Dagordning, Kommittén för samhällelig drivkraft

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dagordning, Kommittén för samhällelig drivkraft"

Transkript

1 Dagordning Dagordning, Kommittén för samhällelig drivkraft Datum: Tid: Kl Plats: Adress: Förhinder: Närvarande: Ej närvarande: Ärende 1 Ärende 2 Ärende 3 Ärende 4 N2052 (och distans från Holken i Kalmar) N-huset, Campus Växjö Meddelas David Stigson, tel eller mail david.stigson@lnu.se Peter Aronsson, Torbjörn Håkansson, Ingrid Persson, Hans Lundgren, Karin Larsson Eriksson, Karin Lundhgren, Emma Hermansson, Maud Johansson, Hans-Göran Nygren, Daniel Svedbjörk, David Stigson, Linda Leonhardt, Verner Denvall Ann-Charlotte Larsson (FTK, har inte utsett ersättare) Mötets öppnande Av Peter Aronsson samt presentation av samtliga närvarande. Utseende av justeringsperson Karin Larsson Eriksson Fastställande av dagordning Tillägg under övriga frågor enligt nedan. VINNOVAs inbjudan till att medverka i piloterna för värdering av samverkan (1 och 2). 45 min - Översikt och planering - Karin Lundhgren Karin har utsetts att skriva ansökan, finns i KSDmappen/BOX. Skriver nu på pilot 1 som ska vara klar 16 juni. Ansökan beskriver: samverkansstrategi ( del 1 ) och implementering ( del 2 ). Vinnova tittar på är samverkan inom utbildning och forskning. Del 1 är att titta på befintliga dokument men även behov av inventering av vilken samverkan fakulteter bedriver. Del 2 är hur vi implementerar genom resursfördelning, processer, utvärdering och synliggör resultat och effekter av samverkan. Handlar mer om resultat av samverkan. Man 1 (7)

2 kommer även använda en enkät hos extern part för att bedöma arbetet. Vinnova bedömer ansökningar under sommaren och september återkopplas till sökande parter. Ingen vet idag hur mycket medel som finns möjlighet till, det vi vet är att en bedömningsbar ansökan ger kr. Vinnova-ansökan är en möjlighet för oss på LNU att strukturera får samverkan. Ska vi få några resultat i slutändan och extern part måste vi börja en inre process. Idag har vi inte någon hel bild av den samverkan som bedrivs ( kartläggning krävs ). Vi måste gå ut till fakulteterna för att få reda på vad som görs idag. - Vad säger strategin om samhällelig drivkraft? Rickard B kort redogörelse utöver ovan diskussion - Planering framåt; inför juni och inför pilot 2, se nedan ärende Diskussion Diskussion: frågor/reflektioner - Hur får vi reda på befintlig samverkan och med rimlig arbetsinsats? - Diskussion om bisysslor och andra anställningar utanför Lnu. - Utvärderingsforskning, vad är det vi vill forska på i samverkan och utvärdering av den? ( Verner D ) Självreflektionen är intressant i samband med Vinnovaansökan. - Definition och val av vad samverkan ska ge och resultera i? Och var ligger i så fall policy för detta? ( nivå ) Det ser olika ut idag och det är det kartläggning kan visa, vilka värden genereras, var och hur? Hur beskriver vi det och det vi vill uppnå? Jämför KTH-artikeln, deras arbete innehåller strategiska samarbeten med stora aktörer men även en diversifierad samverkan med olika inriktningar. - Viktigt att pilot 1 och 2 hänger ihop och uppfattas som ett 2 (7)

3 projekt. - Självvärdering är viktig för oss och det finns en del arbete som redan är påbörjat. ( Emma H projekt K3, Mint ) - Vi kan bli mer systematiska hur vi arbetar med samverkan med övergripande strategi som utgångspunkt. Det finns med på vissa ställen men vi är inte så samordnade och systematiska som vi skulle kunna vara. Vi kan bli mer konsekventa. - Vilka resurser arbetar Karin med? Lars Brolén, Susanne? (kollegorna på ledningskansliet) Finns beröringspunkter med Emma H projekt och de kan vara en resurs. Behöver vi ytterligare/andra resurser? Vi behöver få mer och bättre uppfattning av samverkan och där kan det bli svårt att få fram. Vi har inte frågat om det tidigare så risken finns att mycket görs men det finns inte på pränt i verksamhetsredovisningar och dylikt. Vi kommer nog behöva ställa frågor kring samverkan till organisationen. Svårt att få fullödiga svar då det riskerar gråzoner vs bisyssla och tex studenter tänker inte i termer av samverkan som organisationen gör och därför får vi fundera över hur frågor ställs i olika sammanhang. Finns genvägar till att nå svaren genom andra underlag/redovisningar som begärs in. Vi har utvärderingströtta medarbetare så att komma med ytterligare kan vara svårt. De medel som kan främst vara aktuella är medel där samverkan premieras, tex Vinnova, KK-stiftelsen, Horizon Huvudsyfte med workshop 14 april? Hur kan vi på bästa sätt kartlägga samverkan? ( metod, verktyg ) Var och en ska fundera över hur vi får fram information kring samverkan på respektive fakultet. Nyckeltal, effekter, fördjupade berättelser/narrativ och så vidare. De utredningar/inventeringar som redan gjorts, vad är det de besvarar och är det rätt saker? Medskick, för ett samtal med ledning på respektive fakultet och vilket material finns som kan besvara frågor kring samverkan. Emma Hermansson, Vinnova är numera inne på casebeskrivningar där utgångspunkt är innovation och 3 (7)

4 nyttiggörande. I K3 projekt finns en listning av olika samverkansformer och den kan vara till hjälp för inventering/mätning. Bra, den är dessutom framtagen i samarbete med Fyrklövern. Peter A, uppdrag att skicka förfrågan till fakulteter kring två stycken goda exempel på samverkansprojekt. Fråga hur de kommit till och varför de är bra? Ärende 5 Högskola och samhälle i samverkan min Presentation av HSS Linda Leonhardt maj. - En nationell mötesplats/konferens för samverkan mellan högskolor/universitet, offentlig aktörer och näringsliv. - Vinnova finns på plats. - Ofta läggs andra nätverksträffar i anslutning till HSS, till exempel SKL, regionförbund, Vinnova och så vidare. - Kommitténs ledamoter uppmanas delta på konferens. Ärende 6 KSD:s arbetsplan 30 min Översikt över kommitténs uppgifter Peter A - Peter presenterar kommitténs uppdrag. Presentation finns i gemensam mapp på BOX. ( samt i mejlutskick ) - Finns medel till fakulteter. - Kommittén har 2 miljoner att arbeta med, intressant för att medel redan finns tillsatta på fakultet för samverkan. Kommitténs medel kan ytterligare uppmuntra till utveckling av samverkan i form av fakultetsöverskridande projekt. -Utveckla formerna för styrning ( budget, verktyg etcetera ) Kommunikation diskussion med Ingrid Persson runt behov och lämplig organisation - Presentation kring kommunikationsplan. Presentation finns i Box-mappen. 4 (7)

5 - Diskussion kommunikation: Kanske ska vi fokusera mer för att utveckla ägarskapet kring samverkan. - Vi behöver bli konkreta och fundera över hur det förhåller sig till exempel gentemot det entreprenöriella universitetet, internationalisering. - Och konkretisera vad det är vi vill uppnå? Vilken effekt vill vi uppnå? - Hur kan vi påverka omgivningens syn på Lnu? Vi kan försöka välja vilken som är vår sanning och försöka kommunicera den. Vi behöver kommunicera goda exempel och narrativ som stärker den bild vi vill ha. - Kommunikationsplanering. Bra om Ingrid/kollegor är med andra dagen på internatet och hjälper oss med detta. Samverkanssatsning på kultur Peter A - Kultur på LNU. 5 års jubileum - välutvecklade former för viss samverkan mot industrin och skolan: LTC, RUC, Bridge, SmartHousing, tex vad är känslan i vårt boende, vad längtar vi efter etc. - Kultur som kreativ mötesplats och kulturella näringar mindre etablerat men växande, många små aktörer - Pilotprojekt med Förundran och kulturmöten ht2015 som gestaltar 5-åringen och generarar aktiviteter på campus. Ärende 7 Utlysningen Fakultetsöverskridande initiativ 10 min Bakgrundsbeskrivning och syfte Peter A - Gynna en typ av samarbeten som inte vanligtvis kommer fram. - Kommittén finns nu, synliggöra den. - Representanter från fakulteter får mötas och kan bidra till att utveckla process. 5 (7)

6 - Info om inkomna intresseanmälningar Torbjörn H Ärende 8 Lunch-till-lunchmötet 3-4 juni 10 min Upplägg Peter A Internatet. Vinnova-ansökan måste vara nästan klar och vilket fortsättning ser vi. Vi behöver skriva fram en handlingsplan ur LNUs strategi och vår plats i organisationen. Vi behöver diskutera verksamhetsplan och budget för Kanske kan vi titta på internationaliseringskommittén för att få viss vägledning. Diskutera och planlägga kommunikation. - Praktiskt/logistik David S/Torbjörn H Korrö. Både ordinarie och ersättare är välkomna att följa med. Vi återkommer med frågor kring matpreferenser framöver. Torbjörn H närvarar inte utan arbetar med Samverkardagen i Västervik. Ärende 9 Ärende 10 Övriga frågor 15 min - Kommitténs plats i organisationen till exempel gentemot samverkansnätverket. Något som vi får undersöka under året. Kommittén är främst strategisk och visa på fokus och prioriteringar. Inom ER har vi den centrala funktionen som är stöd till organisation. Samverkansnätverket är närmre det operativa arbetet. Inte helt enkelt för DEU och uppdragsutbildning hänger samman med föregående men inte alltid helt och hållet. Mötets avslutande Peter A avslutar mötet Nästa möte 3-4 juni 6 (7)

7 7 (7)

Minnesanteckningar för möte med Kommittén för samhällelig drivkraft

Minnesanteckningar för möte med Kommittén för samhällelig drivkraft Minnesanteckningar Datum: 2015-11-04 Välkomna till möte med Kommittén för samhällelig drivkraft. Minnesanteckningar för möte med Kommittén för samhällelig drivkraft Datum: 2015-11-04 Tid: 10.00-12.00 Plats:

Läs mer

Agenda, Kommittén för samhällelig drivkraft på Korrö

Agenda, Kommittén för samhällelig drivkraft på Korrö Korrö 20150603-04 Kommittén för samhällelig drivkraft Agenda, Kommittén för samhällelig drivkraft på Korrö Vi träffas onsdagen 3 juni för avresa till Korrö. kl 10.30 i Kalmar ( restid ca 1 tim 15 min )

Läs mer

Möte Kommittén för samhällelig drivkraft

Möte Kommittén för samhällelig drivkraft Inbjudan och mötesagenda Datum: 2015-09-21 Välkomna till möte med Kommittén för samhällelig drivkraft. Meddela deltagande senast 17 september till David Stigson Möte Kommittén för samhällelig drivkraft

Läs mer

Workshop: Varför och hur samverkar Lnu?

Workshop: Varför och hur samverkar Lnu? Minnesanteckningar 2015-04-14 Workshop: Varför och hur samverkar Lnu? Steg 1. Självvärdering och implementering av samverkansstrategi Närvarande: Peter Aronsson, Richard Bucksch, Torbjörn Håkansson, Jan

Läs mer

Möte Kommittén för samhällelig drivkraft

Möte Kommittén för samhällelig drivkraft Minnesanteckningar 2015-01-22 Möte Kommittén för samhällelig drivkraft Datum: 2015-01-22 Tid: Kl. 13.15 15.00 Plats: Adress: Närvarande: Dacke F-huset, Campus Växjö Peter Aronsson Ordf. Kommittén för samhällelig

Läs mer

Avdelningen för externa relationer. Mission Främja utvecklingen av en ömsesidigt givande relation mellan Linnéuniversitetet och omvärlden.

Avdelningen för externa relationer. Mission Främja utvecklingen av en ömsesidigt givande relation mellan Linnéuniversitetet och omvärlden. Avdelningen för externa relationer Mission Främja utvecklingen av en ömsesidigt givande relation mellan Linnéuniversitetet och omvärlden. Linnéuniversitetets uppdrag Ur högskolelagen(1992:1434): 2 Staten

Läs mer

Strategigrupp Bredd och spets

Strategigrupp Bredd och spets UPPDRAG Datum 2017-04-12 1 (1) Strategigrupp Bredd och spets Vid ALF-ledningsgrupps retreat den 5-6 april beslöts att bilda en strategigrupp kallad bredd och spets. Där konstaterades att Medicinska fakulteten

Läs mer

Vinnovas samverkansuppdrag. Universitet och högskolor rustade för framtiden Mårten Berg

Vinnovas samverkansuppdrag. Universitet och högskolor rustade för framtiden Mårten Berg Vinnovas samverkansuppdrag Universitet och högskolor rustade för framtiden Mårten Berg 27-10-2016 Stärka Sveriges konkurrenskraft i den globala kunskapsekonomin Tre roller Investeringar i forskning och

Läs mer

Alumnrelationer vid LNU

Alumnrelationer vid LNU Alumnrelationer vid LNU Lnu Alumn är till för dig som: vill ha ett brett kontaktnät i yrkeslivet redan från början. vill hålla kontakten med dina studiekamrater. vill få veta hur Linnéuniversitetet utvecklas

Läs mer

Nätverksträff och Arenaträff för UNILINK 4-6 november Ursula Hass, VINNOVA

Nätverksträff och Arenaträff för UNILINK 4-6 november Ursula Hass, VINNOVA Nätverksträff och Arenaträff för UNILINK 4-6 november 2014 Ursula Hass, VINNOVA Uppdrag FoI-propositionen till VR och VINNOVA Utreda och lämna förslag till en modell för resursfördelning till universitet

Läs mer

Plattform för välfärdsfrågor

Plattform för välfärdsfrågor Plattform för välfärdsfrågor Den 4 maj 2017 samlades ett trettiotal aktörer från Kalmar och Kronobergs län samt Linnéuniversitetet för att diskutera hur samverkan mellan samhällsaktörer och universitetet

Läs mer

Prioriterade nyckeltal

Prioriterade nyckeltal Dnr: MAHR 61-2014/600 1 (av 7) Projektplan Beslutsdatum: Beslutande: Dokumentansvarig: 2015-05-04 Styrgruppen Madeleine Hulting Revisionsinformation Version Datum Kommentar 1.1 2015-04-23 Utkast till projektgrupp

Läs mer

UoH strategisk samverkan SUHF

UoH strategisk samverkan SUHF UoH strategisk samverkan SUHF 2014-12-05 VINNOVAs insatser för utveckling av kunskapstriangeln Förslag på modell för att mäta samverkan Stödja UoHs egna initiativ för strategisk samverkan IK och stöd i

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga f aku ltetsstyrelsen

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga f aku ltetsstyrelsen UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga f aku ltetsstyrelsen Datum: Tid: Plats: Närvarande ledamöter 2016-01-28 09:00-11 :40 Al 136, hus A, Pedagogen

Läs mer

Mål och handlingsplan för jämställdhetsintegrering

Mål och handlingsplan för jämställdhetsintegrering Handläggare Datum Katarina Johansson Storm 2010-03-01 0480-45 06 27 Mål och handlingsplan för jämställdhetsintegrering Kultur- och fritidsförvaltningen Kalmar kommun 2010-2012 Version 2010 Administrativa

Läs mer

din väg in till Högskolan i Skövde

din väg in till Högskolan i Skövde Externa relationer din väg in till Högskolan i Skövde Externa relationer är den naturliga ingången till Högskolan i skövde och våra ögon och öron utåt Externa relationer är en del av avdelningen Externa

Läs mer

Lokal: Rum 3010 PROTOKOLL. Ordförande. Saco-S. OFR (ST) OFR (Lf) SEKO

Lokal: Rum 3010 PROTOKOLL. Ordförande. Saco-S. OFR (ST) OFR (Lf) SEKO CENTRALA SAMVERKANSGRUPPEN Sammanträdesdatum 11 november 2011 Dnr Mahr 10-2011/656 Lokal: Rum 3010 PROTOKOLL Närvarande ledamöter Arbetsgivarföreträdare: Stefan Bengtsson Kjell Gunnarsson Anna-Lena Bengmark

Läs mer

Fakultetsstyrelsen för konst och humaniora

Fakultetsstyrelsen för konst och humaniora Protokoll Sammanträdesdatum: 2019-02-25 Fakultetsstyrelsen för konst och humaniora Ledamöter: Närvarande: Gunlög Fur ordförande Hans T Sternudd vice ordförande Jørgen Bruhn ledamot Martina Böök studeranderepresentant

Läs mer

Strategi för Agenda 2030 i Väst,

Strategi för Agenda 2030 i Väst, Partnerskap för genomförande av de Globala målen i Västsverige Detta dokument tar sin utgångspunkt i visionen om ett Västsverige som är i framkant i partnerskap för genomförande av de Globala målen, och

Läs mer

Ditt företag och Linnéuniversitetet har mycket att lära. Av varandra.

Ditt företag och Linnéuniversitetet har mycket att lära. Av varandra. Ditt företag och Linnéuniversitetet har mycket att lära. Av varandra. Vi erbjuder möten som kan utveckla ditt företag. Och dig. Att samverka med forskare sätter igång kreativa processer och lyfter frågan

Läs mer

Nämnden för lärarutbildning NLU

Nämnden för lärarutbildning NLU Kallelse/dagordning 2018-02-07 Nämnden för lärarutbildning NLU Datum: 2018-02-07 Tid: Kl. 09.30-15.30 Plats: Redet, Kalmar Förhinder: Meddelas Anna Jonsson, tel. 0480-446109 eller e-post: nlu@lnu.se Ledamöter:

Läs mer

Handlingsplan för hållbar utveckling

Handlingsplan för hållbar utveckling UFV 2018/1045 Handlingsplan för hållbar utveckling 2019- Fastställd av rektor 2018-11-20 Bakgrund, utgångspunkter och syfte Uppsala universitet ska, i enlighet med 1 kap. 5 Högskolelagen (1992:1434), främja

Läs mer

Nämnden för utbildningsvetenskap

Nämnden för utbildningsvetenskap Protokoll Sammanträdesdatum 2010-01-20 2010-01-21 Nämnden för utbildningsvetenskap Närvarande Ledamöter: Per Gerrevall, ordförande Inger Edfors, vice ordförande Brita Johansson-Cederblad, ledamot Maria

Läs mer

Satsning på forskning, utveckling och tillväxt

Satsning på forskning, utveckling och tillväxt ÖVERENSKOMMELSE OM Satsning på forskning, utveckling och tillväxt Mellan Kalmar Kommun och Linnéuniversitetet INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. BAKGRUND 3 2. MÅL 3 3. FINANSIERING OCH OMFATTNING 3 4. ORGANISERING

Läs mer

Högskolan som både myndighet och akademi. Daniel Gillberg Planeringsdirektör, Uppsala universitet

Högskolan som både myndighet och akademi. Daniel Gillberg Planeringsdirektör, Uppsala universitet Högskolan som både myndighet och akademi Daniel Gillberg Planeringsdirektör, Uppsala universitet SUHF:s utbildningsdag, 20 september 2017 Uppsala universitet Omfattande verksamhet: 6,6 miljarder (72/28),

Läs mer

Digital examination Pilotprojekt i kursen Hållbartfamiljeskosgbruk I, 1TS152, HT14, 50%

Digital examination Pilotprojekt i kursen Hållbartfamiljeskosgbruk I, 1TS152, HT14, 50% Slutrapport Digital examination Pilotprojekt i kursen Hållbartfamiljeskosgbruk I, 1TS152, HT14, 50% webbadress https://mymoodle.lnu.se/course/view.php?id=11485 Projektnamn: Digital examination Fastställt

Läs mer

Frånvarande ledamöter: universitetslektor, vice rektor för samverkan och innovation

Frånvarande ledamöter: universitetslektor, vice rektor för samverkan och innovation PROTOKOLL Sammanträdesdag 2017-08-22 1(5) LTH FORSKNINGSNÄMND Ledamöter Viktor Öwall Erik Swietlicki Eva Nordberg Karlsson Per Tunestål Erik Serrano Hanna Isaksson Catharina Sternudd David Kinsella Tobias

Läs mer

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap Dnr: ST 2013/281-1.1 Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap 2013-2015 Beslutat av Fakultetsstyrelsen för hälso- och livsvetenskap Gäller från 2013-10-24 Beslutat av: Beslutsdatum: 2013-1024

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida 1 (8) 2 (8) Verksamhetsplanen beslutas av fullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka fullmäktige styr LinTek. Verksamhetsplanen tas fram med LinTeks måldokument som grund och aktuella fokusområden.

Läs mer

samverkan i fokus Med Med strategisk och formaliserad samverkan kan högskolor och andra offentliga aktörer tillsammans både möta samhällsutmaningar

samverkan i fokus Med Med strategisk och formaliserad samverkan kan högskolor och andra offentliga aktörer tillsammans både möta samhällsutmaningar 1. Med samverkan i fokus Med strategisk och formaliserad samverkan kan högskolor och andra offentliga aktörer tillsammans både möta samhällsutmaningar och långsiktigt utveckla lärosätenas forskning och

Läs mer

Handlingsplan för hållbar utveckling,

Handlingsplan för hållbar utveckling, UFV 2013/386 Handlingsplan för hållbar utveckling, 2016- Fastställd av rektor 2016-01-12 Utgångspunkter och syfte Uppsala universitet ska, i enlighet med 1 kap. 5 Högskolelagen (1992:1434), främja en hållbar

Läs mer

Program för samverkan

Program för samverkan UFV 2015/735 Program för samverkan Fastställt av konsistoriet 2016-04-21 Inledning Uppsala universitet ska, i enlighet med 1 kap. 2 Högskolelagen (1992:1434), samverka med det omgivande samhället och informera

Läs mer

Ärende Anmärkningar Ansvarig. Föredragningslista godkänns

Ärende Anmärkningar Ansvarig. Föredragningslista godkänns Sid 1 (5) Ärende Anmärkningar Ansvarig 1. Fastställande av föredragningslista Föredragningslista godkänns 2. Information Information från ordförande Heidi Hansson och vice ordförande Lars Nordlander, (Bilaga

Läs mer

Handlingsplan för samverkan

Handlingsplan för samverkan UTBVET 2017/296 Handlingsplan för samverkan Fakulteten för utbildningsvetenskaper Fastställd av Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper 2017-06-01 Innehållsförteckning Inledning 3 Definition och avgränsning

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2016-09-09 Tid och plats: fredagen den 9 september 2016, kl. 08:30 12:00 Ängsgatan 1A Ledamöter: Ersättare: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting Rose-Marie

Läs mer

Internationaliseringsarbete vid fakulteten för Ekonomi, kommunikation och IT

Internationaliseringsarbete vid fakulteten för Ekonomi, kommunikation och IT Internationaliseringsarbete vid fakulteten för Ekonomi, kommunikation och IT Uppdrag och ansvar Inom nuvarande organisation ligger ansvaret för internationaliseringsfrågor i första hand på fakulteterna.

Läs mer

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap Dnr: 2016/6683-1.1 Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap 2017-2020 Beslutat av Fakultetsstyrelsen för hälso- och livsvetenskap Gäller från 2017-01-01 Beslutat av: Beslutsdatum: 2016-12-08

Läs mer

Projektplan Utbildningsadministration och studentstöd

Projektplan Utbildningsadministration och studentstöd GOTLAND 2018/21 Utbildningsadministration och studentstöd Delprojekt 2 inom huvudprojekt Stöd för internationalisering vid Campus Gotland Fastställd av styrgruppen Innehållsförteckning 1 Bakgrund och syfte

Läs mer

REGLER FÖR FORSKNINGSINFRASTRUKTURER VID GÖTEBORGS UNIVERSITET

REGLER FÖR FORSKNINGSINFRASTRUKTURER VID GÖTEBORGS UNIVERSITET STYRDOKUMENT Dnr V 2014/631 REGLER FÖR FORSKNINGSINFRASTRUKTURER VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument Rektor Gemensamma förvaltningen,

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sammanträdesrum Selma, Smedjan, campus Falun Datum och tid torsdagen den 11 juni, kl 10.45 16.00 Närvarande ledamöter Anmält förhinder Peter Samuelsson,

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sammanträdesrum Selma, campus Lugnet, Falun Datum och tid torsdagen den 18 december, kl 09.30 14.15 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Peter Samuelsson,

Läs mer

Denna arbetsordning fastställs av styrelsen för ett år i sänder, första gången den 21 maj 2014, och ska revideras när det behövs.

Denna arbetsordning fastställs av styrelsen för ett år i sänder, första gången den 21 maj 2014, och ska revideras när det behövs. ARBETSORDNING FÖR STIFTELSEN RADIOHJÄLPENS STYRELSE Detta dokument innehåller styrelsens arbetsordning och instruktion för arbetsfördelning mellan styrelsen och generalsekreteraren. Denna arbetsordning

Läs mer

Fakulteten för teknik. Strategi 2015 2020

Fakulteten för teknik. Strategi 2015 2020 Fakulteten för teknik Strategi 2015 2020 Attraktivt utbildningsutbud. Starka forskningsmiljöer. Samhörighetskänsla, ansvar och tydliga mål. Välkommen till Fakulteten för teknik! Fakulteten för teknik Strategi

Läs mer

VS Verksamhetsstöds utvecklingsdagar på Sandvik 8-9 oktober 2007 (Lunch till lunch)

VS Verksamhetsstöds utvecklingsdagar på Sandvik 8-9 oktober 2007 (Lunch till lunch) 2007-10-09 VS Verksamhetsstöds utvecklingsdagar på Sandvik 8-9 oktober 2007 (Lunch till lunch) Deltagare: Gunilla E Magnusson, Nicklas Adamsson, Sören Wiman, Lennart Svensson, Anna Martin-Magnusson, Christel

Läs mer

Strategisk plan för fakulteten för konst och humaniora

Strategisk plan för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2013/39-2.2.4 Strategisk plan för fakulteten för 2015 2020 Beslutat av Fakultetsstyrelsen för Gäller från 2015-01-01 Innehåll Inledning 3 1. Kompetensförsörjning 5 2. Utmanande utbildningar 5 3. Framstående

Läs mer

Lönepolicy för Umeå universitet

Lönepolicy för Umeå universitet Lönepolicy för Umeå universitet Fastställd av rektor 2013-03-26 Dnr: UmU 300-376-13 Typ av dokument: Beslutad av: Giltighetstid: Område: Ansvarig enhet: Policy Rektor 2013-03-26 tills vidare Lönebildning

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.05 Närvarande ledamöter Lena Ambjörn professor Louise Berglund ekonom Åsa Bergström doktorand Henry Diab universitetsadjunkt ej 105 Jonas

Läs mer

Minnesanteckningar kommittén för internationalisering 2015-03-06

Minnesanteckningar kommittén för internationalisering 2015-03-06 Sida 1 (6) Minnesanteckningar kommittén för internationalisering 2015-03-06 Närvarande: 1. Helén Anderson, ordförande 2. Charlotte Skoglund, sekreterare 3. Catherine Legrand, FHL 4. Soniya Billore, FEH

Läs mer

Så stärker vi forskningen

Så stärker vi forskningen Externa relationer Madelene Fryklind HANDLINGSPLAN UTIFRÅN KVALITET OCH FÖRNYELSE 2011-03-01 1 / 5 Så stärker vi forskningen Prioritering: Att analysera utfallet från forskningsutvärderingen (RED10) och

Läs mer

Utlysningstext socialt entreprenörskap 2015

Utlysningstext socialt entreprenörskap 2015 Utlysningstext socialt entreprenörskap 2015 - projektmedel för utvecklingsinsatser inom social ekonomi Utlysning av projektmedel 2015 Dnr RUN 614-0186-13 1. Inbjudan socialt entreprenörskap i Västra Götaland

Läs mer

2 Val av mötessekreterare och justeringsperson Sandra Bergsten utsågs till mötessekreterare och Tina Iveslätt till justeringsperson.

2 Val av mötessekreterare och justeringsperson Sandra Bergsten utsågs till mötessekreterare och Tina Iveslätt till justeringsperson. Protokoll 214/06 STYRELSEMÖTE Tid: Torsdagen den 31 oktober 09.00-11.00 Plats: Kalmar Holken och Växjö UB3018 Närvarande: Annika Aronsson Anna Asplund Persson Sandra Bergsten Birgitta Johansson, från 5

Läs mer

Institutionsstyrelsen, Institutionen för medicin och hälsa. Tid: Lokal: Måndagen den 19 maj 2014 kl Ugglan, Hälsans hus

Institutionsstyrelsen, Institutionen för medicin och hälsa. Tid: Lokal: Måndagen den 19 maj 2014 kl Ugglan, Hälsans hus 1(6) Tid: Lokal: Måndagen den 19 maj 2014 kl. 14.00-16.00 Ugglan, Hälsans hus Närvarande: Ej närvarande: Ledamöter: Birgitta Öberg Preben Bendtsen Siw Alehagen Tino Ebbers Michael Sandborg Dick Wågsäter

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-11-13 1. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN

Folkhälsorådet 2015-11-13 1. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN Folkhälsorådet 2015-11-13 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 13 november 2015, klockan 08.30-12.00 Beslutande Dan Hovskär (KD) HSNÖ Irene Karlsson (C) BIN Peter Persson (S) MBN Thore Agneta Svenson Edvardsson

Läs mer

Forskning och utveckling för en skola som vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet

Forskning och utveckling för en skola som vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN PERSONALAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2013-01-22 Handläggare: Katarina Arkehag 08-508 33 032 Cecilia Göransson 08-508 33 707 Till Utbildningsnämnden 2013-02-07 Forskning

Läs mer

Smörjmedel i innovation och nyttiggörande

Smörjmedel i innovation och nyttiggörande Foto: Alexey Stiop/Most photos Smörjmedel i innovation och nyttiggörande Sven Wadman, Petra Norling, Stockholms universitet Forskningsdriven Innovation och Miun Holding AB samverkar för att nyttiggöra

Läs mer

Föregående mötesprotokoll från extra LAG-möte och konstituerande LAG-möte lades till handlingarna.

Föregående mötesprotokoll från extra LAG-möte och konstituerande LAG-möte lades till handlingarna. Möte: kl. 17.30-18.00 Plats: Tryde 1303, Tomelilla Närvarande: Andrea Nowag (offentlig/ystad), Carina Almedal (privat/tomelilla), Daniel Jonsgården (offentlig/tomelilla), Hanna Axelsson (ideell/sjöbo),

Läs mer

Handlingsplan för internationalisering

Handlingsplan för internationalisering BESLUT 1 2010-06-24 Dnr LS 2010/499 Rektor Handlingsplan för internationalisering 2010-2011 Bakgrund Internationalisering är en av fyra strategier i universitetets Strategiska Plan 2007-2011 för att uppnå

Läs mer

Ärendeförteckning 42-52

Ärendeförteckning 42-52 Minnesanteckningar Kommunrevisionen Ärendeförteckning 42-52 42 Mötet öppnas 43 Justeringsperson 44 Fastställa dagordningen 45 Inkomna/avsända handlingar 46 Revisionens egen budgetuppföljning 47 Presentation

Läs mer

4 Inkomna AFS Inga som är relevanta för vår verksamhet. Sekreterare kontrollerar om abonnemang för AFS fortfarande är giltigt.

4 Inkomna AFS Inga som är relevanta för vår verksamhet. Sekreterare kontrollerar om abonnemang för AFS fortfarande är giltigt. Närvarande: För arbetsgivaren För OFR-S För SACO För SEKO Studeranderepresentant: Sekreterare Per Sunnerhagen Bosse Lagerqvist Ola Wetterberg Göran Karlsson Ingela Dahllöf Vivian Aldén Monica Appelgren

Läs mer

Centrum för kommunstrategiska studier Styrelsesammanträde nr 3, 2017

Centrum för kommunstrategiska studier Styrelsesammanträde nr 3, 2017 Nr 3 år 2017 1(5) Centrum för kommunstrategiska studier Styrelsesammanträde nr 3, 2017 Datum: Närvarande Tjänstgörande ledamöter Bo Hellgren, ordförande Eva Andersson Sophia Jarl Anna Nilsson Curt Karlsson

Läs mer

Protokoll från styrgruppsmöte med Småland- Blekinges Brysselkontor den 1 oktober 2014

Protokoll från styrgruppsmöte med Småland- Blekinges Brysselkontor den 1 oktober 2014 Protokoll från styrgruppsmöte med Småland- Blekinges Brysselkontor den 1 oktober 2014 Plats och tid Ledamöter Övriga Regionförbundet södra Småland, Växjö 1 oktober 2014, kl 13.00-16.00 Lars Blomberg, ordförande

Läs mer

Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar. - Strategisk plan för implementering

Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar. - Strategisk plan för implementering Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Strategisk plan 1 (6) Datum 20141125 Diarienr 2012-1845 version 1.1 Projekt Ledning och samverkan Enheten för samverkan och ledning Bengt Källberg Patrik Hjulström

Läs mer

BILD KK-stiftelsen. UniLink arenaträff. Samverkan! 16 nov Olof Hugander. Program- och dialogansvarig

BILD KK-stiftelsen. UniLink arenaträff. Samverkan! 16 nov Olof Hugander. Program- och dialogansvarig BILD 1 2012-11-16 UniLink arenaträff Samverkan! 16 nov 2012 Olof Hugander Program- och dialogansvarig BILD 2 2012-11-16 KK-stiftelsen finansierar forskning och kompetensutveckling vid Sveriges nya universitet

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2018-12-06 1 (5) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: 2018-12-06 09.00-13.00 (inkl. lunch) Plats: St Gertrud konferenscenter,

Läs mer

STUDENTERS INVOLVERING I INNOVATIONSPROCESSEN. Emma Hermansson, Linnéuniversitetet Eva Rosén, Mittuniversitetet

STUDENTERS INVOLVERING I INNOVATIONSPROCESSEN. Emma Hermansson, Linnéuniversitetet Eva Rosén, Mittuniversitetet STUDENTERS INVOLVERING I INNOVATIONSPROCESSEN Emma Hermansson, Linnéuniversitetet Eva Rosén, Mittuniversitetet Innovationskontoret Fyrklövern Resonerande seminarium Utvecklingsområde i Vinnovas samverkansstrategiprojekt

Läs mer

Regler och riktlinjer för lönesättning vid KTH

Regler och riktlinjer för lönesättning vid KTH REGLER OCH RIKTLINJER FÖR LÖNESÄTTNING VID KTH Skapat av Dokumentdatum Ev. diarienummer Regler och riktlinjer för lönesättning vid KTH Ersätter Lönepolicy nr 1/2006 REGLER OCH RIKTLINJER FÖR LÖNESÄTTNING

Läs mer

samverkan i fokus Med Ska formaliserad samverkan lyftas till en mer strategisk nivå och i mindre utsträckning formuleras i detalj?

samverkan i fokus Med Ska formaliserad samverkan lyftas till en mer strategisk nivå och i mindre utsträckning formuleras i detalj? 2. Med samverkan i fokus Ska formaliserad samverkan lyftas till en mer strategisk nivå och i mindre utsträckning formuleras i detalj? Rapport från lärprojektet Formaliserad samverkan mellan akademi och

Läs mer

Samordningsförbundet, Brogatan 16, Mölndal

Samordningsförbundet, Brogatan 16, Mölndal Styrelsemöte Tid: 09.00-12.00 100420 Diarienr 2010/ Plats: Samordningsförbundet, Brogatan 16, Mölndal Närvarande: Ledamöter Övriga Ledamöter: Dagmar Callgard, Mölndals stad (Fp) Margareta Lewander, Partille

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte onsdagen den 15 januari 2019

Protokoll fört vid styrelsemöte onsdagen den 15 januari 2019 Protokoll fört vid styrelsemöte onsdagen den 15 januari 2019 FINSA SAM ORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP Plats: Medborgarhuset, Burlövs kommun Tid: 09:00 ( Närvarande ledamöter Maria Hemåker Apell,

Läs mer

Strategi för samverkan med högskolor och universitet - remissvar

Strategi för samverkan med högskolor och universitet - remissvar SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2015-11-11 SN-2015/3094.103 1 (4) HANDLÄGGARE Nyh, Carin carin.nyh@huddinge.se Socialnämnden Strategi för samverkan med högskolor

Läs mer

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 10 FEBRUARI 2011 SIDAN 1 AV 5 GÖTEBORG MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Joakim Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, IT-samordnare

Läs mer

Styrgruppens möte den 15 december 2016

Styrgruppens möte den 15 december 2016 2016-12-15 Protokoll Styrgruppens möte den 15 december 2016 Länsstyrelsen i Göteborg klockan 13.00-15.10 ande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsens Miljöskyddsavdelning Karin Lundborg, Länsstyrelsens Veterinär-

Läs mer

Linnéuniversitetets kvalitetsråd

Linnéuniversitetets kvalitetsråd Mötesdatum: Linnéuniversitetets kvalitetsråd Ledamöter: Närvarande: Frånvarande: Övriga: Lena Fritzén, prorektor, ordförande Niklas Ammert, Fakulteten för konst och humaniora Bo Bergbäck, prorektor Cristoffer

Läs mer

Förslag till dagordning vid Nitus styrelsemöte 21 januari :00 12:00 - via AdobeConnect

Förslag till dagordning vid Nitus styrelsemöte 21 januari :00 12:00 - via AdobeConnect Förslag till dagordning vid Nitus styrelsemöte 21 januari 2014 9:00 12:00 - via AdobeConnect 1. Styrelsemötet öppnas 2. Fastställande av dagordning 3. Val av justerare för mötet 4. Föregående protokoll

Läs mer

Socialt entreprenörskap Finansierar projekt inom den sociala ekonomin. Den biobaserade byggnaden i den hållbara staden. Hur gör man i Skövde?

Socialt entreprenörskap Finansierar projekt inom den sociala ekonomin. Den biobaserade byggnaden i den hållbara staden. Hur gör man i Skövde? Den biobaserade byggnaden i den hållbara staden Hur gör man i Skövde? Utlysning av projektmedel 2013-2014 Dnr RUN 614-0186-13 Socialt entreprenörskap Finansierar projekt inom den sociala ekonomin 1. Inbjudan

Läs mer

Mål- och verksamhetsutveckling

Mål- och verksamhetsutveckling Mål- och verksamhetsutveckling 2019-04-02 Emma Lindblad, kommunstrateg MÅL- OCH VERKSAMHETSSTYRNING Politikens uppdrag är att omsätta folkvilja till faktisk handling. Det handlar då om att prioritera samt

Läs mer

Plats: Högskolan i Borås, Balder, rum C 430. Paragrafer: 1-12

Plats: Högskolan i Borås, Balder, rum C 430. Paragrafer: 1-12 1 (6) Tid: Kl 10.15-13.45 med avbrott för lunch kl 12.10-12.50 Plats: Högskolan i Borås, Balder, rum C 430 Närvarande ledamöter: Dahlström, Mats Gunnarsson Lorentzen, David Harrysson, Julia Johannisson,

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-10-12 BESLUTAD AV: Samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Birger Simonson, Malin Broberg och

Läs mer

Minnesanteckningar HST s ledningsråd

Minnesanteckningar HST s ledningsråd Minnesanteckningar HST s ledningsråd 2009-12-16 Närvarande: Madeleine Lundberg, Eva Skytt, Ingemar Haglund, Pia Lindberg, Sven Hamp, Benny Ekman, Åke Forsberg, Agneta Brav, Elvy Westlund, Thomas Wahl,

Läs mer

RegSam - Regional Samverkan för hållbar tillväxt

RegSam - Regional Samverkan för hållbar tillväxt RegSam - Regional Samverkan för hållbar tillväxt Syfte med RegSam Att skapa förutsättningar för samverkan och hållbar tillväxt Att förstärka och fördjupa samverkansarbetet mellan akademi och företag/organisationer.

Läs mer

Kommunikationsplan Institutionen för hälsa, vård och samhälle

Kommunikationsplan Institutionen för hälsa, vård och samhälle Kommunikationsplan Institutionen för hälsa, vård och samhälle INNEHÅLL Övergripande om kommunikation... 3 Definitioner... 3 Information... 3 Kommunikation... 3 Relation... 3 Kommunikationens innehåll...

Läs mer

nt Christer Jönsson professor ordförande Lars Bjørnshauge universitetsbibliotekari e Jan Svensson dekan, professor

nt Christer Jönsson professor ordförande Lars Bjørnshauge universitetsbibliotekari e Jan Svensson dekan, professor PROTOKOLL s Arbetsutskott Närvarande Magnus Alm studeranderepresenta nt Christer Jönsson professor ordförande Lars Bjørnshauge universitetsbibliotekari e Jan Svensson dekan, professor Övriga Elna Jönsson

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats, datum och tid: Campus Lugnet, Falun. Högskolehuset, Ljungbergsrummet Torsdagen den 29 april 2004, kl. 10.00 15.15 Närvarande ledamöter: Anders Fransson,

Läs mer

Projektplan - Hållbarhetsintegrering

Projektplan - Hållbarhetsintegrering Projektplan - Hållbarhetsintegrering Stadskontoret Upprättad Datum: Version: Ansvarig: Förvaltning: Enhet: 2015-01-09 1.0 Susanna Jakobsson, Lotta Heckley, Maria Kronogård, Jenny Theander Stadskontoret

Läs mer

Protokoll för stämma för Föreningen Energieffektiva Byggnader i Sydost

Protokoll för stämma för Föreningen Energieffektiva Byggnader i Sydost Protokoll för stämma för Föreningen Energieffektiva Byggnader i Sydost 2016-04-20. Tid: Onsdag den 20 april 2016 Plats: Närvarande: Videum Echo, Framtidsvägen 18, Växjö; lokal Ericsson Enligt röstlängd

Läs mer

Närvarande Ledamöter: Ridell, Karin Universitetslektor, ordförande. Lundgren-Svensson, Ingegärd Tandsköterska

Närvarande Ledamöter: Ridell, Karin Universitetslektor, ordförande. Lundgren-Svensson, Ingegärd Tandsköterska 1 Närvarande Ledamöter: Ridell, Karin Universitetslektor, ordförande Haglund, Anders Tandläkarstuderande Lundgren-Svensson, Ingegärd Tandsköterska Olsson, Henrik Klinisk assistent Olsson, Lars-Ingmar Kanslichef

Läs mer

AKTIVIETSLOGG. handlingsplan och finansieringsstöd 3 december möte med Social resursförvaltning

AKTIVIETSLOGG. handlingsplan och finansieringsstöd 3 december möte med Social resursförvaltning AKTIVIETSLOGG Nedan finns en redovisning av aktiviteter som genomförts kopplat till uppdrag Handlingsplan för implementering av överenskommelsen om samverkan mellan Göteborgs Stad och sektorn social ekonomi.

Läs mer

Delrapportering av Uppdrag avseende Innovation och design inom regeringens handlingsplan för kulturella och kreativa näringar

Delrapportering av Uppdrag avseende Innovation och design inom regeringens handlingsplan för kulturella och kreativa näringar Mattias Esbjörnsson, +4684733293 Mattias. Esbj ornsson@ VINNOVA. se Projektnr Ert diarienr 1(2) N2009/8901/ENT (delvis) Näringsdepartementet 103 33 Stockholm Delrapportering av Uppdrag avseende Innovation

Läs mer

Slutrapport Distansmöte IFO

Slutrapport Distansmöte IFO 1.00 Utgåva (1)5 Dokumentbeskrivning: Slutrapport Distansmöte IFO Godkänt för leverans av: Godkänt av och datum Ann-Charlotte Klarén SSVIT 2016-09-07 Slutrapport Distansmöte IFO 1.00 Utgåva (2)5 Innehållsförteckning

Läs mer

ITS strategi och handlingsplan - processen fram till idag och hur vi går vidare

ITS strategi och handlingsplan - processen fram till idag och hur vi går vidare ITS strategi och handlingsplan - processen fram till idag och hur vi går vidare Åsa Vagland Workshop i Stockholm 20 april 2015 Processen fram till idag 6 september 2013: Regeringsuppdrag till Trafikverket

Läs mer

Program för samverkan

Program för samverkan Dnr UFV 2008/1615 Program för samverkan Uppsala universitet i dialog med det omgivande samhället Fastställd av Konsistoriet 2009-09-29 Innehållsförteckning Inledning 3 Utgångspunkter 3 Stöd för samverkan

Läs mer

Förslag till verksamhetsplan 2014 för informationssäkerhetsarbete

Förslag till verksamhetsplan 2014 för informationssäkerhetsarbete Fastställd på LänsIT feb 2014. Förslag till verksamhetsplan 2014 för informationssäkerhetsarbete V 1.0 Föreslagna aktiviteter ska diskuteras på LänsITgruppens möte 2014-02-04. V 1.1 Uppdaterad med synpunkter

Läs mer

Karl-Henrik Nanning. Tisdagen 20 april, kl. 13.00, Malmö

Karl-Henrik Nanning. Tisdagen 20 april, kl. 13.00, Malmö 12 mars 2010 1 Plats och tid Riksdagshus 7-9, Stockholm, fredag den 12 mars, kl. 10.00-14.30 ande Kurt Kvarnström, Södra Dalarnas samordningsförbund Alvi Berglund, Finsam Östersund Marie Litholm, Samordningsförbundet

Läs mer

Mötesanteckningar VO-College, styrgrupp söder

Mötesanteckningar VO-College, styrgrupp söder Mötesanteckningar VO-College, styrgrupp söder Datum för mötet: 2015-09-01 kl. 10:00-12:00 Plats för mötet Kalmar, Larmgatan 6. Kunskapsnavet Närvarande: Esbjörn Grandalen, processledare Ewa Ekman, ordförande

Läs mer

Digitaliseringsstrategi för Vallentuna kommun

Digitaliseringsstrategi för Vallentuna kommun 2019-01-14 KS 2018.327 1.4.5.3 KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Digitaliseringsstrategi för Vallentuna kommun Fastställd av kommunfullmäktige 2019-01-14 11 Avdelning/enhet med ansvar för revidering: Kommunledningskontoret/Ekonomiavdelningen

Läs mer

Föredragande Beslut, åtgärd etc.

Föredragande Beslut, åtgärd etc. . Protokoll Dnr 2117/2018 1(5) Ämne Rådet för styrning med kunskap Sekreterare Datum 15 maj 2018 Tid 11.30 19.30 Deltagande Rådet: Olivia Wigzell, Socialstyrelsen, Catharina Andersson Forsman, Läkemedelsverket,

Läs mer

REGLER FÖR FORSKNINGSINFRASTRUKTUR VID GÖTEBORGS UNIVERSITET

REGLER FÖR FORSKNINGSINFRASTRUKTUR VID GÖTEBORGS UNIVERSITET STYRDOKUMENT Dnr V 2014/631 REGLER FÖR FORSKNINGSINFRASTRUKTUR VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument Rektor Gemensamma förvaltningen,

Läs mer

Styr- och handledningsdokument

Styr- och handledningsdokument Mahr 61-2014/600 1 (av 5) Styr- och handledningsdokument Dokumenttyp: Beslutsdatum: Beslutande: Giltighetstid: Dokumentansvarig: Diarienummer: Projektdirektiv 2015-02-16 Förvaltningschef 2015-02-16-2015-06-30

Läs mer

Handlingsplan för svenskt vattenbruk. Kickoff Arlanda 25 sept 2013

Handlingsplan för svenskt vattenbruk. Kickoff Arlanda 25 sept 2013 Handlingsplan för svenskt vattenbruk Kickoff Arlanda 25 sept 2013 Program 10.00 Välkomna och kort bakgrund, Niclas Purfürst, avdelningschef Landsbygdsavdelningen, Jordbruksverket 10.15 Syftet med handlingsplanen

Läs mer

Handlingsplan för. Skara kommuns landsbygdsstrategi

Handlingsplan för. Skara kommuns landsbygdsstrategi 2019-2020 Handlingsplan för Skara kommuns landsbygdsstrategi Det goda livet, idag och imorgon. På landet, i staden och mitt emellan. Handlingsplan för Skara kommuns landsbygdsstrategi 2019-2020 Skara

Läs mer