Sammanträdesdatum Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 25 juni 2014, Föregående protokoll SN 14/16

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdatum Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 25 juni 2014, Föregående protokoll SN 14/16"

Transkript

1 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum PLATS OCH TID Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 25 juni 2014, FÖREDRAGNINGSLISTA OBS! För kännedom: Nämnden föregås av ett extra arbetsutskott vilket kan innebära en mindre försening. ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Godkännande av dagordning 2 Föregående protokoll SN 14/16 3 Redovisning av 2014 års personalenkät SN 14/132 4 Månadsuppföljning maj SN 14/23 5 Servicegarantier/värdighetsgarantier korttidsboendet SN 14/61 6 Kvalitetsgranskning av läkemedelsrutiner inom LSS och LASS SN 14/133 7 B-lista 8 Utredning av lex Sarah hemtjänsten SN 14/105 9 Utredning av lex Sarah Åkerbo SN 14/ Utredning och anmälan Lex Sarah Svanen SN 13/ Utredning och anmälan Lex Sarah Svanen SN 14/60 12 Utredning och anmälan Lex Sarah Svanen SN 14/98 13 Utredning och anmälan Lex Sarah Svanen SN 14/ Utredning och anmälan Lex Sarah Svanen SN 14/ Delegeringsbeslut SN 14/33 16 Anmälan av ordförandebeslut SN 14/33 17 Meddelande SN 14/36 18 Information om IPS-modellen SN 14/ Socialchefen informerar SN 14/34

2 Peter Krööse Ordförande Pia Hermansson Sekreterare Delegationsbesluten läses av Fia Nyman och Anita Karmteg

3 1 Dnr GODKÄNNANDE AV DAGORDNING Ordförande redogör för dagordningen. Socialnämnden beslutar att godkänna dagordningen utan förändringar.

4 2 Dnr SN 14/16 FÖREGÅENDE PROTOKOLL Ordförande frågar om föregående protokoll kan läggas till handlingarna. Socialnämnden beslutar att lägga föregående protokoll till handlingarna.

5 3 Dnr SN 14/132 REDOVISNING AV 2014 ÅRS PERSONALENKÄT Gert Ohlin från Sustainable Performance deltar vid sammanträdet och redogör för resultatet av 2014 års personalenkät. Socialnämnden har sedan 2005 ungefär vartannat år genomfört en personalenkät (2005, 2008, 2010, 2012, 2014). Enkäten går ut till all tillsvidare anställd personal samt personal på långtidsvikariat. Syftet är att mäta hur nöjda personalen är med sitt arbete/sin arbetssituation och sedan använda resultatet i arbetet med förbättringar.

6 4 Dnr SN 14/23 MÅNADSUPPFÖLJNING MAJ Månadsuppföljningen per sista maj visar att socialnämnden har ett underskott mot budget med cirka 1,1 miljoner kronor. Underskottet har ökat med cirka kronor jämfört med tertialbokslutet i april. Avvikelser mot budget finns inom bland annat följande områden: Personalkostnader -1,0 miljoner kronor Rehabilitering +0,5 miljoner kronor Intäkter personlig assistans +0,7 miljoner kronor Vårdkostnader -0,1 miljoner kronor Ekonomiskt bistånd -1,2 miljoner kronor När det gäller investeringar har slutredovisning gjorts av projektet avseende larm särskilt boende där det ekonomiska resultatet blev enligt budget. I projektet avseende nyckelhanteringsutrustning för hemtjänsten har hittills kronor använts av budgeterade kronor. Skrivelse "Kommentarer till månadsuppföljning , Socialnämnden" Sammanställning "Månadsuppföljning tom , Socialnämnden" Enhetschefernas månadsuppföljningar per Socialnämnden beslutar att lägga informationen till handlingarna.

7 5 Dnr SN 14/61 SERVICEGARANTIER/VÄRDIGHETSGARANTIER KORTTIDSBOENDET Den 1 januari 2011 infördes en nationell värdegrund i socialtjänstlagen (2001:453). Den nya bestämmelsen innebär att socialtjänstens insatser för äldre personer ska inriktas på att äldre personer får leva ett värdigt liv och känna välbefinnande. För att höja kvaliteten i äldreomsorgen och tydliggöra för de äldre, deras anhöriga och övriga medborgare vad de kan förvänta sig av kommunens äldreomsorg, har socialförvaltningen tagit fram förslag på revidering av de tidigare tjänstegarantierna för korttidsboendet. Socialförvaltningens tjänsteskrivelse Servicegarantier/värdighetsgarantier för korttidsboende Socialnämnden beslutar att godkänna bifogade servicegarantier/värdighetsgarantier för korttidsboende.

8 6 Dnr SN 14/133 KVALITETSGRANSKNING AV LÄKEMEDELSRUTINER INOM LSS OCH LASS Enligt Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SOSFS 2000:1) om läkemedelshantering i hälso- och sjukvården ska verksamhetschefen se till att läkemedelshanteringen genomgår en kvalitetsgranskning minst en gång per år. Dessa granskningar utfördes under våren 2014 av medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) och distriktssköterska från Forshaga kommun. Deltog i granskningen gjorde även MAS, sjuksköterska, vård- och omsorgspersonal och enhetschef från berörd verksamhet i Kils kommun. Enheter som granskades var gruppbostäderna Klövervägen och Gästgivargatan, socialpsykiatrin Möjligheten, gruppbostad Linden och Östra Torggatans servicebostad. Även ett LASS-ärende granskades. Särskild fokus under granskningarna lades på spårbarhet för nycklar till läkemedelsskåp, delegering och avvikelsehantering. God ordning råder gällande läkemedelshantering, dock poängteras att: * det ska finnas spårbarhet gällande nyckelhantering i alla arbetsgrupper och nycklar ska förvaras säkert, att detta sker är berörd enhetschefs ansvar, * när delegering/omprövning sker av sjuksköterska ska detta ske genom personligt möte t.ex. via arbetsplatsträffar och kunskapstest ska genomföras, * förvaltningen ska se till att ovanstående punkter följs. Socialförvaltningens tjänsteskrivelse Socialnämnden beslutar att med beaktande lägga informationen till handlingarna.

9 7 Dnr B-LISTA Enskilda ärenden Sekretess

10 8 Dnr SN 14/105 UTREDNING AV LEX SARAH HEMTJÄNSTEN Socialt ansvarig samordnare (SAS) har utrett en händelse som inträffade i hemtjänsten den 2 april Vid besök hos en brukare uppdagas att vård- och omsorgspersonalen inte kan låsa upp då nyckeln inte passar i låset. Vid det aktuella tillfället låses dörren upp av en bekant och granne till brukaren. Enligt uppgift från inblandad personal har förväxling av nycklar skett när två larm sattes in samma dag. Händelsen har inte inneburit några konsekvenser för den enskilde. De förväxlade nycklarna har nu bytt plats och är rätt numrerade. Gällande rutin för nyckelhantering kommer uppdateras. Alla hemtjänstgrupper kommer informeras om händelsen och om den uppdaterade rutinen. De kommer också informeras om skyldigheten att dokumentera åtgärder som vidtas i ärendet, faktiska omständigheter och händelser av vikt. Uppföljning kommer att ske under oktober Händelsen har inte anmälts till Inspektionen för vård och omsorg, IVO. Utredning av lex Sarah, Socialnämnden beslutar att lägga informationen till handlingarna.

11 9 Dnr SN 14/108 UTREDNING LEX SARAH ÅKERBO Socialt ansvarig samordnare (SAS) har utrett en händelse på Åkerbos särskilda boende för äldre i april Nattpersonalen på Åkerbo är hos en annan brukare när de får ett samtal från en utomstående person. Personen berättar att en av brukarna står utanför boendet vid en annan brukares altandörr och vill komma in. Enligt den person som ringer har brukaren stått där ett tag. Brukaren var blöt och kall men inte orolig. Ett larm har därefter installerats på dörren vid nödutgången där brukaren troligen gick ut. Händelsen kommer att gås igenom med berörda personalgrupper och vikten av att följa åtgärder som sjuksköterska/enhetschef bestämt kommer påtalas, likaså vikten av att dokumentera åtgärder i genomförandeplanen och att trasiga skyddskåpor åtgärdas snarast. Händelsen har inte anmälts till IVO, Inspektionen för vård och omsorg. Utredning lex Sarah, Socialnämnden beslutar att lägga informationen till handlingarna.

12 10 Dnr SN 13/225 UTREDNING OCH ANMÄLAN LEX SARAH SVANEN Socialt ansvarig samordnare (SAS) har utrett en händelse på Svanen, verksamhet för korttidstillsyn för skolungdom över 12 år. En dag i december 2013 ringer en förälder till en brukare och berättar att det inte fanns någon personal på Svanen när taxin skulle släppa av brukaren. Personal rings in som hämtar brukaren som under tiden vistats på en annan enhet. Händelsen innebar inga synliga konsekvenser för brukaren men anhörig känner sig otrygg med insatsen. Händelsen har anmälts till IVO, Inspektionen för vård och omsorg. Uppföljning kommer att ske i oktober. Information till IVO, Anmälan lex Sarah, Utredning lex Sarah, Socialnämnden beslutar att med beaktande lägga informationen till handlingarna.

13 11 Dnr SN 14/60 UTREDNING OCH ANMÄLAN LEX SARAH SVANEN Socialt ansvarig samordnare (SAS) har utrett en händelse på Svanen, verksamhet för korttidstillsyn för skolungdom över 12 år. I januari 2014 ringde vaktmästaren för hyresfastigheten till personalen i ett annat ärende men berättade samtidigt att det stod en brukare utanför lägenheten och inte kom in. Personalen begav sig direkt till arbetet och var där efter cirka 10 minuter. Händelsen innebar inga synliga konsekvenser för brukaren. Detta berodde troligen på att vaktmästaren höll brukaren sällskap fram till dess att personalen kom. Enligt enhetschefen fanns det också en oro över vem som ska arbeta. Händelsen har anmälts till IVO, Inspektionen för vård och omsorg. Uppföljning kommer att ske i oktober. Information till IVO, Anmälan lex Sarah, Utredning lex Sarah, Socialnämnden beslutar att med beaktande lägga informationen till handlingarna.

14 12 Dnr SN 14/98 UTREDNING OCH ANMÄLAN LEX SARAH SVANEN Socialt ansvarig samordnare (SAS) har utrett en händelse på Svanen, verksamhet för korttidstillsyn för skolungdom över 12 år. En morgon i mars sitter brukaren tillsammans med personalen och tittar på TV när chauffören som kör skoltaxi kommer in och frågar om de är färdiga att åka till skolan. Personalen trodde brukaren skulle vara ledig. Chauffören ringer den ena föräldern och kontrollerar om brukaren skulle till skolan eller ej och brukaren skulle iväg. Brukaren var nästan färdig med morgonbestyren och kunde därför åka till skolan. Brukaren blev lite stressad och fundersam eftersom denne var inställd på att vara ledig. Händelsen har anmälts till IVO, Inspektionen för vård och omsorg. Uppföljning kommer att ske i oktober. Information till IVO, Anmälan lex Sarah, Utredning lex Sarah, Socialnämnden beslutar att med beaktande lägga informationen till handlingarna.

15 13 Dnr SN 14/114 UTREDNING OCH ANMÄLAN LEX SARAH SVANEN Socialt ansvarig samordnare (SAS) har utrett en händelse på Svanen, verksamhet för korttidstillsyn för skolungdom över 12 år. I februari 2014 ringer en förälder som kände oro över att det inte skulle finnas någon personal på plats när brukaren skulle anlända till verksamheten. Föräldern hade informerat ansvarig enhetschef om behovet tidigare, men enhetschefen hade inte informerat verksamheten. Personal omfördelas snabbt från en annan verksamhet. Händelsen innebar inga synliga konsekvenser för brukaren men följden blir oroliga föräldrar som inte vågar lita på att verksamheten sköter sitt uppdrag. Händelsen har anmälts till IVO, Inspektionen för vård och omsorg. Uppföljning kommer att ske i oktober. Information till IVO, Anmälan lex Sarah, Utredning lex Sarah, Socialnämnden beslutar att med beaktande lägga informationen till handlingarna.

16 14 Dnr SN 14/115 UTREDNING OCH ANMÄLAN LEX SARAH SVANEN Socialt ansvarig samordnare (SAS) har utrett en händelse på Svanen, verksamhet för korttidstillsyn för skolungdom över 12 år. En anhörig till en brukare ringer i maj 2014 och undrar varför ingen personal finns på plats på enheten när den anhörige skulle lämna brukaren. Brukaren skulle ha vistats i verksamheten fram till dess att skolan skulle börja. Händelsen har medfört att brukaren har blivit mycket orolig. Även anhöriga känner sig oroade och stressade. Händelsen har anmälts till IVO, Inspektionen för vård och omsorg. Uppföljning kommer att ske i oktober. Information till IVO, Anmälan lex Sarah, Utredning lex Sarah, Socialnämnden beslutar att med beaktande lägga informationen till handlingarna.

17 15 Dnr SN 14/33 DELEGERINGSBESLUT Socialnämndens arbetsutskotts protokoll från den 13 juni redovisas. Beslutade bostadsanpassningsbidrag för maj redovisas. Övriga handläggares delegeringsbeslut redovisas för perioden Inget kontrollärende har utsetts till detta möte, istället kommer två kontrollärenden att redovisas i augusti. Socialnämnden beslutar att därmed har dessa delegeringsbeslut redovisats för nämnden.

18 16 Dnr SN 14/33 ANMÄLAN AV ORDFÖRANDEBESLUT Socialnämndens ordförande Peter Krööse (C) har tagit följande beslut för person född -96: *beslut den 21 mars 2014 om bistånd i form av fortsatt placering under utredningstid enligt 4 kap. 1 SoL *beslut den 30 maj 2014 om omhändertagande enligt 6 LVU och placering enligt 11 LVU. Placeringsbeslut Socialnämnden beslutar att därmed har ordförandebeslutet anmälts till socialnämnden och läggs till handlingarna.

19 17 Dnr SN 14/36 MEDDELANDE Följande meddelande har inkommit: Utdrag KF Rapportering av ej verkställda beslut kvartal 1 Utdrag KS Tertialbokslut per den 30 april 2014 Bygglovsbeslut från Miljö- och byggnadsförvaltningen avseende Sannerud 2:94 (Barackerna) Resultat av inspektion av hemtjänsten från Arbetsmiljöverket Skrivelse från hemtjänsten angående arbetskläder Skrivelse från hemtjänsten angående delade turer (Bifogad personallista innehåller underskrifter från hemtjänstpersonal avseende ovanstående skrivelser) Beslut från IVO angående tillsyn av HVB Kilsbo Protokoll från ledningsgruppen för Personligt ombud i Värmland Socialnämndens svar till revisorerna avseende årlig övergripande granskning 2013 Brev från revisionen angående övergripande granskning 2014 Socialnämnden beslutar att bekräfta datum för övergripande granskning 2014 och lägger för övrigt informationen till handlingarna.

20 18 Dnr SN 14/116 INFORMATION OM IPS-MODELLEN Socialnämnden beslutade 21 maj att ge förvaltningen i uppdrag att så snart som möjligt informera nämnden om IPS. Socialchef Lisbeth Wiklund informerar nämnden om IPS, Individual Placement and Support. IPS är en modell för arbetslivsinriktad rehabilitering av personer med psykisk ohälsa och syftar till att hjälpa personerna att skaffa sig ett avlönat arbete baserat på individens egna val och preferenser. Personerna får det stöd som krävs för att de ska lyckas på arbetsplatsen. Socialförvaltningens tjänsteskrivelse

21 19 Dnr SN 14/34 SOCIALCHEFEN INFORMERAR Socialchefen informerar om:

Sammanträdesdatum 2015-08-19. Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 19 augusti 2015, 15.00. 1 Godkännande av dagordning SN 15/8

Sammanträdesdatum 2015-08-19. Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 19 augusti 2015, 15.00. 1 Godkännande av dagordning SN 15/8 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-08-19 PLATS OCH TID Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 19 augusti 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Godkännande av dagordning

Läs mer

Sammanträdesdatum Godkännande av dagordning SN 15/6. 2 Föregående protokoll SN 15/5. 3 Delegeringsbeslut SN 15/38

Sammanträdesdatum Godkännande av dagordning SN 15/6. 2 Föregående protokoll SN 15/5. 3 Delegeringsbeslut SN 15/38 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-05-20 PLATS OCH TID Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 maj 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Godkännande av dagordning

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-10-22. Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 22 oktober 2014, 15.00. 2 Mål SN 14/24. 3 Föregående protokoll SN 14/19

Sammanträdesdatum 2014-10-22. Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 22 oktober 2014, 15.00. 2 Mål SN 14/24. 3 Föregående protokoll SN 14/19 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-10-22 PLATS OCH TID Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 22 oktober 2014, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Godkännande av dagordning

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-03-20. Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 mars 2013, kl. 15.00. 4 Månadsuppföljning t o m februari SN 13/23

Sammanträdesdatum 2013-03-20. Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 mars 2013, kl. 15.00. 4 Månadsuppföljning t o m februari SN 13/23 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-03-20 PLATS OCH TID Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 mars 2013, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerande 2 Godkännande av dagordning

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-12-19. Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 19 december 2012, kl. 15.00. 3 Delegationsbeslut SN 12/45

Sammanträdesdatum 2012-12-19. Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 19 december 2012, kl. 15.00. 3 Delegationsbeslut SN 12/45 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2012-12-19 PLATS OCH TID Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 19 december 2012, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerande 2 Föregående mötesprotokoll

Läs mer

Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 22 april 2015,

Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 22 april 2015, PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 22 april 2015, 15.00 16.45 Peter Krööse (C), ordförande Laila Norstedt Persson (M), vice ordförande Inger Sundin (S) Kenneth Pihlström (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-03-26. Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00. 3 Föregående protokoll SN 14/13

Sammanträdesdatum 2014-03-26. Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00. 3 Föregående protokoll SN 14/13 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-03-26 PLATS OCH TID Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerare 2 Godkännande av dagordning

Läs mer

Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 november 2013, kl. 15.00-16:45

Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 november 2013, kl. 15.00-16:45 PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 november 2013, kl. 15.00-16:45 Peter Krööse (C), Ordförande Inger Sundin (S) Lars-Erik Ståhl (S) Birgit Bergman-Blank (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunhuset, Mellanfryken, onsdag 29 januari 2014, kl Föregående protokoll SN 13/22

Sammanträdesdatum Kommunhuset, Mellanfryken, onsdag 29 januari 2014, kl Föregående protokoll SN 13/22 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-01-29 PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, onsdag 29 januari 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerare 2 Godkännande av dagordning

Läs mer

OBS! Extra sammanträde med socialnämnden den 2011-08-17 kl 10.00

OBS! Extra sammanträde med socialnämnden den 2011-08-17 kl 10.00 Socialnämnden 2011-06-29 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(18) Plats och tid Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 29 juni 2011, kl 15.00 Föredragningslista Ärende 1 Val av justerande 2 B-lista

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-04-24 1 DAGENS SAMMANTRÄDE INLEDS MED AVTACKNING AV KARIN SAMUELSSON KL. 14:30. 6 Översyn kostnader Grön omsorg SN 13/68

Sammanträdesdatum 2013-04-24 1 DAGENS SAMMANTRÄDE INLEDS MED AVTACKNING AV KARIN SAMUELSSON KL. 14:30. 6 Översyn kostnader Grön omsorg SN 13/68 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-04-24 PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, onsdag 24 april 2013, kl. 14.30 OBSERVERA TIDEN! FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 DAGENS SAMMANTRÄDE INLEDS MED

Läs mer

Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 maj 2015, 15.00 17.10

Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 maj 2015, 15.00 17.10 PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 maj 2015, 15.00 17.10 Peter Krööse (C), ordförande Laila Norstedt Persson (M), vice ordförande Kenneth Pihlström (S) Marianne

Läs mer

Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 19 augusti 2015,

Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 19 augusti 2015, PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 19 augusti 2015, 15.00 16.00 Peter Krööse (C), ordförande Laila Norstedt Persson (M), vice ordförande Inger Sundin (S) Kenneth

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-06-17. 1 Godkännande av dagordning SN 15/7. 2 Föregående protokoll SN 15/6. 3 Månadsuppföljning maj SN 15/25

Sammanträdesdatum 2015-06-17. 1 Godkännande av dagordning SN 15/7. 2 Föregående protokoll SN 15/6. 3 Månadsuppföljning maj SN 15/25 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-06-17 PLATS OCH TID Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 17 juni 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA OBS! Socialnämndens arbetsutskott har ett extra sammanträde i

Läs mer

Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 21 maj 2014,

Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 21 maj 2014, PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 21 maj 2014, 15.15 17.45 Peter Krööse (C), ordförande Inger Sundin (S) Lars-Erik Ståhl (S) Marianne Kjellström (S) Fia Nyman

Läs mer

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 19 november 2014,

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 19 november 2014, PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 19 november 2014, 15.00 17.30 Annika Bjelvert (M), ordförande Inger Sundin (S) Thorbjörn Holmqvist (M) Anita Karmteg (FP)

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-02-18. Kommunhuset, Mellanfryken, onsdag 18 februari 2015, 15.00. 1 Godkännande av dagordning SN 15/3

Sammanträdesdatum 2015-02-18. Kommunhuset, Mellanfryken, onsdag 18 februari 2015, 15.00. 1 Godkännande av dagordning SN 15/3 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-02-18 PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, onsdag 18 februari 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Godkännande av dagordning

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-12-17

Sammanträdesdatum 2014-12-17 PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 17 december 2014, 15.00 16.20 Peter Krööse (C), ordförande Annika Bjelvert (M), vice ordförande Inger Sundin (S) Lars-Erik

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-02-18

Sammanträdesdatum 2015-02-18 PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunhuset, Mellanfryken, onsdag 18 februari 2015, 15.00 16.20 Peter Krööse (C), ordförande Laila Norstedt Persson (M), vice ordförande, ej 40 (jäv) Inger Sundin

Läs mer

Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00-17.10

Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00-17.10 PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00-17.10 Peter Krööse (C), Ordförande Inger Sundin (S) Lars-Erik Ståhl (S) Marianne Kjellström (S) Rosette

Läs mer

Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 29 februari 2012, kl 15.00

Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 29 februari 2012, kl 15.00 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(18) Socialnämnden 2012-02-29 Plats och tid Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 29 februari 2012, kl 15.00 Föredragningslista Ärende Dnr 1 Val av justerande 2

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 27 januari 2016, Godkännande av dagordning SN 16/12

Sammanträdesdatum Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 27 januari 2016, Godkännande av dagordning SN 16/12 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-01-27 PLATS OCH TID Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 27 januari 2016, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Godkännande av dagordning

Läs mer

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 29 mars 2017,

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 29 mars 2017, PLATS OCH TID Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 29 mars 2017, 15.00 16.10 BESLUTANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Peter Pettersson (C), ordförande Annika Bjelvert (M), vice ordförande Inger Sundin (S) Marianne

Läs mer

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl 2015-04-23 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl. 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), ordförande Carina Nordqvist (S), vice ordförande Lars

Läs mer

Kvalitetssäkring genom avvikelsehantering

Kvalitetssäkring genom avvikelsehantering Bilaga 9, SN 84, 2016-09-07 Kvalitetssäkring genom avvikelsehantering Dokumenttyp: Reviderad riktlinje Diarienummer: 119/2016 Beslutande: Socialnämnden Antagen: 2016-09-07 Gäller fr.o.m.: 2016-10-05 Reviderad:

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Anita Wallin (MP) ersättare för Carina Nordqvist (S) Emma Madueme (S) ersättare för Lars Jingåker

Läs mer

Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Rolf Emanuelsson, C Esbjörn Andersson, C Susanne Johansson, S

Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Rolf Emanuelsson, C Esbjörn Andersson, C Susanne Johansson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 10 mars kl 14.00-14.50 Beslutande Ledamöter Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Rolf Emanuelsson, C Esbjörn Andersson,

Läs mer

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 21 december 2011, kl 15.00

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 21 december 2011, kl 15.00 Socialnämnden 2011-12-21 Kallelse/Underrsättelse Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 21 december 2011, kl 15.00 Föredragningslista Ärende 1 Val av justerande 2 Föregående

Läs mer

Sammanträdesdatum. Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 26 oktober 2016, OBS Delegeringsbesluten läses av Kenneth Pihlström och Peter Pettersson

Sammanträdesdatum. Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 26 oktober 2016, OBS Delegeringsbesluten läses av Kenneth Pihlström och Peter Pettersson SOCIALNÄMNDEN Sammanträdesdatum KALLELSE 2016-10-26 PLATS OCH TID Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 26 oktober 2016, 15.00 OBS Delegeringsbesluten läses av Kenneth Pihlström och Peter Pettersson FÖREDRAGNINGSLISTA

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-14 Birgitta Schmidt. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-14 Birgitta Schmidt. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Silen den 4 februari 2016 kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Birger Pettersson-Wiik, ordf, S Kerstin Andersson, KD Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Hans Karlsson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Godkännande av dagordning SN 16/13. 2 SN Bokslut 2015 SN 15/25. 3 Brukar- och enhetsundersökning 2015 SN 15/171

Sammanträdesdatum Godkännande av dagordning SN 16/13. 2 SN Bokslut 2015 SN 15/25. 3 Brukar- och enhetsundersökning 2015 SN 15/171 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-02-24 PLATS OCH TID Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 24 februari 2016, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA OBS! Delegeringsbesluten läses av Laila Norsted Persson och

Läs mer

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00 Socialnämnden 2011-11-30 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(17) Plats och tid Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00 Föredragningslista Ärende 1 Val av justerande 2 Föregående

Läs mer

RIKTLINJE FÖR RAPPORTERING AV AVVIKELSE inom vård- och omsorgsförvaltningen

RIKTLINJE FÖR RAPPORTERING AV AVVIKELSE inom vård- och omsorgsförvaltningen RIKTLINJE FÖR RAPPORTERING AV AVVIKELSE inom vård- och omsorgsförvaltningen Handläggare: Medicinskt ansvarig för rehabilitering (MAR) Beslutsdatum: 2018-10-01 Medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) Socialt

Läs mer

Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 21 oktober 2015, 15.00 16.45

Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 21 oktober 2015, 15.00 16.45 PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 21 oktober 2015, 15.00 16.45 Peter Krööse (C), ordförande Laila Norstedt Persson (M), vice ordförande Inger Sundin (S) Kenneth

Läs mer

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 27 april 2011, kl 15.00

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 27 april 2011, kl 15.00 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(13) Socialnämnden 2011-04-27 Plats och tid Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 27 april 2011, kl 15.00 Föredragningslista Ärende Dnr 1 Val av justerande 2 Föregående

Läs mer

Bestämmelserna om lex Sarah (SOSFS 2011:5) hittar du på Socialstyrelsens hemsida.

Bestämmelserna om lex Sarah (SOSFS 2011:5) hittar du på Socialstyrelsens hemsida. RIKTLINJE FÖR LEX SARAH inom vård- och omsorgsförvaltningen Handläggare: Socialt ansvarig Beslutsdatum: 2018-10-01 samordnare (SAS) Enhet: Central administration Reviderad: Beslutad av SAS Inledning Lex

Läs mer

Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 30 maj 2012, kl 15.00

Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 30 maj 2012, kl 15.00 Socialnämnden 2012-05-30 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 30 maj 2012, kl 15.00 Föredragningslista Ärende 1 Val ar justerande 2 Föregående

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

Datum Tid 18:30 Myggdalen plan 1 kommun huset. 2 Granskning av dagverksamheten Solgläntan

Datum Tid 18:30 Myggdalen plan 1 kommun huset. 2 Granskning av dagverksamheten Solgläntan KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (14) Datum 2016-01-27 Tid 18:30 Plats Myggdalen plan 1 kommun huset Ordförande Sekreterare Andreas Jonsson Anita Lindbohm Dagordning 1 Muntlig information om Nestor - FoU center

Läs mer

Ej verkställda beslut 1:a kvartalet 2019

Ej verkställda beslut 1:a kvartalet 2019 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Johnny Lesseur 2019-05-07 SN 2019/0380.11.01 0480-450000 Socialnämnden Ej verkställda beslut 1:a kvartalet 2019 Förslag till beslut Socialnämnden beslutar

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

Rutin hantering av Lex Sarah

Rutin hantering av Lex Sarah Ansvarig för riktlinje Medicinskt ansvarig sjuksköterska Upprättad (av vem och datum) Carina Andersson, MAS, 2013-04-03 Reviderad (av vem och datum) Beslutad (datum och av vem): Socialförvaltningens ledningsgrupp,

Läs mer

Sammanställning av statliga myndigheters anmärkningar på socialnämndens verksamheter fr.o.m

Sammanställning av statliga myndigheters anmärkningar på socialnämndens verksamheter fr.o.m Sida 1 av 8 Socialförvaltningen Tobias Wistrand Datum Dnr Sid 2018-04-30 SN 2018-106 1 (8) Kommunrevisionen Sammanställning av statliga myndigheters anmärkningar på socialnämndens verksamheter fr.o.m.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Ärenden

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Ärenden 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Ärenden Plats och tid Hälsön 2018-03-13 08:30 Ledamöter: Bertil

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Måndagen den 24 april Tid: 15.30 18.10 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 26, klockan 08.00 Paragrafer: 25-31 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter:

Läs mer

Riktlinje för avvikelserapportering enligt SoL, LSS och HSL

Riktlinje för avvikelserapportering enligt SoL, LSS och HSL Beslutad 2013-05-2828 Gäller fr.o.m 2014-10- 10 datum Myndighet Socialkontoret för Äldreomsorg, Funktionsnedsatta, Kommunal hälso- och sjukvård Revideras datum 2015-10-01 eller vid förändring Ansvarig

Läs mer

Protokoll. Thony Liljemark (OR) Pernilla Boström (S) Eva Johansson (OR) Sten-Inge Olsson (S) Roger Brodin (M)

Protokoll. Thony Liljemark (OR) Pernilla Boström (S) Eva Johansson (OR) Sten-Inge Olsson (S) Roger Brodin (M) Sammanträdesdatum Sida 1/8 Plats och tid Sammanträdesrummet, stadshuset kl 13:00 15:40 Beslutande Övriga Thony Liljemark (OR) Pernilla Boström (S) Eva Johansson (OR) Sten-Inge Olsson (S) Roger Brodin (M)

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 19 november, kl

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 19 november, kl 2014-11-19 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 19 november, kl. 9.00-11.30 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Jan-Åke Lindgren (S), ordförande Carina Nordqvist (S), vice

Läs mer

RIKTLINJE FÖR UTREDNING AV AVVIKELSE inom vård- och omsorgsförvaltningen

RIKTLINJE FÖR UTREDNING AV AVVIKELSE inom vård- och omsorgsförvaltningen RIKTLINJE FÖR UTREDNING AV AVVIKELSE inom vård- och omsorgsförvaltningen Handläggare: Medicinskt ansvarig för rehabilitering (MAR) Beslutsdatum: 2018-10-01 Medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) Socialt

Läs mer

Victor Nordin. Pia Ingvarsson

Victor Nordin. Pia Ingvarsson Plats och tid Socialförvaltningen, kl 09.00-11.10 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid Maria

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Stöd och omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Stöd och omsorgsnämnden 1(18) Stöd och omsorgsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Foxen den 3 maj kl 14.00-16.15 Beslutande Ledamöter Birger Pettersson-Wiik, ordförande (S) Kerstin Andersson (KD) Maj-Britt Hedefur (KD) Margareta

Läs mer

Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 25 januari 2012, kl 13.00-16.40

Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 25 januari 2012, kl 13.00-16.40 1(17) Plats och tid ande Ledamöter Tjg ersättare Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 25 januari 2012, kl 13.00-16.40 Peter Krööse (c), ordförande Anita Karmteg (fp) Annika Bjelvert (m) Birgit Bergman-Blank

Läs mer

Utarbetad av P. Ludvigson Skapat datum

Utarbetad av P. Ludvigson Skapat datum Socialförvaltningen Dokumentnamn Lex Maria; riktlinjer Fastställt av Socialnämnden Regelverk Verksamhet SoL, LSS Socialförvaltningen Utarbetad av P. Ludvigson Skapat datum 130829 Gäller fr.o.m. 130901

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum (19) Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 8 december, 2015, kl

Socialnämnden Sammanträdesdatum (19) Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 8 december, 2015, kl a 2015-12-08 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 8 december, 2015, kl. 13.05-15.55 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Patrik Boström (S), ordförande Therese Nordlander (S)

Läs mer

Riktlinjer för missförhållanden enligt Lex Sarah. Antagen av socialnämnden Dnr: SN 2015/0132

Riktlinjer för missförhållanden enligt Lex Sarah. Antagen av socialnämnden Dnr: SN 2015/0132 Riktlinjer för missförhållanden enligt Lex Sarah Antagen av socialnämnden 2015-09-02 Dnr: SN 2015/0132 Innehåll Inledning... 2 Syfte... 2 Information om rapporteringsskyldighet... 2 Anställda rapporterar

Läs mer

Sammanträdesdatum Godkännande av dagordning SN 16/6. 2 Delegeringsbeslut SN 16/34

Sammanträdesdatum Godkännande av dagordning SN 16/6. 2 Delegeringsbeslut SN 16/34 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-05-25 PLATS OCH TID Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 25 maj 2016, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA OBS! Delegeringsbesluten läses av Marianne Kjellström och Mats

Läs mer

Kommunkontoret, Malung, kl

Kommunkontoret, Malung, kl Ä Malung-Salens kommun 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-11.10 Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Angelica Arthur (V) Birgit Wikström-Gotthardsdotter

Läs mer

Resultat från kvalitetsuppföljning i Nytidas gruppbostäder på Furuvägen, Kärreberg och Laxvägen enligt 9 9 LSS

Resultat från kvalitetsuppföljning i Nytidas gruppbostäder på Furuvägen, Kärreberg och Laxvägen enligt 9 9 LSS sida 1 (9) Kvalitets- och utredningsavdelningen Socialförvaltningen Kristina Privér Kvalitetscontroller Resultat från kvalitetsuppföljning i Nytidas gruppbostäder på Furuvägen, Kärreberg och Laxvägen enligt

Läs mer

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05 1(15) Plats och tid ande Ledamöter Tjg ersättare Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05 Peter Krööse (c), ordförande Anita Karmteg (fp) Annika Bjelvert (m) Eva Hammar (mp)

Läs mer

Plats och tid Årholmen :30-11:30

Plats och tid Årholmen :30-11:30 1 Plats och tid Årholmen 2018-03-13 08:30-11:30 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Eva Skoglund (S), tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 15 juni 2017, kl. 13:00-16:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lillemor Larsson (V) ersätter:daniel Hjelm (S)

Läs mer

Nordanstigs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) Omsorgsutskottet

Nordanstigs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) Omsorgsutskottet Nordanstigs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) Sammantrådesdatum Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö, onsdagen den 28 november 2018 kl 08:15 1 2;30 Beslutande Åke Bertils (S), Ordförande Camilla Karlsson

Läs mer

Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet

Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Kallelse Omsorgsnämnden Tid: Onsdagen den 9 december 2015 kl. 14.00 Observera dag och tid! Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Ärenden 1. Upprop 2. Val av justerare samt fastställande av tid för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-08-27 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

Björn Furugren Beselin (C) Ordförande Martin From Sekreterare Tfn:

Björn Furugren Beselin (C) Ordförande Martin From Sekreterare Tfn: KALLELSE SOCIALNÄMNDEN 2016-10-18 Tid och plats 18:30 Bällstarummet Övriga kallade Mojgan Alimadad, Socialchef, Vildana Zorlak, Avdelningschef, David Gyllenstråle, Controller, Urban Jonsson, Kvalitetsutvecklare,

Läs mer

SOCIALFÖRVALTNINGEN Lillemor Johansson 2015-02-26

SOCIALFÖRVALTNINGEN Lillemor Johansson 2015-02-26 SOCIALFÖRVALTNINGEN Lillemor Johansson 2015-02-26 Rutin lex Sarah BAKGRUND Lex Sarah är de bestämmelserna i socialtjänstlagen (SoL) och i lagen om stödoch service till vissa funktionshindrade (LSS) som

Läs mer

Rutin för hantering av avvikelser

Rutin för hantering av avvikelser LERUM2000, v2.1, 2013-02-21 RUTIN 1 (9) Dokumentbenämning/typ: Rutin Verksamhet/process: Sektor stöd och omsorg Ansvarig: Majed Shabo Fastställare: Anette Johannesson, Maria Terins Gäller fr.o.m: 2014-09-01

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Onsdagen den 9 december Tid: 14.00 15.50 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 10 december Paragrafer: 91-100 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter:

Läs mer

Dnr SN11/68. Riktlinjer för anmälningar enligt Lex Sarah SN 11/68

Dnr SN11/68. Riktlinjer för anmälningar enligt Lex Sarah SN 11/68 Dnr SN11/68 Riktlinjer för anmälningar enligt Lex Sarah SN 11/68 Dnr SN11/68 2/6 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte... 5 Anmälningsskyldighet... 5 Handläggning och hantering av anmälan... 6 Information

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 16.30 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Avvikelser och Lex Sarah. Monika Jonasson Robotycka SAS (socialt ansvarig samordnare)

Avvikelser och Lex Sarah. Monika Jonasson Robotycka SAS (socialt ansvarig samordnare) Avvikelser och Lex Sarah Monika Jonasson Robotycka SAS (socialt ansvarig samordnare) SAS, socialt ansvarig samordnare Genomför utredningar och granskningar som syftar till att säkerställa att verksamheterna

Läs mer

Inspektionen för vård och omsorg (IVO)

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) Inspektionen för vård och omsorg (IVO) En regionaliserad verksamhet Insynsråd Generaldirektören Internrevision Avdelningen för verksamhetsstöd och styrning Generaldirektörens stab Avdelningen för analys

Läs mer

Information om socialnämndens verksamheter

Information om socialnämndens verksamheter SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 25 Information om socialnämndens verksamheter Hillevi Österbo, verksamhetschef och Erika Betelid, socialsekreterare informerar om BBIC och Förebyggande teamet. 26 Dnr 2015/21-792

Läs mer

Tid för anslag av protokollet Ordförande

Tid för anslag av protokollet Ordförande 1(14) Plats och tid Ljungås, tisdagen den 9 april 2019 kl 14:00-17:05 Beslutande Beslutande Övriga närvarande Ledamöter Anders Lennermo (C), ordförande Margaretha Johansson (S), vice ordförande Anna Ljungquist

Läs mer

Riktlinjer för rapportering, utredning och anmälan lex Sarah

Riktlinjer för rapportering, utredning och anmälan lex Sarah Arvidsjaurs kommun / Ärviesjåvnien kommuvdna 1 (12) Riktlinjer för rapportering, utredning och anmälan lex Sarah Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd Beslutsinstans Styrande dokument Rutiner Ks 2017-02-15

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2018-10-16 kl 13:30 15:15 80-91 Beslutande Christer Johansson (S) Ordförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Anna Zöögling (S), Håkan Joelsson (S), Mattias Ezelius

Läs mer

PROTOKOLL 2014-04-07

PROTOKOLL 2014-04-07 Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 7 april 2014 kl. 17.00-18.25 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Björn Håkansson (m), ordförande Jan Linderhielm (np)

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-04-23. Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 23 april 2014, kl. 15.00. 3 Föregående protokoll SN 14/14

Sammanträdesdatum 2014-04-23. Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 23 april 2014, kl. 15.00. 3 Föregående protokoll SN 14/14 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-04-23 PLATS OCH TID Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 23 april 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerare 2 Godkännande av dagordning

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal,

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-09-26 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.10 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Kenneth

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl 13.00 15.00 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S)

Läs mer

Riktlinjer Lex Sarah. Riktlinjer. Arbete och socialtjänst Vård och omsorg. Tills vidare. Socialchef

Riktlinjer Lex Sarah. Riktlinjer. Arbete och socialtjänst Vård och omsorg. Tills vidare. Socialchef Riktlinjer Lex Sarah Skyldigheten att rapportera, utreda, avhjälpa och undanröja missförhållanden och risker för missförhållanden enligt 14 kap 3 SoL och 24 b Lagen om särskilt stöd och service till vissa

Läs mer

KVALITETSSYSTEM. Lagrum. Socialförvaltningen

KVALITETSSYSTEM. Lagrum. Socialförvaltningen Dokumentnamn Lex Sarah, riktlinjer Fastställt av Socialnämnden Regelverk SoL,LSS Verksamhet Socialförvaltningen Utarbetad av E. Blomberg, P. Ludvigson, M. Wallin Skapat datum Gäller fr.o.m. Version 130724

Läs mer

Annika Nilsson,

Annika Nilsson, SOCIALFÖRVALTNINGEN RIKTLINJE Annika Nilsson, annika.nilsson@kil.se 2017-09-11 Beslutad av SN 2017-09-27 108 Avvikelsehantering BAKGRUND. Verksamhet inom vård och omsorg ska vara av god kvalitet och kvaliteten

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringen sker Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-04-17, klockan 13.30 16.05 Annika Jönsson (M), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2018-04-12 1 Innehållsförteckning Ärende 25 Godkännande av dagordning... 3 26 Redovisning av individärende från biståndsenheten... 4 27 Månadsuppföljning mars... 5 28 Sammanställning av skyddsronder 2017...

Läs mer

Socialnämnden (15) Ajournering

Socialnämnden (15) Ajournering Socialnämnden 2016-08-25 1(15) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00 16.30 Ajournering 15.35 15.40 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Daniel Hjelm (S) AnnCharlotte Eskel (S) Jan

Läs mer

SOCIALFÖRVALTNING 2014-05-28 DNR SN 2014.111 MARIE BLAD SID 1/1 HÄLSO OCH SJUKVÅRDSSTRATEG/MEDICINSK ANSVARIG SJUKSKÖTERSKA

SOCIALFÖRVALTNING 2014-05-28 DNR SN 2014.111 MARIE BLAD SID 1/1 HÄLSO OCH SJUKVÅRDSSTRATEG/MEDICINSK ANSVARIG SJUKSKÖTERSKA VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNING 2014-05-28 DNR SN 2014.111 MARIE BLAD SID 1/1 HÄLSO OCH SJUKVÅRDSSTRATEG/MEDICINSK ANSVARIG SJUKSKÖTERSKA MARIE.BLAD@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse

Läs mer

Tjänstemän Tf. socialchef Åsa Olsson Sekreterare Maria Hedström Anne Landar-Ohlsson. Socialförvaltningen, , kl.10:00

Tjänstemän Tf. socialchef Åsa Olsson Sekreterare Maria Hedström Anne Landar-Ohlsson. Socialförvaltningen, , kl.10:00 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Ulla Mortimer (M) Deisy Hellsén (C) Anne Landar-Ohlsson

Läs mer

Rutiner för tillämpningen av lex Sarah SOSFS 2011:5

Rutiner för tillämpningen av lex Sarah SOSFS 2011:5 TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-04-24 Sida 1 (1) Diarienr AN 2017/00105-1.3.2 Sociala nämndernas förvaltning Ritwa Frang Epost: ritwa.frang@vasteras.se Äldrenämnden Rutiner för tillämpningen av lex Sarah SOSFS

Läs mer

(14) Socialnämnden. Socialchef Anette Forsblom Verksamhetschef Monica Liljemark 86-87

(14) Socialnämnden. Socialchef Anette Forsblom Verksamhetschef Monica Liljemark 86-87 2011-06-22 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdagen den 22 juni, kl. 9.00-11.30 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), ordförande Carina Nordqvist (S), vice ordförande Anna-Greta

Läs mer

oktober 2013, kl. 15.30 1 Inslag från verksamheten, läxhjälp utanför ordinarie skoltid 2 Barnbokslut BUN 13/130

oktober 2013, kl. 15.30 1 Inslag från verksamheten, läxhjälp utanför ordinarie skoltid 2 Barnbokslut BUN 13/130 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-10-23 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Mellanfryken, onsdag 23 FÖREDRAGNINGSLISTA oktober 2013, kl. 15.30 ÄRENDE DNR Val av justerande Godkännande

Läs mer

Lagstiftning Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd; SOSFS 2011:5

Lagstiftning Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd; SOSFS 2011:5 1 Ledningssystem för kvalitet Äldreförvaltningen Ronneby Kommun Ansvarig: Förvaltningsschef Ärende: Rutiner för identifiering och anmälan Lex Sarah Handläggare: Kvalitetsutvecklare Datum: 2014-04-15 Ersätter

Läs mer

Jessica Bergman, Socialchef Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Karin Vik, SAS

Jessica Bergman, Socialchef Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Karin Vik, SAS 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 6 april kl. 14.00 15.00 Beslutande Övriga närvarande Birger Pettersson Wiik, Ordförande (S) Kerstin Andersson (KD) Maj-Britt Hedefur (KD) Margareta Nilsson (M)

Läs mer

Rutin för lex Sarah 2014-11-01

Rutin för lex Sarah 2014-11-01 RUTIN FÖR LEX SARAH Rutin för lex Sarah 2014-11-01 Bakgrund och syfte Den 1 juli 2011 trädde nya bestämmelser om lex Sarah i kraft. De nya bestämmelserna ska tillämpas inom hela socialtjänsten. Det innebär

Läs mer

Socialtjänsten... Ansvarig Utfärdad av Berörda verksamheter Version Kvalitetssamordnare Eva Sjöstedt HO, HV och IFO 130625

Socialtjänsten... Ansvarig Utfärdad av Berörda verksamheter Version Kvalitetssamordnare Eva Sjöstedt HO, HV och IFO 130625 1 Socialtjänsten... Ansvarig Utfärdad av Berörda verksamheter Version Kvalitetssamordnare Eva Sjöstedt HO, HV och IFO 130625 Dokumentnamn Hantering av utgången rutin Lex Sarah rutin.doc Sparas i 10 år.

Läs mer

Individnämndens protokoll 2014-03-25

Individnämndens protokoll 2014-03-25 Datum: Tisdagen den 25 mars 2014 Tid: 17.00 18.35 Plats: Elffröken, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 26 mars 2014 Paragrafer: 19-28 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 2015-04-21 1 (19) Plats och tid ande Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Linda Andersson (S) Adele Olander

Läs mer