KALENDARIUM 2012 INFORMATION FRÅN NÄRINGSLIV OCH MARKNAD NYHETSBREV

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KALENDARIUM 2012 INFORMATION FRÅN NÄRINGSLIV OCH MARKNAD NYHETSBREV"

Transkript

1 INFORMATION FRÅN NÄRINGSLIV OCH MARKNAD NYHETSBREV I nyhetsbrevet samlar vi nyheter om vad som är på gång i Höganäs näringsliv. Vi hoppas du ska finna det matnyttigt. Gå in på vår hemsida och läs våra löpande nyheter. KALENDARIUM 2012 HÅLL UTKIK PÅ VÅR HEMSIDA FÖR UPPDATERAT KALENDARIUM - 18/9 FÖRETAGARAFTON med nyföretagarcentrum och starta-eget tema, Café Amanda kl /10 MÖTE OM LIVSMEDELSUPPHANDLING Höganäs Stadshus, Sessionssalen kl /10 FÖRETAGSLOTS, Höganäs Stadshus, lokal meddelas vid anmälan, kl /10 NÄRINGSLIVSDAGARNA MED HBR, Helsingborg Arena med flera platser. - 23/10 DRAKNÄSTET, Tivolihuset, kl /10 MINIKURS I STARTA EGET MED ALMI, Höganäs Stadshus, Sessionssalen kl /10 FÖRETAGARAFTON - DET KREATIVA SVERIGE, Café Amanda kl /11 FÖRETAGSLOTS, Höganäs Stadshus, lokal meddelas vid anmälan, kl /11 FÖRETAGARAFTON med nyföretagarcentrum och starta-eget tema, Café Amanda kl /12 FÖRETAGSLOTS, Höganäs Stadshus, lokal meddelas vid anmälan, kl /12 STADSHUSLUNCH, Höganäs Stadshus, Sessionssalen kl OM DU HAR FÖRSLAG PÅ NYHETER som borde finnas med i kommande nyhetsbrev, maila gärna kommunen@hoganas.se. OM DU HAR FÖRSLAG PÅ NYHETER som borde finnas med i kommande nyhetsbrev, maila gärna kommunen@hoganas.se.

2 NYA BUTIKER I CENTRUM I gamla brandstationen på Centralgatan har två nya butiker öppnat. Hund- och kattbutiken Tassbolaget samt present- och inredningsbutiken Henrysdotters lilla vrå. På Bruksgatan 36, där Höganäs Saltglaserat för 180 år sedan började tillverka keramik har Höganäs Saluhall öppnat, en oas för den som älskar lokalt producerat och odlat. VÄRDSKAPSUTBILDNING Värdskapsutbildningen vänder sig till dig som arbetar inom service och tjänsterelaterad näring. Vad utmärker företag som har hög kundnöjdhet, hög grad av återkommande gäster/kunder och en högre snittnota eller bättre försäljning än alla de andra? Kan det vara ett välkomnande och utvecklat värdskap? Vi på Helsingborg Business Region tror att det kan vara en medverkande kraft. Att ha god kunskap om sin destination och att vidareutveckla ett professionellt bemötande är en viktig del i ett gott värdskap. Helsingborg Business Region erbjuder nu en värdskapsutbildning där deltagarna inspireras att vidareutveckla dessa delar. Efter avslutad utbildning kommer deltagarna diplomeras av utbildningsanordnaren Akademi Båstad uppdragsutbildning. Utbildningen riktar sig till service- och tjänsterelaterad näring, inklusive handel samt kommunanställda som möter turister/kunder i sitt yrkesutövande. Utbildningen kommer bedrivas på tre platser i nordvästra Skåne. Varje kurs omfattar tre tillfällen. Utbildningen subventioneras av Helsingborg Business Region. FAKTA KURSAVGIFT: 400 kronor. ANMÄLAN: Via senast 14 dagar innan utbildningsstart. Läs på hemsidan för mer information om utbildningen. Välkommen på värdskapsutbildning!

3 FÖRETAGSLOTS Höganäs kommun har infört företagslotsfunktion för dig som har ett tillståndsärende med flera ingående delar. När ett företag ska etablera sig eller kanske bygga nytt eller bygga om krävs många kontakter med kommunens olika avdelningar. För att underlätta och effektivisera har kommunen nu infört en företagslots. Företagslotsen innebär kort att du träffar flera avdelningar på en och samma gång vid ett möte, där frågetecken rätas ut och riktlinjer dras upp för ärendets fortsättning. FAKTA Under hösten äger företagslotsmötena rum från kl följande datum: 8/10, 5/11 och 10/12. Har du ett ärende som behöver lots? Välkommen att kontakta Peter Nyström, INSIKT Insikter är bra, men också namnet på en enkätundersökning som Sveriges kommuner och landsting genomför på kommunernas uppdrag. Enkäterna riktas till alla företag som under året haft ett ärende gällande brandtillsyn, bygglov, markupplåtelse miljö- och hälsoskydd eller serveringstillstånd. Företagen får svara på frågor om hur man tycker ärendet behandlats och resultaten redovisas som nöjd-kundindex (NKI). BUSINESS ARENA FAKTA Samtliga kommuner i Helsingborg Business Region deltar i denna undersökning. Syftet är att få underlag för förbättringar. Vår kommun vill vara bra för företagen, ett bra företagsklimat har många ingredienser varav en viktig del är hur kommunen hanterar ärenden inom dessa områden. Business Arena är fastighetsbranschens största mötesplats, en branschmässa i Stockholm den september. Tillsammans med de övriga nordvästskånska kommunerna finns Höganäs kommun på plats för att sälja Höganäs. Särskilt fokus har vi på att finna nya intressenter till handeln, både på Höganäs Design Outlet och i centrum. DRAKNÄSTE I HÖGANÄS Företagarna i Höganäs och Höganäs kommun arrangerar tillsammans med Connect ett Draknäste på Tivolihuset den 23 oktober. Du har säkert sett TV-programmet Draknästet där företagare med nya affärsidéer söker finansiärer. Här blir det en lokal variant av det populära TV-programmet.

4 DET KREATIVA SVERIGE - BRANDING SWEDEN Välkommen på en kvällsföreläsning i Höganäs tisdagen den 30 oktober. Vad betyder kreativitet i dagens näringsliv? Varför har vissa fler idéer än andra och varför tycks deras kreativitet aldrig ta slut. Vilken roll spelar de kreativa näringarna för Sverige-bilden och vad krävs av svenskt näringsliv om vårt nationella varumärkesbygge ska få en fast grund att stå på? Om detta och mycket annat talar varumärkeskonsulten Michael Nilsson. Han ger också konkreta tips på hur du utvecklar ditt eget kreativa flöde, och hur du blir en katalysator för andras kreativitet. Sist men inte minst berättar Michael om den hemliga kärleken mellan dina hjärnhalvor. Michael Nilsson driver varumärkesbyrån Manifesto. Som specialist på platsmarknadsföring har han uppdrag över hela landet. Under det senaste året har Manifesto bland annat arbetat med Malmö stads och Polisens gemensamma projekt Heja Malmö, Karlshamns kommun, Söderhamns kommun, Sparbanken Öresund samt Findus Foodservices. Michael Nilsson är författare och redaktör för två böcker om sociala medier och en om strategisk design. LÄS MER:

5 RESUMÉ AV STADSHUSLUNCHEN DEN 14 SEPTEMBER Stadshuslunchen den 14 september lockade en bra bit över hundra intresserade som fick sig till livs en blandning av information, mingel och mat. Mingel och mat kan vi inte vidarebefordra digitalt men däremot lite kort den information som gavs. Årets sista stadshuslunch sker den 14 december och det går bra att anmäla sig redan nu. JOBB, VIN OCH BYGGPROJEKT Péter Kovács inledde stadshuslunchen med att ge information om de satsningar kommunen nu beslutat för att inrätta fler ungdomsjobb samt om den ansökan om att på prov få tillåta försäljning av vin på vingårdarna i kommunen. Péter gav också en liten hint om vad nytt som är på gång i centrala Höganäs innan han lämnade över stafettpinnen till kommunens samhällsbyggnadschef Kerstin Nilermark. I ord och bild visade Kerstin några aktuella projekt samt de alternativa förslagen från olika arkitekter för hur Folkparken och Julivallen kan bebyggas. HSO HSO- Handikapporganisationernas Samarbetsorgan gav intressant information. Magnus Thene och Thomas P Larsson från HSO Skåne presenterade verksamheten och då framförallt det arbete HSO bedriver kring arbetsmarknadspolitik för personer med funktionsnedsättning. Företagarna uppmanades att se till möjligheterna och de positiva effekter som det kan innebära för både arbetsplats och individ att anställa personer med funktionsnedsättning. LIVSMEDELSUPPHANDLING PÅ GÅNG Kommunens nya kostchef Ann-Louise Luttrén och inköpschef Bengt Löfgren informerade om kommunens aktuella livsmedelsupphandling, de slog också ett slag för den informationskväll som hålls den 2 oktober om upphandlingen och LOU lagen om offentlig upphandling.

6 PÅ NYA POSTER I KOMMUNEN Kommunens nye stadsarktitekt Sverker Tingdal (se bild till höger) presenterades liksom Maria Nyström som är kommunjurist under Josefin Nilssons mammaledighet. MÅNGA AKTIVITETER FÖR TILLVÄXT Ordföranden i Företagarna och i gruppen Företag och Handel, Marcus Petersson, berättade bland annat om det Draknäste som skal hållas den 23 oktober i Tivolihuset. Tillsammans med kommunen och Connect skall då affärsidéer och kapital giftas samman för att kunna ge nya företag. Peter Nyström berättade om den värdskapsutbildning som företagare inom servicenäringen är välkomna att delta i, vidare om Näringslivsdagarna i nordvästra Skåne som i år äger rum under nästan en hel vecka 8-11 oktober och om kommunens medverkan på Business Arena för att locka investerare till vår kommun. Innan lunchminglet fick sex nya företag som fanns på plats någon minut vardera att presentera sig. I den lista över nya företag sedan i våras som finns med i nyhetsbrevet har vi med fet stil markerat de sex företagen som presenterade sig på stadshuslunchen. Missa inte att markera i din almanacka att det är stadshuslunch för företagare nästa gång den 14 december, kl i Sessionssalen i Stadshuset. Det går bra att anmäla sig till den redan nu via kommunen@hoganas.se. Efter informationen i Sessionssalen bjöds deltagarna på lunch och mingel.

7 FÖRETAGSNYTT SEPTEMBER DECEMBER 2012 NYA FÖRETAG I HÖGANÄS KOMMUN Acedia Fastigheter AB Acke Natt och Dag Business Partner AB Alto AB Baker Tilly BoViMa Hus AB Butik L Emma Skoglund Invest AB Foodonnet Sweden AB Henrysdotters lilla Vrå Höganäs Marina Holding AB Höganäs Saluhall Informed Decisions AB Jan G Bergman Fastighetsförvaltning AB Jan G Bergman Holding AB Jobba Smart Adrian Wallenholm AB Jonas Skoglund Invest AB Jorafi AB Kullabygdens Smådjursklinik AB Kyl & Värmepumpservice i Höganäs AB Lilla Kakelfabriken Li & To Bygg i Viken AB Miljöteknik i Hammar AB Mina Fina AB Noldens Volens AB Nordiska Cykelkompaniet AB Oss2 AB Plisséexperten Sverige AB Pomoloy Fastighets AB R9 Communications AB Rexmars Fog & Bygg AB Rival Rekrytering Sofie Skoglund Invest AB Tassbolaget i Höganäs AB Ulf Kraft Ljusnan Golvslipning User Experience Rebels AB Value Works i Viken AB Wakire AB Wingardium AB W.P.A. Holdings Fastighets AB HAR VI MISSAT NÅGOT FÖRETAG......som startat eller flyttat hit under senaste året? HÖR AV DIG TILL: kommunen@hoganas.se

nyhetsbrev kalendarium 2012

nyhetsbrev kalendarium 2012 information från Näringsliv- och marknad nyhetsbrev Via nyhetsbrevet samlar vi nyheter om vad som är på gång i Höganäs näringsliv. Vi hoppas du ska finna det matnyttigt. Gå gärna in på www.hoganas.se/foretagare

Läs mer

Läs direkt på webben! Tipsa en vän! Hej!

Läs direkt på webben! Tipsa en vän! Hej! Läs direkt på webben! Tipsa en vän! Hej! Så var det februari. Den sista mörka månaden innan vi börjar ana våren. Vad passar då bättre än ett nyhetsbrev fyllt av tips på inspirerande och viktiga aktiviteter?

Läs mer

Vi hjälper näringslivet i Östra Göinge att växa

Vi hjälper näringslivet i Östra Göinge att växa Vi hjälper näringslivet i Östra Göinge att växa Östra Göinge har en stark tradition av småföretag och industriproduktion. Vi har ett strategiskt läge i nordöstra Skåne med närhet till flera större städer,

Läs mer

Verksamhetsplan 2012

Verksamhetsplan 2012 Verksamhetsplan 2012 Kommunikation Företagsbesök Regelbundna kontakter mellan kommunledning och Hörbys näringsliv ska äga rum i syfte att utveckla goda relationer och utökad samverkan. Vår bas för detta

Läs mer

Insikt för en bättre samverkan med näringslivet. Fredrik Berglund Avdelningen för Tillväxt och Samhällsbyggande

Insikt för en bättre samverkan med näringslivet. Fredrik Berglund Avdelningen för Tillväxt och Samhällsbyggande Insikt för en bättre samverkan med näringslivet Fredrik Berglund Avdelningen för Tillväxt och Samhällsbyggande Sex myndighetshetsområden mäts - Brandtillsyn - Bygglov - Markupplåtelse - Miljö- och Hälsoskydd

Läs mer

Företagsklimat. Svenskt näringslivs ranking (enkät 2017) & SKL:s Insikt 2016

Företagsklimat. Svenskt näringslivs ranking (enkät 2017) & SKL:s Insikt 2016 Företagsklimat Svenskt näringslivs ranking (enkät 2017) & SKL:s Insikt 2016 Meny 1. Om mätningarna Ø Metod och skillnader 2. Svenskt näringslivs enkät (underlag ranking) 3. SKL:s Insikt Om mätningarna

Läs mer

Servicemätning av Region Gotlands myndighetsutövande gentemot företag

Servicemätning av Region Gotlands myndighetsutövande gentemot företag Servicemätning av Region Gotlands myndighetsutövande gentemot företag Undersökningen är genomförd av Markör i samarbete med SKL, Sveriges Kommuner och Landsting Snabbfakta om undersökningen Baseras på

Läs mer

Verksamhetsplan Näringsliv 2013

Verksamhetsplan Näringsliv 2013 Verksamhetsplan Näringsliv 2013 Kommunikation/marknadsföring Företagsbesök Regelbundna kontakter mellan kommunledning och Hörbys näringsliv ska äga rum i syfte att utveckla goda relationer och utökad samverkan.

Läs mer

Näringslivsnyheter från Simrishamns kommun. Glad påsk! Seminarium om offentlig upphandling 28 april

Näringslivsnyheter från Simrishamns kommun. Glad påsk! Seminarium om offentlig upphandling 28 april Nyhetsbrevet Näringslivsnyheter från Simrishamns kommun Nr 3/2014 Glad påsk! Frukostmöte 16 maj Reservera redan nu fredag 16 maj för nästa frukostmöte för företagare! Frukostmötet blir denna gång tillsammans

Läs mer

ÖPPNA JÄMFÖRELSER Företagsklimat 2015

ÖPPNA JÄMFÖRELSER Företagsklimat 2015 ÖPPNA JÄMFÖRELSER Företagsklimat 2015 EN SERVICEMÄTNING AV KOMMUNERNAS MYNDIGHETSUTÖVNING Dagordning 09:30-09:40 Välkommen! Joakim Feldt, SKL 09:40-10:00 Resultat från ÖJ Företagsklimat, Jan Torége, SKL

Läs mer

Insikt 2015 Nybro kommun. En servicemätning av kommunens myndighetsutövande gentemot företag

Insikt 2015 Nybro kommun. En servicemätning av kommunens myndighetsutövande gentemot företag Insikt 2015 Nybro kommun En servicemätning av kommunens myndighetsutövande gentemot företag Sammanfattning Nybro kommuns Nöjd-Kund-Index (NKI) är 64. Medelvärdet för samtliga deltagande kommuner är 68.

Läs mer

Företagsklimat 2015 Sölvesborgs kommun. En servicemätning av kommunens myndighetsutövande gentemot företag

Företagsklimat 2015 Sölvesborgs kommun. En servicemätning av kommunens myndighetsutövande gentemot företag Företagsklimat 2015 Sölvesborgs kommun En servicemätning av kommunens myndighetsutövande gentemot företag Sammanfattning Sölvesborgs kommuns Nöjd-Kund-Index (NKI) är 66. Medelvärdet för samtliga deltagande

Läs mer

Insikt 2015 Tanums kommun. En servicemätning av kommunens myndighetsutövande gentemot företag

Insikt 2015 Tanums kommun. En servicemätning av kommunens myndighetsutövande gentemot företag Insikt 2015 Tanums kommun En servicemätning av kommunens myndighetsutövande gentemot företag Sammanfattning Tanums kommuns Nöjd-Kund-Index (NKI) är 58. Medelvärdet för samtliga kommuner är 68. Jämfört

Läs mer

HANDELNS DAG TORSDAG 17 NOVEMBER LANDSKRONA TEATER 2011 INSPIRERANDE FÖRELÄSARE MODESHOW MED BUTIKER. Fotograf: Gekås Ullared

HANDELNS DAG TORSDAG 17 NOVEMBER LANDSKRONA TEATER 2011 INSPIRERANDE FÖRELÄSARE MODESHOW MED BUTIKER. Fotograf: Gekås Ullared FÖRELÄSNINGAR MODESHOW KONTAKTER INSPIRATION ETABLERINGAR HANDELNS DAG TORSDAG 17 NOVEMBER LANDSKRONA TEATER 2011 MODESHOW MED BUTIKER INSPIRERANDE FÖRELÄSARE Fotograf: Gekås Ullared VÄLKOMMEN TILL HANDELNS

Läs mer

HÖGANÄS VÄL VÄRT ATT INVESTERA I

HÖGANÄS VÄL VÄRT ATT INVESTERA I HÖGANÄS VÄL VÄRT ATT INVESTERA I STADSHUSLUNCH 27 februari 2015 DAGENS PROGRAM Välkomna! Ung Företagsamhet Teknikprogrammets fjärde år Kullagymnasiet Uppmärksammande av prisade företag i Höganäs Kullabygden

Läs mer

Mediaplan & företagspresentation

Mediaplan & företagspresentation Mediaplan & företagspresentation 05 Annons- & utgivningsplan Om oss! Väljer du Fastighetsnytt som din kanal för marknadsföring och profil ering är du med i ett större sammanhang och når en målgrupp av

Läs mer

Insikt 2013 Kinda kommun. En servicemätning av kommunens myndighetsutövande gentemot företag

Insikt 2013 Kinda kommun. En servicemätning av kommunens myndighetsutövande gentemot företag Insikt 2013 Kinda kommun En servicemätning av kommunens myndighetsutövande gentemot företag Sammanfattning Kinda kommuns Nöjd-Kund-Index (NKI) är 66. Medelvärdet för samtliga deltagande kommuner är 67.

Läs mer

Insikt 2013 Strömstads kommun. En servicemätning av kommunens myndighetsutövande gentemot företag

Insikt 2013 Strömstads kommun. En servicemätning av kommunens myndighetsutövande gentemot företag Insikt 2013 Strömstads kommun En servicemätning av kommunens myndighetsutövande gentemot företag Sammanfattning Strömstads kommuns Nöjd-Kund-Index (NKI) är 64. Medelvärdet för samtliga deltagande kommuner

Läs mer

Insikt 2015 Valdemarsviks kommun. En servicemätning av kommunens myndighetsutövande gentemot företag

Insikt 2015 Valdemarsviks kommun. En servicemätning av kommunens myndighetsutövande gentemot företag Insikt 2015 Valdemarsviks kommun En servicemätning av kommunens myndighetsutövande gentemot företag Sammanfattning Valdemarsviks kommuns NöjdKundIndex (NKI) är 69. Medelvärdet för samtliga deltagande kommuner

Läs mer

Minnesanteckningar Näringslivsråd 16 april 2014, kl. 16:00-18:00, Visborg

Minnesanteckningar Näringslivsråd 16 april 2014, kl. 16:00-18:00, Visborg Handlingstyp Minnesanteckning Datum 16 april 2014 1 (5) Näringslivsråd 16 april 2014, kl. 16:00-18:00, Visborg Deltagare: Åke Svensson (RG), Eva Nypelius (RG), Per Lindskog (RG), Anders Thomasson (Svenskt

Läs mer

FINALISTER 2018 Årets Butik

FINALISTER 2018 Årets Butik FINALISTER 2018 Årets Butik Finalister 4 Ica Kvantum Landvetter 7 Östenssons Skänninge 8 Ica Maxi Nacka VANA VINNARE En butik där personalen får leda sig själva, ta egna initiativ, vara kreativa och utvecklas

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET Sida 1 av 15 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ersättare Anna Hedbrant, socialnämnden Ann-Margreth Larsson, socialnämnden Ulf Molin, kommunstyrelsen Anki Nilsson, Astma- och Allergiföreningen Leif Olsson,

Läs mer

Näringslivsprogram för Eda kommun Antaget av kommunstyrelsen 2010-

Näringslivsprogram för Eda kommun Antaget av kommunstyrelsen 2010- Näringslivsprogram för Eda kommun Antaget av kommunstyrelsen 2010- Näringslivsprogram för Eda kommun Inledning Ett levande näringsliv ger arbete, trygghet och underlag till service. Därför vill kommunen

Läs mer

Det är här det händer!

Det är här det händer! Det är här det händer! Aktiviteter och engagemang för ett levande centrum Året runt anordnar och deltar vi i olika arrangemang. Självklart är det aktiviteter som bidrar till ett attraktivt centrum och

Läs mer

Serviceundersökning 2011. Nöjd-Kund-Index undersökning om företagares uppfattning om Nacka kommuns service under 2010

Serviceundersökning 2011. Nöjd-Kund-Index undersökning om företagares uppfattning om Nacka kommuns service under 2010 Serviceundersökning 2011 Nöjd-Kund-Index undersökning om företagares uppfattning om Nacka kommuns service under 2010 Bakgrund Ett av kommunens näringspolitiska mål är att erbjuda näringslivet en god grundläggande

Läs mer

Insikt 2015. En servicemätning av kommunens myndighetsutövande gentemot företag

Insikt 2015. En servicemätning av kommunens myndighetsutövande gentemot företag Insikt 2015 En servicemätning av kommunens myndighetsutövande gentemot företag Sammanfattning Laholms kommuns Nöjd-Kund-Index (NKI) är 72. Medelvärdet för samtliga deltagande kommuner är 68. Jämfört med

Läs mer

Serviceundersökning Nöjd-Kund-Index undersökning om företagares uppfattning om Lidingö stads service under 2010

Serviceundersökning Nöjd-Kund-Index undersökning om företagares uppfattning om Lidingö stads service under 2010 Serviceundersökning 2011 Nöjd-Kund-Index undersökning om företagares uppfattning om Lidingö stads service under 2010 Bakgrund Ett av kommunens näringspolitiska mål är att erbjuda näringslivet en god grundläggande

Läs mer

Platskontoret m a n i fes tos n y h e t sb r e v o m P l ace b r a n d i n g, va ru m ä r k en o ch a n d r a u P P l e v el ser.

Platskontoret m a n i fes tos n y h e t sb r e v o m P l ace b r a n d i n g, va ru m ä r k en o ch a n d r a u P P l e v el ser. Platskontoret m a n i f e s to s n y h e t s b r e v o m P l ace b r a n d i n g, va r u m ä r k e n o ch a n d r a u pp l e v e l s e r. n r 2 / 2 014 5. 6. 4. FOTO FRAMSIDA: Petra Lundin Foto s 2, Petra

Läs mer

PROTOKOLL KS NÄRINGSLIVSUTSKOTT

PROTOKOLL KS NÄRINGSLIVSUTSKOTT NÄRVARANDE Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Péter Kovács (M) (ordförande) Ulf Molin (C) (vice ordförande) Lennart Nilsson (S) Lars Linderot (M) Ros-Mari Paulsson (L) kommunchefen

Läs mer

Centrum för kommunstrategiska studier Styrelsesammanträde nr 3, 2017

Centrum för kommunstrategiska studier Styrelsesammanträde nr 3, 2017 Nr 3 år 2017 1(5) Centrum för kommunstrategiska studier Styrelsesammanträde nr 3, 2017 Datum: Närvarande Tjänstgörande ledamöter Bo Hellgren, ordförande Eva Andersson Sophia Jarl Anna Nilsson Curt Karlsson

Läs mer

Total flexibilitet i produktionen EG Infor M3 inspirationsdag

Total flexibilitet i produktionen EG Infor M3 inspirationsdag Total flexibilitet i produktionen EG Infor M3 inspirationsdag Välkommen till en inspirerande dag på temat Kraftkällan Infor M3 så skapar du maximal effektivitet i alla företagets aktiviteter. INBJUDAN

Läs mer

Bjuder dig på en seminariedag under temat: NÖJD PERSONAL = NÖJDA KUNDER = NÖJDA ÄGARE

Bjuder dig på en seminariedag under temat: NÖJD PERSONAL = NÖJDA KUNDER = NÖJDA ÄGARE Bjuder dig på en seminariedag under temat: NÖJD PERSONAL = NÖJDA KUNDER = NÖJDA ÄGARE Seminariedagen äger rum på restaurang Grappa, Sankt Eriksgatan 86, Stockholm den 15:e november 2017 kl 09:00-15:00.

Läs mer

Handlingsplan för förbättrat företagsklimat - Insikt

Handlingsplan för förbättrat företagsklimat - Insikt Handlingsplan för förbättrat företagsklimat - Insikt Förord Insikt förbättrat företagsklimat är ett samarbetsprojekt mellan näringslivsenhet och våra fem myndighetsområden bygglov, markupplåtelse, serveringstillstånd,

Läs mer

INSIKT. 8 av 10. företag. en SERVICEmätning av kommunens företagskontakter

INSIKT. 8 av 10. företag. en SERVICEmätning av kommunens företagskontakter Inbjudan att delta i en undersökning om företagens upplevelse av din kommuns service 8 av 10 företag har någon gång kontakt med kommunen. INSIKT en SERVICEmätning av kommunens företagskontakter En undersökning

Läs mer

Insikt 2013 Laholms kommun. En servicemätning av kommunens myndighetsutövande gentemot företag

Insikt 2013 Laholms kommun. En servicemätning av kommunens myndighetsutövande gentemot företag Insikt 2013 Laholms kommun En servicemätning av kommunens myndighetsutövande gentemot företag Vet vi vad företagen tycker om vår kommun? - Ja, delvis (via Svenskt Näringslivs LFKs undersökning, Utmaningen,

Läs mer

Serviceundersökning 2011

Serviceundersökning 2011 Serviceundersökning 2011 Nöjd-Kund-Index undersökning om företagares uppfattning om Flen kommuns service under 2010 Bakgrund Ett av kommunens näringspolitiska mål är att erbjuda näringslivet en god grundläggande

Läs mer

Näringslivsprogram 2016

Näringslivsprogram 2016 1(5) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Näringslivsprogram 2016 Bakgrund och syfte Syftet med programmet är att på operativ nivå identifiera insatser inom ramen för näringslivsarbetet. Grunden för programmet är näringslivsstrategin

Läs mer

Varför PRAO och praktik? Samverkan för framtiden

Varför PRAO och praktik? Samverkan för framtiden Varför PRAO och praktik? Samverkan för framtiden Möjligheter med prao och praktik! Att ta emot elever på prao och praktik är ett bra tillfälle att ge dem en positiv bild av din arbetsplats och av arbetslivet.

Läs mer

PROTOKOLL KS NÄRINGSLIVSUTSKOTT

PROTOKOLL KS NÄRINGSLIVSUTSKOTT 2015-02-16 1 (9) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Péter Kovács (M) Ulf Molin (C) Lennart Nilsson (S) Kerstin Björkäng Wirehed (S) Lars Linderot (M) 14.00-15.55

Läs mer

500 GÄSTER APPLÅDERADE VARBERGS NÄRINGSLIV - VarbergsGalan 2011

500 GÄSTER APPLÅDERADE VARBERGS NÄRINGSLIV - VarbergsGalan 2011 500 GÄSTER APPLÅDERADE VARBERGS NÄRINGSLIV - VarbergsGalan 2011 14 oktober gick VarbergsGalan 2011 av stapeln och den har etablerat sig som årets viktigaste fest för företagen i Varberg. En härlig stämning

Läs mer

Servicemätning 2015-års ärende Stockholm Business Alliance, SBA

Servicemätning 2015-års ärende Stockholm Business Alliance, SBA Servicemätning 2015-års ärende Stockholm Business Alliance, en undersökning av 40 av 54 -kommuners myndighetsutövning i Stockholmsregionen 2016-05-30 Förord Om Stockholmsregionen ska kunna fortsätta att

Läs mer

Hur är företagsklimatet i Karlskrona?

Hur är företagsklimatet i Karlskrona? Hur är företagsklimatet i Karlskrona? Lokalt företagsklimat Handlar om förutsättningar för företagande Vi definierar företagsklimatet som summan av de attityder, regler, institutioner och kunskaper som

Läs mer

Regeltillämpning på kommunal nivå

Regeltillämpning på kommunal nivå Regeltillämpning på kommunal nivå Undersökning av Sveriges kommuner 2016 Skåne län Har kommunen en företagslots och kan lotsen agera samordnande respektive pådrivande? Företagens väg in till kommunen Har

Läs mer

Servicemätning 2016-års ärenden Stockholm Business Alliance, SBA. en undersökning av 55 SBA-kommuners myndighetsutövning i Stockholmsregionen.

Servicemätning 2016-års ärenden Stockholm Business Alliance, SBA. en undersökning av 55 SBA-kommuners myndighetsutövning i Stockholmsregionen. Servicemätning 16-års ärenden Stockholm Business Alliance, SBA en undersökning av 55 SBA-kommuners myndighetsutövning i Stockholmsregionen Bakgrund Ett av kommunens näringspolitiska mål är att erbjuda

Läs mer

VÄRLDENS MÖJLIGHETER EN DAG I INTERNATIONALISERINGENS TECKEN

VÄRLDENS MÖJLIGHETER EN DAG I INTERNATIONALISERINGENS TECKEN VÄRLDENS MÖJLIGHETER EN DAG I INTERNATIONALISERINGENS TECKEN MÅNDAG DEN 18 SEPTEMBER 2017 INBJUDAN Välkommen till en dag i internationaliseringens tecken med en värld full av möjligheter. Från Business

Läs mer

Näringslivsprogram Hylte kommun

Näringslivsprogram Hylte kommun Näringslivsprogram Hylte kommun Antaget av kommunfullmäktige 2016-03-17 2 Vårt näringslivsprogram Näringslivsprogrammet omfattar fem områden som är viktiga för näringslivets utveckling i Hylte kommun:

Läs mer

Hur är företagsklimatet i Ronneby?

Hur är företagsklimatet i Ronneby? Hur är företagsklimatet i? Lokalt företagsklimat Handlar om förutsättningar för företagande Vi definierar företagsklimatet som summan av de attityder, regler, institutioner och kunskaper som företagaren

Läs mer

Ø-analys. Beslutsfattarna i regionen: Stark tro på regionens framtid

Ø-analys. Beslutsfattarna i regionen: Stark tro på regionens framtid Ø-analys N R 4 a u g u s t I 2 0 0 7 A K T U E L L A N A LY S A V Ö R E S U N D S R E G I O N E N Beslutsfattarna i regionen: Stark tro på regionens framtid Öresundsregionen har goda möjligheter att bli

Läs mer

BUSINESS ARENA MALMÖ 2015

BUSINESS ARENA MALMÖ 2015 BUSINESS ARENA MALMÖ 2015 Clarion Hotel & Congress Malmö Live 7 maj Programöversikt CMYK Positiv/svart, används där färg inte är möjligt Negativ/vit, används mot färgade mörka bakgrunder partners Business

Läs mer

Inte bara vara trevlig. En inspirationsskrift om hur kommuner kan arbeta med bemötande av företag

Inte bara vara trevlig. En inspirationsskrift om hur kommuner kan arbeta med bemötande av företag Inte bara vara trevlig En inspirationsskrift om hur kommuner kan arbeta med bemötande av företag Fakta om Insikt I samarbete med Stockholm Business Alliance och Business Region Göteborg genomförde Sveriges

Läs mer

KULLABYGDENS PENSIONÄRSFÖRENING SPF 176 HÖGANÄS MEDLEMSBLAD

KULLABYGDENS PENSIONÄRSFÖRENING SPF 176 HÖGANÄS MEDLEMSBLAD KULLABYGDENS PENSIONÄRSFÖRENING SPF 176 HÖGANÄS MEDLEMSBLAD september, oktober, november 2014 Utflykt till Fredriksdal Fredriksdal är mycket på samma gång: vidsträckt park, friluftsmuseum, teaterscen,

Läs mer

Verksamhetsplan. Invest in Skåne AB. Utgåva 01/05 2015

Verksamhetsplan. Invest in Skåne AB. Utgåva 01/05 2015 Verksamhetsplan Invest in Skåne AB 2015 Utgåva 01/05 2015 Verksamhetsplan 2015 för Invest in Skåne AB, 1. Verksamhetsidé Våra aktiviteter skall göra skillnad för att utveckla internationaliseringen av

Läs mer

Nyhetsbrev. Information till näringslivet i Forshaga kommun. September. Missa inte höstens Näringslivsdag! Näringslivsdag 6 oktober

Nyhetsbrev. Information till näringslivet i Forshaga kommun. September. Missa inte höstens Näringslivsdag! Näringslivsdag 6 oktober Anmäl dig till hela eller delar av dagen senast 29 september. Vi behöver veta vilka föredrag du vill gå på, och om du vill stanna och äta lunch. Ange även matavvikelser. Nyhetsbrev Information till näringslivet

Läs mer

Personlig assistans. Chefsdagarna. Praktisk arbetsledning som stödjer personal och brukare. Senaste nytt inom assistans så påverkas du

Personlig assistans. Chefsdagarna. Praktisk arbetsledning som stödjer personal och brukare. Senaste nytt inom assistans så påverkas du Chefsdagarna Personlig assistans Inbjudan till konferens i Stockholm den 5-6 december 2011 TALARE KommunLex AB Jonas Reinholdsson Nyköpings kommun Catarina Lindgren Praktisk arbetsledning som stödjer personal

Läs mer

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Skylttextning Sälj mer med service! Praktisk butiksekonomi Skapa en egen hemsida Mera - sälj mer med service! Utveckla din befintliga hemsida Marknadsföring & marknadsplanering

Läs mer

Verksamhetsplan Näringsliv 2014

Verksamhetsplan Näringsliv 2014 Verksamhetsplan Näringsliv 2014 Kommunikation/marknadsföring Företagsbesök Regelbundna kontakter mellan kommunledning och Hörbys näringsliv ska äga rum i syfte att utveckla goda relationer och utökad samverkan.

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 1 (10) Paragrafer 224-231 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, sessionssalen kl. 13.30-16.00 Beslutande Bengt Svensson, ordf Madeleine Atlas Bodil Andersson Rune Persson Eva Stjärnlind Övriga närvarande

Läs mer

Det ska vara enkelt att driva företag i Göteborgsregionen. Insikt Så tycker regionens företag om kommunernas arbete

Det ska vara enkelt att driva företag i Göteborgsregionen. Insikt Så tycker regionens företag om kommunernas arbete Det ska vara enkelt att driva företag i Göteborgsregionen. Insikt 2018 Så tycker regionens företag om kommunernas arbete Vårt fantastiska näringsliv förtjänar ett riktigt bra företagsklimat. År efter år

Läs mer

Företagen gav 2017 fortsatt högt betyg på kommunens myndighetsutövning och service

Företagen gav 2017 fortsatt högt betyg på kommunens myndighetsutövning och service Fortsatt ökat betyg. Fortsatt högre än rikssnittet. Företagen gav 2017 fortsatt högt betyg på kommunens myndighetsutövning och service Tf näringslivschef Torleif Fallsdalen Verksamhetscontroller Mikael

Läs mer

NÄR VÄGEN ÄR MÅLET. Arrangeras av Resurscentrum för jämställd tillväxt

NÄR VÄGEN ÄR MÅLET. Arrangeras av Resurscentrum för jämställd tillväxt NÄR VÄGEN ÄR MÅLET. Arrangeras av Resurscentrum för jämställd tillväxt VÄLKOMMEN TILL 13 maj Värmlands Museum Hörsalen Jämställdhet är en viktig fråga för Värmlands tillväxt och utveckling. Och Värmland

Läs mer

ÄNGELHOLM - EN STAD ATT VÄXA I

ÄNGELHOLM - EN STAD ATT VÄXA I ÄNGELHOLM - EN STAD ATT VÄXA I ÄNGELHOLM- EN DEL AV SVERIGES SKÖNASTE FAMILJ I ett unikt regionalt samarbete, under det gemensamma varumärktet Familjen Helsingborg, formas de Nordvästskånska kommunernas

Läs mer

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH DINA KOLLEGOR UPPSALA UPPSALA KONSERT & KONGRESS FREDAG 10 FEBRUARI

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH DINA KOLLEGOR UPPSALA UPPSALA KONSERT & KONGRESS FREDAG 10 FEBRUARI KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH DINA KOLLEGOR Du är inbjuden till... 2017 UPPSALA UPPSALA KONSERT & KONGRESS FREDAG 10 FEBRUARI NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den 10 februari är det dags för HR-Dagen på

Läs mer

Företagens syn på kommunal service 2009. Sammanfattning

Företagens syn på kommunal service 2009. Sammanfattning Företagens syn på kommunal service 2009 Sammanfattning Regional Serviceundersökning Göteborgsregionen 2009 Business Region Göteborg är en regional aktör som arbetar för hållbar tillväxt och sysselsättning

Läs mer

Kommunerna som marknadsaktörer

Kommunerna som marknadsaktörer Kommunerna som marknadsaktörer Förbundsjurist Lena Dalman och Lena Svensson lena.dalman@skl.se, lena.svensson@skl.se Vad en kommun får göra kommunal kompetens Regler finns i kommunallagen Särskilda regler

Läs mer

Nyheter från din kommun

Nyheter från din kommun Nyheter från din kommun Det här är Mariestads kommuns nyhetsbrev för näringslivet, här kan du läsa om vad som händer i kommunen och näringslivet. Har du nyheter som du vill lyfta i det här forumet tar

Läs mer

Företagsklimatet i Burlövs kommun 2018

Företagsklimatet i Burlövs kommun 2018 Företagsklimatet i s kommun 2018 Om undersökningen i s kommun Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2018 Lokalt företagsklimat 2018 Primär målgrupp: Företag

Läs mer

Företagsklimatet i Klippans kommun 2018

Företagsklimatet i Klippans kommun 2018 Företagsklimatet i s kommun 2018 Om undersökningen i s kommun Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2018 Lokalt företagsklimat 2018 Primär målgrupp: Företag

Läs mer

Nyhetsbrev. Ordförande har ordet: oktober 2014. Innehåll: Kommande Event: Ordförande har ordet. Stockholm 2014-10-31 Ordförande har ordet

Nyhetsbrev. Ordförande har ordet: oktober 2014. Innehåll: Kommande Event: Ordförande har ordet. Stockholm 2014-10-31 Ordförande har ordet Nyhetsbrev oktober 2014 Innehåll: Ordförande har ordet Kommande event På ny position Efterlysningar 100% London Nya medlemmar Mitt i minglet Kommande Event: 5/11 Nätverksträff Svensk Handel 6/11 AW Tengbom

Läs mer

Nr 1: 2017 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län. SCF Skåne:s julbord på Ystad Saltsjöbad.

Nr 1: 2017 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län. SCF Skåne:s julbord på Ystad Saltsjöbad. Nr 1: 2017 NYHETSBREVET Från Celiakiföreningen i Skåne län SCF Skåne:s julbord på Ystad Saltsjöbad. KONTAKTINFORMATION Celiakiföreningen i Skåne län skane@celiaki.se LOKALFÖRENINGARNA Helsingborg, Höganäs,

Läs mer

Företagsklimatet förbättras i Göteborgsregionen. Insikt Så tycker regionens företag om kommunernas arbete

Företagsklimatet förbättras i Göteborgsregionen. Insikt Så tycker regionens företag om kommunernas arbete Företagsklimatet förbättras i sregionen. Insikt 2017 Så tycker regionens företag om kommunernas arbete Viktigare än någonsin att vi inte tappar tempo nu. Företagsklimatet förbättras i sregionen öteborgsregionen

Läs mer

Vad skulle chefen säga...

Vad skulle chefen säga... Vad skulle chefen säga... Vi ser det så här; när du tillåts vara dig själv blir det roligare att jobba. Och nöjda medarbetare gör för det mesta ett bättre jobb. Arbetet och arbetsplatsen blir attraktivare

Läs mer

UTSTÄLLARTRÄFF. RC Hotel 1 februari 2019

UTSTÄLLARTRÄFF. RC Hotel 1 februari 2019 UTSTÄLLARTRÄFF RC Hotel 1 februari 2019 2 Agenda Utställarträff 1 februari 2019 FIKA VÄLKOMMEN MÄSSAN 2018 MÄSSAN 2019 AVSLUTNING/ UNDERSÖKNINGAR LUNCH FAIRLINK TRÄDAGARS 3 Utställare & besökare 2018 Sammanfattning

Läs mer

Ändrat datum för årsmötet

Ändrat datum för årsmötet Uppsala Januari 2010 Innehåll Kalendarium... sid 1 Hälsning från ordföranden... sid 2 Kallelse till årsmötet... sid 3 Information från Misa... sid 4 Information om gymnsiestudier Lundellska skolan... sid

Läs mer

Företagsklimatet i Landskrona stad 2017

Företagsklimatet i Landskrona stad 2017 Företagsklimatet i stad 2017 Om undersökningen Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2017 Lokalt företagsklimat 2017 stad Primär målgrupp: Företag med minst

Läs mer

file://c:\documents and Settings\saca01\Lokala inställningar\temp\notese33295\~we...

file://c:\documents and Settings\saca01\Lokala inställningar\temp\notese33295\~we... Page 1 of 5 Ser nyhetsbrevet konstigt ut i din e-postklient, klicka här. Till hemsidan Skicka vidare Prenumerera Avprenumerera Företagarlunch 10 april Den alltid lika välbesökta företagarlunchen arrangeras

Läs mer

Näringslivsplan. Tillsammans för ett attraktivt Botkyrka Version 1.0

Näringslivsplan. Tillsammans för ett attraktivt Botkyrka Version 1.0 Näringslivsplan Tillsammans för ett attraktivt Botkyrka Version 1.0 1 Botkyrkas Näringslivsplan version 2013 Tillsammans för ett attraktivt Botkyrka med ett företagsklimat topp 30-2017! För att skapa förutsättning

Läs mer

Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Till företag i Nora kommun från Företagarföreningarna, Nora köpmannaförening och Nora kommun. År 2014, nummer 7 I detta nummer:

Läs mer

Serviceundersökningen 2013 företags uppfattning om kommunernas service under 2012

Serviceundersökningen 2013 företags uppfattning om kommunernas service under 2012 1 Bakgrund Ett av kommunens näringspolitiska mål är att erbjuda näringslivet en god grundläggande service. God kvalitet och hög service i myndighetsutövning är särskilt centralt för att skapa goda relationer

Läs mer

TÄNK HUND 2014. studieframjandet.se

TÄNK HUND 2014. studieframjandet.se TÄNK HUND 2014 studieframjandet.se Studiefrämjandet hundorganisationernas självklara studieförbund! Studiefrämjandet har även 2014 valt att satsa extra på samarbetet med Sveriges stora hundorganisationer:

Läs mer

Företagsklimatet i Lunds kommun 2018

Företagsklimatet i Lunds kommun 2018 Företagsklimatet i s kommun 2018 Om undersökningen i s kommun Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2018 Lokalt företagsklimat 2018 Primär målgrupp: Företag

Läs mer

Brandskydd. Servicemätning 2016-års ärenden Stockholm Business Alliance, SBA

Brandskydd. Servicemätning 2016-års ärenden Stockholm Business Alliance, SBA Servicemätning 16-års ärenden Stockholm Business Alliance, SBA en undersökning av 55 SBA-kommuners myndighetsutövning i Stockholmsregionen Bakgrund Ett av kommunens näringspolitiska mål är att erbjuda

Läs mer

Företagsklimatet i Klippans kommun 2017

Företagsklimatet i Klippans kommun 2017 Företagsklimatet i s kommun 2017 Om undersökningen Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2017 Lokalt företagsklimat 2017 s kommun Primär målgrupp: Företag med

Läs mer

Nyheter från din kommun

Nyheter från din kommun Nyheter från din kommun Det här är Mariestads kommuns nyhetsbrev för näringslivet, här kan du läsa om vad som händer i kommunen och näringslivet. Har du nyheter som du vill lyfta i det här forumet tar

Läs mer

FAST TRACK GERMANY ACCELERATE YOUR BUSINESS WITH GERMANY

FAST TRACK GERMANY ACCELERATE YOUR BUSINESS WITH GERMANY ACCELERATE YOUR BUSINESS WITH GERMANY INBJUDAN PROGRAMSTART DEN 9 MAJ 2017 Ser du Tyskland som nästa steg i den internationella satsningen? Eller känner du att befintliga affärer behöver utvecklas ytterligare?

Läs mer

SVENSKT NÄRINGSLIV TAR TEMPEN PÅ NÄRINGSLIVS- KLIMATET I KIL

SVENSKT NÄRINGSLIV TAR TEMPEN PÅ NÄRINGSLIVS- KLIMATET I KIL FÖRETAG I KIL NYHETSBREV TILL FÖRETAGARE OCH ENTREPRENÖRER EXTRANUMMER NR 3 2015 SVENSKT NÄRINGSLIV TAR TEMPEN PÅ NÄRINGSLIVS- KLIMATET I KIL Det är det lokala företagsklimatet som är i fokus för Svenskt

Läs mer

KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR JÖNKÖPING VÄLKOMMEN TILL

KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR JÖNKÖPING VÄLKOMMEN TILL KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR 2018 JÖNKÖPING VÄLKOMMEN TILL QUALITY ELITE HOTEL STORA GRAND HOTELLET FREDAG FREDAG 23 FEBRUARI 4 MAJ NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den 4 maj är det dags för

Läs mer

Utbildning i den empatiska byråkratin framtidens kommunala service

Utbildning i den empatiska byråkratin framtidens kommunala service MÅLGRUPP Medarbetare, chefer och administrativ personal inom tillstånd, tillsyn, kontroll, till exempel bygglov, miljö, livsmedelskontroll, markupplåtelse, brandtillsyn och alkoholtillsyn. VÄLKOMMEN TILL

Läs mer

NYHETSBREV REGION MÄLARDALEN

NYHETSBREV REGION MÄLARDALEN NYHETSBREV REGION MÄLARDALEN Nr 9 November 2015 HEJ! Vintern närmar sig och vi har fått en liten försmak på kylan. Detta nyhetsbrev innehåller mycket matnyttig information och jag vill framförallt tacka

Läs mer

Hur är företagsklimatet i Sölvesborg?

Hur är företagsklimatet i Sölvesborg? Hur är företagsklimatet i? Lokalt företagsklimat Handlar om förutsättningar för företagande Vi definierar företagsklimatet som summan av de attityder, regler, institutioner och kunskaper som företagaren

Läs mer

Företagsklimatet i Tomelilla kommun 2017

Företagsklimatet i Tomelilla kommun 2017 Företagsklimatet i kommun 2017 Om undersökningen Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2017 Lokalt företagsklimat 2017 kommun Primär målgrupp: Företag med minst

Läs mer

Temadag om alternativa drivmedel och fordonstekniker

Temadag om alternativa drivmedel och fordonstekniker Inbjudan Inbjudan Temadag om alternativa drivmedel och fordonstekniker Tid: 2 november 2006, kl. 09.00 14.45 Plats: Kommunförbundet Västernorrland, Härnösand eller via webb-tv Välkomna till en temadag

Läs mer

Analys näringslivsklimat

Analys näringslivsklimat 1 (6) Analys näringslivsklimat 2016-2017 Sammanfattning Detta är en analys av näringslivsklimatet i Örnsköldsvik 2016 med sikte på möjliga åtgärder inom den planerade kommunala verksamheten. Som underlag

Läs mer

Livsmedelskontroll. Servicemätning 2016-års ärenden Stockholm Business Alliance, SBA

Livsmedelskontroll. Servicemätning 2016-års ärenden Stockholm Business Alliance, SBA Servicemätning 16-års ärenden Stockholm Business Alliance, SBA en undersökning av 55 SBA-kommuners myndighetsutövning i Stockholmsregionen Bakgrund Ett av kommunens näringspolitiska mål är att erbjuda

Läs mer

Arbetsmaterial tom 2011-09-07. Insikt 2011 EN SERVICEMÄTNING AV KOMMUNENS MYNDIGHETSUTÖVANDE GÖTEBORGS STAD

Arbetsmaterial tom 2011-09-07. Insikt 2011 EN SERVICEMÄTNING AV KOMMUNENS MYNDIGHETSUTÖVANDE GÖTEBORGS STAD Arbetsmaterial tom 2011-09-07 Insikt 2011 EN SERVICEMÄTNING AV KOMMUNENS MYNDIGHETSUTÖVANDE GÖTEBORGS STAD SKL Insikt 2011, sid 2 Disposition Resultat och sammanfattning sida 3 Fakta om undersökningen

Läs mer

Näringslivsnytt november 2016

Näringslivsnytt november 2016 Näringslivsnytt november 2016 Finalisterna klara till Årets företagare Under september månad öppnade kommunen upp för allmänheten att nominera det företag man önskade skulle få utmärkelsen Årets Företagare

Läs mer

Serviceundersökningen 2013 företags uppfattning om kommunernas service under 2012

Serviceundersökningen 2013 företags uppfattning om kommunernas service under 2012 1 Bakgrund Ett av kommunens näringspolitiska mål är att erbjuda näringslivet en god grundläggande service. God kvalitet och hög service i myndighetsutövning är särskilt centralt för att skapa goda relationer

Läs mer

Näringslivsstrategi 2009-03-23. Renée Mohlkert Näringslivs- och marknadsdirektör

Näringslivsstrategi 2009-03-23. Renée Mohlkert Näringslivs- och marknadsdirektör Näringslivsstrategi 2009-03-23 Renée Mohlkert Näringslivs- och marknadsdirektör NÄRINGSLIVSSTRATEGI FÖR HELSINGBORGS STAD Utifrån denna strategi ska Helsingborgs stads näringslivsarbete bedrivas. Uppdraget

Läs mer

Kostnadsfria seminarier

Kostnadsfria seminarier Nyhetsbrev från Stockholms NyföretagarCentrum Nyhetsbrev Vecka 12 Mars 2009 Kostnadsfria seminarier Starter Diplom, stänger den 24 april Minikurser Tullverket: TullNytt nr 4 SEB: Det går visst att låna

Läs mer

Borås Stad myndighetsutövning företag Uppföljning av kommunens service (NKI) Mätperiod ärenden: 2016 (helår)

Borås Stad myndighetsutövning företag Uppföljning av kommunens service (NKI) Mätperiod ärenden: 2016 (helår) Borås Stad myndighetsutövning företag Uppföljning av kommunens service (NKI) Mätperiod ärenden: 216 (helår) 1 Innehåll Sammanfattning och Markörs rekommendationer...3 Om undersökningen...5 Resultat företag

Läs mer