Kommunstyrelsens arbetsutskott

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsens arbetsutskott"

Transkript

1 Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 24 september 2013 kl. 8:30-9:30 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning ande Anders Andersson (C), ordförande Per-Olof Jonsson (M), vice ordförande Johan Persson (S) Anette Lingmerth (S) Tara Braem (MP) Ersättare Inger Hilmansson (FP) Övriga Christopher Dywik (KD) Sekreterare Anette Mellström Justeras Anders Andersson ordförande Per-Olof Jonsson Anslaget på kommunens anslagstavla den 7 oktober 2013.

2 2 (10) 101 Information från Kalmar Länstrafik Överläggning Karl-Johan Bodell och Katarina Seijsing, Kalmar Länstrafik, informerar om de förändringar som genomförts samt målen med ny stadstrafik i Kalmar. Arbetsutskottet fattar inte något beslut med anledning av informationen. 102 Information om delårsbokslut januari-augusti 2013 med prognos 2013 Överläggning Ekonomichef Urban Sparre redogör för delårsbokslut januari augusti 2013 med prognos för Kommunen redovisar ett resultat för perioden januari till augusti på -16,4 miljoner kronor och prognosen för helåret pekar på 37,9 miljoner kronor. Arbetsutskottet fattar inte något beslut med anledning av informationen. 103 Förlängning av markreservation för Skanska Sverige AB på del av fastigheten Kvarnholmen 2:1, godsmagasinet Dnr KS 2012/0379 Kommunledningskontorets skrivelse den 19 september Skanska Sverige AB har sedan den 8 december 2008 en markreservation på del av fastigheten Kvarnholmen 2:1 ( godsmagasinet ) som i omgångar förlängts och nu gäller till den 30 september Skanska Sverige AB planerar att uppföra ett flerstjärnigt hotell med tillhörande konferensmöjligheter, butiker och restauranger samt annan verksamhet som kan öka attraktionskraften för området. Reservationen omfattar ca m 2. På reservationsområdet pågår ett parallellt arkitektuppdrag om utformning av hotell samt koppling till gästhamn, stationsområde samt universitet med utgångspunkt från den fördjupade översiktsplanen för Kvarnholmen.

3 3 (10) Under reservationens förlängning ska intressenten ta fram fortsatta studier inom sitt reservationsområde tillsammans med en hotelloperatör som sedan ska ligga till grund för utformning i ett kommande detaljplanearbete. Kommunstyrelsen beslutade den 5 juni 2012, 137, att kommunstyrelsens arbetsutskott får rätt att framöver förlänga markreservationen, dock längst till och med sex månader efter att detaljplanen vunnit laga kraft. Kommunstyrelsens arbetsutskott förlänger markreservationen för Skanska Sverige AB, org nr , på del av fastigheten Kvarnholmen 2:1, enligt kommunledningskontorets skrivelse, till och med den 31 mars Protokollsanteckning Inger Hilmansson (FP) redovisar en protokollsanteckning enligt följande: I oktober 2008 presenterade majoriteten under stor brådska och utan förvarning det Kalmaritiska stimulanspaketet med flera markreservationer i Kalmars mest attraktiva lägen. Det är positivt att entreprenörer vill satsa i staden! Risken är dock stort att intresset för Kalmar falnar när man ser att inte alla har samma chans. Folkpartiet föreslår därför att markanvisningstävlan används i större utstäckning. Den aktuella markreservationen för Skanska Sverige AB innebar att Skanska bebygger området som totalentreprenad och att Invest in Kalmar AB ska äga området. Löftet om att vi före den första reservationstidens utgång skulle få en presentation av idén för området och en överenskommelse om kostnadsfördelning har ännu, efter nästan fem års ständiga förlängningar av markreservationen, uteblivit. En kostnadsfördelning är speciellt viktig, då nästan alla kommunala investeringar hittills skett med lånade pengar och att exploateringsintäkterna tenderar att hamna på minus. Riktlinjerna för försäljning av mark måste följas för att öka delaktigheten och förbättra Kalmars företagsklimat. Vi vill att platsens möjligheter studeras i en helhet. Det har under denna långa tid också tillkommit ett förslag om Linnéuniversitetets lokalisering i hamnområdet. Området i sin helhet begränsas på tre olika håll av en farligt gods led, en fullt verksam hamn, ett stationsområde, alla med expansionsbehov inom en nära framtid. I området ska förutom hotellgäster, runt femtusen unga studenter och anställda passera. Detta ställer stora krav på en konsekvensbeskrivning för området i sin helhet. Den första utredningen av stationsområdet visar att det är möjligt att frigöra mark, men att det blir svårt och i vissa fall omöjligt, att rationellt hantera dubbla Öresundståg, vilket de flesta större städer nu förbereder sina stationsområden för! En konsekvens kan också bli att tränga ut godsspåret mot farligt godsleden. Ett kompletterande beställningsuppdrag legitimerar nu en förkortning av hela spårområdet vilket kan innebära ett hinder för framtidens tågtrafik till Kalmar. Det vill jag inte medverka till.

4 4 (10) Vi motsätter oss i Folkpartiet både handläggningen och markreservationen. Nu är besluten om förlängning av markreservationer flyttade till kommunstyrelsens arbetsutskott (FP reserverade sig). Kalmar kommuns markegendom bestäms nu, utan insyn, av fem (i praktiken tre) personer. Fem år har snart gått sen det Kalmaritiska stimulanspaketet och det finns fler gamla markreservationer i attraktiva lägen. Stimulanspaketet blev i verkligheten ett stoppaket. Jag anser att det nu är brådskar att kraftsamla kring en framtida kapacitetshöjning för spåren både när det gäller persontrafik och godstrafik. Ska Kvarnholmen stärkas behövs ett parkeringshus i nära anslutning till stationsområdet. Då måste också stadens transportnät dimensioneras för framtiden. Jag tror på Kalmar och Kalmar kommuns utveckling. Denna utveckling är beroende av hur vår stad byggs upp och planeras. I Folkpartiet liberalernas vision ingår att bebygga och göra Kalmars attraktiva lägen tillgängliga för att välkomna fler invånare. Det ska göras med respekt för stadens kulturhistoria och människors livsmiljö med gröna lungor och ett rent vatten! 104 Markreservation för Hansa Bygg AB på del av fastigheten Djurängen 2:4 i västra Djurängen Dnr KS 2013/0683 Kommunledningskontorets skrivelse den 11 september Kommunstyrelsen beslutade den 8 december 2008, som en del i det Kalmaritiska Stimulanspaketet att reservera mark inom Kalmar tätort. Enligt kommunstyrelsens beslut gällde samtliga markreservationer fram till den 31 augusti 2009, då en utvärdering av varje markreservation skulle ske. En av de markreservationer som beviljades i december 2008 var till förmån för Hansa Bygg AB, Bygg Power i Kalmar AB samt PEAB för område på del av Djurängen 2:4 i västra Djurängen. Intressenterna valdes ut genom en markanvisningstävling och vill på platsen bygga bostäder i form av radhus, kedjehus och flerbostadshus. Den gemensamma markreservationen har nu delats upp i tre separata ärenden. Markreservationen förnyades av kommunstyrelsen den 9 november 2009 till sex månader efter att detaljplanen vunnit laga kraft. Detaljplanen, bland annat med syftet att genomföra bullerdämpande åtgärder längs väg E22, antogs i kommunfullmäktige 25 februari 2013 och vann laga kraft den 2 april Av flera skäl behöver anläggandet av bullerskyddsåtgärderna ske före påbörjandet av bostadsbyggnationen.

5 5 (10) Kommunens Riktlinjer för reservation och försäljning av mark anger att reservationer får ges högst sex månader men eftersom tidsperspektivet för investeringen i bullerskärmen i dagsläget inte är känt föreslås att det i första omgången ges en längre reservationstid. Arbetsutskottet föreslår att kommunstyrelsen beslutar: Kommunstyrelsen reserverar mark för Hansa Bygg AB (org. nr ), enligt kommunledningskontorets förslag, på del av fastigheten Djurängen 2:4 i västra Djurängen. Markreservationen ska gälla till och med den 2 oktober Markreservation för Peab Sverige AB på del av fastigheten Djurängen 2:4 i västra Djurängen Dnr KS 2013/0683 Kommunledningskontorets skrivelse den 11 september Kommunstyrelsen beslutade den 8 december 2008, som en del i det Kalmaritiska Stimulanspaketet att reservera mark inom Kalmar tätort. Enligt kommunstyrelsens beslut gällde samtliga markreservationer fram till den 31 augusti 2009, då en utvärdering av varje markreservation skulle ske. En av de markreservationer som beviljades i december 2008 var till förmån för Hansa Bygg AB, Bygg Power i Kalmar AB samt PEAB för område på del av Djurängen 2:4 i västra Djurängen. Intressenterna valdes ut genom en markanvisningstävling och vill på platsen bygga bostäder i form av radhus, kedjehus och flerbostadshus. Den gemensamma markreservationen har nu delats upp i tre separata ärenden. Markreservationen förnyades av kommunstyrelsen den 9 november 2009 till sex månader efter att detaljplanen vunnit laga kraft. Detaljplanen, bland annat med syftet att genomföra bullerdämpande åtgärder längs väg E22, antogs i kommunfullmäktige 25 februari 2013 och vann laga kraft den 2 april Av flera skäl behöver anläggandet av bullerskyddsåtgärderna ske före påbörjandet av bostadsbyggnationen. Kommunens Riktlinjer för reservation och försäljning av mark anger att reservationer får ges högst sex månader men eftersom tidsperspektivet för investeringen i bullerskärmen i dagsläget inte är känt föreslås att det i första omgången ges en längre reservationstid

6 6 (10) Peab hade i tidigare markreservation ett större reservationsområde inkluderande mark norr om det område som föreslås reserveras idag. Den aktuella markreservationen har dock begränsats till den del som ingår i den gällande detaljplanen för västra Djurängen, enligt kommunledningskontorets förslag. Arbetsutskottet föreslår att kommunstyrelsen beslutar: Kommunstyrelsen reserverar mark för Peab Sverige AB (org. nr ) enligt kommunledningskontorets förslag på del av fastigheten Djurängen 2:4 i västra Djurängen. Markreservationen ska gälla till och med den 2 oktober Markreservation för Signerade Hus AB på del av fastigheten Djurängen 2:4 i västra Djurängen Dnr KS 2013/0683 Kommunledningskontorets skrivelse den 11 september Kommunstyrelsen beslutade den 8 december 2008, som en del i det Kalmaritiska Stimulanspaketet att reservera mark inom Kalmar tätort. Enligt kommunstyrelsens beslut gällde samtliga markreservationer fram till den 31 augusti 2009, då en utvärdering av varje markreservation skulle ske. En av de markreservationer som beviljades i december 2008 var till förmån för Hansa Bygg AB, Bygg Power i Kalmar AB samt PEAB för område på del av Djurängen 2:4 i västra Djurängen. Intressenterna valdes ut genom en markanvisningstävling och vill på platsen bygga bostäder i form av radhus, kedjehus och flerbostadshus. Den gemensamma markreservationen har nu delats upp i tre separata ärenden. Markreservationen har tidigare gällt för Bygg Power AB eftersom det var detta företag som agerade byggentreprenör åt Claes Thörnblads arkitektfirma Arkitekt och Miljö i markanvisningstävlingen. Under processens gång har Arkitekt och Miljö valt att byta byggentreprenör. Markreservationen föreslås i framtiden ställas på Claes Thörnblads projektfirma Signerade Hus AB vilket är det företag som kommer att driva projektet till dess att det är färdigställt. Markreservationen förnyades av kommunstyrelsen den 9 november 2009 till sex månader efter att detaljplanen vunnit laga kraft. Detaljplanen, bland annat med syftet att genomföra bullerdämpande åtgärder längs väg E22, antogs i kommunfullmäktige 25 februari 2013 och vann laga kraft den 2 april Av

7 7 (10) flera skäl behöver anläggandet av bullerskyddsåtgärderna ske före påbörjandet av bostadsbyggnationen. Kommunens Riktlinjer för reservation och försäljning av mark anger att reservationer får ges högst sex månader men eftersom tidsperspektivet för investeringen i bullerskärmen i dagsläget inte är känt föreslås att det i första omgången ges en längre reservationstid. Arbetsutskottet föreslår att kommunstyrelsen beslutar: Kommunstyrelsen reserverar mark för Signerade Hus AB (org. nr ) enligt kommunledningskontorets förslag på del av fastigheten Djurängen 2:4 i västra Djurängen. Markreservationen ska gälla till och med den 2 oktober Motion från Patricia Vildanfors (MP) om giftfri vardag för våra barn Dnr KS 2013/0393 Motion från Patricia Vildanfors (MP) den 16 april Kommunledningskontorets skrivelse den 3 juni En motion har lämnats in av Patricia Vildanfors (MP) om att skapa en giftfri vardag för våra barn och föreslår: att giftfri miljö arbetas in som ett övergripande och uppföljningsbart mål i Kalmar kommuns arbete för ekologisk hållbarhet att giftfri miljö för barn ska vara ett av delmålen Att ge kommunstyrelsen i uppdrag att tillsammans med barn- och ungdomsnämnden, servicenämnden och samhällsbyggnadsnämnden kartlägga och fasa ut hälsofarliga ämnen ur våra förskolor både vad det gäller när det byggs, renoveras och drivs att endast giftfria leksaker upphandlas och köps in till Kalmars förskolor. Kommunledningskontoret har tagit fram ett förslag till yttrande. Av yttrandet framgår bland annat följande: Som ett svar på motionens frågeställningar arbetar kommunen i dagsläget med ett flertal verksamheter som kontrollerar de kemikalier som används i kommunal verksamhet och i kommunen som helhet. Miljöinspektörerna på samhällsbyggnadskontoret kontrollerar uppföljningen av miljöbalkens

8 8 (10) lagstiftning, kommunledningskontorets mark- och planeringsenhet tillsammans med planeringsdelarna av samhällsbyggnadskontoret ser till att plan- och bygglagens bestämmelser angående byggnationer följs och serviceförvaltningens upphandlingsenhet ser till att upphandlingspolicyns krav följs. En ny upphandling håller nu dessutom på att tas fram där Miljöstyrningsrådets krav kommer att ställas på giftfria textilier och leksaker. Vad det gäller utfasningen av giftiga ämnen så pågår ett arbete med att undersöka risk- och utfasningsämnen samt att göra en plan för hur dessa ska hanteras. Detta innefattar samtliga kommunala verksamheter. Här kan kommunen inte göra mer än att följa de kemikalielistor och lagar som finns inom området, vilket görs till fullo och med försiktighetsmarginal. Som exempel så kommer miljöenheten under 2013 att se över kosmetika och hygienartiklar för barn som finns till försäljning i Kalmar samt generellt kemikalieförsäljning med barn i åtankarna vad det gäller t.ex. barnsäkra förpackningar. Leksaker som handlas upp av kommunen kommer att få starkare krav när Miljöstyrningsrådets krav kommer att implementeras. Dessutom arbetar flera av våra leverantörer med frågan, t.ex. genom giftfria gungor. Det kan finnas anledning att stärka kraven på att inköpen sker genom upphandlingsenheten så att efterlevnaden av våra krav kan garanteras. Kommunen arbetar med frågan efter de förutsättningar som finns med stöd av forskningen och lagstiftningen. Att uppnå en helt giftfri miljö för barn är Kalmar kommuns ambition. Överläggning Under överläggningen redovisas följande förslag: 1. Tara Braem (MP) föreslår att arbetsutskottet ska tillstyrka motionen. 2. Anders Andersson (C) föreslår att arbetsutskottet ska besluta i enlighet med kommunledningskontorets förslag. Efter att överläggningen avslutats beslutar arbetsutskottet i enlighet med Anders Anderssons förslag. Arbetsutskottet föreslår att kommunfullmäktige beslutar: Kommunfullmäktige antar kommunledningskontorets yttrande som svar på motionen om en giftfri vardag för våra barn. Motionen ska härmed anses vara besvarad.

9 9 (10) 108 Medborgarförslag om att skapa möjligheter för en livsmedelsbutik i gästhamnen Dnr KS 2013/0608 Medborgarförslag den 29 juli Kommunledningskontorets skrivelse den 9 september Lars Klingstedt föreslår i ett medborgarförslag att möjligheter skapas för en livsmedelsbutik i närheten av gästhamnen i Kalmar. Kommunledningskontoret har tagit fram ett förslag till yttrande. Av yttrandet framgår bland annat: Kalmar kommun välkomnar alla förslag som kan bidra till att utveckla vårt näringsliv, som skapar fler arbetstillfällen samt medverkar till ökad turism. Just nu pågår ett stort planarbete gällande etablering av Linnéuniversitetet i gästhamnen. Hur detta kommer att påverka platsen i och runt gästhamnen är svårt att säga i dagsläget. När det gäller den föreslagna tomten, godsmagasinet, har Skanska Sverige AB en markreservation för byggnation av hotell på området. De livsmedelsgrossister som blivit kontaktade om en eventuell etablering i området har enligt uppgift varit tveksamma och det har inte lett till något avslut. Skulle en privat aktör vara intresserad av att öppna en mataffär på Kvarnholmen hjälper kommunen till i den mån det är möjligt. Arbetsutskottet föreslår att kommunstyrelsen beslutar: Kommunstyrelsen beslutar att kommunledningskontorets yttrande ska utgöra svar på medborgarförslaget om en livsmedelsbutik i gästhamnen. Medborgarförslaget ska härmed anses vara besvarat. 109 Medborgarförslag om utveckling av Kalmar Dämme Dnr KS 2013/0609 Medborgarförslag den 26 juli Kommunledningskontorets skrivelse den 9 september 2013.

10 10 (10) Lars Klingstedt föreslår i ett medborgarförslag att Dämmet söder om Kalmar förvandlas till en plats för turistinformation, dygnscamping, matservering samt möjlighet till dusch och toalett. Kommunledningskontoret har tagit fram ett förslag till yttrande enligt följande: Området runt Dämmet är under utveckling just nu. Kalmar kommun, tillsammans med Kalmarsundsregionens Renhållare (KSRR), planerar en ny och modern avfallsanläggning som kommer att ta upp en stor del av området. Eftersom planarbetet pågår just nu är det svårt att säga exakt hur stor del av Dämmet som kommer att påverkas av KSRR:s etablering. I dagsläget finns en hyresgäst bredvid Dämmet (parkeringen vid E22:an). Det avtalet gäller i tre år, till och med den 31 maj Vidare är Dämmet ett viktigt område för Kalmar-Öland Airport eftersom Dämmet spelar en stor roll när det gäller kväverening från flygplatsen. Med allt det som är på gång i och omkring Dämmet går det i dagsläget inte att tillgodose förslagsställarens intentioner för området. Arbetsutskottet föreslår att kommunstyrelsen beslutar: Kommunstyrelsen beslutar att kommunledningskontorets yttrande ska utgöra svar på medborgarförslaget om utveckling av Kalmar Dämme. Medborgarförslaget ska härmed anses vara besvarat.

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 29 september 2015 kl. 10:00-10:55 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 52-59 ande Mattias Adolfson (S) Ingemar Einarsson (C) Johan Persson (S) Anders Andersson (C) Bertil Dahl (V) ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats Stadshuset, KS-salen PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 21 augusti 2012 kl. 8:30-9:40. Omfattning

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats Stadshuset, KS-salen PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 21 augusti 2012 kl. 8:30-9:40. Omfattning Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 21 augusti 2012 kl. 8:30-9:40 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 89-93 ande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP)

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 20 juni 2017 kl. 10:00-11:15 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 32-39 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Johan Persson (S) Ingemar Einarsson (C)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 21 februari, 2012 kl. 8:30 9:50 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 24 30 ande Johan Persson (S) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP) Anders Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 29 april 2014 kl. 8:30-9:35 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 52-55 ande Anders Andersson (C) Per-Olof Jonsson (M) Johan Persson (S) Anette Lingmerth

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 14 maj 2013 kl. 8:30 10:45 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 51-56 ande Anders Andersson (C) Anette Lingmerth (S) Tara Braem (MP) Inger Hilmansson (FP)

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 27 maj 2014 kl. 10:00-11:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 38-44 ande Mattias Adolfson (S) Per-Olof Jonsson (M) Anders Andersson (C) Johan Persson (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 22 maj 2012 kl. 8:30-9:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 64-66 Beslutande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 18 augusti 2015 kl. 8:30-9:40 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 54-57 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Motion från Patricia Vildanfors (MP) om bättre framkomlighet för gående och cyklister på Kvarnholmen

Motion från Patricia Vildanfors (MP) om bättre framkomlighet för gående och cyklister på Kvarnholmen TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2014-09-16 KS 2013/0415 Kommunfullmäktige Motion från Patricia Vildanfors (MP) om bättre framkomlighet för gående och cyklister på Kvarnholmen Förslag

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 17 april 2012 kl. 8:30 09:30 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 45-49 ande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anna Thore (MP) Anders Andersson (C)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 27 januari 2015 kl. 8:30-9:55 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 2-7 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 9 december 2014 kl. 10:00-11:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 85-89 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Ingemar Einarsson (C) Anders Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 12 december 2017 kl. 11:15 12:00 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 56-61 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Dzenita Abaza (S) Ingemar Einarsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 17 december 2013 kl. 8:30-9:30 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 134-137 ande Anders Andersson (C) Per-Olof Jonsson (M) Johan Persson (S) Anette Lingmerth

Läs mer

Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens. Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Malin Petersson

Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens. Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Malin Petersson KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-11-01 Tid 15:45-15:47 Plats Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens Omfattning 171-172 Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 9 juni 2015 kl. 10:00-11:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 36-42 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Johan Persson (S) Anders Andersson (C)

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 24 oktober 2017 kl. 10:50-11:20 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 50-53 ande Jonas Lövgren (M) Dzenita Abaza (S) Johan Persson (S) Ingemar Einarsson (C) Bertil Dahl (V) ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 24 november 2015 kl. 10:00-11:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 67-73 ande Jonas Lövgren (M) ordförande Ingemar Einarsson (C) 67-68 Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 8 september 2015 kl. 8:30-9:15 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 63-66 ande Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 10 juni 2014 kl. 10:00-11:10 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 45-57 ande Mattias Adolfson (S) Per-Olof Jonsson (M) Anders Andersson (C) Johan Persson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 20 augusti 2013 kl. 8:30 10:25 Plats KS-salen Omfattning 79-84 ande Anders Andersson (C) Per-Olof Jonsson (M) Johan Persson (S) Anette Lingmerth (S) Tara

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 18 september 2018 kl. 8:30-8:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 83-86 ande Ingemar Einarsson (C) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V) Carl-Henrik Sölvinger (L) ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 26 januari 2016 kl. 8:00-9:10 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 5-12 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 20 november 2018 kl. 10:00-10:30 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 60-64 ande Mattias Adolfson (S) Kajsa Hedin (M) Johan Persson (S) Ingemar Einarsson

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 14 juni 2016 kl. 10:00-10:30 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 58-66 ande Mattias Adolfson (S) Ingemar Einarsson (C) Johan Persson (S) Anders Andersson

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT 2010-02-16. Tid 8.30 8.55. IT-enhetens sammanträdesrum. Omfattning 28-32

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT 2010-02-16. Tid 8.30 8.55. IT-enhetens sammanträdesrum. Omfattning 28-32 KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-02-16 Tid 8.30 8.55 Plats IT-enhetens sammanträdesrum Omfattning 28-32 ande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Birgitta Elfström

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 28 februari 2017 kl. 8:30-9:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 19-23 ande Anders Andersson (C) ordförande, 19-20, 22-23 Christina Fosnes (M) ordförande, 21 Johan Persson (S) Dzenita

Läs mer

Motion Jonas Lövgren (M) - Ang uppsamling av avrinnande regnvatten

Motion Jonas Lövgren (M) - Ang uppsamling av avrinnande regnvatten TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Gunilla Svensson 2013-01-15 SFN 2013/0021 0480-450 513 Servicenämnden Motion Jonas Lövgren (M) - Ang uppsamling av avrinnande regnvatten Förslag till

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 15 maj 2012 kl. 8:00-9:10 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 57-63 ande Malin Petersson (M) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP) Anders Andersson (C)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-10-15 Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 15 oktober 2013 kl. 8:30-8:55 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 110-111 Beslutande Anders Andersson (C) Per-Olof

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 14 juni 2016 kl. 8:30-9:20 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 68-71 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 10 november 2015 kl. 8:30-9:30 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 92-96 ande Anders Andersson (C) ordförande Christina Fosnes (M) vice ordförande Johan

Läs mer

Handlingar Utdrag ur samhällsbyggnadsnämndens protokoll den 23 augusti 2017, 154. Samhällsbyggnadskontorets skrivelse den 23 augusti 2017.

Handlingar Utdrag ur samhällsbyggnadsnämndens protokoll den 23 augusti 2017, 154. Samhällsbyggnadskontorets skrivelse den 23 augusti 2017. UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2017-09-19 Kommunstyrelsens arbetsutskott 106 Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L): Skapa fler ställplatser för husbilar! Dnr KS 2017/0567 Handlingar Utdrag ur samhällsbyggnadsnämndens

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Bertil Dahl (v) Birgitta Elfström (s) 192-195 Jonas Löhnn (mp) 196-197. Anders Andersson

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Bertil Dahl (v) Birgitta Elfström (s) 192-195 Jonas Löhnn (mp) 196-197. Anders Andersson KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-10-02 192 Tid 8.30-10.20 Plats Stadshuset Omfattning 192-197 ande Johan Persson (s) ordförande Bertil Dahl (v) Birgitta Elfström

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 23 februari 2016 kl. 10:00-11:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 11-19 ande Mattias Adolfson (S) Ingemar Einarsson (C) Dzenita Abaza (S) Anders Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 19 september 2017 kl. 8:30-9:30 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 104-108 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 24 mars 2015 kl. 8:30-8:55 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 21-23 ande Anders Andersson (C) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V) Inger Hilmansson (FP)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 17 november 2015 kl. 8:30-9:30 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 97-101 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 15 september 2015 kl. 8:30-9:20 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 67-70 ande Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 23 maj 2017 kl. 8:30-9:10 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 61-63 Beslutande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 13 december 2016 kl. 10:00-11:15 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 112-119 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Johan Persson (S) Anders Andersson

Läs mer

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens 1(9) Kommunfullmäktige Tid Måndagen den 20 oktober 2014 kl. 13:00 Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 19 maj 2015 kl. 8:30-9:10 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 37-38 Beslutande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Bertil Dahl (V) Inger Hilmansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 10 mars 2015 kl. 8:30-9:30 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 17-20 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 26 april 2016 kl. 10:30-11:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 33-44 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Johan Persson (S) Anders Andersson (C) Bertil Dahl (V) ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 14 oktober 2014 kl. 8:30-9:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 88-92 ande Anders Andersson (C) Per-Olof Jonsson (M) Johan Persson (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

Planbesked för fastigheten Falken 4, Malmen

Planbesked för fastigheten Falken 4, Malmen TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Anette Karlsson 2014-09-17 KS 2014/0534 Samhällsbyggnadsnämnden Planbesked för fastigheten Falken 4, Malmen Förslag till beslut Kommunstyrelsens planutskott

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 8:30-9:50 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 58-62 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-04-20 Tid 8.30 9.35 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 77-83 ande Malin Petersson (M) ordförande Bertil Dahl (V) Anders Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 27 oktober 2015 kl. 8:30-9:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 86-91 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

Planbesked för fastighet Falken 4, Malmen

Planbesked för fastighet Falken 4, Malmen TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Anette Karlsson 2014-06-05 KS 2014/0534 Kommunstyrelsens planutskott Planbesked för fastighet Falken 4, Malmen Förslag till beslut Kommunstyrelsens planutskott

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 17 januari 2017 kl. 8:30-9:15 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 1-5 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 31 mars 2015 kl. 8:00-9:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 24-28 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 28 april 2015 kl. 9:30-11:25 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 25-30 ande Mattias Adolfson (S) ordförande Jonas Lövgren (M) vice ordförande Johan Persson (S) 25-29 Anders Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(1) Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 17 november 2015 kl. 8:30 Plats KS-salen, stadshuset Enligt uppdrag Anette Mellström Föredragningslista Val av protokollsjusterare

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 15 maj 2018 kl. 8:30-9:25 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 53-56 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Bertil Dahl (V) Carl-Henrik Sölvinger (L) ordförande vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 28 maj 2013 kl. 8:30 10:15 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 61-70 ande Anders Andersson (C) Per-Olof Jonsson (M) Johan Persson (S) Anette Lingmerth

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 21 november 2017 kl. 8:30-9:30 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 132-138 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Övriga när- Jonas Löhnn (mp) ersättare , varande 131

Övriga när- Jonas Löhnn (mp) ersättare , varande 131 KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-05-13 117 Tid 8.30-11.20 Plats Stadshuset Omfattning 124-131 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Bertil Dahl

Läs mer

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande. Övriga närvarande Inger Hilmansson (FP) ersättare

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande. Övriga närvarande Inger Hilmansson (FP) ersättare KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-10-12 Tid 8.30 10.00 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 184-189 ande Malin Petersson (M) ordförande Birgitta Elfström (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats Stadshuset, KS-salen PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 25 september 2012 kl. 8:50 10:30. Omfattning

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats Stadshuset, KS-salen PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 25 september 2012 kl. 8:50 10:30. Omfattning Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 25 september 2012 kl. 8:50 10:30 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 99-104 ande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anette Lingmerth (S) Anna Thore

Läs mer

Motion från Patricia Vildanfors (MP) om 100 % giftfri fruktstund

Motion från Patricia Vildanfors (MP) om 100 % giftfri fruktstund TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2015-08-10 KS 2015/0432 Kommunfullmäktige Motion från Patricia Vildanfors (MP) om 100 % giftfri fruktstund Förslag till beslut Kommunfullmäktige antar

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 28 augusti 2018 kl. 8:30-9:15 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 77-81 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V) ordförande

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT Tid Omfattning

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT Tid Omfattning KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-09-30 189 Tid 8.30-11.00 Plats Stadshuset Omfattning 192-199 ande Johan Persson (s) ordförande Bertil Dahl (v) Anders Andersson

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V)

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-08-17 Tid 8.30 8.45 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 142-150 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-10-30 211 Tid 8.30-10.00 Plats Stadshuset Omfattning 210-215 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Motion från Anna Thore (MP): Försök med nolltaxa i lokal busstrafik på lördagar

Motion från Anna Thore (MP): Försök med nolltaxa i lokal busstrafik på lördagar TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2015-10-20 KS 2013/0458 Motion från Anna Thore (MP): Försök med nolltaxa i lokal busstrafik på lördagar Förslag till beslut avslår motionen från Anna

Läs mer

Beslutande Kjell Henriksson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) Bengt-Olof Roos (kd)

Beslutande Kjell Henriksson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) Bengt-Olof Roos (kd) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-02-21 37 Tid 8.30-10.00 Plats Stadshuset Omfattning 40-45 ande Kjell Henriksson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP)

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2011-05-24 Tid Kl. 08.30 10.35 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 101-110 ande Johan Persson (S) ordförande Anette Lingmerth (S)

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-02-27 39 Tid 8.30-10.30 Plats Stadshuset Omfattning 43-52 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 13 september 2016 kl. 8:30-9:20 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 84-88 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V) Carl-Henrik

Läs mer

Medborgarförslag anbudsskola. (AU 376) KS 2014-409

Medborgarförslag anbudsskola. (AU 376) KS 2014-409 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-01-13 20 Medborgarförslag anbudsskola. (AU 376) KS 2014-409 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet

Läs mer

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Jonas Löhnn (mp) Bengt Sundström (fp)

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Jonas Löhnn (mp) Bengt Sundström (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-12-12 257 Tid 8.30-9.20 Plats Stadshuset Omfattning 261-267 ande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand till kommunledningskontoret (tfn 45 00 40)

Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand till kommunledningskontoret (tfn 45 00 40) 1(11) Kommunfullmäktige Tid Måndagen den 24 november 2014 kl. 13:00 Plats Kalmarsalen, Glasverandan, Skeppsbrogatan Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand till

Läs mer

Skriftliga reservationer och protokollsanteckningar från kommunstyrelsens sammanträde den 1 december redovisas i bilaga.

Skriftliga reservationer och protokollsanteckningar från kommunstyrelsens sammanträde den 1 december redovisas i bilaga. 1(7) Rev 2015-12-08 Kommunfullmäktige Tider Måndagen den 14 december 2015 kl. 11:00 Tider 11:00-12:00 Frågor och interpellationer 12:00-13:00 Jullunch inkl. utdelning av hedersgåvor 13:00- Kommunfullmäktiges

Läs mer

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens 1(7) Kommunfullmäktige Tid Måndagen den 26 januari 2015 kl. 11:00 Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand

Läs mer

Föravtal gällande hotell på del av fastigheten Kvarnholmen 2:1, Ölandskajen

Föravtal gällande hotell på del av fastigheten Kvarnholmen 2:1, Ölandskajen TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Johanna Kindqvist 2014-08-19 KS 2012/0379 50126 Kommunstyrelsen Föravtal gällande hotell på del av fastigheten Kvarnholmen 2:1, Ölandskajen Förslag till

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-08-15 160 Tid 8.30-8.45 Plats Stadshuset Omfattning 164-168 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-04-22 94 Tid 8.30-10.20 Plats Stadshuset Omfattning 99-106 ande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens 1(9) Kommunfullmäktige Tid Måndagen den 18 juni 2018 kl. 10:30 10:30-11:30 Frågor och interpellationer 11:30-11:45 Information om kommunledningskontoret 11:45-13:00 Ordinarie sammanträde 13:00 Sommarlunch

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 11 oktober 2016 kl. 8:30-9:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 98-102 ande Anders Andersson (C) Johan Persson (S) Bertil Dahl (V) Carl-Henrik Sölvinger (L) ordförande Sekreterare

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-08-28 168 Tid 8.30-10.20 Plats Stadshuset Omfattning 164-172 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande

Beslutande Johan Persson (S) ordförande KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2009-08-25 134 Tid 8.30-9.55 Plats Stadshuset Omfattning 150-158 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Bertil Dahl

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 26 mars 2013 kl. 8:30 10:15 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 32-41 ande Anders Andersson (C) Per-Olof Jonsson (M) Johan Persson (S) Anette Lingmerth

Läs mer

Föredragande: Pär Svanfeldt, kommunledningskontoret. Föredragande: Pär Svanfeldt, kommunledningskontoret. Beslutsnivå: kommunfullmäktige

Föredragande: Pär Svanfeldt, kommunledningskontoret. Föredragande: Pär Svanfeldt, kommunledningskontoret. Beslutsnivå: kommunfullmäktige KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(1) Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 24 oktober 2017 kl. 10:30 Plats KS-salen, stadshuset Enligt uppdrag Anette Mellström Föredragningslista Val av protokolljusterare.

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-10-03 199 Tid 8.30-9.40 Plats Stadshuset Omfattning 201-207 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 19 december 2017 kl. 8:30 10:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 149-153 ande Ingemar Einarsson (C), ordförande Christina Fosnes (M), vice ordförande

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande

Beslutande Johan Persson (S) ordförande KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2011-11-28 Tid Kl. 08.00 09.40 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 192-199 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M)

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 14 mars 2017 kl. 9:30-11:30 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 13-17 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Johan Persson (S) Anders Andersson (C)

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 30 augusti 2016 kl. 10:00-11:10 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 67-78 ande Mattias Adolfson (S) ordförande Jonas Lövgren (M) vice ordförande Johan Persson (S) 67-74 Dzenita Abaza

Läs mer

Servicenämnden. Motion Jonas Lövgren (M) - Ang uppsamling av avrinnande regnvatten UTDRAG. Dnr SFN 2013/0021

Servicenämnden. Motion Jonas Lövgren (M) - Ang uppsamling av avrinnande regnvatten UTDRAG. Dnr SFN 2013/0021 UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2013-01-30 Servicenämnden 10 Motion Jonas Lövgren (M) - Ang uppsamling av avrinnande regnvatten Dnr SFN 2013/0021 Handlingar Serviceförvaltningens skrivelse 2013-01-15 inkl

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Inger Hilmansson (FP)

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Inger Hilmansson (FP) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2011-01-25 Tid Kl. 08.30 10.15 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 11-20 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) vice

Läs mer

Ajournering för gruppmöten (ca 10:00) 3. Svar på granskningsrapport om kommunstyrelsens uppsiktsplikt Beslutsnivå: Kommunstyrelsen

Ajournering för gruppmöten (ca 10:00) 3. Svar på granskningsrapport om kommunstyrelsens uppsiktsplikt Beslutsnivå: Kommunstyrelsen 1(7) Kommunstyrelsen Tid Tisdagen den 12 januari 2016 kl. 8:00 Plats Sammanträdesrum Magistern Enligt uppdrag Jonas Sverkén Föredragningslista Val av protokollsjusterare 1. Information om samverkansavtalet

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Övriga närvarande Jonas Löhnn (MP) ersättare

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Övriga närvarande Jonas Löhnn (MP) ersättare KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-08-24 Tid 8.30 9.10 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 151-155 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta

Läs mer

Plats Stora konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens

Plats Stora konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens 1(8) Kommunfullmäktige Tid Måndagen den 16 juni 2014 kl. 13:00 Plats Stora konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL Tid Omfattning 75-86

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL Tid Omfattning 75-86 78 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-05-26 Tid 10.00-11.50 Plats Stadshuset Omfattning 75-86 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Ingvar Nilsson (S) Mona Jeansson

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 22 maj 2018 kl. 10:00-11:40 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 19-29 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Erik Ciardi (C) Ingemar Einarsson (C) Bertil Dahl (V) ordförande vice

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Bengt Sundström (fp) Bengt-Olof Roos (kd)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Bengt Sundström (fp) Bengt-Olof Roos (kd) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-06-20 141 Tid 8.30-9.45 Plats Stadshuset Omfattning 142-148 ande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats Stadshuset, KS-salen PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 27 november 2012 kl. 8:30-09:50. Omfattning

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats Stadshuset, KS-salen PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 27 november 2012 kl. 8:30-09:50. Omfattning Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 27 november 2012 kl. 8:30-09:50 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 131-138 ande Per-Olof Jonsson (M), ordförande Anette Lingmerth (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer