TeamSTIL - På nya äventyr (Studieresa med TeamSTIL fredag 8 november söndag 10 november 2015)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TeamSTIL - På nya äventyr (Studieresa med TeamSTIL fredag 8 november söndag 10 november 2015)"

Transkript

1 TeamSTIL - På nya äventyr (Studieresa med TeamSTIL fredag 8 november söndag 10 november 2015) Efter en hel del pusslande, packande och planerande så var det äntligen dags för årets höjdpunkt, Studieresan med Team STIL. TeamSTIL är ett ungdomsprojekt som drivs av 3 ridskolor, Uppsala Ponnyklubb, Olunda Ryttarförening och Sigtuna Ryttarförening. Det är ca 10 ungdomar i ålder år från respektive ridskola som ingår i projektet och tanken är att ge dem ett bra kontaktnät samt visa på hur bred hästsporten är och hur många olika inriktningar man kan välja. Projektet startade hösten 2012 och drivs till stor del av medel från Idrottslyftet men även av egna medel och tid från respektive ridskola och ridskolechef. Till sommaren 2015 avslutas projektet efter tre roliga och lärorika år. Mer info om projektet finns på teamstil.se. Vi samlades kl i Uppsala, vid UKK, och en efter en kom deltagarna i sina fina TeamSTIL-jackor var vi redo för avfärd efter att ha räknat in så att alla var med bussen, 22 personer plus vår busschaufför förstås. Förutom väskor så hade vi packat lastutrymmet fullt med festis, bullar, kexchoklad och frukt för att kunna hålla en jämn sockernivå under hela resan blev det ett snabbstopp på Statoil i Knivsta då Eva råkat tappa en jacka på stallplanen när hon åkte, men med viss logistik så kom jackan till Statoil, bussen svängde in, vi grabbade jackan i farten och fortsatte vår resa mot Livgardet, Stockholm.

2 14.20, framme vid Livgardet, Stockholm som var resans första studiebesök. Alla deltagarna fick festis och frukt för att vara laddade till rundvisningen. Eva gick till "luckan" och anmälde vår ankomst, vi hade skickat in namnlista med personnummer i förväg då vi skulle in på Försvarsmaktens mark med Högkvarteret inom synhåll och som tur var blev alla godkända och fick följa med innanför grindarna. Vi möttes upp av Per Dahlgren som är anställd som instruktör på Livgardet, hans jobb är att utbilda soldater och hästar så de är redo för Beridna Högvakten, Korteger och andra högtider. Vi fick lära oss att här heter stallgångarna Pass, totalt finns det 4 pass uppdelade på Soldatpass, Polispass, Musikpass och Befälspass. Det finns plats för ca 100 hästar inklusive polisens. Passen är byggda 2005 och i våras invigdes det nya ridhuset, ett ridhus som fick oss alla att dra efter andan då det dels var vackert utformat, men också många smarta lösningar när det gällde värmereglering, hänsyn till solinsläpp, underlag mm. Hos Livgardet bor det bara svenskfödda fuxvalacker, detta av tradition. Hästarna ägs av Stiftelsen Beridna Högvakten, och köps in med hjälp av medlemsavgifter, donationer och sponsorer.

3 Det bor 6 st skimmelvalacker i Musikpasset, och det är också av tradition, skimlarna har en speciell plats i högvakten. Dessa herrar var alla av den speciella rasen Kladruby Nad Laben och importerade från Tjeckien. Lite grövre modell och aningen klumpiga huvuden, men mycket godmodiga och snälla vilket gör dem utmärkta som Musikhästar. Hästarna på Livgardet bor i fina boxar, går ut i hage varje dag, rids två gånger per dag i ett varierande arbete. Mycket uteridning ingår och totalt finns det 14 mil preparerade ridvägar, ridbanor, ridhus och ängar att tillgå.

4 Flera av hästarna tävlas regelbundet i hoppning och dressyr, stallets stjärna Regent har segrar upp till 130 cm klasser. Vid Livgardet är man mycket noga med hästarnas välbefinnande, hovslagaren finns på plats och jobbar varje vardag i en egen smedja, man har dessutom en egen veterinäravdelning med en heltidsanställd djursjukvårdare, samt en veterinär som jobbar ca två ggr per vecka samt vid behov. Utöver detta har man tre anställda instruktörer som tillsammans med soldaterna, rider, ryktar och tar hand om hästarna på bästa sätt. En liten detalj är att alla hästarna har dubbel utrustning, brunt läder för vardagsbruk och svart läder vid Högvakten och lite festligare tillfällen. Per var fantastisk att lyssna på, mycket kunnig och blandade fakta med tradition och vi alla lyssnade uppmärksamt och deltagarna ställde massor av frågor. Jag tror att några blev sugna på att söka soldattjänst med inriktning mot Beridna Högvakten. Eva och jag önskade att vi varit yngre, då hade vi skickat in vår ansökan direkt:) Vi tackade Per och hoppade på vår buss mot hotellet som inte låg alltför långt bort, Scandic Park vid Humlegården. Checkade in, delade ut rumsnycklar, kanelbullar och förmaningar om att det var samling i hotellobbyn för promenad ned mot Hötorget och Pizza Hut.

5 Då alla var rejält hungriga vid det här laget så var alla i tid i lobbyn. Efter en rask promenad där Eva tog täten och höll ett tempo där vi andra flåsande småsprang för att hinna med så kändes det skönt att landa på restaurangstolarna. Högröda i ansiktet, småsvettiga och hungriga så väckte vi viss uppmärksamhet när vi intog restaurangen, 23 stycken i våra fina TeamSTIL jackor. Vi blev kvar ganska länge, mysigt att sitta o äta, småprata och bara umgås. Eva betalade notan och nästa stopp blev godisaffären, innan vi tog en snabb men lite lugnare promenad tillbaka till hotellet, där slutet av Idol var det som de flesta såg fram emot. Lördag, samling vid frukostbuffen ca 7.30, gäller att vara i god tid så man hinner äta mycket. Upp på rummen, packa ihop, borsta tänderna o hyfsa till frisyrerna innan utcheckningen Vid 9.00 var samtliga utcheckade från hotellet och incheckade på bussen. Dagens första studiebesök var Ågesta Gård och Ridskola, dit vi anlände på utsatt tid Där möttes vi upp av Jocke Öberg, som är ingift i familjen von Krusenstierna, och en av de som driver verksamheten på gården. Gården drivs sedan 1910 av släkten von Krusenstierna, familjen har ett långtidsarrende på gården och marken från Stockholms stad. På gården bedriver man ridskola, ridsportbutik, man föder upp köttdjur (kor) samt att det är skogs och naturreservat, totalt 100 hektar mark, Man har 30 ridskoleponnyer, 30 ridskolehästar, uppsittningar(ridtimmar per år), 45 enheter(köttdjur). Av de 100 hektaren mark så är 10 hektar betesmark, 40 hektar skog och bete för kor, resterande 50 hektar är slåttervall där man tar in eget hösilage.

6 Det är ett familjeföretag där alla olika delar drivs gemensamt, av tolv heltidstjänster är sex stycken familjemedlemmar. Ridskolan är den stora delen av verksamheten och Ågesta Ridskola köper ridlektioner för alla barn och ungdomar. Ågesta Ridklubb arrangerar all klubb och tävlingsverksamhet. Ridklubb och ridskola planerar och genomför all ungdomsverksamhet genom sin samverkansgrupp invigdes och slutbesiktigades de nya stallen, ridbanan och ridhuset. Ombyggnaderna har bekostats av Stockholms stad som äger gården men familjens arrendekostnader har höjts väsentligt efter ombyggnationen. Familjen står också för såväl invändigt som utvändigt underhåll av gården.

7 Det tog ca sex år att planera och få alla ritningar godkända. Man märker att det ligger många timmars arbete bakom att hitta bra och praktiska lösningar, få fram underhållsfria materialval mm. Varje box har foderautomater för kraftfodret och man fyller slowfeednät med grovfodret en gång om dagen vilket spar mycket tid för personalen men också gör att hästarna kan äta när de önskar. Mycket tanke har också lagts vid öppna ytor där man alltid ska ha överblick över hästar och elever på ett smidigt sätt. Man har byggt ett särskilt rum i stallet där man har den avsuttna hästisverksamheten för alla barn som är i sexårsåldern, de får börja rida när de är sju år. Ågesta gård har också samarbete med Stockholms Handikappridklubb som hyr in sig fyra timmar varje lördag, 2 grupper på ponny och 2 grupper på stor häst, de bedriver även fritidsverksamhet. Då hyr de manegen fyra timmar per gång samt tio lektionsponnyer och hästar, de har även ett eget rum där de kan förvara den utrustning som behövs för sin verksamhet. Varje lördag och söndag har man också speciella grupper som rider ut ca 1,5 timmar på några av de nio mil långa ridvägarna som finns i närområdet. Sedan ett år tillbaka har Ågesta ridklubb en anställd fritidsledare med stöd från Ryttaralliansen/Stockholms stad. Fritidsledaren håller i skötarsystemet, Halloweenkvällar mm. Jocke gjorde ett jättebra jobb med att ta emot oss och guida oss runt anläggningen samtidigt som han berättade om verksamheten. Besöket avslutades med fika i deras fina cafeteria där Kristian och Annas mamma hade bakat fantastiska bullar åt oss och därefter tog vi en vända i deras nyöppnade ridsportbutik. Nu var det dags att hoppa in i bussen för att åka mot Täby Galopp, på vägen blev det ett stopp på Mc Donalds, där vi organiserade oss i en kö. Alla fick göra sin beställning och sen gå och sätta sig, Eva betalade och jag och Åsa langade ut bricka efter bricka med strips, hamburgare, dricka, dipp, chicky bits mm. På något sätt fick alla sin mat relativt smärtfritt, vi fick ta någon extra vända till kassan för att hämta glömda beställningar, men det löstes smidigt.

8 Mätta och belåtna hoppade vi på vår buss igen med destination Täby Galopp dit vi anlända på utsatt tid och möttes av Kicks Schönewald. Kicki jobbar just nu bla på veterinärkliniken på Täby men har tidigare varit verksam inom galoppsporten. Vi gick mot ett av stallen och möttes av Sandra Brolin som är tränare och tidigare amatörjockey. Täbys stallar och anläggning är gamla, omoderna och slitna men just nu byggs det en ny anläggning vid Bro. Inflyttning var planerad till 2015 men blir nog 2016/17 pga vissa förseningar. Vid den nya anläggningen kommer man få hagar, mer mark, fler uteridningsmöjligheter mm något som kommer förbättra miljön för hästarna och med modernare stallar blir även tränarnas arbetsmiljö väsentligt bättre. Sandra berättade att hon har åtta hästar i träning, och att hon i princip sköter allt med dem. Mockning, fodring, ridning, skötsel osv sju dagar i veckan, så att jobba inom galoppsporten är tufft. Det är inga stora pengar i sporten, och sporten är relativt liten i Sverige. På Täby står det ca 200 hästar, vissa ägare har 4-5 hästar i träning, de största tränarna har ca 45 hästar. En galopphäst rids in vid ett års ålder och de som är färdiga för det går sina första löp sommaren när de fyller två. När de är färdigväxta och fulltränade kan de gå ca löp per år, men aldrig mer än ett löp i veckan. Många galopphästar är färdiga med sin karriär när de är sex till åtta år och säljs då ofta vidare och blir duktiga hopp eller fälttävlanshästar. En jockey får väga ca 53 kg inkl utrustning, men det varierar lite beroende på vilken typ av lopp det är och beroende på tidigare placeringar mm. Ibland hänger man på tyngder för att jämna ut det hela, 1 extra kilo gör en hästlängd på ett varv.

9 Som avslutning fick alla som ville prova att rida på "Plastic Wonder", en mekanisk plasthäst där man fick prova att galopper i jockeysits och där man kunde variera tempot med en knapp. Här blev alla överraskade över hur jobbigt det var samt hur svårt det var att hålla balansen när tempot höjdes. Det bjöds på många glada skratt och tillrop och var ett roligt och uppskattat inslag vid besöket. Nu var det dags att gå mot bussen igen, vi såg till att alla fick med sig festis, frukt och bulle innan vi hoppade på och reste mot Norrköping. Incheckning vid och middag på hotellet vid Här fanns en buffé med kyckling, fläskfilé, potatis, grönsaker, bröd mm så vi blev mer än mätta. Därefter lite häng på rummen men betydligt tidigare sänggång för alla då vi var ganska slitna efter en lång men mycket rolig dag. Söndagen inleddes med frukost och utcheckning som dagen innan så satt vi alla på bussen med destination mot Eva Gudmundsson, halvblodsuppfödare som bor ett par mil utanför Norrköping. Vid 9.30 anlände vi till Flemminge Gård i Vikbolandet. Vi möttes upp av gårdens ägare Eva Gudmundsson, som är Nordens största uppfödare av hopphästar. Eva har ett 70-

10 tal hästar på gården, varav ett trettiotal är avelsston i hoppning, men hon har även tre avelsston med inriktning mot dressyr. Eva visade oss runt i stallet och dagen till ära stod avelsstona med föl inne för att vi skulle få möjlighet att se dem. Eva rabblade världsnamn på hästarna, deras stamtavlor, tidigare tävlingsresultat och ryttare. Vi förstod snabbt att samtliga ston hos Eva är väl utvalda utifrån sin blodslinje och/ eller egna meriter. Bla fick vi träffa Tamina och hennes föl, Tamina har tidigare tävlats av Malin Baryard och är världens mest vinstrika häst räknat i prispengar! Eva var oerhört inspirerande att lyssna till Hon är fjärde generationen som föder upp halvblodshästar så hon har det i blodet. Hon använder gärna unga hingstar och ston för att vara delaktig i en snabb utveckling av aveln även om det är en risk då hästarna är relativt oprövade. Av 236 föl som intresseanmäldes till årets fölauktion vid Flyinge, så valdes 31 ut till auktionen och tre av dessa kom från Eva och Flemminge Gård. Eva berättade också att hon gärna behåller stofölen för att kunna bygga upp egna stolinjer och att de betäcker ca 95% av sina ston varje år. Gården har en egenuppfödd och godkänd hingst, Silber Sky F, född 2007 plus att man har en yngre hingst man hoppas ska bli godkänd, MM Martino F

11 Det vi slogs var hos Eva var hur lugna, godmodiga och harmoniska alla ston med föl var. De hade en öppen och luftig stallmiljö med boxväggar där hästarna kunde snacka med grannen då det saknades galler, så det blev lite lösdriftskänsla. Vi tackar Eva och Flemminge gård för ett toppen besök. Därefter var det dags för att påbörja hemfärden mot Uppsala igen. Vi tog ett kortare lunchstopp och var hemma på utsatt tid, Tack alla deltagare och ledare för en toppenhelg, vi hoppas att ni fått med er inspiration och mycket nyvunnen kunskap som ni tar med er in i ert framtida hästliv. Vi tackar också Livgardet- Per Dahlgren Ågesta Ridskola - Jocke Öberg Täby Galopp - Kicki Schönwall o Sandra Brolin Flemminge Gård - Eva Gudmundsson För ert fantastiska mottagande och engagemang vid våra besök hos er, vi är alla jättenöjda med vår studieresa och ni är en stor del av det! Eva, Gabbi, Åsa, Emma

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer.

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer. Namn: Andrea Renström Resa: Arizona Datum: 9/3 2014 Kommentar mottagande: - Kommentar boende: -underbar stuga, sängarna är jättesköna. Städning varje dag om man vill. Kommentar maten: Maten är grymt god.

Läs mer

Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014

Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014 Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: - Personligt välkomnande av Will, som sköter hotellet.

Läs mer

Kundutvärdering (Pernilla Rydberg)

Kundutvärdering (Pernilla Rydberg) Kundutvärdering (Pernilla Rydberg) Avresedatum: 2016 10 30 Destination: USA Arizona Cowboy i Vilda västern Fråga Svar Kommentarer Hur många deltagare var ni i gruppen? Hur blev du mottagen vid ankomsten?

Läs mer

Lag-SM 2017 ponnydressyr 2-5 november. Täby Ryttarsällskap

Lag-SM 2017 ponnydressyr 2-5 november. Täby Ryttarsällskap Lag-SM 2017 ponnydressyr 2-5 november Täby Ryttarsällskap Välkomna till lag-sm i ponnydressyr 2017! Varmt välkommen till Täby Ryttarsällskap och årets lag-sm i dressyr för ponny den 2-5 november. Vi ser

Läs mer

Stall Flitige Lise. Resan. Boende

Stall Flitige Lise. Resan. Boende Stall Flitige Lise Jag hade min praktik med Klara Winkler, vi åkte ner till Holland, till stall Flitige Lise. Stall Flitige Lise är ett försäljnings och tillridningsstall. De flesta av hästarna ägs av

Läs mer

SPONSORBLAD FÖR VKRK

SPONSORBLAD FÖR VKRK SPONSORBLAD FÖR VKRK Hur vill ni synas i en av Landskronas största idrottsföreningar och Sveriges bästa ridskola? Viarps kör- och ridklubb är en ideell förening som grundades 1972. Under åren har föreningen

Läs mer

Ridläger Vigelsjö Ridskolas ANMÄLAN. Ridklubben Norrtälje Ryttare tillsammans med SISU inbjuder till.

Ridläger Vigelsjö Ridskolas ANMÄLAN. Ridklubben Norrtälje Ryttare tillsammans med SISU inbjuder till. Ridklubben Norrtälje Ryttare tillsammans med SISU inbjuder till Vigelsjö Ridskolas Ridläger 2017 ANMÄLAN Anmälan sker på hemsidan under Kurser & Anmälan och scrolla ner till Ridläger Ridklubben Norrtälje

Läs mer

JULENS AKTIVITETER 2014

JULENS AKTIVITETER 2014 JULENS AKTIVITETER 2014 BLANDAT PONNY HÄST PRIVATLEKTION Välkommen till stallet VARJE DAG!! On 24 Juliga dagar i stallet! To 25 Fr 26 Lö 27 2 5 2 5 Barnkurs de små Julkurs för de små!! Ridning och pyssel

Läs mer

1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: bra Kommentar mottagande: -Fick bara vänta 30 minuter på flygplatsen,helt OK

1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: bra Kommentar mottagande: -Fick bara vänta 30 minuter på flygplatsen,helt OK Namn: Kerstin Berghman Resa: Dressyr andalusier Mallorca Datum: 18-25 /5 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: bra Kommentar mottagande: -Fick bara vänta 30 minuter på flygplatsen,helt OK 2. Hur

Läs mer

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Jättegod mat och mycket trevligt att det ingick gott vin (på flaska).

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Jättegod mat och mycket trevligt att det ingick gott vin (på flaska). Namn: Anna Maria Lidström Resa: Alentejo - dressyr Datum: 24/4-3/5-14 Kommentar mottagande: - 2. Hur var boendet jämfört med dina förväntningar?: bra Kommentar boende: -Helt OK. Jag sov på en bäddsoffa

Läs mer

SPONSORBLAD FÖR VKRK

SPONSORBLAD FÖR VKRK SPONSORBLAD FÖR VKRK Hur vill ni stötta och synas i en av Landskronas största idrottsföreningar och Sveriges bästa ridskola? Viarps kör- och ridklubb är en ideell förening som grundades 1972. Under åren

Läs mer

Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv

Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv Johanna Stjärnqvist: Tävlingsdag på Ribersborg 16/5-2015 Jag tänkte berätta om en tävlingsdag på Ribban. Först vaknar jag av att min väckarklocka

Läs mer

från 4 år och med ridvana minst 1 termin

från 4 år och med ridvana minst 1 termin från 4 år och med ridvana minst 1 termin TID Onsdag-fredag 3-6 december, kl. 17.00 18.15 Lördag unik riddaruppvisning i Uppsala, tid anslås senare. UPPLÄGG På onsdagen kommer ni att rida tillsammans med

Läs mer

9. Hur upplevde du kontakten med Häst & Sport Resor?: mycket bra Kommentar om kontakten med Häst & Sport Resor: -Enkelt. Har åkt med er förut.

9. Hur upplevde du kontakten med Häst & Sport Resor?: mycket bra Kommentar om kontakten med Häst & Sport Resor: -Enkelt. Har åkt med er förut. Namn: Frida Westerberg Resa: Westernparadis på Gotland Datum: 2013-09-12-15 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: -Direktkontakt, fika, träffa de andra deltagarna å få

Läs mer

UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA

UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA AFFÄRSPLAN 2015-2018 1 VISION 3 2 VÄRDEGRUND 3 3 VERKSAMHETSBESKRIVING 3 3.1 UTBUD 3 3.2 SÄKERHET 4 3.3 GOD HÄSTHÅLLNING 4 3.4 UTBILDNING 4 3.5 PERSONAL 4

Läs mer

Att arbeta med statistik

Att arbeta med statistik Denna manual är en av fyra som arbetats fram under projektet Regionala forum för hästsektorn - Regionala lärprojekt. Manualen ska underlätta arbetet med att stärka sektorn regionalt. Regionala forum för

Läs mer

9. Hur upplevde du kontakten med Häst & Sport Resor?: mycket bra Kommentar om kontakten med Häst & Sport Resor: -

9. Hur upplevde du kontakten med Häst & Sport Resor?: mycket bra Kommentar om kontakten med Häst & Sport Resor: - Namn: Peggy norman Resa: Transylvanien Datum: 7 juli 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: - 2. Hur var boendet jämfört med dina förväntningar?: mycket bra Kommentar

Läs mer

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Fantastiskt! Vi behövde verkligen inte ga hungriga :)

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Fantastiskt! Vi behövde verkligen inte ga hungriga :) Namn: Malin Mauritsen Resa: Portugal - Atlantkusten langritt Datum: 26.4-3.5 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: -Enda var en missuppfattning om upphämtningstid

Läs mer

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: - God mat och mycket mat, vi behövde aldrig gå hungriga!

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: - God mat och mycket mat, vi behövde aldrig gå hungriga! Namn: Kristina Palm Resa: Balkan Trail Datum: 12-19 juli 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: bra Kommentar mottagande: - 2. Hur var boendet jämfört med dina förväntningar?: mycket bra Kommentar

Läs mer

Namn: Tina Jansson Resa: Lobez, Polen Datum: 28.6-5.7.2014

Namn: Tina Jansson Resa: Lobez, Polen Datum: 28.6-5.7.2014 Namn: Tina Jansson Resa: Lobez, Polen Datum: 28.6-5.7.2014 Kommentar mottagande: -Värdinnan Nadja möte oss vid ankomsten till Herrgården. Hon var mycket trevlig, glad och vänlig och berättade om vårt boende,

Läs mer

SUNDBYS JULLOVSPROGRAM

SUNDBYS JULLOVSPROGRAM SUNDBYS JULLOVSPROGRAM ANMÄLAN TILL JULLOVSKURSERNA För att göra det så rättvist som möjligt: Sön 11.12 kl 14.30 delar vi ut KÖLAPPAR (= lottad ordning) och 14.45 16.00 tar vi emot anmälningar. Därefter

Läs mer

Har du idéer, önskemål eller frågor så kontakta grenledaren så försöker vi hjälpas åt. Saknas någon utbildning så kontakta Kicki Jakobsson.

Har du idéer, önskemål eller frågor så kontakta grenledaren så försöker vi hjälpas åt. Saknas någon utbildning så kontakta Kicki Jakobsson. Hej! Då var det vår och aktiviteterna börjar komma igång lite runt om på ön. Då är det dags för lite uppdatering på vad som är på gång i klubben också. Lite förändringar i styrelsen har det blivit så här

Läs mer

Örebro fältrittklubb. Verksamhet och uppdrag

Örebro fältrittklubb. Verksamhet och uppdrag Örebro fältrittklubb Verksamhet och uppdrag Antagen 14 december 2011 Reviderad februari 2013 Örebro fältrittklubb Örebro fältrittklubb bildades 1917 efter ett initiativ från främst militärt håll. Klubben

Läs mer

Programridning! Dressyrkurs för rutinerade storhästekipge!

Programridning! Dressyrkurs för rutinerade storhästekipge! Programridning! Dressyrkurs för rutinerade storhästekipge! Cicki bjuder in till PROGRAMKURS Lördag 23 november med start 13.00 Söndag 24 november med start 08.00 Lördag: Kursen börjar kl 13.00 på lördagen

Läs mer

UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA

UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA AFFÄRSPLAN 2013-2015 1 VISION 3 2 VÄRDEGRUND 3 3 VERKSAMHETSBESKRIVING 3 3.1 PRODUKTPORTFÖLJ 3 3.2 SÄKERHET 4 3.3 GOD HÄSTHÅLLNING 4 3.4 UTBILDNING 4 3.5 PERSONAL

Läs mer

TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?!

TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?! TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?! Följande elever har möjlighet att få förmånen att bli förberedande träningselever respektive träningselever vid Uppsala Ponnyklubb: - Elev som rider i lägst P6 men

Läs mer

Hösten 2008 SAS EQUESTRIAN. Hästaktiviteter. i höst! SAS HÄST-OCH RIDKLUBB

Hösten 2008 SAS EQUESTRIAN. Hästaktiviteter. i höst! SAS HÄST-OCH RIDKLUBB Hösten 2008 SAS EQUESTRIAN Hästaktiviteter i höst! SAS HÄST-OCH RIDKLUBB Äntligen höst!? Trots att solen värmer gott och många hästar nog är ute på välbehövd sommarvila passar vi på att tipsa lite om kommande

Läs mer

Äntligen blev det julshow! Jag tror hästarna hade längtat också för de taggade till ordenligt och såg så glada ut. Trots att showen började klockan

Äntligen blev det julshow! Jag tror hästarna hade längtat också för de taggade till ordenligt och såg så glada ut. Trots att showen började klockan Äntligen blev det julshow! Jag tror hästarna hade längtat också för de taggade till ordenligt och såg så glada ut. Trots att showen började klockan 13.00 så började de första gästerna droppa in vid kvart

Läs mer

Samling tillsammans med Lova Bergström som är projektansvarig. Österlens Ridklubb bild 1

Samling tillsammans med Lova Bergström som är projektansvarig. Österlens Ridklubb bild 1 Österlens Ridklubb har genomfört projektet Hästkraft utan gränser i Österlen. Projektet syftade till att välkomna nyanlända barn och ungdomar, i första hand tjejer, till klubbens verksamhet. Målet var

Läs mer

AFFÄRSPLAN

AFFÄRSPLAN UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING SVERIGES BÄSTA RIDSKOLA EN PLATS FÖR ALLA AFFÄRSPLAN 2016-2021 1 1 VISION 3 1.1 Visions slogan 3 1.2 Fullständig vision 3 2 MISSION 3 3 VÄRDEGRUND 3 4 VERKSAMHETSBESKRIVING

Läs mer

ridläger Sveriges trevligaste ridklubb

ridläger Sveriges trevligaste ridklubb ridläger 2019 Sveriges trevligaste ridklubb Välkommen på ridläger hos oss! Vår vision är att vara Sveriges trevligaste ridklubb. Vi ordnar ridläger för alla intresserade ryttare på alla nivåer på vår anläggning

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 I morgon är lugnet över för imorgon är alla barn tillbaks från lovet och vi har dessutom fått nio nya familjemedlemmar. I veckan som kommer

Läs mer

Sundsmåla gård ligger några mil söder om Linköping. Här bor familjen Rinné, en riktig hästfamilj, där mamma Gunnel ridit i hela sitt liv, pappa Claes

Sundsmåla gård ligger några mil söder om Linköping. Här bor familjen Rinné, en riktig hästfamilj, där mamma Gunnel ridit i hela sitt liv, pappa Claes Sundsmåla gård ligger några mil söder om Linköping. Här bor familjen Rinné, en riktig hästfamilj, där mamma Gunnel ridit i hela sitt liv, pappa Claes har ridit och sen Jonas som är hoppryttare och systern

Läs mer

Theleborgs. Ordningsregler för. Theleborgs Ryttarsällskap

Theleborgs. Ordningsregler för. Theleborgs Ryttarsällskap Theleborgs Ryttarsällskap Ordningsregler för Theleborgs Ryttarsällskap För att underlätta samarbetet, förebygga olyckshändelser och bevara anläggningen i ett gott skick, har Theleborgs Ryttarsällskap tagit

Läs mer

Sponsorbrev 2014. Trelleborgs Ryttarförening

Sponsorbrev 2014. Trelleborgs Ryttarförening Sponsorbrev 2014 Trelleborgs Ryttarförening Trelleborgs Ryttarförening är en helt ideell förening som grundades 1971 och driver sin verksamhet på Brosjödals gård, föreningen har ca 350 medlemmar. Vår vision

Läs mer

Theleborgs. Ordningsregler för. För att underlätta samarbetet, förebygga. olyckshändelser och bevara anläggningen i ett gott

Theleborgs. Ordningsregler för. För att underlätta samarbetet, förebygga. olyckshändelser och bevara anläggningen i ett gott Theleborgs Ryttarsällskap Ordningsregler för Theleborgs Ryttarsällskap För att underlätta samarbetet, förebygga olyckshändelser och bevara anläggningen i ett gott skick, har Theleborgs Ryttarsällskap tagit

Läs mer

Utsikt över Europapark från ett torn.

Utsikt över Europapark från ett torn. DE SISTA DAGARNA I fredags morgon packade alla sina väskor och steg på bussen för att åka till Europapark! Bussresan gick ganska snabbt och väl framme fanns det massvis med olika attraktioner, allt från

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

barnhemmet i muang mai tisdag 30 september - söndag 23 november, 2014

barnhemmet i muang mai tisdag 30 september - söndag 23 november, 2014 barnhemmet i muang mai tisdag 30 september - söndag 23 november, 2014 Oktober och nästan hela november har gått sedan sist och oj vad vi har hunnit med mycket! Barnen har fått sina mitterminsbetyg de har

Läs mer

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Över all förväntningar, fantastisk inblick i det ungerska köket

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Över all förväntningar, fantastisk inblick i det ungerska köket Namn: Katarina Höök Resa: Långritt Pustan Datum: 2 aug 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: - 2. Hur var boendet jämfört med dina förväntningar?: mycket bra Kommentar

Läs mer

Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening

Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening Mars 2013 Hej alla BäRFare! Känner Ni hur solens strålar värmer lite mer? Märker ni att det inte är så mörkt på kvällen eller morgonen längre? Visst känns fötterna lite

Läs mer

Kundutvärdering (Marie-Louise Borger) Avresedatum: 2015-06-13 Destination: Kroatien, Split - Krka långritt Fråga Svar Kommentarer Hur många deltagare var ni i gruppen? mottagen vid ankomsten? Hur var boendet

Läs mer

SOMMAREN 2015 PÅ SOLÄNGENS RIDSKOLA

SOMMAREN 2015 PÅ SOLÄNGENS RIDSKOLA LÄGER 1 - Pannkakslägret HELDAGSLÄGER i 5 dagar TID Måndag Fredag (22-26/6) kl. 8.30-16.00 RIDNING 2 pass per dag i delad grupp. Dressyr, hoppning, barbacka, uteritt mm. Ridningen anpassas efter nivå så

Läs mer

Vi vill, vi kan, vi ska med hästen i centrum

Vi vill, vi kan, vi ska med hästen i centrum Vi vill, vi kan, vi ska med hästen i centrum Kunskapsdagar kring hästar och ridsport 14-16 november 2014 Västmanlands- och Södermanlands Ridsportförbund tillsammans med SISU Idrottsutbildarna, hälsar dig

Läs mer

SOMMARAKTIVITETER UPPSALA PONNYKLUBB 2009

SOMMARAKTIVITETER UPPSALA PONNYKLUBB 2009 SOMMARAKTIVITETER UPPSALA PONNYKLUBB 2009 UPPSALA PONNYKLUBB Lunda Jälla 755 94 Uppsala Kontor 018-31 71 03 Mejl upk@telia.com Hemsida www.uppsalaponnyklubb.se SOMMARAKTIVITETER UPPSALA PONNYKLUBB 2009

Läs mer

Nu styrde vi kosan mot nästa upplevelse Monterey bay Aquarium.

Nu styrde vi kosan mot nästa upplevelse Monterey bay Aquarium. Idag fick vi sova lite längre, uppstigning 07,30. Vi skulle äta frukost 08,00 och vi hade hört att dem hade nygräddade våfflor på detta hotell. Det var en utsökt frukost med smarriga våfflor och tillhörande

Läs mer

Jag heter Emilie och fyller 25 år i sommar. Jag har ridit sedan jag var 9 år gammal och när jag var 11 år började jag på UPK. Det kändes på en gång

Jag heter Emilie och fyller 25 år i sommar. Jag har ridit sedan jag var 9 år gammal och när jag var 11 år började jag på UPK. Det kändes på en gång Emilie Wass Jag heter Emilie och fyller 25 år i sommar. Jag har ridit sedan jag var 9 år gammal och när jag var 11 år började jag på UPK. Det kändes på en gång att det var en extremt bra ridskola på alla

Läs mer

Stallnytt Information m.m. för dig som är medlem i BRK

Stallnytt Information m.m. för dig som är medlem i BRK Stallnytt Information m.m. för dig som är medlem i BRK Nummer 4 2008 INNEHÅLL.................. Sidan Rapport från ridskolan............ 2 Vikarie i vår.................. 2 Hyra häst i jul..................

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

JUNI. 1. Må 16/6 - Ti 17/6 2 dag läger NybBARN 1 450 kr ponny kurs för EG Nivå: Från nybörjarnivå ca 2 års ridvana. Ålder ca 5 ca 9 år

JUNI. 1. Må 16/6 - Ti 17/6 2 dag läger NybBARN 1 450 kr ponny kurs för EG Nivå: Från nybörjarnivå ca 2 års ridvana. Ålder ca 5 ca 9 år JUNI PONNY 1. Må 16/6 - Ti 17/6 2 dag läger NybBARN 1 450 kr ponny kurs för EG Nivå: Från nybörjarnivå ca 2 års ridvana. Ålder ca 5 ca 9 år 2. On 18/6 T0 19/6 2 dag läger NybBARN 1 450 kr ponny kurs för

Läs mer

Jönköpings Fältrittklubb Verksamhetsplan 2013

Jönköpings Fältrittklubb Verksamhetsplan 2013 Jönköpings Fältrittklubb Verksamhetsplan 2013 Vår vision Att bli en arena för högkvalitativa tävlingar samt att erbjuda marknadens bästa ridskola. Övergripande mål 2013 Attraktiv anläggning där alla grupper

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL STALLGÄNGSUTBILDNING PÅ ÅBY RID- & TRÄNINGSCENTER FÖR FADDRAR & SKÖTARE

VÄLKOMMEN TILL STALLGÄNGSUTBILDNING PÅ ÅBY RID- & TRÄNINGSCENTER FÖR FADDRAR & SKÖTARE 011-660 95 www.aby-ridskola.se VÄLKOMMEN TILL STALLGÄNGSUTBILDNING PÅ ÅBY RID- & TRÄNINGSCENTER FÖR FADDRAR & SKÖTARE 1 (6) Välkommen till Stallgängsutbildningen Stallgänget För att underlätta för er som

Läs mer

Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN. Övrig info

Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN. Övrig info Ditt fö retag Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN TITTA IN I STYRELSEARBETET Vi har styrelsemöte i slutet av varje månad och vill gärna ha synpunkter och idéer från er alla som vi kan ta med i

Läs mer

RIDLÄGER Anmäl dig idag! Tämta Ridklubb inbjuder till

RIDLÄGER Anmäl dig idag! Tämta Ridklubb inbjuder till Tämta Ridklubb inbjuder till RIDLÄGER 2016 Anmäl dig idag! Fantastisk upplevelse! Ridning i underbar natur! Träna hoppning och dressyr! Träffa nya hästar och kompisar! Rid och bada i sjön! Ridlägerveckor

Läs mer

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Vill ni bidra med någon information eller matchbilder

Läs mer

Min tid i Bryssel. Onsdag 12 nov 2008:

Min tid i Bryssel. Onsdag 12 nov 2008: Min tid i Bryssel Onsdag 12 nov 2008: Klockan ringde 03:15 och jag har aldrig varit så trött i hela mitt liv. Det var väldigt nära att jag direkt somnade om för just då kändes en hel natts sömn viktigare

Läs mer

Innehåll Fel! Bokmärket är inte definierat.

Innehåll Fel! Bokmärket är inte definierat. Verksamhetsplan Mälaröarnas ridklubb (MäRK) 2013 Innehåll Allmänt... 3 Verksamhetsidé... 4 Mål... 4 Verksamhet 2013... 6 Ridskolan... 6 Anläggning... 6 Utevolt... 6 Parkering... 6 Ridhus... 6 Klubbhus...

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL DALBY RYTTARFÖRENING & VASAHOLMS RIDSKOLA

VÄLKOMMEN TILL DALBY RYTTARFÖRENING & VASAHOLMS RIDSKOLA VÄLKOMMEN TILL DALBY RYTTARFÖRENING & VASAHOLMS RIDSKOLA I lilla stallet bor: A-ponny: Bonnie B-ponny: Lady, Kryddan, Ranja, Millan C-ponny: Samba, Skipper, Muscot D-ponny: Flora, Miss Häst: Jagaar Alla

Läs mer

Välkommen att stödja Väsby Ridklubb

Välkommen att stödja Väsby Ridklubb Välkommen att stödja Väsby Ridklubb RIDKLUBBEN SOM SÄTTER HÄSTEN OCH ELEVEN I CENTRUM Väsby Ridklubb erbjuder ridutbildning i naturskön miljö vid Mälaren. Vi vänder oss till alla åldrar på olika nivåer.

Läs mer

Företagande mot sporten

Företagande mot sporten Företagande mot sporten Att driva företag och samtidigt fokusera på hoppsporten Fredrik Spetz 2015-01-06 Innehåll Inledning och syfte... 3 Metod... 4 Insamlad data från intervjuer... 5 Analys... 7 Slutsats...

Läs mer

Utbildningsplan Vimmerbyortens ryttarförening

Utbildningsplan Vimmerbyortens ryttarförening Utbildningsplan Vimmerbyortens ryttarförening På Ryttargården tar vi emot elever på alla nivåer från nybörjare till tävlingsryttare. Vårt motto är att erbjuda en hög kvalité på ridutbildningen med utbildade

Läs mer

runt innan vi blev körda till vårt boende. I Kessel blev vi mötta av Emile Hendrix och hans fru Hilda som hälsade och var jättetrevliga.

runt innan vi blev körda till vårt boende. I Kessel blev vi mötta av Emile Hendrix och hans fru Hilda som hälsade och var jättetrevliga. STAL HENDRIX När jag blev uppkallad bland de andra tjejerna för att höra om vi fått utlandspraktik eller inte var jag väldigt förhoppningsfull men samtidigt nervös. Så fort vi klivit in i rummet fick vi

Läs mer

Tösen bor i första boxen i magasinet. Hon är en kallblodstravare, cirka 147 cm i mankhöjd. Hon ägs av Anna och Astrid.

Tösen bor i första boxen i magasinet. Hon är en kallblodstravare, cirka 147 cm i mankhöjd. Hon ägs av Anna och Astrid. Stallets hästar Den 4 september 2011 Ann-Tösen Tösen bor i första boxen i magasinet. Hon är en kallblodstravare, mörkbrun och cirka 147 cm i mankhöjd. Hon ägs av Anna och Astrid. Alice Alice bor i lösdriften,

Läs mer

Sommaraktiviteter 2010

Sommaraktiviteter 2010 Sommaraktiviteter 2010 Bodens Ridklubb Bodens Ridkubb anordnar följande aktiviteter under sommaren 2010 1.) Träningsläger dagtid 21-24 juni 2.) Extralektion häst och ponny (kvällstid) 21-24 juni 3.) Helpensionsläger

Läs mer

"Vår budget har varit för tuff"

Vår budget har varit för tuff Page 1 of 5 LUDVIKA Publicerad 2015-08-07, 08:20 "Vår budget har varit för tuff" Page 2 of 5 Page 3 of 5 Tongångarna är positiva på Ludvika ridklubb efter kultur- och fritidsnämndens förslag att utöka

Läs mer

Kundutvärdering (Helen Tandrup)

Kundutvärdering (Helen Tandrup) Kundutvärdering (Helen Tandrup) Avresedatum: 2019-05-11 Destination: Italien, Chianti - Uteritter Hur blev du mottagen vid ankomsten? Hur var boendet jämfört med dina förväntningar? Hur var maten som ingick

Läs mer

Hej, här kommer ett fantastiskt händelserikt och roligt program för Slovenienresan.

Hej, här kommer ett fantastiskt händelserikt och roligt program för Slovenienresan. Slovenienresan 2011 Hej, här kommer ett fantastiskt händelserikt och roligt program för Slovenienresan. Under resan representerar alla medföljande Varbergs Kommun. Det innebär att vi tar ansvar och följer

Läs mer

Namn: Eleonor Palmér Resa: Krka långritt/ Kroatien Datum: 31/5-7/6

Namn: Eleonor Palmér Resa: Krka långritt/ Kroatien Datum: 31/5-7/6 Namn: Eleonor Palmér Resa: Krka långritt/ Kroatien Datum: 31/5-7/6 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: -Bosko kom och hämtade oss och passade på att visa Split några

Läs mer

Personalresan till Amsterdam

Personalresan till Amsterdam Personalresan till Amsterdam Jag har det stora nöjet att hälsa dig välkommen till personalresan som 2010 går till Holland och vackra Amsterdam. Vi kommer att starta avresan tidigt så det blir en lång,

Läs mer

Kundutvärdering (Eva Sundberg)

Kundutvärdering (Eva Sundberg) Kundutvärdering (Eva Sundberg) Avresedatum: 2016 06 26 Destination: Portugal, Constancia Uteritter och lektioner, vecka Hur blev du mottagen vid ankomsten? Hur var boendet jämfört med dina förväntningar?

Läs mer

Världens snabbaste, tuffaste och största hästsport. Galopp!

Världens snabbaste, tuffaste och största hästsport. Galopp! Världens snabbaste, tuffaste och största hästsport. Varje vecka i Sverige. Galopp! Galopp är världens största hästsport. Både vad gäller publik och spel. Spänning. Fa rt. Skönhet. Jockeys. Full blod. Högsta

Läs mer

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse.

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Jóhann F ś Ridresor Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Nu välkomnar han alla oss, som han har lärt känna under sina år i Sverige, att komma hem till honom

Läs mer

Kundutvärdering (Mari Paulsson)

Kundutvärdering (Mari Paulsson) Kundutvärdering (Mari Paulsson) Avresedatum: 2015 05 20 Hur blev du mottagen vid ankomsten? Hur var boendet jämfört med dina förväntningar? Hur var maten som ingick i resans pris? kvalitén på ridningen?

Läs mer

tema avelsstoet Kulltorps stuteri har en tanke bakom varje nytt föl 52 hästfocus #

tema avelsstoet Kulltorps stuteri har en tanke bakom varje nytt föl 52 hästfocus # 52 hästfocus #1 2012 www.hastfocus.se Kulltorps stuteri har en tanke bakom varje nytt föl R På Kulltorps stuteri har det i många år fötts upp vackra och framgångsrika welshponnyer sektion B, som har hävdat

Läs mer

Hej! Att tänka på innan du börjar:

Hej! Att tänka på innan du börjar: Årskurs 5 2014 Hej! Det här är ett häfte med frågor om hur du mår och hur du har det i skolan, hemma och på fritiden. Undersökningen genomförs av Landstinget Sörmland och resultaten används för att förbättra

Läs mer

WRK Ungdomssektions. Sits- och balanskurs. Höstlovet 2013

WRK Ungdomssektions. Sits- och balanskurs. Höstlovet 2013 WRK Ungdomssektions Sits- och balanskurs Höstlovet 2013 Under höstlovet anordnade Ungdomssektionen en sits och balanskurs för klubbens medlemmar. Syftet med veckan var att informera om hur viktigt det

Läs mer

Kundutvärdering (Simone Lindsten)

Kundutvärdering (Simone Lindsten) 2017-07-26 Kundutvärdering Simone Lindsten Kundutvärdering (Simone Lindsten) Avresedatum: 2017-07-06 Destination: Danmark - Ridweekend på Nordjylland Hur blev du mottagen vid ankomsten? Hur var boendet

Läs mer

Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till vår numera traditionella Tölttävling.

Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till vår numera traditionella Tölttävling. RYTTARBREV FRAMTIIDS TÖLTTÄVLIING 11 MAJ 20110 Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till vår numera traditionella Tölttävling. För att alla som ska tävla ska kunna komma redan

Läs mer

Riddagbok för Lucky 2002-03

Riddagbok för Lucky 2002-03 Riddagbok för Lucky 2002-03 020919 Blev beordrad att vara med på lektion. Red på Lucky. Det gick alldeles utmärkt. Lyckades få honom att arbeta i rätt form i hela 45 min! Får mycket beröm av min ridlärare

Läs mer

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta Riksmöte 2009 20-22 november - Stockholm Du borde bli ombud! Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen som dig. - Du får tre dagars intensiv och

Läs mer

Värmlandstur med Fortum Power Riders tom

Värmlandstur med Fortum Power Riders tom Deltagare: Håkan Andersson, Börje Salonen och Frank Skaufel. I många år har tanken funnits att åka Frykensjöarna runt. I år var det nära, kom till Övre Fryken. 2015-09-11: Dagens datum skapar lite otrevliga

Läs mer

Gabriella Pernler, Vallrum Gogo med Gabbi på ryggen runt 1983

Gabriella Pernler, Vallrum Gogo med Gabbi på ryggen runt 1983 Gabriella Pernler, Vallrum Gogo med Gabbi på ryggen runt 1983 Skulle vilja skriva ålder okänd men då det är syster som är ansvarig för hemsidan så vet jag att hon skulle lägga till min ålder, så jag erkänner,

Läs mer

Kundutvärdering (Gudrun Svedberg)

Kundutvärdering (Gudrun Svedberg) Kundutvärdering (Gudrun Svedberg) Avresedatum: 2016 07 03 Destination: Portugal, Golega Allroundvecka Hur många deltagare var ni i gruppen? Hur blev du mottagen vid ankomsten? Hur var boendet jämfört med

Läs mer

79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan.

79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan. 79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan. KOMMENTARER: vad var särskilt positivt under dagen och vad kan förbättras? Tänk på innehållet under dagen, förtäring,

Läs mer

Kundutvärdering (Ann Margret Pehrsson)

Kundutvärdering (Ann Margret Pehrsson) Kundutvärdering (Ann Margret Pehrsson) Avresedatum: 2016 09 03 Hur blev du mottagen vid ankomsten? Hur var boendet jämfört med dina förväntningar? Hur var maten som ingick i resans pris? Vad tyckte du

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Sökes: Fotograf. Vi söker dig eller er som för det mesta tar med kameran och gillar att fotografera allt möjligt som rör sig på LCRs anläggning!

Sökes: Fotograf. Vi söker dig eller er som för det mesta tar med kameran och gillar att fotografera allt möjligt som rör sig på LCRs anläggning! Fotograf Vi söker dig eller er som för det mesta tar med kameran och gillar att fotografera allt möjligt som rör sig på LCRs anläggning! Du ska vara intresserad av fotografi och ha egen kamera. Utbildning:

Läs mer

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2015 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. I år har vi något för alla så fortsätt läsa och skynda er att anmäla på bifogad blankett till

Läs mer

- enligt stadgarna är en sammanslutning av för ridsporten

- enligt stadgarna är en sammanslutning av för ridsporten VÄRDEGRUND Uppsala Ponnyklubbs värdegrund utgår i huvudsak från Svenska Ridsportförbundets värdegrund och idéprogram, vilket vi känner är en stabil grund för föreningen att stå på. Uppsala Ponnyklubb är

Läs mer

Sofia Bengtsson Mitt namn år Sofia Bengtsson, jag är 18år gammal. Jag går sista året på Plönningegymnasiet, med inriktning NIU.

Sofia Bengtsson Mitt namn år Sofia Bengtsson, jag är 18år gammal. Jag går sista året på Plönningegymnasiet, med inriktning NIU. Sofia Bengtsson Mitt namn år Sofia Bengtsson, jag är 18år gammal. Jag går sista året på Plönningegymnasiet, med inriktning NIU. Där bor jag tillsammans med min häst Pilot. När vi inte går i skolan bor

Läs mer

TEMADAGAR. KOSTNAD alla temadagar ingår i ridavgiften, gå på så många du vill. (gäller även för anhöriga)

TEMADAGAR. KOSTNAD alla temadagar ingår i ridavgiften, gå på så många du vill. (gäller även för anhöriga) TEMADAGAR RIDSKOLAN INFORMERAR TEMADAGAR - teori På Jutagårdens Ridskola vill vi inte bara prioritera och värdesätta ridning utan även teorin som vi anser är minst lika viktig för att få en värdefull utbildning.

Läs mer

Styrelsen informerar.

Styrelsen informerar. Nr 3 December 2013 Styrelsen informerar. Året går snart mot sitt slut och vi vill passa på att tacka alla ideella som hjälpt till att driva föreningen. Cafeterian har haft bättre/mer öppet detta termin

Läs mer

2. Hur var boendet jämfört med dina förväntningar?: mycket bra Kommentar boende: Mycket charmigt och fint boende, över förväntan!

2. Hur var boendet jämfört med dina förväntningar?: mycket bra Kommentar boende: Mycket charmigt och fint boende, över förväntan! Namn: Maja Olovsdotter Resa: Ridresa Azorerna Datum: 8-15/4-2014 Kommentar mottagande: Av hjälpsam och trevlig personal 2. Hur var boendet jämfört med dina förväntningar?: mycket bra Kommentar boende:

Läs mer

2017 på Karlstads Ridklubb 1

2017 på Karlstads Ridklubb 1 2017 på Karlstads Ridklubb 1 Dagridläger På ponny Lördag 17/6 kl. 09.00-16.00 Här är en aktivitet för den unga ryttaren som vill lära sig mer om hästar och ridning. Kursen vänder sig till ponnyryttare

Läs mer

Höstlovsaktiviteter vecka 44

Höstlovsaktiviteter vecka 44 Höstlovsaktiviteter vecka 44 Vi har höstlovet fullt med roliga kurser och aktiviteter för alla 29/10 MÅNDAG: Galoppkurs galoppera mera. Kl. 08.00-11.30 Pris: 350 kr Igenridning, sth + några ponny kl 09.00

Läs mer

Från Elli 2 BACCUS 4. Några ord från styrelsen. 4. Medlemsprofilen 6. Telefonlista 7. Manusstopp nästa stallnytt 8

Från Elli 2 BACCUS 4. Några ord från styrelsen. 4. Medlemsprofilen 6. Telefonlista 7. Manusstopp nästa stallnytt 8 INNEHÅLL Sidan Från Elli 2 BACCUS 4 Några ord från styrelsen. 4 Medlemsprofilen 6 Telefonlista 7 Manusstopp nästa stallnytt 8 Medlems och anläggningsavgift BRK 2010 8 FRÅN ELLI Hej alla läsare av stallnytt!

Läs mer

The travel game en español

The travel game en español The travel game en español Nombre: Grupo: Utgångspunkten är att 3-5 personer representerar en grupp svenska ungdomar som ska besöka ett spansktalande land för att turista, lära sig mer om landet och framför

Läs mer

Tävlingen. Marie Helleday Ekwurtzel. Illustrerad av Lena Furberg

Tävlingen. Marie Helleday Ekwurtzel. Illustrerad av Lena Furberg Tävlingen Marie Helleday Ekwurtzel Illustrerad av Lena Furberg 1 EN HÄRLIG KÄNSLA Måste hästar bajsa så mycket? suckade Lilly. Hon skakade bort det långa, bruna håret ur ansiktet. Köp en guldfisk i stället,

Läs mer

1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: -Fantastiskt mottagande av en kunnig och engagerad guide

1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: -Fantastiskt mottagande av en kunnig och engagerad guide Namn: Anna Heide Resa: Ridresa Jordanien Datum: 26 juli-3 aug 2014 Kommentar mottagande: -Fantastiskt mottagande av en kunnig och engagerad guide Kommentar boende: -Hotellen var över förväntan och mycket

Läs mer

Bli en samarbetspartner!

Bli en samarbetspartner! Bli en samarbetspartner! Klagshamns Ryttarförening har bedrivit ridskola i den vackra naturen på Klagshamns udde i Malmö i snart 30 år. I dag är KRF en av Skånes största ridklubbar och vår ambition är

Läs mer