skall även vidareutveckla sin verksamhet i Sverige och fortsätta in på marknaden i Finland.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "skall även vidareutveckla sin verksamhet i Sverige och fortsätta in på marknaden i Finland."

Transkript

1

2 Å 2010 grundades Dignita Systems som sedan dess har utvecklat handhållna alkoholmätare och alkolås för bilar. Utvecklingsarbetet pågår fortfarande, men de senaste åren har fokus flyttats mot att bli ett säljande och vinstskapande bolag. I nuläget säljer Dignita Systems främst mot Sverige genom internet och butiksåterförsäljare. Eftermarknaden i form av kalibrering av alkoholmätare och alkolås utgjorde cirka tolv procent av omsättningen genomfördes i maj och juni 2016 som stärkte likviditeten med 8 miljoner kronor. Pengarna kommer främst att användas till geografisk expansion in i Norge och Polen där lagändringar mot slutet av 2016 öppnar upp stora marknader för alkolås. Bolaget skall även vidareutveckla sin verksamhet i Sverige och fortsätta in på marknaden i Finland. god försäljning mot privatmarknaden kännetecknade andra kvartalet Samtidigt har försäljningen varit avvaktande framförallt på företagssidan i väntan på lansering av nya alkolås. Försäljningen under andra halvåret 2016 förväntas bli starkare än första halvåret, vilket bör kunna ge svarta siffror på EBITA-nivå. Till det kommer positiva effekter av att bolagets nya alkolås AL-100 introduceras under andra halvåret Vi har justerat ned vår riktkurs för aktien från 14,1 till 13 kronor kopplat till något lägre intäktsprognoser. Potentialen i Norge och Polen är stor. Givet dagens aktiekurs leder det till en köprekommendation i aktien Nyckeltal Miljoner kronor p 2017p 2018p Omsättning 18,7 20,8 34,4 108,0 99,4 Omsättningstillväxt 144% 11% 65% 214% -8% EBITDA 0,1 0,2 0,7 21,2 21,1 Rörelseresultat -0,1-0,5-0,6 18,2 18,3 Nettoresultat -0,2-0,7-1,0 14,1 14,2 Vinst per aktie* -0,1-0,2-0,3 4,2 4,3 Obs: Prognoserna ovan är ett optimistiskt scenario, som vi i vår värdering tillskriver 40% sannolikhet att inträffa. *Vinst per aktie förutsätter genomgående 3,35 miljoner aktier.

3 Ledningen bedöms efter en tiogradig skala, där betyg 1 är lågt och betyg 10 är högt. Avgörande för betygssättningen är ledningens erfarenhet, branschvana, företagsledarkompetens, förtroende hos aktiemarknaden och tidigare genomförda prestationer. Ägarna bedöms efter en tiogradig skala, där betyg 1 är lågt och betyg 10 är högt. Avgörande för betyget är ägarnas tidigare agerande i det aktuella bolaget, deras finansiella styrka, deras representation i styrelsen och tidigare resultat av investeringar i liknande företag eller branscher. Långsiktighet och ansvarstagande gentemot mindre aktieägare är också väsentliga kriterier. Den finansiella ställningen bedöms efter en tiogradig skala, där betyg 1 är lågt och betyg 10 är högt. I detta beslutskriterium tas hänsyn till bolagets lönsamhet, dess finansiella situation, framtida investeringsåtaganden och andra ekonomiska åtaganden, eventuella övervärden respektive undervärden i balansräkningen samt andra faktorer som påverkar bolagets finansiella ställning. Bolagets potential bedöms efter en tiogradig skala, där betyg 1 är lågt och betyg 10 är högt. Avgörande för betyget är storleken på bolagets potential i form av ökad vinst i förhållande till hur bolagets aktiekurs värderas i dag. Avgörande är också på vilken marknad företaget verkar och dess framtidsutsikter på denna marknad och lönsamhet. Ett bolag kan få högt betyg även om tillväxtutsikterna är låga, förutsatt att aktiens värdering i dag är ännu lägre än utsikterna. På samma sätt kan en högt värderad aktie anses ha hög potential givet att dess tillväxtförutsättningar inte fullt ut redovisas i aktiekursen. Risken bedöms efter en tiogradig skala, där betyg 1 är lågt och betyg 10 är högt. Risken är en sammantagen bedömning av alla de risker som ett företag kan utsättas för och som kan komma att påverka aktiekursen. Betyget grundas på en sammantagen bedömning av företagets allmänna risknivå, aktiens värdering, bolagets konkurrenssituation och bedömning av framtida omvärldshändelser som kan komma att påverka bolaget.

4 Dignita Systems är ett svenskt bolag som grundades år Bolaget har åtta anställda på huvudkontoret i Umeå samt ett mindre kontor i Örebro för viss utveckling- och supportverksamhet. Historiskt har merparten av försäljningen skett i Sverige. I samband med att aktien nu har listats på Aktietorget sedan 21 juni 2016 planerar bolaget att expandera geografiskt till Norge och Polen samt att satsa vidare i Sverige och Finland. Dignita Systems har en mängd produkter för att mäta alkoholhalten i utandningsluft. Produktportföljen består av både egenutvecklade och så kallat White label, vilket innebär att produkten köps in i färdigt utförande och ges ett yttre utseende med Dignita Systems varumärke. I kärnan på modern alkoholmätarteknik finns en bränslecell som oxiderar utandningsluften varpå styrkan i en elektrisk ström mäts. Då erhålls ett värde på koncentrationen av alkohol i utandningsluften. Alkoholmätare förlorar sin precision över tid och måste därför kalibreras. De flesta av Dignita Systems produkter behöver kalibreras mellan var sjätte och var tolfte månad eller efter ett lågt antal hundra blås upp till tusen. Kalibrering kräver specialanpassad utrustning och kunskap, vilket innebär att alkoholmätaren behöver skickas eller lämnas in till specialister för kalibrering. Dignita Systems tar ungefär 400 till 500 kronor för denna tjänst, vilket innebär en återkommande intäkt. Användning kräver även munstycken som kostar ungefär 10 kronor styck. Under år 2015 utgjorde bolagets återkommande intäkter ungefär 12 procent av omsättningen. Dignita Systems produktportfölj kan delas upp i två kategorier: Handhållen alkoholmätare (se bild till vänster) och alkolås för fordon. En handhållen alkoholmätare är portabel och ger ett numeriskt värde på alkoholkoncentrationen i utandningsluften. De flesta av Dignita Systems produkter i den här kategorin kostar mellan och kronor för en privatperson som handlar direkt från Dignita Systems webbshop. Ett alkolås är fastmonterat i ett fordon och hindrar start ifall inte ett utandningsprov med alkoholhalt under den lagliga gränsen lämnas. Som prisexempel kostar Dignita Systems lösning drygt kronor plus monterings-kostnader för en privatperson som handlar direkt från Dignita Systems webbshop. I nuläget kommer ungefär hälften av Dignita Systems omsättning från respektive produktkategori. Produkterna utvecklas och designas i Sverige. Tillverkningen sker i Sydkorea och Kina. Bruttomarginalerna om cirka 60 procent tyder på att Dignita Systems har lyckats få en effektiv tillverkningskedja trots förhållandevis liten skala än så länge.

5 Dignita Systems kunder kan delas in i två kategorier: privatkunder och organisationer. Kombinerat med uppdelning av Dignita Systems produktportfölj i handhållna alkoholmätare och alkolås uppstår en matris enligt nedan. Många myndigheter och företag vill ha alkolås på sina fordon såsom bussar, taxibilar och lastbilar. Huvudsyftet är naturligtvis att förhindra olyckor relaterade till onykterhet i trafiken. Andra positiva effekter kan potentiellt vara en ökad känsla av trygghet för kunderna och minskad mängd resurser som måste spenderas på att hantera uppföljningen av olyckorna. Det är i denna kategori som vi ser störst potential här har Dignita Systems en möjlighet att få större kontrakt som resulterar i kraftig försäljningsökning. Försäljning till denna kategori sker både genom partners och direkt till slutkund - bolaget har till exempel tidigare sålt alkolås direkt till Solna stad. Det mest uppenbara exemplet på organisationers behov av handhållna alkoholmätare kommer från polisens behov att kontrollera trafikanters nykterhet. Andra potentiella användare är arbetsgivare som vill kontrollera sina anställdas nykterhet, till exempel därför att onykterhet på arbetsplatsen utgör ett problem. Det är också tänkbart att organisationer rutinmässigt vill testa nykterheten hos personer med viktiga, fokus- och precisionskrävande jobb såsom kirurg, pilot, vissa militära jobb och liknande.

6 I Sverige kan personer som blivit av med körkortet till följd av rattfylleri under vissa omständigheter få ett villkorat körkort. Villkoret är att föraren på egen bekostnad installerar ett alkolås i sin bil. Detta är främst avsett för personer som anses ha låg återfallsrisk och vars levnadssituation kräver tillgång till bil, till exempel därför att arbetsplatsen enkelt endast kan nås med bil. I Sverige installeras årligen ungefär alkolås hos privatpersoner. Den vanligaste anledningen för privatpersoner att köpa handhållna alkoholmätare är att kontrollera sin nykterhet inför körning strax efter lågt alkoholintag eller dagen efter högt alkoholintag. Privatpersoner kan även för nöjes skull vara intresserade av att mäta sin berusning. Kunder som är intresserade av den här typen av användning är sannolikt nöjda med en betydligt billigare alkomätare som inte uppfyller EU-standarder. Kundgruppen är därför inte så relevant för Dignita Systems. Marknaden har överösts av billiga alkoholmätare som inte är pålitliga. Detta har uppmärksammats medialt, av konsumentorganisationer och av myndigheter. EU har därför infört två standarder: EN 16280:2012 som är standarden för privatbruk och EN 15964:2011 som är standarden för professionellt bruk. Dignita Systems har flera produkter som uppfyller standarden för privatbruk och en som uppfyller standarden för professionellt bruk. Marknaden för alkolås i Europa är sedan tidigare reglerad och kvalitetssäkrad. Konkurrensen sker inte genom patent utan genom produkternas kvalitet, marknadsföring, priskonkurrens och säljförmåga. Dräger är en tysk teknikkoncern som dominerar den europeiska marknaden för alkoholmätare och alkolås. Drägers produkter är också i allmänhet dyrare än Dignita Systems. Till exempel är Drägers alkolås Dräger Interlock 7000 ungefär 20 procent dyrare än Dignita Systems motsvarighet. Vi noterar dock att Drägers alkolås har en modernare utformning än Dignita Systems nuvarande alkolås. Dräger är Dignita Systems största konkurrent och kan med sina avsevärt mycket större resurser ha stor inverkan på marknaden. Dignita Systems listade sin aktie på Aktietorget 21 juni Listningen föregicks av en nyemission till en aktiekurs på 12 kronor som gav 8 miljoner kronor netto efter emissionskostnader på 2,4 miljoner kronor. Genom nyemissionen stärks bolagets finansiellt. Detta ökar möjligheten att göra affärer i samband med större upphandlingar men även via e-handeln som är en viktig intäktskälla för bolaget.

7 År 2014 och 2015 omsatte Dignita Systems 18,7 respektive 20,8 miljoner kronor och gjorde ett nettoresultat om minus 0,2 respektive minus 0,7 miljoner kronor. Vi ser alltså en tilltagande förlust för bolaget trots en ökad omsättning mellan åren. Det berodde bland annat på ökade av- och nedskrivningar, förberedelser och tester av försäljning i Norge och Finland samt marknadssatsningar i Frankrike (förberedelse för etablering). Första halvåret 2016 visar på en försäljning ungefär i nivå med motsvarande period Intäkterna under första halvåret 2016 avser i stort sett enbart Sverige. Försäljningen har varit avvaktande inför lanseringen av företagets nya alkolås AL-100, som väntas bidra positivt på den svenska marknaden men även i Finland under andra halvåret Även Dignitas konkurrenter väntas lansera nya produkter fram till oktober 2016 då en ny produktstandard träder i kraft på den svenska marknaden. Eftersom eftermarknaden i form av kalibrering av alkolås utgör omkring tolv procent av Dignitas årliga intäkter, borde samma underliggande försäljning av enheter från ett år till ett annat resultera i högre omsättning till följd av att intäkter från eftermarknaden ökar i takt med att den existerande basen av enheter blir större. Vidare är det tydligt från kassaflödesanalysen att Dignita Systems dragits med likviditetsproblem åtminstone sedan år Detta har givetvis bromsat bolagets tillväxt. Efter den nyligen genomförda nyemissionen har expansionsmöjligheterna förbättras. Nedanstående tabell visar åtgången av pengar sedan 2014 som har behövts täckas upp med emissioner, tillskott från aktieägarna samt lån. Varje tidigare period (före nyemissionen 2016) har också avslutats med mindre än kronor i kassan, vilket tyder på små säkerhetsmarginaler i verksamheten. Enterprise value (företag värde), även kallt EV, är börsvärde justerat för nettoskuld. Detta ställs ofta i relation till olika finansiella nyckeltal för att bedöma en investerings attraktivitet. EV/nettoomsättning har efter genomförd nyemission sjunkit från 1,5 till 1,1 ggr. Det är fortfarande relativt högt med tanke på bolagets historiskt bristande lönsamhet. Å andra sidan kan nyckeltalen snabbt förändras i positiv riktning om bolaget lyckas etablera sig på de två för bolaget idag viktigaste marknaderna; Norge och Polen.

8 I Sverige finns ungefär 4,5 miljoner bilar och en miljon tyngre fordon samt ungefär installerade alkolås här finns potential till ökning både på internetförsäljningen men kanske än mer mot företagskunder där Trelleborgs Hamn, Solna Stad samt Göteborgs Taxi är några exempel på referenskunder. De stora förändringarna i marknaden för alkolås drivs till stor del genom lagändringar något som skedde i Sverige redan för några år sedan och som sedan dess är en marknad där bolagen redan etablerat sina positionertyska Dräger är marknadsledande i Sverige. Vad gäller lagkrav som driver försäljningen står Dignita Systems i närtid inför två mycket intressanta expansionsmöjligheter i Polen respektive Norge. Detta land ska under hösten 2016 införa möjlighet till villkorat körkort, under förutsättning att alkolås installeras i det aktuella fordonet. Dignita Systems uppskattar att över en miljon personer i Polen väntar på att villkorat körkort ska införas. I Polen förlorar dessutom årligen ungefär personer körkortet på grund av rattonykterhet per capita är detta en flera gånger högre frekvens än i Sverige. Det bör dock påpekas att alla som blir av med sitt körkort sannolikt inte kommer att erbjudas möjligheten till villkorat körkort, samt att alla som erbjuds möjligheten inte kommer att utnyttja den. Trots detta handlar sannolikt det uppdämda behovet i den polska marknaden om i storleksordningen en till fem miljarder kronor. Vidare ett årligt behov som kan mätas i hundratal miljoner kronor efter att denna marknad fått sina behov tillgodosedda. Polen är ekonomiskt fattigare än Sverige (per capita, medan ländernas ekonomier i absoluta tal är ungefär jämnstora), vilket gör det rimligt att förvänta sig en lägre prisbild och vinstmarginaler i Polen. En stor del av försäljningen av alkolås sker via webben i Polen och relativt litet via upphandlingar. Här är Dignita Systems redan etablerat sedan ett par år genom partnerskap. Dignita Systems bedömer att Norge under andra halvåret 2016 kommer införa lagkrav om att alla offentliga persontransporter ska ha alkolås. Detta gäller främst bussar och taxibilar. Storleksordningen av det uppdämda behovet i den norska marknaden uppgår till ca fordon. Givet en genomsnittlig livslängd på alkolåsen omkring fem år innebär det ett årligt behov i storleksordningen nya alkolås per år när väl det uppdämda behovet blir tillgodosett. Vi bedömer att Norges framtida marknad är mindre än Polens. Samtidigt bör närheten till Norge ge Dignita Systems bättre förutsättningar att ta marknadsandelar. Dignita Systems har varit etablerat i Norge sedan ett par år genom partnerskap. I juni 2016 annonserade bolaget ett partnerbyte till Safe Start AS i Norge. Den avtalsenliga första ordern på +5 miljoner kronor kommer att levereras under hösten I samband med halvårsrapporten 2016 meddelade Dignita att ett partneravtal slutits avseende marknaderna i Indonesien och Azerbajdzjan. Detta är kopplat till Dignitas samarbetspartner i Turkiet, ett tyskt bolag, som har kontakter med potentiella kunder som indikerat intresse för

9 alkolås. Dessa två länder kommer inte att utgöra någon kärnmarknad för Dignita. Tillsammans utgör dock Indonesien (ett land med över 250 miljoner människor) samt Azerbajdzjan nästan dubbla Sveriges ekonomi uttryckt i BNP (källa: IMFs prognos för 2016). Frankrike införde relativt nyligen krav på alkolås i publika transporter liknande de som nu håller på att införas i Norge. Dignita Systems undersökte den franska marknaden i slutet av år 2014, men valde att inte försöka etablera sig i landet till följd av bristande resurser samt otillräckligt tid att förbereda sig. Även om aktiviteterna i Frankrike inte resulterade i någon försäljning så gav det bolaget värdefulla lärdomar. Tillsammans med bättre finanser efter nyemissionen ger det väsentligt bättre förutsättningar att nå framgång i Polen och Norge. Med syftet att fastställa ett rimligt värde på aktien i Dignita Systems har vi laborerat med två olika scenarion för bolagets tillväxt och lönsamhet. Det första är ett mer pessimistiskt scenario där bolaget fortsätter vidare med verksamhet främst i Sverige, utan att nå särskilt stark tillväxt eller lönsamhet. Det andra är ett mer optimistiskt scenario där Dignita Systems förutom att lyckas i sina nuvarande marknader i Sverige och Finland dessutom lyckas ta avsevärda marknadsandelar i Polen och Norge. I detta scenario ökar omsättningen märkbart under 2016 och sedan mycket kraftigt under 2017, då vi beräknar att det uppdämda behovet i Norge och Polen börjar mättas. Omsättningen faller sedan tillbaka, men stabiliseras ändå på en högre och jämn nivå. Vinstmarginalerna tar något längre tid på sig än omsättningen att nå höga nivåer till följd av nödvändiga investeringar, uppstartskostnader med mera. Jämfört med vår första analys av bolaget har vi justerat upp det pessimistiska scenariot något, samtidigt som vi sänkt antagandena i det optimistiska scenariot en aning. Fortfarande skiljer dessa sig dock väsentligt åt. Nedanstående tabell visar våra antaganden och vår värdering av Dignita Systems, givet att det optimistiska scenariot infrias. Vi tillämpar en diskonteringsränta om tolv procent och ett långsiktigt tillväxtantagande om två procent.

10 I vårt pessimistiska scenario värderar vi Dignita Systems till 25 miljoner kronor. En så förhållandevis låg värdering anser vi vara motiverat givet bolagets historiska finansiella presentationer. 13 kr per aktie är aningen lägre än de 14,1 kronor/aktie som vi kom fram till i vår första analys (publicerad 29 april 2016). Orsaken är främst att vi antagit en viss fördröjning från slutet av 2016 till en bit in på 2017 vad gäller försäljningstillväxten i Norge och Polen. En sannolikhet lägre än 50 procent för det optimistiska scenariot tycker vi är motiverat, givet följande utmaningar och risker: Tekniska risker i form av att bolagets produkter måste anpassas efter målmarknaderna. Kanske krävs bara översättning, kanske krävs anpassning efter mer omfattande landspecifika krav utöver grundläggande EU-krav. Vi tror dock inte att detta moment är särskilt sannolikt att inträffa, och om vi gör tror vi inte att det kommer ställa till problem för bolaget. Vidare har Dignita Systems sin nästa generation av alkolås under utveckling. Om det inte hinner bli klart och få tillstånden i tid för att de olika marknaderna öppnas så minskar detta bolagets chanser till framgång. Organisatoriska risker i att ett bolag med bara åtta anställda i dagsläget skall klara av att snabbt expandera och mångfaldiga omsättningen genom närvaro i flera olika länder samtidigt. Vidare måste tillräckligt många partnerskap ingås i tid och samarbetspartnerna behöver utbildas och få rätt incitament att sälja Dignita Systems produkter. Bolaget är väl förberett med flera samarbetspartners i både Norge och Polen men det är svårt att veta hur samarbetet kommer att fungera innan försäljningen kommer igång i större omfattning. Byråkratiska utmaningar i form av att vinna upphandlingar i Norge, som inte är med i EU och har protektionistiska tendenser. Vidare måste de nödvändiga legala strukturerna finnas på plats i tid för att effektivt kunna bedriva verksamhet i de nya länderna.

11 Konkurrensrisker i form av att etablerade eller nya företag i branschen kan släppa produkter av en sådan kvalitet eller till ett sådant pris att det blir svårt för Dignita Systems att få fram motsvarande produkter till en liknande prisnivå. Att investera i framtida potential är alltid mer riskabelt än att investera på basis av stark historisk finansiell prestation. Den historiska finansiella prestationen motiverar i vår mening inte en så hög aktiekurs, så den som investerar måste tro att chanserna är goda att Dignita Systems slår igenom i åtminstone en av marknaderna Norge och Polen. Till skillnad från många andra Case baserade på framtida intäktspotential så ligger Dignita Systems eventuella genombrott nära i tiden. Dagens bolagsvärdering via aktuell aktiekurs ligger istället nära vårt pessimistiska scenario.

12 Birger Jarl Securities AB, nedan benämnt Jarl Securities, publicerar information om bolag och däribland analyser. Informationen har sammanställts utifrån källor som Jarl Securities bedömer som tillförlitliga. Jarl Securities kan dock inte garantera informationens riktighet. Ingenting som skrivs i analysen ska betraktas som en rekommendation eller uppmaning att investera i något som helst finansiellt instrument, option eller liknande. Åsikter och slutsatser som uttrycks i analysen är avsedd endast för mottagaren. Innehållet får inte kopieras, reproduceras eller distribueras till annan person utan skriftligt godkännande av Jarl Securities. Jarl Securities ska inte hållas ansvariga för vare sig direkta eller indirekta skador som orsakats av beslut fattade på grundval av information i denna analys. Investeringar i finansiella instrument ger möjligheter till värdestegringar och vinster. Alla sådana investeringar är också förenade med risker. Riskerna varierar mellan olika typer av finansiella instrument och kombinationer av dessa. Historisk avkastning ska inte betraktas som en indikation för framtida avkastning. Analysen riktar sig inte till U.S. Persons (så som detta begrepp definieras i Regulation S i United States Securities Act och tolkas i United States Investment Companies Act 1940) och får inte heller spridas till sådana personer. Analysen riktar sig inte heller till sådana fysiska och juridiska personer där distributionen av analysen till sådana personer skulle innebära eller medföra risk för överträdelse av svensk eller utländsk lag eller författning. Jarl Securities har inget ekonomiskt intresse avseende det som är föremål för denna analys. Jarl Securities har rutiner för hantering av intressekonflikter, vilket säkerställer objektivitet och oberoende.

sin verksamhet i Sverige och Finland. Nyligen annonserades en order till Skellefteå kommun värd cirka tre miljoner kronor över de närmaste åren.

sin verksamhet i Sverige och Finland. Nyligen annonserades en order till Skellefteå kommun värd cirka tre miljoner kronor över de närmaste åren. grundades Dignita Å Systems som sedan dess har utvecklat handhållna alkoholmätare och alkolås för bilar. Utvecklingsarbetet pågår fortfarande, men de senaste åren har fokus flyttats mot att bli ett säljande

Läs mer

Väl positionerad för tillväxt

Väl positionerad för tillväxt TECKNA ANALYSGUIDEN Dignita Systems, 2016-04-29 Riktkurs: 14,1 kronor Analytiker: Paul Regnell, Jarl Securities Väl positionerad för tillväxt Dignita Systems är ett svenskt teknikföretag som utvecklar

Läs mer

ANALYSGUIDEN, UPPDRAGSANALYS 27 maj 2019 NUEVOLUTION PARTNERSKAP BLIR BRÖLLOP

ANALYSGUIDEN, UPPDRAGSANALYS 27 maj 2019 NUEVOLUTION PARTNERSKAP BLIR BRÖLLOP ANALYSGUIDEN, UPPDRAGSANALYS PARTNERSKAP BLIR BRÖLLOP Innehåll Partnerskap blir bröllop... 2 Temperatur... 3 Ledning och styrelse... 3 Ägare... 3 Finansiell ställning... 3 Potential... 3 Risk... 3 Disclaimer...

Läs mer

Coor Service Management Hold. AB. Free float 100 % Aktiekurs, kronor 61 Marknadsvärde, MSEK 5 940

Coor Service Management Hold. AB. Free float 100 % Aktiekurs, kronor 61 Marknadsvärde, MSEK 5 940 Bolagsnamn Coor Service Management Hold. AB Bloomberg COOR.SS Equity Reuters COOR.ST Free float 100 % Aktiekurs, kronor 61 Marknadsvärde, MSEK 5 940 Hemsida www.coor.se Mats Hyttinge Senior Analyst Markus

Läs mer

Coor Service Management

Coor Service Management Coor Service Management PREVIEW 13 februari 2019 Coor Service Management KÖP: 82 KRONOR Viss press från nya kontrakt Coor lämnar sin rapport för det fjärde kvartalet 2018 den 21 februari. Ericsson-kontraktet

Läs mer

Coor Service Management

Coor Service Management Coor Service Management Coor Service Management UPDATE 1 mars 2019 ÖKA: 86 KRONOR Fortsatt långsiktig positiv trend Coors rapport för det fjärde kvartalet 2018 bjöd inte på några större överraskningar

Läs mer

Coor Service Management

Coor Service Management Coor Service Management UPPDATE 9 maj 2019 Coor Service Management BEHÅLL: 89,4 KRONOR Fortsatt bra drag i rörelsen! Coors rapport för det första kvartalet 2019 blev något bättre än vår förväntan. Marginalerna

Läs mer

UPPDRAGSANALYS 13 september 2018 ANNEXIN PHARMA ANALYSGUIDEN

UPPDRAGSANALYS 13 september 2018 ANNEXIN PHARMA ANALYSGUIDEN Innehåll Ett viktigt steg närmare klinik... 2 Temperatur... 3 Ledning och styrelse... 3 Ägare... 3 Finansiell ställning... 3 Potential... 3 Risk... 3 Investment Case... 4 Disclaimer... 7 UPPDATERING 1

Läs mer

Coor Service Management

Coor Service Management Coor Service Management UPPDATE 19 juli 2019 Coor Service Management BEHÅLL: 89,1 KRONOR Fortsatt positivt sentiment Coors rapport för det andra kvartalet 2019 blev aningen svagare än vår förväntan vad

Läs mer

Uppdragsanalys 2015-08-10, uppdatering ANALYSGUIDEN. Hanza

Uppdragsanalys 2015-08-10, uppdatering ANALYSGUIDEN. Hanza Uppdragsanalys 2015-08-10, uppdatering Hanza TECKNA Hanza 2015-08-10 UPPDATERING Analytiker: Paul Regnell, Birger Jarl FK Analys av Hanzas nyemission Notera att den här texten riktar sig främst till personer

Läs mer

Tillsammans räddar vi liv (0)

Tillsammans räddar vi liv (0) Tillsammans räddar vi liv Dignita Vi är ett kompetent teknikföretag med lång erfarenhet inom fordonsbranschen, trafiksäkerhet och designutveckling. Vårt mål är att utveckla högkvalitativa och prisvärda

Läs mer

UPPDRAGSANALYS 14 mars 2019 ADDERACARE ANALYSGUIDEN

UPPDRAGSANALYS 14 mars 2019 ADDERACARE ANALYSGUIDEN Innehåll Fokus på lönsamheten... 2 Temperatur... 3 Ledning och styrelse... 3 Ägare... 3 Finansiell ställning... 3 Potential... 3 Risk... 3 Bolagets historik... 4 Kort om affärsmodellen... 4 Risker... 4

Läs mer

ABB ger en projektfinansiering på fem miljoner euro och statliga finska innovationsfinansieringsorganisationen. lånelöfte om 9,4 miljoner euro.

ABB ger en projektfinansiering på fem miljoner euro och statliga finska innovationsfinansieringsorganisationen. lånelöfte om 9,4 miljoner euro. D en främsta tillgången för Sotkamo Silver är en silverfyndighet i östra Finland. Det låga silverpriset har hållit tillbaka bolaget från att driftsätta gruvan. Under tiden har bolaget investerat till projekt-utveckling

Läs mer

2016, Q1 2016, Q2 2016, Q3 2016, Q4 2017, Q1 2017, Q2P 2017, Q3P 2017, Q4P

2016, Q1 2016, Q2 2016, Q3 2016, Q4 2017, Q1 2017, Q2P 2017, Q3P 2017, Q4P Bolagsnamn Serneke AB Aktiekurs 118 Bloomberg SRNKEB SS Equity Reuters SRNKEb.ST Free float, källa: Holdings.se. 57 % Marknadsvärde, mnkr 2 743 Hemsida www.serneke.group Bertil Nilsson bn@jarlsecurities.com

Läs mer

är ett heltäckande kompetensförsörjningbolag

är ett heltäckande kompetensförsörjningbolag M är ett heltäckande kompetensförsörjningbolag vars erbjudande innefattar bemanning och rekrytering inom tjänstesektorn, industri och elevhälsa. Två förvärv har genomförts under 2017 av vilka Magna konsoliderades

Läs mer

Tillsammans räddar vi liv. www.dignita.se info@dignita.se 0046 (0)90 12 94 00

Tillsammans räddar vi liv. www.dignita.se info@dignita.se 0046 (0)90 12 94 00 Tillsammans räddar vi liv Dignita Vi är ett kompetent teknikföretag med lång erfarenhet inom motorbranschen, trafiksäkerhet och designutveckling. Vårt mål är att utveckla högkvalitativa och prisvärda produkter

Läs mer

nivåer bör begränsa kapitalbehovet.

nivåer bör begränsa kapitalbehovet. P har under senhösten tagit ytterligare steg framåt i kommersialiseringen av Druglog. Nya kundavtal i Tyskland och Sverige har presenterats. Samarbetet med PharMed SAM har formaliserats genom ett distributionsavtal.

Läs mer

UPPDRAGSANALYS 7 januari 2019 ANNEXIN PHARMA ANALYSGUIDEN

UPPDRAGSANALYS 7 januari 2019 ANNEXIN PHARMA ANALYSGUIDEN Innehåll Nya fynd grumlar sikten... 2 Temperatur... 3 Ledning och styrelse... 3 Ägare... 3 Finansiell ställning... 3 Potential... 3 Risk... 3 Investment Case... 4 Relativt god kassa ger viss arbetsro...

Läs mer

Uppdragsanalys 2016-04-11 ANALYSGUIDEN. Capacent

Uppdragsanalys 2016-04-11 ANALYSGUIDEN. Capacent Uppdragsanalys 2016-04-11 ANALYSGUIDEN Capacent BEHÅLL ANALYSGUIDEN Capacent, 2016-04-11 Riktkurs: 62 kronor Analytiker: Paul Regnell, Jarl Securities Starkt kvartal, aktien rusar Den fjärde kvartalsrapporten

Läs mer

UPPDRAGSANALYS 11 april 2019 BIOVICA ANALYSGUIDEN

UPPDRAGSANALYS 11 april 2019 BIOVICA ANALYSGUIDEN UPPDRAGSANALYS ANALYSGUIDEN Innehåll Emission stärker... 2 Temperatur... 3 Ledning och styrelse... 3 Ägare... 3 Finansiell ställning... 3 Potential... 3 Risk... 3 Emission stärker... 4 Riktad emission

Läs mer

ANALYSGUIDEN, UPPDRAGSANALYS 29 juli 2019 BONESUPPORT EUROPA VISAR FRAMFÖTTERNA

ANALYSGUIDEN, UPPDRAGSANALYS 29 juli 2019 BONESUPPORT EUROPA VISAR FRAMFÖTTERNA ANALYSGUIDEN, UPPDRAGSANALYS EUROPA VISAR FRAMFÖTTERNA Innehåll Europa visar framfötterna... 2 Temperatur... 3 Ledning och styrelse... 3 Ägare... 3 Finansiell ställning... 3 Potential... 3 Risk... 3 Europa

Läs mer

Uppdragsanalys 2015-11-19 ANALYSGUIDEN. Capacent

Uppdragsanalys 2015-11-19 ANALYSGUIDEN. Capacent Uppdragsanalys 2015-11-19 Capacent KÖP Capacent 2015-11-19 UPPDATERING Riktkurs: 43 kronor 2 Svagt kvartal, ljus framtid Tredje kvartalet blev som väntat ett mellankvartal i väntan på att mer intressanta

Läs mer

UPPDRAGSANALYS 21 februari 2019 MULTIDOCKER ANALYSGUIDEN

UPPDRAGSANALYS 21 februari 2019 MULTIDOCKER ANALYSGUIDEN Innehåll Fokus på lägre kostnader... 2 Temperatur... 3 Ledning och styrelse... 3 Ägare... 3 Finansiell ställning... 3 Potential... 3 Risk... 3 Investment Case... 4 Prognoser och värdering... 5 Metod...

Läs mer

2016, Q1 2016, Q2 2016, Q3 2016, Q4 2017, Q1 2017, Q2 2017, Q3P 2017, Q4P

2016, Q1 2016, Q2 2016, Q3 2016, Q4 2017, Q1 2017, Q2 2017, Q3P 2017, Q4P Bolagsnamn Serneke AB Aktiekurs 122,5 Bloomberg SRNKEB SS Equity Reuters SRNKEb.ST Free float, källa: Holdings.se. 57 % Marknadsvärde, mnkr 2 848 Hemsida www.serneke.group Bertil Nilsson bn@jarlsecurities.com

Läs mer

2017, Q1 2017, Q2 2017, Q3 2017, Q4P 2018, Q1P 2018, Q2P 2018, Q3P 2018, Q4P

2017, Q1 2017, Q2 2017, Q3 2017, Q4P 2018, Q1P 2018, Q2P 2018, Q3P 2018, Q4P Bolagsnamn Serneke AB Aktiekurs 95,7 Bloomberg SRNKEB SS Equity Reuters SRNKEb.ST Free float, källa: Holdings.se. 57 % Marknadsvärde, mnkr 2 225 Hemsida www.serneke.group Bertil Nilsson bn@jarlsecurities.com

Läs mer

Extra bolagsstämma 12 augusti 2015

Extra bolagsstämma 12 augusti 2015 Extra bolagsstämma 12 augusti 2015 Mot vår mission och vision Mission Vi vill göra det lättare för människor att själva bidra till ett sundare liv i vardagen Vision Ledande i Norden inom hälsa och välbefinnande

Läs mer

SERNEKE Group AB. Svagt resultat att vänta i Q1 KÖP: 89 KRONOR SENAST: 61,70 KRONOR. PREVIEW 8 april 2019 INVESTMENT CASE OCH RISKER

SERNEKE Group AB. Svagt resultat att vänta i Q1 KÖP: 89 KRONOR SENAST: 61,70 KRONOR. PREVIEW 8 april 2019 INVESTMENT CASE OCH RISKER SERNEKE Group AB PREVIEW 8 april 2019 SERNEKE Group AB KÖP: 89 KRONOR Svagt resultat att vänta i Q1 Baserat på annonserade order drar vi ned vår prognos för orderingång kvartal 1/2019 till 1250 miljoner

Läs mer

Jays - Företagets bästa kvartal

Jays - Företagets bästa kvartal Jays - Företagets bästa kvartal I oktober i fjol lanserade Jays sin nya hörlur - a-jays Five - individuellt anpassad för Android, ios samt Windows Phone. Oktober var sista månaden i kvartal två 2013, vilket

Läs mer

Nedan är en övergripande bild av Cherrys olika verksamhetsområden.

Nedan är en övergripande bild av Cherrys olika verksamhetsområden. C herry är ett svenskt spelbolag med anor från 1960-talet. Ryggraden utgjordes länge av restaurangcasino med bland annat blackjack-spel på krogar och nattklub-bar. Numera har verksamhetens fokus flyttats

Läs mer

Verksamhets- och branschrelaterade risker

Verksamhets- och branschrelaterade risker Riskfaktorer En investering i värdepapper är förenad med risk. Inför ett eventuellt investeringsbeslut är det viktigt att noggrant analysera de riskfaktorer som bedöms vara av betydelse för Bolagets och

Läs mer

ANALYSGUIDEN, UPPDRAGSANALYS 10 september 2019 BRIGHTER BESKED SOM GER LÄGRE RISK

ANALYSGUIDEN, UPPDRAGSANALYS 10 september 2019 BRIGHTER BESKED SOM GER LÄGRE RISK ANALYSGUIDEN, UPPDRAGSANALYS BESKED SOM GER LÄGRE RISK Innehåll Besked som ger lägre risk... 2 Temperatur... 3 Ledning och styrelse... 3 Ägare... 3 Finansiell ställning... 3 Potential... 3 Risk... 3 Om

Läs mer

SERNEKE Group AB. Reavinst och hyfsad orderingång KÖP: 89 KRONOR SENAST: 61 KRONOR. PREVIEW 23 januari 2019 INVESTMENT CASE OCH RISKER

SERNEKE Group AB. Reavinst och hyfsad orderingång KÖP: 89 KRONOR SENAST: 61 KRONOR. PREVIEW 23 januari 2019 INVESTMENT CASE OCH RISKER SERNEKE Group AB PREVIEW 23 januari 2019 SERNEKE Group AB KÖP: 89 KRONOR Reavinst och hyfsad orderingång En reavinst på cirka 275 miljoner kronor från Sävefastigheterna lyfter Sernekes resultatet i Q4

Läs mer

nyckel-marknad. Vi bedömer att det borde finnas en god chans till ytterligare avtal i höst varav något enstaka i kommersiell fas.

nyckel-marknad. Vi bedömer att det borde finnas en god chans till ytterligare avtal i höst varav något enstaka i kommersiell fas. S edan vi inledde vår bevakning i våras har Pharmacolog genomfört en framgångsrik företrädesemission. Två utvärderingsavtal som dessutom har utmynnat i affärer. Universitetssjukhuset i Genève som tidigare

Läs mer

ZetaDisplay. Europa visar vägen. EPaccess

ZetaDisplay. Europa visar vägen. EPaccess EPaccess Media Sverige 22 november 213 Analysavdelningen +46 8 463 8 analys@penser.se ZetaDisplay Europa visar vägen Risk och avkastningspotential Kurspotential Risknivå Hög Hög Kurs 4,8 Högsta/Lägsta

Läs mer

Global Fastighet Utbetalning 2008 AB. Kvartalsrapport december 2014

Global Fastighet Utbetalning 2008 AB. Kvartalsrapport december 2014 Global Fastighet Utbetalning 2008 AB Kvartalsrapport december 2014 innehåll Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Fastighetsöversikt 5 Drift, förvaltning och finansiering 6 Struktur 7

Läs mer

lanseras under kv Ett globalt distributionsavtal med Cellavision kan ge ett intressant tillskott på litet sikt.

lanseras under kv Ett globalt distributionsavtal med Cellavision kan ge ett intressant tillskott på litet sikt. E u i kurvan under kv2 2017 har Boule levererat en god marginal- och vinstutveckling under det andra halvåret. Detta trots en måttlig tillväxt och en ur marginalsynpunkt ofördelaktig geografisk mix. En

Läs mer

2017, Q1 2017, Q2 2017, Q3 2017, Q4 2018, Q1 2018, Q2P 2018, Q3P 2018, Q4P

2017, Q1 2017, Q2 2017, Q3 2017, Q4 2018, Q1 2018, Q2P 2018, Q3P 2018, Q4P Bolagsnamn Serneke AB Aktiekurs 89,6 Bloomberg SRNKEB SS Equity Reuters SRNKEb.ST Free float, källa: Holdings.se. 57 % Marknadsvärde, mnkr 2083 Hemsida www.serneke.group Bertil Nilsson bn@jarlsecurities.com

Läs mer

engångsposter relaterade till en system-uppdatering kom EBITDA-marginalen in på 6,9 procent, vilket var i linje med våra förväntningar.

engångsposter relaterade till en system-uppdatering kom EBITDA-marginalen in på 6,9 procent, vilket var i linje med våra förväntningar. M är ett heltäckande kompetensförsörjningbolag vars erbjudande innefattar bemanning och rekrytering inom tjänstesektorn, industri och elevhälsa. Två förvärv har genomförts under 2017: Magna konsoliderades

Läs mer

Skillnaden ligger i detaljerna. Främsta konkurrensfördelar med LG Solar

Skillnaden ligger i detaljerna. Främsta konkurrensfördelar med LG Solar Skillnaden ligger i detaljerna Främsta konkurrensfördelar med LG Solar FINANSIELL STYRKA HUR ÄR DEN AKTUELLA SITUATIONEN INOM SOLCELLSINDUSTRIN? Marknaden för solceller är under kraftig förändring. Minskande

Läs mer

Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL

Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL 3 2017 Delårsrapport kvartal tre 2017 Juli - Sep 2017 (Tredje kvartalet) Nettoomsättningen uppgick till 7 209 (318) tkr Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA)

Läs mer

OptiFreeze. Lönsamhet 3 Ledning 8 Avk. Pot. 7 Trygg Placering 2

OptiFreeze. Lönsamhet 3 Ledning 8 Avk. Pot. 7 Trygg Placering 2 Independent Analysis OptiFreeze Marknadsledande produkter med marginal på över 55% OptiFreeze har en hög marginal på sina produkter och har utvecklat en väldigt avancerad teknik som ger otroligt bra slutresultat

Läs mer

procent samt en EBITDA marginal på 13,1 procent samt en skuldsättning

procent samt en EBITDA marginal på 13,1 procent samt en skuldsättning A koncernen började byggas upp under 2013. Sedan dess har förvärv skett i snabb takt med början av bolaget KomiKapp AB (2013) och Trident AB (2015). Bolaget tog in kapital under 2016 inför listningen på

Läs mer

Fortsatt försäljningstillväxt

Fortsatt försäljningstillväxt 1 januari 31 mars 2010 BM Impex erbjuder Nordiska bygg och fastighetsföretag ökad konkurrenskraft genom att tillhandahålla högkvalitativa, prisvärda insatsvaror i komponent respektive konceptform. Bolagets

Läs mer

rörelseresultat under Q var starkt på bruttovinstnivå,

rörelseresultat under Q var starkt på bruttovinstnivå, C säljer både egenutvecklade och inköpta produkter samt system som skyddar liv, materiella värden och miljön. Bolaget har två affärsområden: Marine & Safety samt Fire Safety & Automation. Verksamheten

Läs mer

ANALYSGUIDEN, UPPDRAGSANALYS 25 juni 2019 BRIGHTER FINANSIERING GER UTRYMME

ANALYSGUIDEN, UPPDRAGSANALYS 25 juni 2019 BRIGHTER FINANSIERING GER UTRYMME ANALYSGUIDEN, UPPDRAGSANALYS FINANSIERING GER UTRYMME Innehåll Finansiering ger utrymme... 2 Temperatur... 3 Ledning och styrelse... 3 Ägare... 3 Finansiell ställning... 3 Potential... 3 Risk... 3 Om Brighter...

Läs mer

Capacent är ett managementkonsultbolag

Capacent är ett managementkonsultbolag Capacent är ett managementkonsultbolag med cirka 100 anställda som specialiserar sig på att implementera verksamhetsförändringar hos sina kunder. Målsättningen är att ge kunden dubbelt så bra resultat

Läs mer

Förnyelsebar Energi I AB

Förnyelsebar Energi I AB O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T Förnyelsebar Energi I AB Kvartalsrapport mars 2015 Innehåll Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Allmänt om bolaget 6 Om rapporten

Läs mer

NOBINA AB (PUBL) Börsintroduktion av

NOBINA AB (PUBL) Börsintroduktion av Denna broschyr utgör inte, och ska inte anses utgöra, ett prospekt enligt tillämpliga lagar och regler. Prospektet som har godkänts och registrerats av Finansinspektionen har offentliggjorts och finns

Läs mer

Delårsrapport. Januari juni 2007 Fortnox AB (publ), org nr

Delårsrapport. Januari juni 2007 Fortnox AB (publ), org nr Delårsrapport Januari juni 2007 Fortnox AB (publ), org nr 556469-6291 >> Stark tillväxt av antalet kunder >> Omsättningen uppgick till 1 510 TKR (908) >> Rörelseresultatet uppgick till -5 270 TKR (-1 859)

Läs mer

Uppdragsanalys 2016-04-04 ANALYSGUIDEN. Follicum

Uppdragsanalys 2016-04-04 ANALYSGUIDEN. Follicum Uppdragsanalys 2016-04-04 ANALYSGUIDEN Follicum TECKNA ANALYSGUIDEN Follicum, 2016-04-04 Riktkurs: 8,2 Analytiker: Paul Regnell, Jarl Securities Hämmad hårväxt, ohämmad potential Follicum genomför en klinisk

Läs mer

Catella. Avkastningspotential 7 Trygg Placering 5 Lönsamhet 4. Redovisade förbättrar resultat med drygt 100 % jämfört med samma period föregående

Catella. Avkastningspotential 7 Trygg Placering 5 Lönsamhet 4. Redovisade förbättrar resultat med drygt 100 % jämfört med samma period föregående Independent Analysis Catella Redovisade förbättrar resultat med drygt 100 % jämfört med samma period föregående år Ambitionerna för framtiden är dock högre vad gäller lönsamhet då Catella vill uppnå en

Läs mer

Coor Service Management Hold. AB. Free float 100 % Aktiekurs, kronor 62,0 Marknadsvärde, MSEK 5 940

Coor Service Management Hold. AB. Free float 100 % Aktiekurs, kronor 62,0 Marknadsvärde, MSEK 5 940 Bolagsnamn Bloomberg Reuters Coor Service Management Hold. AB COOR.SS Equity COOR.ST Free float 100 % Aktiekurs, kronor 62,0 Marknadsvärde, MSEK 5 940 Hemsida Mats Hyttinge Senior Analyst Markus Augustsson

Läs mer

Snabbväxande B3IT offentliggör notering på Nasdaq First North Premier och publicerar prospekt

Snabbväxande B3IT offentliggör notering på Nasdaq First North Premier och publicerar prospekt Pressmeddelande 27 maj, 2016 Snabbväxande B3IT offentliggör notering på Nasdaq First North Premier och publicerar prospekt Styrelsen och ägarna av B3IT Management AB (publ) ( B3IT eller Bolaget ) har,

Läs mer

Uppdragsanalys 2015-12-11 ANALYSGUIDEN. Nobina

Uppdragsanalys 2015-12-11 ANALYSGUIDEN. Nobina Uppdragsanalys 2015-12-11 Nobina KÖP Nobina, 2015-12-11 Riktkurs: 49 kronor Analytiker: Markus Augustsson, Jarl Securities 2 En undervärderad vardagshjälte Nobina förvaltar en tredjedel av kollektivtrafiken

Läs mer

2016, Q1 2016, Q2 2016, Q3 2016, Q4 2017, Q1P 2017, Q2P 2017, Q3P 2017, Q4P

2016, Q1 2016, Q2 2016, Q3 2016, Q4 2017, Q1P 2017, Q2P 2017, Q3P 2017, Q4P Bolagsnamn Serneke AB Aktiekurs 109 Bloomberg SRNKEB SS Equity Reuters SRNKEb.ST Free float 56 % Marknadsvärde, mnkr 2 476 Hemsida www.serneke.group Bertil Nilsson bn@jarlsecurities.com Senior Analyst

Läs mer

+ 55% GENOMSNITTLIG ÅRLIG TILLVÄXT SEDAN 2010

+ 55% GENOMSNITTLIG ÅRLIG TILLVÄXT SEDAN 2010 INVESTMENT PITCH + 55% GENOMSNITTLIG ÅRLIG TILLVÄXT SEDAN 2010 Varför Bangerhead? 55% årlig genomsnittlig tillväxt sedan 2010 Ny e-handelsplattform lyfter januariomsättningen online 47% kontra januari

Läs mer

Global Fastighet Tillväxt 2007 AB. Kvartalsrapport december 2014

Global Fastighet Tillväxt 2007 AB. Kvartalsrapport december 2014 Global Fastighet Tillväxt 2007 AB Kvartalsrapport december 2014 innehåll Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Fastighetsöversikt 5 Drift, förvaltning och finansiering 6 Struktur 7 Allmänt

Läs mer

Riktlinjer för hantering av intressekonflikter

Riktlinjer för hantering av intressekonflikter Riktlinjer för hantering av intressekonflikter Styrelsen för Redeye AB ( Bolaget ) har mot bakgrund av 8 kap. 21 lagen (2007:528) om värdepappersmarknaden och 11 kap. Finansinspektionens föreskrifter (FFFS

Läs mer

Investeringsaktiebolaget Cobond AB

Investeringsaktiebolaget Cobond AB O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T Investeringsaktiebolaget Cobond AB Kvartalsrapport mars 2015 Innehåll Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Allmänt om bolaget 4 Aktiekurs och utdelningar 4 Kursutveckling

Läs mer

Investeringsaktiebolaget Cobond AB

Investeringsaktiebolaget Cobond AB o b l i g o i n v e s t m e n t m a n a g e m e n t Investeringsaktiebolaget Cobond AB Kvartalsrapport juni 2015 INNEHÅLL Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Kursutveckling 4 Allmänt

Läs mer

Bokslutskommuniké 2003

Bokslutskommuniké 2003 Bokslutskommuniké Omsättning 1 403 (1 475) MSEK Resultatet efter finansnetto102,1 (132,7) MSEK Resultat efter skatt 71 (95) MSEK Resultat per aktie 5,73 (7,58) kronor Orderingång 1 392 (1 487) MSEK Utdelning

Läs mer

Accelererad tillväxt och nya framtidssatsningar

Accelererad tillväxt och nya framtidssatsningar Accelererad tillväxt och nya framtidssatsningar 2 Sven Uthorn VD och koncernchef Harriet Piscator CFO Highlights, första kvartalet 2017 Tillväxtsatsningar Marknaden och B3IT Finansiell utveckling, jan-mars

Läs mer

US Recovery AB. Kvartalsrapport december 2014

US Recovery AB. Kvartalsrapport december 2014 US Recovery AB Kvartalsrapport december 2014 innehåll Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Fastighetsöversikt 5 Drift, förvaltning och finansiering 6 Struktur 7 Allmänt om bolaget 7 2

Läs mer

november 2017 uppgick till 5,7 miljoner kronor med ett positivt resultat om 0,6 miljoner.

november 2017 uppgick till 5,7 miljoner kronor med ett positivt resultat om 0,6 miljoner. N K har sedan starten uppvisat en kraftig tillväxt med begränsad insats. Bolaget startade sin verksamhet i början av 2015 med en tydlig inriktning att utnyttja de lagar och regler som gör det möjligt att

Läs mer

Boule Diagnostics AB Bolagspresentation 9 mars 2015. Ernst Westman, VD

Boule Diagnostics AB Bolagspresentation 9 mars 2015. Ernst Westman, VD Boule Diagnostics AB Bolagspresentation 9 mars 2015 Ernst Westman, VD Agenda Kort om Boule Blodcellräkning Boules erbjudande Global närvaro Försäljningsutveckling Finansiell utveckling Varför investera

Läs mer

Delårsrapport Q1 2010 MedCore AB (publ)

Delårsrapport Q1 2010 MedCore AB (publ) Medcore AB (Publ) Org.nr 556470-2065 Delårsrapport Q1 2010 MedCore AB (publ) Januari mars 2010 Nettoomsättningen uppgick till 14,9 (12,4) MSEK +20% EBITDA 0,6 (0,2) MSEK Resultat efter skatt uppgick till

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 30 juni 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ)

Delårsrapport 1 januari 30 juni 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 juni 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ) Januari juni 2006 jämfört med samma period 2005 Stark kundtillväxt och förstärkt position på den svenska marknaden. Den norska

Läs mer

New Nordic Healthbrands AB (publ) Bokslutskommuniké 2013

New Nordic Healthbrands AB (publ) Bokslutskommuniké 2013 New Nordic Healthbrands AB (publ) Bokslutskommuniké 2013 Q4 Q4 2013 2012 2013 2012 Nettoomsättning, ksek 227 983 203 787 59 691 46 651 Bruttoresultat, ksek 148 789 126 457 37 041 28 308 Bruttomarginal,

Läs mer

Net Insight. Ledning 8. Var vänlig ta del av våra ansvarsbegränsningar i slutet av rapporten. Independent Analysis Part Coverage

Net Insight. Ledning 8. Var vänlig ta del av våra ansvarsbegränsningar i slutet av rapporten. Independent Analysis Part Coverage Independent Analysis Part Coverage Net Insight Potentiell uppsida om 0,14 kr vinst per aktie för helåret 2014 (-0,02). Inträffar detta ser vi ett p/e-tal omkring 20,7 (-72) på 2014 års resultat. Bruttomarginalen

Läs mer

UPPDRAGSANALYS 25 mars 2019 BIOVICA ANALYSGUIDEN

UPPDRAGSANALYS 25 mars 2019 BIOVICA ANALYSGUIDEN UPPDRAGSANALYS ANALYSGUIDEN Innehåll FDA-besked styr tidplan... 2 Temperatur... 3 Ledning och styrelse... 3 Ägare... 3 Finansiell ställning... 3 Potential... 3 Risk... 3 FDA-besked styr tidplan... 4 Besked

Läs mer

Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL

Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL 1 2017 Delårsrapport kvartal ett 2017 Jan - mars 2017 (Första kvartalet) Nettoomsättningen uppgick till 6 291 (1 062) tkr Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA)

Läs mer

Förnyelsebar Energi I AB

Förnyelsebar Energi I AB O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T Förnyelsebar Energi I AB Kvartalsrapport juni 2015 INNEHÅLL Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Allmänt om bolaget 6 Om rapporten

Läs mer

UPPDRAGSANALYS 20 februari 2019 MIRIS HOLDING ANALYSGUIDEN

UPPDRAGSANALYS 20 februari 2019 MIRIS HOLDING ANALYSGUIDEN Innehåll USA bör ge uppsving... 2 Temperatur... 3 Ledning och styrelse... 3 Ägare... 3 Finansiell ställning... 3 Potential... 3 Risk... 3 Investment Case... 4 USA förväntas driva tillväxten... 4 Intäkter,

Läs mer

2002 2003 2004 2005p 2006p

2002 2003 2004 2005p 2006p ANALYSGARANTI* 25:e augusti 25 Bolagsanalys Resco (Resco.ST) Starkt utomlands - svagt i Sverige Rescos rapport under gårdagen var något bättre än våra förväntningar. Tillväxten var goda 35 procent under

Läs mer

Doro (DORO.ST) Två steg framåt, ett tillbaka

Doro (DORO.ST) Två steg framåt, ett tillbaka ANALYSGARANTI* 13:e maj 2008 Doro (DORO.ST) Två steg framåt, ett tillbaka Även om Doros Q1-rapport var den femte delårsrapporten i rad med positivt resultatutfall, så var det en besvikelse. Framför allt

Läs mer

ANALYSGUIDEN - UPPDRAGSANALYS 6 maj 2019 SOLTECH ENERGY FLER FÖRVÄRV EFTER BRA FÖRSTA KVARTAL?

ANALYSGUIDEN - UPPDRAGSANALYS 6 maj 2019 SOLTECH ENERGY FLER FÖRVÄRV EFTER BRA FÖRSTA KVARTAL? - FLER FÖRVÄRV EFTER BRA FÖRSTA KVARTAL? Innehåll Fler förvärv efter bra kv1?... 2 Temperatur... 3 Ledning och styrelse... 3 Ägare... 3 Finansiell ställning... 3 Potential... 3 Risk... 3 Investment case...

Läs mer

Strikt konfidentiellt. Får ej spridas utan tillstånd från Söderberg & Partners

Strikt konfidentiellt. Får ej spridas utan tillstånd från Söderberg & Partners 2018-03-19 2 2018-03-19 3 2018-03-19 4 2018-03-19 5 2018-03-19 6 2018-03-19 7 2018-03-19 8 Datum 9 Aktier Räntor Alternativa investeringar Korta räntor Statsobligationer Företagsobligationer (IG) Företagsobligationer

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 JANUARI 30 JUNI 2006

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 JANUARI 30 JUNI 2006 DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 JANUARI 30 JUNI 2006 Insplanets resultat och omsättning utvecklas fortsatt starkt > Nettoomsättningen ökade med 180 procent till 23 974 (8 567) TSEK. > Rörelseresultatet förbättrades

Läs mer

DIBS Payment Services Tredje kvartalet 2011

DIBS Payment Services Tredje kvartalet 2011 DIBS Payment Services Tredje kvartalet DIBS roll i värdekedjan Positiv trend i kärnverksamheten Omsättning (MSEK) 40 35 36,9 35,0 35,9 37,5 38,0 Nettoomsättning i SEK +3% till 38,0 Mkr Försäljningstillväxt

Läs mer

SWEDOL FÖRETAGSPRESENTATION 2013. Swedol en marknadsledande yrkeshandelskedja

SWEDOL FÖRETAGSPRESENTATION 2013. Swedol en marknadsledande yrkeshandelskedja Swedol en marknadsledande yrkeshandelskedja JOHN ZETTERBERG Styrelseordförande CASPER TAMM CFO Swedol Marknadsledande yrkeshandelskedja med ett komplett utbud till proffs och andra som efterfrågar proffskvalitet.

Läs mer

Förnyelsebar Energi I AB. Kvartalsrapport december 2014

Förnyelsebar Energi I AB. Kvartalsrapport december 2014 Förnyelsebar Energi I AB Kvartalsrapport december 2014 INNEHÅLL Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Allmänt om bolaget 6 2 KVARTALSRAPPORT DECEMBER 2014 HUVUDPUNKTER Aktiekursen för

Läs mer

SJR koncernen fortsätter expandera

SJR koncernen fortsätter expandera SJR koncernen fortsätter expandera Omsättningen för andra kvartalet uppgick till 37,7 MSEK (29,0 motsvarande samma period föregående år), en ökning med 30 %. För halvåret 2008 uppgick omsättningen till

Läs mer

Q3-2010 Jetshop gör handel på nätet enkelt och lönsamt för butiker och konsumenter

Q3-2010 Jetshop gör handel på nätet enkelt och lönsamt för butiker och konsumenter e-survey Q3-2010 Jetshop gör handel på nätet enkelt och lönsamt för butiker och konsumenter FÖRORD OCH KOMMENTAR Socala medier har nu på bred front slagit igenom som en naturlig del i kommunikation och

Läs mer

Starkt tillväxt i Europa - utebliven tillväxt i Norden beroende på sena leveranser

Starkt tillväxt i Europa - utebliven tillväxt i Norden beroende på sena leveranser Delårsrapport kvartal 1 2019 Starkt tillväxt i Europa - utebliven tillväxt i Norden beroende på sena leveranser Höjdpunkter första kvartalet - Nettoomsättningen ökade med 12 procent till 20 489 KSEK (18

Läs mer

Boliden: Köp Riktkurs: 116 kr/aktie

Boliden: Köp Riktkurs: 116 kr/aktie Boliden: Köp Riktkurs: 116 kr/aktie Exekutiv sammanfattning: Boliden är ett välskött bolag med bra operationell effektivtet. Bolaget verkar på en måttligt attraktiv marknad men har dock en stabil position

Läs mer

UPPDRAGSANALYS 10 december 2018 TARGETEVERYONE ANALYSGUIDEN

UPPDRAGSANALYS 10 december 2018 TARGETEVERYONE ANALYSGUIDEN Innehåll Nytt år med nya mål... 2 Temperatur... 3 Ledning och styrelse... 3 Ägare... 3 Finansiell ställning... 3 Potential... 3 Risk... 3 Kort om TargetEveryone... 4 Ny produkt ökar värdet på marknad...

Läs mer

Investeringsaktiebolaget Cobond AB. Kvartalsrapport juni 2014

Investeringsaktiebolaget Cobond AB. Kvartalsrapport juni 2014 Investeringsaktiebolaget Cobond AB Kvartalsrapport juni 2014 INNEHÅLL Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Allmänt om bolaget 5 Marknadskommentar 6 2 KVARTALSRAPPORT JUNI 2014 HUVUDPUNKTER

Läs mer

ENIRO OFFENTLIGGÖR VILLKOREN FÖR FÖRETRÄDESEMISSIONEN

ENIRO OFFENTLIGGÖR VILLKOREN FÖR FÖRETRÄDESEMISSIONEN PRESSMEDDELANDE, Stockholm, 24 november 2010 ENIRO OFFENTLIGGÖR VILLKOREN FÖR FÖRETRÄDESEMISSIONEN Eniro AB (publ) ( Eniro eller Bolaget ) offentliggjorde den 28 oktober 2010 en företrädesemission på cirka

Läs mer

Bokslutskommuniké 2017

Bokslutskommuniké 2017 Bokslutskommuniké 2017 Swemet AB (publ) 556675-2142 SWEMET 2017 JULI-DECEMBER 2017 Intäkterna uppgick till 7,2 MSEK (6,5) Resultatet före avskrivningar (EBITDA) uppgick till 1,1 MSEK (-0 3) Resultatet

Läs mer

Offentliga Fastigheter Holding I AB. Kvartalsrapport december 2014

Offentliga Fastigheter Holding I AB. Kvartalsrapport december 2014 Offentliga Fastigheter Holding I AB Kvartalsrapport december 2014 innehåll Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Fastighetsöversikt 5 Drift, förvaltning och finansiering 6 Struktur 7 Allmänt om bolaget 7 2 Kvartalsrapport

Läs mer

2004 2005 2006p 2007p 2008p

2004 2005 2006p 2007p 2008p ANALYSGARANTI* 27 februari 2006 Wilh. Sonesson (WSONb.ST) omsänd På rätt väg Wilh. Sonessons bokslut för 2005 gav ett blandat intryck. Visserligen överträffar bolaget sin egen prognos men vi hade betydligt

Läs mer

säljer både egenutvecklade och inköpta produkter samt system som skyddar liv, materiella värden och miljön. Bolaget har två affärsområden:

säljer både egenutvecklade och inköpta produkter samt system som skyddar liv, materiella värden och miljön. Bolaget har två affärsområden: C säljer både egenutvecklade och inköpta produkter samt system som skyddar liv, materiella värden och miljön. Bolaget har två affärsområden: Marine & Safety samt Fire Safety & Automation. Verksamheten

Läs mer

Global Fastighet Utbetalning 2008 AB

Global Fastighet Utbetalning 2008 AB O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T Global Fastighet Utbetalning 2008 AB Kvartalsrapport mars 2015 INNEHÅLL Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Beräknat värde per aktie och utdelningar 4 Kursutveckling

Läs mer

Investeringsaktiebolaget Cobond AB. Kvartalsrapport december 2014

Investeringsaktiebolaget Cobond AB. Kvartalsrapport december 2014 Investeringsaktiebolaget Cobond AB Kvartalsrapport december 2014 INNEHÅLL Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Allmänt om bolaget 6 2 KVARTALSRAPPORT DECEMBER 2014 HUVUDPUNKTER Aktiekursen

Läs mer

Kvartalsrapport i Mobile Loyalty Holding AB för januari september 2015.

Kvartalsrapport i Mobile Loyalty Holding AB för januari september 2015. Kvartalsrapport januari september, Kvartalsrapport i Mobile Loyalty Holding AB för januari september. Malmö, 30 November - Mobile Loyalty (Aktietorget MOBI ), som utvecklar och säljer online och mobila

Läs mer

Kvartalsrapport i Mobile Loyalty Holding AB för januari mars 2016.

Kvartalsrapport i Mobile Loyalty Holding AB för januari mars 2016. Kvartalsrapport januari mars, Kvartalsrapport i Mobile Loyalty Holding AB för januari mars. Malmö, 31 Maj - Mobile Loyalty, (AktieTorget "MOBI") ("Bolaget") meddelar idag kvartalsrapport för perioden jan-

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 30 september 2010

Delårsrapport 1 januari 30 september 2010 Delårsrapport 1 januari 30 september 2010 44% försäljningstillväxt och kraftigt stärkta marginaler JULI SEPTEMBER Nettoomsättningen ökade med 44% till 7,6 (5,3) MSEK. Rörelseresultatet* ökade till 1,8

Läs mer

Årsstämma 4 april 2014

Årsstämma 4 april 2014 Årsstämma 4 april 2014 Ellen fokuserar på att förbättra kvinnors intimvård Ellen ska vara det naturliga valet för kvinnor som är måna om sitt välbefinnande och sin intimhälsa 2013 var ett tufft år för

Läs mer

Halvårsrapport 1 januari 30 juni 2010

Halvårsrapport 1 januari 30 juni 2010 Halvårsrapport 1 januari 30 juni 2010 Fortsatt god tillväxt JANUARI JUNI (Jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen ökade till 19,5 (16,5) MSEK. Rörelseresultatet (EBITDA) uppgick till

Läs mer

MedCore AB (publ) Delårsrapport Januari juni 2011

MedCore AB (publ) Delårsrapport Januari juni 2011 Medcore AB (Publ) Org.nr 556470-2065 MedCore AB (publ) Delårsrapport Januari juni 2011 Andra kvartalet Nettoomsättningen uppgick till 25,0 (16,8) Mkr +49% EBITDA -0,4 (0,1) Mkr Tecknat nordiskt distributionsavtal

Läs mer