Went to Brownsville took a right hand road

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Went to Brownsville took a right hand road"

Transkript

1 Went to Brownsville took a right hand road 12-26/4 2012: Memphis Clarksdale Jackson West Point Muscle Shoals Nashville Brownsville Memphis Little Rock Clarksdale Memphis Peter Arvidsson & Tommy Löfgren Flyg bokat via Seat 24 med SAS 6609:- (billigare än att boka direkt med SAS). Byte O Hare både dit och hem; inrikes med American Airlines. Inga förseningar. SAS bjussar på aperitif + matdryck + avec. AA: allt kostar. Hyrbil via Seat 24/Holiday Autos/Flygvaruhuset: Alamo, bokad midsize blev full size Chevrolet Malibu för samma pris. Pris 5608: miles = 314 mil. Bensinslukare, men gick perfekt. To 12/4: 6:50 pm till Memphis. Checkar in på Knights Inn Airways. Får som vanligt rum 175. Drar in till stan för middag på Flying Fish. Stor Frozen Marguerita och god dagens (fisk)rätt. När vi ska parkera i det för downtownbesök geografiskt perfekt belägna Tower Parking-garaget vid Front Street möts vi av extrapersonal och skyltar om 10 dollar i avgift (normalt 2-3 dollar). Jag frågar vad som står på. Jo, det är rockkonsert med Red Hot Chili Peppers. Jaha, var ska vi då parkera? Vi är turister, och skulle bara stå här medan vi äter middag. Var ska ni äta, frågar vakten. På Flying Fish. Ja, det är ett bra ställe, säger vakten, och vinkar in oss för normal taxa! Fr 13/4: Vi startar dagen med att åka till AT&T och köper ett kontantkort för $15 + tax som gäller obegränsad tid, till den cellphone jag köpte i december. Ett 10 cent/local call -kort, som jag har ca $10 kvar på vid hemresan. Fikar på Starbucks, Union Street. Thomas Pelz, min sjukgymnast, har ringt och pga ett missförstånd bokat en tid. Ringer hans tel.svarare (från min svenska mobil) och avbokar. Sedan är det Highway 61 revisited till Clarksdale. Vi gör en avstickare till fiskecampen i Tunica, som fortfarande ligger i ruiner, baren och husen, efter den stora översvämningen för ett år sedan. Och åker förbi den Blues Trail Marker för Henry Hardface Clanton, som Peter och jag närvarade vid invigningen av Anländer till Clarksdale lagom till invigningen av en boardwalk plaquet utanför Club 2000 på Issaquena Street för den bortgångne lokale musikprofilen Foster Mr. Tater Wiley. Detta var ett inslag i årets JUKE JOINT FESTIVAL, som startade föregående dag och pågår 12-15/4, med musik och andra inslag (t ex en halvmaraton och griskapplöpning) på 13 scener dagtid, 21 kvällstid + förstås gatumusiker, runt om och utanför Clarksdale. Invasionen av bluesturister gjorde det omöjligt att få logi på Shack Up Inn. Vid en rundringning 7/4 fick jag det sista lediga rummet på Southern Inn Motel, ett familjerum med tre sängar (för oss två). $ för tre nätter = 285:-/natt/person. Efter Mr. Tater-ceremonin åkte vi direkt till Delta Blues Museum, där det hölls en presentation och frågestund med Big George Brock och Louis Gearshifter Youngblood, med Jeff Konkel (Broke & Hungry Records) och Roger Stolle (Cat Head Delta Blues & Folk Art) som moderatorer.

2 Big George Brock (hca) och Earnest Guitar Roy Därefter till Southern Inn för incheckning. Jag berättade för innehavaren (indier) att jag bodde där första gången Han övertog motellet 1979 genom ingifte i ägarfamiljen. Fikar på Krugers; kaffet bläääääää. Parodi när vi ska betala, då serveringens kassaapparat ur funktion och vid utgångskassorna vet dom inte vad kaffet kostar, eller ens att det serveras kaffe därinne (om nu decaffed kan kallas för kaffe, men vi var desperata. Vi hade inte upptäckt nyöppnade Yazoo Pass ännu.) och det tog en bra stund innan de lyckades ta reda på vad vi skulle betala. Fotnot: Urban Dictionary om decaffed : The act of intentionally denying you caffeine in your drink when you are rude to the barista at Starbucks. Till Cat Head store och ser KM Williams & Washboard Jackson en stund. Till Delta Cinema, där det ska bli premiärvisning av DVDn We Juke Up In Here!, en dokumentär om musik på juke joints i Mississippi. Smokestack är en av sponsorerna för filmen. Först är det bål och snacks och musik i lobbyn av Lil Poochie, Elmo Williams & Ezekiah Early. Nice, och speciellt Robert Lee Lil Poochie Watson har ett jäkla tryck i sången. Hälsar på Scott Barretta med flickvän Juliana. Härnäst till The Bank Building och en scen i lobbyn i en stor bank, där Earnest Guitar Roy, med munspelaren Big George Brock från St. Louis som gäst, lirade. Ganska snart drar vi vid 9-tiden vidare till Red s Blues Club (eller juke joint), där det redan är byst med folk (förstås). Där lirar Cadillac John med komp av The Cornlickers. Kul! Ser 1½ set. Sedan tar Gearshifter Youngblood sååå lång tid på sig att börja sin spelning, att vi tröttnar och åker till motellet redan vid midnatt. Det är ju en hård dag i morgon också. Lö 14/4: Frukost på Rest Haven Restaurant. Vi avstår från stressen att springa runt bland alla scener i den starka värmen (programmet omfattar 184 inslag bara denna dag [exkl griskapplöpningen]!!!), och åker i stället till Belzoni Catfish Festival (Belzoni kallar sig The Catfish World Capitol ), där Jacksongitarristen Jesse Robinson (som jag såg kompa Tommy Tate i Jackson 1980) ska spela kl 11. Där är lika soligt och varmt. Vi är framme 10:45, och Robinson har redan börjat. Han lirar solo med inspelat komp. En trevlig blandning av blues, soul och jazz av en mycket skicklig allroundgitarrist och bra sångare under en timmes tid. Naturligtvis koras en Miss Catfish. Terry Turner, en country/rock n roll-sångare och pianist/gitarrist, personifierar (med peruker och kostymbyten) Jerry Lee Lewis, Johnny Cash, Conway Twitty m fl. Josh Davis, en Elviskopia uppträder också. 5 st deltar i The Catfish Eating Contest, och världsmästare blir killen från Texas som vann förra året, som på 10 minuter lyckas pula i sig ca 1 kg (drygt 2 pound). 96 grader (ca 36 C) och varmare i solen.

3 Tillbaka i Clarksdale, där vi kommer till The Bank Building precis när Eddie C. Campbell anländer, så jag överlämnar Sven Zetterbergs två senaste CDn (i Chicago 2010 hade han frågat hur det var med PeeWee och Knut Reiersrud, vilka han turnerade i Skandinavien med på 80-talet) och foton Leif Gäverth tog på Eddie på Buddy Guy s Legends. Peter och jag fikar på Yazoo Pass, där en man slår sig ner vid vårt bord och plötsligt frågar om inte jag är Tom!! Det är Dave Wright, blues-dj från Champaign, IL, som jag träffade vid Sam Carr Day Han presenterar mig för sin kompis, som han flera gånger dragit vårt Bilbo Walker-äventyr 2009 för. Efter lite vila på motellet till Eddie C.-gigget, där vi träffar Dave Wright igen. Eddie är mycket bra, men han har bara sin basist med sig från Chicago och är inte helt samspelt med bandet. Vi går till Delta Blues Room, där Jarekus Singleton Blues Band från Jackson spelar. Han är en ung upcoming gitarrist, som blandar modern distad blues på väl hög volym med mer traditionell stil. Mycket skicklig. Gör bl a en suverän Ain t no sunshine. Jarekus Singleton På Red s spelar Earl The Pearl (Banks) kompad av The Cornlickers. Bra, men väl mycket standardlåtar. Han har åldrats en del, sedan Erik Lindahl och jag träffade honom i Memphis När han spelat klart åker vi till D.J. Hype s R&B Lounge, en svart bar längst norrut på Martin Luther King Blvd (f d 4th St.). Där spelar Roosevelt Roberts Jr. Blues Band från Jackson (Wiley Irvin, gtr; Roberts Jr. vo/bg; Rocho Roberts, dr.) Inte mycket folk; Dave Wright och några till, men när andra set börjar är vi några fler. Selwyn Cooper från Louisiana, han spelade gitarr med Buckwheat Zydeco nästan hela 1980-talet, byter av Irvin i några låtar. Jag blir även presenterad för munspelaren Deak Harp. Nattamat: glazed chicken wings. Sö 15/4: Frukost på Yazoo Pass (Espresso bar * Bistro * Bakery). Därefter till Cat Head store (www.cathead.biz), som har en Mini Blues Fest utanför butiken. One-man-bandet Sean Bad Apple mycket bra med sin prewar- och hill country blues. Därefter resans höjdpunkt rent musikaliskt, Rev. Peyton & His Big Damn Band (Peyton, vo/gtr; Breezy, washboard/vo; Cuz, dr). FANTASTISKT BRA! Peyton är ett geni med sin känsla för tradition, sin humor, energi och inte minst bandnamnet. Sedan dags för brunch på Lady At The Levee. $9.98 för mat (dricka/dricks tillkommer) mycket prisvärt! Kaffet på Yazoo Pass. Till motellet för någon timmes vila.

4 Den musikaliska höjdpunkten på resan och den fotografiska, när jag lyckades fånga hela Rev. Peyton & His Big Damn Band (Breezy, Peyton, Cuz) Till Shack Up Inns The Chapel för en stund med Kenny Brown Band. Högsta prioritet har dock Bill Howl-N-Madd Perry, som ska spela utanför programmet på Club 2000 kl 4 pm. En timme försenade kommer dom igång (Perry, vo/g; dottern Sharo, baskbd/ vo; Frank Rimmer och inhopparen Dave Donovan på gitarrer. Trummisen saknas. Det blir en jätterolig spelning. Efter paus hettar det till när en svart kille i 15-årsåldern, utan att, som det tycks, fråga Bill om det är ok, börjar montera upp ett trumset. Det blir munhuggning mellan Perry och den kaxige grabben, som alltmedan Perrys tråkningar (av typ I don t like you ) helt cool fortsätter sätta upp trummorna. Bills mysiga fru Pauline och Sharo försöker tona ner Perry. Till slut är grabben klar att börja spela och efter första låten, utbrister Bill: I like your playing, but I don t like you as a person. Förklaring: Bill undervisar svarta skolbarn i blues på Delta Blues Museum i Clarksdale, och den här grabben har varit elev hos honom och inte betalat kursavgifterna till Perry. Men grabben verkar vara genuint bluesintresserad, för på kvällen var han lika kaxig med på bluesjammet på Red s. Och visade sig vara en usel sångare, men han sjöng lika glatt för det. (Se Bill och Sharo med elever: På väg till Club 2000 stannar vi till vid Riverside Hotel, där Frank Just call me Rat Ratliff visar ett par av rummen där Ike Turner och andra musiker bodde på sin tid. Jag bokar ett tvåbäddsrum för Leif Gäverth och mig till i juni à 70 dollar/natten inkl tax. På kvällen, som sagt, det traditionella bluesjammet på Red s, som avslutar bluesfestivalweekenden. The Cornlickers (Big Jack Johnsons kompband: Dave Groninger och Bobby Gentilo, gtr; Tony Ryder, bg; Dale Wise, dr) är huskomp. Earl The Pearl ger nu ett vitalare intryck när han står upp och sjunger i st f sittande, som föregående kväll. Deak Harp och Watermelon Slim (som undrar när jag köpte Red s-t-shirten jag har på mig, med hans namn på ryggen) blåser munspel och sjunger. Terry Harmonica Bean är MC och sjunger en låt och spelar bra munspel. Guitar Mikey gör en slowblues från kommande CD mycket bra. Och, som sagt, den unge killen, som ivrigt hoppar in när han blir framsläppt. När vi tröttnat på alla munspelare som passerar revy, kör vi till Pete s Grill, men lyssnar bara utanför en kort stund, när The All Night Long Blues Band låter alltför-mycket-högljuddgitarr för att locka in oss denna sena timme, utan vi åker hem.

5 Var det alla alla tjejerna som fick igång Earl The Pearl på söndagens jam? Vid Juke Joint Festival utdelas två stycken Miss Sarah Awards. Past recipient : BIG JACK JOHNSON. Det mottogs av hans änka Angenette Johnson (bilden med Bobby Gentilo, gitarrist i The Cornlickers).

6 Living recipient : PENNY MAYFIELD. Longtime organizer of Sunflower River Blues Festival and TM Williams Festival. Må 16/4: Vi checkar ut och kommer strax efter att Yazoo Pass stängt 9 am, så det blir frukost på Rest Haven i stället. Sedan sätter vi kurs mot Jackson, MS. Fika i Greenwoods old town, där vi hittar en mycket trevlig bokhandel med cafeteria, Turnrow Rhythm & Books, 304 Howard Street. En man kommer fram, när han hör vår dialekt, och blir till sig när vi säger att vi är från Sweden blev han vän i Tyskland med en Lars Svensson från Karlsborg(?), som han tyvärr tappat kontakten med. Men han utgår från att det förstås är svårt för oss att veta något om denna person. Damn right! Köper boken Louisiana Saturday night om musikställen i Louisiana. Svänger in i Bentonia, men Duck Holmes Blue Front Café är stängt. Anländer till Poindexter Park Inn B&B 5:30 pm, något försinkade av att jag missade State Streetavfarten från I55, och får vända tillbaks. För lätt middag rekommenderar Marcia Weaver superb red lentil soup på Aladdin, och den är verkligen god (fast grön; det blir den när den tillagas, förklarar servitrisen). Av Marcia får jag ett ex av en singel från Dorothy Moores kommande CD Blues heart. 8:30 pm till Hal & Mal s för Central Mississippi Blues Societys måndagsjam, där bandet just börjat lira (vi missar den akustiska uppvärmningen i baren). Hälsar på Rock (han har inga skivor nu, men ska ta med sig när jag kommer i juni), The Blues Man och Abdul Rasheed. Det här jammet (alltid med King Edwards husband) har jag skrivit om flera gånger förut på Smokestacks hemsida hur bra det är, så det känns lite tjatigt att gå in på detaljer. Anmärkningsvärt var att Grady Champion hade med sig en 18-årig gitarrfantom från Cheyenne, Wyoming, Taylor Scott, han kommit i kontakt med. Den här grabben var faktiskt enastående bra (och han spelar real deal blues ) och rev ner stående applåder och jubel. Han kompades av husbandets Anthony Thomas, bg, och inhoppande trummisen Kodjo Gonzales. Zack Hood från Santa Barbara, CA, spelade bra saxofon. Han såg vi även på festivalen i Clarksdale. Lady L, som gjorde Ain t no sunshine och ett par låtar till bra, hade jag inte heller sett förut. Grady Champion och 18-årige Taylor Scott

7 Rock twistar och The Blues Man sjunger The Twist Ti 17/4: Frukost Till Malaco Records och hämtar skivor jag beställt av Maxie. Tommy Couch Jr. får hon inte tag i. Till Deville Camera och köper batteriladdare till kameran. Så anträder vi vår 3-dagarsfärd på Natchez Trace Parkway, en gammal indianled som asfalterats till en tvåfilig väg, upp till Nashville. Man åker genom skogsbyggd och åkermark, och ska man handla något eller övernatta får man åka in till något samhälle. Det regnar oupphörligt kraftigt hela dagen, så det är inte läge göra några extra stops vid sevärdheter (mest gamla indianbosättningar och civil war-slagfält). Med bilens cruise control är det enkelt att hålla hastighetsbegränsningen 55 m/h (vi är varnade att man lätt åker på speeding tickets ) och det är bara att bekvämt tillbakalutad sitta och styra (och hoppas på att ingen hjort hoppar ut på vägen). Men de enda vilda levande varelser vi såg dessa tre dagar var ett bältdjur, ekorrar samt gamar och diverse andra fåglar. Så redan 2:15 pm är vi framme i West Point, där vi har förbokat Days Inn (456:- natten). Howlin Wolf föddes här och downtown hittar vi i en park Mississippi Blues Trail Marker för honom. Sedan åker vi Old West Point Road till den större staden Starkville, där vi käkar middag på grekiska Zorba. On 18/4: Checkar ut ca 9. Soligt och varmt, så vi gör några stops vid fina platser utmed The Trace. Avfarten till Tupelo blir till Main Street rakt in i stan. Vi parkerar och går en sväng. Av en ren slump kommer vi på en sidogata förbi en fabulöst fancy inredd nattklubb/rock n roll-klubb, The Silver Moon Club, Ägaren och några till visar oss runt bland all rockrekvisita. Alla bord är prydda med massor av foton på musiker och celebriteter under glasskiva. Jävligt häftigt ställe, faktiskt. D.J. Fontana brukar komma ner från Nashville och spela här regelbundet. Vi svarar svävande på om vi ska besöka Elvis födelsehem/museum (som håller på att byggas ut ordentligt), för det tänker vi inte. Åtminstone kan jag säga, att jag varit där förut. Vi blir också uppmanade att gå till Tupelo Hardware och fråga efter Howard, som kan allt om Elvis. Så vi knallar väl dit, och får en föreläsning av denne grånade old timer om när Elvis som 10-åring fick sin första gitarr där, precis vid den disk vi nu står. F ö så har han på morgonen redan haft en busslast svenskar där! Vi fikar på ett trevligt café downtown. Fortsätter sedan norrut och sträcker på benen vid en stor rastplats vid Tennessee River.

8 Övernattning är bokad i Muscle Shoals, Alabama, legendariskt inom soulmusiken. Rörigt som sjutton att hitta utan lokalkarta i fyrstadsregionen Florence/ Tuscumbia/Sheffield/Muscle Shoals, så vi hamnar först i Sheffield, innan vi hittar Muscle Shoals Inn. Har aldrig sett så många vägnummer på en och samma tavla, inte ens i Frankrike. Äter god soppa på Sweet Pepper s, som är granne till Fame Studios på Avalon Ave. Vi kollar på studion exteriört, men går inte in. De verksamma artister de har på sin hemsida nu är totalt okända för mig. På kvällen åker vi till Florence, den av de fyra städerna som ligger norr om Tennessee River, där vi äter en lätt middag på Legends (för min del potato skins w. cheese, bacon & sour cream; läckert!) med ett glas USA-riesling. Promenerar runt i den sköna kvällen och går genom W.C. Handy Park och förbi en rivningstomt där den ursprungliga Fame Studios låg, där Aretha, Wilson Pickett och mängder av artister gjorde legendariska inspelningar. To 19/4: Sista etappen till Nashville. Rastar vid Wayne County Welcome Center för att köpa vykort. Trevliga damer och fika har dom. Åker in i Hohenwald, som skyltar att de är den högst belägna staden mellan New Orleans och Chicago (298 m ö.h.; kan det stämma?). Men det är inte därför, utan för att det där finns USA:s största park för rehabilitering av elefanter från cirkusar och djurparker. Vi ser dock varken park eller elefanter och drar ut på Tracen igen. Vi tar adjö av Natchez Trace Parkway med att vika av in till Franklin, en trevlig liten museal stad, där det avgörande slaget stod vid the American Civil War dödade och skadade, gjorde att 24 byggnader i staden ianspråktogs som sjukhus. The Army of Tennessee (sydstatarna) marscherade från Florence, Alabama, 21 nov och förlorade slaget den 30 november. Ruth, Brownsville Family Restaurant

9 Vi checkar in på Knights Inn i Nashville, där vi bor helt ok en natt för 335:- inkl tax! Visserligen motbjudande vatten i den till synes oanvända swimmingpoolen och bara Wi-Fi nätuppkoppling för laptop, men vad får man för det priset? Jo, faktiskt en något bättre än vanligt frukost. Det är en bra bit från motellet till Grand Ole Opry, och när vi kommer till det jättelika Opryland är det nästan svårt hitta Grand Ole Opry, då området domineras av köpcentra (malls) och hotell. Sedan in till stan för att kolla in Music Row, som är betydligt större och ännu stimmigare än Beale Street i Memphis. Country- och rockband i var och varannan bar larmar ut på gatan. Vi käkar god pasta på stillsamma The Spaghetti Factory. Nästan granne är B.B. King s Blues Club, som har ett säkert mycket kompetent husband, men vi är inte upplagda för live music. Så vi går och tar en pilsner på en utomhusservering nere vid floden. Tittar in på Ernest Tubb Record Shop, när vi går till bilen. Fr 20/4: Lämnar Nashville 9 am. I40 till Jackson, TN, och där Hwy 70/79 till Brownsville. Drar en repa runt town square, parkerar och har turen att på Main Street, runt hörnet från town square, just när vi gett upp hoppet att hitta en enda servering, se skylten Brownsville Family Restaurant, ett härligt genuint ställe med lunchbuffé. Den svarta damen vid kassan, Ruth, känner väl till Sleepy John Estes (se Jefferson nr 38 och 44) liksom flera andra där gör, men ingen vet var han bodde. Så, visst, nog tog vi några right hand roads där, men säkert inte den rätta. En servitris, som frågar andra gäster om dom vet var Estes bodde, berättar att hon flyttat till Brownsville för inte så länge sedan, då hon blev arbetslös där hon bodde. Och nu går affärerna så dåligt, så hon räknar med att få avsked från den här restauranten också. Den goda hemgjorda glass dom skyltade med i fönstret, som jag tänkt avsluta lunchen med ja, det visade sig att hälsovårdsnämnden haft synpunkter på skötseln av glassmaskinen och utfärdat förbud mot tillverkningen. Så mycket gick i moll här. Finns det jobb i Sverige, undrade servitrisen, och så fick vi varsin rejäl kram när vi gick. Fotnot: I låten The girl I love, she got long curly hair sjunger Estes I m going to Brownsville, take that right hand road. Releaseparty på Ground Zero. Howl-N-Madd Perry och Sharo Shy Perry

10 I Memphis checker vi in på Knights Inn och jag ringer Mike Dobbins inför morgondagens bussfärd till Little Rock. Åker till Eckos skivaffär, men den är stängd. Kvällen tillbringar vi i Clarksdale, där Bill Howl-N-Madd Perry har skivrelease på Ground Zero. På vägen Hollywood Cafés goda cheesburgare. På Ground Zero hälsar jag på Carol och Ron Marble (Carol är manager för Bill Perry). Värmer upp gör Bill Perry Jr. Trio, med Perry Jr. på piano/vocals plus elbas och trummor. De spelar modern jazz och är sensationellt bra. Bill Jr. sitter kvar, när Bill Howl- N-Madd Perry Blues Band tar över (Frank Rimmer, gtr; Sharo Perry, bass keyboard; Joe Eagle, dr). Bill sprider som alltid en skön glädje med sitt smittande skratt och goda humör. Kolla Jag köper 12 ex av skivan, The Clarksdale sessions, till Smokestack. Vi är tillbaks i Memphis ett på natten. Sångaren/gitarristen Mickey Rodgers dansar med Bill Perrys fru Pauline på releasepartyt. I bakgrunden Bills och Mickeys manager Carol Blues Mama.

11 Jackie (t v) och Wilma (mitten) på Blues on the River Lö 21/4: 11 am går The Sweet Angel Bus till Little Rock, AR., den som Lasse Dunderberg och jag åkte med för ett år sedan. Två bussar då, en buss nu, då flera åker i egen bil. Lugnt i bussen i år när hålligångdamerna Jackie och Wilma inte är med. Eddie Q.T. Records Taylor är med igen. Liksom förra året är vi svenskar de enda vita. Det gråmulna vädret i Memphis blir stekande sol i Little Rock, där det inte finns mycket skugga i amfiteatern där Blues on the River hålls. Väldigt mycket folk är det, mer än förra året. De flesta borden i VIP-arean nedanför scenen är bokade av Buffalo MC Riders från skilda håll i USA. Det dröjer inte lång stund förrän Jackie kommer störtande. Hon, Wilma och en till sitter bara några bänkrader bakom oss. Vi väljer att inte ansluta oss, och skyller på att jag ska vara framme vid scenen och fotografera mesta tiden. Ingen lögn direkt, för Mike Dobbins (Sweet Angels manager och make) har fixat backstagepass åt Peter och mig).

12 Donnie Ray på scenen och linedansare på och nedanför scenen Först på scen är Arkansas own comedian FAM. Från Texas kommer Donnie Ray med band och gör som vanligt ett bra jobb. Bl a introducerade han The new southern soul blues slide och instruerade danssugna. Line dance-varianterna är oerhört populära. Sweet Angel har en bredare repertoar och en mer distingerad stil än de flesta i southern soul, speciellt som hon lirar en hel del altsax, och hon wailade på bra i avslutningsnumret, Purple rain. Hennes bandledare Nathan Phyerstone såg att jag plåtade och bad att få Jefferson med reportage från festivalen tillsänd till sig. En av körtjejerna höjde insatsen till att alla i bandet skulle få varsitt ex. Kanske får hon bara det här omnämnandet, vad vet jag. The Sweet Angel Band: Timothy Walker, kbds; Carl Sonny Boy Fields, gtr; Nathan Phyerstone, bg; Reginald Ector, dr; Anita Humphrey och Jackie Ingram backing vocals. (Se Sweet Angel spela Purple rain vid 2011 års konsert på v=p2qnb5hpvr0.)

13 Sweet Angel Bigg Robb tar sängkammarsoulen till sin extrem och ut i det fria

14 T.K. Soul är en yngre sångare på väg uppåt; på hans visitkort står The Bad Boy of Southern Soul (se intervju i Jefferson nr 171) och även han red hårt på linedance-crazen med The zydeco glide och Dancin the blues away (with the electric slide like back in the day). Så gjorde han också en gammal Soul train och förstås sina egna radiohits. Men mig lämnar han ganska likgiltig; han spelar nästan enbart på den kvinnliga delen av publiken som sexobjekt. I intervjun framstår han som enormt egocenrisk, men gav intryck av att bli genuint glad när jag efteråt ger honom ovannämnda nummer av Jefferson. Sedan den som alla väntar på, Bigg Robb med sina Da Problem Solvers, och alla reser sig upp som på kommando och förblir stående/gungande hela showen. Ett jäkla spektakel är han men rolig. Den här gången fick han mer tid på sig, än när jag såg honom förra året i Laurel, MS, så nu hann han med 5-6 klädbyten. Roligt, som sagt, men när hans stab bär in en brits med en kvinna utsträckt på och han lägger sig jämte henne och sjunger hennes lov, ja, då går det helt klart till överdrift. Men den svarta publiken älskar dessa excesser. Ja, att beskriva hans show skulle ta alltför stor plats och skulle ändå vara svår att göra rättvisa. Kön till hans försäljningsstånd, där han poserade för foton med fans och skrev autografer, tog inte slut förrän halvvägs in i Clarence Carters framträdande. Robb blev jätteglad, när jag gav honom Jefferson nr 168 och avbröt allt annat för att signera sin nya CD till redaktör Lillsunde och mig. Sonny Mack och Thessalonia Smith

15 Clarence Carter, ja. Han ser gammal och bräcklig ut när han leds ut på scenen, men när han väl fått gitarren på plats och något så när stämd, låter han ungefär som han alltid låtit. Låtarna är också stapelvaran; Patches, Strokin, Slip away, Too weak to fight, ett Jimmy Reed-medley. Mellan låtarna långa monologer, där han luftar en förskräckligt unken kvinnosyn. Förvånansvärt många är kvar under hans framträdande; jag befarade att det skulle bli trängsel mot utgångarna när Bigg Robb slutat. Ja, sedan återstod bara bussresan hem till Memphis. Sö 22/4: Kl 11 anländer vi till True Faith M.B. Church, 1070 Rozelle St., där Sonny Mack (ex William Dead Eye Norris) spelar gitarr. Jag intervjuade Sonny i december, men såg honom inte lira, och enda möjligheten att se honom utöva musik denna resa var i hans kyrka. Lite obekväm känner mig i dessa sammanhang, men alla i dessa församlingar är ju så förbaskat trevliga och glada över sina gäster. Predikan hölls av Rev. Britton, medan kyrkans pastor, Rev. J.O. Short, höll sig i bakgrunden pga huvudvärk, förklarade han. Musikalisk ledare var en tonårig tjej, Thessalonia Smith, som spelade piano/orgel och sjöng både vackert och med tryck, och trummor spelade 8-årige Marcus Blenson. Efter mitt tacktal, blev Sonny, enligt vad han sade, inspirerad att sätta sig vid pianot och sjunga en av sina favoritspirituals, The Blood. Ett nytt inslag för mig var när alla gick ut i mittgången, ställde sig i ring och höll sin granne i handen under bön. Bänkarna var dock ganska glest besatta och kyrkans kör var inte på plats. Det hela slutade med att samtliga ställde upp sig på kyrktrappan för gruppfotografering. Vi blev där presenterade för Robbie Faye Norris, Sonnys fru. Kyrkobesökarna denna söndag. Damen i blå dräkt är Robbie Faye Norris och bakom står hennes make Sonny Mack (a.k.a. William Deadeye Norris).

16 Från kyrkan åkte vi direkt till ett klaustrofobiskt stort köpcentra vid Goodman Road i Southhaven (Airways Blvd rakt söderut ca 7-8 miles från motellet) och inhandlade kvalitetsjeans (förhoppningsvis) för dollar i butiken Old Navy. Ca 4:40 pm anländer vi till Foxfire Ranch (www.foxfireexperience.net) utanför Waterford (söder om Holly Springs) för deras söndagsblues. Det är rätt kyligt, så musiken blir inomhus i deras juke joint denna kväll. Spelar gör Mark Muleman Massey från Clarksdale, kompad av Duwayne Burnside, bg, Garry Burnside, dr, och Billy Earheart på keys (namnet lät bekant, men jag kunde inte placera honom. Senare kollade jag på nätet och han är en originalmedlem av The Amazing Rhythm Aces; pianist för Hank Williams Jr ; turnerat med Al Green, Waylon Jennings;, och 25 maj är det Billy Earheart Day i Memphis!). De kommer igång vid 6-tiden och vi är inte många besökare, men det droppar in några vartefter kvällen lider. Little Joe Ayers får Jefferson där hans CD recenseras. Willie Wilkinson, som driver The Hut juke joint i Holly Springs, säger att han ska börja med live blues lördagar i maj igen.

17 Duwayne Burnside och Mike Muleman Massey Nate Dogg

18 Vi bryter upp vid 21-tiden och åker till B.J. s Secret i Memphis. Där lirar samma band (i stort sett), Nate Dogg & the Fellas, som på nyårsdagen, när Holger och jag åkte dit på tips av gitarristen Alby Sutherland. Det var mer folk då, men denna kväll blir i stort sett lika häftig, beroende på den hysteriskt goda stämningen som alltid tycks råda här. Kvinnan som drog upp mig på dansgolvet förra gången är där och drar med oss till deras bord, där vi bjuds ta för oss av vodka, gin och drinkmixers. Jag köper öl i baren och får en hink is med fem Bud Light i. Kostar 5 dollar. Fattar inte hur det kan vara så billigt, och lägger 2 dollar i dricks. Nate Dogg är i toppform och ute bland borden och munhuggs med gästerna mest hela tiden och uppvaktar damerna med sång och retsamheter och männen med tråkningar om deras påstådda bristande förmåga att tillfredställa damerna. I pausen dansas det electric slide. Några knuttar sitter i baren och en av dem tar sångmicken och drar igång Sweet home Alabama (Lynyrd Skynyrd), räcker över micken till Nate Dogg, som sjunger färdigt låten. Bandet består av Alby Sutherland, gtr; Rick, kbds; Marcus Phillips, bg; Jarrell Causey (son till Nate Dogg), trummor lägger de av. En toppendag, med en grym avslutning. Alby Sutherland

19 Miss Lanette och Sean Bad Apple Må 23/4: Till Ecko Records en kort stund och sedan till The Blues Foundation, 421 S. Main, där jag överlämnar tre ryska böcker om prewarblues på uppdrag av författaren Valery Pisigin (med foton av sambon Svetlana) till Jay Sieleman, Det var min idé att de skulle donera dem, för dessa inbundna böcker är verkligen imponerande. The Blues Foundations nya lokaler är också imponerande, med många intressanta föremål på display. Vi hinner inte stanna lång stund, då vi nu ska till Clarksdale igen. På väg ut ur Memphis köper jag några skivor i Eckos skivaffär och så äter vi lunchbuffé på China Inn. Vi stannar vid Sam och Doris Carrs välskötta grav vid Thompson Chapel utanför Lula. Det gröna huset som stod som en fyrbåk på bomullsfältet utefter Hwy 49, där Claes Hedman, Hassarna Andréasson och Schweitz och jag första gången besökte Sam Carr (bandledare för The Jelly Roll Kings) 1974, och där Peter och jag hälsade på Sam 2008, är borta nu. Senaste året blev huset vandaliserat och brann nyligen ner. Sorgligt! En gång repeterade Frank Frost och Sam inför en turné, när Björn Khönberg och jag var där. Av Doris fick jag recept på sweet potato pie (efterrätt); se nedan. I Clarksdale fikar vi på Yazoo Pass och jag hämtar skivor till Smokestack hos Cat Head. När vi kommer till Hopson Farm och Shack Up Inn pratar Bill i receptionen i telefon. Han överlämnar luren till mig med ett here s someone who talks Swedish. Jag tar luren och en kvinna säger jag har huvudvärk (på svenska alltså). Och tillägger (på engelska), att det är det enda hon kan på svenska. Jag frågar vem hon är, och det visar sig vara konstnären (metal artist) Stephanie Dwyer, som skapat the bottle trees på Hopson. Efter att ha slappat ett tag, åker vi vid 7-tiden till Bluesberry Café, som har spaghetti night w./live blues måndagar. Det är den mycket se- och hörvärde Sean Bad Apple som underhåller. Ännu mer underhållning blir det när en svart kvinna, klädd som för att gå i kyrkan, kliver in. Med yviga gester insisterar hon på att få sjunga, så till slut får hon det. Hon har papper med sig med texter nedskrivna. Hon sjunger bra och med känsla. Sedan går hon igen. Apple presenterade henne som Miss Lanette. Hon sjunger ibland med The All Night Long Blues Band, och jag har mina misstankar att detta ingick i showen. Munspelaren Steve Kolbus visar sig också på styva linan. Underhållningsgraden stegras till max när Watermelon Slim glider in och gör sig bekant med alla. Även han går förstås upp och han sjunger Fred McDowells Keep your lamp trimmed and burning och, a capella, en work song. Slim är en jätteskön lirare och en av USA:s mest uppskattade bluesartister, men en mycket

20 jordnära varelse. En trubadur från Kanada på besök, får också visa vad han kan är vi hemma i vårt Electric Blue Shack igen. Summering: Ain t no party like a down south party! Ti 24/4: Frukost på Yazoo Pass, innan vi återvänder till Memphis. Där hämtar jag beställda skivor hos Ecko Records. Sitter ett tag i det sköna vädret på en uteservering och intar ett glas vin och lite tilltugg, innan vi går till Peabody Hotel och kollar på ankorna, när de tar hissen upp till på taket kl 17 för sin nattvila. Det är byst med folk, så man ser nästan ingenting. Sedan tar vi bilen för en liten utfärd till Mud Island. Sista måltiden i Memphis senare på kvällen blir varsin 9-tummare på Exline Pizza, 3375 Elvis Presley Blvd, som skyltar med Best pizza in town. Och den är god. On 25/4: Min resväska väger 42 lb (19,1 kg) vid incheckningen. Som tur är har Peter kunnat ta en del av mina inköpta DVDs. Hemresan går bra med undantag att vi, efter att vi checkat in på utrikesterminalen på O Hare, det inte finns något riktigt kaffeställe (varken Starbucks eller Wayne s Coffee!), bara ett som heter Metropolis, som endast hade regular coffee. På SAS-planet hem ett kanonvin, Janeil Gros Manseng 2010 från Francois Lurton, någonstans i Frankrike. Tror mig aldrig ha smakat Gros Manseng-druvan, i varje fall inte som endruvsvin. Fantastiskt aromatiskt och gott! To 26/4: Landar Arlanda ca Tommy L

21 PS Här är Doris Carrs recept för sweet potato pie:

New Jersey San Jose NY Rangers Boston. Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes

New Jersey San Jose NY Rangers Boston. Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes Resa 1 27 Februari Matcher: NY Rangers Chicago New Jersey San Jose NY Rangers Boston Resa 2 21 Mars Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes

Läs mer

ELVIS USA 17-28 oktober 2013

ELVIS USA 17-28 oktober 2013 ELVIS USA 17-28 oktober 2013 DITT LIVS RESA Indianapolis Nashville Memphis Las Vegas New York Följer Du med kommer du bl.a. att stå på platsen där Elvis gjorde sin sista konsert, träffa ett par av Elvis

Läs mer

Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07

Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07 Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07 27 Juni Första stopp i Årjäng, fint väder. 13:20 Nu är vi i Kongsberg, mat dags det är 23 grader varmt

Läs mer

Avfärd Ankomst Övr Tider Aktivitet Mat Gbg 17:57 Malmö 20:29 Intercity tåg Matsäck tas med för kvällen 17:35 Samling Gbgs Central

Avfärd Ankomst Övr Tider Aktivitet Mat Gbg 17:57 Malmö 20:29 Intercity tåg Matsäck tas med för kvällen 17:35 Samling Gbgs Central Avfärd Ankomst Övr Tider Aktivitet Mat Gbg 17:57 Malmö 20:29 Intercity tåg Matsäck tas med för kvällen 17:35 Samling Gbgs Central 20:45 Kommer till STF vandrarhem Vi handlar och gör ordning smörgås + youghurt

Läs mer

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare New Yorks bästa Upplev det bästa av New York tillsammans med en grupp och skandinavisk reseledare. Promenader bland skyhöga skyskapor, sightseeing i Brooklyn och Gospelgudstjänst i Harlem är bara några

Läs mer

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare New Yorks bästa Upplev det bästa av New York tillsammans med en grupp och skandinavisk reseledare. Promenader bland skyhöga skyskapor, sightseeing i Brooklyn och Gospelgudstjänst i Harlem är bara några

Läs mer

Stjärnskotten. nu bli den nya generationens storstjärnor inom bluegrass och americana. Lira mötte dem i Nashville för ett

Stjärnskotten. nu bli den nya generationens storstjärnor inom bluegrass och americana. Lira mötte dem i Nashville för ett Stjärnskotten Vägen från ung supertalang till vuxen stjärna är inte alltid rak. De i dag 23-åriga Sarah Jarosz, Sierra Hull och Rebecca Lovell alla med mandolinen som huvudinstrument slog igenom redan

Läs mer

Inplaceringstest A1/A2

Inplaceringstest A1/A2 SVENSKA Inplaceringstest A1/A2 Välj ett ord som passar i meningen. Skriv inte det! Ring in bokstaven med det passande ordet! Exempel: Smöret står i kylskåpet. a) om b) på c) i d) från Svar c) ska ringas

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

Vår första vy över London från planet

Vår första vy över London från planet Slutrapporten Den 25:e oktober åkte vi i Es3 till London. Där utforskade vi staden, såg många olika sevärdheter, gick på museer och upptäckte en del av Londons musikliv. England och Sverige skilde sig

Läs mer

Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service.

Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service. Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service. Ni möts i anslutning till vår VIP-entré på Arlanda, separat från terminalerna

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien!

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien! Åk med på golfresa till Benidorm och Alicante i Spanien hösten 2012! (OBS: Nytt program avresa en dag senare än vad tidigare meddelats flygresenärer flyger nu med Norwegian Air Shuttle direkt Göteborg-Alicante

Läs mer

Gisledagarna 2009. 29-31 maj

Gisledagarna 2009. 29-31 maj 29-31 maj Caroline af Ugglas Jessica Andersson Johan Becker från star pilots Mats Ronander Micke Rickfors Simon Norrsveden Zillah & Totte Molly Sandén - Full fart i Gislaved - Alla är hemma Snart är det

Läs mer

Jag har aldrig haft nån plan B

Jag har aldrig haft nån plan B Jag har aldrig haft nån plan B En intervju med Nicke Andersson Som (grundande) medlem av flera välkända band spelar låtskrivaren, sångaren, gitarristen och trummisen Nicke Andersson sedan flera decennier

Läs mer

Jul och nyår i Mississippi 2011 Memphis/Jackson/Clarksdale/Memphis 20/12 2011 3/1 2012 Holger Hallbäck & Tommy Löfgren

Jul och nyår i Mississippi 2011 Memphis/Jackson/Clarksdale/Memphis 20/12 2011 3/1 2012 Holger Hallbäck & Tommy Löfgren Julafton i Jackson med Stevie J. i tomteluva. Jul och nyår i Mississippi 2011 Memphis/Jackson/Clarksdale/Memphis 20/12 2011 3/1 2012 Holger Hallbäck & Tommy Löfgren Flyg direktbokat via SAS hemsida, 7649:-

Läs mer

SKOTTLANDSRESAN. Vi som skulle åka var jag Thomas på en Moto Guzzi 650 årsmodell 84. Anders på en Yamaha 400 enstånka.

SKOTTLANDSRESAN. Vi som skulle åka var jag Thomas på en Moto Guzzi 650 årsmodell 84. Anders på en Yamaha 400 enstånka. SKOTTLANDSRESAN Året var 1984 och vi var 4 st. killar som för första gången skulle åka på Mc-semester. Hela våren hade gått åt till att planera resan, beställa färjebiljetter med hjälp av resebyrån i Mariestad,

Läs mer

Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti.

Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti. Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti. Bakgrund: Liksom förra året är även 2012 års upplaga ett 2 dagars event. Övernattningen sker i år på Aspa Herrgård som ligger ca 13 km

Läs mer

THE MAD LUCK and exhausted TOUR 2011: Memphis/Little Rock/Clarksdale/New Orleans/Jackson 21/4-11/5 Lasse Dunderberg & Tommy Löfgren

THE MAD LUCK and exhausted TOUR 2011: Memphis/Little Rock/Clarksdale/New Orleans/Jackson 21/4-11/5 Lasse Dunderberg & Tommy Löfgren THE MAD LUCK and exhausted TOUR 2011: Memphis/Little Rock/Clarksdale/New Orleans/Jackson 21/4-11/5 Lasse Dunderberg & Tommy Löfgren Flyg och hyrbil bokat gm Resia. SAS med byte i Chicago till Continental

Läs mer

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor.

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Efter att Elin o Larsa lämnat oss så tog vi en seglig

Läs mer

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer.

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer. Namn: Andrea Renström Resa: Arizona Datum: 9/3 2014 Kommentar mottagande: - Kommentar boende: -underbar stuga, sängarna är jättesköna. Städning varje dag om man vill. Kommentar maten: Maten är grymt god.

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli

barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli Det är lugnt på Phuket när det är sommar i Europa, i alla fall mycket lugnare. Men hos oss är allt som vanligt fast med lite mindre besök. Och som

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

Liege 3 februari 2014. Belgian Open - Visé. 1-2 februari 2014. Belgian Open - Visé, Sida!1

Liege 3 februari 2014. Belgian Open - Visé. 1-2 februari 2014. Belgian Open - Visé, Sida!1 Liege Belgian Open - Visé 1-2 februari 2014 Belgian Open - Visé, Sida!1 Belgian Open - Visé 1-2 februari 2014 Resan började tidigt fredag morgon med att Mario och jag tog varsitt morgonflyg till Bryssel.

Läs mer

Gitarrist sökes! Förutsättningar

Gitarrist sökes! Förutsättningar Gitarrist sökes! Förutsättningar 1. Ni är ett band som precis släppt er första cd och ni ska åka på turné. 2. Ni behöver en kompgitarrist och ni ska välja en ny bland fem sökande. 3. Det är i dag den 5

Läs mer

Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK ÖVNINGAR OCH SVAR

Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK ÖVNINGAR OCH SVAR Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK ÖVNINGAR OCH SVAR This is a document containing all the grammar exercises and answers from the website www.svenska.digital ADJEKTIV ÖVNINGAR: Alla mina (fin) saker Jag har många

Läs mer

Camilla & Wilhelm Key

Camilla & Wilhelm Key Camilla & Wilhelm Key Augusti 2007 Avresa 24 augusti Resan till New York startade på Köpenhams flygplats Kastrup den 24:e augusti 2007. Vi blev uppgraderade till Economy Flex vilket vi inte alls hade något

Läs mer

Hitta information (kurs C)

Hitta information (kurs C) Hitta information (kurs C) I dagstidningar finns det ofta annonser för olika typer av nöjen och aktiviteter. Svara på frågorna med hjälp av annonserna på nästa sida. A. Var kan man lyssna på musik gratis?

Läs mer

Rockmusik. Sångsätt: Man sjunger ofta på starka och höga toner.

Rockmusik. Sångsätt: Man sjunger ofta på starka och höga toner. Rockmusik Vanliga instrument: Elgitarr, elbas, trumset, synt. Vanligt i musiken: Musiken har ofta både verser och refränger. Det är vanligt med elgitarrsolon i musiken. Musiken låter: Hård, tuff. Den uttrycker

Läs mer

Vad Hände 2004? 2005. 12 december Luciatåg i Ursvikens kyrka

Vad Hände 2004? 2005. 12 december Luciatåg i Ursvikens kyrka Vad Hände 2004? 2005 12 december Luciatåg i Ursvikens kyrka Dom som var i den proppfulla kyrkan denna dag fick se ett underbart luciatåg med massor av barn. Det blev mycket sång och dans under ledning

Läs mer

Barnens månadsbrev 3

Barnens månadsbrev 3 Barnens månadsbrev 3 Den här gången har vi valt att presentera skolans personal i månadsbrevet. Barnen i fyran har intervjuat. Här är deras presentationer av personalen. December 2008. Intervju med Lasse

Läs mer

Borlänge Skolors Musikkår

Borlänge Skolors Musikkår Borlänge Skolors Musikkår 27 juni 8 juli 2013 Nu är det snart dags att stiga på bussarna och åka till Lido di Jesolo! Vi ledare ser fram emot ett par härliga veckor tillsammans med er och hoppas att allt

Läs mer

Vilken termin ska man åka?

Vilken termin ska man åka? Under höstterminen 2012 åkte jag till Kina som utbytestudent till ett universitet som heter Shanghai Jiao Tong University (SJTU). Jag valde Jiao Tong för att det ligger i min favoritstad Shanghai och är

Läs mer

Vinresa till Niederösterreich Österrike

Vinresa till Niederösterreich Österrike Vinresa till Niederösterreich Österrike Slutet av september, början på oktober 2015 med Munskänkarna Otterbäcken 2015 är Niederösterreich i Österrike utsedd till årets vinort/region av Munskänkarna centralt.

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Panorama Route & Safari i Kruger

Panorama Route & Safari i Kruger Panorama Route & Safari i Kruger Detta fem dagars bilpaket som utgår från Johannesburg inkluderar en av världens vackraste områden utmed Panorama Route samt Safariupplevelser i Kruger. Detta paket kombinerar

Läs mer

TE 3:s RESA TILLL BARCELONA

TE 3:s RESA TILLL BARCELONA TE 3:s RESA TILLL BARCELONA Vart var vi? Vi tillbringade våra fem dagar i Barcelona,Spanien. Vad gjorde vi? Måndag- Bestod mest av att resa. Vi åkte från resecentrum klockan halv två på morgonen, vi flög

Läs mer

Månd 2 juni: Vi anländer till Skottland Tisd 3 juni: Islay med Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg och Bruichladdich

Månd 2 juni: Vi anländer till Skottland Tisd 3 juni: Islay med Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg och Bruichladdich 31 maj 8 juni 2014 Följ med på en fantastisk whiskyresa till Skottland. I denna underbara miljö får du prova denna ädla dryck på flera av världens mest uppskattade destillerier. Vi åker över till Islay

Läs mer

Swedish 2015 PUBLIC EXAMINATION. Continuers Level. Transcript. Section 1: Listening and Responding

Swedish 2015 PUBLIC EXAMINATION. Continuers Level. Transcript. Section 1: Listening and Responding 2015 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript 2015 Board of Studies, Teaching and Educational Standards NSW Section 1, Part A Question 1, Text 1 Välkommen

Läs mer

Kommer man kunna få gå utanför området? Nej, det är hög säkerhet på området och det är grindar för att komma in/ut.

Kommer man kunna få gå utanför området? Nej, det är hög säkerhet på området och det är grindar för att komma in/ut. Frågor och svar Hur mycket fickpengar bör man ha med sig? Vad ingår? Vad ingår inte? Hur mycket fickpengar ska man ha med? Är det någon gräns? Det finns ingen gräns för hur mycket man får ta med sig i

Läs mer

Den 9:e upplagan av Clandestino Festivalen äger rum gången mellan 10 12 juni. Den här gången intar festivalen som ligger i hjärtat av Göteborg. Festivalen har bytt plats mellan olika ställarna i Göteborg.

Läs mer

Västra USA & Nationalparker

Västra USA & Nationalparker Västra & Nationalparker Detta är en komplett rundresa med bil i Västra. Upplev San Francisco, vackra Yosemite National Park, mäktiga Grand Canyon, spännande Death Valley, Las Vegas och Los Angeles nöjesparker

Läs mer

Nu packades minibussarna, som vi lät stå kvar vid vårt hostel, för nu skulle det shoppas en sista gång i SF.

Nu packades minibussarna, som vi lät stå kvar vid vårt hostel, för nu skulle det shoppas en sista gång i SF. Alla var snabbt uppe även denna morgon 07,00 för idag skulle vi lämna San Fransisco men först hade vi en hel del att göra. Vi började med frukost i vanlig ordning men det blev en ganska omtumlande frukost.

Läs mer

Veteranresa till Istanbul 28 31 mars 2014

Veteranresa till Istanbul 28 31 mars 2014 Veteranresa till Istanbul 28 31 mars 2014 Deltagare: Stockholmare: Göteborgare Gunnar Landborg Jan Lemos Håkan Karlsson Jukka Hämäläinen Klas Eliasson Bo Hörnquist Birger Vilhjalmsson Magnus Juthage Ingemar

Läs mer

Vilka tycker du är de bästa valen?

Vilka tycker du är de bästa valen? Vilka tycker du är de bästa valen? På vår webbplats www.respect4me.org kan du titta på berättelserna om våra liv och de situationer vi råkar ut för. Varje berättelse börjar på samma sätt med en kort film,

Läs mer

SAS, San Francisco & bilhyra

SAS, San Francisco & bilhyra SAS, San Francisco & bilhyra MyPlanet har satt samman en resa till Kalifornien under sommarsemestern 2014 (juni och juli) till ett mycket attraktivt pris. Enkelt. Snabbt. Bra pris. Massor av frihet. Vi

Läs mer

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti Följ med Equi Tours på mästerskapsresa till Aachen, Tyskland för ett spektakulärt Europamästerskap! Här väntas fantastiska

Läs mer

GULD 2 - BRÖLLOPSPAKET

GULD 2 - BRÖLLOPSPAKET GULD 2 - BRÖLLOPSPAKET Guld 2 - Ett Startklart Bröllopsalternativ På Direkten Mallorca har fantastiska stränder, och detta är en av de allra trevligaste! Anländ bara med ringarna, bröllopsstassen och gästerna

Läs mer

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade.

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. ISLANDSRESA ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo!

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! Det började för många år sedan när jag och min fd fru, mina föräldrar och min farmor åkte till Oppdal i Norge. Vi skulle besöka farmors syster mm. Farmor

Läs mer

Årgång 25 nummer 2 September 2011

Årgång 25 nummer 2 September 2011 Årgång 25 nummer 2 September 2011 Efterlysningar! Är det någon som vet vart sommaren tog vägen? Jag tycker att det känns som det bara är några veckor sedan det var vår. Men när man tänker efter har det

Läs mer

Nyhetsbrev Februari 2015

Nyhetsbrev Februari 2015 Nyhetsbrev Februari 2015 Innehåll PreCamp SOWSG 2015LA, Stockholm 6-8 mars Resor till SOWSG LA2015 Pass och ESTA dead line 15 april Truppens boende i Los Angeles Families Program supporterträff på PreCamp

Läs mer

Kommunikation. Tror du att det finns något universellt kroppsspråk? Vilket kroppsspråk brukar du använda?

Kommunikation. Tror du att det finns något universellt kroppsspråk? Vilket kroppsspråk brukar du använda? Kommunikation Vi människor kommunicerar på många olika sätt. Vi ringer, mejlar och pratar med varandra. Men vi använder också kroppen väldigt mycket. När personer kommunicerar är all kommunikation inte

Läs mer

Hennes kärlek till ABBA startade en världskarriär

Hennes kärlek till ABBA startade en världskarriär Gylleneskor intervjuar: Arrival Hennes kärlek till ABBA startade en världskarriär Gruppen ARRIVAL är ett väldigt speciellt fenomen i musikvärlden. Kanske inte så kända i Sverige, i alla fall inte ännu.

Läs mer

Sydafrika. Golf & Gourmet & Turist paket med All Inclusive 7 eller 14 dagar

Sydafrika. Golf & Gourmet & Turist paket med All Inclusive 7 eller 14 dagar Sydafrika Golf & Gourmet & Turist paket med All Inclusive 7 eller 14 dagar Skräddarsytt paket med boende på Ridgemor Villa I svensk regi, måltider på olika restauranger och de flesta sevärdheter kring

Läs mer

Norgeresa med Fortum Power Riders. 2014-05-17 tom 2014-05-22

Norgeresa med Fortum Power Riders. 2014-05-17 tom 2014-05-22 Deltagare: Håkan Andersson, Börje Salonen och Frank Skaufel. En kväll i februari träffades Börje och jag hemma hos honom för att titta på en trolig rutt i Norge till sommaren. Börje hade redan bokat in

Läs mer

Personlig framgång och frihet. Om skaparen

Personlig framgång och frihet. Om skaparen Personlig framgång och frihet Om skaparen När Tomas var liten skilde sig hans föräldrar. Han blev mobbad i skolan och blev allt mer innesluten och aggressiv, och började själv att mobba, stjäla, dricka

Läs mer

ROADTRIP FLORIDA. 2015-05-18 (14 dagar)

ROADTRIP FLORIDA. 2015-05-18 (14 dagar) ROADTRIP FLORIDA 2015-05-18 (14 dagar) DELSTATER: FLORIDA, GEORGIA, S och N CAROLINA, TENNESSEE, KENTUCKY, INDIANA, ILLINOIS, IOWA, WISCONSIN OCH MINNESOTA Våra tankar om resan Saxentorp Tours har arrangerat

Läs mer

2015 KENYA AIRWAYS - EAST AFRICAN SAFARI CLASSIC RALLY

2015 KENYA AIRWAYS - EAST AFRICAN SAFARI CLASSIC RALLY 2015 KENYA AIRWAYS - EAST AFRICAN SAFARI CLASSIC RALLY Resans arrangör är Safari Classic Rally tillsammans med Rallytravels. En upplevelse av Afrika och des kultur och följa The toughest Rally of the world

Läs mer

2007-08-27 Skogen i skolan -ett centrum för samarbete

2007-08-27 Skogen i skolan -ett centrum för samarbete 2007-08-27 Skogen i skolan -ett centrum för samarbete Tema Resa i Kina med Kultur, teknik och shopping 28 oktober - 4 november 2007 Inbjudan Tema Resa Kina Kultur, teknik och shopping Alla pratar om Kina

Läs mer

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t Golfresa till Norra Sydafrika 20-30 januari 2013 Måndag 21 Januari 2013 - Ankomst till Johannesburg kl 08.35 på morgonen med flyg SA 261. Er lokalguide möter upp på flygplatsen och visar vägen till bussen.

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

Lektion nr 5 Bra för mig bra för miljön

Lektion nr 5 Bra för mig bra för miljön Lektion nr 5 Bra för mig bra för miljön Copyright ICA AB 2011. 5 om dan gör kroppen glad Intervjua kompisen, skolsköterskan, personalen i matsalen, vaktmästaren, en annan lärare, syskon, föräldrar, idrottstränare

Läs mer

BABBEL Daglig verksamhets tidning i Karlshamn Nr 2, 2009

BABBEL Daglig verksamhets tidning i Karlshamn Nr 2, 2009 BABBEL Daglig verksamhets tidning i Karlshamn Nr 2, 2009 Den här ekorren Kurre längtar efter sommar, sol, värme och färska nötter att käka. Ha en trevlig sommar önskar redaktionen och Kurre. Hanna BABBEL

Läs mer

PLANERA DIN KUNDAKTIVITET I. Jönköping

PLANERA DIN KUNDAKTIVITET I. Jönköping PLANERA DIN KUNDAKTIVITET I Jönköping restauranger i Jönköping Tegel Matbar Galleri Sjön Köket levererar rustika, europeiska smaker i modern tappning under benämningen easy eating. Med ca 50 meter från

Läs mer

Att leva med schizofreni - möt Marcus

Att leva med schizofreni - möt Marcus Artikel publicerad på Doktorn.com 2011-01-13 Att leva med schizofreni - möt Marcus Att ha en psykisk sjukdom kan vara mycket påfrestande för individen liksom för hela familjen. Ofta behöver man få medicinsk

Läs mer

Johan Wennerstrand. Sångare/Skådespelare/Entertainer/Trubadur.

Johan Wennerstrand. Sångare/Skådespelare/Entertainer/Trubadur. Johan Wennerstrand Sångare/Skådespelare/Entertainer/Trubadur. Har lång erfarenhet av de flesta musikaliska stilar. I sju år sågs han i kören bakom Lasse Berghagen i Allsång på Skansen. Visor, schlager,

Läs mer

VILL DU LYCKAS? VÅGA MISSLYCKAS! { ledarskap }

VILL DU LYCKAS? VÅGA MISSLYCKAS! { ledarskap } { ledarskap } VAD HAR PERSONER SOM WALT DISNEY, OPRAH WINFREY, STEVE JOBS OCH ELVIS PRESLEY GEMENSAMT? JO, DE HAR ALLA MISSLYCKATS. VILL DU LYCKAS? VÅGA MISSLYCKAS! V isste du att de flesta framgångsrika

Läs mer

Funkibatorsk ativitetsprogram. Aktivitetsprogram

Funkibatorsk ativitetsprogram. Aktivitetsprogram Aktivitetsprogram Häng med på Funkibators aktivitetsprogram! Det är roligt att röra på sig, kroppen tycker om det och det är kul att lära sig nya saker. Ibland bubblar det i armar och ben när man spelat

Läs mer

???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan

???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan Nr.1 2015 ???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan * 30 jan. 4H start se program i bladet! * 18 febr. Årsmöte med Hejdeby och Endre Röda Kors kl.19.00 i Hejdeby

Läs mer

Nu gör jag något nytt

Nu gör jag något nytt Nu gör jag något nytt Linda Alexandersson fredag 15 maj Det började med att två tjejer i min församling i Arvika, åkte ner hit till Göteborgsområdet för att träffa en präst. De hade bekymmer på ett område

Läs mer

Tummen upp! Engelska åk 3

Tummen upp! Engelska åk 3 Tummen upp! Engelska åk 3 Tummen upp! är ett häfte som kartlägger elevernas kunskaper i förhållande till kunskapskraven i Lgr 11. PROVLEKTION: Att läsa och förstå enkla samtal och dialoger. Att kunna föra

Läs mer

Varberg 23-30 juli 2011

Varberg 23-30 juli 2011 Veckodag Datum Namn Lördag 23 juli Uppstartsdagen Söndag 24 juli Kunskap- Omvärld- & Demokratidagen (KOD) Måndag 25 juli Skapardagen Tisdag 26 juli Upplevelsedagen Onsdag 27 juli Tävlingsdagen-Mix Torsdag

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 19 november - torsdag 13 december

barnhemmet i muang mai måndag 19 november - torsdag 13 december barnhemmet i muang mai måndag 19 november - torsdag 13 december Under veckorna som har gått har vi med jämna mellanrum i vardagen firat thailändska högtider och framöver blir det dags för lite farang-högtider

Läs mer

Nyhetsbrev December 2014

Nyhetsbrev December 2014 Nyhetsbrev December 2014 Innehåll Sverigelaget Head of Delegation Seminar, januari 2015 PreCamp SOWSG 2015LA, Stockholm 6-8 mars 2015 Pass och ESTA Resor till SOWSG LA2015 Families Program Host Town Program

Läs mer

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag.

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag. Himalaya 2015 Att vandra i Nepal hör till en av livets höjdpunkter. På denna resa gör vi en vandring längs Himalayas sluttningar från by till by under 5 dagar. Därutöver besöker vi Djungelområdet Chitwan,

Läs mer

Resebrev nr 1, 2011 - Trapani Sicilien

Resebrev nr 1, 2011 - Trapani Sicilien Resebrev nr 1, 2011 - Trapani Sicilien Året började med att vi tog en 10 dagars semester från Sverige, i januari månad, för att besöka Trapani o möta vårsolen. Hemma var det ju svinkallt o massor med snö

Läs mer

SMÅLAND. Kapitel 1. - Jag har en ide vi kan väl resa genom Sverige, till. - Jaa det är en jätte bra ide men, vad ska vi göra med min

SMÅLAND. Kapitel 1. - Jag har en ide vi kan väl resa genom Sverige, till. - Jaa det är en jätte bra ide men, vad ska vi göra med min Kapitel 1 SMÅLAND Vi är hemma i Malmö hos min kompis Stephanie och vi satt och tittade på tv och så tittade vi på ett program om Sveriges landskap. Sen kom Stephanie på en ide, hon sa - Jag har en ide

Läs mer

UTMANANDE PADDLING OCH SPÄNNANDE NATUR PÅ SHETLAND

UTMANANDE PADDLING OCH SPÄNNANDE NATUR PÅ SHETLAND AV HÉLÈNE LUNDGREN UTMANANDE PADDLING OCH SPÄNNANDE NATUR PÅ SHETLAND Kraftiga dyningar, grottor, vikingahistoria, sandstränder och vackra klipportaler längs Shetlandsöarnas kust. En dramatisk natur med

Läs mer

Stora städer Ett äventyr Vi skräddarsyr Er resa

Stora städer Ett äventyr Vi skräddarsyr Er resa Stora städer Ett äventyr Vi skräddarsyr Er resa I denna folder hittar du några utvalda städer och hotell. Hotellubudet är enormt och vi presenterar här endast några få utvalda. På www.hotelreservation.se

Läs mer

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 Bourgogne namnet känner man igen och förknippar med vin. Och, naturligtvis finns här mycket och gott av den varan. Men, Bourgogne är inte bara vin! Här finns fantastiska

Läs mer

Sommarerbjudande Kalifornien

Sommarerbjudande Kalifornien Sommarerbjudande Kalifornien MyPlanet har satt samman årets julklapp - en resa till Kalifornien under sommarsemestern 2014 (juni och juli) till ett mycket attraktivt pris. Enkelt. Snabbt. Bra pris. Massor

Läs mer

Predikan 1a advent 2009 Värnamo Allianskyrka. Kungen kommer!

Predikan 1a advent 2009 Värnamo Allianskyrka. Kungen kommer! Predikan 1a advent 2009 Värnamo Allianskyrka Kungen kommer! Det gick ett rykte på stan, Rykten ska man ta med en stor nypa salt, men även om det var svårt att få bekräftelse på sanningen i ryktet, så kunde

Läs mer

Välkommen till solens och vindarnas ö

Välkommen till solens och vindarnas ö Välkommen till solens och vindarnas ö Missa inte tillfället att delta i årets unika posttramp, det är första gången vi cyklar från kust till kust. Under loppet kommer vi att få se såväl väderkvarnar som

Läs mer

Jag är nog mer mig själv bakom flygeln framför en publik än i andra situationer, jag förmedlar vad jag

Jag är nog mer mig själv bakom flygeln framför en publik än i andra situationer, jag förmedlar vad jag vid flygeln på Grand Hotel och i Las Vegas Margareta Svensson Hon arbetar lika gärna vid pianot på de exklusivaste hotellen som med att sätta upp scenshower Läs om livet som artist och om skillnaderna

Läs mer

Based on a True Story 1

Based on a True Story 1 Based on a True Story 1 8 - Trip, säger jag till min före detta pojkvän. Vi måste prata. Vi befinner oss på inspelningen av hans nya film. Du vet, den där med hans filmstjärnefru, som handlar om en tjej

Läs mer

300 salubilar hos South Beach Classic

300 salubilar hos South Beach Classic Underrubrik: -Det här är ett snabbköp med drömbilar säger Ted Vernon. 300 salubilar hos South Beach Classic Teds valrossmustasch och Robins leende mötte i bilhallen precis som i TVserien som sänds på Discovery.

Läs mer

Welcome to Tractor Heaven!

Welcome to Tractor Heaven! Traktor Resan med Saxentorp Tours och Traktor Power går till Kentucky/Indiana/Tennessee. Vi kommer att hinna med Mässbesök, Tractor Pulling, Big Tractors, Graceland, Country i Nashville, massor med traktorsnack,

Läs mer

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Rudolf Nu ska jag berätta om Rudolf Rudenstam. Rudolf är 38 är

Läs mer

Kalender Skåne. 12/8 Danskväll på Haciendan i Fleninge. Kl.19-23. Dryck och fika finns att köpa på plats Mer info www.hacienda.din.studio.

Kalender Skåne. 12/8 Danskväll på Haciendan i Fleninge. Kl.19-23. Dryck och fika finns att köpa på plats Mer info www.hacienda.din.studio. Kalender Skåne 11/8 Linedance på Ärtholmen i Malmö. Arr: Countrobic Club. (Vid regn flyttas dansen till Countrobics lokal i Malmö) Kl.18-21.30 Entré: 30:- medlemmar. 50:- icke medlemmar. Tag med Fika korg.

Läs mer

1 av 5 2011-06-16 12.29

1 av 5 2011-06-16 12.29 PROGRAM A-Ö / SVT PLAY / NYHETER HEM //7:00//STOCKHOLM////////////////////////////////////////////////////////////// / Man vill ju lära känna dom, säger Oscar Poulsen som ikväll ställer ut Ett porträtt

Läs mer

Definition av svarsalternativ i Barn-ULF

Definition av svarsalternativ i Barn-ULF STATISTISKA CENTRALBYRÅN 2011-06-09 1(29) Definition av svarsalternativ i Barn-ULF I nedanstående tabeller visas hur svaren på de olika frågorna i undersökningen av barns levnadsförhållanden har grupperats

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Dyslexiförbundet FMLS Ungdomssektionen i Skåne Presentation av ungdomssektionen vid pennan Johan Viebke Ansvarig ledare: Johan Viebke Ledare: Mikael (Mige) Lundahl Ledare: Eva

Läs mer

Hej, här kommer ett fantastiskt händelserikt och roligt program för Slovenienresan.

Hej, här kommer ett fantastiskt händelserikt och roligt program för Slovenienresan. Slovenienresan 2011 Hej, här kommer ett fantastiskt händelserikt och roligt program för Slovenienresan. Under resan representerar alla medföljande Varbergs Kommun. Det innebär att vi tar ansvar och följer

Läs mer

Detta skräddarsydda förslag till Er är planerat och sammanställt, den 15 december 2012, av:

Detta skräddarsydda förslag till Er är planerat och sammanställt, den 15 december 2012, av: Göteborgs stolthet, F98 Qvidings FF, Spanienläger 2013 1-16 april Barcelona är en fantastisk blandning av gammalt och nytt, med världens just nu bästa fotboll, Tyvärr slängde ju Kung Zlatan in handduken

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 10 september - söndag 11 november 2012

barnhemmet i muang mai måndag 10 september - söndag 11 november 2012 barnhemmet i muang mai måndag 10 september - söndag 11 november 2012 Oj, oj, oj vad länge sedan det var - och ända ursäkten att brevet har dröjt är att tiden går alldeles för fort. Men det sägs ju att

Läs mer

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började Blodfrost Värsta samtalet jag någonsin fått. Det hände den 19 december. Jag kunde inte göra någonting, allt stannade, allt hände så snabbt. Dom berättade att han var död, och allt började så här: Det var

Läs mer

Nashville, Memphis, Natchez & N ew Orleans + Kryssning i Karibien

Nashville, Memphis, Natchez & N ew Orleans + Kryssning i Karibien Nashville, Memphis, Natchez & N ew Orleans + Kryssning i Karibien Den am erikanska södern m ed a vslutande a vkoppling i Karibien Nashville, Memphis, Natchez & New Orleans är alla städer som fött fram

Läs mer

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv.

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Hej, jag mitt namn John. Jag har inte velat posta det här, men nu har jag äntligen tagit mig modet att göra det. Jag måste

Läs mer

UKM Riksfestival 2014 Halmstad

UKM Riksfestival 2014 Halmstad UKM Riksfestival 2014 Halmstad Program UKM riksfestival 2014 Halmstad Lördag 14 juni 14.00 16.00 Incheckning på Sturegymnasiet 14.00 16.00 Målning och kostympimp på Nolltrefem 16.00-17.30 Middag på Sturegymnasiet

Läs mer