VERKSAMHETSPLAN. Orienteringsklubben Södertörns verksamhetsplan för verksamhetsåret 1 januari 31 december 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERKSAMHETSPLAN. Orienteringsklubben Södertörns verksamhetsplan för verksamhetsåret 1 januari 31 december 2015"

Transkript

1 VERKSAMHETSPLAN Orienteringsklubben Södertörns verksamhetsplan för verksamhetsåret 1 januari 31 december 2015 Version Innehåll 1. Orienteringsklubben Södertörn... 2 Klubbens verksamhet... 2 Vision, värdegrund och verksamhetsidé... 3 Verksamhetsplanen Organisation och huvudfunktioner Demokrati, utbildning och medlemsvårdande insatser... 6 Fokusområden 2015 för styrelsen Junior- och seniorkommittén Ungdomskommittén Bredd- och motionskommittén Rekryterings- och utvecklingsverksamheten (R&U-kommittén) Arrangemang Kartor Farstanäset (Stugkommittén) Informationsverksamheten Ekonomi (10)

2 1. Orienteringsklubben Södertörn OK Södertörn (OKS) med hemort i Stockholms kommun är bildad genom samgående mellan Farsta OK, OK Rävarna och Rågsveds Scouters OK. Klubbens verksamhet Enligt OKS stadgar (1 ): Föreningen ska bedriva idrotten orientering. Föreningen har som ändamål att bedriva sin idrottsliga verksamhet i enlighet med "Idrottsrörelsens verksamhetsidé", samt ska i sin verksamhet aktivt verka för en dopingfri idrott. Vad är då "Idrottsrörelsens verksamhetsidé"? Jo följande: Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna prestera mera, ha roligt och må bra. Idrott består av träning och lek, tävling och uppvisning. Vi organiserar vår idrott i självständiga föreningar och förbund som tillsammans utgör en fri och frivillig folkrörelse förenad i Riksidrottsförbundet. Vi delar in vår idrott efter ålder och ambitionsnivå. Med barnidrott avser vi i allmänhet idrott till och med tolv års ålder. Med ungdomsidrott avser vi idrott för tonåringar upp till och med 20 år. Med vuxenidrott avser vi idrott för dem som är över 20 år. I barnidrotten leker vi och låter barnen lära sig olika idrotter. Barnets allsidiga idrottsutveckling är normgivande för verksamheten. Tävling är en del av leken och ska alltid ske på barnens villkor. I ungdomsidrotten och vuxenidrotten skiljer vi på prestationsinriktad tävlingsidrott och hälsoinriktad bredd- och motionsidrott. I tävlingsidrotten är prestationsförbättring och goda tävlingsresultat vägledande. I den hälsoinriktade bredd- och motionsidrotten är trivsel och välbefinnande normgivande medan prestation och resultat är av underordnad betydelse. Vår verksamhetsidé Vi vill på alla nivåer bedriva vår idrott så att den utvecklar människor positivt såväl fysiskt och psykiskt som socialt och kulturellt. Därför vill vi utforma vår idrott så att den i alla led ständigt utvecklas och förbättras till form och innehåll alla som vill, oavsett ras, religion, ålder, kön, nationalitet, fysiska och psykiska förutsättningar, får vara med i föreningsdriven idrottsverksamhet den ger upplevelser och skapar kontakt mellan människor ur olika samhällsgrupperingar de som deltar får vara med och bestämma om och ta ansvar för sin verksamhet den ger alla som deltar en kamratlig och trygg social gemenskap. 2 (10)

3 Vision, värdegrund och verksamhetsidé Vision Att vara den mest attraktiva föreningen i Stockholm som sätter orienteringssporten på kartan Slogan OK Södertörn sätter orientering på kartan Värdegrund Klubbkänsla Att känna glädje och stolthet över att vara med i OK Södertörn Engagemang Alla medlemmar bidrar med sin delaktighet till föreningens verksamhet Utveckling Tillvarata och utveckla alla medlemmars olika kunskaper och förmågor Verksamhetsidé En ideell förening som bedriver orienteringsverksamhet i olika former: Erbjuder alla orienterare tävlingsarrangemang med hög kvalitet Erbjuder klubbens alla medlemmar utvecklande, roliga och välarrangerade träningar under hela året Bedriver ungdomsverksamhet på alla nivåer som bygger på att ha roligt tillsammans samtidigt som vi tränar orienteringsteknik och fysik Arbetar kontinuerligt med rekrytering i olika former för att bli flera medlemmar Underhåller och utvecklar verksamheten i och kring vår klubbstuga på Farstanäset Genomför många olika aktiviteter för att främja en god stämning i klubben Verksamhetsplanen Detta dokument är framtaget av OKS styrelse i samarbete med klubbens ledare och medlemmar. Syftet med dokumentet är att sammanställa, kommunicera och förankra verksamhetsmålen för Verksamhetsplanen är också grunden för den föreslagna budgeten samt den föreslagna organisationen för Verksamhetsplanen fastställs av årsmötet den 9 februari Organisation och huvudfunktioner Denna verksamhetsplan syftar till att innefatta hela OK Södertörns verksamhet. Det slutgiltiga resultatet av denna plan är alla de aktiviteter som genomförs i OKS regi under Utifrån verksamhetsplanen har också styrelsen definierat den organisation som vi anser lämplig för att på bästa sätt genomföra verksamhetsplanen. Klubbens uttalade ambition är att organisationen ska vara platt och projektorienterad. Målet är att fördela ledararbetet på mindre, mer fokuserade och väl avgränsade områden, vilket också gör det lättare att rekrytera ledare. Organisationen kräver mer kommunikation och att styrelsen är tydlig med vision och prioriteringar. 3 (10)

4 Årsmöte Revisor Valberedning Styrelse - Ordförande - Vice ordförande - Kassör - Sekreterare Junior- & seniorkommitté Information Irrblosset Ungdomskommitté Bredd- & motionskommitté Rekryterings- & utvecklingskommitté Övriga funktioner: - Tävlingsanmälare - SportIdent & datorstöd - Materialförvaltare - Webbadministratör - Utbildning - Bidragsombud och statistik - Tränings- och tävlingskläder - 25manna - Stockholm City Cup - Stockholm Challenge - KM-ansvarig Stugkommitté Arrangemangskommitté Kartkommitté Junior- och seniorkommittén Ansvarar för klubbens tränings- och tävlingsverksamhet för juniorer och seniorer oavsett ambitionsnivå. Verksamheten omfattar organisation och genomförande av tränings- och tävlingsaktiviteter. Aktiviteterna är öppna för alla medlemmar, men inriktas främst för junior och elit. Ordförande för kommittén organiserar kommitténs arbete och utser de medarbetare som krävs för att genomföra planerad verksamhet. Ungdomskommittén Ansvarar för klubbens tränings- och tävlingsverksamhet för barn och ungdomar upp till 16 år. Verksamheten omfattar organisation och genomförande av tränings- och tävlingsaktiviteter. Ordförande för kommittén organiserar kommitténs arbete och utser de medarbetare som krävs för att genomföra planerad verksamhet. Bredd- och motionskommittén Ansvarar för klubbens tränings- och tävlingsverksamhet för vuxna orienterare oavsett ambitionsnivå. Verksamheten omfattar spridande av information om tränings- och tävlingsaktiviteter samt genomförande av sociala aktiviteter såsom klubbresor och klubbmästerskap. Ordförande för kommittén organiserar kommitténs arbete och utser de medarbetare som krävs för att genomföra planerad verksamhet. 4 (10)

5 Rekryterings- & utvecklingskommittén Ansvarar för medlemsrekrytering, särskilt nybörjarkurser för ungdomar och vuxna. Men ansvarar också för att vi har kontakter med närliggande skolor och att vår verksamhet syns utåt. Rekryteringsgruppen har också ett visst ansvar för att nya ledare rekryteras och utbildas. Ordförande för kommittén organiserar kommitténs arbete och utser de medarbetare som krävs för att genomföra planerad verksamhet. Information & Irrblosset Ansvarar för produktion och distribution av klubbens egen tidning Irrblosset. Ordförande för kommittén, redaktören, organiserar arbetet och utser de medarbetare som krävs för att genomföra planerad verksamhet. Varje kommitté och verksamhetsområde ansvarar för att sprida information om sina aktiviteter på klubbens hemsida. Stugkommittén Svarar för drift och underhåll av OKS anläggning Farstanäset, vilken utgör den viktigaste utgångspunkten för verksamheten och målgruppen är samtliga medlemmar. Ordförande för kommittén organiserar kommitténs arbete och utser de medarbetare som krävs för att genomföra planerad verksamhet. Arrangemangskommittén Svarar för klubbens arrangemang. Denna grupp arbetar nära klubbens representanter i SCCföreningen, 25mannaföreningen och Stockholm Challenge. Ordförande för kommittén organiserar kommitténs arbete och utser de medarbetare som krävs för att genomföra planerad verksamhet. Kartkommittén Ansvarar för underhåll av befintligt kartbestånd samt planering av nyproduktion. I uppdraget ligger även marknadsföring och försäljning av kartor. Tävlingsanmälare Ansvarar för att de beställningar som hänger samman med tävlingsarrangemang utförs. Tävlingsanmälaren svarar för att avgifter betalas samt lämnar underlag till kassören för bokföring och eventuellt vidarefakturering. SportIdent & datorstöd Ansvarar för klubbens SportIdent-utrustning och datorer. Materialförvaltare Webbadministratör Ansvarar för att OKS hemsida utvecklas, uppdateras, gammal information arkiveras etc. Vidare svarar administratör för att olika behörigheter regleras och uppdateras. Vara medlemmar behjälpliga vid inlägg av information. Varje kommitté och verksamhetsområde ansvarar för att sprida information om sina aktiviteter på klubbens hemsida. Utbildningsansvarig Ansvarar för att inhämta och sprida information om utbildning inom klubben. Bidragsombud och statistik Sammanställer information om närvaro och söker aktivitetsbidrag. 5 (10)

6 Tränings- och tävlingskläder Organiserar och planerar inköp, lagerhållning och försäljning av klubbdräkter. 25manna Representerar OKS i 25mannaföreningen. Stockholm City Cup Representerar OKS i föreningen Stockholm City Cup. KM-ansvarig Ansvarar för att planera och genomföra klubbmästerskap. 3. Demokrati, utbildning och medlemsvårdande insatser Årsmöte ska genomföras före utgången av februari månad. Målet är att minst 50 röstberättigade medlemmar deltar. Klubbmöten hålls inför arrangemang och aktiviteter för att engagera hela klubben. Styrelsen planerar att ha minst sex styrelsemöten under året. OKS ska vara medlem i Svenska Orienteringsförbundet (SOFT) och i Stockholms Orienteringsförbund (StOF). Dessa medlemskap är stadgemässigt reglerade. Vidare ska OKS vara medlem i Farsta Föreningsråd och Föreningen Magelungens Vänner, 25mannaföreningen, Stockholm City Cup-föreningen, Huddinge Idrottsallians, Svenska Friidrottsförbundet, Stockholms Friidrottsförbund samt alliansen Söderkartor (SÖKA). Ytterligare medlemsvårdande insatser, utöver orienteringsverksamheten, utgörs av tillhandhållandet av delvis subventionerad personlig orienteringsutrustning (tävlingsdräkt och olika typer av overaller) samt en kollektiv olycksfallsförsäkring som kan utgöra ett komplement till olika privata försäkringar. OKS ska fortsatt satsa på utbildning av de medlemmar som vill arbeta som funktionär eller ledare i föreningen. Särskilt prioriteras utbildning på tränar- och ungdomsledarsidan. Det är också viktigt att fler klubbmedlemmar utbildas i kartritning och banläggning. I november ska en konferens anordnas för klubbens medlemmar där för klubben relevanta framtidsfrågor ska diskuteras. Att sprida kunskap om orientering och om klubbens verksamhet till lärare och elever i grundskolan är givetvis viktigt. Det arbetar vi vidare med bl.a. inom ramen för Idrottslyftet. Klubben har inlett ett samarbete med Farsta stadsdelsförvaltning kring idrotts- och friskvårdssatsning i stadsdelen som vi kommer att arbeta vidare med under året integrerat med Idrottslyftet nätverket Farsta. OKS avser att delta i stadsdelens Sportscamp En viktig medlemsvårdande insats, som även kan locka nya utövare och ge klubben gott renommé bland såväl beslutsfattare som allmänhet, kan vara att utveckla motionsverksamheten. Ett exempel är den socialt viktiga och raska promenaden broarna runt som för närvarande främst några av klubbens kvinnliga medlemmar genomför varje torsdagsträning. Klubben har flera återkommande orienteringsaktiviteter som är av karaktären medlemsvårdande och vänder sig till alla. Sportkommittén bestämmer datum för dessa interna tävlingar: Klubbmästerskap, Skällan och Skinkjakten. Arrangemangskommittén ansvarar för genomförandet. En årsfest ska genomföras i februari Den ska subventioneras och målet är att 100 medlemmar firar året som varit. Fokusområden 2015 för styrelsen Jobba vidare med nytt klubbhus 6 (10)

7 Ledarrekrytering och ledarroll - med särskilt fokus på att sprida ledaruppdragen och öka engagemanget i hela klubben Utveckla informationsverksamheten med fokus på den interna informationsspridningen. I uppdraget ligger framtagandet av en lathund som beskriver rättigheter och skyldigheter för klubbens medlemmar. 4. Junior- och seniorkommittén Ansvarar för klubbens tränings- och tävlingsverksamhet för juniorer och seniorer oavsett ambitionsnivå. Alla aktiviteter sammanställs tillsammans med ungdomskommittén och breddoch motionskommittén i den så kallade basplanen som finns publicerad på hemsidan. Mål Delta i SM i alla klasser och distanser för junior och senior med flera starter i A-final än föregående år Stimulera juniorer och satsande seniorer till deltagande i Swedish League Delta i de stora stafetterna 10mila, 25manna samt Jukola och Venla med förbättrat resultat jämfört med Topp-50 placering på 10mila och/eller Venla för damlaget samt topp-100 placering för herrlaget i 10mila Lansera visionen Topp 25 som en klubbangelägenhet för att bl.a. vara topp 25 på 25manna Fokusområden Skapa en elitmiljö i OK Södertörn genom att erbjuda träning och förutsättningar för att utvecklas som elitorienterare Lyfta fram visionen Topp 25 som en övergripande satsning för OK Södertörns elit för att sporra till mer träning 5. Ungdomskommittén Ansvarar för klubbens tränings- och tävlingsverksamhet för barn och ungdomar upp till 16 år. Alla aktiviteter sammanställs tillsammans med junior- & seniorkommittén och bredd- & motionskommittén i den så kallade basplanen som finns publicerad på hemsidan. Mål Samla fler poäng och behålla/förbättra placeringen i ungdomsserien jämfört med 2014 Öka antalet uppnådda UP-poäng samt ha minst tre deltagare per åldersklass Öka antalet aktiva ungdomar upp till 20 år samt behålla 80 procent av befintliga ungdomar Locka minst 50 procent av nybörjarna att fortsätta med orientering Öka antalet ledare med fokus på nybörjarföräldrar Särskild satsning på att behålla ungdomar i åldern år oavsett ambitionsnivå Fokusområden Fortsatt fokus på att ha kul med roliga och utmanande träningar Nyttja läger för att öka gruppgemenskapen och utveckla orienteringsförmågan Stimulera till ökat tävlande Fortsätta arbetet att få ihop grupperna med hjälp av olika sociala aktiviteter 7 (10)

8 6. Bredd- och motionskommittén Ansvarar för klubbens tränings- och tävlingsverksamhet för vuxna orienterare oavsett ambitionsnivå. Verksamheten omfattar spridande av information om tränings- och tävlingsaktiviteter samt genomförande av sociala aktiviteter såsom klubbresor och klubbmästerskap. Alla aktiviteter sammanställs tillsammans med junior- & seniorkommittén och ungdomskommittén i den så kallade basplanen som finns publicerad på hemsidan. 7. Rekryterings- och utvecklingsverksamheten (R&U-kommittén) Fokusområden Rekryteringsdrive med nybörjarkurs april-maj och augusti 2015 Samarbete med Farsta stadsdelsförvaltning o Sports Camp 2015 o Idrottslyftet i skolorna Temadagar för skolor i orientering Övergripande mål Långsiktigt bidra till att säkerställa rekryteringen och utvecklingen av nya ledare i föreningen Samordna rekryteringen av och rekrytera nya medlemmar året runt Driva nätverksarbetet inom Idrottslyftet Utveckla och samordna samarbetet med skolorna Stärka kommittén med fler medlemmar Aktiviteter Bidra till en större rekryteringsaktivitet per verksamhetsår Driva arbetet med och ansvara för representationen inom Idrottslyftet Nätverket Farsta och Huddinge Samordna klubbens engagemang i Sport Camp 2015 med Farsta stadsdelsförvaltning Motivera och stimulera klubbens medlemmar att utbilda och kompetensutveckla sig genom ledar- och specialistutbildning Bidra till och informera om olika utbildningar och kurser Samordna utbildningen inom Idrottslyftet Säkerställa att det finns aktuellt informationsmaterial för rekrytering 8. Arrangemang OK Södertörn ska genomföra följande externa arrangemang 2015: Vinterserien 1 mars SCC E1, E2, E3 20 maj, 27 maj & 3 juni, tillsammans med Sundbybergs IK Stockholm Challenge 27 juni, tillsammans med OK Ravinen Dubbeltävling augusti. Lång- och medeldistans tillsammans med Hellas. OK Södertörn ska planera följande externa arrangemang: SCC 2016 maj-juni 25manna 2016 tillsammans med Snättringe SK 8 (10)

9 OK Södertörn ska genomföra följande interna arrangemang 2015: Natt-KM 28 april KM-dagen 7 juni, sprint- och medel-km med lunch Lång-KM 16 juni Skällan 11 juni MTB-KM 3 oktober Ultra-Lång KM 28 november Skinkjakten 12 december 9. Kartor Tillgång till bra kartor i närområdet är en nödvändighet för vår verksamhet. Kartgruppen ska främja tillgången till bra kartor för vår träningsverksamhet. Och för närvarande är situationen fragmenterad med karträttigheterna spridda på flera klubbar. Kartgruppen är ansvarig för att fortsätta arbetet med att komma fram till en lösning som möjliggör att kartorna kan utnyttjas för träning av alla klubbar. Om möjligt genom att alla kartor läggs in i en gemensam kartdatabas. Klubben skall fortsatt vara medlem i Söderkartor (SÖKA). Kartgruppen ansvarar för att en kort och långsiktig plan upprättas för vår karttillgång. Under året reviderar/nyritar vi södra delen på Hökarängskartan dvs. bebyggelsen vid Farsta centrum. 10. Farstanäset (Stugkommittén) Att vår klubbstuga fortsättningsvis blir basen för vår verksamhet. Stugkommittén ansvarar för: Torsdagsservering efter träningen, samt hålla öppet under söndagar på vintern. En förutsättning är att alla medlemmar lojalt ställer upp och deltar i serveringen (lista över ansvariga). Stugfogdar för fastighetens säkerhet (lista över ansvariga). Fortsätta samarbete med omgivande skolor. Hålla tillfartsvägen i körbart skick. Minst två städdagar under året. Till detta kommer ett löpande underhåll som kan bestå av ommålning av byggnader, vägförbättringar, röja sly runt stugan samt hugga ved och liknande. 11. Informationsverksamheten Redaktionen för Irrblosset söker ny redaktör för Webbplatsen är en viktig kanal för att nå ut med information till medlemmar och andra intressenter. Varje kommitté samt styrelsen ansvarar själva för informationen inom respektive verksamhetsområde. På Sociala medier verkar vi genom klubbens officiella Facebooksida 9 (10)

10 12. Ekonomi Se separata dokument Budget för 2015, Medlemsavgift och Subvention av anmälningsavgift. 10 (10)

VERKSAMHETSPLAN. Orienteringsklubben Södertörns verksamhetsplan för verksamhetsåret 1 januari 31 december 2016

VERKSAMHETSPLAN. Orienteringsklubben Södertörns verksamhetsplan för verksamhetsåret 1 januari 31 december 2016 VERKSAMHETSPLAN Orienteringsklubben Södertörns verksamhetsplan för verksamhetsåret 1 januari 31 december 2016 Version 2016-02-14 Innehåll 1. Orienteringsklubben Södertörn... 2 Klubbens verksamhet... 2

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Orienteringsklubben Södertörns verksamhetsplan för verksamhetsåret 1 januari 31 december 2014

VERKSAMHETSPLAN. Orienteringsklubben Södertörns verksamhetsplan för verksamhetsåret 1 januari 31 december 2014 VERKSAMHETSPLAN Orienteringsklubben Södertörns verksamhetsplan för verksamhetsåret 1 januari 31 december 2014 Version 2014-02-03 Innehåll 1. Orienteringsklubben Södertörn... 2 Klubbens verksamhet... 2

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Orienteringsklubben Södertörns verksamhetsplan för verksamhetsåret 1 januari 31 december 2013

VERKSAMHETSPLAN. Orienteringsklubben Södertörns verksamhetsplan för verksamhetsåret 1 januari 31 december 2013 VERKSAMHETSPLAN Orienteringsklubben Södertörns verksamhetsplan för verksamhetsåret 1 januari 31 december 2013 Version 2013-02-07 Innehåll 1. Orienteringsklubben Södertörn... 2 Klubbens verksamhet... 2

Läs mer

Propositioner till IK NocOut.se årsmöte 2014.

Propositioner till IK NocOut.se årsmöte 2014. Propositioner till IK NocOut.se årsmöte 2014. I texten markeras ny text med fet stil och understruket = ny text föreslagen av styrelse, och delvis med inkomna motioner som grund. Kursiverad överstruken

Läs mer

STADGAR. Idrottsrörelsens verksamhetsidé

STADGAR. Idrottsrörelsens verksamhetsidé STADGAR för den ideella föreningen Stockholms Kappsimningsklubb med hemort i Stockholm kommun bildad den 12 juli 1895. Stadgarna senast ändrade och redigerade av årsmöte den 12 mars 2009. Idrottsrörelsens

Läs mer

STADGAR KFUM LINKÖPING GOLF

STADGAR KFUM LINKÖPING GOLF STADGAR KFUM LINKÖPING GOLF ANSLUTNING 1 KFUM Linköping Golf tillhör KFUK-KFUMs idrottsförbund och är genom detta ansluten till KFUK-KFUMs riksförbund, KFUKs världsförbund och KFUMs världsförbund. 2 För

Läs mer

STADGAR FÖR IFK HÄSSLEHOLM. (antagna på årsmöte mars 2015)

STADGAR FÖR IFK HÄSSLEHOLM. (antagna på årsmöte mars 2015) STADGAR FÖR IFK HÄSSLEHOLM (antagna på årsmöte mars 2015) INNEHÅLLSFÖRTECKNING IDROTTSRÖRELSENS VERKSAMHETSIDÉ... 4 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER... 5 1. Ändamål... 5 2. Sammansättning... 5 3. Tillhörighet m.m....

Läs mer

STADGAR FÖR RAPATAC JUDO & KSF

STADGAR FÖR RAPATAC JUDO & KSF STADGAR FÖR RAPATAC JUDO & KSF Rapatac Judo & KSF är en specialförening till Rapatac Alliansförening med hemort i Gävle kommun. Bildad den 2009-08-12 Stadgarna senast fastställda av årsmötet den 2012-10-10

Läs mer

STADGAR. För den ideella föreningen Göteborgs Vattenskidklubb med hemort i Göteborgs kommun. Bildad den 15 september 1963.

STADGAR. För den ideella föreningen Göteborgs Vattenskidklubb med hemort i Göteborgs kommun. Bildad den 15 september 1963. STADGAR För den ideella föreningen Göteborgs Vattenskidklubb med hemort i Göteborgs kommun. Bildad den 15 september 1963. Stadgarna senast ändrade av årsmötet den 25 maj 2008. IDROTTSRÖRELSENS VERKSAMHETSIDÈ

Läs mer

Stadgar för GF Nissaflickorna

Stadgar för GF Nissaflickorna Stadgar för GF Nissaflickorna Stadgar för den ideella föreningen GF Nissaflickorna med hemort i Halmstads kommun. Föreningen bildades den 11 april 1953. Stadgarna senast fastställda av årsmöte den 6 mars

Läs mer

MÅLSÄTTNING / VERKSAMHET

MÅLSÄTTNING / VERKSAMHET 2015 / VERKSAMHET HALLANDS HANDIKAPPIDROTTSFÖRBUND:s ORGANISATIONSPLAN Styrelsen AU Kansli Intern kommunikation Arrangemang och idrott Valberedning Rekrytering Utbildning Marknadsföring och information

Läs mer

STADGAR FÖR PORJUS IDROTTSKLUBB

STADGAR FÖR PORJUS IDROTTSKLUBB STADGAR FÖR PORJUS IDROTTSKLUBB Med hemort i Jokkmokks kommun. Bildad den 21 Mars 1922 Stadgarna senast reviderade av årsmöte den Ersätter stadgar antagna den 1 nov 1972 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål

Läs mer

Dessa stadgar har antagits vid årsmöte 2014-10-20 vid ombildande från sektion till förening inom Mälarhöjdens IK alliansförening.

Dessa stadgar har antagits vid årsmöte 2014-10-20 vid ombildande från sektion till förening inom Mälarhöjdens IK alliansförening. STADGAR för den ideella föreningen Mälarhöjdens IK Tennis med hemort i Stockholms kommun. Dessa stadgar har antagits vid årsmöte 2014-10-20 vid ombildande från sektion till förening inom Mälarhöjdens IK

Läs mer

Stadgar för Svenska Shorinji Kempoförbundet

Stadgar för Svenska Shorinji Kempoförbundet Stadgar för Svenska Shorinji Kempoförbundet Svenska Shorinji Kempoförbundet bildades 1993 11 06. Medlem i World Shorinji Kempo Organization sedan 1994 07 19. Senaste ändringar av dessa stadgar antagna

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 Motala AIF Orienteringslag 1 2014-02-19 MOTALA AIF ORIENTERINGSLAG Långsiktig verksamhetsidé och mål antagna i våra stadgar: Idrottens idé och inriktning Idrott är

Läs mer

Idrottsklubben Hakarpspojkarna STADGAR

Idrottsklubben Hakarpspojkarna STADGAR Idrottsklubben Hakarpspojkarna Reviderade vid möte 2010-02-28 STADGAR för den ideella föreningen IK Hakarpspojkarna med hemort i Jönköpings kommun. Bildad den 1 februari 1929 Stadgarna senast fastställda

Läs mer

Stadgar för Enskede Idrottsklubb Fastställda av årsmötet 1994-02-22 Reviderad av årsmötet 2008-02-18

Stadgar för Enskede Idrottsklubb Fastställda av årsmötet 1994-02-22 Reviderad av årsmötet 2008-02-18 Stadgar för Enskede Idrottsklubb Fastställda av årsmötet 1994-02-22 Reviderad av årsmötet 2008-02-18 1 Idrottsrörelsens verksamhetsidé Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna prestera mera,

Läs mer

SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET

SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET VERKSAMHETSPLAN 2016-2019 SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET IDROTTEN VILL Idrottsrörelsens Verksamhetsidé Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna

Läs mer

SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET

SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET VERKSAMHETSPLAN 2013-2018 SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET IDROTTEN VILL Idrottsrörelsens Verksamhetsidé Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna

Läs mer

Förslag. Stadgar för Svenska Aikidoförbundet

Förslag. Stadgar för Svenska Aikidoförbundet Förslag Stadgar för Svenska Aikidoförbundet Förord Detta förslag till stadgar utgår från de normalstadgar som Svenska Budo- och Kampsportsförbundet har tagit fram för underförbund. Följande förändringar

Läs mer

För Botkyrka Golfklubb, som är en ideell förening, stiftad den 3 mars 1980 och med hemort i Botkyrka.

För Botkyrka Golfklubb, som är en ideell förening, stiftad den 3 mars 1980 och med hemort i Botkyrka. Stadgar för Botkyrka Golfklubb För Botkyrka Golfklubb, som är en ideell förening, stiftad den 3 mars 1980 och med hemort i Botkyrka. Stadgarna fastställda 12 mars, 1981 Stadgarna ändrade 1987 1990 1995

Läs mer

RONNEBY BOLLKLUBB. STADGAR För den ideella föreningen. med hemort i Ronneby kommun.(initialer RBK) Bildad i november 1933.

RONNEBY BOLLKLUBB. STADGAR För den ideella föreningen. med hemort i Ronneby kommun.(initialer RBK) Bildad i november 1933. RONNEBY BOLLKLUBB STADGAR För den ideella föreningen RONNEBY BOLLKLUBB med hemort i Ronneby kommun.(initialer RBK) Bildad i november 1933. Antagna & fastställda den 27:e november 1999. 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

STADGAR. Idrott är Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna prestera mera, ha roligt och må bra.

STADGAR. Idrott är Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna prestera mera, ha roligt och må bra. STADGAR För den ideella föreningen Dykarklubben Kalmarsund med hemort i Kalmar kommun Bildad den 10 oktober 1957. Stadgarna senast fastställda av årsmötet den 22 februari 2003. Idrottsrörelsens verksamhetsidé

Läs mer

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Ambitionen är att anvisningarna ska hjälpa förbund och föreningar till ökad medvetenhet om vad man håller på med och varför. Anvisningarna utgår

Läs mer

Hallands Orienteringsförbund

Hallands Orienteringsförbund 1 Hallands Orienteringsförbund VERKSAMHETSPLAN 2019 2 Verksamhetsidé, mål och inriktning Orientering är: - En tuff och utmanande idrott - Social gemenskap och kamratskap över klubb- distrikt och nationsgränser

Läs mer

Sundbybergs Idrottsklubbs Föreningspolicy

Sundbybergs Idrottsklubbs Föreningspolicy Sundbybergs Idrottsklubbs Föreningspolicy Antagen på Sundbybergs Idrottsklubbs ordinarie årsmöte den 26 mars 2003 Sundbybergs Idrottsklubbs verksamhetside Sundbybergs Idrottsklubb är en ideell förening,

Läs mer

Normalstadgar för idrottsförening STADGAR

Normalstadgar för idrottsförening STADGAR Normalstadgar för idrottsförening STADGAR För den ideella alliansen Nordvästra Skånes Brottnings Allians (NVS) Där BK Argos, Bjuvs BK, Björnekulla BK, Båstads BK, IK Dana, EAI Brottning, Ekeby BK HBK/Bergania,

Läs mer

Jämtland/Härjedalens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna. Verksamhetsinriktning

Jämtland/Härjedalens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna. Verksamhetsinriktning Jämtland/Härjedalens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Verksamhetsinriktning 2016-2017 Jämtland Härjedalens Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Box 384, Sollidenvägen 62 B 831 25 Östersund Tel:

Läs mer

Stadgar för Stockholms Judoförbund

Stadgar för Stockholms Judoförbund Stadgar för Stockholms Judoförbund Fastställda av årsmötet den XX februari 2015 I dessa stadgar har följande förkortningar använts: RF Riksidrottsförbundet RS Riksidrottsstyrelsen RIN Riksidrottsnämnden

Läs mer

Stadgar för Svenska Motorklubben Centralförsamlingen

Stadgar för Svenska Motorklubben Centralförsamlingen Stadgar för Svenska Motorklubben Centralförsamlingen För den ideella föreningen Svenska Motorklubben Centralförsamlingen med hemort i Örebro kommun. Bildat 1907 Författare Kenny Lagerlöf 019-22 62 35 Idrottsrörelsens

Läs mer

Hallands Orienteringsförbund VERKSAMHETSPLAN

Hallands Orienteringsförbund VERKSAMHETSPLAN Hallands Orienteringsförbund VERKSAMHETSPLAN 2016 Verksamhetsidé- mål och inriktning Budgetförslag Orientering är: - En tuff och utmanande idrott - Social gemenskap och kamratskap över klubb- distrikt

Läs mer

Normalstadgar för idrottsförening Antagna av Riksidrottsstyrelsen 1999-12-01 2 RF - Juridik jan 2000 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Idrottsrörelsens

Normalstadgar för idrottsförening Antagna av Riksidrottsstyrelsen 1999-12-01 2 RF - Juridik jan 2000 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Idrottsrörelsens Normalstadgar för idrottsförening Antagna av Riksidrottsstyrelsen 1999-12-01 2 RF - Juridik jan 2000 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Idrottsrörelsens verksamhetsidé... 4 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER... 6 1 Ändamål... 6

Läs mer

STADGAR. för den ideella klubben Ersboda Sportklubb med hemort i Umeå kommun. Ersboda Sportklubb är bildad 1986. IDROTTSRÖRELSENS VERKSAMHETSIDÉ

STADGAR. för den ideella klubben Ersboda Sportklubb med hemort i Umeå kommun. Ersboda Sportklubb är bildad 1986. IDROTTSRÖRELSENS VERKSAMHETSIDÉ Sida 1 STADGAR för den ideella klubben Ersboda Sportklubb med hemort i Umeå kommun. Ersboda Sportklubb är bildad 1986. Stadgarna är senast ändrade av årsmötet den 30 mars 2014. IDROTTSRÖRELSENS VERKSAMHETSIDÉ

Läs mer

Definitioner Vad är badminton? Vår idrott, badminton, är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna prestera mera, ha roligt och må bra.

Definitioner Vad är badminton? Vår idrott, badminton, är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna prestera mera, ha roligt och må bra. Ledarguide och handlingsplan 2015 Inledning För alla idrottsföreningar är kvalitén och omfattningen av ideella insatser helt avgörande för föreningens verksamhet. Så är också fallet för Halmstad Badmintonklubb.

Läs mer

Offensiv orientering Vägval till glädje och framgång. Vilka är vi?

Offensiv orientering Vägval till glädje och framgång. Vilka är vi? Vilka är vi? Jag kommer att använda Gotland som exempel ibland Gotland har» 179 startande på DM lång distans (2 %)» 186 på Sverigelistan 16 år och äldre (1 %)» 0,3 % av Gotlänningarna finns på Sverigelistan»

Läs mer

Stadgar för Svenska Aikidoförbundet

Stadgar för Svenska Aikidoförbundet Stadgar för Svenska Aikidoförbundet SVENSKA AIKIDOFÖRBUNDET Antagna vid konstituerande förbundsstämma 2009-10-11, ändrade vid ordinarie förbundsstämmor 2010-03-20, 2011-03-26, samt 2014-03-22. 1 kap Idrottsrörelsens

Läs mer

Rockatorp Golfklubb styrdokumet

Rockatorp Golfklubb styrdokumet Rockatorp Golfklubb styrdokumet 2004-10-12 1. Syfte GK har som ändamål att verka för att medlemmar kan utöva golfspel i enlighet med idrottens verksamhetsidé. 1.1 Idrottens verksamhetsidé Idrott är fysisk

Läs mer

Idrottsrörelsens verksamhetsidé Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna ha roligt, må bra och prestera mera.

Idrottsrörelsens verksamhetsidé Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna ha roligt, må bra och prestera mera. STADGAR för den ideella föreningen Jönköping Curling Club (JCC) med hemort i Jönköpings kommun. Bildad den 28 december 1961 Stadgarna senast fastställda/ändrade av årsmöte den 2011.05.16 Idrottsrörelsens

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR MEDLEM I OK SÖDERTÖRN

TILL DIG SOM ÄR MEDLEM I OK SÖDERTÖRN TILL DIG SOM ÄR MEDLEM I OK SÖDERTÖRN I denna lathund har vi samlat ihop det viktigaste om vad det innebär att vara medlem i OK Södertörn. Aktuell information hittar du alltid på www.oksodertorn.se Vi

Läs mer

VÄSBY BADMINTONKLUBB. STADGAR antagna 1984 då klubben startades. Rev , , Idrottsrörelsens verksamhetsidé

VÄSBY BADMINTONKLUBB. STADGAR antagna 1984 då klubben startades. Rev , , Idrottsrörelsens verksamhetsidé Idrottsrörelsens verksamhetsidé Idrott är Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna prestera mera, ha roligt och må bra. Idrott består av Idrott består av träning och lek, tävling och uppvisning.

Läs mer

IDROTTSPOLITISKT PROGRAM

IDROTTSPOLITISKT PROGRAM IDROTTSPOLITISKT PROGRAM Idrottspolitiskt program för Nora kommun antaget av fullmäktige den 14 oktober 2015, 120 att gälla från 2016-01-01 tillsvidare, revideras under kommande mandatperiod Nora kommun

Läs mer

STADGAR. Stadgar för AIK Fotbollsförening, nedan kallad AIK Fotboll (beslutade vid möte 2002-12-18).

STADGAR. Stadgar för AIK Fotbollsförening, nedan kallad AIK Fotboll (beslutade vid möte 2002-12-18). STADGAR Stadgar för AIK Fotbollsförening, nedan kallad AIK Fotboll (beslutade vid möte 2002-12-18). ÄNDAMÅL AIK Fotboll skall bedriva fotbollsverksamhet för män och kvinnor i alla åldrar. Idrott är fysisk

Läs mer

Svenska Brasiliansk jiu-jitsu förbundet

Svenska Brasiliansk jiu-jitsu förbundet Svenska Brasiliansk jiu-jitsu förbundet Stadgar Antagna vid konstituerande möte 2008-11-15 1 kap Idrottsrörelsens verksamhetsidé Idrott är Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna prestera

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2014-2015

Verksamhetsinriktning 2014-2015 VERKSAMHETSINRIKTNING BLEKINGE IDROTTSFÖRBUND 2014-2015 Verksamhetsinriktning 2014-2015 För Riksidrottsstyrelsens (RS) ledning av verksamheten fattar RF-stämman beslut om en tvåårig verksamhetsinriktning

Läs mer

Verksamhetsplan Medelpads orienteringsförbund

Verksamhetsplan Medelpads orienteringsförbund Verksamhetsplan 2014-2015 Medelpads orienteringsförbund Dokumentet godkändes av årsmötet 2014-03-12 Innehållsförteckning Inledning... 3 Övergripande styrdokument... 3 Verksamhetsplan 2014-2015... 4 Verksamhetsidé

Läs mer

Verksamhetsinriktning. Riksidrottsförbundet 2012 2013

Verksamhetsinriktning. Riksidrottsförbundet 2012 2013 Verksamhetsinriktning Riksidrottsförbundet 2012 2013 STOCKHOLM AUGUSTI 2011 ANDRÈN & HOLM BILD: Bilbbyrån & Helena Björck För riksidrottsstyrelsens (RS) ledning av verksamheten fattar RF-stämman beslut

Läs mer

STADGAR för den ideella föreningen

STADGAR för den ideella föreningen STADGAR för den ideella föreningen KFUM Uppsala dam- och ungdomsbasket, benämnd Uppsala Basket Organisationsnummer: 817602-7962 Föreningsnummer: 27119-03 Hemort i Uppsala kommun 1 Uppsala Basket är en

Läs mer

STADGAR. Södermalms Taekwon-Do Klubb Stockholm Bildad 2002-05-26. Föreningens tidigare namn:

STADGAR. Södermalms Taekwon-Do Klubb Stockholm Bildad 2002-05-26. Föreningens tidigare namn: STADGAR Södermalms Taekwon-Do Klubb Stockholm Bildad 2002-05-26 Föreningens tidigare namn: LäS ITF Taekwon-Do Klubb Student Taekwon-Do Klubb Stockholm Innehåll 1 kap Allmänna bestämmelser... 2 1 Ändamål...

Läs mer

Kommittéanvisningar. Allmänna riktlinjer. Senior- och juniorkommittén. Huvudsyftet för kommittén är: Delsyften är:

Kommittéanvisningar. Allmänna riktlinjer. Senior- och juniorkommittén. Huvudsyftet för kommittén är: Delsyften är: Kommittéanvisningar Allmänna riktlinjer Kommittén ska på styrelsens begäran lämna in budgetförslag och verksamhetsplan i tid inför klubbens budgetprocess. Kommittén ansvarar för att föra ut relevant information

Läs mer

Svensk orientering världens bästa för alla hela livet

Svensk orientering världens bästa för alla hela livet Sida 1 12 Svensk orientering världens bästa för alla hela livet Mål det här ska vi uppnå (2025) Världens bästa landslag Flera och mera minst en procent av Sveriges befolkning är medlemmar i en orienteringsförening

Läs mer

2 Sammansättning Föreningen består av de fysiska personer som har upptagits i föreningen som medlemmar.

2 Sammansättning Föreningen består av de fysiska personer som har upptagits i föreningen som medlemmar. Stadgar 2015-03-25 Stadgar för den ideella föreningen Lygnens Venner med hemort i Göteborgs kommun. Klubben bildades den 11 januari 2005. Stadgarna har justerats på årsmötena 2009-03-29, 2011-03-27 och

Läs mer

Stadgar för Sjöbo Fitnesscenter Förslag inför årsmöte 2015 och stadgarna fastställda vid samma tidpunkt.

Stadgar för Sjöbo Fitnesscenter Förslag inför årsmöte 2015 och stadgarna fastställda vid samma tidpunkt. Stadgar för Sjöbo Fitnesscenter Förslag inför årsmöte 2015 och stadgarna fastställda vid samma tidpunkt. 1 kap Allmänna bestämmelser 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att bedriva fysisk aktivitet som

Läs mer

STADGAR. Idrottsrörelsens verksamhetsidé. Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna prestera mera, ha roligt och må bra.

STADGAR. Idrottsrörelsens verksamhetsidé. Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna prestera mera, ha roligt och må bra. 1 (11) STADGAR Idrottsrörelsens verksamhetsidé Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna prestera mera, ha roligt och må bra. Idrott består av träning, lek och uppvisning. Vi organiserar vår

Läs mer

Verksamhetsplan. för Lindebygdens OK 2017

Verksamhetsplan. för Lindebygdens OK 2017 2016-11-10 Verksamhetsplan för Lindebygdens OK 2017 Innehåll 1. Verksamhetsidé... 2 2. Beskrivning av verksamheten... 3 3. Större händelser och aktiviteter under året inom klubben... 6 4. Drogpolicy...

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

LFK skall som Svensk fäktning i övrigt präglas av värderingarna nytänkande, hederlighet, gemenskap, glädje och tradition.

LFK skall som Svensk fäktning i övrigt präglas av värderingarna nytänkande, hederlighet, gemenskap, glädje och tradition. Vision Linköpings fäktklubb (LFK) ska främja intresset för fäktidrotten och kunna ta emot alla som önskar att träna och tävla inom alla discipliner inom fäktningen. LFK skall verka för att vara den främsta

Läs mer

Värdegrund. Skå IK & Bygdegård

Värdegrund. Skå IK & Bygdegård Värdegrund Skå IK & Bygdegård Stenhamraloppet 2011 I en idrottsförening lär man sig inte bara att bli duktig på sin idrott. Man lär sig också mycket om normer, värderingar, ansvar, hänsyn och medbestämmande.

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

STADGAR UVGK STADGAR FÖR UPPLANDS VÄSBY GYMNASTIKKLUBB

STADGAR UVGK STADGAR FÖR UPPLANDS VÄSBY GYMNASTIKKLUBB STADGAR UVGK Normalstadgar för idrottsförening STADGAR Stadgar för den ideella föreningen Upplands Väsby Gymnastikklubb ( UVGK). Upplands Väsby Gymnastikklubb bildades i september 1944 och har sim hemort

Läs mer

STADGAR FÖR SCANIA ROAD RUNNERS IDROTTSFÖRENING

STADGAR FÖR SCANIA ROAD RUNNERS IDROTTSFÖRENING STADGAR FÖR SCANIA ROAD RUNNERS IDROTTSFÖRENING 1 kap Allmänna bestämmelser 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att bedriva idrottslig verksamhet i enlighet med Idrottsrörelsens verksamhetsidé, vision

Läs mer

Verksamhetsplan för Kexholms Sportklubb verksamhetsåret 1 januari 31 december 2016.

Verksamhetsplan för Kexholms Sportklubb verksamhetsåret 1 januari 31 december 2016. Verksamhetsplan för Kexholms Sportklubb verksamhetsåret 1 januari 31 december 2016. Klubbens mål och inriktning Klubben är en idrottsklubb som erbjuder människor att få motion och rekreation eller uppnå

Läs mer

Riksidrottsförbundets Verksamhetsidé enligt stämman Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna ha roligt, må bra och prestera mera.

Riksidrottsförbundets Verksamhetsidé enligt stämman Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna ha roligt, må bra och prestera mera. STADGAR Stadgar för den ideella föreningen Hudiksvalls Idrottsförening med hemort i Hudiksvalls kommun. Bildad den 9 mars 1909. Stadgarna senast ändrade av extra årsmöte den 5 maj 2010. Riksidrottsförbundets

Läs mer

OK Renen. Verksamhetsutveckling - Förslag på kommittéer

OK Renen. Verksamhetsutveckling - Förslag på kommittéer OK Renen Verksamhetsutveckling - Förslag på kommittéer 2016-04- 17 Förslag på kommittéer ü Arrangemangs ü Ungdoms ü Tränings- och tävlings ü Bredd ü SkidO ü Cykel ü Information- och marknadsförings ü Klubblokals

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN SKÅNEIDROTTEN

VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN SKÅNEIDROTTEN VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN 2014-2015 1 SKÅNEIDROTTEN VERKSAMHETSIDÈ Skåneidrotten är samlingsbegreppet för Skånes Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Skåne. Skåneidrottens huvuduppdrag

Läs mer

För den ideella föreningen Kareby Idrottssällskap bildad 1945 med hemort i Kungälvs kommun.

För den ideella föreningen Kareby Idrottssällskap bildad 1945 med hemort i Kungälvs kommun. STADGAR För den ideella föreningen Kareby Idrottssällskap bildad 1945 med hemort i Kungälvs kommun. IDROTTSRÖRELSENS VERKSAMHETSIDÉ (Enligt beslut från Riksidrottsförbundets högsta beslutande organ riksidrottsmötet

Läs mer

Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1

Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1 Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1 Årsmöte Härlövs IF 2015-03-19 Preliminär dagordning för årsmötet 1. Fastställande av röstlängd för mötet 2. Fråga om mötet utlysts på rätt

Läs mer

Svensk orientering VERKSAMHETSINRIKTNING MOT 2025

Svensk orientering VERKSAMHETSINRIKTNING MOT 2025 Svensk orientering VERKSAMHETSINRIKTNING MOT 2025 Vision VÄRLDENS BÄSTA FÖR ALLA HELA LIVET Mål FLERA OCH MERA VÄRLDENS BÄSTA LANDSLAG VERKSAMHETSIDÉ - DÄRFÖR FINNS VI Svensk orientering erbjuder världens

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet -2015 Innehåll Svenska Cheerleadingförbundet -2015... 2 Mission... 2 Vision... 2 Organisation... 2 Kommittéer och utskott... 2 Mästerskap och tävlingar...

Läs mer

Verksamhetsidé, vision, värdegrund

Verksamhetsidé, vision, värdegrund Verksamhetsidé, vision, värdegrund Verksamhetsidé Svenska Danssportförbundet har till uppgift att främja och administrera danssporten i Sverige på sådant sätt att den står i överensstämmelse med idrottens

Läs mer

Välkommen till Utvecklingsträff

Välkommen till Utvecklingsträff Välkommen till Utvecklingsträff Syfte och mål Syfte Få höra vad som är på gång inom Svensk Cricket, var med och påverka och få chans att utveckla er förening för framtiden Mål Att skapa en gemensam utgångspunkt

Läs mer

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Ambitionen är att anvisningarna ska hjälpa förbund och föreningar till ökad medvetenhet om vad man håller på med och varför. Alla barn och ungdomar

Läs mer

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Verksamhetsplan 2017 Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Östergötlands Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna Januari 2017 3 Den svenska idrottsrörelsen samlas i en gemensam verksamhetsidé,

Läs mer

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Ambitionen är att anvisningarna ska hjälpa förbund och föreningar till ökad medvetenhet om vad man håller på med och varför. Alla barn och ungdomar

Läs mer

Bidrar vår förening till mångfald?

Bidrar vår förening till mångfald? Bidrar vår förening till mångfald? Ett analysverktyg om mångfaldsarbete SISU Idrottsutbildarna Verktyg för mångfaldsanalys av idrottsföreningen Allas rätt att vara med är en av byggstenarna i svensk idrotts

Läs mer

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål.

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål. Innehåll Verksamhetsplan Junior- och Elitverksamheten vid Sölvesborgs GK...3 Vision...3 Målsättning t o m 2015...3 Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål....3 Värdegrund...4 Handlingsplan

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2014-2020

Verksamhetsinriktning 2014-2020 Verksamhetsinriktning 2014-2020 Vår verksamhetsidé IF Göta Karlstad skall bedriva och skapa möjlighet för en bredd och elitverksamhet för alla som vill delta, oavsett ambition och målsättning, i syfte

Läs mer

Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna prestera mera, ha roligt och må bra.

Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna prestera mera, ha roligt och må bra. Stadgar för den ideella föreningen KFUM Örebro orientering med hemort i Örebro kommun. Bildad 1927. Dessa stadgar antogs vid årsmötet 4 februari 2005 Rev. 120227 Idrottsrörelsens verksamhetsidé Idrott

Läs mer

Verksamhetsplan. för Lindebygdens OK 2018

Verksamhetsplan. för Lindebygdens OK 2018 2017-11-06 Verksamhetsplan för Lindebygdens OK 2018 Innehåll 1. Verksamhetsidé... 2 2. Beskrivning av verksamheten... 3 3. Större händelser och aktiviteter under året inom klubben... 6 4. Drogpolicy...

Läs mer

Idrott är Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna prestera mera, ha roligt och må bra.

Idrott är Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna prestera mera, ha roligt och må bra. Svenska MMA Förbundet Stadgar Antagna vid årsmöte 1 kap Idrottsrörelsens verksamhetsidé Idrott är Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna prestera mera, ha roligt och må bra. Idrott består

Läs mer

STADGAR för AIK Bandyförening nedan kallad AIK Bandy

STADGAR för AIK Bandyförening nedan kallad AIK Bandy STADGAR för AIK Bandyförening nedan kallad AIK Bandy ÄNDAMÅL AIK Bandy skall bedriva bandyverksamhet för män och kvinnor i alla åldrar. Idrott är fysisk aktivitet i syfte att kunna prestera mera, ha roligt

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan 2014 Syftet med verksamhetsplanen Med denna verksamhetsplan vill vi kortfattat kommunicera föreningens ambitioner, målsättningar och prioriteringar till klubbens medlemmar och till externa

Läs mer

STADGAR Antagna av SDF-mötet

STADGAR Antagna av SDF-mötet STADGAR Antagna av SDF-mötet 2014-03-22 Stadgar för Norra Baseboll och Softboll Förbundet 2014-03-22 Sida 2 Idrottsrörelsens verksamhetsidé Idrott är Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna

Läs mer

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Strategisk plan för Svensk orientering

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Strategisk plan för Svensk orientering Svensk orientering Världens bästa Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Strategisk plan för Svensk orientering Svensk orienterings vision Dit vill vi! Svensk orientering, världens bästa!

Läs mer

Välkommen till. Ny i styrelsen. - en introduktion för nya styrelseledamöter

Välkommen till. Ny i styrelsen. - en introduktion för nya styrelseledamöter Välkommen till Ny i styrelsen - en introduktion för nya styrelseledamöter Ny i styrelsen - en introduktion för nya styrelseledamöter -Vad har man att rätta sig efter vad styr en förening -Styrelsens ansvar

Läs mer

Verksamhetsmål och riktlinjer

Verksamhetsmål och riktlinjer Verksamhetsmål och riktlinjer Introduktion Detta dokument beskriver Trollhättans IF Friidrott målsättning och värderingar. Det ger anvisningar och riktlinjer hur förening skall agera. Dessutom pekar det

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2012/2013 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2012-2013 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Verksamhetsplan IFK Tumba SOK

Verksamhetsplan IFK Tumba SOK Verksamhetsplan 2019 IFK Tumba SOK Övergripande mål för 2019 Att i enlighet med TMOK verksamhetsplan erbjuda variationsrik orienteringsverksamhet i form av träningar och tävlingar för samtliga klubbens

Läs mer

Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2017

Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2017 Örebro 2017-03-08 Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2017 Svensk orienterings vision är att vara världens bästa idrott. Med denna vision som grund vill orienteringsrörelsen växa och attrahera

Läs mer

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhetsidé Allerum GK är en golfklubb, som är verksam på Allerum Golf AB:s anläggning och som har lokal förankring i Helsingborg med omnejd Värdegrund Våra

Läs mer

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 Innehåll Inledning... 3 Vision och Mission... 4 Värdegrunden UGG... 5 -Glädje... 7 -Gemenskap... 8 -Utveckling... 6 Strategiska områden... 9 -Simundervisning... 10 -Träning,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN VALLENTUNA-ÖSSEBY OL

VERKSAMHETSPLAN VALLENTUNA-ÖSSEBY OL VERKSAMHETSPLAN 2008 VALLENTUNA-ÖSSEBY OL GRUNDER Vallentuna-Össeby orienteringslöpare (VÖOL) är en orienteringsklubb som verkar främst inom Vallentuna kommun och som skall ta tillvara svensk orienterings

Läs mer

Vansinnigt Viktiga Vägval. En plan för arbete med Föreningens framtid.

Vansinnigt Viktiga Vägval. En plan för arbete med Föreningens framtid. Vansinnigt Viktiga Vägval. 1 2 3 4 En plan för arbete med Föreningens framtid. Tillsammans mot framtidens idrott Med ett gott stöd av SISU Idrottsutbildarna Örebro kan din förening ta ett helhetsgrepp

Läs mer

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Antagen på föreningens årsmöte 2008-03-12 1.1 VERKSAMHETSIDÉ Bålsta IKs ändamål och verksamhetsidé finns beskriven i våra stadgar. Stadgarna

Läs mer

STADGAR FÖR NORRBOTTENS -VÄSTERBOTTENS DANSSPORTFÖRBUND. Med huvudsäte i Umeå. Antagna vid årsmöte. Luleå

STADGAR FÖR NORRBOTTENS -VÄSTERBOTTENS DANSSPORTFÖRBUND. Med huvudsäte i Umeå. Antagna vid årsmöte. Luleå STADGAR FÖR NORRBOTTENS -VÄSTERBOTTENS DANSSPORTFÖRBUND Med huvudsäte i Umeå Antagna vid årsmöte Luleå 2009-09-05 IDROTTSRÖRELSENS VERKSAMHETSIDÉ Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att prestera

Läs mer

STADGAR för Karlskrona Segelsällskap

STADGAR för Karlskrona Segelsällskap STADGAR för Karlskrona Segelsällskap Karlskrona Segelsällskap är en ideell, allmännyttig förening med säte i Karlskrona. Sällskapet bildades 1889 och har Karlskrona kommun som huvudsakligt verksamhetsområde.

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplan 2015 Orienteringens idé Orientering är: En tuff idrott med höga krav på god fysik och starkt psyke. En spännande tävlingsidrott för barn och vuxna i alla åldrar. En rolig motionsform med

Läs mer

Barn- och Ungdomspolicy. Västerås SOK

Barn- och Ungdomspolicy. Västerås SOK Barn- och Ungdomspolicy Västerås SOK Hemsida: www.vasterassok.se Sida: 1(6) Innehåll 1 Barn- och ungdomspolicy Västerås SOK... 3 2 Verksamhetens syfte... 3 2.1 Barnverksamheten... 3 2.2 Ungdomsverksamheten...

Läs mer

Dansen Vill. Fastställd FM 2010, Rev FM 2014

Dansen Vill. Fastställd FM 2010, Rev FM 2014 Dansen Vill Värdegrund, vision och riktlinjer för svensk danssport Som idéprogram ska Dansen Vill vara den idémässiga basen för central och lokal verksamhet. Med Dansen Vill som grund kan föreningar, distrikt

Läs mer

Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag)

Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplanen för 2007 blir att bygga vidare på det arbete som grundlagts under flera år och som till största delen fokuserats på ungdoms- och elitverksamheten.

Läs mer

Innehåll. Idrottsrörelsens verksamhetsidé 4. Allmänna bestämmelser 5

Innehåll. Idrottsrörelsens verksamhetsidé 4. Allmänna bestämmelser 5 Innehåll Idrottsrörelsens verksamhetsidé 4 Allmänna bestämmelser 5 1 Ändamål 5 2 Sammansättning 6 3 Tillhörighet m.m. 6 4 Beslutande organ 6 5 Firmateckning 6 6 Verksamhets- och räkenskapsår 6 7 Stadgetolkning

Läs mer