Bo Hjalmarson, vår regionchef, har samlat regionens personal på ett ställe.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bo Hjalmarson, vår regionchef, har samlat regionens personal på ett ställe."

Transkript

1 Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, Östebybruk Samlat grepp Korsnäs region Uppland har nu samlat hela personalstyrkan i Österbybruk. Skärplingekontoret flyttade i februari och Gimokontoret flyttade redan i oktober. Vårt verksamhetsområde är samma som tidigare. Skillnaden är att vi har en bättre intern samordning vilket gör att vi nu kommer att kunna vara mer ute på fältet. På det viset träffar vi fler människor, framför allt skogsägare, och får bättre koll på läget. Gimo Skärplinge Virkespriser En vanlig fråga som vi får är vart är priserna på väg?. För att kunna svara på frågan kan man tänka sig en mycket enkel prisbarometer. På den kan det som max hända tre olika saker med priset. Det stiger, sjunker eller är oförändrat. Oftast är det en av dessa som man kan ta bort oförändrat. Då återstår två förändringar stiger eller sjunker. Och ska vi gissa något om priserna fram till oktober så kommer de inte att sjunka utan med stor sannolikhet ligga kvar på nuvarande nivå. Men det Bo Hjalmarson, vår regionchef, har samlat regionens personal på ett ställe. finns också en liten möjlighet att de stiger Det här låter kanske lite vagt men så upplevs marknadsutsikterna just nu. Stångresning i stället för trädfällning Nu tar vi ledigt för att fira midsommar och hopas att du också får en skön och uppiggande midsommar, för det tänker vi ha. Ses och hörs. Henrik & Olov Henrik Larsson henrik.larsson@korsnas.com Olov Hasselberg olov.hasselberg@korsnas.com Kontoret ligger längs vägen mellan Gimo och Tierp, i Skogsstyrelsens tidigare lokaler. Titta gärna in på en kopp kaffe och har du tid kan vi ta fram en karta eller ortofoto över er fastighet eller jaktmark.

2 Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: Korsnäs, Gävle Skogsägardag i Gävle Vädergudarna var på bra humör när vi genomförde vår skogsägardag den 17 april. Solen sken från en nästan klarblå himmel. Det var välbehövligt eftersom programmet innehöll företrädesvis utomhusaktiviteter. Ett 50-tal skogsägare hade hörsammat inbjudan till visning av Kastets Sågverk samt virkesmätningsstationen i anslutning till Korsnäs industri. Vi delades upp i olika grupper och personal från Kastet guidade runt i fabriken. Just nu går det på högvarv för att få fram virke i lämpliga dimensioner som ska tryckimpregneras inför sommarens privatmarknad. Det var ett mycket stort Eilert Eriksson, Platschef för Kastets Sågverk, guidar en grupp. I bakgrunden ser vi en del av virkesförrådet. intresse från deltagarna med många frågor om dimensioner och sortiment och många kommenterade den härliga doften av kåda, terpentin och nysågat virke. Efter lunchen, som vi åt i Korsnäs personal- och representationsmatsal, gick färden till virkesmätningen. Där fick vi se hur man mäter, volymberäknar och väger in en lastbil med massaved samt en demonstration av kontrollmätning av timmer. Vid avslutning var den samlade åsikten från deltagarna mycket positiv och man önskade att besöket på Kastet kunde ha varit längre med mer diskussioner och frågor vid varje station. Christer Forsmark, virkesmätare vid Qbera, berättar om kvalitetsklassning och kvalitetskrav av sågtimmer. Gävle Sandviken Valbo Årsunda Ockelbo Owe Eriksson Hedesunda Österfärnebo Östervåla Heby Möklinta Sonny Kvist Ovansjö Hofors Torsåker Hedemora Avesta Johanna Ydringer Pontus Larsson, ansvarig för virkesinköp på Kastet, berättar om olika sortiment.

3 Lokal information till skogsägare i Hälsingland Avs.: Korsnäs, Box 25, Alfta Hälsingland (kontor i Alfta) Den här skogen är slutmålet för många skogsägare. Man lägger förutsättningarna för detta slutmål i ett välplanerat röjnings- och gallringsprogram Röjningen har oerhört stor påverkan på utvecklingen av din skog. Det är då du lägger grunden och skapar den framtida skogen. Att du röjer och hur du röjer påverkar ditt ekonomiska utfall väsentligt. Friställning Syftet med röjningen är att skapa utrymme för de träd som skall växa vidare och bilda ett homogent och tillräckligt grovt gallringsbestånd. Det är viktigt att de sparade träden får tillräckligt med plats att växa till i både grovlek och höjd. Det gäller att få igång den gröna fabriken för produktion av volym och kvalitet. Tidpunkt I normala fall röjs barrskog en gång vid 2 3 meters höjd. Då hinner stubbskott av björk inte växa i kapp barrträden och man slipper en extra röjning. Är det stor risk för älgskador bör skogen röjas något senare. På bördiga marker krävs dock ofta två röjningar, först en lövröjning med enkelställning av huvudplantorna och sedan en slutröjning. Tall är generellt mer känslig än gran för konkurrensen. Trädval Urvalet av kvarvarande stammar görs med tanke på kvalitet och tillväxtförutsättningar. Man tar bort krokiga, skadade och mycket kvistiga träd. Trädslagsvalet anpassas till markens förutsättningar. Gran gynnas på de bättre markerna och tall på de magrare markerna. På medelgoda marker eftersträvas blandbestånd av gran och tall. I fuktigare partier kan det med fördel lämnas en större andel lövträd. Kjell-Åke Hammar Anders Lundberg Hälsingland och Härjedalen (kontor i Ljusdal) Bo Uddh Lämpligt avstånd mellan de kvarvarande stammarna, efter röjning, är mellan 2 och 2,5 meter beroende på markens godhetsgrad. I ett välröjt bestånd ska en fullstor person kunna gå igenom obehindrat med utsträckta armar. Träden skall kunna utveckla en bra balans mellan krona och rotsystem och därmed bli tåligare i extrema vindar och vid stort snötryck. Dags att planera Den bästa tiden för röjning i vår region är för tall 15 maj 30 juli och för gran 1 augusti 30 september. Alltså hög tid att planera och boka röjning. Ta kontakt med någon av oss köpare så hjälper vi till med detta.

4 Lokal information till skogsägare i Östra Dalarna Avs.: Korsnäs, Box 103, Orsa Fiskedag på Gravtjärn Mora Älvdalen Mora Sollerön Södra Venjan Anders Dahl och Tomas Sparr tar en välbehövlig fikapaus i sol och lä. Även i år var vädergudarna på bra humör när vi genomförde vår fiskedag. Trots löfte om grått och regn gassade solen från nästan klarblå himmel. Ett 60-tal personer hade hörsammat vår inbjudan och gjorde sitt bästa för att lura upp en och annan regnbåge. Några stora fångster blev det inte, men vi kunde i alla fall kora en vinnare i vår fisketävling. Grillad korv, kaffe och bullar serverades till glada och hungriga fiskare. Det gick åt många paket korv och litervis med kaffe! Jan Bruce funderar på om det ska bli något napp. Bo Kånåhols Orsa Ore Våmhus Lenitha Liljeberg Staffan Jutterström Orsa Mora Östra Dan Flykt Skogsdag i Siljansfors I år håller vi vår årliga skogsdag i Siljansfors onsdagen den 5 augusti kl Vi träffs vid Milan i Siljansfors, där Christer Karlsson, chef för försöksparken, tar emot oss. Han guidar oss runt på några av parkens försöksområden med inriktning på bättre tillväxt och användandet av olika trädslag. Vi avslutar med kaffe och smörgås kl Anmäl dig till någon av oss virkesköpare. Välkommen!

5 Lokal information till skogsägare i Västra Dalarna Avs.: Korsnäs, PL 2050, Malung Avverkning på skogens villkor Malung Vansbro Lima Transtrand Särna Idre Venjan Från vänster, Jan Olof Larsson, planering, Malung, Fredrik Eriksson, produktionsledning, Malung, Sören Nygårds, virkesköpare, Lima samt Karl-Göran Göransson, virkesköpare, Malung. En del skogsägare har undrat över hur arbetet är organiserat inom Korsnäs Region Dalarna. För att beskriva detta ber vi regionchef Tomas Blom förklara hur det är. Verksamheten på Region Dalarna sträcker sig från höjdlägena norr om Orsa till söder om Rättvik, därutöver Västerdalarna från Vansbro och norrut samt Särna, Idre och Lofsdalen. Regionkontoret ligger i Orsa, men det finns också kontor för virkesköp i Mora, Malung och Lima. Som en del av Korsnäs Skog är vi ansvariga för att, tillsammans med övriga regioner, försörja industrierna i Gävle och Frövi med råvara. Detta gör vi dels genom att förvalta och köpa virke från Bergvik Skogs innehav och dels genom att köpa skog av privata skogsägare i området. Som skogsägare har man alltid kontakt med Korsnäs genom sin lokala virkesköpare. När man kommit överens om vilka åtgärder som ska utföras på fastigheten kommer dock fler personer på regionen in. Vad gäller inplanering av maskiner och logistik vid avverkningen ligger ansvaret på produktionsledningen. Även koordinering och samordning av den skogsvård som sedan ofta ska utföras efter en avverkning. Med vår samlade kompetens och långa Kalle Göransson Inbjudan till Skogsdag 28 augusti Sören Nygårds erfarenhet av skogsskötsel i dalaskogarna erbjuder vi skogsägare rätt planerade och utförda åtgärder i skogen. Fredagen den 28 augusti är du välkommen att hälsa på oss i skogen. Vi kommer troligen att hålla till i en förstagallring. Under dagen varvas demonstrationskörningen med information. Vi bjuder även på annat matnyttigt och passar på att presentera våra virkesköpare. Området där vi kommer att hålla till ligger i trakten av Malung. Närmare information kommer i annonser mitten av augusti. Vi kör igång klockan och finns på plats till klockan Kom när det passar, ingen anmälan. Vi bjuder på kaffe och kolbulla! Vi ses!

6 Lokal information till skogsägare i Örebro län Avs.: Korsnäs Frövi Skog, Frövi Göran Bergkvist in på livet Jag heter Göran Bergkvist är virkesköpare på Korsnäs skog i Frövi, där jag arbetat sedan april förra året. Har haft förmånen att få vara med från början och starta upp region Frövi. Startade 1970 min karriär i skogen som skogsarbetare vid dåvarande Domänverket. Arbetade med att röja upp efter stormen som var hösten Fortsatte arbeta i huvudsak som maskinförare. Det var en intressant tid i skogen under 70- talet med väldig teknikutveckling påbörjade jag min utbildning till skogstekniker vid skogsmästarskolan i Skinnskatteberg. Efter utbildningen fick jag arbete som skogsvårdskonsulent på skogsvårdsstyrelsen. Där stannade jag kvar i 10 år. Sedan började jag arbeta som avverkningsledare på VSV Frakt, ett företag om ägs av åkare och entreprenörer. Mitt arbete bestod i att skaffa uppdrag åt anslutna skogsmaskiner, och se till att arbetet blev utfört så att kunder var nöjda. Det arbetet höll jag på med i 5 år. Slutligen innan jag började på Korsnäs arbetade jag som virkesköpare åt Sågverket Karl Segerström AB i Fagersta i 2,5 år. Bor med min fru i Grönbo, en liten by ca 1,5 mil öster om Lindesberg. Vi är inflyttade båda två, min fru från Karlstad och jag från Västerås. Nu när våra två vuxna barn flyttat ut har vi en 15-årig tax kvar att pyssla om. Tidigare jakthund numera jagar hon bara kattor som kommer in på tomten. Fritiden ägnar jag åt jakt, fiske, snickra, sköta hem och hus i Grönbo och fritidshus i Värmland. Jag tycker det är väldigt stimulerande att få komma ut och träffa markägare, gå runt i skogen och diskutera och få komma med förslag. Titta på någon fint utförd gallring eller lyckad föryngring. Att dessutom få vara med och bygga upp verksamheten och köpa råvara till den lokala industrin där numera också Rockhammar ingår. Jag ser fram emot att vi får träffas i skogen. Ljusnarsberg Ramsberg Guldsmedshyttan Fellingsbro fg Göran Bergkvist Virkesköpare goran.bergkvist@korsnas.com Örebro Kumla Hallsberg Lekeberg Askersund Karlskoga Hällefors Nora Lindesberg Degerfors Karlskoga Axberg fg Frövi Jonas Kling Virkesköpare jonas.kling@korsnas.com Fredrik Ryd Virkesköpare fredrik.ryd@korsnas.com

En kväll med OS-skytten Nathalie Larsson

En kväll med OS-skytten Nathalie Larsson Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk En kväll med OS-skytten Nathalie Larsson Ett 30-tal skogsägare kom och lyssnade på Nathalie Larsson

Läs mer

Inte rätt eller fel, men konsekvenser

Inte rätt eller fel, men konsekvenser Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Bruksgatan 18, 747 44 Gimo Inte rätt eller fel, men konsekvenser Det finns inget rätt eller fel när man bedriver skogsbruk, utan bara konsekvenser

Läs mer

Henrik Larsson in på livet... Fortsatt högtryck. Lokal information till skogsägare i Uppland. www.korsnas.com/skog

Henrik Larsson in på livet... Fortsatt högtryck. Lokal information till skogsägare i Uppland. www.korsnas.com/skog Lokal information till skogsägare i Uppland Henrik Larsson in på livet... Mitt namn är Henrik Larsson och jag är från och med i höst virkesköpare och kontaktperson hos Korsnäs inom distriktet Uppland Östra.

Läs mer

Avverkning på region Uppland

Avverkning på region Uppland Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk Avverkning på region Uppland Östra Uppland Norra Uppland Henrik Larsson 0295-24 44 65 henrik.larsson@korsnas.com

Läs mer

Roland Nyström in på livet...

Roland Nyström in på livet... Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk Roland Nyström in på livet... Östra Uppland Norra Uppland Henrik Larsson 0295-24 44 65 henrik.larsson@korsnas.com

Läs mer

Premiär för resa till Elmia Wood

Premiär för resa till Elmia Wood Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk Premiär för resa till Elmia Wood Gimo Skärplinge Ett glatt gäng efter en bra dag på Elmia Wood, Jönköping.

Läs mer

Trivsamma höstaktiviteter

Trivsamma höstaktiviteter Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk Trivsamma höstaktiviteter Under hösten har två jakter och en fiskedag genomförts i Uppland. De inbjudna

Läs mer

Fiske, jakt och ris...

Fiske, jakt och ris... Lokal information till skogsägare i Uppland Fiske, jakt och ris... Gimo För storfiskare behövs stora håvar. Nathalie Larsson och Henrik Larsson visar stolta upp sin fångst. Korsnäs har under hösten bjudigt

Läs mer

En dag med utbyte av timmer och erfarenhet

En dag med utbyte av timmer och erfarenhet Lokal information till skogsägare i Uppland En dag med utbyte av timmer och erfarenhet Gimo Skärplinge För att åskådliggöra hur stocken kommer att sågas har Lars Ohlin spänt snören efter stocken. Då framgår

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN Norrbotten. Här kommer du framöver få lokal information om vad som är på gång hos BillerudKorsnäs i det område där du har din skog. Våren närmar sig Vilken avverkningsmässigt

Läs mer

Kan det bli bättre? Vackert väder, en brasa och kokkaffe. En ögonblicksbild från Korsnäs fiskedag.

Kan det bli bättre? Vackert väder, en brasa och kokkaffe. En ögonblicksbild från Korsnäs fiskedag. Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk En tradition Vissa säger att när man gjort något i 10 år, då är det en tradition. Riktigt så många

Läs mer

Skogforsk gödslar med information

Skogforsk gödslar med information Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Bruksgatan 18, 747 44 Gimo Skogforsk gödslar med information I början av mars kom ett antal intresserade skogsägare till Uppsala för att lyssna

Läs mer

Därför vill vi vara din skogliga partner!

Därför vill vi vara din skogliga partner! Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk Därför vill vi vara din skogliga partner! Vi tror att vi har gemensamma intressen. Du vill att värdet

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN Nu är vintern här! För oss skogsbrukare är det bra när kylan kommer tidigt, helst innan snön lägger sig som ett isolerande täcke så att marken och skogsbilvägarna

Läs mer

Ett besök på pappersbruket

Ett besök på pappersbruket Ett besök på pappersbruket Morgonen den 26 januari åkte ett tjugotal skogsägare från Uppland till Korsnäs pappersbruk i Gävle. Dagen bjöd på fint väder och intresset var på topp bland deltagarna hela dagen.

Läs mer

Intressant kväll samlade många

Intressant kväll samlade många Intressant kväll samlade många Ekonomi- och skattekvällarna som Korsnäs bjöd in till i april samlade ett 50-tal intresserade skogsägare. Katarina Mowits från LRF Konsult Skogsbyrån informerade om de nya

Läs mer

Nu kör Ohlsén Åkeri för Korsnäs

Nu kör Ohlsén Åkeri för Korsnäs Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk Nu kör Ohlsén Åkeri för Korsnäs Ohlsén Åkeri startades 1928 av John Einar Ohlsén och har därefter

Läs mer

SKOGSDAG tema bioenergi

SKOGSDAG tema bioenergi Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk SKOGSDAG tema bioenergi Östra Uppland Norra Uppland Korsnäs arrangerade en skogsdag den 30 september

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD med på sändlistan? Skicka din mejladress till kambium@ för Göran i pension Emil tar över Emil Arvidsson och Göran Bergkvist Göran Bergkvist, som är en av trotjänarna

Läs mer

NYTT UPPLÄGG MED NY REGION

NYTT UPPLÄGG MED NY REGION Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: BillerudKorsnäs, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk NYTT UPPLÄGG MED NY REGION Men gamla sanningar gäller fortfarande. God planering, hårt arbete

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MARS 2018

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MARS 2018 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MARS 2018 V i organiserar för framtiden Drygt fem år har passerat sedan det nya företaget BillerudKorsnäs såg dagens ljus. Dessa fem år har varit en framgångssaga och

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN NOVEMBER 2016

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN NOVEMBER 2016 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN NOVEMBER 2016 Vi har förstärkt inköp och skoglig rådgivning med Leif Johansson som började som virkesköpare i augusti. Leif Johansson KALIX, ÖVERKALIX ÖVERTORNEÅ,

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN Gallra din skog i rätt tid Vid gallringen plockas oönskade stammar bort så att de som står kvar får chans att utvecklas till värdefulla träd. Gallringen ökar de

Läs mer

Skogsvården på region Uppland

Skogsvården på region Uppland Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk Skogsvården på region Uppland Målsättningen för regionens köpverksamhet är, förutom att förse industrin

Läs mer

Certifiering med hjälp av skogsbruksplan

Certifiering med hjälp av skogsbruksplan Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk Certifiering med hjälp av skogsbruksplan Korsnäs kunder blir allt mer intresserade av var skogsråvaran

Läs mer

Ovanåkers kommun. Rättviks kommun. Ockelbo kommun Mora kommun. Borlänge kommun. Karta 7. Säters. kommun. Karta 6. Smedjebackens.

Ovanåkers kommun. Rättviks kommun. Ockelbo kommun Mora kommun. Borlänge kommun. Karta 7. Säters. kommun. Karta 6. Smedjebackens. 460000 480000 500000 520000 540000 560000 580000 600000 620000 640000 Nordanstigs Härjedalens Karta 1 6750000 6740000 Karta 3 6710000 Karta 13 Karta 7 Hedemora Säters Tierps Karta 10 Smedjebackens Karta

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA Som ni kan läsa i Kambiums artikel Då och nu så har älgjakt funnits i Sverige under lång tid. Älgjaktens betydelse har gått från det att älgen har varit ett viktigt

Läs mer

Skogsägaraktiviteter. Oavsett konjunktur... Lokal information till skogsägare i Uppland. www.korsnas.se/skog

Skogsägaraktiviteter. Oavsett konjunktur... Lokal information till skogsägare i Uppland. www.korsnas.se/skog Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk Skogsägaraktiviteter Östra Uppland Norra Uppland Henrik Larsson 0295-24 44 65 henrik.larsson@korsnas.com

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN När vi tittar tillbaka i backspegeln så här tre år efter sammanslagningen mellan Billerud och Korsnäs kan vi konstatera att det har varit en synnerligen händelserik

Läs mer

PATRIK, NY KÖPARE GÄSTRIKLAND

PATRIK, NY KÖPARE GÄSTRIKLAND Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: BillerudKorsnäs, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk JOHAN, NY KÖPARE UPPLAND PATRIK, NY KÖPARE GÄSTRIKLAND Mitt namn är Johan Blom. Jag bor tillsammans

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD Virkesaffärer året om Högsäsongen för virkesaffärer är här. "Före älgjakten" är ett klassiskt begrepp, många skogsägare vill göra affärerna innan början på oktober.

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I SÖDRA SVEALAND SEPTEMBER 2018

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I SÖDRA SVEALAND SEPTEMBER 2018 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I SÖDRA SVEALAND SEPTEMBER 2018 Hej! Nu är hösten här efter den varmaste sommaren i mannaminne. Ett väder som både ställt till stora problem med dåliga skördar, skogsbränder

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MAJ 2018

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MAJ 2018 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MAJ 2018 Hej! Nu börjar BillerudKorsnäs Skogs nya organisation att sätta sig. En av grundtankarna med omorganisationen var att förtydliga våra ansvarsområden. På så

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I GÄSTRIKLAND MAJ 2016

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I GÄSTRIKLAND MAJ 2016 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I GÄSTRIKLAND MAJ 2016 Nu är snart den sköna sommaren här då det finns extra mycket tid att njuta av sin skog och planera kommande åtgärder. Om du väljer att knyta ett samarbetsavtal

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MAJ 2019

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MAJ 2019 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I MAJ 2019 Hej! Nu är sommaren snart här och vi har fortsatt god efterfrågan på virke. Fortfarande befinner vi oss i en mycket bra konjunktur för svensk skogsindustri och svenskt

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN Denna dagen, ett liv! Uttrycket, som är ett citat från filosofen och diktaren Thomas Thorild, användes flitigt av farbror Melker när han drabbades av både mot- och

Läs mer

Ny teknik som ger dig snabbare betalt. Virkesmätning med skördare

Ny teknik som ger dig snabbare betalt. Virkesmätning med skördare Ny teknik som ger dig snabbare betalt. Virkesmätning med skördare Vid affärsformen virkesmätning med skördare mäts och registreras stammens m 3 fub-volym i skördarens dator redan vid avverkningen ute i

Läs mer

Ett lyft för ditt skogsägande. Förvaltningsavtal

Ett lyft för ditt skogsägande. Förvaltningsavtal Ett lyft för ditt skogsägande. Förvaltningsavtal Förvaltningsavtal både tryggt, enkelt och utvecklande En överenskommelse som säkerställer att din skog sköts på bästa sätt, både ekonomiskt och miljömässigt.

Läs mer

MÖTEN & SÅNT svenska byggnads arbetareförbundet, 106 32 stockholm besöksadress: hagagatan 2, stockholm, tel: 08-728 48 00 Avd 2, Byggnads Södra Skåne Scheelegatan 27, Malmö Tfn 040-669 78 00 Fax 040-97

Läs mer

Åtgärden som gör din skog mer värd. Ungskogsröjning

Åtgärden som gör din skog mer värd. Ungskogsröjning Åtgärden som gör din skog mer värd. Ungskogsröjning Röjning för en värdefull skog Vid röjning bestämmer du hur din skog ska se ut i framtiden. Du kan styra utvecklingen så att kvalitativa stammar gynnas

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax:

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax: Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om smittförklaring med anledning

Läs mer

Jaktledare Ola Jansson drar förutsättningarna inför dagen. Det är vi som köper virket i Gästrikland

Jaktledare Ola Jansson drar förutsättningarna inför dagen. Det är vi som köper virket i Gästrikland Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: BillerudKorsnäs, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk ÅRETS SKOGSÄGARJAKT Tisdagen den 22 oktober var det dags för den numera traditionella skogsägarjakten.

Läs mer

Lilla firman trumfar med FULL SERVICE

Lilla firman trumfar med FULL SERVICE Ofrivillig expert sprider kunskap om hybridasp... s 37 Prisbelönta Emma inspirerar Europas skogsbrukare....... s 46 Virkesmätning på distans så funkar det...... s 42 SKOGEN når fler. 2016 ökade läsarskaran

Läs mer

Ett enklare skogsägande

Ett enklare skogsägande Ett enklare skogsägande Tänk om du hade en egen skogvaktare......med full koll på när åtgärder ska göras i din skog. Någon som ser till att det blir gjort, och stämmer av med dig, så ofta du vill, så att

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax:

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax: Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks beslut om smittförklaring med anledning

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA NOVEMBER 2018

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA NOVEMBER 2018 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA NOVEMBER 2018 Hej! Vi närmar oss slutet på mörka november. Om bara några dagar tittar vi in i december och då känns det ofta lite ljusare, med snö på marken och julledigheter

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD MARS 2017

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD MARS 2017 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD MARS 2017 uppmaning om att ta fram ett specifikt mål för just ditt skogsbruk. Det är viktigt att tänka igenom detta mål, även för dig som inte har någon skogsbruksplan.

Läs mer

LEVERANTÖRSJAKT SCANDIAÅSEN 2014

LEVERANTÖRSJAKT SCANDIAÅSEN 2014 Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: BillerudKorsnäs, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk LEVERANTÖRSJAKT SCANDIAÅSEN 2014 Den 21 oktober bjöds det in till den årliga leverantörsjakten

Läs mer

Skogsägande på nya sätt

Skogsägande på nya sätt Skogsägande på nya sätt Sätt guldkant på arbete och ledighet I din egen skog har du plats för såväl fritidsintressen som ett stabilt sparande åt kommande generationer. Nu har du som privatperson chans

Läs mer

PÅ 10 HJUL I SKOGEN. Det är vi som köper virket i Gästrikland. Lokal information till skogsägare i Gästrikland

PÅ 10 HJUL I SKOGEN. Det är vi som köper virket i Gästrikland. Lokal information till skogsägare i Gästrikland Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: BillerudKorsnäs, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk PÅ 10 HJUL I SKOGEN För att kunna möta skogsbrukets krav på minskade körskador och dessutom

Läs mer

Korsnäs Din skogliga partner

Korsnäs Din skogliga partner Korsnäs Din skogliga partner Gallringskvitto i praktiken Korsnäs gallringskvitto innehåller två delar, en beståndskarta och en beståndsbeskrivning och dessa beskriver hur din skog ser ut efter en gallring.

Läs mer

Konkurrensen om skoglig råvara Nolia. 2013-11-12 Fredrik Forsén

Konkurrensen om skoglig råvara Nolia. 2013-11-12 Fredrik Forsén Konkurrensen om skoglig råvara Nolia 2013-11-12 Fredrik Forsén 1 VEDFÖRSÖRJNING OCH BRUK Vedförsörjning! Totalt behov 10 M m 3 fub! Import 1.4 M m 3 fub! 0.4 M m 3 fub barrved! 1 M m 3 fub lövved Köp och

Läs mer

Dags att digitalisera! Information om digital-tv-övergången.

Dags att digitalisera! Information om digital-tv-övergången. Dags att digitalisera! Information om digital-tv-övergången. Fler kanaler att välja på. 1. Varför digital-tv? Varför digital-tv? Beslut av Sveriges riksdag Riksdagen har bestämt att hela Sverige ska gå

Läs mer

Ett enklare skogsägande

Ett enklare skogsägande Ett enklare skogsägande Tänk om du hade en egen skogvaktare... Din skog är ett levande system, som med rätt omsorg och skötsel växer på det sätt du vill. Med Siljan Skog får du noga planerade åtgärder,

Läs mer

Appendix. Appendix 1. Bokstavskoder för länen / County letter codes

Appendix. Appendix 1. Bokstavskoder för länen / County letter codes Appendix Appendix 1. Bokstavskoder för länen / County letter codes AB C D E F G H K M N O S T U W X Y Z AC BD Stockholms län Uppsala län Södermanlands län Östergötlands län Jönköpings län Kronobergs län

Läs mer

Korsnäs Din skogliga partner

Korsnäs Din skogliga partner Korsnäs Din skogliga partner Bilder berättar... Ur Korsnäs 150-åriga historia. 3 CTI-tekniken på väg... Ny teknik som ger bättre tillgänglighet när skogsbilvägarna har dålig bärighet. 4 Markberedning Grunden

Läs mer

Kommuner med högst resultat i länet, sammanvägt resultat på elevenkäter, åk 5 (placering totalt av 185 kommuner)

Kommuner med högst resultat i länet, sammanvägt resultat på elevenkäter, åk 5 (placering totalt av 185 kommuner) Länstabeller Stockholms län elevenkäter, åk 5 elevenkäter, åk 8 1. Danderyd (1) 1. Södertälje (70) 1. Norrtälje (91) 2. Täby (2) 2. Danderyd (71) 2. Danderyd (101) 3. Lidingö (4) 3. Nacka (117) 3. Södertälje

Läs mer

Kunskap och teknik som effektiviserar dina gallringar. Gallring

Kunskap och teknik som effektiviserar dina gallringar. Gallring Kunskap och teknik som effektiviserar dina gallringar. Gallring Gallring är en mycket viktig åtgärd i din skog. Genom att ta ut svaga och skadade träd och koncentrera tillväxten till de mest kvalitativa

Läs mer

AFT19. Kontrollrapport 6 Hyreshus. Hyresområde. Örebro län. Datum: / 16. Sida:

AFT19. Kontrollrapport 6 Hyreshus. Hyresområde. Örebro län. Datum: / 16. Sida: n 1 / 16 1801 Bostad 1880046 Boglundsängens handelsområde 1880048 Yttre tätort i Örebro kommun 1880050 Örebro tätort yttre centrum 1880052 Örebro tätort centrum 1880053 Örebro tätort inre centrum n 2 /

Läs mer

Från/till Till/från Var ingår bussresan? Leksand stn Dingtuna stn Buss ingår i Leksand och Dingtuna tätort Leksand stn Frövi stn Buss ingår i Leksand

Från/till Till/från Var ingår bussresan? Leksand stn Dingtuna stn Buss ingår i Leksand och Dingtuna tätort Leksand stn Frövi stn Buss ingår i Leksand Från/till Till/från Var ingår bussresan? Leksand stn Dingtuna stn Buss ingår i Leksand och Dingtuna tätort Leksand stn Frövi stn Buss ingår i Leksand och Frövi tätort Leksand stn Gävle C Buss ingår i Leksand

Läs mer

Mellansvenska Simförbundet och Eskilstuna Simklubb har nöjet att bjuda in till DM 50m i Eskilstuna 4-5/6 2011

Mellansvenska Simförbundet och Eskilstuna Simklubb har nöjet att bjuda in till DM 50m i Eskilstuna 4-5/6 2011 Mellansvenska Simförbundet och Eskilstuna Simklubb har nöjet att bjuda in till DM m i Eskilstuna 4-5/6 2011 Dalarnas län (Dal) Avesta SS Borlänge SS Falu SS Gränges SS Hedemora SS Leksands SF Ludvika SS

Läs mer

Till Hudiksvall 13/11 Miljötingbussen lämnar Centralskolan kl.14.15, ankommer till Hudiksvall 18.30

Till Hudiksvall 13/11 Miljötingbussen lämnar Centralskolan kl.14.15, ankommer till Hudiksvall 18.30 Hälsingland: Viktigt att vara på plats 10 minuter tidigare än utsatt tid, den chartrade Miljötings-bussen avgår den utsatta tiden. Alla som åker med X-trafik i någon form kommer få ett resebevis utskickat

Läs mer

Smultronställen Barkbergsknopparna i Orsa

Smultronställen Barkbergsknopparna i Orsa Smultronställen I sommar har Naturskyddsföreningen besökt och inventerat många avverkningsanmälda skogar i Dalarna. Några har varit verkligt fina gammelskogar. Vi hoppas att kunna rädda dem. Här är några

Läs mer

10 eller fler olika läkemedel på recept olämpliga läkemedel

10 eller fler olika läkemedel på recept olämpliga läkemedel Andel (%) av befolkningen 80+ med Andel (%) av befolkningen 80+ med 10 eller fler olika läkemedel på recept olämpliga läkemedel Kommuner 2010 2011 2010 2011 % % % % Genomsnitt riket 46,9 46,0 31,6 30,4

Läs mer

2002-05-02 Kostnadsutjämning 2003 jämfört med 2002, kronor per invånare Bilaga 3. 2002041bil3/HB 1 (9)

2002-05-02 Kostnadsutjämning 2003 jämfört med 2002, kronor per invånare Bilaga 3. 2002041bil3/HB 1 (9) Kostnadsutjämning 2003 jämfört med 2002, kronor per invånare Bilaga 3 Stockholms län Botkyrka 142 41-123 -158-12 -20 7 6-3 -18-1 -1 0 6 1-1 -134 Danderyd 114 244 73 9 41-20 -2 6-3 -18-1 -1 0 6 1-1 448

Läs mer

Välkommen till en weekend i Dalarna

Välkommen till en weekend i Dalarna Välkommen till en weekend i Dalarna Helgen den 10 11 september 2011 går evenemanget Träffa Dalarna av stapeln. Det riktar sig till dig som är intresserad av att leva, arbeta och bo i Dalarna, men även

Läs mer

Assistansia AB betalar portot. Frankeras ej. Kundnummer 20471619. Assistansia AB. 708 00 Örebro. Svarspost

Assistansia AB betalar portot. Frankeras ej. Kundnummer 20471619. Assistansia AB. 708 00 Örebro. Svarspost Assistansia AB Svarspost Kundnummer 20471619 708 00 Örebro Frankeras ej. Assistansia AB betalar portot. Assistansia AB arbetar med Personlig assistans för funktionshindrade. Det är kundernas önskemål som

Läs mer

Levande objekt i Fastighetsregistrets allmänna del

Levande objekt i Fastighetsregistrets allmänna del Bilaga till Helårsstatistik 2009 Fastighetsregistrets allmänna del, innehåll per den 31 december 2009 1(8) Levande objekt i Fastighetsregistrets allmänna del Antal levande objekt i Fastighetsregistrets

Läs mer

Korsnäs Din skogliga partner

Korsnäs Din skogliga partner Korsnäs Din skogliga partner Aptering för högsta möjliga virkesvärde Korsnäs följer noga upp hur virket blir apterat, dvs om det blir kapat så att skogsägaren får ut högsta virkesvärde enligt prislistorna.

Läs mer

SKOGSMÄSTARSKOLAN **********************************************************

SKOGSMÄSTARSKOLAN ********************************************************** Kursansvarig: SMP 16-19 - Skogsskötsel 1, 15hp 34, Kursvecka 1, 21-25 augusti 21 Måndag 22 Tisdag Siljansfors FP 23 Onsdag Orsa be- 24 Torsdag Storaenso 25 Fredag teori Skogsträds- SLU sparingsskog förädling

Läs mer

Kopparberg Län - Film Number : Församling/Parish List

Kopparberg Län - Film Number : Församling/Parish List Kopparberg Län - Number : Församling/Parish List 4002993 Lima församling 4015743 Norrbärke församling 4015744 Säfsnäs församling 4015753 Stora Skedvi församling 4171430 Aspeboda församling 4171431 Aspeboda

Läs mer

Län Ortstyp 1 Ortstyp 2 Ortstyp 3 Stockholm Stockholm Södertälje Nacka Norrtälje Nynäshamn. Östhammar

Län Ortstyp 1 Ortstyp 2 Ortstyp 3 Stockholm Stockholm Södertälje Nacka Norrtälje Nynäshamn. Östhammar Bilaga 2 Värdefaktorn ortstyp för byggnadskategorierna 17. Byggnadskategori, 14 För värdefaktorn ortstyp ska na indelas enligt följande för byggnadskategorierna 1 oljeraffinaderier eller petrokemiska industrier,

Läs mer

Arbeta på Holmen Skog

Arbeta på Holmen Skog Arbeta på Holmen Skog Välkommen till Holmen Skog Arbeta på Holmen Skog Kanske är du precis i startgroparna av ditt yrkesliv, kanske har du redan en längre erfarenhet och kunskap om skogsbruk. Oavsett vilket

Läs mer

Statistiska centralbyrån Offentlig ekonomi och mikrosimuleringar. April 2012 1( 22)

Statistiska centralbyrån Offentlig ekonomi och mikrosimuleringar. April 2012 1( 22) April 2012 1( 22) 01 0127 Botkyrka 2013 2011 51 x 109 186 67 101 71 22 x 178 272 160 01 0127 Botkyrka 2012 2010 50 x 109 185 70 106 62 23 x 167 253 153 01 0162 Danderyd 2013 2011 17 0 32 39 11 25 9 0 0

Läs mer

Röjning i barrskog. - en lönsam investering

Röjning i barrskog. - en lönsam investering Röjning i barrskog - en lönsam investering 2 röjning i barrskog röjning i barrskog 3 Röjning i rätt tid påverkar resultatet Röjning är en av de klokaste åtgärderna du kan göra i skogen. Genom att röja

Läs mer

Investeringskalkyler, föryngring

Investeringskalkyler, föryngring Investeringskalkyler, föryngring En investeringskalkyl görs för att beräkna lönsamheten av en investering i t.ex. en maskin eller en åtgärd. Föryngringskostnaden betraktas ofta som en investering som ger

Läs mer

Hedemoraträffen & Daldansen. Arrangör Hedemora Pistolskytteklubb

Hedemoraträffen & Daldansen. Arrangör Hedemora Pistolskytteklubb Resultat från Hedemoraträffen & Daldansen den 15 & 16 juni år 2002 Arrangör Hedemora Pistolskytteklubb Vi tackar medverkande skyttar och önskar er en trevlig skjutsäsong och välkomna tillbaka nästa år.

Läs mer

Varberga, Oxhagen och Markbacken Bostad. Mariebergs och Mosås tätorter Bostad. Pilängens industriområde Bostad. Lindesbergs tätort C.

Varberga, Oxhagen och Markbacken Bostad. Mariebergs och Mosås tätorter Bostad. Pilängens industriområde Bostad. Lindesbergs tätort C. Sida: 1 ( 6 ) 1801 1880048 Örebro tätort yttre 1880050 Örebro tätort inre 1880052 Örebro tätort C 1880053 Örebro tätort innercentrum 1801 1880053 Örebro tätort innercentrum 1801 1880052 Örebro tätort C

Läs mer

Möjliga insatser för ökad produktion clas.fries@skogsstyrelsen.se Tall 80-100 år

Möjliga insatser för ökad produktion clas.fries@skogsstyrelsen.se Tall 80-100 år Möjliga insatser för ökad produktion clas.fries@skogsstyrelsen.se Tall 80-100 år Contortatall 15-20 år Tall 10 år Först en trailer SKA 15 (Skogliga konsekvensanalyser 2015) SKA 15 beskriver skogens utveckling

Läs mer

' 08:17 Monday, January 18, 2016 1

' 08:17 Monday, January 18, 2016 1 ' 08:17 Monday, January 18, 2016 1 1 Höör 3 099 55% 8 700 8 450 7 580 7 008 6 778 5 601 Kraftringen Nät 2 Skövde 2 000 51% 5 885 4 660 4 660 4 335 4 160 3 885 Skövde Elnät 3 Vallentuna 2 234 37% 8 299

Läs mer

' 08:17 Monday, January 18, 2016 1

' 08:17 Monday, January 18, 2016 1 ' 08:17 Monday, January 18, 2016 1 1 Eda 2 235 23% 12 120 11 465 11 465 10 365 10 365 9 885 Ellevio 2 Forshaga 2 235 23% 12 120 11 465 11 465 10 365 10 365 9 885 Ellevio 3 Grums 2 235 23% 12 120 11 465

Läs mer

VIRKESPRISLISTA OCH LEVERANSBESTÄMMELSER

VIRKESPRISLISTA OCH LEVERANSBESTÄMMELSER VIRKESPRISLISTA OCH LEVERANSBESTÄMMELSER Nettoprislista D 113-01, 1/10 2012 tillsvidare TALLSÅGTIMMER Pris kr/m3to Kvalitet 1 420 490 550 600 680 740 780 800 820 840 850 Kvalitet 2 390 420 530 580 580

Läs mer

Kommun 201412 (Mkr) % Fördelning 201312 (Mkr) % Fördelning Ändr. % Antal företag

Kommun 201412 (Mkr) % Fördelning 201312 (Mkr) % Fördelning Ändr. % Antal företag Urval av aktiebolag: Antal bokslut: minst 3, Omsättning: 0,25 Mkr till 92 Mkr, Antal anställda: 1 till 49. Avser: Aktiebolag som har kalenderår som bokslutsperiod och som redovisat sina årsbokslut den

Läs mer

Kommunranking 2011 per län

Kommunranking 2011 per län Kommunranking 2011 per län Stockholms län Södertälje 1 9 27,64 Stockholm 2 18 25,51 Sigtuna 3 27 22,85 Upplands Väsby 4 40 21,32 Botkyrka 5 45 20,99 Sundbyberg 6 49 20,24 Huddinge 7 51 20,21 Nacka 8 60

Läs mer

Andel funktionsnedsatta som fått hjälpmedel. Ranking

Andel funktionsnedsatta som fått hjälpmedel. Ranking Statistiken är hämtad från Arbetsförmedlingens siffor över hur många hjälpmedel som har skrivits ut under åren 2009-2011 samt hur många med en funktionsnedsättning som har varit inskrivna hos Arbetsförmedlingen

Läs mer

Gotlands län Gotland 28 626 kr 11 305 kr 722 kr 6 016 kr 5 580 kr 5 725 kr 12 027 kr 42,0%

Gotlands län Gotland 28 626 kr 11 305 kr 722 kr 6 016 kr 5 580 kr 5 725 kr 12 027 kr 42,0% Kommun Total årlig elräkning Elkostnad varav elcert Nätavgift Elskatt Moms Skatt+elcert +moms Andel skatt+elcert +moms Blekinge Olofström 30 304 kr 12 288 kr 723 kr 6 365 kr 5 589 kr 6 061 kr 12 373 kr

Läs mer

Kommunalt anställda år 2012 lärare och ledning skola/förskola, år 2012. Stockholms län. Uppsala län. Andel 55 år och äldre.

Kommunalt anställda år 2012 lärare och ledning skola/förskola, år 2012. Stockholms län. Uppsala län. Andel 55 år och äldre. Kommunalt anställda år 2012 lärare och ledning skola/förskola, år 2012 Hela riket Hela riket Kommun / Län Andel 55 år och äldre Antal samtliga Antal 55 år och äldre Riket 29% 182840 52130 Stockholms län

Läs mer

Föräldraalliansen Sverige. Kommunalt grundskoleindex - Förändring 2011-2012 2012. SALSA Residual

Föräldraalliansen Sverige. Kommunalt grundskoleindex - Förändring 2011-2012 2012. SALSA Residual alt grundskoleindex - - SALSA personal Övrigt Fritidshem Index Kungsör 0,47 1,48 0,23 0,18 2,36 32 276 244 Dals-Ed 0,69 1,25 0,26 0,18 2,38 29 254 225 Älvsbyn 0,51 1,26 0,22 0,24 2,23 65 259 194 Askersund

Läs mer

' 08:17 Monday, January 18, 2016 1

' 08:17 Monday, January 18, 2016 1 ' 08:17 Monday, January 18, 2016 1 Nätbolag Kommentar Ale 565 8% 7 720 7 480 7 480 7 480 7 330 7 155 Ale Elförening ek för 98 Alingsås Alingsås Energi Nät Saknar typkunden Alvesta 1 919 28% 8 666 7 820

Läs mer

Gymnasiependling i TiB:s trafikområde våren 2015 Källa: Kommunerna och VL

Gymnasiependling i TiB:s trafikområde våren 2015 Källa: Kommunerna och VL Foto: Eje Larsson Foto: Eje Larsson Eje.Larsson@Tagibergslagen.se Gymnasiependling i TiB:s trafikområde våren 201 Källa: Kommunerna och VL Gymnasiependling i TiB:s trafikområde I det följande redovisas

Läs mer

Resultat 02 Fordonsgas

Resultat 02 Fordonsgas Resultat Geografiskt Ale Alingsås Alvesta Aneby Arboga Arjeplog Arvidsjaur Arvika Askersund Avesta Bengtsfors Berg Bjurholm Bjuv Boden Bollebygd Bollnäs Borgholm Borlänge Borås Botkyrka E.ON Boxholm Bromölla

Läs mer

STATOILS MILJÖBILSRANKING FÖRSTA HALVÅRET

STATOILS MILJÖBILSRANKING FÖRSTA HALVÅRET KOMMUN (bokstavsordning) STATOILS MILJÖBILSRANKING FÖRSTA HALVÅRET 2013 Statoils Miljöbilsranking baseras på andelen miljöbilar bland de nya bilarna som registrerats i kommunen eller länet under första

Läs mer

Ärende 3. Information inför val av nämndemän för mandatperioden

Ärende 3. Information inför val av nämndemän för mandatperioden Ärende 3 Information inför val av nämndemän för mandatperioden 2020-2023 Tjänsteskrivelse 1(1) 2019-05-08 KS 2018-00545 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Karin Jirenius Kommunstyrelsen Information

Läs mer

Placering Andel E-legitimation Säkerhetskod Telefon SMS SmartPhone Totalt 2/5 Möjliga e-dekl Placering 2010 Andel 2010

Placering Andel E-legitimation Säkerhetskod Telefon SMS SmartPhone Totalt 2/5 Möjliga e-dekl Placering 2010 Andel 2010 * Skatteverket Antal personer som deklarerat elektroniskt per 2 maj 2011 - sista dag för deklaration Bästa kommun i respektive län Stockholm Järfälla 1 70,3% 10 482 11 446 7 878 4 276 938 35 020 49 790

Läs mer

Stockholm

Stockholm Stockholm 2013.10.13 Exkursion Sollentuna Häradsallmänningen Jägmästare Thies Eggers från Skogssällskapet och ansvarig förvaltare visade oss runt på Häradsallmänningen. I förvaltningen ingår hela cykeln

Läs mer

Allt det här kan du se

Allt det här kan du se Allt det här kan du se Massor av information som kan vara till nytta för dig Dina fastighetsgränser för den fastighet du markerat i vänsterkanten. Gränser syns för en fastighet i taget. Här finns de beståndsplaneringar

Läs mer

StatistikHusarbete2010-01-01--2010-06-30 Antalköpare. Antal köpare riket Hushållstjänster 192.448 ROT-arbete 456.267 648.715

StatistikHusarbete2010-01-01--2010-06-30 Antalköpare. Antal köpare riket Hushållstjänster 192.448 ROT-arbete 456.267 648.715 Page 1 of 18 * Skatteverket StatistikHusarbete2010-01-01--2010-06-30 Antalköpare Typ Antal köpare riket Hushållstjänster 192.448 ROT-arbete 456.267 648.715 Page 2 of 18 Län Antal köpare Typ Blekinge län

Läs mer

Resultat från Orsarundan den 27 juli 2003

Resultat från Orsarundan den 27 juli 2003 Resultat från Orsarundan den 27 juli 2003 Klass 1C 1 Dan Halvardsson Älvdalens Psk 45 17 374:- B 2 Andreas Martinsson Falu Sport & Psk 41 22 232:- 3 Daniel Ax Salems Pk 40 20 144:- 4 Conny Magnusson Älvdalens

Läs mer

Örebro län Månad

Örebro län Månad Arkets namn R-T-län Län T-län Kommun Örebro Månad 1 216 Alla gästnätter på hotell, vandrarhem, stugby, camping och SoL 3 25 2 15 1 5 År 21 År 211 År 212 År 213 År 214 År 215 År 216 Region +/- % +/- 215

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter om utlämningsställen för körkort;

Transportstyrelsens föreskrifter om utlämningsställen för körkort; Transportstyrelsens föreskrifter om utlämningsställen för körkort; beslutade den xx 2013. Transportstyrelsen föreskriver följande med stöd av 8 kap. 3 första stycket körkortsförordningen (1998:980). 1

Läs mer