En märkvärdig konferens för ledare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "En märkvärdig konferens för ledare"

Transkript

1 En märkvärdig konferens för ledare Välkommen till en värdeskapande vitamininjektion! I samspel med andra ledare får du under två dagar möjlighet att uppleva, utveckla och utbyta erfarenheter kring värdskap. Du kommer både att få lyssna på intressanta case, delta i spännande frågeställningar och samtidigt lära känna andra ledare som också valt värdskapsvägen. Programinnehåll: Föreläsningar varvas med workshops och nätverkande för att på bästa sätt stimulera till erfarenhetsutbyte och nytänkande. Vi har bjudit in några personer från verksamheter som idag arbetar framgångsrikt med värdskapsfrågor. Du får ta del av erfarenheter, framgångsfaktorer, utmaningar och resultat i följande case: Case Åre (Åre kommun, SkiStar, HolidayClub och xpectum AB) Case LFV Case Konsum Nord Case Säffle kommun Case Svenska Mässan Det blir också tillfälle att lära sig mer om värdskap med bl a inspiratören och författaren Jan Gunnarsson från. På kvällen gästas vi av Matts Heijbel, Sveriges mest erfarna corporate story teller som inspirerar och föreläser om berättelser som ett kapital i företag och organisationer. Forumet riktar sig till dig som: vill och kan påverka värdskapet i din verksamhet är nyfiken på hur andra gör när de utvecklar sitt värdskap gärna vill dela med dig av egna erfarenheter vill utöka ditt nätverk med likasinnade vill vara en del av en framgångsrik konferens Datum och pris Datum: oktober 2007, Fjällgården i Åre. Pris: kr + logi kr. Priset inkluderar alla föreläsningar och workshops, måltider och dryck. Moms tillkommer. Anmälan och mer information: Läs mer och anmäl dig på Har du frågor är du välkommen att ringa till på tel Ett arrangemang av i samverkan med Åre Kommun och xpectum AB.

2 Program Föreläsningar varvas med workshops och nätverkande för att på bästa sätt stimulera till erfarenhetsutbyte. Vi har bett några personer som arbetar framgångsrikt med att skapa välkomnande företag och platser att dela med sig av sina tankar. Ditt bidrag med dina erfarenheter är också en viktigt del för att detta ska bli en framgångsrik konferens. TORSDAG 18 OKTOBER: Konferensen inleds med lunch Introduktion till Forum för Värdskap och presentation av deltagarna Jan Gunnarsson, Märit Torkelson och Katarina Bergström inspiratörer från. Du får också möta Peyman Nawab, busschauffören från Umeå som är värdskapet personifierad. Jan Gunnarsson, författare och inspiratör, Märit Torkelsson, inspiratör och workshopledare, Katarina Bergström, inspiratör och workshopledare, Peyman Nawab, busschaufför från Umeå Case Åre, workshops & scener om Värdskap Case Åre så blir värdskap en katalysator för destinationsutveckling! Utvecklingen i Åre har under de senaste åren varit enastående. Stora investeringar i besöksnäringen som Holiday Club och Alpina VM 2007 har gjort Åre till ett av landets främsta tillväxtcentra. Bakom framgångarna ligger ett gemensamt strategiarbete där Åre kommun och näringsliv varit starkt engagerade. Alla typer av företag och verksamheter har sedan 2004 fokuserat på värdskap. På ett engagerat och annorlunda sätt har Åre under många år arbetat med Ett välkomnande Åre genom värdskap, ledarutveckling och visionsarbete. Visionen 2011 är redan uppnådd och nu riktas blickarna mot Åre ska bli dubbelt så stort! Värdskap och Välkomnande Åre är centrala begrepp i den nya visionen. Ambitionen är att blir Europas ledande alpina året-runt destination där det goda värdskapet skall prägla gästens möten med Åre. 2(6)

3 Detta case presenteras av företrädare för både kommun och näringslivet i sann Åreanda. Här får du ta del av erfarenheter från flera olika personer som berättar om sina vinklingar och utmaningar. Medverkande från Åre kommun är näringslivschef Jan Andersson, en av nyckelpersonerna och initiativtagare till Ett välkomnande Åre. Från näringslivet får vi lyssna till Skistars destinationschef Niclas Sjögren Berg, Mats Svensson vd på nystartade Holiday Club samt Urban Pettersson, vd på xpectum AB. Jan Andersson, näringslivschef Åre kommun Niclas Sjögren-Berg, destinationschef Skistar Mats Svenssson, vd Holiday Club Urban Pettersson, vd xpectum Case Åre kommer beröra följande frågeställningar: Hur får man näringsliv och kommun att samverka och skapa en gemensam vision? Hur förankras värdskapets betydelse i högsta ledningen? Hur kan man mäta en satsning i värdskap? Hur får man invånare att vilja bli goda värdar för Åre? Hur värdskap bidrar till ökad lönsamhet? Hur säkerställer man utbildningsnivån för säsongsanställda på ett effektivt sätt? Varför gästerna spenderar mer när man bjuder på ett gott värdskap? Hur värdskap minskar reklamationerna! Hur märker gästerna av värdskapssatsningen? Att fokusera på ett gott värdskap som ett av de viktigaste konkurrensmedlen, när priser och produkter blir mer och mer lika, är att skapa förutsättning för ökad lönsamhet. Att arbeta med värdskap sätter igång en positiv spiral som i förlängningen medverkar till en destinations utveckling och fortlevnad genom att människor trivs och vill besöka den/flytta in/bo kvar. Den fortsatta framgången i Åre är helt och hållet beroende av vår förmåga att skapa en välkomnande känsla i mötet med gästen. Här finns en stor möjlighet!, menar näringslivschef Jan Andersson. Hur man utvecklar värdskapet så kunden går från att vara nöjd till att bli mycket nöjd och därigenom radikalt öka chansen till återkommande köp? Det en frågeställning som Skistars destinationschef Niclas Sjögren Berg kommer att redogöra för. I en organisation där meraparten av de anställda arbetar enbart under vintersäsongen krävs ett extra stort engagemang i ledarskapet för att full effekt skall uppnås av värdskapsarbetet. Mats Svensson, vd på nystartade Holiday Club, är inne i en stark expansionfas och etablerar verksamhet både på Öland, i Svedala och i Västervik. I samarbete med partners etableras även hotell i St: Petersburg. Kombinationen av ett gott värdskap i en stark expansionsfas ställer höga krav på organisationen och medarbetarna. Holiday Club har antagit denna utmaning och har intressanta erfarenheter kring hur man säkerställer värdskapet i olika situationer. Urban Pettersson, vd på xpectum om det framgångarna med det interaktiva verktyget Åre. Ett effektivt sätt att säkerställa utbildningsnivån för alla i Åre som möter gäster Middag med storytelling som leds av Matts Heijbel från Storytellers.se. Läs mer om storytelling på fredagens program. 3(6)

4 FREDAG 19 OKTOBER 7.30 Frukost 8.30 Reflektion kring gårdagen Flera olika case med efterföljande workshops i mindre grupper Sven Junzell, personalchef Säffle Frida Hedene, marknadskoordinator LFV Per Arnevall, personaldirektör Svenska Mässan Kjell Edlund, informationschef Konsum Nord Case Säffle så bidrar värdskap till nytänk och civil olydnad i en gammal organisation! Hur Säffles medarbetsskap får kommunen att blomma. När jag först stötte på Det goda värdskapet, och boken med samma namn, så kändes det klockrent och uppenbart att tänket passar lika bra i ett stort tjänsteföretag, kommun som på ett mindre hotell. Vi har alla gäster som vi måste ta till vara på, både internt och externt! menar personalchefen Sven Junzell. Under det här passet får du ta del av Säffles erfarenheter kring: Varför Säffle lyft fram värdskap som en av de viktigaste övergripande målsättningarna? Hur fokus på individen och personligt bemötande blir en framgångsfaktor för kommunen? Hur kan man mäta Säffles värdskapssatsning? På vilket sätt värdskap stärker Säffleandan och hur når man fram med budskapet? Varför framgångsrika gäster också leder till framgångsrika platser? Case LFV så skapar man en välkomnande flygplats! Hur LFV påverkar det första intrycket av Sverige och Stockholm. 800 medarbetare på LFV Division Stockholm har under våren 2007 genomgått en värdskapsutbildning för att få till mer välkomnade flygplats. Frida Hedene, arbetar som marknadskoordinator på LFV, berättar om erfarenheterna kring: Hur kan man genomföra och implementera tankarna om värdskap i en stor statlig organisation? Hur får man alla medarbetarna att förstå sin roll i en större helhet? Hur håller man värdskapstankarna levande i vardagen? Om Värdsmästerskapet på Arlanda Conference & Business Center 4(6)

5 Case Svenska Mässan så skapas ett värdskap i världsklass! Hur Svenska Mässan går från ord till handling. Svenska Mässan har satt stort fokus på att föra ut värdskap i alla avdelningar och till varje anställd. Ni kommer få ta del av flera konkreta förslag på hur man för ut en vision i en större organisation med 500 anställda, som ska leda till konkreta handlingar. Per Arnevall, personaldirektör, delar med sig av tankar kring: Vad betyder Värdskap för varje profession och vad innebär det i kontakten med kunder, besökare och kolleger? Vilka utmaningar ställer en implementering av på organisationen? Hur får man alla att förstå vad Värdskap i Världsklass innebär för varje enskild medarbetare? Vilken betydelse har det att delaktigheten kring värdskapstanken är en av fyra huvudstrategier i koncernens affärsplan? Case Konsum Nord så gör medarbetarna en märkbar skillnad! Hur Konsum Nord fokuserar på medarbetarnas insats.. Konsum Nord har under våren genomfört en stor utbildningssatsning för att utveckla mötet mellan medarbetare och kunder. Värdskapsutbildningen har i mångt och mycket fokuserats på att få medarbetarna att förstå vikten av deras insats i mötet med kunderna. Att deras insats faktiskt gör en skillnad! Utbildningen har varit uppdelad i två huvudfaser och totalt har det genomförts 51 föreläsningar för 1300 medarbetare. Kjell Edlundh är informationschef på Konsum Nord och han berättar om: Belöningssystemet Applåden Kärnvärden, mervärden och plusvärdet Framgångf ktorer och fällor i den interna implementeringsprocessen Hur kan man genomföra en lyckad kundmätning och vilken effekt får den? På vilket sätt värdskap och ett gott bemötande blir konkurrensfaktor för butikerna? Hur lyckas man engagera medarbetarna även långsiktigt? Storytelling ett sätt att befolka varumärket Varje företag och organisation äger tusentals berättelser om sig själv och om sina produkter eller tjänster. Dessa stories är ett kapital. Genom att strategiskt skörda ur detta kapital kan vi sätta berättelserna i arbete för att nå framgång. Detta kallas Corporate Storytelling. Matts Heijbel, vd storytellers.se Matts Heijbel är den mest erfarne på detta område i Sverige. Genom sitt företag Storytellers.se arbetar han brett i svenskt arbetsliv och utbildningsväsende. Eftersom Corporate Storytelling handlar mer om emotionellt än faktuellt berättande finns många beröringspunkter också med tankarna kring Värdskap. 5(6)

6 Filosofiska rummet för värdskap Ska det vara så förbaskat svårt? Jan Gunnarsson, Frågan kommer från många chefer och ledare med ambitioner. Personer som Jan Gunnarsson, författaren och inspiratören från VÄRDSKAPET mött i olika branscher och kulturer, runt om i världen. Man vill få till värdeskapande relationer, såväl på insidan som på utsidan, men upplever svårigheterna att realisera potentialen i verksamhetens alla möten. Att formulera relevanta frågor är en konst. Vi springer ofta efter enkla svar i jakten på snabba resultat, när vi istället borde ta ett steg tillbaka och vila i frågeställningen för att få perspektiven som skapar verklig och uthållig framgång. Vissa frågor går inte att hitta tydliga svar på, men de är ändå viktiga att reflektera över. Under arbetet med värdskap i olika branscher och länder, har ett antal frågor tonat fram. Tre vanliga är: Vilka samband finns mellan värdskap och framgång? Vilka är värdskapets största utmaningar? Hur förändrar vi attityder och beteenden för ett ökat värdskap? Seminariet är upplagt så att Jan Gunnarsson ger inledande erfarenheter och tankar inför respektive fråga och därefter öppnar vi upp för dialog. Ger du frågorna en tanke innan kommer du att kunna bidra bättre i samtalet Summering Enklare måltid Varmt välkommen till världens första Forum för Värdskap. En konferens om värdskapets största utmaningar. Datum och pris Datum: oktober 2007, Fjällgården i Åre. Pris: kr + logi kr. Priset inkluderar alla föreläsningar och workshops, måltider och dryck. Moms tillkommer. Anmälan och mer information Anmäl dig på under Forum för Värdskap. Har du frågor är du välkommen att kontakta Camilla Hagblom, VÄRDSKAPET, på telefon eller per e-post 6(6)

FRAMTIDENS SMARTA MEDBORGARSERVICE I KOMMUNEN

FRAMTIDENS SMARTA MEDBORGARSERVICE I KOMMUNEN Anmäl dig tidigt läs om våra rabatter på baksidan! FRAMTIDENS SMARTA MEDBORGARSERVICE I KOMMUNEN NATIONELL KONFERENS 21 OKTOBER 2015 STOCKHOLM UR INNEHÅLLET Så kan du ta ett helhetsgrepp och arbeta mer

Läs mer

Föreläsningar & Kurser 2015

Föreläsningar & Kurser 2015 Föreläsningar & Kurser 2015 För medlemmar i Unionen Chef Unionen Stockholm, Östra Sörmland/Gotland och Uppland Anmäl dig under Kurser och Spetsa din chefskompetens Innehållsförteckning @ Unionens chefslinje

Läs mer

Anmälan helt utan kostnad på www.kunskapsdagarna.nu

Anmälan helt utan kostnad på www.kunskapsdagarna.nu VÄLKOMMEN TILL KUNSKAPSDAGARNA I LINKÖPING MED TEKNISK KNOCKOUT! Välj bland 13 spännande teman och inspirerande talare! Vi räknar med ett stort intresse - så anmäl Dig nu! Vi ser fram emot att träffa Dig

Läs mer

FRAMTIDENS KONTOR OCH ARBETSSÄTT 2015 21 OKTOBER KONFERENS 22 OKTOBER TEMADAG LUNDQVIST & LINDQVIST KONFERENS, STOCKHOLM

FRAMTIDENS KONTOR OCH ARBETSSÄTT 2015 21 OKTOBER KONFERENS 22 OKTOBER TEMADAG LUNDQVIST & LINDQVIST KONFERENS, STOCKHOLM SUCCÈKONFERENSEN ÄR TILLBAKA Nytt uppdaterat innehåll där vi tar konferensen till nästa nivå! FÖR 3:E ÅRET I RAD! FRAMTIDENS KONTOR OCH ARBETSSÄTT 2015 21 OKTOBER KONFERENS 22 OKTOBER TEMADAG LUNDQVIST

Läs mer

VÄRT EN RESA... Kraftprocessen. En vägvisare i destinationsutveckling

VÄRT EN RESA... Kraftprocessen. En vägvisare i destinationsutveckling VÄRT EN RESA... Kraftprocessen En vägvisare i destinationsutveckling Innehåll Världens största näring fortsätter att växa...3 Vad är en destination egentligen?...4 Vilka är turismens verkliga effekter?...6

Läs mer

Kvadrat Management AB Way of Working

Kvadrat Management AB Way of Working Way of Working Organisationsnummer 556865-0302 KVADRAT MANAGEMENT WAY OF WORKING Står ditt företag inför ett förändringsarbete med långsiktiga konsekvenser för er verksamhet? Då kan vi erbjuda några av

Läs mer

Scouternas strategi 2015-2025

Scouternas strategi 2015-2025 Scouternas strategi 2015-2025 Vi vill att alla ska få möjlighet att uppleva scouting, i vår verksamhet som är så bra att ingen kan tänka sig något roligare eller mer utvecklande. Vi gör det genom att överträffa

Läs mer

INTERN KOMMUNIKATION 2015

INTERN KOMMUNIKATION 2015 Anmäl dig tidigt läs om våra rabatter på baksidan! INTERN KOMMUNIKATION 2015 Konferensen för dig som verkligen vill skapa värde och göra skillnad i rollen som intern kommunikatör KONFERENS 16-17 SEPTEMBER

Läs mer

Tydlighet en efterfrågad bristvara

Tydlighet en efterfrågad bristvara Tydlighet en efterfrågad bristvara Vem vill vara tydlig och riskera att bli kritiserad när den som är vag sällan blir utsatt för angrepp? Varför ska man välja att vara konkret och koncis när det för många

Läs mer

Framtidens kontor och arbetssätt

Framtidens kontor och arbetssätt Anmäl dig tidigt läs om våra rabatter på baksidan! Framtidens kontor och arbetssätt så förbättrar du effektiviteten och når verksamhetsmålen genom moderna och aktivitetsbaserade arbetssätt Konferens och

Läs mer

STÄRK DITT LEDARSKAP Ledarutbildning i verkligheten.

STÄRK DITT LEDARSKAP Ledarutbildning i verkligheten. STÄRK DITT LEDARSKAP Ledarutbildning i verkligheten. I BILDAR LEDARE Nu vet jag vad det menas att vara rustad för rollen som ledare och framför allt varför det är viktigt. Chef - Apoteksbranschen De tog

Läs mer

BraFöre. TEMA Upplevelsenäring & Soft Skills. Branschanknuten och företagsnära kompetensförsörjning i Gävleborg. Några ord från deltagare:

BraFöre. TEMA Upplevelsenäring & Soft Skills. Branschanknuten och företagsnära kompetensförsörjning i Gävleborg. Några ord från deltagare: BraFöre Branschanknuten och företagsnära kompetensförsörjning i Gävleborg Några ord från deltagare: TEMA Upplevelsenäring & Soft Skills Vi har vuxit och investerat men måste börja tjäna pengar också och

Läs mer

& Insikter. erfaren- heter. Lärdomar från Mångfald för ökad konkurrenskraft, ett kompetensutvecklingsprojekt finansierat av Europeiska Socialfonden

& Insikter. erfaren- heter. Lärdomar från Mångfald för ökad konkurrenskraft, ett kompetensutvecklingsprojekt finansierat av Europeiska Socialfonden erfaren- & Insikter heter Lärdomar från Mångfald för ökad konkurrenskraft, ett kompetensutvecklingsprojekt finansierat av Europeiska Socialfonden Vi var med i projektet! LFC Malmö Försäkringskassan Målsättning

Läs mer

KAROLINSKA INSTITUTETS UNIVERSITETSBIBLIOTEK, STADSBIBLIOTEKET I STOCKHOLM, STOCKHOLMS UNIVERSITETSBIBLIOTEK. Handledning

KAROLINSKA INSTITUTETS UNIVERSITETSBIBLIOTEK, STADSBIBLIOTEKET I STOCKHOLM, STOCKHOLMS UNIVERSITETSBIBLIOTEK. Handledning KAROLINSKA INSTITUTETS UNIVERSITETSBIBLIOTEK, STADSBIBLIOTEKET I STOCKHOLM, STOCKHOLMS UNIVERSITETSBIBLIOTEK Handledning till metoderna som använts i Hur gör jag? en utmanande 7 stegskur för medvetet bemötande

Läs mer

Mentorskapets ABC. Varför just mentorskap? För att

Mentorskapets ABC. Varför just mentorskap? För att Mentorskapets ABC Av Freddie Larsson Mentorskap är ett koncept för att inspirera, utmana och utveckla människor i sin profession och person. Mentorskapet innebär att en mer erfaren (inte nödvändigtvis

Läs mer

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA En guide till dig som ska ha en LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA 1 INNEHÅLL 2 Hur guiden kan användas... 2 3 Mentorprogrammets upplägg... 3 3.1 Mål med mentorprogrammet... 3 3.2 Utformning av mentorprogrammets...

Läs mer

Göteborgs Insjörike. en utvärdering av samverkan i projekt

Göteborgs Insjörike. en utvärdering av samverkan i projekt Göteborgs Insjörike en utvärdering av samverkan i projekt Våren 2013 kontaktade projektledare Martin Dahl Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och utbildningen i kulturgeografi med inriktning mot

Läs mer

INNEHÅLL OM PALIO 3 FÖR INDIVIDEN 4 FÖR LEDAREN 6 FÖR GRUPPEN 5 ÖVRIGA TJÄNSTER 7. Bättre service = ökad lönsamhet Kundvård en väg till framgång

INNEHÅLL OM PALIO 3 FÖR INDIVIDEN 4 FÖR LEDAREN 6 FÖR GRUPPEN 5 ÖVRIGA TJÄNSTER 7. Bättre service = ökad lönsamhet Kundvård en väg till framgång Kursprogram 2011 INNEHÅLL OM PALIO 3 FÖR INDIVIDEN 4 Bättre service = ökad lönsamhet Kundvård en väg till framgång Merförsäljning utifrån kundbehov Våga fråga - merförsäljningstekniker FÖR LEDAREN 6 Pay-Off

Läs mer

96 % kan rekommendera Ledarnas kurser!

96 % kan rekommendera Ledarnas kurser! VÅREN 2015 96 % kan rekommendera Ledarnas kurser! Hos oss blir du en bättre chef. CHEFSUTVECKLING PÅ DINA VILLKOR LEDARNAS KURSER & SEMINARIER Som medlem i Ledarna har du fri tillgång till ett brett utbud

Läs mer

Framtidens kontor och arbetssätt

Framtidens kontor och arbetssätt Anmäl dig tidigt läs om våra rabatter på baksidan! Framtidens kontor och arbetssätt så förbättrar du effektiviteten och når verksamhetsmålen genom moderna och aktivitetsbaserade arbetssätt Konferens och

Läs mer

STÄRK DITT LEDARSKAP Ledarutbildning i verkligheten.

STÄRK DITT LEDARSKAP Ledarutbildning i verkligheten. STÄRK DITT LEDARSKAP Ledarutbildning i verkligheten. I BILDAR Nu vet jag vad det menas att vara rustad för rollen som ledare och framför allt varför det är viktigt. Chef - Apoteksbranschen De tog sig tid

Läs mer

KunskapsDagarna 10 OKTOBER 2008

KunskapsDagarna 10 OKTOBER 2008 Välkommen till Kunskapsdagarna i Örebro! NBV, A-huset, Jordgatan 6 Du får tillfälle att välja bland 13 spännande föreläsningar! Lars Jacobsson Konsten att förverkliga sina mål med positivt tänkande Erika

Läs mer

Gör idéer till verklighet

Gör idéer till verklighet INSPIRATIONSBROSCHYR TILL KVINNOR SOM VILL STARTA FÖRETAG Gör idéer till verklighet ik, investera i invandrarkvinnor Och så kom den dagen jag hoppades aldrig skulle komma. Dagen som innebär att de resurser

Läs mer

Vägledning till webbutbildning. De sex värdegrundsprinciperna

Vägledning till webbutbildning. De sex värdegrundsprinciperna Vägledning till webbutbildning De sex värdegrundsprinciperna Version 2, oktober 2012 Innehåll 1. Inledning 3 Presentation av vägledningen 3 Webbaserad utbildning för chefer 3 Mål med utbildningen 4 Vilka

Läs mer

Diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation

Diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation Diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation Längd: Utbildningen omfattar två dagar (internat) samt tre fristående dagar. Datum: 17-18 augusti, 24 september, 22 oktober samt 14 januari 2016. Ort

Läs mer

FÖR FÖRBUNDSCHEFER. Utgångspunkter Utbildningen kommer att vara upplagd i fyra olika men sammanflätade delar.

FÖR FÖRBUNDSCHEFER. Utgångspunkter Utbildningen kommer att vara upplagd i fyra olika men sammanflätade delar. UTVECKLINGSPROGRAM FÖR FÖRBUNDSCHEFER Bakgrund Nationella rådet och Samordningsförbundet Göteborg Hisingen, DELTA erbjuder tillsammans med Framtidens Ledare vid Göteborgsregionens kommunalförbund (GR)

Läs mer

RIKSKONFERENS Stiernklart Ewaldius Event

RIKSKONFERENS Stiernklart Ewaldius Event IM RIKSKONFERENS Stiernklart Ewaldius Event Inkludering - Engagemang- Förväntningar- Framtidssyn Varmt Välkommen önskar vi dig till en ny givande, spännande och aktuell Rikskonferens för Introduktionsprogrammen

Läs mer

Varför innovera. och inte bara göra mera? Om innovation i offentlig sektor

Varför innovera. och inte bara göra mera? Om innovation i offentlig sektor Varför innovera och inte bara göra mera? 1 Governo är ett managementkonsultföretag med fokus på offentlig sektor. Vår vision är att vara den naturliga samarbetspartnern för beslutsfattare som driver förändring

Läs mer

96 % kan rekommendera Ledarnas kurser!

96 % kan rekommendera Ledarnas kurser! HÖSTEN 2015 96 % kan rekommendera Ledarnas kurser! Hos oss blir du en bättre chef. Chefsutveckling på dina villkor LEDARNAS KURSER & SEMINARIER Som medlem i Ledarna har du fri tillgång till ett brett utbud

Läs mer

Inspiration från Frontwalkerkoncernen. med ledarskapsutbildningen The Human Element

Inspiration från Frontwalkerkoncernen. med ledarskapsutbildningen The Human Element Inspiration från Frontwalkerkoncernen 1 2011 GOD VÅRD [PÅ WEBBEN! [ [ ANDREAS DELAR SIN KUNSKAP MED OMVÄRLDEN [ Hon hittar kraften hos människorna med ledarskapsutbildningen The Human Element Ökad verksamhetsnytta

Läs mer