Kallelse till Tolgs Sockenråds årsstämma

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse till Tolgs Sockenråds årsstämma"

Transkript

1 1/10 Sockenbladet TOLGS SOCKENRÅD Kallelse till Tolgs Sockenråds årsstämma Torsdagen den 18 mars 2010 klockan i Föreningslokalen. Förslag till dagordning för Sockenrådets årsstämma 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande för årsmötet 3. Val av sekreterare för årsmötet 4. Val av två justeringsmän 5. Fastställande av dagordning 6. Stämmans behöriga utlysande 7. Styrelsens verksamhetsberättelse 8. Revisorernas berättelse 9. Beslut om ansvarsfrihet för styrelsen 10. Val av styrelseledamöter: Ordförande för 1 år Två ledamöter för 2 år Två suppleanter för 1 år 11. Val av två revisorer jämte två revisorsuppleanter 12. Val av valberedning 13. Årets uppskattning 14. Övriga frågor ordet är fritt 15. Mötet avslutas Observera! Mötet hålls tillsammans med Föreningslokalens årsmöte. Under kvällen bjuder vi på kaffe/te och fralla. Föreningslokalens årsmöte Föreningslokalens styrelse inbjuder till sitt årsmöte torsdagen den 18 mars 2010 klockan Välkomna! Observera! Mötet hålls tillsammans med Sockenrådets årsstämma.

2 Tolgkören sjöng på kulturnatten! Under kulturnatten i Växjö den 30 januari framträdde Tolgkören på Regionteatern. Ca 50 åhörare kom och lyssnade! Tolgkören i aktion under Kulturnatten i Växjö. Foto: Yngve Philipsson Tolg IF årsmöte Nyfiken på vad som händer i Tolg IF? Välkommen på årsmötet i klubbstugan på Dackevallen söndagen 28 februari kl Styrelsen

3 Nu öppnar vi lanthandeln igen. Lördag 27 februari kl slår vi upp portarna och välkomnar alla tolgbor till en premiärdag med flera öppningserbjudanden och provsmakningar. Vi kommer att hålla öppet månd-fred och lörd-sönd Vi har även fått ett nytt telefonnummer: Välkomna till Tolgs Lanthandel! Pär & Marie Renevall Hjälp mig leta äldre textil!!! Tyvärr håller vår lilla del av världen på att gå till historien som en vit fläck på kartan vad gäller textiltillverkning och användning. Eftersom jag vet att det är fel, tycker jag vi ska försöka ändra på det. Under våren 2010 kommer jag börja en försöksinventering av äldre textil i mina hemsocknar Asa, Tolg och Berg, vilken förhoppningsvis så småningom ska utökas till en inventering i hela Kronobergs län. Jag har inventerat hembygdsföreningens textilsamling och kyrkans textil har blivit inventerad av stiftet. Nu vill jag gärna få kontakt med privatpersoner och föreningar som vet med sig att ha textil äldre än 75 år i sin ägo, använda och gärna tillverkade i bygden. De behöver inte vara hela och rena för jag är intresserad av olika tekniker och material. Jag kommer att dokumentera och fotografera textilierna och sedan försöka göra en sammanställning av vad som finns i området och sätta in uppgifterna i en databas tillgänglig för forskare och allmänhet. Naturligtvis utan att lämna ut tillverkare och ägare för dem som så vill. I samband med arbetet ger jag råd om hur var och en bör förvara textilierna på bästa sätt i framtiden. Kerstin Petersson, textilkonservator boende i Granhult Telefon: hem, , arb, , mobil, e-post:

4 Kultur i Tolg's vårprogram Vi fortsätter med våra onsdagscaféer, men har fått byta veckodag ett par gånger under våren. Det kan komma att bli vissa ändringar i fråga om tider och lokaler, så håll uppsikt på våra flygblad som kommer i brevlådan inför respektive aktivitet. Onsdag 24 februari Onsdagscafé i Pannkakshuset. Växjö siste fältskär. Gunnar Carlberg. Lördag 6 mars Kl Torsdag 25 mars Kl Onsdag 31 mars Söndag 25 april Kl Söndag 25 april Lördag 1 maj Kl Tisdag 11 maj Söndag 16 maj Kl Onsdag 26 maj Lördag 5 juni Kl Barnfilm i Föreningslokalen. Årsmöte i Föreningslokalen. Onsdagscafé i Pannkakshuset. Arkeologi - vad ska det vara bra för? Per Lekberg, arkeolog. Hästen och människan. I Föreningslokalen med Jonna Bornemark, filosof och westernryttare. Filosoficafé i Pannkakshuset med Jonna Bornemark. Armida, opera av Rossini i direktöverföring från Metropolitan till Folkets Hus, Lammhult, med förträff. Tisdagscafé i Pannkakshuset. Inför gökottan. Johan Sandström. Gökotta med Johan Sandström. Plats meddelas senare. Onsdagscafé i Pannkakshuset. Linnés Råshult. Tore Sjöqvist. Utflykt till Råshult.

5 TACK! Det var med stor överraskning och glädje som vi i Kultur i Tolg tog emot Regionförbundets Södra Småland kulturpris för Men utan stöd och medverkan från vår publik blir det ju ingenting. Inspiration och arbetslust kommer från att vi känner att vi tillsammans med er arbetar för att göra livet i Tolg intressantare och mera stimulerande. Vi hoppas att ni ska fortsätta att komma till våra arrangemang och till er som ännu inte hittat till oss: Varmt välkomna att pröva på ytterligare en del av Tolg. Kultur i Tolg årsmöte Kultur i Tolg håller årsmöte i Föreningslokalen torsdagen 25 mars kl Alla är hjärtligt välkomna att diskutera föreningens framtida arbete. Styrelsen Än så är det vinter Tänk på att det är många som har det svårt i denna annars så härliga vinter. Småfåglarna kämpar vid fågelborden och rådjuren ser till att städa upp på marken under. Ni som har möjlighet, häng upp lite talgbollar och lägg ut frön till vår små vänner. Ni som är ute i trafiken, ta det lugnt och var uppmärksam på vilt intill vägarna. Många vilda djur drar sig nu ner till bebyggelse och plogade vägar. men... Foto: PeO Vinnersten Foto: PeO Vinnersten till Er som inte gillar snö och kyla. Tänk på att det blir allt ljusare för var dag och snart tar nästa årstid vid med en sol som värmer redan i morgontimman. Redaktionen vill passa på att önska alla en fin avslutning på denna vinter, en riktig vinter som det var länge sedan vi fick uppleva. Ha det gott och ta vara på varandra.

6 På gång i sockenrådet Uppföljning av framtidsmötet kommer att vara en stående punkt i sockenbladet. Under denna punkt informeras om vilka åtgärder sockenrådet skall jobba med och vad som händer i de olika frågorna. Här kan alla följa respektive ärendes utveckling och status. Sigfridsleden; Åtgärder som skall förbättras mellan Skärsjön och Råstorp är anmält till Sensus som är ansvariga över leden. Rörelse och lek är i gång (många barn på första träffen) Hemsidan; IT-gruppen har haft sitt första möte med bl.a. uppdrag att utveckla vår hemsida Gruppen har tagit in offerter. Vindkraftverk; Intresseanmälan till Sockenrådet att driva vindkraftverk. Det finns pengar att söka för att göra en förstudie. Anmäl intresse till Tolgstock 2010 Planeringen av Tolgstock 2010, vilket beräknas gå av stapeln 31 juli, är nu i full gång. Som vanligt blir det musik, mat och gemyt, och kanske ett och annat hyss. Sätt redan nu ett kryss i almanackan! Mer information kommer framöver i sockenbladet, med en inbjudan i brevlådan och självklart på Där finns alltid senaste nytt och trevliga tillbakablickar. Inför och efter musikfesten är det alltid mycket att göra. Vi är ett muntert gäng som dagarna innan och efter samlas och bygger scen och tält, kånkar prylar, dukar borden och allt annat som behöver göras för att det ska bli en trevlig tillställning. Det finns alltid plats för fler i gänget. Låter det intressant? Hör av dig till Johan på telefon eller Patrik på telefon Hälsar Tolgstockgänget!

7 Hembygdsföreningens årsmöte Hembygdsföreningen i Tolg inbjuder till årsmöte som hålls i föreningslokalen söndagen den 7 mars klockan Efter sedvanliga mötesförhandlingar dricker vi kaffe och Roger Davidsson kommer att visa film från bygden. Bland annat visas Tolg kyrkas återinvigning från Välkomna! Styrelsen i Tolgs hembygdsförening Tolgs Bastuakademi? Styrelsen för Tolg IF har beslutat att försöka bygga en vedeldad Förenings/Byabastu på Dackevallen. Tanken är att denna bastu skall bli en samlingspunkt såväl under sommaren som under vinterhalvåret. Funderingar finns också att bastun skall kunna hyras för privata fester etc. Planen är att vi börjar att bygga i mitten av maj och att allt är klart innan vintern. En projektgrupp är tillsatt och har haft ett första planeringsmöte i början av februari. Gruppen vill nu väldigt gärna få tips på utformning och design, om du kan hjälpa till med att jobba, skänka material eller annat. Kanske kan någon dyka upp med en fikakorg till hungriga byggare? Hör av dig till Lars-Göran Svensson på tel , eller via e-post (observera att det är understreck mellan snapp och products) Tolgs Skytteförening Skytteföreningens luftgevärsskytte pågår för fullt på måndagar och onsdagar mellan Alla åldrar är välkomna att prova på att skjuta med våra nya luftgevär.

8 Söraby, Tolgs och Tjureda församling Tolgs lokala råd i Söraby, Tolgs och Tjureda församling hälsar alla välkomna till vårens aktiviteter Kvällsöppet i Föreningslokalen 13 april kl Vi bjuder på mat och gemenskap Öppet hus i Föreningslokalen 23 mars kl Fruktlunden Edens Lustgård? Ingvar Rutgersson, Vetlanda 25 maj kl Upplevelser i Vitryssland, Stanley Källner, Växjö Vägkyrka i Tolg 26 juli 8 augusti Öppen kyrka Kyrkan är öppen fredagskvällar kl under perioden 21 maj till 27 augusti (ej midsommarafton). Kaffe serveras. Elviskonsert i Tolgs kyrka den 25 september. Foto: Christina Jonasson Vår hemsida, en ännu bättre resurs? Tolgs hemsida, planeras att byggas ut med många smarta funktioner. Vi är en levande by med mycket som händer - därför vill ITgruppen göra hemsidan till en ännu bättre resurs för alla tolgbor. Snart kan du t.ex. se och lägga upp saker i kalendern, forumet, bildgalleriet Mitt Tolg eller skapa/uppdatera en föreningssida. Skriv ett mail till om du har frågor eller idéer kring nya hemsidan. (IT-gruppen består av Christina Jonasson, Mattias Söderberg, Johan Holst, Per Karlsson och Oskar Samuelsson) Manusstopp för nästa blad är 9 maj Om ni vill ha med något i nästa sockenblad (kommer ut i slutet på maj) så ring PeO på telefon eller skicka E-post till Tryckt av Dina försäkringar - Växjöbygden, 2010

Ny styrelse vid årsmötet 7 feb. Club Alexis Premiär 20 mars. Pride Sundsvall & Stockholm. Utbildning Säkrare sex informatörer.

Ny styrelse vid årsmötet 7 feb. Club Alexis Premiär 20 mars. Pride Sundsvall & Stockholm. Utbildning Säkrare sex informatörer. Medlemsblad mars-maj 2009 mars - maj 2009 Ny styrelse vid årsmötet 7 feb Club Alexis Premiär 20 mars Pride Sundsvall & Stockholm Utbildning Säkrare sex informatörer 2 Din förening Föreningslokal Besöksadress

Läs mer

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte Ett år i föreningen Det finns i en förening några områden som återkommer varje år. Ett sätt att planera arbetet i föreningen är att se vilka uppgifter de är och när de behöver göras. Här hittar du några

Läs mer

DSÄNGSBULLETINEN. Nyheter och Information från Edsängens Villaägareförening Utgåva 28 Vinter 2010. Kallelse till årsmöte. Ordföranden har ordet

DSÄNGSBULLETINEN. Nyheter och Information från Edsängens Villaägareförening Utgåva 28 Vinter 2010. Kallelse till årsmöte. Ordföranden har ordet E DSÄNGSBULLETINEN Utgåva 28 Vinter 2010 Nu närmast kommer förhoppningsvis en lugn och trevlig julhelg för oss alla. Därefter kör vi igång igen med full kraft. Ses vi inte tidigare, så ska det bli trevligt

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

Bybladet. Juni 2015. Bybladet innehåller:

Bybladet. Juni 2015. Bybladet innehåller: Bybladet Juni 2015 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Nya styrelsen och ansvarsområden Städdagen den 9/5 Fasadprojektet Takprojektet Bollspel förbjudet på innergårdarna Nya trafikskyltar i området

Läs mer

GympaNYTTigt Maj 2011 från

GympaNYTTigt Maj 2011 från GympaNYTTigt Pernilla Eriksson Maj 2011 från 1 Umeå 2011-05-04 Till alla gymnastikvänner! Nu närmar sig sommaren och för de flesta av oss en något lugnare tid för oss inom gymnastiken. Hoppas att ni haft

Läs mer

Dags för årets viktigaste möte

Dags för årets viktigaste möte DAGS FÖR ÅRSMÖTE 2 Dags för årets viktigaste möte Varje år senast 28 februari ska årets viktigaste möte för klubben hållas på arbetsplatsen. På årsmötet får medlemmarna möjlighet att påverka och besluta

Läs mer

2:a kallelsen till extra årsmöte inkl. en uppdaterad dagordning.

2:a kallelsen till extra årsmöte inkl. en uppdaterad dagordning. Datum: 2015-05-07 Förening: RFSL Kalmar län Organisationsnummer: 802474-4916 Handläggare: Annelie Skogsberg 2:a kallelsen till extra årsmöte inkl. en uppdaterad dagordning. Detta är RSFL Kalmar läns andra

Läs mer

SVEROK STOCKHOLMS DISTRIKSTIDNING

SVEROK STOCKHOLMS DISTRIKSTIDNING NR 1, 2006 08-NYTT SVEROK STOCKHOLMS DISTRIKSTIDNING Nygammal distriktstidning ser dagens ljus Kallelse till årsmötet Vikingalajv, konvent, Knutpunkt och mycket mer ORDFÖRANDEN HAR ORDET Nu är det upp

Läs mer

BOLMSÖ SOCKENBLAD Nr 323 APRIL 2015

BOLMSÖ SOCKENBLAD Nr 323 APRIL 2015 Besök Bolmsö sockenråds hemsida på http://www.bolmso.se BOLMSÖ SOCKENBLAD Nr 323 APRIL 2015 Hej alla sockenbladsläsare. TACK För alla ekonomiska bidrag till Bolmsö sockenblad Sockenrådet har Bankgiro nummer

Läs mer

Nästa möte 28 Feb. Läs sid 6

Nästa möte 28 Feb. Läs sid 6 Nästa möte 28 Feb Läs sid 6 Gasarna Speedwayklubb, föreningen med Sveriges BÄSTA medlemmar! Visste ni alla att ni tillsammans har bidragit med lika mycket i medlemsavgifter och övriga ekonomisk support

Läs mer

BLADET TRÄDGÅRDS. Medlemsblad för. Forshaga Hemträdgårds förening. www.forshagahemtradgard.se. Nr 1 2012

BLADET TRÄDGÅRDS. Medlemsblad för. Forshaga Hemträdgårds förening. www.forshagahemtradgard.se. Nr 1 2012 Medlemsblad för Nr 1 2012 TRÄDGÅRDS BLADET Redaktörer i detta nummer: Julia Lokka och Örjan Sandberg Redaktionen tar tacksamt emot bidrag till bladet, helst i digital form till: info@forshagahemtradgard.se

Läs mer

Vännfors byablad. Maj 2015 www.vannfors.se

Vännfors byablad. Maj 2015 www.vannfors.se Vännfors byablad 2015 1 Maj 2015 www.vannfors.se Vännfors Byaförening hälsar alla! Våren i Norrland. Jag saknar ord för att beskriva vad detta handlar om när jag försöker förklara för min familj och mina

Läs mer

Trevlig vinterläsning

Trevlig vinterläsning Nummer 1 - Årgång 14 2013 Trevlig vinterläsning Björkö-Nytt ges ut av Björkö Samhällsförening. Ansvarig utgivare: Helena Larsson Redaktion: Helena Larsson Styrelsen för BSF Tel 031 961620 475 37 Bohus

Läs mer

BOLMSÖ SOCKENBLAD Nr 320 JANUARI 2015

BOLMSÖ SOCKENBLAD Nr 320 JANUARI 2015 Besök Bolmsö sockenråds hemsida på http://www.bolmso.se BOLMSÖ SOCKENBLAD Nr 320 JANUARI 2015 Gott Nytt År Alla Bolmsöbor! TACK För alla ekonomiska bidrag till Bolmsö sockenblad Sockenrådet har Bankgiro

Läs mer

Hamboringen. Föreningsaktuellt nr 1 2015. Det är fart på stuffakursen, där man varvar mellan kultis/ gille, bugg och foxtrot.

Hamboringen. Föreningsaktuellt nr 1 2015. Det är fart på stuffakursen, där man varvar mellan kultis/ gille, bugg och foxtrot. Hamboringen Föreningsaktuellt nr 1 2015 Det är fart på stuffakursen, där man varvar mellan kultis/ gille, bugg och foxtrot. FÖRENINGSAKTUELLT Tidning för medlemmar i Dansföreningen Hamboringen Ansvarig

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2011-01-24, kl. 18.30 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

Vad är en identitet? Adventsgudstjänst i Sikforsgården Folketshus rapport Fagerbodan ett nytt företag i byn Rallysprint m.m.

Vad är en identitet? Adventsgudstjänst i Sikforsgården Folketshus rapport Fagerbodan ett nytt företag i byn Rallysprint m.m. Årgång 14 Nr 9 December 2011 Vad är en identitet? Adventsgudstjänst i Sikforsgården Folketshus rapport Fagerbodan ett nytt företag i byn Rallysprint m.m. Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL

Läs mer

Styrelsen har ordet. Göteborgsaktivisten Nr.8 201 2. Innehåll: styrelsen har ordet Distriktet Ungdomsverksamhet Utbildningar Månadens grupp i fokus

Styrelsen har ordet. Göteborgsaktivisten Nr.8 201 2. Innehåll: styrelsen har ordet Distriktet Ungdomsverksamhet Utbildningar Månadens grupp i fokus Göteborgsaktivisten Nr.8 201 2 Innehåll: styrelsen har ordet Distriktet Ungdomsverksamhet Utbildningar Månadens grupp i fokus Nu får vi väl börja säga att det är vinter ändå. Tiden går lika snabbt som

Läs mer

Bygg ett konvent som inte kraschar

Bygg ett konvent som inte kraschar Bygg ett konvent som inte kraschar En trevlig manual i att arrangera konvent skriven av arrangörerna till lajvkonventet Prolog 2009 Innehåll Introduktion 3 Börja här 4 Praktiskt 5 Program 7 Ekonomi 9 Marknadsföring

Läs mer

SYSKONBANDET 3 /09. Årgång 101. David kandidat till Syskonbandets styrelse

SYSKONBANDET 3 /09. Årgång 101. David kandidat till Syskonbandets styrelse Årgång 101 3 /09 SYSKONBANDET Medlemstidning för Kristna synskadades förening Syskonbandet David kandidat till Syskonbandets styrelse Årsmöte 2009 - kom med till Ramnäs - allt under ett tak - fantastisk

Läs mer

En Glad Påsk önskar Misterhultsbygdens intresseförening Kaj Lindholm, Ordförande

En Glad Påsk önskar Misterhultsbygdens intresseförening Kaj Lindholm, Ordförande Inledaren mars 2012 Bredband och mobiltelefoni, förutsättningar för en fungerande bygd. En god boendemiljö är inte bara komfort och tillgång till natur och kultur. Den förutsätter också god service och

Läs mer

Nyhetsbrev. En Stärkt Röst. Ljusglimtar i vår tillvaro. Planeringen av våren i full gång! Kom ihåg datumet!

Nyhetsbrev. En Stärkt Röst. Ljusglimtar i vår tillvaro. Planeringen av våren i full gång! Kom ihåg datumet! N O V E M B E R 2 0 1 2 Nyhetsbrev En Stärkt Röst Planeringen av våren i full gång! När första snön har kommit och vi gått över till vintertid börjar projektet blicka mot ljusare tider. Vi har mycket att

Läs mer

Växa. ansvar. i tro och. Styrelsearbete i lokalavdelning

Växa. ansvar. i tro och. Styrelsearbete i lokalavdelning Växa i tro och ansvar Styrelsearbete i lokalavdelning Förord Svenska Kyrkans Unga är en demokratisk rörelse av barn och ungdomar i Svenska Kyrkan Så börjar Svenska Kyrkans Ungas syftesparagraf. Demokrati

Läs mer

Processledar manual. Landsbygd 2.0

Processledar manual. Landsbygd 2.0 Processledar manual Landsbygd 2.0 Inledning och tips Bilda grupper Börja med att placera deltagarna i grupper om ca 5-8 personer i varje. De som kommer från samma ort ska vara i samma grupp eftersom det

Läs mer

STARTA FÖRENING. Ett studiematerial om att starta UNF-förening

STARTA FÖRENING. Ett studiematerial om att starta UNF-förening STARTA FÖRENING Ett studiematerial om att starta UNF-förening STARTA FÖRENING ETT STUDIEMATERIAL OM ATT STARTA UNF-FÖRENING Ungdomens Nykterhetsförbund 2011 Text och utformning: Jim Gustafsson STARTA FÖRENING

Läs mer

Årgång 15 Nr 4 Maj 2012. Föreningarna inbjuder till möten. Army Fitness Skolan berättar.. Sikforsdagen Långloppisen är nära nu.

Årgång 15 Nr 4 Maj 2012. Föreningarna inbjuder till möten. Army Fitness Skolan berättar.. Sikforsdagen Långloppisen är nära nu. Årgång 15 Nr 4 Maj 2012 Föreningarna inbjuder till möten. Army Fitness Skolan berättar.. Sikforsdagen Långloppisen är nära nu. Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL REDAKTIONEN SKICKAS

Läs mer

NYHETSBREV. brett och engagerat smörgåsbord att välja på.

NYHETSBREV. brett och engagerat smörgåsbord att välja på. 1 2 Oktober, 2013 NYHETSBREV Hej bästa arrangör! brett och engagerat smörgåsbord att välja på. Nu är ni i full gång att ta emot publiken på alla de förställningar som ni arrangerar runtomkring i vår stora

Läs mer

Innehållet i detta nummer:

Innehållet i detta nummer: s FACKlan Kommunal Stockholms Län Sektion Skärholmen MEDLEMSTIDNING Nr 1 april 2014 Postadress: Telefon- och besökstid: KOMMUNAL Sektion Skärholmen Måndag 08.30 16.00 Box 503 Tisdag 08.30 16.00 127 26

Läs mer