ADMINISTRATIVT. Juni av :12

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ADMINISTRATIVT. Juni 2014. av 5 2014-06-03 17:12"

Transkript

1 View this in your browser Juni 2014 ADMINISTRATIVT Semesterplanering Glöm inte att registrera er önskade semester i Palasso, senast 5 juni. Enligt avtalet med de fackliga organisationerna är huvudprincipen att all semester ska läggas ut under året, för välbehövlig rekreation och återhämtning! Se vidare information i utskickat mail från Sofia. Kick-off Boka in den 21 augusti för vår årliga avspark inför hösten. I år kommer vi sannolikt att hålla till på Sätra Brunn. Vi återkommer om program och exakta tider. Akademichefen har ordet Efter nästan ett års förberedelse kulminerade MER14-arbetet med ett panelbesök från 45 framstående internationella och nationella forskare, som under en veckas tid intervjuade forskare från de sex forskningsinriktningarna på MDH. På det stora hela har arrangemanget varit mycket uppskattade av deltagarna i panelerna. De preliminära muntliga beskeden som vi fick är överlag smickrande på båda orterna och bekräftar att vi har fantastiska och framgångsrika miljöer på IDT. Alla ni som jobbat hårt med MER14 har goda skäl att känna er nöjda! Även UKÄ arbetet flyter på, alla åtgärdsplaner har nu godkänts av grundutbildningsutskottet utan större anmärkningar. Arbetet fortsätter terminen ut och läget är Campus Eskilstuna Arkitektförslagen till nya Campus Eskilstuna finns nu att beskåda här på intranätet samt utställda i sal E206 (ovanför biblioteket i E-tuna). Har du synpunkter på förslagen, kontakta någon i vår informella arbetsgrupp på IDT (till exempel Hans Henningsson, Marianne Palmgren, Henrik Lekryd eller Annika Havbrandt) eller maila direkt till MDH:s arkitekt och lokalplanerare Katarina Rosenlind. En jury kommer att utse det vinnande förslaget som vi går vidare med i slutet av juni. Uppgifter om anhörig Vänligen kontrollera om du registrerat uppgifter om anhöriga i Palasso Egenrapportering. Om du inte fyllt i detta önskar vi gärna att du gör det. Det är bra om det finns registrerat om högskolan skulle behöva komma i kontakt med någon anhörig. Introduktion för nyanställda på engelska nytt datum! Introduktion för nyanställa hålls på engelska torsdagen den 5 juni, kl hos personalsektionen, hus R, MDH Västerås. Nominera Årets alumn 2014 Nu är det dags att nominera kandidater till utmärkelsen Årets alumn Du har möjlighet att nominera en eller flera kandidater fram till måndag 30 juni. Utmärkelsen delas ut av rektor Karin Röding torsdag 2 oktober i samband med den nationella alumniveckan. Läs mer om Årets alumnkampanj här. Nya medarbetare:

2 minst sagt under kontroll. Vi har verkligen gjort vårt bästa och jag är övertygad om att våra utbildningar har blivit mycket starkare efter allt detta arbete. Att vi kan mobilisera brett när det behövs visade det sig ännu en gång i samband med den välbesökta alumniworkshoppen som anordnades i maj, där IDT är en pilotakademi och visar vägen i högskolans nysatsning på alumni. Simin Cai, forskningsassistent och blivande doktorand, avdelning inbyggda system. Anställningsstart: Francisco Pozo, doktorand, avdelning inbyggda system. Anställningsstart: Vi önskar er varmt välkomna! Slutligen, vill jag tacka vår kommunikatör Malin Swanström, som tar tjänstledigt ett år för att prova nya utmaningar utanför MDH, för alla fantastiska insatser genom åren. IDT, och inte minst nyhetsbrevet, kommer aldrig att bli sig likt utan dig! Hälsningar, Damir Bilder från IDT:s alumni workshop den 15 maj. SAMVERKAN Alumni IDT är pilotakademi I slutet av förra året fick Mira Brakeley i uppdrag att undersöka hur MDH ska utveckla sin alumni verksamhet. (genomförde intervjuer med personal p åmdh i december 2013). På MDH definieras en alumn som en student som fullgjort minst en kurs vid MDH samt en före detta anställd vid högskolan. Idag är ca 3 % registrerade i MDH Alumni nätverket. (Mira Brakeley, 2014, s. 1) I IDT:s verksamhetsplan för 2014 finns ett antal punkter kopplade till alumni bland annat att IDT ska bistå som pilotakademi i MDH:s arbete med alumniverksamhet samt att identifiera aktiviteter som bidrar till att våra studenter blir alumner. 15 maj genomfördes en kreativ workshop i Västerås med lärare/personal, linjeföreningar/studenter och alumner på IDT. Syftet var att workshopen är att identifiera aktiviteter som kan bidra till en aktiv och bättre alumni verksamhet och därmed öka antal alumner. Under workshopen framkom många bra idéer om hur alumni verksamheten kan utvecklas. Här finns mer information om MDH alumni och möjlighet för dig att registera dig i alumninätverket samt nominera Årets alumn Ansvarig för MDH Alumni är Anni Rosenberg, kommunikatör MDH Alumni. INTERNATIONELLT Global Swede Tina Ranikj, en EUROWEB student från Ss. Cyril and Methodius University Skopje, Republic of Macedonia, har utnämns som Global Swede för Utmärkelsen ges till internationella studenter som bedöms vara goda ambassadörer för universitet och för Sverige och som har uppvisat akademisk excellens och talang och ett djupt engagemang för sina studiekamrater. Här finns mer information om utmärkelsen.

3 UTBILDNING UKÄ Alla ärenden, nya program, examen och åtgärdsplaner för UKÄ, har nu passerat grundutbildningsutskottet utan större anmärkningar. Nästa instans för dessa ärenden blir fakultetsnämndens sammanträde den 5 juni och vi hoppas förstås att det går lika bra där. Snart är det sommar och deadlines för kursplaner som krävs för UKÄ är satt till den 9 juni och deadline för åtgärdsplaner till den 29 juni. De externa granskarna för våra nya program har tid på sig till den 25 juli och sedan har vi på IDT en vecka på oss att inkomma till nämnden med kommentarer på dessa, deadline den 4 augusti alltså. Så lite sommarjobb blir det för en del av oss. Anni tar semester vecka och Dag har semester vecka 27 och Överintag på program och kurser IDT har gjort ett visst överintag på våra program och våra kurser antar vi så många som möjligt på för att kunna nå vårt takbelopp för Högskolebiblioteket har intressanta erbjudanden gällande akademiskt skrivande Utbildningsledarna vid MDH träffade på sitt senaste möte personal från högskolebiblioteket som hade en del mycket intressanta erbjudanden som gäller akademiskt skrivande för våra kurser. Du som har kurser där akademiskt skrivande är en del av lärandemålen är välkomna att kontakta biblioteket för att se hur deras kompetens kan tillvaratas och nyttjas i just din kurs. Ny exjobbsprocess Koordinatorsgruppen för UKÄ:s åtgärdsplaner har träffats och bland annat diskuterat implementeringen av den nya exjobbsprocessen för utbildningarna på IDT i Västerås. Planen är att redan till hösten införa de delar som handlar om examination och till våren 2015 ha hela processen införd och examensarbeteskurserna fullt kursifierade. Problem och möjligheter med dubbla examina Utbildningsledarna har varit på konferens i Örebro angående problem och möjligheter med så kallade dubbla examina, när studenter får exempelvis både en civilingenjörsexamen och en masterexamen från samma utbildning. Frågan är inte helt enkel och utbildningsledarna kommer att fortsätta diskussionen här på MDH tillsammans med examenshandläggarna under hösten.

4 FORSKNING ES nummer fem på internationell rankinglista Microsoft Academic Search är en ranking som utförs av Microsoft Research. Bilden ovan visar en ranking av europeiska forskningsorganisationer inom området Real-Time & Embedded Systems som stämmer ganska väl med vad vi gör inom inbyggda system på MDH. Rankingen bygger på publikationer och citeringar inom detta område och har viss likhet med det som tillhandahålls av Google Scholar. På listan är MDH nummer fem i Europa och nummer 1 i Sverige. Här finns mer information och fullständig lista. RECO talare på internationell konferens för forskningsledare Malin Rosqvist och Caroline Blomberg på RECO är talare vid den internationella konferensen EARMA (European Research Managers and Administrators) i Tallin i juli. Sessionen kommer att presentera hur forskningsinriktningen inbyggda system (ES) vid Mälardalens högskola har byggt en industriellt inspirerande arbetssätt för att förbättra kvalitet och i relationer som i förslag och projekt. Presentationen ges i samarbete med EASME, the Agency for SMEs, och EEN, Estlands Enterprise Europe Network. EASME inrättades av Europeiska kommissionen för att motivera och stödja SMF att samarbeta med den akademiska världen. EEN är dedikerade till att hitta partners för hela innovationsprocessen, stödja gränsöverskridande teknik-och kunskapsöverföring samt ge råd om tillgång till finansiering och marknader. Beviljade ansökningar: Deadlines Evenemang Innofacture+. En utvidgning av företagsforskarskolan Innofacture. Ytterligare 8 doktorander kan tas in med start under hösten Total finansiering från KKS om 12 Mkr. 3 juni, Strategiska innovationsområden-agendor ,Call for proposals for ERC Consolidator Grant ERC-2014-CoG 3 juni, Overcoming the Crisis: New Ideas, Strategies and Governance Struc, H2020- EURO-SOCIETY-2014, The Young Generation in an Innovative, Inclusive and Sustainable Europé H2020-YOUNG-SOCIETY-2014, Energy Efficiency Research & Innovation H2020-EE RIA" 3 juni, Call for proposals for ERC Consolidator Grant ERC-2014-CoG 3 juni Innovativ Produktframtagning: Nydanande forskning om produktutveckling. VINNOVA 3 juni Materialbaserad konkurrenskraft 2014 VINNOVA 3 juni Overcoming the Crisis: New Ideas, Strategies and Governance Struc H2020- EURO-SOCIETY-2014, The Young Generation in an Innovative, Inclusive and Sustainable Europé H2020-YOUNG-SOCIETY-2014, Energy Efficiency Research & Innovation H2020-EE RIA 4 juni, Vinnova Innovationer för framtidens Hälsa 12 juni, KKS HÖG 24 juni, ECSEL (ARTEMIS) PO 3 september, SSF Industridoktorand 10 september, SSF Strategisk mobilitet 10 september, ECSEL (ARTEMIS) FPP 11 september, KKS Företagsforskarskolor 18 september, KKS AVANS 18 september, KKS Strategiska rekryteringar; Professor samt Biträdande lektor (eller motsvarande) 15 oktober, CELTIC PLUS fall call 31 oktober, ITEA3 PO 3 juni kl 13-15, IPR-seminarium, Eskilstuna. Vision framåt för IPR och våra erfarenheter från MER14-arbetet. 4 juni: SSF informationsdag om Industridoktorand och Strategisk mobilitet 5 juni: ECSEL Consortium building day, Brussels 11 juni, BIO-X workshop. Anmälan senast 9 juni via denna Doodle 12 juni: VINNOVA på MDH: Horizon2020 (Omega) juni: Forskarskolan RetNet har kick-off, Wien 18 juni, Workshop i Hälsoteknik 25 juni: CELTIC-plus proposers day, Berlin 30 juni-2 juli, EARMA Conference, Tallin juli: COMPSAC2014, MDH september: ASE2014, MDH september, ITEA3 PO days, Amsterdam Disputationer och licentiatavhandlingar

5 10 juni, Gaetana Sapienza försvarar sin licentiatavhandling 16 juni, Saad Mubeen försvarar sin doktorsavhandling 16 juni, Apala Ray försvarar sin licentiatavhandling 5 september, Mudassar Aslam försvarar sin doktorsavhandling 19 september, Martin Kurdve försvarar sin doktorsavhandling Hälsningar Damir Isovic, Annika Havbrandt, Sofia Jäderén, Magnus Wiktorsson, Caroline Blomberg, Malin Rosqvist, Dag Nyström, Annika Björklund, Mona Tjernberg, Radu Dobrin Redaktör: Malin Swanström Copyright 2014 Mälardalens högskola, All rights reserved. unsubscribe from this list update subscription preferences

NYHETSBREV IDT 1:5. Januari 2012

NYHETSBREV IDT 1:5. Januari 2012 NYHETSBREV IDT ADMINISTRATION 2011 var ett innehållsrikt år med många aktiviteter. IDTs medarbetare jobbade som vanligt hårt under året och skapade bra resultat inom alla verksamhetsområden. Hoppas att

Läs mer

ADMINISTRATIVT. Mars 2014. av 6 2014-03-14 08:37

ADMINISTRATIVT. Mars 2014. av 6 2014-03-14 08:37 Subscribe Share Past Issues View this email in your browser Mars 2014 ADMINISTRATIVT Nu startar MDH-bloggen Vi är många medarbetare här på MDH och det är en omöjlighet att känna alla. Den 26 februari gick

Läs mer

Enkelt på bara två A-4sidor så det går snabbt att få en uppfattning om företaget. Faktablad - framsida. 1 av 5 2016-04-10 13:16

Enkelt på bara två A-4sidor så det går snabbt att få en uppfattning om företaget. Faktablad - framsida. 1 av 5 2016-04-10 13:16 1 av 5 2016-04-10 13:16 Ditt erbjudande är viktigt! View this email in your browser Senaste halvåret har vi haft flera kontakter med fiskeresearrangörer från bl.a. USA, Tyskland, Polen och Holland som

Läs mer

NYHETSBREV IDT 1:5. April 2013 AKADEMICHEFEN HAR ORDET

NYHETSBREV IDT 1:5. April 2013 AKADEMICHEFEN HAR ORDET NYHETSBREV IDT AKADEMICHEFEN HAR ORDET Jag är ledsen att behöva inleda mitt första inlägg till nyhetsbrevet som akademichef med riktigt tråkiga nyheter, men jag känner att allt annat överskuggas av den

Läs mer

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 6, den 18 november 2015

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 6, den 18 november 2015 Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 6, den 18 november 2015 Omfning 40-49 Datum och tid: Onsdagen den 18 november 2015 kl. 09.15-12.00. Plats: Magnificus (rektors konferensrum), Eskilstuna Ledamöter:

Läs mer

Februari 2014 ADMINISTRATIVT. av :36

Februari 2014 ADMINISTRATIVT. av :36 View this email in your browser Februari 2014 ADMINISTRATIVT Ekonomi Årets tilldelning av hås uppgick till 1133 och håp till 925 och utfallet blev 1103 hås och 905 håp. Minskningen med 30 hås (-2,6 %)

Läs mer

Datum och tid: Tisdag den 22 maj kl Ej närvarande ledamöter: Johannes Finnman Ledamot

Datum och tid: Tisdag den 22 maj kl Ej närvarande ledamöter: Johannes Finnman Ledamot Omfning 2640 Datum och tid: Tisdag den 22 maj kl 09.30 11.15 Plats: Konferensrum R1343 (EST) Mälardalens högskola, Västerås Elisabeth Uhlemann Lena Almqvist Linus Carlsson Lucia Crevani Thomas Nolte Mahsa

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2015 sid 1(6) Akademin för informationsteknologi

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2015 sid 1(6) Akademin för informationsteknologi HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2015 sid 1(6) Närvarande ledamöter Stefan Byttner Magnus Hållander Adam Grimberg Eric Järpe Memet Mehmeti Björn Åstrand lärare ordförande student lärare student lärare

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i datavetenskap

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i datavetenskap Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i datavetenskap Studieplanen är fastställd av fakultetsnämnden vid MDH, 07-06-14. 1. Ämnesbeskrivning Datavetenskap är ett brett ämne som omfattar de teoretiska

Läs mer

Programschema för Innovation, produktion och logistik högskoleingenjörsprogram, 180 hp

Programschema för Innovation, produktion och logistik högskoleingenjörsprogram, 180 hp Programschema för Innovation, produktion och logistik högskoleingenjörsprogram, 180 hp Programkod: Gäller för läsåret 2015/2016 Programschemat är beslutat av utbildningsledare Annika Björklund vid akademin

Läs mer

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning Föredragningslista Nr 4:2012 Omfning 24-34 Datum och tid: Fredagen den 31 augusti 2012 kl 9.15-15.00. Plats: Rum L370 (Stora konferensrummet IDT, Verktyget), Mälardalens högskola, Eskilstuna Ledamöter:

Läs mer

Fakultetsnämnden /0094

Fakultetsnämnden /0094 FAKULTETSNÄMNDENS SAMMANTRÄDE Nr 2:2018 Omfning: 37-53 Mötesdatum och tid: Torsdagen den 19 april, kl. 9.15 14.45 Plats: B212, Eskilstuna Vid protokollet Helene Lindgren Sekreterare Justeras.. Anne Söderlund

Läs mer

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 2, den 18 mars 2015

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 2, den 18 mars 2015 Kallelse Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 2, den 18 mars 2015 Omfattning 1-10 Datum och tid: Onsdagen den 18 mars 2015 kl. 9.15-11.15. Plats: T1-022 (UFO:s konferensrum), Västerås OBS! Orten

Läs mer

Datum och tid: Tisdag den 27 mars kl Elisabeth Uhlemann Ordförande, Prodekan Ej närvarande Lena Almqvist Ledamot

Datum och tid: Tisdag den 27 mars kl Elisabeth Uhlemann Ordförande, Prodekan Ej närvarande Lena Almqvist Ledamot Omfning 14-25 Datum och tid: Tisdag den 27 mars kl 09.30 11.15 Plats: Konferensrum H 553 (UKK) Mälardalens högskola, Eskilstuna Elisabeth Uhlemann Ordförande, Prodekan Ej närvarande 24-25 Lena Almqvist

Läs mer

Fakultetsnämnden Utskotten Rekryteringskommittén. Arbetsseminarium 20 februari 2013 Ny Forsknings- och utbildningsstrategi 2013-2016

Fakultetsnämnden Utskotten Rekryteringskommittén. Arbetsseminarium 20 februari 2013 Ny Forsknings- och utbildningsstrategi 2013-2016 Fakultetsnämnden Utskotten Rekryteringskommittén Arbetsseminarium 20 februari 2013 Ny Forsknings- och utbildningsstrategi 2013-2016 Agenda för 20 februari 2013 09.30-10.00 Inledning (dekaner) 10.00-10.20

Läs mer

Mälardalens högskolas ansökan om tillstånd att utfärda ämneslärarexamen med inriktning mot arbete i gymnasieskolan i undervisningsämnet teknik

Mälardalens högskolas ansökan om tillstånd att utfärda ämneslärarexamen med inriktning mot arbete i gymnasieskolan i undervisningsämnet teknik BESLUT 1(2) Avdelning Utvärderingsavdelningen Handläggare Anna-Karin Malla 08-563 086 66 anna-karin.malla@uka.se Mälardalens högskola Rektor Mälardalens högskolas ansökan om tillstånd att utfärda ämneslärarexamen

Läs mer

kraftsamling@mdh möter den administrativa avdelningen på IDT

kraftsamling@mdh möter den administrativa avdelningen på IDT 2011-09-15 kraftsamling@mdh möter den administrativa avdelningen på IDT 1 (5) Närvarande: Representanter från kraftsamling@mdh: Thomas Wahl (HST), Jan Gustafsson (IDT) och Anna Andersson Ax (INFO). Representanter

Läs mer

UTVECKLINGSPLAN FÖR DEN INTERNATIONELLA VERKSAMHETEN VID ÅBO AKADEMI 2012-2016

UTVECKLINGSPLAN FÖR DEN INTERNATIONELLA VERKSAMHETEN VID ÅBO AKADEMI 2012-2016 UTVECKLINGSPLAN FÖR DEN INTERNATIONELLA VERKSAMHETEN VID ÅBO AKADEMI 2012-2016 Antagen av Åbo Akademis styrelse 18.4.2012 Utvecklingsplan för den internationella verksamheten vid Åbo Akademi 2012-16 Inledning

Läs mer

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 5, den 1 oktober 2014

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 5, den 1 oktober 2014 Kallelse Nr 5:2014 2014-10-01 Dnr: MDH 1.1-22/14 möte 5, den 1 oktober 2014 Omfattning 1-8 Datum och tid: Onsdagen den 1 oktober 2014 kl. 9.15-11.00. Plats: Ledamöter: Magnificus (rektors konferensrum,

Läs mer

Programschemat är beslutat av utbildningsledare Annika Björklund vid akademin för innovation, design och teknik 2014-02-07.

Programschemat är beslutat av utbildningsledare Annika Björklund vid akademin för innovation, design och teknik 2014-02-07. Programschema för 04/05 Programschema för Textdesign Informationsdesign, 80 hp Programkod: Gäller för läsåret 04/05 Programschemat är beslutat av utbildningsledare Annika Björklund vid akademin för innovation,

Läs mer

Du hälsas härmed välkommen till KK-stiftelsens vårlansering på Mäster Samuelsgatan 60, plan 9, Stockholm den 19 mars 2014 kl 12.30-16.30.

Du hälsas härmed välkommen till KK-stiftelsens vårlansering på Mäster Samuelsgatan 60, plan 9, Stockholm den 19 mars 2014 kl 12.30-16.30. KK-stiftelsen )> / Datum Diarienr 2014-01-27 20140042 Enligt sändlista Inbjudan till KK-stiftelsens vår-lansering 2014 Du hälsas härmed välkommen till KK-stiftelsens vårlansering på Mäster Samuelsgatan

Läs mer

Gemensamt för våra program. Stefan Östholm, verksamhetschef

Gemensamt för våra program. Stefan Östholm, verksamhetschef Gemensamt för våra program Stefan Östholm, verksamhetschef KK-stiftelsen BILD 3 2015-03-18 Uppdrag: Stärk Sveriges konkurrenskraft BILD 4 2015-03-18 Högskolornas forskningsfinansiär KK-stiftelsen finansierar

Läs mer

Fakultetsnämnden, Utskottet för forskning möte 2, den 28 mars 2017

Fakultetsnämnden, Utskottet för forskning möte 2, den 28 mars 2017 Föredragningslista Nr 2:2017 möte 2, den 28 mars 2017 Omfattning 1 10 Datum och tid: 28 mars, kl 13:1515:00 Plats: Rektors konferensrum, Magnificus, Eskilstuna Ledamöter: Magnus Wiktorsson Ordförande,

Läs mer

Kalendarium 2015-2016 Och nyheter från UHR

Kalendarium 2015-2016 Och nyheter från UHR Kalendarium 2015-2016 Och nyheter från UHR 2015-05-27 Jari Rusanen Kalendarium 2015 16 september deadline för ansökan inför Nordic Master http://www.cimo.fi/programmes/nordic_master/to_the_applicant 21-20

Läs mer

Indikatorrapport. BILAGA MED UPPDELNING PER SKOLA Period:

Indikatorrapport. BILAGA MED UPPDELNING PER SKOLA Period: Indikatorrapport BILAGA MED UPPDELNING PER SKOLA Period: 2010-2013 1 BILAGA TILL INDIKATORRAPPORT 2010-2013 :s indikatorrapport omfattar de övergripande målen som sammanställts i Utvecklingsplan 2013-2016.

Läs mer

Frågor till forskningsledarna om kvalitet i forskning

Frågor till forskningsledarna om kvalitet i forskning Frågor till forskningsledarna om kvalitet i forskning Fakultetsnämnden har för avsikt att i kommande möten resonera kring vad som kännetecknar god kvalitet inom forskning. Under 2018 kommer därför forskningsledarna

Läs mer

KK höstlansering 2015. Grants and Innovation Office

KK höstlansering 2015. Grants and Innovation Office KK höstlansering 2015 Grants and Innovation Office Uppdrag: Stärk Sveriges konkurrenskraft KK-stiftelsens medel syftar till att bygga ihop forskningsuppbyggnad och kompetensutvecklingsprogram för att sträva

Läs mer

Plan för jämställdhetsintegrering av Mälardalens högskola

Plan för jämställdhetsintegrering av Mälardalens högskola 2017-05-12 2017/1308 1 (1) Beslutande Rektor Handläggare Marika Hämeenniemi Plan för jämställdhetsintegrering av Mälardalens högskola 2017-2018 Beslut Rektor beslutar att fastställa plan för jämställdhetsintegrering

Läs mer

Programschemat är beslutat av utbildningsledare Annika Björklund vid akademin för innovation, design och teknik

Programschemat är beslutat av utbildningsledare Annika Björklund vid akademin för innovation, design och teknik Programschema för Informativ illustration Informationsdesign, 80 hp Programkod: Gäller för läsåret 05/06 Programschemat är beslutat av utbildningsledare Annika Björklund vid akademin för innovation, design

Läs mer

Indikatorrapport. Bilaga med uppdelning per skola Indikatorrapport. Helår tema genomströmning. Tertial 2 tema nybörjare.

Indikatorrapport. Bilaga med uppdelning per skola Indikatorrapport. Helår tema genomströmning. Tertial 2 tema nybörjare. Indikatorrapport Bilaga med uppdelning per skola 2013-2016 Dec Jan Feb Helår tema genomströmning Nov Mars Tertial 2 tema nybörjare Okt Indikatorrapport April Indikatorrapport Sept Maj Halvår tema jämställdhet

Läs mer

Riktlinjer för forskarutbildningen Gäller från och med 2011-01-01. Fastställda av fakultetsnämnden 2010-12-14.

Riktlinjer för forskarutbildningen Gäller från och med 2011-01-01. Fastställda av fakultetsnämnden 2010-12-14. Fakulteten för skogsvetenskap Forskarutbildningen Riktlinjer för forskarutbildningen Gäller från och med 2011-01-01. Fastställda av fakultetsnämnden 2010-12-14. Innehåll 1. Allmänt 2. Utlysning och antagning

Läs mer

Programschema för Innovation och produktdesign - civilingenjörsprogram, 300 hp

Programschema för Innovation och produktdesign - civilingenjörsprogram, 300 hp Programschema för Innovation och produktdesign - civilingenjörsprogram, 300 hp Programkod: Gäller för läsåret 2016/2017 Programschemat är beslutat av utbildningsledare Annika Björklund vid akademin för

Läs mer

Programschema för Innovation, produktion och logistik högskoleingenjörsprogram, 180 hp

Programschema för Innovation, produktion och logistik högskoleingenjörsprogram, 180 hp Programschema för Innovation, produktion och logistik högskoleingenjörsprogram, 180 hp Programkod: Gäller för läsåret 2010/2011 Programschemat är granskat och godkänt av Annika Björklund vid akademin för

Läs mer

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 3, den 14 maj 2014

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 3, den 14 maj 2014 Fakultetsnämnden, utskottet för forskning Kallelse Nr 3:2014 Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 3, den 14 maj 2014 Omfattning 1-7 Datum och tid: Onsdagen den 14 maj 2014 kl. 9.15-11.15. Plats:

Läs mer

LOKAL TILLGODORÄKNANDEORDNING VID MÄLARDALENS HÖGSKOLA

LOKAL TILLGODORÄKNANDEORDNING VID MÄLARDALENS HÖGSKOLA Sektionen för antagning och examen Beslut: 2018-10-02 Beslutande: Rektor Ansvarig för tillämpning: Sektionen för antagning och examen Dokumentansvarig: Sektionen för antagning och examen Dokumenttyp: Regler

Läs mer

ITS Forskarskolan. Christer Karlsson Roberto Bauducco

ITS Forskarskolan. Christer Karlsson Roberto Bauducco ITS Forskarskolan Christer Karlsson Roberto Bauducco Innehållet Bakgrund Resultat Förslag till fortsättning 2 2011-08-25 Visioner och mål Stärka den akademiska delen av utvecklingen inom ITS-området Forskarskolan

Läs mer

Vision bortom Kerstin Öhrn

Vision bortom Kerstin Öhrn Vision bortom 2015 Styrgruppen för vision bortom 2015 Marita Hilliges, rektor Elin Holmsten, akademichef Marie Elf, områdesnämndsordförande Ulrica Momqvist, informationschef Caroline Bastholm, doktorand

Läs mer

Uppföljning av masterexamen i medicin vid Lunds universitet

Uppföljning av masterexamen i medicin vid Lunds universitet BESLUT 1(2) Avdelning Utvärderingsavdelningen Handläggare Gun Eriksson 08-563 0 8689 gun.eriksson@uka.se Till rektor Uppföljning av masterexamen i medicin vid Lunds universitet Beslut Universitetskanslersämbetet

Läs mer

Mål och strategier för Uppsala universitet - Campus Gotland 2013-2016

Mål och strategier för Uppsala universitet - Campus Gotland 2013-2016 UFV 2011/1998 och strategier för Uppsala universitet - Campus Gotland Fastställd av konsistoriet 2013-06-03 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 2 Förord 3 Uppsala universitet Campus Gotland 3 Ett

Läs mer

Branschråd, fredagen den 23 mars 2012, Hässlö Värdshus

Branschråd, fredagen den 23 mars 2012, Hässlö Värdshus 1 (5) MINNESANTECKNINGAR Branschråd, fredagen den 23 mars 2012, Hässlö Värdshus Närvarande: Representanter för Branschrådet Vård i Sörmland respektive Branschrådet Vård i Västmanland, enligt lista. Ordförande

Läs mer

Studieplan för utbildning på forskarnivå i omvårdnad - (Doctoral studies in Nursing)

Studieplan för utbildning på forskarnivå i omvårdnad - (Doctoral studies in Nursing) FAKULTETEN FÖR HÄLSA, NATUR- OCH TEKNIKVETENSKAP Studieplan för utbildning på forskarnivå i omvårdnad - (Doctoral studies in Nursing) Studieplanen är fastställd av fakultetsnämnden vid Fakulteten för samhälls-

Läs mer

Programschema för Innovation och produktdesign- högskoleingenjörsprogram, 180 hp

Programschema för Innovation och produktdesign- högskoleingenjörsprogram, 180 hp I0 Programschema för Innovation och produktdesign- högskoleingenjörsprogram, 180 hp Programkod: I0 Gäller för läsåret 2014/2015 Programschemat är beslutat av utbildningsledare Annika Björklund vid akademin

Läs mer

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 22 (26 30 maj 2014)

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 22 (26 30 maj 2014) VÄLKOMMASKOLAN VECKA 22 (26 30 maj 2014) Sista dag/tid för inlämnande av manus: Torsdagar klockan 09.00 till vksinfo@gallivare.se Denna veckas innehåll: Matsedel Mösspåtagningen 23/5 Nationella prov matematik

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i elektronik. 1. Ämnesbeskrivning. 2. Utbildningens mål

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i elektronik. 1. Ämnesbeskrivning. 2. Utbildningens mål Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i elektronik Studieplanen är fastställd av fakultetsnämnden vid MDH, 07-06-14. 1. Ämnesbeskrivning Elektronikämnet spänner över ett stort område, alltifrån

Läs mer

Svenskt ramprogramsdeltagande i en internationell jämförelse. Tomas Åström

Svenskt ramprogramsdeltagande i en internationell jämförelse. Tomas Åström Svenskt ramprogramsdeltagande i en internationell jämförelse Tomas Åström tomas.astrom@faugert.se 070-517 86 21 Empiri i tre delar 2 Referenserna Åström T et al. (2017): Norwegian participation in Horizon

Läs mer

Lunds universitets handläggningsordning för forskningsprojekt inom Europeiska Kommissionens ramprogram Horizon 2020 (2014-2020)

Lunds universitets handläggningsordning för forskningsprojekt inom Europeiska Kommissionens ramprogram Horizon 2020 (2014-2020) BESLUT 1 2014-03-27 STYR 2014/203 Rektor Lunds universitets handläggningsordning för forskningsprojekt inom Europeiska Kommissionens ramprogram Horizon 2020 (2014-2020) Bakgrund Denna handläggningsordning

Läs mer

Indikatorrapport. Bilaga med uppdelning per skola Indikatorrapport. Helår tema genomströmning. Tertial 2 tema nybörjare.

Indikatorrapport. Bilaga med uppdelning per skola Indikatorrapport. Helår tema genomströmning. Tertial 2 tema nybörjare. Indikatorrapport Bilaga med uppdelning per skola 2012-2015 Dec Jan Feb Helår tema genomströmning Nov Mars Tertial 2 tema nybörjare Okt Indikatorrapport April Indikatorrapport Sept Maj Halvår tema jämställdhet

Läs mer

Programschemat är beslutat av utbildningsledare Annika Björklund vid akademin för innovation, design och teknik

Programschemat är beslutat av utbildningsledare Annika Björklund vid akademin för innovation, design och teknik Programschema för Civilingenjörsprogrammet i robotik, 300 hp Programkod: Gäller för läsåret 2016/2017 Programschemat är beslutat av utbildningsledare Annika Björklund vid akademin för innovation, design

Läs mer

Produktion2030. Strategiskt innovationsprogram för hållbar produktion i Sverige Cecilia Warrol, programchef

Produktion2030. Strategiskt innovationsprogram för hållbar produktion i Sverige Cecilia Warrol, programchef Produktion2030 Strategiskt innovationsprogram för hållbar produktion i Sverige Cecilia Warrol, programchef Ett strategiskt innovationsprogram, 2013-20 Vision: 2030 är Sverige förstahandsvalet för resurseffektiv

Läs mer

tivriga: facklig företrädare

tivriga: facklig företrädare PROTOKOLL 1 (3), sammanträde den 3 december 2014 Närvarande Ledamöter.. Anna Bergek Magnus Borga Erik Janz61 Jan Lundgren Jan Nordström Lennart Ljung Jonas Jansson Astrid Lundmark Marie Westrin Karin Jerner

Läs mer

Underlag till diskussion kring Internationalisering Referensgruppsmöte i Mittuniversitetets visions och strategiarbete

Underlag till diskussion kring Internationalisering Referensgruppsmöte i Mittuniversitetets visions och strategiarbete Underlag till diskussion kring Internationalisering Referensgruppsmöte i s visions och strategiarbete 2018-01-09 Instruktion På mötet den 9 januari kommer vi att fokusera på att formulera och konkretisera

Läs mer

Konferensrum L-307 (Muxlab IDT) Mälardalens högskola, Eskilstuna. Ledamöter: Yvonne Eriksson Ordförande, Prodekan

Konferensrum L-307 (Muxlab IDT) Mälardalens högskola, Eskilstuna. Ledamöter: Yvonne Eriksson Ordförande, Prodekan Omfning 41-52 Datum och tid: Tisdagen den 18 juni, kl. 09.15 11.00 Plats: Konferensrum L-307 (Muxlab IDT) Mälardalens högskola, Eskilstuna Ledamöter: Yvonne Eriksson Ordförande, Prodekan Inger Orre Ledamot

Läs mer

Strategigrupp Bredd och spets

Strategigrupp Bredd och spets UPPDRAG Datum 2017-04-12 1 (1) Strategigrupp Bredd och spets Vid ALF-ledningsgrupps retreat den 5-6 april beslöts att bilda en strategigrupp kallad bredd och spets. Där konstaterades att Medicinska fakulteten

Läs mer

Programschema för Innovation och produktdesign - civilingenjörsprogram, 300 hp

Programschema för Innovation och produktdesign - civilingenjörsprogram, 300 hp Programschema för Innovation och produktdesign - civilingenjörsprogram, 300 hp Programkod: Gäller för läsåret 2015/2016 Programschemat är beslutat av utbildningsledare Annika Björklund vid akademin för

Läs mer

ETT STARKT MDH. Delprojekt: Styrgruppen för Ett starkt MDH

ETT STARKT MDH. Delprojekt: Styrgruppen för Ett starkt MDH ETT STARKT MDH Delprojekt: kraftsamling@mdh Styrgruppen för Ett starkt MDH 2011 12 09 1 UPPDRAG Att möta alla medarbetare för att: informera skapa dialog fånga upp idéer Tidsplan: Våren 2011: rektorsråd

Läs mer

NYHETSBREV IDT 1:5. November 2011

NYHETSBREV IDT 1:5. November 2011 NYHETSBREV IDT November 2011 ADMINISTRATION En presentation av förändringsarbetet på IDT gjordes vid lunchmöten i Västerås och i Eskilstuna i slutet av september. Se G:\IDT\Ledningsråd-management\2011\Förändringsarbete

Läs mer

KALLELSE MDH / / Datum och tid: Magnificus. ordförande akademichef EST. Damir Isovic Thomas Wahl HVV UKK

KALLELSE MDH / / Datum och tid: Magnificus. ordförande akademichef EST. Damir Isovic Thomas Wahl HVV UKK KALLELSE MDH 2.126/ /13 20130612 1 (3) Rådet för internationell verksamhet Datum och tid: Onsdagen den 12 juni, kl. 9.1512. 00 Plats: Magnificus rektors konferensrum, Eskilstunaa Ledamöter: Peter Dobers

Läs mer

Riktlinjer för examination på forskarnivå vid Högskolan i Halmstad Fastställd av forsknings- och utbildningsnämnden , dnr L 2015/131

Riktlinjer för examination på forskarnivå vid Högskolan i Halmstad Fastställd av forsknings- och utbildningsnämnden , dnr L 2015/131 Riktlinjer för examination på forskarnivå vid Högskolan i Halmstad Fastställd av forsknings- och utbildningsnämnden 2015-09-29, dnr L 2015/131 Med examination avses här examinering av alla moment på forskarnivå,

Läs mer

Kvalitetssäkring av avtalsprocessen

Kvalitetssäkring av avtalsprocessen Kvalitetssäkring av avtalsprocessen 2015-09-08 -internationella samarbetsavtal inom grundutbildning steg för steg Avsikten med detta stöddokument är att kvalitetssäkra internationella samarbetsavtal inom

Läs mer

Utskottet för samhälle

Utskottet för samhälle Omfning: 1-9 Datum och tid: Onsdagen den 18 januari klockan 9.30 11.00 Plats: Ypsilon, Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter: Lars Hallén Ordförande Jakob Eklund Lärarrepresentant Helena Blomberg Lärarrepresentant

Läs mer

Ett starkt MDH 2010-2012 - arbete och resultat

Ett starkt MDH 2010-2012 - arbete och resultat Ett starkt MDH 2010-2012 - arbete och resultat Karin Axelsson, projektledare & vicerektor för samverkan 15 november 2012 Högskolan i siffror 1977 grundas Mälardalens högskola (MDH) 30 utbildningsprogram

Läs mer

Entreprenöriellt lärande i förskola och skola. Mälardalsrådet

Entreprenöriellt lärande i förskola och skola. Mälardalsrådet Entreprenöriellt lärande i förskola och skola. Mälardalsrådet 2016-09-02 Sara Hägglund Mälardalens högskola Universitetsadjunkt i pedagogik Projektledare ELverket Vilka kunskaper,kompetenser/förmågor har

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Biomedicinsk teknik TEBMEF00

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Biomedicinsk teknik TEBMEF00 1 Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Biomedicinsk teknik TEBMEF00 Studieplanen är fastställd av fakultetsstyrelsen för Lunds Tekniska Högskola, LTH, 2014-05-16. 1. Ämnesbeskrivning Biomedicinsk

Läs mer

Verksamhetsplan Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad

Verksamhetsplan Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad Verksamhetsplan Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad Innehåll Inledning... 2 Figur 1: Strategiska mål... 2 1. Attraktiv arbetsplats... 3 Strategiskt mål: Attraherar och utvecklar våra medarbetare....

Läs mer

Äntligen är säsongen i full gång!

Äntligen är säsongen i full gång! Sida 1 av 6 Subscribe Share Past Issues Translate Nyhetsbrev View this email in your browser Äntligen är säsongen i full gång! Kick-off avklarad, Stegen och klubbkvällar rullar på och strax startar planeringen

Läs mer

Lägesrapport DokId: 239624

Lägesrapport DokId: 239624 1 of 6 2008-12-30 18:39 Lägesrapport DokId: 239624 Diarienummer 2007-01525 Avsänd av sökande 2008-07-20 LÄGESRAPPORT Lägesrapporten sänds in elektroniskt. Sänd även in ett underskrivet pappersoriginal

Läs mer

Högskolebiblioteket vid Mälardalens högskola

Högskolebiblioteket vid Mälardalens högskola Högskolebiblioteket vid Mälardalens högskola Biblioteksenkät 2010 1 Innehåll Inledning... 3 Metod... 3 Frågorna... 3 Redovisningen... 3 Svaren... 4 Antal svar... 4 Fördelning mellan orterna... 5 Könstillhörighet...

Läs mer

Allmän studieplan för konstnärlig utbildning på forskarnivå i design vid Göteborgs universitet

Allmän studieplan för konstnärlig utbildning på forskarnivå i design vid Göteborgs universitet Dnr U2013/304 Allmän studieplan för konstnärlig utbildning på forskarnivå i design vid Göteborgs universitet 1. Beslut Föreskrifter rörande konstnärlig utbildning på forskarnivå respektive tillträde till

Läs mer

NYHETSBREV IDT Juni 2013

NYHETSBREV IDT Juni 2013 NYHETSBREV IDT Juni 2013 AKADEMICHEFEN HAR ORDET Maj månad har varit riktigt händelserikt med bland annat två invigningar, flera beviljade ansökningar och ett mycket prestigefullt studentpris. Den 14 maj

Läs mer

Rektors delegationsordning

Rektors delegationsordning Rektors delegationsordning Rektors delegationsordning är fastställd 2017-06-13 och träder i kraft samma datum. Dnr HS 2017/474 1 Inledning Beslut i alla frågor som ankommer på Högskolan förutom de frågor

Läs mer

Jag önskar dig en innehållsrik och solig senhöst! Hälsningar, Disa Karlsson Redaktör Vägledarinfo

Jag önskar dig en innehållsrik och solig senhöst! Hälsningar, Disa Karlsson Redaktör Vägledarinfo Tipsa en vän om Vägledarinfo! Nr 9, november 2015 Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare» Hej, Även i november när vi börjar få lite mörkare och mer molniga dagar så kommer solen fram ibland och

Läs mer

NYHETSBREV IDT 1:5. Mars 2012

NYHETSBREV IDT 1:5. Mars 2012 NYHETSBREV IDT Mars 2012 ADMINISTRATION IDT:s verksamhetsplan för 2012 är beslutad av rektor och finns på: www.mdh.se/internt/idt/versamhetsplan och IDT:s verksamhetsberättelse för 2011 finns på: http://www.mdh.se/internt/idt/1.40731.

Läs mer

Integrering av HU i undervisningen. En HU-diplomerad kurs på Högskolan i Borås

Integrering av HU i undervisningen. En HU-diplomerad kurs på Högskolan i Borås Integrering av HU i undervisningen En HU-diplomerad kurs på Högskolan i Borås Presentationen Vem är jag? Hur jobbar Högskolan i Borås med HU? Kursen Systemutvecklare Roller, miljö och praktik 2013-05-31

Läs mer

Nr 7:2009. Plats: frånvarande. Jan Gustafsson Maria Lindén Simon Dunne Inger Orre. Dekanus Prodekanus. Extern ledamot SACO OFR-S.

Nr 7:2009. Plats: frånvarande. Jan Gustafsson Maria Lindén Simon Dunne Inger Orre. Dekanus Prodekanus. Extern ledamot SACO OFR-S. PROTOKOLL Nr 7:2009 Fakultetsnämnden för Sammanträdesdatum 2009-11-18 Dnr. MDH 2009/1003 Omfattning: Datum och tid: Plats: 126-143 Onsdagen den 18 november, kl. 09.200 13.55 Konferensrum R1-205 och lärosal

Läs mer

Programschemat är beslutat av utbildningsledare Annika Björklund vid akademin för innovation, design och teknik

Programschemat är beslutat av utbildningsledare Annika Björklund vid akademin för innovation, design och teknik Programschema för liga programmet, 180 hp Programkod: Gäller för läsåret 2016/2017 Programschemat är beslutat av utbildningsledare Annika Björklund vid akademin för innovation, design och teknik 2016-01-20.

Läs mer

Rektors konferensrum Magnificus, Eskilstuna

Rektors konferensrum Magnificus, Eskilstuna Omfning: 50-60 Datum och tid: Onsdag 8 november kl 09:30-12:00 Plats: Rektors konferensrum Magnificus, Eskilstuna Ledamöter: Elisabeth Uhlemann Ordförande, prodekan för forskning och forskarutbildning

Läs mer

Programschemat är beslutat av utbildningsledare Annika Björklund vid akademin för innovation, design och teknik Reviderat

Programschemat är beslutat av utbildningsledare Annika Björklund vid akademin för innovation, design och teknik Reviderat Programschema för Högskoleingenjörsprogrammet i nätverksteknik, 180 hp Programkod: Gäller för läsåret 2016/2017 Programschemat är beslutat av utbildningsledare Annika Björklund vid akademin för innovation,

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till höstens arbetsgrupper i världens bästa förening! FUF-bladet Seminariegruppen Biståndsdebatten.se Projektgruppen FUF-nätverket Vem kan söka till

Läs mer

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS).

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS). MAH / Fakulteten för teknik och samhälle 1(5) Thomas Strandberg Adm PM 20150121, Dnr TS 122015/116 Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS). Beslut i olika är delegerade rektor

Läs mer

Volymen av bokningar som görs online

Volymen av bokningar som görs online Ställ ut på Sportfiskemässan i Älvsjö. Angeln i Duisburg. Fiskeguidens erfarenheter. Säljkanaler View this email in your browser Vi har med 10 snabba frågor kollat läget med guiden och fiskeprofilen Mikael

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2013 sid 1(5) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2013-03-06. Pontus Wärnestål lärare

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2013 sid 1(5) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2013-03-06. Pontus Wärnestål lärare HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2013 sid 1(5) Närvarande ledamöter Magnus Hållander Malin Bornhager Stefan Byttner Peter Eliasson Sofie Eriksson Daniel Möller Eva Nestius ordförande T/A-personal Övriga

Läs mer

Programschemat är beslutat av utbildningsledare Annika Björklund vid akademin för innovation, design och teknik

Programschemat är beslutat av utbildningsledare Annika Björklund vid akademin för innovation, design och teknik Programschema för Civilingenjörsprogrammet i robotik, 300 hp Programkod: Gäller för läsåret 2014/2015 Programschemat är beslutat av utbildsledare Annika Björklund vid akademin för innovation, design och

Läs mer

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 2, den 18 mars 2014

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 2, den 18 mars 2014 Kallelse Nr 2:2014 möte 2, den 18 mars 2014 Omfattning 1-8 Datum och tid: Tisdagen den 18 mars 2014 kl 13.15-15.00. Plats: Ledamöter: L307 (IPR), Eskilstuna Anne Söderlund Ordförande, prodekan för forskning

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: 2017-02-15 BESLUTAD AV: Mats Björkin KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål är att Göteborgs universitet

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i bioteknik/kemiteknik

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i bioteknik/kemiteknik Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i bioteknik/kemiteknik Studieplanen är fastställd av fakultetsnämnden vid MDH, 07-06-14. 1. Ämnesbeskrivning Bioteknik/Kemiteknik omfattar dels forskningsinriktningar

Läs mer

Finansieringsmöjligheter för små och medelstora företag. Trollhättan 10 nov 2015, Max Maupoix Swerea IVF

Finansieringsmöjligheter för små och medelstora företag. Trollhättan 10 nov 2015, Max Maupoix Swerea IVF Finansieringsmöjligheter för små och medelstora företag Trollhättan 10 nov 2015, Max Maupoix Swerea IVF EUSMESupport2020 Öka svensk medverkan från SMF i Horizon2020 och Eurostars Kostnadsfri rådgivning

Läs mer

Allmän studieplan för elektronik vid Mälardalens högskola

Allmän studieplan för elektronik vid Mälardalens högskola 1 (11) Dnr. 3.1.3-2015/2020 Allmän studieplan för elektronik vid Mälardalens högskola Gäller för alla doktorander antagna till forskarutbildningsämnet efter 2015-11-17. Doktorander antagna före 2015-11-17

Läs mer

Arbetsordning för fakultetsnämnd och dess utskott vid Mälardalens högskola

Arbetsordning för fakultetsnämnd och dess utskott vid Mälardalens högskola Beslutsdatum: 2013-06-25 MDH 1.1.1 220/13 1 (6) Beslutande: Rektor Handläggare: Maria Spennare Dokumentansvarig: Utbildnings- och forskningssektionen Dokumenttyp: Delegationsordning/organisationsbeslut

Läs mer

Ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot. Sekreterare

Ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot. Sekreterare Sid 1 (6) Närvarande Ledamöter Birgitta Bernspång Christina Ljungberg Johan Sjöström Börje Rehn Britt-Marie Lindgren Mari Norgren Anders Berglund Emma Johansson Fredrik Karlsson Anna Arnqvist Klas-Göran

Läs mer

Inbjudan till Branschvecka 2010 - Innovation by Collaboration

Inbjudan till Branschvecka 2010 - Innovation by Collaboration Inbjudan till Branschvecka 2010 23-27 Augusti, 2010 Stockholm Delta i en vecka full av aktiviteter inom technology/knowledge transfer. I detta sammanhang tänker man ofta på högteknologiska produkter som

Läs mer

SöderS Handbok för studentinflytande på Södertörns högskola. effekt.

SöderS Handbok för studentinflytande på Södertörns högskola. effekt. SöderS Handbok för studentinflytande på Södertörns högskola effekt. Innehåll Hej! 1. Att arbeta med studentinflytande Ämnesråd Programråd Institutionsnämnd 2. Att vara representant Att bli studentrepresentant

Läs mer

Samhällskontraktets verksamhetsplan 2016

Samhällskontraktets verksamhetsplan 2016 Samhällskontraktets verksamhetsplan 2016 Beslutad av Samhällskontraktets styrelse den 10/12 2015 1 Inledning Hösten 2013 fattade Eskilstuna kommun, Västerås stad och Mälardalens högskola (MDH) beslut om

Läs mer

Presentation of Uppsala University as employer for young researchers (in Swedish) Mats Larhed,

Presentation of Uppsala University as employer for young researchers (in Swedish) Mats Larhed, Presentation of Uppsala University as employer for young researchers (in Swedish) Mats Larhed, 2017-03-22 UU är ett brett universitet Stora skillnader mellan verksamheter (små ämnen utan externmedel, stora

Läs mer

PROTOKOLL Högskolestyrelsen Nr 2: Revidering av fakultetsnämndens organisation

PROTOKOLL Högskolestyrelsen Nr 2: Revidering av fakultetsnämndens organisation PROTOKOLL Högskolestyrelsen 2013-05-13 Nr 2:2013 111 Revidering av fakultetsnämndens organisation Beslut Högskolestyrelsen beslutar att fastställa en ny organisation för fakultetsnämnden från och med den

Läs mer

Avdelningen för externa relationer. Mission Främja utvecklingen av en ömsesidigt givande relation mellan Linnéuniversitetet och omvärlden.

Avdelningen för externa relationer. Mission Främja utvecklingen av en ömsesidigt givande relation mellan Linnéuniversitetet och omvärlden. Avdelningen för externa relationer Mission Främja utvecklingen av en ömsesidigt givande relation mellan Linnéuniversitetet och omvärlden. Linnéuniversitetets uppdrag Ur högskolelagen(1992:1434): 2 Staten

Läs mer

2013-03-08. Hej, Här ser ni skillnaden mellan den GAMLA logotypen (t v) och den NYA logotypen (t h) i fyrfärg. Nyhetsbrev mars 2013

2013-03-08. Hej, Här ser ni skillnaden mellan den GAMLA logotypen (t v) och den NYA logotypen (t h) i fyrfärg. Nyhetsbrev mars 2013 Page 1 of 5 Nyhetsbrev mars 2013 Ser du inte nyhetsbrevet? Läs det i din webbläsare. Nyhetsbrev mars 2013 Hej, Här kommer mars månads nyhetsbrev från oss på kontoret. Var vänlig sprid det till alla medlemmar

Läs mer

UFV 2007/1478. Mål och strategier för Uppsala universitet

UFV 2007/1478. Mål och strategier för Uppsala universitet UFV 2007/1478 Mål och strategier för Uppsala universitet Fastställda av konsistoriet den 22 april 2008 Innehållsförteckning Förord 3 Uppsala universitet 4 Ett universitet för framstående forskning 5 Ett

Läs mer

Utbildningsutskottet för utbildning

Utbildningsutskottet för utbildning 2011-09-28 Fakultetsnämnden Utbildningsutskottet för utbildning Datum och tid: Plats: Onsdagen den 5 oktober Kl.09.15 U3-104, Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter: Marie Öhman Ordförande Anna Chryssafis

Läs mer

Framtidens lärande är här och nu!

Framtidens lärande är här och nu! Information till utställare Framtidens lärande är här och nu! En arena för skolutveckling, IT och lärande 14+15 16 maj på Factory/Nacka strandsmässan Arrangeras av: Utställarinformation Framtidens Lärande

Läs mer

Lena Isaksson, Kultur och samhälle, Globala politiska studier 17 mars 23 mars 2018 University of Central Florida

Lena Isaksson, Kultur och samhälle, Globala politiska studier 17 mars 23 mars 2018 University of Central Florida Reserapport för beviljade Kontaktresemedel Lena Isaksson, Kultur och samhälle, Globala politiska studier 17 mars 23 mars 2018 University of Central Florida Kerstin Hamann Pegasus Professor, Department

Läs mer