Kirurgisk behandling av åderbråck i Region Skåne

Kirurgisk behandling av åderbråck i Region Skåne Specialiserad planerad vård 1 (5) Kirurgisk behandling av åderbråck i Gemensamma riktlinjer för utredning och behandling av åderbråckssjukdom har saknats i. Ett vårdprogram för patienter med åderbråckssjukdom

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-03-09 1 (7) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen DAGORDNING Datum 2014-06-17 1 (5) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/-beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till

Läs mer

Kullbergska sjukhuset, hus K16, om- och tillbyggnad för bårhus

Kullbergska sjukhuset, hus K16, om- och tillbyggnad för bårhus TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(3) H A N D LÄ G G A R E D A TU M D IA R IEN R Sölvi Johansson Administrativt stöd (FM-enheten) +46155245826 2015-12-08 LS-LED15-1725-1 Ä R EN D EG Å N G MÖ TES D A TU M Landstingsstyrelsen

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLL 4 9 Datum 2018-02-15 1 (4) Protokoll från utskottet för primärvård, psykiatri och tandvårds sammanträde Tid: 2018-02-15 kl. 14:00-14:10 Plats:

Läs mer

Datum Dnr Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - sjukvårdsnämnd Kryh. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget

Datum Dnr Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - sjukvårdsnämnd Kryh. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget Sjukvårdsnämnd Kryh Katarina Jonasson Förvaltningsstabchef 046-77 08 93 katarina.jonasson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-11-18 Dnr 1601578 1 (5) Sjukvårdsnämnd Kryh Åtgärder med anledning av det ekonomiska

Läs mer

~ SALA Bilaga KS 2013/160/4

~ SALA Bilaga KS 2013/160/4 ~ SALA Bilaga KS 2013/160/4 KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN l (2) 2013-06~04 SAlAKOMMUN Kommunstvrelsens!örvalming l nit Missiv Samarbetsavtal för planering av sjukhusområdet i Sala Diskussioner om utveckling av

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård 7. Utskottet Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Maria Wallström Handläggare 040-675 31 19 Maria.Wallstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-23 Dnr 1703582 1 (6) Utskottet för primärvård,

Läs mer

Fastighetsutvecklingsplanen. Jacob Hort Avd. för tillväxt och samhällsbyggnad

Fastighetsutvecklingsplanen. Jacob Hort Avd. för tillväxt och samhällsbyggnad Fastighetsutvecklingsplanen Jacob Hort Avd. för tillväxt och samhällsbyggnad Investeringar i landstingen 39 miljarder 21 miljarder Investeringar i landstingen Fastighetsbeståndets ålder 700 000 600 000

Läs mer

Framtidens vårdinformationsmiljö September 2018

Framtidens vårdinformationsmiljö September 2018 Framtidens vårdinformationsmiljö September 2018 2013 Framtidens vårdinformationsmiljö Programdirektivet politiskt beslutat 26 november 2014 - Västra Götalandsregionen 18 december 2014 - Region Skåne 14

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2014-08-15 1 (8) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-08-22 09.30

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Maria Wallström Handläggare 040-675 31 19 Maria.Wallstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-01-03 Dnr 1704240 1 (5) Utskottet för primärvård, psykiatri

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Greger Linander Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 30 98 Greger.Linander@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-01-12 Dnr 1800183 1 (6) Beredningen för primärvård,

Läs mer

Södra Älvsborgs sjukhus

Södra Älvsborgs sjukhus Södra Älvsborgs sjukhus Kort fakta om SÄS En del av Västra Götalandsregionen Ett av tre stora länssjukhus med alla medicinska specialiteter Ett komplett akutsjukhus i Borås och Skene och med flera öppenvårdsmottagningar

Läs mer

Slutenvårdsrehabilitering med länsuppdrag utökad investeringsram för Finspångs Vårdcentrum

Slutenvårdsrehabilitering med länsuppdrag utökad investeringsram för Finspångs Vårdcentrum BESLUTSUNDERLAG 1/2 Regionstyrelsen Slutenvårdsrehabilitering med länsuppdrag utökad investeringsram för Finspångs Vårdcentrum I samband med regionsstyrelsens beslut i ärendet Finspångs vårdcentrum investering

Läs mer

Datum Dnr Regioninterna resursteam inventering och utveckling. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget

Datum Dnr Regioninterna resursteam inventering och utveckling. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget Personalnämnden Maria Ingvarsson Handläggare 040-625 72 13 Maria.Ingvarsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-25 Dnr 1601576 1 (5) Personalnämnden Regioninterna resursteam inventering och utveckling

Läs mer

Nyheter i korthet: Fler Parkinsonpatienter får möjlighet till DBS-behandling

Nyheter i korthet: Fler Parkinsonpatienter får möjlighet till DBS-behandling Denna information redogör kortfattat för Vårdproduktionsutskottet/- beredningens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 27 november 2013. Vårdproduktionsutskottet-/beredningen bereder

Läs mer

Datum Handlingar kommer i början på nästa vecka (48). Presentation av revisionen/revisorsgrupp väst/fredrik Ljunggren

Datum Handlingar kommer i början på nästa vecka (48). Presentation av revisionen/revisorsgrupp väst/fredrik Ljunggren DAGORDNING PUBLIK Datum 2017-11-24 1 (8) Sammanträde i servicenämnden Ledamöter och ersättare i servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-11-30 09.15 - Plats: Malmö, Dockplatsen 26, Öresundsvåningen

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLL 8 10 Datum 2015-04-13 1 (3) Protokoll från utskottet för primärvård, psykiatri och tandvårds sammanträde Tid: 2015-04-13 11.40-11.45 Plats: Rum

Läs mer

Regionservice, Högsbo sjukhus. Ombyggnad för Regiontransporter, Regionpost samt Regiontryckeriet

Regionservice, Högsbo sjukhus. Ombyggnad för Regiontransporter, Regionpost samt Regiontryckeriet Regionservice, Högsbo sjukhus Ombyggnad för Regiontransporter, Regionpost samt Regiontryckeriet INNEHÅLL 1. SAMMANFATTNING 3 2. REGIONÖVERGRIPANDE PLANERING 3 3. FÖRUTSÄTTNINGAR 4 4. FÖRSLAG 4 5. FASTIGHET

Läs mer

Datum Dnr Regionalt mediesamarbete på biblioteksområdet 2016

Datum Dnr Regionalt mediesamarbete på biblioteksområdet 2016 Kulturnämnden Annelien van der Tang Eliasson Utvecklare media och bibliotek 040-675 37 40 Annelien.vanderTang-Eliasson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-10-14 Dnr 1502892 1 (5) Kulturnämnden Regionalt

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLL 33 36 Datum 2015-11-16 1 (3) Protokoll från utskottet för primärvård, psykiatri och tandvårds sammanträde Tid: 2015-11-16 11.40-12.00 Plats: Rum

Läs mer