Handlingsplan för suicidprevention och minskad psykisk ohälsa Örebro län 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Handlingsplan för suicidprevention och minskad psykisk ohälsa Örebro län 2016"

Transkript

1 Handlingsplan för suicidprevention och minskad psykisk ohälsa Örebro län 2016 Till fokusberedningen 23 augusti

2 Handlingsplan för suicidprevention och minskad psykisk ohälsa Region Örebro län Handlingsplan Suicidprevention Författare: Birgitta J Huuva Datum: (15)

3 3 (15) Region Örebro län Innehåll 1. Inledning Självmordsförebyggande arbete - suicidprevention Fokusområden handlingsplan för suicidprevention Involvera nyckelaktörer Åtgärd för nyckelaktörer Insatser för ökad samverkan Åtgärd för regional samordningsfunktion Åtgärd för Blåljussamverkan Organisera hälso- och sjukvård och utbilda personal Åtgärd för kompetenshöjning Öka tillgänglighet till insatser för riskgrupper Mobila insatser Insatser vuxna och äldre med psykisk ohälsa Ta vara på det civila samhällets engagemang Åtgärd för det civila samhället Höjd kunskapsnivå Behov av utbildningsinsatser och anpassat material Kunskapsutveckling Samhällsdata Uppföljning Region Örebro län Handlingsplan Suicidprevention 3 (15)

4 4 (15) Region Örebro län 1. Inledning I Örebro län tar ungefär en person i veckan sitt liv och för hela landet rör det sig om 1500 personer. Självmord och självmordsförsök är ett betydande folkhälsoproblem i vårt län och i resten av världen. Antalet döda på grund av självmord är tre gånger så många som i trafiken och varje självmord kostar samhället stora summor av förlorade levnadsår. Självmord eller suicid sker i alla samhällsgrupper, oavsett ålder och kön. Det är den vanligaste dödsorsaken hos män i medelåldern och den näst vanligaste hos yngre kvinnor. Dubbelt så många män som kvinnor begår självmord. Det genererar lidande för många närstående och i snitt berörs tio anhöriga vid varje tillfälle. Det finns en stark koppling mellan psykisk ohälsa och självmord. Människor med psykisk ohälsa är den grupp som är mest utsatt vad gäller socioekonomiska faktorer såsom ekonomi, boende, tillgång till arbete och delaktighet i sociala nätverk, både i jämförelse med den övriga befolkningen och i jämförelse med andra patient- eller funktionshindergrupper. Arbetet med suicidprevention behöver ske genom samverkan mellan många olika aktörer där alla känner att de kan göra något. Huvudaktörer är regionorganisationen och primärkommunerna. En bättre samverkan mellan huvudmännen kan leda till att riskgrupper kan identifieras för åtgärder. Handlingsplanen fokuserar på ett antal områden där åtgärder föreslås på kort och på lång sikt. De nio strategiska åtgärdsområden som lyfts i det nationella arbetet för suicidprevention finns med som viktiga områden även i denna handlingsplan. Involvera nyckelaktörer Minska tillgång till suicidmedel Övervaka och förbättra datakvalitet Öka medvetenhet Involvera media Organisera hälso- och sjukvård och utbilda personal Förändra attityder och föreställningar Genomför utvärdering och forskning Utveckla och implementera en omfattande nationell strategi Region Örebro län Handlingsplan Suicidprevention 4 (15)

5 5 (15) Region Örebro län 1.1 Självmordsförebyggande arbete - suicidprevention Definition Enligt den vetenskapliga definitionen är suicid en medveten, uppsåtlig, självförvållad livshotande handling som leder till döden men den kan också ses som ett mentalt olycksfall som kan undvikas med rätt kunskap och åtgärder. (Jan Beskow) För majoriteten av fullbordade självmord bedöms det finnas koppling till underliggande psykisk ohälsa på olika nivåer t.ex. depression, ångest, beroende eller personlighetsstörning. Lokala studier av 40 Lex Maria-analyser för perioden visade dessutom att mer än hälften av de avlidna hade samtidig somatisk sjukdom eller problematik. Problemen handlade exempelvis om smärtor i kroppen, fibromyalgi, ryggsmärtor, svår smärtproblematik och svår huvudvärk, men även olika typer av hjärt-/kärlsjukdomar. Samtidigt visar nationella studier att de flesta inte hade någon aktuell kontakt med vården. Under det senaste halvåret före självmordet hade 75 procent haft kontakt med läkare på sjukhus eller primärvård medan endast 30 procent varit i kontakt med psykiater. I Örebro län har frekvensen av självmord legat högre än i riket för samtliga kategorier. Insatser de senaste åren har minskat frekvensen från som högst 58 individer år 2012 till 47 individer år 2014 men fortfarande har vi högre siffror än riket. Av dem som begår självmord har merparten haft någon kontakt med sjukvården under det senaste halvåret men flertalet saknar kontinuerlig vårdkontakt. De åldergrupper som särskilt lyfts fram är unga < 25 år där Örebro län under 2014 hade 9.5 individer/ , jämfört med rikets 7.5 och gruppen äldre 65+ med 18,3 jämfört med rikets 16,4 / Örebro län redovisar högre suicidtal än genomsnittet för riket vilket oftast även gäller för de övriga skogslänen i Uppsala-Örebro sjukvårdsregionen. I konkurrens med andra viktiga åtgärder inom psykiatrin och primärvården har suicidprevention inte kunnat prioriteras för att bygga nätverk och skapa strukturer för ansvarstagande. Avsaknaden av samordningsfunktion för att stödja utveckling och utbildning inom suicidprevention antas också inverka på suicidtalen. Erfarenheten från andra län visar att tidiga insatser är ändamålsenliga. Region Örebro län Handlingsplan Suicidprevention 5 (15)

6 6 (15) Region Örebro län Alla suicid (inkl.osäkra) i Örebro län Forskningen visar att risken för självmordsnära tillstånd är högre för vissa grupper i samhället med samtidig social utsatthet eller upplevelse av utanförskap. För individer i de grupperna finns ofta också en koppling till psykisk ohälsa som kan behöva mötas av generella insatser med syfte att öka jämlikheten i samhället. De åldersgrupper som drabbas mest är medelålders och äldre män. Metoderna är ofta mer våldsamma än de som kvinnor väljer och alkohol har en mer framträdande roll än bland kvinnor. Bland män i åldern år är suicid den vanligaste dödsorsaken. Bland kvinnor i samma ålder är suicid den näst vanligaste dödsorsaken efter tumörer. En förklarande orsak till det höga antalet suicid jämfört med andra dödsorsaker bland åringar är att majoriteten av åldersgruppen är förhållandevis friska. Detta är ändå en viktig grupp att tänka på i ett suicidpreventivt arbete. Antalet vårdade till följd av avsiktlig självdestruktiv handling (sannolikt inkluderande även suicidförsök) uppvisar en ökande tendens från slutet av Framför allt unga kvinnor i åldrarna år uppvisar en ökande tendens och ökningen är dubbelt så Region Örebro län Handlingsplan Suicidprevention 6 (15)

7 7 (15) Region Örebro län stor mellan åren 1997 och Även bland de yngre männen finns en klar ökning, dock inte lika stor. Tidigare suicidförsök är den enskilt viktigaste riskfaktorn för suicid och sambandet är starkare för män än för kvinnor. Särskilt alarmerande är om det förekommer flera försök, om de kommer tätare och med större suicidavsikt, t.ex. noggrann planering för att dölja avsikten, eller våldsam metod. Risken för suicid efter föregående suicidförsök är störst under första året, men risken finns kvar under längre tid. 2. Fokusområden handlingsplan för suicidprevention 1. Involvera nyckelaktörer 2. Insatser för ökad samverkan 3. Organisera hälso och sjukvård och utbilda personal 4. Öka tillgänglighet till professionella insatser 5. Ta vara på det civila samhällets engagemang 6. Höjd kunskapsnivå 7. Kunskapsutveckling 2.1 Involvera nyckelaktörer Suicidförebyggande insatser berör oss alla som medmänniskor, medborgare, medarbetare och ledare i olika delar av samhället. För att säkerställa att berörda organisationer bidrar till insatser i sina uppdrag och i samverkan behöver uppdraget lyftas upp som en förenande avsiktsförklaring. Skydd för livet jag vill bidra till ett livsfrämjande samhälle Med mitt deltagande vill jag bidra till ökad psykisk hälsa och minska antalet personer som tar sitt liv i vårt län Som företrädare för min organisation lovar jag att bidra med sakkunskap, kompetens och personresurser för att: höja den gemensamma kunskapsnivån bygga en struktur som främjar tidiga och samordnade insatser Region Örebro län Handlingsplan Suicidprevention 7 (15)

8 8 (15) Region Örebro län Region Örebro län utgör en huvudaktör med många verksamheter och uppdrag som har direkt koppling till planens fokusområden. Hälso och sjukvårdsförvaltningen, Regional utveckling, regionkansliets stab för hållbar utveckling kan till exempel ses som självklara medaktörer. Men även övriga förvaltningar kan med sina verksamheter påverka förutsättningarna för psykisk hälsa för medborgare och medarbetare. För att skapa förutsättning för framgång behöver även nyckelaktörer i samhället engageras och ges status samt tillfälle till medvetet engagemang. Här har alla kommuner en självklar roll. Genom folkhälsoavtalen som sluts mellan länets kommuner och regionen finns det goda möjligheter att prioritera insatser som leder till ett stärkt förebyggande arbete inom detta område som därigenom kan bidra till att förstärka den samlade effekten i samhället. På regional nivå finns det även andra viktiga nyckelaktörer i detta arbete. Där ingår bland andra Länsstyrelsen, Trafikverket, SOS Alarm, Polismyndigheten, räddningstjänsten, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Kronofogdemyndigheten, Kriminalvården, Statens institutionsstyrelse, Migrationsverket och Örebro Universitet. Dessutom är det angeläget att även länets aktiva näringsliv, inklusive företagshälsovård och representanter för aktörer i civilsamhället som till exempel trossamfund och ideella organisationer, ges möjlighet till medverkan Åtgärd för nyckelaktörer -En kommunikationsstrategi ska utformas till stöd för handlingsplanens ambition att nå ut brett till medborgare, medarbetare och medaktörer för att få effekter på många aktörers samtidiga insatser. -Arbetsformer ska utvecklas för att få spridning av den enkla avsiktsförklaringen med möjlighet att tydliggöra sitt engagemang som företrädare för en aktör eller organisation och som person. 2.2 Insatser för ökad samverkan Suicidprevention berör alla åldrar och förutsätter samverkan inom sjukvården, övriga verksamheter inom Region Örebro län och med aktörer i samhället. Samverkan och samarbete uppstår inte av sig självt och förutsätter att aktörerna ser sig som medverkande för den gemensamma målsättningen. Region Örebro län Handlingsplan Suicidprevention 8 (15)

9 9 (15) Region Örebro län Fungerande vårdkedjor och samverkansgrupper mellan aktörerna inom närsjukvård, psykiatri, specialistsjukvård samt kommunal vård och omsorg behöver vidareutvecklas. Samverkan över organisations- och verksamhetsgränserna byggs genom arbetsgrupper för återkommande utvärderingar och utvecklingsseminarier. Inom uppdrag psykisk hälsa pågår ett arbete med att i länsdelarna göra analyser och handlingsplaner med kort- och långsiktiga målsättningar som ska bidra till effekter för den psykiska hälsan i vårt län. Ett uppdrag till samverkan ligger internt inom sjukvården med utgångspunkt i det nyligen utvecklade vårdprogrammet för suicidnära patienter. När situationen redan uppstått och suicidförsök gjorts har sjukvården med tillgång till expertkunskaper en viktig roll. En utvecklingsgrupp för implementering av vårdprogrammet, utvärdering och uppföljning ska utformas med koppling till det övergripande arbetet för psykisk hälsa. Vid sidan av detta behövs ett väl utvecklat beredskaps- och säkerhetsarbete som finns genom den så kallade Blåljussamverkan som berör de situationer där någon larmar om individ med misstanke om suicidavsikt. I den gruppen ingår representanter från den beredskapsorganisation som utformas i samarbete mellan länsstyrelse, SOS Alarm, polis och sjukvård. Till detta kommer ytterligare aktörer där samverkan är önskvärd med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Kronofogdemyndigheten, Kriminalvården, SiS, trossamfunden, det civila samhället, näringslivet, företagshälsovården samt FoUenheter och Örebro Universitet. Alla har en roll både för ökad hälsoinriktning och psykisk hälsa, med möjlighet att påverka faktorer av betydelse för ett livsfrämjande samhälle. Med ökad kännedom om varandras uppdrag och förutsättningar, i kombination med konkreta aktivititeter, förväntas en kultur av samsyn kunna utvecklas till stöd för ökad psykisk hälsa och uppmärksamhet på situationer som kan medföra risk för självmordsnära tillstånd. Den nationella handlingsplanen under samordning av Folkhälsomyndigheten rekommenderar att varje region utser en regional samordnare för uppdraget med koppling till folkhälsoarbete och samhällsmedicinska enheter. Det finns också en koppling till regionens uppdrag för ökad hälsoinriktning och hälsofrämjande sjukvård. Region Örebro län Handlingsplan Suicidprevention 9 (15)

10 10 (15) Region Örebro län Åtgärd för regional samordningsfunktion -Ett samordningsuppdrag kring suicidprevention föreslås läggas på regionnivå med uppdrag att stödja implementering av denna handlingsplan för suicidprevention. Funktionen ingår i processgruppen för det hälsofrämjande uppdraget Åtgärd för Blåljussamverkan -Förstärkt uppdrag att i Blåljussamverkan utveckla överenskommelser om samverkan kring larmsituationer som berör suicid eller psykisk ohälsa med koppling till ökad risk för suicid. 2.3 Organisera hälso- och sjukvård och utbilda personal Sjukvården har en specifikt viktig roll i mötet med individer som beskriver psykisk ohälsa där det föreligger ökad risk för självmord. Med den struktur som sjukvården har betyder det att många verksamheter behöver vara uppmärksamma på när det kan utvecklas en ökad risk för självmordsnära reaktioner. Närsjukvården och akutmottagningarna behöver stärka upp sina förutsättningar till ett gott möte där varningssignaler kan uppmärksammas och individ och närstående kan få vägledning till anpassade åtgärder. Den somatiska specialistvården behöver uppmärksamma psykologiska och sociala behov samt reaktioner som kan vara kopplade till sjukdomstillstånd. Psykiatrin behöver ytterligare stärka upp för mötet med patienter där det kan föreligga suicidrisk och göra tydliga prioriteringar av insatser i samverkan med sjukvård, närstående och samhälle. Kunskapsstyrning av sjukvården med vårdprogram förstärker behovet av hälsofrämjande insatser, vilket också innebär insatser för den psykiska hälsan. Ansvaret för möten med patienter och närstående med psykiska reaktioner inom sjukvårdens olika insatsnivåer måste vara tydligt och stärkas upp med kompetens för berörda målgrupper. Det finns aktuella utbildningar för sjukvårdens personal för mötet med suicidnära patienter. Till exempel har kunskapsnoden för insatser vid självskadebeteenden utvecklat utbildningsinsatser som kan erbjudas på olika nivåer i mötet med denna patientkategori. Riskbedömning och lämpliga insatser i mötet med depressioner, beroendesjukdomar, smärttillstånd m.fl. sjukdomskategorier kan lämpligen erbjudas på ett organiserat sätt såväl till bassjukvård i kommunerna som till primärvård och specialistvård. Region Örebro län Handlingsplan Suicidprevention 10 (15)

11 11 (15) Region Örebro län Åtgärd för kompetenshöjning -En kompetensgrupp för suicidprevention etableras med representation från samtliga områden i sjukvården. Den ger stöd för implementering av vårdprogram för suicidnära patienter och inventerar behov av kompetenshöjande insatser. 2.4 Öka tillgänglighet till insatser för riskgrupper För den som drabbas av psykisk ohälsa som kan innebära ökade risker för självmord är tillgänglighet till förståelse och professionella insatser avgörande. Med kompetenshöjande insatser i samhället kan förståelsen öka, vilket kan innebära att det enkla samtalet och det goda sammanhanget kan minska belastningen för den enskilda individen. För att få effekter för dem med mer allvarliga tillstånd behövs det dessutom en tydlig tillgång av professionella aktörer som samverkar och stöder varandras insatser på ett samordnat sätt. En förbättrad tillgänglighet i första linjens sjukvård är viktig liksom i psykiatrin och övrig specialistsjukvård. Här nedan beskrivs sjukvårdens ansvar avseende akuta insatser, insatser för unga vuxna och äldre och närsjukvårdens generella uppdrag att öka de psykosociala insatserna för individer med varaktiga komplexa behov eller akuta belastningar Mobila insatser Mobila akuta funktioner bör utgöra en resurs för kompletterande insatser för patienter med behov av tät öppenvård i stället för akut slutenvård. De ska också erbjuda psykosociala insatser för drabbade och närstående vid traumatiska händelser. Målsättningen med insatsen är att med snabba och personcentrerade insatser kunna bidra till att minska antalet fullbordade suicid och förstärka insatser för patienter efter suicidförsök. Ett mobilt team i samarbete mellan psykiatrins akutmottagning och somatisk akut alternativt närsjukvård är en möjlighet för att genomföra detta. Psykisk ohälsa för målgruppen unga vuxna ökar i hela samhället och i Örebro har antalet som kontaktar specialistmottagningen för unga vuxna ökat mest i hela psykiatrin. Att som ung drabbas av psykisk ohälsa kan innebära stora risker för självmordsnära beteenden som kräver extraordinära insatser för att uppmärksamma och reducera riskerna. Åtgärd -Utredning tillsätts för att konkretisera hur dessa mobila team bör utformas och den beräknade resursåtgången. Region Örebro län Handlingsplan Suicidprevention 11 (15)

12 12 (15) Region Örebro län Insatser vuxna och äldre med psykisk ohälsa En viktig insats är den psykosociala insatsen i första linjens sjukvård, närsjukvården, i primärvården och i kontakten med kommunernas basala insatser. Ökade psykosociala insatser i närsjukvården kan få en avgörande betydelse för den psykiska ohälsan för individ och närstående. I mötet med nyanlända har behovet redan identifierats och medel avsatts. Men även i mötet med individer med stressreaktioner, smärttillstånd, lättare och medelsvår psykisk sjukdom kan en ökad kapacitet för psykosociala insatser betyda mycket. I den nationella satsningen uppmärksammas de höga sjukskrivningstalen för psykisk ohälsa, insatser för våldsutsatta, kvinnors hälsa, satsningen på vård av äldre och dem med kroniska sjukdomar. För alla dessa målgrupper föreligger behov av psykosociala insatser i närsjukvården. Dessa insatser kan också kan bidra till att uppmärksamma risker för självskade- och självmordsbeteenden och därmed ge effekt på vårt uppdrag att minska antalet självmord i vårt län. För äldregruppen finns det dessutom ett behov av att öka insatserna inom specialistpsykiatrin för att möta de specifika behov som kan uppstå för äldre med komplex problematik. En ökad kapacitet med möjlighet till hembesök och insatser för äldregruppen skulle innebära mycket för att utveckla riktade insatser för äldregruppen specifika risker för psykisk ohälsa och suicid. Åtgärd -Närsjukvården i länet ges uppdrag att öka de psykosociala insatserna för individer med risk för psykisk ohälsa. I uppdraget ligger att särskilt uppmärksamma målgrupper och situationer som kan visa på ökad risk för självmordsnära reaktioner. -Psykiatrin ges uppdrag att öka insatserna för äldregruppens specifika behov med möjlighet till mobilitet och insatser i samarbete med närsjukvård och kommunernas äldreomsorg. 2.5 Ta vara på det civila samhällets engagemang Arbetet för ökad psykisk hälsa och minskad suicidrisk bör lyftas in i de avtal om lokalt folkhälsoarbete som skrivs mellan Region Örebro län och länets kommuner samt det civila samhället. Därmed skapas en tydlig struktur med återkommande avrapporteringar och utvärdering av insatser. Arbetsformer som studiecirklar och aktiviteter med kunskapshöjande inslag som temacafé-möten och utställningar kan bidra till spridning av kunskap och Region Örebro län Handlingsplan Suicidprevention 12 (15)

13 13 (15) Region Örebro län medvetenhet om hur man som medmänniska och medaktör kan bidra till ett livsfrämjande samhälle Åtgärd för det civila samhället -Förstärkt fokus på psykisk ohälsa och suicidprevention i arbetet med Folkhälsostrategin med stöd för folkhälsostrategernas prioritering av insatser. -Skapa forum för referensgrupper/inspirationsgrupper i samarbete med företrädare för olika organisationer i samhället med intresse och engagemang för hälsofrämjande insatser och psykisk hälsa. -Se över förutsättningarna för att skapa långsiktiga överenskommelser med ideella organisationer inom civilsamhället som arbetar med verktyg för att sprida kunskap om psykisk ohälsa och suicidprevention (föreningen MIND, Riksförbundet för suicidprevention och efterlevandestöd SPES samt föreningen Suicide Zero) 2.6 Höjd kunskapsnivå Kunskapsnivån om riskfaktorer för psykisk ohälsa och suicid behöver öka inom myndigheter och i organisationer, men även i det civila samhället. Det finns ett stort intresse och engagemang från den ideella sektorn som visades vid höstens konferens och den tankeverkstad som anordnades därefter. Kunskapsnivån ser olika ut inom och mellan myndigheter, men också ute i samhället. Stödet som ges måste därför anpassas efter de förutsättningar som gäller på plats. Metoder finns redan framtagna i landet som är anpassade både för skola och för andra organisationer. Här handlar det om att systematiskt erbjuda, använda och följa upp både utvecklingsprogram som är interaktiva och internutbildningar som är videobaserade. Önskvärt vore gemensamma utbildningsinsatser för regionorganisationens och kommunernas personal. Regionorganisationen har ett nära samarbete med nationella organ; bland andra NASP (Nationellt centrum för suicidforskning och prevention av psykisk hälsa) och SKL som kan förmedla forskningsresultat och utbildning. Men det som är avgörande för ett framgångsrikt arbete är att regionen själv ansvarar för processen med omhändertagande, kompetensutveckling och att involvera andra myndigheter och idéburna organisationer i genomförandet. Region Örebro län Handlingsplan Suicidprevention 13 (15)

14 14 (15) Region Örebro län Behov av utbildningsinsatser och anpassat material Det finns behov av att utveckla utbilningsmaterial som anpassas till de lokala förutsättningarna i Örebro län inklusive inriktning efter målgrupper. Där finns det till exempel utbildningar som särskilt lämpar sig för att uppmärksamma psykisk ohälsa kopplad till stress i arbetslivet, HBTQ målgruppen liksom för självskadebeteenden. Det finns även en fungerande arbetsmetod som bygger på att tillhandahålla grundläggande utbildning av utbildare som med fördel kan användas i lokalsamhället. Inom äldreområdet har särskilda program utformats till stöd för utbildning i Psykiska första hjälpen för äldre. En Första hjälpare har kunskap att se när det finns risk för psykisk ohälsa hos äldre och ge stöd i den akuta situationen. Man får genom utbildningen redskap att möta psykisk ohälsa hos äldre. Förslag till åtgärd -Att under de närmaste åren genomföra kunskapshöjande insatser med utbildningar, konferenser och aktiviteter för kunskapsspridning. -Kunskapsspridande aktiviteter inom Region Örebro län, i samverkan med samarbetspartners och med civilsamhället förstärks. 2.7 Kunskapsutveckling I det hälsofrämjande perspektivet ligger ansvaret för att följa och genomföra kunskaps- och metodutveckling inom det samarbete som sker inom ramen för folkhälsoplanen med vidhängande avtal. De primära preventionsinsatserna - att känna igen förhöjd risk och metoder att motverka denna - är ett brett ansvar för många aktörer Samhällsdata Viktiga resurser i arbetet är både bevakningen av epidemiologiska data och utveckling av analys med särskilt fokus på risk- och skyddsfaktorer samtidigt som forskning inom vård och behandling ges resurser. Åtgärd -Sjukvårdens uppdrag avseende uppföljning av avvikelser och Lex Maria-fall ges särskilt fokus för att stödja hela sjukvårdens händelseanalyser inom området psykisk ohälsa och suicidförlopp. Händelseanalyser vid fullbordat suicid och suicidförsök som kommit till sjukvårdens kännedom. Region Örebro län Handlingsplan Suicidprevention 14 (15)

15 15 (15) Region Örebro län 3. Uppföljning Uppföljningen av uppdraget prioriteras på olika nivåer i verksamheten för att avgöra insatsernas omfattning och utveckling av processer. Effekterna på måluppfyllelse ska ske avseende tillgänglighet, kvalitet, suicidtal med mätning över tid och för riskgrupper. Region Örebro län Handlingsplan Suicidprevention 15 (15)

Handlingsplan för suicidprevention och minskad psykisk ohälsa Örebro län 2016

Handlingsplan för suicidprevention och minskad psykisk ohälsa Örebro län 2016 Handlingsplan för suicidprevention och minskad psykisk ohälsa Örebro län 2016 Fokusberedningen 23 augusti 2016 Antagen vid Regionstyrelsen 13 september 2016 Handlingsplan för suicidprevention och minskad

Läs mer

Uppdrag handlingsplan Suicidprevention och minskad psykisk ohälsa

Uppdrag handlingsplan Suicidprevention och minskad psykisk ohälsa Uppdrag handlingsplan Suicidprevention och minskad psykisk ohälsa Sept 2017 Birgitta Huuva, regional samordnare suicidprevention Bakgrund Arbetet med att utforma en handlingsplan för suicidprevention och

Läs mer

Arbetet med suicidprevention och minskad psykisk ohälsa #skyddförlivet

Arbetet med suicidprevention och minskad psykisk ohälsa #skyddförlivet Arbetet med suicidprevention och minskad psykisk ohälsa #skyddförlivet Vid suicidpreventionsdagen 8 september 2017 Inriktning ungdomar och unga vuxna Birgitta Huuva, regional samordnare suicidprevention

Läs mer

Uppdrag Suicidprevention och minskad psykisk ohälsa Birgitta J Huuva Processledare SU handlingsplan Region Örebro län

Uppdrag Suicidprevention och minskad psykisk ohälsa Birgitta J Huuva Processledare SU handlingsplan Region Örebro län Uppdrag Suicidprevention och minskad psykisk ohälsa 2015 Birgitta J Huuva Processledare SU handlingsplan Region Örebro län Uppdrag till nämnden för hälsa, vård och klinisk forskning Förvaltningen för Hälso

Läs mer

Handlingsplan Suicidprevention och ökad psykisk hälsa Örebro län 2016

Handlingsplan Suicidprevention och ökad psykisk hälsa Örebro län 2016 Rapport Datum: 2016-04-23 Författare: Birgitta J Huuva Rapport Handlingsplan Suicidprevention och ökad psykisk hälsa Örebro län 2016 Version: Rapportunderlag för beslutsdokument Innehåll 1. Förord... 3

Läs mer

Samverkan kring Suicidprevention

Samverkan kring Suicidprevention Samverkan kring Suicidprevention Presentation vid länskonferens Karlstad 2 juni 2017 Birgitta Huuva samordnare Region Örebro län 1 2017-06-02 Suicidprevention en gemensam angelägenhet i Sjukvårdsregionen

Läs mer

Handlingsplan för suicidprevention och minskad psykisk ohälsa

Handlingsplan för suicidprevention och minskad psykisk ohälsa POLICY Antagen av Reviderad datum Paragraf 1(6) Lotta Österlund Jansson Socialchef 0555-422 77 lotta.osterlund-jansson@grums.se Handlingsplan för suicidprevention och minskad psykisk ohälsa 2(6) Handlingsplan

Läs mer

Riktlinjer för suicidprevention Norrköpings kommun. Utkast2012-01-05

Riktlinjer för suicidprevention Norrköpings kommun. Utkast2012-01-05 Riktlinjer för suicidprevention Norrköpings kommun Utkast2012-01-05 2 Innehållsförteckning 1. Bakgrund.3 2. Nationella strategier..... 3 3. Befintliga program och dokument.... 6 4. Lokala strategier och

Läs mer

Regional handlingsplan för suicidprevention och minskad psykisk ohälsa

Regional handlingsplan för suicidprevention och minskad psykisk ohälsa Bilaga 4 kommunstyrelsen 2017-06-07 107 Regional handlingsplan för suicidprevention och minskad psykisk ohälsa Handläggare: Karin Haster, Folkhälsa och samhällsmedicin Datum: 2017-04-24 Dokumenttyp: Diarienummer:

Läs mer

Handlingsplan för att förebygga självmord/suicid och öka psykisk hälsa

Handlingsplan för att förebygga självmord/suicid och öka psykisk hälsa Handlingsplan för att förebygga självmord/suicid och öka psykisk hälsa Karlskoga Kommun 2017-2020 Fastställd av KF 127, 2018-09-19 Revideras senast: 2020 FHN 2017.0089. Folkhälsoförvaltningen Innehållsförteckning

Läs mer

Nationell samordning suicidprevention

Nationell samordning suicidprevention Nationell samordning suicidprevention 10 november 2017 Jenny Telander Folkhälsomyndigheten 1 januari 2014 - ersatte Smittskyddsinstitutet och Statens folkhälsoinstitut Nationell kunskapsmyndighet med övergripande

Läs mer

Folkhälso- och samhällsmedicinska enheten, Landstinget i Värmland

Folkhälso- och samhällsmedicinska enheten, Landstinget i Värmland Regional handlingsplan för suicidprevention och minskad psykisk ohälsa 2017 2019 Folkhälso- och samhällsmedicinska enheten, Landstinget i Värmland 2017-04-24 Grafisk form: Kommunikationsenheten, Landstinget

Läs mer

Suicidprevention, en samhällsangelägenhet som berör oss alla. Birgitta Huuva, regional samordnare suicidprevention Askersund 19 maj 2017

Suicidprevention, en samhällsangelägenhet som berör oss alla. Birgitta Huuva, regional samordnare suicidprevention Askersund 19 maj 2017 Suicidprevention, en samhällsangelägenhet som berör oss alla Birgitta Huuva, regional samordnare suicidprevention Askersund 19 maj 2017 Upplägg Skydd för livet vad krävs för att skapa ett livsfrämjande

Läs mer

TEMA Psykiatri SVN möte den 1 juni 2016 i Västerås

TEMA Psykiatri SVN möte den 1 juni 2016 i Västerås TEMA Psykiatri SVN möte den 1 juni 2016 i Västerås Birgitta J Huuva ordf. Specialitetsrådet 1 2016-06-01 Disposition Presentation av Specialitetsrådet för psykiatrin Rapport Samverkan Rättspsykiatrin Redovisning

Läs mer

Suicidprevention. Samordning av suicidpreventiva insatser i Östergötland. Carin Tyrén

Suicidprevention. Samordning av suicidpreventiva insatser i Östergötland. Carin Tyrén Suicidprevention Samordning av suicidpreventiva insatser i Östergötland PV-Forum 2016-03-09 Carin Tyrén Suicidprevention i Region Östergötland - uppdrag från HSN ska vara den pådrivande länsövergripande

Läs mer

Suicidriskprevention genom forskning

Suicidriskprevention genom forskning Suicidriskprevention genom forskning Tabita Sellin Jönsson Med Dr., Forskare UFC Utvecklingsenheten, Psykiatri Region Örebro län tabita.sellin-jonsson@regionorebrolan.se Utgångspunkt: Forskningsresultat

Läs mer

Suicidalitet arbete inom olika verksamheter, på Gotland

Suicidalitet arbete inom olika verksamheter, på Gotland Regionstyrelseförvaltningen RSF Regionövergripande Rutin Regiongemensamma dokument Suicidalitet arbete inom olika verksamheter, på Gotland Innehåll Inledning...1 1. Oro/risk för suicid handläggning inom

Läs mer

Suicidpreventiva åtgärder

Suicidpreventiva åtgärder Enskild motion Motion till riksdagen 2017/18:2071 av Markus Wiechel (SD) Suicidpreventiva åtgärder Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om ekonomiskt stöd

Läs mer

Folkhälsokommitténs handlingsplan för befolkningsinriktad suicidprevention 2018

Folkhälsokommitténs handlingsplan för befolkningsinriktad suicidprevention 2018 Folkhälsokommitténs handlingsplan för befolkningsinriktad suicidprevention 2018 Diarienummer FHK 2017-00110 Suicidprevention ett fokusområde i Västra Götalandsregionen Suicidprevention är ett uppmärksammat

Läs mer

[HANDLINGSPLAN FÖR SUICIDFÖREBYGGANDE VERKSAMHET]

[HANDLINGSPLAN FÖR SUICIDFÖREBYGGANDE VERKSAMHET] 2011 Ulricehamns kommun Johan Lenjesson [HANDLINGSPLAN FÖR SUICIDFÖREBYGGANDE VERKSAMHET] Suicid och suicidförsök är ett stort folkhälsoproblem där suicid är den vanligaste dödsorsaken i åldersgruppen

Läs mer

Riktlinje Suicidprevention inom psykiatriförvaltningen

Riktlinje Suicidprevention inom psykiatriförvaltningen Riktlinje Suicidprevention inom psykiatriförvaltningen Ansvarig för dokumentet Chefläkare Charlotta Brunner, psykiatriförvaltningen Beslutsdatum 2013-05-31. Rev. 2014-04-24 Beslutat av Psykiatriförvaltningens

Läs mer

Antagen av Samverkansnämnden 2013-12-06

Antagen av Samverkansnämnden 2013-12-06 Politisk viljeinriktning för Vård och insatser vid depression, ångest och schizofreni i Uppsala-Örebroregionen baserade på Socialstyrelsens Nationella utvärdering 2013 Antagen av Samverkansnämnden 2013-12-06

Läs mer

Gemensam handlingsplan för kommunerna i Kalmar län och Landstinget i Kalmar län gällande överenskommelse inom området psykisk hälsa 2016

Gemensam handlingsplan för kommunerna i Kalmar län och Landstinget i Kalmar län gällande överenskommelse inom området psykisk hälsa 2016 Länsgemensam ledning i samverkan Inom socialtjänst och angränsande område Hälso- och sjukvård i Kalmar län Gemensam handlingsplan för kommunerna i Kalmar län och Landstinget i Kalmar län gällande överenskommelse

Läs mer

Kommittédirektiv. Beslut vid regeringssammanträde den 15 augusti 2019

Kommittédirektiv. Beslut vid regeringssammanträde den 15 augusti 2019 Dir. 2019:49 Kommittédirektiv Tilläggsdirektiv till utredningen Samordnad utveckling för god och nära vård (S 2017:01) Beslut vid regeringssammanträde den 15 augusti 2019 Utvidgning och förlängd tid Regeringen

Läs mer

Pass 4B. Hur skapar vi långsiktig systematisk suicidprevention i Sverige? 13 september 2017 kl Sid

Pass 4B. Hur skapar vi långsiktig systematisk suicidprevention i Sverige? 13 september 2017 kl Sid Pass 4B Hur skapar vi långsiktig systematisk suicidprevention i Sverige? 13 september 2017 kl. 13.10-14.40 Sid 1. 2017-09-25 Upplägg Inledning Korta presentationer av medverkande Samtal med fokus på nationell

Läs mer

SKÅNES LÄNSGEMENSAMMA HANDLINGSPLAN

SKÅNES LÄNSGEMENSAMMA HANDLINGSPLAN DEN 1 OKTOBER 2018 SKÅNES LÄNSGEMENSAMMA HANDLINGSPLAN ÖVERENSKOMMELSEN PSYKISK HÄLSA 2018 Kommunförbundet Skåne Besöksadress: Gasverksgatan 3A, Lund Postadress: Box 53, 221 00 Lund Webbadress: kfsk.se

Läs mer

stöd samhälle viktigt samverkan politik förebygga nätverk erfarenhet kunskap Samverkan mot suicid

stöd samhälle viktigt samverkan politik förebygga nätverk erfarenhet kunskap Samverkan mot suicid viktigt samverkan stöd kunskap erfarenhet nätverk politik förebygga samhälle Samverkan mot suicid guide för att inleda eller utveckla befolkningsinriktad suicidprevention Utvecklingen av suicidalitet kan

Läs mer

Sammanfattning av utvärderingen av projektet Aktion Livräddning. - första etappen

Sammanfattning av utvärderingen av projektet Aktion Livräddning. - första etappen Sammanfattning av utvärderingen av projektet Aktion Livräddning - första etappen BAKGRUND Nästan varje dag begår en person självmord i Stockholms län. Det totala antalet självmord (säkra och osäkra) var

Läs mer

Fem fokusområden fem år framåt

Fem fokusområden fem år framåt REGERINGENS STRATEGI INOM OMRÅDET PSYKISK HÄLSA 2016 2020 Fem fokusområden fem år framåt Nationell samordnare inom området psykisk hälsa Fem fokusområden Regeringen har beslutat om en ny strategi för statens

Läs mer

Handlingsplan för länsgemensamt arbete för minskad psykisk ohälsa i Värmland framtagen inom ramen för Nya Perspektiv

Handlingsplan för länsgemensamt arbete för minskad psykisk ohälsa i Värmland framtagen inom ramen för Nya Perspektiv Stöd till riktade insatser inom området psykisk hälsa 2017 Överenskommelse mellan staten och Sveriges Kommuner och Landsting Handlingsplan för länsgemensamt arbete för minskad psykisk ohälsa i Värmland

Läs mer

Länsövergripande handlingsprogram för suicidförebyggande åtgärder

Länsövergripande handlingsprogram för suicidförebyggande åtgärder Uppdrag 14/15 Länsövergripande handlingsprogram för suicidförebyggande åtgärder Sammanfattning Att arbeta med förebyggande åtgärder gällande suicid eller suicidförsök är ett omfattande område. Osäkerhet

Läs mer

Handlingsplan. fö r suicidpreventiön, Kumla kömmun. Vision. Program. Policy. Regler. Handlingsplan. Riktlinjer Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Nämnd

Handlingsplan. fö r suicidpreventiön, Kumla kömmun. Vision. Program. Policy. Regler. Handlingsplan. Riktlinjer Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Nämnd Handlingsplan fö r suicidpreventiön, Kumla kömmun Vision Program Policy Regler Handlingsplan Riktlinjer Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Nämnd Innehållsförteckning Innehåll... 2 Läsanvisning... 4 Sammanfattning...

Läs mer

Uppföljning av arbetet med handlingsplan suicidprevention och minskad psykisk ohälsa

Uppföljning av arbetet med handlingsplan suicidprevention och minskad psykisk ohälsa Uppföljning av arbetet med handlingsplan suicidprevention och minskad psykisk ohälsa Fokusberedning för somatisk och psykiatrisk specialistvård Den 27 april 2018 Birgitta Huuva Regional samordnare för

Läs mer

Suicide Zero är en ideell organisation som arbetar för att radikalt minska självmorden.

Suicide Zero är en ideell organisation som arbetar för att radikalt minska självmorden. Suicide Zero är en ideell organisation som arbetar för att radikalt minska självmorden. Suicide Zero Ideell organisation som bildades 2013 av Alfred Skogberg, som idag är generalsekreterare Suicide Zero

Läs mer

SUICIDPREVENTIV HANDLINGSPLAN FÖR KOMMUNERNA I JÄMTLANDS LÄN OCH REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN

SUICIDPREVENTIV HANDLINGSPLAN FÖR KOMMUNERNA I JÄMTLANDS LÄN OCH REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN D.nr. RUN/153/2019 SUICIDPREVENTIV HANDLINGSPLAN FÖR KOMMUNERNA I JÄMTLANDS LÄN OCH REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN Område psykisk hälsa År 2019-2030 Version 1.0 Upprättad 2018-12-14 1 Innehåll INLEDNING...

Läs mer

Regionstyrelsens handlingsplan för befolkningsinriktad suicidprevention 2019

Regionstyrelsens handlingsplan för befolkningsinriktad suicidprevention 2019 Regionstyrelsens handlingsplan för befolkningsinriktad suicidprevention 2019 Diarienummer RS 2018-06823 Suicidprevention ett fokusområde i Västra Götalandsregionen Suicidprevention är ett uppmärksammat

Läs mer

Ny webb och inrapportering av redovisning

Ny webb och inrapportering av redovisning PROGRAM 10.00-10.10 Välkomna Ing-Marie Wieselgren 10.10-10.30 Varför gör vi det här? Ing-Marie Wieselgren 10.30-11.00 Arbetet med handlingsplanerna 2017 Ing-Marie Wieselgren och Marit Grönberg Eskel 11.00-11.30

Läs mer

Regeringsuppdraget - Första hjälpen till psykisk hälsa med fokus på unga

Regeringsuppdraget - Första hjälpen till psykisk hälsa med fokus på unga Regeringsuppdraget - Första hjälpen till psykisk hälsa med fokus på unga Margit Ferm Ordförande SPES kretsen i Jönköpings län Medarbetare NASP/KI Bildades 1987 SPES kretsen i Jönköpings län 1997 SPES avdelningen

Läs mer

Länsgemensam handlingsplan för suicidprevention

Länsgemensam handlingsplan för suicidprevention Länsgemensam handlingsplan för suicidprevention 2019-2020 I KRONOBERGS LÄN Antagen av ledningsgrupp för samordning av länets hälso- och sjukvård och socialtjänst 2018-01-11 Innehållsförteckning 1. Bakgrund...

Läs mer

Pilotprojektet Första hjälpen till psykisk hälsa YMHFA i Jönköpings län

Pilotprojektet Första hjälpen till psykisk hälsa YMHFA i Jönköpings län Pilotprojektet YMHFA i Jönköpings län Margit Ferm Projektledare Ordförande SPES kretsen V ordförande NSPH Jönköpings län Socionom Emma Asserholt Första hjälpare Ungdomsutvecklare Kultur & Fritidsförvaltningen

Läs mer

Området psykisk hälsa från ett nationellt perspektiv 1-2 april 2019 Zophia Mellgren

Området psykisk hälsa från ett nationellt perspektiv 1-2 april 2019 Zophia Mellgren Området psykisk hälsa från ett nationellt perspektiv 1-2 april 2019 Zophia Mellgren A tremendous challenge now and towards 2030 when 40% av befolkningen har närstående med psykisk sjukdom 10% av barnen

Läs mer

Vi är rädda för att vi ska förvärra, att vi ska trigga den som inte mår bra till att i värsta fall suicidera

Vi är rädda för att vi ska förvärra, att vi ska trigga den som inte mår bra till att i värsta fall suicidera Vi är rädda för att vi inte vet vad vi ska säga Vi är rädda för svaret och hur vi ska reagera Vi är många gånger rädda för att säga fel saker Vi är rädda för att vi ska förvärra, att vi ska trigga den

Läs mer

SKL:s arbete för att stödja utvecklingen av vården och omsorgen för personer med psykisk funktionsnedsättning och sjukdom

SKL:s arbete för att stödja utvecklingen av vården och omsorgen för personer med psykisk funktionsnedsättning och sjukdom SKL:s arbete för att stödja utvecklingen av vården och omsorgen för personer med psykisk funktionsnedsättning och sjukdom 2015-08-25 Sektionen för vård och socialtjänst 1 Knivdåd i Norrköping kunde ha

Läs mer

Överenskommelse psykisk hälsa 2018

Överenskommelse psykisk hälsa 2018 Överenskommelse psykisk hälsa 2018 2018-04-06 Yvonne Witzöe, GR Identifierade utvecklingsområden: Primärvård och första linjen Specialistpsykiatrin och beroendevård Kommunal hälso-och sjukvård och socialtjänst

Läs mer

Nationella ANDT-strategin

Nationella ANDT-strategin Nationella ANDT-strategin En samlad strategi för alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobakspolitiken 2016 2020 Lena Bolin; Länssamordnare ANDT lena.bolin@lansstyrelsen.se ANDT-strategin 2016-2020 Syftet

Läs mer

Personcentrerad psykiatri i SKL:s handlingsplan

Personcentrerad psykiatri i SKL:s handlingsplan Personcentrerad psykiatri i SKL:s handlingsplan 2012-2016 The 11th Community Mental Health (CMH) conference, Lund 3-4 juni 2013 Mikael Malm, handläggare SKL 2013-06-03 mikael.malm@skl.se 1 Långsiktig och

Läs mer

Ansökan om medel för förstudie Fokus arbetsliv Psykisk hälsa i fokus

Ansökan om medel för förstudie Fokus arbetsliv Psykisk hälsa i fokus Skellefteå 2016-01-21 Sammordningsförbundet Skellefteå-Norsjö Ansökan om medel för förstudie Fokus arbetsliv Psykisk hälsa i fokus Bakgrund I Sverige står psykiatriska diagnoser för ca 40 % av alla pågående

Läs mer

Delprogram för suicidprevention. Ingår i Handlingsprogram Trygghet och Säkerhet

Delprogram för suicidprevention. Ingår i Handlingsprogram Trygghet och Säkerhet Delprogram för suicidprevention. Ingår i Handlingsprogram Trygghet och Säkerhet. Ks 2010:250 kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning Delprogram för suicidprevention. Ingår i Handlingsprogram

Läs mer

Temagrupp Psykiatri. Årsrapport 2016 Datum: Sammanfattning och analys. Sammanfattning av temagruppens arbete under 2016

Temagrupp Psykiatri. Årsrapport 2016 Datum: Sammanfattning och analys. Sammanfattning av temagruppens arbete under 2016 Temagrupp Psykiatri Årsrapport 2016 Datum: 2016-12-28 Sammanfattning och analys Temagrupp Psykiatri med representanter från Göteborgs stad, SU/Psykiatri, Närhälsan, Öckerö kommun, Mölndals stad, Partille

Läs mer

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Datum: 2016-11-08 Version nr: 5 Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Namn Första hjälpen till psykisk hälsa Bakgrund: Riksförbundet Hjärnkoll uppskattar via undersökningar att tre av

Läs mer

Hälso- och sjukvårdslagen, Socialtjänstlagen, Lagen om stöd och service, Skollagen samt Lagen om psykiatrisk tvångsvård.

Hälso- och sjukvårdslagen, Socialtjänstlagen, Lagen om stöd och service, Skollagen samt Lagen om psykiatrisk tvångsvård. Styrande måldokument Strategi Sida 1 (6) Strategi psykisk hälsa i Norrbottens län 2018-2021 Region Norrbotten har tillsammans med Norrbottens Kommuner beslutat att i samverkan upprätta en länsgemensam

Läs mer

Psykisk Livräddning. Se mig, hör mig, berör mig om suicidprevention bland unga. Else-Marie Törnberg, Lovisa Bengtsson info@suicidprev.

Psykisk Livräddning. Se mig, hör mig, berör mig om suicidprevention bland unga. Else-Marie Törnberg, Lovisa Bengtsson info@suicidprev. Psykisk Livräddning Se mig, hör mig, berör mig om suicidprevention bland unga Else-Marie Törnberg, Lovisa Bengtsson info@suicidprev.com Tage Danielssons droppe En droppe, droppad i livets älv, har ingen

Läs mer

Överenskommelser Ingmar Ångman

Överenskommelser Ingmar Ångman Förvaltning Ägare Reviderat datum Ann-Louise Gustafsson 2019-06-26 Verksamhet Välfärd och folkhälsa Slutgranskare Ingmar Ångman Diarienr Dokumentkategori Fastställare Giltigt datum fr o m Överenskommelser

Läs mer

FRAMTIDENS HÄLSOOCH SJUKVÅRD 2.0

FRAMTIDENS HÄLSOOCH SJUKVÅRD 2.0 FRAMTIDENS HÄLSOOCH SJUKVÅRD 2.0 Innehåll Förebyggande och hälsofrämjande arbete 4 Personcentrerad vård 6 En utbyggd primärvård och en förstärkt närvård 8 Patienter med komplexa behov - kroniker och multisjuka

Läs mer

Tjänstemannastöd Specifika samverkansrådet för folkhälsa, social välfärd och vård

Tjänstemannastöd Specifika samverkansrådet för folkhälsa, social välfärd och vård Tjänstemannastöd Specifika samverkansrådet för folkhälsa, social välfärd och vård Projekt Region 2015 Beslut i Regionala chefsamverkansgruppen (KC/RD) 150305 Rev 160128 Tjänstemannastöd för Specifika samverkansrådet

Läs mer

Redovisning av lex Maria anmälningar med anledning av självmord

Redovisning av lex Maria anmälningar med anledning av självmord Gunnar Ramstedt Ärendenr HSN 2012/364 1 (5) Handlingstyp Tjänsteskrivelse Datum 24 augusti 2012 Hälso- och sjukvårdsnämnden Redovisning av lex Maria anmälningar med anledning av självmord Sammanfattning

Läs mer

Stöd till riktade insatser inom området psykisk hälsa 2016

Stöd till riktade insatser inom området psykisk hälsa 2016 Stöd till riktade insatser inom området psykisk hälsa 2016 Överenskommelse mellan staten och Sveriges Kommuner och Landsting 2016 2015-12-18 Sektionen för vård och socialtjänst 1 Knivdåd i Norrköping kunde

Läs mer

Handlingsplan Regional utvecklingsgrupp/vuxenpsykiatri

Handlingsplan Regional utvecklingsgrupp/vuxenpsykiatri Handlingsplan Regional utvecklingsgrupp/vuxenpsykiatri 2018 Implementering Mål Åtgärd Målgrupp för åtgärd Hur När Ansvar 1) Samverkan och samordning ska leda till upplevd god psykisk och fysisk hälsa samt

Läs mer

Överenskommelse om Skånesamverkan mot droger

Överenskommelse om Skånesamverkan mot droger LÄNSSTYRELSEN 2011-04-01 1(5) Överenskommelse om Skånesamverkan mot droger 1. Skånesamverkan mot droger Under namnet Skånesamverkan mot droger, SMD samverkar Länsstyrelsen, Region Skåne, Kommunförbundet

Läs mer

SJÄLVMORDSTANKAR, SJÄLVMORDSFÖRSÖK OCH SJÄLVMORD

SJÄLVMORDSTANKAR, SJÄLVMORDSFÖRSÖK OCH SJÄLVMORD SJÄLVMORDSTANKAR, SJÄLVMORDSFÖRSÖK OCH SJÄLVMORD RIKTLINJE VID SJÄLVMORDSTANKAR, SJÄLVMORDSFÖRSÖK OCH SJÄLVMORD KARLSTADS KOMMUN Beslutad i: Vård- och omsorgsförvaltningen Ansvarig: Medicinskt ansvarig

Läs mer

Uppdrag: Utveckla vården och omhändertagandet av äldre människor med psykisk ohälsa. Lägesrapport

Uppdrag: Utveckla vården och omhändertagandet av äldre människor med psykisk ohälsa. Lägesrapport Uppdrag: Utveckla vården och omhändertagandet av äldre människor med psykisk ohälsa Lägesrapport 2018-09-20 Bakgrundsbeskrivning: Sverige har idag 1,7 miljoner invånare som är 65 år och äldre. Antalet

Läs mer

Suicidprevention fakta om suicid i Örebro län

Suicidprevention fakta om suicid i Örebro län Suicidprevention fakta om suicid i Örebro län Ungdomar och unga vuxna Tabita Sellin Jönsson Med Dr., Forskare UFC, Institutionen för Hälsa och Medicin, Örebro Universitet Uppföljningsstrateg, Utvecklingsenheten,

Läs mer

Kartläggning och analys av området psykisk hälsa i Uppsala län. Statlig satsning på psykisk hälsa SKL, analysseminarium 26 april 2017

Kartläggning och analys av området psykisk hälsa i Uppsala län. Statlig satsning på psykisk hälsa SKL, analysseminarium 26 april 2017 Kartläggning och analys av området psykisk hälsa i Uppsala län Statlig satsning på psykisk hälsa SKL, analysseminarium 26 april 2017 Innehåll Bakgrund Processen och tillvägagångssätt Prioriterade delområden

Läs mer

SJÄLVMORDSTANKAR, SJÄLVMORDSFÖRSÖK OCH SJÄLVMORD

SJÄLVMORDSTANKAR, SJÄLVMORDSFÖRSÖK OCH SJÄLVMORD SJÄLVMORDSTANKAR, SJÄLVMORDSFÖRSÖK OCH SJÄLVMORD RIKTLINJE VID SJÄLVMORDSTANKAR, SJÄLVMORDSFÖRSÖK OCH SJÄLVMORD KARLSTADS KOMMUN Beslutad i: Vård- och omsorgsförvaltningen Ansvarig: Medicinskt ansvarig

Läs mer

Stöd till riktade insatser inom området psykisk hälsa

Stöd till riktade insatser inom området psykisk hälsa Stöd till riktade insatser inom området psykisk hälsa 2016-2018 Gemensamt ansvarstagande Samverkan och samordning Tillit och förtroende 290 kommuner 21 landsting/regioner 2016-11-24 Avdelningen för vård

Läs mer

Regionens arbete BUSA. Barnrättsanalys. Vardagsarbetet

Regionens arbete BUSA. Barnrättsanalys. Vardagsarbetet Märtha Lundkvist Regionens arbete BUSA Barnrättsanalys Vardagsarbetet Varför? Uppfylla lagen Samhällsekonomiskt : nästan 1 miljard om året för Region Örebro län För BARNENS skull! Hälso- och sjukvårdslagen

Läs mer

Bilaga 1:2. Socialdepartementet. Fem fokusområden fem år framåt

Bilaga 1:2. Socialdepartementet. Fem fokusområden fem år framåt Bilaga 1:2 Socialdepartementet Fem fokusområden fem år framåt Regeringen har under 2015 initierat en översyn av behov och utmaningar på området psykisk hälsa. Översynen har gjorts i bred dialog med Sveriges

Läs mer

Datum för upprättande: Datum för uppföljning: Psykisk hälsa Länsgemensam handlingsplan 2018

Datum för upprättande: Datum för uppföljning: Psykisk hälsa Länsgemensam handlingsplan 2018 Datum för upprättande: 2017-10-31 Datum för uppföljning: Psykisk hälsa Länsgemensam handlingsplan 2018 0 TML HSVO Tjänstemannaledning för hälsa, stöd, vård och omsorg. (Länsgemensam). HSO Handikappförbundens

Läs mer

Hälsovård för äldre en investering för framtiden

Hälsovård för äldre en investering för framtiden Hälsovård för äldre en investering för framtiden Hälsovård för äldre - en investering för framtiden Vårdförbundet vill se en tydlig plan för att förebygga ohälsa. Genom att införa ett nationellt program

Läs mer

Folkhälsoenhet. Hultsfred Oskarhamn Vimmerby Västervik

Folkhälsoenhet. Hultsfred Oskarhamn Vimmerby Västervik Folkhälsoenhet Hultsfred Oskarhamn Vimmerby Västervik Vad är folkhälsa? Resultatet av den sammanlagda hälsan i en befolkning. Kan mätas genom att titta på exempelvis medellivslängd, självupplevd hälsa,

Läs mer

Kopia utskriftsdatum: Sid 1 (7)

Kopia utskriftsdatum: Sid 1 (7) Förvaltning Ägare Reviderat datum Ann-Louise Gustafsson 2019-06-03 Verksamhet Välfärd och folkhälsa Slutgranskare Ingmar Ångman Diarienr Dokumentkategori Fastställare Giltigt datum fr o m Överenskommelser

Läs mer

Dokumentnamn: Handlingsplan mot våldsbejakande extremism Gäller: Hela kommunförvaltningen Upprättad av: Lars-Åke Wallin Beslutad av: Kommunstyrelsen

Dokumentnamn: Handlingsplan mot våldsbejakande extremism Gäller: Hela kommunförvaltningen Upprättad av: Lars-Åke Wallin Beslutad av: Kommunstyrelsen Sida: 1 (7) Handlingsplan mot våldsbejakande extremism 2017- Sida: 2 (7) INNEHÅLL 1. SAMMANFATTNING...3 2. UPPDRAG...3 3. SYFTE...3 4. MÅL...3 5. EKONOMI...3 6. PLANERADE ÅTGÄRDER...4 7. RAPPORTERING AV

Läs mer

Samordnad individuell plan, SIP

Samordnad individuell plan, SIP Samordnad individuell plan, SIP Viveca Axelsson Processledare Uppdrag Psykisk Hälsa SKL- Sveriges kommuner och Landsting Sollentuna kommun viveca.axelsson@sollentuna.se 073-9151048 Innehåll Syfte med SIP

Läs mer

POLICY. Folkhälsa GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING

POLICY. Folkhälsa GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING POLICY Folkhälsa 2017 2021 GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Innehåll 1. Syfte och bakgrund... 3 1.1 Utmaningar och möjligheter för en god hälsa... 3 2. Definition... 4 3. Vision... 4 4. Mål... 4 5.

Läs mer

Psykisk hälsa, ohälsa. Rapport om pågående arbete.

Psykisk hälsa, ohälsa. Rapport om pågående arbete. Psykisk hälsa, ohälsa Rapport om pågående arbete ing-marie.wieselgren@skl.se www.uppdragpsykiskhälsa.se Ing-Marie Wieselgren och Zophia Mellgren Kort information och lite diskussion: 1. Handlingsplanen

Läs mer

För en bättre och mer jämlik och jämställd folkhälsa

För en bättre och mer jämlik och jämställd folkhälsa För en bättre och mer jämlik och jämställd folkhälsa 2018-2026 2 Långsiktiga förändringar tar tid. Därför måste arbetet börja nu. En nyckel till Norrbottens framtida välfärd Norrbotten står inför en demografisk

Läs mer

Ett helt liv i Blekinge. Kommissionen för jämlik hälsa i Blekinge 2018

Ett helt liv i Blekinge. Kommissionen för jämlik hälsa i Blekinge 2018 1 Ett helt liv i Blekinge Kommissionen för jämlik hälsa i Blekinge 2018 2 Bakgrund En ökad ojämlikhet i hälsa mellan olika grupper i samhället Befolkningen i Blekinge har sämre livsvillkor än riket Lägre

Läs mer

Suicidprevention. Att prata om självmord är ett skydd för livet. 30 mars Carin Tyrén

Suicidprevention. Att prata om självmord är ett skydd för livet. 30 mars Carin Tyrén Suicidprevention Att prata om självmord är ett skydd för livet 30 mars Carin Tyrén Suicidprevention i Region Östergötland - uppdrag från HSN Region Östergötland ska vara den pådrivande länsövergripande

Läs mer

Överenskommelse om samverkan mellan landsting/kommun är reglerad i. HSL (8b) och SoL (5a.9a)

Överenskommelse om samverkan mellan landsting/kommun är reglerad i. HSL (8b) och SoL (5a.9a) Överenskommelse om samverkan mellan landsting/kommun är reglerad i HSL (8b) och SoL (5a.9a) Målgrupper 1. Föräldrar/gravida med missbruk/beroende samt deras barn (inkl. det väntade barnet) 2. Ungdomar

Läs mer

Framtidens hälso- och sjukvård 2.0

Framtidens hälso- och sjukvård 2.0 Dokumenttitel: Framtidens hälso- och sjukvård 2.0 Ämnesområde: Planera och styra Nivå: Huvuddokument Författare: Landstingsstyrelsens presidium Dokumentansvarig: Administrativa enheten Beslutad av: Landstingsfullmäktige

Läs mer

I ett sammanhang. Psykiskt funktionshinder Allvarlig psykiska sjukdom. Psykisk ohälsa. Psykisk hälsa

I ett sammanhang. Psykiskt funktionshinder Allvarlig psykiska sjukdom. Psykisk ohälsa. Psykisk hälsa I ett sammanhang Psykiskt funktionshinder Allvarlig psykiska sjukdom Psykisk hälsa Psykisk ohälsa 1 Ingen hälsa utan psykiska hälsa (World Federation on Mental Health) För den enskilde är psykisk hälsa

Läs mer

FAKTA OM SJÄLVMORD I SVERIGE

FAKTA OM SJÄLVMORD I SVERIGE FAKTA OM SJÄLVMORD I SVERIGE 4 människor tar sitt liv varje dag. Ca 1500 personer dör varje år till följd av självmord. Vanligaste dödsorsaken bland unga mellan 15-24 år. FAKTA OM SJÄLVMORD I SVERIGE Varje

Läs mer

God och nära vård. GR:s socialchefsnätverk

God och nära vård. GR:s socialchefsnätverk God och nära vård GR:s socialchefsnätverk 180831 Hälso- och sjukvården en gemensam resurs Staten har ett övergripande systemansvar lagstiftning, tillsyn, m.m (1,5%) 21 landsting och regioner ansvarar för

Läs mer

15 Förstärkta insatser för asylsökande och nyanlända barn och unga med psykisk ohälsa RS150381

15 Förstärkta insatser för asylsökande och nyanlända barn och unga med psykisk ohälsa RS150381 15 Förstärkta insatser för asylsökande och nyanlända barn och unga med psykisk ohälsa RS150381 Ärendet En god psykisk hälsa har stor betydelse för en lyckad integration. I Region Halland krävs en ökad

Läs mer

Patientsäkerhet aktuellt arbete i Socialstyrelsens perspektiv. Axana Haggar, utredare Enheten för patientsäkerhet

Patientsäkerhet aktuellt arbete i Socialstyrelsens perspektiv. Axana Haggar, utredare Enheten för patientsäkerhet Patientsäkerhet aktuellt arbete i Socialstyrelsens perspektiv Axana Haggar, utredare Enheten för patientsäkerhet Socialstyrelsen är en kunskapsmyndighet som arbetar för att alla ska få tillgång till en

Läs mer

Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och Socialtjänstlagen (SoL) föreskriver

Läs mer

Psykisk hälsa Lokal handlingsplan

Psykisk hälsa Lokal handlingsplan Psykisk hälsa Lokal handlingsplan Handlingsplan kring området psykisk hälsa utifrån regional analys Psykisk hälsa fastställd av Chefsgrupp Närvård 2016-10-27 Handlingsplan Oktober 2016 ARBETSMATERIAL 0

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsdirektören ansvarar för att genomföra och följa upp handlingsplanen.

Hälso- och sjukvårdsdirektören ansvarar för att genomföra och följa upp handlingsplanen. HANDLINGSPLAN FÖR SUICIDPREVENTION I SKÅNE 2018 2022 Sammanfattning Varje år tar cirka 200 personer i Skåne sitt liv. Under 2016 sågs en ökning av suicid bland unga vilket oroar. Föreliggande handlingsplan

Läs mer

Ungas psykiska ohälsa och de växande vårdköerna i Västmanland. 10 moderata förslag för att vända trenden

Ungas psykiska ohälsa och de växande vårdköerna i Västmanland. 10 moderata förslag för att vända trenden Ungas psykiska ohälsa och de växande vårdköerna i Västmanland 10 moderata förslag för att vända trenden Hur ser det ut i Västmanland? Barn och ungdomar i Västmanland har det generell sett bra, men det

Läs mer

Lokal handlingsplan fo r folkha lsoarbete

Lokal handlingsplan fo r folkha lsoarbete 1 (5) 2019-04-11 Lokal handlingsplan fo r folkha lsoarbete Bakgrund Hälsan i Stockholms län är allmänt god och den förväntade medellivslängden stiger för varje år. Hjärt- och kärlsjukdomar minskar, antalet

Läs mer

Program för ehälsa och Digitalisering i Region Skåne

Program för ehälsa och Digitalisering i Region Skåne Program för ehälsa och Digitalisering i Region Skåne Med uppföljning och kommunikationsplan Utgångspunkt Om mindre än tio år, 2025, ska Sverige vara bäst i världen på ehälsa. Region Skånes ambition är

Läs mer

Samverkan för att rädda liv Suicidprevention i praktiken Jönköpingsmodellen

Samverkan för att rädda liv Suicidprevention i praktiken Jönköpingsmodellen Samverkan för att rädda liv i praktiken Jönköpingsmodellen Margit Ferm Socionom, ordförande i SPES & vice ordförande i NSPH och projektledare YMHFA Jönköpings län Jönköpings län 10 475 km² (2,5% av Sverige)

Läs mer

Länsgemensam folkhälsopolicy

Länsgemensam folkhälsopolicy Länsgemensam folkhälsopolicy 2012-2015 Kronobergs län Kortversion Länsgemensam vision En god hälsa för alla! För hållbar utveckling och tillväxt i Kronobergs län Förord En god hälsa för alla För hållbar

Läs mer

Att arbeta med suicidnära patienter

Att arbeta med suicidnära patienter Att arbeta med suicidnära patienter Grete Holm Czarnecki, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut i KBT Unga Vuxna mottagningen, Psykiatrin, USÖ 701 85 Örebro Telefon: 019-602 56 56 Email: grete.holm-czarnecki@regionorebrolan.se

Läs mer

RÄDDNINGSTJÄNSTEN Göran Melin

RÄDDNINGSTJÄNSTEN Göran Melin Snabba reaktioner vid risk för suicid Suicidpreventivt arbete i Jönköpings län Hälso- och sjukvård (2003-2014) Landstinget har FAKTA-dokument och vårdprogram - Kliniska riktlinjer för hälso- och sjukvårdspersonal

Läs mer

Framtagande och genomförande

Framtagande och genomförande Framtagande och genomförande Överenskommelse Stöd till riktade insatser inom området psykisk hälsa Kick off med rådslag Redovisning till SKL Förankring och dialog Prioritering av mål Indikatorer och layout

Läs mer

ANDT-strategi för Värmdö kommun

ANDT-strategi för Värmdö kommun ANDT-strategi för Värmdö kommun Antagen av kommunfullmäktige 2017-06-21 152 1 Inledning... 3 2 Nationella och regionala mål... 3 2.1 Nationell strategi... 3 2.2 Regional strategi... 4 3 Värmdö kommuns

Läs mer

Länsövergripande överenskommelse för missbruks- och beroendevård, Hallands län

Länsövergripande överenskommelse för missbruks- och beroendevård, Hallands län Länsövergripande överenskommelse för missbruks- och beroendevård, Hallands län Bakgrund Hallands sex kommuner och landstinget Halland representerat av psykiatrin i Halland och Närsjukvården Landstinget

Läs mer

Folkhälsorådets verksamhetsplan för lokalt folkhälsoarbete i Gullspångs kommun år 2013

Folkhälsorådets verksamhetsplan för lokalt folkhälsoarbete i Gullspångs kommun år 2013 Folkhälsorådets verksamhetsplan för lokalt folkhälsoarbete i Gullspångs kommun år 2013 Introduktion Gullspångs kommun och hälso- och sjukvårdsnämnden östra Skaraborg har ingått ett avtal om folkhälsoarbetet

Läs mer