Arbetarekommunen i Karlskrona en idéburen organisation

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Arbetarekommunen i Karlskrona en idéburen organisation"

Transkript

1 Karlskrona Karlskrona Arbetarekommunen i Karlskrona en idéburen organisation Vi är alla stolta över att vara socialdemokrater och vi är stolta över att tillhöra arbetarekommunen. Vi är stolta när vi på 1:a maj går ut tillsammans med andra karlskroniter och visar omvärlden vilka värderingar vi står för och vi är stolta när vi på årsmötet går igenom verksamhetsberättelsen ser vad vi tillsammans har åstadkommit. Men likväl har arbetarekommunen några stora problem: Vi har förlorat två val Vi tappar medlemmar Vi ägnar mycket tid åt våra interna angelägenheter och för lite åt utåtriktad verksamhet 2006 röstade ca 39% av Karlskrona kommuns rösteberättigade medlemmar på oss vilket motsvarade ca stycken, 2010 var motsvarande siffror ca 35 % och ca stycken. I valanalysen som gjordes efter valet 2010 kom b la följande fram: Vi framstod som omoderna Vi var otydliga i våra klassiska frågor som jämlikhet och solidaritet Vi verkade inte tro på vår egen politik Vi reagerade på motståndarnas budskap men sa inte vad vi ville göra Vidare visade valanalysen på att väljarna i hög grad gav uttryck för att de röstade på personen ifråga, inte på partiet. De vi intervjuade talade om att rösta på Reinfeldt eller Mona. Valanalysen visade även på en trend att många hade svårt att dels skilja på rikspolitik, landstingspolitik och kommunalpolitik, dels på att många hade svårt att se sambandet mellan dessa. Exempelvis berättade en person att han röstade på Reinfeldt och Borg för de verkade vara bra på ekonomi, men i landstinget röstade han på (S) för han var mån om att ha en bra sjukvård. När det gäller våra medlemssiffror är det ett stort dilemma. Just nu är vi ca 1100 medlemmar i Karlskrona arbetarekommun, men av dessa har ett hundratal inte betalat in medlemsavgiften för 2012 trots att 1-2 påminnelser har skickats ut. På årsmötet 2010 var vi i Ehrensvärdska gymnasieskolans aula, på årsmötet 2011 var Socialdemokraterna Karlskrona Folkets Hus KARLSKRONA Besök: Folkets Hus T: F:

2 2 (6) vi i Sparresalen. På årsmötet i mars rymdes vi i Folkets Hus stora sal. På vårt medlemsmöte i oktober var det i och för sig närmare 150 medlemmar som slöt upp, men det hör till ovanligheterna att vi är så många. På de flesta medlemsmöten är det betydligt sämre uppslutning. Något behöver göras för att bryta den negativa trenden. Vilken är vår idé? Vår idé och grundbulten i vår organisation är att föra ut socialdemokratisk politik och socialdemokratiska värderingar. Vilken typ av organisation vill vi vara? En idéburen organisation som arbetarekommunen kan i princip inordna sig som två olika typer av organisationer: Folkrörelse Intresseorganisation En intresseorganisations syfte är att se till medlemmarnas intressen medan folkrörelses primära syfte är att sprida sina värderingar och göra en bättre värld möjlig även för dem utanför organisationen och inte bara arbeta för medlemmarna. Av dessa två är folkrörelsen att föredra för oss då vi vill verka för att kunna realisera våra idéer inte bara för medlemmarnas gagn utan även för alla kommunmedlemmar. Det behöver inte innebära en konflikt då medlemmarnas intressen i stort sammanfaller med det stora flertalet kommunmedlemmars intressen. Dessutom behöver vi ha stöd från väljarna för att komma till makten 2014 kunna genomföra vår politik. Vilken typ av organisation är arbetarekommunen idag? Bilden av oss som har kommit fram via media under hösten är att vi i hög grad är en förening för våra egna aktiva medlemmar, d v s en intresseorganisation. Nu behöver vi alla hjälpas åt för att kommunmedlemmarna (och även våra medlemmar) ska få en annan bild av oss! Vad behöver vi göra? Efter valet 2014 ska vi ha ett socialdemokratiskt styre på riksplanet, i landstinget och i kommunen. För att komma dit behöver vi göra en rad insatser och vi börjar med att se över vår egen organisation. Vi behöver genomföra en rad åtgärder för att sätta fullt fokus på det som är viktigast och som leder mot vårt mål. Utöver det som vi tar upp här finns det mycket annat som vi också skulle kunna göra, men det här känns realistiskt att genomföra i relativ närtid. Och kom ihåg: Vision + Åtgärder = En förändrad värld!

3 3 (6) 1: Styrelse och verkställande utskott arbetande styrelse Styrelsen består idag av 19 ledamöter och verkställande utskottet av 7 ledamöter. Under de två senaste åren har det visats sig att styrelsen alltför ofta inte är beslutsmässig. Kan det bero på att man som styrelseledamot inte prioriterar sin närvaro eller upplever att den är viktig eftersom det finns så många flera ledamöter? En styrelse med 19 ledamöter kan nästan betraktas som ett mindre representantskap. Erfarenheten har visat att det är svårt att få denna stora styrelse att bli en arbetande styrelse. Dagens styrelse är inte speciellt exekutiv. Ledamöterna träffas en gång i månaden för att avhandla det som finns på dagordningen, men sen blir det inte så mycket mer gjort. Vi tror att arbetarekommunen i högre grad behöver en arbetande styrelse, och då kan den inte bestå av så många ledamöter som 19. Om styrelsen blir mindre kan vi även med fördel avveckla verkställande utskottet. medlemsmötet beslutar att på årsmötet i mars 2013 utse en styrelse med 7-9 ledamöter, inga ersättare. Att årsmötet väljer ordförande, kassör,vice ordförande samt resterande ledamöter, var och en knuten till ett specifikt ansvarsområde, till styrelsen. Att årsmötet avvecklar verkställande utskottet. Att ett arbetsutskott med ordförande, vice ordförande, kassör och ombudsmannen inrättas. Arbetsutskottet hantera frågor som rör den dagliga driften av expeditionen (personalfrågor och liknande). 1:2 Arbetsområden /ansvarsområden Vi har identifierat ett antal områden där ansvaret ska fördelas mellan arbetarekommunens styrelseledamöter. Medlemsvård och medlemsvärvning Information och kommunikation Medlemsmöten Studier och Kunskapsakademin Utåtriktade aktiviteter Facklig-politiskt samverkan Internationella frågor Ungdomsfrågor Varje styrelseledamot tar ansvar för sitt eget område och genomför sitt uppdrag med stöd av ombudsmannen och knyter andra medlemmar till uppgiften i mer eller mindre formaliserade utskott eller grupper.

4 4 (6) 1:2:1 Medlemsvård från ord till handling Vårt parti har under ett antal år brottats med vikande medlemsantal. Den negativa trenden är mycket tydlig, vi blir färre och förre. Vi har ägnat många VU-, styrelsemöten och planeringskonferenser åt att prata om hur vi ska vända den negativa medlemsutvecklingen. Vi får ödmjukt och krasst konstatera att det bara blivit prat och mycket litet handling. I dagsläget finns det inte något som talar för att vi ska öka medlemsantalet i vår arbetarekommun. Vi värvar för få nya medlemmar samtidigt som vi inte har några rutiner för att behålla alla de som inte betalar sin medlemsavgift (och därför helt riktigt stryks som medlemmar). Idag är vi ca 1100 medlemmar i arbetarekommunen. Om vi inte vänder trenden är vi troligen under 1000 medlemmar vid årsskiftet 2013/2014. Vill vi göra anspråk på att vara en stor arbetarekommun med inflytande måste detta undvikas under alla omständigheter. Medlemsvården och medlemsvärvningen är den enskilt viktigaste organisatoriska frågan för vår arbetarekommun. 1:2:2 Information och kommunikation Vi behöver bli bättre på att kommunicera med våra medlemmar, allmänheten och media. Vi kan tänka oss att den som blir informations- och kommunikationsansvarig knyter ett redaktiongsutskott till sig som ser till att vårt budskap ständigt når ut via olika kanaler. Vi måste också tänka kommunikation det vill säga vi vill ha in synpunkter och förslag från såväl medlemmar som andra kommunmedlemmar, och därför hitta nya vägar för en tvåvägskommunikation. 1:2:3 Färre men bra medlemsmöten När arbetarekommunens medlemsmöte träffas ska det finnas viktiga frågor att behandla. Tyvärr har vi fått konstatera att det är färre och färre medlemmar som kommer på våra medlemsmöten (bortsett från när kommunala val finns på dagordningen). Möjligen kan det orsakas av att det är otydligt om det är ett medlemsmöte eller öppet möte vi kallat/bjudit in till. Det kan också bero på att vi inte lyckats arrangera tillräckligt intressanta möten. Vår ambition måste vara att arrangera bra, innehållsrika och intresseväckande medlemsmöten. Vi tror inte att medlemsmöten ska arrangeras varje månad. Självklart kan extra medlemsmöten förekomma då behov föreligger. Våra medlemsmöten ska inte heller hållas bakom stängda dörrar utan ska öppnas upp för såväl media som icke-medlemmar! Medlemsmöten arrangeras i januari, mars, maj, augusti, oktober och december. 1:2:4 Studier Under det senaste året har vi framgångsrikt arrangerat möten med arbetarekommunens kunskapsakademi. Syftet har varit att ta del av forskning och vetenskap inom olika politiska områden samt att i praktiken visa att vi är ett öppet

5 5 (6) och lyssnande parti. Nu vill vi föreslå att vi permanentar det vi kallar kunskapsakademin och tilldela budgetmedel. Förutom Kunskapsakademin kommer vi att återuppta medlemsutbildningen som för närvarande ligger på is. Vi kommer också att i samarbete med ABF genomföra längre och kortare utbildningar inom olika områden som kan vara till både nytta och nöje för våra medlemmar Kunskapsakademin blir en permanent del av vår studieverksamhet med en egen budget. 1:2:5 Utåtriktade aktiviteter Vi vill fortsätta med olika former av torgaktiviteter på exempelvis Klaipedaplatsen på olika teman, men även bredda verksamheten till att omfatta andra platser i kommunen. Som ett led i detta vill vi satsa extra på Kungsmarken som är kommunens största bostadsområde. Vårt väljarstöd är mycket stort i området, men tyvärr är valdeltagandet alltför lågt. Arbetarkommunen har tecknat kontrakt för en lokal i Kungsmarken. Kontraktet sträcker sig först och främst fram till valet Det känns självklart att vi socialdemokrater har fysisk närvaro i Kungsmarken. Ambitionen måste vara att hålla lokalen öppen så många dagar/kvällar som möjligt ända fram till valet Den lokala s-föreningen och SSU Karlskrona har redan meddelat att de tänker hjälpa till med öppethållande. Såväl arbetarekommunens styrelse som kommunfullmäktigegruppen kommer att få vara delaktiga i öppethållandet av lokalen. Detta ger oss en rejäl chans att knyta kontakter med såväl boende som föreningar i Kungsmarken. Kungsmarkslokalen blir en prioriterad praktisk verksamhet. Att Kungsmarkslokalen öppnar torsdagen den 13 december klockan :2:6 Facklig-politisk samverkan För att nå målet att vinna valet 2014 är det nödvändigt att arbetarekommunen har en bra samverkan med fackföreningarna. Vi behöver tillsammans arbeta fram en gemensam plattform för hur vi vinner stöd på arbetsplatserna. Därför vill vi fortsätta att utveckla den facklig-politiska samverkan som redan idag är etablerad. Vi behöver också hitta strategier för att nå ut till de arbetsplatser som inte är anslutna till LO varför en ökad kommunikation med exempelvis TCO och andra tjänsemannaförbund är önskvärd. 1:2:7 Internationella frågor Vi socialdemokrater vill att Sverige ska göra skillnade i världen. Vi vet att en rättvis och jämlik värld är möjlig. Vi i Karlskrona arbetarekommun vill även sätta

6 6 (6) fokus på interantionella frågor lokalt. Det kan handla om allt från vänortsamarbete och stödja demokratisk utveckling till aktioner vid akuta krissituationer i världen. En annan aspekt av att sätta internationella frågor på vår dagordning är att vi själva ska få tillfälle lära oss mera om vår omvärld. 1:2:8 Ungdomsansvarig Medelåldern i vårt parti är hög och vi behöver tänka på återväxten. Vi vill därför tillsätta en ungdomsansvarig, dels för att knyta unga människor till oss men även för att sätta fokus på ungdomsfrågorna. Som ett led i detta vill vi också stötta SSU såväl ekonomiskt som på andra sätt. 2: Ny nomineringsprocess Vi menar att nomineringsprocessen behöver förnyas och moderniseras och lägger därför förslag på hur vi kan förändra vårt förfarande när vi utser nya företrädare. Vi anser också att det är nödvändigt att göra fyllnadsval på ett smidigare sätt än idag. Vidare föreslår vi att öppna hearings ska hållas då vi ska nominera till tunga uppdrag. Och då menar vi helt öppna hearings för medlemmar, allmänhet och media. Inför valet 2014 ska vi vara väl förberedda och ha vårt lag färdigt inför valrörelsen i god tid. Därför ska våra främsta företrädare och fullmäktigekandidater utses redan hösten Vi föreslår att Medlemsmötena under pågående mandatperiod nominerar fyllnadsval till presidieuppdrag. Arbetarekommunens valberedning för externa val bereder dessa valen. Våra representanter i KF:s valberedning bereder alla andra fyllnadsval under pågående mandatperiod. KF-gruppen nominerar och beslutar. Valår eller i samband med val nominerar medlemsmötet nämndsordföranden, riksdagslistan, landstingslistan och kommunfullmäktigelistan samt kommunalråd och landstingsråd/regionråd. Arbetarekommunens valberedning för externa val bereder dessa valen i september 2013 för beslut hösten Öppen hearing ska genomföras i samband med nominering/val eller fyllnadsval av kommunalråd/landstingsråd/regionråd/riksdagsledamöter/nämndsordföranden. Hearing genomförs efter nomineringstidens slut men innan valberedande organ gör sina bedömningar. Till hearingen är medlemmar, allmänhet och media välkomna. Utse en ny valberedning för externa val med totalt 5 ledamöter varav 1 representant från fullmäktigegruppen respektive arbetarekommunens styrelse. Arbetarekommunens ombudsman ingår också i valberedningen, dock ej vald.

Arbetarekommunen ska 131231 ha minst 1050 medlemmar.

Arbetarekommunen ska 131231 ha minst 1050 medlemmar. 2 Verksamhetsplanen är det dokument som pekar ut arbetarekommunens prioriterade verksamhet under 2013. Verksamhetsplanen föreslå inte till skillnad från föregående års verksamhetsplaner, att gälla över

Läs mer

STADGAR FÖR SÖDERTÄLJE SOCIALDEMOKRATISKA ARBETAREKOMMUN

STADGAR FÖR SÖDERTÄLJE SOCIALDEMOKRATISKA ARBETAREKOMMUN STADGAR FÖR SÖDERTÄLJE SOCIALDEMOKRATISKA ARBETAREKOMMUN Kapitel 1 Ändamål 1 Södertälje Arbetarekommunen är socialdemokraternas huvudorganisation i Södertälje och sammansluter alla inom kommunen verksamma

Läs mer

Dessa stadgar utgör komplement till partiets normalstadgar och kan endast förändras genom beslut på Arbetarekommunens årsmöte.

Dessa stadgar utgör komplement till partiets normalstadgar och kan endast förändras genom beslut på Arbetarekommunens årsmöte. Reviderade vid Årsmötet 2015 1 (8) Lunds Arbetarekommun T I L L Ä G G S S T A D G A R F Ö R L U N D S A R B E T A R E K O M M U N Fastställda av årsmötet 2005 Reviderade av årsmötet 2015 Dessa stadgar

Läs mer

Opinionsbildning och kommunikation

Opinionsbildning och kommunikation Verksamhetsplan 2019 Det är en ynnest att vara en del av Linköpings arbetarekommun och att ha förtroendet att leda den. Det åligger oss i styrelsen att se till att Socialdemokraterna i Linköping lever

Läs mer

ORGANISATORISKT HANDLINGSPROGRAM DISTRIKTSKONGRESS

ORGANISATORISKT HANDLINGSPROGRAM DISTRIKTSKONGRESS ORGANISATORISKT HANDLINGSPROGRAM DISTRIKTSKONGRESS ÅRE 21-22/4 2018 1 5 10 Ett omfattande arbete med att förnya socialdemokraterna sattes igång i och med framtidspartiet. Framtidspartiet handlar om att

Läs mer

Medlemsutvecklingsstrategi

Medlemsutvecklingsstrategi Stockholm 2013-11-19 Åsa Olsson Folkrörelse & kampanj Medlemsutvecklingsstrategi Medlemsutvecklingsstrategi 2014-2024 Under valåret 2014 kommer vi att sätta fokus på värvningsfrågan eftersom det är ett

Läs mer

3 (10) Senast justerade på årsmöte mars 2013

3 (10) Senast justerade på årsmöte mars 2013 2 (10) Innehåll 1 Arbetarekommunens uppgift... 3 2 Organisation... 3 3 Medlemskap i arbetarekommunen... 4 4 Avgifter... 4 5 Möten... 5 6 Arbetarekommunens valberedningar... 6 7 Arbetarekommunens styrelse...

Läs mer

Stadgar för Miljöpartiet de Gröna i Varberg. Antagna 20xx-yy-zz

Stadgar för Miljöpartiet de Gröna i Varberg. Antagna 20xx-yy-zz Stadgar för Miljöpartiet de Gröna i Varberg Antagna 20xx-yy-zz 1 Föreningens namn Föreningens namn är Miljöpartiet de Gröna i Varberg. 2 Ändamål Föreningens ändamål är att bedriva politisk utveckling i

Läs mer

Politisk Målsättning 3 (8)

Politisk Målsättning 3 (8) 2013-10-04 2 (8) Innehåll Politisk Målsättning... 3 Kommunikativa målgrupper... 5 Vår bild av verkligheten... 6 Politiska prioriteringar... 6 Vår bild av oss... 7 Våra kännetecken... 8 Praktiska prioriteringar...

Läs mer

Stadgar. reviderade vid extra årsmöte Lasse-Maja, Järfälla

Stadgar. reviderade vid extra årsmöte Lasse-Maja, Järfälla Stadgar reviderade vid extra årsmöte 2018-11-13 Lasse-Maja, Järfälla 1 Föreningens namn Stadgar för Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Föreningens namn är Nationella Nätverket

Läs mer

3 (8) Under verksamhetsperioden ska vi arbeta med att utveckla hela rekryteringskedjan som innefattar, frågan betalningen välkomnandet introduktionen.

3 (8) Under verksamhetsperioden ska vi arbeta med att utveckla hela rekryteringskedjan som innefattar, frågan betalningen välkomnandet introduktionen. 2 (8) Den här verksamhetsplanen för Socialdemokraterna i Bohuslän sträcker sig från 1 januari 2015 till 31 december 2018. Eftersom det är en flerårig verksamhetsplan håller den sig på en övergripande verksamhetsnivå.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017

VERKSAMHETSPLAN 2017 Förslag till val VERKSAMHETSPLAN 2017 Valförberedelser Under 2016 passerades halvtid i mandatperioden. De första åren efter vår valseger 2014 har på många sätt varit fokuserat på att med gott resultat

Läs mer

Stadgar. Stadgar för förbundet sid 2-5. Normalstadgar för distrikt sid 6-8. Normalstadgar för föreningar sid 9-11. Antagna av kongressen 2015

Stadgar. Stadgar för förbundet sid 2-5. Normalstadgar för distrikt sid 6-8. Normalstadgar för föreningar sid 9-11. Antagna av kongressen 2015 Stadgar Antagna av kongressen 2015 Stadgar för förbundet sid 2-5 Normalstadgar för distrikt sid 6-8 Normalstadgar för föreningar sid 9-11 1 FÖRBUND 1 Ändamål HBT Socialdemokrater (HBT-S) Sverige är ett

Läs mer

Stadgar för förbundet 2 Normalstadgar för distrikt 6 Normalstadgar för grupper 9

Stadgar för förbundet 2 Normalstadgar för distrikt 6 Normalstadgar för grupper 9 Antagna av kongressen 2011 Ändamålsparagraf bekräftad av förbundsårsmötet 2012 Reviderade av förbundsårsmöten 2014, 2015 Stadgar för förbundet 2 Normalstadgar för distrikt 6 Normalstadgar för grupper 9

Läs mer

Stadgar för Halmstads socialdemokratiska arbetarekommun

Stadgar för Halmstads socialdemokratiska arbetarekommun Stadgar för Halmstads socialdemokratiska arbetarekommun Fastställda av årsmöte 2 mars 2013 1 Arbetarekommunens uppgift Arbetarekommunen ansvarar för att på grundval av partiets program verka för de socialdemokratiska

Läs mer

Grundstadgar för socialdemokratiska föreningar och klubbar

Grundstadgar för socialdemokratiska föreningar och klubbar Grundstadgar för socialdemokratiska föreningar och klubbar 1 Den socialdemokratiska föreningens uppgift Den socialdemokratiska föreningen ansvarar för opinionsbildning för partiet, dess idéer och politik

Läs mer

STADGAR. Antagna av förbundsmötet Stadgar för S-kvinnors förbund Grundstadgar för S-kvinnors distrikt Grundstadgar för S-kvinnors klubbar

STADGAR. Antagna av förbundsmötet Stadgar för S-kvinnors förbund Grundstadgar för S-kvinnors distrikt Grundstadgar för S-kvinnors klubbar STADGAR Antagna av förbundsmötet 2015 Stadgar för S-kvinnors förbund Grundstadgar för S-kvinnors distrikt Grundstadgar för S-kvinnors klubbar Stadgar för S-kvinnors förbund FÖRBUND 1 Ändamål Sveriges

Läs mer

Beslutade och antagna av partidistriktets höstmöte kompletterat

Beslutade och antagna av partidistriktets höstmöte kompletterat Stadgar för Bohusläns partidistrikt Beslutade och antagna av partidistriktets höstmöte 2007-10-20 kompletterat 2013-03-23 1. Partidistriktets uppgift Partidistriktet ansvarar för: Utåtriktad opinionsbildning

Läs mer

Ett öppet parti. i takt med tiden. SSU:s plan för en öppen process. Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund. Stockholm 25 januari 2012

Ett öppet parti. i takt med tiden. SSU:s plan för en öppen process. Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund. Stockholm 25 januari 2012 Ett öppet parti i takt med tiden SSU:s plan för en öppen process Stockholm 25 januari 2012 Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund Sammanfattning Många kräver att Socialdemokraterna utser sin partiordförande

Läs mer

STADGAR för S-kvinnors förbund GRUNDSTADGAR för S-kvinnors distrikt GRUNDSTADGAR för S-kvinnors klubbar

STADGAR för S-kvinnors förbund GRUNDSTADGAR för S-kvinnors distrikt GRUNDSTADGAR för S-kvinnors klubbar STADGAR för S-kvinnors förbund GRUNDSTADGAR för S-kvinnors distrikt GRUNDSTADGAR för S-kvinnors klubbar Stadgar antagna av förbundsmötet 2015. Förbundsstyrelsens förslag till revidering av stadgar till

Läs mer

Hösten är här med nya händelser

Hösten är här med nya händelser SPRÅKRÖRET Nr 5 2015-18 oktober www.facebook.com/socialdemokraterna/kungsbacka Hösten är här med nya händelser Det händer mycket i politiken just nu. Alliansen har ställt till det. Decemberöverenskommelsen

Läs mer

Utåtriktad opinionsbildning för partiets idéer och politik inom sitt verksamhetsområde. Valorganisation i verksamhetsområdet

Utåtriktad opinionsbildning för partiets idéer och politik inom sitt verksamhetsområde. Valorganisation i verksamhetsområdet 2 (14) 3 (14) Utåtriktad opinionsbildning för partiets idéer och politik inom sitt verksamhetsområde Valorganisation i verksamhetsområdet Utveckling och samordning av politiken inom landstinget Val av

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Kristianstad Arbetarekommun. Fastställd på medlemsmöte Inledning

Verksamhetsplan 2017 Kristianstad Arbetarekommun. Fastställd på medlemsmöte Inledning Verksamhetsplan 2017 Kristianstad Arbetarekommun Fastställd på medlemsmöte 2016-12-19 Inledning I vår kommun är alla välkomna och här sätter vi människan främst. Vi lever i en föränderlig värld där tidigare

Läs mer

reviderade vid årsmöte Billingehus, Skövde

reviderade vid årsmöte Billingehus, Skövde Stadgar reviderade vid årsmöte 2013-04-10 Billingehus, Skövde 1 Föreningens namn Stadgar för Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Föreningens namn är Nationella Nätverket för Samordningsförbund

Läs mer

Sollentuna. Motioner och utlåtanden

Sollentuna. Motioner och utlåtanden Sollentuna Motioner och utlåtanden Årsmötet den 16 mars 2013 Motion 1 Motion till årsmötet med Sollentuna arbetarekommun 2013 Nedanstående motion är antagen av IF Metallsossens klubbstyrelse tisdagen den

Läs mer

För att säkerställa att verksamheter genomförs enligt planen och målsättningarna i den, föreslår S-kvinnor även att arbetsgrupper bildas i styrelsen.

För att säkerställa att verksamheter genomförs enligt planen och målsättningarna i den, föreslår S-kvinnor även att arbetsgrupper bildas i styrelsen. Vi har ryckt upp oss, som arbetarekommun har vi blivit bättre bra möten för nya medlemmar, temamöten, ibland med panel eller föredragning - men vi kan mer! Vi behöver ta fram och prova fler idéer. Vi behöver

Läs mer

Klubbens verksamhetsområde omfattar alla som arbetar inom organisationens område.

Klubbens verksamhetsområde omfattar alla som arbetar inom organisationens område. Nuvarande arbetsordning för Klubb Tunnelbanan SEKO Stockholm 1 Verksamhetsområde Klubbens verksamhetsområde omfattar alla som arbetar inom organisationens område. 2 Sektioner Klubben är uppdelad i sektioner.

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning Förslag på verksamhetsplan för socialdemokraterna i Norrköping mars 2012- mars 20133 Temaår: Barn... 3 Studier... 4 Ledarskapsutbildning för ledande företrädare... 4 Media, retorik

Läs mer

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening Årsberättelse 2014 Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Godkännande av dagordning 3. Val av 2 st justeringsmän tillika rösträknare 4. Val av ordförande till

Läs mer

Nomineringsprocessen inför och efter 2014 års allmänna val

Nomineringsprocessen inför och efter 2014 års allmänna val Stockholm Antagen av representantskapet den 12 mars 2013 Nomineringsprocessen inför och efter 2014 års allmänna val En öppen och genomskinlig valberedningsdriven process Vårt mål är att Socialdemokraterna

Läs mer

STADGAR FÖR ERITREANSKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE

STADGAR FÖR ERITREANSKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE STADGAR FÖR ERITREANSKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE 1 FÖRBUNDETS NAMN Förbundets namn är ERITREANSKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE och förkortas ERIS. ERIS är ett ideellt förbund av lokala föreningar. 2 FÖRBUNDET

Läs mer

Nomineringsprocessen inför 2018 års allmänna val. En öppen och genomskinlig valberedningsdriven process

Nomineringsprocessen inför 2018 års allmänna val. En öppen och genomskinlig valberedningsdriven process Nomineringsprocessen inför 2018 års allmänna val En öppen och genomskinlig valberedningsdriven process Vårt mål är att Socialdemokraterna ska ha företrädare som vinner val i Emmaboda, som inger förtroende

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016 Socialdemokraterna Kalmar Län Förslag till Distriktsstyrelsen 15/2

VERKSAMHETSPLAN 2016 Socialdemokraterna Kalmar Län Förslag till Distriktsstyrelsen 15/2 VERKSAMHETSPLAN 2016 Socialdemokraterna Kalmar Län Förslag till Distriktsstyrelsen 15/2 Inledning Denna verksamhetsplan pekar ut hur vi vill utveckla Socialdemokraterna i Kalmar Län under år 2016. Vi behöver

Läs mer

STADGAR. Antagna av kongressen Stadgar för S-kvinnors förbund Grundstadgar för S-kvinnors distrikt Grundstadgar för S-kvinnors klubbar

STADGAR. Antagna av kongressen Stadgar för S-kvinnors förbund Grundstadgar för S-kvinnors distrikt Grundstadgar för S-kvinnors klubbar STADGAR Antagna av kongressen 2017 Stadgar för S-kvinnors förbund Grundstadgar för S-kvinnors distrikt Grundstadgar för S-kvinnors klubbar Stadgar för S-kvinnors förbund FÖRBUND 1 Ändamål Sveriges socialdemokratiska

Läs mer

Stadgar för Svenska Pokerförbundet

Stadgar för Svenska Pokerförbundet Svenska Pokerförbundets Stadgar Sida 1 av 10 Stadgar för Svenska Pokerförbundet Dessa stadgar är antagna vid Svenska Pokerförbundets årsmöte 2010-02-13. Svenska Pokerförbundets Stadgar Sida 2 av 10 Kapitel

Läs mer

Klubbens verksamhetsområde omfattar alla som arbetar inom organisationens område.

Klubbens verksamhetsområde omfattar alla som arbetar inom organisationens område. Förslag till ny arbetsordning inför extra årsmöte 28/11 2011. Arbetsordning för Klubb Tunnelbanan, SEKO Klubb 111 SEKO Stockholm 1 Verksamhetsområde Klubbens verksamhetsområde omfattar alla som arbetar

Läs mer

S-studenters långtidsplan fram till 2020

S-studenters långtidsplan fram till 2020 S-studenters långtidsplan fram till SOCIALDEMOKRATISKA Inledning S-studenter är det socialdemokratiska studentförbundet i Sverige och har sin ideologiska och organisatoriska grundsyn inom socialismen och

Läs mer

STADGAR. Antagna av förbundsmötet 2011

STADGAR. Antagna av förbundsmötet 2011 STADGAR Antagna av förbundsmötet 2011 Stadgar för S-kvinnors förbund Grundstadgar för S-kvinnors distrikt Grundstadgar för S-kvinnors klubbar/föreningar Stadgar för S-kvinnors förbund FÖRBUND 1 Ändamål

Läs mer

KAMPANJMANUALEN 9. ATT AKTIVERA OCH ENGAGERA MEDLEMMAR

KAMPANJMANUALEN 9. ATT AKTIVERA OCH ENGAGERA MEDLEMMAR KAMPANJMANUALEN ARBETSDOKUMENT 1. KAMPANJENS SYFTE OCH MÅL 2. KAMPANJENS HUVUDBUDSKAP 3. TAKTIK INFÖR KAMPANJEN 4. KAMPANJENS TÄVLINGAR 5. KAMPANJAKTIVITETER 6. 25 EXTRA KAMPANJAKTIVITETER 7. TRE UPPFÖLJNINGSAKTIVITETER

Läs mer

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt.

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt. Stadgar 1 Namn Partiets namn är Vägvalet. 2 Säte Partiets säte är Göteborg. 3 Syfte och värderingar Vägvalets mål och syfte är att driva politik där demokratin utgår från medborgarna och speglar deras

Läs mer

Själevads Socialdemokratiska förening 28 februari 2012

Själevads Socialdemokratiska förening 28 februari 2012 Själevads Västerhusgården och Mobackens förskola Fotograf: Kina Nylén, 26 februari 2012 Själevads 2 (8) Dagordning för årsmöte tisdag 28 februari 2012 18:30 1 Årsmötets öppnande 2 Fastställande av dagordningen

Läs mer

Arbetarekommunen är partiets lokala huvudorganisation i Norrköpings primärkommuns område.

Arbetarekommunen är partiets lokala huvudorganisation i Norrköpings primärkommuns område. RÖTT = strykning GULT = ändring/tillägg Arbetarekommunen ansvarar för opinionsbildning för partiets idéer och politik inom Norrköpings kommun kommunikation med väljare inom Norrköpings kommun valorganisationen

Läs mer

Stadgar för PLUM. Personalvetarna Umeå. Reviderad:

Stadgar för PLUM. Personalvetarna Umeå. Reviderad: Stadgar för PLUM Personalvetarna Umeå Reviderad: 2017-02-06 1. Organisation 1 Organisation PLUM, organisationsnummer 894002-5128, är en demokratisk sammansatt förening som verkar för studenterna på Personalvetarprogrammet

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT!

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva Östergötland. 2 Föreningens säte Hela Sverige

Läs mer

Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden.

Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden. RHC stadgar Senast reviderad 2016-03-06 1 Namn och ändamål Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden. RHC är

Läs mer

Stadgar - Funkibator ideell förening

Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar för Funkibator ideell förening. Antagna vid årsmöte 19 mars 2013. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator ideell förening. 2 - Föreningens säte

Läs mer

STADGAR FÖR ERITREANSKA KVINNOFÖRBUNDET I SVERIGE

STADGAR FÖR ERITREANSKA KVINNOFÖRBUNDET I SVERIGE STADGAR FÖR ERITREANSKA KVINNOFÖRBUNDET I SVERIGE 1. FÖRBUNDETS NAMN Förbundets namn är ERITREANSKA KVINNOFÖRBUNDET I SVERIGE och förkortas EKRFS. EKRFS är ett ideellt förbund av lokala föreningar. 2.

Läs mer

FÖRSLAG STADGAR MESKALIN

FÖRSLAG STADGAR MESKALIN FÖRSLAG STADGAR MESKALIN 1 NAMN Föreningens namn är Meskalin, och har sitt säte i Kalmar. Meskalin är en religiöst och partipolitiskt obunden förening. 2 SYFTE Meskalin ska representera och arbeta för

Läs mer

Djurens partis stadgar

Djurens partis stadgar Djurens partis stadgar 1. Namn och syfte Partiets namn är Djurens parti. Djurens parti är en politisk organisation vars syfte är att kraftfullt verka för djurens intressen genom att ta politiskt mandat

Läs mer

A. Organisation Jagvillhabostad.nu består av enskilda medlemmar organiserade i lokalavdelningar.

A. Organisation Jagvillhabostad.nu består av enskilda medlemmar organiserade i lokalavdelningar. STADGAR Antagna 2003-04-06 Reviderade 2006-03-04, 2007-03-03, 2009-03-07, 2010-03-06, 2012-02-18 1. Firma Organisationens namn är jagvillhabostad.nu. 2. Syfte Föreningens syfte är att bevaka samt agera

Läs mer

Enligt uppdrag: Per Colliander

Enligt uppdrag: Per Colliander Partiet behöver förnyelse. I den kris partiet nu befinner sig finns det anledning granska struktur och arbetsformer. Detta bör också ske på det lokala planet. Gamla Gardet har en nu pågående studiecirkel

Läs mer

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA Antagna på årsmöte 2011-xx-xx 1. Firma Lokalavdelningens namn är jagvillhabostad.nu Uppsala. 2. Syfte Lokalavdelningens syfte är att bevaka samt agera utifrån unga bostadssökandes

Läs mer

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar Stadgar för Alla ska kunna bo kvar 1. Firma Föreningens namn är Alla ska kunna bo kvar 2. Syfte Föreningens syfte är att sätta fokus på de sociala aspekter som finns när fastighetsägare höjer hyrorna kraftigt

Läs mer

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening Sveriges Släktforskarförbund Framtagna 2011 NORMALSTADGAR För släktforskarförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är. 2 Föreningens ändamål Föreningen, är en ideell förening samt politiskt och religiöst

Läs mer

Ledamot i avdelningsstyrelse

Ledamot i avdelningsstyrelse Ledamot i avdelningsstyrelse Inledning Du som är avdelningsstyrelseledamot är en idéburen ledare och demokratiskt vald av medlemmar vid ett årsmöte. Tillsammans med de andra i styrelsen leder, samordnar

Läs mer

Stadgar för Juridiska föreningen vid Umeå universitet (JF)

Stadgar för Juridiska föreningen vid Umeå universitet (JF) Stadgar för Juridiska föreningen vid Umeå universitet (JF) Inledande bestämmelser 1 Juridiska föreningen vid Umeå universitet, nedan föreningen, är en partipolitiskt, fackligt och religiöst oberoende ideell

Läs mer

Stadgar F! Västerås Antagna av årsmöte

Stadgar F! Västerås Antagna av årsmöte 1 Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är Feministiskt initiativ Västerås (F! Västerås), organisationsnummer 802495-3799. 2 Föreningens säte F! Västerås säte är Västerås kommun. 3

Läs mer

Viktiga datum och händelser inom Socialdemokraterna i Lund 2014 v2

Viktiga datum och händelser inom Socialdemokraterna i Lund 2014 v2 Viktiga datum och händelser inom Socialdemokraterna i Lund 2014 v2 Saknas i denna version av kalendariet för 2014. - Nya torgmöten/aktivitetsdagar för våren 2014 - Morgonutdelningar mm under våren 2014

Läs mer

STADGAR FÖR STOCKHOLMS STAD. Enligt representantskapets beslut den 21 mars och 22 maj 2013 samt efter förbundsstyrelsens godkännande

STADGAR FÖR STOCKHOLMS STAD. Enligt representantskapets beslut den 21 mars och 22 maj 2013 samt efter förbundsstyrelsens godkännande STADGAR FÖR STOCKHOLMS STAD 2013 Enligt representantskapets beslut den 21 mars och 22 maj 2013 samt efter förbundsstyrelsens godkännande 2013-08-21. 2 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Mom 1.Vision Stockholms stad

Läs mer

STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ

STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ Antagna vid årsmöte 2017-04-09 1 Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är Feministiskt initiativ Malmö (F!Malmö). Föreningen är registrerad

Läs mer

Stadgar antagna vid PROs kongress den 15 18 juni 2012 www.pro.se Art nr PRO297. Tryckeri: TMG Sthlm, 2012

Stadgar antagna vid PROs kongress den 15 18 juni 2012 www.pro.se Art nr PRO297. Tryckeri: TMG Sthlm, 2012 Stadgar antagna vid PROs kongress den 15 18 juni 2012 Stadgar antagna vid PROs kongress 15 18 juni 2012 1 Innehåll 1 Detta är PRO...3 2 Så här ser organisationen ut...4 3 Medlemskap...4 4 Föreningarna...5

Läs mer

Totalt intäkter

Totalt intäkter 1. 2. 3. 4. Budget Utfall Budget Verksamhetens intäkter 2007 2008 Medlemsavgifter - 169-160 Arvodesbidrag - 69-65 Gruppavgifter - 4-7 Kommunalt partistöd - 1140-1154 Fakturerade kostnader - 72-45 Övriga

Läs mer

Stockholms läns partidistrikt 2.0

Stockholms läns partidistrikt 2.0 Stockholms läns partidistrikt 2.0 Partidistriktets valanalys konstaterar : Det behövs en betydligt större regional kraftsamling. Relationen mellan arbetarekommunerna och partidistriktet måste klarläggas.

Läs mer

Riksföreningen för anestesi och intensivvård - intresseförening för sjuksköterskor inom anestesi och intensivvård sedan

Riksföreningen för anestesi och intensivvård - intresseförening för sjuksköterskor inom anestesi och intensivvård sedan STADGAR RIKSFÖRENINGEN FÖR ANESTESI OCH INTENSIVVÅRD 1 ÄNDAMÅL Mom. 1 Syfte Riksföreningen för anestesi och intensivvård är en professionell förening för legitimerade sjuksköterskor som är verksamma inom

Läs mer

Förslag till dagordning:

Förslag till dagordning: Förslag till dagordning: 1) Mötets öppnande 2) Val av mötesfunktionärer a) Ordförande b) Sekreterare c) Justerare d) Rösträknare 3) Fråga om mötet är stadgeenligt kallat 4) Fastställande av röstlängd 5)

Läs mer

STADGA KALMAR ESS Antagen av årsmötet den 11 januari 2011 samt av extra föreningsstämman den 10 februari 2011 1

STADGA KALMAR ESS Antagen av årsmötet den 11 januari 2011 samt av extra föreningsstämman den 10 februari 2011 1 STADGA KALMAR ESS Antagen av årsmötet den 11 januari 2011 samt av extra föreningsstämman den 10 februari 2011 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1. ALLMÄNT... 4 1.1 Namn... 4 1.2 Ändamål och syfte... 4 KAPITEL

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Domsjö S Förening

Verksamhetsberättelse. Domsjö S Förening Verksamhetsberättelse 2011 Domsjö S Förening Årsmötets dagordning 1. Mötets öppnande ordförande ger ordet till kvällens gäst Håkan Olsson. 2. Årsmötets utlysning. 3. In memorian/parentation 4. Fastställande

Läs mer

Juridiska föreningen vid Umeå universitet

Juridiska föreningen vid Umeå universitet Juridiska föreningen vid Umeå universitet Om föreningen 1. Juridiska föreningen vid Umeå universitet är en underförening till samhällsvetenskapliga sektionen (Samsek) och ytterst till Umeå studentkår (US).

Läs mer

Förslag till nya stadgar för Sveriges Troende Socialdemokrater

Förslag till nya stadgar för Sveriges Troende Socialdemokrater Stockholm den 17 december 2010 Förslag till nya stadgar för Sveriges Troende Socialdemokrater 1 Ändamål Sveriges Troende Socialdemokrater är ett förbund av grupper och enskilda vars övertygelse är att

Läs mer

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM Antagna av ordinarie årsmöte 2002-03-21 samt bekräftade av extra årsmöte 2002-10-10. 1 Namn och verksamhetsområde Mom 3 Föreningens namn är Epilepsiföreningen

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

SOCIALDEMOKRATERNA ÖSTERSUND 15 september 2014 Till samtliga medlemmar

SOCIALDEMOKRATERNA ÖSTERSUND 15 september 2014 Till samtliga medlemmar 1 SOCIALDEMOKRATERNA ÖSTERSUND 15 september 2014 Till samtliga medlemmar NOMINERINGTID Ny förordning gäller från kommande mandat period. Redan 23 oktober skall det nyvalda kommunfullmäktige välja kommunfullmäktiges

Läs mer

STADGAR FÖR UTRIKESFÖRVALTNINGENS PERSONALFÖRENING (UPF)

STADGAR FÖR UTRIKESFÖRVALTNINGENS PERSONALFÖRENING (UPF) STADGAR FÖR UTRIKESFÖRVALTNINGENS PERSONALFÖRENING (UPF) fastställda av UPF:s konstituerande föreningsmöte 1975-12-11 att gälla från 1975-12-31. Ändringar beslutade vid årsmöten 1980, 1981, 1983 och extra

Läs mer

Riktlinjer för valberedning och kandidatnominering

Riktlinjer för valberedning och kandidatnominering Linköping Riktlinjer för valberedning och kandidatnominering Dokumentet innehåller riktlinjer för hur val bereds, hur arbetarekommunen hanterar valärenden och kandidatnominering. Dokument ersätter alla

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning

Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning Första versionen, antagna vid riksförbundets bildande 2018-02-09. Organisationsnummer: ansökan skickas snarast till Skatteverket. Säte: Stockholm 1. Förbundets

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2016/2017

Verksamhetsinriktning 2016/2017 Förslag till: Verksamhetsinriktning 2016/2017 Förord En verksamhetsinriktning beskiver uppgifter, mål och prioriteringar för vår organisation. Hur vi når målen och vilka metoder vi använder redovisas i

Läs mer

Planeringsförutsättningar 2018

Planeringsförutsättningar 2018 Planeringsförutsättningar 2018 1 Planeringsförutsättningarna ut i februari Verksamhetsplan kick-off Avdelningarna antar och skickar in VP till förbundet senast den 31 augusti Distriktsmöte på hösten Studiekonferens

Läs mer

Studier Socialdemokraterna i Gävle. Erfarenhet Gemenskap Glädje Lärande Mångfald Möten Samarbete Utveckling Ömsesidighet - 1 -

Studier Socialdemokraterna i Gävle. Erfarenhet Gemenskap Glädje Lärande Mångfald Möten Samarbete Utveckling Ömsesidighet - 1 - Studier 2007 Erfarenhet Gemenskap Glädje Lärande Mångfald Möten Samarbete Utveckling Ömsesidighet Socialdemokraterna i Gävle - 1 - Studieprogram 2007 Innehåll Medlemsstudier... s 4 Europastudier. Ideologi

Läs mer

Stadgar för SYLF Blekinge

Stadgar för SYLF Blekinge Stadgar för SYLF Blekinge Erkänd som lokalavdelning av Sveriges Yngre Läkares Förening (SYLF). Senast ändrade vid SYLF Blekinges årsmöte 20:e januari 2016 och ändringen godkänd av SYLF:s styrelse XX månad

Läs mer

STADGAR FÖR FUB. föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning

STADGAR FÖR FUB. föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning STADGAR FÖR FUB föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning Dessa stadgar gäller från och med 31 augusti 2013 och ersätter tidigare stadgar STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET Riksförbundet för barn,

Läs mer

Normalstadgar för Länsförening inom Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft

Normalstadgar för Länsförening inom Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft 1 Normalstadgar för Länsförening inom Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft Namn, verk- 1.1 samhetsområde och uppgifter 1 Länsföreningens namn är Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft i län. Länsföreningen är ansluten

Läs mer

Dagordning medlemsmöte Piratpartiet i Stockholms län

Dagordning medlemsmöte Piratpartiet i Stockholms län 1 Dagordning medlemsmöte Piratpartiet i Stockholms län Söndagen 29:e mars 2015 1. Mötet öppnas 2. Fastställande av röstlängd Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade. På den här punkten sammanställer

Läs mer

STADGAR FÖR FUB. föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning

STADGAR FÖR FUB. föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning STADGAR FÖR FUB föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning Dessa stadgar gäller från och med 31 augusti 2013 och ersätter tidigare stadgar STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET Riksförbundet för barn,

Läs mer

Stadgar. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

Stadgar. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Stadgar Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö 1 NAMN Föreningens namn är Malmö mot Diskriminering föreningarnas organisation för att främja

Läs mer

5 SRS verksamhetsår omfattar tiden mellan den 1 januari och den 31 december.

5 SRS verksamhetsår omfattar tiden mellan den 1 januari och den 31 december. Studentradion i Sverige - Stadgar SENAST ÄNDRADE 2014-10-12 Firma 1 Föreningens firma är Studentradion i Sverige, och förkortas SRS. Föreningens firma tecknas av ordförande och kassör var och en för sig.

Läs mer

Stadgar för Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt antagna av distriktskongressen 3 december 2007 och reviderad senast 18 april 2015

Stadgar för Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt antagna av distriktskongressen 3 december 2007 och reviderad senast 18 april 2015 Stadgar för Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt antagna av distriktskongressen 3 december 2007 och reviderad senast 18 april 2015 1 Partidistriktets uppgift Partidistriktet ansvarar för: - utåtriktad

Läs mer

Förslag till: Verksamhetsinriktning för perioden

Förslag till: Verksamhetsinriktning för perioden Förslag till: Verksamhetsinriktning för perioden 2019-2022 Förord En verksamhetsinriktning beskriver uppgifter, prioriteringar och arbetsfördelning för vår organisation. Mätbara mål och metodval redovisas

Läs mer

Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening

Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening 1. Namn Föreningens namn är Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening 2. Verksamhetsområde Föreningens verksamhetsområde är Övre Norrland, med

Läs mer

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 1 Förbundets namn och ställning Förbundets namn är Svenska Vitiligoförbundet. Förbundet är religiöst och partipolitiskt obundet. Förbundet har sitt säte

Läs mer

Stadgar. Förbundsstadgar Normalstadgar för föreningar

Stadgar. Förbundsstadgar Normalstadgar för föreningar Stadgar Förbundsstadgar Normalstadgar för föreningar Innehåll Förbundsstadgar Förbundets värderingar.... 4 Förbundets organisation... 4 Medlemskap.... 4 Kongress... 7 Förbundsfullmäktige... 10 Förbundsstyrelse...

Läs mer

Arbetsordning för Klubb 119 SEKO Stockholm

Arbetsordning för Klubb 119 SEKO Stockholm Styrelsen har bearbetat ett ändringsförslag för klubbens arbetsordning som ska läggas som förslag till nästa medlemsmöte. Vi vill att medlemmarna ska kolla på detta och fundera på de aktuella ändringar

Läs mer

Normalstadgar för EFS missionsförening

Normalstadgar för EFS missionsförening Normalstadgar för EFS missionsförening antagna av EFS styrelse 2011-11-12 13, 156/11 Stadgar för EFS missionsförening i.... Antagna den......... Missionsföreningens ordförande 1. Grundval och uppgift 1.1

Läs mer

Funktionsrätt Göteborg stadgar reviderade och antagna

Funktionsrätt Göteborg stadgar reviderade och antagna Funktionsrätt Göteborg stadgar reviderade och antagna 2017-04-27 Namn, mål och uppgift 1 Namn Funktionsrätt Göteborg är ett partipolitiskt och religiöst obundet samarbetsorgan för allmännyttiga ideella

Läs mer

STADGAR. Antagna på årsmöte 2014-11-22. Kapitel 1 - Allmänt

STADGAR. Antagna på årsmöte 2014-11-22. Kapitel 1 - Allmänt STADGAR Antagna på årsmöte 2014-11-22 Kapitel 1 - Allmänt 1. Definition PUSH Sverige - plattformen där unga samarbetar för hållbarhet, som i dessa stadgar 1 benämns nätverket, är ett nationellt nätverk

Läs mer

Valseger 2014 valplan grön ungdom väst och göteborg

Valseger 2014 valplan grön ungdom väst och göteborg Valseger 2014 valplan grön ungdom väst och göteborg Inledning Grön Ungdom ska synas och höras. Ingen ska kunna missa att på något sätt under 2014 komma i kontakt med oss eller med Miljöpartiet. Grön Ungdom

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH Antagna 2008-04- 19 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. 1.2 Symbol

Läs mer

Stadga för Mattecentrum Senast reviderad:

Stadga för Mattecentrum Senast reviderad: Stadga för Mattecentrum Senast reviderad: 2017-03-19 1 Syfte Mom 1 Mattecentrum ska utan vinstdrivande intresse öka elevers förståelse för matematik och dess roll i samhället, inspirera med förebilder

Läs mer

PeaceWorks Swedens stadgar

PeaceWorks Swedens stadgar PeaceWorks Swedens stadgar Stadgarna antagna 1974-10- 19, senast ändrade 1998-03- 21, 2004-02- 22, 2005-03- 19, 2005-08- 27 och 2007-03- 18, 2008-09- 14, 2009-08- 30, 2010-08- 22, 2011-08- 28, 2012-09-

Läs mer

1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun.

1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. Stadgar antagna den 24 april 2018 Föreningen Svalorna Indien Bangladesh Stadgar för Föreningen Svalorna Indien Bangladesh 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh.

Läs mer

STADGAR FÖR LUDVIKA SOCIALDEMOKRATISKA ARBETAREKOMMUN.

STADGAR FÖR LUDVIKA SOCIALDEMOKRATISKA ARBETAREKOMMUN. 1 2015-03-25 STADGAR FÖR LUDVIKA SOCIALDEMOKRATISKA ARBETAREKOMMUN. 1. ÄNDAMÅL Arbetarekommunen har till ändamål Att på grundval av partiets program verka för de socialdemokratiska idéerna, Att vara partiets

Läs mer