Bygginstruktion Above All Trainer 25

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bygginstruktion Above All Trainer 25"

Transkript

1 Bygginstruktion Above All Trainer 25 1) Se över klädseln på hela modellen, och sträck upp med ett klädselstrykjärn om nödvändigt. (vanligt strykjärn duger också!) Var lite försiktig i skarvarna mellan olika färger så inte klädseln kryper iväg! Börja med låg temperatur, och öka på successivt för att hitta rätt läge. Det skall vara relativt varmt, men om man har alldeles för hög temperatur finns risk att man bränner hål på plasten. Skillnader i luftfuktighet etc gör att träet i konstruktionen kan röra sig en något, och då kan klädseln kan slacka en aning. Se också över limfogar. Om nödvändigt, förstärk gärna med tunn CA. Speciellt viktigt är detta vid motor- och landställsinfästningen. Normalt behövs ingen åtgärd här. 2) Montera gångjärnen i de färdiga spåren i vinge och roder. Limma med tunn CA. Viktigt! Montera gångjärnet INNAN du applicerar limmet. Den flossiga ytan på gångjärnet gör att limmet tränger in bra. OBS! Montera INTE fast höjdrodret på stabben i detta läge! (Bilderna i detta steg visar en annan modell, men principen är den samma) TIPS! För att centrera gångjärnen innan de limmas kan man sätta ett par knappnålar i varje:

2 3) Skär hål i klädseln för vingservona och dess kabel. Skruva fast servot med 2,2x9,5 mm skruvarna (MPJ0510) Ingår ej i byggsatsen. Centrera servot. 4) Borra upp det yttersta hålet i de båda skevroderoken med en 2,0mm borr. 5) Markera läget för skevroderoket på rodret. Tryck till lite med oket så blir det tydliga markeringar. Kolla att roderhornet hamnar vinkelrätt mot servooket

3 OBS! Hålen i roderoket skall ligga i linje med gångjärnet. 6) Skär bort lite av klädseln. Förborra i markeringen med en 1,5 mm borr. Sätt hornet på plats och droppa sen på ett par droppar tunt CA-lim. 7) Här är delarna för linkaget. Ta upp hålet i servooket (borra med 2,0 mm borr) så att stötstångsanslutningen kan rotera fritt i hålet utan att glappa. Montera muttern med Loctite. Dra inte för hårt. Muttern kan också låsas med CA lim, men var försiktig så att inte stötstångsanslutningen limmas fast. Den måste kunna rotera fritt i oket, men får heller inte glappa.

4 8) Ta även upp hålet i roderoket. Borra med en 2,0 mm borr. En liten skruvmejsel kan användas. Ta gärna upp dessa hål INNAN oket monteras! 9) Montera stötstången. OBS! Servooket skall vara vinklat ca 20 grader framåt då rodret är i neutralläge. Detta för att erhålla större utslag uppåt än nedåt på skevrodret. 10) Applicera rikligt med lim på vingbalken och montera i ena vinghalvan. Applicera sedan lim på mittensprygeln. Pressa samman vinghalvorna och håll samman med maskeringstejp. Torka bort ev. överflödigt lim med en fuktig trasa. Limma med Aliphatic vitlim eller 5-30 minuters epoxy. Här är det EJ lämpligt med CA-lim! Låt vingen torka ordentligt.

5 11) Skär bort klädseln som är över uttaget för stabilisatorn. 12) Montera stabben tillfälligt. Håll upp mot ljuset så är det lätt att centrera den med hjälp av den inre strukturen:

6 13) Markera kroppens utsida med en liten skruvmejsel eller en penna: 14) Ta nu bort stabben och skär bort klädseln med en vass kniv. Var försiktig så du inte skär för djupt då detta kan skada strukturen i stabben. OBS! Skär någon millimeter innanför den markering du nyss gjorde. 15) Detta är ett viktigt steg! Montera nu höjdrodret i kroppen. Det kommer så klart bara hänga å fladdra tills stabben är monterad! 16) Nu kan stabben monteras i kroppen. Limma med tunt CA. Limma rikligt. Låt torka en liten stund innan du vänder modellen så är det ingen risk att limmet rinner! 17) Installera nu de 4 gångjärnen på samma sätt som vi gjorde med skevrodren i vingen. Man kan behöva lirka lite för att få i alla gångjärn samtidigt, men med tungan rätt i min går det bra!

7 18) Nu kan sidorodret på fenan monteras samt med 2 gångjärn fenan limmas till kroppen med tunn CA. 19) Gör hål för sporrhjulets del som skall gå in i sidorodret. Tänk på att ställets vridcentrum måste sammanfalla med sidorodrets gångjärnsled. 20) Borra hål för skruvarna som fäster sporren i kroppen. Förstärk gärna hålet med någon droppe tunt CA-lim. Montera hjulet med medföljande stoppring.

8 21) Hjulen kan förses med hjulkåpor om så önskas. Hoppa över dem om du flyger från ett dåligt fält. 22) Sätt i hjulaxeln som är en insexskruv i hjulstället. Montera kåpan, och sedan en bricka samt en låsmutter. Dra åt halvvägs, och montera sedan hjulen. Nu kan muttern dras åt helt. En stoppring håller hjulet på plats. 23) Skruva fast stället med de medföljande insexskruvarna.

9 24) Borra upp det yttersta hålet i höjd- och sidoroderoken med en 1,5 mm borr. 22) Skruva fast linkarna på den gängade delen av stötstängerna. Skruva in minst 10 mm 23) Skär upp hål i klädseln för stötstängerna, och montera dem. Notera att stötstången för sidorodret är något längre.

10 24) Markera läget för roderhornet. Notera att hålen i oken skall ligga i linje med gångjärnsleden på rodret. 25) Skär bort klädseln under roderhornet. 26) Borra hål i rodret med en 1,5 mm borr. Sätt hornet på plats och droppa sen på ett par droppar tunt CA-lim. Snäpp dit linken på roderhornet. Se till att den låser ordentligt. Kläm till med en tång om nödvändigt. Linken måste gå lätt i okets hål, men får inte glappa. 27) Gör likadant med sidoroderoket.

11 28) Markera hålen för servona och borra. Förstärk gärna träet genom att droppa på några droppar tunt CA-lim i hålen innan skruvarna dras fast. 29) Borra ett 2,0 mm hål i varje servooks näst yttersta hål. 30) Montera servoanslutningarna. Montera muttern med Loctite. Dra inte för hårt. Muttern kan också låsas med CA lim, men var försiktig så att inte stötstångsanslutningen limmas fast. Den måste kunna rotera fritt i oket, men får heller inte glappa.

12 31) Montera servooken på servona. Det kan vara nödvändigt att böja stötstängerna något för att inte linkaget skall kärva. Servooken skall stå 90 grader mot stötstången i neutralläget. 32) Montera kontakterna på fartreglage, motor och batteri. Se vår Elflyg för Dummies på hemsidan för information om inkoppling etc.

13 33) Montera radialfästet på motorn. Dessa delar ingår i detta: 33a) Montera stoppringen på axeln: 33b) Montera korset på motorns baksida. Använd de korta skruvarna med försänkt skalle: 33c) Montera propellermedbringarren på motorns framsida:

14 34) Koppla samman motor och fartreglage. Kontrollera motorns rotationsriktning Den skall snurra motsols sett framifrån. 35) Lirka in fartreglaget genom hålet i motorspantet. Lägg reglaget på batterihyllans ovansida. Det kan fästas med kardborreband eller straps (buntband) om man önskar. 36) Montera motorn i spantet med de medföljande insexskruvarna. Lägg två brickor mellan korset och motorspantet på de två övre skruvarna. (Ej med på bilden). Detta för att motorn skall få några graders nedåtriktning.

15 37) Montera rätt ring för propelleradaptern och montera propellern: 38) Sätt fast ett självhäftande kardborreband så långt fram som möjligt på batterihyllan. Här kan det hjälpa med en skruvmejsel för att lirka in kardborrebandet. OBS! Med ack enligt förslaget (3 celler 2200 mah) måste acken monteras så långt fram som möjligt för att modellens tyngdpunkt skall komma rätt. Om tyngre/större ack används kan den monteras lite längre bak. Acken är lätt åtkomlig via den stora luckan i kroppens botten. Fäst även en liten bit kardborre på acken. Ca 15x50 mm räcker. För att underlätta demonteringen av acken kan en tunn linjal eller plywoodbit som förs in mellan de båda kardborrebitarna vara till hjälp.

16 39) Skär upp hål för pinnarna och limmas fast dem: 40) Vingen monteras med två gummiband. Sätt dem gärna i kors: 41) Montera mottagaren i kroppen och anslut alla kablar. Det är smidigt att ha ett par korta förlängningskablar anslutna till skevroderservona. Mottagaren kan monteras med en bit självhäftande kardborreband. Om du har en 35 Mhz radio skall mottagarantennen ledas bakåt i kroppen. Den kan ligga i kroppen, eller ännu hellre ledas ut bakom vingen och dras upp till fenspetsen. Fäst med den liten gummisnodd och en knappnål. Nu är modellen flygklar! Kontroller före första flygningen:

17 Montera vingen och syfta bakifrån för att kontrollera att vingen inte är skev. Kontrollera tyngdpunkten. Gör en markering ca mm från vingens framkant. Lyft upp modellen med fingerspetsarna på markeringen. Den skall då hänga horisontellt, eller med nosen något nedåt. Alla roder skall stå i neutralläge Rekommenderade utslag: Skevroder: mm uppåt. 7-8 mm nedåt Höjdroder: ca 8-12 mm åt varje håll Sidoroder: ca 8-12 mm åt varje håll Har du inte flugit en RC modell tidigare rekommenderar vi att du tar hjälp av en mer erfaren flygare som kan hjälpa dig med slutkontroll och flygtrimmning. Flyg inte om det blåser för mycket. För de allra första flygningarna bör man sträva efter i det närmaste vindstilla väder. När man övat upp sig kan man flyga i en hel del blåst då modellen har mycket goda prestanda och motoreffekt. För de första starterna kan det vara enklare att flyga helt utan landställ och handstarta modellen över högt gräs. Ha motorn på ca ½ gas och kasta hårt och rakt fram. Inte uppåt. Låt modellen bygga upp lite fart, och påbörja sedan stigningen. Start och landning skall alltid ske mot vinden. Landning utan landställ är enkelt. Dra bara av gasen och låt modellen sjunka mot marken. Den tar inte skada av att landa utan hjul eftersom den är så lätt. Faktum är att det är större risk för skador MED landstället monterat vid en hårt markkänning. Lycka till!

Bygginstruktion Extra 300 EPP 1.000mm 40

Bygginstruktion Extra 300 EPP 1.000mm 40 Bygginstruktion Extra 300 EPP 1.000mm 40 1. Montera vingen i kroppen, se till att den sitter rakt och i våg. Limma med CA-Lim eller Limpistol runt hela vingen på både ovan och undersida. 2. Trä in stabben

Läs mer

Bygginstruktion Extra EPP

Bygginstruktion Extra EPP Bygginstruktion Extra 300 33 EPP Generella anvisningar Det medföljer ganska mycket kolfiber i byggsatsen, tanken är att ni som byggare ska kunna välja var ni vill förstärka modellen beroende på om ni är

Läs mer

LÄS IGENOM HELA INSTRUKTIONEN NOGGRANT INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA DIN NYA MODELL!

LÄS IGENOM HELA INSTRUKTIONEN NOGGRANT INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA DIN NYA MODELL! LÄS IGENOM HELA INSTRUKTIONEN NOGGRANT INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA DIN NYA MODELL! CCLee Parkflyer är ingen leksak! Modellerna är avancerade och fungerar på samma sätt som ett riktigt flygplan. Var noga när

Läs mer

LÄS IGENOM HELA INSTRUKTIONEN NOGGRANT INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA DIN NYA MODELL!

LÄS IGENOM HELA INSTRUKTIONEN NOGGRANT INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA DIN NYA MODELL! LÄS IGENOM HELA INSTRUKTIONEN NOGGRANT INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA DIN NYA MODELL! CCLee Parkflyer är ingen leksak! Modellerna är avancerade och fungerar på samma sätt som ett riktigt flygplan. Var noga när

Läs mer

Above All Sukhoi 31 1.4 m DC 07-11-25 Version 1.0. Instruktionsmanual Sukhoi 31

Above All Sukhoi 31 1.4 m DC 07-11-25 Version 1.0. Instruktionsmanual Sukhoi 31 Instruktionsmanual Sukhoi 31 1 Tack för att du valt en Above All Sukhoi 31! Above All är ett varumärke som kännetecknar hög kvalitet och bra priser, som innefattar flygplan, tillbehör och motorer. Dessa

Läs mer

BRUKSANVISNING. VIKTIGT! En radiostyrd modell! INTE EN LEKSAK! Data: Spännvidd: 2000mm Längd: 1100mm

BRUKSANVISNING. VIKTIGT! En radiostyrd modell! INTE EN LEKSAK! Data: Spännvidd: 2000mm Längd: 1100mm RC BRUKSANVISNING Data: Spännvidd: 2000mm Längd: 1100mm Ingår: Fyrkanals fabriksmonterad radio Fyra fabriksmonterade microservon Fabriksmonterad motor (borstlös) Fabriksmonterat fartreglage Litium Polymer

Läs mer

Waco Bruksanvisning. Data: Spännvidd: 990mm Längd: 800mm

Waco Bruksanvisning. Data: Spännvidd: 990mm Längd: 800mm Waco Bruksanvisning Data: Spännvidd: 990mm Längd: 800mm RC Innehåll: Fykanals fabriksmonterad radio Tre fabriksmonterade microservon Fabriksmonterad motor (brushless outer runner) Fabriksmonterat fartreglage

Läs mer

Bygginstruktion Extra 300 EPP 830mm

Bygginstruktion Extra 300 EPP 830mm Bygginstruktion Extra 300 EPP 830mm 1. Kapa till och limma 5x0,5mm kolfiberlist på vingens framkant. Tejpa även vingspetsarna för att få bättre hållfasthet. Behandla med UHUPor först. Tejpen fäster ej

Läs mer

Byggbeskrivning Trikopter. Rickard Nilsson.

Byggbeskrivning Trikopter. Rickard Nilsson. Byggbeskrivning Trikopter Rickard Nilsson rickardnilsson88@gmail.com 1 Byggsatsens innehåll 1 st laserskuret 2 mm 200x500 mm plywoodflak, eventuellt uppdelat i 4 stycken mindre flak. 1 st furulist 10x10

Läs mer

Cessna 480. Fabriksbyggt R/C flygplan komplett med 4-kanals radioanlägning. Spännvidd: 1130mm Längd: 780mm Vingarea: 23,5dm 2 Flygvikt: 700g

Cessna 480. Fabriksbyggt R/C flygplan komplett med 4-kanals radioanlägning. Spännvidd: 1130mm Längd: 780mm Vingarea: 23,5dm 2 Flygvikt: 700g Cessna 480 Fabriksbyggt R/C flygplan komplett med 4-kanals radioanlägning Spännvidd: 1130mm Längd: 780mm Vingarea: 23,5dm 2 Flygvikt: 700g RC Ej lämplig för personer under 15 år INLEDNING Betrakta inte

Läs mer

www.svensktmodellflyg.se

www.svensktmodellflyg.se ww ww.svensktmodellflyg.se Svenskt Modellflyg Byggbeskrivning till Svenskt Modellflygs The Flying Smile The Flying smile är en eldriven inomhusmodell med flygegenskaper liknande s.k. shockflyers. Ritning

Läs mer

Data: Cub J3 Skala 1:12 Spännvidd 780mm Tomvikt med klädsel Ca 40-50 gram Flygvikt ca 75 100 gram beroende på utrustning 3-kanaler

Data: Cub J3 Skala 1:12 Spännvidd 780mm Tomvikt med klädsel Ca 40-50 gram Flygvikt ca 75 100 gram beroende på utrustning 3-kanaler Byggbeskrivning Cub 1:12 Rev 1.2 Tack för att du valt en byggsats från Levenstam s modellbyggeri! Vår ambition är att byggsatsen skall vara enkel att bygga samt att din modell skall vara hållbar och ge

Läs mer

Matforsarn. Byggbeskrivning. Konstruktör: Arvid Holmbom

Matforsarn. Byggbeskrivning. Konstruktör: Arvid Holmbom Matforsarn Byggbeskrivning Konstruktör: Arvid Holmbom Den ritning som finns till Matforsarn är mycket proffsigt upplagd och ritad. Jag uppmanar er som ska bygga Matforsarn att studera ritningen noga, så

Läs mer

Data: Bucker Jungman Skala 1:12 Spännvidd 620mm Tomvikt med klädsel Ca xx-xx gram Flygvikt gram beroende på utrustning 4-kanaler

Data: Bucker Jungman Skala 1:12 Spännvidd 620mm Tomvikt med klädsel Ca xx-xx gram Flygvikt gram beroende på utrustning 4-kanaler Byggbeskrivning Bucker Jungman 1:12 Rev 1.0 Beta Tack för att du valt en byggsats från Levenstam s modellbyggeri! Vår ambition är att byggsatsen skall vara enkel att bygga och att din modell skall vara

Läs mer

Bygganvisning EKW c-3603 Thun för Scale aircombat.

Bygganvisning EKW c-3603 Thun för Scale aircombat. Bygganvisning EKW c-3603 Thun för Scale aircombat. Lite historia om detta plan som vi kallar Thun, C-36 eller C-3603. Under andra världskriget var Schweiz neutralt precis som Sverige. För att försvara

Läs mer

NINE EAGLES Sky Climber NINE EAGLES04.NE776B vol. 1

NINE EAGLES Sky Climber NINE EAGLES04.NE776B vol. 1 NINE EAGLES Sky Climber NINE EAGLES04.NE776B vol. 1 Tack för att du valt en Nine Eagles produkt. Vi hoppas att du har roligt med produkten. Läs instruktionerna noggrant, de ger goda råd. Kom alltid ihåg

Läs mer

SPECIFIKATIONER. Spännvidd: 1010 mm Vingyta: 15,8 dm² Längd: 750 mm Flygvikt: 610 g Vingbelastning: 39 g/dm²

SPECIFIKATIONER. Spännvidd: 1010 mm Vingyta: 15,8 dm² Längd: 750 mm Flygvikt: 610 g Vingbelastning: 39 g/dm² SPECIFIKATIONER Spännvidd: 1010 mm Vingyta: 15,8 dm² Längd: 750 mm Flygvikt: 610 g Vingbelastning: 39 g/dm² Höjdroder, sidroder, skevroder (extra servo krävs) och motorkontroll Inkluderar en förinstallerad,

Läs mer

C O N S T R U C T I O N MMM MONTERINGS MANUAL. Version MMM 1.1 MMM STANDARD COMPATIBLE. page 1. love connecting

C O N S T R U C T I O N MMM MONTERINGS MANUAL. Version MMM 1.1 MMM STANDARD COMPATIBLE. page 1. love connecting REINFORCED HUMIDITY C O N S T R U C T I O N TEMPERATURE STANDARD MMM COMPATIBLE MMM MONTERINGS MANUAL Version MMM 1.1 page 1 love connecting Hej! Vi är mycket glada att du valt att bygga en M-Play modul.

Läs mer

Instruktion Yd v. 0.4 Sida 1 av 5

Instruktion Yd v. 0.4 Sida 1 av 5 Instruktion Yd v. 0.4 Sida 1 av 5 INSTRUKTIONER YD Observera, instruktionen är helt nyskriven och uppdateras fortfarande. Titta på produktsidan på www.mollehem.se efter senaste versionen. HJÄLPMEDEL SOM

Läs mer

NX Combi givare. Installation och användarmanual Svensk

NX Combi givare. Installation och användarmanual Svensk NX Combi givare Installation och användarmanual Sea Data Set 1 1 Sea Data Set 1 Edition: April 2007 2 Sea Data Set 1 1 Registrera produkten... 3 2 Installation... 3 2.1 Installation av Akterspegelsgivaren...

Läs mer

LÄS IGENOM HELA INSTRUKTIONEN NOGGRANT INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA DIN NYA MODELL!

LÄS IGENOM HELA INSTRUKTIONEN NOGGRANT INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA DIN NYA MODELL! LÄS IGENOM HELA INSTRUKTIONEN NOGGRANT INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA DIN NYA MODELL! INNEHÅLL INLEDNING MODELLENS DELAR PREPARERING AV SÄNDAREN LADDNING AV DRIVACKEN INSTALLATION AV DRIVACKEN / DEKALERING START

Läs mer

ELSYSTEM RITNING BYGGSATSENS INNEHÅLL MOTOR. UPPLADDNINGSBAR DRIVACK NIMH (ACK) 300mAh MOTTAGARE BATTERIKONTAKT HONDEL PROPELLER BATTERIKONTAKT HANDEL

ELSYSTEM RITNING BYGGSATSENS INNEHÅLL MOTOR. UPPLADDNINGSBAR DRIVACK NIMH (ACK) 300mAh MOTTAGARE BATTERIKONTAKT HONDEL PROPELLER BATTERIKONTAKT HANDEL LÄS IGENOM HELA INSTRUKTIONEN NOGGRANT INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA DIN NYA MODELL! INNEHÅLL INLEDNING MODELLENS DELAR PREPARERING AV SÄNDAREN LADDNING AV DRIVACKEN IHOPSÄTTNING INSTALLATION AV DRIVACKEN /

Läs mer

Hur trimmar jag mitt aerobaticplan för bästa prestanda?

Hur trimmar jag mitt aerobaticplan för bästa prestanda? Hur trimmar jag mitt aerobaticplan för bästa prestanda? Allmänt En viktig men ofta förbisedd faktor för att kunna flyga aerobatic med precision är intrimningen av flygplanet. Detta avser inte de grundläggande

Läs mer

Stålskala. Mäta. Träpedagogik i Stockholm. Mail:

Stålskala. Mäta. Träpedagogik i Stockholm.   Mail: Stålskala För att få ett gott hantverk (slöjdprodukt), så måste man var Noggrann vid mätningen. Den omsorg man lägger ner vid mätning och påritning har avgörande betydelse för arbetets kvalitet. Linjaler

Läs mer

U Can Fly 02.0222081R

U Can Fly 02.0222081R U Can Fly 02.0222081R En kvalitetsprodukt från Denna modell är inte en leksak. Ej lämplig för barn under 14 år. U Can Fly Hype U Can Fly är en klassisk trainer med ett extra ess i rock-ärmen i form av

Läs mer

Byggbeskrivning UC-Box Byggbeskrivning för Unit Counter - Box

Byggbeskrivning UC-Box Byggbeskrivning för Unit Counter - Box Byggbeskrivning för Unit Counter - Box CDT 2009-09-01 2009-08-07 EXCEPTO1150A 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Översikt... 3 Kontrollera material... 3 Byggbeskrivning... 3 Förbered materialet...

Läs mer

Ungefärlig effekt. 15 30 45 60 Storlek glödstiftsmotor

Ungefärlig effekt. 15 30 45 60 Storlek glödstiftsmotor Effekt Watt Elektrifierad Ultimate Utvecklingen av borstlösa elmotorer och litiumpolymerbatterier har gjort eldrift till ett fullvärdigt alternativ till glödstiftsmotordrivna modellflygplan. I dag är det

Läs mer

Ett förslag på montering- och användar instruktioner för er modul

Ett förslag på montering- och användar instruktioner för er modul Ett förslag på montering- och användar instruktioner för er modul Denna fil skickas till alla våra kunder via epost, vill ni istället ha det utrskrivet och skickat till er så återkom bara till oss via

Läs mer

HOPSÄTTNINGS OCH INSTALLATIONSANVISNING SPILLTRANSPORTÖR

HOPSÄTTNINGS OCH INSTALLATIONSANVISNING SPILLTRANSPORTÖR Anvisningar Följande anvisningar är uppdelade i två avsnitt. Spilltransportören kan levereras antingen helt omonterad i lösa delar eller i förmonterade sektioner färdiga för installation på plats. Första

Läs mer

Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus

Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus 1 Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus Inrha Hobbyväxthus är lätta att montera upp med endast ett litet antal verktyg. Dessa instruktioner gäller alla modeller, en del instruktioner gäller bara

Läs mer

Gitarrdelar.SE. Byggbeskrivning Gitarrdelars LP-kit. Innehållsförteckning

Gitarrdelar.SE. Byggbeskrivning Gitarrdelars LP-kit. Innehållsförteckning Byggbeskrivning Gitarrdelars LP-kit. Gitarrdelar.SE Innehållsförteckning Limma kropp och hals...2 Montera översadel...3 Montera Mekaniken...4 Montera stränghållare...6 Montera stallet...9 Stränga upp och

Läs mer

Snabbkoppling. Bild till vänster öppen och bild till höger låst.

Snabbkoppling. Bild till vänster öppen och bild till höger låst. MONTERING AV CYKEL När du får hem din cykel är den genomgången och justerad. Allt du behöver göra är att montera några få delar som vi inte monterat för att skydda cykeln under transport. t.ex. styre,

Läs mer

Elseglare med T-stabilisator

Elseglare med T-stabilisator FÄRDIGBYGGT RC-FLYGPLAN MED 4-KANALS RADIOANLÄGGNING Elseglare med T-stabilisator Spännvidd... 1300mm Längd... 790mm Motor... Kraftfull 480-storlek Batteri... 8.4V laddningsbart Sändare/mottagare... 35MHz

Läs mer

Bygg Viggen i skala 1:12

Bygg Viggen i skala 1:12 Bygg Viggen i skala 1:12 Vi fortsätter vi byggandet av MBS-RC-Models JA37 Viggen. I denna andra del av tre färdigställer vi modellen och lägger till detaljer. Text & bild: Marcus von Elling Bygg Viggen

Läs mer

Monteringsanvisning för HLF - Räckessystem

Monteringsanvisning för HLF - Räckessystem Monteringsanvisning för HLF - Räckessystem Tack för ditt köp av Herrljunga ledstångsfabriks räckessystem. Vi önskar dig all lycka med monteringen av ditt nya räcke och hoppas att instruktionerna är tydliga.

Läs mer

CM Förstärkarlåda, sida 1.

CM Förstärkarlåda, sida 1. CM-0-17 Förstärkarlåda, sida 1. Varför rekommenderas 3 mm oljehärdad board ( masonit )? (I texten nedan bara kallad board.) Det är ett isolerande material, så man riskerar inga elektriska överslag och

Läs mer

Calmato 1400 INSTRUKTIONSBOK

Calmato 1400 INSTRUKTIONSBOK 01.10050 Ver 1.0 INSTRUKTIONSBOK Calmato 1400!Viktigt att du läser igenom hela instruktionsboken innan du börjar flyga! Tänk på säkerheten! Calmato 1400 EP 1 Art. no 01.10050 1 Inledning Gratulerar till

Läs mer

Med pappersmallen ritas hela vingen ut på balsaflaket.

Med pappersmallen ritas hela vingen ut på balsaflaket. Att bygga en Handluns är enkelt, men resultatet blir mycket bättre om du läser genom hela bygganvisningen innan du inleder arbetet. Först behövs pappersmallar! Vi inleder arbetet med att göra mallar till

Läs mer

Leif s fjäderkomprimator till luftgevär (ver. 2)

Leif s fjäderkomprimator till luftgevär (ver. 2) Leif s fjäderkomprimator till luftgevär (ver. 2) Obs! Varning! Tänk på att vissa gevär behöver en kraft på drygt 100kg när man pressar ihop/demonterar fjädern. Man måste ha stor respekt för fjädrar som

Läs mer

Hur man gör en El-Hail-Shot

Hur man gör en El-Hail-Shot Hur man gör en El-Hail-Shot 2019-01-12 Bakgrund Det är flera som frågat hur man använder elmotor i stället för förbränningsmotor på friflygande modeller. Därför skriver jag några rader om hur jag konverterat

Läs mer

Tillägg till DF 65 Manualen (förbättringar och tillägg samt kanske något bra tips)

Tillägg till DF 65 Manualen (förbättringar och tillägg samt kanske något bra tips) Tillägg till DF 65 Manualen (förbättringar och tillägg samt kanske något bra tips) Saker som är bra att kolla på om man har eller kan behöva köpa: Blocknyckel 5.5 mm till att justera kicken med. Beteslås

Läs mer

FF-17 Förförstärkarlåda, sida 1.

FF-17 Förförstärkarlåda, sida 1. FF-17 Förförstärkarlåda, sida 1. Varför rekommenderas 3 mm oljehärdad board ( masonit )? (I texten nedan bara kallad board.) Det är ett isolerande material, så man riskerar inga elektriska överslag och

Läs mer

Monteringsanvisning Baotian Classic

Monteringsanvisning Baotian Classic Sidan 1 av 7 Monteringsanvisning Baotian Classic 1 Start...2 2 Montering av centralstöd...2 3 Montering av styre...3 3.1 Koppla ihop elkablarna...3 4 Montering och syresättning av batteriet...3 5 Framdäck...4

Läs mer

Montageanvisning skjutpartier GLASA INGLASNING

Montageanvisning skjutpartier GLASA INGLASNING Montageanvisning skjutpartier GLASA INGLASNING Måttband Krysskruvmejsel Borrmaskin Du behöver följande: Vattenpass Märkpenna Borr 4 och 6 mm Börja med att lägga vattenpasset på det stället där du skall

Läs mer

Rev.nr 1300726. Monteringsanvisning Spa tillbehör

Rev.nr 1300726. Monteringsanvisning Spa tillbehör Rev.nr 1300726 Monteringsanvisning Spa tillbehör Locklyft för fyrkantiga spa Innehållsförteckning A Stödarm 2 B Skumgummigrepp 2 C Mittdel 1 D Svängarm 2 E Lock till svängarm 2 F Bussning 4 H Monteringsbeslag

Läs mer

Monteringsanvisning PVC fönster - Fjord & Fjäll Infästning med karmhylsa eller karmskruv

Monteringsanvisning PVC fönster - Fjord & Fjäll Infästning med karmhylsa eller karmskruv Monteringsanvisning PVC fönster - Fjord & Fjäll Infästning med karmhylsa eller karmskruv Viktigt före installation! Se över produkterna före installation. Detta gäller både ytliga skador på karm och båge

Läs mer

VARNING! Ett sängskåp kan väga flera hundra kilo. Allvarliga olyckor kan inträffa om skåpet välter.

VARNING! Ett sängskåp kan väga flera hundra kilo. Allvarliga olyckor kan inträffa om skåpet välter. VARNING! VID ANVÄNDNING: Sängskåpet måste alltid vara skruvar genom ryggen. FASTSATT i väggen med fyra Ett sängskåp kan väga flera hundra kilo. Allvarliga olyckor kan inträffa om skåpet välter. Skruvarna

Läs mer

Byggbeskrivning UC-Pole Byggbeskrivning för Unit Counter Pole

Byggbeskrivning UC-Pole Byggbeskrivning för Unit Counter Pole Byggbeskrivning för Unit Counter Pole CDT 2009-09-01 2009-08-04 EXCEPTO1155A 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Översikt... 3 Kontrollera material... 3 Byggbeskrivning... 3 Förbered materialet...

Läs mer

Byggsats. Elektromekanik/Mekatronik L08-1 ELMILJÖ MODERN

Byggsats. Elektromekanik/Mekatronik L08-1 ELMILJÖ MODERN Byggsats Elektromekanik/Mekatronik L08-1 MODERN ELMILJÖ För att få en överblick av hur den här byggsatsen skall göras och till vad den skall användas, finns på www.modernelmiljo.se en film som kort beskriver

Läs mer

BYGG DITT EGET FLASKSKEPP SANDKILEN

BYGG DITT EGET FLASKSKEPP SANDKILEN BYGG DITT EGET FLASKSKEPP SANDKILEN En byggsats från Flaskskepparna www.flaskskepparna.se Flaskskepp Sjömän brukade för i tiden bygga flaskskepp som hobbyarbete under de långa seglatserna eller då båten

Läs mer

DEMONTERING AV REVERSERINGEN OCH ANDRA RENOVERINGAR PÅ AXELN MD6-MD7

DEMONTERING AV REVERSERINGEN OCH ANDRA RENOVERINGAR PÅ AXELN MD6-MD7 DEMONTERING AV REVERSERINGEN OCH ANDRA RENOVERINGAR PÅ AXELN MD6-MD7 Nedanstående anvisning för renovering av propelleraxeltätning på MD6- MD7 med kombireversering, har framställts av Vega Marin AB på

Läs mer

Monteringsanvisning Tunnbastu (1013)

Monteringsanvisning Tunnbastu (1013) Monteringsanvisning Tunnbastu (1013) 1 Montera bastun på ett plant underlag. Obs! Del 1 hör ej till leveransen. Montera bastuns bas, delarna passar i de utskurna spåren. Skruva ihop delarna (skruvhål finns

Läs mer

BRUK BRUKSANVISNING SANVISNING Micro panthera panthera

BRUK BRUKSANVISNING SANVISNING Micro panthera panthera BRUKSANVISNING Micro panthera Innehåll Avsett ändamål s 2 Inställningar s 3 Underhåll s 6 Säkerhet s 7 Avsett ändamål Panthera Micro är en rullstol för dom allra minsta. Vi har gjort allt som är möjligt

Läs mer

INSTRUKTIONER T23 HJÄLPMEDEL SOM KAN BEHÖVAS BYGGSTEG RENSNING. Instruktion T23 v. 0.2 Sida 1 av 7

INSTRUKTIONER T23 HJÄLPMEDEL SOM KAN BEHÖVAS BYGGSTEG RENSNING. Instruktion T23 v. 0.2 Sida 1 av 7 Instruktion T23 v. 0.2 Sida 1 av 7 INSTRUKTIONER T23 Observera, instruktionen är helt nyskriven och uppdateras fortfarande. Titta på produktsidan på www.mollehem.se efter senaste versionen. HJÄLPMEDEL

Läs mer

Katapultglidaren "Rakt Upp" Från Mfk Sländans klubbtidning nr Intro Historia och Regler Konstruktionen Material Vingen

Katapultglidaren Rakt Upp Från Mfk Sländans klubbtidning nr Intro Historia och Regler Konstruktionen Material Vingen Katapultglidaren "Rakt Upp" Från Mfk Sländans klubbtidning nr 1-2000 Allt stulet från MFK Sländans hemsida Intro För ett tag sedan blev både jag och Martin efter idogt surfande intresserade av den Amerikanska

Läs mer

Service kit, Bodykit

Service kit, Bodykit Anvisningsnr Version Art. nr. 30752711 1.0 Service kit, Bodykit Sida 1 / 9 Utrustning A0000162 M0000232 A0000177 A0000225 IMG-213320 Sida 2 / 9 INLEDNING Läs igenom hela instruktionen innan monteringen

Läs mer

Snabbguide för WFLY WFT07

Snabbguide för WFLY WFT07 Snabbguide för WFLY WFT07 1 Innehållsförteckning Överblick... 3 Första starten Stickmode.... 4 Batterityp... 5 Binda mottagaren... 6 Hantera modellminnen Att byta modellminne... 8 Byte av modelltyp...

Läs mer

Montage av ACSS duschpaneler

Montage av ACSS duschpaneler Montage av ACSS duschpaneler Avser ny infästning som börjat levereras 2015 Modeller: ACSS Duschpanel 120, 121, 200, 201, 220, 221, 300, 320, 321 1 Förberedelser Anslutning av vatten ovanifrån: Dra 15 mm

Läs mer

INSTRUKTIONER 80-TALSVAGNAR

INSTRUKTIONER 80-TALSVAGNAR Instruktion 80-talsvagnar v. 1.2 Sida 1 av 6 INSTRUKTIONER 80-TALSVAGNAR Observera, instruktionen är helt nyskriven och uppdateras fortfarande. Titta på produktsidan på www.mollehem.se efter senaste versionen.

Läs mer

SKY LADY II. Bygg och yganvisning till segelmodellen Skylady i Klass F1A av Lars Larsson. SKYLADY II är:

SKY LADY II. Bygg och yganvisning till segelmodellen Skylady i Klass F1A av Lars Larsson. SKYLADY II är: SKY LADY II Bygg och yganvisning till segelmodellen Skylady i Klass F1A av Lars Larsson SKYLADY II är: >En högpresterande tävlingsmodell i klass F1A. >Stark konstruktion som klarar blåsväder mycket bra.

Läs mer

Minimalistisk badrumsmöbel

Minimalistisk badrumsmöbel Minimalistisk badrumsmöbel Rent och snyggt Minimalistisk badrumsmöbel Stilren design i badrummet är hett just nu. Detta tvättbord representerar det slitstarka uttrycket less is more! 1 Inledning En idé

Läs mer

Klubbträff 23 febr 2000 Ragnar - frigolitvinge

Klubbträff 23 febr 2000 Ragnar - frigolitvinge Klubbträff 23 febr 2000 Sid 1 (5) Ragnar och frigolitvinge Under en klubbträff 23 febr 2000 i flygmuseet visade Ragnar Eriksson hur man enkelt skär ut en frigolitprofil, plankar den med balsa och inom

Läs mer

BRUKSANVISNING. Den här produkten är i linje med det som föreskrivs i Direktiv 1999/5/EC

BRUKSANVISNING. Den här produkten är i linje med det som föreskrivs i Direktiv 1999/5/EC BRUKSANVISNING VARNING Innehåller smådelar, ej lämplig för barn under 3 å. Rör aldrig en roterande propeller. Flyg aldrig helikoptern ovanför någons huvud. En vuxen person bör alltid närvara när helikoptern

Läs mer

Monteringsanvisning Expodul Easy roof Oisolerad Aluminiumstomme med eller utan Solo+ inglasning V2

Monteringsanvisning Expodul Easy roof Oisolerad Aluminiumstomme med eller utan Solo+ inglasning V2 Monteringsanvisning Expodul Easy roof Oisolerad Aluminiumstomme med eller utan Solo+ inglasning V2 Denna guide är tänkt att användas tillsammans med ER produktkatalog där de flesta profiler och tillbehör

Läs mer

BYGGBESKRIVNING HANDLUNS H1

BYGGBESKRIVNING HANDLUNS H1 BYGGBESKRIVNING HANDLUNS H1 MFK Gladiatorerna 5 4 3 2 1 0 Lättbyggd Byggtid Utgångshöjd Flygprestanda Du som använder denna bygganvisning med tillhörande teoriavsnitt är välkommen att komma med synpunkter,

Läs mer

MONTERINGS- OCH SKÖTSELANVISNING

MONTERINGS- OCH SKÖTSELANVISNING 3/2008 MONTERINGS- OCH SKÖTSELNVISNING IDO Seven D Innehållsförteckning IDO Seven D Måttuppgifter monteringsskena Generell monteringsanvisning för skåp i serien Seven D - fäst monteringsskenor på vägg

Läs mer

STIGA COLLECTOR 30" BRUKSANVISNING

STIGA COLLECTOR 30 BRUKSANVISNING STIGA COLLECTOR 30" BRUKSANVISNING 8211-1227-02 S SVENSKA 1. 2. 3. 4. SVENSKA S 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. S SVENSKA 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. SVENSKA SE SÄKERHETSFÖRESKRIFTER 1. Låt aldrig någon använda

Läs mer

INSTRUKTIONER Y1 HJÄLPMEDEL SOM KAN BEHÖVAS DELARNA. Instruktion Y1 v. 0.2 Sida 1 av 7

INSTRUKTIONER Y1 HJÄLPMEDEL SOM KAN BEHÖVAS DELARNA. Instruktion Y1 v. 0.2 Sida 1 av 7 Instruktion Y1 v. 0.2 Sida 1 av 7 INSTRUKTIONER Y1 HJÄLPMEDEL SOM KAN BEHÖVAS Byggsatsen skall limmas ihop. Lämpligt lim är cyanoakrylat, ex. Loctite Super Attak. Nyttiga verktyg: Kniv typ brytkniv Nålfilar

Läs mer

Monteringsanvisning Mix Skjutdörrar

Monteringsanvisning Mix Skjutdörrar Monteringsanvisning Mix Skjutdörrar Art.nr 05-06 Rev.nr 068 Detta behövs för monteringen: Bågfil & Såg Borrmaskin/Skruvdragare Tumstock Skruvmejsel Insexnyckel 4 mm Torx T5 & T0 Skiftnyckel Sax Innehållsförteckning

Läs mer

Montera farthållare i Audi TT mk1

Montera farthållare i Audi TT mk1 Montera farthållare i Audi TT mk1 Följande är inte tänkt att användas som en instruktion hur du gör för att montera farthållare i din Audi TT utan endast beskrivning på hur jag gjorde. Om du ändå väljer

Läs mer

SVENSK MANUAL FIREBIRD COMMANDER 2

SVENSK MANUAL FIREBIRD COMMANDER 2 SVENSK MANUAL FIREBIRD COMMANDER 2 Grattis till ditt köp av Firebird Commander 2. Denna svenska manual ska ses som ett tillägg till den engelska originalmanualen. Firebird Commander 2 från HobbyZone är

Läs mer

Monteringsmanual S830

Monteringsmanual S830 Monteringsmanual S830 Drivenhet Sid. 8 Takhänge Sid. 3 Hjulkurva Sid. 7 Glidlist Sid. 5 Räcken Sid. Transportörskedja Sid. 4 Vertikalkurva Sid. 6 Rak transportörsbalk Sid. 5 Glidkurva Sid. 4 Vändenhet

Läs mer

INSTRUKTIONSBOK 01.10652. Viktigt att du läser igenom hela instruktionsboken innan du börjar använda modellen! Tänk på säkerheten!

INSTRUKTIONSBOK 01.10652. Viktigt att du läser igenom hela instruktionsboken innan du börjar använda modellen! Tänk på säkerheten! 01.10652 Ver 1.0 INSTRUKTIONSBOK CITABRIA! Viktigt att du läser igenom hela instruktionsboken innan du börjar använda modellen! Tänk på säkerheten! Minium Citabria 1 Art. no 01.30861 1 Inledning Gratulerar

Läs mer

Hydraulstyrning. Gör det själv Sid 1 av 7. Text och foto: Lars H Lindén

Hydraulstyrning. Gör det själv Sid 1 av 7. Text och foto: Lars H Lindén Sid 1 av 7 Hydraulstyrning Text och foto: Lars H Lindén Har man en gång kört en motorbåt med hydraulstyrning finns inget annat. Det kostar en hel del och tar lite tid att montera, men det är värt varenda

Läs mer

Monteringsanvisningar. Fönster och dörrar. 046-122 440 www.fonsterdirekt.se

Monteringsanvisningar. Fönster och dörrar. 046-122 440 www.fonsterdirekt.se Monteringsanvisningar Fönster och dörrar 046-122 440 www.fonsterdirekt.se FönsterDirekt 2012 Installationsanvisningar Anvisningarna gäller fönster och dörr som monteras i vägg. Placering av distansbrickorna/kilarna

Läs mer

Elbilstävlingen. Tilläggsuppdrag till. Magneter och Motorer. och. Rörelse och Konstruktion

Elbilstävlingen. Tilläggsuppdrag till. Magneter och Motorer. och. Rörelse och Konstruktion 060508 Elbilstävlingen Tilläggsuppdrag till Magneter och Motorer och Rörelse och Konstruktion Av: Pauliina Kanto NO-lärare och NTA-utbildare, Håbo kommun 1 Inledning Dessa tilläggsuppdrag passar utmärkt

Läs mer

Monteringsanvisning till Modell 708-710-712-714-716

Monteringsanvisning till Modell 708-710-712-714-716 Sida 1/19 Monteringsanvisning till Modell 708-710-712-714-716 Till modell 712, 714 och 716 monteras sockelprofilerna till långsidan, med hjälp av en skruvplattan. Skruvplattan monteras invändigt i sockelprofilen.

Läs mer

Glastak. Taklutning minimum 6 = 105mm/m.

Glastak. Taklutning minimum 6 = 105mm/m. Glastak Taklutning minimum 6 = 105mm/m. Denna anvisning ska följas för att uppfylla garantivillkoren. Kontrollera alltid att du har fått med rätt antal artiklar innan du börjar montera. Se inventeringslista

Läs mer

Monteringsanvisning Air-radvent Vinklad v 1.3

Monteringsanvisning Air-radvent Vinklad v 1.3 Monteringsanvisning Air-radvent Vinklad v 1.3 Patenterad av Fastighetsidéer i Forshaga AB Fastighetsidéer i Forshaga AB, Aspliden 9, 667 33 Forshaga Tel/fax:054-87 28 20 Mobil:0768-28 20 20 e- post: post@fastighetsideer.se

Läs mer

FlyBot. Copyright Sagitta Pedagog AB

FlyBot. Copyright Sagitta Pedagog AB FlyBot FlyBot är en flyplansmodell med fyra lysdioder, en tuta och en motor som driver propellern. Här lär du dig att programmera DC-motorns fart och riktning. 41 Robotfakta LED-kort På LED-kortet sitter

Läs mer

SMFF:s certifikatprov för motormodeller Flygprovet augusti 2004

SMFF:s certifikatprov för motormodeller Flygprovet augusti 2004 SMFF:s certifikatprov för motormodeller Flygprovet augusti 2004 Allmän del lämnas till piloten i god tid före provet: Flygprovet måste göras i en följd man kan t ex inte försöka landning i vänstervarv

Läs mer

Modellbygge Vikingatida hall

Modellbygge Vikingatida hall Modellbygge Vikingatida hall Mål: Skapa en modell av ett hus och undersöka vad byggnaden kan berätta om människornas levnadsvillkor. Material: Frigolitplatta, en per hus Limpistol A4-papper Rundstavar

Läs mer

Skjutbara partier. Karmytterbredd/höjd = hålmått i stommen

Skjutbara partier. Karmytterbredd/höjd = hålmått i stommen Skjutbara partier. Kontrollera alltid att du har fått med rätt antal artiklar innan du börjar montera. Se inventeringslista på nästa sida. OBS! Nästan alla skruvar är Torx-skruvar. Du behöver en T20 Torx-bit

Läs mer

INSTRUKTIONER LITT MAS/1908

INSTRUKTIONER LITT MAS/1908 Instruktion Mas/1908, Malmvagn v. 1.1 Sida 1 av 8 INSTRUKTIONER LITT MAS/1908 HJÄLPMEDEL SOM KAN BEHÖVAS Sax, att klippa loss detaljer Kniv, ex. typ brytkniv Nålfilar Tänger, långa platta varianter för

Läs mer

Tack för att du har valt en inglasning från Mekoflex! Vi önskar dig stort nöje och många trevliga stunder i det nya inglasade rummet.

Tack för att du har valt en inglasning från Mekoflex! Vi önskar dig stort nöje och många trevliga stunder i det nya inglasade rummet. Tack för att du har valt en inglasning från Mekoflex! Vi önskar dig stort nöje och många trevliga stunder i det nya inglasade rummet. Kontrollera först innehållet i förpackningen enligt förteckningen nedan.

Läs mer

Bygg Viggen i skala 1:12

Bygg Viggen i skala 1:12 Bygg Viggen i skala 1:12 Bygg Viggen i 1:12 del 1 av 3 I tre delar bygger vi en fullt fungerande RC-modell av ett av förra generationens häftigaste jaktflygplan Saab JA37 Viggen i modell från MBS-RC-Models.

Läs mer

INSTRUKTIONER 60-TALSVAGNAR

INSTRUKTIONER 60-TALSVAGNAR Instruktion 60-talsvagnar v. 1.2 Sida 1 av 7 INSTRUKTIONER 60-TALSVAGNAR Observera, instruktionen är helt nyskriven och uppdateras fortfarande. Titta på produktsidan på www.mollehem.se efter senaste versionen.

Läs mer

trätrappor Monteringsanvisning Tel. 0382-133 10 www.snickarlaget.se

trätrappor Monteringsanvisning Tel. 0382-133 10 www.snickarlaget.se Monteringsanvisning trätrappor Denna monteringsanvisning är en generell anvisning för hur en trappa i olika utföranden skall monteras. Läs igenom hela monteringsanvisningen innan montaget börjar för att

Läs mer

Så funkar EcoDry MANUAL. Fakta EcoDry: OBS. Läs igenom hela manualen innan montering påbörjas.

Så funkar EcoDry MANUAL. Fakta EcoDry: OBS. Läs igenom hela manualen innan montering påbörjas. MANUAL OBS. Läs igenom hela manualen innan montering påbörjas. Så funkar EcoDry Porslin Porslin är mycket mer hygieniskt och lättare att hålla rent än andra material som plast eller liknande. Urinslang

Läs mer

Frändeskretsen Europeiska Modelljärnvägare Sverige

Frändeskretsen Europeiska Modelljärnvägare Sverige 2008-05-07 ver: 1:1 1 (7) Modulsystem H0-Europa 1/87 (NEM) Spåravslut på gavlarna tips & rekommendationer Spåravslut på gavlarna För att inte tågen skall spåra ur vid passage över en modulskarv är det

Läs mer

VERKTYG. Skruvmejsel. Insexnycklar. Skiftnyckel

VERKTYG. Skruvmejsel. Insexnycklar. Skiftnyckel VERKTYG Skruvmejsel Insexnycklar Skiftnyckel STEG 1 Ta bort allt förpackningsmaterial Ta bort allt förpackningsmaterial och förbered för montering Notera att längst ut på styret sitter en svart tub som

Läs mer

Manual NitroClean automatisk poolrobot

Manual NitroClean automatisk poolrobot Manual NitroClean automatisk poolrobot Grattis till ditt köp av den automatiska poolroboten NitroClean. NitroClean är enkel att använda och underhåller din pool utan någon ansträngning. Genom att följa

Läs mer

CITRUS JUICER CJ 7280

CITRUS JUICER CJ 7280 SV CITRUS JUICER CJ 7280 H A G B F E C D 3 SÄKERHET OCH INSTÄLLNINGAR Läs den här bruksanvisningen noggrant innan du använder enheten! Följ alla säkerhetsanvisningar för att undvika skador på grund av

Läs mer

Nyheter Bakruta, byte 240 j-dörrars Limmad med butyltejp

Nyheter Bakruta, byte 240 j-dörrars Limmad med butyltejp 8 84 NR.. Bakruta och list, byte 240 -dörrars 1990 201 DATUM Sept. Sida l av Nyheter 1990 Bakruta, byte 240 j-dörrars Limmad med butyltejp Byte av gummilist runt rutan, sid Värmning av butyltejp Den nya

Läs mer

Monteringsanvisning Natur V vikparti 5 dörrar

Monteringsanvisning Natur V vikparti 5 dörrar Monteringsanvisning Natur V vikparti 5 dörrar Detta behövs för monteringen Art.nr 050939 Rev.nr 11114 Vattenpass (långt) Skruvdragare/Borrmaskin, 5, 10 och 14mm borr Bits torx T5 Skiftnyckel Skruvmejsel

Läs mer

F3C HELIKOPTER SPORT PROGRAM (Ny manöver 2 ersätter tidigare, fr.o.m. 2001)

F3C HELIKOPTER SPORT PROGRAM (Ny manöver 2 ersätter tidigare, fr.o.m. 2001) F3C HELIKOPTER SPORT PROGRAM 1997- (Ny manöver 2 ersätter tidigare, fr.o.m. 2001) 1. VERTIKAL TRIANGEL. Piloten står i cirkel P eller utmed en linje dragen genom dess centrum och parallellt med domarlinjen.

Läs mer

MONTERINGSBESKRIVNING 2013

MONTERINGSBESKRIVNING 2013 MONTERINGSBESKRIVNING 2013 Miami COVER III 13-2 Miami Cover III består av en armerad PVC-väv med kederlist som löper i skenor på poolens sidor. Covern rullas upp på ett staiv i poolens ena kortsida. Längst

Läs mer

Noggrann installation är nödvändigt för att få bästa nytta av produkten.

Noggrann installation är nödvändigt för att få bästa nytta av produkten. Ekolod Art. nr 31-4650 Svensk monteringsanvisning PIRANHA 1 & 2 1. Tänk på detta innan montering Två delar måste monteras på båten: Givaren och huvudenheten. Huvudheten visar information på display och

Läs mer

Bruksanvisning. Centrifugalspridare Modell 350 LB. Art

Bruksanvisning. Centrifugalspridare Modell 350 LB. Art Bruksanvisning Art. 9032389 Centrifugalspridare Modell 350 LB Inledning Denna manual innehåller viktig information om spridarens användning och säkerhetsrisker. Före användning Centrifugalspridaren är

Läs mer

Instrumentbräda, byte

Instrumentbräda, byte "VCC071223 SV 20060915" 1 Instrumentbräda, byte Ta bort Obs! Bilen kan ha SRS (Airbag) på såväl förar som passagerarsida. Se servicehandbok SRS (Airbag) Avd 8 (88). Lossa batteriets minuskabel. Ta bort:

Läs mer