Protokoll styrelsemöte nr (12) i Svenska Islandshästförbundet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll styrelsemöte nr (12) i Svenska Islandshästförbundet"

Transkript

1 Protokoll styrelsemöte nr (12) i Svenska Islandshästförbundet Datum: Plats: Kansliet Strömsholm Tid: kl Närvarande: Jan Ljungholm, Viktoria Östlund, Stöt Ulrika Andersson, Timo Rajaasari, Ulrika Backan, Nina Bergholtz, Tiina Fredriksson. Dagordning 1 Mötet öppnas av ordförande Jan Ljungholm 2 Till sekreterare för mötet valdes Stöt Ulrika Andersson 3 Till justerare jämte ordföranden valdes Ulrika Backan 4 Fastställande av dagordning Ett tillägg till övriga frågor sponsring Länsförsäkringar 5 Föregående mötesprotokoll Lokalerna på kansliet- vi har sagt upp tre arbetsplatser från och med årsskiftet. SIF och SIFavel har nu fem arbetsplatser totalt på Ridsportens Hus. Timo och John fortsätter diskussionen om effektivisering av kanslilokalerna. AGRIA-sponsorsavtal- Vi har fått in ytterligare tre förändringar som innebär något mer pengar till SIF, kr till Gaedinga samt 0.50 kr mer per försäkrad medlemshäst, samt möjlighet att förhandla om avtalet under gällande avtalsperiod. Avtalet är nu undertecknat av båda parter. 75 % av SIFs medlemmars hästar är idag försäkrade i AGRIA. SIFAvel får eget avtal och det är inte undertecknat än. Wången och avgifter för diplom för elever och studenter Utbildningssektionen får reda ut vad som ska gälla. Ulrika Backan ser till att vi tecknar avtal med Wången och övriga säten för SIF utbildningar som klargör förhållandena mellan SIF och utbildningssätena. Vi tar hjälp av jurist med avtalen. Överklagan examinering unghästtränarutbildningen Examinatorerna har haft möte med den student som klagat och gått igenom bedömningarna vid examinationen. Studenten vill ha bedömningarna skriftligen vilket utbildningen självklart ska kunna lämna på begäran.

2 6 Beslutsärenden Minnestavla Einar Öder: Einar Öder har haft väldigt stor betydelse för islandshästar i Sverige. Styrelsen beslutar att SIF bidrar med kr till minnestavlan som på VM ska överlämnas från SIF till Einar Öders anhöriga. Göran Häggberg är initiativtagare och sköter arbetet. 7 Budget ekonomi Vi har inte resultaten för juni än. Tiina har delat upp kvartalsbudgeterna till månadsbudgetar för enklare uppföljning. Vi har fått resterande sponsringspengar och vi har nu avtal med AGRIA. Pengarna från AGRIA är mindre än budgeterat. Vi ligger nu ungefär 1,1 miljoner plus i kassan. Förra året hade vi utgifter på ca 1,5 miljoner under årets sista sju månader. Från det kan vi räkna av kostnaderna för Annas lön för halvtidstjänst under 6 månader då hon inte ersätts på kansliet. Prognoserna för SM och VM visar på vinst vilket skulle innebära ytterligare inkomster till SIF. Budget för nästa år måste läggas så vi klarar vår egen ekonomi utan att förlita oss på osäkra pengar från tredje part. Viktig del av diskussionen på morgondagens extra ordförandekonferens. Vi behöver värva mer medlemmar redan i år för att få möjligheten till större inkomster kommande år. Styrelsen beslutar att ha en värvningssatsning tillsammans med lokalföreningarna. Planer finns för en värvningstävling med fina priser. Ulrika Backan är ansvarig och det finns redan en tillfrågad projektledare. Beslut på kommande styrelsemöte om detaljerna. Se över sidorna på hemsidan för att bli ny medlem så det blir så enkelt och logiskt som möjligt att bli medlem. Gamla fodringar Tiina och Timo får sätta ihop en projektgrupp för att gå igenom alla gamla fodringsärenden och se till att de kan avslutas. 8 Informationsärenden a) Avel - SIF. Nina tar reda på vad som hänt med protokollet från vårt gemensamma möte i Borlänge 16 maj efter att det varit hos henne för underskrift. I det gemensamma samarbetet tar Timo över frågan om lokaler från Tiina från SIFs håll. Från SIF Avel är det fortfarande John som är ansvarig. Vi lägger till en punkt till Timo och Johns del med historiken och det är gemensamma tolkningar/förtydliganden till stiftelsens stadgar. Vi skulle behöva ett samarbete med SIF Avel även när det gäller ungdomsfrågor.

3 Stöt Ulrika rapporterar från diskussioner med Monique och Marjolein kring samarbete med SIF Avel om tidningen Islandshästen. Finns flera förslag på upplägg på samarbete både kortsiktigt och långsiktigt men de behöver diskuteras ytterligare. SIF Avel ska diskutera och besluta internt i frågan på sitt nästa styrelsemöte i september. Vi samarbetar med SIF Avel kring montrar och övrigt program på SIHS, Sweden International Horse Show i Friends arena i november. b) Agria Se under 5. Vi utser Jan som representant från styrelsen som ska ingå i projektgruppen med Agria och SIF Avel. Arbetsuppgiften definieras i avtalet. c) Extra ordförandekonferensen Genomgång av upplägg och de frågor vi vill ta upp. Vi tar upp de tre sista frågorna i gruppdiskussionerna. Minst en från styrelsen i varje grupp som ansvarar för att dokumentera diskussionerna. Efter att vi ringt runt till alla lokalföreningarna så har antalet klubbar som skickar representanter till mötet ökat rejält. 39 personer anmälda. Flera av de mindre föreningarna har inte råd med upp till 1000 kr för att skicka någon. En förening ansåg att vad som händer i SIF inte angår dem. Vi behöver arbeta på att deltagande i ordförandekonferensen blir möjligt och meningsfullt för alla våra föreningar. d) Sektioner kommittéer nämnder Sportsektionen: SM är i full gång. Det rapporteras att stämningen på tävlingar har blivit lugnare sedan skrivelsen om code of conduct/uppförandekod på och kring tävlingar gick ut till medlemmarna. Det har gått ut särskilda skrivelser också till domarna, alla arrangörer och på hemsidan till övriga. Gaedingasektionen: Arbetet med SM i början av september är i full gång. De jobbar på att få full bemanning i sektionen. I år är det för få kvaltävlingar i norr. Samordningen av nästa års kval kommer att ske på tävlingsseminariet i november. Utbildningssektionen: Jobbar på sin del till Höstkonferensen och samordnar med SIF Avel som tar ansvaret för arrangmanget. Arbetar på att dra in pengar till SIF.

4 Nya utbildningen på BYS är startad. Hippologen har tre platser men sju som klarat antagningskraven. Behöver redas ut hur mycket jobb kring utbildningarna som kansliet ska utföra. Norska islandshästförbundet har en anställd som arbetar med utbildningsfrågor. Vi hör efter om juridisk hjälp kring de avtal SIF behöver ha med de olika lärosätena kring islandshästutbildningar. Ett framtida projekt för SIF är hur vi kan utveckla islandshästutbildningarna. Ett Nordiskt samarbete kring utbildningar är behöver diskuteras inom arbetet med NIF. Aveln: Nina redogör för de frågor som diskuterades på Avelns senaste möte. SIHS, lokalfrågan, VM, intern arbetsfördelning. Frågan kring reglerna för urval av hästar som får representera Sverige på VM har varit högaktuell den senaste veckan och kommer att fortsätta vara aktuell ett tag till. Är några frågetecken kring antalet teamleaders för Aveln till VM. Vi har ett landslag för Sverige men en teamledare för avel och en för sport. FEIF tillåter inte fler. Samarbetet fungerar utmärkt mellan de som deltar inom sporten och de som deltar inom aveln. TREC sektionen: Hjälper TREC Danmark att starta upp sin verksamhet. Även de ligger under Danska islandshästförbundet. Vi utbildar deras domare och arrangörer. Danmark tänker anta samma nationella regler som Sverige så vi kan ha utbyte av tävlande och domare. Ungdomssektion: FEIF Youth Camp har precis genomförts i Tyskland och Sverige hade två ungdomar som deltog. De var nöjda. Ungdomarna kommer ha ett eget tält på SM, med popcorn mm. Efter det är det Lag SM som är nästa stora arrangemang, augusti. Djurskyddskommittén: Har varit svårt att hitta någon inom rimligt avstånd till Stockholm med rätt kvalifikationer för att vara SIFs representant i den nya kommittéen. Flera tillfrågade har tackat nej. SIF betalar mötesersättning för de ca tre halvdagsmöten som blir per år. Vi har ett par personer till att fråga. e) RF/IOL/SISU Viktigt att lokalföreningarna söker LOK-stöd, för att visa till RF att vi är aktiva föreningar. Timo jobbar med informationen till föreningarna i denna fråga. Tiina tar ansvar för att kolla upp möjliga nya system för medlemshantering, som är billigare och mer funktionellt än nuvarande MySoft. Systemet bör vara kompatibelt med RFs system IdrottOnLine, IOL.

5 9 Diskussionsärenden a) Styrelsens arbetssätt: Det är tre och en halv månad sedan denna styrelse tillsattes. Dags att utvärdera vårt arbetssätt. Följande förändringar beslutades: Projekten redovisas till styrelsen skriftligen minst sex dagar innan varje fysiskt styrelsemöte. Alla kan då läsa på inför mötet och vi behöver bara ta mötestid till att diskutera problem eller frågeställningar. Ulrika B tar fram en mall för projektplaner. Stöt Ulrika har tagit fram en lista som finns tillgänglig för styrelsen i Dropbox för vem i styrelsen som har ansvar för vilka frågor/projekt/uppgifter. Alla i styrelsen kompletterar i listan. Att dra ned på antalet telefonmöten från varje måndag till att komplettera de fysiska mötena så att mötesintervallet blir tre veckor. Detta då vi nu har kommit igång ordentligt med styrelsens arbete, alla är insatta i vad som händer. Vi har under alla möten som varit, 12 st, så här långt kunnat prata ihop oss som styrelse. Telefonmötena förlängs från 30 minuter till en timme. Viktoria tar som vice ordförande ansvaret för telefonmötena medan Jan har kvar ansvaret för att leda de fysiska mötena. Alla punkter och dokument till alla styrelsemöten läggs i mappar i Dropbox. Ett första budgetmöte i höst kring de centrala delarna i SIF. Ett andra budgetmöte i januari 2016 för sektionernas budgetar. Dessa bör vara klara och inlämnade till styrelsen minst tre veckor innan styrelsens budgetmöte. Sektionerna måste då också lämna önskemål på vilken hjälp de vill ha av kansliet under året för kansliets arbetsplanering. Tiina skickar ut instruktioner till sektionernas budgetar senast 26 oktober. b) Genomgång av projekten c) Ekonomi och administration: Tiina och Anna träffar styrgruppen, John Ljungqvist och Ingemar Tapper imorgon för synpunkter på projektrapporten. d) Styrdokument/Arbetsordning: Inget nytt denna gång e) Nya projekt bordläggs till nästa möte. 9 Övriga frågor Länsförsäkringar har kontaktat oss om att få sponsra SIF. Timo har haft kontakt med dem. De gör eventuellt en mindre sponsring till SM. Vi fortsätter diskussionerna om ytterligare samarbete. Årsplanering Datum behöver sättas snart för höstens ordinarie ordförandekonferens samt nästa riksårsmöte. Stadgar för SIF de måste uppdateras snarast med vad som beslutades på riksårsmötet.

6 10 Nästa möte Telefonmöte var tredje måndag 20: stående mötestid med start 27 juli. Nästa fysiska möte 5 september kl 9-17 i samband med Gaedingakeppni SM i Göteborg. Kommande möten till och med mars 2016 planerades. 11 Mötet avslutas Sekreterare: Stöt Ulrika Andersson Ordförande: Jan Ljungholm Justerare: Ulrika Backan

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE (13:00-16:00) Stockholm

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE (13:00-16:00) Stockholm PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 2018-03 2018-04-13 (13:00-16:00) Stockholm Deltagare - Svemo Håkan Leeman Åke Knutsson Fredrik Hansson Jonas Gustafsson Josefin Lundin Thomas Avelin Tony Jacobsson Ulla Peterson

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015 Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015 Närvarande: Karin Andersson, ordförande Agneta Lindmark, sekreterare Elisabeth Wallenbring, ledamot Monica Rohland, ledamot Carolina

Läs mer

Svenska Islandshästförbundet SIF

Svenska Islandshästförbundet SIF VERKSAMHETSPLAN 2016 Svenska Islandshästförbundet SIF den 19 februari 2016 Verksamhetsplan förbundet och styrelsen Övergripande Färdigställa, besluta och implementera SIF Arbetsordning. Fortsatt arbete

Läs mer

Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben

Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben Organisation är en förutsättning för att en verksamhet ska fungera. En bra organisation är nödvändig för att nå bra resultat. I bland fungerar organisationen

Läs mer

Svenska Islandshästförbundet

Svenska Islandshästförbundet Årsredovisning för Räkenskapsåret 2018-01-01-2018-12-31 Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Tilläggsupplysningar Förvaltningsberättelse Styrelsen för med säte i Strömsholm avger härmed

Läs mer

PROTOKOLL Konstitutionerande styrelsemöte i Upsala Fäktning

PROTOKOLL Konstitutionerande styrelsemöte i Upsala Fäktning PROTOKOLL Konstitutionerande styrelsemöte i Upsala Fäktning Tid: Onsdagen den 27 mars kl 19.00 Plats: Fyrishov, kontoret i fäktsalen Närvarande: Pär Lansåker, Mattias Edlund, Per-Ivan Larsson, Susann Jokinen,

Läs mer

Protokoll Nr 11, , 2014

Protokoll Nr 11, , 2014 Protokoll från styrelsemöte i Svenska Jujutsufederationen Tid: 2014-11-22, kl. 14.00 2014-11-23, kl. 12.00. Plats: Scandic, Värnamo. Närvarande: Jesper Kedjevåg (ordförande), Nico Christoforidis (kassör),

Läs mer

Framtiden SIF RF och Aveln

Framtiden SIF RF och Aveln Framtiden SIF RF och Aveln . Historik 2011 Riksårsmötet 2011 beslutade om en konsekvensanalys enligt nedanstående tre punkter: SIF fortsätter som ett självständigt förbund. SIF och SVRF sluter ett samarbetsavtal

Läs mer

NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU

NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-10-27, SITTANDE MÖTE PLATS: LIDKÖPINGSVÄGEN 2, SKARA NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU FRÅNVARANDE:

Läs mer

! Delegationsordning Rädda Barnens Ungdomsförbunds förbundsstyrelse Uppdaterad 2015-10-04

! Delegationsordning Rädda Barnens Ungdomsförbunds förbundsstyrelse Uppdaterad 2015-10-04 Delegationsordning Rädda Barnens Ungdomsförbunds förbundsstyrelse Uppdaterad 2015-10-04 1 1. Inledning 1.1 Varför finns delegationsordningen och hur används den? Delegationsordningen är några av organisationens

Läs mer

Protokoll. Styrelsens sammanträde nr 1/17. Måndag 20 mars klockan 10:00 till 16:00 på Svenska Orienteringsförbundets kansli i Stockholm.

Protokoll. Styrelsens sammanträde nr 1/17. Måndag 20 mars klockan 10:00 till 16:00 på Svenska Orienteringsförbundets kansli i Stockholm. Stockholm 2017-03-20 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 1/17 Tid och plats Måndag 20 mars klockan 10:00 till 16:00 på s kansli i Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson, förbundsordförande Eje Andersson

Läs mer

6 fakuliteter varje fakulitet har en sektion. Men samhällssektionen har två delar. Dels eko-sek och sam-sek.

6 fakuliteter varje fakulitet har en sektion. Men samhällssektionen har två delar. Dels eko-sek och sam-sek. Dagordning Måndag 5:e november 2012 kl 17:00 Eng 4 / K1007 Inofficiell öppning av mötet: Våra studiebevakare (Linda och Alexandra) presenterade sig. De är tillsatta av kåren för att komma närmare studenterna.

Läs mer

Fredag 14 november klockan 17:10 till 19:40 på hotell Skogshöjd, Södertälje.

Fredag 14 november klockan 17:10 till 19:40 på hotell Skogshöjd, Södertälje. Stockholm 2014-11-14 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 10/14 Tid och plats Fredag 14 november klockan 17:10 till 19:40 på hotell Skogshöjd, Södertälje. Närvarande ledamöter Lena Larsson, förbundsordförande

Läs mer

Styrelsemöte rallyklassikerna Datum: 10 08 27 Plats: Scandic Hotell Nord, Uppsala

Styrelsemöte rallyklassikerna Datum: 10 08 27 Plats: Scandic Hotell Nord, Uppsala Styrelsemöte rallyklassikerna Datum: 10 08 27 Plats: Scandic Hotell Nord, Uppsala Närvarande: Karl- Bertil Ling, Henrik Boivie, Jan Hagberg, Jörgen Einar, Annette Åhman, Åke Hansson (tom 21.15) samt Kenth

Läs mer

Tommy Olofsson, Joel Svedberg, Johan Eriksson, Andreas Lindberg, Tobias Östlund, Marcus Lindberg, Karina Persson, Pekka Jussi.

Tommy Olofsson, Joel Svedberg, Johan Eriksson, Andreas Lindberg, Tobias Östlund, Marcus Lindberg, Karina Persson, Pekka Jussi. Ärende: Styrelsemöte Datum: 2018-06-11 Plats: Arena Jernvallen Tid: 18:15 Närvarande: Tommy Olofsson, Joel Svedberg, Johan Eriksson, Andreas Lindberg, Tobias Östlund, Marcus Lindberg, Karina Persson, Pekka

Läs mer

STYRELSEPROTOKOLL Svenska Working Kelpie Klubben

STYRELSEPROTOKOLL Svenska Working Kelpie Klubben Mötesärende: Konstituerande styrelsemöte Datum: 2013 03 19 Registreringsnummer: 2013 1 Antal sidor: 5 Plats: Telefonmöte Protokollförare: Elin Akinci Justerare: Monica Aronius och Veronica Nyman Närvarande:

Läs mer

Ordförande öppnade mötet 19,00 och hälsade alla välkomna, ett extra varmt välkomnande till utställningskommittén och PF-delegaterna.

Ordförande öppnade mötet 19,00 och hälsade alla välkomna, ett extra varmt välkomnande till utställningskommittén och PF-delegaterna. SVENSKA PUDELKLUBBENS VÄSTRA AVDELNING Protokoll 05-14, fört vid styrelsemöte måndagen den 14 april 2014 i konferensrummet på andra våningen på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg Närvarande: Pelle Bratell

Läs mer

Minnesanteckningar från SIF ordförandekonferens 2015 Innehåll

Minnesanteckningar från SIF ordförandekonferens 2015 Innehåll Minnesanteckningar från SIF ordförandekonferens 2015 Innehåll VM i Herning - Timo Rajasaari... 2 SIF SvRF - RF... 3 Riksidrottsförbundet - Tanja Zabel och Göran Montan... 6 Hur går vi vidare?... 6 Gruppredovisningar...

Läs mer

PROTOKOLL Nr 7. Protokoll fört vid styrelsemöte, Rasklubben för dansk-svensk gårdshund

PROTOKOLL Nr 7. Protokoll fört vid styrelsemöte, Rasklubben för dansk-svensk gårdshund org.nr 802437-2073 PROTOKOLL Nr 7. Protokoll fört vid styrelsemöte, Rasklubben för dansk-svensk gårdshund Datum: 2018-03-25, kl. 20.00 Plats: Telefonmöte Närvarande: Susanne Fagrell, Maja Lind, Irene Alvarsson,

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN STYRELSEMÖTE VINIR ISLANDSHÄSTFÖRENING

PROTOKOLL FRÅN STYRELSEMÖTE VINIR ISLANDSHÄSTFÖRENING PROTOKOLL FRÅN STYRELSEMÖTE VINIR ISLANDSHÄSTFÖRENING SÖNDAG 8 JANUARI 2017, KLEVSVIK Närvarande: Karin Andersson, ordförande Ej närvarande Giesela Magnusson, kassör Lena Jovén, sekreterare Hanna Löfgren,

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN STYRELSEMÖTE VINIR ISLANDSHÄSTFÖRENING

PROTOKOLL FRÅN STYRELSEMÖTE VINIR ISLANDSHÄSTFÖRENING PROTOKOLL FRÅN STYRELSEMÖTE VINIR ISLANDSHÄSTFÖRENING ONSDAG 3 AUGUSTI 2016, NERSGÅRDEN Närvarande: Karin Andersson, ordförande Lena Jovén, sekreterare Elisabeth Wallenbring, ledamot Ej närvarande Giesela

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN STYRELSEMÖTE VINIR ISLANDSHÄSTFÖRENING

PROTOKOLL FRÅN STYRELSEMÖTE VINIR ISLANDSHÄSTFÖRENING PROTOKOLL FRÅN STYRELSEMÖTE VINIR ISLANDSHÄSTFÖRENING ONSDAG 15 JUNI 2016, KLEVSVIK Närvarande: Karin Andersson, ordförande Giesela Magnusson, kassör (1-5) Lena Jovén, sekreterare Ej närvarande Hanna Löfgren,

Läs mer

Sekreterare: Linnéa Haraldsson (lista kommer framöver upprättas för sekreterarskapet)

Sekreterare: Linnéa Haraldsson (lista kommer framöver upprättas för sekreterarskapet) Ordförande: Carina Nygren Edlund Justerare: Robin Stenberg Sekreterare: Linnéa Haraldsson (lista kommer framöver upprättas för sekreterarskapet) Föregående protokoll godkänns Dagordning godkänns 1. Projekt

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-09-29, TELEFONMÖTE

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-09-29, TELEFONMÖTE PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-09-29, TELEFONMÖTE NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, MALIN ASK, NICKLAS NULAND, CAROLINE REMULA TILL OCH MED 7.8, JOSEFINE PETTERSSON, LAILA MÄLLINEN,

Läs mer

11.6 Svenska Islandshästförbundet

11.6 Svenska Islandshästförbundet 11.6 Medlemsansökan Svenska Islandshästförbundet 11.6 Svenska Islandshästförbundet Förslag: RS föreslår att RF-stämman beslutar att i enlighet med RS utlåtande, avslå Svenska Islandshästförbundets ansökan

Läs mer

LJ hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. BLS väljs att jämte ordförande justera protokollet.

LJ hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. BLS väljs att jämte ordförande justera protokollet. Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Fysiskt möte 160619, kl. 12.00, Scandic Jönköping Närvarande Ordinarie ledamöter Lilian Jonsson (LJ) Torbjörn Håkansson (TH) Birgitta Limnefelt

Läs mer

Svenska Agilityklubben 10-2014

Svenska Agilityklubben 10-2014 Svenska Agilityklubben 10-2014 2014-12-07 185-210 Protokoll från styrelsemöte med Svenska Agilityklubbens styrelse söndag 7 december 2014 på SKKs kansli. Närvarande Per-Inge Johansson ordförande Christianne

Läs mer

Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen. Protokoll Styrelsemöte

Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen. Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Tid: Måndag den 17 oktober 2011 kl. 20.00 Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen Sekreterare Plats: Telefonmöte Närvarande ledamöter Stig Berndtsson Bengt-Ove Bergquist Ulrika

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 19 april 2015

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 19 april 2015 Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 19 april 2015 Närvarande: Karin Andersson, ordförande Agneta Lindmark, sekreterare Elisabeth Wallenbring, ledamot Monica Rohland, ledamot Carolina

Läs mer

Styrelsemöte 2015-09-14

Styrelsemöte 2015-09-14 Styrelsemöte 2015-09-14 Svalövs Brukshundklubb Närvarande: Ordf. Mats Jarl, v, ordf Björn Stenmark, sekr Christina Andersson, ledamöterna Lennart Fernebro, Linda Lundahl, Sofie Axelberg, Linn Joelsson

Läs mer

Befattningsbeskrivningar IMF Föreningen

Befattningsbeskrivningar IMF Föreningen Befattningsbeskrivningar IMF Föreningen Innehållsförteckning ORDFÖRANDE... 1 Internt... 1 Externt... 2 VICE ORDFÖRANDE... 3 Internt... 3 Externt... 4 EKONOMIANSVARIG... 5 UTBILDNINGSUTSKOTTET... 6 NÄRINGSLIVSUTSKOTTET...

Läs mer

Reglemente Linköpings Akademiska Ridklubb (LARK)

Reglemente Linköpings Akademiska Ridklubb (LARK) Reglemente Linköpings Akademiska Ridklubb (LARK) 1 Tolkning och ändringar 1.1 LARK:s reglemente fastställer arbetsrutiner, ansvarsförhållanden och annat gällande LARK vid Linköpings Universitet som LARK:s

Läs mer

Att bilda förening 2 (7)

Att bilda förening 2 (7) Att bilda förening 2 (7) Att bilda förening 3 (7) 1. Att bilda förening I Sverige råder organisationsfrihet, vilket innebär att vem som helst har rätt att bilda förening och kring vad som helst. En förening

Läs mer

Måndag 9 december klockan 09:10 till 17:15 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm.

Måndag 9 december klockan 09:10 till 17:15 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm. Stockholm 2013-12-09 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 9/13 Tid och plats Måndag 9 december klockan 09:10 till 17:15 på s kansli, Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson, förbundsordförande Anna

Läs mer

Stadgar Demensförbundet Riksförbundet för demenssjukas rättigheter Antagna vid kongressen /15

Stadgar Demensförbundet Riksförbundet för demenssjukas rättigheter Antagna vid kongressen /15 Stadgar Demensförbundet Riksförbundet för demenssjukas rättigheter Antagna vid kongressen 2018-09-14/15 1 Förbundets namn Förbundets namn är Riksförbundet för demenssjukas rättigheter med arbetsnamn Demensförbundet.

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm

Sektionen för Medieteknik Stockholm Extrainsatt Styrelsemöte 26 APRIL 2017 (* betyder att bilaga finns i handlingarna) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Emma Olsson förklarade mötet öppnat klockan 17:42. 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelse

Läs mer

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #190 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 9 november 2013)

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #190 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 9 november 2013) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Peter Hermanson (PH) Johan Ringstedt (JR) Eleonor Säfsten (ES) Johan Wahlberg, (JW) Karin Persson (KP), generalsekreterare, adjungerad Jonas Paulsson (JP), adjungerad

Läs mer

BÅGSKYTTEFÖRBUNDET MEMBER OF SVERIGES RIKSIDROTTSFÖRBUND AND FÉDERATION INTERNATIONALE DE TIR A L ARC

BÅGSKYTTEFÖRBUNDET MEMBER OF SVERIGES RIKSIDROTTSFÖRBUND AND FÉDERATION INTERNATIONALE DE TIR A L ARC Svenska Bågskytteförbundet Protokoll Fört vid Svenska Bågskytteförbundets styrelsemöte. Tid 2010-09-10..11 kl 18:00 12:00 Plats Scandic Hotel Väst Örebro Närvarande Berryl Arvehell, ordf,(från lördag morgon)

Läs mer

Namn Närv Namn Närv Lena Carlberg, ordf. x Stefan Petersson, suppl. Maria Berndtsson, sekr. x Anna Gunnarsson, suppl. x

Namn Närv Namn Närv Lena Carlberg, ordf. x Stefan Petersson, suppl. Maria Berndtsson, sekr. x Anna Gunnarsson, suppl. x Protokoll fört vid NHRKs styrelsemöte tisdagen den 18 november 2014. Namn Närv Namn Närv Lena Carlberg, ordf. x Stefan Petersson, suppl. Petra Nevrén-Lundgren, v. ordf. Denice Rask, suppl. Maria Berndtsson,

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 13-2018 179-198 Plats: Telefonmöte Datum: 2018-10-08 Tid: 18.30-21.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Daniel Everborn, Tony Irving, Jan Falk, Jan Lund-Jensen,

Läs mer

Verksamhets- PLANER 2019

Verksamhets- PLANER 2019 Verksamhets- PLANER 2019 Förbundet och Styrelsen Övergripande Utveckla och implementera ett värdegrundsprojekt som ska genomsyra all förbundets verksamhet. Vidareutveckla styrdokument och verksamhetsstyrande

Läs mer

TISDAG, 2015-03-28, Sittande möte, Studiefrämjandeslokaler Linköping

TISDAG, 2015-03-28, Sittande möte, Studiefrämjandeslokaler Linköping PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE TISDAG, 2015-03-28, Sittande möte, Studiefrämjandeslokaler Linköping NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, SUZETTE ELESTEDT, DANIEL ANDERSSON, NICKLAS NULAND,YVONNE LUNDGREN, CAROLINE

Läs mer

Närvarande: Pontus Eriksson (samordnare), Mari Nordström (vice samordnare) och Conny Allaskog (sekreterare)

Närvarande: Pontus Eriksson (samordnare), Mari Nordström (vice samordnare) och Conny Allaskog (sekreterare) AU Telefonmöte 20140425 Närvarande: Pontus Eriksson (samordnare), Mari Nordström (vice samordnare) och Conny Allaskog (sekreterare) 1. Justerad Arbetsordning NSPH Skåne Arbetsordningen har justerats enligt

Läs mer

Svenska islandshästar stiftelse för avel

Svenska islandshästar stiftelse för avel Årsredovisning för Svenska islandshästar stiftelse för avel Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-3 Resultaträkning 4 Balansräkning 5-6 Ställda säkerheter

Läs mer

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 081208

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 081208 Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 081208 Deltagare: Sigbritt Bothin, Siv Bringetun, Susanne Rydén, Anna Strömstedt och Åsa Vidman. Dessutom deltog revisorerna Aina Gustavsson

Läs mer

RIKTLINJER FÖR STYRELSENS ARBETE

RIKTLINJER FÖR STYRELSENS ARBETE RIKTLINJER FÖR STYRELSENS ARBETE Dessa riktlinjer ges ut av Distriktssköterskeföreningen i Sverige (DSF) som hjälpmedel för styrelsearbetet i de lokala distriktssköterskeföreningarna. Riktlinjerna uppdateras

Läs mer

PROTOKOLL Nr 9. Protokoll fört vid styrelsemöte, Rasklubben för dansk-svensk gårdshund

PROTOKOLL Nr 9. Protokoll fört vid styrelsemöte, Rasklubben för dansk-svensk gårdshund org.nr 802437-2073 PROTOKOLL Nr 9. Protokoll fört vid styrelsemöte, Rasklubben för dansk-svensk gårdshund Datum: 2018-05-27, kl. 20.00 Plats: Telefonmöte Närvarande: Susanne Fagrell, Maja Lind, Eva Wieslander,

Läs mer

Protokoll från Tävlingskommitténs möte 2012-08-22

Protokoll från Tävlingskommitténs möte 2012-08-22 Närvarande Björn Höft (BH) Mats Engquist (ME) Björn Strömberg (BS) Christofer Evelönn (CE) Ingemar Kallas (IK) Frånvarande - Protokoll för Tävlingskommitténs Tid och plats: 22 augusti 2012, Östervägen

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 3-2014 Måndag 5 maj 2014, kl.18:30 Klockargården, Bredareds IF:s klubbstuga Närvarande Ordförande Ledamöter Suppleant Konsulent Kansli Roland Nilsson Agneta Berlin

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte april i Stockholm

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte april i Stockholm Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 23-24 april i Stockholm Närvarande: Johan Robertson, Frida Bulukin Wilén, Anders Dahlén, Martin Carlsson, Conny Thunberg och Suzan Edvardsson 1 Mötets öppnande Johan

Läs mer

INBJUDAN / KALLELSE. Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken)

INBJUDAN / KALLELSE. Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken) INBJUDAN / KALLELSE Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Tid: 2018-03-14 Kl 18.00 Plats: Anmälan: Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken) Senast 2018-03-07 till mail annika.floren@tele2.se

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN STYRELSEMÖTE VINIR ISLANDSHÄSTFÖRENING

PROTOKOLL FRÅN STYRELSEMÖTE VINIR ISLANDSHÄSTFÖRENING PROTOKOLL FRÅN STYRELSEMÖTE VINIR ISLANDSHÄSTFÖRENING TORSDAG 12 MAJ 2016, KLEVSVIK Närvarande: Karin Andersson, ordförande Lena Jovén, sekreterare Carolina Hagman, ledamot Elisabeth Wallenbring, ledamot

Läs mer

Bentley User Group Sweden BUS. Föreningsstadgar

Bentley User Group Sweden BUS. Föreningsstadgar Bentley User Group Sweden BUS Föreningsstadgar Stadgar för Bentley User Group Sweden 1. Namn och säte Föreningens namn är Bentley User Group Sweden. Förkortas BUS. Föreningen har sitt säte på föreningsordförandens

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 2015/16:1

Protokoll Styrelsemöte 2015/16:1 Protokoll Styrelsemöte 2015/16:1 Fört vid sammanträde med Styrelsen Tid:, kl 18:00 Plats: Biblioteket, Villa Medici Närvarande ledamöter, ordförande, vice ordförande med ansvar för utbildningsfrågor Ebba

Läs mer

STADGAR FÖR ANCCE SUECIA och Sektion STAMBOKSTJÄNSTER SVERIGE, NORGE OCH FINLAND

STADGAR FÖR ANCCE SUECIA och Sektion STAMBOKSTJÄNSTER SVERIGE, NORGE OCH FINLAND 1(5) STADGAR FÖR ANCCE SUECIA och Sektion STAMBOKSTJÄNSTER SVERIGE, NORGE OCH FINLAND 1 Föreningens namn Föreningens officiella namn är ANCCE Suecia. Föreningens säte är aktuell ordförandes hemadress.

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-06-10

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-06-10 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-06-10 Närvarande: Ericson Andersson Tina en Louise Rosengren Monica Åkesson Ulla Terneby Lena Jovén Ej närvarande: Nathalie Andersson Sofie Falkman Eva Stark

Läs mer

Mötesprotokoll VKFS 1/2017

Mötesprotokoll VKFS 1/2017 Page 1 of 5 a. Mötets öppnande & val av protokolljusterare Norman Hatfield valdes som Protokolljuterare. Christofer Carlsson valdes som mötes sekreterare. b. Närvarande Siamak Rezaie, Norman Hatfield,

Läs mer

Svenska Brukshundklubben aktivt hundliv. Arbetsordning för Förbundsstyrelsens organisation

Svenska Brukshundklubben aktivt hundliv. Arbetsordning för Förbundsstyrelsens organisation Svenska Brukshundklubben aktivt hundliv Arbetsordning för Förbundsstyrelsens organisation Allmänt Förbundsstyrelsen (FS) har det yttersta ansvaret för Svenska Brukshundklubbens verksamhet och ekonomiska

Läs mer

Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen. Protokoll Styrelsemöte

Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen. Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Tid: Måndag den 16 januari 2012 kl. 20.00 Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen Sekreterare Plats: Telefonmöte Kallade ledamöter Stig Berndtsson Bengt-Ove Bergquist Mats Larsson

Läs mer

Urban Andersson, Michael Bergman, Dejan Brajic, Lars Brandin, Kristina Ullgren Gunilla Jodry 15-25, Ove Viggedal 1-18, Javier Escalante 1-5a, 5c-18

Urban Andersson, Michael Bergman, Dejan Brajic, Lars Brandin, Kristina Ullgren Gunilla Jodry 15-25, Ove Viggedal 1-18, Javier Escalante 1-5a, 5c-18 Närvarande Karateförbundet Protokoll 4 Stockholm 2009-08-30 Urban Andersson, Michael Bergman, Dejan Brajic, Lars Brandin, Kristina Ullgren Gunilla Jodry 15-25, Ove Viggedal 1-18, Javier Escalante 1-5a,

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 5

Protokoll Styrelsemöte 5 Protokoll Styrelsemöte 5 Fört vid sammanträde med Styrelsen Tid:, 18.00 Plats: Villa Medici Rebecca Heimann, ledamot med ansvar för likabehandlingsfrågor (från 3.1) Närvarande ledamöter Samuel Nilsson,

Läs mer

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening NYBILDNINGSGUIDE Guide till att starta er Vi Unga-förening Hur startar vi en Vi Unga-förening? Vill du starta en egen förening eller kanske hjälpa andra att starta sin förening? Här finns all information

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte , kl. 18:00

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte , kl. 18:00 Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte 180813, kl. 18:00 Närvarande Ordinarie ledamöter Jan Gustavsson (JG) Torbjörn Håkansson (TH) Margareta Svedlund (MS) Ida Lilja (IL)

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE TRIAL NR3 2015-02-26

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE TRIAL NR3 2015-02-26 1 (6) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE TRIAL NR3 2015-02-26 2015-02-26 (20.00-22.00) Telefonmöte Deltagare SVEMO Jonas Bergqvist Lars Edvardsson Anders Tibbling Nils Granath Gäster Peter Folkeson Arne Hedin Magnus

Läs mer

Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016

Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016 Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016 Förbundsstyrelsen har vid styrelsemötet den 2 april 2016 fastställt att detta dokument ska gälla som arbetsordning

Läs mer

Tommy Olofsson, Joel Svedberg, Johan Eriksson, Andreas Lindberg, Tobias Östlund, Marcus Lindberg, Karina Persson, Pekka Jussi, Hannu Virkkunen.

Tommy Olofsson, Joel Svedberg, Johan Eriksson, Andreas Lindberg, Tobias Östlund, Marcus Lindberg, Karina Persson, Pekka Jussi, Hannu Virkkunen. Ärende: Styrelsemöte Datum: 2018-02-26 Plats: Arena Jernvallen Tid: 18:15 Närvarande: Tommy Olofsson, Joel Svedberg, Johan Eriksson, Andreas Lindberg, Tobias Östlund, Marcus Lindberg, Karina Persson, Pekka

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 12 /

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 12 / SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 12 / 2010 179-197 Plats: Telefon Datum: 2010-08-17 Tid: 19.30-21.45 Närvarande: Lena Arvidsson, Jonny Svensson, Lars Granström, Ann Stålhammar, Jan Lund-Jensen,

Läs mer

Punkter som togs upp enligt på Anteckningar mötet fastställd dagordning 1. Mötet öppnas Mötet öppnades av Jane.

Punkter som togs upp enligt på Anteckningar mötet fastställd dagordning 1. Mötet öppnas Mötet öppnades av Jane. Protokoll EHSS styrelsemöte 25 september 2014 (telefonmöte kl. 15.00-16.30) Närvarande: Jane, Göran, Per-Johan, Susanne, Anna, Mathias. Frånvarande: Cecilia, Anna-Lisa, Hillevi, Olle. Punkter som togs

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen Styrelsen Tid och plats: fredagen den 18 maj 2018, kl. 13:00-15:00 Hagaberg Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Claes-Göran Nilsson,

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-04-27

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-04-27 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-04-27 Närvarande: Hans Ericson Karin Andersson Giesela Edström Sofie Falkman Monica Åkesson Ulla Terneby Tina Bodin Lena Jovén Ej närvarande: Nathalie Andersson

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE Page 1 of 5

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE Page 1 of 5 Page 1 of 5 SOLNA FÄLTRITTKLUBB Järvavägen 7 170 79 Solna www.sfrk.nu Närvarande: Anne Nordgren Thomas Tonndorf Anita Söderqvist Inger Nordström Marie Tholl Claes Karlström Madeleine Westberg, del av mötet

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 oktober 2014

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 oktober 2014 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 oktober 2014 Plats: Skype Tid: Onsdag 22 oktober 2014, kl. 18.00 Närvarande: Ingrid Herbert, Mea Näsman, Gabriella Sandström, Malin Bornhöft,

Läs mer

Protokoll Distanskommittén

Protokoll Distanskommittén Protokoll Distanskommittén Möte på Scandic Örebro 2013-06-16 Deltagare: Marianne Eriksson, Gitz Johansson, Frida Söderström. Från 2013-81 till och med 2013-83 medverkade Ulf Steisjö. 2013-72 Mötet öppnas

Läs mer

Protokoll. Styrelsemöte. Stockholm

Protokoll. Styrelsemöte. Stockholm Protokoll Styrelsemöte Stockholm 2017-10-21 Närvarande: Eva Viding Bussell, Dzenan Sahovic, Gustaf Ålander, Bo Svensson, Martin Söderberg, Marcus Sjöberg 1. Mötets öppnande Ordförande Eva Viding Bussell

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Föreningen Grävande Journalister

Protokoll från styrelsemöte med Föreningen Grävande Journalister Protokoll från styrelsemöte med Föreningen Grävande Journalister Föreningen Grävande Journalister Orgnr 800301-1429 Protokoll nr: 2, 2018 Datum: 27 februari, 2018 Plats: Dagens Arbete, Olof Palmes gata,

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordf Una Modig hälsade deltagarna välkommen och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ordf Una Modig hälsade deltagarna välkommen och förklarade mötet öppnat. Protokoll för Förbundsstyrelsemöte 13/2018 Tid: 25 november 2018 Plats: Fysiskt möte Åkersberga Närvarande: Una Modig, Camilla Johansson, Lars Wicander, Solveig Marklund, Isabella Ståhl Frånvarande: Dessi

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm

Sektionen för Medieteknik Stockholm Styrelsemöte 1 FEBRUARI 2017 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Maria Bahrami förklarar mötet öppnat klockan 17:34. 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelse och handlingar till

Läs mer

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare.

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare. PROTOKOLL ISLANDSHÄSTFÖRENING 2015-02-22 Org.nr 886501-3109 Årsmöte för räkenskapsåret 2014 Närvarande: 17 medlemar Tid: 16:00 - Plats: Humlans förskola i Iggesund. 1 Mötets öppnande Ordförande, Märta

Läs mer

Befattningsbeskrivningar

Befattningsbeskrivningar Befattningsbeskrivningar Styrelsen Ordförande... 1 Förste vice ordförande och Utbildningsansvarig... 3 Andre vice ordförande... 5 Skattmästare... 6 Vice Skattmästare... 7 Näringslivsansvarig... 8 Marknadsföringsansvarig...

Läs mer

Svenska Bangolfförbundet

Svenska Bangolfförbundet Närvarande: Ej närvarande: Stig Pettersson (SP, ordf), Said Morell (SM), Anna Boldt (AB), Lennart Ekbäck (LE), Per Mattsson (PM), Bengt Svensson (BS, adj) Magnus Lundin (ML), Hans Olofsson (HO), Andreas

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 19.1 Mötets öppnande Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 Närvaro : Tina Kauppinen, Barbro Collin, Sophia Jarl, Kerstin Nilsson, Anna-Greta Lingebrandt,

Läs mer

Stadgar för Svenska Islandshästförbundet enhälligt antagna på riksårsmötet 2015-03-21

Stadgar för Svenska Islandshästförbundet enhälligt antagna på riksårsmötet 2015-03-21 Stadgar för Svenska Islandshästförbundet enhälligt antagna på riksårsmötet 2015-03-21 1 Namn Förbundets namn är Svenska Islandshästförbundet, förkortat SIF. Förbundets hemort är kansliets. 2 Ändamål Förbundet

Läs mer

Verksamhetsplan Svenska Audiologiska Sällskapet 2018

Verksamhetsplan Svenska Audiologiska Sällskapet 2018 Verksamhetsplan Svenska Audiologiska Sällskapet 2018 Inledning Svenska Audiologiska Sällskapet, SAS, är ett samordningsorgan med syfte att främja utvecklingen av audiologin i Sverige. Detta kan ske genom

Läs mer

Svenska Islandshästförbundet SIF. Nyhetsbrev. Första nyhetsbrevet

Svenska Islandshästförbundet SIF. Nyhetsbrev. Första nyhetsbrevet Svenska Islandshästförbundet SIF 2016 nr 1 Nyhetsbrev Första nyhetsbrevet I det här numret: TREC har ny hemsida 2 Första nyhetsbrevet 1 Samarbetsavtal SvRF 1 TREC seminarier 2 SM 2016 2 Ungdomsvecka på

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2014-09-18 Adress: (Hemma hos Amanda Sievers) Styrelsemöte nr 2, VÅ 2014/2015 Datum: 2014-09-18 Tid: 18.50 21.14 Närvarande: Amanda Sievers (Mottagningsansvarig),

Läs mer

Valdes Gunnar Pettersson till justerare att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll.

Valdes Gunnar Pettersson till justerare att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. Svenska Stövarklubben Protokoll fört vid styrelsemöte nr 3-2016 Sammanträdestid och plats, 2016-04-28, kl 19.00, telefonmöte. Närvarande: Freddy Kjellström, ordförande, Owe Karlsson, Carina Adolfsson,

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-11-12, TELEFONMÖTE

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-11-12, TELEFONMÖTE +9 PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2014-11-12, TELEFONMÖTE NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, MALIN ASK, LAILA MÄLLINEN, JOSEFINE PETTERSSON, CAROLINE REMULA, MALIN TOIVAINEN, NICKLAS

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 7 juni 2015

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 7 juni 2015 Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 7 juni 2015 Närvarande: Karin Andersson, ordförande Agneta Lindmark, sekreterare Giesela Magnusson, kassör Elin Wallenbring, ledamot Hanna Löfgren,

Läs mer

Norrbottens Bowlingförbund Styrelsemöte i Luleå

Norrbottens Bowlingförbund Styrelsemöte i Luleå Swedbank Norrbottens Bowlingförbund Styrelsemöte 2016-08-02 i Luleå Närvarande: Staffan Bergdahl, Louise Helgesson,, Andreas Lindgren, Ingela Ahlbäck, Helena Josjö och Ronnie Holmgren (via telefon). 1

Läs mer

Söndag 13 september klockan 15:00 till måndag 14 september klockan 16:00 på Ouality Hotel Winn i Haninge.

Söndag 13 september klockan 15:00 till måndag 14 september klockan 16:00 på Ouality Hotel Winn i Haninge. Stockholm 2015-09-13-14 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 5/15 Tid och plats Söndag 13 september klockan 15:00 till måndag 14 september klockan 16:00 på Ouality Hotel Winn i Haninge. Närvarande ledamöter

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-05, (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-05, (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-05, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, RIKARD WIKLUND, JOHANNA WISFELT, SARA HJULSTRÖM

Läs mer

Adelöv Framtidsgrupp PROTOKOLL 2011-12-06. Tid 19.00. Adelövs skola. Närvarande

Adelöv Framtidsgrupp PROTOKOLL 2011-12-06. Tid 19.00. Adelövs skola. Närvarande PROTOKOLL 2011-12-06 Adelöv Framtidsgrupp Tid 19.00 Plats Närvarande Adjungerad Förhinder Adelövs skola Kenneth Malm, Traktorracet Åke Persson, AMOK Helena Karlsson, Adelöv Pingsförsamling Ingemar Karlsson,

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte Protokoll styrelsemöte Styrelsemöte Göteborgs Fältrittklubb 20 mars 2019 i konferensrummet, GFRK. Närvarande Göran Albertsson Rebecka Alves-Martins Anneli Fagerberg Jonas Hemlin Eva-Carin Jeppson Jenny

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL MARKS FASTIGHETS AB Sammanträdesdatum Sida 1 (15) 2012-05-08

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL MARKS FASTIGHETS AB Sammanträdesdatum Sida 1 (15) 2012-05-08 Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Plats och tid Marks Bostads AB:s kontor, klockan 17.00 18.55 Beslutande M C FP S S Ann Iberius-Orrvik Tommy Västerteg Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson, vice ordförande

Läs mer

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening -

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening - SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur föreningskunskap - att bilda förening - Innehållsförteckning Ideell förening, vad är det? 3 Hur många medlemmar måste man vara? 3 Vad krävs för att bilda en förening?

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014 Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 7-2014 Torsdag 16 oktober 2014, kl.18:30 Hagatorpet, Tranemo Närvarande Ledamöter Suppleant Konsulenter Kansli Agneta Berlin Karin Johansson Fredrik Plumppu Johan

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte , kl. 18:00

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte , kl. 18:00 Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefon möte 180611, kl. 18:00 Närvarande Ordinarie ledamöter Jan Gustavsson (JG) Torbjörn Håkansson (TH) Margareta Svedlund (MS) Ida Lilja (IL)

Läs mer

Anders Petersson (kanslichef), Bo Basun, Ulf Nersing, Kaisa Adlercreutz, Arne Lindqvist och Maria Lindgren-Persson.

Anders Petersson (kanslichef), Bo Basun, Ulf Nersing, Kaisa Adlercreutz, Arne Lindqvist och Maria Lindgren-Persson. Sid 1 (3) Protokoll från Styrelsemöte i Skyrev Närvarande: Adjungerade: Plats: Göran Johansson, Lennart Ledin (ordförande), Lena Joelsson och Lars Blomberg (v ordförande). Bo Andersson, Anita Lundgren

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte Protokoll styrelsemöte Styrelsemöte Tid; Onsdag 23-24 januari 2013 Plats; Quality Hotel Haninge Närvarande Elisabeth Strömberg Lotta Loshammar Pär Gustavsson Mats Svensson Håkan Gillberg Ulla-Karin Solum

Läs mer

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2) Val av justerare FS beslutar att välja Jonas Almqvist till justerare jämte ordförande.

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2) Val av justerare FS beslutar att välja Jonas Almqvist till justerare jämte ordförande. 1 Förbundsstyrelsen Protokoll 1-16 Tid: Plats: 6-7 februari Idrottens Hus, Stockholm Närvarande: Pontus Thuresson (PT) Kerstin Hjelm (KH) Maria Bergström (MB) Lars Nilsson (LN) Mats Peterson (MP) Carina

Läs mer