INTERNATIONAL BEAUTY SCHOOL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INTERNATIONAL BEAUTY SCHOOL"

Transkript

1 COMITÉ INTERNATIONAL D ESTHÉTIQUE ET DE COSMÉTOLOGIE CIDESCO SVERIGES HUDTERAPEUTERS RIKSORGANISATION HUD- OCH SPATERAPEUT -ett spännande och kreativt yrke INTERNATIONAL BEAUTY SCHOOL GILDA SKOLAN GÖTEBORG MALMÖ STOCKHOLM

2 VÄLKOMMEN AT T HÖR A AV DIG TILL OSS Studiebesök Välkommen att göra ett personligt studiebesök och få en egenhändig visning och information om skolan. Ring eller maila och boka en tid! För ytterligare information Besök vår hemsida Göteborg Kungsportsavenyn 20, Göteborg Tel Mail G i l d a S Malmö Gustav Adolfs Torg 41, Malmö Tel k Mail o l a A B w w w. g i l d a s k o l Stockholm Sveavägen 52, Stockholm Tel a Mail n. s

3 HUD- OCH SPATERAPEUTUTBILDNING I VÄRLDSKLASS GILDA SKOLAN erbjuder en ettårig, kombinerad utbildning till hud- och spaterapeut. GILDA SKOLAN har utbildat en student som våren 2013 blev bronsmedaljör i hudvårds-vm, dvs trea i världen, och utmärker sig därmed som en utbildning i världsklass! Detta är det bästa som en svensk någonsin har presterat i detta mästerskap. Om utbildningen Läroplanen omfattar teori och praktik (2 100 timmar) inom ansiktsvård, kroppsvård, manikyr, pedikyr, massage, makeup, spakunskap mm. Utbildningen är intensiv och lärorik, vilket gör att du som student kommer att vara väl förberedd när du ska ut i arbetslivet. På GILDA SKOLAN kommer du att skaffa dig erfarenheter som gör att du är redo för en karriär vare sig du vill arbeta som anställd eller starta en egen salong. Vi välkomnar alla sökande, både kvinnor och män. En erkänd examen I kursavgiften ingår internationellt CIDESCO diplom samt Kerstin Florians spa-diplom. Som enda skola i Sverige erbjuder vi dessutom, mot en mindre avgift, möjlighet till internationell CIDESCO examen i Elektrisk epilering och Aromaterapi. En CIDESCO examen gör dig unik och dina arbetsmöjligheter ökar både i Sverige och utlandet. En investering i GILDA SKOLANs utbildning innebär inte enbart ett spännande och utvecklande år, det innebär även en investering i din framtid!

4 EN INVESTERING I DIN FRAMTID Vad gör en hud- och spaterapeut? Som hud- och spaterapeut utför du olika behandlingar på ansikte och kropp. Exempel på behandlingar är ansiktsbehandlingar, färgning av fransar och bryn, makeup, massage, ler- och aromainpackningar, manikyr, pedikyr och hårborttagning. En viktig del av jobbet är att se över kundens behov och rekommendera hur denna själv kan sköta sin hud. Du vägleder kunder att sköta sin hud och kropp samt tar hand om personer med olika hudproblem. Många hud- och spaterapeuter är egna företagare. Därför lägger vi vikt vid att även lära ut affärskunskap och säljteknik. Din professionella image är viktig för att lyckas. Då du dagligen möter kunder är det viktigt att du tycker om att arbeta med människor och att du har en känsla för service och empati. Du har en fallenhet för yrket vilket innebär att du är noggrann, pysslig och vårdande. Du vet att du har kunskap att ge kunden det hon eller han behöver i form av behandling och hemvårdsråd och du gör det med glädje. Var arbetar en hud- och spaterapeut? Som hudterapeut kan du välja att arbeta på salong, spa- och friskvårdsanläggning, hos plastikkirurg, på lyxkryssningsfartyg, som representant för kosmetiska märken, som tillverkare av kosmetiska produkter, i parfymeri, som utbildare eller öppna en egen salong. Framtid för hud- och spaterapeuter Önskan om att ta hand om sig själv och vårda sin kropp blir allt större. I takt med att intresset för skönhet, välbefinnande och hälsa ökar så skapas också fler arbetsmöjligheter i branschen. Hud- och spaterapeut är ett yrke som ligger i tiden och intresset för kvalificerade yrkesutövare är stort. Att tänka på vid val av utbildning När du har bestämt dig för att det är hudterapeut du vill bli gäller det att bestämma vilken utbildning du önskar gå. Några skolor ger dig en CIDESCO examen som är väl ansedd inom hudvårdsbranschen och erkänd i hela världen. Utmärkande för en sådan examen är att du får minst 600 praktiktimmar samt att du och skolan uppfyller CIDESCOs krav på standard och kompetens. På en del skolor måste du själv ordna praktik efter examen för att få ditt diplom. På GILDA SKOLAN ingår både praktik och CIDESCO examen i utbildningen.

5 SPATERAPEUTUTBILDNING INGÅR I GILDA SKOLANs ettåriga utbildning ingår Kerstin Florians spautbildning. Du lär dig friskvårdande behandlingar enligt Kerstin Florians spafilosofi och kan, efter examen, titulera dig som spaterapeut med jobbmöjligheter i Sverige och utomlands. Vi har valt att samarbeta med Kerstin Florian eftersom de har längst erfarenhet av spatradition i Sverige. Spautbildningen täcker allt som behövs i en utbildning och du får goda arbetsmöjligheter på spaanläggningar både i Sverige och internationellt. Kerstin Florian för spatraditionen framåt och vidareutvecklar den efter åratals forskning i både öst och väst. Under nio dagar får du lära dig Kerstin Florians koncept för behandling av ansikte och kropp: Spa Face Teori: Spahistorik, Kerstin Florian koncept, produktkännedom Terapier: Spa Face med användandet av Fytoterapi och Aromaterapi Praktik Spa Body Teori: Produktkännedom, inpackningar, fuktighetskurer och kurbad Terapier: Hydro-, Balneo-, Pelo-, Thalasso-, Aroma- och Phytoterapi, Body scrub Praktik Försäljning, att driva spa, kundhantering, service och lönsamhet

6 SHR OCH CIDESCO GILDA SKOLAN uppfyller kraven för både SHR (Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation) och CIDESCO (Comité International D Éstetique Et De Cosmétologie). SHR SHR är en sammanslutning av auktoriserade hudterapeuter i Sverige. Gilda Skolan uppfyller samtliga av SHR:s krav på utbildningsstandard och utbildningstid. SHR genomför en kvalitetsgranskning en gång om året för att säkerställa att utbildningens standard hålls hög. Målet med SHR är att höja och vidmakthålla kompetensen och kvalitetsnivån inom hudterapeutyrket. Efter avlagd examen kan du ansöka om medlemskap i SHR och bli auktoriserad hudterapeut. CIDESCO CIDESCO är den internationella branschmotsvarigheten till SHR. Endast fem skolor i Sverige är godkända av CIDESCO. Gilda Skolan är tre av dem med sina utbildningar i Stockholm, Göteborg och Malmö. Att du som godkänd, examinerad student tilldelas CIDESCO diplom gör dig unik och du kan välja en svensk eller internationell karriär inom yrket. Vid godkänd examen får du en brosch och ett internationellt diplom. Du får även använda CIDESCOs logotyp på visitkort och i annonsering. Detta visar den höga grad av studier som du uppnått. Både SHR och CIDESCO examinationer är obligatoriska för skolans studenter och examensavgifterna ingår i kursavgiften. Mot en mindre avgift kan du även ta CIDESCO examen i Elektrisk Epilering och Aromaterapi.

7 UNIK CIDESCO EXAMEN I EPILERING OCH AROMATERAPI Som enda skola i Sverige erbjuder vi möjlighet till CIDESCO examen i Elektrisk epilering och Aromaterapi. Mot en mindre avgift kan du fördjupa dig inom något av dessa ämnen och därmed tilldelas internationellt CIDESCO diplom. Fördjupningen sker med ett visst antal extra praktiktimmar samt ett extra teoretiskt och ett praktiskt prov vid examen. Det blir vanligare och vanligare att hudterapeutens specialkompetens efterfrågas hos arbetsgivare i branschen. Genom att ta en CIDESCO examen i Elektrisk epilering eller Aromaterapi blir du unik och dina arbetsmöjligheter ökar både i Sverige och utlandet. Elektrisk epilering innebär att oönskad hårväxt avlägsnas med hjälp av en svag elektrisk ström och en engångsnål. Genom den elektriska epileringen förstörs den nedre delen av hårsäcken permanent. Detta hindrar återväxt av hårstrået. Aromaterapi är en terapiform där man på ett kontrollerat sätt använder sig av rena eteriska oljor för att påverka kropp, fysiologi, humör, sinnesstämning eller tankar för att ge balans och harmoni i den mänskliga kroppen och själen.

8 ARBETSMÖJLIGHETER 96 % har jobb innan avslutad utbildning eller inom ett halvår* Arbetsmöjligheterna efter GILDA SKOLANs utbildning är mycket bra, många har jobb redan innan de slutat. Nedan ser du några av de karriärmöjligheter du kan välja bland: Hud- och skönhetssalonger samt spaanläggningar Parfymerier och apotekskedjor Friskvårdsanläggningar och samarbete med plastikkirurger Flera stora varuhus med hudvårdsavdelningar anställer i första hand hudterapeuter Som skönhetsredaktör eller skribent för tidningar och bloggar Leverantörer för olika kosmetiska märken anställer hudterapeuter som säljare/utbildare 1-2 studenter i varje klass väljer att direkt efter avslutad utbildning öppna en egen salong *Källa: Marknadsundersökning 2010, 85 respondenter som utbildat sig vid Gilda Skolan och som arbetar i branschen.

9 ETT NÄTVERK FÖR LIVET Vi samarbetar med flera kända företag med anläggningar i Sverige och utlandet. Detta ger dig som student ett stort kontaktnät vilket också gör det lättare att söka jobb efter utbildningen. Här ser du några av våra samarbetspartners: Kerstin Florian Inc - Världsledande inom spa-industrin och finns representerat på över 200 spa- och salonger i Sverige. Har även distributörer i USA, Mexiko, Kanada, Karibien, Europa, Asien och Nordamerika. Ving - Sveriges största researrangör med resor till fler än 500 resmål i över 50 länder. Erbjuder flera olika spa-paket för avkopplande semesterresor. Six Senses Resorts & Spas - Luxuösa spaanläggningar som vunnit flertalet utmärkelser. Finns på över 90 platser i världen, främst i Asien och Europa. Steiner Transocean - Ombesörjer spa och skönhetssalonger på ca 120 st lyxkryssningsfartyg över hela världen. Eriksbergskliniken - Utför Estetisk Plastikkirurgi, Allmän kirurgi, Dermatologi, Laserbehandlingar, IPLbehandlingar osv. Klinik 34 - Specialister på minimalinvasiv estestisk kirurgi och medicinsk hudvård.

10 KURSINNEHÅLL Hudvård. Ansiktsbehandling hudanalys, behandlingsmål, rengöringsteknik, ansiktsmassage, peeling, masker och krämer. Ge individuella råd till kund om hudens funktion och föreslå lämpliga produkter. Elektroterapi för hudvård. Microdermabrasio, hudslipning. Färga och forma fransar och bryn. Kroppsvård. Kroppsanalys, behandlingsmål, figurformning, elektroterapi för kroppsvård. Manikyr och pedikyr. Händers, fötters och naglars uppbyggnad, nagelförändringar och nagelsjukdomar. Fila, forma och lacka naglar. Hand- och fotmassage. Konstnaglar och nageldekorationer. Manikyr med gelélack. Färg, form och stil. Färgkunskap, makeupteknik, lösa ögonfransar, permanent ögonfransuppböjning. Färg- och stilanalys. Öronhålstagning. Massage. Klassisk Massage, Hot Stone Massage. Aromaterapi. Vegetabiliska och eteriska oljors verkan och kemiska uppbyggnad. Aromamassage. Elektrisk epilering och diatermi. Permanent borttagning av generande hårväxt, fibrom och ytliga blodkärl med hjälp av ström och engångsnålar. Vaxepilering. Hårväxt avlägsnas temporärt med vax. Spaterapi. Friskvårdande behandlingar enligt Kerstin Florians spafilosofi. Alg- och aromainpackningar. Anatomi och fysiologi. Kroppens uppbyggnad och funktioner.

11 Dermatologi. Hudens uppbyggnad, hudförändringar och hudsjukdomar. Affärskunskap. En introduktion i att starta eget. Fysik med apparatkunskap. Grundläggande kunskaper i fysik kombineras med användning av kosmetiska apparater. Kemi och receptur. Kosmetisk inriktning med framställning av hudvårdspreparat. Krämtillverkning. Kunskap om hur man kokar och blandar kräm. Kost och motion. Samspelet mellan kost, motion och hälsa. Mikrobiologi och hygien. Smittspridning, sterilisering och desinficering. Hjärt- och lungräddning med luftvägsstopp. Grundläggande kunskaper. Kundvård och försäljning. Bygga upp och vårda en kundkrets. Säljträning och etik i försäljningsarbetet. Kundpraktik. Ingår i utbildningen med över 600 timmar och genomförs på skolans salong under överinseende av handledande lärare.

12 Över 600 praktiktimmar

13 TEORI OCH PRAKTIK På GILDA SKOLANs ettåriga utbildning (2 100 timmar) får du både teoretisk och praktisk utbildning inom hudvård och spakunskap. För att kunna ge rätt behandling behöver du djupa teoretiska kunskaper. Praktiken behöver du för att öva dig på behandlingar, kundkontakt och hur det går till att sköta och driva en salong. Du får även lära dig affärskunskap och säljteknik. Alla ämnen är integrerade och efter examen är du helt rustad för arbetslivet, vare sig du vill arbeta som anställd eller med egen salong. Utbildningens upplägg Det första halvåret kommer du att lära dig grunderna inom hud- och kroppsvård. Du lär dig terori inom bland annat anatomi och fysiologi, samt hur man gör en hudanalys som är viktigt för att du ska kunna hjälpa kunder med olika hudtyper. Du utför även behandlingar på dina klasskamrater och känner på hur det är att ta emot olika behandlingar. Det andra halvåret är det dags att träffa kunder och träna på behandlingar, kundbemötande och försäljning. Du får också lära dig hygien, städning, ordning samt att utföra behandlingar på tid. Detta efterfrågas ofta av arbetsgivare och att kunna detta är ett försprång när du ska söka jobb. Din träning får du i skolans kundsalong, allt med stöd av skolans utbildare. Många praktiktimmar Vi anser det viktigt att du redan under studietiden får kunskap om och förståelse för hur företag inom skönhetsbranschen arbetar. Därför erbjuder vi över 600 praktiktimmar. Kunderna ställer höga krav på kunskap, god kundkontakt och yrkesskicklighet. Att kunna ge bra service, marknadsföra sig själv och bli en professionell yrkesutövare är minst lika viktigt som att kunna tillgodogöra sig teoretiska kunskaper. GILDA SKOLANs praktiksalong är populär och ofta fullbokad, vilket gör att du under ditt utbildningsår lätt får ihop alla dina praktiktimmar.

14 EN KÄNSLA AV LYX Hudvårds- och spabehandlingarna görs med GILDA- och Kerstin Florian-produkter på alla våra skolor. Allt från enklare expressbehandlingar till lyxiga ansikts-, kropps- och spabehandlingar finns på menyn. GILDA SKOLAN har medvetet valt att arbeta med få märken av hög kvalitet. Fokus ligger på fördjupning inom hudvården, samt ingående kunskap om enskilda ingredienser och hur dessa samverkar. Efter utbildningen kan du själv välja att utbilda dig inom fler märken. Gilda Cosmetic Gilda Liljeblad, grundare av GILDA SKOLAN, har tagit fram en serie hudvårdsprodukter med bästa val av ingredienser för märkbart resultat på huden. Gildas gedigna erfarenhet inom hudvårdsbranschen ligger till grund för serien. Everyday Minerals Företaget erbjuder makeup av endast de finaste naturliga ingredienserna. Målet är att makeupen ska vara lätt att applicera, sitta länge och framför allt att det ska vara roligt! Kerstin Florian Företaget arbetar med en välkänd hudvårdsserie på spaanläggningar och salonger i Sverige och utlandet. Kerstin Florians spakoncept finns idag på flera av världens främsta spaanläggningar och hotell. FACE Stockholm Företaget är svenskt och erbjuder högkvalitativ makeup som är utvecklat efter det svenska idealet; naturligt, trendriktigt, enkelt, rent, vackert och roligt. Scratch Nails Scratch är ett ledande svenskt varumärke och företag med över 25 år på den svenska nagelmarknaden.

15 CENTRALT LÄGE I TRE STÄDER GILDA SKOLAN finns representerad i Sveriges tre största städer; Göteborg, Malmö och Stockholm. Alla skolor är centralt belägna i vackra, ljusa lokaler som präglas av skönhet och värme. Här finns både lektionssalar och behandlingssalonger där du får chansen att öva dig på behandlingar och kundbemötande. GILDA SKOLAN etablerades redan 1993 vid Avenyn 20 i centrala Göteborg. Avenyn är Göteborgs paradgata med närhet till nöje, kultur, shopping och restauranger. Under våren 2002 startade GILDA SKOLAN utbildning för blivande hudterapeuter vid Gustav Adolfs Torg 41 i centrala Malmö. Torget är grönt och lummigt och omges av många av Malmös äldsta och pampigaste byggnader. Under våren 2002 startade GILDA SKOLAN även en utbildning i Stockholm förlagd i ljusa och trevliga lokaler vid Sveavägen 52. Även denna adress är centralt belägen och lätt att nå med allmänna kommunikationsmedel. Göteborg Malmö Stockholm

16 GILDA SKOLAN - LITE MER Efter examen från GILDA SKOLAN kan du börja söka jobb med en gång. Du behöver inte komplettera med några extra praktiktimmar eller några extra avgifter. I priset ingår allt du behöver; arbetskläder, kompendier, instrument, övningsmaterial, praktik och CIDESCO examen. Utöver de vanliga hudspecifika ämnena får du lära dig krämtillverkning, aromaterapi och kosmetisk receptur samt hjärt- och lungräddning. GILDA SKOLAN eftersträvar kvalitet och det finns alltid en handledande utbildare till hands för dig, både under våra lektioner och under praktiktimmarna. Samtliga utbildare på skolan är utbildade hudterapeuter och har en stor kompetens inom hudvårdsbranschen. Varje klass består av max 18 studenter för att du skall få mycket tid med skolans medarbetare och lära dig allt som har med din framtida karriär att göra. Att vi har få studenter innebär att du får gott om hjälp och handledning. Det är din personliga utveckling som står i centrum. Personlig utveckling i fokus

17 MILJÖPOLICY GILDA SKOLAN är verksam inom områdena hälsa, hudvård, kroppsvård och skönhet. Det är därför naturligt för oss att jobba mot en friskare och mer miljöinriktad skola. Miljön är något vi lägger stor vikt vid och vi strävar efter att vara en förebild, inte bara i hälsans tecken utan också ur miljösynpunkt. Vi arbetar utifrån fyra fokusområden som genomsyrar hela vår verksamhet. Det handlar om att vi skall framställa tjänster av hög kvalitet, att våra kunder skall vara nöjda, att våra medarbetare och studenter skall må bra, samt att vi skall skydda och värna om miljön. Målsättningen är att erbjuda tjänster som produceras med minsta möjliga miljöbelastning utan att för den sakens skull göra avkall på service och kvalitet. Vi tänker på din framtid

18 ANSÖKAN OCH ANTAGNING Ansökan Ansökningshandlingar skriver du enkelt ut från vår hemsida eller beställer genom att kontakta någon av våra skolor. När du ansökt får du i god tid före kursstart reda på om du har blivit antagen. En ansökan är inte bindande utan ses som en intresseanmälan tills du har tackat ja till utbildningen. Studenter tas in löpande fram till kursstart vid mån om plats. Kursstarter sker två gånger per år, i februari och augusti. Aktuella kursstarter hittar du på vår hemsida. KURSAVGIFT OCH DELBETALNING Kursavgift Kursavgiften ligger på kronor inklusive moms ( kronor exklusive moms) för hela utbildningsåret. Delbetalning Human Konto Ett kostnadsfritt kreditlöfte med möjlighet till delbetalning utan ränta! I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Du kan till exempel låna räntefritt till din utbildning och dela upp din betalning i 6, 12 eller 24 månader. Läs mer på vår hemsida under kursavgift och delbetalning. Tid är pengar GILDA SKOLANs utbildning inkl. teori och praktik är förlagd till ett år. Att studenterna snabbt blir klara och kan komma ut i arbetslivet är uppskattat bland de som har gått vår utbildning. En effektiv och lärorik utbildning är också något som efterfrågas bland de många telefonsamtal som inkommer om utbildningen.

19 Kära studenter, 1993 grundade jag GILDA SKOLAN i Göteborg. Det gav mig en fantastisk möjlighet att kunna vidareutveckla min kunskap inom skönhetsvård med målet att utbilda Sveriges bästa hud- och spaterapeuter. Jag känner en oerhörd glädje över de drygt 1000 studenter som har valt att utbilda sig på just GILDA SKOLAN. Vidare känner jag mig stolt över de studenter som representerar skolan ute i världen med all sin skicklighet i vårt yrke. GILDA SKOLAN står för modern utveckling av kunskap i hudvård och spa. Med åren har det gett en möjlighet att även starta utbildning i Stockholm och Malmö. GILDA SKOLAN har utvecklats till ett begrepp inom skönhetsutbildning och våra studenter är idag mycket eftertraktade på arbetsmarknaden. Gilda Liljeblad, grundare av GILDA SKOLAN

20 COMITÉ INTERNATIONAL D ESTHÉTIQUE ET DE COSMÉTOLOGIE CIDESCO SVERIGES HUDTERAPEUTERS RIKSORGANISATION Vi är anslutna till SHR och CIDESCO. INTERNATIONAL BEAUTY SCHOOL GILDA SKOLAN GÖTEBORG MALMÖ STOCKHOLM Kungsportsavenyn 20, Göteborg Gustav Adolfs Torg 41, Malmö Sveavägen 52, Stockholm

GILDA INTERNATIONAL BEAUTY SCHOOL HUD- & SPATERAPEUTUTBILDNING GILDA SKOLAN

GILDA INTERNATIONAL BEAUTY SCHOOL HUD- & SPATERAPEUTUTBILDNING GILDA SKOLAN GILDA INTERNATIONAL BEAUTY SCHOOL HUD- & SPATERAPEUTUTBILDNING GILDA SKOLAN EN UTBILDNING I VÄRLDSKLASS! 1993 grundade jag Gilda Skolan i Göteborg. Det gav mig en fantastisk möjlighet att kunna vidareutveckla

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL YRKESHÖGSKOLAN FÖR HUDVÅRD OCH SPA

VÄLKOMMEN TILL YRKESHÖGSKOLAN FÖR HUDVÅRD OCH SPA VÄLKOMMEN TILL YRKESHÖGSKOLAN FÖR HUDVÅRD OCH SPA TILL DIG SOM FUND ERAR PÅ ATT UTBILDA DIG TILL HUDTERAPEUT OCH SPA- TERAPEUT Yrkeshögskolan för Hudvård och Spa är en svensk privatskola som utbildar hud-

Läs mer

Utbildningsprogram 2015

Utbildningsprogram 2015 Utbildningsprogram 2015 Kerstin Florians produkt-, behandlings- och affärsskola KFI Spa Management AB Utbildningsprogram 2015 Innehåll Inledning Grundutbildningar Grundutbildning Face 4 Produktgenomgång

Läs mer

10 viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer frisörutbildning

10 viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer frisörutbildning ! 10 viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer frisörutbildning 10 viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer frisörutbildning 1. Vill du kunna arbeta länge som frisör, utan risk för

Läs mer

välkommen till vår värld

välkommen till vår värld Frisörutbildning välkommen till vår värld Björn Axén har arbetat med frisörutbildning i Stockholm i snart 50 år. Med vårt starka varumärke har vi inte råd att utbilda dåliga hantverkare. 2004 startade

Läs mer

Gymnasiala kurser Gymnasiala yrkesutbildningar Lärlingsutbildningar

Gymnasiala kurser Gymnasiala yrkesutbildningar Lärlingsutbildningar Gymnasiala kurser Gymnasiala yrkesutbildningar Lärlingsutbildningar 2015 LÅNGSIKTIG ÄGARE MED FOKUS PÅ KVALITET Innehåll Jag är en före detta idrottsman på internationell elitnivå, civilekonom, lärare

Läs mer

Picanta. - ett jubileumsmagasin för alla dina sinnen. 25 år. Jubileum 1982 2007. www.suziepicant.se

Picanta. - ett jubileumsmagasin för alla dina sinnen. 25 år. Jubileum 1982 2007. www.suziepicant.se Picanta - ett jubileumsmagasin för alla dina sinnen 25 år Jubileum 1982 2007 www.suziepicant.se Tjejkväll för högstadiet/ gymnasiet på Holken Mariebergsskogen. Våren 1994. Suzie firar 25 år 25 fantastiska

Läs mer

Massageterapeut, avancerad delvis förlagd i Brasilien

Massageterapeut, avancerad delvis förlagd i Brasilien Massageterapeut, avancerad delvis förlagd i Brasilien Med fördjupning inom idrottsmedicin, friskvård och funktionell träning CSN-berättigad Hösten 2012 Bergqvists utbildningsvägar inom massage CSN vid

Läs mer

Huvudkontor SCANDINAVIAN MANICURE AB - NAGLAR.COM

Huvudkontor SCANDINAVIAN MANICURE AB - NAGLAR.COM Kurskatalog Huvudkontor SCANDINAVIAN MANICURE AB - NAGLAR.COM Gustaf Dalénsgatan 8 Tel: 031-744 50 80 goteborg@naglar.com 417 05 GÖTEBORG Fax: 031-22 44 10 www.naglar.com Brantingsgatan 49 Tel: 08-442

Läs mer

Branschrapport. Statistik och branschbeskrivning för Sveriges hudterapeuter 2013. Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation

Branschrapport. Statistik och branschbeskrivning för Sveriges hudterapeuter 2013. Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation Branschrapport Statistik och branschbeskrivning för Sveriges hudterapeuter 2013 Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation 1 Förord Detta är tredje året i rad som

Läs mer

utbildningar och kurser vid naprapathögskolan Framtiden i dina händer

utbildningar och kurser vid naprapathögskolan Framtiden i dina händer utbildningar och kurser vid naprapathögskolan Framtiden i dina händer Om Naprapathögskolan Att studera vid Naprapathögskolan Våra utbildningar Naprapatutbildning Yrkesutbildning till massör Ansökningsinformation

Läs mer

Friskvårdsmassör Massageterapeut Medicinsk massageterapeut. Studieplan 2015

Friskvårdsmassör Massageterapeut Medicinsk massageterapeut. Studieplan 2015 Friskvårdsmassör Massageterapeut Medicinsk massageterapeut Studieplan 2015 Friskvårdsmassör (Steg 1) Massageterapeut (Steg 1 2) Medicinsk massageterapeut (Steg 1 3) INNEHÅLL Studieplan 2015 Historik Svensk

Läs mer

Kunskap genom studier och upplevelser 09/10

Kunskap genom studier och upplevelser 09/10 Kunskap genom studier och upplevelser 09/10 Välkommen Innehåll Anta en personlig utmaning på Grimslövs folkhögskola och du kommer finna dig stå i centrum vare sig du väljer en av våra allmänna kurser eller

Läs mer

10 viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer utbildning till Friskvårdskonsult

10 viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer utbildning till Friskvårdskonsult ! 10 viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer utbildning till Friskvårdskonsult 10 viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer utbildning till Friskvårdskonsult 1. Vilken inriktning

Läs mer

Kunskap genom studier och upplevelser 08/09

Kunskap genom studier och upplevelser 08/09 Kunskap genom studier och upplevelser 08/09 Välkommen Innehåll Anta en personlig utmaning på Grimslövs folkhögskola och du kommer finna dig stå i centrum vare sig du väljer en av våra allmänna kurser eller

Läs mer

JENSEN gymnasium för dig med ambitioner

JENSEN gymnasium för dig med ambitioner Malmö / Lund Läsåret 2012/2013 JENSEN gymnasium för dig med ambitioner Välkommen till JENSEN gymnasium! Vi slog upp portarna till vår första gymnasieskola i Stockholm hösten 2003. Idag har vi sammanlagt

Läs mer

EKONOMI HANDEL TURISM & RESOR & SERVICE LÄRLING HANDEL

EKONOMI HANDEL TURISM & RESOR & SERVICE LÄRLING HANDEL EK EKONOMI HA HANDEL & SERVICE HT TURISM & RESOR LÄRLING HANDEL HOS OSS ÄR BÅDE DU OCH UTBILDNINGEN I CENTRUM! Du får något att göra efter gymnasiet! Under flera år har vi placerat oss i topp när det gäller

Läs mer

Kropp och själ. Välj bland över 120 olika behandlingar - få en härligt välgörande stund för en person

Kropp och själ. Välj bland över 120 olika behandlingar - få en härligt välgörande stund för en person Kropp och själ Välj bland över 120 olika behandlingar - få en härligt välgörande stund för en person 1 1 Grattis! Du har fått en upplevelse i present, en Smartbox Kropp och själ. Den ger dig möjligheten

Läs mer

Friskvårdsmassör. med inriktning mot idrottsmedicin och träning. Våren 2015

Friskvårdsmassör. med inriktning mot idrottsmedicin och träning. Våren 2015 Friskvårdsmassör med inriktning mot idrottsmedicin och träning Våren 2015 Bergqvists utbildningsvägar inom massage CSN vid helfart Massageterapeut, avancerad Utbildningslängd: 500 timmar I denna utbildning

Läs mer

HUDTERAPEUTEN. Konsument. i SM Hudvård RAKNING. Internet. HANDEL Yrkes SM i Umeå. ökar hårväxten NUMMER 2 2014

HUDTERAPEUTEN. Konsument. i SM Hudvård RAKNING. Internet. HANDEL Yrkes SM i Umeå. ökar hårväxten NUMMER 2 2014 HUDTERAPEUTEN Konsument NUMMER 2 2014 Internet HANDEL Yrkes SM i Umeå RAKNING? ökar hårväxten i SM Hudvård 2014 september 2014 hudterapeuten kundtidning 1 Tidskrift utgiven av Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation

Läs mer

Marknadsplan Mary Kay Marknadsföring 7,5 hp, 723G04 Linköpings Universitet Författare: Linn Eriksson, Emma Åsvärd, Rand Putrus, Kristina Lingebrandt

Marknadsplan Mary Kay Marknadsföring 7,5 hp, 723G04 Linköpings Universitet Författare: Linn Eriksson, Emma Åsvärd, Rand Putrus, Kristina Lingebrandt Marknadsplan Mary Kay Marknadsföring 7,5 hp, 723G04 Linköpings Universitet Författare: Linn Eriksson, Emma Åsvärd, Rand Putrus, Kristina Lingebrandt Sammanfattning När Mary Kay Ash 1963 gick i pension

Läs mer

JENSEN gymnasium för dig med ambitioner

JENSEN gymnasium för dig med ambitioner Jönköping Läsåret 2012/2013 JENSEN gymnasium för dig med ambitioner Välkommen till JENSEN gymnasium! Vi slog upp portarna till vår första gymnasieskola i Stockholm hösten 2003. Idag har vi sammanlagt fjorton

Läs mer

UtbildningsGuiden. Tider & Priser Hösten 2015. Korta kurser/grundkurser/ Introduktionskurser

UtbildningsGuiden. Tider & Priser Hösten 2015. Korta kurser/grundkurser/ Introduktionskurser z UtbildningsGuiden Tider & Priser Hösten 05 Yrkesutbildningar Massageutbildningen Medicinsk Massageterapeut Steg Massageterapeut Steg Friskvårdsmassör Steg Övriga yrkesutbildningar Akupressur/Stressterapi

Läs mer

Välj bland över 180 olika behandlingar - få en härligt välgörande stund för en person

Välj bland över 180 olika behandlingar - få en härligt välgörande stund för en person Kropp och själ Välj bland över 180 olika behandlingar - få en härligt välgörande stund för en person 1 GRAttis - nu väntar en underbar upplevelse Den Smartbox som du nu har fått i present ger dig rätt

Läs mer

JENSEN gymnasium för dig med ambitioner

JENSEN gymnasium för dig med ambitioner Uppsala Läsåret 2012/2013 JENSEN gymnasium för dig med ambitioner Välkommen till JENSEN gymnasium! Vi slog upp portarna till vår första gymnasieskola i Stockholm hösten 2003. Idag har vi sammanlagt fjorton

Läs mer

" If it doesn t make you smile, change it."

 If it doesn t make you smile, change it. " If it doesn t make you smile, change it." the business1 04 Vad är Network Marketing? 06 Varför är Forever det bästa alternativet? 08 Så tjänar du pengar med Forever 12 Incentives och belöningssystem

Läs mer

Massageterapeut utbildning Idrott och friskvård

Massageterapeut utbildning Idrott och friskvård Massageterapeut utbildning Idrott och friskvård Deltid/distans 2014-15 CSN Massageterapeut Idrott & Friskvård Utbildningen till massageterapeut varvar praktiska delar i olika massagetekniker med teoretiska

Läs mer

Storgatan 28-30, Halmstad Tel 035-18 59 90, 18 19 90 info@formhudospa.se www.formhudospa.se

Storgatan 28-30, Halmstad Tel 035-18 59 90, 18 19 90 info@formhudospa.se www.formhudospa.se Storgatan 28-30, Halmstad Tel 035-18 59 90, 18 19 90 info@formhudospa.se www.formhudospa.se Välkommen till Form Hud & Spa Form Hud & Spa är din oas för lyx, mitt i city, i vardagen. Vi hjälper dig att

Läs mer

XXXprogrammet. Innehåll

XXXprogrammet. Innehåll Ekonomi XXXprogrammet Innehåll Ekonomer växer här 3 Framtidens ekonomutbildning 4 Civilekonomprogrammet 6 Detaljhandel och Service Management 8 Ekonomprogrammet 10 Enterprising & Business Development 12

Läs mer

Mässa Frisörmässan Pite havsbad. Företaget Vi presenterar oss. Vårt koncept Vi satsar på helheten

Mässa Frisörmässan Pite havsbad. Företaget Vi presenterar oss. Vårt koncept Vi satsar på helheten Mässa Frisörmässan Pite havsbad Företaget Vi presenterar oss Vårt koncept Vi satsar på helheten En stund med Studio ava Se vad en av våra salonger har att säga Nyheter och fakta Vad är cosmeceuticals?

Läs mer