Verksamhetsberättelse

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse 2012

2 Förord Det går bra nu. Pengar rullar in som det ska nu. Andreas Tarandi Sektionsordförande 2012

3 D rektoratet Vid årsskiftet hade sektionen 702 medlemmar av ungefär 1000 inskrivna på programmet, alltså ca 70%. Tyvärr inte de 75% som eftersträvas i verksamhetsplanen, men nära. D rektoratet har under året arbetat hårt för att fortsätta arbetet som påbörjades förra året med att styra upp sektionens ekonomi och kontanthantering. Arbetet med bokföringen har underlättats genom mallar och genom att göra det möjligt för flera att bokföra samtidigt. Kontanthanteringen har också förbättrats avsevärt. Vid årets början kunde sektionen inte längre sätta in kontanter då handelsbanken inte längre tog emot dem. Förra årets styrelse hade i slutet av förra året påbörjat jobbet med ett insättingsavtal som sedan slutfördes av årets styrelse. För att minska riskerna kring kontanthanteringen i META har även de som har behov av det fått access till kassaskåpet i förrådet i META, så att kontanter ska kunnas förvaras där. För att underlätta tillgången och uppdateringen av sektionens styrdokument har ett git repo upprättats på github.com/datasektionen/styrdokument som dessutom automatiskt uppdaterar styrdokument.datasektionen.se, där alla kan läsa dem. Detta ger även en historik över alla ändringar som gjorts. Sittande och tidigare ordförande på Datasektionen och Sektionen för Medieteknik har träffats under avslappnade former under året. Sittande ordförande har träffats med någorlunda jämt mellanrum för att diskutera lokalfrågor. Det har även upprättats avtal med media kring sektionslokalen och alkoholhantering i densamma. Sektionen har även varit Datatjej behjälplig när deras konferans arrangerades på KTH i våras. Medaljer till funktionärer från tidigare år har delats ut under årets ettans fest. Detta innebär att back logen i princip är tom och nästa styrelse kan dela ut medaljer i rätt tid. Studiebevakning Studienämnden Studienämnden har under året haft möten där sektionens medlemmar är välkommna, samt möten med CSC om utbildningen.

4 Programansvarig student Hållbar utveckling PAS har blivit intervjuad av Campi (en tidning för KTH anställda) med anledning av att han engagerat sig i den nya kursen i hållbar utveckling. Där lät han framgå att hållbar utveckling är ett brett men viktigt ämne, och att det är kritiskt att kursen läggs upp så att den känns givande för oss dataloger. Dåligt studentinflytande när det väl kommer till kritan Det har fortsatt att ske förändringar på kansliet. Förändringarna har varit nödvändiga på grund av direktiv från rektor, som flyttat pengar från CSC till SCI skolan. Det har tvingat fram svåra beslut kring effektiviseringar i kansliets verksamhet. Diskussionerna kring dessa beslut har i de flesta fall hållits utan studentrepresentation under förevändningen att det är känsliga frågor. Under våren har även diskussioner hållits inför valet av ny skolchef. Även där hölls studentrepresentation utanför, med samma argument. Det här har blottat en attityd på CSC om att studenter inte hör hemma i de diskussioner som kanske är mest avgörande i frågorna som behandlas.

5 Nämnder Sektionslokalsgruppen Lokalgruppen har hållt i nøllestäd under hela året. Lokalchefen har jobbat kontinuerligt med att försöka hålla kaoset på låg nivå i lokalen, samt tagit hand om bokningar av lokal och mötesrum. En rensing gjordes i köket där några gamla saker byttes samt överflödiga saker togs bort. Gruppen har försökt se till att det finns toalettpapper genom beställningar från lokalservice som p.g.a. byggnaden av arkitekts nya byggnad inte alltid levererat. Under året ingick sektionen ett avtal om toalettstädning betalat av KTH. Informationsorganet Informationsorganet har försökt fortsätta arbetet med hackerkvällar på torsdagar, men intresset har varit svalt. Trots detta har IOR lyckats underhålla sektionens viktiga webprojekt och börjat arbeta på ett system för att ersätta det befintliga lagerhållningssystem. IORs grafikergrupp tag monkeys har startat upp sin verksamhet under halvåret med gott gensvar från sektionens medlemmar. De har bland annat hjälpt sektionens nämnder att designa posters och märken. IOR har under året börjat versionshantera sektionens maillistor och arbetar för att få ett riktigt mailsystem (och inte bara mailalias). Internationella Utskottet Datas Internationella Utskott har jobbat med den Internationella Mottagningen på THS, med att både planera som att verkställa en mottagning med många aktiviteter för de internationella Bachelors och Masters Studenterna. DIU har även gått på diverse möten inom "IR" den internationella gruppen och lagt sin röst i ESN valen för ny ordförande för Erasmus programmets ordförande.

6 Jämlikhetsnämnden Jämlikhetsnämnden har inte fått in några ärenden under året och inte heller varit särskillt aktiv. DKM Datas klubbmästeri har precis som vanligt arrangerat onsdagspub varje onsdag och i februari hölls även i år badhusfesten Plums. Under första halvåret har de även arrangerat en tentapub med sittning innan. DKM beskriver det första halvåret så här: DKM har gjort såååå mycket. Det är helt bonkers. Vi har slitit och jobbat och supit och haft kul och lekt och ätit och varit utomlands och festat med andra och lärt oss massor och Bratt vet nu att tunga saker gör ont på tån och vi har konsumerat punsch och Silly har haft sex i spritis och haft sex i Manges säng och haft sex på massa andra olämpliga ställen och Mange har inte haft sex och Simons snopp är fortfarande liten och Sophie har vägrat och det är synt om Charlie och grisen är glad och Bengan verkar få bo kvar i Stockholm och det vet vi inte och pendeln verkar inte gå från Dalarna. Puss <3 DKM Sedan sommaren har DKM hunnit med att återta spritförrådet från mottagningen med en hejdundrande fest. Som vanligt har vi även bedrivit pubverksamhet varje onsdag, valt in ett par nya ansikten i DKM, anordnat gasquer och främjat kommunikation mellan datasektionen och andra sektioners klubbmästerier. Ett nytt ljudsystem och diverse häftiga ljuslösningar har införskaffats och spritis har organiserats på ett bra sätt. Vi fick inför årets djulmiddag låna ett riktigt restaurangkök och hade en enormt rolig förberedelsekväll, tyvärr så suger fortfarande allt som har med matlagning i META att göra, så det var lite utav en buzzkill. Tomten var självklart även i år väldigt jämställd. Tentapuben som vi höll i var bra, och tillståndsmyndigheten som kom på besök ansåg att den var fläckfri! Tyvärr har vi även fått tampas med att KTH och Akademiska Hus anser att det är okej att ha byggarbetsplats fram till 2015 utanför vår sektionslokal, således har sophanteringen blivit väldigt hemsk. Kort och gott, DKM har rockat skiten precis som vanligt, vi ser fram emot att göra det bästa PLUMSet någonsin!

7 Puss och kram från DKM. P.S. <> till DKM. #brolo

8 Mottagningen Våren Som vanligt utsågs Storebror och Konglig Öfverdrif på Glögg SM, och dessa blev denna gång Johan Stjernberg respektive Jacob Håkansson. På djulmiddagen presenterades traditionsenligt resten av Titel, denna gång med Lillebror Peter Nycander, Halvbror Fredrik Bystam, Mamma Niclas Nilsson, Konglig Direktifdrif Jens Arvidsson och Konglig Indrif Åsa Sproge. Våren utgjordes som vanligt av en stor del planering, oändligt många lokalbokningskrockar, rekrytering av mottagningspersonalen och framförallt trevligt teambuildande. För titels del utgjordes denna främst av de ack så trevliga titelmiddagarna samt Mottagningsinternatet och Mottagningsrådsgasquen, för köttet som vanligt av INDA/Inaug, plosqvik och en konferensgasque tillsammans med Media i år med utökat samarbete sektionerna emellan genom gemensamma diskussions och gasquegrupper som fick lära känna varandra och utföra uppdrag under gasquens gång. Då det även för ovanlighetens skull förekom en vårbal detta år presenterades personalen högtidligt under denna banquette för resten av sektionen. Rekordmånga sökte mottagningen hela 105 ansökningar inkom vilket naturligtvis ledde till en ännu mer episk mottagning. Efter ett misslyckat försök 2010 återupptogs frågan om att köpa in en sektionsbil, bland annat för att användas som drifmousin/van under LQ:n. Sektionen höll inte lika hårt i plånboken denna gång och bilen blev snart realitet. Till denna instiftades även en ny funktionärspost, Mulle/Mullerina Schmeck, som har huvudansvar för bilen förutom under mottagningsveckorna. För första gången fick alla medlemmar av den ljusa sidan en skinande vit snuttefilt med sitt namn inbroderat i cerise på. Dessutom fick daddorna och ekonomeristerna nappflaskor, doquisarna basker och mammeristerna kockmössa. Drifvarna fick som vanligt pärm, sångbok och lån av väst under entréerna. Nytt för i år var att den traiditionella doquispizzakvällen utökades till ett flertal doquismiddagar för att ytterligare stärka sammanhållningen, men mammeriet var självklart inte sämre och fortsatte sin fina tradition med mammeristmiddagar. Dadderiet och ekonomeriet hade för första gången daddebastu (i jourveckan) medan drifveriet körde på som vanligt med sång och oreringsträningar under våren samt blandade kvällsaktiviteter i jourveckan. På titelsidan startades vad som förhoppningsvis kommer bli en helt ny tradition; TGT eller titel genom tiderna en mycket angenäm kväll för alla som tidigare varit med i titel. Dessutom sattes med all sannolikhet sponsrekord totalt 95 tkr samlade titel in från diverse olika samarbeten med företag utan att för den delen tumma på mottagningens kvalitet eller branda bort aktiviteter. Till exempel hjälpte Academic Work till med korvserveringen på Nattorienteringen och Open Mind höll i en pimp my ride station i Maskinparken där alla lådbilar fick färgas på löpande band och ett avslutande ReIVparty när de sedan skulle plockas isär.

9 Jourveckan Jourveckan förflöt hyffsat normalt med Xning till Åbo, sedvanliga telefonsamtal till samtliga nøllan, skyltbyggande till nøllegruppstemat som i år var Star Wars karaktärer och diverse utbildningar i lekar, sånger, bar, sjukvård och servering med mer. En trevlig nyhet var dock att konsultföretaget Open Mind som en del av sin sponsring av mottagningen kom på besök under tisdagen och serverade lite lyxigare frukost, lunch och fika till den alltid lika hungriga mottagningspersonalen. Liksom 2011 kom ett gäng sköningar från Findwise på fredagen och bemästrade baren så att hela personalen kunde vila ut och ha kul tillsammans en sista gång innan dag Ø. Mottagningsveckorna Efter vad som kändes som en evighet kom till slut en stor hord nøllan enligt slutsummeringen i STÖn var de hela 201 stycken. Trots att nølledensiteten på dansgolven framåt småtimmarna var mindre än 2010 och 2011 blev alla fester och andra event helt utsålda utan några problem. nøllan verkade ha mycket roligt och uttryckte enorma mängder tacksamhet och uppskattning redan från andra dagen. Bland mottagningsaktiviteterna återsågs alla gamla klassiker såsom Kultmiddagen, Sångarafton, TTG, Nattorientering, nøllebanquette (med Fysik), Herrpub/Dammiddag, Hurry Scurry, Laserkrig, Kultflimmer, LådbilsQuarnevalen, nøllepubrundan, META gasquen (med Media) och nølleosqvik. Nattorienteringen huserade som vanligt i M huset som det i år var ovanligt lätt att lyckas boka alla salar i. nøllegasquen Årets nøllegasque återinförde den gamla anrika traditionen med ett efterkör av episka proportioner med bland annat stor uteservering, hoppborg, sockervadd, sumo suits, öppet till 05 och ett galet taggat dansgolv ända fram till stängning. I övrigt var det en traditionell nøllegasque med alla sedvanliga dagsaktiviteter på KTH, om än med något mer logisk storyline än tidigare, och gasque på Medicinska Föreningen. De abonnerade bussarna lyste i och för sig med sin frånvaro när sittningen tog slut men efter några telefonsamtal lyckades Storebror få fram en buss som kunde ta den sista skaran väntande gäster till efterköret på KTH i expressfart. När alla d osq blivit utjagade och städningen var avslutad efter kl 06 lokal tid hade hela den ljusa sidan arbetat i härliga 21 timmar men självklart är det inte en fullvärdig nøllegasque utan efterfest. Således begav sig en tapper skara hem till Konglig Direktifdrif på morgonfest.

10 Hösten Som vanligt bjöd hösten på tackfest, daddetack, ettans fest, testamentesskrivning, drifvarrespektive titelbastu med härligt eftersnack och diskussioner inför framtiden. Under 2012 slöts bland annat avtal med Flyg om att alternera möjligheten att boka Nymble till nøllegasquen, vilket kan vara särskilt bra under tiden för det stora bygget nedanför sektionslokalen som kraftigt försvårar möjligheterna till uteservering fram till och med Både THS centralt och vi i mottagningen skickade också ut enkäter till ettan med en hel del positiv feedback och ytterligare avtackningar från Tricesimus. Näringslivsgruppen Näringslivsgruppen har anordnat både pubar och lunchföreläsningar. Inom annonsering så har de dels hjälpt företag med att sätta upp affischer och också haft ett samarbete med Bemia för annonsering över internet. För detta samarbete har det dock framkommit viss kritik ifrån vissa företag som påtalat att Bemia inte är oberoende eftersom att de också är ett rekryteringsföretag utöver att de skötte vår annonseringstjänst. Därför har vi nu sagt upp det samarbetet och Simon Ström har utvecklat en ny tjänst som ska kunna ersätta den gamla. Näringslivsgruppen har även i sammarbete med D rektoratet sett över kontraktet för TV apparaterna i META och fått dem att börja visa material. NLG har under hösten fortsatt med sitt löpande arbete i form av lunchföreläsningar, pubar och annonsering samt ordnat den största D Dagen hittills. Totalt gästades mässan av 35 företag och uppskattningsvis 400 studenter. Qulturnämnden QN har i sammarbete med medias motsvarighet annordnat regelbundna qulturevent så som spel, pyssel och filmkvällar i META. De har även tillhandahållit spel och böcker i sektionslokalen och tillsammans med förtroendevalda från media arbetat för att främja samarbetet sektionerna emellan och kultur i META. Valberedningen På höstens första SM blev valberedningen en nämnd bestående av 2 5 personer valda av DM plus ordföranden val av SM. Nästkommande DM valdes en person. På Glögg SM användes för andra året i rad det digitala valsystemet som sektionen tagit fram för presidievalen. Systemet var uppskattat bland medlemmarna och nästan 80 personer röstade.

11 Spexmästeriet Spexmästeriet har försökt styra upp ett lag till Sångartäfvlan, vilket gick sådär (uppstyrningen alltså, inte täfvlan. Täfvlan gick inte alls.), samt haft ett första möte och planerat lite för produktionen av ett album under Albumet planeras vara klart i sommar. I övrigt har det rekryterats friskt och flera ettan har gått med. Konglig Östrogennämnden Under det senaste året så har representanter från KÖN varit på möte med Irene Hanke och Karriärcoach Josephine Posse och informerat sig om den kostnadsfria karriärsvägledningen som ges av KTH och hur man skulle kunna marknadsföra den för tjejerna i KÖN och på datasektionen. Konglig Fenixorden Fenixorden uppstod under året och delade ut sin första medalj under vårbalen. De har även serverat mat under årets SM. D.E.M.O.N. D.E.M.O.N. har arbetat med att starta upp verksamheten. Redaqtionen Under våren sattes en Redaqtion ihop som därefter samt släppt ett lite seriösare nummer och ett lite lalligare nummer. På hösten släpptes sedan ytterligare ett nummer. STYFV På årets sista SM skapades nämnden STYFV, som ska normativa maskulina intressen på sektionen. Övriga funktionärer Fanbäraren Har burit fana på promoveringen och nobel, kommer inom kort att ha hållit hönan fagt även på diplomeringarna. Fanan vajade även i stadshuset när n0llan var där, men då hållen av Petter.

12 Sektionshistorikern Sektionshistorikern har lagt upp mål för vad som ska ske under året, samt börjat titta på att digitalisera önskade foton. Det finns fina planer för 2013, och ifall man vill ha något specifikt gjort som man tycker sektionshistorikern borde göra är det bara att hojta till, då fantasin endast tar en en bit på vägen. Prylmånglaren Under året 2012 har ett antal förändringar genomförts av Prylis. Innan jul kontaktades JAC tryck om Ovvarna för att se att vi faktiskt fick fram bättre kvalitet än förra året. Detta gjorde också att prylmånglaren ville förändra färgen från den tidigare färgen vacker cerise till ännu vackrare cerise. Martin Frost, innehavare av en ovve i den önskade cerisa färgen donerade en bit av sin ovve vilken sedan användes för att få rätt färg. Ovvar såldes till ett stort antal av de nya studenterna på datasektionen. Märken har fixats fram. Några nya andra gamla. 2 av dessa nya som var väldigt populära var Playboy Pikachu samt Not sure if. Märken, spegater och capshandukar har sålts på samlad front. Nya funktionärer Under året instiftades även ett par nya sektionsfunktionärer: Ljud och ljusansvarig som tillsammans med medias motsvarighet ansvarar för ljudet i META, och Mulle/Mullerina schmeck som ansvarar för underhållet av sektionens bil. Projekt dåre Under januari månad annordnades en skidresa till Åre. 96 glada dataloger åkte till Åre och åkte skidor. Senare under vårterminen annordnades även en sittning för resenärerna. Vårbalen Det har för första gången på länge arrangerats en vårbal på sektionen! Den blev fin.

13 META spexet Under våren jobbade de som mest med spexet: byggde, repeterade och producerade. De hade en episk kostymfest med sagotema tillsammans med ispexet. Biljettförsäljningen gick över förväntan med strax under 400 sålda av 500 möjliga. Speciellt bra gick premiärbiljetterna, som tog slut på tio timmar! Föreställningarna var succé och slasqueföreställningen var olik något annat spex. Folk både bakom och framför scen hade sjukt kul :) Alla kvällsföreställningar (tre stycken) finns inspelade. META spexets huvudsponsor var mycket nöjda med samarbetet. Bokföringen var nästan helt klar vid halvårsskiftet. Spexet gick plus! Under sommaren började nästa direqteurer jobba med att planera upp hur nästa spex skulle genomföras, rekrytera chefer och försöka få ordning på infrastrukturen. Sen under mottagningen så började information och intresseanmälan pumpas ut genom alla kanaler tänkbara. Direqtionen representerades även på gasquer och båda direqteurer var synliga och pratade mycket spex med alla. I slutet av september så hade METAspexet sitt informationsmöte där alla var välkomna som ville veta mer om spex, hur spexet gick till förra året, vilka roller som finns inom spexet och vad vi hade för planer för årets spex. Alla chefer var på plats så att alla kunde gå runt till de olika grupperna och prata, fråga vad det faktiskt innebar att vara med i någon grupp. Manusgruppen blev tillsatt kort efter detta informationsmöte och övriga blev informerade att de skulle inom en vecka anmäla sig om de ville vara med i någon grupp. Efter det fick alla chefer sina medlemmar och auditions planerades för de grupperna som behövde det. Auditions genomfördes och många av grupperna hade kickoff och några möten. Vi hade chefsmöten under hela hösten. Under första SM i höstas skapades sektionsprojektet METAspexet 2013 och under andra SM blev direqtionen erkänd från sektionens håll. Vid nyår var första utkastet av manus klart, första skådisrepet planerat, teatern bokad och första happening inbokad. Framtiden för spexet är ljus! STUDS En resa till San Francisco har genomförts under två veckor med 27 glada dataloger. Företag som Google och Facebook har besökts och turistande som vingårdar och Las Vegas har även det genomförts. Ett utförligare rapport över hela projektet har lämnas under september i form av en rapport.

14 STUDS 2013 startades upp under hösten och har börjat besöka företag för att samla ihop pengar till resan. djubileet djubileet har påbörjat arbetet inför sektionens 30 årsjubileet 2013 redan nu. djubileets egna sammanfattning av första halvåret är: Vi har kul. Haft kul. Sittning också. Vi Vann. En stab. Vi är sex. Har inte sex. Men är sju. Har planerat. Beställt. Tröjorna kom. Vi kom. Spelat kubb. Mörker. Fernet. Mums. Idlar. Nils. Inte den. Oscar. God öl. Egen öl. Kanske. Specialbeställd. Punsch? Nej. Kanske. Lejon. Nej. Som Tiger. Snodd. Nya. Tigerträff. Puss från djubileet. <3 Under andra halvåret har planeringen för 2013 fortsatt.

Oj. En halvårsrapport! För första gången i sektionens historia (så vitt jag vet) lämnar styrelsen en halvårsrapport till sektionsmötet.

Oj. En halvårsrapport! För första gången i sektionens historia (så vitt jag vet) lämnar styrelsen en halvårsrapport till sektionsmötet. Halvårsrapport 2012 Förord Oj. En halvårsrapport! För första gången i sektionens historia (så vitt jag vet) lämnar styrelsen en halvårsrapport till sektionsmötet. Det har varit ett spännande halvår. Flera

Läs mer

Verksamhetsplan 2013. D rektoratet

Verksamhetsplan 2013. D rektoratet Verksamhetsplan 2013 \section{jämlikhetsnämnden} Jämlikhetsnämnden skall genomföra minst en undersökning om hur jämlikhetssituationen på sektionen är. utvärdera resultaten av undersökningen och presentera

Läs mer

Dagordning Glögg-SM 2013-12-12 Konglig Datasektionen

Dagordning Glögg-SM 2013-12-12 Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen Glögg-SM 2013-12-12 1(95) Dagordning Glögg-SM 2013-12-12 Konglig Datasektionen 1 Mötets högtidliga öppnande 2 Presentation och utfrågning av urnvalskandidater 3 Formalia 1. Val av

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen är fortfarande växande och det är viktigt att verksamheten under 2013-2014 präglas av att antalet programstuderande

Läs mer

Dagordning Revisions-SM 2013-02-11 Konglig Datasektionen

Dagordning Revisions-SM 2013-02-11 Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen Revisions-SM 2013-02-11 1(25) Dagordning Revisions-SM 2013-02-11 Konglig Datasektionen 1 Mötets högtidliga öppnande 2 Formalia 1. Val av mötesordförande 2. Val av mötessekreterare

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015. Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015. Sektionen för Energi och miljö juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen börjar nu gå mot sin slutfas av växande, och programmet kommer under verksamhetsåret examinera sina första studenter. Det kommer

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö Reviderad 2014-09- 18 Sektionen Sektionen börjar nu gå mot sin slutfas av växande, och programmet kommer under verksamhetsåret examinera

Läs mer

Arrangemang Konto Namn Intäker Utgifter Balans D-Rektoratet Allmänt Tryckkostnad 5 000,00 kr. Skiftes Biljetter 1 800,00 kr

Arrangemang Konto Namn Intäker Utgifter Balans D-Rektoratet Allmänt Tryckkostnad 5 000,00 kr. Skiftes Biljetter 1 800,00 kr D-Rektoratet Allmänt Tryckkostnad MUTA D-Funk Middag 4 400,00 kr Överlämning D-rektoratet Sektionsmöten Kontorsmaterial Representation Subsubtotalt 0,00 kr 53 900,00 kr 53 900,00 kr Skiftes 1 800,00 kr

Läs mer

Nämnd Arrangemang Namn Intäkter Utgifter Extern kostnad Intern kostnad Balans Förra året Diff

Nämnd Arrangemang Namn Intäkter Utgifter Extern kostnad Intern kostnad Balans Förra året Diff Nämnd Arrangemang Namn Intäkter Utgifter Extern kostnad Intern kostnad Balans Förra året Diff Sektionen Summering Centralt 46,600.00 kr 250,000.00 kr 235,000.00 kr 15,000.00 kr -203,400.00 kr -191,000.00

Läs mer

Protokoll fört vid DM Konglig Datasektionen

Protokoll fört vid DM Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen DM 2010-09-27 1(6) Protokoll fört vid DM Konglig Datasektionen Tidpunkt 2010-09-27, 17:37 18:57 Plats Närvarande E52, KTH Sekreterare Alexander Roghult, D-08 Ordförande, D-06 Ledamot

Läs mer

Protokoll fört vid Budget-SM Konglig Datasektionen

Protokoll fört vid Budget-SM Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen Budget-SM 2011-09-27 1(14) Protokoll fört vid Budget-SM Konglig Datasektionen Tidpunkt 2011-09-27, 17:49 00:20 Plats Närvarande L1, KTH se bilaga 1 Mötets högtidliga öppnande Andreas

Läs mer

Innehåll. Om verksamhetsplanen 3. Utbildningspåverkan 4. Studiesocialt 5. Organisationsutveckling 6. Digital Utveckling 7.

Innehåll. Om verksamhetsplanen 3. Utbildningspåverkan 4. Studiesocialt 5. Organisationsutveckling 6. Digital Utveckling 7. Verksamhetsplan 2014 1 Innehåll Om verksamhetsplanen 3 Utbildningspåverkan 4 Studiesocialt 5 Organisationsutveckling 6 Digital Utveckling 7 Sektionslokalen 8 2 Om verksamhetsplanen Syftet med denna verksamhetsplan

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18 Stockholm 2015-03-18 Styrelsemöte 10 mars 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 16.14 1.2. Mötets behöriga utlysande Extrainsatt Styrelsen beslutar

Läs mer

Budget för Sektionen för Medieteknik; Verksamhetsåret 2015/2016

Budget för Sektionen för Medieteknik; Verksamhetsåret 2015/2016 Budget för Sektionen för Medieteknik; Verksamhetsåret 2015/2016 Konto (bokföring) Resultatställe Benämning 2015/2016 Anteckningar Resultatställe 1: Sektionen centralt 3050 Medlemsavgifter 10 000 Uppskattat

Läs mer

Dagordning Val-SM 2011-05-05 Konglig Datasektionen

Dagordning Val-SM 2011-05-05 Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen 1(4) Dagordning Konglig Datasektionen 1 Mötets högtidliga öppnande 2 Formalia 1. Val av mötesordförande 2. Val av mötessekreterare 3. Val av två justeringspersoner tillika rösträknare

Läs mer

Dagordning DM 2015-06-01 Konglig Datasektionen

Dagordning DM 2015-06-01 Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen DM 2015-06-01 1(11) Dagordning DM 2015-06-01 Konglig Datasektionen 1 Mötets högtidliga öppnande 2 Formalia 1. Val av mötesordförande 2. Val av mötessekreterare 3. Val av justeringsperson

Läs mer

Budget 2012. Sammanställning. Enligt styrelsens proposition till SM8 2011-12-06

Budget 2012. Sammanställning. Enligt styrelsens proposition till SM8 2011-12-06 Sid. 1 av 9 Budget 2012 Enligt styrelsens proposition till SM8 2011-12-06 Sammanställning Resultatställe/resultatgrupp Intäkter Utgifter Balans Kommentar Fysik centralt 35 000 kr 76 000 kr -41 000 kr fkm

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Konglig Datasektionen

Verksamhetsplan 2015. Konglig Datasektionen Verksamhetsplan 2015 Konglig Datasektionen Inledning Syfte Utformning 1. Utbildningspåverkan 1.1. Synliggöra verksamheten 1.2. Övervakning 1.3. Övergripande 2. Studiesocialt 2.1. Internationellt 2.2. Jämlikhet,

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-02-10

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-02-10 Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-02-10 Styrelsemöte 10 februari 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 17:21 1.2. Mötets behöriga utlysande

Läs mer

Budget 2012. Fysiksektionens Budget Verksamhetsåret 2012 Sid. 1 av 10

Budget 2012. Fysiksektionens Budget Verksamhetsåret 2012 Sid. 1 av 10 Sid. 1 av 10 Budget 2012 Enligt styrelsens proposition till SM8 2011-12-06, med ändringar: Efter SM1-12, 2012-02-01 Efter STYM1-12, 2012-02-29 Efter SM2-12, 2012-03-28 Efter STYM2-12, 2012-04-25 Sid. 2

Läs mer

Protokoll fört vid Budget-SM Konglig Datasektionen

Protokoll fört vid Budget-SM Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen Budget-SM 2013-10-17 1(43) Protokoll fört vid Budget-SM Konglig Datasektionen Tidpunkt 2013-10-17, 17:32 19:36 Plats Närvarande H1, KTH se bilaga 1 Mötets högtidliga öppnande Ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid Revisions-SM Konglig Datasektionen

Protokoll fört vid Revisions-SM Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen Revisions-SM 2009-03-24 1(7) Protokoll fört vid Revisions-SM Konglig Datasektionen Tidpunkt 2009-03-24, 17.20 20.24 Plats Närvarande K2, KTH se bifogad lista 1 Mötets högtidliga öppnande

Läs mer

Protokoll fört vid Revisions-SM Konglig Datasektionen

Protokoll fört vid Revisions-SM Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen Revisions-SM 2011-03-29 1(7) Protokoll fört vid Revisions-SM Konglig Datasektionen Tidpunkt 2011-03-29, 17:51 20:21 Plats Närvarande L1, KTH se bilaga 1 Mötets högtidliga öppnande

Läs mer

Budget 2016 - Rambudget

Budget 2016 - Rambudget Budget 2016 - Rambudget Nämnd Arrangemang Namn Intäkter Utgifter Extern kostnad Intern kostnad Balans Förra året Diff Sektionen Summering Centralt 46,600.00 kr 156,200.00 kr 136,200.00 20,000.00 (109,600.00)

Läs mer

Pluggstugan har inte gått så bra, intresset finns helt enkelt inte hos ettorna. Diskussioner kring om vi ska fortsätta hålla den ska äga rum.

Pluggstugan har inte gått så bra, intresset finns helt enkelt inte hos ettorna. Diskussioner kring om vi ska fortsätta hålla den ska äga rum. Bilaga 1 Rapporter och meddelanden Ordförande, Jacob Fredriksson Efter höstmötet anordnade och höll jag i utvecklingssamtal med alla i styrelsen. Utvecklingssamtalen syftade till att få åsikter om styrelse

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-01-23

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-01-23 Stockholm 2015-01-23 Styrelsemöte 23 januari 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 17:20 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen beslutar att anse

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2013-12-11. Anton Warnhag och Lukas Häggström utses till justerare.

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2013-12-11. Anton Warnhag och Lukas Häggström utses till justerare. Styrelsemöte 11 december 2013 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet öppnas kl 18:43. 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet anses vara behörigt utlyst. 1.3. Närvarande Samtliga styrelsemedlemmar är närvarande.

Läs mer

Protokoll fört vid DM Konglig Datasektionen

Protokoll fört vid DM Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen DM 2011-05-24 1(4) Protokoll fört vid DM Konglig Datasektionen Tidpunkt 2011-05-24, 17:26 19:15 Plats 4523, KTH Närvarande Sekreterare Frida Jansson, D-09 Ordförande, D-09 Ledamot

Läs mer

1.4 Maximiliam Nahlén och Anna Sandberg väljs till justrerare och rösträknare

1.4 Maximiliam Nahlén och Anna Sandberg väljs till justrerare och rösträknare Sektionsmöte 2009-11-24 1.0 Formalia 1.1 Mötet öppnas av Markus Målsäter 1.2 Markus Målsäter väljs till mötesordförande 1.3 Alexander Busnyuk väljs till mötessekreterare 1.4 Maximiliam Nahlén och Anna

Läs mer

Dagordning Budget-SM 2011-09-27 Konglig Datasektionen

Dagordning Budget-SM 2011-09-27 Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen Budget-SM 2011-09-27 1(4) Dagordning Budget-SM 2011-09-27 Konglig Datasektionen 1 Mötets högtidliga öppnande 2 Formalia 1. Val av mötesordförande 2. Val av mötessekreterare 3. Val

Läs mer

Revisionsberättelse 2011

Revisionsberättelse 2011 Revisionsberättelse 2011 Rapportens utseende Enligt sektionens reglemente ska en revision bestå av två dokument, en revisionsberättelse och en revisionsrapport (se 3.3.6.3.1 i sektionens reglemente). Revisonsrapporten

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2015 - juni 2016. Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2015 - juni 2016. Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2015 - juni 2016 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen börjar nu gå mot sin slutfas av växande, och programmet kommer under verksamhetsåret examinera sina första studenter.

Läs mer

Tabell1_ ,00 kr Subtotalt ,00 kr ,00 kr. 400,00 kr Dekorationer Subtotalt ,00 kr ,00 kr

Tabell1_ ,00 kr Subtotalt ,00 kr ,00 kr. 400,00 kr Dekorationer Subtotalt ,00 kr ,00 kr DKM Tentapub VT 1 Tentapub VT 2 Tentapub HT 1 Tentapub HT 2 Utgifter Inkomster 2 1 Barkitt Subtotalt 18 000,00 kr 2 19 000,00 kr 1 Barkitt 400,00 kr Subtotalt 12 400,00 kr 19 000,00 kr 2 1 Barkit Subtotalt

Läs mer

Årsberättelse 2013-2014

Årsberättelse 2013-2014 Årsberättelse 2013-2014 Optima Paul Hallvar gata madebyloveuf@hotmail.com Affärsidé/ Verksamhetsidé Vårt företag virkar mattor och korgar. Vi har gjort en produktionsplan där vi har delat upp uppgifterna

Läs mer

Dagordning Revisions-SM 2012-03-22 Konglig Datasektionen

Dagordning Revisions-SM 2012-03-22 Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen 1(54) Dagordning Konglig Datasektionen 1 Mötets högtidliga öppnande 2 Formalia 1. Val av mötesordförande 2. Val av mötessekreterare 3. Val av två justeringspersoner tillika rösträknare

Läs mer

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av:

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: VALHANDLINGAR Sammansättning för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. består detta verksamhetsår av: Christoffer Bator, P13 Johanna Dolk, P11 Erik Hedin, M13 Gustav Johansson,

Läs mer

Postbeskrivningar inför SM-1

Postbeskrivningar inför SM-1 Postbeskrivningar inför SM-1 Innehåll Styrelsen... 2 Ettans representant... 2 Klubbmästare... 3 Andra förtroendevalda... 3 Vice SNO... 3 Sektionslokalsansvarig... 4 Valberedning... 4 Webmaster... 4 Revisor...

Läs mer

Verksamhetsplan juli juni Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli juni Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2016 - juni 2017 Sektionen för Energi och miljö 1 Inledning Syfte En verksamhetsplan är en beskrivning av vad sektionen vill uppnå under kommande verksamhetsår. Den ger alltså ett

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-05-06

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-05-06 Stockholm 2015-05-06 Styrelsemöte 6 maj 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 15:26 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen beslutar att anse mötet

Läs mer

Sektionen för Medicinsk Teknik

Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionen för Medicinsk Teknik Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2016/2017 1 Introduktion Sektionen för Medicinsk Tekniks verksamhetsplan klubbas av sektionsmöte för att ge organisationen styrning. Allmänt

Läs mer

Protokoll fört vid Glögg-SM Konglig Datasektionen

Protokoll fört vid Glögg-SM Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen Glögg-SM 2011-11-21 1(8) Protokoll fört vid Glögg-SM Konglig Datasektionen Tidpunkt 2011-11-21, 17:48 22:15 Plats Närvarande L1, KTH se bilaga 1 Mötets högtidliga öppnande Andreas

Läs mer

Webbhotell på binero Fem domännamn

Webbhotell på binero Fem domännamn Uppskattat till 250 medlemmar á 50 kr. 286000 3 SM á 1500 kr. SM4 3500 kr. SMØ 300 kr 40 möten á 25 kr Pärmar, papper, tejp, pennor, diverse kontorsmaterial Besök på andra sektioners, företags och högskolors

Läs mer

Protokoll fört vid Budget-SM Konglig Datasektionen

Protokoll fört vid Budget-SM Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen Budget-SM 2013-12-12 1(113) Protokoll fört vid Budget-SM Konglig Datasektionen Tidpunkt 2013-12-12, 17:42 21:30 Plats Närvarande H1, KTH se bilaga 1 Mötets högtidliga öppnande Ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse styrit 2011/2012 Förord Verksamhetsåret 2011/2012 var ett spännande år att sitta i styrelsen. Chalmers Studentkår centralt förde flera viktiga debatter om bl.a. sektionernas dispositionsavtal,

Läs mer

Protokoll fört vid: Konglig Elektrosektionens

Protokoll fört vid: Konglig Elektrosektionens 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande Protokoll fört vid: Konglig Elektrosektionens StyrelseÖverläggningsTräff 8 Onsdagen den 27/4 u.n.å. 111001 (2012 b.t.) å Tolvan, Stockholm Mötets högtidliga öppnande av klockan

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-04-08

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-04-08 Stockholm 2015-04-08 Styrelsemöte 8 april 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 17:15 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen beslutar att anse mötet

Läs mer

Dagordning Budget-SM 2012-11-05 Konglig Datasektionen

Dagordning Budget-SM 2012-11-05 Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen Budget-SM 2012-11-05 1(56) Dagordning Budget-SM 2012-11-05 Konglig Datasektionen 1 Mötets högtidliga öppnande 2 Formalia 1. Val av mötesordförande 2. Val av mötessekreterare 3. Val

Läs mer

Dagordning SM 4, 11 december 2014, Oasen Klockan 17:00

Dagordning SM 4, 11 december 2014, Oasen Klockan 17:00 Konglig Samhällsbyggnadssektion Dagordning SM 4, 11 december 2014, Oasen Klockan 17:00 1. Formalia 1.1 Mötets öppnande 1.2 Val av mötesordförande 1.3 Val av mötessekreterare 1.4 Val av två justeringspersoner

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07 Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07 Adress: Roslagstullsbacken 13A Stockholm, (Hemma hos Vincent) Styrelsemöte nr 4, VÅ 2013/2014 Datum: 2013-11-07 Tid: 18.59 21.22 Närvarande:

Läs mer

Protokoll fört vid DM Konglig Datasektionen

Protokoll fört vid DM Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen DM 2011-04-12 1(6) Protokoll fört vid DM Konglig Datasektionen Tidpunkt 2011-04-12, 17:26 19:38 Plats Närvarande 1635, KTH se bilaga 1 Mötets högtidliga öppnande förklarade mötet

Läs mer

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16 Verksamhetsplan 15-16 s verksamhetsplan 15-16 Denna verksamhetsplan beskriver en grundläggande målsättning för föreningens verksamhet. Den antas av fullmäktige och blir därmed en uppdragsbeskrivning från

Läs mer

Protokoll fört vid DM Konglig Datasektionen

Protokoll fört vid DM Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen DM 2011-03-22 1(6) Protokoll fört vid DM Konglig Datasektionen Tidpunkt 2011-03-22, 17:35 20:17 Plats 1535, KTH Närvarande Sekreterare Frida Jansson, D-09 Ordförande Andreas Falk,

Läs mer

Protokoll fört vid Val-SM Konglig Datasektionen

Protokoll fört vid Val-SM Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen Val-SM 2010-05-11 1(10) Protokoll fört vid Val-SM Konglig Datasektionen Tidpunkt 2010-05-11, 17:42 21:03 Plats Närvarande L1, KTH se bilaga 1 Mötets högtidliga öppnande Egil Antonsen

Läs mer

Reglemente Sektionen för Energi och Miljö

Reglemente Sektionen för Energi och Miljö Reglemente Sektionen för Energi och Miljö 1 Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Ändamål... 3 1.2 Reglementsändringar... 3 2 Förtroendevalda... 3 2.1 Ordförande... 3 2.2 Vice Ordförande... 3 2.3 Sekreterare...

Läs mer

Protokoll fört vid DM Konglig Datasektionen

Protokoll fört vid DM Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen DM 2013-01-31 1(19) Protokoll fört vid DM Konglig Datasektionen Tidpunkt 2013-01-31, 17:42 19:27 Plats 1537, KTH Närvarande Sektionsordförande, Vice fanbärare, m.m. Petter Djupfeldt,

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-06-03

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-06-03 Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-06-03 Styrelsemöte 3 juni 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 17:20 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen

Läs mer

Protokoll fört vid DM Konglig Datasektionen

Protokoll fört vid DM Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen DM 2009-10-27 1(4) Protokoll fört vid DM Konglig Datasektionen Tidpunkt 2009-10-27, 17.19 18.59 Plats E52, KTH Närvarande Sektionsordförande Joel Westberg, D-05 Vice sektionsordförande

Läs mer

Protokoll fört vid DM Konglig Datasektionen

Protokoll fört vid DM Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen DM 2011-09-20 1(9) Protokoll fört vid DM Konglig Datasektionen Tidpunkt 2011-09-20, 17:37 22:07 Plats Rum 4523, KTH Närvarande Seeterare Frida Jansson, D-09 Ledamot för sociala frågor

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2014-10-06

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2014-10-06 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppna 17.18 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelse utgick måndagen den 6 oktober, i enlighet med stadgan. att anse mötet behörigt utlyst 1.3. Frånvarande

Läs mer

KONGLIGA KEMISEKTIONEN KTH. Produktportfölj. Kemisektionensnäringslivsutskott KNUT

KONGLIGA KEMISEKTIONEN KTH. Produktportfölj. Kemisektionensnäringslivsutskott KNUT KONGLIGA KEMISEKTIONEN Produktportfölj KTH Kemisektionensnäringslivsutskott KNUT KNUT 2016/2017 Innehåll Produktportföljens innehåll... 2 Evenemang... 2 Allmänt... 2 Lunchföreläsning... 2 Studiebesök...

Läs mer

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma)

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Grill, lek och häng i Slottsskogen - 27/8 torsdag Vi möts vid Götaplatsen (högst upp på Avenyn vid Poseidon- fontänen) kl. 14.00. Ring till Johanna

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2015-05-19

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2015-05-19 Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2015-05-19 Adress: Sal E51 Styrelsemöte nr 16, VÅ 2014/2015 Datum: 2015-05- 19 Tid: 17.35-19.46 Närvarande: Emma Hedman (Mottagningsansvarig),

Läs mer

Protokoll fört vid Revisions-SM (Fylle-SM) Konglig Datasektionen

Protokoll fört vid Revisions-SM (Fylle-SM) Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen Revisions-SM (Fylle-SM) 2004-11-08 1(5) Protokoll fört vid Revisions-SM (Fylle-SM) Konglig Datasektionen Tidpunkt 2004-11-08, 17:28 18:38 Plats E31, KTH Närvarande Ordförande Frej

Läs mer

Uppdaterade 2013-07- 23. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö

Uppdaterade 2013-07- 23. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö Uppdaterade 2013-07- 23 Reglemente Sektionen för Energi och Miljö 1 Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Ändamål... 3 1.2 Reglementsändringar... 3 2 Förtroendevalda... 3 2.1 Ordförande... 3 2.2 Vice

Läs mer

Protokoll fört vid DM Konglig Datasektionen

Protokoll fört vid DM Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen DM 2012-03-13 1(33) Protokoll fört vid DM Konglig Datasektionen Tidpunkt 2012-03-13, 17:22 19:23 Plats 1537, KTH Närvarande Ledamot för sociala frågor och relationer Peter Boström,

Läs mer

2. Rapporter Föredragande

2. Rapporter Föredragande Styrelsemöte den 6 november 2013 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet öppnas kl 17:22. 1.2. Mötets behöriga utlysande Anses behörigt utlyst. 1.3. Närvarande Alla är närvarande. 1.4. Frånvarande Ingen.

Läs mer

2. Rapporter Föredragande

2. Rapporter Föredragande Styrelsemöte den 6 februari 2013 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet öppnas kl 17:16. 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet anses vara behörigt utlyst. 1.3. Justering av röstlängd Alla är närvarande.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012/2013

Verksamhetsberättelse 2012/2013 Verksamhetsberättelse 2012/2013 1 Visionen 1.1 Inledning Visionen är en långsiktig beskrivning av i vilken riktning vi vill att sektionen ska röra sig. Visionen innehåller önskningar av relativt abstrakt

Läs mer

2.1 ÖPH-representant Johanna Jarl/ Lars Åkesson...lyckad gasque i fredags, kul. satt phöseriet, rgb, jobbar stenhårt

2.1 ÖPH-representant Johanna Jarl/ Lars Åkesson...lyckad gasque i fredags, kul. satt phöseriet, rgb, jobbar stenhårt Protokoll Styrelsemöte 2010 den 9:e februari kl:17.15 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande... 17.23 1.2 Mötets behöriga utlysande... Ja 1.3 Val av sekreterare.. Sara Cecilia Lempiäinen 1.4 Närvarande... Tove

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2015-01-26 Adress: Hemma hos Aisan Styrelsemöte nr 9, VÅ 2014/2015 Datum: 2015-01- 26 Tid: 18.11 20.27 Närvarande: Kajsa Lundgren (PAS), Emma

Läs mer

Kongliga Bergssektionen

Kongliga Bergssektionen Protokoll för sektionsmöte den 29 april 2012 (Vår-SM) Styrelsen: Ordförande Vice ordförande SNO PAS Sekreterare Ettans Post Klubbmästare Femten KOMMA Oscar Hessling Leo Carlsson Tomas Romson Fia Vikman

Läs mer

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Vice Ordförande Oskar Giescke... 2 Vice Ordförande, Kommunikationsansvarig Helena Falk... 2 Ordförande Konstwerket Martin Gutsch... 3 Ordförande Jämlikhetsnämnden Elin

Läs mer

Protokoll fört vid DM Konglig Datasektionen

Protokoll fört vid DM Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen DM 2012-10-23 1(38) Protokoll fört vid DM Konglig Datasektionen Tidpunkt 2012-10-23, 17:33 20:36 Plats 1537, KTH Närvarande Fanbärare Martin Frost, D-05 QA, KF Erik Lindström, D-10

Läs mer

Dagordning Val-SM 2015-05-11 Konglig Datasektionen

Dagordning Val-SM 2015-05-11 Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen Val-SM 2015-05-11 1(142) Dagordning Val-SM 2015-05-11 Konglig Datasektionen 1 Mötets högtidliga öppnande 2 Formalia 1. Val av mötesordförande 2. Val av mötessekreterare 3. Val av

Läs mer

Dagordning Glögg-SM 2011-11-21 Konglig Datasektionen

Dagordning Glögg-SM 2011-11-21 Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen 2011-11-21 1(4) Dagordning 2011-11-21 Konglig Datasektionen 1 Mötets högtidliga öppnande 2 Presentation och utfrågning av urnvalskandidater 3 Formalia 1. Val av mötesordförande 2.

Läs mer

Verksamhetsplan Konglig Datasektionen

Verksamhetsplan Konglig Datasektionen Verksamhetsplan 2016 Konglig Datasektionen Inledning Syfte En verksamhetsplan är en beskrivning av vad sektionen vill uppnå under kommande verksamhetsår. Den ger alltså ett underlag till den löpande såväl

Läs mer

Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015

Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015 Sida 1 av 5 Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015 1. Organisation UPS viktigaste mål under det kommande verksamhetsåret är att öka sammanhållningen i föreningen. Det kommer ske genom att arbeta aktivt

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2016-03-01

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2016-03-01 Styrelsemöte 2 mars 2016 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Matilda Carlson förklarar mötet öppnat klockan 17:21. 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelse gick ut den 24 februari,

Läs mer

Protokoll fört vid Val-SM Konglig Datasektionen

Protokoll fört vid Val-SM Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen Val-SM 2004-05-11 1(7) Protokoll fört vid Val-SM Konglig Datasektionen 1 Mötets högtidliga öppnande Ordföranden förklarar mötet öppnat klockan 16:30. För närvarolista, se bilaga 1.

Läs mer

Kassör: Internetbanken är nu igång och utbetalningar för utlägg kommer att ske inom kort.

Kassör: Internetbanken är nu igång och utbetalningar för utlägg kommer att ske inom kort. Styrelsemöte 20140306 1. OFMÖ Klockan 12:12 2. Godkännande av dagordning och tid Dagordning godkänns. Sluttid 13.00. 3. Val av justeringsperson Emanuel Mettmann väljs till justeringsperson. 4. Eventuella

Läs mer

Kongl. Datasektionen vid THS Val-SM 2002-05-15 1(8) Val-SM, 2002-05-15

Kongl. Datasektionen vid THS Val-SM 2002-05-15 1(8) Val-SM, 2002-05-15 Kongl. Datasektionen vid THS Val-SM 2002-05-15 1(8) Val-SM, 2002-05-15 1 Mötets högtidliga öppnande Ordföranden förklarar mötet öppnat klockan 17.41 med 39 teknologer närvarande. För närvarolista, se bilaga

Läs mer

Postbeskrivningar inför Val-SM

Postbeskrivningar inför Val-SM Postbeskrivningar inför Val-SM Innehåll Styrelsen... 2 Ordförande... 2 Vice ordförande tillika sekreterare... 2 Kassör... 2 Kommunikationsansvarig tillika webmaster... 3 Ledamot med ansvar för studiefrågor...

Läs mer

STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö

STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET Reglemente Sektionen för Energi och Miljö 1 2 Innehåll 1. 1 Allmänt 3 1.1. Ändamål.....................................3 1.2. Reglementsändringar...........................3

Läs mer

Dagordning Revisions-SM 2015-03-03 Konglig Datasektionen

Dagordning Revisions-SM 2015-03-03 Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen 5-3-3 (8) Dagordning 5-3-3 Konglig Datasektionen Mötets högtidliga öppnande Formalia. Val av mötesordförande. Val av mötessekreterare 3. Val av två justeringspersoner tillika rösträknare

Läs mer

Protokoll från Mästarråd

Protokoll från Mästarråd 1(8) från TraditionsMEsterIT 1 Formalia 1.1 Mötets högtidliga öppnande TraditionsMästare Björn Eklöf förklarade mötet öppnat klockan 17:06:59. 1.2 Val av mötesordförande Björn Eklöf valdes till mötesordförande.

Läs mer

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden:

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden: Mötesprotokoll Stormöte, I-sektionen Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum Ärenden: 1. Mötet öppnas Vice ordförande Kajsa öppnade mötet. 2. Val av mötessekreterare Anne valdes

Läs mer

Dagordning Revisions-SM 2016-03-29 Konglig Datasektionen 802412-7709

Dagordning Revisions-SM 2016-03-29 Konglig Datasektionen 802412-7709 Konglig Datasektionen 802412-7709 Revisions-SM 2016-03-29 1(110) Dagordning Revisions-SM 2016-03-29 Konglig Datasektionen 802412-7709 1 Mötets högtidliga öppnande 2 Formalia 1. Val av mötesordförande 2.

Läs mer

d-phunktionärsintropholdr

d-phunktionärsintropholdr d-phunktionärsintropholdr Introduktion till d-funktionärsskap, inte riktigt 60 hp Grattis till din post som funktionär på Datasektionen! Med din nya roll som sektionsfunktionär följer både privilegier

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-08-04

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-08-04 Styrelsemöte 4 augusti 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat klockan 18.21 1.2. Mötets behöriga utlysande att anse mötet behörigt utlyst 1.3. Emma Klint

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-11-10

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-11-10 Styrelsemöte 10 november 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 17:21 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen anser att anse mötet behörigt utlyst.

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2014-05-14

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2014-05-14 Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2014-05-14 Adress: Osquars backe 8, Stockholm (Gråttan) Styrelsemöte nr 14, VÅ 2013/2014 Datum: 2014-05-14 Tid: 18.04-20.00 Närvarande: Vide

Läs mer

00000 Mötets öppnande Ordförande förklarade mötet öppet klockan 17:15 i TP41.

00000 Mötets öppnande Ordförande förklarade mötet öppet klockan 17:15 i TP41. Närvarande: Tobias Edström, Ordförande Johannes Nilsson, Sekreterare Jacob Samuelsson, Alumniansvarig Jonathan Ohlson, Rekryteringsansvarig Magnus Karlsson, Inspektor Moa Eriksson, Valberedningen Eric

Läs mer

Styrelsemöte 2014, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte 2014, Medicinska Föreningen Styrelsemöte 2014, 18 februari 2014, kl. 17.15 Örat Närvarande: Märta K, Fredrik Ra, Hanna N, Albin T, Melinda P, Julia FE, Hannah E, Fredrik Ro, Ebba D, Julia M, Inspektor Åsa Nilsdotter, Festeriets sexmästare

Läs mer

Dagordning DM 2014-03-16 Konglig Datasektionen

Dagordning DM 2014-03-16 Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen DM 2014-03-16 1(26) Dagordning DM 2014-03-16 Konglig Datasektionen 1 Mötets högtidliga öppnande 2 Formalia 1. Val av mötesordförande 2. Val av mötessekreterare 3. Val av justeringsperson

Läs mer

Dagordning Val-SM 2013-04-22 Konglig Datasektionen

Dagordning Val-SM 2013-04-22 Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen Val-SM 2013-04-22 1(34) Dagordning Val-SM 2013-04-22 Konglig Datasektionen 1 Mötets högtidliga öppnande 2 Formalia 1. Val av mötesordförande 2. Val av mötessekreterare 3. Val av två

Läs mer

HANDLINGAR VINTERSEKTIONSMÖTE 2013-12-03 KUNGLIGA MASKINSEKTIONEN, THS

HANDLINGAR VINTERSEKTIONSMÖTE 2013-12-03 KUNGLIGA MASKINSEKTIONEN, THS HANDLINGAR VINTERSEKTIONSMÖTE 2013-12-03 KUNGLIGA MASKINSEKTIONEN, THS Version utan valhandlingar FÖREDRAGNINGSLISTA Kungliga Maskinsektionen, THS Sektionsmöte 2013-12-03 kl 17.17 i sal M1 * = Bilaga finns

Läs mer

Protokoll fört vid Revisions-SM Konglig Datasektionen

Protokoll fört vid Revisions-SM Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen Revisions-SM 2006-10-10 1(9) Protokoll fört vid Revisions-SM Konglig Datasektionen Tidpunkt 2006-10-10, 17:20 20:06 Plats E2, KTH Närvarande Sektionsordförande Jakob Bergendahl, D-03

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-04-22

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-04-22 Styrelsemöte 22 april 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 15:21 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen beslutar att anse mötet behörigt utlyst

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm

Sektionen för Medieteknik Stockholm Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-30 Styrelsemöte 30 mars 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 12:15 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen

Läs mer

Dagordning DM 2015-01-26 Konglig Datasektionen

Dagordning DM 2015-01-26 Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen DM 2015-01-26 1(2) Dagordning DM 2015-01-26 Konglig Datasektionen 1 Mötets högtidliga öppnande 2 Formalia 1. Val av mötesordförande 2. Val av mötessekreterare 3. Val av justeringsperson

Läs mer