Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor"

Transkript

1 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 8-16

2 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 2 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 8. Föregående protokoll och av val av justeringsman 9. Tillgänglighetsdatabasen (TD) och Västra Götalands riktlinjer för fysisk tillgänglighet, Karin Juréen Holmquist 10. Länk TD på kommunens hemsida 11. Uppföljning funktionshinderfrågor 12. Utbildning för funktionshinderföreningar till hösten 13. Infoblad Kom Loss 14. Information från Kommunstyrelsen 15. Föreningarnas frågor 16. Övriga frågor

3 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 3 Plats och tid Rådhuset kl 17:00 20:00 Paragrafer 8-16 Närvarande: Kommunstyrelsen: Anita Hedén Unosson (S), ordförande Stefan Svensson (KD) Sebastian Aronsson (S), ersättare Funktionshinderföreningar: Josef Weiss, vice ordförande Jan Orrefelt Christer Svensson Lilian Örtengren Rebecca Andersson Ann-Charlotte Johansson, ersättare Brita Joneskär, ersättare Kerstin Ängberg, ersättare Nora Hagberg, ersättare Övriga deltagare Utses att justera Anna Hansson, Miljöskyddsnämnden, Caroline Hagström, Miljöskyddsförvaltningen, Thomas Pettersson, Samhällsbyggnadsnämnden, Daniel Holdenmark, Samhällsbyggnadsförvaltningen, Agneta Wendesten, Tekniska förvaltningen, Barbro Eng, Tekniska nämnden, Åke Aronsson, Tekniska förvaltningen, Kristina Avaheden, Kommunledningskontoret, Christina Falk, Kommunledningskontoret, Christer Svensson Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Christina Falk Anita Hedén Unosson Christer Svensson

4 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 4 Anslag / Bevis et är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Kommunledningskontoret Datum för anslags nedtagande

5 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 5 Mötets öppnande Ordförande Anita Hedén Unosson (S) hälsar alla välkomna och presenterar sig själv. Sebastian Aronsson (S) är ny ersättare och även han ger en kort presentation av sig själv.

6 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 6 Återkoppling inkomna svar angående KRF Kristina redovisar de svar om den nya dialogformen i KRF som förvaltningar och nämnder lämnat. Det är en positiv respons och man tycker det är givande möten. Det finns också önskemål om en mer frekvent dialog med föreningarna via förvaltningarna. Viktigt att frågorna inte blir för detaljerade utan hålls på en mer övergripande nivå.

7 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 7 Information och överläggningar Del 1 A/ Dialog med Tekniska nämnden, Samhällsbyggnadsnämnden, och Miljöskyddsnämnden Dialogen förs utifrån inlämnade frågeställningar: Tekniska nämnden Agneta Wendesten meddelar att det blivit fler handikapplatser i Nolhaga och att det till hösten kommer att stå en handikappanpassad toalett vid lekplatsen. Det kommer också att byggas väderskydd och möjligheter till grillplatser. Rampen i Kongo har kompletterats med handledare, både för vuxna och barn. Det finns nu en plattform i anslutning till rampen ut mot Mjörn. Tekniska förvaltningen får propåer om att det saknas parkeringsplatser vid akutmottagningen och att man ser över parkeringssituationen runt omkring sjukhuset. Rådet framför att det är dålig information om parkering vid Hjortmarka. Agneta tar med frågan och återkommer. Vilka planer finns framöver som rör tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning Denna process pågår ständigt i samband med om- och tillbyggnad av gatunätet. Nya arbeten i centrala Alingsås, vad är på gång Etapp ett Korsningen Östra Ringgatan och Norra Strömgatan tillgänglighetsanpassas. Planerad byggstart 2 maj och beräknas vara klart 31 maj. Etapp två Gångbanan på Östra Ringgatan på sträckan mellan Norra Strömgatan och Drottninggatan tillgänglighetsanpassas. Planerad byggstart 1 juni och beräknas vara klart 17 juni Etapp tre Arbete i gatan på Östra Ringgatan på sträckan mellan Norra Strömgatan och Drottninggatan. Byggstart i mitten av augusti och beräknas vara klart i slutet på 2016.

8 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 8 Vad hände med den på förra mötet utlovade märkningen av lyktstolparna Frågan är överlämnad till Alingsås Energi då de är ägare av stolparna. Samhällsbyggnadsnämnden Thomas Petersson är mycket positiv till att planer går på remiss till KRF:s granskningsgrupp och är angelägen om att delaktigheten går att förbättra. I förslag till tillsynsplan enligt plan- och bygglagen för Alingsås kommun finns Enkelt avhjälpta hinder där det framgår att en ökad tillgänglighet handlar om den demokratiska rätten att kunna röra sig fritt och kunna verka i samhället även för personer med funktionsnedsättning. Byggnadsnämnden har tillsynsansvaret och är därmed ansvarig att övervaka att reglerna följs. Vilka planer finns framöver som rör tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning Hur den fysiska planeringen ska bedrivas är till stor del reglerat i Plan- och bygglagen, PBL. Där finns bestämmelser om allmänna intressen som ska beaktas, om krav på byggnader m.m. Där anges också hur samråds- och granskningsskedena ska gå till så att den som är intresserad ska kunna lämna synpunkter på planförslagen. Miljöskyddsnämnden Anna Hansson berättar bl a att miljöskyddskontoret nu mäter luftkvalitén på vissa gator i Alingsås. Man bedriver arbete för att stärka vattenkvaliteten och är behjälpliga vid klagomål av luft, fukt och buller i boendemiljöer. Alla invånare har möjlighet att vända sig till miljöskyddskontoret vid frågor m m. Många frågor om tillgänglighet finns inbyggt i lagstiftningen. Vid möten är man angelägen om tillgången till hörslingor men det finns utvecklingspotential när det gäller information m m till personer med synnedsättning. Miljöskyddskontoret vill förtydliga att man inte kan bestämma var man förlägger affärer, ex Kicks. Det är näringsidkarens beslut. Miljöskyddskontoret får möjlighet att yttra sig om ventilation m m när frågor kommer på remiss. Vilka planer finns framöver för att värna en god miljö för alla? Miljöskyddskontoret kommer vid tre tillfällen under de närmsta tre veckorna att finnas på plats vid Sollebrunns bibliotek. De tre tillfällena är ett försök att komma närmre kommuninvånarna och näringsidkarna som verkar i Bjärke och på så vis bli mer tillgängliga. För att nå miljöskyddsnämndend mål är det viktigt med dialog förhoppningen är att alla som har frågor, funderingar eller synpunkter passar på att besöka biblioteket. Finns det efterfrågan kan satsningen komma att bli mer långvarig.

9 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 9 KRF 8 Föregående protokoll och val av justeringsman Föregående protokoll godkänns och läggs till handlingarna. Christer Svensson utses att justera dagens protokoll.

10 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 10 KRF 9 Tillgänglighetsdatabasen (TD) och Västra Götalands riktlinjer för fysisk tillgänglighet, Karin Juréen Holmquist Ärendebeskrivning Karin redovisar Västra Götalandsregionens riktlinjer om tillgänglighet, kommunens policy för funktionshinderfrågor, Boverkets föreskrifter och Plan- och bygglagens krav. Karin visar också exempel på Enkelt avhjälpta hinder som inventerats i Tillgänglighetsdatabasen. F n inventerar Karin samtliga skolor i kommunen.

11 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 11 KRF 10 Länk TD på kommunens hemsida Ärendebeskrivning Med anledning av att länken till TD är flyttad på kommunens hemsida visar Kristina var den nu är placerad. Kommunikationsenheten har svarat KRF på varför man flyttat ikonen: Det fanns tidigare en genväg till databasen bland de runda ikonerna på statsidan. När vi med hjälp av statistik såg att denna inte alls användes valde vi att at bort den och ersätta den med en annan, mer efterfrågad ikon. TD har dock kvar sin plats i vertygsraden längst upp på sidan, där även andra verktyg finns, som till exempel översättningsverktyg och publicistverktyg. Detta bedömer vi som den mest logiska placeringen.

12 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 12 KRF 11 Uppföljning funktionshinderfrågor Ärendebeskrivning Myndigheten för delaktighet (MFD) följer varje år upp hur kommuner och regionala kollektivtrafikmyndigheter arbetar med tillgänglighet och delaktighet. Syftet är att ge en bild av hur arbetet med att skapa förutsättningar för ett samhälla på lika villkor, oavsett funktionsnedsättning, bedrivs på lokal nivå. De områden som följs upp är arbetsmarknad, utbildning, idrott, kultur, fysisk tillgänglighet och transport. Uppföljningen fungerar som ett verktyg där kommuner och kollektivtrafikmyndigheter kan följa sitt tillgänglighetsarbete, jämföra sig med likdanade kommer och ta del av goda exempel. Trots något försämrade siffror ligger Alingsås bättre till än genomsnittskommunen i landet, förutom när det gäller området Arbetsmarknad, men långt efter bästa kommunerna i landet. För mer info: Humana är ett privat företag inom personlig assistans och individ- och familjeomsorg som årligen skickar ut en enkät till alla kommuner angående kommunens arbete med att förbättra tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning. Humanas Tillgänglighetsbarometer 2016 visar att Alingsås ligger på plats 93 av 190 kommuner. Det är en förbättring jämfört med de senaste tre åren, 2015 plats 114, 2014 plats 122 och 2013 plats 113.

13 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 13 KRF 12 Utbildning för funktionshinderföreningar till hösten Ärendebeskrivning Tema Sociala medier, något för alla Robert Tjernberg, kommunikationsstrateg på Alingsås kommun informerar om hur man kan använda kommunens olika sociala medier och hur man hittar på kommunens hemsida. Utbildningen sker i två steg i samband med föreningsmötena inför Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Måndag den 29 augusti kl Måndag den 17 oktober kl Inbjudan vänder sig till alla funktionshinderföreningar i Alingsås och bifogas detta protokoll. Se bifogad inbjudan.

14 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 14 KRF 13 Infoblad Kom Loss Föreningsmässa på Estrad den 8 september 2016 kl Infoblad delas ut och bifogas också detta protokoll. Preliminärt program finns på

15 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 15 KRF 14 Information från Kommunstyrelsen Ärendebeskrivning Stort fokus på tillväxtprogrammet. Det finns en motion om tillgängligheten på Rådhuset som skall besvaras på Kommunfullmäktiges möte den 25 maj. Anita Brodén (L) m fl har i en motion yrkat att ett helhetsgrepp tas för att göra Alingsås rådhus såväl tillgänglighetsanpassat som tillgängligt, där ökade möjligheter för kommuninvånarna ges att enkelt möta såväl kommunens tjänstemän som politiska beslutsfattare. Utredningen skall göras i samband med utredning om kontaktcenter.

16 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 16 KRF 15 Föreningarnas frågor 1. Enligt vår information saknar den nya syn- och hörselinstruktören rätt utbildning inom syn och hörsel. Finns det planer på att hon skall vidareutbildas? Förvaltningen håller på att se över uppdraget inför framtiden svarar enhetschefen på kommunens Rehabcenter. 2. Behov finns av mikrofon vid ordinarie KRF möten Test med s k portabelt system görs idag vilket fungerar bra. Förslag till Kommunstyrelsen att köpa en enklare anläggning. 3. Vad finns det för avgiftsregler för färdtjänstresor inom Alingsås kommun? Lena Carlsson, färdtjänst- och biståndshandläggare svarar: Egenavgiften vid färdtjänstresor grundar sig på Västtrafiks AB:s kollektivtaxa (baspris, 32:-) jämte ett påslag om 50% (= 48:-). Egenavgiften följer kollektivtrafikens zoner och taxesystem. Västtrafik har två zoner i Alingsås kommun och därmed blir det en egenavgift för färdtjänstresor i tätorten Alingsås och en utanför tätorten (baspris 48:- + 50% = 72:-) Färdtjänsten erbjuder en högre servicenivå än vanlig kollektivtrafik i och med att den erbjuder transport från dörr till dörr. När Västtrafik ändrar sin taxa för kollektivtrafiken påverkar det egenavgiften för färdtjänstresor. De är Kommunfullmäktige som tagit beslut om egenavgiften. 4. Fria resor med Västtrafik för personer inom LSS och sjukpensionärer? Kommunen betalar fr ålderspensionärer. Vid årsskiftet görs en utvärdering och då tas även beslut om tillköp. Rådet vill skicka med önskemål om att även personer inom LSS och sjukpensionärer skall omfattas av fria resor. 5. Stora torget, vad händer? Det finns f n inga planer för Stora torget i kommande tillväxtprogram.

17 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 17 KRF 16 Övriga frågor Kommer uppföljning av tillgänglighet att ske även i Bjärke? Ja, Karin inventerar skolorna och även andra instanser skall inventeras i övriga delar av kommunen. Det saknas uppmärkta handikapplatser i Gräfsnäsparken Frågan lämnas vidare till Kultur- och fritidsförvaltningen. Ny adresslista bifogas detta protokoll. Nästa förberedande möte Måndag den 29 augusti kl 17:00 Utbildning Sociala medier kl 18:00 Förberedande möte Lokal: Hjärt- och lungsjukas föreningslokal på Sidenvägen 7 Nästa möte med KRF Måndag den 19 september kl 17:00 20:00 i Rådhuset Dialog med Vård- och äldreomsorgsnämnden, Socialnämnden och Överförmyndarnämnden

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 17-22 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 2 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 17. Föregående protokoll och av val av justeringsman 18. Kom Loss

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-03-16 1-13

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-03-16 1-13 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1-13 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1. Mötets öppnande 2. Presentation av ledamöter och ersättare 3. Föregående protokoll och val av justeringsman 4.

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 8-13 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 2 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 8. Föregående protokoll 2018-02-26 och val av justeringsman 9.

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-11-17 30-40

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-11-17 30-40 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 30-40 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 30. Mötets öppnande och presentationsrunda 31. Föregående protokoll och val av justeringsman 32. Susanne Åhman,

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-10-06 20-29

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-10-06 20-29 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 20-29 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 20. Mötets öppnande och presentationsrunda 21. Föregående protokoll och val av justeringsman 22. Hälsonavet nytt

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-05-12 11-19

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-05-12 11-19 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 11-19 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 11. Mötets öppnande och presentationsrunda 12. Föregående protokoll och val av justeringsman 13. Tillgänglighet

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-09-28 32-37

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-09-28 32-37 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 32-37 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 2 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 32. Uppföljning av Kom Loss-mässan 33. Dialogdag den 3 december

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-06-01 14-31

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-06-01 14-31 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 14-31 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 14. Mötets öppnande 15. Presentation av ledamöter, ersättare och dagens gäster 16. Dialog med SBN, TN och MN a.

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2013-11-18 33-41

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2013-11-18 33-41 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 33-41 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 33 Mötets öppnande och presentationsrunda 34 Föregående protokoll och val av justeringsman 35 Vision Stora torget,

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1-7 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 2 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1. Föregående protokoll och av val av justeringsman 2.. Information

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 23-26 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 2 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 23. Föregående protokoll och av val av justeringsman 24. Information

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2012-11-19 29-3

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2012-11-19 29-3 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 29-3 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 29. Mötets öppnande och presentationsrunda 30. Föregående protokoll och val av justeringsman 31. Västra Götalandsregionens

Läs mer

Kommunalal R. Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2012-09-24 20 -- 28

Kommunalal R. Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2012-09-24 20 -- 28 Kommunalal R Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 20 -- 28 Kommunala rådet för Funktionshinderfrågor sammanträde 2011-02-24 20. Mötets öppnande och presentationsrunda 21. Föregående protokoll och

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-11-18 38-45

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-11-18 38-45 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 38-45 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 2 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 38. Föregående protokoll och av val av justeringsman 39. Vändspår

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2013-09-23 21-32

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2013-09-23 21-32 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 21-32 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 21 Mötets öppnande och presentationsrunda 22 Föregående protokoll och val av justeringsman 23 Livet rullar på om

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-02-03 1-10

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-02-03 1-10 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1-10 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1. Mötets öppnande och presentationsrunda 2. Föregående protokoll och val av justeringsman 3. Stadsförnyelse Noltorp

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kultur- fritidsnämndens 12-15 2 Motion från Jan Gustavsson (V) angående anläggandet av fler boulebanor...6 Remiss KSAU 61 om kulturstrategi för barn unga - Lena Klevenås (MP)...8 Lokalförsörjningsplan

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 25-32 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 2 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 25. Föregående protokoll och av val av justeringsman 26. Närståendestöd

Läs mer

Protokoll. Kommunfullmäktige

Protokoll. Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 115-121 2 Avsägelse av kommunalt uppdrag som ersättare i kommunfullmäktige - Johanna Frisk (V)... 5 Avsägelse av kommunalt uppdrag som ledamot av kommunfullmäktige - Annika Qarlsson (C)...

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-15:35 Plats: Vänersborg, kommunhuset, Sundsgatan 29, rum 225 Justerare Ing-Marie Lagher Kågerstig. Paragrafer

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämnden 2015-02-25 11-14

Protokoll. Miljöskyddsnämnden 2015-02-25 11-14 Miljöskyddsnämnden 11-14 2 Information och överläggningar... 6 Årsplanering 2015 (Miljöreda 2015-0171)... 7 Flerårsstrategi (Miljöreda 2015-0038)... 8 Verksamhetsberättelse 2014 (Miljöreda 2014-0650)...

Läs mer

Protokoll. Barn- och ungdomsnämnden

Protokoll. Barn- och ungdomsnämnden 1 s sammanträde 2010-11-09 1 Val av ordförande, vice ordförande, ledamöter och ersättare till BUN:s arbetsutskott för mandatperioden 2011-2014 Plats och tid Barn- och ungdomskontoret, Alingsås, den 11

Läs mer

Håkan Svensson Biståndsenheten Vara vårdcentral. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Håkan Svensson Biståndsenheten Vara vårdcentral. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning 1 Plats och tid Servicehuset Snickarboden kl. 18.00 19.00. Beslutand Thomas Hansson. Sn. Ordf. Håkan Svensson Sn Petra Sahlström.

Läs mer

Kommunala handikapprådet (10) Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C)

Kommunala handikapprådet (10) Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C) Kommunala handikapprådet 2011-09-19 1 (10) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, 16.00 17.35 ande Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C) Referensgruppen:

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11)

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset Hyltebruk, kl. 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Wiveca Norén (SPI) ordförande,

Läs mer

Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson

Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (10) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 23 september, kl. 13:00-16:30 Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson Margareta Pohjanen

Läs mer

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson.

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, måndagen den 28 september 2015, klockan 13.00 13.35 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott 1 Miljöskyddsnämndens arbetsutskott 2 Miljöskyddsnämndens arbetsutskott Plats och tid Gesällen, Sveagatan 12 Paragrafer 21-27 kl. 14:30-16:41 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-16:00 Plats: Vänersborg, kommunhuset, Sundsgatan 29, konferensrum Vänersborg Justerare Christer Johnsson.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson Nr Kommunala handikapprådet 2009-11-11 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren John

Läs mer

Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie. Se bifogad närvaroförteckning. Leif Bjurström Lomma kommunhus, Kommunala Handikapprådet

Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie. Se bifogad närvaroförteckning. Leif Bjurström Lomma kommunhus, Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum s. 1 (10) Kommunala Handikapprådet 2013-10-15 Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie Tid Tisdagen den 15 oktober 2013, kl. 18.00-19.30 Beslutande Se bifogad närvaroförteckning

Läs mer

Rosie Persson, sekreterare. LSS-enheten ANSLAG / BEVIS LSS-enheten

Rosie Persson, sekreterare. LSS-enheten ANSLAG / BEVIS LSS-enheten 1(10) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Tisdagen den 12 maj 2015. 14.00-15.30 Kommunens representanter Ingrid Ivarsson, (ordf), kommunstyrelsen Kerstin Hvirf, socialnämnden Bo Nilvall, myndighetsnämnden

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Tryffeln, Sidenvägen 7F Paragrafer 280-285 kl. 13:15-16:15 Beslutande Utses att justera Eva-Lotta Pamp (M) (ordförande) Britt-Marie Kuylenstierna (MP) (vice ordförande) Helena Carlström

Läs mer

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens 117 2 117 Flerårsstrategi 2014-2016 Alingsås kommun...4 3 Plats och tid Rådslaget, Rådhuset, Alingsås kl 9.00-9.25 Paragrafer 117 Beslutande Daniel Filipsson (M), ordförande Joakim Järrebring

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 16.00-17.30 Beslutande Politiker Åke Morin (C) ordförande Bo-Gunnar Åkesson (M) Lennart Ohlsson (C) Dorothea

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (13)

Kommunala Handikapprådet (13) Kommunala Handikapprådet 2013-06-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Kl. 16:00-17:45 Beslutande Politiker Dorothea Nilsson (M), BUN Gunnel Johansson (S), ON Bengt-Åke Torhall (FP),

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, sammanträdes rum 1, fredagen den 2 juni 2017 kl. 09:00 12:00

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, sammanträdes rum 1, fredagen den 2 juni 2017 kl. 09:00 12:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, sammanträdes rum 1, fredagen den 2 juni 2017 kl. 09:00 12:00 Beslutande Bernt Nordgren Ulla-Britt Jonsson Anneli Isaksson Ann-Christin

Läs mer

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Lisbeth Larsson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Lisbeth Larsson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Plenisalen, Stadshuset, Hagfors kl 10:00 12:00 Beslutande Övriga Pernilla Boström (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Thomas Pettersson (DHR Hagfors-Munkfors avdelningen)

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämnden

Protokoll. Miljöskyddsnämnden 1 2 Plats och tid Skräddaren Paragrafer 17-22 kl. 14:00-15:50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lady France Mulumba (KD) (ordförande) Maria

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Protokoll Kultur- och fritidsnämnden 2010-06-22 58-62 Kultur- och fritidsnämnden sammanträde 2010-06-22 Information och överläggningar 58.Ekonomisk uppföljning månadsvis 59. Policy för politisk information

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Tryffeln Paragrafer 457-461 kl. 09:00-12:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Eva-Lotta Pamp (M) (ordförande) Britt-Marie Kuylenstierna (MP) (vice

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (14) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (14) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2007-09-26 1(14) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 10.30 14.30 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) John Wärngren

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Sida 1 (10) Plats och tid Kultur & fritid, måndagen den 7 januari 2019 kl 17:00-18:30, ajournering 17:35-17:45 inför val enligt 3-7. ande Jörgen Strende (S), Ordförande Peter Eclund (KD), 1:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens 338-341 2 338 Ansökan om serveringstillstånd - Golden Fish, Alingsås...4 339 Plan för hantering av samhällsstörningar och extraordinära händelser - Socialförvaltningens ledningsplan...5

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) 2011-08-30. Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 30 augusti 2011, kl 10,00-12,00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) 2011-08-30. Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 30 augusti 2011, kl 10,00-12,00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 30 augusti 2011, kl 10,00-12,00 Beslutande Övriga deltagande Kerstin Pettersson, ordförande Mayvor Larsson

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-02-02 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-02-02 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid: 8:30-12.10 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT Plats: Sammanträdesrum Hallerna Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice.ordförande Lisbeth Svensson (fp) Bo

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 16:00-17:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Wiveca Noren (SPI) (ordförande), Våge Ericsson (vice ordförande) (FUB Föreningen för

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Duvemåla, Kungsgatan 9 Paragrafer 24-27 kl. 15:00-16:30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Staffan Albinsson (C) (ordförande) Jan-Erik Gustavsson

Läs mer

Landstingets ledningskontor, registrator

Landstingets ledningskontor, registrator funktionshinderfrågor 2016-06-07 1 (17) Plats och tid Landstingets konferenscentrum i Uppsala, 2016-06-07, kl. 09.00-12.00 ande Övriga deltagande Tarja Onegård (MP) ordf Inga Alm (C) 2:e vice ordf Erzsebét

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Brukarrådet

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Brukarrådet Brukarrådet 2012-06-05 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 7 Information från SPF 8 Ledsagare vid resa med färdtjänst 9 Aktuellt från tillgänglighetsrådgivaren 10 Aktuellt från

Läs mer

Kommunledningskontoret, Nödinge. Irene Hellekant. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Kommunledningskontoret, Nödinge. Irene Hellekant. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag PROTOKOLL 1(11) Plats och tid: Alerummet, kl 09:30-10.30 Närvarande ledamöter Lennarth Nilsson (m) ordf Irene Hellkant (s) Kjell Stensson (s) Birgit Hansson (kd) Christer Damm (s) Marianne Olsson (c) Daniel

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Kommunala Tillgänglighetsrådet 2016-02-29 Plats och tid Lilla Sammanträdesrummet kl. 16:00-17:45 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Wiveca Noren (SPI) (ordförande)

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT. Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice.

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT. Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice. STENUNGSUNDS KOMMUN Tid: 08:30 09:20 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT Plats: Sammanträdesrum Rodret Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice. ordförande Bo Pettersson (c) Ersättare:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) 2011-08-16. Plats och tid Kommunhuset tjänsterum, Tisdagen den 16 augusti 2011 kl 10.00-12-00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) 2011-08-16. Plats och tid Kommunhuset tjänsterum, Tisdagen den 16 augusti 2011 kl 10.00-12-00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) r arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset tjänsterum, Tisdagen den 16 augusti 2011 kl 10.00-12-00 Beslutande Övriga deltagande Tomas Nilsson (s) ordförande Laila Furskog

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson Nr xx Kommunala handikapprådet 2012-10-11 1(12) Plats och tid Tingshuset, klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Karin Johansson (KD) Linda Jansson Anders Ågerup Gun-Lis

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll Innehåll 5 Godkännande av ärendelista... 9 6 Föregående sammanträdesprotokoll... 10 7 Uppföljning av funktionshinderplanen... 11 8 Delgivning... 13 9 Övergångsställen... 14 10 Val av vice ordförande för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Plats och tid Västergården, Askersund, den 14 september 2010, kl 13.00-16.30 Beslutande Siv Ahlstrand (S), ordförande Johan Calais (S) Lennart Andersson

Läs mer

Rådet för funktionsnedsatta (9)

Rådet för funktionsnedsatta (9) Rådet för funktionsnedsatta 2009-08-31 1 (9) Plats och tid Bollegården, måndagen den 31 augusti 2009, kl. 17.30 19.30 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Dan Alfredsson (handikapp org.) tf

Läs mer

Tekniska nämnden 2012-03-06 22-24

Tekniska nämnden 2012-03-06 22-24 PROTOKOLL Tekniska nämnden 22-24 Tekniska nämnden Sida 2 Tekniska nämnden sammanträde den 6 mars 2012 22 Granskning, detaljplan för idrott m m vid Mjörngatan 23 Remiss plansamråd, bostäder vid Simmenäsvägen

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Kultur- fritidsnämnden 1-5 2 1.Information överläggningar... 5 2. Kultur- fritidsnämndens flerårsstrategi 2017-2019... 6 3. Inriktning för Alingsås museum... 8 4. Fyllnadsval av ordförande vice ordförande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson Nr Kommunala handikapprådet 2010-03-03 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Karin Johansson (kd) Barbro Gustavsson Evert Magnusson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-02-08 18:00-19.50 1-12 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Anna-Karin Skatt

Läs mer

Protokoll. Tekniska nämnden

Protokoll. Tekniska nämnden Tekniska 51-56 2 Information och överläggningar... 5 Ekonomisk månadsuppföljning 2016... 6 Beslut om väsentlighets- och riskanalys... 7 Tekniska s delegationsordning... 8 Riktlinjer för stadsnära odling

Läs mer

Handikappolitiskt program, datum för träff 8

Handikappolitiskt program, datum för träff 8 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Nya ledamöter i handikapprådet 3 Tillgänglighet 4 Föregående protokoll 5 Information från socialnämnden 6 Information från Pia

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2006-10-12

Kommunala Handikapprådet 2006-10-12 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby, kl. 08.30-12.30 Bo Johansson (s) Tommy Andersson (s) 1-11 Miriam Mattsson (SRF) Bengt Wihlstrand (DHR) Leif Olsson (FUB) Bertil Henningsson (HLS) Maj-Britt

Läs mer

Protokoll. Förbundsdirektionen 2013-02-15 1-6

Protokoll. Förbundsdirektionen 2013-02-15 1-6 Förbundsdirektionen 1-6 Förbundsdirektionen sammanträde 1. Godkännande av dagordning 2. Utseende av justeringsperson 3. Årsredovisning och bokslut per den 31 december 2012 4. Attestförteckning år 2013,

Läs mer

Protokoll. Barn- och ungdomsnämnden Omedelbar justering

Protokoll. Barn- och ungdomsnämnden Omedelbar justering Barn- ungdomsnämnden 50 Omedelbar justering 2 50 Tillsyn i Alingsås kommun under Vt 2015-Skolinspektionen...6 3 Plats tid Rådhuset, Rådslaget Kl. 14.00-15.10 Paragrafer 50 Beslutande Leif Hansson (S) Jenny

Läs mer

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden Vård- och äldreomsorgsnämnden 2011-01-11 1-3 Vård och äldreomsorgsnämnden sammanträde Information och överläggningar 1. Val av ledamöter och ersättare till arbetsutskottet 2011 2014 samt val av ordförande

Läs mer

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48 Sida 1 Sammanträdesdatum 2009-04-22 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Pia Fahlgren (C) Erik Mali (S) Kerstin Karlberg (S) Lena Brolin (M) Stefan

Läs mer

Maria Edbertsson, Hylte Astma- och allergiförening Bodil Gunnarsson, Reumatikerföreningen

Maria Edbertsson, Hylte Astma- och allergiförening Bodil Gunnarsson, Reumatikerföreningen Kommunala Handikapprådet 2012-12-03 1 (8) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV) ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden. Carina Öberg (S) Sune Cederpil (M) Werner Unger. Ingrid Hansson. s^. ^<L^ T^.

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden. Carina Öberg (S) Sune Cederpil (M) Werner Unger. Ingrid Hansson. s^. ^<L^ T^. *» SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(12) 2011-12-06 m l r/ STAFFAN STOR PS Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Sammanträdeslokal Uppåkra/ kl 19.00-20.00 Beslutande Eric Tabich (M)/ ordf Werner Unger (S) Margareta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2016-11-09 kl 18:00-19:30 40-53 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet) Tjänstgörande ersättare Ingemar Johansson

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25 Kultur- fritidsnämnden 20-25 Kulturfritidsnämnden 2 20 Information överläggningar...5 21 Delegering av arbetsmiljöuppgifter...6 22 Meddelande 2015...7 23 Delegation 2015...8 24 Informationsuppdrag till

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 16:00-17:00 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Wiveca Noren (SPI) (ordförande), Våge Ericsson (vice ordförande) (FUB Föreningen

Läs mer

Kommundelsråd Tenhult 2012-01-26 1

Kommundelsråd Tenhult 2012-01-26 1 Kommundelsråd Tenhult 2012-01-26 1 Sammanträdesdatum Västerhäll i Tenhult, klockan 18.30-21.00 Beslutande Anders Eriksson (M) Bengt Fischer (C) Danuta Bäckman (KD) Hans-Erik Andersson (S) Tomny Lindqvist

Läs mer

Sammanträdesrummet Näset, kommunhuset Lindesberg, kl Irja Gustavsson, ordförande (S)

Sammanträdesrummet Näset, kommunhuset Lindesberg, kl Irja Gustavsson, ordförande (S) Kommunalt råd för personer med funktionsnedsättning 2019-02-05 Plats och tid ande Sammanträdesrummet Näset, kommunhuset Lindesberg, kl. 14.00-15.15 Irja Gustavsson, ordförande (S) Bodil Larsson, RBU Margaretha

Läs mer

Kultur - och fritidsnämnden. Gunilla Wallengren DHR. Eva Borgede. Gunborg Sebestyen Reumatikerföreningen i Ale. Kommunhuset, Alafors

Kultur - och fritidsnämnden. Gunilla Wallengren DHR. Eva Borgede. Gunborg Sebestyen Reumatikerföreningen i Ale. Kommunhuset, Alafors 1(14) Plats och tid: Hövdingasalen Ale Torg, kl10:30-13:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Tyrone Hansson Samhällsbyggnadsnämnden Isabel Korn Kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

Thomas Lindqvist Rose-Marie Jönsson. Förvaltningskontoret Agneta Henriksson. Anette Lantz ANSLAG/BEVIS

Thomas Lindqvist Rose-Marie Jönsson. Förvaltningskontoret Agneta Henriksson. Anette Lantz ANSLAG/BEVIS 1 (8) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.00 Beslutande Övriga deltagande Anette Lantz (M), ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande Anders Westerlund (S), ledamot Per Lindau Zackrisson (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Plats och sammanträdestid Ordinarie ledamöter Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset. kl. 09:00 12:30 Anna-Lena Carlsson, Ordförande Britt-Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (12) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Hamnen, plan 3 Måndagen den 23 januari 2017 klockan 9:00-11:15 ande Linda Åshamre (S) Ordförande Gun-Marie Daun (KD) Vice ordförande Linnea Stevander

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 25 april 2017 kl. 08:30-12.15 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Protokoll. Tekniska nämndens arbetsutskott

Protokoll. Tekniska nämndens arbetsutskott Tekniska 21-22 2 Information och överläggningar...5 Upphandling av FNI bil nr 5 med option om bil 6...6 Ändring i hastighetsplanen Alingsås kommun...8 3 Plats och tid Tekniska förvaltningen, Sveagatan

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2018-03-06 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 10.00-11.05 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S), ordf. Percy

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunala rådet för funktionsnedsättningar

MULLSJÖ KOMMUN Kommunala rådet för funktionsnedsättningar Kommunala rådet för funktionsnedsättningar 2015-11-16 Sammanträdesdag Innehåll 22 Tillkommande ärenden... 26 23 Föregående mötesprotokoll... 27 24 Funktionshinderplanen... 28 25 Planering av rådets fortsatta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Representation 3 Föregående protokoll 4 Delgivningar 5 Tillgänglighetsprogram 6 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS 84 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.45 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-12-14 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT. Kommunkontoret, sammanträdesrum Rodret

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-12-14 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT. Kommunkontoret, sammanträdesrum Rodret STENUNGSUNDS KOMMUN Tid: 8:30: - 12.30 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT Plats: Kommunkontoret, sammanträdesrum Rodret Ledamöter Ove Andersson (m) ordförande Lena Hedlund (kd) vice ordförande Lisbeth Svensson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (11) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (11) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2008-05-21 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Birger Karlsson Gun-Lis Wärngren

Läs mer

Serviceutskottet. Lilla Rådhussalen, Rådhuset Kl 14:00-16:00 Rast kl 14:30-14:45

Serviceutskottet. Lilla Rådhussalen, Rådhuset Kl 14:00-16:00 Rast kl 14:30-14:45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Serviceutskottet Plats och tid: Beslutande: Lilla Rådhussalen, Rådhuset Kl 14:00-16:00 Rast kl 14:30-14:45 Sven-Olof Ask (M), ordförande Jessica Bredenberg (S), vice ordförande,

Läs mer

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 30 maj 2016

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 30 maj 2016 Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 30 maj 2016 Tidpunkt: Kl. 15.00 Plats: Stora kollegiesalen, Stockholms stadshus Närvarande: Se bilaga 1-13 Justerat

Läs mer

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Thomas Pettersson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Thomas Pettersson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor Sammanträdesdatum Sida 1/6 Plats och tid Stadshuset Plenisalen, Dalavägen 10 kl 14:00 16:00 Beslutande Övriga Thomas Pettersson (DHR Hagfors-Munkfors avdelning) Barbro Johansson (Hagfors-Ekshärads reumatikerförening)

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 76-78 Socialnämnden Sida 2 Socialnämndens sammanträde Förslag på höjning av habiliteringsersättningen 5 Översyn av föreningsbidragen i kommunen som helhet 7 Information 9 Socialnämnden Sida

Läs mer

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården 2010-12-15 Sida 1 av 10 Plats och tid Senioren 18.00 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Lennart Svensson, (c) Kultur- och fritidsnämnden Nore Hansson,

Läs mer

Protokoll. Eva Pettersson. Anna-Greta Johansson. Anita Fridberg. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor

Protokoll. Eva Pettersson. Anna-Greta Johansson. Anita Fridberg. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Stadshuset Plenisalen, Dalavägen 10 kl 14:00 Beslutande Övriga Anna-Greta Johansson (S) Raija Mäkinen (Synskadades Riksförbund, SRF Klarälvdalen) Barbro Johansson

Läs mer

Måndag 14 januari 2019, Kl. 16:00. Mats Pettersson, kommunchef Maria Landström, kommunsekreterare. Maria Landström.

Måndag 14 januari 2019, Kl. 16:00. Mats Pettersson, kommunchef Maria Landström, kommunsekreterare. Maria Landström. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Utses att justera Justeringens plats och tid Beslutande Övriga deltagare Gällivare Folkets hus, Blå Forell Måndag 14 januari 2019 kl.13:15 13:45 Fredric Olofsson

Läs mer

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02 2011-01-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, tisdagen den 11 januari 2011 kl. 9.00 11.15 Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera

Läs mer

Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande. Dag Thulin (M) Rigmor Holmqvist Ödman (S)

Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande. Dag Thulin (M) Rigmor Holmqvist Ödman (S) JÖNKÖPINGS KOMMUN Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-09 1 Plats och tid Kajutan, Rådhuset, Jönköping, kl. 11.00 11.45 Beslutande Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande Åke Johansson (C) 1:e vice

Läs mer

Protokoll. Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund

Protokoll. Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund Alingsås och Vårgårda 1-6 2 1 Godkännande av dagordning... 6 2 Utseende av justeringsperson... 7 3 Årsredovisning 2015... 8 4 Handlingsprogram 2015-2018 för Alingsås och Vårgårda... 9 5 Verksamhetsplan

Läs mer

Kommunhuset, Revelj, 2013-05-22, kl 13.00-15.50. Gunilla Aronsson, ordf. Mariette Fransson, R Ulla-Britt Hofvergård, HL Elsy Larsson, DHR

Kommunhuset, Revelj, 2013-05-22, kl 13.00-15.50. Gunilla Aronsson, ordf. Mariette Fransson, R Ulla-Britt Hofvergård, HL Elsy Larsson, DHR Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Revelj,, kl 13.00-15.50 Beslutande Gunilla Aronsson, ordf. Mariette Fransson, R Ulla-Britt Hofvergård, HL Elsy Larsson, DHR Ann Persson, DHR Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Handikapprådet 2012-10-25 38 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.30-17.00 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Hans Forssell Utskottet

Läs mer