Went to Brownsville took a right hand road

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Went to Brownsville took a right hand road"

Transkript

1 Went to Brownsville took a right hand road 12-26/4 2012: Memphis Clarksdale Jackson West Point Muscle Shoals Nashville Brownsville Memphis Little Rock Clarksdale Memphis Peter Arvidsson & Tommy Löfgren Flyg bokat via Seat 24 med SAS 6609:- (billigare än att boka direkt med SAS). Byte O Hare både dit och hem; inrikes med American Airlines. Inga förseningar. SAS bjussar på aperitif + matdryck + avec. AA: allt kostar. Hyrbil via Seat 24/Holiday Autos/Flygvaruhuset: Alamo, bokad midsize blev full size Chevrolet Malibu för samma pris. Pris 5608: miles = 314 mil. Bensinslukare, men gick perfekt. To 12/4: 6:50 pm till Memphis. Checkar in på Knights Inn Airways. Får som vanligt rum 175. Drar in till stan för middag på Flying Fish. Stor Frozen Marguerita och god dagens (fisk)rätt. När vi ska parkera i det för downtownbesök geografiskt perfekt belägna Tower Parking-garaget vid Front Street möts vi av extrapersonal och skyltar om 10 dollar i avgift (normalt 2-3 dollar). Jag frågar vad som står på. Jo, det är rockkonsert med Red Hot Chili Peppers. Jaha, var ska vi då parkera? Vi är turister, och skulle bara stå här medan vi äter middag. Var ska ni äta, frågar vakten. På Flying Fish. Ja, det är ett bra ställe, säger vakten, och vinkar in oss för normal taxa! Fr 13/4: Vi startar dagen med att åka till AT&T och köper ett kontantkort för $15 + tax som gäller obegränsad tid, till den cellphone jag köpte i december. Ett 10 cent/local call -kort, som jag har ca $10 kvar på vid hemresan. Fikar på Starbucks, Union Street. Thomas Pelz, min sjukgymnast, har ringt och pga ett missförstånd bokat en tid. Ringer hans tel.svarare (från min svenska mobil) och avbokar. Sedan är det Highway 61 revisited till Clarksdale. Vi gör en avstickare till fiskecampen i Tunica, som fortfarande ligger i ruiner, baren och husen, efter den stora översvämningen för ett år sedan. Och åker förbi den Blues Trail Marker för Henry Hardface Clanton, som Peter och jag närvarade vid invigningen av Anländer till Clarksdale lagom till invigningen av en boardwalk plaquet utanför Club 2000 på Issaquena Street för den bortgångne lokale musikprofilen Foster Mr. Tater Wiley. Detta var ett inslag i årets JUKE JOINT FESTIVAL, som startade föregående dag och pågår 12-15/4, med musik och andra inslag (t ex en halvmaraton och griskapplöpning) på 13 scener dagtid, 21 kvällstid + förstås gatumusiker, runt om och utanför Clarksdale. Invasionen av bluesturister gjorde det omöjligt att få logi på Shack Up Inn. Vid en rundringning 7/4 fick jag det sista lediga rummet på Southern Inn Motel, ett familjerum med tre sängar (för oss två). $ för tre nätter = 285:-/natt/person. Efter Mr. Tater-ceremonin åkte vi direkt till Delta Blues Museum, där det hölls en presentation och frågestund med Big George Brock och Louis Gearshifter Youngblood, med Jeff Konkel (Broke & Hungry Records) och Roger Stolle (Cat Head Delta Blues & Folk Art) som moderatorer.

2 Big George Brock (hca) och Earnest Guitar Roy Därefter till Southern Inn för incheckning. Jag berättade för innehavaren (indier) att jag bodde där första gången Han övertog motellet 1979 genom ingifte i ägarfamiljen. Fikar på Krugers; kaffet bläääääää. Parodi när vi ska betala, då serveringens kassaapparat ur funktion och vid utgångskassorna vet dom inte vad kaffet kostar, eller ens att det serveras kaffe därinne (om nu decaffed kan kallas för kaffe, men vi var desperata. Vi hade inte upptäckt nyöppnade Yazoo Pass ännu.) och det tog en bra stund innan de lyckades ta reda på vad vi skulle betala. Fotnot: Urban Dictionary om decaffed : The act of intentionally denying you caffeine in your drink when you are rude to the barista at Starbucks. Till Cat Head store och ser KM Williams & Washboard Jackson en stund. Till Delta Cinema, där det ska bli premiärvisning av DVDn We Juke Up In Here!, en dokumentär om musik på juke joints i Mississippi. Smokestack är en av sponsorerna för filmen. Först är det bål och snacks och musik i lobbyn av Lil Poochie, Elmo Williams & Ezekiah Early. Nice, och speciellt Robert Lee Lil Poochie Watson har ett jäkla tryck i sången. Hälsar på Scott Barretta med flickvän Juliana. Härnäst till The Bank Building och en scen i lobbyn i en stor bank, där Earnest Guitar Roy, med munspelaren Big George Brock från St. Louis som gäst, lirade. Ganska snart drar vi vid 9-tiden vidare till Red s Blues Club (eller juke joint), där det redan är byst med folk (förstås). Där lirar Cadillac John med komp av The Cornlickers. Kul! Ser 1½ set. Sedan tar Gearshifter Youngblood sååå lång tid på sig att börja sin spelning, att vi tröttnar och åker till motellet redan vid midnatt. Det är ju en hård dag i morgon också. Lö 14/4: Frukost på Rest Haven Restaurant. Vi avstår från stressen att springa runt bland alla scener i den starka värmen (programmet omfattar 184 inslag bara denna dag [exkl griskapplöpningen]!!!), och åker i stället till Belzoni Catfish Festival (Belzoni kallar sig The Catfish World Capitol ), där Jacksongitarristen Jesse Robinson (som jag såg kompa Tommy Tate i Jackson 1980) ska spela kl 11. Där är lika soligt och varmt. Vi är framme 10:45, och Robinson har redan börjat. Han lirar solo med inspelat komp. En trevlig blandning av blues, soul och jazz av en mycket skicklig allroundgitarrist och bra sångare under en timmes tid. Naturligtvis koras en Miss Catfish. Terry Turner, en country/rock n roll-sångare och pianist/gitarrist, personifierar (med peruker och kostymbyten) Jerry Lee Lewis, Johnny Cash, Conway Twitty m fl. Josh Davis, en Elviskopia uppträder också. 5 st deltar i The Catfish Eating Contest, och världsmästare blir killen från Texas som vann förra året, som på 10 minuter lyckas pula i sig ca 1 kg (drygt 2 pound). 96 grader (ca 36 C) och varmare i solen.

3 Tillbaka i Clarksdale, där vi kommer till The Bank Building precis när Eddie C. Campbell anländer, så jag överlämnar Sven Zetterbergs två senaste CDn (i Chicago 2010 hade han frågat hur det var med PeeWee och Knut Reiersrud, vilka han turnerade i Skandinavien med på 80-talet) och foton Leif Gäverth tog på Eddie på Buddy Guy s Legends. Peter och jag fikar på Yazoo Pass, där en man slår sig ner vid vårt bord och plötsligt frågar om inte jag är Tom!! Det är Dave Wright, blues-dj från Champaign, IL, som jag träffade vid Sam Carr Day Han presenterar mig för sin kompis, som han flera gånger dragit vårt Bilbo Walker-äventyr 2009 för. Efter lite vila på motellet till Eddie C.-gigget, där vi träffar Dave Wright igen. Eddie är mycket bra, men han har bara sin basist med sig från Chicago och är inte helt samspelt med bandet. Vi går till Delta Blues Room, där Jarekus Singleton Blues Band från Jackson spelar. Han är en ung upcoming gitarrist, som blandar modern distad blues på väl hög volym med mer traditionell stil. Mycket skicklig. Gör bl a en suverän Ain t no sunshine. Jarekus Singleton På Red s spelar Earl The Pearl (Banks) kompad av The Cornlickers. Bra, men väl mycket standardlåtar. Han har åldrats en del, sedan Erik Lindahl och jag träffade honom i Memphis När han spelat klart åker vi till D.J. Hype s R&B Lounge, en svart bar längst norrut på Martin Luther King Blvd (f d 4th St.). Där spelar Roosevelt Roberts Jr. Blues Band från Jackson (Wiley Irvin, gtr; Roberts Jr. vo/bg; Rocho Roberts, dr.) Inte mycket folk; Dave Wright och några till, men när andra set börjar är vi några fler. Selwyn Cooper från Louisiana, han spelade gitarr med Buckwheat Zydeco nästan hela 1980-talet, byter av Irvin i några låtar. Jag blir även presenterad för munspelaren Deak Harp. Nattamat: glazed chicken wings. Sö 15/4: Frukost på Yazoo Pass (Espresso bar * Bistro * Bakery). Därefter till Cat Head store (www.cathead.biz), som har en Mini Blues Fest utanför butiken. One-man-bandet Sean Bad Apple mycket bra med sin prewar- och hill country blues. Därefter resans höjdpunkt rent musikaliskt, Rev. Peyton & His Big Damn Band (Peyton, vo/gtr; Breezy, washboard/vo; Cuz, dr). FANTASTISKT BRA! Peyton är ett geni med sin känsla för tradition, sin humor, energi och inte minst bandnamnet. Sedan dags för brunch på Lady At The Levee. $9.98 för mat (dricka/dricks tillkommer) mycket prisvärt! Kaffet på Yazoo Pass. Till motellet för någon timmes vila.

4 Den musikaliska höjdpunkten på resan och den fotografiska, när jag lyckades fånga hela Rev. Peyton & His Big Damn Band (Breezy, Peyton, Cuz) Till Shack Up Inns The Chapel för en stund med Kenny Brown Band. Högsta prioritet har dock Bill Howl-N-Madd Perry, som ska spela utanför programmet på Club 2000 kl 4 pm. En timme försenade kommer dom igång (Perry, vo/g; dottern Sharo, baskbd/ vo; Frank Rimmer och inhopparen Dave Donovan på gitarrer. Trummisen saknas. Det blir en jätterolig spelning. Efter paus hettar det till när en svart kille i 15-årsåldern, utan att, som det tycks, fråga Bill om det är ok, börjar montera upp ett trumset. Det blir munhuggning mellan Perry och den kaxige grabben, som alltmedan Perrys tråkningar (av typ I don t like you ) helt cool fortsätter sätta upp trummorna. Bills mysiga fru Pauline och Sharo försöker tona ner Perry. Till slut är grabben klar att börja spela och efter första låten, utbrister Bill: I like your playing, but I don t like you as a person. Förklaring: Bill undervisar svarta skolbarn i blues på Delta Blues Museum i Clarksdale, och den här grabben har varit elev hos honom och inte betalat kursavgifterna till Perry. Men grabben verkar vara genuint bluesintresserad, för på kvällen var han lika kaxig med på bluesjammet på Red s. Och visade sig vara en usel sångare, men han sjöng lika glatt för det. (Se Bill och Sharo med elever: På väg till Club 2000 stannar vi till vid Riverside Hotel, där Frank Just call me Rat Ratliff visar ett par av rummen där Ike Turner och andra musiker bodde på sin tid. Jag bokar ett tvåbäddsrum för Leif Gäverth och mig till i juni à 70 dollar/natten inkl tax. På kvällen, som sagt, det traditionella bluesjammet på Red s, som avslutar bluesfestivalweekenden. The Cornlickers (Big Jack Johnsons kompband: Dave Groninger och Bobby Gentilo, gtr; Tony Ryder, bg; Dale Wise, dr) är huskomp. Earl The Pearl ger nu ett vitalare intryck när han står upp och sjunger i st f sittande, som föregående kväll. Deak Harp och Watermelon Slim (som undrar när jag köpte Red s-t-shirten jag har på mig, med hans namn på ryggen) blåser munspel och sjunger. Terry Harmonica Bean är MC och sjunger en låt och spelar bra munspel. Guitar Mikey gör en slowblues från kommande CD mycket bra. Och, som sagt, den unge killen, som ivrigt hoppar in när han blir framsläppt. När vi tröttnat på alla munspelare som passerar revy, kör vi till Pete s Grill, men lyssnar bara utanför en kort stund, när The All Night Long Blues Band låter alltför-mycket-högljuddgitarr för att locka in oss denna sena timme, utan vi åker hem.

5 Var det alla alla tjejerna som fick igång Earl The Pearl på söndagens jam? Vid Juke Joint Festival utdelas två stycken Miss Sarah Awards. Past recipient : BIG JACK JOHNSON. Det mottogs av hans änka Angenette Johnson (bilden med Bobby Gentilo, gitarrist i The Cornlickers).

6 Living recipient : PENNY MAYFIELD. Longtime organizer of Sunflower River Blues Festival and TM Williams Festival. Må 16/4: Vi checkar ut och kommer strax efter att Yazoo Pass stängt 9 am, så det blir frukost på Rest Haven i stället. Sedan sätter vi kurs mot Jackson, MS. Fika i Greenwoods old town, där vi hittar en mycket trevlig bokhandel med cafeteria, Turnrow Rhythm & Books, 304 Howard Street. En man kommer fram, när han hör vår dialekt, och blir till sig när vi säger att vi är från Sweden blev han vän i Tyskland med en Lars Svensson från Karlsborg(?), som han tyvärr tappat kontakten med. Men han utgår från att det förstås är svårt för oss att veta något om denna person. Damn right! Köper boken Louisiana Saturday night om musikställen i Louisiana. Svänger in i Bentonia, men Duck Holmes Blue Front Café är stängt. Anländer till Poindexter Park Inn B&B 5:30 pm, något försinkade av att jag missade State Streetavfarten från I55, och får vända tillbaks. För lätt middag rekommenderar Marcia Weaver superb red lentil soup på Aladdin, och den är verkligen god (fast grön; det blir den när den tillagas, förklarar servitrisen). Av Marcia får jag ett ex av en singel från Dorothy Moores kommande CD Blues heart. 8:30 pm till Hal & Mal s för Central Mississippi Blues Societys måndagsjam, där bandet just börjat lira (vi missar den akustiska uppvärmningen i baren). Hälsar på Rock (han har inga skivor nu, men ska ta med sig när jag kommer i juni), The Blues Man och Abdul Rasheed. Det här jammet (alltid med King Edwards husband) har jag skrivit om flera gånger förut på Smokestacks hemsida hur bra det är, så det känns lite tjatigt att gå in på detaljer. Anmärkningsvärt var att Grady Champion hade med sig en 18-årig gitarrfantom från Cheyenne, Wyoming, Taylor Scott, han kommit i kontakt med. Den här grabben var faktiskt enastående bra (och han spelar real deal blues ) och rev ner stående applåder och jubel. Han kompades av husbandets Anthony Thomas, bg, och inhoppande trummisen Kodjo Gonzales. Zack Hood från Santa Barbara, CA, spelade bra saxofon. Han såg vi även på festivalen i Clarksdale. Lady L, som gjorde Ain t no sunshine och ett par låtar till bra, hade jag inte heller sett förut. Grady Champion och 18-årige Taylor Scott

7 Rock twistar och The Blues Man sjunger The Twist Ti 17/4: Frukost Till Malaco Records och hämtar skivor jag beställt av Maxie. Tommy Couch Jr. får hon inte tag i. Till Deville Camera och köper batteriladdare till kameran. Så anträder vi vår 3-dagarsfärd på Natchez Trace Parkway, en gammal indianled som asfalterats till en tvåfilig väg, upp till Nashville. Man åker genom skogsbyggd och åkermark, och ska man handla något eller övernatta får man åka in till något samhälle. Det regnar oupphörligt kraftigt hela dagen, så det är inte läge göra några extra stops vid sevärdheter (mest gamla indianbosättningar och civil war-slagfält). Med bilens cruise control är det enkelt att hålla hastighetsbegränsningen 55 m/h (vi är varnade att man lätt åker på speeding tickets ) och det är bara att bekvämt tillbakalutad sitta och styra (och hoppas på att ingen hjort hoppar ut på vägen). Men de enda vilda levande varelser vi såg dessa tre dagar var ett bältdjur, ekorrar samt gamar och diverse andra fåglar. Så redan 2:15 pm är vi framme i West Point, där vi har förbokat Days Inn (456:- natten). Howlin Wolf föddes här och downtown hittar vi i en park Mississippi Blues Trail Marker för honom. Sedan åker vi Old West Point Road till den större staden Starkville, där vi käkar middag på grekiska Zorba. On 18/4: Checkar ut ca 9. Soligt och varmt, så vi gör några stops vid fina platser utmed The Trace. Avfarten till Tupelo blir till Main Street rakt in i stan. Vi parkerar och går en sväng. Av en ren slump kommer vi på en sidogata förbi en fabulöst fancy inredd nattklubb/rock n roll-klubb, The Silver Moon Club, Ägaren och några till visar oss runt bland all rockrekvisita. Alla bord är prydda med massor av foton på musiker och celebriteter under glasskiva. Jävligt häftigt ställe, faktiskt. D.J. Fontana brukar komma ner från Nashville och spela här regelbundet. Vi svarar svävande på om vi ska besöka Elvis födelsehem/museum (som håller på att byggas ut ordentligt), för det tänker vi inte. Åtminstone kan jag säga, att jag varit där förut. Vi blir också uppmanade att gå till Tupelo Hardware och fråga efter Howard, som kan allt om Elvis. Så vi knallar väl dit, och får en föreläsning av denne grånade old timer om när Elvis som 10-åring fick sin första gitarr där, precis vid den disk vi nu står. F ö så har han på morgonen redan haft en busslast svenskar där! Vi fikar på ett trevligt café downtown. Fortsätter sedan norrut och sträcker på benen vid en stor rastplats vid Tennessee River.

8 Övernattning är bokad i Muscle Shoals, Alabama, legendariskt inom soulmusiken. Rörigt som sjutton att hitta utan lokalkarta i fyrstadsregionen Florence/ Tuscumbia/Sheffield/Muscle Shoals, så vi hamnar först i Sheffield, innan vi hittar Muscle Shoals Inn. Har aldrig sett så många vägnummer på en och samma tavla, inte ens i Frankrike. Äter god soppa på Sweet Pepper s, som är granne till Fame Studios på Avalon Ave. Vi kollar på studion exteriört, men går inte in. De verksamma artister de har på sin hemsida nu är totalt okända för mig. På kvällen åker vi till Florence, den av de fyra städerna som ligger norr om Tennessee River, där vi äter en lätt middag på Legends (för min del potato skins w. cheese, bacon & sour cream; läckert!) med ett glas USA-riesling. Promenerar runt i den sköna kvällen och går genom W.C. Handy Park och förbi en rivningstomt där den ursprungliga Fame Studios låg, där Aretha, Wilson Pickett och mängder av artister gjorde legendariska inspelningar. To 19/4: Sista etappen till Nashville. Rastar vid Wayne County Welcome Center för att köpa vykort. Trevliga damer och fika har dom. Åker in i Hohenwald, som skyltar att de är den högst belägna staden mellan New Orleans och Chicago (298 m ö.h.; kan det stämma?). Men det är inte därför, utan för att det där finns USA:s största park för rehabilitering av elefanter från cirkusar och djurparker. Vi ser dock varken park eller elefanter och drar ut på Tracen igen. Vi tar adjö av Natchez Trace Parkway med att vika av in till Franklin, en trevlig liten museal stad, där det avgörande slaget stod vid the American Civil War dödade och skadade, gjorde att 24 byggnader i staden ianspråktogs som sjukhus. The Army of Tennessee (sydstatarna) marscherade från Florence, Alabama, 21 nov och förlorade slaget den 30 november. Ruth, Brownsville Family Restaurant

9 Vi checkar in på Knights Inn i Nashville, där vi bor helt ok en natt för 335:- inkl tax! Visserligen motbjudande vatten i den till synes oanvända swimmingpoolen och bara Wi-Fi nätuppkoppling för laptop, men vad får man för det priset? Jo, faktiskt en något bättre än vanligt frukost. Det är en bra bit från motellet till Grand Ole Opry, och när vi kommer till det jättelika Opryland är det nästan svårt hitta Grand Ole Opry, då området domineras av köpcentra (malls) och hotell. Sedan in till stan för att kolla in Music Row, som är betydligt större och ännu stimmigare än Beale Street i Memphis. Country- och rockband i var och varannan bar larmar ut på gatan. Vi käkar god pasta på stillsamma The Spaghetti Factory. Nästan granne är B.B. King s Blues Club, som har ett säkert mycket kompetent husband, men vi är inte upplagda för live music. Så vi går och tar en pilsner på en utomhusservering nere vid floden. Tittar in på Ernest Tubb Record Shop, när vi går till bilen. Fr 20/4: Lämnar Nashville 9 am. I40 till Jackson, TN, och där Hwy 70/79 till Brownsville. Drar en repa runt town square, parkerar och har turen att på Main Street, runt hörnet från town square, just när vi gett upp hoppet att hitta en enda servering, se skylten Brownsville Family Restaurant, ett härligt genuint ställe med lunchbuffé. Den svarta damen vid kassan, Ruth, känner väl till Sleepy John Estes (se Jefferson nr 38 och 44) liksom flera andra där gör, men ingen vet var han bodde. Så, visst, nog tog vi några right hand roads där, men säkert inte den rätta. En servitris, som frågar andra gäster om dom vet var Estes bodde, berättar att hon flyttat till Brownsville för inte så länge sedan, då hon blev arbetslös där hon bodde. Och nu går affärerna så dåligt, så hon räknar med att få avsked från den här restauranten också. Den goda hemgjorda glass dom skyltade med i fönstret, som jag tänkt avsluta lunchen med ja, det visade sig att hälsovårdsnämnden haft synpunkter på skötseln av glassmaskinen och utfärdat förbud mot tillverkningen. Så mycket gick i moll här. Finns det jobb i Sverige, undrade servitrisen, och så fick vi varsin rejäl kram när vi gick. Fotnot: I låten The girl I love, she got long curly hair sjunger Estes I m going to Brownsville, take that right hand road. Releaseparty på Ground Zero. Howl-N-Madd Perry och Sharo Shy Perry

10 I Memphis checker vi in på Knights Inn och jag ringer Mike Dobbins inför morgondagens bussfärd till Little Rock. Åker till Eckos skivaffär, men den är stängd. Kvällen tillbringar vi i Clarksdale, där Bill Howl-N-Madd Perry har skivrelease på Ground Zero. På vägen Hollywood Cafés goda cheesburgare. På Ground Zero hälsar jag på Carol och Ron Marble (Carol är manager för Bill Perry). Värmer upp gör Bill Perry Jr. Trio, med Perry Jr. på piano/vocals plus elbas och trummor. De spelar modern jazz och är sensationellt bra. Bill Jr. sitter kvar, när Bill Howl- N-Madd Perry Blues Band tar över (Frank Rimmer, gtr; Sharo Perry, bass keyboard; Joe Eagle, dr). Bill sprider som alltid en skön glädje med sitt smittande skratt och goda humör. Kolla Jag köper 12 ex av skivan, The Clarksdale sessions, till Smokestack. Vi är tillbaks i Memphis ett på natten. Sångaren/gitarristen Mickey Rodgers dansar med Bill Perrys fru Pauline på releasepartyt. I bakgrunden Bills och Mickeys manager Carol Blues Mama.

11 Jackie (t v) och Wilma (mitten) på Blues on the River Lö 21/4: 11 am går The Sweet Angel Bus till Little Rock, AR., den som Lasse Dunderberg och jag åkte med för ett år sedan. Två bussar då, en buss nu, då flera åker i egen bil. Lugnt i bussen i år när hålligångdamerna Jackie och Wilma inte är med. Eddie Q.T. Records Taylor är med igen. Liksom förra året är vi svenskar de enda vita. Det gråmulna vädret i Memphis blir stekande sol i Little Rock, där det inte finns mycket skugga i amfiteatern där Blues on the River hålls. Väldigt mycket folk är det, mer än förra året. De flesta borden i VIP-arean nedanför scenen är bokade av Buffalo MC Riders från skilda håll i USA. Det dröjer inte lång stund förrän Jackie kommer störtande. Hon, Wilma och en till sitter bara några bänkrader bakom oss. Vi väljer att inte ansluta oss, och skyller på att jag ska vara framme vid scenen och fotografera mesta tiden. Ingen lögn direkt, för Mike Dobbins (Sweet Angels manager och make) har fixat backstagepass åt Peter och mig).

12 Donnie Ray på scenen och linedansare på och nedanför scenen Först på scen är Arkansas own comedian FAM. Från Texas kommer Donnie Ray med band och gör som vanligt ett bra jobb. Bl a introducerade han The new southern soul blues slide och instruerade danssugna. Line dance-varianterna är oerhört populära. Sweet Angel har en bredare repertoar och en mer distingerad stil än de flesta i southern soul, speciellt som hon lirar en hel del altsax, och hon wailade på bra i avslutningsnumret, Purple rain. Hennes bandledare Nathan Phyerstone såg att jag plåtade och bad att få Jefferson med reportage från festivalen tillsänd till sig. En av körtjejerna höjde insatsen till att alla i bandet skulle få varsitt ex. Kanske får hon bara det här omnämnandet, vad vet jag. The Sweet Angel Band: Timothy Walker, kbds; Carl Sonny Boy Fields, gtr; Nathan Phyerstone, bg; Reginald Ector, dr; Anita Humphrey och Jackie Ingram backing vocals. (Se Sweet Angel spela Purple rain vid 2011 års konsert på v=p2qnb5hpvr0.)

13 Sweet Angel Bigg Robb tar sängkammarsoulen till sin extrem och ut i det fria

14 T.K. Soul är en yngre sångare på väg uppåt; på hans visitkort står The Bad Boy of Southern Soul (se intervju i Jefferson nr 171) och även han red hårt på linedance-crazen med The zydeco glide och Dancin the blues away (with the electric slide like back in the day). Så gjorde han också en gammal Soul train och förstås sina egna radiohits. Men mig lämnar han ganska likgiltig; han spelar nästan enbart på den kvinnliga delen av publiken som sexobjekt. I intervjun framstår han som enormt egocenrisk, men gav intryck av att bli genuint glad när jag efteråt ger honom ovannämnda nummer av Jefferson. Sedan den som alla väntar på, Bigg Robb med sina Da Problem Solvers, och alla reser sig upp som på kommando och förblir stående/gungande hela showen. Ett jäkla spektakel är han men rolig. Den här gången fick han mer tid på sig, än när jag såg honom förra året i Laurel, MS, så nu hann han med 5-6 klädbyten. Roligt, som sagt, men när hans stab bär in en brits med en kvinna utsträckt på och han lägger sig jämte henne och sjunger hennes lov, ja, då går det helt klart till överdrift. Men den svarta publiken älskar dessa excesser. Ja, att beskriva hans show skulle ta alltför stor plats och skulle ändå vara svår att göra rättvisa. Kön till hans försäljningsstånd, där han poserade för foton med fans och skrev autografer, tog inte slut förrän halvvägs in i Clarence Carters framträdande. Robb blev jätteglad, när jag gav honom Jefferson nr 168 och avbröt allt annat för att signera sin nya CD till redaktör Lillsunde och mig. Sonny Mack och Thessalonia Smith

15 Clarence Carter, ja. Han ser gammal och bräcklig ut när han leds ut på scenen, men när han väl fått gitarren på plats och något så när stämd, låter han ungefär som han alltid låtit. Låtarna är också stapelvaran; Patches, Strokin, Slip away, Too weak to fight, ett Jimmy Reed-medley. Mellan låtarna långa monologer, där han luftar en förskräckligt unken kvinnosyn. Förvånansvärt många är kvar under hans framträdande; jag befarade att det skulle bli trängsel mot utgångarna när Bigg Robb slutat. Ja, sedan återstod bara bussresan hem till Memphis. Sö 22/4: Kl 11 anländer vi till True Faith M.B. Church, 1070 Rozelle St., där Sonny Mack (ex William Dead Eye Norris) spelar gitarr. Jag intervjuade Sonny i december, men såg honom inte lira, och enda möjligheten att se honom utöva musik denna resa var i hans kyrka. Lite obekväm känner mig i dessa sammanhang, men alla i dessa församlingar är ju så förbaskat trevliga och glada över sina gäster. Predikan hölls av Rev. Britton, medan kyrkans pastor, Rev. J.O. Short, höll sig i bakgrunden pga huvudvärk, förklarade han. Musikalisk ledare var en tonårig tjej, Thessalonia Smith, som spelade piano/orgel och sjöng både vackert och med tryck, och trummor spelade 8-årige Marcus Blenson. Efter mitt tacktal, blev Sonny, enligt vad han sade, inspirerad att sätta sig vid pianot och sjunga en av sina favoritspirituals, The Blood. Ett nytt inslag för mig var när alla gick ut i mittgången, ställde sig i ring och höll sin granne i handen under bön. Bänkarna var dock ganska glest besatta och kyrkans kör var inte på plats. Det hela slutade med att samtliga ställde upp sig på kyrktrappan för gruppfotografering. Vi blev där presenterade för Robbie Faye Norris, Sonnys fru. Kyrkobesökarna denna söndag. Damen i blå dräkt är Robbie Faye Norris och bakom står hennes make Sonny Mack (a.k.a. William Deadeye Norris).

16 Från kyrkan åkte vi direkt till ett klaustrofobiskt stort köpcentra vid Goodman Road i Southhaven (Airways Blvd rakt söderut ca 7-8 miles från motellet) och inhandlade kvalitetsjeans (förhoppningsvis) för dollar i butiken Old Navy. Ca 4:40 pm anländer vi till Foxfire Ranch (www.foxfireexperience.net) utanför Waterford (söder om Holly Springs) för deras söndagsblues. Det är rätt kyligt, så musiken blir inomhus i deras juke joint denna kväll. Spelar gör Mark Muleman Massey från Clarksdale, kompad av Duwayne Burnside, bg, Garry Burnside, dr, och Billy Earheart på keys (namnet lät bekant, men jag kunde inte placera honom. Senare kollade jag på nätet och han är en originalmedlem av The Amazing Rhythm Aces; pianist för Hank Williams Jr ; turnerat med Al Green, Waylon Jennings;, och 25 maj är det Billy Earheart Day i Memphis!). De kommer igång vid 6-tiden och vi är inte många besökare, men det droppar in några vartefter kvällen lider. Little Joe Ayers får Jefferson där hans CD recenseras. Willie Wilkinson, som driver The Hut juke joint i Holly Springs, säger att han ska börja med live blues lördagar i maj igen.

17 Duwayne Burnside och Mike Muleman Massey Nate Dogg

18 Vi bryter upp vid 21-tiden och åker till B.J. s Secret i Memphis. Där lirar samma band (i stort sett), Nate Dogg & the Fellas, som på nyårsdagen, när Holger och jag åkte dit på tips av gitarristen Alby Sutherland. Det var mer folk då, men denna kväll blir i stort sett lika häftig, beroende på den hysteriskt goda stämningen som alltid tycks råda här. Kvinnan som drog upp mig på dansgolvet förra gången är där och drar med oss till deras bord, där vi bjuds ta för oss av vodka, gin och drinkmixers. Jag köper öl i baren och får en hink is med fem Bud Light i. Kostar 5 dollar. Fattar inte hur det kan vara så billigt, och lägger 2 dollar i dricks. Nate Dogg är i toppform och ute bland borden och munhuggs med gästerna mest hela tiden och uppvaktar damerna med sång och retsamheter och männen med tråkningar om deras påstådda bristande förmåga att tillfredställa damerna. I pausen dansas det electric slide. Några knuttar sitter i baren och en av dem tar sångmicken och drar igång Sweet home Alabama (Lynyrd Skynyrd), räcker över micken till Nate Dogg, som sjunger färdigt låten. Bandet består av Alby Sutherland, gtr; Rick, kbds; Marcus Phillips, bg; Jarrell Causey (son till Nate Dogg), trummor lägger de av. En toppendag, med en grym avslutning. Alby Sutherland

19 Miss Lanette och Sean Bad Apple Må 23/4: Till Ecko Records en kort stund och sedan till The Blues Foundation, 421 S. Main, där jag överlämnar tre ryska böcker om prewarblues på uppdrag av författaren Valery Pisigin (med foton av sambon Svetlana) till Jay Sieleman, Det var min idé att de skulle donera dem, för dessa inbundna böcker är verkligen imponerande. The Blues Foundations nya lokaler är också imponerande, med många intressanta föremål på display. Vi hinner inte stanna lång stund, då vi nu ska till Clarksdale igen. På väg ut ur Memphis köper jag några skivor i Eckos skivaffär och så äter vi lunchbuffé på China Inn. Vi stannar vid Sam och Doris Carrs välskötta grav vid Thompson Chapel utanför Lula. Det gröna huset som stod som en fyrbåk på bomullsfältet utefter Hwy 49, där Claes Hedman, Hassarna Andréasson och Schweitz och jag första gången besökte Sam Carr (bandledare för The Jelly Roll Kings) 1974, och där Peter och jag hälsade på Sam 2008, är borta nu. Senaste året blev huset vandaliserat och brann nyligen ner. Sorgligt! En gång repeterade Frank Frost och Sam inför en turné, när Björn Khönberg och jag var där. Av Doris fick jag recept på sweet potato pie (efterrätt); se nedan. I Clarksdale fikar vi på Yazoo Pass och jag hämtar skivor till Smokestack hos Cat Head. När vi kommer till Hopson Farm och Shack Up Inn pratar Bill i receptionen i telefon. Han överlämnar luren till mig med ett here s someone who talks Swedish. Jag tar luren och en kvinna säger jag har huvudvärk (på svenska alltså). Och tillägger (på engelska), att det är det enda hon kan på svenska. Jag frågar vem hon är, och det visar sig vara konstnären (metal artist) Stephanie Dwyer, som skapat the bottle trees på Hopson. Efter att ha slappat ett tag, åker vi vid 7-tiden till Bluesberry Café, som har spaghetti night w./live blues måndagar. Det är den mycket se- och hörvärde Sean Bad Apple som underhåller. Ännu mer underhållning blir det när en svart kvinna, klädd som för att gå i kyrkan, kliver in. Med yviga gester insisterar hon på att få sjunga, så till slut får hon det. Hon har papper med sig med texter nedskrivna. Hon sjunger bra och med känsla. Sedan går hon igen. Apple presenterade henne som Miss Lanette. Hon sjunger ibland med The All Night Long Blues Band, och jag har mina misstankar att detta ingick i showen. Munspelaren Steve Kolbus visar sig också på styva linan. Underhållningsgraden stegras till max när Watermelon Slim glider in och gör sig bekant med alla. Även han går förstås upp och han sjunger Fred McDowells Keep your lamp trimmed and burning och, a capella, en work song. Slim är en jätteskön lirare och en av USA:s mest uppskattade bluesartister, men en mycket

20 jordnära varelse. En trubadur från Kanada på besök, får också visa vad han kan är vi hemma i vårt Electric Blue Shack igen. Summering: Ain t no party like a down south party! Ti 24/4: Frukost på Yazoo Pass, innan vi återvänder till Memphis. Där hämtar jag beställda skivor hos Ecko Records. Sitter ett tag i det sköna vädret på en uteservering och intar ett glas vin och lite tilltugg, innan vi går till Peabody Hotel och kollar på ankorna, när de tar hissen upp till på taket kl 17 för sin nattvila. Det är byst med folk, så man ser nästan ingenting. Sedan tar vi bilen för en liten utfärd till Mud Island. Sista måltiden i Memphis senare på kvällen blir varsin 9-tummare på Exline Pizza, 3375 Elvis Presley Blvd, som skyltar med Best pizza in town. Och den är god. On 25/4: Min resväska väger 42 lb (19,1 kg) vid incheckningen. Som tur är har Peter kunnat ta en del av mina inköpta DVDs. Hemresan går bra med undantag att vi, efter att vi checkat in på utrikesterminalen på O Hare, det inte finns något riktigt kaffeställe (varken Starbucks eller Wayne s Coffee!), bara ett som heter Metropolis, som endast hade regular coffee. På SAS-planet hem ett kanonvin, Janeil Gros Manseng 2010 från Francois Lurton, någonstans i Frankrike. Tror mig aldrig ha smakat Gros Manseng-druvan, i varje fall inte som endruvsvin. Fantastiskt aromatiskt och gott! To 26/4: Landar Arlanda ca Tommy L

21 PS Här är Doris Carrs recept för sweet potato pie:

The Annual Otha Turner s Family Picnic, augusti 2012

The Annual Otha Turner s Family Picnic, augusti 2012 The Annual Otha Turner s Family Picnic, 24-25 augusti 2012 Fredag 24/8: Lunch med Carol Marble, Big Llou (Johnson) och Russ Green på Huddle House i Indianola, där jag tidigare i veckan bevistat B.B. King

Läs mer

THE CADILLAC BAND: PÅ VÄG MED ELVIS OCH ROCK N ROLL. Göran Holmquist

THE CADILLAC BAND: PÅ VÄG MED ELVIS OCH ROCK N ROLL. Göran Holmquist THE CADILLAC BAND: PÅ VÄG MED ELVIS OCH ROCK N ROLL - turnéerna, konserterna, musikerna Göran Holmquist 1 THE CADILLAC BAND: PÅ VÄG MED ELVIS OCH ROCK N ROLL Copyright 2012, Ulf Nilsson Ansvarig utgivare:

Läs mer

Namn: Rhythm n blues & Rock n roll

Namn: Rhythm n blues & Rock n roll 3 Namn: Rhythm n blues & Rock n roll Här hittar du texter om musikstilarna och några musikexempel. Läs, gör frågorna och lyssna på låtarna! Rhythm n Blues Rhythm n Blues utvecklades ur blues och gospel

Läs mer

MUSIKENS USA. Följ med på vår musikresa i USA!

MUSIKENS USA. Följ med på vår musikresa i USA! MUSIKENS USA Följ med på vår musikresa i USA! Vi tar dig med på en färd genom countrymusikens, rock n rollens och jazzens hemtrakter, en gedigen resa i musikens tecken. Elvis Presley, Dolly Parton samt

Läs mer

När vi så stiger in på macken så är Håkan i full färd med sina sysslor, de har blivit som ett inrutat mönster efter 25 år.

När vi så stiger in på macken så är Håkan i full färd med sina sysslor, de har blivit som ett inrutat mönster efter 25 år. Artikel av Tuva Klinthäll Publicerad i Smålandsposten den 18 september 2010 Kl 07.00 Klockan har precis slagit sju och det är i mitten av augusti. De allra flesta ligger och sover men inte Håkan Håkansson.

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

New Jersey San Jose NY Rangers Boston. Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes

New Jersey San Jose NY Rangers Boston. Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes Resa 1 27 Februari Matcher: NY Rangers Chicago New Jersey San Jose NY Rangers Boston Resa 2 21 Mars Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes

Läs mer

Inplaceringstest A1/A2

Inplaceringstest A1/A2 SVENSKA Inplaceringstest A1/A2 Välj ett ord som passar i meningen. Skriv inte det! Ring in bokstaven med det passande ordet! Exempel: Smöret står i kylskåpet. a) om b) på c) i d) från Svar c) ska ringas

Läs mer

Robert Johnson (blues)

Robert Johnson (blues) 1 Robert Johnson (blues) Elvis Prestley (rock) The Beatles (pop) Populärmusikens ursprung All pop, rock, jazz, soul, rap, techno och annan populärmusik kommer ursprungligen från samma källa. Samlingsnamnet

Läs mer

ELVIS USA 17-28 oktober 2013

ELVIS USA 17-28 oktober 2013 ELVIS USA 17-28 oktober 2013 DITT LIVS RESA Indianapolis Nashville Memphis Las Vegas New York Följer Du med kommer du bl.a. att stå på platsen där Elvis gjorde sin sista konsert, träffa ett par av Elvis

Läs mer

Vår första vy över London från planet

Vår första vy över London från planet Slutrapporten Den 25:e oktober åkte vi i Es3 till London. Där utforskade vi staden, såg många olika sevärdheter, gick på museer och upptäckte en del av Londons musikliv. England och Sverige skilde sig

Läs mer

Jag har aldrig haft nån plan B

Jag har aldrig haft nån plan B Jag har aldrig haft nån plan B En intervju med Nicke Andersson Som (grundande) medlem av flera välkända band spelar låtskrivaren, sångaren, gitarristen och trummisen Nicke Andersson sedan flera decennier

Läs mer

Avfärd Ankomst Övr Tider Aktivitet Mat Gbg 17:57 Malmö 20:29 Intercity tåg Matsäck tas med för kvällen 17:35 Samling Gbgs Central

Avfärd Ankomst Övr Tider Aktivitet Mat Gbg 17:57 Malmö 20:29 Intercity tåg Matsäck tas med för kvällen 17:35 Samling Gbgs Central Avfärd Ankomst Övr Tider Aktivitet Mat Gbg 17:57 Malmö 20:29 Intercity tåg Matsäck tas med för kvällen 17:35 Samling Gbgs Central 20:45 Kommer till STF vandrarhem Vi handlar och gör ordning smörgås + youghurt

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

Riverwood Historic Travel

Riverwood Historic Travel Riverwood Historic Travel Program Civil War Westresan 1-12 september 2016 1 september: Samling Arlanda ca 10.30 KLM KL1110 kl 13.00 Avgång Stockholm (Arlanda) Kl 15.05 Ankomst Schiphol Airport Amsterdam

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli

barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli Det är lugnt på Phuket när det är sommar i Europa, i alla fall mycket lugnare. Men hos oss är allt som vanligt fast med lite mindre besök. Och som

Läs mer

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i Ensamhet Danielle hade precis slutat jobbet och var på väg hemåt för en lugn och stilla fredagskväll för sig själv. Hon hade förberett med lite vin och räkor, hade inhandlat doftljus och köpt några bra

Läs mer

Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07

Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07 Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07 27 Juni Första stopp i Årjäng, fint väder. 13:20 Nu är vi i Kongsberg, mat dags det är 23 grader varmt

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige.

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Är det inte meningen att samhället ska hjälpa de som har det mindre bra? Är det inte meningen att man ska få stöd till ett bättre mående och leverne? Är det

Läs mer

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Ja, egentligen vet jag inte om han får kalla sig det på riktigt, därav situationstecknen, men det låter kul. Och han har faktiskt levererat till Kungen!

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

Veronica s. Dikt bok 2

Veronica s. Dikt bok 2 Veronica s Dikt bok 2 Det är bra att ha en syster Min syster betyder så mycket för mig. Jag vet att hon betyder likadant för mig. Om jag vill henne något så vet jag att hon finns där för mig. Jag är glad

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

Londonresan Resan. //Simone. Rundturen. //Gabriel

Londonresan Resan. //Simone. Rundturen. //Gabriel Londonresan 2017 Resan Kl 06.50 stod vi vid skolan och väntade in alla. Sen åkte vi till Älmhults tågstation. Strax innan 8 gick tåget, där satt vi nästan 2 h. Tillslut kom vi fram till Kastrup och checkade

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Vilka tycker du är de bästa valen?

Vilka tycker du är de bästa valen? Vilka tycker du är de bästa valen? På vår webbplats www.respect4me.org kan du titta på berättelserna om våra liv och de situationer vi råkar ut för. Varje berättelse börjar på samma sätt med en kort film,

Läs mer

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare New Yorks bästa Upplev det bästa av New York tillsammans med en grupp och skandinavisk reseledare. Promenader bland skyhöga skyskapor, sightseeing i Brooklyn och Gospelgudstjänst i Harlem är bara några

Läs mer

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer.

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer. Namn: Andrea Renström Resa: Arizona Datum: 9/3 2014 Kommentar mottagande: - Kommentar boende: -underbar stuga, sängarna är jättesköna. Städning varje dag om man vill. Kommentar maten: Maten är grymt god.

Läs mer

SKOTTLANDSRESAN. Vi som skulle åka var jag Thomas på en Moto Guzzi 650 årsmodell 84. Anders på en Yamaha 400 enstånka.

SKOTTLANDSRESAN. Vi som skulle åka var jag Thomas på en Moto Guzzi 650 årsmodell 84. Anders på en Yamaha 400 enstånka. SKOTTLANDSRESAN Året var 1984 och vi var 4 st. killar som för första gången skulle åka på Mc-semester. Hela våren hade gått åt till att planera resan, beställa färjebiljetter med hjälp av resebyrån i Mariestad,

Läs mer

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1 Elevuppgifter till Spöket i trädgården Frågor Kap. 1 1. Varför vaknade Maja mitt i natten? 2. Berätta om när du vaknade mitt i natten. Varför vaknade du? Vad tänkte du? Vad gjorde du? Kap 2 1. Varför valde

Läs mer

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare Kampen mot klockan - funderingsfrågor, diskussion om tid och skrivövning Ämne: Svenska, SVA, Årskurs: 7-9 Lektionstyp: reflektion, diskussion, skrivövning Lektionsåtgång: 2-5 Upp och hoppa! hojtar mamma.

Läs mer

Jimi Hendrix. I m the one that has to die when it s time for me to die, so let me live my life, the way I want to

Jimi Hendrix. I m the one that has to die when it s time for me to die, so let me live my life, the way I want to 1 Jimi Hendrix I m the one that has to die when it s time for me to die, so let me live my life, the way I want to 2 James Marshall Hendrix (född Johnny Allen Hendrix den 27 november 1942i seatle Washington,

Läs mer

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare New Yorks bästa Upplev det bästa av New York tillsammans med en grupp och skandinavisk reseledare. Promenader bland skyhöga skyskapor, sightseeing i Brooklyn och Gospelgudstjänst i Harlem är bara några

Läs mer

Har du saknat mig? Prolog Nu är det 12 år sedan och jag tänker fortfarande på det. Hur mamma skriker på pappa att han ska gå medan han skriker tillbaka, det var då han lämnade oss och tillbaka kom han

Läs mer

Malaga here we come. Resans första fikapaus, på Gävle Bro.

Malaga here we come. Resans första fikapaus, på Gävle Bro. Malaga here we come Onsdag 18 september Fyra förväntansfulla tjejer (läs damer) samlades redan 8.30 för att hinna med flyget från Arlanda 13.15. Det gäller att vara ute i tid! Redan i Valbo började önskemål

Läs mer

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare New Yorks bästa Upplev det bästa av New York tillsammans med en grupp och skandinavisk reseledare. Promenader bland skyhöga skyskapor, sightseeing i Brooklyn och Gospelgudstjänst i Harlem är bara några

Läs mer

Gisledagarna 2009. 29-31 maj

Gisledagarna 2009. 29-31 maj 29-31 maj Caroline af Ugglas Jessica Andersson Johan Becker från star pilots Mats Ronander Micke Rickfors Simon Norrsveden Zillah & Totte Molly Sandén - Full fart i Gislaved - Alla är hemma Snart är det

Läs mer

STORA MUSIKRESAN 2015

STORA MUSIKRESAN 2015 STORA MUSIKRESAN 2015 Inledning Detta är resan för er som älskar musik. Jazz, rock'n'roll, blues, boogie woogie, soul, country och gospel berörs. Som resenär får du personligen träffa celebriteter, inte

Läs mer

Mitt liv. Dans. Dagbok. Av Lina Sjögren. Jag heter Ella. Sovmorgon BFF Milla

Mitt liv. Dans. Dagbok. Av Lina Sjögren. Jag heter Ella. Sovmorgon BFF Milla Mitt liv Dagbok Dans Jag heter Ella Sovmorgon BFF Milla Av Lina Sjögren Söndag 21 augusti 2016 Hej dagboken! Jag är en tjej som är tio år och heter Ella. Jag älskar att dansa och jag är jättemorgontrött.

Läs mer

Efter en god natts sömn så packade vi ihop och drog oss ner mot Färjan i Rödby. Vi åkte rätt tidigt på Torsdag morgon, käkade frukost på båten för vi

Efter en god natts sömn så packade vi ihop och drog oss ner mot Färjan i Rödby. Vi åkte rätt tidigt på Torsdag morgon, käkade frukost på båten för vi MOTOGP 2015 Tänkte berätta om en till resa på 11 dagar som jag och 3 vänner gjorde sommaren 2015. Syftet med resan var at åka till Assen, Holland och kolla på Moto gp. Jag började min resa tisdag morgon

Läs mer

Facit Spra kva gen B tester

Facit Spra kva gen B tester Facit Spra kva gen B tester En stressig dag B 1 Pappan (mannen) låser dörren. 2 Han handlar mat efter jobbet. 3 Barnen gråter i affären. 4 Han diskar och tvättar efter maten. 5 Han somnar i soffan. C 1

Läs mer

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Fantastiskt! Vi behövde verkligen inte ga hungriga :)

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Fantastiskt! Vi behövde verkligen inte ga hungriga :) Namn: Malin Mauritsen Resa: Portugal - Atlantkusten langritt Datum: 26.4-3.5 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: -Enda var en missuppfattning om upphämtningstid

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

Stjärnskotten. nu bli den nya generationens storstjärnor inom bluegrass och americana. Lira mötte dem i Nashville för ett

Stjärnskotten. nu bli den nya generationens storstjärnor inom bluegrass och americana. Lira mötte dem i Nashville för ett Stjärnskotten Vägen från ung supertalang till vuxen stjärna är inte alltid rak. De i dag 23-åriga Sarah Jarosz, Sierra Hull och Rebecca Lovell alla med mandolinen som huvudinstrument slog igenom redan

Läs mer

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn:

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna rak ordföljd. Subjektet är först. Verbet är alltid på andra plats. Subjekt Verb Objekt Zlatan spelar fotboll.

Läs mer

Kom och tita! Världens enda indiska miniko. 50 cent titen.

Kom och tita! Världens enda indiska miniko. 50 cent titen. En ko i garderoben j! är jag här igen, Malin från Rukubacka. Det har hänt He Det en hel del sedan sist och isynnerhet den här sommaren då vi lärde känna en pianotant. Ingenting av det här skulle ha hänt

Läs mer

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien!

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien! Åk med på golfresa till Benidorm och Alicante i Spanien hösten 2012! (OBS: Nytt program avresa en dag senare än vad tidigare meddelats flygresenärer flyger nu med Norwegian Air Shuttle direkt Göteborg-Alicante

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 24 november, 2014 - onsdag 21 januari, 2015

barnhemmet i muang mai måndag 24 november, 2014 - onsdag 21 januari, 2015 barnhemmet i muang mai måndag 24 november, 2014 - onsdag 21 januari, 2015 Sedan vi skrev sist har det gått i ett, det har inte bara varit högsäsong i Thailand utan även för barnhemmet. Det är först nu

Läs mer

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 1 hej! Sid: 5 Kapitel: 2 brevet Sid: 6 Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 3 nycklarna Sid: 7 Kapitel: 4 en annan värld Sid: 9 Kapitel: 5 en annorlunda vän Sid: 10

Läs mer

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo!

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! Det började för många år sedan när jag och min fd fru, mina föräldrar och min farmor åkte till Oppdal i Norge. Vi skulle besöka farmors syster mm. Farmor

Läs mer

USA Stora Musikresan

USA Stora Musikresan USA Stora Musikresan Detta är resan för er som älskar musik. Jazz, rock'n'roll, blues, boogie woogie, soul, country och gospel berörs. Som resenär får du personligen träffa celebriteter, inte sällan världsberömda.

Läs mer

ROCK N ROLL VAR TÄNKT FÖR VITA ARTISTER OCH SKAPADES AV SKIVBOLAGEN I ETT FÖRSÖK ATT KONKURRERA MED DEN SVARTA RHYTM N BLUESEN.

ROCK N ROLL VAR TÄNKT FÖR VITA ARTISTER OCH SKAPADES AV SKIVBOLAGEN I ETT FÖRSÖK ATT KONKURRERA MED DEN SVARTA RHYTM N BLUESEN. Lektion 1 50-TALS ROCK (ROCK N ROLL) Ungdomskultur: - Livsstil (livet ska vara roligt, party) - Kläder/Frisyr (gymnastikskor, jeans, brylcrème) - Bilar (cabriolet, raggarbilar) - Mat/Dryck (hamburgare,

Läs mer

Skåningarna är på hugget och en diskussion följde efteråt. Det kändes bra. Efter det kunde jag slappna av och bara njuta av arrangemanget som i

Skåningarna är på hugget och en diskussion följde efteråt. Det kändes bra. Efter det kunde jag slappna av och bara njuta av arrangemanget som i Det har varit NYP-träff i Skåneland i helgen 14-16 sept 2011 Nätverk för yngre yrkesverksamma med Parkinson träffades på Sundsgården i Helsingborg med ett program fullt av bra information och roliga inslag.

Läs mer

13 heta hak i. Häng med till Nashville, en stad som på senare tid utmärkt sig lika mycket för sin mat som för sin musik. Rolf and Daughters

13 heta hak i. Häng med till Nashville, en stad som på senare tid utmärkt sig lika mycket för sin mat som för sin musik. Rolf and Daughters 13 heta hak i NASHVILLE Häng med till Nashville, en stad som på senare tid utmärkt sig lika mycket för sin mat som för sin musik. Av: DANIELLA ILLERBRAND FÖR ATT PÅ RIKTIGT kunna njuta av allt i Nashville

Läs mer

Scen 1. Personer. 1977 är Emma 38 och. emma jerry robert en servitör

Scen 1. Personer. 1977 är Emma 38 och. emma jerry robert en servitör 1978 Scen 1. Personer emma jerry robert en servitör 1977 är Emma 38 och Jerry och Robert 40. * Betrayal hade premiär på National Theatre i London, 15 november 1978, i regi av Peter Hall. Pub. 1977. Vår.

Läs mer

Thomas i Elvsted Kap 3.

Thomas i Elvsted Kap 3. Kap 3 Nu börjar träningen Imre, inte Ymre När kommer din pappa, frågar jag Lappen, vi kanske ska dela upp innan. Han är redan hemma, han jobbar på Metallen med datorer, säger Lappen, så vi ska nog strax

Läs mer

Runt sjön Lago Nahuel Huapi

Runt sjön Lago Nahuel Huapi Runt sjön Lago Nahuel Huapi Villa la Angostura är en liten turistort på Lago Nahuel Huapi s norra strand. På riktig spanska uttalas Villa vijja, men här uttalas det vicha. Vi kom dit på nyårsdagen vid

Läs mer

USA. Business & Leisure Travel AB. Box 2. Org.No 556613-6601. Sweden Trädstigen 2. Epost info@bltravel.se Iata/TIDS 96-2 8042 4

USA. Business & Leisure Travel AB. Box 2. Org.No 556613-6601. Sweden Trädstigen 2. Epost info@bltravel.se Iata/TIDS 96-2 8042 4 USA Detta är resan för er som älskar musik. Jazz, rock'n'roll, blues, boogie woogie, soul, country och gospel berörs. Som resenär får du personligen träffa celebriteter, inte sällan världsberömda. Artisterna

Läs mer

Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti.

Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti. Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti. Bakgrund: Liksom förra året är även 2012 års upplaga ett 2 dagars event. Övernattningen sker i år på Aspa Herrgård som ligger ca 13 km

Läs mer

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor.

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Efter att Elin o Larsa lämnat oss så tog vi en seglig

Läs mer

förstod man vart man skulle och man bara kände hur fort man åkta uppåt mot rymden. Kapitel 3-SMS från rymden Vi var så nervösa och lite rädda men vi

förstod man vart man skulle och man bara kände hur fort man åkta uppåt mot rymden. Kapitel 3-SMS från rymden Vi var så nervösa och lite rädda men vi (Rymdresan) Swessy är en helt vanlig kille på 13 år som bor i Gotland. Mina kompisar Ebba, Kevin, Wilma och Pontus. Jag tänkte fråga dem om de var ensamma någon kväll. Och det blev då den 12/3 2015 sen

Läs mer

Värmlandstur med Fortum Power Riders tom

Värmlandstur med Fortum Power Riders tom Deltagare: Håkan Andersson, Börje Salonen och Frank Skaufel. I många år har tanken funnits att åka Frykensjöarna runt. I år var det nära, kom till Övre Fryken. 2015-09-11: Dagens datum skapar lite otrevliga

Läs mer

Får jag lov? LÄSFÖRSTÅELSE KIRSTEN AHLBURG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Får jag lov? LÄSFÖRSTÅELSE KIRSTEN AHLBURG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN LÄSFÖRSTÅELSE STORA SÄCKAR väckarklocka (sida 3, rad 1), alarm när man måste vakna brevbärare (sida 3, rad 9), den som delar ut post sorterar (sida 4, rad 7), lägger på rätt

Läs mer

Om att bli mer lik Gud och sig själv.

Om att bli mer lik Gud och sig själv. Om att bli mer lik Gud och sig själv. 2 Helgjuten Om att bli lik Gud och sig själv 3 Jonas Lundkvist equmenia 2012 Grafisk form & Illustration: Rebecca Miana Olsson Första utgåvan equmenia Box 14038, 167

Läs mer

Bett mässa i London 2013

Bett mässa i London 2013 Bett mässa i London 2013 Förväntansfull landade jag på Londons flygplats Heathrow tillsammans med lika förväntansfulla kollegor. Jag hade förberett mig både utifrån den gedigna informationen från Bett

Läs mer

Jag är 41 81 51 yngre än 10 år 10-13 år 14-17 år 18-20 år. Jag deltar i 167 12 musik bildverkstan musikal

Jag är 41 81 51 yngre än 10 år 10-13 år 14-17 år 18-20 år. Jag deltar i 167 12 musik bildverkstan musikal Elevenkät Våren 2012 Genomfördes under mars 2012 Antal svar: 186 Jag är 116 70 flicka pojke Jag är 41 81 51 yngre än 10 år 10-13 år 14-17 år 18-20 år 13 Jag deltar i 167 12 musik bildverkstan musikal 10

Läs mer

Hitta information (kurs C)

Hitta information (kurs C) Hitta information (kurs C) I dagstidningar finns det ofta annonser för olika typer av nöjen och aktiviteter. Svara på frågorna med hjälp av annonserna på nästa sida. A. Var kan man lyssna på musik gratis?

Läs mer

Gitarrist sökes! Förutsättningar

Gitarrist sökes! Förutsättningar Gitarrist sökes! Förutsättningar 1. Ni är ett band som precis släppt er första cd och ni ska åka på turné. 2. Ni behöver en kompgitarrist och ni ska välja en ny bland fem sökande. 3. Det är i dag den 5

Läs mer

Den försvunna diamanten

Den försvunna diamanten Den försvunna diamanten Jag sitter utanför museet i London, jag ser en man gå lite misstänksamt ut genom dörren. Jag går in på museet och hör att personalen skriker och säger att diamanten är borta. Diamanten

Läs mer

Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service.

Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service. Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service. Ni möts i anslutning till vår VIP-entré på Arlanda, separat från terminalerna

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 17 september - söndag 14 oktober

barnhemmet i muang mai måndag 17 september - söndag 14 oktober barnhemmet i muang mai måndag 17 september - söndag 14 oktober Nu har det gått nästan en hel månad sedan vårt förra veckobrev. Detta brev har dröjt så länge helt enkelt för att det har hänt så mycket att

Läs mer

Vilken termin ska man åka?

Vilken termin ska man åka? Under höstterminen 2012 åkte jag till Kina som utbytestudent till ett universitet som heter Shanghai Jiao Tong University (SJTU). Jag valde Jiao Tong för att det ligger i min favoritstad Shanghai och är

Läs mer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text 1 Har du köpt tillräckligt med saker? 2 Tja... Jag vet inte. Vad tycker du? Borde jag handla mer saker? 3 Är det nån på ön som du inte har köpt nåt åt? 4 -Ja, en. -En? 5 -Dig. -Men jag bor inte på ön...

Läs mer

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting!

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! 20/7 2014 Vi åkte från Kuben kl. 01:00 söndag morgon. Busschauffören stannade i Västerås för att ta en bensträckare men

Läs mer

Barnens månadsbrev 3

Barnens månadsbrev 3 Barnens månadsbrev 3 Den här gången har vi valt att presentera skolans personal i månadsbrevet. Barnen i fyran har intervjuat. Här är deras presentationer av personalen. December 2008. Intervju med Lasse

Läs mer

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS Christoffer Mellgren Roller: 3 kvinnor, 3 män Helsingfors 060401 1. MOTELLET. (Ett fönster står öppet mot natten. Man hör kvinnan dra igen det, och sedan dra

Läs mer

10 september. 4 september

10 september. 4 september I AM GREGER PUTTESSON 4 september Hej dumma dagbok jag skriver för att min mormor gav mig den i julklapp! Jag heter Greger förresten, Greger Puttesson. Min mamma och pappa är konstiga, de tror att jag

Läs mer

40-årskris helt klart!

40-årskris helt klart! 40-årskris helt klart! Oj, det kom som ett brev på posten! En stor och enorm hemsk känsla! Det var krisdags igen! Jag ville helst inte vara med, jag kände mig så totalt misslyckad mitt i mitt liv! Så här

Läs mer

Jazzresa till New Orleans French Quarter Festival 2017 med Bosse Scherman 4-14 april

Jazzresa till New Orleans French Quarter Festival 2017 med Bosse Scherman 4-14 april Jazzresa till New Orleans French Quarter Festival 2017 med Bosse Scherman 4-14 april The Travel Gallery AB E-mail: res@travelgallery.se Org.nr: 556519-2795 Jörgen Ankersgatan 12 www.travelgallery.se 21145

Läs mer

TORBJÖRN * 1944-09-17 2009-10-05

TORBJÖRN * 1944-09-17 2009-10-05 TORBJÖRN * 1944-09-17 2009-10-05 Bilder från tiden 10 augusti t o m 6 oktober, 2009. Torbjörn efter hemkomsten från sin långa vistelse hos Jan. Bilden tagen ett par veckor efter Jans begravning. Torbjörn

Läs mer

November 2013 Årgång 2 Nummer 4. Gillar. Gillar inte Vet ej

November 2013 Årgång 2 Nummer 4. Gillar. Gillar inte Vet ej November 2013 Årgång 2 Nummer 4 TEMANUMMER: Lucia 11% 10% Gillar Vi har gjort en undersökning om hur många som gillar lucia här på skolan. Vi frågade 100 elever och till vänster ser ni resultatet. Gillar

Läs mer

Norgeresa 2015 2015-08-07

Norgeresa 2015 2015-08-07 Norgeresa 2015 2015-08-07 Nu var det dags för min årliga Norgeresa, något som jag kört sedan 2005. Denna gång skulle min svåger Patrik, som nyss tagit sitt körkort, hänga med. Vädret hade vi diskuterat

Läs mer

Nu packades minibussarna, som vi lät stå kvar vid vårt hostel, för nu skulle det shoppas en sista gång i SF.

Nu packades minibussarna, som vi lät stå kvar vid vårt hostel, för nu skulle det shoppas en sista gång i SF. Alla var snabbt uppe även denna morgon 07,00 för idag skulle vi lämna San Fransisco men först hade vi en hel del att göra. Vi började med frukost i vanlig ordning men det blev en ganska omtumlande frukost.

Läs mer

Den kidnappade hunden

Den kidnappade hunden Den kidnappade hunden Lisa, Milly och Kajsa gick ner på stan med Lisas hund Blixten. Blixten var det finaste och bästa Lisa ägde och visste om. När de var på stan gick de in i en klädaffär för att kolla

Läs mer

Hot Iron Tyrolen tour 2011

Hot Iron Tyrolen tour 2011 Hot Iron Tyrolen tour 2011 Den 16/7 2011 samlades 9st. Hot Iron medlemmar på 8st. mc för en 400:a mila tripp till Tyrolen. Samling och start Kårtorp. Första dagen avverkades i lagom takt på mindre vägar

Läs mer

Reglerna för när man sätter punkt och när man kan eller måste sätta kommatecken

Reglerna för när man sätter punkt och när man kan eller måste sätta kommatecken 1 Reglerna för när man sätter punkt och när man kan eller måste sätta kommatecken En huvudsats kan ensam bilda en mening Flera huvudsatser kan bilda en mening En huvudsats + en bisats kan bilda en mening

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

ITALIEN Reggio Emilia

ITALIEN Reggio Emilia Maria Selin OP2A ITALIEN Reggio Emilia Maria Selin op2a Jag har varit i 3 Italien i veckor och haft praktik och det har varit jätte bra! Jag skulle rekommendera alla elever som får möjligheten att åka

Läs mer

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Lina Kapitel 1 Lina var 10 år och satt inne med sina två vänner Gustav och Caroline.

Läs mer

Vinresa till Niederösterreich Österrike

Vinresa till Niederösterreich Österrike Vinresa till Niederösterreich Österrike Slutet av september, början på oktober 2015 med Munskänkarna Otterbäcken 2015 är Niederösterreich i Österrike utsedd till årets vinort/region av Munskänkarna centralt.

Läs mer

Fackbok (barn & ungdom)

Fackbok (barn & ungdom) Äntligen är vi åter med nya boktips lagom till sportlovet. Hoppas alla lässugna får möjlighet att läsa lite nya böcker nu när ni är lediga. Denna gång tipsar vi om lite nytt lättläst och annat smått och

Läs mer

Namn: Country & Gospel

Namn: Country & Gospel Namn: 2 Country & Gospel Här hittar du texter om musikstilarna och några musikexempel. Läs, gör frågorna och lyssna på låtarna! Country Countryn föddes på 1920-talet i USA när radion, grammofonen och inspelningar

Läs mer

KAPITEL 2. Publicerat med tillstånd Bankrånet Text Anna Jansson Bild Mimmi Tollerup Rabén & Sjögren 2010. Bankrånet inl.indd 18 2010-08-24 10.

KAPITEL 2. Publicerat med tillstånd Bankrånet Text Anna Jansson Bild Mimmi Tollerup Rabén & Sjögren 2010. Bankrånet inl.indd 18 2010-08-24 10. KAPITEL 2 De hade knappt kommit ut på gatan förrän Emil fick syn på Söndagsförstöraren. Tant Hulda brukade komma och hälsa på varje söndag, fast Vega som bott i huset före familjen Wern hade flyttat för

Läs mer

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Jag har en kompis i min klass han är skit snäll mot

Läs mer

Vad svarade eleverna?

Vad svarade eleverna? Vad tycker eleverna om sina skolor? Vad svarade eleverna? Tjej 78 50 % Kille73 47 % Vill inte svara 8 5 % Vad är det bästa med din skola? att man känner alla. maten och att fröknarna har tid med en bra

Läs mer

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1 Bakrund.2 Syfte,frågeställning,metod...3 Min frågeställning..3 Avhandling.4,

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer