En trofast partner. KOTEKO är ett ingenjörsföretag som tillhandahåller ingenjörstjänster, systemleveranser och totalåtagande inom processautomation.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "En trofast partner. KOTEKO är ett ingenjörsföretag som tillhandahåller ingenjörstjänster, systemleveranser och totalåtagande inom processautomation."

Transkript

1

2 En trofast partner KOTEKO är ett ingenjörsföretag som tillhandahåller ingenjörstjänster, systemleveranser och totalåtagande inom processautomation. I vårt erbjudande ingår: systemleveranser, projektledning, anläggningskonstruktion, programmering, idrifttagning samt utbildning. Vi har kontor i Västerås och i Mikkeli norr om Helsingfors. 800xA System 800xA System Avhaspel Server Ingenjörsstation: Påhaspel Operatörsstation Control Builder Panel Builder 800xA System 800xA System Display Builder Operatörsstation Operatörsstation Panel 800 Panel 800 Klient Klient IBA-logger TCP/IP DCS800 AC800M DCS800 Drivebus NDBU95 Drivebus NDBU95 Remote IO Pulpet Remote IO Låda 1 Remote IO Pulpet Remote IO Låda 2 Remote IO Låda 3 KOTEKO jobbar för långsiktiga kund- och leverantörsrelationer. Idag har vi både ramavtal och årslånga kontrakt med våra största kunder. Vi åtar oss uppdrag till löpande räkning eller uppdrag till fast pris, allt beroende på kundens önskemål. KOTEKO har även långsiktiga samarbetsformer med utvalda partners.

3 Specialistkunskap och lång erfarenhet inom industriell processautomation och elkraftteknik. Opartisk utredning av automationsgrad, simulering, förutsättningar och teknik. Tillgänglighetsuppföljning av befintlig produktionsanläggning med eventuell efterföljande uppgradering. Inköp av funktionsrelaterade leveranser, framtagning av inköpsspecifikationer och utförande av leveransbesiktning. Komplett projektledning från koncept till drifttagning. CE-märkning och riskanalys av anläggningar. Opartisk leveransbesiktning FAT och SAT i samband med Era övriga maskininköp Utbildning, dokumentation och underhåll. Foto: LKAB Vi är bäst på kompletta leveranser och ombyggnader. Kontakta oss! Det är en överlevnadsfråga att utveckla och automatisera produktion och företag. Vi kommer gärna på besök för att presentera oss, diskutera och värdera projekt som ni kan ha i näroch framtid. Det lönar sig.

4 Konstruktion, Programmering, Montage och Idrifttagning Kap- och Syningslinje Sandvik Materials Technology Sandvik Materials Technology har investerat i flytt, modernisering och uppgradering av el- och drivsystemet samt delar av mekanisk utrusning. Kapen används för kapning av stänger i dimension mm för vidare behandling hos Sandvik. Den uppgraderade kapen överlämnades till produktion under augusti månad KOTEKO har i fastprisform ansvarat för flytt av maskinen, levererat kontroll- och drivutrustning, givare, nya motorer, anpassning och nytillverkning av mekanisk utrusning, hydraulik och pneumatik. I leveransen ingick styr- och drivsystem av fabrikat Siemens S7-300 och Sinamics S120. KOTEKO har konstruerat och programmerat hela processtyrningen. KOTEKO har även idrifttagit anläggningen och varit ansvariga för det hydrauliska, elektriska och mekaniska montaget som Hydroswede, NEA och Stimek har utfört. KOTEKO har som mest bemannat projektet med 7 personer. Totalt i projektet har ca 30 personer (exklusive personal från Sandvik) samtidigt varit engagerade. Sandvik är en högteknologisk verkstadskoncern med avancerade produkter och en världsledande position inom utvalda områden. Med representation i 130 länder spänner verksamheten över hela världen. Koncernen har anställda och en omsättning på cirka 72 miljarder kronor. Sandviks verksamhet baseras på ett unikt kunnande inom materialteknik. Detta har gett oss en världsledande position inom tre huvudområden: Verktyg i hårdmetall och snabbstål för metallbearbetning samt ämnen och komponenter i hårdmetall och andra hårda material. Maskiner och verktyg för bergavverkning. Rostfria och höglegerade stål, specialmetaller, motståndsmaterial samt processystem

5 Konstruktion, Programmering, Montage och Idrifttagning Skalsvarv Sandvik Materials Technology Photo: Sandvik Sandvik Materials Technology har investerat i en modernisering och uppgradering av el- och drivsystemet för en skalsvarv. Skalsvarven, som svarvar stänger för vidareförädling inom Sandvik, genomfördes och överlämnades till produktion under augusti månad KOTEKO har i fastprisform levererat kontroll- och drivutrustning, givare, nya motorer samt mekanisk anpassning av dessa. I leveransen ingick styr- och drivsystem av fabrikat Siemens S7-400 och Sinamics S120 och S150. KOTEKO har konstruerat och programmerat hela processtyrningen. KOTEKO har även idrifttagit anläggningen och varit ansvariga för montaget som YIT i Gävle har utfört. KOTEKO har som mest bemannat projektet med 7 personer (exklusive montage). Sandvik är en högteknologisk verkstadskoncern med avancerade produkter och en världsledande position inom utvalda områden. Med representation i 130 länder spänner verksamheten över hela världen. Koncernen har anställda och en omsättning på cirka 72 miljarder kronor. Sandviks verksamhet baseras på ett unikt kunnande inom materialteknik. Detta har gett oss en världsledande position inom tre huvudområden: Verktyg i hårdmetall och snabbstål för metallbearbetning samt ämnen och komponenter i hårdmetall och andra hårda material. Maskiner och verktyg för bergavverkning. Rostfria och höglegerade stål, specialmetaller, motståndsmaterial samt processystem.

6 Konstruktion, Programmering, Tillvekning & Idrifttagning Traversutrustning Rönnskärsverken, Boliden Boliden AB har uppgraderat sina kranar i konverterhallen i Rönnskörsverken. Uppgradering av el-, styr- och drivutrusning samt även manöverutrustning i kranhytt. Den nya utrustningen installerades i container som i sin tur monterades på kranen. KOTEKO levererade komplett container. KOTEKO s kund var Dematek AB. KOTEKO har konstruerat och programmerat hela processtyrningen. KOTEKO har även installerat och konfigurerat ABB 800M PLC systemet, konfigurerat 800xA HMI system samt ACS800 drifter. KOTEKO har som mest bemannat projektet med 5 personer. Dematek är störst i Sverige på lyftutrustning. Här finns allt lyftkunnande, produkter, service, konsultkapacitet, reservdelar, komponenter och tillbehör under samma tak. Dematek skall inom området intern materialhantering vara den självklara samarbetspartnern för såväl svensk industri som för tekniska konsulter. Kan någon få Sverige att lyfta, så är det vi. Redan för 185 år sedan konstruerade Demag den allra första lyftanordningen. Idag har sortimentet vuxit till världsledande, och det är inte ovanligt att konkurrenterna försöker kopiera våra lösningar. Som generalagent är Dematek därför i den lyckliga situationen att vi kan erbjuda lyft var som helst. Tungt eller lätt. Högt eller lågt. Knepigt eller enkelt. Ingenting är omöjligt. Vi vill vara den självklara samarbetspartnern för såväl svensk industri som svenska konsulter.

7 Konstruktion, Programmering & Idrifttagning Nykonstruktion Härdpress Borox International AB, Eneryda Borox International AB har investerat i ny härdpress med tillhörande stegbalk och rullbanor. Härdpress och rullbanor levererades av Sarlin Furnaces AB. KOTEKO tillsammans med Elektro Aros Montage fått uppdraget att konstruera, programmera och ta anläggningen i drift. Kontrollutrustningen består av ett Melsec Q- system (ca 200 I/O), E700 och E900 paneler, kontrollställverkskåp samt pulpeter. KOTEKO har som mest bemannat projektet med 4 personer. KOTEKO har totalt levererat mantimmar under 0,5 år tid. Borox International AB är ett svenskägt familjeföretag med starka traditioner både i svensk stålindustri och småländsk småföretagaranda. Borox International AB tillverkar och marknadsför högkvalitativa slitstål till entreprenadmaskiner, väghyvlar och snöplogar, både standardprodukter och kundspecifika skär. Borox stål levereras över hela världen till ledande tillverkare av entreprenadmaskiner. Ca 65% av produktionen går på export.

8 Konstruktion, Programmering & Idrifttagning Nykonstruktion Pelletsverk MK3 LKAB, Malmberget Foto:LKAB LKAB har byggt ett nytt pelletsverk i Malmberget. Det nya verket har ökat LKAB:s produktionskapacitet med cirka 2 Mt. Investeringen var cirka 2,6 miljarder kr och produktionen startades i slutet av KOTEKO levererade komplett anläggningskonstruktion, programmering och idrifttagning. KOTEKO s kund var ABB Switzerland Ltd. KOTEKO har konstruerat och programmerat hela processtyrningen. KOTEKO har även installerat och konfigurerat ABB 800xA systemet samt tagit anläggningen idrift tillsammans med LKAB, Outokumpu Engineering och ABB. Kontrollutrustningen består av ett ABB 800xA system (ca taggar, varav ca fysiska I/O), innehållande redundanta aspect servrar, två par redundanta connectivity servrar, 3st operatörsklienter varav 2st storbildskärmar, 2st ingenjörsklienter och 1st ingenjörsklient för instrument och fältbuss. KOTEKO har som mest bemannat projektet med 14 personer. KOTEKO har totalt levererat mantimmar under 1,5 år.

9 Konstruktion, Programmering & Idrifttagning Modernisering, Sträcka 11 Cogent Surahammars Bruk 800xA System 800xA System Avhaspel Server Ingenjörsstation: Påhaspel Operatörsstation Control Builder Panel Builder 800xA System 800xA System Display Builder Operatörsstation Operatörsstation Panel 800 Panel 800 Klient Klient IBA-logger TCP/IP DCS800 AC800M DCS800 Drivebus NDBU95 Drivebus NDBU95 Remote IO Pulpet Remote IO Låda 1 Remote IO Pulpet Remote IO Låda 2 Remote IO Låda 3 Cogent Surahammars Bruk har moderniserart styr- och drivsystem för av- och påhaspel sektioner, ugns- och betsträcka, Sträcka 11. Projektet genomfördes i två etapper, där stoppet för utbyte avhaspel skedde under ett planerat 4-dagars stopp och för påhaspel skedde utbyte under det normala semesterstoppet. KOTEKO har levererat ett nytt el- och drivsystem, bestående av typ ABB 800xA och ABB DCS800. KOTEKO har konstruerat och programmerat hela processtyrningen. KOTEKO har även tagit anläggningen idrift. KOTEKO har som mest bemannat projektet med 5 personer. Surahammars Bruk producerar ca årston elektroplåt varav 85% exporteras. Antalet anställda är 240 st och omsättningen är budgeterad till 950 miljoner kronor. Den största kundgruppen är tillverkare av motorer och generatorer. Dessa kunder stansar plåten och bygger upp stator- och rotorpaket som därefter förses med kopparlindningar och ingår i den färdiga motorn eller generatorn. Tillverkare av lysrörsreaktorer är en annan viktig kundgrupp. En lysrörsreaktor är den "burk" som finns i varje lysrörsarmatur. Denna reaktor består till största delen av motorplåt. Vissa tillverkare av exempelvis mindre motorer stansar inte plåten själva utan köper färdiga rotor- och statorpaket från stansningfirmor, vilka utgör en tredje viktig kundkategori. Våra produkter finns representerade i ett 20-tal länder världen över.

10 Konstruktion, Programmering, Montage och Idrifttagning Behandlingslinjer Sandvik Materials Technology Systemkonfiguration AB Sandvik Materials Technology Pulpet Avhaspel inkl Remote IO ET200 Huvudpulpet Pulpet Påhaspel inkl Remote IO ET200 inkl Remote IO ET200 Pulpet Påhaspel inkl Remote IO ET200 Profibus Bandstyrningsutrustningar 3st Siemens S7-300 Dragreglering Pendel Profibus Avhaspel 84kW Pappers haspel 6,7kW Påhaspel 84kW Påhaspel 84kW Matarverk 3,0kW Circulärsax Bandtransport 7,5kW 7,5kW Skrotbuntare 11kW Matarverk 3,0kW 6173AC007 Rev B Sida 1 Photo: Sandvik Sandvik Materials Technology investerar i nya behandlingslinjer för band. Projekt för bandtransport i avfettningslinje samt synings-/klyvningslinje genomfördes och överlämnades för produktion under juni månad KOTEKO har i fastprisform levererat kontroll- och drivutrustning för två stycken nya linjer. I leveransen ingick styr-/drivsystem av fabrikat Siemens S7, Simoreg DC Master och Micromaster 440. KOTEKO har konstruerat och programmerat hela processtyrningen. KOTEKO har även idrifttagit anläggningen och varit ansvariga för montaget som YIT i Gävle har utfört. KOTEKO har som mest bemannat projektet med 7 personer (exklusive montage). Photo: Sandvik Anläggning på bilden är inte den som beskrivs i denna artikel. Sandvik är en högteknologisk verkstadskoncern med avancerade produkter och en världsledande position inom utvalda områden. Med representation i 130 länder spänner verksamheten över hela världen. Koncernen har anställda och en omsättning på cirka 72 miljarder kronor. Sandviks verksamhet baseras på ett unikt kunnande inom materialteknik. Detta har gett oss en världsledande position inom tre huvudområden: Verktyg i hårdmetall och snabbstål för metallbearbetning samt ämnen och komponenter i hårdmetall och andra hårda material. Maskiner och verktyg för bergavverkning. Rostfria och höglegerade stål, specialmetaller, motståndsmaterial samt processystem.

11 Konstruktion, Programmering & Idrifttagning Modernisering Ringhantering Ringverk 4 Ovako Steel, Hofors Ovako Steel, Hofors har moderniserar hanteringen av färdigvalsade ringar. Hanteringen inbär automatisk plockning och stapling av färdigvalsade ringar i dimensionen mm. KOTEKO har tillsammans med sitt dotterbolag AROB AB levererat komplett konstruktion och utrustning. Kontrollutrustningen består av ett MELSEC System Q styrsystem och komplettering av befintligt Intouch HMI-system. OPC- kommunikation mot nya roboten och befintlig överordnat datasystem ingick i leveransen KOTEKO har konstruerat och programmerat hela processtyrningen. Koteko har även deltagit i idrifttagningen av anläggningen. KOTEKO har som mest bemannat projektet med 2 personer. AROB AB verkar inom robotbaserad automation för dagligvaru-, och verkstadsindustrin. AROB AB kan hjälpa till redan vid produktutveckling och framtagande av koncept för att möjliggöra en lyckad automation. AROB AB jobbar med ett stort kompetent nätverk av specialister, som gör AROB AB till en stark systembyggare.

12 Programmering & Idrifttagning Härdpress 4 Borox International AB, Eneryda Borox International AB har investerat i ny härdpress med tillhörande ugn, stegbalk och rullbanor. Härdpress och rullbanor levererades av Jerrex AB och ugnen av Sarlin Furnaces AB. KOTEKO har i sitt åtagande programmerat inmatning, stegbalk, härdpress rullbanor och utmatning samt tillhörande operatörs miljö. Kontrollutrustningen består av ett Melsec Q- system (ca 250 I/O), E1070 och E1100 paneler. KOTEKO har tillsammans med Widings Elektriska spänningsatt och tagit anläggningen i drift. Borox International AB är ett svenskägt familjeföretag med starka traditioner både i svensk stålindustri och småländsk småföretagaranda. Borox International AB tillverkar och marknadsför högkvalitativa slitstål till entreprenadmaskiner, väghyvlar och snöplogar, både standardprodukter och kundspecifika skär. Borox stål levereras över hela världen till ledande tillverkare av entreprenadmaskiner. Ca 65% av produktionen går på export.

13 Konstruktion, Programmering & Idrifttagning Modernisering Valsverk Luvata Oy, Pori, Finland Foto: Luvata Luvata Pori Oy moderniserar ett av sina valsverk för koppar. Moderniseringen innebär byte av driv- och styrsystem. KOTEKO levererar styrsystem. ABB levererar drivsystem och motorer och Kumera Corporation levererar växellådor. Foto: Luvata KOTEKO har ett totalåtagande och levererat komplett anläggningskonstruktion, programmering och idrifttagning samt styr- och kontrollsystem Kontrollutrustningen består av ett Siemens S7-400 styrsystem med cirka 1000 IO, HMI systemet är Intouch. KOTEKO har som mest bemannat projektet med ca 5 personer. Luvata is a world-leader in metal fabrication, component manufacturing and related engineering and design services. We are committed to partnering with our customers to help them increase their competitiveness." John Peter Leesi, CEO Foto: Luvata Wherever you are, you probably can t look more than a hundred metres in any direction without seeing something that contains a Luvata product or technology. We are proud to be responsible for: Heat transfer technology for everything from everyday vehicles to the biggest, most challenging buildings in the world. Resistance-welding technology for the latest alloys and most efficient production lines in operation. Superconductors for the cutting-edge of science from MRI scanners to space-age research and energy generation for the future of the planet. Switchgear, bus bars and power technology for the process, power and offshore industries. Manufactured products from burial caskets to zippers for clothing. State-of-the-art electronic technology from connector strips to circuit coolers; from solar panels for cleaner energy to the core of the most popular electronic batteries. Rolled copper plate in a variety of finishes to satisfy the demands of the most daring architects.

14 Konstruktion, Programmering & Idrifttagning Modernisering Klippsträcka Luvata Oy, Pori, Finland Foto: Luvata Luvata Pori Oy moderniserar en av sina klippsträckor för koppar. Moderniseringen innebär byte av driv- och styrsystem. KOTEKO levererar styr- och drivsystem. Foto: Luvata KOTEKO har ett totalåtagande när det gäller anläggningskonstruktion, programmering och idrifttagning. Kontrollutrustningen består av ett Siemens S7-400 styrsystem med cirka 300 IO. Drivsystem och servodrifter är Siemens Micromaster samt Sinamics. KOTEKO har som mest bemannat projektet med 3 personer. Luvata is a world-leader in metal fabrication, component manufacturing and related engineering and design services. We are committed to partnering with our customers to help them increase their competitiveness." John Peter Leesi, CEO Foto: Luvata Wherever you are, you probably can t look more than a hundred metres in any direction without seeing something that contains a Luvata product or technology. We are proud to be responsible for: Heat transfer technology for everything from everyday vehicles to the biggest, most challenging buildings in the world. Resistance-welding technology for the latest alloys and most efficient production lines in operation. Superconductors for the cutting-edge of science from MRI scanners to space-age research and energy generation for the future of the planet. Switchgear, bus bars and power technology for the process, power and offshore industries. Manufactured products from burial caskets to zippers for clothing. State-of-the-art electronic technology from connector strips to circuit coolers; from solar panels for cleaner energy to the core of the most popular electronic batteries. Rolled copper plate in a variety of finishes to satisfy the demands of the most daring architects.

15 Konstruktion, Programmering och Idrifttagning Granuleringsanläggning, Brasilien Uvån Hagfors Teknologi AB Uvån Hagfors Teknologi AB levererar en ny granuleringsanläggning till Anglo American s anläggning i Brasilien. Projekt togs i drift under sommaren KOTEKO har i fastprisfor, levererat kontroll- och drivutrustning till UHT AB. I leveransen ingår styr- /drivsystem av fabrikat Siemens S7, WinCC, Micromaster 440 och integrerat Siemens ställverk med Simocode interface. KOTEKO har konstruerat och programmerat hela processtyrningen. KOTEKO har även deltagit i idrifttagningen av anläggningen. KOTEKO har som mest bemannat projektet med 3 personer. Vast metallurgical experience, forefront technology and cost-saving equipment have established UHT as a reliable supplier on five continents. We span the globe to supply metallurgical products, innovative processes and advanced control systems to the iron, steel, ferroalloy and foundry industries worldwide. We strive to always serve the customer with ultimate speed, dedication and quality. Our spirit of innovation gives you tomorrow's steel technology today. Uvån Hagfors Technologi AB UHT - was established in 1989 under the name Uddeholm Technology AB. The company was at that time a part of the Uddeholm group, founded in 1668, and one of the oldest companies in Sweden of its kind. Iron and steel have dominated Uddeholm's activities through generation after generation. In the year 2007 the business areas Process Technology and Process Control was formed as a separate company UHT.

16 Konstruktion, Programmering & Idrifttagning Automatiktraverser, Sopförbränningsanläggning Dematek AB Foto:Vattenfall Vattenfall Värme Norden har av Dematek AB köpt uppgradering av 2st traverser till sopförbränningsanläggning i Uppsala. I Demateks åtagande ingår nya trallor, gripskopa samt el- och styrutrustning. Foto: Demag KOTEKO har konstruerat och programmerat hela processtyrningen samt idrifttagit anläggningen tillsammans med Dematek och Vattenfall Service. Anläggningen går dygnet runt och i full automatik. Automatikstyrningen är programmerad i Siemens S7-400 och Citect HMI. Vidare ingår ABB ACS800 drivsystem, kontinuerlig nivåmätning och kameraövervakning. KOTEKO har som mest bemannat projektet med 4 personer. Foto: Demag Dematek skall inom området intern materialhantering vara den självklara samarbetspartnern för såväl svensk industri som för tekniska konsulter. Kan någon få Sverige att lyfta, så är det vi. Redan för 185 år sedan konstruerade Demag den allra första lyftanordningen. Idag har sortimentet vuxit till världsledande, och det är inte ovanligt att konkurrenterna försöker kopiera våra lösningar. Som generalagent är Dematek därför i den lyckliga situationen att vi kan erbjuda lyft var som helst. Tungt eller lätt. Högt eller lågt. Knepigt eller enkelt. Ingenting är omöjligt. Vi vill vara den självklara samarbetspartnern för såväl svensk industri som svenska konsulter.

17 Programmering & Idrifttagning Rökgaskondenseringsanläggning Radscan Intervex AB, Västerås Foto:Radscan Radscan Intervex har levererat en komplett rökgaskondenseringsanläggning bestående av två rökgaskondensorer, en för respektive pannlinje till KVV6, Värtanverken, Fortum. I leveransen ingår även Radscan Intervex framgångsrika membransystem för kondensatrening. Foto:Radscan KOTEKO har programmerat och byggt HMI bilderna till hela anläggningen. KOTEKO har även konfigurerat ABB 800xA systemet samt deltagit i idrifttagningen av anläggningen tillsammans med Radscan. Kontrollutrustningen är av typen ABB AC400 samt 800xA. KOTEKO har även dimensionerat och selektivitetsberäknat kraftkablage. KOTEKO har som mest bemannat projektet med 3 personer. Radscan Intervex AB har samlat spetskompetens inom området rening av och energiåtervinning ur fluider, både inom processindustrin och värme- och kraftvärmesektorn. Radscan Intervex AB har ett stort antal välutbildade och erfarna specialister med omfattande kompetens samt erfarenhet av miljöoch energiteknik inom en mängd industriella processer. Radscan Intervex AB kunnande borgar för att de förslag till problemlösningar som vi utarbetar tillgodoser ställda krav på optimal rening och energiåtervinning.

18 Riskanalys & CE-märkning av maskiner och anläggningar. OVAKO Steel AB Komplett CE-märkning av en robotbaserad pallningsutrustning till OVAKO Steel AB i Hofors. Borox International AB. Riskanalys av en härdugn, press och med inoch utmatningsautomatik till Borox International AB i Eneryda. Bulten Hallstahammar Riskanalys av en ytbehandlingsugn och filterpress. Intra Mölntorp Riskanalys av en hydraulpress och kartläggning av pressverkstaden gällande behov av arbetsmiljöarbeten. Coromatic AB Riskanalys och CE-märkning av kylanläggning. Slutkund Ringhals AB. Spirac AB Riskanalys och CE-märkning av biogasanläggning, Slutkund Svensk Biogas AB. Foto: Järnkontoret Carpenter Torshälla. Riskanalys och CE-märkning av förvärmare vid smältugn. Sandvik Materials Technologi. Riskanalys av valsverk. Robotdalen Riskanalys och CE-märkning av robotcell för utbildning och tester. Provac AB. Riskanalys och CE-märkning av testsond och maskinanläggning av provtagare. Uponor AB. Riskanalys och CE-märkning en extruder line.

19 KOTEKO kan hjälpa till med följande: Riskanalyser av maskinsystem och anläggningar. CE-märkning av maskiner och maskinsystem. Framtagning av skyddsanordningar. Sammanställning av teknikinformation som manualer, bruksanvisningar mm. KOTEKO kan även hjälpa till med att lägga upp rutiner och utbildning för Ert företag med avseende på CE- och riskanalysarbetet. Nya direktiv kommer löpande från EU som påverkar Svensk lagstiftning. Självklart följer och tillämpar KOTEKO senaste EU-direktiv samt harmoniserande standarder. Låt oss planera in ett besök, för säkerhets skull. Kontakta oss! Det är en överlevnadsfråga att utveckla och automatisera produktion och företag. Vi kommer gärna på besök för att presentera oss, diskutera och värdera projekt som ni kan ha i när- och framtid. Det lönar sig!

20 Leder Konstruerar Programmerar Tar i drift Vi utför även utredningar, riskanalyser, CE-märkningar, reglertekniska tillämpningar, prestandaprov samt service på befintliga anläggningar. KOTEKO AB Adress: Tunbytorpsgatan 31 Lars Nyström Christer Ståhl Västerås Mobil: Mobil: E-post: lars.nystrom@koteko.se E-post: christer.stahl@koteko.se Tel: Fax: Kennet Rydelius Anders Engman Hemsida: Mobil: Mobil: E-post: koteko@koteko.se E-post: kennet.rydelius@koteko.se E-post: anders.engman@koteko.se

En trofast partner. KOTEKO är ett ingenjörsföretag som tillhandahåller ingenjörstjänster, systemleveranser och totalåtagande inom processautomation.

En trofast partner. KOTEKO är ett ingenjörsföretag som tillhandahåller ingenjörstjänster, systemleveranser och totalåtagande inom processautomation. En trofast partner KOTEKO är ett ingenjörsföretag som tillhandahåller ingenjörstjänster, systemleveranser och totalåtagande inom processautomation. I vårt erbjudande ingår: systemleveranser, projektledning,

Läs mer

El, Automation & Process

El, Automation & Process El, Automation & Process El, Automation & Process Genom åren har vi byggt upp en mycket bra erfarenhet där vi idag åtar oss uppdrag inom projektering, dimensionering, konstruktion, dokumentation och programmering

Läs mer

Hur lyfter du egentligen? Godkända, kvalitetssäkrade lyftanordningar

Hur lyfter du egentligen? Godkända, kvalitetssäkrade lyftanordningar Hur lyfter du egentligen? Godkända, kvalitetssäkrade lyftanordningar Industrial Services 1 Vi konstruerar och CE-märker alla typer av lyftverktyg t.ex. specialverktyg för just dina produkter! Detta gäller

Läs mer

full grund service service

full grund service service upplyftande service grund service full service Grundservice är förebyggande underhåll. Slitdelar samt arbetskostnaden för utbyte av dessa debiteras separat. I det avtalade totalpriset ingår förebyggande

Läs mer

WermTec din kompletta leverantör av industriell teknik.

WermTec din kompletta leverantör av industriell teknik. www.wermtec.com WermTec din kompletta leverantör av industriell teknik. WermTec Industriteknik omfattar allt från rena konsultuppdrag till hela systemleveranser av produktionslinjer, robotceller och specialmaskiner.

Läs mer

10 års. garanti. välj service efter behov. Vi servar alla typer och fabrikat av telfrar, traverser, portar, etc

10 års. garanti. välj service efter behov. Vi servar alla typer och fabrikat av telfrar, traverser, portar, etc upplyftande Dematek är idag den största organisationen inom lyftteknik i Sverige. I slutet av 2005 övertog vi verksamheten från ABB lyftteknik och välkomnade dess personal in i vår organisation. Vi finns

Läs mer

WermTec Industriteknik din kompletta leverantör av industriell teknik.

WermTec Industriteknik din kompletta leverantör av industriell teknik. www.wermtec.com WermTec Industriteknik din kompletta leverantör av industriell teknik. WermTec Industriteknik omfattar allt från rena konsultuppdrag till hela systemleveranser av produktionslinjer, robotceller

Läs mer

Industriell Automation Mälardalen

Industriell Automation Mälardalen Industriell Automation Mälardalen Kartläggning, databas, slutsats sid 1, 3-Mar-09, Automation Region Mälardalen är Sveriges centrum för Industriell Automation 500 företag 15 000 medarbetare 30 miljarder

Läs mer

Gert Waldmann. El konstruktör.

Gert Waldmann. El konstruktör. 2012-08-02 Gert Waldmann El konstruktör. Född: 1959. Civilstånd: Gift och har två vuxna barn. Bor: På landet 2,5 mil utanför Västerås. Intressen: Skidåkning, MC och allmän motionsträning. Summering av

Läs mer

Företagspresentation

Företagspresentation Företagspresentation Vi bryter branschens mönster varje dag Under ett och samma tak levererar vi pneumatik, industriventiler, linjärteknik och profiler En unik mix av produktprogram Öbergs - en oberoende

Läs mer

Per Eckemark, Oct 16, 2015. Ökade krav på överföring och flexibilitet i transmissionsnätet

Per Eckemark, Oct 16, 2015. Ökade krav på överföring och flexibilitet i transmissionsnätet Per Eckemark, Oct 16, 2015 Ökade krav på överföring och flexibilitet i transmissionsnätet Om ABB Slide 3 Power and productivity for a better world ABB s vision As one of the world s leading engineering

Läs mer

SOLAR LIGHT SOLUTION. Giving you the advantages of sunshine. Ningbo Green Light Energy Technology Co., Ltd.

SOLAR LIGHT SOLUTION. Giving you the advantages of sunshine. Ningbo Green Light Energy Technology Co., Ltd. 2017 SOLAR LIGHT SOLUTION Address:No.5,XingYeMiddleRoad,NingboFreeTradeZone,China Tel:+86-574-86812925 Fax:+86-574-86812905 Giving you the advantages of sunshine SalesServiceE-mail:sales@glenergy.cn Tech.ServiceE-mail:service@glenergy.cn

Läs mer

Solutions HÖJDPUNKTER

Solutions HÖJDPUNKTER Solutions Affärsområdet Solutions levererar automationsprodukter och effektiviseringslösningar till skandinavisk industri och till utvalda branscher internationellt. HÖJDPUNKTER Uppköpet av Fleximatic

Läs mer

Våra fördelar. Möjlighet att tillverka stora enheter. Del av en stor koncern vilket ger kunden trygghet

Våra fördelar. Möjlighet att tillverka stora enheter. Del av en stor koncern vilket ger kunden trygghet 2011.03.24 Våra fördelar Möjlighet att tillverka stora enheter Del av en stor koncern vilket ger kunden trygghet Stort antal kompetenta svetsare inom metoderna MIG/MAG, hård och rörtrådssvetsning (FCAW),

Läs mer

Industriell automation

Industriell automation Industriell automation Under ett och samma tak levererar vi komponenter och system inom pneumatik, linjärteknik, profilsystem, elektriska driv- och styrsystem DET ÄR BARA FANTASIN SOM BEGRÄNSAR MÖJLIGHETERNA

Läs mer

AUTOMATION. TEK Kompetenscentrum E-post: tek@tek.se www.tek.se Tel. 035-17 18 90 Fax: 035-17 18 99 Slottsjordsvägen 3, 302 39 Halmstad

AUTOMATION. TEK Kompetenscentrum E-post: tek@tek.se www.tek.se Tel. 035-17 18 90 Fax: 035-17 18 99 Slottsjordsvägen 3, 302 39 Halmstad AUTOMATION TEK Kompetenscentrum E-post: tek@tek.se www.tek.se Tel. 035-17 18 90 Fax: 035-17 18 99 Slottsjordsvägen 3, 302 39 Halmstad Om TEK Med lokal förankring erbjuder vi dig kostnadseffektiv utbildning

Läs mer

Kärnkraft Elkraft och eldistribution Livsmedel Tillverkning (traditionell svensk industri med diskret produktion)

Kärnkraft Elkraft och eldistribution Livsmedel Tillverkning (traditionell svensk industri med diskret produktion) JMV Engineering AB är ett ingenjörsföretag som arbetar inom automation och industriell IT samt energibranschen. Främst mot följande segment/industrier: Kärnkraft Elkraft och eldistribution Livsmedel Tillverkning

Läs mer

Styrsystemlösningar. Katalog nr PDE2523SLSE-ca

Styrsystemlösningar. Katalog nr PDE2523SLSE-ca Styrsystemlösningar Katalog nr PDE2523SLSE-ca Vem erbjuder den effektivaste lösningen? SPECIFIKATIONER Uppbyggnad på platsen STEG 1 Kretskonstruktion STEG 6 Mekanisk konstruktion STEG 3 Specificera komponenterna

Läs mer

Serviceteam. all about handling

Serviceteam. all about handling Serviceteam all about handling Munck Cranes AB Företaget säljer idag lyftutrustning till över 70 länder. Utrustningen användes till många olika applikationer inom industri, fiskeri samt varv, process och

Läs mer

Svensk presentation. 2012-12-28 Anita Lennerstad 1

Svensk presentation. 2012-12-28 Anita Lennerstad 1 Svensk presentation 2012-12-28 Anita Lennerstad 1 Trailereffekter AB Bild Specialisten på delar till trailers och släpvagnar 2012-12-28 Anita Lennerstad 2 Utveckling bild bild Axel Johnson AB BRIAB bild

Läs mer

Yrkeserfarenhet. Mikael Ståhl Dovhjortsvägen 20 72242 Västerås 021-336512 076-234 60 50 mikael.stahl@koteko.se

Yrkeserfarenhet. Mikael Ståhl Dovhjortsvägen 20 72242 Västerås 021-336512 076-234 60 50 mikael.stahl@koteko.se CV Mikael Ståhl Dovhjortsvägen 20 72242 Västerås 021-336512 076-234 60 50 mikael.stahl@koteko.se Yrkeserfarenhet 2007/08 2007/01 2006/10 Egenföretagare Koteko ProjektStyrning AB 2006- Projektledare för

Läs mer

Sammanfattning. Systemlösningar Förstudier Systemdesign

Sammanfattning. Systemlösningar Förstudier Systemdesign Staffan Zakrisson PRIMAB Automation AB Orgnr: 556960-8531 +46 708 81 65 41 www.primab-automation.se staffan@primab-automation.se Sammanfattning Jag har lång erfarenhet inom flera delar av området automation,

Läs mer

Från idé till färdig produkt. Ett företag i VA Automotive-koncernen WWW.INDUSTRITEKNIK.SE

Från idé till färdig produkt. Ett företag i VA Automotive-koncernen WWW.INDUSTRITEKNIK.SE Från idé till färdig produkt Ett företag i VA Automotive-koncernen WWW.INDUSTRITEKNIK.SE All kompetens under ett tak IndustriTeknik startade 1986 som ett familjeföretag men ingår sedan 2010 i koncernen

Läs mer

Välkommen till Dematek AB!

Välkommen till Dematek AB! 2 Välkommen till Dematek AB! Din samarbetspartner inom materialhantering Vi på Dematek utvecklar, säljer och installerar produkter och lösningar för att lyfta och hantera såväl stora som små laster. Våra

Läs mer

Dematek Service, servar alla fabrikat på marknaden

Dematek Service, servar alla fabrikat på marknaden Dematek Service, servar alla fabrikat på marknaden Ett serviceavtal löser problem du redan har, och bekymmer du kommer att få. All teknisk utrustning behöver service och underhåll för att fungera. Ett

Läs mer

Delaktig i och innehaft egna projekt inom såväl konstruktion och utveckling som i förbättringsarbeten.

Delaktig i och innehaft egna projekt inom såväl konstruktion och utveckling som i förbättringsarbeten. Björn Larsson - Automationsingenjör Myohliv AB, Affärsutveckling Engineering Services - Projektledning Försäljning: 0734-38 24 34 sales@myohliv.se www.myohliv.se Kortfattat om Björn Larsson Automationsingenjör

Läs mer

Enclosure solutions for you.

Enclosure solutions for you. Enclosure solutions for you. Översikt Fakta om Eldon Standardprodukter Anpassningsmöjligheter Marknadspositionering Eldons operativa system Fakta om Eldon Presentation av Eldons historia, nutid och framtid.

Läs mer

Ett av Sveriges ledande företag när det gäller värmeväxlare och rörentreprenad.

Ett av Sveriges ledande företag när det gäller värmeväxlare och rörentreprenad. Ett av Sveriges ledande företag när det gäller värmeväxlare och rörentreprenad. Tradition och framtidstro När vi på RAMAB ser framåt gör vi det med utgångs punkt från vår mångåriga kompetens och erfarenhet.

Läs mer

Design & Trading Company

Design & Trading Company Design & Trading Company Vår affärsidè: PROMT är ett svenskt företag som flyttar, konstruerar och energi optimerar processanläggningar för Industrin och genom vår unika kompetens konstruerar och levererar

Läs mer

CV tillhörande Thommy Gideonsson

CV tillhörande Thommy Gideonsson CV tillhörande Thommy Gideonsson Personuppgifter Thommy Gideonsson Född: 1976-07-20 Utbildning 1992-1994 2årig Styr&Regler utbildning 1994-1995 1årig påbyggnad Automations teknik. Uppsala Kurser 1998 EuroEl

Läs mer

Vi sänker kostnaderna för högt tryck i er verksamhet!

Vi sänker kostnaderna för högt tryck i er verksamhet! Vi sänker kostnaderna för högt tryck i er verksamhet! Minimum Size Maximum Power Varför investera i kostsamma högtryckspumpar, när ni kan få högtryckshydraulik med ert redan befintliga låga hydraultryck

Läs mer

KUNDUNIKA LÖSNINGAR OCH UTRUSTNING FÖR. Förnybar energi

KUNDUNIKA LÖSNINGAR OCH UTRUSTNING FÖR. Förnybar energi KUNDUNIKA LÖSNINGAR OCH UTRUSTNING FÖR Förnybar energi Mål för förnybar energi EU har tagit fram gemensamma mål om förnybar energi: År 2020 ska 20 procent av EU:s energikonsumtion komma från förnybara

Läs mer

Case: Swegon. Utmaning. Lösning. Resultat. Success story

Case: Swegon. Utmaning. Lösning. Resultat. Success story Success story Case: Swegon Utmaning Storskalig plåtbearbetning med hjälp av traditionella maskiner bullrar och drar energi. Inför lanseringen av produktfamiljen Pacific ville Swegon effektivisera tillverkningen

Läs mer

Field Services. Elkraftservice. Service och modernisering

Field Services. Elkraftservice. Service och modernisering Field Services Elkraftservice Service och modernisering Vi är experter på service och modern i seringar av ställverk och elkraftsutrustning. Modernisering En modernisering av befintlig anläggning ökar

Läs mer

GRAFISK MANUAL 2015 05 29

GRAFISK MANUAL 2015 05 29 GRAFISK MANUAL 2015 05 29 KORREKT ANVÄNDNING AV LOGOTYPEN NEGATIV LOGOTYP FÄRGPALETTER COATED PAPER PANTONE 1505 PANTONE BLACK 7 C UNCOATED PAPER PANTONE ORANGE 021 U PANTONE BLACK 6 U RGB R=255, G=106,

Läs mer

Pivatic introducerar det NYA elektriska Stanscentret för Coils.

Pivatic introducerar det NYA elektriska Stanscentret för Coils. Pivatic introducerar det NYA elektriska Stanscentret för Coils. Stansmaskin för tillverkning dir ekt från coils, förbrukar mindre energi, kräver mindre underhåll och är miljövänligare. Pivatic s stanscenter,

Läs mer

Varmpressning Kunskap Kvalitet Utveckling

Varmpressning Kunskap Kvalitet Utveckling Varmpressning Kunskap Kvalitet Utveckling Kunskapsföretaget Mattsson Metal är ett av de ledande företagen i Norden när det gäller varmpressade metalldetaljer av högsta kvalitet. Våra produkter finns i

Läs mer

Välkommen in på min hemsida. Som företagsnamnet antyder så sysslar jag med teknisk design och konstruktion i 3D cad.

Välkommen in på min hemsida. Som företagsnamnet antyder så sysslar jag med teknisk design och konstruktion i 3D cad. Välkommen in på min hemsida. Som företagsnamnet antyder så sysslar jag med teknisk design och konstruktion i 3D cad. har varit aktivt sedan 2004, men min bransch erfarenhet började redan 1983. Jag sysslar

Läs mer

Metallindustrin i Sverige 2007-2011

Metallindustrin i Sverige 2007-2011 Metallindustrin i Sverige 2007-2011 Återföring vid VINNOVAs frukostmöte 2013-03-21 Elisabeth Ahnberg Åsenius, Johan Kostela och Jan Messing Uppdraget: Analysera metallindustrin Avgränsning och perspektivval:

Läs mer

KURSPROGRAM. Maskinsäkerhet

KURSPROGRAM. Maskinsäkerhet Maskinsäkerhet KURSINFORMATION Innehåll: KURSINFORMATION:» Våra kurser kan genomföras i hela Sverige och anpassas efter era önskemål gällande innehåll, nivå och längd... 03» Våra kurser vänder sig till...

Läs mer

Foto: HFG Sverige. Reportage

Foto: HFG Sverige. Reportage Foto: HFG Sverige Reportage 8 Siemens Automationsnytt 3 2015 Reportage Reportage Uppgradering av SIMATIC WinCC i TIA Portal Iskallt uppdrag HFG Sverige, en del av Hilton Food Group, ville ha en framtidssäker

Läs mer

Maskin typ beteckningar och namn på RUF Brikettpressar

Maskin typ beteckningar och namn på RUF Brikettpressar RUF Brikett Pressar är indelade I 8 olika serier. RUF Brikett Systems for trä och organiskt material > Serie 1 RUF Brikett Systems för metall > Serie 2 och 3 RUF Brikett Systems för slipmull slam -stoft

Läs mer

Temperaturgivare för industri och forskning

Temperaturgivare för industri och forskning Temperaturgivare för industri och forskning Pentronic din partner för säker temperaturmätning 1 Pentronic Det här är Pentronic Pentronic är en av Europas största tillverkare av industriella temperaturgivare.

Läs mer

Smart Industri Digitaliseringens möjligheter - Investering i Kompetens Göteborg Torsten Nordgren Director Future Factory and Business

Smart Industri Digitaliseringens möjligheter - Investering i Kompetens Göteborg Torsten Nordgren Director Future Factory and Business Smart Industri Digitaliseringens möjligheter - Investering i Kompetens Göteborg 2018-10-09 Torsten Nordgren Director Future Factory and Business Transformation SKF ett globalt företag Grundat 1907 Försäljning

Läs mer

Maskininformation vm-1200

Maskininformation vm-1200 VM-1200 INFO AMADA MACHINE TOOLS är ett välkänt begrepp för industriaktörer världen över. Företaget leder utvecklingen av såväl sågmaskiner som sågblad och har ett av världens största sortiment av bimetall-

Läs mer

Metsos produktionsanläggningar i Sverige

Metsos produktionsanläggningar i Sverige Metsos produktionsanläggningar i Sverige Ersmark» Sala» Trelleborg» Metso är en världsledande leverantör till gruv-, ballast-, återvinnings-, olje-, gas-, massa-, pappers- och processindustrin. Med unik

Läs mer

Industriell Automation Mälardalen

Industriell Automation Mälardalen Industriell Automation Mälardalen Kartläggning, databas, slutsats sid 1, 3-Mar-09, Automation Region Mälardalen är Sveriges centrum för Industriell Automation 500 företag 15 000 medarbetare 30 miljarder

Läs mer

OUR ENERGY YOUR SUCCESS. Lösningar och utrustning för Förnybar energi

OUR ENERGY YOUR SUCCESS. Lösningar och utrustning för Förnybar energi OUR ENERGY YOUR SUCCESS Lösningar och utrustning för Förnybar energi Mål för förnybar energi EU har tagit fram gemensamma mål om förnybar energi: År 2020 ska 20 procent av EU:s energikonsumtion komma från

Läs mer

Svenska litteraturer och övriga hjälpmedel

Svenska litteraturer och övriga hjälpmedel Svenska litteraturer och övriga hjälpmedel Art.nr Titel Pris Styrteknik A 12062429 Styrteknik teori och övningar 195kr 12063193 Pneumatik, lärobok 195kr 12206245 Fortsättning Styrteknik-teori och övningar

Läs mer

Om oss DET PERFEKTA KOMPLEMENTET THE PERFECT COMPLETION 04 EN BINZ ÄR PRECIS SÅ BRA SOM DU FÖRVÄNTAR DIG A BINZ IS JUST AS GOOD AS YOU THINK 05

Om oss DET PERFEKTA KOMPLEMENTET THE PERFECT COMPLETION 04 EN BINZ ÄR PRECIS SÅ BRA SOM DU FÖRVÄNTAR DIG A BINZ IS JUST AS GOOD AS YOU THINK 05 Om oss Vi på Binz är glada att du är intresserad av vårt support-system för begravningsbilar. Sedan mer än 75 år tillverkar vi specialfordon i Lorch för de flesta olika användningsändamål, och detta enligt

Läs mer

Konstruktioner och komponenter till ställverk, 12 400 kv

Konstruktioner och komponenter till ställverk, 12 400 kv Konstruktioner och komponenter till ställverk, 12 400 kv 1 2 Så bygger du nästa generations ställverk Necks Electric vässar sitt erbjudande för ställverk. Till vårt befintliga produktutbud lägger vi flera

Läs mer

U n i - V i e w DRIFTÖVERVAKNING FÖR PROCESSINDUSTRIN

U n i - V i e w DRIFTÖVERVAKNING FÖR PROCESSINDUSTRIN U n i - V i e w DRIFTÖVERVAKNING FÖR PROCESSINDUSTRIN ETT FLEXIBELT ÖVERVAKNINGSYSTEM MED MÅNGA MÖJLIGHETER Uni-View är ett SCADA system som ger användaren möjlighet att få full kontroll över sina anläggningar.

Läs mer

Förändrade förväntningar

Förändrade förväntningar Förändrade förväntningar Deloitte Ca 200 000 medarbetare 150 länder 700 kontor Omsättning cirka 31,3 Mdr USD Spetskompetens av världsklass och djup lokal expertis för att hjälpa klienter med de insikter

Läs mer

YOUR LOCAL SOURCE IN A GLOBAL WORLD YOUR SUPPLIER OF METAL COMPONENTS

YOUR LOCAL SOURCE IN A GLOBAL WORLD YOUR SUPPLIER OF METAL COMPONENTS YOUR LOCAL SOURCE IN A GLOBAL WORLD YOUR SUPPLIER OF METAL COMPONENTS GJUTGODS SVETSADE KONSTRUKTIONER SMIDE CNC BEARBETNING LEGOBEARBETNING MONTAGE OCH LOGISTIK GJUTGODS SVETSADE KONSTRUKTIONER Global

Läs mer

Partnerskap Kvalitet Värde för kunden Långsiktighet

Partnerskap Kvalitet Värde för kunden Långsiktighet Partnerskap Kvalitet Värde för kunden Långsiktighet Ravema Ledande partner till nordisk verkstadsindustri En omfattande rationaliseringsprocess pågår ständigt för att stärka den nordiska verkstadsindustrins

Läs mer

Kärnvärden Volvo Group Headquarters

Kärnvärden Volvo Group Headquarters Volvokoncernen 2013 2 2013 3 2013 4 2013 Kärnvärden 5 2013 6 2013 Volvokoncernens organisation Group Trucks Sales & Marketing EMEA Group Trucks Sales & Marketing Americas Group Trucks Sales & Marketing

Läs mer

Komplett leverans av nytt styrsystem för 4 brännare a 25MW. Komplett byte av oljekoppel & instrumentering

Komplett leverans av nytt styrsystem för 4 brännare a 25MW. Komplett byte av oljekoppel & instrumentering Fjärrkyla Rosenlund Göteborg Energi Programmering av styrsystem 2007 Lennart Brandenius 031-62 64 78 Brännare pannstyrning Hetvattenpanna HP3 FC Israel Öresundskraft Komplett leverans av nytt styrsystem

Läs mer

Välkommen till IFS Skandinaviska Användarförening ANVÄNDARKONFERENS. www.ifsworld.com

Välkommen till IFS Skandinaviska Användarförening ANVÄNDARKONFERENS. www.ifsworld.com Välkommen till IFS Skandinaviska Användarförening ANVÄNDARKONFERENS www.ifsworld.com MOBIL ARBETSORDER-HANTERING VIA FLOW Dalkia AB i samarbete med NovaCura AB 2 2014 IFS DALKIA CREATING ENERGY PROGRESS

Läs mer

ÖMV AB AN OSTP GROUP COMPANY

ÖMV AB AN OSTP GROUP COMPANY ÖMV AB AN OSTP GROUP COMPANY Antal anställda: 65 Omsättning cirka: 90-100 MSEK PRODUKTION ÖMV är specialiserade på att producera processutrustning i rostfritt stål. Företagets produkter är uppdelade i

Läs mer

Ungt företag med stark marknadsposition

Ungt företag med stark marknadsposition Ungt företag med stark marknadsposition Westmetall AB är en lokal lagerhållare av halvfabrikat inom aluminium, stål, rostfritt och koppar. Till bygg- och verkstadsindustrin levereras standardprodukter

Läs mer

En kort presentation om våra produktområden och om oss som leverantör.

En kort presentation om våra produktområden och om oss som leverantör. En kort presentation om våra produktområden och om oss som leverantör. Tryck Vi erbjuder allt från små tryckgivare och transmitters till instrument som manometrar, handpumpar och hela kalibreringssystem.

Läs mer

Lönsamma flöden med maskinsäkerhet som naturlig del. Reportage Maskinbyggare med Flow Power

Lönsamma flöden med maskinsäkerhet som naturlig del. Reportage Maskinbyggare med Flow Power Reportage Maskinbyggare med Flow Power Lönsamma flöden med maskinsäkerhet som naturlig del Stora maskiner kräver stora lokaler. Hestra Automation flyttade till Gislaved för att få mer plats. Där byggde

Läs mer

Vår kunskap blir din konkurrensfördel

Vår kunskap blir din konkurrensfördel Vår kunskap blir din konkurrensfördel Ett teknikkonsultföretag för processindustrin Improvus ett teknikkonsultbolag Improvus har sin bas i Stockholm och verkar i hela Europa. Vi är specialiserade inom

Läs mer

EN PARTNER MED HELHETSSYN

EN PARTNER MED HELHETSSYN INTERNORDIC AR... 3 EN PARTNER MED HELHETSSYN Med huvudkontor och lager i Nässjö, säljkontor i Stockholm och Umeå, finns vi tillgängliga för hela den nordiska marknaden. Sedan 1997 är vi en del av börsnoterade

Läs mer

DAG 1 13 November i Fiholm. Exait Time 11.30 12.00, 13.40 14.10 Joakim Henriksson. DAG 2 14 November i Strömsholm

DAG 1 13 November i Fiholm. Exait Time 11.30 12.00, 13.40 14.10 Joakim Henriksson. DAG 2 14 November i Strömsholm Roger Palm DAG 1 13 November i Fiholm Exait Time 11.30 12.00, 13.40 14.10 Joakim Henriksson Effektiv tidsredovisning som frigör tid. Vi berättar om hur produkten fungerar och hur du integrerar den med

Läs mer

Produktion utan avbrott med rätt reservkraft

Produktion utan avbrott med rätt reservkraft Produktion utan avbrott med rätt reservkraft Våra installationer tryggar din reservkraft i alla väder Sedan starten 1950 har elektriciteten varit i fokus på Olssons Elektromekaniska. I början reparerade

Läs mer

Dematek Service & tjänster

Dematek Service & tjänster Dematek Service & tjänster ce k Servi Demate DEMATEK TILL ER TJÄNST Dematek erbjuder Sveriges bredaste och mest flexibla sortiment av lyftutrustning och tillhörande komponenter. Vi är även störst på service

Läs mer

Affärsmodellernas förändring inom handeln

Affärsmodellernas förändring inom handeln Centrum för handelsforskning vid Lunds universitet Affärsmodellernas förändring inom handeln PROFESSOR ULF JOHANSSON, EKONOMIHÖGSKOLAN VID LUNDS UNIVERSITET Centrum för handelsforskning vid Lunds universitet

Läs mer

HUR OCH VARFÖR DIGITAL!

HUR OCH VARFÖR DIGITAL! HUR OCH VARFÖR DIGITAL! INFORMATION // INTELLIGENCE // ADVICE EKONOMISK UTVECKLING Jä mförelse Inflation, BNP och IT-budget utveckling 6,0% 4,0% 2,0% 0,0% 2013 2014 2015 2016 2017p 2018p 3,5% 1,5% 0,6%

Läs mer

Företagspresentation

Företagspresentation Företagspresentation SCN Group SCN Lokalkontor Sensor ECS Sverigekontor + Lager SCN Huvudkontor + Lager Sensor ECS Danmarkskontor SCN Lokalkontor SCN Group Sensor Control Nordic AB Sensor ECS AB Sensor

Läs mer

Från rulle till paket med samma leverantör

Från rulle till paket med samma leverantör Värmeväxlarplattor Från rulle till paket med samma leverantör Oavsett vilken typ av värmeväxlarplattor du tillverkar behövs rätt utrustning som är anpassad för din produktion. AP&T har utvecklat och levererat

Läs mer

Hydrauliska kolvackumulatorer

Hydrauliska kolvackumulatorer Hydrauliska kolvackumulatorer Serie PMC PAC och PMC PAS CE godkända enlig PED 97/23/EG Produktutveckling och tillverkning i PMC Cylinders toppmoderna anläggning i Vaggeryd, Småland. Copyright PMC CYLINDERS

Läs mer

Välkommen till Sandvik En inblick i vår värld

Välkommen till Sandvik En inblick i vår värld Välkommen till En inblick i vår värld Vad gör vi? Vi tillverkar avancerade industriverktyg, gruvmaskiner och specialstålsprodukter. Vi jobbar tillsammans med våra kunder och vi satsar flera miljarder varje

Läs mer

Tusen installationer borgar för kvalitet

Tusen installationer borgar för kvalitet Tusen installationer borgar för kvalitet 1 Karlebo_F-pres 120920.indd 1 2012-09-21 14.39 Lösningar som optimerar din produktion. Karlebo är ett företag med lång tradition av att leverera nytänkande lösningar

Läs mer

Q-System materialhantering

Q-System materialhantering Q-System materialhantering Vägen till framtiden går genom intern materialhantering och logistik En totalleverantör som har kunskap om din produktionsprocess och dina problemställningar och därför kan diskutera

Läs mer

Framgång med. robotautomation

Framgång med. robotautomation Framgång med robotautomation Snabb, noggrann och beröringsfri mätning med laser. - Fogsökning - Kvalitetskontroll - Mätning LMI Technologies AB Tel: 031 3 36 25 10 www.lmint.com Så många skäl att automatisera

Läs mer

Konstruktion Automation Systemlösningar Projektledning Validering Utredningar Dokumenthantering Produktionsteknik Produktionsflöde

Konstruktion Automation Systemlösningar Projektledning Validering Utredningar Dokumenthantering Produktionsteknik Produktionsflöde Konstruktion Automation Systemlösningar Projektledning Validering Utredningar Dokumenthantering Produktionsteknik Produktionsflöde Till er tjänst Ibland kan man behöva lite extra hjälp med konstruktionsarbetet

Läs mer

Field Services. Industriautomation. Service och modernisering

Field Services. Industriautomation. Service och modernisering Field Services Industriautomation Service och modernisering Vi är experter på service och moderniseringar av maskinnära utrustning som frekvens omformare, mjukstartare, PLC och Scada. Modernisering En

Läs mer

Patientdatalagen i den kliniska vardagen

Patientdatalagen i den kliniska vardagen LfMT Patientdatalagen i den kliniska vardagen Internationell leverantör med global produktportfölj möter PDL 2015-03-25 / Fredrik Sandberg Restricted Siemens AG 20XX All rights reserved. siemens.com/answers

Läs mer

Industrial Solutions & Services

Industrial Solutions & Services Industrial Solutions & Services Siemens Industrial Services en lokal partner verksam inom ett flertal produktområden och branscher Tjänsteutbud Kontraktservice, Förebyggande UH, Akutservice, Beredskap,

Läs mer

Fredrik Nordin, ABB Service Reglerkretsar En underutnyttjad resurs i jakten på ökad produktivitet. ABB April 8, 2016 Slide 1

Fredrik Nordin, ABB Service Reglerkretsar En underutnyttjad resurs i jakten på ökad produktivitet. ABB April 8, 2016 Slide 1 Fredrik Nordin, ABB Service Reglerkretsar En underutnyttjad resurs i jakten på ökad produktivitet April 8, 2016 Slide 1 Reglerkretsar en underutnyttjad resurs Presentation Styrsystem (800xA) Fältservice

Läs mer

Momento Silverline. To further protect the environment Momento introduces a new coating for our impact sockets - Momento Silverline

Momento Silverline. To further protect the environment Momento introduces a new coating for our impact sockets - Momento Silverline Momento Silverline To further protect the environment Momento introduces a new coating for our impact sockets - Momento Silverline Momento Silverline is a unique impact socket coating with no heavy metals

Läs mer

ATLAS COPCO WEDA LINE PUMPAR. Pumpar för yrkesmän 50Hz

ATLAS COPCO WEDA LINE PUMPAR. Pumpar för yrkesmän 50Hz ATLAS COPCO WEDA LINE PUMPAR Pumpar för yrkesmän Hz Konstruerade för höga prestanda Pumparna är resultatet av år av expertis och avancerad teknik WEDA-pumparna härstammar ursprungligen från WEDA-gjuteriet

Läs mer

Here, there and everywhere.

Here, there and everywhere. Here, there and everywhere. 5 På HAGS finns en medveten strävan att hitta lösningar där form och funktion samverkar och där tidlösheten är en viktig faktor. Våra möbler för offentliga utomhus- och inomhusmiljöer

Läs mer

Från styrpulpet till läsplatta

Från styrpulpet till läsplatta Från styrpulpet till läsplatta Process-IT hos Umeå Energi affärsområde Energilösningar Dirk Mottmann Elhandel Koncernen ägs av Umeå kommun och har fem affärsområden ca 350 medarbetare Elnät UmeNet Energilösningar

Läs mer

Power Motion Control. Hydraulcylindrar och hydrauliska system

Power Motion Control. Hydraulcylindrar och hydrauliska system Power Motion Control Hydraulcylindrar och hydrauliska system 1 PMC Group är Nordens ledande hydraulikkoncern med försäljning över hela världen. Vi utvecklar, tillverkar och marknadsför allt från hydrauliska

Läs mer

Vi gör idéer till verklighet.

Vi gör idéer till verklighet. Vi gör idéer till verklighet. Ufab utvecklar produkter med hög precision. Vi bidrar också till att höja våra kunders konkurrenskraft. Vi inser hur viktig vår leverantörsroll är. Våra kunskaper ska bidra

Läs mer

» One-stop shopping «

» One-stop shopping « »One-stop shopping« »Bredden är Titech System AB ingår i Binar Group. Under våren 2007 beslutade Binar att verksamheten i Tivox Sweden AB skulle delas upp i två bolag: Tivox Sweden AB och Titech System

Läs mer

PRODUKTER FÖR LINJÄRA OCH ROTERANDE RÖRELSER

PRODUKTER FÖR LINJÄRA OCH ROTERANDE RÖRELSER PRODUKTER FÖR LINJÄRA OCH ROTERANDE RÖRELSER WWW.INTERALIA.SE OM INTERALIA InterAlia är ett företag utanför Kristianstad som fokuserar på produkter för linjära och roterande rörelser. Våra huvudsakliga

Läs mer

Kvalitetsprodukter sedan 1896

Kvalitetsprodukter sedan 1896 Kvalitetsprodukter sedan 1896 Det började med hushållskärl i koppar, för att utvecklas till bryggeri- och bränneriutrustning. Idag, drygt 100 år senare, är Ekström & Son en av världens ledande tillverkare

Läs mer

LKAB MEKANISKA EN KOMPLETT MEKANISK VERKSTAD

LKAB MEKANISKA EN KOMPLETT MEKANISK VERKSTAD LKAB MEKANISKA EN KOMPLETT MEKANISK VERKSTAD EN AV MALMFÄLTENS STÖRSTA MEKANISKA VERKSTÄDER En del av LKAB sedan 1975 Omsätter ca 175 miljoner kronor Ingår i LKAB Berg & Betong-koncernen Cirka 80 anställda

Läs mer

Rejlers Ingenjörer AB

Rejlers Ingenjörer AB Rejlers Ingenjörer AB Historia 1990-talet t 2000-talet Koncernen blir nordisk 1980-talet Järnvägarna 1970-talet Flygplatserna 1960-talet Kärnkraftverken 1950-talet Miljonprogrammet Industrialiseringen

Läs mer

AP&T:S VERKSAMHET. Vi förser den plåt- och rörformande metallindustrin med automation, pressar, verktyg och kompletta produktionslinjer.

AP&T:S VERKSAMHET. Vi förser den plåt- och rörformande metallindustrin med automation, pressar, verktyg och kompletta produktionslinjer. Juni 2012 AP&T:S VERKSAMHET Vi förser den plåt- och rörformande metallindustrin med automation, pressar, verktyg och kompletta produktionslinjer. Automation Pressar Verktyg Produktionslinjer Automation

Läs mer

Ombyggnader Vi ger din gamla press ett nytt, produktivt liv. Oavsett fabrikat.

Ombyggnader Vi ger din gamla press ett nytt, produktivt liv. Oavsett fabrikat. AP&T CUSTOMER SERVICE Ombyggnader Vi ger din gamla press ett nytt, produktivt liv. Oavsett fabrikat. Börjar din gamla press eller produktionslinje att tappa stinget, kan det vara dags att fundera på en

Läs mer

WIPAB & ALLKAL. Avancerade plåtarbeten, maskinskydd och kvalificerad metallrengöring.

WIPAB & ALLKAL. Avancerade plåtarbeten, maskinskydd och kvalificerad metallrengöring. WIPAB & ALLKAL Avancerade plåtarbeten, maskinskydd och kvalificerad metallrengöring. Kvalitet, kunskap och erfarenhet i ett starkt samarbete. WIPAB är ett plåtbearbetningsföretag med inriktning på legotillverkning.

Läs mer

Framtidens flexibla energisystem Städer som tillväxtmotorer 17 nov 2011. Birgitta Resvik Ansvarig för samhällskontakter Fortum Corporation

Framtidens flexibla energisystem Städer som tillväxtmotorer 17 nov 2011. Birgitta Resvik Ansvarig för samhällskontakter Fortum Corporation Framtidens flexibla energisystem Städer som tillväxtmotorer 17 nov 2011 Birgitta Resvik Ansvarig för samhällskontakter Fortum Corporation 1 Norra Djurgårdsstaden ett framväxande miljöprofilområde och internationellt

Läs mer

Pfizer Biotech Sweden

Pfizer Biotech Sweden Pfizer Biotech Sweden en världsledande bioteknikleverantör Om Pfizer & Biotech Sweden Produktionshistorik Våra produkter CMO Hållbarhet Pfizer idag $51.6 BILLION 175 revenue in 2013 manufacturing sites

Läs mer

Specialty Stainless Steel Processes

Specialty Stainless Steel Processes Specialty Stainless Steel Processes Bodycote Din självklara samarbetspartner Exakt det du behöver. Bodycote erbjuder lösningar för alla dina behov inom värmebehandling, ytbehandling samt het isostatisk

Läs mer

Engineering. Telatek Engineering är specialiserad på medeltung och tung verkstadstillverkning. Telatek Engineering ingår i Telatek Group.

Engineering. Telatek Engineering är specialiserad på medeltung och tung verkstadstillverkning. Telatek Engineering ingår i Telatek Group. Engineering Telatek Engineering är specialiserad på medeltung och tung verkstadstillverkning. Telatek Engineering ingår i Telatek Group. Telatek grundades 1977, då man började producera service- och underhållstjänster

Läs mer

Välkommen till Dematek

Välkommen till Dematek 2 Välkommen till Dematek Din samarbetspartner inom materialhantering Dematek grundades 1994. Vi är idag fler än 50 anställda. Vi utvecklar, säljer och installerar produkter och lösningar för att lyfta

Läs mer