Ruttbeskrivning Fotrally 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ruttbeskrivning Fotrally 2014"

Transkript

1 Ruttbeskrivning Fotrally 2014

2 Etapp 1 och vägen ut ur Stockholm Rålambshovsparken Gamla Södertäljevägen, Skårby Torsdag fredag (6 tim 10 min) Siffrorna anger kilometer och varje kilometer tar 12 minuter att gå. Starten går från Rålambshovsparkens västra del, utanför T-bana Thorildsplan. Vi går över Västerbron, rakt fram över Långholmsgatan och över Liljeholmsbron. Vi fortsätter längst Södertäljevägen och viker höger in på Hägerstensvägen som vi följer fram till T-bana Mälarhöjden dit vi kommer kl

3 Vid tunnelbanan svänger vi vänster och följer Slättgårdsvägen till Tpl Bredäng vid Preemmacken som vi passerar kl 22.40, korsar Bredängsvägen och följer sedan Eksätravägen förbi Sätra Torg. Därefter ska vi ut på Skärholmsvägen en bit. Innan Skärholmens Centrum tar vi höger och följer en liten grusväg några meter in på Äspholmsvägen där vi är kl 23.20, vänster på Ekholmsvägen och höger in på Vårbergsvägen. När vi når Svanholmsvägen tar vi vänster ner till Vårby Allé som vi följer till höger. Vi passerar Vårby Gårds T-bana kl

4 I jämnhöjd med Vårby Bryggeri går vi under E4:an och tar höger ner på Botkyrkavägen. Nere vid Fittjaviken tar vi vänster och följer sedan vattenkanten på cykelbanor, passerar under E4:an en gång till och tar vänster på Fågelviksvägen. Uppe vid motorvägsrondellen passerar vi Shellstationen kl 00.40, följer cykelbanan till höger mot Slagsta, längst Slagsta Gårdsväg och vänster in på cykelbanan, under Botkyrkaleden, till vänster om tennishallen, längst motorvägen. Vi tar vänster under Hallundavägen och fortsätter längst motorvägen upp till Trafikplats Hallunda.

5 Efter att vi har passerat Trafikplats Hallunda vid E4 håller vi till höger in på Sankt Botvids väg. Vi kommer att följa denna hela vägen in i Södertälje. Vi går på cykelbana som löper parallellt fram till Fiskarhagen och därefter delar vi vägen med bilarna.

6 Supportsträcka 1 Supportsträcka 1 är en bred grusväg som löper parallellt på höger sida om vägen för att efter några hundra meter passera vägen och löpa parallellt på vänstra sidan. Den sträcker sig 300 meter och startar en bit efter avtagsvägen mot Skårby.

7 Etapp 2 och vägen genom Södertälje och Nykvarn Gamla Södertäljevägen, Karlsundsvägen 2 km väster om Nykvarn Fredag (6 tim) 95% av tävlingens tidigare deltagare har varit kvar i tävlingen efter supportsträcka 1 (kl 03.14). Vi fortsätter Gamla Södertäljevägen rakt fram till Södertälje som vi når kl Så här dags är det ljust ute, men vi kommer inte se mycket människor när vi passerar Södertälje, vilket tar ungefär 1 timme.

8 Vi kommer in i Södertälje via Bergaholmsvägen (Gamla Södertäljevägen). Vi passerar två rondeller och tar till höger på Stockholmsvägen. Efter Södertäljekanalen svänger vi, kl vänster in på Nygatan som vi följer ner till Järnagatan där vi tar till höger, fram till Nyköpingsvägen där vi svänger vänster. Efter 400m på Nyköpingsvägen svänger vi höger in på Mariekällgatan. Vi stånkar upp för backen och går på Mariekällgatan tills den tar slut. Där svänger vi då vänster på Tvetavägen som vi följer genom rondellen och ut ur Södertälje till Tvetaberg Säteri som vi når Vi fortsätter ut ur Södertälje på Tvetavägen. Vid gör vi en kort avstickare vid Tvetabergs Säteri för att sedan ge oss ut på Tvetavägen igen. Vid det här laget har ca 10% av deltagarna hoppat av och vi 'är 90% kvar på fötterna. Vi följer skyltarna mot Nykvarn och hinner passera slutpunkten för Fotrally 2009 kl samt den platsen där ytterligare 10% av deltagarna har fallit ifrån kl

9 Vid når vi Nykvarn. Vi ser en skylt till vänster märkt BROKVARN industriområde och där tar vi in på Järnavägen. Efter 1,5 km (18 minuter) ser vi en Statoil mack. Vi tar vänster innan macken och följer cykelvägen/trotoaren som löper längst Centrumvägen. Vid tar en lov runt parkeringsplatsen som dyker upp till vänster och fortsätter ut cykelbanan på andra ändan. Där cykelbanan slutar går vi ut på Södertäljevägen/Hökmossvägen och svänger söderut. Nu går vi rakt ut ur Nykvarn och konstaterar samtidigt att endast 70% av deltagarna är kvar i tävlingen.

10 Supportsträcka 2 Supportsträcka 2 är 270 meter lång och börjar just där vi går ut ur Nykvarn. Den dyker upp Det är en liten allé in till vänster från Karlsundsvägen förbi ett bostadshus där vi svänger höger. Vi passerar en lada innan vi kommer ut på stora vägen igen där vi fortsätter åt vänster.

11 Etapp 3 Karlsundsvägen 2 km väster om Nykvarn Skyttåsa skogsväg, Gryt Fredag (6 tim) Vi fortsätter väster ut på Karlsundsvägen och konstaterar att nu har 40% av deltagarna hoppat av, bara 60% återstår.

12 Kl efter 7,5km promenerar vi in i natursköna Sörmland. Fortfarande rakt på utan att vika av. Kl Hurra! - Hälften av motståndarna är borta. Kl efter 17km kommer vi till V223, Laxnevägen. Här kör bilarna fort så pass upp. Vi ska gå knappt 100m på Laxnevägen åt höger och sedan svänga av till vänster mot Skottvångs Grufva. Kl efter 20,7km. Framme vid Skottvångs Grufva! Nu återstår bara 40% av de tävlande. Här svänger vägen till höger men vi fortsätter rakt fram på en mindre väg som är märkt "Ej obehöriga motorfordon". Kl efter 22,2km kommer vi fram till ett ställe där vägen delar sig. Rakt fram går det som ser ut som den riktiga vägen. Där finns också en liten skylt som är några decimeter hög. Den säger "Privat väg". Till höger går en nylagd grusväg som ser ut som en byggarbetsväg. Välj den högra vägen som leder runt i en halvcirkel. Kl efter 23,2km. Vi kommer fram till en fyrvägskorsning. Sväng vänster. Kl efter 23,8km. Vi svänger höger efter ladan. Håll till höger uppe vid nästa hus. Kl efter 24,7km. Vägen delar sig och vi går rakt fram förbi skylten"ej obehöriga motorfordon". Kl efter 27,5km. Asfalt igen. Vi svänger vänster. Kl efter 28,5km. En trevägskorsning och vi svänger höger. Kl efter 30km. Vi har just passerat Skyttåsa B&B och supportsträckan ligger till höger.

13 Supportsträcka 3 Supportsträcka 3 är beläget vid en lada vid vägkanten. Det är en grusväg med gott om gräs vid sidan.

14 Etapp 4 och vägen genom Malmköping Skyttåsa skogsväg, Gryt - Malmköpings Värdshus Fredag (6 tim) Kl efter 5,7km kommer vi fram till Öllösa där vägen delar sig. Ta till höger där det står "Ånhammar 4". Kl efter 8,2km tar vägen slut och där svänger vi höger mot "Ånhammar 1". Kl efter 10km. Vi är framme i Ånhammar. En vacker allé som leder fram till en fin gård på höjden av en kulle. Vi svänger höger och följer sedan strandkanten på sjöns nordöstliga strand.

15 Kl efter 14,2km. Vi kommer fram till ett vägkors där vi viker vänster mot "Malmköping 13". Kl efter 19km. Vi når V55 som vi nu ska gå rakt över. Här kör bilarna i 100 eller snabbare. Vi tar det piano när vi går över. Kl efter 20km. Vi kommer fram till ett gammalt stationshus vid en nedlagd järnväg. Vägen svänger runt stationshuset och vi tar första till vänster efter svängen vilket är den gamla banvallen. Kl efter 23km. Vi kommer till en fyrvägskorsning och vi svänger höger. Kl efter 24km tar vägen slut. Här ligger Smedsta Gård. Sväng vänster och följ grusvägen till stora vägen V55. Kl efter 23,1km. Vi ska gå ut på V55 till vänster och gå ca 1km. Bilarna kör fort här så vi tar det lugnt. Kl efter 27km går vi igenom rondellen in mot Malmköping.

16 Vi kommer in i Malmköping via Landsvägsgatan och viker av vänster in på Förrådsgatan. Vi kommer att ha ett stort fält på höger sida och promenerar upp till Eberhards väg där vi svänger in höger och följer den till slutet. Höger på Siegrothsvägen, höger på Kungsgatan bort till Tingsgatan där vi svänger vänster. Nu har vi gått ett varv runt fältet och mottagit folkets jubel. Vi svänger vänster på Storgatan och går denna ner till stadens torg där vi svänger höger ner på Torggatan. Vänster på Landsvägen och vi är nere vid Malmköpings Värdshus efter 1 dygn. Fest och jubel! Är det månne någon som har fått nog och vill ta en öl på Värdshuset? Nu är det bara 20% av deltagarna som återstår.

17 Supportsträcka 4 Supportsträcka 4 hittar ni utanför Malmköpings Värdshus entré.

18 Etapp 5 Malmköpings Värdshus - Drottninggatan 1km väster om Flen Fredag Lördag (6 tim) Vi följer Landsvägsgatan ut ur Malmköping. Efter 1,7 km eller 20 minuter viker vi vänster in på en grusväg som löper paralellt med den stora vägen i ca 15 minuter. Då kommer vi till ett ställe där vägen svänger till vänster ned för en backe. Här ska vi svänga in genom två grindstolpar och gå över några tomter i nästan 1 km för att komma upp till stora vägen. Det är en grusväg, men den är privat.

19 När vi kommer upp till V55 går vi vänster och följer vägen i drygt 2 km. Det är en väg där bilarna kör snabbt så håll till höger. Efter 2 km svänger vi vänster in mot Långdunker. Vi går 500m över ett fält och svänger höger där vägen delar sig. Efter nästan två km delar sig vägen igen och vi håller höger förbi en kyrkogård och tar sedan vänster vid kyrkan in mot Sparreholm Slott där vi är framme Vi passerar slottet och viker höger in på gångbanan längst ned i slottsparken. Därefter tar vi oss under och upp på Landsvägsgatan som löper igenom hela Sparreholm. Efter Sparreholm ligger en rondell där vi är Vi går rakt fram genom rondellen och följer V57 till Flen. Midnatt! Nu har vi varit ute i 27 timmar och här har antagligen 90% av deltagarna brutit. Bara 10% återstår alltså.

20 Kl passerar Fotrally rakt igenom det lilla samhället Skebokvarn och anländer vi till Flens utkant. Vi når Flen via Kungsvägen som vi går fram till rondellen där Statoil och Q8 ligger. Här viker vi höger kl in på Brogatan som vi följer till Södra Kungsgatan och vidare till Hantverkaregatan. Efter järnvägsbron svänger vi vänster på Drottninggatan som vi tar ut ur Flen kl Precis innan klockan slår passerar vi slutpunkten för Fotrally 2010.

21 Supportsträcka 5 Supportsträcka 5 är vid vägkanten ca 1km efter Flen kl

22 Etapp 6 och vägen genom Katrineholm Drottninggatan 1km väster om Flen Katrineholm Lördag (6 tim) Vi fortsätter vandra längst Drottninggatan och klockan kommer vi fram till en t- korsning där vi väljer att gå vänster. Vid nästa t-korsning en dryg timme senare väljer vi att gå till höger. Kl kommer vi fram till Sanda som har en av Sveriges största landsortskyrkor. Ni kan inte missa den till höger uppe på kullen. Vid vägskälet efter kyrkan svänger vi mot "Bie 10". Efter ytterligare 500 m svänger vi vänster igen in mot "Vallmotorp 6" och ser samtidigt att klockan passerar på morgonen. Nu går vi rakt fram i nästan två timmar. Strax innan klockan slår kommer vi till V56 där vi tar vänster mot Katrineholm.

23 Vi går på V56 i ungefär två kilometer fram till skylten "Karsudden" och "Räddningstjänstens Övningsområde". Sväng in höger, gå 50-talet meter rakt in och vik sedan in på cykelbanan till vänster mot Katrineholm. Vid kl vandrar vi in i Katrineholm via Bievägen, Vi kommer in i Katrineholm norrifrån via Brievägen. Vi går rakt över Storgatan och in under järnvägen på gångbanan, upp på torget och svänger höger på Köpmangatan. Vi viker vänster på Kungsgatan, vänster igen efter ett kvarter in på Fredsgatan, höger på Drottninggatan (som är en gågata) och vänster Djulögatan som vi följer bort till Stadsparken. Vid parken svänger vi höger och följer cykelvägar till andra sidan där Vasavägen leder oss fram till supportsträckan.

24 Klockan har slagit på lördag morgon när vi kommer fram till Oppundavägen som vi korsar snett fram till höger där vi tar in på Vasavägen vilken vi följer ner till Norrköpingsvägen.

25 När vi når Norrköpingsvägen tar vi höger och vandrar ca 1 km innan vi kommer ner till Snacketorpsvägen där vi viker in till höger och vi lämnar Katrineholm.

26 Supportsträcka 6 Supportsträckan 6 utgörs av cykelbanan bredvid Vasavägen från Skogsgatan fram till Oppundavägen.

27 Etapp 7 Katrineholm - Simonstorpsvägen 5 km väster om Simonstorp Lördag (6 tim) I Katrineholm. Klockan har slagit på lördag morgon när vi kommer fram till Oppundavägen som vi korsar snett fram till höger där vi tar in på Vasavägen vilken vi följer ner till Norrköpingsvägen. Där tar vi höger och vandrar ca 1 km innan vi kommer ner till Snacketorpsvägen där vi viker in till höger mot HÄVLA, FORSA. Vi promenerar knappt 2,5 timmar och kommer fram till Nora där vägen svänger 90 grader höger runt en liten vik. Efter 100 meter står det STRÅNGSJÖ in till vänster. Passera denna infart och gå ytterligare 50 meter. Nästa infart skyltat SILA tar vi vänster in på en grusväg. Här vandrar vi ungefär en timme fram till Sila där grusvägen tar slut. Här svänger vi vänster mot SIMONSTORP. Efter ungefär två timmar kommer vi fram till ytterligare en T-korsning där vi väljer vänster mot SIMONSTORP.

28 Supportsträcka 7 En kilometer längre fram på vägen slår klockan och vi har Supportsträcka 7 längst vägkanten på höger sida.

29 Etapp 8 Simonstorpsvägen 5 km väster om Simonstorp - Norrköpings norra gräns Lördag (6 tim) En timme efter supportsträckan - nästan framme vid väg 55/56 - går det in en liten cykelväg till höger. Sväng in på den.

30 Cykelvägen fortsätter över stora vägen (försiktigt), höger förbi en folkpark/idrottsarena och höger tillbaka till stora vägen. Parallellt med stora vägen löper sedan en asfalterad cykelbana som efter 500 meter leder till en tunnel över till andra sidan vägen. Gå fram till järnvägsbron och ta sedan höger in på vägen som leder bort från stora vägen. Efter 3 km (35 min) går det en grusväg in till vänster med en skylt som säger att fordonstrafik är förbjuden. Här svänger vi in och på den vägen som vi nu är på ska vi gå 7 km, eller knappt 1,5 timmar ner till sjön Näknen. Efter en stunds promenerande kommer vi fram till en bondgård och strax efter denna bondgård är det en vägbom. I andra ändan av vägen finns bommen vid sjön Näknen så det är en bra bit utan toalettbilen.

31 När vi kommer fram till järnvägsövergången vid sjön Näknen tar vi vänster över järnvägen och sedan höger för att följa sjökanten tills att den tar slut. Efter sjön viker vi vänster och går rakt över stora vägen in på Katrineholmsvägen som vi följer in till Åby. Kvart i åtta på kvällen passerar vi Åby centrum och strax innan kommer vi fram till trafikplats Jursla.

32 Här tar vi cykelbanan som går på vänster sida om vägen. Cykelbanan går under stora vägen och följer sedan Koppargatan fram till McDonalds som vi når strax innan

33 Här viker vi in vänster och rundar den stora byggnaden för att nå vårt etappmål med supportsträckan. Grattis! 2 dygn!

34 Supportsträcka 8 Supportsträcka 8 är bakom köpcentrumet och sträcker sig ca 100 meter över en parkeringsplats.

35 Etapp 9 och vägen genom Norrköping Norrköping - Gamla Linköpingsvägen 4 km söder om Norsholm Lördag Söndag (6 tim) Vi lämnar Norrköping strax innan kl via cyckelbanan som löper parallellt med Linköpingsvägen och efter 40 minuter kommer vi till den plats där rekordet är satt timmar 40 minuter. Strax efter kommer vi fram till en avtagsväg in till vänster skyltat VÄSTERBY och här svänger vi av. Efter 2,5 km på denna väg når vi E4. Strax innan bron svänger vi höger mot NORSHOLM. Där vägen tar slut, efter ungefär 2 km, svänger vi vänster mot NORSHOLM och LINKÖPING.

36 Efter supportsträckan passerar vi den platsen där Fotrally 2013 avgjordes kl Vi går ut på Koppargatan och fortsätter in mot centrum. Framme vid rondellen tar vi höger in på Stockholmsvägen och sedan passerar vi ytterligare en rondell innan vi kommer ned till Norra Promenaden som vi följer i 1 km fram till Packhusgatan. Där viker vi höger och går över Hamnbron.

37 Efter bron tar vi direkt höger in på Hamngatan som vi följer fram till Gamla Rådstugegatan. Vi går några kvarter tills vi kommer till Skolgatan. Här tar vi höger, vänster, vänster och sedan tillbaka in höger på Gamla Rådstugegatan. När vi kommer ner till Södra Promenaden tar vi höger bort till Linköpingsvägen. Sväng vänster och gå bort till Vinkelvägen där vi svänger vänster. Sedan höger in på Ljunggatan. Där Ljunggatan tar slut går vi rakt fram över gångbron och sedan följer vi gångbanan till höger.

38 Supportsträcka 9 Efter ca 1 timme når vi avtagsväg 210 mot SÖDERKÖPING och precis innan den en P-ficka. Här har vi supportsträcka 9.

39 Etapp 10 Gamla Linköpingsvägen 4 km söder om Norsholm - 1km väster Malmen flygfält Söndag (6 tim) Vi fortsätter följa vägen rakt fram genom gryningen till Linköping, dit vi kommer vid sjutiden. Vi går relativt rakt och ofta på gångvägar genom Linköping för att fortsätta strax norr om Malmen flygfält. Vägen genom Linköping Vid Stor skylt "Tallboda centrum" gå över vägen och fortsätt framåt på gångvägen. Vid hamburgerrestaurangen Max sväng höger in under rondellen. Mitt i rondellen sväng vänster och följ gångvägen mot Linköping, över Norrköpingsvägen, under Tullbron. Efter Scandic hotell sväng höger över bron.

40 Följ Storgatan, vid Stadshuset fortsätt rakt fram på gångväg till Gröngatan, till gångväg, till Storgatan som byter namn till Malmslättsvägen. Följ gångvägen parallellt med Malmslättsvägen till Vallarondellen, följ där gångvägen som viker av till höger och sedan under rondellen. I rondellen sväng höger i första Y-korset, fortsätt sedan rakt fram. Efter McDonalds sväng vänster och sedan första höger och följ cykelvägen ut ur Linköping, sedan under Nya Kalmarvägen och direkt höger på gångväg efter övergångställe på Jägarvallsvägen. Följ sedan gängvägen parallellt med Malmvägen och Kärnavägen. Ta vänster och följ Carl Cederströms gata, när den svänger skarpt vänster fortsätt på Lägergatan som byter namn till Södermalmsvägen. Efter Malmen teknikcentrum vid skylt "Fordonstrafik förbjuden" ta höger utmed åkern. Efter en kilometer börjar supportsträcka 10 i allén.

41 Supportsträcka 10 Supportsträcka 10 finns någon kilometer väster om flygfältet i en allé. Klockan är nu och det är söndag.

42 Etapp 11 och vägen genom Mjölby 1km väster Malmen flygfält - Mjölby V Söndag (6 tim) Vi fortsätter Bunkebergsvägen genom Vikingstad, tar vänster mot och genom Mantorp. Följer Riksvägen - Västra riksvägen - Mjölbyvägen - Linköpingsvägen - Kungsvägen genom Mjölby. Vid skylt HOGSTAD 5 på kungsvägen svänger vi vänster.

43 Vägen genom Mjölby

44 Supportsträcka 11 I Hogstad ligger Klockarvägen och med den supportsträcka 11.

45 Etapp 12 Mjölby V - Grännavägen 3 km söder om Ödeshög Söndag (6 tim) Vi går genom Hogstad och forstätter mot Väderstad (ja det blåser här!). Efter Väderstad höger mot ÖDESHÖG 20. Långa öppna vidder och vägar leder oss till Ödeshög där vi följer Mjölbyvägen åt höger, sedan Storgatan och Grännavägen. 3km efter Ödeshög tar vi höger in på grusvägen efter busshållplatsen och några brevlådor. Här börjar supportsträcka 12.

46 Supportsträcka 12

47 Etapp 13 Grännavägen 3 km söder om Ödeshög - 1km söder Gränna Golfklubb Söndag Måndag (6 tim) Vi fortsätter följa grusvägen tills den når landsvägen igen, då tar vi höger. Vi fortsätter mot Gränna dit vi anländer I Gränna tar vi höger ner för Vättergatan, höger på Söderbygränd och vänster på Skiftesvägen som vi följer ut ur Gränna. Vi letar oss upp och under E4:an för att gå rakt genom Gränna golfklubb. 500m efter sista bunkern tar vi höger.

48 Vägen genom Gränna Här börjar supportsträcka 13, polkagrisarna är slut och det är långt hem.

49 Supportsträcka 13

50 Deltagare Startnr Namn Info Lag 1 Silvio Cannavá Stockholm Murphys lag 2 PerOla Axelsson Bandhagen Pirates of the Magelungen 3 Fredrik Forsström Huddinge Pirates of the Magelungen 4 Lena Jensen Vika Murphys lag 6 Niklas Grebäck Bandhagen Pirates of the Magelungen 7 Lars Hagstedt Örebro Murphys lag 8 Martin Annsberg Mora Team Garraty 9 Per Nordström Stockholm Team Neanderthalensis 11 Martina Hausmann Bayern Team Walkabout 12 Christer Janzon Stockholm Team Neanderthalensis 13 Martina Kulén Umeå Team Garraty 15 Daniel Vesterhav Eskilstuna 16 Richard Kindroth Stockholm Team Garraty 17 Björn Ohlsson Lidingö Team Neanderthalensis 18 Stefan Evén Täby 19 Marcus Forsblad Malmö 21 Odd Petersson Solna 22 Ingrid Lindeborg Älvsjö 23 Angelo Törnblom Welander Rönninge Murphys lag 24 Olof Torbrand Skövde 25 Svante Nilsson Enskede 26 Ylva Johansson Enköping 27 Joachim Berggren Farsta Pirates of the Magelungen 28 Tommie Augustsson Kinna 29 Mariette Razola Segeltorp 30 Kerstin Larsson Solna 31 Noomi Grimstad Skellefteå 32 SveinErik Rugås Ekerö 33 Anders Scharp Trosa Vi som hellre vandrar i bergen 34 Malin Hilgendorf Trosa 35 Kasper Englund Uppsala 36 Christina Hilgendorf Södertälje 37 Anders Thudén Rönninge Murphys lag 38 Magnus Ström Norrköping 39 Anna Hedelius Stockholm 40 Erik Ringqvist Stockholm 41 Staffan Settergren Bromma 42 Martin Larsson Lund 43 Johanna Lundmark Uppsala

51 Startnr Namn Info Lag 44 Gard Braadli Höllviken 45 Anne Löwencrona Katrineholm 46 Joakim Karlsson Stockholm Team Neanderthalensis 47 Harry Hass Trelleborg 48 Maria Kjellberg Frövi 49 Lisa Hjalmarsson Örebro 50 Stefan Kemi Nyköping 51 Urban Joelsson Solna 52 Lukas Persson Solna 53 Markku Reinikainen Vällingby 54 Christina Alm Katrineholm 55 Andreas Cederbom Eskilstuna Team Neanderthalensis 56 Anders Ganslandt Klagstorp 57 Monika Amrén Hammarstrand 58 Fredrik Lindqvist Åkersberga 59 Jeanette Woxmark Stockholm 60 Kent Ohlsson Ekerö 61 Tomas Waldebäck Skå 62 Torill Fonn Skövde Team Walkabout 63 Tomas Sjölander Bandhagen Pirates of the Magelungen 64 Peder Lundström Åkersberga 65 Maria Lindberg Nykvarn 66 Jessica Seger Knivsta 67 Per Andersson Jönköping 68 Nils Rösing Linköping 69 Anders Jelander Laholm 70 Catharina Henriksson Kristianstad 71 Maria Evén Täby 72 Robert Jonsson Solna Team Garraty 73 Stefan Olsson Bromma Team Walkabout 74 Ben Kenward Nacka 75 Christer Tinnerholm Grillby Team Walkabout 76 Andreas Forsblad Umeå 77 Viktor Strömquist Uppsala 78 Pia Nilsson Rask Farsta 79 Fredrik Kulén Göteborg Team Garraty 80 Katarina Hedman Lidingö 81 Kyriakos Domanos Linköping 82 Peter Karlström Grödinge 83 Tobias Nordström Årsta Team Walkabout

52 Startnr Namn Info Lag 84 Jonas Lindberg Sollentuna 85 Madelene Lindberg Rocque Sollentuna 86 Emma Larsson Lidköping 87 Magnus de Besche Täby 88 Mohamed AbuBaker Linköping 89 Vanja Cvetojevic Linköping 90 Viktor Kull Södertälje 91 Caroline-Olivia Elgán Täby 92 Anders Duus Otterström Strängnäs 93 Alexander Razola Hägersten 94 Andres Herrera del Pino Almeria 95 Torbjörn Oskarsson Borlänge 96 Tina Björnstjerna Solna 97 Anders Karlsson Västra Frölunda 98 Christer Molin Skellefteå 99 Johan Spaedtke Handen 100 Otto Elmgart Bromma Vi som hellre vandrar i bergen 101 Eleine Appelgren Malmö 102 Joakim Haraldsson Hässelby 103 Linda Jacobsson Hammarstrand 104 Oscar Strömberg Stockholm 105 Lena Sundell Järfälla Vi som hellre vandrar i bergen 106 Niklas Magnusson Solna 107 Daniel Sørensen Oslo 108 Christian Ritella Sundbyberg Vi som hellre vandrar i bergen 109 Fredrik Elinder Hässelby Vi som hellre vandrar i bergen 110 Fredrik Holst Stockholm 111 Richard Harthog Tyresö 112 Madeleine Björnstjerna Rosersberg

Infobrev Ungern, nr 5

Infobrev Ungern, nr 5 Infobrev Ungern, nr 5 /Gert Henningsson 2010-06-22 Resklara! Nu har nästan alla pusselbitar fallit på plats, så här kommer mitt sista infobrev inför avresan till Ungern. Söndag 1/8 Samling utanför Lågehallen

Läs mer

Vandring i Kolmården och på Vikbolandet.

Vandring i Kolmården och på Vikbolandet. Vandring i Kolmården och på Vikbolandet. 6-7 Fridhemsrundan Ravinrundan 8-9 10-11 Sandvikenrundan 12-13 Vandring i Kolmården och på Vikbolandet. En vandring i Bråvikslandet är så mycket mer än stegen du

Läs mer

Solvikingen. Vem firar femtio den 3 nov? Jo, det gör Solvikingarna och det med en hejdundrande fest. Läs detaljerna på inbjudan på sista sidan.

Solvikingen. Vem firar femtio den 3 nov? Jo, det gör Solvikingarna och det med en hejdundrande fest. Läs detaljerna på inbjudan på sista sidan. Solvikingen Nr 3, 2012, årg. 50 Martin Yttring och Björn-Erik Norman i mål som segrare i första upplagan av Öloppet. En annorlunda och tuff tävling mellan flera av öarna utanför Göteborg. Löpande världsresenärer

Läs mer

Va n d r a i M u n k f o r s

Va n d r a i M u n k f o r s Vandra i Munkfors Vandra i Munkfors ett lokalt naturvårdsprojekt Under 2004-2006 inledde regeringen en särskild satsning för att stimulera det lokala engagemanget och medverka till att nå de miljökvalitetsmål

Läs mer

För FS2004. VFR-guiden är utvecklad i samarbete med:

För FS2004. VFR-guiden är utvecklad i samarbete med: För FS2004 VFR-guiden är utvecklad i samarbete med: Kottens Flygklubb Svenska Flygsimulator Klubben 1 Svensk VFR-guide för FS2004 VFR-guiden är tänkt som en trevlig flygguide runt Sverige och lite Norge

Läs mer

What s your löjigaste bilresa? 100 vinnande bidrag från kampanjen 2011.

What s your löjigaste bilresa? 100 vinnande bidrag från kampanjen 2011. What s your löjigaste bilresa? 100 vinnande bidrag från kampanjen 2011. What s your löljigaste bilresa? What s your löjligaste bilresa är en masskommunikativ kampanj med syfte att minska de löjliga bilresorna

Läs mer

Solvikingen. Twist - ett alternativ efter den aktiva löpperioden. Mer härom under Reds funderingar på sista sidan.

Solvikingen. Twist - ett alternativ efter den aktiva löpperioden. Mer härom under Reds funderingar på sista sidan. Solvikingen Nr 4, 2013 årg. 51 Twist - ett alternativ efter den aktiva löpperioden. Mer härom under Reds funderingar på sista sidan. Bibbi hyllas på sid 10 av Björn Suneson Barbro Nilsson swissar åter

Läs mer

FREDAGEN DEN 2 JULI. (Balzano) (Balzano) Vi gör Rollups. Ta familjen på påskmiddag och vännerna på påskbuffé. NOTOM DÄCK.

FREDAGEN DEN 2 JULI. (Balzano) (Balzano) Vi gör Rollups. Ta familjen på påskmiddag och vännerna på påskbuffé. NOTOM DÄCK. 2010 TROSA STADSLOPP A Huvudsponsorer: FREDAGEN DEN 2 JULI I kvarteret Tumlaren bygger vi nu 44 nya hyresrätter. Det blir 2:or, 3:or och 4:or för infl yttning från hösten 2007. Kv Tumlaren är ett äldre

Läs mer

32 chanser att komma till

32 chanser att komma till 32 chanser att komma till finalspel i Tunisien På följande sidor presenteras alla golfklubbar där tävlingarna kommer att hållas. Anmäl dig på www.aktiespararna.se/aktieslaget Text: Gunnar Åsard, Anders

Läs mer

Nästa Slussen. Fler mötesplatser Mer plats för gående, cyklister och kollektiv trafik Rent dricksvatten

Nästa Slussen. Fler mötesplatser Mer plats för gående, cyklister och kollektiv trafik Rent dricksvatten Nästa Slussen Fler mötesplatser Mer plats för gående, cyklister och kollektiv trafik Rent dricksvatten Nästa Slussen nu börjar det Efter 80 år är Slussen i mycket dåligt skick. Stora problem med grundläggningen,

Läs mer

Tio-mila -både ljus och mörker

Tio-mila -både ljus och mörker Juni 2011 Medlemsblad för Västerås Skid- och Orienteringsklubb 6 MILA Power Meet 10 juli Städning i år igen! Vi behöver bli minst 60 stycken för att klara av uppdraget. Ställ upp!!! Anmälan på hemsidan

Läs mer

Marathon Årgång 41 Nr 213 December 5/2008

Marathon Årgång 41 Nr 213 December 5/2008 Marathon Årgång 41 Nr 213 December 5/2008 Umemaran en riktig klassiker Vintermaran i Kvarnsveden Reykjavik Marathon 25 år! Landet Runt Göteborg Marathon Team Stockholm Marathon Anna Rahms krönika Ledaren

Läs mer

En liten sväng genom Baltikum.

En liten sväng genom Baltikum. En liten sväng genom Baltikum. I vintras någon gång började jag fundera över vart årets semesterutflykt skulle gå. Det skulle vara nåt intressant, annorlunda och gärna lättåtkomligt, valet föll efter visst

Läs mer

QVISTKNÄCKAREN NR 2-2013 QVISTKNÄCKAREN NR 2 2013. Nr 171 totalt (och det absolut sista för just den här gången) 36:e årgången DET GÅR UTFÖR

QVISTKNÄCKAREN NR 2-2013 QVISTKNÄCKAREN NR 2 2013. Nr 171 totalt (och det absolut sista för just den här gången) 36:e årgången DET GÅR UTFÖR QVISTKNÄCKAREN NR 2-2013 Tidningen där allt skulle kunna hända om redaktörn ansträngde sig nån gång QVISTKNÄCKAREN NR 2 2013 Nr 171 totalt (och det absolut sista för just den här gången) 36:e årgången

Läs mer

Jubileum 20:e upplagan!

Jubileum 20:e upplagan! 2015 AKTIESLAGET VAR MED OCH DELTA I EN AV SVERIGES STÖRSTA GOLFTÄVLINGAR! Jubileum 20:e upplagan! 6 nya banor! Sverigefinal på topprankad golfbana! Deltävlingar över hela Sverige Gillar du att vinna men

Läs mer

Upptäcktsresande. Joel och Astrid utforskar Stockholm med kollektivtrafiken

Upptäcktsresande. Joel och Astrid utforskar Stockholm med kollektivtrafiken SKJUTSGRUPPEN Socialt resande GULDKANT Gå en kurs APPSOLUT Smidigt med TiM-resan tillsammans 3 2014 i mälardalen En dag ska allt det här bli ditt! Upptäcktsresande Vi hann! Joel och Astrid utforskar Stockholm

Läs mer

Marathon ÅRGÅNG 40 NR 204 FEBRUARI 1/ 2007

Marathon ÅRGÅNG 40 NR 204 FEBRUARI 1/ 2007 Marathon ÅRGÅNG 40 NR 204 FEBRUARI 1/ 2007 löparen Välkommen Anna Rahm Maratonfamiljen, del 1 Shanghai Marathon Löpning i Cleveland Årets svenska maratonlopp Ledaren Postadress: Svenska Marathonsällskapet

Läs mer

Ju-jutsu Kai. www.ju-jutsu.se Svenska Ju-jutsuförbundets medlemstidning Årg.11 Nummer 2 2009. Anders Bergström 7 dan

Ju-jutsu Kai. www.ju-jutsu.se Svenska Ju-jutsuförbundets medlemstidning Årg.11 Nummer 2 2009. Anders Bergström 7 dan Tidningen Ju-jutsu Kai www.ju-jutsu.se Svenska Ju-jutsuförbundets medlemstidning Årg.11 Nummer 2 2009 Anders Bergström 7 dan Nya 4 dan Nya 5 dan Ju-jutsu Kai självförsvar med tradition och kvalitet Ju-jutsu

Läs mer

Vandra i Astrids sagokvarter

Vandra i Astrids sagokvarter Vandra i Astrids sagokvarter Astrid Lindgren är född i Vimmerby som ligger i Småland. När hon var 18 år flyttade hon till Stockholm och bodde på olika ställen, innan hon gifte sig 1931 och bosatte sig

Läs mer

En reseberättelse: Färden till lägenheten i Los Alcázares.

En reseberättelse: Färden till lägenheten i Los Alcázares. En reseberättelse: Färden till lägenheten i Los Alcázares. Senast utskrivet 2013-08-26 10.17 Sidan 1 av 15 Oftast landar man i Alicante (i övre högra hörnet på förra sidan) och tar hyrbil söderut (mot

Läs mer

MILRÖK OK MILANS KLUBBTIDNING

MILRÖK OK MILANS KLUBBTIDNING MILRÖK OK MILANS KLUBBTIDNING September 2005 Ordföranden har ordet Sedan förra Milrök har det hänt mycket på klubbfronten. Vi har avslutat försäljningen av vår gamla klubbstuga och flyttat in vid Digerberget.

Läs mer

Redaktörernas Ruta. November December

Redaktörernas Ruta. November December ALLLLT DU BEHÖVER FFÖR ATT FFÖLLJJA ALLFFTAS FFRAMFFART II SKOGARNA!!!! November December Redaktörernas Ruta Så var då hösten här. Knappt har man hunnit njuta av någon varm sol, sköna dopp och svettiga

Läs mer

OK MILANS KLUBBTIDNING

OK MILANS KLUBBTIDNING OK MILANS KLUBBTIDNING Juni 2003 Ordförande har ordet! Det går bra för svensk orientering! Det har varit en väldigt kul vår för orienterare. Vi har varit med om framgångar i både stora och små sammanhang.

Läs mer

Lindhagenplanen 2.0 Ett förslag till att hela Stockholm och ge plats för 2000-talets tillväxt

Lindhagenplanen 2.0 Ett förslag till att hela Stockholm och ge plats för 2000-talets tillväxt Lindhagenplanen 2.0 Ett förslag till att hela Stockholm och ge plats för 2000-talets tillväxt Mikael G Svensson Jan Wiklund Niklas Öhrström Yimby 1 Lindhagen 2.0 Vad är en stad till för? Till höger ser

Läs mer

NUMMER 3 2009 38/119 TIDNING FÖR SNÄTTRINGE SK:S ORIENTERARE

NUMMER 3 2009 38/119 TIDNING FÖR SNÄTTRINGE SK:S ORIENTERARE NUMMER 3 2009 38/119 TIDNING FÖR SNÄTTRINGE SK:S ORIENTERARE Redaktionen Välkomna till årets tredje välfyllda nummer av favorittidningen Innehåll Sid 3 Ledare Sid 4 Jag en Skubbare Sid 5 Oringen 2009 Sid

Läs mer

Solvikingen. I brist på snö får vi nöja oss med denna bild från förra vintern.

Solvikingen. I brist på snö får vi nöja oss med denna bild från förra vintern. Solvikingen Nr 4, 2006, årg. 44 I brist på snö får vi nöja oss med denna bild från förra vintern. Sylvesterloppet behöver funktionärer. Har du ännu inget uppdrag kontakta Kent i stugan. Årsmöte 7 febr.

Läs mer

25 Tio-i-topp. Top ten. Tio-i-topp Statistisk årsbok 2011. 602 Statistiska centralbyrån

25 Tio-i-topp. Top ten. Tio-i-topp Statistisk årsbok 2011. 602 Statistiska centralbyrån Tio-i-topp Top ten Tio-i-topp Statistisk årsbok 2011 25 Tio-i-topp Top ten Sida Page 25.1 Populära namn... 603 Most popular names 25.2 Medelsvensson... 604 The average Swede 25.3 Tio udda statistikredovisningar...

Läs mer

står vänd upp mot berget. Vägen är skyltad och stigen är lätt att hitta.

står vänd upp mot berget. Vägen är skyltad och stigen är lätt att hitta. Accessuppdatering Tunnelutloppet Klättring i Tunnelutloppet är inte längre möjligt. Markägaren förbjuder klättring av säkerhetsskäl och UKHK har plockat bort bultarna på samtliga leder. Vi får trösta oss

Läs mer

VANDRARGUIDEN 2011 INNEHÅLL

VANDRARGUIDEN 2011 INNEHÅLL SVENSKA GÅNG- OCH VANDRARFÖRBUNDET VANDRARGUIDEN 2011 VANDRINGSARRANGEMANG SVERIGEVANDRINGEN 2 ETT FRISKARE SVERIGE 2 Bohuslän 2 Dalarna 2 Halland 3 Jämtland 4 Medelpad 4 Norrbotten 4 Skåne 4 Småland 5-6

Läs mer

Innehåll. www.mhcs.nu. Nr 151 - augusti 2008. PÅ VÄG... foto MHC 2325 MHC Bulletinen utges av Motor Home Club of Sweden och utkommer med sex nummer

Innehåll. www.mhcs.nu. Nr 151 - augusti 2008. PÅ VÄG... foto MHC 2325 MHC Bulletinen utges av Motor Home Club of Sweden och utkommer med sex nummer M H C Bulletinen Nr 151 - augusti 2008 Bulletinen 3 Innehåll I fronten...4 Redaktörens sida...5 MHCs styrelse...6 Från valberedningen...9 Nya medlemmar hälsas välkomna!...10 NYHET!...11 Finns det fler

Läs mer