Beslut för förskola. i Kristianstads kommun

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Beslut för förskola. i Kristianstads kommun"

Transkript

1 Beslut Kristianstads kommun Beslut för förskola i Kristianstads kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, Lund Telefon: , Fax:

2 ÖGSilut 2(10) Tillsyn av förskolan i Kristianstads kommun Skolinspektionen genomför tillsyn i Kristianstads kommun under höstterminen 2013 och vårterminen Kristianstads kommun besöktes av Skolinspektionen mellan den 11 och 14 mars Fakta om förskolan i Kristianstads kommun Kristianstads kommun erbjuder verksamhet för barn i åldern 1-5 år i form av förskola, annan pedagogisk omsorg, det vill säga farniljedaghem, och öppen förskola. Det finns 59 kommunala förskolor med skiftande antal avdelningar från en till sju stycken. Vid tillfället för tillsynen finns 3405 barn i den kommunala förskolan och i den kommunala pedagogiska omsorgen finns 37 barn i åldern 1-5 år och 4 barn i åldern 6-12 år. När det gäller antal barn i den öppna förskolan saknas central registrering. I kommunen finns en förskola med kvälls- och helgverksamhet för barn mellan 1 och 12 år. I nattöppen barnomsorg finns 68 barn. Det finns 16 fristående förskolor med andra huvudmän än Kristianstads kommmi. Antal barn i fristående förskolor är 702. Enligt nationell statistik är 90 procent av barnen i kommunen mellan 1-5 år inskrivna i någon verksamhet. Av dessa är 17 procent inskrivna i fristående förskolor. Andelen barn per avdelning är enhgt Skolverkets statistik för 2012 är 16,5 bam, att jämföra med rikets 16,9. Antalet barn per årsarbetare i förskolorna i Kristianstad redovisas i samma statistik till 5,8. Skolverkets statistik visar att genomsnittet för landet 2012 är 5,4 bam per årsarbetare. Förskolorna är fördelade inom fyra geografiska områden, så kallade skolområden. Varje skolområde har en skolchef som arbetsleder skolområdets förskolechefer och rektorer. I kommunen finns 28 förskolechefer varav tre även har ett delat uppdrag som rektor. De flesta av förskolecheferna är ansvariga för två förskolor men det finns även de som har ansvar för en eller tre förskolor. I samtliga kommunala förskolor finns utbildade förskollärare. Statistik från Skolverket avseende läsåret 2012/2013 visar att i Kristianstads kommun har 65 procent av personalen i förskolan högskoleutbildning, att jämföra med 53 procent i riket. För de bam som är i behov av särskilt stöd har förskolorna tillgång till specialpedagogisk kompetens för stöd i form av råd och handledning. För att förstärka arbetet med att de bam som har ett annat modersmål än svenska utvecklar sitt modersmål erbjuds en del bam modersmålsstöd i verksamheten på förskolorna.

3 B sll[pr 3(10) Av intervjuer och dokumentstudier framkommer att det på flertalet av förskolorna i Kristianstads kommun pågår ett arbete för att utforma den pedagogiska verksamheten så att varje barn utvecklas och lär sig. Skolinspektionen har i tillsynen mött engagerade förskolechefer och personal som huvudsakligen beskriver att ett stort arbete läggs ner på att erbjuda en verksamhet som är väl avvägd mellan omsorg och pedagogiska aktiviteter och att Kristianstads kommun i flera avseenden, erbjuder barnen en verksamhet som är av god kvahtet. Att det pågår ett aktivt värdegrundsarbete bland annat med hjälp av materialet Stegvis, att barnen har inflytande och att det pågår ett arbete för att utveckla det systematiska kvalitetsarbetet ute på förskolorna framstår också som tydligt. Personalens engagemang är också något som lyfts fram i flertalet av föräldraintervjuer. Det framkommer dock i både föräldraintervjuer och personalintervjuer att arbetet med att medvetet motverka traditionella könsmönster har kommit olika långt i verksamheterna. Den reviderade läroplanen har implementerats och personalen har fått och får kompetensutveckling i syfte att stärkas i sitt pedagogiska arbete och därigenom uppnå bättre kvalitet i verksamheten. Barnets utveckling och lärande dokumenteras och med dokumentationen som utgångspunkt planeras det fortsatta arbetet på avdelningen. Av tillsynen framkommer att det finns brister i barngruppernas sammansättning och storlek vilket uppges påverka personalens möjhgheter att genomföra det pedagogiska uppdraget. Den uppföljning som förskolecheferna och kommunen gör av barngrupperna uppges främst ha ekonomiska aspekter i fokus och medför därför att det finns brister i utvärderingen av barngruppernas sammansättning och storlek och vilka konsekvenser detta får för förskolornas möjhgheter att kunna genomföra sitt pedagogiska uppdrag. Det finns goda exempel på ett systematiskt kvahtetsarbete där resultatet av förskolans arbete utvärderas i förhållande till de nationella målen. Det finns även centrala resurspersoner som har fokus på att stödja arbetet med det systematiska kvahtetsarbetet. För att kvahtetsarbetet ska bh ett effektivt verktyg för Kristianstads kommmi behöver dock huvudmannen dokumentera kvahtetsarbetet enligt lagstiftningens krav.

4 4(10) Skolinspektionens ingripande Föreläggande Skolinspektionen förelägger enligt 26 kap. 10 skollagen (2010:800) Kristianstads kornmun att vidta nedanstående åtgärder för att avhjälpa påtalade brister. De vidtagna åtgärderna ska senast den 1 oktober 2014 redovisas för Skolinspektionen. Grundläggande värden och inflytande Bedömning Kristianstads kommun måste vidta följande åtgärd för att förbättra arbetet inom bedömningsområdet Grundläggande värden och inflytande. Se till att förskolornas arbete är medvetet inriktat på att motverka traditionella könsmönster. Motivering Enligt läroplanen ska förskolorna arbeta medvetet för att motverka traditionella könsmönster. Fhckor och pojkar ska i förskolan ha samma möjligheter att pröva och utveckla förmågor och intressen utan begränsningar utifrån stereotypa könsroller. Tillsynen visar att arbetet med att motverka traditionella könsmönster är ett utvecklingsområde på vissa förskolor. I intervjuer såväl med föräldrar som med personal och förskolechefer framkommer att det ser olika ut hur långt förskolorna har kornrnit i sitt arbete för att motverka traditionella könsmönster och att man inte inom alla verksamheter arbetar på ett fullgott sätt med att motverka traditionella könsmönster men det ges även goda exempel på hur vissa förskolor arbetar genusmedvetet och hur föräldrarna också involveras i detta arbete. Det ges också exempel i föräldraintervjuer på hur bemötande, aktiviteter och lekmaterial, på ett enligt föräldrarna oreflekterat sätt, inriktas på barnets kön. Mot bakgrund av ovanstående behöver huvudmannen se till att arbetet på förskolorna är medvetet inriktat på att motverka traditioneua könsmönster. Författning 1 kap. 4-5 skollagen, Lpfö 98,1. Förskolans värdegrund och uppdrag, Grundläggande värden

5 Bes Q O f 5(10) Trygghet och en god miljö Bedömning Kristianstads kornmun måste vidta följande åtgärd för att förbättra arbetet inom bedömningsområdet Trygghet och en god miljö. Motivering Se till att tryggheten och säkerheten för barnen tillgodoses i kommunens förskolor. Enhgt skollagen ska huvudmannen se till att barngrupperna i förskolan har en lämplig storlek och sammansättning och att barnen även i övrigt erbjuds en god miljö. Läroplanen för förskolan anger de krav som ställs på förskolan när det gäller att erbjuda barnen en god miljö och här beskrivs bland annat barnens rätt till trygg omsorg i en säker miljö som också främjar utveckling och lärande. Barnens miljö i förskolan påverkas av en mängd faktorer och i intervjuerna löper det som en röd tråd att hög omsättning av vikarier på en del av förskolorna uppges påverka kvaliteten likväl som tryggheten och säkerheten för barnen. De intervjuade föräldrarna framför att personalen gör ett beundransvärt arbete utifrån sina förutsättningar, att deras barn får vara med om lustfyllda aktiviteter, och att barnen överlag är trygga och trivs på förskolorna. Men, det finns också föräldrar som berättar att det, på en del av förskolorna, är så stor omsättning av vikarier att de inte alltid känner sig trygga att lämna barnen, framförallt de yngsta barnen. Otryggheten består bland annat i att den vikarierande personalen inte alltid kan barnens namn vilket medför svårigheter att knyta an för barnen, de känner inte alltid till barnens eventuella särskilda behov så som allergier och specialkost samt kan inte återge för föräldrama vad barnet gjort under dagen och vet inte heuer alltid vilket bam det är som ska hämtas. I intervjuer framkommer att det på några förskolor har varit över 20 vikarier på ett läsår. Det framkommer också i intervjuer med personalen att det inte alltid går att få vikarier till verksamheterna och då får avdelningar slås ihop vilket innebär att personalen upplever svårigheter att räcka till för varje bam och ge alla den trygghet och omsorg de behöver. Pedagogerna upplever också att det under dessa premisser är svårt att genomföra det pedagogiska uppdrag som är tänkt att genomföras utifrån läroplanen. Bilden bekräftas av berörda förskolechefer. Det framkommer också i personalintervjuer att en del förskolor är miljön eftersatt, detta gäller både ute- och innemiljö. Det framkommer exempel på staket som har gett vika där bamen kan lämna förskolans område samt grindar som inte fungerar tillfredsställande. Bilden bekräftas av berörda förskolechefer.

6 Boslut 6(10) Mot bakgrund av ovanstående behöver huvudmannen se till att barnen på alla kommunens förskolor har en miljö som är säker och att de erbjuds den trygghet och omsorg som varje barn i förskolan har rätt till. Författning 8 kap. 2 och 8 skollagen, Lpfö 98,1, Förskolans värdegrund och uppdrag, Förskolans uppdrag Pedagogiskt ledarskap och utvecklingen av utbildningen Bedömning Kristianstads kommun måste vidta följande åtgärd för att förbättra arbetet inom bedömningsområdet Pedagogiskt ledarskap och utvecklingen av utbildningen. Se till att huvudmannens systematiska kvahtetsarbete dokumenteras. Motivering Enligt skollagen ska huvudmannens systematiska kvalitetsarbete dokumenteras. I Kristianstads kommun fmns det riktlinjer för hur det systematiska kvahtetsarbetet ska bedrivas för verksamheterna i förskolan. Stödjande strukturer i form av olika riktlinjer och handlingsplaner har tagits fram som ett stöd för förskolecheferna i deras utvecklingsarbete. I kommunen finns även centrala resurspersoner som har fokus på att stödja arbetet med det systematiska kvalitetsarbetet i bland annat förskolan. Av inskickade dokument och intervjuer med förskolechefer och personal framgår att det bedrivs ett kvahtetsarbete på förskolorna som genomförs och utvärderas utifrån de mål som anges i läroplanen. Varje förskolechef lämnar kvalitetsrapporter till respektive skolområdeschef som i sin tur redovisar till förvaltning och nämnd. Här redovisas det resultat som arbetet och utvecklingsinsatserna på respektive förskola lett till. Det framkommer dock av tillsynen att det systematiska kvahtetsarbetet på huvudmannanivå inte är dokumenterat i enlighet med lagstiftningens krav. I den dokumentation över huvudmannens kvalitetsarbete som Skolinspektionen tagit del av saknas såväl en analys av förbättringsområden som beslut om förbättringsåtgärder. Mot bakgrund av ovanstående ska huvudmannens systematiska kvalitetsarbete dokumenteras. Författning 4 kap. 3-7 skollagen

7 B sfll(lt 7(10) Materiella resurser Bedömning Kristianstads kornmun måste vidta följande åtgärd för att förbättra arbetet inom bedömningsområdet Materiella resurser. Se till att det för utbilchiingen i förskolan finns de lokaler och den utrustning som behövs för att syftet med utbilchiingen ska kunna uppnås. Motivering Enligt skollagen ska förskolomas verksamhet bedrivas i sådana lokaler så att syftet med utbildningen ska kunna uppnås. I förskolans läroplan anges att barnen ska ha tillgång till en bra miljö och material för utveckling och lärande och att utomhusmiljön bör ge möjlighet till lek och andra aktiviteter både i planerad miljö och i naturmiljö. Av intervjuer med föräldrar, personal och förskolechefer framkommer att det varierar i vilken utsträckning förskolorna har ändamålsenliga lokaler. Uppfattningen är att de allra flesta lokaler fungerar bra men att det finns en del som inte är byggda för ändamålet eller det antal bam som vistas där. Det framkommer att det finns lokaler som inte medger att man delar upp bamen utifrån ålder, behov och intressen och också lokaler där uppsikten över bamen försvåras. Ett exempel, som personalen lyfter fram på lokaler som inte ger goda förutsättningar för verksamheten och där, i synnerhet, uppsikten över barnen försvåras, är de förskolor som finns i ombyggda lägenheter eller skollokaler. Det framkommer vidare att det finns förskolor där toaletter finns i angränsade lokaler, som avgränsas med en dörr, vilket innebär att personalen vid vissa tillfällen måste lämna barngruppen utan tillsyn. Mot bakgrund av ovanstående måste kommunen, som ytterst ansvarig, säkerställa att samthga förskolor har sådana lokaler att syftet med utbildningen kan uppnås. Författning 2 kap. 35 skollagen Lpfö 98,1 Förskolans uppdrag Gruppsammansättningens lämplighet Bedömning Kristianstads kommun måste vidta följande åtgärder för att förbättra arbetet inom bedönmingsområdet Gruppsammansättningens lämplighet.

8 BesiUR 8(10) Motivering Se till att barngruppernas sarnmansättning anpassas så att det pedagogiska uppdraget kan tillgodoses. Se till att följa upp och utvärderar barngruppernas sarnmansättning och storlek. Huvudmannen ska, enhgt skollagen, se till att barngrupperna har en lämplig sarnmansättning och storlek. Huvudmannen och förskolecheferna ska vidare följa upp och utvärdera barngruppernas sammansättning och storlek. Läroplanen för förskolan framhåller att barngruppen ska ses som en viktig och aktiv del i barns utveckling och lärande. I skollagen har lagstiftaren inte angivit några exakta tal vare sig för barngruppernas storlek eller för hur grupperna ska vara sammansatta. Istället har lagstiftaren stannat vid kravet att grupperna ska ha en lämplig sammansättning och storlek. I detta ligger att huvudmannen har ett ansvar för att såväl vid sammansättningen av grupperna som efter utvärdering och uppföljning av dessa säkerställa att de är lämpliga. I intervjuer framkommer att i vissa förskolor är antalet barn inte anpassat efter lokalernas storlek vilket uppges medföra svårigheter vid genomförandet av det pedagogiska uppdraget. Ett exempel som ges är att antalet barn i förhållande till lokalernas storlek inte möjliggör att alla barn är inne samtidigt utan för att verksamheten ska fungera optimalt måste en av barngrupperna vara utomhus. Ytterligare exempel som framkommer vid personalintervjuer är att det förekommer övermskrivrvingar på småbarnsavdelningar. Enhgt intervjuad personal tas det inte heuer alltid hänsyn till om barnen har särskilda behov, utan de upplever att uppdraget oavsett detta ska genomföras med samma personal. Den bild som förmedlas av personalen bekräftas av berörda förskolechefer som betonar att lokalerna inte är ändamålsenliga för att genomföra det pedagogiska uppdraget. I personalintervjuerna framkommer att det inte finns en tydlig bild av vilka beslut som ligger bakom antalet barn i verksamheterna. En del menar att de löpande diskuterar antalet barn med sin respektive förskolechef och att det sen är kön till förskolan som styr antalet bam. I intervjuer med förskolechefer framkommer att det är ekonomin som styr hur många bam som ska finnas för respektive årsarbetare. I intervjun med förskolechefema framkommer vidare att de från huvudmannen får reda på antal bam som ska vara i verksamhetema men inte utifrån en utvärdering, reflektion och analys av sammansättning och antal barn. Även i personalintervjuerna framkommer att de inte får ta del av

9 Beslut 9(10) huvudmannens beslut om eller utvärdering av barngruppernas sammansättning och antal. I intervju med representanter för förvaltningen framkommer att det inte sker någon analys av barngruppernas storlek och sainmansättning vare sig inför sammansättningen av grupperna euer därefter utan att det sker en rak tilldelning av resurser utifrån tillsynstid per barn. Presidiet i barn- och utbildningsnämnden uppger i intervjun att de känner till att barngruppernas storlek har ökat och att det, även om det är en prioriterad insats, saknas medel för att i nuläget genomföra någon åtgärd. Mot bakgrund av ovanstående ska huvudmannen vidta åtgärder för att säkerställa att barngrupperna har en lämplig sammansättning och storlek. Huvudmannen och förskolecheferna ska vidare följa upp och utvärdera barngruppernas sammansättning och storlek Författning 4 kap. 3,4 och 5 samt 8 kap. 8 skollagen Lpfö 98,1 Förskolans uppdrag samt 2.7 Förskolechefens ansvar På Skolinspektionens vägnar /t Lotta Kår lind Enhetschef Annika Welinder Föredragande/ Utredare Bilaga: Bilaga 1 Allmänt om tillsynen

10 Bilaga 2 10(10) Allmänt om tillsynen Skolinspektionen genomför regelbundet tillsyn i alla verksamheter och hos alla huvudmän. Tillsynen fokuserar på faktorer som har betydelse för en god lärandemiljö och för elevers möjligheter att nå målen för verksamheten. Tillsynen inriktas mot tre huvudområden: Elevernas utveckling mot målen, ledning och utveckling av utbildningen samt enskild elevs rätt. För enskilda huvudmän granskas även huvudmannaskap och godkännande. Tillsynen av förskola, fritidshem och vuxenutbildning i en kommun är inriktad på hur kommunen tar sitt ansvar för verksamheten. I de fall fritidshem finns vid fristående skolor ingår de i tillsynen av skolenheten. Förskolor som drivs av enskilda huvudmän har fått sitt tillstånd av kommunen och det är därmed kommunen som har ansvaret för tillsyn av dessa. Alla skolenheter besöks vid tillsynen. Vid den tredjedel av skolorna där Skolinspektionen bedömer att det är lägre risk för problem och brister granskas färre delområden och besöken görs under en halv dag. Övriga skolenheter granskas inom samthga bedörnningspunkter och under flera dagar. Tillsynen grundar sig på dokument som exempelvis plan mot kränkande behandling, kunskapsresultat och annan information från Skolverkets nationella uppföljningssystem, besök i skolenheter och intervjuer. Oavsett tillsynsform ger Skolinspektionens granskning inte någon heltäckande bild av verksamheten utan ska ses som en bild vid det aktuella granslmingstillfället inom de områden som ingår i tillsynen. Efter tillsynen redovisas Skolinspektionens bedömningar i ett beslut. Redovisningen görs i form av awikelserapportering vilket innebär att det endast är de bedömningspunkter där det förekommer brister som beskrivs i beslutet. För kommuner bedöms även ansvarstagandet som helhet för den utbildning kommunen bedriver. Innan ett beslut fastställs ges alltid huvudmännen möjlighet att ta del av och lämna synpunkter på sakuppgifter i besluten. I de fall Skolinspektionen fminit brister har huvudmannen ansvar för att komma tillrätta med bristerna. Huvudmannen ska också redovisa de åtgärder som har vidtagits i för att åtgärda bristerna. För att följa upp huvudmännens arbete kan flera besök eller andra kontakter bh aktuella då Skolinspektionen också vill se effekter av de åtgärder som vidtas. Mera information om den regelbundna tillsynen finns på Skolinspektionens webbplats under fliken Inspektion.

Beslut för förskola. i Jönköpings kommun

Beslut för förskola. i Jönköpings kommun Beslut Jönköpings kommun Beslut för förskola i Jönköpings kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586 08 00, Fax: 08-586 080 07

Läs mer

Beslut för förskola. i Ludvika kommun

Beslut för förskola. i Ludvika kommun Beslöt f - ' Skolinspektionen Dnr 43-2013:276 Ludvika kommun social.utbildning@ludvika.se Beslut för förskola i Ludvika kommun Skolinspektionen, Box 23069,104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Beslut Kristianstads kommun Beslut för fritidshem i Kristianstads kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586 08 00, Fax: 08-586

Läs mer

Beslut för förskola. i Båstads kommun

Beslut för förskola. i Båstads kommun Beslut t 2014-01-31 Skolinspektionen Dnr 43. 2013;308 Båstads kommun Beslut för förskola i Båstads kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen 2013-09-27 Smedjebackens kommun kommun@smedjebacken.se Rektorn vid Hagge skol a marie.strand@edu.smedjebacken.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Hagge skola

Läs mer

Beslut för förskola. i Uddevalla kommun. Skolinspektionen. Beslut Dnr :3777. Uddevalla kornmun

Beslut för förskola. i Uddevalla kommun. Skolinspektionen. Beslut Dnr :3777. Uddevalla kornmun Beslut Uddevalla kornmun Beslut för förskola i Uddevalla kommun Skolinspektionen, Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 04 www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen Beslut 2014-05-15 Friskolan Brovalvet Rektorn vid Friskolan Brovalvet Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Friskolan Brovalvet i Svenljunga kommun Skolinspektionen, Postadress:

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen 2014-04-24 Krokoms kommun Rektorn vid Valsjöbyns skola Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Valsjöbyns skola Krokoms kommun Skolinspektionen, Box 3177, 903 04 Umeå,

Läs mer

Beslut för förskola. i Vallentuna kommun. Skolinspektionen. Beslut Dnr :4701. Vallentuna kommun.

Beslut för förskola. i Vallentuna kommun. Skolinspektionen. Beslut Dnr :4701. Vallentuna kommun. Beslut Vallentuna kommun kommun@vallentuna.se Beslut för förskola i Vallentuna kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080

Läs mer

Beslut för förskola. i Sigtuna kommun

Beslut för förskola. i Sigtuna kommun Beslut Sigtuna kommun sigtuna.kommun@sigtuna.se Beslut för förskola i Sigtuna kommun, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 10 www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn Götene kommun för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn i Götene kommun Skolinspektionen, Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Skolinspektionen Beslut 2014-05-05 Lunds kommun Rektorn vid Nyvångskolan Lokalt integrerad grupp (LIG) Beslut för grundskola efter tillsyn i Nyvångskolan Lokalt integrerad grupp (LIG) i Lunds kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för förskola och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn

Beslut för förskola och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn Nora kommun för förskola och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn i Nora kommun, Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 06 www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. i Bollnäs kommun. Beslut Dnr :4692. Bollnäs kommun in

Beslut för förskola. Skolinspektionen. i Bollnäs kommun. Beslut Dnr :4692. Bollnäs kommun in Beslut Bollnäs kommun in focenter@bollnas.se Beslut för förskola i Bollnäs kommun, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 10 www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Beslut s# Skolinspektionen Haninge kommun haningekommun@haninge.se Beslut för fritidshem i Haninge kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Beslut 2014-02-21 Kungsbacka kommun Rektorn vid Särö skola F-3 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Särö skola F-3 i Kungsbacka kommun Skolinspektionen, Box 2320, 403

Läs mer

Beslut för förskola och pedagogiks omsorg

Beslut för förskola och pedagogiks omsorg Beslut Lidköpings kommun Beslut för förskola och pedagogiks omsorg i Lidköpings kommun Skolinspektionen, Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 04

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola y Skolinspektionen Beslut 2014-04-15 Lunds kommun Rektom vid Kulparkskolan Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kulparkskolan i Lunds kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Beslut 2014-04-11 Västerås kommun info@vasteras. se Rektorn vid Emausskolan F-5 eva.kullgren@vasteras.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Emausskolan F-5 i Västerås

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen Beslut 2014-10-17 Pysslingen Förskolor och Skolor AB Rektorn vid PeterSvenskolan, Landskrona Beslut för grundskola och fritidshem eftertillsyn i PeterSvenskolan, Landskrona i Landskrona

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola 1 I y Beslut Skolinspektionen 2014-04-08 Möllebacksskolan Rektorn vid Möllebacksskolan Beslut för grundskola efter tillsyn i Möllebacksskolan i Landskrona kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156,

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skoiinspektionen Beslut 2014-08-15 Håslövs byaskola Rektorn vid Håslövs byaskola Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Håslövs byaskola i Vellinge kommun Skoiinspektionen, Postadress: Box

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem _ Skolinspektionen Beslut Ljungby kornmun Beslut för fritidshem i Ljungby kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586 08 00, Fax:

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Lunds Dans- och Musikalgymnasium Rektorn vid Lunds Dans- och Musikalgymnasium Beslut för gymnasieskola efter bastillsyn i Lunds Dans- och Musikalgymnasium i Lunds kommun Skolinspektionen, Postadress: Box

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Ljusdals kommun lena.tonners@ljusdal.se för fritidshem i Ljusdals kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 10 www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. i Leksands kommun. Beslut Dnr :4716. Leksands kommun

Beslut för förskola. Skolinspektionen. i Leksands kommun. Beslut Dnr :4716. Leksands kommun Beslut Leksands kommun Beslut för förskola i Leksands kommun, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 10 www.skolinspektionen.se r S P of 2(9) Tillsyn

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Beslut 2014-05-05 Svenljunga kommun Rektorn vid Östra Frölunda skola Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Östra Frölunda skola i Svenljunga kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Beslut 2014-02-20 Söderhamns kommun bam-utbilcmmgsnarrmden@soder^ Rektorerna vid Norrtullskolan liselotte.rrelin@soderharnn.se gunilla.nauwerckstefansson@soderharnn.se Beslut för förskoleklass

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Beslöt 2014-03-14 Karlstads kommun karlstadskornmim@karlstad.se Rektorn vid Stockfallets skola britt-marie.melin@karlstad.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola v Skoiinspektionen Beslut 2014-06-17 Lunds kommun Rektorn vid Palettskolan Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Palettskolan i Lunds kommun Skoiinspektionen, Postadress: Box 156, 221

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut ' Skolinspektionen 2013-12-19 Kristianstads kommun Rektorn vid Milnergymnasiet Beslut för gymnasieskola efter bastillsyn i Milnergymnasiet Kristianstads kommun Skolinspektionen, Postadress: Box

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen Beslut 2014-04-23 Älghults Friskola Rektorn vid Älghults Friskola Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Älghults Friskola i Uppvidinge kommun Skolinspektionen, Postadress:

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Västerås kommun info@vasteras.se Rektorn vid Apalbyskolan F-5 peter.langberg@vasteras.se Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn av Apalbyskolan F-5 i Västerås kommun Skoiinspektionen, Box 23069,

Läs mer

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn Beslut Habo kommun Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn i Habo kommun Skolinspektionen, Post- och besöksadress Lund, Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586 080

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola (f - : \ Skolinspektionen 2013-12 ~ 19 Ludvika kommun social.utbudning@ludvika.se Rektorn vid Vasaskolan sara.lindell@ludvika.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Vasaskolan i Ludvika

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skoiinspektionen Beslut 2014-06-26 Utbildningsservice i Västerås AB info@vins.se Rektorn vid Västerås Internationella Skola ulrika.norling@hotmail.com Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem v Beslut Skolinspektionen 2014-11-12 Stiftelsen Islamiska skolan in fo@islamiskaskolan.com Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Islamiska skolan i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola ,y x \ Beslut Skolinspektionen 2014-02-17 Kristianstads kommun Rektorn vid Söderportgymnasiet enhet 3 Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Söderportgymnasiet enhet 3 i Kristianstads kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem I * Skolinspektionen D n r 43. 2 oi3:6i52 Karlstads kommun karlstadskommun@karlstad.se för fritidshem i Karlstads kommun Skolinspektionen, Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Telefon:

Läs mer

Beslut för gymnasieskola och gymnasiesärskola

Beslut för gymnasieskola och gymnasiesärskola Skolinspektionen Beslut 2013-11-12 Västerbergslagens utbildningscentrum info@vbu.ludvika.se Rektorn vid Malmenskolan mats.berglund@vbu.ludvika.se Beslut för gymnasieskola och gymnasiesärskola efter bastillsyn

Läs mer

Beslut för förskola. i Uppsala kommun

Beslut för förskola. i Uppsala kommun Uppsala kommun Uppsala.kommun@uppsala.se för förskola i Uppsala kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 10 www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut 2013-11-12 Estniska Skolan i Stockholm Rektorn vid Estniska Skolan i Stockholm Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Estniska Skolan i Stockholm Stockholms kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Beslut 2014-02-24 Österåkers kommun Rektorn vid Rydbo skola eva.naumburg@osteraker.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Rydbo skola i Österåkers kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Skolinspektionen Beslut 2014-03-13 Kungsbacka kommun Rektorn vid Kapareskolan A-D Beslut för grundskola efter tillsyn i Kapareskolan A-D i Kungsbacka kommun Skolinspektionen, Box 2320, 403 15 Göteborg,

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen Zmiut 2013-12-06 Stockholms kommun registrator.utbildnirig@stockholm.se Rektorn vid Mariaskolan Karin.Brostrom@stockholm.se Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Mariaskolan

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen 2014-01-29 Uppsala kommun Rektorn vid Nya Stordammen gabriella.ekstrom@uppsala.se Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Nya Stordammen i Uppsala kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Tanums kommun info@tanum.se för fritidshem i Tanums kommun Skolinspektionen, Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 04 www.skolinspektionen.se 2(9)

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola kolinspekt 2013-12-11 Uppsala kornmun uppsala.koinmun@uppsala.se styrelsen-vard-bildning@uppsala.se Rektorn vid Nannaskolan henrik.ljungblom@uppsala.se Beslut för grundskola efter tillsyn av Nannaskolan

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Skolinspektionen Beslut 2014-04-30 Kungsbacka kommun Rektorer vid Fjärås Bräckaskolan Gul Beslut för grundskola efter tillsyn i Fjärås Bräckaskolan Gul i Kungsbacka kommun Skolinspektionen, Box 2320, 403

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen Beslut 2014-04-30 Bilingual Montessori School of Lund Rektorn vid Bilingual Montessori School of Lund Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Bilingual Montessori School of

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2013-11-06 Uppsala kommun uppsala.kommun@uppsala.se styrelsen-vard-bildning@uppsala.se Rektorn vid Växthuset berit.edward@uppsala.se Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn av Växthuset

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Skolinspektionen 2015-09-15 Ingridskolan AB Rektorn vid Ingridskolans grundskola Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Ingridskolans grundskola i Solna kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Beslut 2014-03-24 Magelungen Utveckling AB Rektorn vid MBC skolan Älvsjö Beslut för grundskola efter tillsyn i MBC skolan Älvsjö Stockholms kommun, Magelungen Utveckling AB Skolinspektionen, Box 23069,

Läs mer

Beslut för förskola. i Ekerö kommun

Beslut för förskola. i Ekerö kommun Ekerö kommun för förskola i Ekerö kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 10 www.skolinspektionen.se 2 (9) Tillsyn av förskolan

Läs mer

Beslut för förskola. efter tillsyn i Karlskrona kommun

Beslut för förskola. efter tillsyn i Karlskrona kommun j Skolinspektionen Karlskrona kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Karlskrona kommun Skolinspektionen. Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2013-10-29 Uppsala kommun uppsala.kommun@uppsala.se styrelsen-vard-bildning@uppsala.se Rektorn vid Fredrika Bremerskolan ulrika.axelsson@uppsala.se Beslut för grundskola och fritidshem efter breddad

Läs mer

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn Dnr A Z^ 2. A 1 A 1 Karlshamns kommun för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn i Karlshamns kommun, Post- och besöksadress Lund, Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586 080

Läs mer

Beslut för vuxenutbildningen

Beslut för vuxenutbildningen Beslut Skolinspektionen 2014-05-27 Lidköpings kommun Beslut för vuxenutbildningen efter tillsyn i Lidköpings kommun Skolinspektionen, Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Telefon: 08-586

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Beslut 2014-04-28 Uppvidiiige kommun Rektorn vid Lenhovdaskolan Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Lenhovdaskolan i Uppvidinge kommun Skolinspektionen, Postadress:

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Beslut 2014-03-11 Karlstads kommun karlstadskonvmun@karlstad.se Rektorn vid Färjestadsskolan Mikael.nilsson@karlstad.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Färjestadsskolan

Läs mer

Beslut för förskola. i Värnamo kommun

Beslut för förskola. i Värnamo kommun Beslut Värnamo kommun Beslut för förskola i Värnamo kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586 08 00, Fax: 08-586 080 07 www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem

Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem Beslut 2013-10-08 Kungsholmens friskola Rektorn vid Kungsholmens friskola Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem efter bastillsyn i Kungsholmens friskola Stockholms kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola :f : > \ Beslut Skolinspektionen 2014-02-11 Kristianstads kommun Rektorn vid Söderportgymnasiet enhet 5 Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Söderportgymnasiet enhet 5 i Kristianstads kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Vittraskoloma AB Rektorn vid Vittra Luma Park Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Vittra Luma Park i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Beslut för grundsärskola och gymnasiesärskola

Beslut för grundsärskola och gymnasiesärskola Västerås kommun info@vasteras.se Rektorn vid Fridhemsskolan amvchristine.bengtsson@vasteras.se Beslut för grundsärskola och gymnasiesärskola efter tillsyn i Fridhemsskolan i Västerås kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Skolinspektionen Beslut 2013-12-20 Kommunsamverkan Cura individutveckling Rektorn vid Klaragymnasiet med internat Beslut för gymnasieskola efter bastillsyn i Klaragymnasiet med internat Olofströms kommun

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem * Skolinspektionen Beslut 2014-02-10 Lära i Österåker AB Fredsborgskolan Rektorn vid Fredsborgskolan jenny.arnstrom@fredsborgskolan.se Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i den fristående

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Beslut 2014-04-29 Dnr:43-2013:4722 Västerås kommun info@vasteras.se, buf@vasteras.se Rektorn vid Lövängsskolan F-6 lena.hising@vasteras.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola OJo 211 Skolinspektionen 2014-08-21 Västerås kommun in fo@ väster as. se Rektom vid Piltorpsskolan F-5 barbro.holmqvist@vasteras.se Beslut för grundskola efter tillsyn av Piltorpsskolan F-5 i Västerås

Läs mer

Beslut för vuxenutbildningen

Beslut för vuxenutbildningen Skolinspektionen Beslut 2014-01-16 Klippans kommun Beslut för vuxenutbildningen efter tillsyn i Klippans kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skoiinspektionen Beslut 2014-06-13 Kristianstads Montessoriskola Rektom vid Kristianstads Montessoriskola Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Kristianstads Montessoriskola i Kristianstads

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut 2014-11-03 Västerås kommun Rektorn vid Rudbeckianska gymnasiet NV NVSP Beslut för gymnasieskola efter bastillsyn av Rudbeckianska gymnasiet NV NVSP Västerås kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104

Läs mer

Huvudmannabeslut för förskola

Huvudmannabeslut för förskola Skolinspektionen Umeå kommun Huvudmannabeslut för förskola efter tillsyn i Umeå kommun Skolinspektionen, Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 Telefon: 08-586 080 00, E-post: skolinspektionen.umea@skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Skoiinspektionen Beslut 2014-06-27 Sparre Gyixmasium Rektorn vid Sparre Gymnasium kee@sparregyrnnasimn.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av Sparre Gymnasium i Täby kommun Skoiinspektionen, Box

Läs mer

Beslut för gymnasieskola och gymnasiesärskola

Beslut för gymnasieskola och gymnasiesärskola 1(6) Dnr 43- Västerås kommun info@vasteras.se Rektorn vid Edströmska gymnasiet anita.kettunen@vasteras.se Beslut för gymnasieskola och gymnasiesärskola efter tillsyn av Edströmska gymnasiet i Västerås

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2014-12-18 Pysslingen Förskolor och Skolor AB info@pysslingen.se Rektorn vid Kista Montessoriskola sophie.eklund@pysslingen.se Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Kista Montessoriskola

Läs mer

Beslut för förskola. Skoiinspektionen. i Solna kommun. Beslut. 2014-06-26 Dnr 43-2013:4702. Solna kommun

Beslut för förskola. Skoiinspektionen. i Solna kommun. Beslut. 2014-06-26 Dnr 43-2013:4702. Solna kommun Beslut Solna kommun kommunstyrelsen@solna.se bam-utbilchiingsforvaltnineen@solna.se Beslut för förskola i Solna kommun Skoiinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon:

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola lönen 2014-11-03 Västerås kommun Rektorn vid Rudbeckianska gymnasiet SA SP Beslut för gymnasieskola efter bastillsyn av Rudbeckianska gymnasiet SA SP i Västerås kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Beslut 2014-03-18 Yggdrasil resursskola Rektorn vid Yggdrasil resursskola malin.ahlkvist@skolgrunden.se Beslut för grundskola efter tillsyn i Yggdrasil resursskola i Tyresö kommun Skolinspektionen, Box

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Beslut 2014-04-11 Ljusdals kommun Rektorn vid Gärdeåsskolan grundsärskola bodil.grahn@ljusdal.se Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Gärdeåsskolan grundsärskola i Ljusdals kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Nykvarns kommun kerstin.gelfgren@nykvarn.se för fritidshem i Nykvarns kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 10 www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut 2013-10-16 Eskilstuna kommun eskilstuna.kommun@eskilstuna.se Rektorn vid Hällby skola hakan.forselius@eskilstuna.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Hällby skola i Eskilstuna

Läs mer

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn Danderyds kommun epost: kommunen@danderyd.se för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn i Danderyds kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159

Läs mer

Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem

Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem Skolinspektionen 2013-11-18 Stockholms kommun Rektorn vid Kvarnbackaskolan Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem efter bastillsyn i Kvarnbackaskolan Stockholms kommun Skolinspektionen, Box

Läs mer

Beslut för förskola. i Sandvikens kommun

Beslut för förskola. i Sandvikens kommun x Skolinspektionen Beslut Sandvikens kornmun kommun@sandviken.se Beslut för förskola i Sandvikens kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Beslut 2014-05-26 Hagfors kommun kommun@hagfors.se Rektor vid Kyrkhedens skola F-3 margareta.hedqvist@hagfors.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kyrkhedens skola

Läs mer

Beslut för grundskola och grundsärskola

Beslut för grundskola och grundsärskola Skolinspektionen Beslut 2014-10-15 Leksands kommun Rektorn vid Sammilsdalskolan Beslut för grundskola och grundsärskola efter tillsyn i Sammilsdalskolan i Leksands kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Les Skolinspektionen 2016-01-28 Integrationsföreningen för invandrare och flyktingar (org. nr 817603-1253) Rektorn vid Manar Al-Houda Svensk-Arabiska skolan Beslut för förskoleklass och grundskola efter

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Beslut f Skolinspektionen Dnr 43-2013:305 Angelholms kommun Beslut för fritidshem i Ängelholms kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon:

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Skolinspektionen Beslut 2014-02-05 Önnestadsgymiiasiet Rektorn vid Önnestadsgymnasiet Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Önnestadsgymnasiet i Kristianstads kommun Skolinspektionen, Postadress: Box

Läs mer

Huvudmannabeslut för förskola

Huvudmannabeslut för förskola Dnr 43-2017:5676 Kramfors kommun Huvudmannabeslut för förskola efter tillsyn i Kramfors kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (5) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen 2014-03-25 Söderhamns kornmun barn-utbildnmgsnmnnden@soderhamn.se Rektorn vid Stugsunds skola mattias.ahlund@soderhamn.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Stugsunds

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen Beslut 2014-03-20 Huvudmannen info@engelska.se Rektorn vid IES i Borås robin.kirk-johansson.boras@engelska.se Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i IES i Borås Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Landskrona kommun Rektorn vid Sandakerskolan 2 Beslut för grundskola efter tillsyn i Sandåkerskolan 2 i Landskrona kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2013-04-17 Fria Maria Barnskola Rektorn vid Fria Maria Barnskola Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn av Fria Maria Barnskola i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35

Läs mer

Beslut för förskola. ein 5 Skolinspektionen. efter tillsyn i Örnsköldsviks kommun. Beslut. Örnsköldsviks kommun

Beslut för förskola. ein 5 Skolinspektionen. efter tillsyn i Örnsköldsviks kommun. Beslut. Örnsköldsviks kommun ein 5 Beslut Örnsköldsviks kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Örnsköldsviks kommun 2 (9) Tillsyn i Örnsköldsviks kommun har genomfört tillsyn av Örnsköldsviks kommun under våren 2015. Tillsynen

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem r Skolinspektionen Beslut 2014-03-12 Arboga kommun arboga. kornmun@arboga. se Beslut för fritidshem i Arboga kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Skolinspektionen Beslut 2014-04-23 Arvika kommun arvika.kommun@aevika.se Rektor vid Centralskolan anders.karlsson@arvika.se Beslut för grundskola efter tillsyn i Centralskolan i Arvika kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för Grundskola

Beslut för Grundskola Beslut 2014-05-23 Funktionsanalys i skolan AB Rektorn vid Funktionsanalys i skolan AB Beslut för Grundskola efter tillsyn i Funkis skola i Haninge kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm,

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Skolinspektionen Leksands kornmurt för fritidshem i Leksands kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 10 www.skolinspektionen.se

Läs mer