Medlems-Info. Juni Äntligen Sol! och Sommar! Sommarträning.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Medlems-Info. Juni 2015. Äntligen Sol! och Sommar! Sommarträning. www.lsok.nu"

Transkript

1 Medlems-Info Juni Äntligen Sol! och Sommar! Äntligen värmer solen efter en rätt kylig majmånad. När jag sitter och skriver dessa rader har vi precis genomfört ännu ett lyckat arrangemang av Lerum Vildmark ihop med Lerum Friidrott. Härskogen visade sig från sin bästa sida och många medlemmar har jobbat hårt för att än en gång skapa ett toppenarrangemang. Speciellt tack till Henrik Melkstam och Örjan Söderlund som jobbat i arrangörsgruppen under lång tid med planering och förberedelser. Våren har i övrigt som vanligt varit intensiv. Tävlingssäsongen som vi förbereder oss för hela vintern flyger snabbt förbi göteborsområdet. Men många entusiaster ser till att förlänga den så gott det går. Ett stort gäng LSOK:are var t ex i Dalarna över Kristihimmelfärdshelgen och sprang tävlingar i tuff konkurrens. På Tiomila som gick i trakterna kring Arlanda var vi också ett 20 tal som sprang och hejade på. Våra ungdomar har hållit igång hela våren, och förra helgen avslutades Vårserien, och den sedvanliga resan till Skara Sommarland var det många som uppskattade trots att badvädret inte var det bästa. För er som tagit er upp till Härskogen på tisdagarna så har ni mötts av en stor och entusiastisk skara av nya ungdomar som lär sig grunderna i orientering. Om du inte brukar vara där så är det ett hett tips att ta dig dit. Det är garanterat mödan värt. Rolig träning efter egen förmåga i härlig social gemenskap med fika och bastu efteråt. Vem vill väl missa det? Nu väntar en härlig sommar med förhoppning om mycket bad och sol. Och glöm inte att det skönaste doppet är efter ett härligt löppass. Lite längre fram i nyhetsbrevet kan du läsa om några aktiviteter som varit och några som vi har framför oss. Sören Sturesson, Ordförande Sommarträning Som sagt När smakar ett dopp som allra bäst? Jo efter ett härligt träningspass! - så vi kör vidare som vanligt med löpträning i Härskogen på tisdagar hela sommaren. Dessutom pågår GOF.s Sommarserie onsdag fram till den 15:e juli på olika ställen. Information om dessa hittar du på GOF:s hemsida. Ett annat tips är Naturpasset med fasta kontroller i Riddarstensområdet, och cykelkontroller i ett stort område söder om Lerum och ända ner mot Hindås. Och - om inte förr - så ses vi väl på KM tisdagen den 18 aug.

2 Klubbkväll under O-ringen I år går O-ringen nästan på hemmaplan i trakterna kring Borås den juli. Runt 40 deltagare från LSOK är anmälda. Eftersom det är så nära Lerum så har många valt att bo på hemmaplan. Så vi tänker att vi tar en klubbsamling på hemmaplan i Lerum måndagen den 20:e juli. Alla är givetvis välkomna oavsett om man är med på O-ringen eller inte. Håll utkik på hemsidan efter inbjudan. Göteborgsdubbeln 2015 Den 12 april arrangerade vi Göteborgsdubbeln i skogarna söder om Jonsered. Arenan hade vi vid Polisens hundskola. Precis som tidigare år så stod SAIK för den ena dagens arrangemang och LSOK för den andra. Extra roligt i år var att dessa tävlingar var de som drog flest deltagare i hela Sverige med ca 900 deltagare per dag. Det är härligt att se att detta samarrangemang med SAIK varje år drar många deltagare. Det ger ett bra ekonomiskt bidrag till klubben, men kanske ännu viktigare är att man ser oss som bra arrangörer. Allt från banor till service på arena och parkering får gott omdöme. Rutin och noggrannhet i förberedelser är viktiga byggstenar. Sen gäller det som alltid att även skola in nya funktionärer, vilket är något som vi nog kan bli bättre på. I dagarna har förberedelserna för nästa års tävling satt igång. Beslut om tävlingsområde ska tas, och kontakt med markägare och andra intressenter måste göras i god tid. Det arbetet sköts av tekniska kommittén som till hösten utser och överlämnar ansvaret till tävlingsledare och banläggare för 2016 års arrangemang. Ett stort tack till alla medlemmar som gjorde 2015 års Göteborgsdubbel till ett toppenarrangemang. Patrick Djerf & Sören Sturesson, Tävlingsledare 2015 WMOC 2015 I sommar (26/7-1/8) kommer veteran-vm att avgöras i Göteborg och deltagare från 42 olika nationer är anmälda! Det kommer att bli sprinttävlingar på Eriksberg och långdistans i Delsjöområdet. De två första dagarna när sprinten avgörs kommer vi, tillsammans med IF Marin väst, att stå som värdar för "Swedish fika", dvs markan på tävlingen. Du får gärna bidra med hembakta kakor eller bullar! Hör av dig till Karolina Melkstam WMOC arrangeras årligen på olika platser i värden för orienterare över 35 år. Förra året gick tävlingarna i Brasilien, och i år är det alltså Sveriges och Göteborgs tur att arrangera. Det här är ett riktigt stort arrangemang med upp emot 4000 deltagare

3 från alla världens hörn varje dag. Även om det kallas för VM så är det inte bara en tävling för de bästa. Det här är lika mycket en social aktivitet som inte alls kräver att man är eller har varit elitorienterare. Det är helt enkelt ett tillfälle att träffa nya bekantskaper och nya spännande platser och terrängtyper. För dig som har åldern inne, varför inte passa på att vara med och tävla. Ta chansen att träffa likasinnade och samtidigt mäta dig mot orienterare från hela världen. Karolina Melkstam Vårserien 2015 Sommarhälsningar från ORK Såhär i sommarlovstider är det dags att summera Vårserien Årets upplaga arrangerades av IFK Göteborg, Frölunda OL, Utby IK, IK Uven och Kungälvs OK. Vi hade sammanlagt 45 stycken barn och ungdomar som deltog på någon etapp. Av dom var det 21 stycken från orienteringsskolan som gjorde tävlingsdebut i samband med etapp 4 i Lindome. I totalställningen kan vi läsa att vi har haft 21 ungdomar som deltog på minst tre etapper och belönades med en plakett för sina fina insatser. Värt att nämna är också att Tilda Melkstam och William Sturesson slutade totaltrea i D14 respektive H12 samt att Elsa Moqvist slutade totaltvåa i D10. Vårsäsongen avslutades i strålande sol tisdagen den 9/6 med träning och korvgrillning i klubbstugan. Värt att se fram emot När vi förhoppningsvis kunnat njuta av sommarlov och semester så är det dags för vårt årliga kickoffläger. Det är planerat att hållas i Sjövallas klubbstuga mellan den 22-23/8. De ordinarie klubbträningarna drar igång torsdagen den 27/8. Några andra aktiviteter att se fram emot är klubbmästerskapet som kommer hållas den 18/8, U10-mila som går i skogarna kring Karlsborg 7-8/8, DM-stafetten den 30/8, vår klubbresa till Bacho cup 19-20/9 samt IFK-stafetten den 3/10. ORK genom Andreas Näsman Skogsäventyret Vårens nybörjarkurs i orientering under sex tisdagar uppe vid Härskogsstugan, var lika välbesökt som vanligt. Omkring 35 barn var anmälda och med syskon och föräldrar var det mycket folk uppe vid klubbhuset. Jättekul att så många troget dök upp trots hällregn vissa kvällar, någon t.o.m. fyllde år och skippade tårta för att lära sig orientera. Vi hade många av våra yngre ungdomar med som hjälpledare vilket dom klarade av galant, tack till alla er som hjälpte till, ni är bra förebilder för nybörjarna med er hjälpsamhet och kompisanda!

4 Vi hade en hel del passa kartan -övningar, lärde oss karttecken, och sprang/gick olika banor (stjärn-ol/linje-ol/vanliga OL-banor). Sista nybörjartillfället uppe vid klubbstugan firades efter avslutat träningspass med saft & bulle. Det som barnen tyckte var absolut roligast var när vi använde SI-pinnarna och det fick dom i år möjlighet att testa live på en Vårserie-tävling i Lindome den sista tisdagen. Vi hade ca 20 st förväntansfulla nybörjare som var med och sprang sin första OLtävling i underbart försommar väder i trevlig natur, med många luriga stigar. Alla barnen gjorde bra ifrån sig på sina nybörjarbanor. Och alla sprang i sina nya fina Lerum SOK-tröjor, jättekul att se så många Lerumsungdomar springa och gå i mål. Tack alla ni som hejade så glatt på oss när vi sprutade i mål! Några firade med korv efteråt och njöt av sina första tävlingar. Fick följande återberättat av en pappa: -Pappa, Jag vill aldrig byta klubb (kusin har just bytt fotbollsklubb). -Va bra -Ja för dom är så himla snälla allihopa, och om jag slutar orientera men sedan börjar igen så vill jag göra det i samma klubb. Många av nybörjarbarnen var också med på den traditionella sommaravslutningen i Härskogen, OL-träning och avslutning med korv & dricka och tröjutdelning till de som inte fått innan. Till hösten kommer fortsättning på nybörjarkursen och då kommer vi att träna på samma ställen som övriga av klubbens ungdomar på torsdagar, vi återkommer med mer information. Malin Alfredsson (Ungdomstränare för nybörjare/grön-nivå) Swedish League 2015 För de flesta av Sveriges bästa juniorer och seniorer är Swedish League det stora målet under vårsäsongen. Konkurrensen är sten tuff då även många av de bästa utlänska löparna är med. SL består av 6 deltävlingar där man får poäng (bonussekunder) beroende på placering. För att få poäng gäller att placera sig bland de 30 första. Den sista och 7:e etappen avgörs med jaktstart precis som på O-ringen. Årets upplaga arrangerades i Dalsland, Dalarna och med avslutning i Västerbotten (Umeå). Från Lerum deltog Sara Backteman (2 etapper) Emma och Klara Djerf. Tjejerna kämpande på bra på de tuffa banorna och terräng typerna. Bäst lyckades Klara med en 6:e och 10:e plats och Emma med en 11:e plats på de inledande etapperna. På den avslutande jaktstarten kan nämnas att Klara plockade från 16: till en slutlig 11:e plats mindre än 1 min från en 6:e plats. Klara hade den 3:e bästa tiden för dagen. Våren 2016 avgörs SL i Skåne, Göteborg och Gästrikland. Lars-Johan Våg (Elitledare)

5 Träningsresa till Alicante i höst? På ett informationsmöte under våren visade Nina Djerf och Susanne Cox upp ett bildspel och informerade om en eventuell framtida träningsresa till Alicante i Spanien på höstlovet (v 44) 2015, med avresa lördag eller söndag vecka 43. Boende och kartor bokar vi i detta förslag via O-Travel. I korta drag så presenterades följande innehåll: Euro SEK Boende sö-to 175 ca 1750* Flyg ca 2500** Mat (vi lagar egen mat) ca 500 Totalt Kartor/träningar ingår i priset. *hyrbil ingår i priset **Prisexempel: Norweigan: kr ToR/person ca 4750 kr per person (Avresa samt hemresa obs preliminärt). Ryanair har också flyg till något billigare pris, dock med sämre flygtider. Träningsmöjligheter: Alicante och Murciaområdet har ett mycket stort antal kartor. En del i tuffare bergsterräng men även detaljerade kartor i sanddynsterräng t ex i Guardamar där Junior-VM kortdistans genomfördes 2002 och i Santa Pola där Student-VM genomfördes I år erbjuder O-Travel träningar på ca kartor. Det finns 4 permanenta nattbanor tillgängliga. Vi väljer de som passar oss. Plats: Bungalow resort och sport center, MARJAL. Bara 400 meter från den bästa orienteringsterrängen i Spanien, på den berömda kartan Guardamar Norte. Boende: Sportcentrat El Marjal, som ligger 30 km söder om Alicantes internationella flygplats. Bungalows med terrass där följande ingår: Sänglinne, TV, A/C, kök, köksutrustning, parkering för bilen. Övrigt: Utomhuspool 1100m2, lekplatser, Internet, wifi samt fasta datorer vid restaurangen, sal för möten, restaurang, affär (nybakat bröd varje morgon från kl. 08). För att veta om Nina och Susanne ska arbeta vidare med detta projekt behöver de få in en intresseanmälan ganska så omgående, dock senast den 30/6. Maila till: nina.djerf@outlook.com eller scox@telia.com.

6 Vad mer händer i Höst? Här ett litet axplock av klubbaktiviteter som kommer under hösten 7-8 aug Ungdomens tiomila i Karlsborg 18 aug KM aug Ungdomsläger i Mölnlycke 27 aug Teknikträningarna drar igång aug Motionsorientering vid Riddarsten drar igång sept Bacho Cup I Lidköping 9-11 okt 25-manna I Stockholm 12 alt 19 okt LSOK arrangerar en etapp av Närnatt Cup v. 44 Träningsläger i Alicante 1 nov LSOK arrangerar PRE-O 28 nov Skinkan men det händer mycket mer än så. På hemsidan hittar du som vanligt den senaste informationen. T ex sånt som inte kommit med i det här nyhetsbrevet. Bland annat hittar du en sammanställning av medlemsenkäten som gjordes i början av året. Gå gärna in i Googledokumentet för anmälan till klubbens arrangemang och sätt upp dig för att hjälpa till på aktiviteter under hösten. Din hjälp är värdefull och behövs. Om du har frågor eller synpunkter så ser vi gärna att du hör av dig till någon i kommittéer eller styrelse. Glad Sommar! Styrelsen

OK Tranans nyhetsbrev 2/2019

OK Tranans nyhetsbrev 2/2019 OK Tranans nyhetsbrev 2/2019 Det är augusti och slut på sommar och semester, men vi har en härlig orienteringshöst att se fram emot! Sommaren har varit fylld av trevlig orientering för den som varit flitigt,

Läs mer

Samverkansmöte i projektet "Utvecklingsmiljö Göteborg" 25 augusti

Samverkansmöte i projektet Utvecklingsmiljö Göteborg 25 augusti Samverkansmöte i projektet "Utvecklingsmiljö Göteborg" 25 augusti Närvarande IK Uven Annika Aasa annika@boquist.net Götebors Skidklubb Lennart Andersson info@skidklubben.se Sjövalla FK Magnus Ohlsson magnus.ohlsson@volvo.com

Läs mer

Nyhetsbrev Mars Nyhetsbrev Mars 2017

Nyhetsbrev Mars Nyhetsbrev Mars 2017 Hej allihopa! Nu är det mars månad och vårens tävlingar har precis haft premiär. Om några veckor ställs klockan fram till sommartid och ungefär lika snart borde vi kunna förvänta oss kvittrande fåglar

Läs mer

Lovisa Moqvist spurtar i mål på en fin 11:e plats i D13 efter att ha plockat 3 placeringar i jaktstarten.

Lovisa Moqvist spurtar i mål på en fin 11:e plats i D13 efter att ha plockat 3 placeringar i jaktstarten. Veckan som gick avgjordes det 51:a O-ringen med centralorten i Borås. Totalt lockade tävlingen över 18000 deltagare i alla åldrar och ambitionsnivåer. Det var ett 30-tal löpare från Lerums SOK som deltog

Läs mer

Träningsprogram hösten 2018

Träningsprogram hösten 2018 Träningsprogram hösten 2018 Datum Aktivitet Fredag 3-lördag 4 augusti Ungdomens 10-Mila, Götene Fredag 10-lördag 11 augusti 7-CAMP - Tränings och lärakännadag i Örby för åldern 10-12 år Tisdag 14 augusti

Läs mer

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015 Inbjudan till Träningsläger Österrike Wipptal 8-16 augusti 2015 Info: Den andra veckan i augusti är det dags för årets stora klubb-händelse. Då drar nämligen OK Hammaren till Wipptal i Österrikiska alperna

Läs mer

Göteborg-Majorna OK. Ungdomskommittémöte - Protokoll. 1 Mötet öppnades och dagordningen godkändes. 2 Föregånde mötes protokoll.

Göteborg-Majorna OK. Ungdomskommittémöte - Protokoll. 1 Mötet öppnades och dagordningen godkändes. 2 Föregånde mötes protokoll. Göteborg-Majorna OK Ungdomskommittémöte - Protokoll Tid: 2019-04-15 17:30 20:00 Plats: Hemma hos Andreas Närvarande: Frånvarande Andreas Persson (sammankallande) - Cathrine Davidson (sekreterare) Johan

Läs mer

OL-Läger Spanien 2017

OL-Läger Spanien 2017 OL-Läger Spanien 2017 17/2-24/2 åkte Jonathan, Andreas och Lukas med Örebro Elit Orientering till Spanien på läger, totalt var vi ca 40 personer. Lägret bestod i några dagar i bergen sydväst om Murcia

Läs mer

TRÄNING O TÄVLINGSPROGRAM 2014 (Redigerat 2014-02-17, kl 19.00) JANUARI Aktiviteter Plats Ansvarig Kommentarer mm 1 Onsdag 2 Torsdag 3 Fredag 4

TRÄNING O TÄVLINGSPROGRAM 2014 (Redigerat 2014-02-17, kl 19.00) JANUARI Aktiviteter Plats Ansvarig Kommentarer mm 1 Onsdag 2 Torsdag 3 Fredag 4 TRÄNING O TÄVLINGSPROGRAM 2014 (Redigerat 2014-02-17, kl 19.00) JANUARI Aktiviteter Plats Ansvarig Kommentarer mm 1 Onsdag 2 Torsdag 3 Fredag 4 Lördag 5 Söndag 6 Måndag 7 Tisdag Träning skidgruppen Dammekärr

Läs mer

GOF arrangörskonferens 2017 SVENSKORIENTERING.SE/GOTEBORG

GOF arrangörskonferens 2017 SVENSKORIENTERING.SE/GOTEBORG GOF arrangörskonferens 2017 Dagordning - GOF Arrangörskonferens 2017 Välkomna, mötets öppnande Nytt från SOFT Statistik från året som gått Tävlingsprogram 2018 Långtidsplanering DM Deltagarenkät Tävlings-

Läs mer

Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012

Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012 1 Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012 Klubbens verksamhet bedrivs i enighet med Policy för Ringsjö OK, som bland annat innebär att vi arbetar mot alla former av droger, tobak, narkotika och dopning. Egna

Läs mer

Nyhetsbrev Markaryds FK, september 2017

Nyhetsbrev Markaryds FK, september 2017 Nyhetsbrev Markaryds FK, september 2017 Jag vill börja septembers månadsbrev med att tacka er som ikväll kom till klubbstugan och hjälpte till att städa i och runt omkring den. September är en intensiv

Läs mer

Sundbybergs IK orientering. Info till Föräldrar/nya vuxna

Sundbybergs IK orientering. Info till Föräldrar/nya vuxna Sundbybergs IK orientering Info till Föräldrar/nya vuxna Innehåll SIK Orienterings mål Aktiviteter, Tävlingar och Läger Infokanaler Ledare och sektionens organisation Kläder och utrustning Begrepp och

Läs mer

OK Tranans nyhetsbrev 2/2018

OK Tranans nyhetsbrev 2/2018 OK Tranans nyhetsbrev 2/2018 Det blev en kort vår, vädermässigt, i år! Men när den äntligen kom så gick snösmältningen snabbt och vi kunde arrangera vår tävling, Traneträffen, i helt snöfria marker den

Läs mer

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B Golfsäsongen 2012 HUDIKSVALLS G O L F K LU B B Välkommen till säsongen 2012 Vintern är äntligen över och golfsäsongen drar igång. Årets program är fullt av aktiviteter som vi hoppas skall vara roliga och

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Supporterlotteriet. Lotteriet 2004

Supporterlotteriet. Lotteriet 2004 Dragning nr 9 nov 2003 Supporterlotteriet 1 nr 81 Marianne Ericson 200 kr 2 nr 15 Mattias Ehn 50 kr 3 nr 88 Kjell Nygren 50 kr 4 nr 41 Maria Gustavsson 50 kr 5 nr 91 ----- 50 kr Dragning nr 10 dec 2003

Läs mer

Informationsbrev om OL-Academy!!

Informationsbrev om OL-Academy!! NR 1 2012 Informationsbrev om OL-Academy!! Hej på er! Nytt år och nya möjligheter. Jag skall i detta informationsbrev som kommer att utkomma 1ggr/månad till studenter och andra personer kopplade till vår

Läs mer

INBJUDAN TILL VÅRSERIEN 2013 Samt deltävlingar i ungdomsserien

INBJUDAN TILL VÅRSERIEN 2013 Samt deltävlingar i ungdomsserien INBJUDAN TILL VÅRSERIEN 2013 Samt deltävlingar i ungdomsserien Vad är Vårserien? Vårserien är en ungdoms/nybörjartävling som består av 5 deltävlingar. De anordnas av klubbarna i och omkring Göteborg. Det

Läs mer

Föräldramöte agenda

Föräldramöte agenda Föräldramöte 20170504 agenda Kort årsberättelse och nuläge för P06 Kontentan av HFF ungdoms FAS möte Ert ansvar som föräldrar vad innebär det Barnens ansvar Cuper? Kassa Fotografering Övriga frågor Kort

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013

VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013 1 VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013 KLUBBENS VERKSAMHET BEDRIVS I ENIGHET MED POLICY FÖR RINGSJÖ OK, SOM BLAND ANNAT INNEBÄR ATT VI ARBETAR MOT ALLA FORMER AV DROGER, TOBAK, NARKOTIKA OCH DOPNING. EGNA

Läs mer

MARS. Vid pressarna: Frida Björk, Beatrice Thorstenson VASALOPPET!

MARS. Vid pressarna: Frida Björk, Beatrice Thorstenson VASALOPPET! MARS 2008 Vid pressarna: Frida Björk, Beatrice Thorstenson VASALOPPET! Äntligen är det dags. I dessa breddgrader kan det verka helt otroligt att det kommer att kunna genomföras, men enligt Vasaloppets

Läs mer

Endags träningstävling i Basic!

Endags träningstävling i Basic! Endags träningstävling i Basic! Tips och råd för arrangörer av Patrick Roos 1 Syfte med endags träningstävling i Basic Att tävla eller arrangera tävling är ett stort steg för många R/C-flygare och klubbar.

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplan 2015 Orienteringens idé Orientering är: En tuff idrott med höga krav på god fysik och starkt psyke. En spännande tävlingsidrott för barn och vuxna i alla åldrar. En rolig motionsform med

Läs mer

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f.

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. IR LÄGER 24. 30.6. I VUOKATTI PROGRAM OCH DELTAGARE Hej! Sommaren är kort. Vårens tävlingar är förbi JUKOLA/VENLA och hårda uttagningstävlingar väntar! Här slutliga inbjudan och deltagarlista till dem

Läs mer

Välkomna till Valldas juniorträning 2014

Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Då var det dags att starta ett nytt golfår och denna säsongen bygger vi vidare på de senaste två säsongernas uppskattade koncept. Nytt för i år är att PO och Rikard

Läs mer

VÄLKOMNA!! VI HAR ÖPPET ONSDAGSKVÄLLAR. Inga inbetalningskort för medlemsavgiften skickas ut du betalar via BG el.

VÄLKOMNA!! VI HAR ÖPPET ONSDAGSKVÄLLAR. Inga inbetalningskort för medlemsavgiften skickas ut du betalar via BG el. VI HAR ÖPPET ONSDAGSKVÄLLAR VÄLKOMNA!! Inga inbetalningskort för medlemsavgiften skickas ut du betalar via BG 5184-8653 el. Swish 1236929012 Medlemsavgifter Sen. Herr 300:- Sen.Dam 150:- Ungdom upp t.o.m

Läs mer

Klubbträning våren 2010

Klubbträning våren 2010 Klubbträning våren 2010 Under den gångna helgen har först OL-kommittén, sedan träningsgruppen inom OL-kommittén träffats för att diskutera och planera klubbträningen i vår. Med oss hade vi de gula lapparna

Läs mer

SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB

SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB GOK-KONTAKT: Gävle OK Hemlingbystugan 802 57 GÄVLE Klubblokalen: 026-62 34 88 Anmälningar: 026-14 58 70 Hemsidan: http://www.gok.se SUMPSKON: Helen Walfridsson

Läs mer

Barn- & Ungdomsverksamhet. Skogslek 5-6 år Grupper för barn födda 2011, 2010, 2009, 2008, år

Barn- & Ungdomsverksamhet. Skogslek 5-6 år Grupper för barn födda 2011, 2010, 2009, 2008, år STORA TUNA OK Fakta Stora Tuna OK En av Borlänges tre orienteringsklubbar. Klubbstuga Skräddarbacken Har verksamhet för alla mellan 4-100 år En av Sveriges mest framgångsrika orienteringsklubbar Arrangerar

Läs mer

KOK-nytt Telefonsvararen 0303-211884 Postgiro 525877-7 http:/www.kungalvsok.se Bankgiro 5794-2617 kok-nytt@kungalvsok.

KOK-nytt Telefonsvararen 0303-211884 Postgiro 525877-7 http:/www.kungalvsok.se Bankgiro 5794-2617 kok-nytt@kungalvsok. KOK-nytt Telefonsvararen 0303-211884 Postgiro 525877-7 http:/www.kungalvsok.se Bankgiro 5794-2617 kok-nytt@kungalvsok.se Tfn 0303/779089 KOK-Nytt Nr 9 Manusstopp 15 november Allmänt möte 3 november Tisdagen

Läs mer

Hösten Skene SoIS

Hösten Skene SoIS Hösten 2018 Skene SoIS Aktuellt Träning/Tävling Hur informerar vi? -hemsida, -facebook, -mail, -SMS. Nybörjarkurs Våra egna arrangemang -DM Sprint -DM Sprintstafett -DM Natt -DM Lång Naturpasset Träningsprogrammet

Läs mer

CrossFit Camp DUBBLA TRÄNINGSPASS STRAND RELAX GOD MAT SPANIEN - OKTOBER 2015. Glädje - Gemenskap - Inspiration

CrossFit Camp DUBBLA TRÄNINGSPASS STRAND RELAX GOD MAT SPANIEN - OKTOBER 2015. Glädje - Gemenskap - Inspiration CrossFit Camp DUBBLA TRÄNINGSPASS STRAND RELAX GOD MAT SPANIEN - OKTOBER 2015 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både fysiskt och

Läs mer

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen Sida 1av 4 Maj 2014 Luspudeln vilande Vår klubbtidning Luspudeln läggs vilande under året efter beslut på medlemsmötet den 1 maj. Håll dig informerad genom hemsidan Du vet väl att klubben har en hemsida

Läs mer

Skumt å Dumt nr

Skumt å Dumt nr Skumt å Dumt nr.2 2011 Oj vad tiden går fort. Nu är det sommar och vårsäsongen bara svischade förbi. Många tävlingar har det blivit bl.a DM-sprint som gick i Rimbo. Tävlingen avgjordes en vardag kväll

Läs mer

TUREBERGS IF ORIENTERING PROGRAM FÖR UNGDOMAR 2009

TUREBERGS IF ORIENTERING PROGRAM FÖR UNGDOMAR 2009 2009 1 av 14 MEDLEMSAVGIFT OCH SEKTIONSAVGIFT TÄVLINGSKLUBB FÖR UNGDOMAR Samtliga ungdomar skall erlägga medlemsavgift och sektionsavgift enligt hemsidan för att få deltaga i aktiviteter anordnade av Turebergs

Läs mer

OK Tranans nyhetsbrev 3/2017

OK Tranans nyhetsbrev 3/2017 OK Tranans nyhetsbrev 3/2017 Senhöst och bara ett fåtal orienteringstävlingar kvar på säsongen. Trots att tävlingsutbudet börjar sina så finns det ändå en hel del kul saker som händer framöver. Det är

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING FRÅGESTÄLLNINGAR VISIONSKONFERENS 23 NOVEMBER. A Hur når vi nya målgrupper?

SAMMANSTÄLLNING FRÅGESTÄLLNINGAR VISIONSKONFERENS 23 NOVEMBER. A Hur når vi nya målgrupper? SAMMANSTÄLLNING FRÅGESTÄLLNINGAR VISIONSKONFERENS 23 NOVEMBER A Hur når vi nya målgrupper? Gemensamt koncept kring skolorientering Nybörjarorientering för alla åldrar fortsättning för vuxna (violett) Rätt

Läs mer

Sommarlov i Ale 2013

Sommarlov i Ale 2013 Sommarlov i Ale 2013 Utomhusbad i Ale Vi finns på plats för märkestagning >>Hultasjön v 28,32 och 33 >>Vimmersjön v. 33 Personalen i Skepplanda simhall hälsar alla barn välkomna till årets märkestagning.

Läs mer

Ungdomkommittén, möte 4 Datum: 2013-11-24

Ungdomkommittén, möte 4 Datum: 2013-11-24 Göteborgs Orienteringsförbund Ungdomkommittén, möte 4 Datum: 2013-11-24 Plats: Skatås, Skidklubbens stuga Närvarande: Frölunda OL, Per Löfgren GMOK, Ulf Andersson GMOK, Mats Strandhagen GBG's skidklubb,

Läs mer

Inbjudan till VSOKs Elitgrupp 2018

Inbjudan till VSOKs Elitgrupp 2018 Inbjudan till VSOKs Elitgrupp 2018 Detta brev är en inbjudan till dig som är aktiv, i åldern 15-35 år, som är beredd att lägga ner den träning som krävs för att elitsatsa på orienteringen och tävla i elitklass

Läs mer

Midsommarorientering på Karelska näset i Ryssland 22-25/6 2017

Midsommarorientering på Karelska näset i Ryssland 22-25/6 2017 Midsommarorientering på Karelska näset i Ryssland 22-25/6 2017 Erik Anderson från OK Österåker och jag hängde på researrangören Suunnisusmatkat som arrangerar resor överallt där det finns orienteringstävlingar

Läs mer

Sommarlov i Ale 2014

Sommarlov i Ale 2014 Sommarlov i Ale 2014 Utomhusbad i Ale Personal från Skepplanda simhall finns på plats för märkestagning. Märkestagningen är gratis men du betalar för simmärkena. Märkestagning sjö: > Hultasjön v 28 och

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012

Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012 Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012 Vi började året den 7 januari med en klubbtävling som Sören Sandgren ordnade Vi kallade den Emfab Tomtetrial och blev sponsade av Emfab som stod

Läs mer

till juni

till juni till 2017 12 15 juni Foto: Zornmuseet Välkomna till Veteranresan 2017! V i har varit på Åland 2011, Gotland 2012, Sälen 2013, Leksand 2014, Karlstad 2015 och Åland 2016. Och nu beger vi oss till Mora 2017.

Läs mer

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Vill ni bidra med någon information eller matchbilder

Läs mer

Oxie blir invaderat av glada barn som älskar fotboll.

Oxie blir invaderat av glada barn som älskar fotboll. Oxie blir invaderat av glada barn som älskar fotboll. I helgen som kommer utspelar sig den 6:e upplagan av knattecupen åldrarna 7 och 8. Cupen går av stapeln Lördagen den 16:e i och Söndagen den 17:e Augusti.

Läs mer

Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag)

Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplanen för 2007 blir att bygga vidare på det arbete som grundlagts under flera år och som till största delen fokuserats på ungdoms- och elitverksamheten.

Läs mer

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster 5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster Hejsan! Ordföranden har ordet Så har vi nu klarat av årets tävling, 4-klubbs. Vi hade strålande väder och tävlingen flöt på riktigt bra

Läs mer

Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler?

Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler? Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler? Votes: 97 Bli bättre på att visa och marknadsföra våra aktiviteter till nya människor Fler närtävlingar Vilket ger

Läs mer

Vänersborgs Skidklubb arrangerar vårruset varje år. En stor löparfest för tjejer. Vi beslutade att bjuda in ett lag med sex stycken att deltaga Ålder

Vänersborgs Skidklubb arrangerar vårruset varje år. En stor löparfest för tjejer. Vi beslutade att bjuda in ett lag med sex stycken att deltaga Ålder Hösten 2014 körde vi ett projekt där vi var ute i invandrartäta bostadsområden och ordnade små gårdsorienteringar. Intresset var stort men vi hade mycket svårt att få någon till klubben. Den stora behållningen

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap!

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Så här i terminsstarten går vi ut med viktig information och det kan förkomma att det står likadant på mer än en lapp. Hoppas ni har överseende med

Läs mer

Gruppindelning och ansvariga ledare:

Gruppindelning och ansvariga ledare: Gruppindelning och ansvariga ledare: Nybörjargruppen Grön Ledare: Gunnel Hansson (0706055543), Marie Svennerud Yngre ungdomsgruppen Vit ( HD 10, födda 2008 och senare). Ledare: Linda Ingemarsson (0733124894),

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2 Ta steget! Järfälla kyrka Kyrkvägen 8 Maria kyrka Vasavägen 25 S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1 Viksjö kyrka Agrargränd 2 Konfirmation 2015/16 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle

Läs mer

INBJUDAN TILL. Regler Varje etapp genomförs som en separat tävling. Sammanlagt resultat efter 5 etapper räknas de 3 bästa etapperna.

INBJUDAN TILL. Regler Varje etapp genomförs som en separat tävling. Sammanlagt resultat efter 5 etapper räknas de 3 bästa etapperna. INBJUDAN TILL VÅRSERIEN 2002 Tävlingsklasser och ungefärliga banlängder D10 2,0-2,5 km Vit H10 2,0-2,5 km Vit D12 2,5-3,0 km Gul H12 2,5-3,0 km Gul D14 3,0-3,5 km Orange H14 3,5-4,0 km Orange D16 2,5 km

Läs mer

Öppethållande. Vinterfoder åt kaninerna.

Öppethållande. Vinterfoder åt kaninerna. Öppethållande Måndagar Fredagar 8.00-17.00 Kvällsöppet Tisdagar-Torsdagar 17.00-20.00. Lördagar STÄNGT Söndagar 9.00-16.00 Vinterfoder åt kaninerna. Tfn: 040-19 00 00 Mail: almviks4h@gmail.com Hemsida:

Läs mer

Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014!

Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014! Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014 Vi i föreningen DansGlada Fötter i Kiruna har härmed nöjet att bjuda in er till en hel vecka med dans Under veckan erbjuder vi allt i från nybörjarkurs i bugg och

Läs mer

Budkavlen. Februari Innehåll

Budkavlen. Februari Innehåll Budkavlen Februari 2016 Innehåll Ordförandes rader Träningsprogram Nattcupen program 2015-2016 Måndagsgympa Inbjudan Vinterrogaine Resultat Vinterrogaine 16/1 Inbjudan Årsmöte Inbjudan Klubbresa till Alfta-Ösas

Läs mer

På resande fot på Cuba och i Mexico

På resande fot på Cuba och i Mexico Sida 1 av 5 Välkommen till Willy o Ingers gästbok På resande fot på Cuba och i Mexico [Skriv nytt] - [Skapa ny gästbok] 72 personer har besökt gästboken som innehåller 17 meddelanden. Senaste meddelandet

Läs mer

ETT GOTT LIV. Aktiviteter och motionslopp 10. VGR-erbjudanden i södra regionen 20. VGR-erbjudanden i göteborgsområdet 30

ETT GOTT LIV. Aktiviteter och motionslopp 10. VGR-erbjudanden i södra regionen 20. VGR-erbjudanden i göteborgsområdet 30 3 ETT GOTT LIV Till alla anställda i Västra Götalandsregionen. Västra Götalandsregionen ska skapa förutsättningar för en god hälsa och ett gott liv. Grunden för en god hälsa är en sund miljö. Den miljö

Läs mer

1. INFORMATION SOM BERÖR SAMTLIGA: NYHET! AKTIVA FÖRÄLDRAR HJÄLPER KLUBBEN :D

1. INFORMATION SOM BERÖR SAMTLIGA: NYHET! AKTIVA FÖRÄLDRAR HJÄLPER KLUBBEN :D Stockholms SS Nyhetsbrev November 2011 Kära schackförälder, året går mot sitt slut och det börjar bli dags att avrunda höstterminen med några punkter. Eftersom vi hittills inte hunnit skicka några nyhetsbrev

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com Välkomna till ett nytt och fräscht HTK 2015. Klubben har gjort en fantastisk resa de senaste åren som nu börjar landa i en stabil organisation. HTK känner att det är viktigt att skilja på barn-, ungdoms

Läs mer

Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet

Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet Bra genomförd tävling,hoppas den återkommer Riktigt bra för att vara första gången, gärna en något tuffare profil nästa år! Bra

Läs mer

Nyhetsbrev. November 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År]

Nyhetsbrev. November 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År] Sida 1av 5 November 2014 Medlemsmöte och RACET Den 5 oktober var det dags för medlemsmöte och RACET. Förutom de vanliga rapporterna om verksamheten togs det beslut om en alkohol- och drogpolicy för klubbens

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Motala AIF OL 2008

Verksamhetsberättelse. Motala AIF OL 2008 Verksamhetsberättelse Motala AIF OL 2008 Styrelsens förord Härmed lägger styrelsen för MAIF Orienteringslag fram sin verksamhetsberättelse. År 2008 fick vi äntligen arrangera våran Vår-tävling den 13 april

Läs mer

Kroatien 2014 NPTK klubbresa 26 april 3 maj

Kroatien 2014 NPTK klubbresa 26 april 3 maj Näsbyparks TK välkomnar Er till tennislägret i Kroatien våren 2014! Kroatien 2014 NPTK klubbresa 26 april 3 maj Med början hösten 2010 samt våren 2011-2013 arrangerade vi våra första 4 tennisresor till

Läs mer

Sprint-SM och TSK elitsommarläger 2015

Sprint-SM och TSK elitsommarläger 2015 PROGRAM Sprint-SM och TSK elitsommarläger 2015 Lördag 27/6 Avresedag 10:00 Tintin hämtar upp hyrbilen. Elin och Ida handlar kvällsmat + frukost för söndagen. 10:45 Samling på parkeringen bredvid St1-macken,

Läs mer

Sommarlov i Ale 2015

Sommarlov i Ale 2015 Sommarlov i Ale 2015 Ridläger, Ale-Jennylunds ridklubb Dagridläger Kvälls- och helgkurser Ale- Jennylunds ridklubb har en mängd olika kurser och läger året om, information och anmälningsblankett om sommarens

Läs mer

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Andalusien. Den 9-16 april

Läs mer

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling 333 Måsguiden 2019 Innehåll Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling Bra datum att komma ihåg under hösten 2019 25 aug DM

Läs mer

Kombinerad sol- o jaktprovsresa till Costa Blanca, Spanien 050508-09

Kombinerad sol- o jaktprovsresa till Costa Blanca, Spanien 050508-09 Kombinerad sol- o jaktprovsresa till Costa Blanca, Spanien 050508-09 Våren 2004 fick jag per e-mail Spaniens jaktprovsprogram för stående fågelhundar. Till min förtjusning fick jag se att det arrrangerades

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 Motala AIF Orienteringslag 1 2014-02-19 MOTALA AIF ORIENTERINGSLAG Långsiktig verksamhetsidé och mål antagna i våra stadgar: Idrottens idé och inriktning Idrott är

Läs mer

Utvärdering COL 2013/2014

Utvärdering COL 2013/2014 Utvärdering COL 2013/2014 När är det bäst att arrangera COL-fester? Vardagar eller helger? Vardagar innebär att vissa måste gå hem tidigare, medan helger ofta krockar med tävlingar eller andra resor. Festerna

Läs mer

FRÄMJAR NYTT. Nr 2 2015 Jursla-Åby

FRÄMJAR NYTT. Nr 2 2015 Jursla-Åby FRÄMJAR NYTT Hej främjare, Härligt, nu är det dags igen för oss alla att komma ut i naturen. Svamp och bär är alltid roligt att plocka. Augusti började bra med svamp/bär men sedan blev det lite torrt.

Läs mer

Brattåsorientering våren 2016

Brattåsorientering våren 2016 Brattåsorientering våren 2016 Våra mål detta år: Utmana och utveckla deltagande barn-ungdom och ha kul genom orienteringen. Träna och förbereda barn-ungdom inför tävlingar i orientering. Att uppnå 15 startande

Läs mer

Program för utvecklingsläger violett augusti 2019

Program för utvecklingsläger violett augusti 2019 Program för utvecklingsläger violett 13-18 augusti 2019 Årets utvecklingsläger violett genomförs i trakterna av Sarpsborg i samband med VM i Norge. Vi kommer att varva träning och publiktävlingar med att

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Vi började året den 25 januari med ett möte och prisutdelning med MHF-Ungdom på Kulturum i Partille. Klubben fick 2á pris i lag 125cc och första

Läs mer

IFK Lidingö Orientering Ungdomsverksamhet 2010

IFK Lidingö Orientering Ungdomsverksamhet 2010 IFK Lidingö Orientering Ungdomsverksamhet 2010 Fem nyckelord som ska vara beskrivande för vår verksamhet Glädje Kamratskap Struktur/ Kontinuitet Utmaning/ Äventyr Lärande/ Utveckling Så här är vi organiserade

Läs mer

Information Ronneby Orienteringklubb

Information Ronneby Orienteringklubb Information Ronneby Orienteringklubb 2012 Välkommen till Ronneby OK:s orienteringsträningar på måndagar våren 2012! Måndagen den 26 mars startar Ronneby OK:s ungdoms- och nybörjarträningar igen. Alla gamla

Läs mer

600 deltagare. 14-15 Maj. Vi förväntar oss cirka. Vår Internationella tävling kommer att hållas den. Pilängshallen i Lomma

600 deltagare. 14-15 Maj. Vi förväntar oss cirka. Vår Internationella tävling kommer att hållas den. Pilängshallen i Lomma 2011 Vi kommer att arrangera Kamp & Poomsaetävling Vi förväntar oss cirka 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade Vår Internationella tävling kommer att hållas den 14-15 Maj

Läs mer

12-13 Maj. 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade. Pilängshallen i Lomma. Vi förväntar oss cirka

12-13 Maj. 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade. Pilängshallen i Lomma. Vi förväntar oss cirka 2012 Vi kommer att arrangera Kamp & Poomsae tävling Vi förväntar oss cirka 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade 12-13 Maj Pilängshallen i Lomma w w w. l o m m a c u p. c o

Läs mer

Information inför säsongen

Information inför säsongen Information inför säsongen 2015-2016 Internationell basketcup 2017 På ett styrelsemöte nyligen klubbades det igenom att Onsala Pirates ska försöka åka på en internationell basketcup våren/sommaren 2017

Läs mer

Våren är här även? Så här såg det ut för några år sedan vid samma tid i Flurheden, det gjorde det inte då jag passerade i helgen.

Våren är här även? Så här såg det ut för några år sedan vid samma tid i Flurheden, det gjorde det inte då jag passerade i helgen. Våren är här även? Så här såg det ut för några år sedan vid samma tid i Flurheden, det gjorde det inte då jag passerade i helgen. Förhoppningsvis börjar det spritta i benen efter att få börja orienteringslöpningen

Läs mer

Nyköpings orienteringsungdom

Nyköpings orienteringsungdom Nyköpings orienteringsungdom Upptaktsmöte 2016-03-12 Niclas Clashammar Fredrik Ekenborg Maria Fredriksson Agenda Grupper och ledare Träning och utrustning Nybörjarkurs Om klubben och ungdomsverksamheten

Läs mer

Informationsmöte Juniorer Breddgrupper

Informationsmöte Juniorer Breddgrupper Informationsmöte Juniorer 2017-04-05 - Breddgrupper Program Träningen Grönt kort och teori Aktiviteter Tävlingar Information Övrigt Medlem/icke medlem MEDLEM: Fritt spel på banan hela säsongen, om du har

Läs mer

Vasaloppet öppet spår 23 februari 2009. Det har länge funnits en önskan hos mig att åka Vasaloppet. Jag hade bestämt att jag skulle göra det, det år

Vasaloppet öppet spår 23 februari 2009. Det har länge funnits en önskan hos mig att åka Vasaloppet. Jag hade bestämt att jag skulle göra det, det år Vasaloppet öppet spår 23 februari 2009. Det har länge funnits en önskan hos mig att åka Vasaloppet. Jag hade bestämt att jag skulle göra det, det år jag fyllde 50. Men tiden går så fort och det blev aldrig

Läs mer

Allmän information om träningsövningarna i Sälen 2019

Allmän information om träningsövningarna i Sälen 2019 Allmän information om träningsövningarna i Sälen 2019 Kontrollmarkering: Vid varje kontroll sitter en orange/vitt snitsel med kodsiffra. Kontroll Definition: Kontrolldefinition finns tryckt på kartan.

Läs mer

Fira World Snow Day i Hammarbybacken 17 januari

Fira World Snow Day i Hammarbybacken 17 januari Vinterns bästa snöaktiviteter på hemmaplan Åk utför! Fira World Snow Day i Hammarbybacken 17 januari För att fira World Snow Day bjuder Svenska Skidförbundet in dig till familjefest i Hammarbybacken. Är

Läs mer

Hållpunkter vuxna. Hållpunkter ungdom Vi ser framåt: Inledning och diskussioner Psykologi för orienterare Middag med händelser

Hållpunkter vuxna. Hållpunkter ungdom Vi ser framåt: Inledning och diskussioner Psykologi för orienterare Middag med händelser Hållpunkter vuxna 15.00 Vi ser framåt: Inledning och diskussioner 17.00 Psykologi för orienterare 18.00-20 Middag med händelser Hållpunkter ungdom 15.00 Orientering och innebandy 15.30 Film i biblioteket

Läs mer

Damkommittén. Vår målsättning med årets golf Enkelt Roligt Socialt

Damkommittén. Vår målsättning med årets golf Enkelt Roligt Socialt Damkommittén Ulrika Bjurner Ordförande Marianne Hesslow Kassör Kristina Wikander Information, webb Susan Breitholtz - Tävlingar Anette Forsberg - Måndagsgolfen Louise Ivstam - Tävlingar Vår målsättning

Läs mer

Nyhetsbrev. September Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5. [År]

Nyhetsbrev. September Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5. [År] Sida 1av 5 September 2014 Medlemsmöte och RACET Den 5 oktober är det dags för medlemsmöte och det årliga Racet, klubbens snabbaste hund. Se bifogad kallelse/inbjudan! Mailadress i medlemsregistret Fick

Läs mer

Fritidskatalog Våren 2010

Fritidskatalog Våren 2010 Fritidskatalog Våren 2010 HEJ! I denna katalog hittar du vårens fritidsaktiviteter. Hoppas att du ska hitta något som du tycker är roligt. Vi ser fram emot att så många som möjligt kan komma och ha kul

Läs mer

Vid köp av fem eller fler kartor ges 10 SEK rabatt per karta. Övningarna sitter ute:

Vid köp av fem eller fler kartor ges 10 SEK rabatt per karta. Övningarna sitter ute: Allmän information om träningsövningarna i Sälen 2016 Kontrollmarkering: Vid varje kontroll sitter en orange/vitt snitsel med kodsiffra. Kontroll Definition: Kontrolldefinition finns tryckt på kartan.

Läs mer

SRJ-Bladet. Årgång 71 Nr

SRJ-Bladet. Årgång 71 Nr SRJ-Bladet Årgång 71 Nr 4 2018-06-22 Midsommarafton! Ett häftigt regn spolierade alla förmiddagens förberedelserna för eftermiddagens och kvällens fester, men det blev lite bättre längre fram på dagen

Läs mer

Välkomna till Valldas juniorträning 2015

Välkomna till Valldas juniorträning 2015 Välkomna till Valldas juniorträning 2015 Välkomna till ett nytt golfår på Vallda Golf & Country Club och tack för ert engagemang under 2014! Det är fantastiskt roligt att få vara en del av Valldas juniorverksamhet

Läs mer

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja redan i april med en Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga,

Läs mer

VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK

VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK TRÄNING Vi har orienteringsträning för olika åldrar och nivåer onsdagar under hösten och våren. Samlingsplats för träningen växlar. Vi springer i olika områden

Läs mer

Barmarksläger i Portugal februari 2010

Barmarksläger i Portugal februari 2010 Barmarksläger i Portugal februari 2010 Torsdagen den 11 februari åkte en tapper skara orienteringsbrudar (Karin, Eva E, Eva J, Frida och Johanna) mot Portugal för att slipa formen i en vecka. Fredagen

Läs mer