Kårledarna gick igenom aktuellt läge för de olika avdelningarna. Efter mötet kunde följande fördelning av ledare och mötestider fastställas:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kårledarna gick igenom aktuellt läge för de olika avdelningarna. Efter mötet kunde följande fördelning av ledare och mötestider fastställas:"

Transkript

1 Kårledarna gick igenom aktuellt läge för de olika avdelningarna. Efter mötet kunde följande fördelning av ledare och mötestider fastställas: Tisdagar 18:30 20:00 Malin Jönsson (ansvarig) Josefin Bengtsson (ledare) Emelie Olsson, André Asplund, Marcus Grahn (hjälpledare) Måndag 18:30 20:00 Stefan Fernryd Jesper Månsson, Christina Schornack Fredrik Jönsson, Cecilia Larsson Onsdag 18:30 20:30 Thomas Bruno Ted Lundgren, Hanna Nilsson, Patrik Jönsson Onsdag 19:00 21:00 Joachim Westlin Dessutom finns ett antal personer på en lista hos kårledarna som går att ringa in vid behov och som gärna kommer på enstaka möten, hajker eller liknande. Kårledarna uppmande avdelningsledarna dels att ha med hjälpledarna vid planeringen av terminen och dels att ta in personer från resurslistan till att hålla aktiviteterna på två möten under terminen för att frigöra tid för avdelningsledarna att detaljplanera kommande möten. Avdelningarna uppmanas också ha terminsprogrammet klart tillsammans med lappar för hajker och utfärder till scoutstartsdagen. Att dela ut en komplett bunt med lappar direkt vid terminsstart underlättar mycket för både ledare och föräldrar. Noteras bör att lappar och hajker och utfärder inte behöver innehålla fullständiga uppgifter om plats för aktiviteten, det är information som kan delges senare under terminen.

2 20/8 19:00 Styrelsemöte 28/8 18:30 Scoutstartsdag 17/9 18:00 Trygga Möten-kurstillfälle 20:00 STABEN 24/9 19:00 Styrelsemöte 24/10 18:00 STABEN med middag 12/11 19:00 Styrelsemöte 30/11??:?? STABEN med happening 1/12 Julskyltning 11-12/1 Visionshelg Stefan och Joachim presenterade den ledarkurs SCOUT som de gick under Sjöröd Runt. De var väldigt inspirerade efter utbildningen och spred inspiration till övriga att gå ledarutbildning. Kårledarna presenterade därefter de olika utbildningar som finns att gå för både unga, nya och mer erfarna ledare. Patrull För andra- och tredjeårs äventyrare BAS Grunder i och om scouting, scoutmetod mm, från 15 år. (arrangeras oktober) SCOUT VL Treklöver-Gilwell Från 18 år, eller den som varit ledare ett år efter att ha gått BAS. Just nu finns information ute om: Scout 3D, anmälan 5 september Scout Kulla Scout Lupp flexibelt upplägg Scouternas mest avancerade utbildning för unga ledare i åldrarna år. Arrangeras av Scouternas folkhögskola i samverkan med en del andra ideella, idebaserade rörelser och näringslivet. Finansieras via Konungens Stiftelse för Ungt Ledarskap Scouternas högsta interna ledarutbildning. Flera olika upplägg för T-G finns under året. Ett drygt tiotal ledare skrev upp intresse för att gå de olika kurserna. Främst för BAS, SCOUT och Treklöver-Gilwell. Kontakta Bettan för mer information om eller anmälan till ledarutbildning. En idé om att stötta och inspirera till byten av materiel och prylar mellan scouterna lyftes. Uppdrogs åt Informationsansvarig att uppmana föräldrar och scouter att annonsera ut om de har fungerande utrustning och kläder som de inte längre behöver eller vill ha.

3 Samling 18:30 med flagghissning Presentation av ledare och funktionärer Fri cirkulation mellan de olika aktiviteter som erbjuds under dagen: Kanotpaddning på Badet (Stefan och Ted) Livlina (Emelie), badet Eldning (Emma), lägerbålsplatsen Lindbana (Magnus H och Joachim), tomten Krabbelurer på Trangia (Hedda och Marcus), på gröningen Tipsrunda (Mira och Cecilia), utomhus Bildspel (Anders, Mira, Hanna och Cecilia) Bettan tar med fotoalbum, Valhall Tält (Hanna och Patrik), på gröningen Alla medlemmar, nya och gamla (!) skall lämna in registreringslappar så att vi får in fullständiga personnummer och kontaktuppgifter. Bettan sitter i ledarrummet och samlar in lappar samt stämmer av att de är ordentligt ifyllda. Kaffe, te och saft kommer finnas i Valhall. (Kårledarna fixar?) Avslutning med flagghalning senast 19:45. Jesper och Pernilla sätter upp skyltar Ansvar för utdelning i byns olika områden gjordes och samordnas av Therese. Information om när lapparna finns tillgängliga kommer via mail. Kårens nya kassör, Erica Karlsson, presenterade sig och beskrev sin bakgrund som ledare i kåren och aktiv i Mammaföreningen. Erica och Pernilla presenterade därefter de nu gällande rutinerna för redovisning av utlägg och arrangemang. Alla arrangemang, aktiviteter, hajker, övernattningar eller läger skall ekonomiskt redovisas till kassören. 1. Fyll i en redovisningsblankett (elektroniskt eller på papper) för varje aktivitet. Blanketten finns elektroniskt på hemsidan och i pappersform i ledarrummet. 2. Bifoga eventuella kvitton. 3. Skicka redovisningen till kassören. Redovisning utan kvitton (endast milersättning eller kommande faktura) kan mailas till Erica på swedisplay@swipnet.se. Alla redovisningar med kontantutlägg skall skickas med bifogade kvitton till kassören. Adress står på redovisningsblanketten. Utbetalning av ersättning för gjorda utlägg görs endast när komplett redovisning givits till kassören Gör alla matinköp till scoutverksamheten på Coop Konsum Veberöd. Vi har ett konto där och får därmed rabatt på 10%.

4 Ange konto 260 när du handlar. Skriv därefter både namn och aktivitet på framsidan av det kvitto som Coop Konsum sparar. Kvittokopia skickas därefter till kassören av Konsum. För att kassören ska kunna veta vad för aktivitet inköpet avser måste namn och aktivitet stå tydligt på framsidan av kvittot. Från och med nu tar vi inte in några deltagar- eller anmälningsavgifter till aktiviteter, läger, övernattningar eller liknande i form av kontanter. Alla avgifter skall betalas in på kårens konto (Bankgiro: ). Vid betalning skall aktivitetens namn, scoutens födelsedatum och namnförkortning (tre första bokstäverna i tilltalsnamn + tre första i efternamn) anges på betalningen. Ange detta tydligt på alla anmälningslappar som delas ut till scouterna! Exempel: Övernattning för äventyrarna hösttermin Betalningsreferens: Äv_övernattHT ThoBru Ange sedan samma arrangemangsreferens på alla redovisningar som avser denna aktivitet. Påminnelse till avdelningarna att ordna med närvarokort och verksamhetsberättelser för vårterminens verksamhet. Ledare och funktionärer påminns om att man måste boka scoutgården för alla aktivteter utanför de av kåren gemensamt beslutade mötesperioder, inklusive skollov och helger. Är man minsta osäker så bör man kontakta Anders Björk för att kolla. En lista för beställning av nycklar till ledare och funktionärer skickades runt. Framför allt diskuterade s tillgång till nycklar till Patrullkorridoren, Bettan åtog sig att prata med Peter om behov av minst en nyckel till korridoren finns tillgänglig på varje avdelning. Uppdraget att strukturera upp användningen av deltagarmärkena för de olika åldersgrupperna återaktualiserades. Gruppen planerade direkt in ett möte för att genomföra detta. Mer information kommer till avdelningsledarna. Kenth riktade en uppmaning till ledare och funktionärer att ta bättre hand om vårt material. Det bör vara helt och rent när det lämnas åter efter hajker, läger och andra aktiviteter. Ett system för rapportering av behov av reparationer och kompletteringar skall tas fram. Thomas åtog sig att styra upp detta tillsammans med materialförvaltarna

5 Vi har ett gemensamt ansvar för att hålla rent och snyggt på scoutgården även om vi har folk som sköter grovstädning åt oss. Torka av bord och bänkar. Tänk på att använda skyddsskivor av masonit vid aktiviteter som kan slita mycket på borden. Pappersklipp, grus och damm och annat skräp ska sopas upp från golvet Ställ bänkarna på borden Ställ borden en liten bit ut från elementen för värmecirkulation och minskade skador på borden Töm spisen på aska om ni eldat. Askan ska läggas i eldstaden i lägerbålsringen Städa köket så att det är rent och snyggt. Det ska helst vara tomt i diskstället när man lämnar scoutgården. OBS! Lämna aldrig matvaror i kyl eller frys.. Skaka dörrmattan. Stäng alla fönster, släck lyset och lås ytterdörren. På grund av byte till ScoutNet, Scouternas nya medlemsregister, kommer STABEN-mailen bytas ut. Vi behöver också fullständiga personnummer på alla medlemmar. Det nya registret innehåller funktionalitet för att man själv ska kunna redigera sina uppgifter. Om du misstänker att det finns anledning att komplettera eller justera dina uppgifter i registret kan du gå in på och skapa din egen inloggning genom att begära nytt lösenord och ange den mailadress som du normalt sett får STABEN-mail eller andra mail från kåren till. Thomas informerade om att vi ska byta till ny hemsida. Den nya hemsidan kommer ligga på och kommer ligga i Scouternas WordPressplattform Scoutwebb. Användarkonton för att skapa material till hemsidan kommer läggas upp till alla ledare och funktionärer när vi får tillgång till administrationsbehörighet för hemsidan. Lista på kontaktuppgifter till styrelse och kårledare ska ordnas och finnas i sjukvårdsväskorna. Laminerade kort med uppfiter på vem man bör kontakta i olika lägen, med kontaktuppgifter, ska delas ut till avdelningsledarna. Thomas och Hanna ordnar detta.

Pernilla Bruno förklarade mötet öppnat. I Hanna Nilssons frånvaro väljs Thomas Bruno till sekreterare för mötet

Pernilla Bruno förklarade mötet öppnat. I Hanna Nilssons frånvaro väljs Thomas Bruno till sekreterare för mötet Styrelseledamöter Pernilla Bruno ordförande Anders Forsberg vice ordförande Thomas Bruno Tom Martinsen Anna Holgersson Therese Björk Gardell kårledare Elisabeth Bettan Svensson kårledare (ersätter Catarina

Läs mer

Göteborgsdistriktet Scouterna Fastställd 2015-08-19

Göteborgsdistriktet Scouterna Fastställd 2015-08-19 Scouterna Landvetter Scoutkår Göteborgsdistriktet Scouterna Förord Syftet är att beskriva de rutiner och förhållningar som gäller inom kåren gällande ekonomi och redovisning. Innehållet revideras av kårstyrelsen

Läs mer

Säters Scoutkår. - Vi hjälper barn och ungdomar att bli redo för livet!

Säters Scoutkår. - Vi hjälper barn och ungdomar att bli redo för livet! Säters Scoutkår - Vi hjälper barn och ungdomar att bli redo för livet! Innehåll Välkommen! 3 Redo för livet 4 Avdelningar 5 Scoutmötet 6 Scoutåret 7 Praktisk information 8 Scoutkåren och miljön 9 Trygga

Läs mer

Landvetter Scoutkår. Scouterna. Ekonomiskt PM Ekonomiskt PM. Landvetter Scoutkår. Göteborgsdistriktet Scouterna Fastställd

Landvetter Scoutkår. Scouterna. Ekonomiskt PM Ekonomiskt PM. Landvetter Scoutkår. Göteborgsdistriktet Scouterna Fastställd Ekonomiskt PM Landvetter Scoutkår Göteborgsdistriktet Fastställd 2017-08-29 Amiralsvägen 28 Landvetter Ekonomiskt_PM.odt, sid 1 av 8 Innehållsförteckning 1 Medlemsavgifter...4 1.1 Närvaro...4 2 Redovisning...4

Läs mer

Kårläger maj 2017

Kårläger maj 2017 Kårläger 25-28 maj 2017 Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår. Vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan. Vi bor som vanligt i tält som

Läs mer

Djursholms Scoutkår. Äventyr - Friluftsliv - Gemenskap

Djursholms Scoutkår. Äventyr - Friluftsliv - Gemenskap Djursholms Scoutkår Äventyr - Friluftsliv - Gemenskap Innehåll Välkommen... 2 Du som ledare... 3 Redo för livet... 4 Om det inte är roligt, är det inte scouting... 4 Scoutmötet... 6 Mötesmallen... 7 Hajk...

Läs mer

ARRANGEMANGS- GUIDE. Er väg till ett bättre arrangemang

ARRANGEMANGS- GUIDE. Er väg till ett bättre arrangemang ARRANGEMANGS- GUIDE Er väg till ett bättre arrangemang Uppdaterad mars 2017 INNAN ARRANGEMANGET Första mötet träffas ni som har ansvaret för arrangemanget. Sammankallande är den som har huvudansvaret.

Läs mer

Svärtinge scoutkår. Protokoll för styrelsemöte i Svärtinge scoutkår

Svärtinge scoutkår. Protokoll för styrelsemöte i Svärtinge scoutkår Protokoll för styrelsemöte i Tid: Måndag 25e augusti 2014, kl 19.00 Plats: Scoutstugan, Svärtinge Närvarande: Tomas Nilsson, Mats Lundén, Kristina Karlsson, Anna Eidem, Christian Hagman, Inger Eék, Charlotte

Läs mer

Strategidokument för Scoutkåren Finn 2016

Strategidokument för Scoutkåren Finn 2016 Strategidokument för Scoutkåren Finn 2016 Vision erbjuda Lunds bästa ungdomsverksamhet. år 2020 erbjuda minst tvåhundra scouter en meningsfull fritid som genom scoutmetoden bidrar till personlig utveckling.

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 3 feb, kl 16.00. Rotundan. Västertorps kårordförande Gillis skall kontaktas angående skulden för Tintinlägret

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 3 feb, kl 16.00. Rotundan. Västertorps kårordförande Gillis skall kontaktas angående skulden för Tintinlägret Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 3 feb, kl 16.00 Rotundan Sammanfattning av beslut Västertorps kårordförande Gillis skall kontaktas angående skulden för Tintinlägret 2011. Styrelsen beslutar att skjuta

Läs mer

Styrelsemöte den 26 September 2012

Styrelsemöte den 26 September 2012 Styrelsemöte den 26 September 2012 på Södra kopparmora, Värmdö Närvarande: Tore Axelsson, ordf Fredrik Björling, vice ordf Christer Ohlin Alexandra Nordvall Anders Lundh Per Kåverud Anna-Lena Lundfall

Läs mer

Svärtinge scoutkår. Protokoll för styrelsemöte i Svärtinge scoutkår

Svärtinge scoutkår. Protokoll för styrelsemöte i Svärtinge scoutkår Protokoll för styrelsemöte i Svärtinge scoutkår Tid: Tisdag 30e september 2014, kl 19.00 Plats: Scoutstugan, Svärtinge Närvarande: Tomas Nilsson, Mats Lundén, Kristina Karlsson, Anna Eidem, Inger Eék,

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

Vikingen nr 2 2008. Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år.

Vikingen nr 2 2008. Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Vikingen nr 2 2008 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R 3 2 0 1 2

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R 3 2 0 1 2 N U M M E R 3 2 0 1 2 K U N G S Ö R S S K 2012-09- 27 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 7 / 1 0 S I S T A T R Ä N I N G E N I L O C K M O R A 1 3 / 1 0 T R Ä N I N G I N O R B E R G ( L Ö R D A G )

Läs mer

Rutin f ör inköp av scoutkläder och märken

Rutin f ör inköp av scoutkläder och märken Rutin f ör inköp av scoutkläder och märken Engelbrekt Scoutkår Version 0. 1 2014-03-03 Scouterna Box 420 34 Telefon: +46 8-555 065 00 Webb: www.scouterna.se The Guides and Scouts of Sweden 126 12 Stockholm

Läs mer

Protokoll från Kårstyrelsemöte. (Fika: Utmanarna!) Onsdag 4 juni 2014, kl. 19:00 21:00, Scoutstugan.

Protokoll från Kårstyrelsemöte. (Fika: Utmanarna!) Onsdag 4 juni 2014, kl. 19:00 21:00, Scoutstugan. Protoll från Kårstyrelsemöte. (Fika: Utmanarna!) Onsdag 4 juni 2014, kl. 19:00 21:00, Scoutstugan. Kallade; Namn Kårstyrelsen (Kallade) Johan Amborg Ronnie Ståhle Anders Blidberg Sofia Almer Kårfunktionärer

Läs mer

Nu är det dags för terminsstart på scouterna!

Nu är det dags för terminsstart på scouterna! Nu är det dags för terminsstart på scouterna! Vi samlas i Scoutstugan lörd. 14 januari kl 9:30. Medtag almanacka. Enl. den nya dräktordningen ska man ha scoutskjorta eller scouttröja på alla möten. Som

Läs mer

Vikingen nr 3 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2006 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2006 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Protokoll från kårstyrelsemöte tisdagen den 22 september 2015 kl hos Monica Larsson

Protokoll från kårstyrelsemöte tisdagen den 22 september 2015 kl hos Monica Larsson Protokoll från kårstyrelsemöte tisdagen den 22 september 2015 kl 19.00-21.00 hos Monica Larsson 1 Öppnas - Monica öppnade mötet 2 Justeringsman/kvinna - Eva justerar 3 Dagordning - Dagordningen godkändes

Läs mer

Öppettider Kiosken Fanna IP V. 33 LAG = F-04, P-03, P-04

Öppettider Kiosken Fanna IP V. 33 LAG = F-04, P-03, P-04 Öppettider Kiosken Fanna IP V. 33 LAG = F-04, P-03, P-04 Öppettider är endast cirkatider, vi har självfallet öppet så länge det pågår aktivitet på planerna. Kiosken ska öppnas 30 minuter innan aktiviteten

Läs mer

KVEVLAX STIGFINNARE. Kvevlax avdelningsledare: Linnéa Hjortman,

KVEVLAX STIGFINNARE. Kvevlax avdelningsledare: Linnéa Hjortman, KVEVLAX STIGFINNARE INFO TILL FÖRÄLDRAR Patrull Fladdermusen: Emilia, Elina, Amelie, Amos, Love, Levi, Hugo, Arne Patrull Björnen: Sibell, Ellinor, Celina, Lydia, Zacharias, Alexander, Elis, Alvin, Ruben

Läs mer

För nya ledare börjar resan på Ledarskapsön med landstigning på ön via Bryggan. Vilka utbildningar finns här? (Trygga möten och Leda scouting)

För nya ledare börjar resan på Ledarskapsön med landstigning på ön via Bryggan. Vilka utbildningar finns här? (Trygga möten och Leda scouting) För nya ledare börjar resan på Ledarskapsön med landstigning på ön via Bryggan. Vilka utbildningar finns här? (Trygga möten och Leda scouting) Genom arbetet med Trygga Möten rustar Scouterna ledare för

Läs mer

Öppettider Kiosken Fanna IP V. 23 LAG = P-06

Öppettider Kiosken Fanna IP V. 23 LAG = P-06 Öppettider Kiosken Fanna IP V. 23 LAG = P-06 Öppettider är endast cirkatider, vi har självfallet öppet så länge det pågår aktivitet på planerna. Kiosken ska öppnas 30 minuter innan aktiviteten börjar och

Läs mer

SOL:s arbetsgrupper 2012-10-10

SOL:s arbetsgrupper 2012-10-10 SOL:s arbetsgrupper Denna skrift innehåller först och främst instruktioner för uppgifter som SOL:s arbetsgrupper har hand om, nämligen klubbvärdskap och soppkvällsvärdskap. På slutet finns också en beskrivning

Läs mer

Närvarande: Andreas Rubenson, Johan Wadén, Lina Tingström, Peter Kornvi, Sophia Grimmeiss Grahm

Närvarande: Andreas Rubenson, Johan Wadén, Lina Tingström, Peter Kornvi, Sophia Grimmeiss Grahm Närvarande: Andreas Rubenson, Johan Wadén, Lina Tingström, Peter Kornvi, Sophia Grimmeiss Grahm 1. OFMÖ Ordförande förklarade mötet öppnat. 2. Val av justeringsperson Lina Tingström valdes att justera

Läs mer

VÄXTKRAFT 15 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 13-15/11 2015 I SAMARBETE MED SENSUS

VÄXTKRAFT 15 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 13-15/11 2015 I SAMARBETE MED SENSUS VÄXTKRAFT 15 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 13-15/11 2015 I SAMARBETE MED SENSUS Trygga Möten Kursledare: Södertörns kursteam Fredag kl 18.00-21.00 Våra scouter tillbringar mycket av sin tid i scoutverksamheten.

Läs mer

VÄXTKRAFT 15 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 13-15/11 2015 I SAMARBETE MED SENSUS

VÄXTKRAFT 15 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 13-15/11 2015 I SAMARBETE MED SENSUS VÄXTKRAFT 15 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 13-15/11 2015 I SAMARBETE MED SENSUS Trygga Möten Kursledare: Södertörns kursteam Fredag kl 18.00-21.00 Våra scouter tillbringar mycket av sin tid i scoutverksamheten.

Läs mer

FAQ till Kassören. Jag behöver göra ett inköp till mitt utskotts/sektionens verksamhet. Hur gör jag?

FAQ till Kassören. Jag behöver göra ett inköp till mitt utskotts/sektionens verksamhet. Hur gör jag? FAQ till Kassören I detta dokument följer svaret på en rad frågor Kassören ofta får. Om du inte hittar svaret här är du självklart välkommen att kontakta Kassören! Kontaktuppgifter finns längst ner. Göra

Läs mer

Välkommen! Än en gång, varmt välkommen till Säters Scoutkår! Vi är glada att ha just dig med!

Välkommen! Än en gång, varmt välkommen till Säters Scoutkår! Vi är glada att ha just dig med! Säters Scoutkår Innehåll Välkommen! 3 Redo för livet 4 Avdelningar 5 Scoutmötet 6 Scoutåret 7 Scoutdräkten 8 Praktisk information 9 Scoutkåren och miljön 10 Trygga möten 11 Scoutord 12 Engagera dig! 13

Läs mer

Backa scoutkår Upptakt HT 2017

Backa scoutkår Upptakt HT 2017 Närvarande: Martin Sellman (ordförande), Anton Petersson (vice ordförande), Jessica Joshage (sekreterare), Johan Eklund (kassör), Patrik Gamboa (ledare upptäckarna), Malena Hedberg (ledare äventyrarna),

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 22/7-09 Närvarande: Andreas ( 35-47) Karin ( 35-47) Linnéa ( 35-47) Zolie ( 35-47)

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 22/7-09 Närvarande: Andreas ( 35-47) Karin ( 35-47) Linnéa ( 35-47) Zolie ( 35-47) Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 22/7-09 Närvarande: Andreas ( 35-47) Karin ( 35-47) Linnéa ( 35-47) Zolie ( 35-47) 35 Öppnande av möte Ordförande öppnar mötet. 36 Planering inför hösten v. 36 Carpe

Läs mer

Föräldramöte HT 2017 Myrorna

Föräldramöte HT 2017 Myrorna Föräldramöte HT 2017 Myrorna Ledare på Myrorna Namn på ledare Funktion Emma Rohdin Avdelningsledare Alexandra Fägerskiöld Vice Avdelningsledare, Materielansvarig Peter Malm Närvaroansvarig Emily Rosenqvist

Läs mer

Tellus Mars. Venus + Venus. Merkurius. Neptunus. Saturnus. Saturnus. Jupiter. Framtida utbildningar. Anpassat ledarskap.

Tellus Mars. Venus + Venus. Merkurius. Neptunus. Saturnus. Saturnus. Jupiter. Framtida utbildningar. Anpassat ledarskap. Patrull Redo för naturen Treklöver Gilwell Merkurius Venus Venus + Tellus Mars Trygga möten Värdebaserat ledarskap Saturnus Neptunus Saturnus Jupiter Projektledarkurs Utbildning för utbildare Normkritik

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR FEMSTEGSMODELLEN: FEM STEG FÖR EN TILLGÄNGLIG VERKSAMHET STEG1 VEM NÅS AV SCOUTERNA? Vem känner igen sig och tilltalas? STEG

Läs mer

Verksamhetsplan för 2018

Verksamhetsplan för 2018 Verksamhetsplan för 2018 den 27 januari 2018 Verksamhetsplan för 2018 Innehåll Inledning 3 Ur Scouternas strategi 2015-2025 3 Scouterna utvecklas till förebilder 3 Vi överträffar scouternas förväntningar

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 4 oktober 2011 kl 19.00. Störtloppsvägen 17, Hägersten

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 4 oktober 2011 kl 19.00. Störtloppsvägen 17, Hägersten Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 4 oktober 2011 kl 19.00 Störtloppsvägen 17, Hägersten Sammanfattning av beslut 1. Punkten Skrivelser tas bort som fast fråga från dagordningen i fortsättningen. 2. Styrelsen

Läs mer

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också.

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också. Mer demokrati! I Scouterna tycker vi att det är viktigt med demokrati. Alla har rätt att säga vad de tycker. Och allt som vi gör har vi bestämt tillsammans. Vi väljer alltid det förslag som får flest röster.

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2010-05-28, kl. 14.00 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

SÖDERMANLANDS SCOUTDISTRIKT

SÖDERMANLANDS SCOUTDISTRIKT SÖDERMANLANDS SCOUTDISTRIKT Välkomna till Inspirationshelg 15-16 mars 2014 för äventyrare, utmanare, roverscouter och ledare (tidigare kallats Tinget). Platsen för helgen är Ansgarsgården utanför Flen.

Läs mer

Nu drar tävlingar igång igen och med dem kommer säkert frågor som;

Nu drar tävlingar igång igen och med dem kommer säkert frågor som; Så här går det till att tävla i NKK (uppdaterad 11/1 2017) Nu drar tävlingar igång igen och med dem kommer säkert frågor som; -Hur gör man för att anmäla sig? -Hur läser man PM:et? -Kan jag tävla fast

Läs mer

Styrelsemöte 15 juni 2015

Styrelsemöte 15 juni 2015 SANDSBRO SKOLAS FÖRÄLDRAFÖRENING Styrelsemöte 15 juni 2015 Ordförande: Vice ordförande: Sekreterare: Kassör: Ledamöter: Jessica Karlsson Christina Björnfot Caroline Högfeldt Coucher Linda Bülow Jana Friberg,Camilla

Läs mer

Distriktet. Distriktet förväntar sig att kårerna:

Distriktet. Distriktet förväntar sig att kårerna: Förslag Södra Skånes scoutdistrikt Distriktet Distriktet har idag ett omfattande ansvar för att stödja kårer och kretsar samt andra organisationer inom vår verksamhet. Detta ansvar tar vi genom att under

Läs mer

RLU 2012 Utbildningspass

RLU 2012 Utbildningspass RLU 2012 Utbildningspass Lördag 28/1 Söndag 29/1 Pass 1 Pass 2 Pass 3 Pass 4 Pass 5 Pass 6 Pass 7 Utbildning 1,5 h 2,0 h 2,0 h 2,0 h 2,0 h 1,5 h 1,5 h Ledarutbildning BAS B1 B2 B5 B4 B3 Ledarutbildning

Läs mer

Anmälningsdokument För Höstterminen 2014

Anmälningsdokument För Höstterminen 2014 Anmälningsdokument För Höstterminen 2014 Bälinge Ryttarförening ridskolan@hotmail.com Bemersberg 3 www.balingerf.se 743 82 Bälinge pg. 469 81 46-0 orgnr 817603-1568 DAGS ATT ANMÄLA TILL RIDKURSERNA HÖSTEN

Läs mer

Programmet kommer bli roligt och vi hoppas att solen lyser på oss och att det är varmare i vattnet.

Programmet kommer bli roligt och vi hoppas att solen lyser på oss och att det är varmare i vattnet. Lägerbrev 2 Hej Det kommer bli ett toppen läger med mycket scouter vi blir ca 80 st när vi är som flest. På Vässarö kommer det vara nästan 2 000 scouter totalt under delar av den tid vi är där. Programmet

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan 2015 TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan Vi erbjuder barn och unga unika möjligheter till utveckling, äventyr och gemenskap. Vi vill att alla ska få

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R N U M M E R 1 2 0 1 3 K U N G S Ö R S S K 2013-03- 21 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 7 / 4 U P P T A K T S T R Ä F F M T B 1 4 / 4 1 : A M T B & L Ö P T R Ä N I N G E N ( P R E L. ) 4 / 5 B J Ö

Läs mer

Välkommen som ledare i Sigtuna Märsta Gymnastikklubb

Välkommen som ledare i Sigtuna Märsta Gymnastikklubb Välkommen som ledare i Sigtuna Märsta Gymnastikklubb Introduktion SMGK Sigtuna Märsta Gymnastikklubb (SMGK) bildades år 1962, då under namnet Märsta Gymnastikklubb. Efter 40-års jubiléet lades namnet Sigtuna

Läs mer

Policy. Drottningstadens scoutkår 2013-10-17

Policy. Drottningstadens scoutkår 2013-10-17 Policy Drottningstadens scoutkår 2013-10-17 Scouterna Reimersgården Telefon: +46 46 12 92 92 Webb: www.drottningstaden.se Drottningstadens scoutkår c/o Peter Kornevi E-post: ordförande@drottningstaden.se

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012. Styrelsen har haft 9 möten under året, varav 1 var konstituerande efter årsmötet och 1 var via mail.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012. Styrelsen har haft 9 möten under året, varav 1 var konstituerande efter årsmötet och 1 var via mail. Säters scoutkår ansluten till Scouterna VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012 Styrelse Ordförande: Jörgen Erlandsson Vice ordförande: Edvin Premberg Sekreterare: Karolina Pallin Kassör: Lars Jungermann

Läs mer

Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014

Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014 Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014 1. Medlemsavgift 2014 Medlemsavgift per år: 200 kr. Medlemsavgift per år och familj: 500 kr. Medlemsavgift för projekt: 100 kr. (Medlemskap

Läs mer

Föräldramöte HT2018 Myrorna

Föräldramöte HT2018 Myrorna Föräldramöte HT2018 Myrorna Ledare på Myrorna Namn på ledare Funktion Linus Envall Avdelningsledare Marcus Wibrink Vice Avdelningsledare Desiree Wahren Stattin Ledare Frida Heimann Ledare Henrik Forsberg

Läs mer

Antal år sedan senaste scoutledarutbildningen?

Antal år sedan senaste scoutledarutbildningen? Antal år sedan senaste scoutledarutbildningen? Villighet lägga ned tid på utbildning, (uppdelat på ålder) (uppdelat på ålder) Personer upp till 25 år kan i högre grad tänka sig att lägga 4-7 dagar på utbildning

Läs mer

Bästa scoutföräldrar!

Bästa scoutföräldrar! Bästa scoutföräldrar! Under 2014 har Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry uppdaterat sitt medlemsregister. Alla kårens medlemmar finns inskrivna i registret. Samma medlemsregister används också för

Läs mer

Spårarscoutlägret i Djupviken 25-27 maj 2011

Spårarscoutlägret i Djupviken 25-27 maj 2011 1 Spårarscoutlägret i Djupviken 25-27 maj 2011 Plats: Djupvikenstugan Tid: kl.17.00 fredagen den 25 maj till kl.13.00 söndagen den 27 maj. Försök undvik att köra ner bilar då barnen är på väg ner eller

Läs mer

VÄLKOMNA! Dagordning. för styrelsemöte den 26 januari 2014 med Dacke Scoutdistrikt. Plats: Mörbylånga scoutgård. Klockan: ca. 10.

VÄLKOMNA! Dagordning. för styrelsemöte den 26 januari 2014 med Dacke Scoutdistrikt. Plats: Mörbylånga scoutgård. Klockan: ca. 10. Dagordning för styrelsemöte den 26 januari 2014 med Dacke Scoutdistrikt Plats: Mörbylånga scoutgård Klockan: ca. 10.00 1. Mötet öppnas 2. Val av justerare 3. Godkännande av dagordning 4. Föregående mötes

Läs mer

VÄXTKRAFT 14 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 7-9/11 2014 I SAMARBETE MED SENSUS. Lär dig spela ukulele steg 1. Kursledare: Gitten Abramsson

VÄXTKRAFT 14 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 7-9/11 2014 I SAMARBETE MED SENSUS. Lär dig spela ukulele steg 1. Kursledare: Gitten Abramsson VÄXTKRAFT 14 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 7-9/11 2014 I SAMARBETE MED SENSUS Lär dig spela ukulele steg 1 Kursledare: Gitten Abramsson Materialkostnad: Ukulele finns för 295:- om du inte har egen.

Läs mer

KÅRHANDBOK BANKERYDS SCOUTKÅR

KÅRHANDBOK BANKERYDS SCOUTKÅR KÅRHANDBOK BANKERYDS SCOUTKÅR Beslutad 2015-11-22 1 Medlemskap i kåren 1.1 Vem kan bli medlem? Medlemskap i scoutkåren beviljas av kårens styrelse för den som åtar sig att följa de regler, stadgar och

Läs mer

Förslag till verksamhetsplan 2015

Förslag till verksamhetsplan 2015 Distriktet Förslag till verksamhetsplan 2015 Det nya distriktet har börjat hitta sina former och under 2015 fortsätter arbetet. Vi arrangerar minst två träffar i varje krets där vi förutsätter att kårerna

Läs mer

Svärtinge scoutkår. Protokoll för styrelsemöte i Svärtinge scoutkår

Svärtinge scoutkår. Protokoll för styrelsemöte i Svärtinge scoutkår Protokoll för styrelsemöte i Svärtinge scoutkår Tid: Måndag 3e november 2014, kl 19.30 Plats: Scoutstugan, Svärtinge Närvarande: Tomas Nilsson, Mats Lambot, Kristina Karlsson, Inger Karlsson-Eék, Anna

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2014-10-26 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands scoutkårer så att de kan

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes scoutdistrikt den 1-2 februari 2014 på Göransborg.

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes scoutdistrikt den 1-2 februari 2014 på Göransborg. Protokoll nr 442 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för den 1-2 februari 2014 på Göransborg. Närvarande: Lars-Ingmar Olsson (Ordf) Henrik Sandén (v ordf) Anna Åkesson Catarina Catta Svensson

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2015-11-22 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands scoutkårer så att de kan

Läs mer

Före utställningen. Lathund för samarrangör vid SDHK utställning

Före utställningen. Lathund för samarrangör vid SDHK utställning Lathund för samarrangör vid SDHK utställning Tack för att ni engagerar er som samarrangör tillsammans med SDHK. Vi hoppas att denna lathund ska underlätta uppdraget för er. Se till att ni omgående får

Läs mer

Verksamhetsplan 2014. Vi kommer fortsätta vår satsning på att utveckla och behålla både medlemmar och verksamhet i distriktet.

Verksamhetsplan 2014. Vi kommer fortsätta vår satsning på att utveckla och behålla både medlemmar och verksamhet i distriktet. Distriktet Ett gemensamt distrikt har startat 2013. Detta är nytt för alla och under 2014 fortsätter arbetet med att skapa formerna för detta distrikt. Förutom det som direkt berör distriktet, är det viktigt

Läs mer

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 7 mars 2015

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 7 mars 2015 Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 7 mars 2015 Kårstämma Enköpings Scoutkår 7 mars 2015 Förslag till föredragningslista 1 Kårstämman öppnas. 2 Val av mötesordförande. 3 Val av mötessekreterare. 4 Fastställande

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår Verksamhetsberättelse 2010 för Varbergs NSF-scoutkår Styrelse och representanter Ordförande V ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Seniorscoutrepr. Revisorer Revisorsuppleant Stugvärd Repr. i föräldraföreningen

Läs mer

Välkommen som medlem i Tuve Scoutkår!

Välkommen som medlem i Tuve Scoutkår! Välkommen som medlem i Tuve Scoutkår! Som ny medlem i Tuve Scoutkår har du säkert en massa frågor. På de här sidorna skall vi försöka svara på de vanligaste. Självklart skall du fråga din ledare om du

Läs mer

Dagordning Närvarande: Malin, Sigrid, Jacob M, Åke, Hedda, Kerstin och Stina

Dagordning Närvarande: Malin, Sigrid, Jacob M, Åke, Hedda, Kerstin och Stina ! Dagordning 2017-02-23 Närvarande: Malin, Sigrid, Jacob M, Åke, Hedda, Kerstin och Stina 1 Mötesformalia Mötet öppnas Dagordningen godkänds 2 justeringspersoner väljs - Åke och Malin 2 Återkoppling från

Läs mer

Sandareds Scoutkår. Datum: Protokoll från Styrelsemötet den 9 januari 2016

Sandareds Scoutkår. Datum: Protokoll från Styrelsemötet den 9 januari 2016 Sandareds Scoutkår Protokoll från Styrelsemötet den 9 januari 2016 Närvarande: Daniel Baagöe-Larsen, Björn Spånglund, Mia Hansson, Dennis Olsson, Carl Johansson, Jens Svenningsson, Theresa Lomar, Anna-Lena

Läs mer

Mötesprotokoll från årsmötet Protokoll skrivet av Paul Greby och justerat av Magnus Rilbe och Ulrika Olofsson.

Mötesprotokoll från årsmötet Protokoll skrivet av Paul Greby och justerat av Magnus Rilbe och Ulrika Olofsson. Mötestyp ÅRSMÖTE Plats: Forum: Gothia Tennis Datum TENNISHALLEN, GRIMBOÅSEN 4 Onsdagen 27 maj. 2015 19:00 Mötesprotokoll från årsmötet 2015. Protokoll skrivet av Paul Greby och justerat av Magnus Rilbe

Läs mer

Microsim checklista: inträde, försäljning, klistermärken mm uppdaterad 2015-05-19

Microsim checklista: inträde, försäljning, klistermärken mm uppdaterad 2015-05-19 Microsim checklista: inträde, försäljning, klistermärken mm uppdaterad 2015-05-19 Tider för Microsim Tidigaste insläpp: 15.15 Samling för simmare: 15.45 Insimning: 16.00-17.00 Funktionärssammanträde: 16.30

Läs mer

REDOVISNING AV SCOUTVERKSAMHET i patrull, avdelning, och kår. Så här gör ni! Illustration: Magnus Frederiksen

REDOVISNING AV SCOUTVERKSAMHET i patrull, avdelning, och kår. Så här gör ni! Illustration: Magnus Frederiksen REDOVISNING AV SCOUTVERKSAMHET i patrull, avdelning, och kår 2008 Så här gör ni! Illustration: Magnus Frederiksen Vad är en lokalavdelning? Ungdomsstyrelsen* använder sig av begreppet lokalavdelning för

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 12 feb, kl 17.00. Rotundan. 1. Styrelsen skall ta kontakt med Västertorps scoutkår angående kostnader kring

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 12 feb, kl 17.00. Rotundan. 1. Styrelsen skall ta kontakt med Västertorps scoutkår angående kostnader kring Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 12 feb, kl 17.00 Rotundan Sammanfattning av beslut 1. Styrelsen skall ta kontakt med Västertorps scoutkår angående kostnader kring sommarlägret Tintin, obetalda lägeravgifter

Läs mer

Skegrie Skolas Föräldraförening

Skegrie Skolas Föräldraförening Skegrie Skolas Föräldraförening Onsdagen den 25 mars 2009 Innehåll 1. Lotta Forslund informerar från Skolan... 2 2. Rutiner... 2 3. Föreläsning... 2 4. Kulturellt evanemang... 3 5. Äskande... 3 6. Informationsspridning...

Läs mer

ÖREBRO LÄN KURSER FÖR FÖRENINGAR HÖSTEN 2016 GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG

ÖREBRO LÄN KURSER FÖR FÖRENINGAR HÖSTEN 2016 GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG ÖREBRO LÄN KURSER FÖR FÖRENINGAR HÖSTEN 2016 12 GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG Kortkurserna vänder sig till ABF Örebro läns medlemsorganisationer. Tänk på att platserna är begränsade - hör av dig med din anmälan

Läs mer

Det är mycket viktigt att alla berörda blir informerade om pärmen, där finns nästan svar på alla frågor. STÄDNING

Det är mycket viktigt att alla berörda blir informerade om pärmen, där finns nästan svar på alla frågor. STÄDNING 1 ÖPPNING I caféet finns kyl och förråd märkt WINGS. I köket finner man allt för att caféet ska fungera. Sätt på kaffe det första ni gör! På nyckelknippan, som hänger till höger på väggen innanför dörren

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2016

Verksamhetsplan 2015-2016 Verksamhetsplan 2015-2016 Västerbotten Ångermanlands Scoutdistrikt Vår vision Det här drömmer vi om: Unga som gör världen bättre If it isn t fun it isn t scouting, Robert Baden-Powell Vår uppgift: Vi ska

Läs mer

Bästa scoutföräldrar!

Bästa scoutföräldrar! Bästa scoutföräldrar! Under 2014 har Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry uppdaterat sitt medlemsregister. Det nya medlemsregistret heter Kuksa. Alla kårens medlemmar finns inskrivna i registret.

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 18 nov, kl 16.00. Rotundan. 1. Styrelsen beslutar att stryka punkten Sommarläger 1719 från ärendebevakningen.

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 18 nov, kl 16.00. Rotundan. 1. Styrelsen beslutar att stryka punkten Sommarläger 1719 från ärendebevakningen. Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 18 nov, kl 16.00 Rotundan Sammanfattning av beslut 1. Styrelsen beslutar att stryka punkten Sommarläger 1719 från ärendebevakningen. 2. Styrelsen beslutar att ta bort garantin

Läs mer

ÖREBRO LÄN KURSER VÅREN 2015. Utbildningar för dig som är verksam i en förening GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG

ÖREBRO LÄN KURSER VÅREN 2015. Utbildningar för dig som är verksam i en förening GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG ÖREBRO LÄN KURSER VÅREN 2015 12 Utbildningar för dig som är verksam i en förening GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG Kortkurserna vänder sig till ABF Örebro läns medlemsorganisationer. Tänk på att platserna är

Läs mer

Välkommen! Än en gång, varmt välkommen till Säters Scoutkår! Vi är glada att ha just dig med!

Välkommen! Än en gång, varmt välkommen till Säters Scoutkår! Vi är glada att ha just dig med! Säters Scoutkår Innehåll Välkommen! 3 Redo för livet 4 Avdelningar 5 Scoutmötet 6 Scoutåret 7 Scoutdräkten 8 Praktisk information 9 Scoutkåren och miljön 10 Trygga möten 11 GDPR 12 Scoutord 13 Engagera

Läs mer

L a t h u n d. för hallvärdskapet i Wallenstamhallen, Mölnlycke IH och Café Redfox

L a t h u n d. för hallvärdskapet i Wallenstamhallen, Mölnlycke IH och Café Redfox L a t h u n d för hallvärdskapet i Wallenstamhallen, Mölnlycke IH och Café Redfox Vad innebär hallvärdskapet och vad är syftet med det? Pixbo Wallenstam har ett avtal med kommunen som ger oss rätt att

Läs mer

Kårstyrelsens sammanträde nr 384

Kårstyrelsens sammanträde nr 384 1 Datum Justerat datum Protokoll 2012-05-15 2012-05-31 Kårstyrelsens sammanträde nr 384 Datum: 2012-05-06 Tid: 18:30 Plats: Lokalen Rehnsgatan 16 Närvarande: Åsa Jonsson, Alexander Vanderwert-Gebert, Fredrik

Läs mer

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också.

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också. Mer demokrati! I Scouterna tycker vi att det är viktigt med demokrati. Alla har rätt att säga vad de tycker. Och allt som vi gör har vi bestämt tillsammans. Vi väljer alltid det förslag som får flest röster.

Läs mer

Policys för Eslövs scoutkår 2014

Policys för Eslövs scoutkår 2014 Policys för Eslövs scoutkår 2014 Vid arrangemang som bekostas av kåren Om man anmält sig till ett arrangemang som kåren helt eller delvis bekostar förväntas man delta enligt program. Om man uteblir från

Läs mer

Staffanstorps scoutkår i Djurslöv 2014-05-05

Staffanstorps scoutkår i Djurslöv 2014-05-05 Kretsmöte Lund Staffanstorps scoutkår i Djurslöv 2014-05-05 Staffanstorps scoutkår i Djurslöv hälsade oss välkomna och Richard Strand, kårordförande i kåren, startade upp mötet enligt agendan. Följande

Läs mer

Alla fakturor och räkningar som kommer till klubben scannas och attesteras digitalt. Fakturor och räkningar till Östersunds SK måste ha adressen:

Alla fakturor och räkningar som kommer till klubben scannas och attesteras digitalt. Fakturor och räkningar till Östersunds SK måste ha adressen: Klubbens rutiner för ut- och inbetalningar Upprättad av Gunilla Mellgren 2016-07-24. Fastställd av styrelsen 2016-08-16. Kompletterad genom beslut i styrelsen 2016-09-19. Innehållsförteckning 1. Våra principer

Läs mer

INNEHÅLL 1. PLANENS SYFTE... 3 2. KÅRENS ORGANISATION... 3 3. KÅRENS REKRYTERING... 4 4. KÅRENS LEDARE... 5 5. SCOUTPROGRAMMET... 6 6. EKONOMI...

INNEHÅLL 1. PLANENS SYFTE... 3 2. KÅRENS ORGANISATION... 3 3. KÅRENS REKRYTERING... 4 4. KÅRENS LEDARE... 5 5. SCOUTPROGRAMMET... 6 6. EKONOMI... Verksamhetsplan 2015 1 INNEHÅLL 1. PLANENS SYFTE... 3 2. KÅRENS ORGANISATION... 3 3. KÅRENS REKRYTERING... 4 4. KÅRENS LEDARE... 5 5. SCOUTPROGRAMMET... 6 6. EKONOMI... 7 2 1. PLANENS SYFTE Planen skall

Läs mer

1. Preliminärer. Godkännande av föredragningslistan. Val av justeringsmän. Adjungeringar. Uppföljning av beslut

1. Preliminärer. Godkännande av föredragningslistan. Val av justeringsmän. Adjungeringar. Uppföljning av beslut Sidan 1 av 5 Kl: 12:00 Mötesnummer: 3-2011/2012 Plats: Styrelserummet Närvarande: Funktion Namn E-mail Ordförande Amanda Ohlson aohlson Vice Alvean Ekman alvean Sekreterare Alexandra Angerd angerd Kassör

Läs mer

Rapport från Gnugghelgen november 2016

Rapport från Gnugghelgen november 2016 Rapport från Gnugghelgen 11-12 november 2016 Plats: Tors scoutstuga på Björkö Deltagare: Daniel Sundqvist - Äventyrarledare Victoria Olofsson - Spårarledare Mikael Jedenby - Äventyrarledare Angelica Stenberg

Läs mer

Verksamhetsplan & budget för 2017

Verksamhetsplan & budget för 2017 Verksamhetsplan & budget för 2017 S:t Örjans Scoutkår i Västerås av Scouterna S:t Örjans scoutkårs verksamhetsplan för 2017 Vanligt förekommande ord och begrepp: Scoutkår är den lokala föreningen som består

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 18 mars, kl 17.00. Rotundan. 2. Styrelsen skall kontakta Västertorps scoutkår för att få ekonomisk hjälp för lägret

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 18 mars, kl 17.00. Rotundan. 2. Styrelsen skall kontakta Västertorps scoutkår för att få ekonomisk hjälp för lägret Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 18 mars, kl 17.00 Rotundan Sammanfattning av beslut 1. Våravslutningen skall planeras av styrelsen. 2. Styrelsen skall kontakta Västertorps scoutkår för att få ekonomisk

Läs mer

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-06-14-15, #695

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-06-14-15, #695 Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-06-14-15, #695 Närvarande Anna Gottfridsson Karolina Natt och Dag Magnus Bernhardson Jenny Irwert Jan Månsson Pernilla Niemi Micael Andreasson Mathilda Wihlborg

Läs mer

Verksamhetsplan 2017

Verksamhetsplan 2017 Verksamhetsplan 2017 Södertörns scoutdistrikt Distriktsstyrelsen 2016-04-10 Uppdaterad 2016-09-27 Verksamhetsplan 2017 sida 1/10 Verksamhetsplan 2017 Södertörns scoutdistrikt Distriktsstyrelsen 2016-04-10

Läs mer

Manual till Max medlemsregister

Manual till Max medlemsregister 2012-08-31 Manual till Max medlemsregister Du loggar in i systemet genom att i gå in på Civilförsvarsförbundets hemsida www.civil.se och hålla muspekaren på Logga in längst uppe till höger i huvudribban

Läs mer

stadgeändring avseende valfrågor att ändra scoutkårens stadgar 5 5) till nedanstående ny lydelse:

stadgeändring avseende valfrågor att ändra scoutkårens stadgar 5 5) till nedanstående ny lydelse: Beslutsunderlag Inför mötet: Mötesdatum: Årsmöte 2016 23 mars 2016 Ämne: Proposition om stadgeändring avseende valfrågor Styrrelsen föreslår att årsmötet beslutar: att ändra scoutkårens stadgar 5 5) till

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2017 FÖRSLAG Tillägg och ändringar från 2016 är kursiva, text som föreslås tas bort är struken Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2016-11-12

Läs mer

Styrelsemöte den 25 april 2012

Styrelsemöte den 25 april 2012 Styrelsemöte den 25 april 2012 på Smultronvägen 5, Värmdö Närvarande: Tore Axelsson, ordf Fredrik Björling, vice ordf Simon Frohm Christer Ohlin Alexandra Nordvall Diana Stolcere (Utmanar rep) Elin (Utmanar

Läs mer