OCH GRÄNSÖVERSKRIDANDE DÄR ETT GOLV ALDRIG BARA ÄR ETT GOLV, UTAN ETT FÖRHÅLLANDE EN BERÄTTELSE. VÄLKOMMEN TILL BOLONS VÄRLD.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "OCH GRÄNSÖVERSKRIDANDE DÄR ETT GOLV ALDRIG BARA ÄR ETT GOLV, UTAN ETT FÖRHÅLLANDE EN BERÄTTELSE. VÄLKOMMEN TILL BOLONS VÄRLD."

Transkript

1

2 BOLON ÄR VÄRLDSLEDANDE PÅ VÄVDA VINYLGOLV OCH 2010 SÄTTER VI ÅTERIGEN NY STANDARD GENOM ATT LANSERA EN RAD INNOVATIVA NYHETER. ETT STORT STEG HAR TAGITS FÖR ATT STÄRKA VÅRT MILJÖARBETE; BOLON PRESENTERAR EN VÄRLDSNYHET I GOLVBRANSCHEN DÄR FÖRNYELSEBARA RÅVAROR SPELAR EN AVGÖRANDE ROLL. KLIV IN I DET VACKRA, ÖVERRASKANDE, POETISKA OCH GRÄNSÖVERSKRIDANDE DÄR ETT GOLV ALDRIG BARA ÄR ETT GOLV, UTAN ETT FÖRHÅLLANDE EN BERÄTTELSE. VÄLKOMMEN TILL BOLONS VÄRLD.

3 FLOORING REDUX GOLV UTAN GRÄNSER Familjeföretaget Bolon har tillverkat vävda vinylprodukter i över femtio år och än idag ligger fabrik, utvecklingsavdelning och designstudio på ett och samma ställe. Mitt i de djupa skogarna i Ulricehamn, Västra Götaland, Sverige. Här finns våra rötter. Här finns flexibilitet, kunskap och kvalitet. Här kan vi bara gå ner för trappan till fabriken för att testa en idé. Vår drivkraft är att utmana det vedertagna att se bortom horisonten och upptäcka möjligheterna i nya spännande möten; en gränslös och lekfull kombination av trender, inredningsdesign och arkitektur. För oss är golv design, mode, uppsluppet, otvunget ren och skär glädje, elegans och en rejäl dos rock n roll. Golv, som vi ser det, har oändlig potential och ett alldeles eget subtilt språk: ibland en diskret viskning, ibland ett uppkäftigt pockande på uppmärksamhet. Golv berör oss, därför går vi vår egen väg. Djärvt för vissa, befriande för andra. Kärlek och respekt, Annica och Marie

4 SKYHÖGA AMBITIONER, VINNANDE INTUITION Svenska designföretaget Bolon drivs av en okuvlig vilja att förändra synen på det konventionella; i vilken form det nu må uppträda från fyrkantig syn på golv till förlegade attityder kring företagande. En vilja som förflyttat verksamheten från enkla trasmattor till de vinylgolv som världens ledande modeskapare, designers och arkitekter lovordar. Vid rodret står systrarna Annica och Marie Eklund, med en klar vision om att aldrig stå still, utan ogenerat sikta mot stjärnorna. Historien om Bolon börjar i Stockholm, anno Systrarna Eklunds farfar Nils-Erik fick ett genidrag och började tillverka vävda trasmattor av textilspill från grannfabriken. Sedermera blev det plastmattor och därifrån breddades sortimentet till att även innefatta förtältsmattor för husvagnar. Verksamheten togs över av Annicas och Maries föräldrar på sextiotalet, de utvecklade vinylmattan vidare och fick verksamheten att tuffa tryggt framåt. Marie och Annica tog över företaget 2003 och började resan mot ett annat Bolon ett designdrivet Bolon med influenser från modevärlden saluförandes unika vävda vinylgolv. Idag har Bolon representation världen över. Bland kunderna syns globala megavarumärken, internationellt namnkunniga designers och arkitekter. Nu väntar nya utmaningar, inte minst inom miljöområdet, där Bolon återigen går i bräschen med en revolutionerande produkt, baserad på förnyelsebara råvaror.

5 - 9 - BOTANIC BOTANIC EN NATURLIG INNOVATION FRÅN BOLON Nya kollektionen Botanic är ett revolutionerande genombrott, ett vävt vinylgolv med låg påverkan på miljön. Botanic innehåller en ny mjukgörare, som i sin tur baserats på förnyelsebara råvaror från växtriket. Mjukgöraren är ett led i Bolons miljöinitiativ Bolon Green (läs mer på sid 15). Botanic speglar naturens mångfald av organisk arkitektur och detaljrikedom. Naturfotografi och konsthantverk har inspirerat till tolkningar av blommor, örter och växter i vävd vinyl. Färgskalan är också hämtad från växtriket med dova, fylliga toner i kombination med lysande accenter. Botanic är Bolons trädgård med en naturligt färgsprakande produktflora att upptäcka och förundras över.

6 TEXTIL KÄNSLA MED STORA MÖJLIGHETER I Botanic har vi varit ute efter att verkligen skapa en påtaglig textil känsla. Den har ett modernt uttryck, men flörtar raffinerat med formspråk från förr. Färgvarianterna är framtagna för att matcha olika behov. En lugn nyans lämpar sig väl till stora ytor och projekt, men går även att bryta av med en lekfull rand eller en färg som sticker ut, som den gröna och gula. Läs mer om Botanic och kollektionens alla uttryck på sidorna

7

8 MILJÖ VÅR LÅNGSIKTIGA MILJÖVISION BOLON GREEN Bolon Green är en strategisk miljösatsning där målet är att kunna erbjuda en helt miljöanpassad och klimatneutral produkt. I det omfattande programmet ingår att bl a öka återvinningen, dels med spill från den egna produktionen, men även genom att köpa tillbaka överblivet material från andra producenter. Bolon är det första golvföretaget i världen som går över till att använda mjukgörare som består av 100% förnyelsebar råvara, med ursprung från växtriket. Mjukgöraren finns i 2010 års nya Botanic-kollektion, och Bolons mål är att ha den i alla produkter i hela sortimentet. Bolons vävda vinylgolv är baserade på råvara från tillverkningsenheter anslutna till VINYL 2010 * programmets frivilliga åtaganden. Vi vet att det är de många målmedvetna stegen som bygger ett hållbart företag och vi har därför grundvatten i våra kylsystem istället för konventionella system, överskottsvärme från våra produktionsugnar värmer fabrikslokalerna och den el vi använder är 100% förnyelsebar. För att skapa trygghet hos våra kunder använder vi oss av oberoende tredjepartscertifieringar. Förutom ISO14001 ** certifieringen som vi haft sedan 1999 blev Bolons produkter FloorScore-certifierade *** Vill du veta mer om vårt miljöarbete? Se * Vinyl 2010 är ett branschinitiativ inom hållbar utveckling. Det är en 10-årig plan för att utveckla PVCmaterialet för ett hållbart samhälle genom att förbättra produktionsprocesserna och produkterna, investera i ny teknologi, minska emissioner och avfall samt öka insamling och återvinning. Sedan oktober 2004 är Vinyl 2010 erkänd som en samarbetspartner för hållbar utveckling av FN:s kommission för hållbar utveckling (CSD). ** ISO är en internationell standard för ett kvalitetssäkrat miljöarbete som bygger på ständig förbättring och som funnits sedan Standarden kräver att oberoende revisorer granskar miljöarbetet var 12 månad. *** Märkningen är golvbranschens bedömningsgrund i USA för att kunna klassificeras enligt LEED, ett allt mer vedertaget värderingssystem världen över som premierar hållbart, miljömässigt och resurseffektivt byggande.

9 DESIGNER FRIENDS DESIGNER FRIENDS VÅRT DYNAMISKA DESIGNNÄTVERK Låt gå för att vi gärna vandrar vår egen väg och att golven skapas av oss själva i vår egen studio. Men vi vet också att kreativ magi skapas i spännande möten. Bolons framgångsmodell är att samarbeta med alla som delar vår vision om ett levande, formstarkt golv; människor som ligger i framkant både vad det gäller formspråk och hållbarhetsfrågor. Människor som vi helt enkelt beundrar och tycker om. Och det har blivit en hel del goda samtal och fantastiska projekt genom åren Jean Nouvel, Renzo Piano och Tom Dixon för att nämna några. Och så förstås modekungen Giorgio Armani som blev så förtjust att han inte bara lät inreda sina butiker med vävda vinylgolv från Ulricehamn, utan även sitt hem och sin yacht. Bland Bolons Designer Friends inryms en lika brokig som spektakulär ensemble. Eller vad sägs om vänner som Jaime Hayon, Jimmie Martin, Giulio Cappellini och Designersblock. JAIME HAYÓN

10 DESIGNER FRIENDS DESIGNER FRIENDS DESIGNERSBLOCK HJÄRTA BOLON GIULIO CAPPELLINI FORMGIVARNAS GUDFADER Designersblock kurerar utställningar över hela världen med nya, spännande designers och en del av affärsidén är att sammanföra nya formgivare med producenter och marknad. De lyckas alltid utmana med det som är unikt, nytänkande och mest relevant inom nutida design. Förra året fick Designersblock uppdraget att göra en utställning med hela Earls Court 1 till sitt förfogande under 100% Design i London. Valet av golv blev Bolon, en idé som slog rot redan under 2009 års Salone Internazionale del Mobile. Bolon hälsar Designersblock varmt välkomna till gemenskapen. Giulio Cappellini, legend i designvärlden, inflytelserik möbelproducent och numera även uppskattad medlem i Bolon Designer Friends. Samarbetet Cappellini-Bolon startade redan 2008 då Giulio blev tillfrågad att inreda entréhallen för Stockholm Furniture Fair. Cappellinis idé var att skapa lugn och kontemplation, i skarp kontrast till det mer påtagliga intrycket från mässans övriga innehåll. Ytan möblerades med Cappellinis möbler i grönt och vitt; en smakfull och sinnlig installation som matchades med Bolons Spektra-golv. JIMMIE MARTIN DELADE DESIGNVISIONER JAIME HAYÓN FRIGÖRANDE GALENSKAP En av Designer Friends senaste tillskott är den Londonbaserade, svenska designduon Jimmie Martin. Ett par som snabbt gjort sig ett namn för sin lekfulla formkänsla med en omisskännlig touch av rebellisk punkattityd. Samarbetet med Bolon har hittills utmynnat i bl a stolen Louis och mattorna Union Jack. Unika kreationer för alla som uppskattar spännande konst och då inte bara som vägghängd sådan. Efter att ha träffat Annica och Marie var ett samarbete ofrånkomligt. Vi delar samma drivkrafter när det kommer till att skapa nya och tilltalande produkter, säger Jimmie och Martin. Jaime Hayón är ingen vän av det etablerade. Han går sin egen väg, ogillar det slätstrukna och ser sig själv som en formmässig frigörare. Vi är stolta att presentera Jaime som en av våra närmaste designvänner. När Jaime Hayón blev inbjuden som hedersgäst till Interieur08 i Kortrijk, Belgien, valde han Bolons Now-kollektion: Det var förmodligen den mest ambitiösa utställningen för min del hittills. Det blev en resa genom hela min karriär och visade upp det mesta av mina verk. Hayóns samarbete med Bolon har övertygat honom om att golv som designelement är här för att stanna. Jag tror på en stark tillväxt för kvalitet och golvprodukter där innovationsgraden är hög. Inte långt från sanningen om vi får gissa.

11 DESIGN VÄVDA VINYLGOLV SLITSTYRKA OCH SKÖNHET I ETT Ett Bolongolv är exklusivt, inbjudande och unikt. Den textila känslan är omisskännlig nästan organisk, men golvet har ändå vinylens alla fördelar; slitstarkt, lättskött i förhållande till textila golv och enkelt att installera. Våra golv är utvecklade för offentliga miljöer, hotell, kontor, butiker och andra verksamheter med höga krav på såväl ekonomiska som miljömässiga kalkyler, utan att för den skull kompromissa med det estetiska och representativa. Alla golv tillverkas i Sverige, under strikt kontroll och med maskiner som vi utvecklat och anpassat till vår egen produktion. För dig som väljer Bolon betyder det korta ledtider och stora möjligheter till formmässig flexibilitet. Bolons grundkollektion består av ca 70 olika produkter med varierande struktur och mönster. Utöver Bolons standardsortiment finns även sidokollektionen Bolon LimitedTM, ett urval av produkter med hög trendfaktor och tidsbegränsad tillvaro. Räcker inte det finns Bolon Studio TM, ett koncept för dig som uppskattar det skräddarsydda och full, kreativ frihet. Nu kan du skapa ditt högst personliga Bolongolv.

12 BOLON STUDIO BOLON STUDIO TM KREATIV FRIHET Ett Bolongolv är ett golv som väcker känslor; form, färg och struktur som överraskar och bjuder in till inspiration och kreativitet. Mycket avgörs av det specifika golvet, men lika mycket ligger i inredarens eller arkitektens vision. Nu bjuder vi in till delaktighet genom att frankt placera dig i designstolen. Bolon Studio TM är idén om den fulla, kreativa friheten. I konceptet ingår plattor, avpassade mattor med kantband och mönsterskurna mattor. Det finns även möjlighet att integrera logotyper och texter. Blanda kollektioner, tänk utanför den berömda boxen och skapa din egen unika Bolonprodukt.

13 BOLON STUDIO BOLON STUDIO PLATTOR MÖNSTERSKUREN MATTA Plattorna kan skapa otroliga, oförväntade effekter. Mönster uppträder till exempel helt olika beroende på färgval och former. Plattorna skärs ut i önskad form. Blanda fritt eller använd en och samma design ur vår standardkollektion. Du kan få din egen designade matta med ett eget valfritt utskuret mönster, som kan ge väldigt intressanta och lekfulla effekter. Den fås som avpassad matta i önskad storlek. Kan med fördel kombineras tillsammans med annan Boloninstallation i samma projekt, t ex läggas ovanpå ett Bolongolv för en spännande effekt. KANTBANDSMATTA MÖNSTERSKURET GOLV Ger stora möjligheter att använda våra designade golv även som avpassad matta. Design väljs ur standardkollektionen och mattan förses sedan med kantband som finns i läder eller textil i matchande färger. Storlekar kan anpassas efter behov. Valfritt mönster en text, ett ord eller en symbol/ logotype skärs ut i en golvdesign ur vår standardkollektion. Går också att kombinera tillsammans med annan Boloninstallation i samma projekt.

14 BOLON LIMITED BOLON LIMITED TM KORTLIVAT OCH KONTEMPORÄRT På Bolon är det aldrig långt mellan visioner och färdiga golv. Med slimmad produktutveckling och tillverkning kan vi snabbt testa och lyfta fram mer vågade nyheter. Bolon Limited TM är en levande sidokollektion som ständigt förnyas och uppdateras. Inspirationen är hämtad från modets lättrörliga värld och kan till exempel innefatta den senaste trendkulören eller nya strukturer och mönsterkombinationer. Kollektionen tas fram i limiterad upplaga och under en begränsad period. Vissa nyheter övergår därefter till att ingå i Bolons ordinarie sortiment. Håll dig uppdaterad om säsongens nyheter på bolon.com.

15 REFERENSER BOLON I VÄRLDEN Vi är extremt stolta över att våra golv har valts av namnkunniga inredare, designers och arkitekter över hela världen; från hippa kontor i Milano till exklusiva hotell i Taiwan. På följande sidor presenterar vi ett axplock av skiftande miljöer, användningsområden och byggnader där Bolon förärats en betydande roll i den kreativa helheten. Vi tackar ödmjukast för det förtroendet. OFFECT SHOWROOM Oslo, Norge 100 m 2, Twilight Nyx, Dawn

16 ADIDAS/REEBOK Projekt: Adidas/Reebok Arkitekt: Hollandse Nieuwe Yta: 7 000m 2 Golv: BKB (customized), Ethnic Amsterdambaserade Nieuwe startade för 15 år sedan som rena inredningsarkitekter, men har under åren utvecklats till att bli specialister på arkitektur som förstärker och bygger varumärken. Ett av uppdragen var Adidas och Reeboks gemensamma kontor i Amsterdam den kvadratmeter stora hemvisten för två av världens starkaste sportvarumärken, en yta som skulle andas sport i varje hörn. Valet av golv blev Bolon, med en mix av två kollektioner; BKB och Ethnic.

17 ATRIUM Projekt: Atrium centrala Amsterdam Arkitekt: Studio de Leur Wasch Yta: m 2 Golv: Eight London 8am Atrium är en exklusiv kontorsfastighet i centrala Amsterdam. Nyligen fick Studio de Leur Wasch uppdraget att renovera ett antal kontor i den spännande byggnaden, ett uppdrag som utfördes i minimalistisk anda och med utsökt fingertoppskänsla. Bolons Eightgolv, modell London, valdes som en perfekt balans till den mörka inredningen och den eleganta ljussättningen.

18 EBURON HOTEL Projekt: Eburon Hotel Arkitekt: PCP Architects Yta: m 2 Golv: Now Pink Fyrstjärniga Eburon Hotel i Tongeren, Belgien är berömt för sin designmiljö. Eller som hotellet sammanfattar den speciella auran; historia, lyx, design, inspiration och karaktär i ett. Miljön är skapad av PCP Architects, vars mål var att fånga nya kunder, utan att tappa gamla stamgäster. Smickrande nog sökte de efter golv som kunde matcha såväl storslagna arkitektambitioner som hotellets visioner. De fann det i Bolons rosa Nowgolv.

19 ZURICH Projekt: Huvudkontor, Zurich Italia Arkitekt: Diodato Studio Digit & Associati Milano Yta: m 2 Golv: Now Silver, Anthracite Zurich Italias huvudkontor i Milano är ett kontor utöver det vanliga, skapat av arkitektbyrån Digit & Associati. I uppdraget ingick att skapa balans mellan avskildhet, funktion och bekvämligheter. Kontoret erbjuder till exempel träningsmöjligheter och en restaurang för de anställda. Golvvalet för detta representativa, dynamiska kontor blev självklart Bolons Now.

20 GOOGLE Projekt: Googlekontor, Milano Arkitekt: Albera & Monti Associato Yta: 600 m 2 Golv: Eight London 8am Giovanni Albera och Nicolas Monti grundade Alberta Monti & Associati 1985 och har idag en klientportfolio med minst sagt namnkunniga företag; American Express, Adidas, Toyota, Levis Strauss & Co, Bosch och Google. Till Googlekontoret i Milano valdes, för att skapa en dynamisk och modern miljö, Bolons Eightkollektion.

21 REFERENSER REFERENSER TIVOLI MARINA HOTEL Algarve, Portugal m 2, Now Anthracite SHERATON ELYSÉE PALACE Nice, Frankrike m 2, Now Bronze ZENITH SHOWROOM Sydney, Australien 500 m 2, Rips, Cocos Plain Black BLACKBOARD Washington DC, USA 730 m 2, Eight

22 REFERENSER REFERENSER GE ENERGY Milano, Italien m 2, BKB Sisal Plain Sand, Granite FRONT Stockholm, Sverige 170 m 2, Now Anthracite WHITE AGENCY Sydney, Australien 500 m 2, Now Anthracite, BKB Sisal Plain Beige RABOBANK Leehove, Holland 800 m 2, Eight New York, Ethnic Jokk

23 REFERENSER REFERENSER LACOSTE Worldwide NORDISKA MUSÉET Stockholm, Sverige 400 m 2, Ethnic collection JAPAN TOBACCO INTERNATIONAL Belgrad, Serbien m 2, Now Silver SHIU CHIEN UNIVERSITY Kaohsiung, Taiwan m 2, BKB Sisal Plain Mole, Spektra Wave, Nadir

24 REFERENSER REFERENSER XEO Düsseldorf, Tyskland m 2, Now Silver B.E.T Washington DC, USA m 2, Now Silver, BKB Sisal Plain Crème CARBON HOTEL Genk, Belgien m 2, Rips Cocos Plain Black MONTIS SHOWROOM Dongen, Holland 800 m 2, Spektra Zenit

25 REFERENSER REFERENSER DR SEEHOFER München, Tyskland 150 m 2, Now Silver ANTRACITE Cogolin, Frankrike 600 m 2, Rips Cocos Plain Granite EURIZON SOLUTIONS Milano, Italien m 2, Various designs WENGLOR SENSORIC GMBH Tettnang, Tyskland m 2, BKB Metallic Alpha JIMMIE MARTIN SHOWROOM London, UK 100 m 2, Now Anthracite, Bronze ARMANI Worlwide HOTEL BLIS Cogolin, Frankrike 800 m 2, BKB Sisal Plain Mole WOONGJING OFFICE Seoul, Sydkorea 320 m 2, Various designs

26 REFERENSER REFERENSER LOTTOMATICA Rom, Italien 8600 m 2, BKB Sisal Plain Beige DEGW München, Tyskland 300 m 2, Eight STELLA McCARTNEY Sydney, Australien 200 m 2, Now Pink, Anthracite FOUR WINDS CORP. Taipei, Taiwan 730 m 2, Spektra Ray ROYAL SECRET MOTEL Kaohsiung, Taiwan 500 m 2, Various designs MONT BLANC Milano, Italien m 2, BKB Sisal Plain Sand CAPPELLINI AT STOCKHOLM FURNITURE FAIR Stockholm, Sverige Spektra Aura CHINA TIMES GROUP Taipei, Taiwan 350 m 2, BKB Sisal Natur Black

27 ETT GOLV FÖR VARJE UPPLEVELSE För oss är det naturligt att tillföra mode, flärd och charmerande zeitgeist som betydande ingredienser i våra kollektioner. Vissa färger och mönster är mer kortlivade, andra lever kvar över tid. Vi älskar som bekant att experimentera och förnya oss, men vissa kollektioner våra Bolonklassiker lämnas orörda. Våra golv har unika kvaliteter och egenskaper, anpassade till olika behov och användningsområden. Det här är våra kollektioner för Vilka upplevelser vill du förmedla?

28 KOLLEKTIONER KOLLEKTIONER BOTANIC Lotus Viva Avena NYHET 2010: BOLONS GRÖNA TRÄDGÅRD Med Botanic tolkar vi naturens mångfald av organisk arkitektur och detaljrikedom. Nya kollektionen Botanic är dessutom världens första vinylgolv som är baserat på mjukgörare av förnyelsebara råvaror*. Inslagstråden är tvåfärgad och varierar från vitt till brunt i en oregelbunden följd, vilket ger ett lekfullt och oregelbundet utseende. Därmed får även de enfärgade golven ett levande och spännande uttryck, textil känsla och djup i väven. Botanic är tillverkad med en tunn och mer formbar backing (baksida). Konstruktionen är nyutvecklad och uppvisar samma goda dimensionsstabilitet som Bolons övriga sortiment. Botanic erbjuds på rulle eller som plattor. Man kan lägga plattor i en riktning, vilket innebär att det får ett monolitiskt utseende där inga skarvar syns, utan liknar ett golv som lagts som rullvara. * Läs mer om Bolons nya miljövänliga mjukgörare på sid 15. Pyrus Tilia Picea Cilia Iris Ivy Osier

29 KOLLEKTIONER KOLLEKTIONER GRAPHIC Screen Etch Cubo Draw NYHET 2010: VISUELL GEOMETRI Kollektionen Graphic är en nyhet 2010 som flörtar med modern arkitektur och storslagna konstruktioner av glas och stål. Graphic möjliggör spännande och levande miljöer där golvet blir en tydlig del av inredningen och det visuella uttrycket. Man kan lägga plattor i en riktning, vilket innebär att det får ett monolitiskt utseende där inga skarvar syns, utan liknar ett golv som lagts som rullvara. Lämpar sig för stora ytor. Mezzo String

30 KOLLEKTIONER KOLLEKTIONER TWILIGHT Dawn3 Nyx Crave GRÄNSLANDET; VARKEN LJUS ELLER MÖRKER Twilight rör sig i ingenmanslandet mellan golv, rum och vad som finns däremellan. Inspirationen är hämtad från magins värld och färgerna påminner om skymningen brytningen mellan ljus och mörker, skugglikt och skimrande på samma gång. Twilight är en kollektion vävda metallicskimrande golv som kommer i tre olika kvalitéer med olika färger och strukturer. Signifikativt för Twilight är rutor i olika storlekar, som skapas både genom vävningen och med färgsättningen. Luna ) 2) 3) Se tekniska informationen Synlig skarv Dusk Selene Dim2 Moros Drizzle Morgana Moist Fay

31 KOLLEKTIONER KOLLEKTIONER SPEKTRA Prisma Wave MÅNGFACETTERAD KRAFTKÄLLA Färgsättningen i miljön vi arbetar och lever i har större inverkan på oss än många tror. Det är med ledord som energi, glädje och rörelse som det färgstarka golvet Spektra tagits fram. Modellerna har olika färgsättningar och mönster, alla med ett lätt metalliskt skimmer. Spektra är flatvävd, vilket innebär att den är kompakt och har extremt hög slitstyrka. Den släta ytan gör att möbler glider lätt på underlaget och att den är lättare att rengöra. Spektra vann Good Design Award och Red dot Design award Ray Nimbus Eclipt Halo Aurora Non Umov Zenit

32 KOLLEKTIONER KOLLEKTIONER EIGHT London 8am Milan 8pm Paris 8am Tokyo 8pm URBAN EVIGHET En kollektion som är speciellt framtagen för höga krav på design och kvalitet. Inspirationen är arbetslivets 9 till 5-verklighet; ett mycket tåligt golv funktionellt och vackert under alla åtta timmar, dag efter dag. Siffran åtta har även gemensamma drag med evighetssymbolen. Lanseringen av Eight innebar en milstolpe i utvecklingen av våra golv; det var den första kollektionen från Bolon som var flatvävd, vilket ger en plattare struktur. Det i sin tur innebär förutom en extremt hög slitstyrka att den är lätt att rengöra och att den har en slät yta som gör att t.ex. arbetsstolar glider lätt på underlaget. Eight finns endast som plattor, ej i rulle. Eight förärades IF Design Award New York 8am Moscow 8pm

33 KOLLEKTIONER KOLLEKTIONER ETHNIC Akka Sarek Kebne Jokk JORDNÄRA FUTURISM Ethnic är en av Bolons mest uppskattade kollektioner. Inspirationen kommer från den nordligaste delen av Skandinavien; den unika naturen och kulturen. Basen i Ethnic är dova färgtoner som associerar till jord, sten, berg med inslag av brunt, brons och silver. Ethnic har även invävd matt folie alternativt metallicfolie som ger ett spännande skimmer. Abisko Kaise

34 KOLLEKTIONER KOLLEKTIONER NOW Anthracite Silver Bronze Champagne LYXIG DRAMATIK Storsäljande och sofistikerade Now hämtar oblygt inspiration från barocken. Golvet ger en uttrycksfull men enhetlig helhet, där vävning och inslag av skimrande metallic skapar en exklusiv och påkostad känsla. Designen är med sitt raffinerade uttryck utmärkt för att visuellt förstärka imagen och presentationen i t.ex. en butik. Now används ofta i våra allra största projekt. Pink Sapphire

35 KOLLEKTIONER KOLLEKTIONER BKB Sisal Plain Granite Metallic Gamma Sisal Plain Steel Metallic Alpha Sisal Plain Mole Sisal Plain Sand Sisal Plain Hazel Sisal Plain Beige DISKRET MÅNGSIDIGHET BKB var Bolons allra första kollektion och är idag Bolons prisvärda storsäljare. Dess väv och sammansättning påminner om sisalmattor. Kollektionen har en skön textil känsla och innefattar en bred palett av harmoniska nyanser. BKB är utvecklad för omfattande projekt, där kraven på mångsidighet och mer nedtonade ytor är stora. Flera av BKB-kvaliteterna har dessutom UV-skydd och tål därmed att ligga utomhus i solljus utan att blekna. Sisal Plain Brown Sisal Plain Creme Sisal Natur Black Sisal Plain Seagrass Sisal Plain Black Sisal Plain Rosy

36 TEKNISK INFO LÄTT ATT LÄGGA, LÄTT ATT UNDERHÅLLA Bolons vävda vinylgolv är utvecklade för offentliga miljöer och har certifikat för alla de särskilda krav som följer i form av slitstyrka, smutstålighet, ljudabsorption, UV-skydd och så vidare. För att ditt Bolongolv ska hålla under många år ska du följa Bolons grundläggande rekommendationer när det gäller såväl installation som underhåll. Gör du det garanterar vi såväl bibehållen prestanda som skönhet under lång tid.

37 TEKNISK INFO TEKNISK INFO INSTALLATION UNDERHÅLL / RENGÖRING Det här bör du tänka på när du installerar ditt Bolongolv: - Välj rätt Bolongolv efter dina specifika förutsättningar och krav. En extra tuff miljö kräver ett extra tåligt golv. - Utgå alltid från ett jämnt underlag. - Använd tekniken överlappning (ca 4 cm överlappning som dubbelskärs). - På rullvara; försegla skarvarna genom kallsvetsning. - För plattor rekommenderar vi kvartsvändning (undantaget Botanic och Graphic som även kan läggas i en riktning). - Undvik stora temperaturskillnader under och efter läggning. - Använd alltid Bolon Project System, ett ytskikt som enkelt rollas på efter installationen och förenklar städprocessen. Det här bör du tänka på när du sköter ditt Bolongolv: - Börja med att göra upp en plan för rengöring direkt vid installationen, gärna med ett städbolag som Bolon rekommenderar. - Börja rengöringen direkt från första dagen, vänta inte med att göra rent först när golvet redan börjat se smutsigt ut. - Städa regelbundet med städmaskin, rekommenderad av Bolon (beroende på trafik och behov). - Vid mindre ytor där städmaskin ej används, bör golvet skuras med en mjuk borste med våt metod; använd ljummet vatten och måttligt med kemikalier. Torka därefter torrt. - Ta bort fläckar direkt (inom 24 timmar); ny smuts är alltid lättare att få bort än gammal smuts. För mer detaljerad information,

38 Teknisk information Kollektioner: Klassificiering: G Ytvikt:. Tjocklek: 1 Rullbredd:, Rullängd: 9 Platstorlek: / Rullande stolshjul: g Stegljudsdämpning: s Dimensionsstabilitet: 2 EN 685 EN 430 EN 428 EN 426 EN 426 EN 427 EN 985 ISO EN 434 Kantresning: EN 434 Intryckskänslighet: 3 Elektrost.uppladdn: L Värmemotstånd: e Färgbeständighet:? Friktion: Z Brandklassning: R EN 433 ISO 1815 ISO 8302 ISO 105-B02 EN DIN51130 EN ASTM E 648 ASTM E 662 Klassificering: CSTB Certifiering: EN * Testresultat ej klara vid tryck ** Artiklar för utomhusbruk, fråga efter specifika detaljer Konstruktion: Vävt vinylgolv, produktstandard EN För uppdaterad information: Rullar Plattor Plattor Rullar Rullar Rullar Plattor Ethnic, Now, Bkb, Twilight 1 Ethnic, Now, Bkb Eight Spektra, Twilight 2, Graphic Twilight 3 Botanic Botanic kg/m kg/m 4.2 kg/m 3.2 kg/m 3.05 kg/m 2.6 kg/m kg/m 2.8 mm 3.4 mm 3.0 mm 2.5 mm 2.8 mm 2.5 mm 3.1 mm 200 cm 200 cm 200 cm 200 cm 25 m 25 m 25 m 25 m 50x50 cm. 16 st box / 4 m 2 50x50 cm. 16 st box / 4 m 2 50x50 cm. 16 st box / 4 m 2 Kontinuerlig användning Kontinuerlig användning Kontinuerlig användning Kontinuerlig användning Kontinuerlig användning Kontinuerlig användning Kontinuerlig användning Lw=17 db Lw=17 db Lw=11 db Lw=11 db Lw=17 db Lw=13 db Lw=13 db < 0.25% < 0.25% < 0.25% < 0.25% < 0.25% < 0.25% < 0.25% < 2 mm < 2 mm < 2 mm < 2 mm < 2 mm < 2 mm < 2 mm < 0.2 mm < 0.2 mm < 0.2 mm < 0.2 mm < 0.2 mm < 0.2 mm < 0.2 mm < 2 kv < 2 kv < 2 kv < 2 kv < 2 kv < 2 kv < 2 kv 0.03 m 2 K/W 0.03 m 2 K/W 0.01 m 2 K/W 0.01 m 2 K/W 0.03 m 2 K/W * * > 6 ** > 6 > 6 > 6 > 6 > 6 > 6 > 0.3 > 0.3 > 0.3 > 0.3 > 0.3 > 0.3 > 0.3 R9 R9 R9 B fl -s1 B fl -s1 B fl -s1 B fl -s1 B fl -s1 B fl -s1 B fl -s1 Class 1 (NFPA 101) Class 1 (NFPA 101) Class 1 (NFPA 101) Class 1 (NFPA 101) Class 1 (NFPA 101) Class 1 (NFPA 101) Class 1 (NFPA 101) 450 eller mindre 450 eller mindre 450 eller mindre 450 eller mindre 450 eller mindre 450 eller mindre 450 eller mindre U3SP3E1-2C1 N0 12/ U3SP3E1-2C1 N0 12/ Ännu ej fastställt Ännu ej fastställt Ännu ej fastställt Ännu ej fastställt Ännu ej fastställt No 0402-CPD No 0402-CPD No 0402-CPD No 0402-CPD No 0402-CPD No 0402-CPD No 0402-CPD BOLON AB complies with management system certification according to ISO 9001 and ISO Botanic kollektion 3 V Bolongolv är återvinningsbara Under approval for Botanic at the time of printing BOLON AB Box 73 SE Ulricehamn, Sweden Tel: Fax:

39 Bolon AB Box 73 SE Ulricehamn Tel: Fax:

Forbo Flooring AS Hagaløkkveien 7 1383 Asker Tlf.: 66 77 12 00 Fax: 66 77 12 40 E-Mail: info.norway@forbo.com www.forbo.no

Forbo Flooring AS Hagaløkkveien 7 1383 Asker Tlf.: 66 77 12 00 Fax: 66 77 12 40 E-Mail: info.norway@forbo.com www.forbo.no Forbo flooring Systems ingår i den schweiziska Forbo-koncernen, världledande inom golv-, bindemedles- och transportbandssystem, och erbjuder ett komplett sortiment av golvprodukter för såväl företag som

Läs mer

Bolon Studio TM Triangle; Artisan Ivory, Now Carnation, Create

Bolon Studio TM Triangle; Artisan Ivory, Now Carnation, Create Bolon Studio TM Triangle; Artisan Ivory, Now Carnation, Create TRIANGLE 500 500 mm De prickade linjerna visar väftens riktning. Väften är den tunnare tråden som dras genom varpen, den kraftigare tråden.

Läs mer

Forbo presenterar Novilon världens kanske smartaste golv.

Forbo presenterar Novilon världens kanske smartaste golv. Forbo presenterar Novilon världens kanske smartaste golv. creating better environments In plast we trust. Forbos plastgolv förenar skönhet och styrka på ett sätt som är svårslaget. Minst sagt. De är vackra,

Läs mer

THE HIDDEN POWER OF NEUTRALS

THE HIDDEN POWER OF NEUTRALS 2015 PRESENTERAS THE HIDDEN POWER OF NEUTRALS Neutralerna har under de senaste åren utvecklats till en viktig del av var inredares portfölj. Färgskalan kan utgöra grunden, till vilken accentfärger adderas,

Läs mer

2012-13 VINYL FLOORS L I F E W I T H C H O I C E. www.mystepfloor.se

2012-13 VINYL FLOORS L I F E W I T H C H O I C E. www.mystepfloor.se VINYL FLOORS 2012-13 L I F E W I T H C H O I C E www.mystepfloor.se 2 Välkommen till Vinyl Floors en värld av möjligheter VINYL COLLECTION VINYL FLOORS L I F E W I T H C H O I C E Vinyl floors innehåller

Läs mer

UPOFLOOR ZERO INGEN PVC

UPOFLOOR ZERO INGEN PVC ZERO PVC -FRITT GOLV UPOFLOOR ZERO PVC-FRITT GOLV Fritt från PVC, klor och mjukgörare Fritt från ftalater, halogener och tungmetaller Homogen sammansättning Utmärkt hållbarhet Lätt att lägga Ingen vaxning,

Läs mer

PRESSINFORMATION Kasthall nyheter 2013

PRESSINFORMATION Kasthall nyheter 2013 PRESSINFORMATION Kasthall nyheter 2013 Kinna, januari 2013 1(7) Kasthalls nya kollektion för år 2013 kännetecknas av ett kreativt och inspirerande möte mellan färger, strukturer och mönster. Vi lägger

Läs mer

bulletin board pinboard linoleum

bulletin board pinboard linoleum bulletin board pinboard linoleum bulletin board PINBOARD LINOLEUM Anslagstavlor i linoleum, BULLETIN BOARD, är en enkel och praktisk lösning för att dela dina tankar. Ett smidigt sätt att skapa kreativa

Läs mer

Drömgolv. för hela familjen 2011/2012. Ett företag i Golvkedjan

Drömgolv. för hela familjen 2011/2012. Ett företag i Golvkedjan Drömgolv för hela familjen 2011/2012 Ett företag i Golvkedjan Soft Dreams Any Shape Nya färger Drömmer du om att själv designa din mattas form så att den passar ditt hem? Med Soft Dreams Any Shape ger

Läs mer

Forbo presenterar Novilon världens kanske smartaste golv.

Forbo presenterar Novilon världens kanske smartaste golv. Forbo presenterar Novilon världens kanske smartaste golv. creating better environments In plast we trust. Forbos plastgolv förenar skönhet och styrka på ett sätt som är svårslaget. Minst sagt. De är vackra,

Läs mer

bulletin board pinboard linoleum

bulletin board pinboard linoleum bulletin board pinboard linoleum 2186 blanched almond 2214 blue berry bulletin board PINBOARD LINOLEUM Anslagstavlor i linoleum, BULLETIN BOARD, är en enkel och praktisk lösning för att dela dina tankar.

Läs mer

Drömmen om ett vackrare hem

Drömmen om ett vackrare hem Drömmen om ett vackrare hem 1 Vår kärlek till trä har sin förklaring Vårt företag har byggt trappor i det lilla inlandssamhället Norsjö i Västerbotten sedan 1923. Det är ganska enkelt att förstå varifrån

Läs mer

HETEROGENEOUS VINYL Acoustic. 19 db ljuddämpning, hög slitstyrka och lösläggningsbart - allt i en kollektion

HETEROGENEOUS VINYL Acoustic. 19 db ljuddämpning, hög slitstyrka och lösläggningsbart - allt i en kollektion HETEROGENEOUS VINYL Acoustic Compact Acczent Loose Collection Lay 19 db ljuddämpning, hög slitstyrka och lösläggningsbart - allt i en kollektion Slitstark, ljuddämpande och dessutom lösläggningsbar Acczent

Läs mer

JAIME HAYON 1974- DESIGN MILJÖ OCH TESTER BESKRIVNING GARANTI MÅTT UTÖKAD GARANTI

JAIME HAYON 1974- DESIGN MILJÖ OCH TESTER BESKRIVNING GARANTI MÅTT UTÖKAD GARANTI FRI Fri är en fåtölj designad av Jaime Hayon Fri är utformad för att skapa en mysig känsla i alla miljöer Naturligtvis krävs det mer än en stol för att skapa en sådan stämning, men Fri är ett första steg

Läs mer

NY VÅTRUMSKOLLEKTION. så skapar du. stilen. Inspirerar till personliga badrum med snygga mönster på golv och väggar. creating better environments

NY VÅTRUMSKOLLEKTION. så skapar du. stilen. Inspirerar till personliga badrum med snygga mönster på golv och väggar. creating better environments NY VÅTRUMSKOLLEKTION så skapar du stilen Inspirerar till personliga badrum med snygga mönster på golv och väggar creating better environments Vår nya våtrumskollektion är ett härligt färgmatchat och komplett

Läs mer

DESIGN BESKRIVNING GARANTI UTÖKADGARANTI

DESIGN BESKRIVNING GARANTI UTÖKADGARANTI minuscule Innovation möter kärleksfullt hantverk, danska möbeltraditioner möter nytänkande och elegans och mjuka linjer förenas i Cecilie Manz möbelserie minuscule Skön kvalitet som inte begränsar designkreativiteten.

Läs mer

MED KÄNSLA FÖR DETALJER

MED KÄNSLA FÖR DETALJER ESENCIA 2 Esencia Esencia 3 ESENCIA När Daniel Figueroa designade Esencia gav han stolen både själ och personlighet. Vi gav den namnet Esencia från latinets essentia. Det betyder det väsentliga, tingets

Läs mer

en dag med inspiration

en dag med inspiration en dag med inspiration 2012 Malmö Tel 040-31 28 40 Helsingborg Tel 042-32 94 60 Halmstad Tel 035-21 24 10 Göteborg Tel 031-86 64 40 Keramiska golvplattor serie Design Evolution www.svenskakakel.se Vi har

Läs mer

TEXTILA GOLV. Varmt Mjukt Ljuddämpande Isolerande Halkfritt HÖST/VINTER 2014. www.matt-tema.se

TEXTILA GOLV. Varmt Mjukt Ljuddämpande Isolerande Halkfritt HÖST/VINTER 2014. www.matt-tema.se TEXTILA GOLV HÖST/VINTER 2014 Varmt Mjukt Ljuddämpande Isolerande Halkfritt Dagens textila golv Det textila golvet skapar grunden till inredningen. Färgsprakande eller sobert beige - du väljer Vår mattkollektion

Läs mer

04 Modell A. 28 Modell I. 50 Modell U

04 Modell A. 28 Modell I. 50 Modell U 2016 imexsweden.se 04 Modell A 08 Modell B 12 Modell C 16 Modell D 20 Modell E 22 Modell F 24 Modell G 26 Modell H 28 Modell I 30 Modell J 34 Modell K 38 Modell L 40 Modell M 44 Modell R 46 Modell S 48

Läs mer

Komplexa kulörer skapar lugn

Komplexa kulörer skapar lugn DOVT & LUGNT Komplexa kulörer skapar lugn Vad har kulörer för uttryck och vad ger de egentligen för intryck? Det är sådana frågor som Per Nimer funderar på varje minut. Han är nordisk designchef på Nordsjö,

Läs mer

DET VÅRAS FÖR ÅRETS TRÄDGÅRDAR.

DET VÅRAS FÖR ÅRETS TRÄDGÅRDAR. DET VÅRAS FÖR ÅRETS TRÄDGÅRDAR. Granit murbeklädnad Detta är en tunn naturstensplatta som används som murbeklädnad för montering på en stabil murstomme. Fronten är råkilad, medan baksidan och sidorna är

Läs mer

New traditions ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN TENGBOM

New traditions ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN TENGBOM New traditions ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN TENGBOM ARKITEKTRITADE KONTOR TILL ALLA Med Architection lanserar vi på Senab ett enklare sätt att förverkliga drömmen om ett arkitektritat kontor. Ett koncept

Läs mer

Research. Erikdalsbadets utomhusbad i Stockholm

Research. Erikdalsbadets utomhusbad i Stockholm Framtidens färg Framtidens färg kommer varken att handla om nya kulörer eller färgkombinationer, vilket tidigare ofta har kännetecknat en viss tidsperiod. I framtiden får färgen sin betydelse genom kontexten

Läs mer

KOLLEKTION. Ha en annan morgon

KOLLEKTION. Ha en annan morgon KOLLEKTION Ha en annan morgon Ha en annan morgon Drömmer du om en annan framtid? Börja med i morgon. Varför vänta flera år att skapa det liv du vill leva om du kan omfamna en kortsiktig och långsiktig

Läs mer

Massiv. Ditt eget unika golv. Inga kopior CREATING EXCEPTIONAL SPACES

Massiv. Ditt eget unika golv. Inga kopior CREATING EXCEPTIONAL SPACES Massiv Ditt eget unika golv. Inga kopior CREATING EXCEPTIONAL SPACES Ett golv som är lika personligt som du. Vår stavparkett i massivt trä ger alla utrymmen en exklusiv känsla. Varje unik stav kommer från

Läs mer

NYHETER PÅ VÄG

NYHETER PÅ VÄG NYHETER PÅ VÄG WWW.KONRADSSONS.COM NR 2 2017 NYHETSPAKET I denna folder kan ni se en närmare presentation av produkterna av årets andra nyhetspaket från Konradssons Kakel. FJORD Skandinavisk sten ligger

Läs mer

En ny generation plastgolv utan PVC. iq One

En ny generation plastgolv utan PVC. iq One En ny generation plastgolv utan PVC iq One iq One Det nya iq-golvet utan PVC Nu är en ny generation iq-golv här! iq One är liksom Tarketts övriga iq-golv starkt, flexibelt och självklart fritt från både

Läs mer

VÅRD & OMSORG HYGIENSKA & SLITSTARKA GOLVLÖSNINGAR

VÅRD & OMSORG HYGIENSKA & SLITSTARKA GOLVLÖSNINGAR VÅRD & OMSORG HYGIENSKA & SLITSTARKA GOLVLÖSNINGAR Säkerheten går alltid i första hand Vi har golv anpassade till alla rum på sjukhus och vårdhem. Det är stor skillnad mellan golv och golv. Kulvert, akutmottagning,

Läs mer

SGGMASTERGLASS. Ornamentglas med mönster för innovativ design SAINT-GOBAIN GLASS DESIGN

SGGMASTERGLASS. Ornamentglas med mönster för innovativ design SAINT-GOBAIN GLASS DESIGN SGGMASTERGLASS Ornamentglas med mönster för innovativ design SAINT-GOBAIN GLASS DESIGN SAINT-GOBAIN GLASS DESIGN SGG MASTERGLASS Mönster för ett sofistikerat spel mellan material och ljus. SGG MASTER-CARRÉ

Läs mer

FIXA STILEN. med SPIRA

FIXA STILEN. med SPIRA FIXA STILEN med SPIRA Malin Skapa ett harmoniskt, romantiskt och tidlöst sovrum med blomster. Malin är ett tidlöst blommönster med en lätt vintage känsla. Detta gör att det passar såväl modern som klassisk

Läs mer

NY VÅTRUMSKOLLEKTION. så skapar du. stilen. Inspirerar till personliga badrum med snygga mönster på golv och väggar. creating better environments

NY VÅTRUMSKOLLEKTION. så skapar du. stilen. Inspirerar till personliga badrum med snygga mönster på golv och väggar. creating better environments NY VÅTRUMSKOLLEKTION så skapar du stilen Inspirerar till personliga badrum med snygga mönster på golv och väggar creating better environments Vår nya våtrumskollektion är ett härligt färgmatchat och komplett

Läs mer

sk apa ditt unik a uttryck tekniker FÖR effekter i guld OCh KOPPaR

sk apa ditt unik a uttryck tekniker FÖR effekter i guld OCh KOPPaR sk apa ditt unik a uttryck tekniker FÖR effekter i guld OCh KOPPaR God smak förtjänar det bästa FÖREGÅENDE SIDA: vägg: LADY pure color 9938 naturligt svart dekorskiva: 2 STRYKNINGAR LADY pure color 9938

Läs mer

Cristian Zuzunaga Kollektion

Cristian Zuzunaga Kollektion Cristian Zuzunaga Kollektion Cristian Zuzunaga Kollektion Hyllade designern Cristian Zuzunaga har skapat en färgrik textilkollektion för Kvadrat som består av design i tre olika utföranden: Skyline och

Läs mer

NATURAL FLOORS L I F E W I T H C O M F O R T.

NATURAL FLOORS L I F E W I T H C O M F O R T. NATURAL FLOORS 2012-13 L I F E W I T H C O M F O R T www.mystepfloor.se 2 Välkommen till Natural floors en värld av komfort från naturen NATURAL FLOORS L I F E W I T H C O M F O R T LINO CORK sid 6 VINYL

Läs mer

GLOBAL STYRKA, LOKAL NÄRVARO OCH EN SVÅRSLAGEN KUNSKAP OM GOLV

GLOBAL STYRKA, LOKAL NÄRVARO OCH EN SVÅRSLAGEN KUNSKAP OM GOLV GLOBAL STYRKA, LOKAL NÄRVARO OCH EN SVÅRSLAGEN KUNSKAP OM GOLV EN GLOKAL LEDARE INOM GOLV Tarkett är idag ett av världens största golvföretag med verksamhet i över 100 länder. När vi arbetar med hållbarhetsfrågor,

Läs mer

JAIME HAYON 1974- MILJÖ OCH TESTER DESIGN BESKRIVNING GARANTI VARIANTER OCH MÅTT UTÖKAD GARANTI

JAIME HAYON 1974- MILJÖ OCH TESTER DESIGN BESKRIVNING GARANTI VARIANTER OCH MÅTT UTÖKAD GARANTI SAMMEN Sammen är en mjuk och bekväm matstol designad av Jaime Hayon Sammen är lätt att tycka om eftersom det är en ärlig, modern och enkel stol - en bekväm stol som gör att du känner dig avslappnad och

Läs mer

Kombinera smakfullt. Lev ett färggladare liv.

Kombinera smakfullt. Lev ett färggladare liv. www.skanco.se Kombinera smakfullt. Lev ett färggladare liv. CombiColours färgade diskbänkar från BLANCO. 1 Bekänn färg. Aldrig har utformningen av optiskt tilltalande köksmiljöer varit så enkel. BLANCO

Läs mer

We love. vinyl DEN NYA GENERATIONENS VINYLGOLV SLITSTARKT I VARDAGEN HEMMA. PHTHALATE FREE Technology. *införs successivt från januari 2014

We love. vinyl DEN NYA GENERATIONENS VINYLGOLV SLITSTARKT I VARDAGEN HEMMA. PHTHALATE FREE Technology. *införs successivt från januari 2014 We love vinyl DEN NYA GENERATIONENS VINYLGOLV SLITSTARKT I VARDAGEN HEMMA PHTHALATE FREE Technology *införs successivt från januari 2014 Kollektion 2014 generationens Den nya vinylgolv är här! Tarketts

Läs mer

Vi bjuder på några idéer Hör av dig för mer inspiration. Välkommen!

Vi bjuder på några idéer Hör av dig för mer inspiration. Välkommen! En förpackning behöver inte vara brun Förpackningar behöver inte vara bruna De kan vara stora, små, långa och korta Skimrande eller matta Vadderade eller inte Det beror lite på innehållet Det är bara

Läs mer

LJUSET GÖR SKILLNADEN

LJUSET GÖR SKILLNADEN LJUSET GÖR SKILLNADEN Vissa hävdar att det är något magiskt med ljuset i Skandinavien. Andra menar att de speciella skiftningarna beror på närheten till polcirkeln eller att vårt klimat är rikt på kontraster.

Läs mer

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem.

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Foto www.willanordic.se 2 Höj livskvalitén. En villahiss betyder så mycket mer än att transportera sig från en våning till en annan. Det handlar om att njuta

Läs mer

Ett enklare sätt att färgsätta Breddar din designpalett

Ett enklare sätt att färgsätta Breddar din designpalett Fasad 1 Ett enklare sätt att färgsätta Breddar din designpalett Färger, skuggningar, texturer du som arkitekt eller designer har starka visuella verktyg. Våra fasadskivor i fibercement möter dig hela vägen.

Läs mer

MÅNGA TILLTALANDE UTTRYCK

MÅNGA TILLTALANDE UTTRYCK MONROE 2 Monroe Monroe 3 MONROE Med Monroe har varje kurva en mening. Varje linje ett syfte. Formgiven av Idesign och namngiven efter en klassisk skönhet. En vacker stol som är enkel att tycka om. Med

Läs mer

projektvinyl HETEROGEN VINYL

projektvinyl HETEROGEN VINYL projektvinyl HETEROGEN VINYL 11:00:51 V9_Eternal_Broch_SE-W.indd 1 03-03-2008 11:00:51 Innehåll Inledning 3 Produktsortiment 4 6 Kollektionsöversikt 10 16 20 Rengöring och skötsel 22 Teknisk information

Läs mer

Mattor med valfri design.

Mattor med valfri design. Mattor med valfri design. Mörkare och ofta gråa nyanser på en entrématta är så klart bra under hösten och vintern när mattan tar mycket stryk. Det är smutsigt ute och vi drar in både snö, slask och grus

Läs mer

Randboken. - din kompletta guide för ränder i hemmet.

Randboken. - din kompletta guide för ränder i hemmet. Randboken - din kompletta guide för ränder i hemmet www.durosweden.se Vilken rand passar dig? Svårt att veta hur du snabbt och enkelt kan förändra ditt hem? Svaret är enkelt, med ränder! Horisontella,

Läs mer

Prisad färg 2014. Tävlingsbidrag av: Lotta Johansson Plöjarevägen 3 393 53 KALMAR tel 070-2461967 e-post: lotta.kalmar@comhem.se

Prisad färg 2014. Tävlingsbidrag av: Lotta Johansson Plöjarevägen 3 393 53 KALMAR tel 070-2461967 e-post: lotta.kalmar@comhem.se Prisad färg 2014 Tävlingsbidrag av: Lotta Johansson Plöjarevägen 3 393 53 KALMAR tel 070-2461967 e-post: lotta.kalmar@comhem.se Om jag går vidare och skall visa upp mitt bidrag på seminariet, så gör jag

Läs mer

PIET HEIN (1905-1996) BRUNO MATHSSON (1907-1988) ARNE JACOBSEN (1902-1971) DESIGN GARANTI BESKRIVNING UTÖKADGARANTI

PIET HEIN (1905-1996) BRUNO MATHSSON (1907-1988) ARNE JACOBSEN (1902-1971) DESIGN GARANTI BESKRIVNING UTÖKADGARANTI BORDSSERIE Bordsserien omfattar borden Super-Elliptisk och Super-Cirkulär designade av Piet Hein och Bruno Mathsson samt runda, fyrkantiga och rektangulära bord designade av Arne Jacobsen Inspirationen

Läs mer

Evigheten En friggebodsdröm

Evigheten En friggebodsdröm Evigheten En friggebodsdröm Att bygga Evigheten fordrar en viss kunskapsnivå. Den här inspirationsbroschyren beskriver på ett övergripande sätt hur en variant av Evigheten kan muras, och kan med fördel

Läs mer

Nya Novilon skönhet och styrka.

Nya Novilon skönhet och styrka. Nya Novilon skönhet och styrka. creating better environments Jag vill ha golv som man kan köra grävskopa på. Vill du ha ett vackert hem som ändå inte är alltför ömtåligt? Genom att lägga in ett Novilon-golv

Läs mer

Arne Jacobsen, 1958. Stol designade av Arne Jakobsen och tillverkade av Fritz Hansen.

Arne Jacobsen, 1958. Stol designade av Arne Jakobsen och tillverkade av Fritz Hansen. droppen Stolen Droppen designades 1958 av Arne Jacobsen som en del av inredningen i hans mästerverk, det legendariska SAS Royal Hotel i Köpenhamn Droppen tillverkades ursprungligen tillsammans med Svanen

Läs mer

6 inspirerande teman med praktiska råd om färgsättning, skapar visuella intryck

6 inspirerande teman med praktiska råd om färgsättning, skapar visuella intryck Undertak i färg Undertak i färg Rockfon kan nu erbjuda 34 utvalda färger för undertak. Rockfon Color-all är en outtömlig inspirationskälla för visuell perception, rytm och nya perspektiv. 6 inspirerande

Läs mer

Nytt designsamarbete: Bemz och världsberömda designhuset Romo

Nytt designsamarbete: Bemz och världsberömda designhuset Romo Pressmeddelande Stockholm 4 Oktober, 2016 Nytt designsamarbete: Bemz och världsberömda designhuset Romo Bemz lanserar en utvald palett med 14 linnetextiler från Romo Högupplösta bilder: goo.gl/tt9r9y Bemz,

Läs mer

Impressivo Ger dig valmöjligheter

Impressivo Ger dig valmöjligheter Impressivo Ger dig valmöjligheter BUSCH-JAEGER ABBs installationsprodukter har en lösning för alla hem och offentliga byggnader. Urvalet utvidgas ständigt med nya produkter, för att bibehålla kompatibilitet

Läs mer

Tre träskikt och sju lager lack

Tre träskikt och sju lager lack Lita Parkettgolv Tre träskikt och sju lager lack Lita Parkettgolv är ett treskiktsgolv som limmas ihop med en miljövänlig limning. Ytskiktet på 3,5 mm är tillräckligt tjockt för att tåla flera omslipningar

Läs mer

Badrum. Skapar livsrum!

Badrum. Skapar livsrum! Badrum Skapar livsrum! 14 vackra badrum Jag ser badrumskoncepten som fristående enheter i bostadens respektive Designlinje men vill gärna rekommendera några speciella badrum som har designmässiga likheter

Läs mer

KATALOG UTVALDA PRODUKTER STENCENTRALEN.SE

KATALOG UTVALDA PRODUKTER STENCENTRALEN.SE KATALOG UTVALDA PRODUKTER STENCENTRALEN.SE 1 Vägg Golv Inomhusmiljö INNEHÅLL Utomhusmiljö* Frost- och vattenbeständig *Vissa produkter kan behöva behandlas för utomhusbruk. GR ANITPL AT TOR 04 07 SKIFFERPLATTOR

Läs mer

Open your mind, free your office.

Open your mind, free your office. Spacefulness Open your mind, free your office. Spara utrymme med all-in-one kontorsarkiv Kontorsarkivet som ger dig mer yta Spacefulness Vad skulle du göra om du kunde rensa ut hela kontoret och börja

Läs mer

INNEHÅLL SE DITT HUS MED NYA ÖGON 4 VITA HUS 14 RÖDA HUS 16 BLÅ HUS 18 GULA HUS 20 BRUNA HUS 24 SVARTA HUS 28 BEIGE HUS 30 MARKISFAKTA

INNEHÅLL SE DITT HUS MED NYA ÖGON 4 VITA HUS 14 RÖDA HUS 16 BLÅ HUS 18 GULA HUS 20 BRUNA HUS 24 SVARTA HUS 28 BEIGE HUS 30 MARKISFAKTA INSPIRATION SE DITT HUS MED NYA ÖGON Det finns så många fördelar med markiser. Ett solskydd som ger bättre inomhusklimat, skonar dina möbler och gör så att du slipper sitta och kisa i ditt eget hem. Fönstermarkisen

Läs mer

TREND REPORT SPRING SUMMER

TREND REPORT SPRING SUMMER TREND REPORT SPRING SUMMER 2016 Add beauty to your home I en otrygg omvärld, ser vi hur intresset för hemmet växer sig allt starkare. Inredning har blivit både viktigare och mer komplicerat. Med ett seriöst

Läs mer

FÄRG förnyar ditt hem

FÄRG förnyar ditt hem FÄRG förnyar ditt hem Innehåll FÄRG Inred med färger Sida 5 Nordisk svalka - naturlig stillhet Sida 7 New York stil - en lite råare miljö Sida 9 DOMESTIC Standard Sida 11 Målning - grundläggande råd Sida

Läs mer

höst & vinter 2015 25% av köpesumman går till klassen eller laget! I samarbete med:

höst & vinter 2015 25% av köpesumman går till klassen eller laget! I samarbete med: höst & vinter 2015 25% av köpesumman går till klassen eller laget! I samarbete med: 25% av summan är ditt bidrag till klassen eller laget. Möjligheter och gemenskap Välkommen till TeamStyle och Duni här

Läs mer

GRANITKERAMIK. båda golv och vägg, ute som inne. Alla bruna. Karlstad Kakel, Magasin 2, Löfbergskajen, 652 24 Karlstad, www.karlstadkakel.

GRANITKERAMIK. båda golv och vägg, ute som inne. Alla bruna. Karlstad Kakel, Magasin 2, Löfbergskajen, 652 24 Karlstad, www.karlstadkakel. GRANITKERAMIK båda golv och vägg, ute som inne Alla bruna MELT MOKA 36/R Art. nr. KK20AC06 Melt 30x60 (1) cm Mjukt vågig yta i ren mörk brun. 5,5 st 465 kr 1,08 m2 Melt Moka 36/R har en mörk brun färg

Läs mer

Laminatdörrar PROJEKT. Din professionella dörrpartner

Laminatdörrar PROJEKT. Din professionella dörrpartner Laminatdörrar 1 PROJEKT Din professionella dörrpartner 2 Innehåll INNEHÅLL Fördelar med laminatdörrar 3 Laminat - enfärgat sortiment 4 Laminat - mönstrat sortiment 5 Kantlösningar 7 Enhetlig design 8 Unika

Läs mer

Med stor fantasi, kreativitet & långt ifrån minimalismen

Med stor fantasi, kreativitet & långt ifrån minimalismen portfolio Med stor fantasi, kreativitet & långt ifrån minimalismen Finns jag; som älskar färg och prylar i mängder. Som vill skapa inspirerande miljöer och berättelser med inredning. Med mitt ordningssinne

Läs mer

Välkommen in! Entrésystem som förstärker din image

Välkommen in! Entrésystem som förstärker din image Välkommen in! Entrésystem som förstärker din image Welcome W Velkommen Välko Accueil illkommen Tervetuloa mmen Första intrycket består Du får aldrig en andra chans att göra ett första intryck. Det första

Läs mer

Skräddarsy din garderob

Skräddarsy din garderob skjutdörrar Skräddarsy din garderob pacific >> Oändliga möjligheter >> Kraftig aluminiumprofil >> Urspårningsskydd >> Hög kvalitet Tengberts Pacific ger ditt hem en elegant möbel av högsta kvalitet som

Läs mer

ew York Praktfullt i 49 KRONOR 80 NOK

ew York Praktfullt i 49 KRONOR 80 NOK Stilguide ALLT FÖR EN DAG PÅ BRYGGAN Shopping HETASTE GRILLARNA I SOMMAR Trend SENASTE NYTT FRÅN MILANO EN DAG PÅ BRYGGAN GRILLARNA I SOMMAR NYTT FRÅN MILANO Stilguide Shopping Trend NUMMER 005 2013 ALLT

Läs mer

Dekorativa radiatorer

Dekorativa radiatorer InspiratioN Dekorativa radiatorer PURMO PURMO RADIATORER PURMO PURMO RADIATORER Vi bryr oss om stil. Passionerat. En personlig touch Dagens trender inom inredning handlar om att skapa ett rum med individuella

Läs mer

TEXTILA GOLV. Varmt Mjukt Ljuddämpande Isolerande Halkfritt HÖST/VINTER

TEXTILA GOLV. Varmt Mjukt Ljuddämpande Isolerande Halkfritt HÖST/VINTER TEXTILA GOLV HÖST/VINTER 2014 Varmt Mjukt Ljuddämpande Isolerande Halkfritt www.matt-tema.se Dagens textila golv Det textila golvet skapar grunden till inredningen. Färgsprakande eller sobert beige - du

Läs mer

MILJÖDEKLARATION MOMENT Fåtölj, 5-kryss Av Khodi Feiz

MILJÖDEKLARATION MOMENT Fåtölj, 5-kryss Av Khodi Feiz MOMENT Fåtölj, 5-kryss Av Khodi Feiz PRODUKTINFORMATION Moment är en fåtölj som stödjer olika typer av aktiviteter som att läsa en tidning, arbeta eller att inta en lättare måltid. Fåtöljen är gjord för

Läs mer

UPDATE/02. Textilplattor gjorda av växter? Rum i rummet. Design with Purpose. Bio-baserat nylon i Fotosfera. och kreativa golvzoner

UPDATE/02. Textilplattor gjorda av växter? Rum i rummet. Design with Purpose. Bio-baserat nylon i Fotosfera. och kreativa golvzoner Textilplattor gjorda av växter? Bio-baserat nylon i Fotosfera Rum i rummet och kreativa golvzoner Design with Purpose Nytt globalt varumärke UPDATE/02 Välkommen Till en ny värld. Nya möjligheter. Och ett

Läs mer

det behagliga din egen terrass eller uteplats. Om man slår ut investeringen

det behagliga din egen terrass eller uteplats. Om man slår ut investeringen Terrassmarkiser det behagliga Snyggt Utseende och och praktiskt funktion Lunex Behovet har utvecklat av solskydd och tillverkat har existerat solskydd sedan för nordiska tidernas förhållanden begynnelse,

Läs mer

EDSBYN WHITE Möbler som består när kontoret förändras. 1

EDSBYN WHITE Möbler som består när kontoret förändras. 1 EDSBYN WHITE Möbler som består när kontoret förändras. 1 ViTa möbler för färgstarka kontor Till riktigt bra priser. Tidlös är visserligen ett ganska slitet ord. Men finns det egentligen en mer passande

Läs mer

Golvmärkning Ett komplett golvmärkningssytem för säkerhet och ordning Märksystem för lager Warehouse marking systems

Golvmärkning Ett komplett golvmärkningssytem för säkerhet och ordning Märksystem för lager Warehouse marking systems Golvmärkning Ett komplett golvmärkningssytem för säkerhet och ordning Märksystem för lager Warehouse marking systems www.kortsystem.se i Information Kortsystem har levererat märksystem till lager- och

Läs mer

KÅBE CORAL. Ordertelefon 0585-255 50 www.kabe-mattan.se

KÅBE CORAL. Ordertelefon 0585-255 50 www.kabe-mattan.se KÅBE CORAL Ordertelefon 0585-255 50 www.kabe-mattan.se FRÅN PRAKTISK OCH FUNKTIONELL... Antal steg för att stoppa 90% av smutsen Gata (standard) smuts Strand sand Extrem lera...till ATTRAKTIV OCH SPECIELL

Läs mer

PRESSINFORMATION FRÅN STOLAB MASSIVT 2016

PRESSINFORMATION FRÅN STOLAB MASSIVT 2016 PRESSINFORMATION FRÅN STOLAB MASSIVT 2016 Kärleken till det massiva träet Stolab har tillverkat möbler sedan 1907. Det har gett företaget en värdefull skatt av kunskap som präglar hela verksamheten. Med

Läs mer

Fr på arbetsplatsen Bra akustik ån golv till tak

Fr på arbetsplatsen Bra akustik ån golv till tak Bra akustik på arbetsplatsen Från golv till tak Välmående och nöjda anställda är A och O i en verksamhet Varje år går miljontals arbetsdagar förlorade på grund av arbetsrelaterade skador och sjukdomar,

Läs mer

INGA MÖRKA LINJER: INGA BEGRÄNSNINGAR

INGA MÖRKA LINJER: INGA BEGRÄNSNINGAR INGA MÖRKA LINJER: INGA BEGRÄNSNINGAR CC0949 i TM INGA MÖRKA LINJER: INGA BEGRÄNSNINGAR ColorCore by Formica Group erbjuder en helt ny dimension för dekorytor. Dekorytans homogena färg sträcker sig ända

Läs mer

med nya ögon Vi har alltid fokuserat på att utmana mönster.

med nya ögon Vi har alltid fokuserat på att utmana mönster. 2012 NY HET ER Se ditt kök med nya ögon Utmana dig själv. Utmana dina föreställningar. Låt dig inspireras på nytt. Hos HTH är vi experter på att se kök i helt nya perspektiv och att ge dig inspirerande

Läs mer

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK PLATS FÖR MER VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK VÄGGLUCKOR GÖR RUMMET STÖRRE RÄCKET RAMAR IN TRAPPAN LÅT DIG

Läs mer

MILJÖDEKLARATION PLAYBACK Soffa, 2-sits rak sektion Av Claesson Koivisto Rune

MILJÖDEKLARATION PLAYBACK Soffa, 2-sits rak sektion Av Claesson Koivisto Rune PLAYBACK Soffa, 2-sits rak sektion Av Claesson Koivisto Rune PRODUKTINFORMATION Playback är en modulsoffa som kombinerar lekfulla och strama element, designad av Claesson Koivisto Rune. Playback karakteriseras

Läs mer

LET THE STORY BEGIN... FÖREMÅL SOM HAR EN HISTORIA ATT BERÄTTA

LET THE STORY BEGIN... FÖREMÅL SOM HAR EN HISTORIA ATT BERÄTTA INSPIRATION 2013/2014 FÖREMÅL SOM HAR EN HISTORIA ATT BERÄTTA Ett bruksföremål från Living Story är en hyllning till det vackra, personliga och funktionella. Det är noga utvalt för att kunna vara en naturlig

Läs mer

Shepherd News. Spännande mönster och uttryck Fårskinn som du aldrig sett det förut. Världens bästa present Vissa saker kan man inte ha för många av.

Shepherd News. Spännande mönster och uttryck Fårskinn som du aldrig sett det förut. Världens bästa present Vissa saker kan man inte ha för många av. THE NATURAL SPIRIT OF SWEDEN Shepherd News IN NATURE S OWN FUNCTIONAL MATERIAL Spännande mönster och uttryck Fårskinn som du aldrig sett det förut. Världens bästa present Vissa saker kan man inte ha för

Läs mer

Agneta Livijn. J Jag älskar de internationella kontakterna. Gästinredare. Gästinredaren

Agneta Livijn. J Jag älskar de internationella kontakterna. Gästinredare. Gästinredaren J Jag älskar de internationella kontakterna i mitt jobb. De är oerhört berikande och den ena kontakten leder ofta till nästa. Ett möte i New York ledde till fabriken i Italien där jag tillverkar en del

Läs mer

Moderna golv i äkta trä

Moderna golv i äkta trä Moderna golv i äkta trä Äkta trä - bara lite mindre Lightwood är ett lite smartare med alla de goda egenskaperna som bara riktiga trägolv har; varmt, skönt och med naturens variationsrika karaktär. Men

Läs mer

hansk.se Bridgeport. DESIGN: HANS K DESIGNSTUDIO

hansk.se Bridgeport. DESIGN: HANS K DESIGNSTUDIO hansk.se Bridgeport. DESIGN: HANS K DESIGNSTUDIO Beständig skönhet Bridgeport är inspirerad av land, kust och hav i samklang med tydliga inslag från sekler som passerat. Bridgeport har oändliga val med

Läs mer

NOVA PRO SCALA Räta vinklar. Enkel, minimalistisk och tidlös.

NOVA PRO SCALA Räta vinklar. Enkel, minimalistisk och tidlös. GRASS UTDRAGSSYSEM NOVA PRO SCALA Räta vinklar. Enkel, minimalistisk och tidlös. www.grass.eu Nova Pro Scala Synonymt för flexibilitet, design, inspiration och kreativitet. Nova Pro Scala präglas av avskalad

Läs mer

RH Ambio Visit finns med två olika benstativ: RH Ambio Visit med fyra ben. RH Ambio Visit med Cantilever.

RH Ambio Visit finns med två olika benstativ: RH Ambio Visit med fyra ben. RH Ambio Visit med Cantilever. rh ambio visit Med rörelse i stolen orkar du längre Är det någon gång man förtjänar att sitta skönt så är det under långa möten och konferenser. I RH Ambio Visit har vi byggt in de viktigaste delarna från

Läs mer

Arne Jacobsens Grand Prix -stol introducerades av Fritz Hansen på designers vårutställning på Danish Museum of Art & Design i Köpenhamn 1957.

Arne Jacobsens Grand Prix -stol introducerades av Fritz Hansen på designers vårutställning på Danish Museum of Art & Design i Köpenhamn 1957. Grand Prix Arne Jacobsens Grand Prix -stol introducerades av Fritz Hansen på designers vårutställning på Danish Museum of Art & Design i Köpenhamn 1957. Senare samma år visades den upp på Triennalen i

Läs mer

time to go wild. bring nature home creating better environments

time to go wild. bring nature home creating better environments time to go wild. bring nature home creating better environments Exotiska golv från världens skogar! Adventure är vår nya exotiska kollektion inspirerad av träslag från tre världsdelar. Golvets gedigna

Läs mer

JAIME Hayón 1974- MILJÖ OCH TESTER DESIGN BESKRIVNING MÅTT GARANTI

JAIME Hayón 1974- MILJÖ OCH TESTER DESIGN BESKRIVNING MÅTT GARANTI FAVN FAVN är en soffa designad av Jaime Hayón för Fritz Hansen. Favn är det danska ordet för kram och är resultatet av en kreativ dialog mellan den spanska designern och Fritz Hansen. JAIME Hayón 1974-

Läs mer

MILJÖDEKLARATION DUO WOOD Barstol Av Patrick Norguet

MILJÖDEKLARATION DUO WOOD Barstol Av Patrick Norguet DUO WOOD Barstol Av Patrick Norguet PRODUKTINFORMATION Duo Wood är en liten stol med ett klart designspråk som är enkelt att läsa, formgiven av Patrick Norguet. Duo Wood är en naturlig fortsättning och

Läs mer

COLOUR COLLECTIONS SKJUTDÖRRAR 2017/2018

COLOUR COLLECTIONS SKJUTDÖRRAR 2017/2018 COLOUR COLLECTIONS SKJUTDÖRRAR 2017/2018 Soft eller sofistikerat I våra färgkollektioner för skjutdörrar har vi noggrant valt ut några av kommande års trender och kombinerat dessa med våra mest populära

Läs mer

bergo pure the eco floor

bergo pure the eco floor bergo pure the ECO floor sve Pure, a green floor in five colours. Tänk om man kunde göra ett golv i ett material som går att återanvända till 100%. Tänk sedan om man också såg till att verkligen använda

Läs mer

Företaget Paola lenti Paola Lenti inomhus kollektion Mattor inomhus Felt Rugs Area Rugs Natural Rugs

Företaget Paola lenti Paola Lenti inomhus kollektion Mattor inomhus Felt Rugs Area Rugs Natural Rugs Företaget Paola Lenti producerar möbler och mattor för både indoor och outdoor. Företaget har genom ständig utveckling av nya material och nya produktionstekniker hittat en alldeles egen nisch i designvärlden.

Läs mer

Mood Ledge Med trähylla

Mood Ledge Med trähylla Choose your Mood Choose your Mood Mood är en magnetbärande, minimalistisk och stilren skrivtavla i glas, som finns i 24 olika färger. Den svävande känslan förstärks genom de dolda beslagen och avsaknaden

Läs mer

Topphemligt Boende. Text Cecilia Öfverholm Foto Frederik Vercruysse

Topphemligt Boende. Text Cecilia Öfverholm Foto Frederik Vercruysse Topphemligt Boende Från övergivet hus till lyxbostad, galleri, restaurang och boutique. Graanmarkt 13 i Antwerpen blev Ilse Cornelissens och Tim Van Gelovens drömprojekt. Text Cecilia Öfverholm Foto Frederik

Läs mer

Sparring entreprenören som blev ett begrepp

Sparring entreprenören som blev ett begrepp Svensk klassiker sedan 2015 Sparring entreprenören som blev ett begrepp Birger Sparring var en stor svensk entreprenör och innovatör. Redan på 1930-talet grundade han Sparring AB och utvecklade samt patenterade

Läs mer