Bo Hjalmarson, vår regionchef, har samlat regionens personal på ett ställe.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bo Hjalmarson, vår regionchef, har samlat regionens personal på ett ställe."

Transkript

1 Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, Östebybruk Samlat grepp Korsnäs region Uppland har nu samlat hela personalstyrkan i Österbybruk. Skärplingekontoret flyttade i februari och Gimokontoret flyttade redan i oktober. Vårt verksamhetsområde är samma som tidigare. Skillnaden är att vi har en bättre intern samordning vilket gör att vi nu kommer att kunna vara mer ute på fältet. På det viset träffar vi fler människor, framför allt skogsägare, och får bättre koll på läget. Gimo Skärplinge Virkespriser En vanlig fråga som vi får är vart är priserna på väg?. För att kunna svara på frågan kan man tänka sig en mycket enkel prisbarometer. På den kan det som max hända tre olika saker med priset. Det stiger, sjunker eller är oförändrat. Oftast är det en av dessa som man kan ta bort oförändrat. Då återstår två förändringar stiger eller sjunker. Och ska vi gissa något om priserna fram till oktober så kommer de inte att sjunka utan med stor sannolikhet ligga kvar på nuvarande nivå. Men det Bo Hjalmarson, vår regionchef, har samlat regionens personal på ett ställe. finns också en liten möjlighet att de stiger Det här låter kanske lite vagt men så upplevs marknadsutsikterna just nu. Stångresning i stället för trädfällning Nu tar vi ledigt för att fira midsommar och hopas att du också får en skön och uppiggande midsommar, för det tänker vi ha. Ses och hörs. Henrik & Olov Henrik Larsson Olov Hasselberg Kontoret ligger längs vägen mellan Gimo och Tierp, i Skogsstyrelsens tidigare lokaler. Titta gärna in på en kopp kaffe och har du tid kan vi ta fram en karta eller ortofoto över er fastighet eller jaktmark.

2 Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: Korsnäs, Gävle Skogsägardag i Gävle Vädergudarna var på bra humör när vi genomförde vår skogsägardag den 17 april. Solen sken från en nästan klarblå himmel. Det var välbehövligt eftersom programmet innehöll företrädesvis utomhusaktiviteter. Ett 50-tal skogsägare hade hörsammat inbjudan till visning av Kastets Sågverk samt virkesmätningsstationen i anslutning till Korsnäs industri. Vi delades upp i olika grupper och personal från Kastet guidade runt i fabriken. Just nu går det på högvarv för att få fram virke i lämpliga dimensioner som ska tryckimpregneras inför sommarens privatmarknad. Det var ett mycket stort Eilert Eriksson, Platschef för Kastets Sågverk, guidar en grupp. I bakgrunden ser vi en del av virkesförrådet. intresse från deltagarna med många frågor om dimensioner och sortiment och många kommenterade den härliga doften av kåda, terpentin och nysågat virke. Efter lunchen, som vi åt i Korsnäs personal- och representationsmatsal, gick färden till virkesmätningen. Där fick vi se hur man mäter, volymberäknar och väger in en lastbil med massaved samt en demonstration av kontrollmätning av timmer. Vid avslutning var den samlade åsikten från deltagarna mycket positiv och man önskade att besöket på Kastet kunde ha varit längre med mer diskussioner och frågor vid varje station. Christer Forsmark, virkesmätare vid Qbera, berättar om kvalitetsklassning och kvalitetskrav av sågtimmer. Gävle Sandviken Valbo Årsunda Ockelbo Owe Eriksson Hedesunda Österfärnebo Östervåla Heby Möklinta Sonny Kvist Ovansjö Hofors Torsåker Hedemora Avesta Johanna Ydringer Pontus Larsson, ansvarig för virkesinköp på Kastet, berättar om olika sortiment.

3 Lokal information till skogsägare i Hälsingland Avs.: Korsnäs, Box 25, Alfta Hälsingland (kontor i Alfta) Den här skogen är slutmålet för många skogsägare. Man lägger förutsättningarna för detta slutmål i ett välplanerat röjnings- och gallringsprogram Röjningen har oerhört stor påverkan på utvecklingen av din skog. Det är då du lägger grunden och skapar den framtida skogen. Att du röjer och hur du röjer påverkar ditt ekonomiska utfall väsentligt. Friställning Syftet med röjningen är att skapa utrymme för de träd som skall växa vidare och bilda ett homogent och tillräckligt grovt gallringsbestånd. Det är viktigt att de sparade träden får tillräckligt med plats att växa till i både grovlek och höjd. Det gäller att få igång den gröna fabriken för produktion av volym och kvalitet. Tidpunkt I normala fall röjs barrskog en gång vid 2 3 meters höjd. Då hinner stubbskott av björk inte växa i kapp barrträden och man slipper en extra röjning. Är det stor risk för älgskador bör skogen röjas något senare. På bördiga marker krävs dock ofta två röjningar, först en lövröjning med enkelställning av huvudplantorna och sedan en slutröjning. Tall är generellt mer känslig än gran för konkurrensen. Trädval Urvalet av kvarvarande stammar görs med tanke på kvalitet och tillväxtförutsättningar. Man tar bort krokiga, skadade och mycket kvistiga träd. Trädslagsvalet anpassas till markens förutsättningar. Gran gynnas på de bättre markerna och tall på de magrare markerna. På medelgoda marker eftersträvas blandbestånd av gran och tall. I fuktigare partier kan det med fördel lämnas en större andel lövträd. Kjell-Åke Hammar Anders Lundberg Hälsingland och Härjedalen (kontor i Ljusdal) Bo Uddh Lämpligt avstånd mellan de kvarvarande stammarna, efter röjning, är mellan 2 och 2,5 meter beroende på markens godhetsgrad. I ett välröjt bestånd ska en fullstor person kunna gå igenom obehindrat med utsträckta armar. Träden skall kunna utveckla en bra balans mellan krona och rotsystem och därmed bli tåligare i extrema vindar och vid stort snötryck. Dags att planera Den bästa tiden för röjning i vår region är för tall 15 maj 30 juli och för gran 1 augusti 30 september. Alltså hög tid att planera och boka röjning. Ta kontakt med någon av oss köpare så hjälper vi till med detta.

4 Lokal information till skogsägare i Östra Dalarna Avs.: Korsnäs, Box 103, Orsa Fiskedag på Gravtjärn Mora Älvdalen Mora Sollerön Södra Venjan Anders Dahl och Tomas Sparr tar en välbehövlig fikapaus i sol och lä. Även i år var vädergudarna på bra humör när vi genomförde vår fiskedag. Trots löfte om grått och regn gassade solen från nästan klarblå himmel. Ett 60-tal personer hade hörsammat vår inbjudan och gjorde sitt bästa för att lura upp en och annan regnbåge. Några stora fångster blev det inte, men vi kunde i alla fall kora en vinnare i vår fisketävling. Grillad korv, kaffe och bullar serverades till glada och hungriga fiskare. Det gick åt många paket korv och litervis med kaffe! Jan Bruce funderar på om det ska bli något napp. Bo Kånåhols Orsa Ore Våmhus Lenitha Liljeberg Staffan Jutterström Orsa Mora Östra Dan Flykt Skogsdag i Siljansfors I år håller vi vår årliga skogsdag i Siljansfors onsdagen den 5 augusti kl Vi träffs vid Milan i Siljansfors, där Christer Karlsson, chef för försöksparken, tar emot oss. Han guidar oss runt på några av parkens försöksområden med inriktning på bättre tillväxt och användandet av olika trädslag. Vi avslutar med kaffe och smörgås kl Anmäl dig till någon av oss virkesköpare. Välkommen!

5 Lokal information till skogsägare i Västra Dalarna Avs.: Korsnäs, PL 2050, Malung Avverkning på skogens villkor Malung Vansbro Lima Transtrand Särna Idre Venjan Från vänster, Jan Olof Larsson, planering, Malung, Fredrik Eriksson, produktionsledning, Malung, Sören Nygårds, virkesköpare, Lima samt Karl-Göran Göransson, virkesköpare, Malung. En del skogsägare har undrat över hur arbetet är organiserat inom Korsnäs Region Dalarna. För att beskriva detta ber vi regionchef Tomas Blom förklara hur det är. Verksamheten på Region Dalarna sträcker sig från höjdlägena norr om Orsa till söder om Rättvik, därutöver Västerdalarna från Vansbro och norrut samt Särna, Idre och Lofsdalen. Regionkontoret ligger i Orsa, men det finns också kontor för virkesköp i Mora, Malung och Lima. Som en del av Korsnäs Skog är vi ansvariga för att, tillsammans med övriga regioner, försörja industrierna i Gävle och Frövi med råvara. Detta gör vi dels genom att förvalta och köpa virke från Bergvik Skogs innehav och dels genom att köpa skog av privata skogsägare i området. Som skogsägare har man alltid kontakt med Korsnäs genom sin lokala virkesköpare. När man kommit överens om vilka åtgärder som ska utföras på fastigheten kommer dock fler personer på regionen in. Vad gäller inplanering av maskiner och logistik vid avverkningen ligger ansvaret på produktionsledningen. Även koordinering och samordning av den skogsvård som sedan ofta ska utföras efter en avverkning. Med vår samlade kompetens och långa Kalle Göransson Inbjudan till Skogsdag 28 augusti Sören Nygårds erfarenhet av skogsskötsel i dalaskogarna erbjuder vi skogsägare rätt planerade och utförda åtgärder i skogen. Fredagen den 28 augusti är du välkommen att hälsa på oss i skogen. Vi kommer troligen att hålla till i en förstagallring. Under dagen varvas demonstrationskörningen med information. Vi bjuder även på annat matnyttigt och passar på att presentera våra virkesköpare. Området där vi kommer att hålla till ligger i trakten av Malung. Närmare information kommer i annonser mitten av augusti. Vi kör igång klockan och finns på plats till klockan Kom när det passar, ingen anmälan. Vi bjuder på kaffe och kolbulla! Vi ses!

6 Lokal information till skogsägare i Örebro län Avs.: Korsnäs Frövi Skog, Frövi Göran Bergkvist in på livet Jag heter Göran Bergkvist är virkesköpare på Korsnäs skog i Frövi, där jag arbetat sedan april förra året. Har haft förmånen att få vara med från början och starta upp region Frövi. Startade 1970 min karriär i skogen som skogsarbetare vid dåvarande Domänverket. Arbetade med att röja upp efter stormen som var hösten Fortsatte arbeta i huvudsak som maskinförare. Det var en intressant tid i skogen under 70- talet med väldig teknikutveckling påbörjade jag min utbildning till skogstekniker vid skogsmästarskolan i Skinnskatteberg. Efter utbildningen fick jag arbete som skogsvårdskonsulent på skogsvårdsstyrelsen. Där stannade jag kvar i 10 år. Sedan började jag arbeta som avverkningsledare på VSV Frakt, ett företag om ägs av åkare och entreprenörer. Mitt arbete bestod i att skaffa uppdrag åt anslutna skogsmaskiner, och se till att arbetet blev utfört så att kunder var nöjda. Det arbetet höll jag på med i 5 år. Slutligen innan jag började på Korsnäs arbetade jag som virkesköpare åt Sågverket Karl Segerström AB i Fagersta i 2,5 år. Bor med min fru i Grönbo, en liten by ca 1,5 mil öster om Lindesberg. Vi är inflyttade båda två, min fru från Karlstad och jag från Västerås. Nu när våra två vuxna barn flyttat ut har vi en 15-årig tax kvar att pyssla om. Tidigare jakthund numera jagar hon bara kattor som kommer in på tomten. Fritiden ägnar jag åt jakt, fiske, snickra, sköta hem och hus i Grönbo och fritidshus i Värmland. Jag tycker det är väldigt stimulerande att få komma ut och träffa markägare, gå runt i skogen och diskutera och få komma med förslag. Titta på någon fint utförd gallring eller lyckad föryngring. Att dessutom få vara med och bygga upp verksamheten och köpa råvara till den lokala industrin där numera också Rockhammar ingår. Jag ser fram emot att vi får träffas i skogen. Ljusnarsberg Ramsberg Guldsmedshyttan Fellingsbro fg Göran Bergkvist Virkesköpare Örebro Kumla Hallsberg Lekeberg Askersund Karlskoga Hällefors Nora Lindesberg Degerfors Karlskoga Axberg fg Frövi Jonas Kling Virkesköpare Fredrik Ryd Virkesköpare

Roland Nyström in på livet...

Roland Nyström in på livet... Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk Roland Nyström in på livet... Östra Uppland Norra Uppland Henrik Larsson 0295-24 44 65 henrik.larsson@korsnas.com

Läs mer

Avverkning på region Uppland

Avverkning på region Uppland Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk Avverkning på region Uppland Östra Uppland Norra Uppland Henrik Larsson 0295-24 44 65 henrik.larsson@korsnas.com

Läs mer

Henrik Larsson in på livet... Fortsatt högtryck. Lokal information till skogsägare i Uppland. www.korsnas.com/skog

Henrik Larsson in på livet... Fortsatt högtryck. Lokal information till skogsägare i Uppland. www.korsnas.com/skog Lokal information till skogsägare i Uppland Henrik Larsson in på livet... Mitt namn är Henrik Larsson och jag är från och med i höst virkesköpare och kontaktperson hos Korsnäs inom distriktet Uppland Östra.

Läs mer

Skogsägaraktiviteter. Oavsett konjunktur... Lokal information till skogsägare i Uppland. www.korsnas.se/skog

Skogsägaraktiviteter. Oavsett konjunktur... Lokal information till skogsägare i Uppland. www.korsnas.se/skog Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk Skogsägaraktiviteter Östra Uppland Norra Uppland Henrik Larsson 0295-24 44 65 henrik.larsson@korsnas.com

Läs mer

Certifiering med hjälp av skogsbruksplan

Certifiering med hjälp av skogsbruksplan Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk Certifiering med hjälp av skogsbruksplan Korsnäs kunder blir allt mer intresserade av var skogsråvaran

Läs mer

SKOGSDAG tema bioenergi

SKOGSDAG tema bioenergi Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk SKOGSDAG tema bioenergi Östra Uppland Norra Uppland Korsnäs arrangerade en skogsdag den 30 september

Läs mer

AgS ATT 1.13. Två starka företag blir ett. Informationsblad till skogsägare från BillerudKorsnäs. nders Larsson. Martin Sundbaum.

AgS ATT 1.13. Två starka företag blir ett. Informationsblad till skogsägare från BillerudKorsnäs. nders Larsson. Martin Sundbaum. Informationsblad till skogsägare från BillerudKorsnäs 1.13 AgS ATT ALllllLRA Vi på Billerud vill vårda våra norrländska skogar. Vår ambition är att gallra dem på ett sådant sätt att de ger dig som skogsägare

Läs mer

Korsnäs Din skogliga partner

Korsnäs Din skogliga partner Korsnäs Din skogliga partner Gallringskvitto i praktiken Korsnäs gallringskvitto innehåller två delar, en beståndskarta och en beståndsbeskrivning och dessa beskriver hur din skog ser ut efter en gallring.

Läs mer

skogen & kraften juni 08 Information från Älvdalens och Särna-Idre Besparingsskogar

skogen & kraften juni 08 Information från Älvdalens och Särna-Idre Besparingsskogar Information från Älvdalens och Särna-Idre Besparingsskogar skogen & kraften juni 08 NYA JORDFÖRVÄRVSLAGEN KAN PÅVERKA BESPARINGENS FRAMTID RÖJNING EFTER VÄGAR STARTAR I SOMMAR VAD HÄNDE SEDAN? VI GER DIG

Läs mer

skogen & kraften ALLMÄNNINGSSTYRELSEN våren 14 PLANTERING SKOGSBRUKSLEDNING 8 SIDOR TEMA Inblick i verksamheten

skogen & kraften ALLMÄNNINGSSTYRELSEN våren 14 PLANTERING SKOGSBRUKSLEDNING 8 SIDOR TEMA Inblick i verksamheten skogen & kraften INFORMATION FRÅN ÄLVDALENS OCH SÄRNA-IDRE BESPARINGSSKOGAR våren 14 8 SIDOR TEMA PLANTERING Inblick i verksamheten SKOGSBRUKSLEDNING Bo Persson lämnar över klubban efter många år i ALLMÄNNINGSSTYRELSEN

Läs mer

EN TIDNING FRÅN SCA SKOG» NR 1 2007. PLUS värde för dig. Obbola investerar för framtiden. Dags för förädling av contorta. Hög efterfrågan på virke

EN TIDNING FRÅN SCA SKOG» NR 1 2007. PLUS värde för dig. Obbola investerar för framtiden. Dags för förädling av contorta. Hög efterfrågan på virke EN TIDNING FRÅN SCA SKOG» NR 1 2007 PLUS värde för dig Obbola investerar för framtiden Dags för förädling av contorta Hög efterfrågan på virke Ledaren Med PLUS vill vi vinna förtroendet att få komma tillbaka

Läs mer

...skogen kommer att utgöra en viktig del i framtiden...

...skogen kommer att utgöra en viktig del i framtiden... ...skogen kommer att utgöra en viktig del i framtiden... Skogsavverkning i Anundsjö 95. Fotograf Karl-Otto Strandberg En historisk tillbakablick medlemmar ingick när föreningen bildades, i dag är medlemsantalet

Läs mer

Lokaleko. Det är tio år sedan Gudrun. Jag har reflekterat en hel del kring. Kronobergs distrikt

Lokaleko. Det är tio år sedan Gudrun. Jag har reflekterat en hel del kring. Kronobergs distrikt Lokaleko Information från Skogsstyrelsen Nummer 2 I 2015 Kronobergs distrikt Ledare. Jerker Bergdahl, Stf. DISTRIKTSCHEf Det är tio år sedan Gudrun De mest lyckade föryngringarna efter stormen Gudrun är

Läs mer

kontakt Lars Idermark: Vi skapar vår framtid Ingemar välkomnar markskoningsgarantin Många skäl att avverka mogen skog Morgan en klassiker av trä

kontakt Lars Idermark: Vi skapar vår framtid Ingemar välkomnar markskoningsgarantin Många skäl att avverka mogen skog Morgan en klassiker av trä kontakt EN TIDSKRIFT T FRÅN SÖDRA NR 4 september 2013 Lars Idermark: Vi skapar vår framtid Ingemar välkomnar markskoningsgarantin Många skäl att avverka mogen skog Morgan en klassiker av trä Södradag på

Läs mer

tema: Ökad virkesproduktion Naturvårdssatsning gav resultat Möte med världens största älgar Svensk skogsdoft sprids över världen

tema: Ökad virkesproduktion Naturvårdssatsning gav resultat Möte med världens största älgar Svensk skogsdoft sprids över världen EN TIDNING FRÅN SCA SKOG» NR 1 2008 tema: Ökad virkesproduktion Naturvårdssatsning gav resultat Möte med världens största älgar Svensk skogsdoft sprids över världen LEDAREN Mer skog för en god miljö SCA

Läs mer

Läs mer på www.sveaskog.se

Läs mer på www.sveaskog.se 2 2012 Läs mer på www.sveaskog.se skog åt alla Nu kan alla bli skogsägare. Nya regler gör att privatpersoner kan köpa skog av Sveaskog, oavsett var i landet man bor. För Åsa Fjällström har skogen gjort

Läs mer

Tema / EU:s påverkan på svensk skog. Aktuellt/ Holmen skärper kontrollen av entreprenörer

Tema / EU:s påverkan på svensk skog. Aktuellt/ Holmen skärper kontrollen av entreprenörer Satsning på digitaltryck i USA Så skapades Sportbladet i rosa De sparar pengar genom tidig röjning affärer och skog från holmen-koncernen Nummer 2 2013 Tema / EU:s påverkan på svensk skog Aktuellt/ Holmen

Läs mer

Kvalitet från planta till planka

Kvalitet från planta till planka beståndsavveckling skördetid Kvalitet från planta till planka en serie med tankar för ditt skogsbruk från AB Karl Hedin 1 AB Karl Hedin är en familjeägd sågverks-, emballage- och handelskoncern med verksamhet

Läs mer

kontakt Lars Idermark, ny vd och koncernchef i Södra Södras resultatrapport Välkommen till ditt årsmöte! Goda råd från en pimpelmästare

kontakt Lars Idermark, ny vd och koncernchef i Södra Södras resultatrapport Välkommen till ditt årsmöte! Goda råd från en pimpelmästare kontakt EN TIDSKRIFT T FRÅN SÖDRA NR 1 februari 2013 Lars Idermark, ny vd och koncernchef i Södra Södras resultatrapport Välkommen till ditt årsmöte! Goda råd från en pimpelmästare Lönsamt med kortare

Läs mer

Ekopark med god utsikt

Ekopark med god utsikt 3 2013 Läs mer på www.sveaskog.se I Sveaskogs 36 ekoparker finns plats för både människor, skog och hotade djurarter. Nu firar konceptet tio år. Ekopark med god utsikt jubileum, sid 20 kund Swedspan möblerar

Läs mer

EN TIDNING FRÅN SCA SKOG» NR 4 2009. Även liten skog är guld värd. Höjda virkespriser. Hyggesfritt är lagligt. Vinn ett ögonblick

EN TIDNING FRÅN SCA SKOG» NR 4 2009. Även liten skog är guld värd. Höjda virkespriser. Hyggesfritt är lagligt. Vinn ett ögonblick EN TIDNING FRÅN SCA SKOG» NR 4 2009 Även liten skog är guld värd Höjda virkespriser Hyggesfritt är lagligt Vinn ett ögonblick Ledaren Älg ska förvaltas lokalt, klokt och i samförstånd I juni överlämnade

Läs mer

vindkraft i medvind teknik Kamp mot sprickor Sveaskog arbetar målmedvetet med att förebygga sprickor som kan uppstå i virket vid kapning.

vindkraft i medvind teknik Kamp mot sprickor Sveaskog arbetar målmedvetet med att förebygga sprickor som kan uppstå i virket vid kapning. 4 2010 Läs mer på www.sveaskog.se vindkraft i medvind Intresset för förnyelsebar energi fortsätter att öka. För svenska skogsägare som vill upplåta sin mark till vindkraftprojekt finns pengar att hämta.

Läs mer

han sitter med gott samvete

han sitter med gott samvete 2 2011 Läs mer på www.sveaskog.se han sitter med gott samvete Joakim Andersson är marknadschef på Hillerstorps Trä. De har valt att sälja trädgårdsmöbler som kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk. Flera

Läs mer

Medlemsvärvning pågår

Medlemsvärvning pågår Medlemsvärvning Nyanställningar på Härryda Medlemsaktivitet i Uppsala Nummer 2 2014 Årgång 4 Information till medlemmar i Seko Posten Nu kan du även hitta oss på Facebook Medlemsvärvning pågår Ur innehållet

Läs mer

Proffsen. Det förstklassiga trallvirket väger tungt när du gör ditt val NÖJD. Bygg som KUND. Vi har stenkoll på allt från Planka till Planta

Proffsen. Det förstklassiga trallvirket väger tungt när du gör ditt val NÖJD. Bygg som KUND. Vi har stenkoll på allt från Planka till Planta Proffsen #1 2014 Magasinet för dig som bygger hemma Bygg som Vi har stenkoll på allt från Planka till Planta 9 nyttiga tips för kaffeälskaren Peter Lindström, försäljningschef, AB Karl Hedin Sidan 11 Proffs

Läs mer

Helena satsar på tillväxt norr om polcirkeln

Helena satsar på tillväxt norr om polcirkeln EN TIDNING FRÅN SCA SKOG» NR 2 2009 Helena satsar på tillväxt norr om polcirkeln Skogsförvaltning i världsklass GPS: Hela fastigheten i fickan Jordkast och flottholmar LEDAREN En riktig skogsägare Bilden

Läs mer

Anders nya väg blev verklighet. Bror tipsar våga prova skogssådd. Bravikens Sågverk Första stocken genom sågen

Anders nya väg blev verklighet. Bror tipsar våga prova skogssådd. Bravikens Sågverk Första stocken genom sågen 4 2010 tidning för holmen skogs intressenter Anders nya väg blev verklighet 10 4 12 16 19 Bravikens Sågverk Första stocken genom sågen Bror tipsar våga prova skogssådd Branden är viktig för den bio- logiska

Läs mer

SBO-NYTT. Information från Ljungby verksamhetsområde juli 2014. Hej alla

SBO-NYTT. Information från Ljungby verksamhetsområde juli 2014. Hej alla SBO-NYTT Information från Ljungby verksamhetsområde juli 2014 Hej alla När jag sitter och skriver till er har midsommaren passerat och dagarna börjar bli kortare så smått. För mig har våren och sommaren

Läs mer

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte Ett år i föreningen Det finns i en förening några områden som återkommer varje år. Ett sätt att planera arbetet i föreningen är att se vilka uppgifter de är och när de behöver göras. Här hittar du några

Läs mer

leila hämtar ny kraft i naturen

leila hämtar ny kraft i naturen 3 2011 Läs mer på www.sveaskog.se leila hämtar ny kraft i naturen Stjärnkocken Leila Lindholm älskar New York och London. Men det är i den svenska naturen som hon får ny energi. porträttet, sidorna 21

Läs mer