SPF resa till Kina för SPF Kungsholmen/S:t Göran Kinas Pärlor 9-19 september 2010

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SPF resa till Kina för SPF Kungsholmen/S:t Göran Kinas Pärlor 9-19 september 2010"

Transkript

1 Sida 1 av 5 Att: Gun Eva Weider och Birgitta Borgström SPF Kungsholmen/S:t Göran Stockholm 27 januari 2010 SPF resa till Kina för SPF Kungsholmen/S:t Göran Kinas Pärlor 9-19 september 2010 LOTUS TRAVEL GRUPPRESOR TILL ASIEN Att beskriva Kina som resmål i ett fåtal ord är omöjligt, upplevelserna tar helt enkelt aldrig slut. Kanske är det just blandningen av det gamla och det nya Kina som fascinerar allra mest. Att med egna ögon få se landets flera tusen år gamla traditioner vävas samman med det senaste inom exempelvis teknik, design och arkitektur är något som inte får missas! Spännande utflykter Fantastisk shopping - Kvällsaktiviteter Följ med på en resa bland teplantager, sidentyger, cloisonnésmycken och andra kulturskatter! Vi börjar i Peking med dess klassiska sevärdheter och fortsätter därefter till Hangzhou för att dricka välgörande te. I Orientens Venedig, Tongli, strosar vi längs kanalerna innan vi avslutar i shoppingmetropolen Shanghai. Lotus Travel, Kungsgatan 36, Stockholm +46 (0)

2 Sida 2 av 5 DAG 1 19 september Avresa med Air Chinas direktflyg från Arlanda till Peking. Middag, frukost samt förfriskningar serveras ombord. DAG 2 20 september PEKING På morgonen landar vi på Pekings internationella flygplats. Här välkomnas vi av vår egen svensktalande färdledare som tar oss med på en utflykt till det vackra Sommarpalatset, kejsarfamiljens gamla sommarresidens som är naturskönt beläget intill Kunmingsjöns strand. Här ser vi marmorbåten och den över 700 meter Långa gången med sina vackra målningar. Vi äter vår första kinesiska lunch och får lära oss att hantera ätpinnar. På eftermiddagen finns möjlighet att pusta ut en stund på hotellrummet, innan vi träffas för välkomstmiddagen. DAG 3 21 september Mitt i Peking ligger Himmelska fridens torg. Vi promenerar över det enorma torget och korsar Långa fridens aveny innan vi kommer fram till Förbjudna staden världens största kejsarpalats. Innanför palatsets höga murar levde de kinesiska kejsarna under mer än 500 år, totalt isolerade från omvärlden. Härifrån styrdes det mytomspunna riket fram till kejsardömets fall, I palatsets hjärta ligger Yttersta harmonins sal, med den mäktiga Draktronen. I den vackra bönehallen med sitt blåskimrande tak offrades sidentyger, djur och olika grödor till himlen, en ritual som skulle leda till goda skördar. Vi stannar även till vid en fin pärlaffär, där vi får en inblick i odling av sötvattenspärlor och får möjlighet till shopping. DAG 4 22 september 200 år f.kr. härskade Kinas första kejsare, Shi Huang Di, en man med höga ambitioner. Han genomförde en rad olika reformer, däribland ett enhetligt skriftspråk. Han fick även hundratusentals män att med livet som insats, bygga ihop många små murar till en jättelik försvarslinje i norr. I dag, 2000 år senare, besöker vi kejsarens livsverk och världens genom tiderna största byggnadsverk Kinesiska muren. Naturupplevelsen är hänförande och vår guide berättar den spännande historien. Efter besöket på muren passerar vi Fågelboet, platsen för de olympiska spelen. Eftermiddagen är fri och det finns mycket intressant att upptäcka på egen hand. Vår färdledare kommer gärna med förslag. Varför inte en välbehövlig fotmassage? Lunch ingår, middag på egen hand. DAG 5 23 september Dagen är fri för egna äventyr. På kvällen samlas vi för en traditionell festmåltid, bestående av den berömda Pekingankan. Lunch på egen hand, middag ingår. Lotus Travel, Kungsgatan 36, Stockholm +46 (0)

3 Sida 3 av 5 DAG 6 24 september PEKING/HANGZHOU I himmelen finns paradiset, på jorden finns Hangzhou och Suzhou, lyder ett gammalt kinesiskt ordspråk. Detta kan du förmodligen själv skriva under på efter vårt besök i Hangzhou, beläget på Kinas östkust. Omkring år 1280 besökte Marco Polo staden som han beskrev som en av de vackraste på jorden. Än idag är Hangzhou ett omtyckt resmål tack vare sina sköna omgivningar runt Västra Sjön. Vi åker på en liten båttur och tar oss sedan strax norr om sjön till Lingyintemplet, ett av Kinas mest berömda buddhisttempel. Här ser vi flera hundra Buddhafigurer skulpterade i klippväggen, samt den Skrattande Buddhan (Framtidens Buddha) som sägs rymma all världens sorg i sin mage. På en teplantage får vi prova Drakkällans te, känt som Kinas bästa. DAG 7 25 september SUZHOU Suzhou är känt för sitt fina silke och sina vackra kanalersom flyter kors och tvärs genom staden. Det är dessa kanaler som har gett staden dess smeknamn, Orientens Venedig. På en sidenfabrik får vi veta hur siden skapas och vi ser hur de glänsande silkestrådarna nystas upp från kokongerna. Vi njuter sedan av den fina arkitekturen och de vackra föremålen på nya Suzhou museum, som designats av den världsberömde arkitekten I.M. Pei. DAG 8 26 september TONGLI/SHANGHAI Strax utanför Suzhou ligger det lilla vattensamhället Tongli, med pittoreska bostäder och arbetsplatser mitt i kanalsystemet. Vi promenerar i de vackra omgivningarna och längs de smala kanalerna med sina välvda broar. På eftermiddagen sätter vi oss i bussen för färd till världsmetropolen Shanghai, som är Kinas största stad och finansiella centrum. Här trängs landets enda börshus med ultramoderna skyskrapor och ståtliga bankpalats i kolonialstil. Staden bjuder på många arkitektoniska mästerverk, däribland Oriental Pearl, det spektakulära TV-tornet. I staden som aldrig sover ägnar vi kvällen åt en fartfylld och halsbrytande akrobatikshow. DAG 9 27 september Vi går upp tidigt på morgonen för att uppleva den traditionella gymnastiken taiji. Sedan hälsar vi på i en lekskola för att få se hur kinesiska barn tillbringar sin dag. I Gamla stan får vi uppleva myllret av människor som lever sina liv bland de vackra husen i traditionell stil. Vi ser det berömda tehuset Huxinting och besöker den fina Yu- trädgården. Via en tunnel under Huangpufloden kommer vi till den ultramoderna stadsdelen Pudong. Här tar vi hissen upp i Shanghai World Financial Center och blickar ut över denna 20-miljonersstad med sina tusentals skyskrapor. Vi besöker därefter Shanghai Museum med dess fantastiska fynd och på eftermiddagen promenerar vi i den f.d. Franska koncessionen och besöker Xintiandi Shanghais trendställe nummer ett! Lotus Travel, Kungsgatan 36, Stockholm +46 (0)

4 Sida 4 av 5 DAG september PEKING Idag tar vi flyget tillbaka till Peking och på kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår. DAG september Vi sätter oss på planet som tar oss hem till Sverige. I bagaget har vi många fina minnen och fina souvenirer. Paketpris: kr/person i dubbelrum. Priset är baserat på minimum 18 deltagare. I paketet ingår: Direktflyg i ekonomiklass med Air China inkl. skatter och avgifter. OBS! Air China har 30 kg + handbagage i frivikt på flyget. Övernattning 9 nätter i dubbelrum på 4-stjärniga hotell inkl. frukostbuffé. Samtliga transporter till/från flygplats och till sevärdheter enligt program. Inträden till sevärdheter angivet i programmet. Egen svensktalande färdledare under hela vistelsen 7 luncher och 8 middagar inkl. 2 glas läsk/öl Dricks till guide, chaufför och bagagebärare. Turistvisum till Kina (100 kr tillkommer för ej svenska medborgare) Peking kart, Shanghaikarta och UPI s Kinafakta Tillägg Enkelrumstillägg kr/person. Avbeställningsskydd: 350 kr per person (bokas och betalas tillsammans med anmälningsavgiften och gäller vid sjukdom mot uppvisande av läkarintyg). Europeiska reseförsäkringar: 540 kr per person (tillägg till hemförsäkringen 11 dagar). Lotus Travel, Kungsgatan 36, Stockholm +46 (0)

5 Sida 5 av 5 Vi har 25 platser bokade på denna avgång. Ifylld visumansökan, pass och foto skall vara Lotus Travel tillhanda senast 1 månad före avresa och sänd åter tillsammans med resehandlingarna ca dagar före avresa. Priset kan komma att ändras beroende på nya eller ökade skatter och allmänna avgifter, ändrade växelkurser eller andra liknande omständigheter över vilka arrangören ej råder Vi hoppas att offerten är av intresse och ser fram emot att höra från er inom kort. Ser fram emot att höra ifrån er inom kort! Med vänliga hälsningar Jenny Olsson Lotus Travel Grupp och företagsresor Tel: Lotus Travel, Kungsgatan 36, Stockholm +46 (0)

15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN

15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Stora Kina 15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Planerade avgångar 2014: 30/3, 10/4, 9/5, 23/5, 22/6, 11/7, 10/8, 8/9, 6/10, 17/10 (kontakta oss för senare avgångar)

Läs mer

Stora Kina. 15 DAGAR - PEKING-SUZHOU-TONGLI-SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Planerade avgångar 2015: 26/3, 19/4 (kontakta oss för senare avgångar)

Stora Kina. 15 DAGAR - PEKING-SUZHOU-TONGLI-SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Planerade avgångar 2015: 26/3, 19/4 (kontakta oss för senare avgångar) Stora Kina 15 DAGAR - PEKING-SUZHOU-TONGLI-SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Planerade avgångar 2015: 26/3, 19/4 (kontakta oss för senare avgångar) Pris i delat dubbel: 23750kr med Air China, 25750kr med SAS

Läs mer

RESEINSPIRATION TILL MITTENS RIKE

RESEINSPIRATION TILL MITTENS RIKE RESEINSPIRATION TILL MITTENS RIKE 2015 PEKING SHANGHAI XIAN GUILIN HAINAN HONGKONG TIBET YANGSHOU M. M. KINA ÄR NÅGOT FÖR DIG! Kina är inte ett land det är en kontinent. Inom landets gränser ryms både

Läs mer

Magnus Hertzberg M-Resor. www.m-resor.se

Magnus Hertzberg M-Resor. www.m-resor.se M RESOR 2015 2015 Det är fantastiskt roligt och vi är otroligt stolta över att så många människor har följt med oss genom åren! Nu ser vi fram emot ett nytt år med en del nya resmål men naturligtvis finns

Läs mer

Tisdagen den 6 november Shanghai Heldagsutflykt där vi bl.a. besöker Shanghai Museum, TV tornet och Naijing Road.

Tisdagen den 6 november Shanghai Heldagsutflykt där vi bl.a. besöker Shanghai Museum, TV tornet och Naijing Road. Program Rundresa i Kina, 30 oktober 13 november 2007 med Dennis Liu Följ med till Kinas alla riktigt stora resmål. Huvudstaden Peking, supermetropolen Shanghai, siden- och trädgårdsstaden Suzhou, kejsarstaden

Läs mer

WEEKENDRESOR - KRYSSNINGAR - RUNDRESOR

WEEKENDRESOR - KRYSSNINGAR - RUNDRESOR WEEKENDRESOR - KRYSSNINGAR - RUNDRESOR RY S SL A N D - S:T PE T E R SBU RG MOSK VA T R A NS SI BI R I SK A J Ä R N VÄGE N U ZBE K I STA N - S A M A R K A N D GEORGI E N A R M E N I E N RU M Ä N I E N 2013

Läs mer

Det bästa av Israel & Palestinas kulturskatter 22-26 jan, 2014

Det bästa av Israel & Palestinas kulturskatter 22-26 jan, 2014 Följ med på en spännande resa till en av vår civilisations födelseplatser. Besök Jerusalem där tre världsreligioner möts, se Klagomuren, Klippmoskén och Uppståndelsekyrkan. Bada i Döda Havet på världens

Läs mer

MC-RESA. Till Kina den 22 april 6 maj 2006

MC-RESA. Till Kina den 22 april 6 maj 2006 MC-RESA Till Kina den 22 april 6 maj 2006 Här presenteras en specialresa för motorcykelfantaster som gärna vill uppleva de kända sevärdheterna i Mittens Rikes: Kinesiska Muren Den Förbjudna Staden Himmelska

Läs mer

Program Lärarförbundets rundresa i Skottland 20-27 september 2015

Program Lärarförbundets rundresa i Skottland 20-27 september 2015 Program Lärarförbundets rundresa i Skottland 20-27 september 2015 Låt dig förföras av Skottlands sagolika slott, hisnande natur och fascinerande historia. Följ med på en rundtur i whiskyns, kiltens och

Läs mer

Farmarliv i Sydafrika 27 oktober 9 november 2011

Farmarliv i Sydafrika 27 oktober 9 november 2011 Farmarliv i Sydafrika 27 oktober 9 november 2011 Upplev Sydafrika på ett annorlunda sätt! Följ med på en innehållsrik resa till the rainbow nation, regnbågslandet som verkligen bjuder på en mångfald när

Läs mer

Burmas gömda skatter - 2015

Burmas gömda skatter - 2015 Burmas gömda skatter - 2015 NYHET! 14 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY -BAGAN-NGAPALI BEACH 14 dagar Följ med på vår omfattande rundresa till ett av Asiens mest spännande länder. Vi får uppleva fantastiska

Läs mer

Ingen affär är för liten på

Ingen affär är för liten på Ingen affär är för liten på världens största marknad SWEDISH CHINESE CHAMBER OF COMMERCE, SCCC har den stora glädjen att bjuda in Dig och Ditt företag till Kina och besöka städerna Peking, Tangshan och

Läs mer

På promenad med Peter i Paris! 5-9 september 2011

På promenad med Peter i Paris! 5-9 september 2011 På promenad med Peter i Paris! 5-9 september 2011 Följ med på en annorlunda resa till Frankrikes underbara huvudstad Paris! Vi kommer under denna resa att se och uppleva Paris och dess invånare på nära

Läs mer

RESENYTT. Sydafrika Kina och Tunisien finns också med i reseutbudet! Se sid. 2-3. Nu presenterar vi vinterns och vårens resor 2015.

RESENYTT. Sydafrika Kina och Tunisien finns också med i reseutbudet! Se sid. 2-3. Nu presenterar vi vinterns och vårens resor 2015. BONUSPAKET Kampanjerbjudande under hela oktober! Uppge följande kod vid bokning av någon av våra resor i Resenytt, bonuspaket oktober 2015 Bonuspaketet innehåller en tub med Ahava fot eller handkräm samt

Läs mer

31 oktober - 10 november 2014

31 oktober - 10 november 2014 Sydafrika 31 oktober - 10 november 2014 Följ med på en unik resa till Afrikas sydligaste land! Träffa The Big Five ; buffel, lejon, leopard, elefant och noshörning i sin naturliga miljö. Fascineras över

Läs mer

2007-03-15 Skogen i skolan -ett centrum för samarbete

2007-03-15 Skogen i skolan -ett centrum för samarbete 2007-03-15 Skogen i skolan -ett centrum för samarbete Tema Resa i med Kultur och teknik 31juli-10 augusti 2007 2007-03-15 INBJUDAN Tema Resa Kultur och teknik Alla pratar om i dag att allt är så fantastiskt.

Läs mer

Stora Nya Zeelandsresan 19 dagar

Stora Nya Zeelandsresan 19 dagar Stora Nya Zeelandsresan 19 dagar En resa som tar er från magnifikt alplandskap på Sydön till Nordöns variationsrika natur med palmer, böljande kullar och pysande gejsrar. På vägen görs ett stopp i Dubai,

Läs mer

RESENYTT. Turkiet I höst kan vi erbjuda 3 olika resor till Turkiet, se. sid 2

RESENYTT. Turkiet I höst kan vi erbjuda 3 olika resor till Turkiet, se. sid 2 BONUSPAKET Kampanjerbjudande under hela april! Boka en resa hos oss mellan 1-20 april och få andaktsboken Andakter från Bibelns land, kylväska, Ahavaprodukt, t-shirt (uppge storlek) samt ett resekit. Värde

Läs mer

UPPTÄCK SYDAFRIKA MED HÅKAN LARSSON, ALLT OM VIN 6 15 MARS 2014

UPPTÄCK SYDAFRIKA MED HÅKAN LARSSON, ALLT OM VIN 6 15 MARS 2014 UPPTÄCK SYDAFRIKA MED HÅKAN LARSSON, ALLT OM VIN 6 15 MARS 2014 250 Allt om Vin-läsare har redan låtit sig förföras av underbara Sydafrika. Nu har också du chansen. Följ med på ditt livs resa, kryddad

Läs mer

RESENYTT. Nu presenterar vi vinterns och vårens resor 2014. Sista bokningsdag. Nyhetsbrev via e-mail. .se. es.se. .duvres. 0278-16005, www.

RESENYTT. Nu presenterar vi vinterns och vårens resor 2014. Sista bokningsdag. Nyhetsbrev via e-mail. .se. es.se. .duvres. 0278-16005, www. BONUSPAKET Kampanjerbjudande under hela oktober! Uppge följande kod vid bokning av någon av våra resor i Resenytt, bonuspaket oktober 2013 Bonuspaketet innehåller en tub med Ahava fot eller handkräm samt

Läs mer

Upplev världen med 2012

Upplev världen med 2012 Upplev världen med 2012 17 25/2 2012 (vecka 8) Välkommen till Exodus Resor har som motto Resor med kvalitet och gemenskap d.v.s. prisvärda resor med god, kristen gemenskap. Vi vill alltså att en resa skall

Läs mer

Transsibiriska järnvägen på egen hand

Transsibiriska järnvägen på egen hand Transsibiriska järnvägen på egen hand www.iventustravel.se 08-651 45 23 Att resa med Transsibiriska järnvägen är en storslagen upplevelse som ger minnen för livet - ett riktigt klassiskt äventyr! Järnvägen,

Läs mer

Klassiska Lazio m ed Bo Hagström

Klassiska Lazio m ed Bo Hagström Klassiska Lazio m ed Bo Hagström Specialresor Följ m ed till Bo hagströms klassiska smultronställen Castelli Romani, de små städerna I Albanobergen ett par mil söder om Rom, har varit ett populärt utflyktsmål

Läs mer

Burma (Myanmar) Kon-tiki resor. Resdatum 2016 21 februari-6 mars

Burma (Myanmar) Kon-tiki resor. Resdatum 2016 21 februari-6 mars Burma (Myanmar) Resdatum 2016 21 februari-6 mars Efter varje dag framgår vilket hotell samt vilka måltider som är inkluderade i resans pris. Transfers och utflykter sker med privat buss, chaufför samt

Läs mer

Naturresa till Isla nd

Naturresa till Isla nd Naturresa till Isla nd Specialresor ISLAND EN UPPLE V ELS E FÖR ALLA S INN EN! Upplev Island - ett land som berör Dig med alla dina sinnen! Island bjuder på en omväxlande, dramatisk och till största delen

Läs mer

Åk med Berggren & Birro till Israel! 11-18 oktober 2015

Åk med Berggren & Birro till Israel! 11-18 oktober 2015 Åk med Berggren & Birro till Israel! 11-18 oktober 2015 Ta chansen att följa med på en helt unik resa till Israel! Den 11-18 oktober åker jag och Marcus Birro till Israel. Tillsammans med den svensktalande

Läs mer

Australien & Nya Zeeland

Australien & Nya Zeeland Australien & Nya Zeeland På en och samma resa får ni uppleva allt det som ni bara hört talas om där borta på andra sidan jorden. Under denna resa med skandinavisk reseledare utforskas både Australien och

Läs mer

031-55 00 00. www.rolfsbuss.se GRUPPRESOR 2014. Storstäder Berlin London Barcelona. Bussresor Polen Toscana Holland

031-55 00 00. www.rolfsbuss.se GRUPPRESOR 2014. Storstäder Berlin London Barcelona. Bussresor Polen Toscana Holland GRUPPRESOR 2014 Storstäder Berlin London Barcelona Bussresor Polen Toscana Holland Flygresor Rom Sorrento Andalusien New York resmål till mer 110 än 30 länder 031-55 00 00 www.rolfsbuss.se i Reseinformation

Läs mer