Rubinen Nytt. Årets föreningsstämma Nr BRF Rubinen. Årets föreningsstämma hölls den 27 oktober 2011 kl. 19.oo i Föreningslokalen.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rubinen Nytt. Årets föreningsstämma Nr BRF Rubinen. Årets föreningsstämma hölls den 27 oktober 2011 kl. 19.oo i Föreningslokalen."

Transkript

1 BRF Rubinen Nr Rubinen Nytt Årets föreningsstämma Årets föreningsstämma hölls den 27 oktober 2011 kl. 19.oo i Föreningslokalen. Till ordförande för stämman valdes Janurban Modigh, som är HSBledamot i föreningens styrelse. Styrelsens ordförande Britt Haglund berättade i anslutning till förvaltningsberättelsen vad som hänt under året. Hon skildrade hur arbetet med föreningens nya tekniska avtal gått till. Hon beskrev hur vårens och sommarens takreparationer genomförts och hur arbetet med att erhålla godkänd OVK fortskrider. Vidare redogjorde hon för föreningens planer på att genomföra en ny besiktning av fasader och balkongplattor samt föreningens upphandling av entreprenör för byte av liggande avloppsrör. Hon nämnde också att föreningen planerar utbyte av fläktar, pumpar och styrutrustning för värmesystemet. Styrelsens kassör Christer Nordström gick igenom resultaträkningen och balansräkningen samt kommenterade de olika posterna. Han uppgav bl.a. att styrelsen beslutat att skriva av kostnaderna för takreparationerna direkt av den orsaken att föreningen fortfarande har avskrivningar kvar att göra från en tidigare takrenovering under 1990-talet. Han framhöll att detta inte får några skattemässiga konsekvenser. I det här numret Information om källsortering...2 Vinterförvaring av cyklar...2 Nya sandlådor Liggande avloppsrör....2 Höststädningen OVK Regler för förändring i lägenhet...4 Julförberedelser....4 Felanmälan Styrelsens nya sammansättning...6 Stämman godkände styrelsens förslag till disposition av årets resultat och beslutade enhälligt att bevilja styrelseledamöterna ansvarsfrihet för räkenskapsåret Som ny ledamot i styrelsen valdes Anna Norén och som ny styrelsesuppleant Eva Lindskog.

2 Information om källsortering För att få svar på vad som händer med våra plastförpackningar och mycket annat om våra sopor bjöd föreningen in Annicka Wiklund från AFF till lärorika kvällar den november. I syfte att belysa vikten av källsortering gav Annicka en historisk tillbakablick av hur sopor hanterades i Sverige omkring år 1350, under åren och under sopnedkastens tid på 1900 talet. Hon berättade att en lägenhet i BRF Rubinen under en vecka producerar i genomsnitt 35 liter hushållsavfall, 15 liter tidningar, 7,5 liter hårdplast, 30 liter papper, 4 liter glas och 1,5 liter metall. Därutöver tillkommer wellpapp, grovsopor och farligt avfall. Hushållsavfallet förbränns, medan tidningar, hårdplast, papper, glas och metall återvinns. Återvinningsprocenten är 91 % för tidningar, 30 % för plast, 74 % för papper, 75 % för glas och 73 % för metall. Cyklar får inte stå i cykelställen på gårdarna under vintern Cyklar Cyklar får inte stå i cykelställen på gårdarna under vintern, eftersom undanröjd snö måste läggas på dessa platser. Nya sandlådor Föreningen har kasserat de gamla sandlådorna och köpt in nya sådana inför vintern. Det är tänkt att de gula och blå sandlådorna ska matcha färgerna på balkongerna. Sanden i dem ska användas för halkbekämpning. Reparation av liggande avloppsrör Föreningens liggande avloppsrör i krypgrunder och källare ska bytas ut. Upphandling pågår och anbud ska inkomma senast den 21 december Utbyte av fläktar, pumpar och styrutrustning Föreningen har fått ett åtgärdsförslag från Schneider Electric Buildings Sweden AB men kommer att gå ut med anbudsförfrågningar till fler företag.

3 Grannar träffas Höststädningsdag Lördagen den 15 oktober hade vi höststädning i BRF Rubinen. Vi planterade ljung i blomlådorna jämsides med snöflingorna, som är perenner. Vi satte ljung på uppfarten och rensade i rabatterna. Vi tog in trädgårdsmöblerna och schackpjäserna för vinterförvaring i trädgårdsförrådet. Cykelförrådets väggar i hus 35 målades av en boende. Vi rensade ut de cyklar som inte senast den 14 oktober var märkta med dekalen Brf Rubinen 2011 eller ägarens namn. Cyklarna bars sedan ner i ett låst utrymme under hus 36 där de kommer att förvaras under sex månader. Därefter kommer omärkta cyklar att forslas bort. Sedan följde en gemensam samling utanför Föreningslokalen, där det bjöds på grillad korv, dryck, kaffe och hembakat bröd. Vi hade fint höstväder och en god uppslutning av boende. Ett stort tack till alla som deltog! 3

4 Regelverk 1991 tillkom regler om funktionskontroll av ventilationssystem, OVK. Den nya plan- och bygglagen (2010:900), PBL, och den nya planoch byggförordningen (2011:338), PBF, trädde i kraft den 2 maj Som följd av den nya lagen och förordningen upphörde förordningen (1991:1273) om funktionskontroll av ventilationssystem att gälla. Motsvarande bestämmelser infördes i stället i PBL och i PBF och innebär, liksom den tidigare regleringen att fastighetsägaren är skyldig att regelbundet kontrollera ventilationen i sina byggnader. Endast den som har behörighet och rätt behörighetsnivå får utföra funktionskontrollen. Vid varje besiktning ska funktionskontrollanten föra protokoll och redovisa resultat av kontrollen. Ett exemplar av protokollet ska funktionskontrollanten lämna till byggnadens ägare och ett exemplar ska han/hon sända till kommunens byggnadsnämnd. Obligatorisk ventilationskontroll, OVK Vid den senaste besiktningen upptäcktes att tilluftsventilation saknades i ett eller flera sovrum/ vardagsrum i 13 lägenheter i åtta olika hus. Endast lägenheterna i hus 34, 38 och 42 har besiktigats utan anmärkningar. Bristerna måste åtgärdas för att funktionskontrollanten ska kunna utfärda ett intyg om genomförd OVK. Lägenhetsinnehavarna har anmodats att senast den 31 januari 2012 återställa ventilationen i lägenheterna till det skick som ursprungligen avsetts. Regler för förändring i lägenhet Vid OVK-besiktningen har konstaterats att lägenhetsinnehavare, eller tidigare innehavare av lägenheterna, byggt nya rum eller flyttat väggar utan att dra in tilluftskanal för ventilation av rummen. Detta innebär att föreningen inte kan få något intyg om genomförd OVK. Det måste därför betonas att om en bostadsrättshavare ska få lov att göra en väsentlig förändring i sin lägenhet, måste han eller hon anmäla detta till styrelsen, som ska godkänna förändringen. Väsentliga förändringar är sådana som till exempel berör bärande konstruktioner eller som påverkar ventilation, vatten och avlopp. Ett särskilt intyg ska utfärdas av funktionskontrollanten om genomförd kontroll, där datum för kontrollen framgår. Byggnadens ägare ska anslå intyget på väl synlig plats i byggnaden, t.ex. i trapphus eller entréer. Kommunens byggnadsnämnd är tillsynsmyndighet. Källa: Boverket. Julförberedelser Föreningen har förberett årets julfirande genom att beställa och sätta upp en utegran på gården mellan hus 38, 37 och 34. Granen har försetts med den utebelysning som inköptes förra året. Föreningen har även inhandlat julklappssäckar. Julgranar När julen dansats ut och julgranen ska slängas ut ska den läggas på platsen för trädgårdsavfall utanför grovsoprummet. Julklappssäckar Alla hushåll kommer att få en julklappssäck för papperet. 4 Säcken ska fyllas med papper och inte med frigolit eller plastband. Frigoliten läggs i grovsoporna om den är stor och bland matavfallet om den är liten. Plastband och rosetter läggs också bland matavfallet.

5 Felanmälan Aktiv Fastighets Förvaltning i Nacka AB, AFF, sköter föreningens tekniskt administrativa fastighetsförvaltning, tekniska skötsel och driften och underhållet av marken. Om du vill göra en felanmälan kan du göra den via hemsidan via mejl info@affinacka.se eller telefon Övriga ärenden HSB Stockholm sköter föreningens ekonomiskt administrativa förvaltning. Om du har frågor om försäljning av bostadsrätt, pantsättning, hyra av extra förråd, hyra av motorcykelförråd eller parkeringsplats så kan du ringa till ServiceCenter på tel. nr eller mejla till servicecenter@stockholm.hsb.se. Flyttfåglar Om du ska flytta från BRF Rubinen... Kom ihåg att säga upp parkeringsplatser och extra förråd i god tid, att läsa av elförbrukningen och reglera kostnaden med köparen (elen debiteras ju tre månader i efterskott), att samtliga nycklar ska lämnas till köparen, även två stycken elektroniska nycklar samt bokningscylinder med nyckel till tvättstuga och bastu, att lämna över gästparkeringstillståndet till köparen, att två digitalboxar tillhör lägenheten och ska lämnas kvar, att lämna över användarnamn och lösenord så att köparen kan komma in och läsa av sin elförbrukning på webben, att överlåta ansvaret för underhåll av balkonginglasning samt de eventuella skador/olyckor som kan uppkomma på grund av inglasningen till köparen genom att se till att köparen fyller i ett ansvarsintyg, samt att boka tid med AFF för lägenhetssyn före flytten. 5

6 BRF Rubinen BRF Rubinen är en bostadsrättsförening i Västra Orminge. Föreningen är en ekonomisk förening och har till ändamål att i föreningens hus upplåta lägenheter med bostadsrätt åt medlemmarna och därmed främja medlemmarnas ekonomiska intressen. Vidare har föreningen till ändamål att stärka gemenskapen mellan bostadsrättshavarna, att tillgodose gemensamma intressen och behov samt att främja serviceverksamhet med anknytning till boendet. Styrelsen Ordförande Britt Haglund, tel. nr , samarbetskommittén, fastighet Vice ordförande Eva Bäckström, tel. nr , information Kassör Christer Nordström, tel. nr , ekonomi Sekreterare Jennie Rausner, tel. nr , administration Styrelseledamot Dick Jansson, tel. nr , samarbetskommittén, fastighet, elektroniska nycklar Styrelseledamot Anna Norén, tel. nr , ekonomi, fastighet Styrelseledamot Susanne Jonsson, tel. nr , mark, föreningslokal, bastu, sopsortering, elektroniska nycklar Styrelsesuppleant Eva Lindskog, tel. nr , mark Styrelsesuppleant Javier Gallegos Pacheco, tel. nr , extra förråd, cykelförvaring, parkering, elektroniska nycklar, informationsdistribution HSB-ledamot Janurban Modigh, tel. nr , BRF Rubinen HSB BRF Rubinen i Nacka Ormingeringen Saltsjö-Boo Hemsida: brfrubinen.se E-post: brf.rubinen@gmail.com

Rubinen Nytt. Ordinarie föreningsstämma Nr BRF Rubinen. Den 23 oktober 2012 hölls ordinarie föreningsstämma.

Rubinen Nytt. Ordinarie föreningsstämma Nr BRF Rubinen. Den 23 oktober 2012 hölls ordinarie föreningsstämma. BRF Rubinen 2012-12-16 Nr 4 2012 Rubinen Nytt Ordinarie föreningsstämma Den 23 oktober 2012 hölls ordinarie föreningsstämma. Till ordförande för stämman valdes, liksom förra året, Janurban Modigh, som

Läs mer

Rubinen Nytt. Senarelagd höjning av årsavgiften. Försäljningspriser Nr BRF Rubinen

Rubinen Nytt. Senarelagd höjning av årsavgiften. Försäljningspriser Nr BRF Rubinen BRF Rubinen 2012-06-10 Nr 2 2012 Rubinen Nytt Senarelagd höjning av årsavgiften Den höjning av årsavgiften med 5 procent, som tidigare aviserats skulle ske från och med den 1 januari 2012, har senarelagts

Läs mer

Rubinen Nytt RAPPORT FRÅN ÅRETS FÖRENINGSSTÄMMA. BRF Rubinen. I det hä r numret. Den 24 oktober 2013 hölls ordinarie föreningsstämma.

Rubinen Nytt RAPPORT FRÅN ÅRETS FÖRENINGSSTÄMMA. BRF Rubinen. I det hä r numret. Den 24 oktober 2013 hölls ordinarie föreningsstämma. BRF Rubinen 2013-12-07 Nr 4 2013 Rubinen Nytt RAPPORT FRÅN ÅRETS FÖRENINGSSTÄMMA Den 24 oktober 2013 hölls ordinarie föreningsstämma. Till ordförande för stämman valdes, liksom förra året, Janurban Modigh,

Läs mer

Rubinen Nytt. Takrenovering Nr BRF Rubinen. I vår och sommar renoveras yttertaken på de elva punkthusen.

Rubinen Nytt. Takrenovering Nr BRF Rubinen. I vår och sommar renoveras yttertaken på de elva punkthusen. BRF Rubinen 2011-06-04 Nr 2 2011 Rubinen Nytt Takrenovering I vår och sommar renoveras yttertaken på de elva punkthusen. I arbetet ingår nytt tätskikt, nya takbrunnar, livlinefästen och målning av plåtdetaljer.

Läs mer

Rubinen Nytt Nr BRF Rubinen INGLASNING AV BALKONG P-TILLSTÅND FÖR 2016

Rubinen Nytt Nr BRF Rubinen INGLASNING AV BALKONG P-TILLSTÅND FÖR 2016 BRF Rubinen 2016-01-21 Nr 1 2016 Rubinen Nytt INGLASNING AV BALKONG Den 10:e november 2015 hölls ett informationsmöte för de boende som varit intresserade av att söka bygglov för inglasning av balkong.

Läs mer

Rubinen Nytt Nr BRF Rubinen BREDBANDSBOLAGET ...OCH GRUPPANSLUTNING!

Rubinen Nytt Nr BRF Rubinen BREDBANDSBOLAGET ...OCH GRUPPANSLUTNING! BRF Rubinen 2015-06-26 Nr 2 2015 Rubinen Nytt BREDBANDSBOLAGET Som tidigare meddelats så är fr.o.m. februari Bredbandsbolaget vår leverantör av Internet, telefon och TV-distribution. Övertagandet av avtalen

Läs mer

Rubinen Nytt. September Nr BRF Rubinen FLÄKTPROJEKTET ÄR IGÅNG! HÖSTSTÄDNING 15 OKTOBER KL 10

Rubinen Nytt. September Nr BRF Rubinen FLÄKTPROJEKTET ÄR IGÅNG! HÖSTSTÄDNING 15 OKTOBER KL 10 BRF Rubinen September Nr 3 2016 Rubinen Nytt FLÄKTPROJEKTET ÄR IGÅNG! Processen att ge föreningen ett nytt fläktsystem samt OVK (obligatoriska ventilationskontrollen) är startad. Rensning av frånluftsventilationen

Läs mer

Rubinen Nytt FÖ RENINGENS BASTU. Renoveringen av bastun efter vattenskadan är nu äntligen klar! BRF Rubinen. I det hä r numret

Rubinen Nytt FÖ RENINGENS BASTU. Renoveringen av bastun efter vattenskadan är nu äntligen klar! BRF Rubinen. I det hä r numret BRF Rubinen 2014-03-09 Nr 1 2014 Rubinen Nytt FÖ RENINGENS BASTU Renoveringen av bastun efter vattenskadan är nu äntligen klar! I somras uppmärksammades en fuktskada i bastun. Pga. reparationsarbete hölls

Läs mer

Rubinen Nytt. Föreningsstämma Nr BRF Rubinen. Årets föreningsstämma den 10 november 2010 besöktes av 27 röstberättigade medlemmar.

Rubinen Nytt. Föreningsstämma Nr BRF Rubinen. Årets föreningsstämma den 10 november 2010 besöktes av 27 röstberättigade medlemmar. BRF Rubinen 2010-12-02 Nr 4 2010 Rubinen Nytt Föreningsstämma Årets föreningsstämma den 10 november 2010 besöktes av 27 röstberättigade medlemmar. På mötet valdes två nya styrelseledamöter. Jennie Rausner

Läs mer

Rubinen Nytt Nr BRF Rubinen FLÄKTPROJEKTET VÅRSTÄDNING 23 APRIL

Rubinen Nytt Nr BRF Rubinen FLÄKTPROJEKTET VÅRSTÄDNING 23 APRIL BRF Rubinen 2016-04-18 Nr 2 2016 Rubinen Nytt FLÄKTPROJEKTET Styrelsen har påbörjat processen för att se över luft och fläktsituationen. Resultatet är tänkt att ge oss ett nytt fläktsystem samt OVK (obligatoriska

Läs mer

Rubinen Nytt. Budgetmöte. BRF Rubinen. 2010-09-03 Nr 3 2010

Rubinen Nytt. Budgetmöte. BRF Rubinen. 2010-09-03 Nr 3 2010 BRF Rubinen 2010-09-03 Nr 3 2010 Rubinen Nytt Budgetmöte På styrelsens budgetmöte den 3 juli 2010 arbetade styrelsen fram en vision för föreningen, nämligen att föreningen ska ha väl underhållna byggnader,

Läs mer

Rubinen Nytt. Nya avtal Nr BRF Rubinen

Rubinen Nytt. Nya avtal Nr BRF Rubinen BRF Rubinen 2011-03-06 Nr 1 2011 Rubinen Nytt Nya avtal Föreningen inhämtade under hösten 2010 anbud vad gällde dels fastighetsskötseln och dels skötseln av marken. De inkomna anbuden utvärderades, varefter

Läs mer

Rubinen Nytt september Nr BRF Rubinen UPPGRADERING AV GEMENSAMHETSLOKALEN

Rubinen Nytt september Nr BRF Rubinen UPPGRADERING AV GEMENSAMHETSLOKALEN BRF Rubinen 2017 september Nr 2 2017 Rubinen Nytt UPPGRADERING AV GEMENSAMHETSLOKALEN Under våren och sommaren har det hänt en del både i och utanför vår gemensamhetslokal. INNE Inomhus så finns nyinköpta

Läs mer

Rubinen Nytt ÅRETS FÖRENINGSSTÄMMA

Rubinen Nytt ÅRETS FÖRENINGSSTÄMMA BRF Rubinen 2014-12-08 Nr 4 2014 Rubinen Nytt ÅRETS FÖRENINGSSTÄMMA Den 23 oktober 2014 hölls ordinarie föreningsstämma för brf Rubinens 46:e verksamhetsår. Till ordförande för stämman valdes, som tidigare

Läs mer

Rubinen Nytt BREDBANDSBOLAGET

Rubinen Nytt BREDBANDSBOLAGET BRF Rubinen 2015-03-22 Nr 1 2015 Rubinen Nytt BREDBANDSBOLAGET För ett år sedan kunde man läsa i Rubinen-Nytt att Tele2 hade överlåtit sina fasta accesser för kabel-tv och fiber-lan till Telenor. I höstas

Läs mer

Rubinen Nytt. Budgetmöte igen Nr BRF Rubinen. Den 2 juli 2011 hade styrelsen sitt årliga budgetmöte.

Rubinen Nytt. Budgetmöte igen Nr BRF Rubinen. Den 2 juli 2011 hade styrelsen sitt årliga budgetmöte. BRF Rubinen 2011-09-04 Nr 3 2011 Rubinen Nytt Budgetmöte igen Den 2 juli 2011 hade styrelsen sitt årliga budgetmöte. Vid mötet konstaterades att de planerade underhållskostnaderna steg väsentligt under

Läs mer

Rubinen Nytt. Utbyte av liggande avloppsrör i krypgrunder och källare. Nytt elavtal. Avtalet gällande kabel-tv. BRF Rubinen. 2012-03-12 Nr 1 2012

Rubinen Nytt. Utbyte av liggande avloppsrör i krypgrunder och källare. Nytt elavtal. Avtalet gällande kabel-tv. BRF Rubinen. 2012-03-12 Nr 1 2012 BRF Rubinen 2012-03-12 Nr 1 2012 Rubinen Nytt Utbyte av liggande avloppsrör i krypgrunder och källare Under våren kommer de liggande avloppsrören i krypgrunder och källare att bytas ut. Arbetet kommer

Läs mer

Rubinen Nytt. Nyä TV-ävtäl. 2013-03-17 Nr 1 2013. BRF Rubinen

Rubinen Nytt. Nyä TV-ävtäl. 2013-03-17 Nr 1 2013. BRF Rubinen BRF Rubinen 2013-03-17 Nr 1 2013 Rubinen Nytt Nyä TV-ävtäl Föreningen har tecknat ett fastighetsägaravtal och ett gruppanslutningsavtal med Tele2 Sverige AB om leverans av kabel-tv. Tele 2 ska enligt avtalen

Läs mer

Rubinen Nytt. Nyä städgär och tvä komplement till dessä RAPPORT FRÅN DEN EXTRA FÖRENINGS- STÄMMA DEN 21 MARS BRF Rubinen.

Rubinen Nytt. Nyä städgär och tvä komplement till dessä RAPPORT FRÅN DEN EXTRA FÖRENINGS- STÄMMA DEN 21 MARS BRF Rubinen. BRF Rubinen 2013-06-09 Nr 2 2013 Rubinen Nytt RAPPORT FRÅN DEN EXTRA FÖRENINGS- STÄMMA DEN 21 MARS 2013 Den 21 mars hölls extra föreningsstämma i BRF Rubinen. Den extra föreningsstämman anordnades för

Läs mer

Rubinen Nytt RAPPORT FRÅN ÅRETS BUDGETMÖTE. BRF Rubinen

Rubinen Nytt RAPPORT FRÅN ÅRETS BUDGETMÖTE. BRF Rubinen BRF Rubinen 2013-09-08 Nr 3 2013 Rubinen Nytt RAPPORT FRÅN ÅRETS BUDGETMÖTE Lördagen den 6 juli 2013 hade styrelsen sitt årliga budgetmöte. Styrelsen konstaterade vid detta möte att kostnaderna för löpande

Läs mer

Välkommen till Brf Vindrosen Ön Limhamn Allmän information

Välkommen till Brf Vindrosen Ön Limhamn Allmän information Välkommen till Brf Allmän information 2018:1 Funderar du på att köpa (eller har) en bostadsrättslägenhet i brf? Det glädjer oss att du/ni har köpt en lägenhet eller funderar på att bosätta er på Ön och

Läs mer

Välkommen till Brf. Nattsländan!

Välkommen till Brf. Nattsländan! Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Välkomstbrev - version 1.2 2019-01-10 Sid 1 (5) Välkommen till Brf. Nattsländan! Vi vill hälsa dig varmt välkommen som medlem till bostadsrättsföreningen

Läs mer

RUBINEN NYTT Körsbärsträd i full blom mellan lekplatsen med gungor och klätterställningen. BRF Rubinen fyller 40 år

RUBINEN NYTT Körsbärsträd i full blom mellan lekplatsen med gungor och klätterställningen. BRF Rubinen fyller 40 år RUBINEN NYTT 2 2008 Körsbärsträd i full blom mellan lekplatsen med gungor och klätterställningen. BRF Rubinen fyller 40 år 2008 www.brfrubinen.se Maria Karlsson i 35:an minns brf Rubinen anno 1968 Den

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2003. HSB:s BOSTADSRÄTTSFÖRENING 2160 AGATEN I NACKA Org.nr:714000-1970

ÅRSREDOVISNING 2003. HSB:s BOSTADSRÄTTSFÖRENING 2160 AGATEN I NACKA Org.nr:714000-1970 ÅRSREDOVISNING 2003 HSB:s BOSTADSRÄTTSFÖRENING 2160 AGATEN I NACKA Org.nr:714000-1970 Styrelsen för HSB:s Bostadsrättsförening Agaten i Nacka får härmed avgiva redovisning för föreningens verksamhet under

Läs mer

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Att bo i bostadsrätt innebär att du ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi huset

Läs mer

Väsentliga händelser under och efter räkenskapsåret. Underhåll: Under året har föreningen genomfört följande större underhållsåtgärder:

Väsentliga händelser under och efter räkenskapsåret. Underhåll: Under året har föreningen genomfört följande större underhållsåtgärder: ÅRSREDOVISNING 2014 HSB BOSTADSRÄTTSFÖRENING AGATEN I NACKA Org Nr: 714000-1970 Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Agaten i Nacka får härmed avge redovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret

Läs mer

Att bo i Brf Ställets Bygata

Att bo i Brf Ställets Bygata Hej och varmt välkommen till! Med denna broschyr vill styrelsen hälsa dig välkommen till vår förening och samtidigt passa på att lämna lite information om ditt nya boende. Informationen är svar på frågor

Läs mer

ATT BO I BOSTADSRÄTT.

ATT BO I BOSTADSRÄTT. ATT BO I BOSTADSRÄTT. BOSTADSRÄTTSFÖRENING En bostadsrättsförening är en särskild typ av ekonomisk förening som har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att upplåta bostadslägenheter

Läs mer

Välkommen till bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2

Välkommen till bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2 Välkommen till bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2 2012-03-25 Bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2 bildades 2002 i samband med att de fem bostadshusen som byggts av Asplunds fastigheter i Örebro

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till mäklare December 2018 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Org.nr 702000-2064 Till mäklare I den här skriften, mäklarlathund, har vi samlat information som vanligtvis efterfrågas

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till mäklare April 2016 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Org.nr 702000-2064 Till mäklare I den här skriften, mäklarlathund, har vi samlat information som vanligtvis efterfrågas

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till mäklare Mars 2019 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Org.nr 702000-2064 Till mäklare I den här skriften, mäklarlathund, har vi samlat information som vanligtvis efterfrågas

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till mäklare Mars 2017 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Org.nr 702000-2064 Till mäklare I den här skriften, mäklarlathund, har vi samlat information som vanligtvis efterfrågas

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till nyinflyttade Augusti 2016 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Till föreningens medlemmar I den här skriften har vi samlat information och regler för att du som bor i föreningen

Läs mer

Antagna den 11/ Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Ärlan i Ulricehamn.

Antagna den 11/ Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Ärlan i Ulricehamn. STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄRLAN I ULRICEHAMN Antagna den 11/1 2017 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Ärlan i Ulricehamn. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Duetten

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Duetten Stadgar för Bostadsrättsföreningen Duetten Antagna den 23 maj 2018. 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Duetten. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till mäklare September 2018 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Org.nr 702000-2064 Till mäklare I den här skriften, mäklarlathund, har vi samlat information som vanligtvis efterfrågas

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Ateljéhuset 2010

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Ateljéhuset 2010 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Ateljéhuset 2010 (org.nr. 769619-1803) Antagna den 7 mars 2011, reviderade den 28 november 2012, den 2 september 2013 och den 17 juni 2015. 1 Föreningens namn och firmateckning

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010.

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010. Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010. 1 Föreningens firma och säte Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö. Organisationsnummer är

Läs mer

Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010

Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010 Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010 Organisationsnummer 769619-1803. Antagna den 7 mars 2011, reviderade 28 november 2012. 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Ateljéhuset 2010.

Läs mer

Att bo på Brittsommargränd

Att bo på Brittsommargränd 1(5) Att bo på Brittsommargränd Allmänt Brittsommars Samfällighetsförening är en anläggningssamfällighet bestående av 24 enskilt ägda hus (12 parhus) med tillhörande tomter. Tillsammans disponerar dessa

Läs mer

Förslag till - Stadgar för Bostadsrättsföreningen Tunabostaden

Förslag till - Stadgar för Bostadsrättsföreningen Tunabostaden Förslag till - Stadgar för Bostadsrättsföreningen Tunabostaden 1 Föreningens firma, ändamål och säte Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Tunabostaden. Föreningens ändamål är att främja medlemmarnas

Läs mer

Bostadsrättsföreningen. Gillesgården. Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler

Bostadsrättsföreningen. Gillesgården. Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler Bostadsrättsföreningen Gillesgården Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler Bra att bo i bostadsrätt bra att bo i Gillesgården Huvudprinciperna för vår bostadsrättsförening finns i våra stadgar.

Läs mer

Stadgar för bostadsrättsföreningen JASMINEN 3 1 Föreningens namn antagna den 10 januari 2006 Föreningens namn (firma) är Bostadsrättsföreningen Jasminen 3 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Bögatan 43 Organisationsnummer 769615-1880. Stadgar för Brf. Bögatan 43 Antagna 2006-08-22

Bostadsrättsföreningen Bögatan 43 Organisationsnummer 769615-1880. Stadgar för Brf. Bögatan 43 Antagna 2006-08-22 Stadgar för Brf. Bögatan 43 Antagna 2006-08-22 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Bögatan 43. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

Trivselanvisningar MIDNATTSSOLEN

Trivselanvisningar MIDNATTSSOLEN Trivselanvisningar för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN MIDNATTSSOLEN i RÅCKSTA VÄLLINGBY Sida 1 Innehåll 1. Avfallshantering... 3 a. Grovsopor... 3 2. Andrahandsuthyrning... 3 3. Garage och P-platser utomhus...

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Korpen, Sälen

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Korpen, Sälen Stadgar för Bostadsrättsföreningen Korpen, Sälen Innehåll 1 Firma... 2 2 Ändamål och verksamhet... 2 3 Föreningens säte... 2 4 Insats och årsavgift... 2 5 Styrelsen... 3 6 Firmatecknare... 3 7 Förvaltning...

Läs mer

BRF TIMOTEJEN

BRF TIMOTEJEN BRF TIMOTEJEN 2011-03-14 VAD ÄR EN BOSTADSRÄTTSFÖRENING? En bostadsrättsförening (brf) är en ekonomisk förening en sorts bostadsföretag med syfte att upplåta lägenheter med bostadsrätt, på obestämd tid.

Läs mer

INFORMATIONSBREV. Brandvarnare och varmvattenberedare. Byte av fläkt i små lägenheter. Temperaturen i lägenheterna. Ska ni renovera lägenheten?

INFORMATIONSBREV. Brandvarnare och varmvattenberedare. Byte av fläkt i små lägenheter. Temperaturen i lägenheterna. Ska ni renovera lägenheten? 2017-10-09 Till Medlemmar i Brf Kalvheden, Sälen INFORMATIONSBREV Vill med detta brev informera om några av de punkter vi i styrelsen just nu arbetar med. Extra viktigt att ni läser informationen om låsbytet

Läs mer

Välkommen till bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2

Välkommen till bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2 Välkommen till bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2 2015-11-24 Bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2 bildades 2002 i samband med att de fem bostadshusen som byggts av Asplunds fastigheter i Örebro

Läs mer

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Furan 12

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Furan 12 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Furan 12 Org. nr: 769609-9394 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2015.01.01-2015.12.31 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE för Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Stadgar för bostadsrättsföreningen Floragården Antagna den 22 april 2002 1 Föreningens namn Föreningens namn (firma) är Bostadsrättsföreningen Floragården 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Information brf Slagverket blad 1

Information brf Slagverket blad 1 Information brf Slagverket blad 1 Till dig som är nyinflyttad i Slagverket! Välkommen till Axel Swartlings gata och HSB:s bostadsrättsförening Slagverket i Norrköping. Vi hoppas att Du kommer att trivas

Läs mer

RUBINEN NYTT 4 2007. God Jul & Gott Nytt År. www.brfrubinen.se

RUBINEN NYTT 4 2007. God Jul & Gott Nytt År. www.brfrubinen.se RUBINEN NYTT 4 2007 God Jul & Gott Nytt År www.brfrubinen.se Årsstämman Årets stämma hölls tisdagen den 11 december i föreningslokalen, 33 boende besökte stämman och vi bjöd på kaffe, glögg och pepparkakor.

Läs mer

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL:

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: ---------------------- Välkommen som ny medlem i Svenska Folkbyggens Bostadsrättsförening nr 3 i Stockholm. För att samla information som kan vara

Läs mer

Verksamhetsberättelse och årsredovisning 2014 för Brf MUNKEN

Verksamhetsberättelse och årsredovisning 2014 för Brf MUNKEN Verksamhetsberättelse och årsredovisning 2014 för Brf MUNKEN Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende.

Läs mer

Brf Trollbäcksporten Trivsel- och ordningsregler

Brf Trollbäcksporten Trivsel- och ordningsregler Brf Trollbäcksporten Trivsel- och ordningsregler Trivsel- och ordningsregler för oss som är medlemmar i Brf Trollbäcksporten. För vår gemensamma trivsel har styrelsen tagit fram följande information som

Läs mer

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Solståndet i Göteborg

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Solståndet i Göteborg Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Solståndet i Göteborg Org. nr: 716409-4943 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2014.07.01-2015.06.30 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

PROPOSITION 1 Uppdaterade Stadgar

PROPOSITION 1 Uppdaterade Stadgar PROPOSITION 1 Uppdaterade Stadgar Förslag till uppdaterade stadgar, ändringar markerade med GULT Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö antagna den 30 september 2015. 1 Föreningens firma

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Örebäcksparken i Båstad

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Örebäcksparken i Båstad Stadgar för Bostadsrättsföreningen Örebäcksparken i Båstad Reg nr: 469625-4502 Antagna den 8 april 2013, 19 maj 2015, 2 mars och x juli 2018 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsförenimgen

Läs mer

Så här har vi det i vår förening

Så här har vi det i vår förening 1 Så här har vi det i vår förening Bostadsrättsföreningen Stenhällen började byggas 1988 och i oktober samma år flyttade de första medlemmarna in. I dag består föreningen av 146 bostadsrättslägenheter

Läs mer

S T A D G A R FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN OBELISKEN 29

S T A D G A R FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN OBELISKEN 29 S T A D G A R FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN OBELISKEN 29 FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Obelisken 29. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 1(6) Norrköping 2008-09-22 Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 Välkommen till Ert nya boende i Riksbyggens brf. Norrköpingshus 32, Rambogatan 271-371. Föreningen grundades 1988 och består

Läs mer

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 1(6) Norrköping 2013-02-14 Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 Välkommen till Ert nya boende i Riksbyggens brf. Norrköpingshus 32, Rambogatan 271-371. Föreningen grundades 1988 och består

Läs mer

Stadgar för BRF Flaggan 9 i Stockholm

Stadgar för BRF Flaggan 9 i Stockholm Stadgar för BRF Flaggan 9 i Stockholm 2016-06-15 1. Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Flaggan 9 i Stockholm 2. Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade , , och

Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade , , och Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade 2010-12-14, 2011-04-20, 2015-09-17 och 2017-11-19 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Korpkulla 1 2 Ändamål

Läs mer

Arbetsordning och styrelseinstruktion

Arbetsordning och styrelseinstruktion För BRF Råsundavägen 69 Sida 1 Arbetsordning och styrelseinstruktion Allmänt 1 Arbetsordning för styrelsen 1 Former för styrelsemöte 2 Arbetsfördelning inom styrelsen 4 Medlemskap, andrahandsupplåtelse

Läs mer

Stadgar för bostadsrättsföreningen Nora Kungsholmen Antagna den 9 oktober 2002

Stadgar för bostadsrättsföreningen Nora Kungsholmen Antagna den 9 oktober 2002 Stadgar för bostadsrättsföreningen Nora Kungsholmen Antagna den 9 oktober 2002 1 Föreningens namn (firma) är Nora Kungsholmen. 2 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen

Läs mer

Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade och

Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade och Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade 2010-12-14 och 2011-04-20 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Korpkulla 1. 2 Ändamål och verksamhet.

Läs mer

Brf Fagotten i Lund. Förvaltningsberättelse 2002

Brf Fagotten i Lund. Förvaltningsberättelse 2002 Brf Fagotten i Lund Förvaltningsberättelse 2002 gällande räkenskapsåret 1 januari 31 december 2002 Styrelsen för HSB:s bostadsrättsförening Fagotten i Lund avger härmed redovisning för föreningens verksamhet

Läs mer

Stadgar för HANAHOLM 789 BRF

Stadgar för HANAHOLM 789 BRF Med anledning av gällande lagstiftning behöver Hanaholm 789 BRF uppdatera sina stadgar senast 30 juni 2018. En ändring av stadgar kräver genomröstning vid två stämmor, varpå vi ordnar med en extra-stämma

Läs mer

SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Välkomstbrev. Information till nyinflyttade i Södra Livereds samfällighetsförening

SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Välkomstbrev. Information till nyinflyttade i Södra Livereds samfällighetsförening SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Välkomstbrev Information till nyinflyttade i Södra Livereds samfällighetsförening Innehållsförteckning SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Styrelsen... 2 Välkomna...

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Stavgränd

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Stavgränd Stadgar för Bostadsrättsföreningen Stavgränd Antagna den 2014-05-26 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Stavgränd med organisationsnummer 769622-5551. 2 Ändamål och verksamhet

Läs mer

ORDNINGSFÖRESKRIFTER

ORDNINGSFÖRESKRIFTER Brf FLAGGAN 1(6) A Allmänna ordningsföreskrifter Ansvar Trevnad Medlem i Brf Flaggan ska se till att boende i lägenheten och besökare respekterar dessa ordningsföreskrifter. Ta hänsyn till grannar och

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 21 maj 2013

HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 21 maj 2013 HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 21 maj 2013 Plats: Forumkyrka n, Serenadvägen 25 1. Öppnande av föreningsstämma Stämman öppnades av föreningens sekreterare

Läs mer

ANSÖKAN OM TILLSTÅND VID RENOVERING AV LÄGENHET I BRF OXENGÅRDEN

ANSÖKAN OM TILLSTÅND VID RENOVERING AV LÄGENHET I BRF OXENGÅRDEN ANSÖKAN OM TILLSTÅND VID RENOVERING AV LÄGENHET I BRF OXENGÅRDEN Föreningens namn Lägenhetens adress Lägenhetens nummer Namn innehavare 1 Telefon/Mobil Epost adress Namn innehavare 2 Telefon/Mobil Epost

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR BRF SOLROSEN1 1(5)

NORMALSTADGAR FÖR BRF SOLROSEN1 1(5) NORMALSTADGAR FÖR BRF SOLROSEN1 1(5) 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Solrosen Gröna gränd 7 19, 831 36 ÖSTERSUND. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Stadgar för Brf Gripen. 1 Föreningens namn. 2 Ändamål, verksamhet. 3 Medlemskap och överlåtelse. 4 Medlemskap juridisk person

Stadgar för Brf Gripen. 1 Föreningens namn. 2 Ändamål, verksamhet. 3 Medlemskap och överlåtelse. 4 Medlemskap juridisk person Stadgar för Brf Gripen Antagna den 2011-12- 20 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Gripen. 2 Ändamål, verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 Antagna den 21 oktober 2018 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer

HSB Brf Stranden i Ekerö

HSB Brf Stranden i Ekerö HSB Brf S T R A N D E N Ekerö HSB Brf Stranden i Ekerö Organisationsnummer: 716418-6905 Årsredovisning För räkenskapsåret 2013 Org,nr: 716418-6905 Sid 2/5 Styrelsen för bostadsrättsföreningen Stranden

Läs mer

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsregler är vår gemensamma överenskommelse om hur vi skall bete oss gentemot varandra. Det är därför viktigt att alla följer dem. Ordningsreglerna är inte

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Vandraren 2

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Vandraren 2 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Vandraren 2 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Vandraren 2. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

Brf Fagotten i Lund. Förvaltningsberättelse 2005

Brf Fagotten i Lund. Förvaltningsberättelse 2005 Brf Fagotten i Lund Förvaltningsberättelse 2005 gällande räkenskapsåret 1 januari 31 december 2005 Styrelsen för HSB:s bostadsrättsförening Fagotten i Lund avger härmed redovisning för föreningens verksamhet

Läs mer

Välkommen Till Brf Ryttmästaren 1

Välkommen Till Brf Ryttmästaren 1 Brf. Ryttmästaren Brf Ryttmästaren 1 Johan Enbergs väg 3 171 62 Solna Telefon: Org.nr: 769604-4309 Välkommen Till Brf Ryttmästaren 1 Information från Brf Ryttmästaren 1 till dig som är boende i föreningen

Läs mer

Vice sekreteraren har ordet.

Vice sekreteraren har ordet. Mars 2010 Vice sekreteraren har ordet. Nu blir dagarna längre och ljusare och snart är våren här igen. Vintern har verkligen varit riktigt snörik och vit. Våra fastighetsskötare som sköter snöröjningen

Läs mer

HSB BRF KÖLHALNINGEN ÅRSREDOVISNING

HSB BRF KÖLHALNINGEN ÅRSREDOVISNING HSB BRF KÖLHALNINGEN ÅRSREDOVISNING 2015 Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (= månadsavgiften,

Läs mer

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel.

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel. TRIVSELREGLER Brf Flaggan 9 Beckbrännarbacken 7 Det här bör du veta om föreningens Trivselregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

5 Andra avgifter Föreningen kan ta ut upplåtelseavgift, överlåtelseavgift och pantsättningsavgift efter beslut av styrelsen.

5 Andra avgifter Föreningen kan ta ut upplåtelseavgift, överlåtelseavgift och pantsättningsavgift efter beslut av styrelsen. 219498/12 Stadgar för ii311 Havsterassen Antagna den 2012-04-26 20 12060406105 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Havsterassen. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats.

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande fyll i namn hälsar varmt välkomna till den ordinarie föreningsstämman

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Välten 9

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Välten 9 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Välten 9 Antagna den 27/3 2007 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Välten 9. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

FunkiS. Funktionskontrollanterna i Sverige WWW.funkis.se

FunkiS. Funktionskontrollanterna i Sverige WWW.funkis.se FunkiS Funktionskontrollanterna i Sverige WWW.funkis.se Certifierade funktionskontrollanter Kommunala handläggare 1 250 medlemmar av 1 400 Vägledning OVK FARO FARO-S AV OVK Remissinstans 1 Kurser 2015

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Pennteckningen 3

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Pennteckningen 3 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Pennteckningen 3 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Pennteckningen 3. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att

Läs mer

BRF Miraallén 18 augusti 2016 NYHETER. Sommaren och semestrarna är på slutspurten och jag hoppas att ni alla har haft möjlighet att

BRF Miraallén 18 augusti 2016 NYHETER. Sommaren och semestrarna är på slutspurten och jag hoppas att ni alla har haft möjlighet att NYHETER Vad händer hos oss på BRF Miraallén? Hej Vänner Miraallén en vacker kväll Foto: Lotta Brettmark Sommaren och semestrarna är på slutspurten och jag hoppas att ni alla har haft möjlighet att njuta

Läs mer

Trivselregler. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Trivselregler. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. Trivselregler Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I Brf Årstiden förutsätter vi att medlemmarna hjälper till

Läs mer

Brf Geväret. www.brfgeväret.se. Västeråshus nr. 6. Tel: 073-787 72 00 info@brfgevaret.se

Brf Geväret. www.brfgeväret.se. Västeråshus nr. 6. Tel: 073-787 72 00 info@brfgevaret.se Brf Geväret Västeråshus nr. 6 www.brfgeväret.se Tel: 073-787 72 00 info@brfgevaret.se Lägenhetspärm Brf Geväret, Västeråshus nr 6 Att tänka på... 3 Vad innebär bostadsrätt... 3 Nyttjanderätten kan förverkas...

Läs mer

Stadgar for Bostadsrättsföreningen Strandlyckan

Stadgar for Bostadsrättsföreningen Strandlyckan Stadgar for Bostadsrättsföreningen Strandlyckan 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Strandlyckan. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Biografen

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Biografen Stadgar för Bostadsrättsföreningen Biografen Antages 2013-05-01 1 Föreningsnamn Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Biografen. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

Föreningen bildades år 2007. Då vi tidigare år ej har haft någon verksamhet är detta den första årsredovisningen från Brf Basunen.

Föreningen bildades år 2007. Då vi tidigare år ej har haft någon verksamhet är detta den första årsredovisningen från Brf Basunen. Förvaltningsberättelse år 2010 för Bostadsrättsföreningen Basunen Föreningen bildades år 2007. Då vi tidigare år ej har haft någon verksamhet är detta den första årsredovisningen från Brf Basunen. Mål

Läs mer

BRF FALKEN UPPSALA. Stadgar för bostadsrättsföreningen Falken

BRF FALKEN UPPSALA. Stadgar för bostadsrättsföreningen Falken BRF FALKEN UPPSALA Stadgar för bostadsrättsföreningen Falken 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättföreningen Falken. Org nr 717600-1308. 2 Ändamål och verksamhet. Föreningen har till ändamål

Läs mer

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Pinneberget i Lysekil

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Pinneberget i Lysekil Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Pinneberget i Lysekil Org.nr: 716444-6382 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer