SPECIFIKATION R-CARD M5 version 5.34

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SPECIFIKATION R-CARD M5 version 5.34"

Transkript

1 Projektnummer: Projektnamn: PC 5000 Server 32 Utvecklingskort:..\..\UK_ doc = Ny/ändrad funktion = rättat fel NYA FUNKTIONER OCH RÄTTADE FEL : Rättat fel som uppkom i Händelser för debitering behandlades felaktigt NYA FUNKTIONER OCH RÄTTADE FEL : XML export av maskinhändelser (Beta) Vid överföring av dokument till Vision paneler kunde det under vissa omständigheter bli fel så att arbetet aldrig blev klart. Benämning på kortgrupper med fler än 10 tecken skickades ut med dubbel-tecken Om en lägenhet endast hade noll kronors transaktioner så kunde fribeloppet felaktigt sättas till annat än noll. Server Förbättrad hantering av databas vid postlåsningar. Om en överföring nytt misslyckas kommer nästföljande överföring nytt endast skicka resterande data. Genererar loggfil med information när boka påbörjar uppdatering och när den är klar med förändringar och utskick. Progress-bar uppdaterades inte vid överföring nytt. IndiGraf Ljudindikering vid larm. Möjlighet att visa kamerasymboler. Stöd för ny manöverpanel, MAP-59 (kräver även UC v2.50). Stöd för många nya funktioner relaterade till MAP-59. Annan benämning i terminal på larmområdet låg begränsat till 10 tecken. Är nu 30 tecken. Beräkningen av antalet sektioner för Mini tog även med utgångar. Enhet I listan på aktivera slussfunktion visades felaktigt sluss nummer 1 istf sluss nummer 3. /Behörigheter Möjlighet att välja vilken domän som ska visas i lista. Övrigt Besökssystem, ny licensbelagd programfunktion (Beta). Ny funktion, Automatisk till/frånkoppling med tillslagsfördröjning (även kallad köpa tid ) på larmområde. Inställbar pulstid för tolkning av DTMF-toner på TEL-50. Länk i Hjälp-menyn till RCO fjärrsupport NYA FUNKTIONER OCH RÄTTADE FEL : Debitering: Saldot kunde bli felaktigt Vid överföring av dokument (överföring unik data) till fler än en Vision och det samtidigt blev reset på en av dessa så avslutades aldrig arbetet. Versionsinfo_M5_534.doc goranp :41:00 1(6)

2 NYA FUNKTIONER OCH RÄTTADE FEL : Debitering: Exportformat BL, datum ändrat till ÅÅMMDD och baseras på transaktionens starthändelse. Antal och styckespris på fribeloppstransaktioner, laddning och justeringstransaktioner. I vissa fall kunde starthändelse och sluthändelse för en transaktion komma i ofas och bilda 2 transaktioner med status starthändelse/sluthändelse saknas. Export av maskinhändelser (nätverkslarm) till XML-fil. Grafiskt schema Vision. Egenskap ja/nej vid start av pass borttagen Grafiskt schema vision. Ny egenskap. Visa inte kortgrupp textmeddelande" kryssruta före "Visa behörighetsfel..." Gridview. Blir fel om man ska välja datum och danskt datumformat är valt Språk Om en viss text (språk) saknas kunde det i vissa fall endast stå siffror. Möjlighet att flasha IO-50 (v3.00) Inläsning av grupper och avdelningar ska ske vid uppstart av användarfönster. Förut laddades de varje gång man klickade på en användare. Ger prestandaförbättring med långsamma nätverk. NYA FUNKTIONER OCH RÄTTADE FEL : Export av Debiteringsunderlag exporterar nu alla även de transaktioner som ligger inom fribelopp. Utnyttjat fribelopp exporteras alltid som ett negativt belopp. Stöd för 48pass. Licens för antal lägenheter för Debitering har ändrats från 100tal till 400tal. Debiteringsunderlag uppdateras i "realtid". Beräkning av debiteringsperioder har optimerats för bättre prestanda. Färdigställande för Vision. Benämning på förval klarade endast 20 tecken. Ska vara 30 tecken. Export larmadresser. Går nu att göra från utskrift larmadresser Möjligt att koppla behörigheter av typen MAP till användare/kort Larmområde i larmområde. Gick inte att ta bort ett larmområde. MAP-50. Tolkades som vanlig enhet ej som MAP-50 Larmområde. Behöll inte visningsvalen av vilka ingångar som ska visas vid växling mellan larmområden. Porttelefon Porttelefon utökat med möjlighet att tidsstyra när anropsnummer inte är giltigt, via funktioner eller porttelefonbehörigheter (UC-50 version 2.43) Utgångar på PA-59 utan display visade inte mute av högtalare FreeCall kort. Fel vid kontroll på länkade kort. Om lgh hade två FreeCall kort, så kunde dessa inte ha samma behörighet. Server En låsning kunde uppstå i M5 Server när en felaktig inloggning i närvaromodulen skedde. I vissa fall kunde arbetet med "överföring av unik data" aldrig bli klart och inga poster skickades ut. Övrigt Tidsintervallen kommer med i utskrift funktioner ID06. Om man hade ställt in att efter- och förnamn skulle läsas in, och detta saknades på det kort man läste in så kom inga data alls med Mifare MAD bordsläsare. Begränsades felaktigt vid 16 tecken Seriline. Gick inte att spara ner bild från serilinefönster till DataBas. Gick att spara som sökväg. Sparade inte inställningarna för larm på / av när man skapade ny behörighetsgrupp Versionsinfo_M5_534.doc goranp :41:00 2(6)

3 Årskalender. Vid klick på inställningar domäner när det bara fanns en domän resulterade i RTE fel. Specialdagar. Ändrad benämning för dagtyp sparades inte korrekt. R-CARD M5toM5, Program för att slå ihop M5 databaser. OBS! Kräver R-CARD M5 DBI licens och en extra klient i nätverk. NYA FUNKTIONER OCH RÄTTADE FEL : Möjlighet att koppla ingång för återställning av larmområde (nödöppning). Kräver UCver >= 2.41 Konfigurera enheter. Förbättrad kontroll på antal bokningspaneler och manöverpaneler Standard fälkoppling skapas och denna kopplas till nya enheter (PA59 INF50) vid hämtning. Om vissa fält för portregisterposter inte var ifyllda raderades posten i PA-59/Vision. Vid överföring av unik data till PA59/Vision kunde arbetet låsa sig och aldrig bli klart. Fältkoppling (portregister) för anställningsnummer & Teleanknytning fungerade inte om dessa fält var inställda för att vara textbaserade. Problem vid beräkning av länkade kort. Detta gjordes för alla behörighetsgrupper oavsett domäntillhörighet. Det fanns ingen kontroll om anknytningsnumret översteg Om det var många länkade kort (fler än 11) kunde RaServer låsa sig/avsluta vid utskick. Förval/tider. Om man justerade tider och sparade, och sedan tryckte på X för att stänga fönster så försvann tiderna. Preliminärberäkning från användare gick inte att använda med nya designen (fr. v ) Debitering Exportformat ALT och BL har justerats. Indigraf Går nu att droppa enhet mm direkt i lista. Den hamnar då längst upp till vänster i ritningen.. Visa dropplista i menyraden med indigraf fönster vid uppstart om rättigheter och indikeringsfönster finns Kamera Visar dropplista i menyraden med kameror vid uppstart om rättigheter och kameror finns Excelimport DBE Möjlighet att importera våningsbenämning. Kontrollerar mot M5 om motsvarande benämning finns. Vid import av kortgrupper så sattes benämning både på benämning och annan benämning Vision Grafiskt schema. Standardvärden inlagda på nyskapade färgscheman. Boka Möjlighet att ställa in (i RaSettings.ini) så bokamodulen uppdaterar så fort filen förändras istället för vid minutomslag. NYA FUNKTIONER OCH RÄTTADE FEL : Ny koppling utgång på UC. Blinkande statusutgång Portregisterinformation gick endast ut till första enheten på en behörighetsgrupp. Om första enheten inte var en enhet med stöd för portregister gick det inte ut till någon av enheterna. Excelimport DBE Våning från mall kom inte med vid import. Vision Brev ikon på portregisterposter i INF50 visas bara på domän 0. Kort skickades endast ut till domäner enligt behörighetsgrupper som kortet hade. Även om överliggande kortgrupp hade andra domäner. Om kort inte hade behörigheter på sig skickades kortet ut enligt överliggande kortgrupp. Versionsinfo_M5_534.doc goranp :41:00 3(6)

4 NYA FUNKTIONER OCH RÄTTADE FEL : Fönstret för Prox-53 saknade viss info. Server/system Förbättrat stöd för PA-59. För korrekt funktion krävs denna version. Modemanknytning. Lagt till fördröjning efter ATZ då vissa modem krävde detta. Tagit bort felaktiga servermeddelanden, typ Servern upptagen försök senare och omstart av server krävs. Vissa arbeten som inte kan köras samtidigt läggs nu på kö och startar automatiskt när det går. Ny design för att lägga in egenskaper på en användare/lägenhet. Radera användare under avd/grupp. Om man markerade annan mapp under radering, så resulterade det i att den nya markerade mappen uppdaterades. Långa kort-id fungerade inte om kortet låg på en kortgrupp Behörighetsgrupp Möjlighet att droppa -behörighet på mapp. Skapar kortgrupper där det saknas samt kopplar kort om det är valt. Inställningar Ny design för daginställningar. Utskrifter Fritext kunde inte innehålla specialtecken, typ. Visa larmadresser i M5 MAP. Larmområden. Om man försökte sortera på larmadresser när det inte fanns några, så blev det fel. Sektioner lamområden. Om man först drog in en ingång och ändrade ingångstyp på den och sedan drog in ytterligare en ingång, så presenterade den första sektionen default ingångstypen. Sparade dock rätt inställning. Om larmområde läggs till annat larmområde och inga egenskaper angetts så ska indraget larmområde sparas. Vid fler än en anknytning och fler larmsystem kunde egendefinierade larmkaraktärer, ingångstyper, utgångstyper få samma typnummer. Stöd för Vision, OBS endast BETA. RÄTTADE FEL : Rättat Den tidigare versionen (gäller endast ) kunde inte skapa system, eller uppgradera system, med MS SQL2000 som databas. Vid tillägg av utgång med samma positionsnummer som befintlig ingång från samma enhet försvann den ingången från larmområdet. Men endast om man hade fler larmområden än ett och valde att utgången skulle vara kopplad mot alla larmområden. På motsvarande sätt kunde en utgång försvinna när ingången lades till. NYA FUNKTIONER OCH RÄTTADE FEL : Stöd för PA-59 Portregisterfunktion Texten för Reader B är borttagen på PA-57, PROX-54P och PROX-53 Konfigurera bussar. Visade inte felmeddelande vid TCP/IP mellan undercentraler. Hoppade direkt till TCP/IP egenskaper debiteringsperiod. Kryss för att stänga giltiga transaktioner ska default vara aktiv Förbättrad prestanda vid periodisering i DEB. Export av debiteringsunderlag till fil med format, SUM-filformat utökat. LM10 (Danmark). Saknade tidigare värden på 2 positioner, initieras till 0 Versionsinfo_M5_534.doc goranp :41:00 4(6)

5 Kunde presentera fel transaktioner om det var fel format på datum vid preliminärberäkning av en lägenhet. Vid aktiverat export av transaktioner till informationstexter på kortgrupper kunde det i vissa fall uppstå en låsning i RaServer. Indikeringsfönster Indigraf kunde sluta fungera alt. inte fungera alls. Möjlighet att kvittera larm utan att ange text Möjlighet att kvittera fler larm samtidigt. Latchstyrd till/frånkoppling av larmområde (På larmområde på ingång enhet (UCver >= 2.28)) Pulsstyrd till/frånkoppling av larmområde (På larmområde på ingång enhet (UCver >= 2.28)) Pulsstyrd tillkoppling av larmområde (På larmområde på ingång enhet (UCver >= 2.28)) Ingångstyp sabotage virtuell, minsta giltiga aktiva tid är satt till 2sekunder. Standard värde: Felaktigt dolt larm på ingångstyp sabotage generellt. Vid klick på ett larmsystem efter att anknytningen blivit borttagen, så blev det error. Om man vid förändring i systemenheter sedan växlade till ett larmområde, så uppdaterades inte träd med enheter. Vid omkonfigurering för, så krävdes omstart av M5 för att kunna editera nödöppning på enheter. Om man sorterade på larmadresser, så blev det fel post då man klickade på en sektion i listan Om larmadress ändrades från en sektion till en annan i samma larmområde, så varnade M5 om att larmadressen inte var unik när man sparade Stöd för bordsläsare (PCR310U) med Mifare sektorläsning. Konfigureras från M5. Om utskriftsfönstret varit aktivt innan man skulle koppla behörighet till kort så kraschade M5. Med långa ID kom det felaktigt en varning, om två kort sparades utan ID-kod. Kortgrupper kunde i vissa fall inte bli utskickade till systemet. Kunde bara uppstå om felaktig konfigurering tidigare skett. Schemaläggare Om man valde säkerhetskopiera och valde när server startar så kom inte filsökvägsfältet fram. Endast urval av enheter Egenskaper tillät inte att man sparade när man ändrat på sökvägen Funktioner Om en operatör endast hade tillgång till en domän (ej domän 0) så såg denne inga funktioner. Kunde inte visa fler än 16 tider på en behörighetsgrupp Säkerhetsgrupper Vid nyskapande av säkerhetsgrupp är nu alla användarfält ikryssade för att vara synliga. Seriline korttillverkning Version 2.65 med stöd för engelska Utskrift Utskrift larmkvittenser Möjlighet att kunna ange fritext som sökning vid utskrift av händelser. Utskrifter händelser. Gick inte att välja användare. Kvitteringstexten kom inte med i händelseutskrifter. ID06 Realtidshändelser med användarinformation ska inte skickas till klienter (operatörer) som har ID06-flaggan satt Funktion för att klienter ska kunna generera loggar. Ex. WebNärvaro ska kunna logga att utskrift sker. Operatörshändelse vid inloggning innehåller information om vilken applikation som loggat in. Filtrerar bort händelser med användarinformation från databas urval. Ex. Utskrift om operatören har ID06 flaggan satt. Språk Alla benämningar på dagar på domäner ligger dynamiskt med språk Alla benämningar på korttyper ligger dynamiskt med språk Alla benämningar på fält på användare ligger dynamiskt med språk OPC OPC XML export (Siemens). Klarar fler än 10 zoner. Kamera Stöd för Bosch DiBos och Bosch SDK ver Versionsinfo_M5_534.doc goranp :41:00 5(6)

6 Möjlighet att skicka händelsegenererade styrningar till DiBos. Kan användas för t.ex. start/stop av inspelning eller styrning av kameror. Möjlighet att starta kamerabild i M5 på specifik händelse. Sektionskopplingar togs inte bort när kamera raderades. Sökning av DVR enheter på nätverk är borttaget. Övrigt Servern kunde krascha vid överföring nytt/allt om det fanns många domäner (>128st). Vid fjärranknytning kunde nedkoppling misslyckas om mycket data skickats precis innan disconnect. RaServer krävde omstart för att fortsätta fungera. Låsning kunde uppstå vid mycket realtidshändelser om man samtidig sparade en post i arbetstation. Vid överföring allt kunde meddelande om felsändning dyka upp felaktigt (om larmsystem fanns och det fanns anknytningar med komavbrott). Konfigurering av Mifare läsare kunde misslyckas. RaServer kraschade vid konfigurering med MIFARE Kort som ej hade någon programmering (ingen sector/mad som passar in på dataformat). Händelsetexten för teknikerlicens, tid kvar, visade felaktiga tider när resterande tid var mer än en timme. Versionsinfo_M5_534.doc goranp :41:00 6(6)

Att tänka på vid uppgradering av R-CARD M5

Att tänka på vid uppgradering av R-CARD M5 Att tänka på vid uppgradering av R-CARD M5 Uppgradering till version 5.33 eller senare... 2 UPPGRADERING I WINDOWS VISTA/WINDOWS SERVER 2008-MILJÖ... 2 M5 WEBBAPPLIKATIONER... 2 KAMERA... 2 Hårdvara, Grafikkort...

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

Att tänka på vid uppgradering av R-CARD M5

Att tänka på vid uppgradering av R-CARD M5 Att tänka på vid uppgradering av R-CARD M5 Läs alltid Versionsinfo före uppgradering...1 Uppgradering till version 5.31 eller senare...2 Installation i operativsystemet 2003 Server...2 M5 Servicepack alt

Läs mer

R-CARD Användarhandbok

R-CARD Användarhandbok R-CARD Användarhandbok Avser R-CARD M5 fr.o.m. version 5.32.001 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING... 4 HUR MAN STARTAR PROGRAMMET... 4 Logga in...4 Byta operatör utan att starta om R-CARD M5...4 OM PROGRAMMET

Läs mer

R-CARD Användarhandbok

R-CARD Användarhandbok R-CARD Användarhandbok Avser R-CARD M5 fr.o.m. version 5.36 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING... 4 HUR MAN STARTAR PROGRAMMET... 4 Logga in...4 Byta operatör utan att starta om R-CARD M5...4 OM PROGRAMMET

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

VERSIONSINFORMATION R-CARD M5 alla versioner

VERSIONSINFORMATION R-CARD M5 alla versioner Innehåll Nya funktioner och rättade fel 5.38.5: (2015-09-15)... 3 Rättade fel 5.38.3: (2015-03-24)... 6 Nya funktioner och rättade fel 5.38.2: (2015-02-10)... 6 Nya funktioner och rättade fel 5.37.5: (2014-09-25)...

Läs mer

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 2.0.1 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas* under tiden uppdateringen

Läs mer

Mobilus får inte användas under tiden uppdateringen genomförs.

Mobilus får inte användas under tiden uppdateringen genomförs. Uppdatera Mobilus Professional till version 1.0.6 Mobilus får inte användas under tiden uppdateringen genomförs. OBS! Innan du påbörjar uppdateringen till version 1.0.6 måste du ladda ner och installera

Läs mer

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 3.1.2 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Mobilus Digital Rehab AB * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas

Läs mer

Manual för PC-program Larm

Manual för PC-program Larm Manual för PC-program Larm Rev. 04-06-02 Manual för PC-program...1 Allmänt...3 Programmet...3 Grundinställningar...4 Larmlistor...5 Larmlista - Funktion...5 Larmlista Typ...6 Larmlista - exempel...6 Ingångar

Läs mer

Aktivitetsstöd Importfunktion

Aktivitetsstöd Importfunktion Utbildningsmaterial Aktivitetsstöd Importfunktion Sidan 1 (20) Datum: 2011-10-05 Version 1.2 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Importera en fil med medlemmar i Aktivitetsstöd... 4 3. Lägga till

Läs mer

Passagesystem. LH Electronic Alarm AB. Säkrare Fastighet

Passagesystem. LH Electronic Alarm AB. Säkrare Fastighet Passagesystem LH Electronic Alarm AB Säkrare Fastighet Varför passagesystem? Nycklar skapar ofta en falsk trygghet! Med passagesystem från LH Alarm kan man ta bort nycklarna för de utrymmen man använder

Läs mer

Administrationsmanual ImageBank 2

Administrationsmanual ImageBank 2 Administrationsmanual ImageBank 2 INNEHÅLL 1. Konventioner i manualen 3 2. Uppmärksamhetssymboler 3 3. Vad är imagebank SysAdmin 4 4. Guide för att snabbt komma igång 5 5. Uppgradera din imagebank 1.2

Läs mer

Cloud. Manual. Version

Cloud. Manual. Version Cloud Manual Version 1.0 2016-10-31 Innehållsförteckning Introduktion... 3 Kom igång... 3 Skapa konto... 4 Navigering, vad är det du ser... 5 Användning... 6 Vad ser du när du INTE är ansluten... 6 Anslut

Läs mer

Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1. * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1. * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Mobilus Digital Rehab AB * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas

Läs mer

Hogia PA-analysator manual

Hogia PA-analysator manual Hogia PA-analysator manual Hogia PA-analysator 1 1 INSTALLATION OCH KONFIGURATION 3 2 BYGGA EGNA ANALYSER 26 3 EDITERA ANALYSMALLAR 40 4 LOGOTYPE 42 5 FORMULÄRTEXT 43 6 IMPORTERA/EXPORT AV ANALYSMALL 44

Läs mer

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning 6.31. Programmet nu Vistakompatibelt. Ny html hjälpfil anpassad för Vista

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning 6.31. Programmet nu Vistakompatibelt. Ny html hjälpfil anpassad för Vista Vad är nytt i Easy Planning 6.31 Nya funktioner som tillkommit: 1. Programmet nu Vistakompatibelt. 2. Ny html hjälpfil anpassad för Vista. 3. Skapa egna rapporter i Access. 4. Databasen uppgraderas till

Läs mer

Total överblick för alla behov R-CONTROL ELEKTRONISKA LÅS FÖR HEM OCH FÖRETAG

Total överblick för alla behov R-CONTROL ELEKTRONISKA LÅS FÖR HEM OCH FÖRETAG Total överblick för alla behov R-CONTROL ELEKTRONISKA LÅS FÖR HEM OCH FÖRETAG Koll på läget i realtid med R-CONTROL RCO Securitys mjukvara R-CONTROL erbjuder avancerad systemstyrning och oöverträffad anläggningskontroll

Läs mer

PASSAGE OCH SÄKERHET M5 ELEKTRONISKA LÅS FÖR HEM OCH FÖRETAG

PASSAGE OCH SÄKERHET M5 ELEKTRONISKA LÅS FÖR HEM OCH FÖRETAG PASSAGE OCH SÄKERHET M5 ELEKTRONISKA LÅS FÖR HEM OCH FÖRETAG Droppa nycklarna och tag a upp Ersätt nycklarna - få hög säkerhet och mer flexibel hantering I dag löser vi tryggheten med flexibel säkerhet.

Läs mer

Lathund Elektronisk fakturahantering

Lathund Elektronisk fakturahantering Sidan 1 av 13 Lathund Elektronisk fakturahantering 2014-11-01 Sidan 2 av 13 1 Introduktion... 3 2 Logga in... 4 2.1 Glömt lösenord... 5 3 Mina fakturor... 6 3.1 Status... 6 3.2 Sortera och selektera...

Läs mer

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14 Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0 Version 1.0, 2013-06-14 Utgivare: Trafikverket Kontakt: fakturering.jarnvag@trafikverket.se Distributör: Trafikverket,

Läs mer

TeleCall. Versionsuppdatering 7.43

TeleCall. Versionsuppdatering 7.43 TeleCall Versionsuppdatering 7.43 VERSIONSUPPDATERING 7.43 Detta dokument innehåller information om åtgärdade problem och nyheter för Contal TeleCall Version 7.43 release 2016-11-07 Samt info fr.o.m. version

Läs mer

Uppdatera Mobilus Professional till version * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Uppdatera Mobilus Professional till version * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 3.3.1 Dokument: MobProUpd331 Rev. A Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte

Läs mer

ALEPH ver. 18 Lån - övningar

ALEPH ver. 18 Lån - övningar ALEPH ver. 18 Lån - övningar Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping Anslut till lånemodulen i biblioteket/databasen SWE50 (administrativ databas). Låntagare A. Registrera tre nya låntagare Ø Visa

Läs mer

Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16)

Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16) Hogia Personal version 13.1.138 Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i version 12.1.16 till 13.1.138 av Hogia Personal. Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16) Vi har gjort

Läs mer

Trimble Communication Network Release notes Page 1

Trimble Communication Network Release notes Page 1 Trimble Communication Network Release notes 18.1.2.0 www.trimble.com Page 1 Information 3 Systemkrav 4 Begränsningar och kända fel 5 Installation och uppgradering 6 Version 18.1.2.0 7 Servicerelease 18.1.1.1

Läs mer

Trimble Communication Network Release notes Page 1

Trimble Communication Network Release notes Page 1 Trimble Communication Network Release notes 18.1.1.0 www.trimble.com Page 1 Information 3 Begränsningar och kända fel 4 Installation och uppgradering 5 Version 18.1.1.0 6 Servicerelease 18.1.0.2 7 Servicerelease

Läs mer

Användarhandbok OE/OSSpeaker V.10.3

Användarhandbok OE/OSSpeaker V.10.3 Användarhandbok OE/OSSpeaker V.10.3 OESpeaker Version 10.3 OSSpeaker Version 10.3 Status: 26.2.2007 Vi tar tacksamt emot alla kommentarer, tips och felrapporter på denna handbok. Skriv till författaren!

Läs mer

Författare Version Datum. Visi System AB 2.0 2009 03 30

Författare Version Datum. Visi System AB 2.0 2009 03 30 1. Syfte Syftet med detta dokument är att beskriva hur man installerar Visi på din dator. Dokumentet är uppdelat i fyra delar: Installation Grundinställningar Kom igång med Visi Felsökning 1.1. Systemkrav

Läs mer

Användarmanual Operator Console

Användarmanual Operator Console Användarmanual Operator Console Villkor för användning Ingen del av detta dokument får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniskt eller mekaniskt, inklusive kopiering

Läs mer

Administrationsmanual ImageBank 2

Administrationsmanual ImageBank 2 Document information ID: P001 Appendix C Rev: 4 Author: Tomas von Peltzer Product nr: Title: Reviewed by: Approved by: P001 ImageBank Administration Manual Product name: Ingvar Falconer Date: 2014-10-22

Läs mer

Användarmanual. VisitLog 1.3. RIW Software Technology AB www.riwsoftware.com

Användarmanual. VisitLog 1.3. RIW Software Technology AB www.riwsoftware.com Användarmanual VisitLog 1.3 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Vad är VisitLog?... 3 3 Innan du börjar... 3 4 Administration... 4 4.1 Lokala inställningar... 4 4.1.1 Skrivarinställningar... 4 4.1.2

Läs mer

Kapitel 4 Arkivmenyn Innehåll

Kapitel 4 Arkivmenyn Innehåll Kapitel 4 Arkivmenyn Innehåll ARKIVMENYN...2 Byt aktuell användare...2 Utskrift till skärm eller skrivare...3 SQL verktyget...4 Ny SQL...4 Hämta SQL...5 Spara SQL...5 Kör SQL...5 Visa som...5 Avsluta...5

Läs mer

Administration av porttelefon SO-3396-GSM. cloud.tidomat.com

Administration av porttelefon SO-3396-GSM. cloud.tidomat.com cloud.tidomat.com Innehåll Administration av porttelefon... 3 Konto... 3 Logga in första gången... 3 Språkval... 3 Navigering i cloud.tidomat.com... 3 Navigera till olika vyer... 4 Lägga till ny lägenhet...

Läs mer

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014 Kortfattad instruktion för Crystal Reports Kom i gång med Crystal Reports När du ska logga in i Crystal Reports ska inloggning alltid ske via sidan om Crystal Reports på vårdgivarwebben. Det är viktigt

Läs mer

INSTALLATIONSMANUAL NORDIC-SYSTEM WEBBSERVER, ios- OCH ANDROID-APP. Ver. 2.5

INSTALLATIONSMANUAL NORDIC-SYSTEM WEBBSERVER, ios- OCH ANDROID-APP. Ver. 2.5 INSTALLATIONSMANUAL NORDIC-SYSTEM WEBBSERVER, ios- OCH ANDROID-APP Ver. 2.5 KOM IGÅNG Kom igång NORDIC-SYSTEM WEBB-001/002 ger dig möjlighet att skapa en mängd olika funktioner, styra och programmera dina

Läs mer

LEX INSTRUKTION LEX LDAP

LEX INSTRUKTION LEX LDAP LEX INSTRUKTION LEX LDAP Innehållsförteckning LEX INSTRUKTION LEX LDAP... 1 1 INLEDNING... 1 2 INSTALLATION... 2 3 LEXLDAPSERVICE - KLIENTEN... 3 3.1 HUVUDFÖNSTER... 3 3.2 INSTÄLLNINGAR... 4 3.2.1 Lex...

Läs mer

Handi version 3.10 Revisionshistorik

Handi version 3.10 Revisionshistorik Handi version 3.10 Revisionshistorik Ny uppdatering Utfört 2010-10-26 Handi version 3.10.18 B 50-öringen borttagen i Prisräknaren. Handifon version 3.10.21 A 50-öringen borttagen i Prisräknaren. Version

Läs mer

Förteckning över ikoner i programmet Aliro IP-passerkontroll utan komplikationer

Förteckning över ikoner i programmet Aliro IP-passerkontroll utan komplikationer Förteckning över ikoner i programmet Aliro IP-passerkontroll utan komplikationer Ikonförteckningen för Aliro är en omfattande lista över alla ikoner som används i programmet. Den har tagits fram för att

Läs mer

Förteckning över ikoner i programmet

Förteckning över ikoner i programmet Förteckning över ikoner i programmet Ikonförteckningen för Aliro är en omfattande lista över alla ikoner som används i programmet. Den har tagits fram för att hjälpa dig att enkelt identifiera ikoner och

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL applikation CBRNE

ANVÄNDARMANUAL applikation CBRNE samhällsskydd och beredskap Användarmanual 1 (19) Projektledare Godkänd av (beställare/projektägare) ANVÄNDARMANUAL applikation CBRNE samhällsskydd och beredskap Användarmanual 2 (19) Innehåll 1. Applikation

Läs mer

TimeEdit Nyheter i TimeEdit Detta dokument beskriver nyheterna i TimeEdit 3.5.3

TimeEdit Nyheter i TimeEdit Detta dokument beskriver nyheterna i TimeEdit 3.5.3 TimeEdit 3.5.3 Nyheter i TimeEdit 3.5.3 Detta dokument beskriver nyheterna i TimeEdit 3.5.3 Innehåll Sida 1.0 Relationer 2 1.1 Relationer 2 1.2 Att använda dynamiska relationer 3 1.3 Delrubrik 4 2.0 Senaste

Läs mer

R-CARD MEGA. Manöverpanel MAP-59 MiniMAP-50/60 Användarhandbok

R-CARD MEGA. Manöverpanel MAP-59 MiniMAP-50/60 Användarhandbok R-CARD MEGA Manöverpanel MAP-59 MiniMAP-50/60 Användarhandbok INNEHÅLLSFÖRTECKNING...3 Inloggning och navigering i menyer... 3 Utloggning... 3 Hantera Larmområden... 4 Larmstyrning med # -tangenten...

Läs mer

Guide till Elektroniska Fakturaunderlag ELIN 2.0. ver

Guide till Elektroniska Fakturaunderlag ELIN 2.0. ver Guide till Elektroniska Fakturaunderlag ELIN 2.0 1 Guide till ELIN 2.0 Elektroniska fakturaunderlag är till för dig som skickar in- och utrikes brev och Posttidningar och betalar via faktura på ditt kundnummer

Läs mer

Revision M5 Handbok för enklare administration av ELS Vision

Revision M5 Handbok för enklare administration av ELS Vision Revision 20100910 M5 Handbok för enklare administration av ELS Vision Inledning Denna handbok skall vara till hjälp för enklare som administrering av bla ELS Vision med tillhörande funktioner. För att

Läs mer

Uni-View loggbok är en option till Uni-View med funktionen som bland annat är tänkt att ersätta liggare på skrivbordet i kontrollrummen.

Uni-View loggbok är en option till Uni-View med funktionen som bland annat är tänkt att ersätta liggare på skrivbordet i kontrollrummen. Uni-View loggbok 1 2 Uni-View loggbok Uni-View loggbok är en option till Uni-View med funktionen som bland annat är tänkt att ersätta liggare på skrivbordet i kontrollrummen. Istället för att skriva i

Läs mer

WebbSMS från datorn. Innehållsförteckning

WebbSMS från datorn. Innehållsförteckning WebbSMS från datorn Innehållsförteckning 2012-01-02 Nyheter i WebbSMS 120102... 2 ip.1 gör SMS från datorn smartare med WebbSMS... 2 Flera användare med samma information.... 2 Tips och trix... 2 Valfri

Läs mer

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide TIS-Web Startguide Den här guiden hjälper dig komma igång med de vanligaste funktionerna i TIS-Web, ladda upp data och utvärdering av färdskrivardata. För mer detaljerad information se manualerna som finns

Läs mer

Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien)

Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien) Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien) Särskilt om personalliggare Version 2.0 2019-05-22 Innehållsförteckning 1 - VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ... 3 2 - SÄRSKILT UPPLÄGG

Läs mer

Datum 2012-12-28. Den första bilden i installationsprogrammet visar vilken version det är. Klicka på Nästa eller tryck Enter för att fortsätta.

Datum 2012-12-28. Den första bilden i installationsprogrammet visar vilken version det är. Klicka på Nästa eller tryck Enter för att fortsätta. Installation av SDCs insändningsprogram Sender för filer från skördare, skotare eller drivare Installationen består av tre steg som automatiskt körs efter varandra. Steg 1: Programmet installeras och man

Läs mer

Import & export av personer i Vaka

Import & export av personer i Vaka Import & export av personer i Vaka Med hjälp av Microsoft Excel kan du enkelt skapa en fil för att importera personer. Detta kan vara en stor fördel om du redan har en Excel-lista med personer som skall

Läs mer

Sync Master startas via Task Scedule (schemaläggaren). Programmet kan köras på servern utan att någon är inloggad på servern.

Sync Master startas via Task Scedule (schemaläggaren). Programmet kan köras på servern utan att någon är inloggad på servern. Sync Master Sync Master är ett tilläggsprogram till Easy Planning som används för att automatiskt synka Outlook kalendrar med EP. Programmet ska installeras på en server som har en Outlook klient installerad.

Läs mer

SLUNIK manual. SLUNIK version 2 2010-08-03

SLUNIK manual. SLUNIK version 2 2010-08-03 SLUNIK manual SLUNIK version 2 2010-08-03 Innehåll SLUNIK...1 Kursledare... 1 Lärare... 1 LOGGA IN... 1 Hjälp, inloggning... 2 Välj kurs att administrera... 2 Om du inte ser din kurs i listan... 3 Filtrera

Läs mer

Kom igång med ibinder Avtalsregistret

Kom igång med ibinder Avtalsregistret Kom igång med ibinder Avtalsregistret Kom igång med avtal Grunderna i ibinder.com Denna manual beskriver hur avtal hanteras i ibinder.com och är ett komplement till den separata manualen Kom igång med

Läs mer

PARATUS RELEASE NOTES VER 17.1

PARATUS RELEASE NOTES VER 17.1 2015-09-18 1 (9) Paratus Release Notes Ver 16.1 PARATUS RELEASE NOTES VER 17.1 xxxxx xxxx IN 5000358-082 2016-01-11 2 (9) Paratus Release Notes Innehållsförteckning 1 Release Notes 17.1... 3 2 Introduktion

Läs mer

MyConnect Link. Konfigurationsverktyg för Flygt MμConnect. Snabbguide

MyConnect Link. Konfigurationsverktyg för Flygt MμConnect. Snabbguide MyConnect Link Konfigurationsverktyg för Flygt MμConnect Snabbguide 1 Innehåll 1 Krav och installation... 3 1.1 Kännetecken och funktion... 3 1.2 Ladda ner, redigera, spara och visa konfigurationsfiler...

Läs mer

Sync Master startas via Task Scedule (schemaläggaren). Programmet kan köras på servern utan att någon är inloggad på servern.

Sync Master startas via Task Scedule (schemaläggaren). Programmet kan köras på servern utan att någon är inloggad på servern. Sync Master Sync Master är ett tilläggsprogram till Easy Planning som används för att automatiskt synka Outlook kalendrar med EP. Programmet ska installeras på en server som har en Outlook klient installerad.

Läs mer

Installationsmanual 501 GPS Tracker

Installationsmanual 501 GPS Tracker Installationsmanual 501 GPS Tracker 2011-09-14 1. Beskrivning av enhet: Framsida: Baksida: GSM antenn GPS antenn mini USB kontakt Huvudkontakt Funktionsknapp 2. Sätta i SIM kortet: Följ stegen nedan för

Läs mer

Uppdatering

Uppdatering Uppdatering 2018-12-13 Arbetsledare, Granskare Ändrad visning startsidan av personer, ändrad visning lista personer för användare med roll Arbetsledare eller Granskare. På personer kopplas nu granskare.

Läs mer

Uppdatering

Uppdatering Uppdatering 2019-02-17 Platsvård Närvaroregistrering Utökade kontroller vi hämtning av kontaktpersoner på plats, avdelning och placering. Justering ny plats, vård ansvarig. Rättade anrop från personbilden

Läs mer

Manual C3 BMS v. 1.1 för Windows Mobile telefoner

Manual C3 BMS v. 1.1 för Windows Mobile telefoner Manual C3 BMS v. 1.1 för Windows Mobile telefoner Hur funkar det? Larmsystemet består av en server och databas i Stockholm samt applikationen C3 BMS i telefonen. Trafiken mellan server och telefon sker

Läs mer

Inledning... 3. F-skattsedel... 3. Remissen... 3. Nya ikoner... 3. Utskrift av journalanteckningar... 4. Anamnes... 5

Inledning... 3. F-skattsedel... 3. Remissen... 3. Nya ikoner... 3. Utskrift av journalanteckningar... 4. Anamnes... 5 Inledning... 3 Innehåll... 3 F-skattsedel... 3 Remissen... 3 Streckkodläsare... 3 Indikator på FK-perioden... 3 Nya ikoner... 3 Utskrift av journalanteckningar... 4 Tidsmemo, utan patientkoppling... 4

Läs mer

Manual C3 BMS v. 3 för iphone/ipad

Manual C3 BMS v. 3 för iphone/ipad Manual C3 BMS v. 3 för iphone/ipad Hur fungerar det? Larmsystemet består av en server och databas i Stockholm samt applikationen C3 BMS i telefonen. Trafiken mellan server o ch telefon sker över internet

Läs mer

Adra Match Accounts Användarmanual Förenklad

Adra Match Accounts Användarmanual Förenklad 2012 Adra Match Accounts Användarmanual Förenklad Adra Match 2012-03-30 CONTENTS Om detta dokumen... 4 Förberedelser... 5 Skapa kontoutdrag från ERP... 5 Exportera / Hämta kontoutdrag från din bank....

Läs mer

VERSIONSUPPDATERING 1.7.R0

VERSIONSUPPDATERING 1.7.R0 VERSIONSUPPDATERING Contal Security erbjuder allt från säljsupport, utbildning till teknisk support för att hjälpa våra partners med att nå framgång och en ökad försäljning. Vår strategi är att utveckla

Läs mer

Manual Telecall Remote

Manual Telecall Remote Manual Telecall Remote Per-Martin Hedström Version: 1.1 Datum: 2017-01-11 2 (26) Innehåll 1 Allmänt... 3 1.1 Revisionshistorik... 3 1.2 Sammanfattning... 3 2 Konfiguration... 4 2.1 TeleCall inställningar...

Läs mer

Denna uppdatering omfattar ett stort antal förbättringar och nya funktioner. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering.

Denna uppdatering omfattar ett stort antal förbättringar och nya funktioner. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering. Vad är nytt i Easy Planning 6.89 Denna uppdatering omfattar ett stort antal förbättringar och nya funktioner. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering. Nyheter 1. Ganttvy 1 månad och 3 månader

Läs mer

Komma igång med Qlikview

Komma igång med Qlikview Denna instruktion är till dig som är ny i Qlikview och snabbt vill komma igång med grundläggande funktioner. Innehåll 1 Introduktion... 2 1.1 Behörighet... 2 1.2 Webbläsare... 2 2 Installation av Qlikview

Läs mer

MegTax CardCenterPro

MegTax CardCenterPro 09-09-25 n 1 1 (7) MegTax CardCenterPro 1. Installation... 2 2. Hantering... 3 2.1. Tömning... 3 2.2. Fliken Kortrutiner... 4 2.3. Visa logg & Visa ej tömda... 5 2.4. Fliken Fakturafil... 5 2.5. Fliken

Läs mer

SPECIFIKATION Versionsinfo UC-50

SPECIFIKATION Versionsinfo UC-50 Projektnummer: 1-0008 Projektnamn: R-CARD 5000 Central Utvecklingskort:..\..\UK_1-0003.doc VERSIONSREFERENS För att R-CARD M5 skall fungera fullt ut med alla funktioner krävs att hårdvaran (UC-50) har

Läs mer

Användarmanual. VisitLog 3.5. Användare & Roller. RIW Software Technology AB

Användarmanual. VisitLog 3.5. Användare & Roller. RIW Software Technology AB Användarmanual VisitLog 3.5 Användare & Roller Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Vad är VisitLog?... 3 3 Innan du börjar... 3 4 Översiktssidan... 4 5 Användare (lösenord)... 5 6 Registrera besök

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Manual för Remote Travel användare Hur Ni använder er av CRM RemoteTravel

Manual för Remote Travel användare Hur Ni använder er av CRM RemoteTravel Hur Ni använder er av CRM RemoteTravel Lokal uppdatering Funktionen Remote Travel fungerar endast då Ni är ute på Travel (lokal uppdatering). Alltså inte då ni arbetar mot den centrala databasen på kontoret.

Läs mer

GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking

GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking Läs mer www.artologik.com/se/ezbooking.aspx Kontakta oss www.artologik.com/se/kontakt.aspx Table of content GDPR personuppgifter I Artologik EZbooking... 3 Vilken

Läs mer

Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0

Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0 Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0 2 Viktigt att tänka på! RF Import version stödjer både registrering av fulla personnummer hos Idrott Online och personer som enbart har födelsesummer (inte fyra

Läs mer

Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB Avisering version 6.3.0

Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB Avisering version 6.3.0 Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB Avisering version 6.3.0 Allmänt Releasen omfattar uppgradering av Tekis Aviseringsprogram version 6.3.0 (för både Tekis-FIR och Tekis-KID avisering) samt databasuppgradering

Läs mer

Nyheter i. Solen ORBIT 6.7

Nyheter i. Solen ORBIT 6.7 2014-02-12 Nyheter i Solen ORBIT 6.7 Cartesia GIS AB Nyheter i konceptet Mobila klienter och e-tjänst Till ORBIT finns nu två mobila klienter (HTML5-appar) tillgängliga. En för allmänheten, ORBIT Felanmälan,

Läs mer

Detta är en stor uppdatering som innehåller både många förbättringar och åtgärdar fel. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering.

Detta är en stor uppdatering som innehåller både många förbättringar och åtgärdar fel. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering. Vad är nytt i Easy Planning 7.38 Detta är en stor uppdatering som innehåller både många förbättringar och åtgärdar fel. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering. Nyheter 1. 10 gånger snabbare

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning 1(20) Funktionsbeskrivning Import från RF - Aktivitetsstöd Beskrivningen stödjer funktion per 20120916 2(20) Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Viktigt att tänka på!...3 1. Syfte...4 2. Funktionsbeskrivning

Läs mer

Trimble Communication Network Release notes Page 1

Trimble Communication Network Release notes Page 1 Trimble Communication Network Release notes 18.2 www.trimble.com Page 1 Information 3 Systemkrav 4 Begränsningar och kända fel 5 Installation och uppgradering 6 Version 18.2.0.0 7 Version 18.1.2.0 8 Servicerelease

Läs mer

TIDOMAT PW32. Nyheter i version 9.0. Dokumentet beskriver nya funktioner och tillägg samt förbättringar från version 8.51

TIDOMAT PW32. Nyheter i version 9.0. Dokumentet beskriver nya funktioner och tillägg samt förbättringar från version 8.51 TIDOMAT PW32 Nyheter i version 9.0 Dokumentet beskriver nya funktioner och tillägg samt förbättringar från version 8.51 Innehåll Ändrade program... 3 Inledning... 4 Klient (PW32 Easy Client)... 6 Webserver/WebService...

Läs mer

Funktionsbeskrivning MyPayslip för Hogia Lön

Funktionsbeskrivning MyPayslip för Hogia Lön Funktionsbeskrivning MyPayslip för Hogia Lön Publicera de anställdas lönespecifikationer och eller kontrolluppgifter i mobilen via MyPayslip i Hogia Lön I löneprogrammet finns det möjlighet att via tillägget

Läs mer

Att koppla FB till AD-inloggning

Att koppla FB till AD-inloggning Att koppla FB till AD-inloggning Helen Ekelöf 16. nov. 2017 (uppdaterad 10.april 2018) SOKIGO Box 315 731 27 Köping +46 (0)8 23 56 00 info@sokigo.com http://www.sokigo.com Org.nr: 556550-6309 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Konfiguration av porttelefon SO-3396-GSM. cloud.tidomat.com

Konfiguration av porttelefon SO-3396-GSM. cloud.tidomat.com cloud.tidomat.com Innehåll Konfiguration av porttelefon... 3 Abonnemang... 3 Konto... 3 Logga in första gången... 3 Språkval... 3 Benämningar... 3 Porttelefonens nummer... 3 Konfiguration av porttelefon...

Läs mer

Lathund för CombiLab 7

Lathund för CombiLab 7 Lathund för CombiLab 7 Divisionsgatan 12, 721 31 Västerås Tel: 021-10 56 40 Fax: 021-10 56 49 www.enviloop.se INNEHÅLL 1 Starta CombiLab samt behörigheter... 3 2 CombiLabs olika delar och funktioner...

Läs mer

Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB Avisering version 6.3.1

Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB Avisering version 6.3.1 Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB Avisering version 6.3.1 Allmänt Releasen omfattar uppgradering av Tekis Aviseringsprogram version 6.3.1 (för både Tekis-FIR och Tekis-KID avisering) samt databasuppgradering

Läs mer

Användarmanual. VisitLog 2.0. RIW Software Technology AB www.riwsoftware.com

Användarmanual. VisitLog 2.0. RIW Software Technology AB www.riwsoftware.com Användarmanual VisitLog 2.0 Innehållsförteckning 1 Inledning... 4 2 Vad är VisitLog?... 4 3 Innan du börjar... 4 4 Administration... 5 4.1 Lokala inställningar... 5 4.1.1 Skrivarinställningar... 5 4.1.2

Läs mer

Instrument Link, en snabbguide

Instrument Link, en snabbguide Instrument Link, en snabbguide MJK Automation AB Tel: 0533-177 50 E-post: kontoret@mjk.se Hemsida: www.mjk.se Instrument Link, en snabbguide 120131 1. Innehåll 1. Inledning till Instrument Link... 3 2.

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Ny medlem

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Ny medlem Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Ny medlem 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Ny layout (fr.o.m 12/3) 4 Medlemmar 5 Ny medlem med fullständigt personnummer 6 Vanliga felmeddelanden 7 Ny medlem med ofullständigt

Läs mer

Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0

Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0 Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0 Denna manual innehåller olika avsnitt och beroende på vilken roll man har är de olika avsnitten aktuella. Innehåll Logga in...2 Glömt lösenord...3 Logga

Läs mer

Användarguide Galaxy ASSA ABLOY

Användarguide Galaxy ASSA ABLOY Användarguide Galaxy ASSA ABLOY Copyright 2003-2008, ASSA ABLOY ASSA ABLOY Förmansvägen 11 SE-117 43 Stockholm Phone: +46 (0)8-775 16 00 Fax: +46 (0)8-775 16 20 UG 559 012 920F Innehåll Galaxy 3 Om Galaxy

Läs mer

Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1

Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1 Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1 Viktig information gällande installation Från version 12.2 av Hogia Personal krävs Microsoft.Net Framework 3.5 SP1 för att installation skall

Läs mer

Skånekatalogen vissa QlikView-applikationer styrs behörigheten utifrån användarens tillhörighet i Skånekatalogen, oftast på förvaltningsnivå.

Skånekatalogen vissa QlikView-applikationer styrs behörigheten utifrån användarens tillhörighet i Skånekatalogen, oftast på förvaltningsnivå. FAQ QlikView 1. Var hittar jag Region Skånes QlikView-applikationer? På den centrala QlikView-menyn Accesspoint: https://qlikview.i.skane.se/qlikview/ 2. Hur får jag behörighet till en QlikView-applikation?

Läs mer

Anståndsguide Norstedts Klient

Anståndsguide Norstedts Klient Anståndsguide Norstedts Klient Finns i Norstedts Klient under menyn Åtgärder Anståndsguide eller klicka på ikonen i verktygsraden Du måste börja med att markera för vilka klienter du vill göra anstånd.

Läs mer

OBS!!! Anslut ej USB kabeln till dator eller GPS innan du först har installerat drivrutinerna för USB kabeln i din dator.

OBS!!! Anslut ej USB kabeln till dator eller GPS innan du först har installerat drivrutinerna för USB kabeln i din dator. Navirad User Tool 3,7 Manual för GPS 1 Easy, GPS 2, GPS 4 samt Navirad Elite. Du kan ladda ner programmet från följande websida: Leta upp fliken Download och följ instruktionerna. http://www.tmobilteknik.com

Läs mer

Katalogen inställningar för användare.

Katalogen inställningar för användare. Växel Katalogen inställningar för användare, Växel administratör. Katalogen inställningar för användare. Markerar du Katalog under Växel Administratör visas en översiktsvy med alla användare och externa

Läs mer

C16-motorlåsmodul med stöd för Assa HiO 840- och 850-serierna. Redundans vid multipla domäncentraler i en domän

C16-motorlåsmodul med stöd för Assa HiO 840- och 850-serierna. Redundans vid multipla domäncentraler i en domän Version 3.60 7 mars 2018 Stöd för upp till 1000 dörrar i 30 domäner Anslut till VAKA med valfri webbläsare C16-motorlåsmodul med stöd för Assa HiO 840- och 850-serierna Redundans vid multipla domäncentraler

Läs mer

Guide för behörighetssystemet i Matilda

Guide för behörighetssystemet i Matilda Guide för behörighetssystemet i Matilda Guiden är uppdaterad t o m Matildaversion 4.7.0. Eftersom olika personer med olika arbetsuppgifter och funktioner inom kostverksamheten använder Matilda på olika

Läs mer

Alarm. Beskrivning. En del av BuildingPortalSuite. 2011-11-24 BuildingPortalSuite Alarm - Beskrivning

Alarm. Beskrivning. En del av BuildingPortalSuite. 2011-11-24 BuildingPortalSuite Alarm - Beskrivning Beskrivning En del av BuildingPortalSuite 1 Översikt Aktivt larm Namn, klass och meddelande väljs av användaren i Inställningar Bläddring mellan aktiva alarm Klicka på pilarna för att bläddra Kvittera

Läs mer