Ett vettigt alternativ för kidsen. Eldsjälar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ett vettigt alternativ för kidsen. Eldsjälar"

Transkript

1 Roslagstull...är ett unik projekt med fantastiska möjligheter för både KFUM Central och Stockholms Stad att ta ett gemensamt steg mot att förättra träningsförhållandena genom att skapa ett nytt aktivitetshus för Stockholms unga.

2 Ett vettigt alternativ för kidsen -Jag började spela basket 1972, jag var 9 år. KFUM Central Baskets hall var mitt andra hem och gav så mycket mer än bara fysisk träning. Livet kring basketen och de människor jag mötte blev en del av min identitet och så småningom valde jag att satsa på en elitkarriär inom idrotten. Som vuxen har jag fortsatt att engagera mig i Central, det är mitt sätt att bidra till ett samhälle där alla har en chans att välja en vettig sysselsättning framför hänget på gatan och kanske hamna i fel sällskap. Vår del av Stockholms innerstad har lika många invånare som Uppsala, ändå saknas en rejäl innerstadsarena norr om Slussen. I samband med exploateringen kring norra länken har Roslagstull blivit en möjlig plats för en sådan anläggning. En plats där unga kan mötas och göra det de mår bra av; träffas, träna, sätta upp mål och utvecklas ihop med andra unga och vuxna förebilder. Visionen är en mötesplats för många olika föreningsaktiviteter från körsång till innebandy, kompletterat med café, restaurang, gym och kanske till och med en skola. Det byggs för fullt runt hela Stockholm. Hallen har sin självklara plats som ett stolt växthus för de som är vår framtid, barnen. Svante Bengtsson, ordf. KFUM Basket. Eldsjäl En eldsjäl är enligt Svenska Akademiens ordbok: en eldig, livlig och passionerad själ. KFUM Central är lyckligt lottad. Vi har många passionerade människor som på olika sätt kan kallas eldsjälar. Hela vår historia kantas av eldsjälar som har haft en orubblig vilja att skapa en skillnad för unga människor. Emma Axelsson, basket, coach, the K. Eldsjäl Eldsjälar

3 Behovet I Stockholms norra innerstad, det vill säga Vasastan, Norrmalm och Östermalm, bor ungefär invånare som alla delar på en fullstor hall utan läktare. Ingen annan region i Sverige har så få idrottshallar. I dagsläget står även de flesta skolorna utan egen gymnastiksal vilket betyder att fler delar sal, tillexempel Johannes och Engelska skolan, Franska skolan och Internationella skolan, Gärdesskolan och Fredrikshovs slotts skola. En stor del av de gymnastiksalar som finns idag är undermåliga gällande storleken och inte byggda för klasser om 24 stycken elever, eller fler, vilket är standard idag. Den allmänna bristen på hallar skapar en besvärlig konkurrenssituation. Det får till följd att möjligheten för föreningarna att utvecklas försvåras och gör det principiellt omöjligt för mindre föreningar att få tag i halltider vilket i sin tur är förödande för bredden. Vi vill skapa en ny unik mötesplats vid Roslagstull Ett hus fyllt av möjligheter Under många år har flera försök gjorts för att KFUM Central ska kunna få tillgång till en större idrottshall, i första hand för våra basketspelare och gymnaster, men också större utrymmen för all annan verksamhet som glädjande nog blir alltmer omfattande. Ett nytt försök görs nu för att bygga ett nytt aktivitetshus genom ett samarbete med fastighetsexploateringsbolag Areim. Vi hoppas att tillsammans med Stockholms Stad ta ett gemensamt steg mot att förättra träningsförhållandena, och skapa en unik mötesplats, för Stockholms unga. Rickard Mulle Gustavsson, Gymnasterna. Eldsjäl Det här vill vi Vi vill bygga ett nytt aktivitetshus för unga och vuxna som ska innehålla två idrottshallar, en för basket och annan bollsport, och en hall för gymnastik. Hallarna ska vara multifunktionella, dvs fungera lika bra för idrott som för t ex konserter. Huset ska också inrymma lokaler för musikverksamhet och skapa mötesplatser för unga och vuxna som ger möjlighet att utveckla nya verksamheter för att skapa en meningsfull fritid. Det kommer finnas severing/restaurang, gym och andra föreningslokaler. Den största hallen skall ha en läktare för ca 1000 åskådare.

4 Roslagstull VALHALLA VÄGEN BIRGER JARLSGATAN Tidig markreservation fattade exploateringsnämnden beslut om att Areim AB får en tidig markreservation för uppförande av en fullstor idrottshall, inom det område längs Valhallavägens östra sida som sträcker sig från korsningen Valhallavägen/Körsbärsvägen fram till Roslagstull, se karta. Den tidiga markreservationen avser enbart idrottshall men det är troligt att hallen kommer att integreras med andra verksamheter som t.ex. kontor eller bostäder. Detta kommer utredas vidare i det fortsatta arbetet. Exploateringskontorets synpunkter och förslag Det är angeläget att fler idrottshallar tillkommer i norra innerstaden. Exploateringskontoret föreslår därför att exploateringsnämnden ger kontoret i uppdrag att utreda förutsättningarna, i samråd med Areim AB och KFUM, för att inrymma en idrottshall inom det område längs Valhallavägens östra sida som sträcker sig från korsningen Valhallavägen/Körsbärsvägen fram till Roslagstull.

5 De första skisserna KFUM Central och Areim har tillsammans anlitat Equator arkitekter för att tillsammans arbeta fram ett konkret förslag på hur vi ska realisera visionen om ett nytt allaktivitetshus. Alla inblandade parter är medvetna om att det behövs andra kostnadsbärande ytor för att finansiera byggandet av två idrottshallar mm. Det första skissarbetet från Equator visar en exploatering av området närmast Norra Länkens tunnelmynningar vid Roslagstull som omfattar bostäder, kommersiella lokaler, parkering och föreningslokaler. Under idrottshallarna tänker man sig t ex stora butikslokaler som KFUM Central hyr ut till näringsidkare som därigenom bidrar till drift och skötsel. Bostadsbygge i anslutning till allaktivitetshuset bidrar till att sänka byggkostnaderna för föreningslokalerna.

6 Koncernen KFUK-KFUM Central Utöver de självständiga föreningarna utgörs KFUK-KFUM Central av olika utskott och andra verksamheter såsom Central Gym, Internationella kommittén och KFUK-KFUM Senior med flera. Tillsammans bildar de koncernen KFUK-KFUM Central. Föreningens ordförande är Bengt Arwén, E-post: Koncernen KFUK-KFUM Central består av en förening och två bolag KFUK-KFUM Central är en förening och idkar ideell föreningsverksamhet. KFUK-KFUM Centrals verksamhetsberättelse 2010 KFUK-KFUM Central har 2 helägda dotterbolag, Kom Hotel AB och KFUM Central Fastighet AB KFUK-KFUM Central. Omsättning ca 8 milj KFUK-KFUM Fondförvaltning. Värde 18 milj KFUK-KFUM Fastigheter AB. Omsättning ca 5 milj Kom Hotel AB Omsättning ca 30 milj KFUK-KFUM Central äger fastigheten Rosenbusken 22 KFUK-KFUM Central hyr ut lokaler i fastigheten Rosenbusken till Kom Hotel AB. KFUM Central Fastighet AB äger fastigheten Oxen Mindre 21. KFUK-KFUM Central äger och förvaltar 15 fonder. Kom Hotel AB och KFUM Central Fastighet AB redovisas separat i koncernredovisningen på KFUK-KFUM Centrals årsmöte.

7 Vår historia KFUM Centrals verksamheter De största föreningarna under KFUM Central är våra idrottsföreningar: KFUM Gymnasterna KFUM Central Basket KFUM Ängsholmen Hos KFUM Central finns fem körer och två orkestrar: KFUM kören i Stockholm KFUK (YWCA) och KFUM (YMCA) är två världsvida rörelser som bildades redan under 1800-talet. KFUM är en av världens och Sveriges äldsta ungdomsrörelse och KFUKs världsförbund är idag en av världens största kvinnoorganisationer. Idag finns det över 70 miljoner medlemmar i mer än 130 länder. Förkortningen KFUK-KFUM står för Kristliga Föreningen Unga Kvinnor - Kristliga Föreningen Unga Män. I Sverige har KFUK-KFUM funnits sedan mittan av 1800-talet. Nu har vår rörelse över medlemmar som sysslar med en mängd olika verksamheter i mer än 600 lokala föreningar. Vi har ca ideellt arbetande ledare och över 300 anställda på lokal, regional och riksnivå. KFUK-KFUM bygger på en kristen grund. Gemensamt för alla verksamheterna är den röda triangeln. Dess tre sidor står för kropp, själ och ande som symboliserar människans grundläggande behov av fysisk aktivitet, ökad kunskap och andlig fördjupning. KFUM:s Kammarkör Stockholm Cantus KFUM URSUS Kammarkör Swingin Tunes Symfoniorkestern Pro Musica Royal Big Band Dessutom ingår även i KFUM Central: Renju Seniorer Förutom alla föreningar som verkar inom KFUM Central pågår alltid andra aktiviteter i huset. Dels är det aktiviteter vi själva arrangerar, dels andra föreningar och organisationer som använder våra lokaler. KFUM Central KFUM Central tillhör KFUM Sverige. Föreningen bildades i mitten av 1800-talet i Stockholm och är en av Sveriges äldsta ungdomsföreningar. Idag har vi drygt medlemar i vår förening. Snickarbacken Vi har lång erfarenhet av förvaltande såväl som byggande. Våra två fastigheter i hörnet Birger Jarlsgatan/ Snickarbacken samt på Brunnsgatan i Stockholm. Fastigheterna byggdes med hjälp av donationer och privata bidrag, bl.a. från David Carnegie. I slutet av sextiotalet ansågs de lokalerna inte längre vara ändamålsenliga. Rosengatan Fastigheterna såldes och för pengarna uppfördes en ny på Rosengatan 1. Förutom föreningslokaler och en liten idrottshall innehåller huset även ett hotell med ca 100 rum köptes grannfastigheten för att utöka hotellet med ytterligare rum och en större konferensanläggning. Hotellet Kom Hotel AB ägs och drivs av KFUM Central. Fastigheten byggdes i början av 1970 och verksamheten öppnade 1972 och fungerade då först och främst som ett studenthem med hotellverksamhet under sommaren. Den 15 maj 1978 omvandlades verksamheten till ett året runt-hotell.

8 KFUK - KFUM Central Rosengatan 1, Stockholm Tel: Fax: För ytterligare information kontakta Malcolm Lillehöök Svante Bengtsson Michael Lagerkvist

VÄLKOMMEN SOM MEDLEM! BODYMINDSPIRIT

VÄLKOMMEN SOM MEDLEM! BODYMINDSPIRIT VÄLKOMMEN SOM MEDLEM! BODYMINDSPIRIT 1 Medlemskap i KFUM Central Välkommen som medlem i KFUM Central! Välkommen till KFUM Central. I föreningen finns det plats för både nya och gamla medlemmar och vi är

Läs mer

VÄLKOMMEN SOM MEDLEM!

VÄLKOMMEN SOM MEDLEM! VÄLKOMMEN SOM MEDLEM! 1 Medlemskap i KFUM Central Välkommen till KFUM Central. I föreningen finns det plats för både nya och gamla medlemmar och vi är en ungdomsförening för alla åldrar. KFUM har en enkel

Läs mer

VÄLKOMMEN SOM MEDLEM!

VÄLKOMMEN SOM MEDLEM! VÄLKOMMEN SOM MEDLEM! 1 Medlemskap i KFUM Central Välkommen som medlem i KFUM Central! Välkommen till KFUM Central. I föreningen finns det plats för både nya och gamla medlemmar och vi är en ungdomsförening

Läs mer

Tidig markreservation för bostäder vid Roslagstull / Valhallavägen på Östermalm till Stockholmsbyggmästarna

Tidig markreservation för bostäder vid Roslagstull / Valhallavägen på Östermalm till Stockholmsbyggmästarna Eleonor Eklind Forslin Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 265 14 eleonor.eklind-forslin@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2012-05-24 Tidig markreservation för bostäder vid Roslagstull

Läs mer

VI HAR MÖTES PLATSEN FÖR DIG!

VI HAR MÖTES PLATSEN FÖR DIG! VI HAR MÖTES PLATSEN FÖR DIG! För er som letar efter funktionella lokaler mitt i city! KFUK-KFUM Centrals café är ett alldeles nyrenoverat och arkitektritat café på 170 km2 och har ett femtital sittplatser

Läs mer

föreningsdemokrati Styrning och En förklaring till KFUM Centrals Stadgar Författat av: Michael Lagerkvist, Styrelseledamot

föreningsdemokrati Styrning och En förklaring till KFUM Centrals Stadgar Författat av: Michael Lagerkvist, Styrelseledamot Styrning och föreningsdemokrati En förklaring till KFUM Centrals Stadgar Författat av: Michael Lagerkvist, Styrelseledamot Kristina Demierre, Jurist Antaget av KFUM Centrals styrelse: 5/3-2017 1 Delar

Läs mer

KFUM Kristianstad Pingis Medlemspolicy

KFUM Kristianstad Pingis Medlemspolicy KFUM Kristianstad Pingis Medlemspolicy KFUK-KFUM (YMCA) är världens största och äldsta ungdomsrörelse. YMCA finns i 130 länder och har 70 miljoner medlemmar, varav 70 000 i Sverige. Bokstäverna i KFUK-KFUM

Läs mer

Framtiden just nu! Det är nu dagens barn och unga växer upp. Det är nu, just nu, de skapar många av de attityder och värderingar de bär med sig livet

Framtiden just nu! Det är nu dagens barn och unga växer upp. Det är nu, just nu, de skapar många av de attityder och värderingar de bär med sig livet DEN RÄTTA KÄNSLAN Framtiden just nu! Det är nu dagens barn och unga växer upp. Det är nu, just nu, de skapar många av de attityder och värderingar de bär med sig livet ut. Attityder och värderingar som

Läs mer

KFUK-KFUMs idrottsförbund. Idé och verksamhet. Idrottsförbund FYSISK AKTIVITET ÖKAD KUNSKAP IDROTT MED KVALITET

KFUK-KFUMs idrottsförbund. Idé och verksamhet. Idrottsförbund FYSISK AKTIVITET ÖKAD KUNSKAP IDROTT MED KVALITET KFUK-KFUMs idrottsförbund Idé och verksamhet Idrottsförbund FYSISK AKTIVITET ÖKAD KUNSKAP IDROTT MED KVALITET det här står vi för Alla duger alla får vara med Hos oss gör vi inte skillnad på folk och folk.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH ÅRSREDOVISNING 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH ÅRSREDOVISNING 2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH ÅRSREDOVISNING 2014 1 INNEHÅLL INLEDNING ORDFÖRANDE HAR ORDET 3 DETTA ÄR KFUM CENTRAL 5 VISION OCH PÅVERKANSARBETE ROSLAGSTULLSPROJEKTET 6 STRATEGIKONFERENS 8 VERKSAMHET INTERNATIONELLT

Läs mer

Styrelseprotokoll KFUK-KFUM Central, nr 8, 2013

Styrelseprotokoll KFUK-KFUM Central, nr 8, 2013 Styrelseprotokoll KFUK-KFUM Central, nr 8, 2013 KFUK-KFUM Centrals styrelse Tidpunkt: onsdag den 2 oktober 2013 Närvarande: Bengt Arwén, Paula Asarnoj, Kajsa Carlsson Anki Ericson, Richard Gustafsson,

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Hela förslaget HÄR STÅR VI NU DÄRFÖR FOKUSERAR VI NU PÅ DÅ SKAPAS EN GENERATION UNGA SOM: OCH DÅ KAN DEN UNGA GENERATIONEN SKAPA ETT SAMHÄLLE SOM:

Hela förslaget HÄR STÅR VI NU DÄRFÖR FOKUSERAR VI NU PÅ DÅ SKAPAS EN GENERATION UNGA SOM: OCH DÅ KAN DEN UNGA GENERATIONEN SKAPA ETT SAMHÄLLE SOM: What We Want INTRODUKTION 1844 startade George Williams Young Men s Christian Association, YMCA, en tillflykt från det hårda livet på gatan och ett alternativ till att döva sina sorger på krogen. 1855

Läs mer

Öppen planlösning Gemensam reception. Konferensanläggning. i huset. Nacka Strand. Augustendalsvägen 7, pl 5, 830 kvm

Öppen planlösning Gemensam reception. Konferensanläggning. i huset. Nacka Strand. Augustendalsvägen 7, pl 5, 830 kvm Konferensanläggning i huset Öppen planlösning Gemensam reception Nacka Strand Augustendalsvägen 7, pl 5, 830 kvm LOKALEN Effektiv kontorslokal i ett plan Kontorsyta 830 kvm Antal arbetsplatser 49 Välkommen

Läs mer

Upplägget för strategikonferensen 2011 kan sammanfattas såhär:

Upplägget för strategikonferensen 2011 kan sammanfattas såhär: KFUK-KFUM CENTRALS STRATEGIKONFERENS 2011 Plats: Helsingfors 21-23 oktober Moderator och protokoll: Hanna Hallin, Sektor3 Bilagor: Program, deltagarlista, utvärdering OM STRATKO 2011 Strategikonferensen

Läs mer

KFUK-KFUM CENTRAL VERKSAMHETSBERÄTTELSE SID 1

KFUK-KFUM CENTRAL VERKSAMHETSBERÄTTELSE SID 1 KFUK-KFUM CENTRAL VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 SID 1 INNEHÅLL Inledning 3 KFUM Centrals styrelse 4 KFUM Centrals personal 5 KFUM Centrals ändamål och mål 6 Verksamhetsplan 7 Arbetsutskott inom KFUM Central

Läs mer

Policy för KFUK-KFUMs internationella utvecklingssamarbete

Policy för KFUK-KFUMs internationella utvecklingssamarbete SAMMANFATTNING KFUK-KFUM bedriver internationellt utvecklingssamarbete med KFUK- och KFUM-partners runt om i världen. Det övergripande målet är att stärka KFUK- och KFUM-rörelsen globalt och inriktningen

Läs mer

URSÄKTA RÖRAN VI BYGGER OM!!! Ängsholmen Sköna Dar Gymnaster Basket Körer Orkestrar Seniorverksamhet Sportcenter Internationellt arbete

URSÄKTA RÖRAN VI BYGGER OM!!! Ängsholmen Sköna Dar Gymnaster Basket Körer Orkestrar Seniorverksamhet Sportcenter Internationellt arbete 01 2015 Medlemstidning för KFUM Central Ängsholmen Sköna Dar Gymnaster Basket Körer Orkestrar Seniorverksamhet Sportcenter Internationellt arbete URSÄKTA RÖRAN VI BYGGER OM!!! 1 01 2015 KFUM Central 3.

Läs mer

Nomineringslista för val till kyrkofullmäktige i Lerums församling. 1. Anita Borke, Lerums centrum. 2. David Sandén, Hallsås

Nomineringslista för val till kyrkofullmäktige i Lerums församling. 1. Anita Borke, Lerums centrum. 2. David Sandén, Hallsås Nomineringslista för val till kyrkofullmäktige i Lerums församling. 1. Anita Borke, Lerums centrum 2. David Sandén, Hallsås 3. Anna Karin Jönbrink, Lilla Bråta 4. Sven Larsson, Hallsås 5. Lena Backlund,

Läs mer

Representativt kontor. Rumsindelat. Garage i huset. Nacka Strand. Augustendalstorget 3, plan 6, 622 kvm

Representativt kontor. Rumsindelat. Garage i huset. Nacka Strand. Augustendalstorget 3, plan 6, 622 kvm Rumsindelat Representativt kontor Garage i huset Nacka Strand Augustendalstorget 3, plan 6, 622 kvm LOKALEN Representativt kontor centralt i området Kontorsyta 622 kvm Antal arbetsplatser 30 arbetsplatser

Läs mer

Idrott en bra start i livet

Idrott en bra start i livet Idrott en bra start i livet Idrotten ger både vuxna och barn möjlighet att röra sig, utmana sig själv eller varandra och ha roligt. Att vara medlem i en idrottsförening ger möjligheter att snabbt hitta

Läs mer

Medlemstidning för KFUM Central

Medlemstidning för KFUM Central 3 1 Medlemstidning för KFUM Central 3 1 KFUM Central 2. Innehåll 3. Ordförande har ordet 4. Centrals café 5. Roslagstullsprojektet 5. KFUM Central sommaröppet 6. The K Summertime KFUM Ängsholmen/Sköna

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-12-01 Sida 31 (35)

Sammanträdesdatum 2015-12-01 Sida 31 (35) w C :'0'C"" 1 r;~,. '", KOMMUNSTRYRELSENS AU.:~ TRANAS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-12-01 Sida 31 (35) 295 Dnr 392/15 Svar på motion om gymnastikhall Moderaterna i Tranås har genom

Läs mer

What We Want INTRODUKTION

What We Want INTRODUKTION What We Want INTRODUKTION 1844 startade George Williams Young Men s Christian Association, YMCA, en tillflykt från det hårda livet på gatan och ett alternativ till att döva sina sorger på krogen. 1855

Läs mer

Nya idrottsanläggningar i Ekängen. Ekängens IF

Nya idrottsanläggningar i Ekängen. Ekängens IF Nya idrottsanläggningar i Ekängen Ekängens IF 1 Bakgrund Styrelsen i Ekängens IF har under 2012 utvärderat flera alternativ till lösningar på bristen på anläggningar i Ekängen Efter ett besök hos Lindö

Läs mer

Markanvisning för centrumändamål inom fastigheten Riddaren 23 på Östermalm till Stockholm Riddaren 23 Kommanditbolag

Markanvisning för centrumändamål inom fastigheten Riddaren 23 på Östermalm till Stockholm Riddaren 23 Kommanditbolag Exploateringskontoret Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) DNR: E2017-01404 2017-04-25 Handläggare Koki Hjelmström 08-508 263 18 Till Exploateringsnämnden 2017-06-08 Markanvisning för centrumändamål inom fastigheten

Läs mer

STADGAR FÖR KFUK-KFUM SVERIGE

STADGAR FÖR KFUK-KFUM SVERIGE STADGAR FÖR KFUK-KFUM SVERIGE KRISTLIGA FÖRENINGEN AV UNGA KVINNOR OCH MÄN 1 Förbundet Förbundet KFUK-KFUM Sverige är en ideell förening bestående av till förbundet anslutna ideella medlemsföreningar.

Läs mer

Vision KFUM Uppsala Basket. Sveriges bästa ungdomsförening för basket - Basket att längta till

Vision KFUM Uppsala Basket. Sveriges bästa ungdomsförening för basket - Basket att längta till Vision KFUM Uppsala Basket Sveriges bästa ungdomsförening för basket - Basket att längta till KFUM Uppsala Basket Grundpelare Tillsammans, med Respekt och Engagemang är vi alltid vinnare Vision/mål Policy/riktlinjer

Läs mer

Kreta en veckas ledarutbildning

Kreta en veckas ledarutbildning Kreta en veckas ledarutbildning I våras fick jag och Fernando chansen att tillsammans med andra verksamma inom KFUK- KFUM att delta i en ledarskaputbildning.. PÅ KRETA!! Denna utbildning som arrangeras

Läs mer

RAPPORT FRAN WORKSHOP 2 OKTOBER

RAPPORT FRAN WORKSHOP 2 OKTOBER RAPPORT FRAN WORKSHOP 2 OKTOBER Workshopen arrangerades i Gula Villan i Aneby. Ett 60-tal personer medverkade i den fyra timmar långa workshopen. Aktiviteten inleddes med ett föredrag av Peter Eklund,

Läs mer

KFUK-KFUM Centrals stadgar antagna

KFUK-KFUM Centrals stadgar antagna KFUK-KFUM Centrals stadgar antagna 2016-04-13 1 ÄNDAMÅL KFUK-KFUM Central är en förening för alla åldrar med ändamål att hjälpa barn och ungdomar att växa upp till demokratiskt skolade samhällsmedlemmar

Läs mer

KFUK KFUM Ängsholmens ändamål är att främst främja barns och ungdomars vård, fostran, utbildning och personliga utveckling.

KFUK KFUM Ängsholmens ändamål är att främst främja barns och ungdomars vård, fostran, utbildning och personliga utveckling. Stadgar rev 2008-03-12 1 ORGANISATIONSFORM KFUK-KFUM Ängsholmen utgör en sektionsförening inom KFUK-KFUM Central och är därmed en självständig juridisk person. I sin nya organisationsform, beslutad av

Läs mer

Förslag till ändrade stadgar: Nuvarande stadgar: 1 ORGANISATIONSFORM 1 ORGANISATIONSFORM

Förslag till ändrade stadgar: Nuvarande stadgar: 1 ORGANISATIONSFORM 1 ORGANISATIONSFORM Förslag till ändrade stadgar: 1 ORGANISATIONSFORM KFUK-KFUM Ängsholmen utgör en sektionsförening inom KFUK-KFUM Central och är därmed en självständig juridisk person. I sin nya organisationsform, beslutad

Läs mer

Verksamhetsplan. Bromma KFUM

Verksamhetsplan. Bromma KFUM Verksamhetsplan 2018 Bromma KFUM Innehåll Uppdragsgivare... 2 Styrande dokument... 2 Uppdraget... 3 Verksamhetsidé... 3 Intressenter... 3 Förhållningssätt och värdegrund... 4 Inriktningsmål & resultatmål...

Läs mer

Föreningsenkät anläggningar

Föreningsenkät anläggningar Enkät via webben Utskick till 81 föreningar/förbund registrerade i Väsby (kultur, idrott, övriga) 40 inkomna enkätsvar (50%) Har ni tvingats säga nej till intresserade barn och unga pga brist på lokaler/ytor?

Läs mer

Nytt kontorsläge! Kolonnvägen 14. ULRIKSDAL EN STADSDEL FÖR AKTIVARE LIV ULRIKSDAL EN STADSDEL FÖR AKTIVARE LIV. ulriksdal.se

Nytt kontorsläge! Kolonnvägen 14. ULRIKSDAL EN STADSDEL FÖR AKTIVARE LIV ULRIKSDAL EN STADSDEL FÖR AKTIVARE LIV. ulriksdal.se I den nya stadsdelen Ulriksdal i Solna bygger vi framtidens kontor. Allt från bästa skyltläge längs med E4:an till kontor med utmärkt kommunikationsläge intill Ulriksdals pendeltågsstation. I stadsdelen

Läs mer

KFUK-KFUM Centrals stadgar antagna

KFUK-KFUM Centrals stadgar antagna KFUK-KFUM Centrals stadgar antagna 2018-04-25 1 ÄNDAMÅL KFUK-KFUM Central är en förening för alla åldrar med ändamål att hjälpa barn och ungdomar att växa upp till demokratiskt skolade samhällsmedlemmar

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7 Våning 6 och 7 10 60 kvm

Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7 Våning 6 och 7 10 60 kvm Kista Entré Knarrarnäsgatan 7 Våning 6 och 7 10 60 kvm Kontorsyta 10-60 kvm Antal arbetsplatser Ca 1-6 TILLTRÄDE Omgående Adress Knarrarnäsgatan 7 Våning 6 och 7 Fastighetsbeteckning Knarrarnäs 2 Byggår

Läs mer

Exploatering av område längs Valhallavägen på Östermalm. Utredningsbeslut

Exploatering av område längs Valhallavägen på Östermalm. Utredningsbeslut Sara Lundén Avdelningen för projektutveckling Telefon: 0-0 0 sara.lunden@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 00-0- Exploatering av område längs Valhallavägen på Östermalm. Utredningsbeslut Förslag

Läs mer

DOKUMENTATION KFUM CENTRALS STRATEGIKONFERENS 9 12 OKTOBER

DOKUMENTATION KFUM CENTRALS STRATEGIKONFERENS 9 12 OKTOBER DOKUMENTATION KFUM CENTRALS STRATEGIKONFERENS 9 12 OKTOBER 1 Innehåll PROGRAM... 3 DELTAGARLISTA I ALFABETISK ORDNING... 4 VÅRT UPPDRAG VÅRA UTMANINGAR VÅR FRAMTID!... 3 SYFTE MED STRATEGIKONFERENSEN...

Läs mer

Idrottsprogram för god folkhälsa

Idrottsprogram för god folkhälsa Idrottsprogram för god folkhälsa Vision 2030 är en ledstjärna för kommunens långsiktiga utveckling. Den beskriver hur vi vill att det ska vara i Kungsbacka kommun år 2030. I Kungsbacka vill vi ha ett rikt

Läs mer

Inhyrning av idrottshall på Skansbrogatan 5B, Folksamhuset

Inhyrning av idrottshall på Skansbrogatan 5B, Folksamhuset Idrottsförvaltningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-09-04 IDN 2014-09-23 Handläggare Jan Sågström Telefon: 508 26 238 Till Idrottsnämnden Inhyrning av idrottshall på Skansbrogatan 5B, Folksamhuset Genomförandebeslut

Läs mer

Lägerrapport 2015. KFUM Umeå. Nydala och Norrbyskär. Vi skapar möjligheter för unga människor

Lägerrapport 2015. KFUM Umeå. Nydala och Norrbyskär. Vi skapar möjligheter för unga människor Lägerrapport 2015 Nydala och Norrbyskär K F U M KFUM Umeå Vi skapar möjligheter för unga människor LÄGERSOMMAR PÅ NYDALA OCH NORRBYSKÄR 2015 KFUM Umeå har sedan 1953 bedrivit lägerverksamhet på Norrbyskär

Läs mer

Anteckningar från möte om Säkerhet och trygghet (8 februari 2017)

Anteckningar från möte om Säkerhet och trygghet (8 februari 2017) Dialogmöte Exercisheden Anteckningar från möte om Säkerhet och trygghet (8 februari 2017) Deltagare: Polis, Räddningstjänst, Social Resursförvaltning, Stadsledningskontoret (säkerhetschef), Stadsdelsförvaltningen

Läs mer

Markanvisning för hotell mm inom fastigheten Skansen 18 på Norrmalm till Stena Fastigheter Skansen AB

Markanvisning för hotell mm inom fastigheten Skansen 18 på Norrmalm till Stena Fastigheter Skansen AB Dnr Sida 1 (7) 2015-10-16 Handläggare Karin Lindgren Gardby 08-508 266 26 Till Exploateringsnämnden 2015-11-12 Markanvisning för hotell mm inom fastigheten Skansen 18 på Norrmalm till Stena Fastigheter

Läs mer

STYKO 08. Ängsholmen fredag 3 söndag 5 oktober

STYKO 08. Ängsholmen fredag 3 söndag 5 oktober STYKO 08 Ängsholmen fredag 3 söndag 5 oktober Start Båtresa från Skeppsbron, Gamla Stan ut till Ängsholmen. Här blev det en god lunch och Claes Eliason gav information inför årets STYKO. Senare fick alla

Läs mer

Topfloor med skyltläge i Solna Solna Access

Topfloor med skyltläge i Solna Solna Access Topfloor med skyltläge i Solna Solna Access Sundbybergsvägen 1, hus C plan 10, 530 kvm LOKALEN Kontor med skyltläge Kontorsyta 530 kvm Antal arbetsplatser 30-35 Adress Sundbybergsvägen 1 Topfloor; På eget

Läs mer

IDROTTSPOLITISKT PROGRAM FÖR ESLÖVS KOMMUN. Antaget av kommunstyrelsen 2013-10-01, att gälla från och med 2014-01-01

IDROTTSPOLITISKT PROGRAM FÖR ESLÖVS KOMMUN. Antaget av kommunstyrelsen 2013-10-01, att gälla från och med 2014-01-01 IDROTTSPOLITISKT PROGRAM FÖR ESLÖVS KOMMUN Antaget av kommunstyrelsen 2013-10-01, att gälla från och med 2014-01-01 Idrotten spelar en central roll för Eslöv. Med en lång tradition av ett rikt föreningsliv

Läs mer

Västra Hamnen. Yteffektivt. Modernt. Malmö. Propellergatan 1 / Västra Varvsgatan 10

Västra Hamnen. Yteffektivt. Modernt. Malmö. Propellergatan 1 / Västra Varvsgatan 10 Västra Hamnen Yteffektivt Modernt Malmö Propellergatan 1 / Västra Varvsgatan 10 LOKaLEn BÄSTA LÄGET I VÄSTRA HAMNEN! Kontorsyta 800-3 450 kvm Antal arbetsplatser Ca 70-350 Mitt i blickfånget har vi kvarteret

Läs mer

Öppen planlösning. Industrihus Egen lastport. Nacka Strand. Automobilgatan 12-14, markplan, 345 kvm

Öppen planlösning. Industrihus Egen lastport. Nacka Strand. Automobilgatan 12-14, markplan, 345 kvm Öppen planlösning Industrihus Egen lastport Nacka Strand Automobilgatan 12-14, markplan, 345 kvm LOKALEN Kontor och showroom i äldre industrihus Kontorsyta 345 kvm Antal arbetsplatser 20 arbetsplatser

Läs mer

Vision Hilti Stockholm 2020 Idrott, skola, hem i ett levande Hägersten- Liljeholmen- Årsta.

Vision Hilti Stockholm 2020 Idrott, skola, hem i ett levande Hägersten- Liljeholmen- Årsta. Vision Hilti Stockholm 2020 Idrott, skola, hem i ett levande Hägersten- Liljeholmen- Årsta. Martin Lindqvist Ordförande Hilti Brazilian Jiu- Jitsu Klubb Mob. 0704216128 E- post: martin@glykol.com Peder

Läs mer

Resultat medborgardialog 2017 idrotts- och fritidsanläggningar. Genomförd 8 maj 5 juni 2017 via uppsala.se

Resultat medborgardialog 2017 idrotts- och fritidsanläggningar. Genomförd 8 maj 5 juni 2017 via uppsala.se 2017 idrotts- och fritidsanläggningar Genomförd 8 maj 5 juni 2017 via uppsala.se Lokalförsörjningsplanering Det handlar om att skapa en samlad bild av många olika behov, hos många olika målgrupper, kartlagda

Läs mer

2. Nämnden hemställer hos Stadsbyggnadsnämnden om ändrad detaljplan för området.

2. Nämnden hemställer hos Stadsbyggnadsnämnden om ändrad detaljplan för området. Martin Bucht Innerstad Telefon: 08-508 263 82 martin.bucht@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-01-24 Tidig markreservation för kommersiella ytor för restaurang m.m. inom fastigheterna Gamla

Läs mer

Ynglingagatan kvm Kontor Norrtull, Stockholm

Ynglingagatan kvm Kontor Norrtull, Stockholm 114 kvm Kontor Norrtull, Stockholm Funktionell och flexibel kontorslokal om 114 kvm i mycket centralt läge. Centralt belägen kontorslokal på tionde våningen erbjuder en funktionell och anpassningsbar kontorsmiljö.

Läs mer

DOKUMENTATION STRATEGIKONFERENS 19-21 NOVEMBER 2010 BERLIN

DOKUMENTATION STRATEGIKONFERENS 19-21 NOVEMBER 2010 BERLIN DOKUMENTATION STRATEGIKONFERENS 19-21 NOVEMBER 2010 BERLIN 1 DELTAGARFÖRTECKNING Antal Förening/verksamhet Namn 1 Styrelsen Claes Eliason 2 Mai Göteman 3 Bengt Strömgren 4 Christer Sjöström 5 Giggi Steijer

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Verksamhetsberättelse KFUK-KFUM Central 2008 VERKSAMHETSBERÄTTELSE lad för ationsb Inform 2 2008 er Numm -KFUM KFUK Centrals mmar medle ntrals M Ce -KFU r KFUK lad fö ationsb Inform 1 2008 er Numm mmar

Läs mer

Strategi Värdegrund, Vision & mål

Strategi Värdegrund, Vision & mål Strategi 2025. Värdegrund, Vision & mål sammanfattning STRATEGI 2025. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig kring en ny strategi. Den tidigare strategin fastställdes 2014 och sträcker sig

Läs mer

FÖR BROMMA KFUK-KFUM

FÖR BROMMA KFUK-KFUM Antagna på ordinarie föreningsstämma 2014-04-29 samt vid en andra läsning på kommande ordinarie föreningsstämma 2015-05-06 om årsmötet så beslutar. Markerat i rött är de stadgeändringar som skall tas i

Läs mer

Fullstor idrotthall vid Rödabergsskolan Inriktningsbeslut

Fullstor idrotthall vid Rödabergsskolan Inriktningsbeslut Idrottsförvaltningen Tjänsteutlåtande Dnr 08.01.01/547/2015 Sida 1 (6) 2015-05-28 IDN 2015-06-16 Handläggare Sophie Dahlberg Telefon: 08-508 27 639 Till Idrottsnämnden Fullstor idrotthall vid Rödabergsskolan

Läs mer

Idrotten och den kommunala samhällsplaneringen. The Capital of Scandinavia

Idrotten och den kommunala samhällsplaneringen. The Capital of Scandinavia Idrotten och den kommunala samhällsplaneringen The Capital of Scandinavia Långsiktig investeringsplan Uppdrag från kommunfullmäktige. Del av arbetet med det nya idrottspolitiska programmet. De långsiktiga

Läs mer

Multifunktionella anläggningar och miljöer för idrott och kultur

Multifunktionella anläggningar och miljöer för idrott och kultur Multifunktionella anläggningar och miljöer för idrott och kultur Sophie Dahlberg, Stockholms Stad, Idrottsförvaltningen Klas Eriksson, AIX Arkitekter AB Stadsdelen Skärholmen Del av miljonprogrammet som

Läs mer

Kommunen kom överens med föreningarna inom Arenastaden att dessa skulle bli ägare av sina respektive arenor.

Kommunen kom överens med föreningarna inom Arenastaden att dessa skulle bli ägare av sina respektive arenor. Vision Arenastaden Arenastaden i Växjö är ett centrum för idrott, utbildning, ledarskap och evenemang och skapar möten mellan människor. Med så många arenor i nära anslutning till varandra, där 15 olika

Läs mer

FIN BUTIKSLOKAL MITT PÅ VÄSTER KVM BARNARPSGATAN 17B, JÖNKÖPING

FIN BUTIKSLOKAL MITT PÅ VÄSTER KVM BARNARPSGATAN 17B, JÖNKÖPING FIN BUTIKSLOKAL MITT PÅ VÄSTER - 150 KVM BARNARPSGATAN 17B, JÖNKÖPING FIN BUTIKSLOKAL MED MÅNGA MÖJLIGHETER Lokalen är belägen längs med den pulserande och trafikerade Barnarpsgatan mitt i centrala Jönköping.

Läs mer

Förslag till beslut. Till Exploateringsnämnden Krister Schultz. Gunnar Jensen. Peter Granström t.f.

Förslag till beslut. Till Exploateringsnämnden Krister Schultz. Gunnar Jensen. Peter Granström t.f. TJÄNSTEUTLÅTANDE Victoria Zimmermann Grönros Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-08 6 8 victoria.gronros@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 0-0-9 Överenskommelse om exploatering för bostäder

Läs mer

ANT-policy för KFUM Central Basket

ANT-policy för KFUM Central Basket ANT-policy för KFUM Central Basket KFUM-KFUK Central basket har som mission att verka för sportsliga framgångar inom ungdoms- och seniorbasket i centrala Stockholm, baserat på proffsig basketverksamhet

Läs mer

E-förslag: Upprustning Ljungvalla Idrottsplats Ärende 5 BN 2018/242

E-förslag: Upprustning Ljungvalla Idrottsplats Ärende 5 BN 2018/242 E-förslag: Upprustning Ljungvalla Idrottsplats Ärende 5 BN 2018/242 Sida 4 av 129 Tjänsteskrivelse 1(2) 2018-10-05 Dnr: BN 2018/242 Bildningsnämnden Upprustning Ljungvalla Idrottsplats Ljungvalla Tennis

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm

Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-03-14 Handläggare Hans Andrasko Telefon 08-508 27 313 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm

Läs mer

och liv. till kyrkan. ledarskap.

och liv. till kyrkan. ledarskap. Idag ser vi att sportlovsläger, nyårsläger och tonårsläger ofta är fyllda av idrott och sport. SMU, SBUF och MKU har en historia med mycket idrottsarrangemang, bland annat SMUiader och distriktsmästerskap.

Läs mer

Ung livsstil i Täby 2013 Andra presentationen inför nämnden. 9 december 2013.

Ung livsstil i Täby 2013 Andra presentationen inför nämnden. 9 december 2013. Ung livsstil i Täby 2013 Andra presentationen inför nämnden. 9 december 2013. Av Ulf Blomdahl. E-post: ulf.blomdahl@telia.com tel. 070/ 665 11 21 Stig Elofsson. E-post: stig.elofsson@socarb.su.se tel.

Läs mer

kontor- och butiksytor mitt emellan hav och stad, på bästa läge i torslanda

kontor- och butiksytor mitt emellan hav och stad, på bästa läge i torslanda kontor- och butiksytor mitt emellan hav och stad, på bästa läge i torslanda innovativ fastighetsutveckling med människan i centrum Modern arkitektur med bästa läge i torslanda Terminal 3 ligger alldeles

Läs mer

GRÖNA VILLORNA FÄSTNINGSHOLMEN

GRÖNA VILLORNA FÄSTNINGSHOLMEN GRÖNA VILLORNA FÄSTNINGSHOLMEN Sekai Dojo Vi vill skapa ett tryggare samhälle genom vårt hus! SAMMANFATTNING Vi har under en tid sökt nya lokaler då de befintliga har blivit för små för vår verksamhet.

Läs mer

All-Aktivitetshus i gamla skjortfabriken

All-Aktivitetshus i gamla skjortfabriken All-Aktivitetshus i gamla skjortfabriken I skjortan ska det finnas plats för lek och allvar, idrott, kultur och samhällsbyggare. Där möts unga och gamla, från Vadsbro och Afrikas horn. Där vaknar nya intressen,

Läs mer

Kameleonten, ett nytt föreningshus och ett ambitiöst ungdomsprojekt i Alberga. 23.11.2014 Patrik Gustafsson

Kameleonten, ett nytt föreningshus och ett ambitiöst ungdomsprojekt i Alberga. 23.11.2014 Patrik Gustafsson Kameleonten, ett nytt föreningshus och ett ambitiöst ungdomsprojekt i Alberga 23.11.2014 Patrik Gustafsson Logens förnyelseprojekt Logen i Gröndal UF är Kameleonten-projektets drivande kraft. Logen är

Läs mer

Projektkatalog 3/2008

Projektkatalog 3/2008 Projektkatalog 3/2008 Stockholms stads Hotellgrupp Exploateringskontoret Stadsbyggnadskontoret Stockholm Visitors Board AB Stockholm Business Region AB September 2008 Fastighet: Träslöjden 1 Antal rum:

Läs mer

Remiss av motion om renovering av Vanadisbadet och byggande av en fullstor idrottshall på Norrmalm

Remiss av motion om renovering av Vanadisbadet och byggande av en fullstor idrottshall på Norrmalm IDROTTSFÖRVALTNINGEN PLANERINGSSTABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR: 2011/149 SID 1 (5) 2011-03-28 Nr 6 Handläggare: Ulf Sankell Telefon: 08-508 27 919 Till Idrottsnämnden 2011-04-12 Remiss av motion om renovering

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Karin Lindgren Gardby Förslag till beslut

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Karin Lindgren Gardby Förslag till beslut Dnr Sida 1 (7) 2015-03-23 Handläggare Karin Lindgren Gardby 08-508 266 26 Till Exploateringsnämnden 2015-04-13 Överenskommelse om exploatering för hotell-, butiks-, kommunikations- och bostadsändamål med

Läs mer

Värdegrund bygger på oss

Värdegrund bygger på oss VERKSAMHETSPLAN 2013 Vision: I StHIF står idrotten i centrum och är ett medel för delaktighet och utveckling. Strategiska mål StHIF erbjuder utveckling och utbildning på ett professionellt plan Beckis

Läs mer

Utvecklingsförvaltningen. Fritidsenheten. Enhetsplan 2011

Utvecklingsförvaltningen. Fritidsenheten. Enhetsplan 2011 Utvecklingsförvaltningen Fritidsenheten Enhetsplan 2011 Syfte Kommunens fritidsverksamhet syftar till att skapa goda förutsättningar för meningsfulla aktiviteter, främst bland barn och ungdomar, genom

Läs mer

Framtid 2015. Kultur- och fritidsförvaltningen

Framtid 2015. Kultur- och fritidsförvaltningen Ett aktivt liv, där både kropp och själ får sitt, är bra för hälsan och välbefinnandet. Vi inom kultur och fritid arbetar för att skapa förutsättningarna. Kultur- och fritidsförvaltningen Till dig som

Läs mer

Verksamhetsplan 2013-2015 2014-02-13 1

Verksamhetsplan 2013-2015 2014-02-13 1 Verksamhetsplan 2013-2015 2014-02-13 1 Friskis&Svettis vision Människor ler när de tänker på träning. 2014-02-13 2 Idé Att erbjuda lustfylld och tillgänglig träning av hög kvalitet för alla. Vårt ändamål

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2015

VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2015 VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2015 Inledning Uppsala Gymnastikförening är en ideell förening som fyllde 100 år 2014. Föreningen har en stor bredd med aktiviteter för livets alla skiftningar

Läs mer

Kärnvärden handlar om att sammanfatta ett varumärke och personifiera det att skilja ett bolag från ett annat.

Kärnvärden handlar om att sammanfatta ett varumärke och personifiera det att skilja ett bolag från ett annat. Platzers kärnvärden ? Vad är kärnvärden? Kärnvärden handlar om att sammanfatta ett varumärke och personifiera det att skilja ett bolag från ett annat. Våra kärnvärden beskriver vad Platzer står för och

Läs mer

20-22 oktober i Norrköping

20-22 oktober i Norrköping 1 Riksombudsmöte 2017 20-22 oktober i Norrköping Inbjudan till Riksombudsmöte 2017 KFUM Sverige och KFUM Norrköping hälsar er välkomna till Riksombudsmötet i Norrköping 20-22 oktober 2017. Tillsammans

Läs mer

STRATEGI sammanfattning. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig. HUR SBBF:s styrelse och kansli har under hösten

STRATEGI sammanfattning. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig. HUR SBBF:s styrelse och kansli har under hösten Strategi 2025. sammanfattning STRATEGI 2025. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig kring en ny strategi. Den tidigare strategin fastställdes 2014 och stäcker sig till 2020. Riksidrottsförbundet

Läs mer

Amiralsgatan 17. Malmö 245 kvm

Amiralsgatan 17. Malmö 245 kvm Amiralsgatan 17 Malmö 245 kvm Diligentia: Fastigheter som gör skillnad. Diligentia är en av Sveriges största fastighetsägare. Beståndet utgörs av ett balanserat innehav av kontorsfastigheter, köpcentrum,

Läs mer

den röda tråden 1. Vad är den röda tråden och varför har den uppstått?

den röda tråden 1. Vad är den röda tråden och varför har den uppstått? den röda tråden 1. Vad är den röda tråden och varför har den uppstått? En av HALA-projektets strålar Inom HALA-projektet fann parkgruppen samband mellan kulturhusets och samhällets utveckling i förhållande

Läs mer

PÅGÅENDE STADSUTVECKLING SICKLA

PÅGÅENDE STADSUTVECKLING SICKLA PÅGÅENDE STADSUTVECKLING SICKLA VI ÄLSKAR SICKLA Atrium Ljungberg förvärvade Sickla 1997. Sedan dess har platsen utvecklats till en livlig stadsdel med en unik mix av lokalt kvartersliv och urban stadspuls.

Läs mer

Djurgårdens Idrottsförening får människor att växa genom idrottens gemenskap, för samhällets bästa

Djurgårdens Idrottsförening får människor att växa genom idrottens gemenskap, för samhällets bästa Bakgrund År 1891 bildades Djurgårdens Idrottsförening. 1990 formades Djurgårdsalliansen för att säkra föreningens existens. Nu 2016, efter att tusentals engagerade djurgårdare - ledare, idrottare, styrelser,

Läs mer

STRATEGI KONFERENS. Vårt Uppdrag Våra utmaningar Vår framtid 9-12 OKTOBER 2014 LONDON

STRATEGI KONFERENS. Vårt Uppdrag Våra utmaningar Vår framtid 9-12 OKTOBER 2014 LONDON STRATEGI KONFERENS 9-12 OKTOBER 2014 LONDON Vårt Uppdrag Våra utmaningar Vår framtid Konferensen kommer även att innehålla studiebesök på South West London YMCA. HÅLLTIDER STRATEGIKONFERENS 9-12 OKTOBER

Läs mer

Effektrapport 2015 KFUM Sverige

Effektrapport 2015 KFUM Sverige Effektrapport 2015 KFUM Sverige KFUM Sverige Org.nr: 802004-2290 Ideell organisation VAD VILL KFUM SVERIGE UPPNÅ? KFUM har en enkel grundfilosofi: Vi tror att alla människor, inte minst unga, har behov

Läs mer

STUDENTERNAS kvm konstgräs kvm golv och mattor som du själv väljer.

STUDENTERNAS kvm konstgräs kvm golv och mattor som du själv väljer. STUDENTERNAS 7 140 kvm konstgräs. 13 000 kvm golv och mattor som du själv väljer. Uppsala bygger som aldrig förr. Nu bygger vi något som aldrig byggts förr i Uppsala. Uppsala växer från stor stad till

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Karl Gylje Förslag till beslut. Krister Schultz Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Karl Gylje Förslag till beslut. Krister Schultz Förvaltningschef Dnr Sida 1 (7) 2014-06-11 Handläggare Karl Gylje 08-508 264 82 Till Exploateringsnämnden 2014-08-28 Markanvisning för skol- och idrottsändamål inom fastigheten Medaljongen 3, Långbro 13:1 och Solberga

Läs mer

BARNARPSGATAN 11 UNIK LOKAL MED TOPPLÄGE

BARNARPSGATAN 11 UNIK LOKAL MED TOPPLÄGE BARNARPSGATAN 11 UNIK LOKAL MED TOPPLÄGE UNIK LOKAL MED TOPPLÄGE Nu finns möjligheten att hyra en butikslokal mitt i centrala Jönköping. Med hörnläge, i korsningen mellan vältrafikerade gatorna Barnarpsgatan

Läs mer

Vad får människor att växa i Kalmar län? 8 oktober 2015, Forum, Oskarshamn

Vad får människor att växa i Kalmar län? 8 oktober 2015, Forum, Oskarshamn Vad får människor att växa i Kalmar län? 8 oktober 2015, Forum, Oskarshamn Vad får människor att växa i Kalmar län? 8 oktober 2015, Forum, Oskarshamn Globalisering, urbanisering och digitalisering spås

Läs mer

BILD UPPDATERAS NÄSTA VECKA HAGAPARKSHALLEN

BILD UPPDATERAS NÄSTA VECKA HAGAPARKSHALLEN BILD UPPDATERAS NÄSTA VECKA HAGAPARKSHALLEN DINELLJOHANSSON HAGAPARKSHALLEN skiss 2 INNEHÅLL OM KFUM CENTRAL KFUM CENTRAL KFUM Central tillhör KFUM Sverige. Föreningen bildades i mitten av 1800-talet i

Läs mer

Ljus Effektiv Fin utsikt mot vattnet Värtahamnen Norra Djurgårdsstaden

Ljus Effektiv Fin utsikt mot vattnet Värtahamnen Norra Djurgårdsstaden Ljus Effektiv Fin utsikt mot vattnet Värtahamnen Norra Djurgårdsstaden Hangövägen 25, plan 4-5 (3-4), 365-735 kvm LOKALEN Lokal fördelat på två plan med interntrappa Kontorsyta 365-735 kvm Antal arbetsplatser

Läs mer

Esplanaden 1. Sundbyberg 670 kvm. Kontaktperson: Andreas Wallebom andreas.wallebom@diligentia.se 08-573 657 55

Esplanaden 1. Sundbyberg 670 kvm. Kontaktperson: Andreas Wallebom andreas.wallebom@diligentia.se 08-573 657 55 Esplanaden 1 Sundbyberg 670 kvm Kontaktperson: Andreas Wallebom andreas.wallebom@diligentia.se 08-573 657 55 Välkommen till Diligentia Esplanaden 1 Esplanaden 1 är i huvudsak en kontorsfastighet, med Kronofogden

Läs mer

Denna policy anger Tidaholms kommuns förhållningssätt till den sociala ekonomin och socialt företagande.

Denna policy anger Tidaholms kommuns förhållningssätt till den sociala ekonomin och socialt företagande. Inledning Denna policy anger Tidaholms kommuns förhållningssätt till den sociala ekonomin och socialt företagande. Policy utgår från grundsynen att vårt samhälle ekonomiskt organiseras i tre sektorer:

Läs mer

En förhandstitt på Uppsalas nya mötesplats.

En förhandstitt på Uppsalas nya mötesplats. En förhandstitt på Uppsalas nya mötesplats. 2017 1909 påbörjades bygget. 2015 togs beslutet. byggdes den ursprungliga idrottsplatsen. 10 2020 50 meter från arenans östra entréer flyter Fyrisån. kommer

Läs mer