Medlems-Info. Juni Äntligen Sol! och Sommar! Sommarträning.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Medlems-Info. Juni 2015. Äntligen Sol! och Sommar! Sommarträning. www.lsok.nu"

Transkript

1 Medlems-Info Juni Äntligen Sol! och Sommar! Äntligen värmer solen efter en rätt kylig majmånad. När jag sitter och skriver dessa rader har vi precis genomfört ännu ett lyckat arrangemang av Lerum Vildmark ihop med Lerum Friidrott. Härskogen visade sig från sin bästa sida och många medlemmar har jobbat hårt för att än en gång skapa ett toppenarrangemang. Speciellt tack till Henrik Melkstam och Örjan Söderlund som jobbat i arrangörsgruppen under lång tid med planering och förberedelser. Våren har i övrigt som vanligt varit intensiv. Tävlingssäsongen som vi förbereder oss för hela vintern flyger snabbt förbi göteborsområdet. Men många entusiaster ser till att förlänga den så gott det går. Ett stort gäng LSOK:are var t ex i Dalarna över Kristihimmelfärdshelgen och sprang tävlingar i tuff konkurrens. På Tiomila som gick i trakterna kring Arlanda var vi också ett 20 tal som sprang och hejade på. Våra ungdomar har hållit igång hela våren, och förra helgen avslutades Vårserien, och den sedvanliga resan till Skara Sommarland var det många som uppskattade trots att badvädret inte var det bästa. För er som tagit er upp till Härskogen på tisdagarna så har ni mötts av en stor och entusiastisk skara av nya ungdomar som lär sig grunderna i orientering. Om du inte brukar vara där så är det ett hett tips att ta dig dit. Det är garanterat mödan värt. Rolig träning efter egen förmåga i härlig social gemenskap med fika och bastu efteråt. Vem vill väl missa det? Nu väntar en härlig sommar med förhoppning om mycket bad och sol. Och glöm inte att det skönaste doppet är efter ett härligt löppass. Lite längre fram i nyhetsbrevet kan du läsa om några aktiviteter som varit och några som vi har framför oss. Sören Sturesson, Ordförande Sommarträning Som sagt När smakar ett dopp som allra bäst? Jo efter ett härligt träningspass! - så vi kör vidare som vanligt med löpträning i Härskogen på tisdagar hela sommaren. Dessutom pågår GOF.s Sommarserie onsdag fram till den 15:e juli på olika ställen. Information om dessa hittar du på GOF:s hemsida. Ett annat tips är Naturpasset med fasta kontroller i Riddarstensområdet, och cykelkontroller i ett stort område söder om Lerum och ända ner mot Hindås. Och - om inte förr - så ses vi väl på KM tisdagen den 18 aug.

2 Klubbkväll under O-ringen I år går O-ringen nästan på hemmaplan i trakterna kring Borås den juli. Runt 40 deltagare från LSOK är anmälda. Eftersom det är så nära Lerum så har många valt att bo på hemmaplan. Så vi tänker att vi tar en klubbsamling på hemmaplan i Lerum måndagen den 20:e juli. Alla är givetvis välkomna oavsett om man är med på O-ringen eller inte. Håll utkik på hemsidan efter inbjudan. Göteborgsdubbeln 2015 Den 12 april arrangerade vi Göteborgsdubbeln i skogarna söder om Jonsered. Arenan hade vi vid Polisens hundskola. Precis som tidigare år så stod SAIK för den ena dagens arrangemang och LSOK för den andra. Extra roligt i år var att dessa tävlingar var de som drog flest deltagare i hela Sverige med ca 900 deltagare per dag. Det är härligt att se att detta samarrangemang med SAIK varje år drar många deltagare. Det ger ett bra ekonomiskt bidrag till klubben, men kanske ännu viktigare är att man ser oss som bra arrangörer. Allt från banor till service på arena och parkering får gott omdöme. Rutin och noggrannhet i förberedelser är viktiga byggstenar. Sen gäller det som alltid att även skola in nya funktionärer, vilket är något som vi nog kan bli bättre på. I dagarna har förberedelserna för nästa års tävling satt igång. Beslut om tävlingsområde ska tas, och kontakt med markägare och andra intressenter måste göras i god tid. Det arbetet sköts av tekniska kommittén som till hösten utser och överlämnar ansvaret till tävlingsledare och banläggare för 2016 års arrangemang. Ett stort tack till alla medlemmar som gjorde 2015 års Göteborgsdubbel till ett toppenarrangemang. Patrick Djerf & Sören Sturesson, Tävlingsledare 2015 WMOC 2015 I sommar (26/7-1/8) kommer veteran-vm att avgöras i Göteborg och deltagare från 42 olika nationer är anmälda! Det kommer att bli sprinttävlingar på Eriksberg och långdistans i Delsjöområdet. De två första dagarna när sprinten avgörs kommer vi, tillsammans med IF Marin väst, att stå som värdar för "Swedish fika", dvs markan på tävlingen. Du får gärna bidra med hembakta kakor eller bullar! Hör av dig till Karolina Melkstam WMOC arrangeras årligen på olika platser i värden för orienterare över 35 år. Förra året gick tävlingarna i Brasilien, och i år är det alltså Sveriges och Göteborgs tur att arrangera. Det här är ett riktigt stort arrangemang med upp emot 4000 deltagare

3 från alla världens hörn varje dag. Även om det kallas för VM så är det inte bara en tävling för de bästa. Det här är lika mycket en social aktivitet som inte alls kräver att man är eller har varit elitorienterare. Det är helt enkelt ett tillfälle att träffa nya bekantskaper och nya spännande platser och terrängtyper. För dig som har åldern inne, varför inte passa på att vara med och tävla. Ta chansen att träffa likasinnade och samtidigt mäta dig mot orienterare från hela världen. Karolina Melkstam Vårserien 2015 Sommarhälsningar från ORK Såhär i sommarlovstider är det dags att summera Vårserien Årets upplaga arrangerades av IFK Göteborg, Frölunda OL, Utby IK, IK Uven och Kungälvs OK. Vi hade sammanlagt 45 stycken barn och ungdomar som deltog på någon etapp. Av dom var det 21 stycken från orienteringsskolan som gjorde tävlingsdebut i samband med etapp 4 i Lindome. I totalställningen kan vi läsa att vi har haft 21 ungdomar som deltog på minst tre etapper och belönades med en plakett för sina fina insatser. Värt att nämna är också att Tilda Melkstam och William Sturesson slutade totaltrea i D14 respektive H12 samt att Elsa Moqvist slutade totaltvåa i D10. Vårsäsongen avslutades i strålande sol tisdagen den 9/6 med träning och korvgrillning i klubbstugan. Värt att se fram emot När vi förhoppningsvis kunnat njuta av sommarlov och semester så är det dags för vårt årliga kickoffläger. Det är planerat att hållas i Sjövallas klubbstuga mellan den 22-23/8. De ordinarie klubbträningarna drar igång torsdagen den 27/8. Några andra aktiviteter att se fram emot är klubbmästerskapet som kommer hållas den 18/8, U10-mila som går i skogarna kring Karlsborg 7-8/8, DM-stafetten den 30/8, vår klubbresa till Bacho cup 19-20/9 samt IFK-stafetten den 3/10. ORK genom Andreas Näsman Skogsäventyret Vårens nybörjarkurs i orientering under sex tisdagar uppe vid Härskogsstugan, var lika välbesökt som vanligt. Omkring 35 barn var anmälda och med syskon och föräldrar var det mycket folk uppe vid klubbhuset. Jättekul att så många troget dök upp trots hällregn vissa kvällar, någon t.o.m. fyllde år och skippade tårta för att lära sig orientera. Vi hade många av våra yngre ungdomar med som hjälpledare vilket dom klarade av galant, tack till alla er som hjälpte till, ni är bra förebilder för nybörjarna med er hjälpsamhet och kompisanda!

4 Vi hade en hel del passa kartan -övningar, lärde oss karttecken, och sprang/gick olika banor (stjärn-ol/linje-ol/vanliga OL-banor). Sista nybörjartillfället uppe vid klubbstugan firades efter avslutat träningspass med saft & bulle. Det som barnen tyckte var absolut roligast var när vi använde SI-pinnarna och det fick dom i år möjlighet att testa live på en Vårserie-tävling i Lindome den sista tisdagen. Vi hade ca 20 st förväntansfulla nybörjare som var med och sprang sin första OLtävling i underbart försommar väder i trevlig natur, med många luriga stigar. Alla barnen gjorde bra ifrån sig på sina nybörjarbanor. Och alla sprang i sina nya fina Lerum SOK-tröjor, jättekul att se så många Lerumsungdomar springa och gå i mål. Tack alla ni som hejade så glatt på oss när vi sprutade i mål! Några firade med korv efteråt och njöt av sina första tävlingar. Fick följande återberättat av en pappa: -Pappa, Jag vill aldrig byta klubb (kusin har just bytt fotbollsklubb). -Va bra -Ja för dom är så himla snälla allihopa, och om jag slutar orientera men sedan börjar igen så vill jag göra det i samma klubb. Många av nybörjarbarnen var också med på den traditionella sommaravslutningen i Härskogen, OL-träning och avslutning med korv & dricka och tröjutdelning till de som inte fått innan. Till hösten kommer fortsättning på nybörjarkursen och då kommer vi att träna på samma ställen som övriga av klubbens ungdomar på torsdagar, vi återkommer med mer information. Malin Alfredsson (Ungdomstränare för nybörjare/grön-nivå) Swedish League 2015 För de flesta av Sveriges bästa juniorer och seniorer är Swedish League det stora målet under vårsäsongen. Konkurrensen är sten tuff då även många av de bästa utlänska löparna är med. SL består av 6 deltävlingar där man får poäng (bonussekunder) beroende på placering. För att få poäng gäller att placera sig bland de 30 första. Den sista och 7:e etappen avgörs med jaktstart precis som på O-ringen. Årets upplaga arrangerades i Dalsland, Dalarna och med avslutning i Västerbotten (Umeå). Från Lerum deltog Sara Backteman (2 etapper) Emma och Klara Djerf. Tjejerna kämpande på bra på de tuffa banorna och terräng typerna. Bäst lyckades Klara med en 6:e och 10:e plats och Emma med en 11:e plats på de inledande etapperna. På den avslutande jaktstarten kan nämnas att Klara plockade från 16: till en slutlig 11:e plats mindre än 1 min från en 6:e plats. Klara hade den 3:e bästa tiden för dagen. Våren 2016 avgörs SL i Skåne, Göteborg och Gästrikland. Lars-Johan Våg (Elitledare)

5 Träningsresa till Alicante i höst? På ett informationsmöte under våren visade Nina Djerf och Susanne Cox upp ett bildspel och informerade om en eventuell framtida träningsresa till Alicante i Spanien på höstlovet (v 44) 2015, med avresa lördag eller söndag vecka 43. Boende och kartor bokar vi i detta förslag via O-Travel. I korta drag så presenterades följande innehåll: Euro SEK Boende sö-to 175 ca 1750* Flyg ca 2500** Mat (vi lagar egen mat) ca 500 Totalt Kartor/träningar ingår i priset. *hyrbil ingår i priset **Prisexempel: Norweigan: kr ToR/person ca 4750 kr per person (Avresa samt hemresa obs preliminärt). Ryanair har också flyg till något billigare pris, dock med sämre flygtider. Träningsmöjligheter: Alicante och Murciaområdet har ett mycket stort antal kartor. En del i tuffare bergsterräng men även detaljerade kartor i sanddynsterräng t ex i Guardamar där Junior-VM kortdistans genomfördes 2002 och i Santa Pola där Student-VM genomfördes I år erbjuder O-Travel träningar på ca kartor. Det finns 4 permanenta nattbanor tillgängliga. Vi väljer de som passar oss. Plats: Bungalow resort och sport center, MARJAL. Bara 400 meter från den bästa orienteringsterrängen i Spanien, på den berömda kartan Guardamar Norte. Boende: Sportcentrat El Marjal, som ligger 30 km söder om Alicantes internationella flygplats. Bungalows med terrass där följande ingår: Sänglinne, TV, A/C, kök, köksutrustning, parkering för bilen. Övrigt: Utomhuspool 1100m2, lekplatser, Internet, wifi samt fasta datorer vid restaurangen, sal för möten, restaurang, affär (nybakat bröd varje morgon från kl. 08). För att veta om Nina och Susanne ska arbeta vidare med detta projekt behöver de få in en intresseanmälan ganska så omgående, dock senast den 30/6. Maila till: eller

6 Vad mer händer i Höst? Här ett litet axplock av klubbaktiviteter som kommer under hösten 7-8 aug Ungdomens tiomila i Karlsborg 18 aug KM aug Ungdomsläger i Mölnlycke 27 aug Teknikträningarna drar igång aug Motionsorientering vid Riddarsten drar igång sept Bacho Cup I Lidköping 9-11 okt 25-manna I Stockholm 12 alt 19 okt LSOK arrangerar en etapp av Närnatt Cup v. 44 Träningsläger i Alicante 1 nov LSOK arrangerar PRE-O 28 nov Skinkan men det händer mycket mer än så. På hemsidan hittar du som vanligt den senaste informationen. T ex sånt som inte kommit med i det här nyhetsbrevet. Bland annat hittar du en sammanställning av medlemsenkäten som gjordes i början av året. Gå gärna in i Googledokumentet för anmälan till klubbens arrangemang och sätt upp dig för att hjälpa till på aktiviteter under hösten. Din hjälp är värdefull och behövs. Om du har frågor eller synpunkter så ser vi gärna att du hör av dig till någon i kommittéer eller styrelse. Glad Sommar! Styrelsen

Lördagen den 4/12 Skinkjakten Pepparkaksloppet Plats: Klubbstugan. Till början. Till början. Till början

Lördagen den 4/12 Skinkjakten Pepparkaksloppet Plats: Klubbstugan. Till början. Till början. Till början Page 1 of 8 Ordförandeord Teknikträning vinter Tävlingen den 19 september Tävlingen år 2000 Milleniumlotteriet Tjeckien-info Intern brevlåda Kaffelista Lördagsträningarna 25-manna MKF-stafetten 990928

Läs mer

Ungdomkommittén, möte 4 Datum: 2013-11-24

Ungdomkommittén, möte 4 Datum: 2013-11-24 Göteborgs Orienteringsförbund Ungdomkommittén, möte 4 Datum: 2013-11-24 Plats: Skatås, Skidklubbens stuga Närvarande: Frölunda OL, Per Löfgren GMOK, Ulf Andersson GMOK, Mats Strandhagen GBG's skidklubb,

Läs mer

TriangelTajM. Nr 1-2011. Ordförandebyte i MIK T U M B A SKIDOR & ORIENTERING

TriangelTajM. Nr 1-2011. Ordförandebyte i MIK T U M B A SKIDOR & ORIENTERING TriangelTajM Medlemsorgan för Tumba-Mälarhöjden OK, IFK Tumba SOK och Mälarhöjdens IK orienteringssektion, Ordförandebyte i MIK Nr 1-2011 T U M B A SKIDOR & ORIENTERING TMOK Styrelsen Ordförande Conny

Läs mer

Arena Bingo Farsta STYRELSEN 2007 MEDLEMSAVGIFTER 2007. Behandling & Rehabilitering av Motions- o idrottsskador SOLSTRÅLEN. Naprapati och ortopedi

Arena Bingo Farsta STYRELSEN 2007 MEDLEMSAVGIFTER 2007. Behandling & Rehabilitering av Motions- o idrottsskador SOLSTRÅLEN. Naprapati och ortopedi ➆➁➋➆➋➄ ➃ ➏ ➈❾➏➍➋ ➀➈➐ ➏➆➂➋➑➂➏➆➋➄➐➉ ➍❾➏➂ ➋➏ 1/07 ➂➉➂ ➐➓❾➏❾➏➂➋ ➐ ➍➄ ➌➉➁ ➏➈❾➏➋❾➐ ➍➄ SOLSTRÅLEN Ansvarig utgivare Joel Ahlqvist Rusthållarvägen 103 1 tr 128 43 BAGARMOSSEN tele: 08-648 46 74 Redaktionsråd Stefan

Läs mer

TriangelTajM. Medlemsorgan för Tumba-Mälarhöjden OK, IFK Tumba SOK och Mälarhöjdens IK orienteringssektion,

TriangelTajM. Medlemsorgan för Tumba-Mälarhöjden OK, IFK Tumba SOK och Mälarhöjdens IK orienteringssektion, TriangelTajM Medlemsorgan för Tumba-Mälarhöjden OK, IFK Tumba SOK och Mälarhöjdens IK orienteringssektion, Sonja och Ellinor - framgångsrika ungdomar Nr 2-2009 T U M B A SKIDOR & ORIENTERING TMOK Styrelsen

Läs mer

TriangelTajM. Nr 1-2009. Jocke, MIK:s nye ordförande T U M B A SKIDOR & ORIENTERING

TriangelTajM. Nr 1-2009. Jocke, MIK:s nye ordförande T U M B A SKIDOR & ORIENTERING TriangelTajM Medlemsorgan för Tumba-Mälarhöjden OK, IFK Tumba SOK och Mälarhöjdens IK orienteringssektion, Jocke, MIK:s nye ordförande Nr 1-2009 T U M B A SKIDOR & ORIENTERING TMOK Styrelsen Ordförande

Läs mer

info bladet ITALIENLÄGER INSTÄLLD! Arosträffen aros Med trötta ben från Viking Memorial begav jag mig tillsammans med orienteringsgymnasiet

info bladet ITALIENLÄGER INSTÄLLD! Arosträffen aros Med trötta ben från Viking Memorial begav jag mig tillsammans med orienteringsgymnasiet info bladet Nr 4. APRIL 2013 ITALIENLÄGER Med trötta ben från Viking Memorial begav jag mig tillsammans med orienteringsgymnasiet i Hallsberg en tisdagmorgon till Arlanda. Destinationen var Bari, Italien.

Läs mer

NR 2 2015 ALEHOFAKTUELLT SOMMAR/HÖST

NR 2 2015 ALEHOFAKTUELLT SOMMAR/HÖST NR 2 2015 ALEHOFAKTUELLT SOMMAR/HÖST Inbjudan VÄLKOMMEN ATT FIRA OK ALEHOFS 70-års jubileum FREDAG DEN 27 NOVEMBER 2015 TACOKVÄLL PÅ DAMMEKÄRR Kl 18.00 21.00 Öppet för alla medlemmar Anmälan sker på Dammekärr

Läs mer

Frostabladet. Ordföraren har ordet

Frostabladet. Ordföraren har ordet FROSTA OK-ORIENTERARKLUBB I HÖRBY Frostabladet Ordföraren har ordet Så är höstsäsongen igång igen. I år fick vi en flygande start med ett eget lag i Tjoget. Det var en mycket trevlig tävling. Tack till

Läs mer

e-golfgripen, Medlemsbladet november 2009

e-golfgripen, Medlemsbladet november 2009 e-golfgripen, Medlemsbladet november 2009 Gryning vid klubbhuset Foto Mona Skoglund Kallelse till Höstmöte Måndag 30 november 2009 Kl. 19:00 Plats: Restaurang Terrassen i Klubbhuset Vill du ha ett exemplar

Läs mer

TriangelTajM. Nr 2 2015. Succé 12:e plats på Ungdoms-10MILA T U M B A SKIDOR & ORIENTERING

TriangelTajM. Nr 2 2015. Succé 12:e plats på Ungdoms-10MILA T U M B A SKIDOR & ORIENTERING TriangelTajM Succé 12:e plats på Ungdoms-10MILA Nr 2 2015 T U M B A SKIDOR & ORIENTERING TMOK Styrelsen Ordförande Elsa Törnros 073 647 97 98 Vice ordförande Staffan Törnros 646 16 32 Kassör Tor Lindström

Läs mer

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015 Inbjudan till Träningsläger Österrike Wipptal 8-16 augusti 2015 Info: Den andra veckan i augusti är det dags för årets stora klubb-händelse. Då drar nämligen OK Hammaren till Wipptal i Österrikiska alperna

Läs mer

Ett stort tack till våra samarbetspartners

Ett stort tack till våra samarbetspartners LEDARE LEDARE Snart är sommaren här, plocka blommor och bär gå på stranden och vara nästan som man är Ett stort tack till våra samarbetspartners Mats Paulsons vackra visa om sommaren, som så många skolbarn

Läs mer

Ett stort tack till Våra samarbetspartners

Ett stort tack till Våra samarbetspartners Ett stort tack till Våra samarbetspartners Tekniska Verken i Linköping AB Hektor Data AB Johnny Dahlgren Grafisk ProduktionAB Malmbergs Ur-Optik Linser AB Målerihantverkarna i Linköping AB AB Svensk Leca

Läs mer

Ordförande har ordet. Med vänlig hälsning Marie-Louise Forsberg-Fransson

Ordförande har ordet. Med vänlig hälsning Marie-Louise Forsberg-Fransson September 2010 Ordförande har ordet Nu är den sköna sommaren slut för den här gången och skolorna har kommit igång igen, så också vår egen OL-skola, som lockar många barn- och ungdomar. Natt DM I fredags

Läs mer

ÄNTLIGEN Ett nytt nummer av

ÄNTLIGEN Ett nytt nummer av ➆➁➋➆➋➄ ➃ ➏ ➈❾➏➍➋ ➀➈➐ ➏➆➂➋➑➂➏➆➋➄➐➉ ➍❾➏➂ ➋➏ 1/06 ➂➉➂ ➐➓❾➏❾➏➂➋ ➐ ➍➄ ➌➉➁ ➏➈❾➏➋❾➐ ➍➄ ÄNTLIGEN Ett nytt nummer av SOLSTRÅLEN SOLSTRÅLEN Ansvarig utgivare Joel Ahlqvist Rusthållarvägen 103 1 tr 128 43 BAGARMOSSEN

Läs mer

Hela laget hejar på dig! Tänk dig att du kommer in mot mål efter en tuff sträcka. Malmö Parkorientering en riktig naturupplevelse

Hela laget hejar på dig! Tänk dig att du kommer in mot mål efter en tuff sträcka. Malmö Parkorientering en riktig naturupplevelse 25/3 En tidning med klubbnyheter för alla OL-vänner! Blodomloppet behöver funktionärer! Tisdagen den 13:e maj på Bulltofta Tisdagen den 13:e maj är det ingen löpträning. Däremot är det Blodomloppet på

Läs mer

Juniorer, Seniorer 17-34 år

Juniorer, Seniorer 17-34 år 2 Medlemmar Denna verksamhetsberättelse avser KFUM Örebro orienteringsklubbs 85:e verksamhetsår (2011-01-01-2011-12-31) och redovisas härmed för föreningens medlemmar. Vid verksamhetsårets slut hade föreningen

Läs mer

NR 3 2013 ALEHOFAKTUELLT HÖST/VINTER

NR 3 2013 ALEHOFAKTUELLT HÖST/VINTER NR 3 2013 ALEHOFAKTUELLT HÖST/VINTER I DETTA NUMMER ORDFÖRANDE HAR ORDET SM-ARRANGEMANGET SM I RISVEDEN 2013 JÄTTEMILEN I DANMARK BILDER FRÅN SM KLUBBADRESS OK Alehof Dammekärrsvägen 5 449 36 Nödinge Telefon

Läs mer

TriangelTajM. Medlemsorgan för Tumba-Mälarhöjden OK, IFK Tumba SOK och Mälarhöjdens IK orienteringssektion, Conny, TMOK:s nye ordförande,

TriangelTajM. Medlemsorgan för Tumba-Mälarhöjden OK, IFK Tumba SOK och Mälarhöjdens IK orienteringssektion, Conny, TMOK:s nye ordförande, TriangelTajM Medlemsorgan för Tumba-Mälarhöjden OK, IFK Tumba SOK och Mälarhöjdens IK orienteringssektion, Conny, TMOK:s nye ordförande, tävlar i vindskyddsresning under TMOK-dagen Nr 1-2008 T U M B A

Läs mer

bladet Våren 2014 Innehåll

bladet Våren 2014 Innehåll bladet Innehåll et Klubbinformation 2 Ordf har ordet 3 Årsfesten 2013 enligt Malte 4 Årsfesten 2013 i bilder mm, Jan 5 Det första priset 12 O-event november 2013 14 Sponsorhuset 16 Spin of hope 2014 16

Läs mer

Medlemstidning för Pan-Kristianstad PAN-BLADET. - Årets idrottsförening 2006. - SM-guld till Johan Modig. Ur innehållet. - Once in a lifetime

Medlemstidning för Pan-Kristianstad PAN-BLADET. - Årets idrottsförening 2006. - SM-guld till Johan Modig. Ur innehållet. - Once in a lifetime Medlemstidning för Pan-Kristianstad PAN-BLADET 1 2007 - Årets idrottsförening 2006 - SM-guld till Johan Modig Ur innehållet - Once in a lifetime Adress Fäladsgatan 6 291 59 Kristianstad Pan-Kristianstad

Läs mer

OK Orion 2013. En verksamhetsberättelse över året då stjärnorna lyste starkast!

OK Orion 2013. En verksamhetsberättelse över året då stjärnorna lyste starkast! OK Orion 2013 En verksamhetsberättelse över året då stjärnorna lyste starkast! Unikt framgångsrikt OK Orions verksamhetsberättelse 2013 år för klubben År 2013 blev ett unikt framgångsrikt år för klubben.

Läs mer

MILRÖK OK MILANS KLUBBTIDNING

MILRÖK OK MILANS KLUBBTIDNING MILRÖK OK MILANS KLUBBTIDNING Stenar i Pershyttan Foto Gunnar Haglund September 2004 Ordförande har ordet. Hösten i antågande dessa underbart klara fina dagar med mycket syre i luften, dagar man inte kan

Läs mer

Det börjar snart bli dags att lägga 2014

Det börjar snart bli dags att lägga 2014 Ordföranden har ordet Det börjar snart bli dags att lägga 2014 till handlingarna, i skrivande stund återstår någon vecka men när ni läser detta har det nog redan blivit 2015. Traditionellt är ju detta

Läs mer

Redaktörernas Ruta. November December

Redaktörernas Ruta. November December ALLLLT DU BEHÖVER FFÖR ATT FFÖLLJJA ALLFFTAS FFRAMFFART II SKOGARNA!!!! November December Redaktörernas Ruta Så var då hösten här. Knappt har man hunnit njuta av någon varm sol, sköna dopp och svettiga

Läs mer

Så var höstsäsongen igång. Äntligen! Med den väntar många roliga tävlingar på olika håll i Skåne. Men även sommaren har bjudit på mycket orientering

Så var höstsäsongen igång. Äntligen! Med den väntar många roliga tävlingar på olika håll i Skåne. Men även sommaren har bjudit på mycket orientering NYA EFK-nytt augusti 2012 Styrelsesuppleantens ruta Så var höstsäsongen igång. Äntligen! Med den väntar många roliga tävlingar på olika håll i Skåne. Men även sommaren har bjudit på mycket orientering

Läs mer

Slalomnytt. Vi ses i backen! Niklas Thorén, Ordförande Nolby Alpina SK 070-239 69 02. Styrelsen i Nolby Alpina 2012/2013

Slalomnytt. Vi ses i backen! Niklas Thorén, Ordförande Nolby Alpina SK 070-239 69 02. Styrelsen i Nolby Alpina 2012/2013 Sept 2012 Slalomnytt Ordförande har ordet. Vintern närmar sig och det känns riktigt bra! Sommaren var inte den bästa om man önskar soltimmar och värme så vi hoppas på en riktigt kall och snörik vinter

Läs mer

3/03 Översta raden från vänster Mellersta raden från vänster: Nedersta raden från vänster:

3/03 Översta raden från vänster Mellersta raden från vänster: Nedersta raden från vänster: 3/03 " Översta raden från vänster: Anders Westman, Emma Zetterström, Kalle Zetterström, Anna Lindmark, Kristina Langels, Joel Ahlqvist, Oskar Nederheim, Maja Westman, Tommy Batz, Barbro Sandwall, Johan

Läs mer

Ronneby Orienteringsklubb Nr 8 September 2008. R O K - b l a d e t. Framgångar för ROK i Blåbärskavlen! Henke, Lukas & Jakob vann klass B!

Ronneby Orienteringsklubb Nr 8 September 2008. R O K - b l a d e t. Framgångar för ROK i Blåbärskavlen! Henke, Lukas & Jakob vann klass B! Ronneby Orienteringsklubb Nr 8 September 2008 R O K - b l a d e t Orientering Skidor Friidrott Framgångar för ROK i Blåbärskavlen! Henke, Lukas & Jakob vann klass B! Anna, Margrete, Björn, Fredrik & Per

Läs mer