OCH GRÄNSÖVERSKRIDANDE DÄR ETT GOLV ALDRIG BARA ÄR ETT GOLV, UTAN ETT FÖRHÅLLANDE EN BERÄTTELSE. VÄLKOMMEN TILL BOLONS VÄRLD.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "OCH GRÄNSÖVERSKRIDANDE DÄR ETT GOLV ALDRIG BARA ÄR ETT GOLV, UTAN ETT FÖRHÅLLANDE EN BERÄTTELSE. VÄLKOMMEN TILL BOLONS VÄRLD."

Transkript

1

2 BOLON ÄR VÄRLDSLEDANDE PÅ VÄVDA VINYLGOLV OCH 2010 SÄTTER VI ÅTERIGEN NY STANDARD GENOM ATT LANSERA EN RAD INNOVATIVA NYHETER. ETT STORT STEG HAR TAGITS FÖR ATT STÄRKA VÅRT MILJÖARBETE; BOLON PRESENTERAR EN VÄRLDSNYHET I GOLVBRANSCHEN DÄR FÖRNYELSEBARA RÅVAROR SPELAR EN AVGÖRANDE ROLL. KLIV IN I DET VACKRA, ÖVERRASKANDE, POETISKA OCH GRÄNSÖVERSKRIDANDE DÄR ETT GOLV ALDRIG BARA ÄR ETT GOLV, UTAN ETT FÖRHÅLLANDE EN BERÄTTELSE. VÄLKOMMEN TILL BOLONS VÄRLD.

3 FLOORING REDUX GOLV UTAN GRÄNSER Familjeföretaget Bolon har tillverkat vävda vinylprodukter i över femtio år och än idag ligger fabrik, utvecklingsavdelning och designstudio på ett och samma ställe. Mitt i de djupa skogarna i Ulricehamn, Västra Götaland, Sverige. Här finns våra rötter. Här finns flexibilitet, kunskap och kvalitet. Här kan vi bara gå ner för trappan till fabriken för att testa en idé. Vår drivkraft är att utmana det vedertagna att se bortom horisonten och upptäcka möjligheterna i nya spännande möten; en gränslös och lekfull kombination av trender, inredningsdesign och arkitektur. För oss är golv design, mode, uppsluppet, otvunget ren och skär glädje, elegans och en rejäl dos rock n roll. Golv, som vi ser det, har oändlig potential och ett alldeles eget subtilt språk: ibland en diskret viskning, ibland ett uppkäftigt pockande på uppmärksamhet. Golv berör oss, därför går vi vår egen väg. Djärvt för vissa, befriande för andra. Kärlek och respekt, Annica och Marie

4 SKYHÖGA AMBITIONER, VINNANDE INTUITION Svenska designföretaget Bolon drivs av en okuvlig vilja att förändra synen på det konventionella; i vilken form det nu må uppträda från fyrkantig syn på golv till förlegade attityder kring företagande. En vilja som förflyttat verksamheten från enkla trasmattor till de vinylgolv som världens ledande modeskapare, designers och arkitekter lovordar. Vid rodret står systrarna Annica och Marie Eklund, med en klar vision om att aldrig stå still, utan ogenerat sikta mot stjärnorna. Historien om Bolon börjar i Stockholm, anno Systrarna Eklunds farfar Nils-Erik fick ett genidrag och började tillverka vävda trasmattor av textilspill från grannfabriken. Sedermera blev det plastmattor och därifrån breddades sortimentet till att även innefatta förtältsmattor för husvagnar. Verksamheten togs över av Annicas och Maries föräldrar på sextiotalet, de utvecklade vinylmattan vidare och fick verksamheten att tuffa tryggt framåt. Marie och Annica tog över företaget 2003 och började resan mot ett annat Bolon ett designdrivet Bolon med influenser från modevärlden saluförandes unika vävda vinylgolv. Idag har Bolon representation världen över. Bland kunderna syns globala megavarumärken, internationellt namnkunniga designers och arkitekter. Nu väntar nya utmaningar, inte minst inom miljöområdet, där Bolon återigen går i bräschen med en revolutionerande produkt, baserad på förnyelsebara råvaror.

5 - 9 - BOTANIC BOTANIC EN NATURLIG INNOVATION FRÅN BOLON Nya kollektionen Botanic är ett revolutionerande genombrott, ett vävt vinylgolv med låg påverkan på miljön. Botanic innehåller en ny mjukgörare, som i sin tur baserats på förnyelsebara råvaror från växtriket. Mjukgöraren är ett led i Bolons miljöinitiativ Bolon Green (läs mer på sid 15). Botanic speglar naturens mångfald av organisk arkitektur och detaljrikedom. Naturfotografi och konsthantverk har inspirerat till tolkningar av blommor, örter och växter i vävd vinyl. Färgskalan är också hämtad från växtriket med dova, fylliga toner i kombination med lysande accenter. Botanic är Bolons trädgård med en naturligt färgsprakande produktflora att upptäcka och förundras över.

6 TEXTIL KÄNSLA MED STORA MÖJLIGHETER I Botanic har vi varit ute efter att verkligen skapa en påtaglig textil känsla. Den har ett modernt uttryck, men flörtar raffinerat med formspråk från förr. Färgvarianterna är framtagna för att matcha olika behov. En lugn nyans lämpar sig väl till stora ytor och projekt, men går även att bryta av med en lekfull rand eller en färg som sticker ut, som den gröna och gula. Läs mer om Botanic och kollektionens alla uttryck på sidorna

7

8 MILJÖ VÅR LÅNGSIKTIGA MILJÖVISION BOLON GREEN Bolon Green är en strategisk miljösatsning där målet är att kunna erbjuda en helt miljöanpassad och klimatneutral produkt. I det omfattande programmet ingår att bl a öka återvinningen, dels med spill från den egna produktionen, men även genom att köpa tillbaka överblivet material från andra producenter. Bolon är det första golvföretaget i världen som går över till att använda mjukgörare som består av 100% förnyelsebar råvara, med ursprung från växtriket. Mjukgöraren finns i 2010 års nya Botanic-kollektion, och Bolons mål är att ha den i alla produkter i hela sortimentet. Bolons vävda vinylgolv är baserade på råvara från tillverkningsenheter anslutna till VINYL 2010 * programmets frivilliga åtaganden. Vi vet att det är de många målmedvetna stegen som bygger ett hållbart företag och vi har därför grundvatten i våra kylsystem istället för konventionella system, överskottsvärme från våra produktionsugnar värmer fabrikslokalerna och den el vi använder är 100% förnyelsebar. För att skapa trygghet hos våra kunder använder vi oss av oberoende tredjepartscertifieringar. Förutom ISO14001 ** certifieringen som vi haft sedan 1999 blev Bolons produkter FloorScore-certifierade *** Vill du veta mer om vårt miljöarbete? Se * Vinyl 2010 är ett branschinitiativ inom hållbar utveckling. Det är en 10-årig plan för att utveckla PVCmaterialet för ett hållbart samhälle genom att förbättra produktionsprocesserna och produkterna, investera i ny teknologi, minska emissioner och avfall samt öka insamling och återvinning. Sedan oktober 2004 är Vinyl 2010 erkänd som en samarbetspartner för hållbar utveckling av FN:s kommission för hållbar utveckling (CSD). ** ISO är en internationell standard för ett kvalitetssäkrat miljöarbete som bygger på ständig förbättring och som funnits sedan Standarden kräver att oberoende revisorer granskar miljöarbetet var 12 månad. *** Märkningen är golvbranschens bedömningsgrund i USA för att kunna klassificeras enligt LEED, ett allt mer vedertaget värderingssystem världen över som premierar hållbart, miljömässigt och resurseffektivt byggande.

9 DESIGNER FRIENDS DESIGNER FRIENDS VÅRT DYNAMISKA DESIGNNÄTVERK Låt gå för att vi gärna vandrar vår egen väg och att golven skapas av oss själva i vår egen studio. Men vi vet också att kreativ magi skapas i spännande möten. Bolons framgångsmodell är att samarbeta med alla som delar vår vision om ett levande, formstarkt golv; människor som ligger i framkant både vad det gäller formspråk och hållbarhetsfrågor. Människor som vi helt enkelt beundrar och tycker om. Och det har blivit en hel del goda samtal och fantastiska projekt genom åren Jean Nouvel, Renzo Piano och Tom Dixon för att nämna några. Och så förstås modekungen Giorgio Armani som blev så förtjust att han inte bara lät inreda sina butiker med vävda vinylgolv från Ulricehamn, utan även sitt hem och sin yacht. Bland Bolons Designer Friends inryms en lika brokig som spektakulär ensemble. Eller vad sägs om vänner som Jaime Hayon, Jimmie Martin, Giulio Cappellini och Designersblock. JAIME HAYÓN

10 DESIGNER FRIENDS DESIGNER FRIENDS DESIGNERSBLOCK HJÄRTA BOLON GIULIO CAPPELLINI FORMGIVARNAS GUDFADER Designersblock kurerar utställningar över hela världen med nya, spännande designers och en del av affärsidén är att sammanföra nya formgivare med producenter och marknad. De lyckas alltid utmana med det som är unikt, nytänkande och mest relevant inom nutida design. Förra året fick Designersblock uppdraget att göra en utställning med hela Earls Court 1 till sitt förfogande under 100% Design i London. Valet av golv blev Bolon, en idé som slog rot redan under 2009 års Salone Internazionale del Mobile. Bolon hälsar Designersblock varmt välkomna till gemenskapen. Giulio Cappellini, legend i designvärlden, inflytelserik möbelproducent och numera även uppskattad medlem i Bolon Designer Friends. Samarbetet Cappellini-Bolon startade redan 2008 då Giulio blev tillfrågad att inreda entréhallen för Stockholm Furniture Fair. Cappellinis idé var att skapa lugn och kontemplation, i skarp kontrast till det mer påtagliga intrycket från mässans övriga innehåll. Ytan möblerades med Cappellinis möbler i grönt och vitt; en smakfull och sinnlig installation som matchades med Bolons Spektra-golv. JIMMIE MARTIN DELADE DESIGNVISIONER JAIME HAYÓN FRIGÖRANDE GALENSKAP En av Designer Friends senaste tillskott är den Londonbaserade, svenska designduon Jimmie Martin. Ett par som snabbt gjort sig ett namn för sin lekfulla formkänsla med en omisskännlig touch av rebellisk punkattityd. Samarbetet med Bolon har hittills utmynnat i bl a stolen Louis och mattorna Union Jack. Unika kreationer för alla som uppskattar spännande konst och då inte bara som vägghängd sådan. Efter att ha träffat Annica och Marie var ett samarbete ofrånkomligt. Vi delar samma drivkrafter när det kommer till att skapa nya och tilltalande produkter, säger Jimmie och Martin. Jaime Hayón är ingen vän av det etablerade. Han går sin egen väg, ogillar det slätstrukna och ser sig själv som en formmässig frigörare. Vi är stolta att presentera Jaime som en av våra närmaste designvänner. När Jaime Hayón blev inbjuden som hedersgäst till Interieur08 i Kortrijk, Belgien, valde han Bolons Now-kollektion: Det var förmodligen den mest ambitiösa utställningen för min del hittills. Det blev en resa genom hela min karriär och visade upp det mesta av mina verk. Hayóns samarbete med Bolon har övertygat honom om att golv som designelement är här för att stanna. Jag tror på en stark tillväxt för kvalitet och golvprodukter där innovationsgraden är hög. Inte långt från sanningen om vi får gissa.

11 DESIGN VÄVDA VINYLGOLV SLITSTYRKA OCH SKÖNHET I ETT Ett Bolongolv är exklusivt, inbjudande och unikt. Den textila känslan är omisskännlig nästan organisk, men golvet har ändå vinylens alla fördelar; slitstarkt, lättskött i förhållande till textila golv och enkelt att installera. Våra golv är utvecklade för offentliga miljöer, hotell, kontor, butiker och andra verksamheter med höga krav på såväl ekonomiska som miljömässiga kalkyler, utan att för den skull kompromissa med det estetiska och representativa. Alla golv tillverkas i Sverige, under strikt kontroll och med maskiner som vi utvecklat och anpassat till vår egen produktion. För dig som väljer Bolon betyder det korta ledtider och stora möjligheter till formmässig flexibilitet. Bolons grundkollektion består av ca 70 olika produkter med varierande struktur och mönster. Utöver Bolons standardsortiment finns även sidokollektionen Bolon LimitedTM, ett urval av produkter med hög trendfaktor och tidsbegränsad tillvaro. Räcker inte det finns Bolon Studio TM, ett koncept för dig som uppskattar det skräddarsydda och full, kreativ frihet. Nu kan du skapa ditt högst personliga Bolongolv.

12 BOLON STUDIO BOLON STUDIO TM KREATIV FRIHET Ett Bolongolv är ett golv som väcker känslor; form, färg och struktur som överraskar och bjuder in till inspiration och kreativitet. Mycket avgörs av det specifika golvet, men lika mycket ligger i inredarens eller arkitektens vision. Nu bjuder vi in till delaktighet genom att frankt placera dig i designstolen. Bolon Studio TM är idén om den fulla, kreativa friheten. I konceptet ingår plattor, avpassade mattor med kantband och mönsterskurna mattor. Det finns även möjlighet att integrera logotyper och texter. Blanda kollektioner, tänk utanför den berömda boxen och skapa din egen unika Bolonprodukt.

13 BOLON STUDIO BOLON STUDIO PLATTOR MÖNSTERSKUREN MATTA Plattorna kan skapa otroliga, oförväntade effekter. Mönster uppträder till exempel helt olika beroende på färgval och former. Plattorna skärs ut i önskad form. Blanda fritt eller använd en och samma design ur vår standardkollektion. Du kan få din egen designade matta med ett eget valfritt utskuret mönster, som kan ge väldigt intressanta och lekfulla effekter. Den fås som avpassad matta i önskad storlek. Kan med fördel kombineras tillsammans med annan Boloninstallation i samma projekt, t ex läggas ovanpå ett Bolongolv för en spännande effekt. KANTBANDSMATTA MÖNSTERSKURET GOLV Ger stora möjligheter att använda våra designade golv även som avpassad matta. Design väljs ur standardkollektionen och mattan förses sedan med kantband som finns i läder eller textil i matchande färger. Storlekar kan anpassas efter behov. Valfritt mönster en text, ett ord eller en symbol/ logotype skärs ut i en golvdesign ur vår standardkollektion. Går också att kombinera tillsammans med annan Boloninstallation i samma projekt.

14 BOLON LIMITED BOLON LIMITED TM KORTLIVAT OCH KONTEMPORÄRT På Bolon är det aldrig långt mellan visioner och färdiga golv. Med slimmad produktutveckling och tillverkning kan vi snabbt testa och lyfta fram mer vågade nyheter. Bolon Limited TM är en levande sidokollektion som ständigt förnyas och uppdateras. Inspirationen är hämtad från modets lättrörliga värld och kan till exempel innefatta den senaste trendkulören eller nya strukturer och mönsterkombinationer. Kollektionen tas fram i limiterad upplaga och under en begränsad period. Vissa nyheter övergår därefter till att ingå i Bolons ordinarie sortiment. Håll dig uppdaterad om säsongens nyheter på bolon.com.

15 REFERENSER BOLON I VÄRLDEN Vi är extremt stolta över att våra golv har valts av namnkunniga inredare, designers och arkitekter över hela världen; från hippa kontor i Milano till exklusiva hotell i Taiwan. På följande sidor presenterar vi ett axplock av skiftande miljöer, användningsområden och byggnader där Bolon förärats en betydande roll i den kreativa helheten. Vi tackar ödmjukast för det förtroendet. OFFECT SHOWROOM Oslo, Norge 100 m 2, Twilight Nyx, Dawn

16 ADIDAS/REEBOK Projekt: Adidas/Reebok Arkitekt: Hollandse Nieuwe Yta: 7 000m 2 Golv: BKB (customized), Ethnic Amsterdambaserade Nieuwe startade för 15 år sedan som rena inredningsarkitekter, men har under åren utvecklats till att bli specialister på arkitektur som förstärker och bygger varumärken. Ett av uppdragen var Adidas och Reeboks gemensamma kontor i Amsterdam den kvadratmeter stora hemvisten för två av världens starkaste sportvarumärken, en yta som skulle andas sport i varje hörn. Valet av golv blev Bolon, med en mix av två kollektioner; BKB och Ethnic.

17 ATRIUM Projekt: Atrium centrala Amsterdam Arkitekt: Studio de Leur Wasch Yta: m 2 Golv: Eight London 8am Atrium är en exklusiv kontorsfastighet i centrala Amsterdam. Nyligen fick Studio de Leur Wasch uppdraget att renovera ett antal kontor i den spännande byggnaden, ett uppdrag som utfördes i minimalistisk anda och med utsökt fingertoppskänsla. Bolons Eightgolv, modell London, valdes som en perfekt balans till den mörka inredningen och den eleganta ljussättningen.

18 EBURON HOTEL Projekt: Eburon Hotel Arkitekt: PCP Architects Yta: m 2 Golv: Now Pink Fyrstjärniga Eburon Hotel i Tongeren, Belgien är berömt för sin designmiljö. Eller som hotellet sammanfattar den speciella auran; historia, lyx, design, inspiration och karaktär i ett. Miljön är skapad av PCP Architects, vars mål var att fånga nya kunder, utan att tappa gamla stamgäster. Smickrande nog sökte de efter golv som kunde matcha såväl storslagna arkitektambitioner som hotellets visioner. De fann det i Bolons rosa Nowgolv.

19 ZURICH Projekt: Huvudkontor, Zurich Italia Arkitekt: Diodato Studio Digit & Associati Milano Yta: m 2 Golv: Now Silver, Anthracite Zurich Italias huvudkontor i Milano är ett kontor utöver det vanliga, skapat av arkitektbyrån Digit & Associati. I uppdraget ingick att skapa balans mellan avskildhet, funktion och bekvämligheter. Kontoret erbjuder till exempel träningsmöjligheter och en restaurang för de anställda. Golvvalet för detta representativa, dynamiska kontor blev självklart Bolons Now.

20 GOOGLE Projekt: Googlekontor, Milano Arkitekt: Albera & Monti Associato Yta: 600 m 2 Golv: Eight London 8am Giovanni Albera och Nicolas Monti grundade Alberta Monti & Associati 1985 och har idag en klientportfolio med minst sagt namnkunniga företag; American Express, Adidas, Toyota, Levis Strauss & Co, Bosch och Google. Till Googlekontoret i Milano valdes, för att skapa en dynamisk och modern miljö, Bolons Eightkollektion.

21 REFERENSER REFERENSER TIVOLI MARINA HOTEL Algarve, Portugal m 2, Now Anthracite SHERATON ELYSÉE PALACE Nice, Frankrike m 2, Now Bronze ZENITH SHOWROOM Sydney, Australien 500 m 2, Rips, Cocos Plain Black BLACKBOARD Washington DC, USA 730 m 2, Eight

22 REFERENSER REFERENSER GE ENERGY Milano, Italien m 2, BKB Sisal Plain Sand, Granite FRONT Stockholm, Sverige 170 m 2, Now Anthracite WHITE AGENCY Sydney, Australien 500 m 2, Now Anthracite, BKB Sisal Plain Beige RABOBANK Leehove, Holland 800 m 2, Eight New York, Ethnic Jokk

23 REFERENSER REFERENSER LACOSTE Worldwide NORDISKA MUSÉET Stockholm, Sverige 400 m 2, Ethnic collection JAPAN TOBACCO INTERNATIONAL Belgrad, Serbien m 2, Now Silver SHIU CHIEN UNIVERSITY Kaohsiung, Taiwan m 2, BKB Sisal Plain Mole, Spektra Wave, Nadir

24 REFERENSER REFERENSER XEO Düsseldorf, Tyskland m 2, Now Silver B.E.T Washington DC, USA m 2, Now Silver, BKB Sisal Plain Crème CARBON HOTEL Genk, Belgien m 2, Rips Cocos Plain Black MONTIS SHOWROOM Dongen, Holland 800 m 2, Spektra Zenit

25 REFERENSER REFERENSER DR SEEHOFER München, Tyskland 150 m 2, Now Silver ANTRACITE Cogolin, Frankrike 600 m 2, Rips Cocos Plain Granite EURIZON SOLUTIONS Milano, Italien m 2, Various designs WENGLOR SENSORIC GMBH Tettnang, Tyskland m 2, BKB Metallic Alpha JIMMIE MARTIN SHOWROOM London, UK 100 m 2, Now Anthracite, Bronze ARMANI Worlwide HOTEL BLIS Cogolin, Frankrike 800 m 2, BKB Sisal Plain Mole WOONGJING OFFICE Seoul, Sydkorea 320 m 2, Various designs

26 REFERENSER REFERENSER LOTTOMATICA Rom, Italien 8600 m 2, BKB Sisal Plain Beige DEGW München, Tyskland 300 m 2, Eight STELLA McCARTNEY Sydney, Australien 200 m 2, Now Pink, Anthracite FOUR WINDS CORP. Taipei, Taiwan 730 m 2, Spektra Ray ROYAL SECRET MOTEL Kaohsiung, Taiwan 500 m 2, Various designs MONT BLANC Milano, Italien m 2, BKB Sisal Plain Sand CAPPELLINI AT STOCKHOLM FURNITURE FAIR Stockholm, Sverige Spektra Aura CHINA TIMES GROUP Taipei, Taiwan 350 m 2, BKB Sisal Natur Black

27 ETT GOLV FÖR VARJE UPPLEVELSE För oss är det naturligt att tillföra mode, flärd och charmerande zeitgeist som betydande ingredienser i våra kollektioner. Vissa färger och mönster är mer kortlivade, andra lever kvar över tid. Vi älskar som bekant att experimentera och förnya oss, men vissa kollektioner våra Bolonklassiker lämnas orörda. Våra golv har unika kvaliteter och egenskaper, anpassade till olika behov och användningsområden. Det här är våra kollektioner för Vilka upplevelser vill du förmedla?

28 KOLLEKTIONER KOLLEKTIONER BOTANIC Lotus Viva Avena NYHET 2010: BOLONS GRÖNA TRÄDGÅRD Med Botanic tolkar vi naturens mångfald av organisk arkitektur och detaljrikedom. Nya kollektionen Botanic är dessutom världens första vinylgolv som är baserat på mjukgörare av förnyelsebara råvaror*. Inslagstråden är tvåfärgad och varierar från vitt till brunt i en oregelbunden följd, vilket ger ett lekfullt och oregelbundet utseende. Därmed får även de enfärgade golven ett levande och spännande uttryck, textil känsla och djup i väven. Botanic är tillverkad med en tunn och mer formbar backing (baksida). Konstruktionen är nyutvecklad och uppvisar samma goda dimensionsstabilitet som Bolons övriga sortiment. Botanic erbjuds på rulle eller som plattor. Man kan lägga plattor i en riktning, vilket innebär att det får ett monolitiskt utseende där inga skarvar syns, utan liknar ett golv som lagts som rullvara. * Läs mer om Bolons nya miljövänliga mjukgörare på sid 15. Pyrus Tilia Picea Cilia Iris Ivy Osier

29 KOLLEKTIONER KOLLEKTIONER GRAPHIC Screen Etch Cubo Draw NYHET 2010: VISUELL GEOMETRI Kollektionen Graphic är en nyhet 2010 som flörtar med modern arkitektur och storslagna konstruktioner av glas och stål. Graphic möjliggör spännande och levande miljöer där golvet blir en tydlig del av inredningen och det visuella uttrycket. Man kan lägga plattor i en riktning, vilket innebär att det får ett monolitiskt utseende där inga skarvar syns, utan liknar ett golv som lagts som rullvara. Lämpar sig för stora ytor. Mezzo String

30 KOLLEKTIONER KOLLEKTIONER TWILIGHT Dawn3 Nyx Crave GRÄNSLANDET; VARKEN LJUS ELLER MÖRKER Twilight rör sig i ingenmanslandet mellan golv, rum och vad som finns däremellan. Inspirationen är hämtad från magins värld och färgerna påminner om skymningen brytningen mellan ljus och mörker, skugglikt och skimrande på samma gång. Twilight är en kollektion vävda metallicskimrande golv som kommer i tre olika kvalitéer med olika färger och strukturer. Signifikativt för Twilight är rutor i olika storlekar, som skapas både genom vävningen och med färgsättningen. Luna ) 2) 3) Se tekniska informationen Synlig skarv Dusk Selene Dim2 Moros Drizzle Morgana Moist Fay

31 KOLLEKTIONER KOLLEKTIONER SPEKTRA Prisma Wave MÅNGFACETTERAD KRAFTKÄLLA Färgsättningen i miljön vi arbetar och lever i har större inverkan på oss än många tror. Det är med ledord som energi, glädje och rörelse som det färgstarka golvet Spektra tagits fram. Modellerna har olika färgsättningar och mönster, alla med ett lätt metalliskt skimmer. Spektra är flatvävd, vilket innebär att den är kompakt och har extremt hög slitstyrka. Den släta ytan gör att möbler glider lätt på underlaget och att den är lättare att rengöra. Spektra vann Good Design Award och Red dot Design award Ray Nimbus Eclipt Halo Aurora Non Umov Zenit

32 KOLLEKTIONER KOLLEKTIONER EIGHT London 8am Milan 8pm Paris 8am Tokyo 8pm URBAN EVIGHET En kollektion som är speciellt framtagen för höga krav på design och kvalitet. Inspirationen är arbetslivets 9 till 5-verklighet; ett mycket tåligt golv funktionellt och vackert under alla åtta timmar, dag efter dag. Siffran åtta har även gemensamma drag med evighetssymbolen. Lanseringen av Eight innebar en milstolpe i utvecklingen av våra golv; det var den första kollektionen från Bolon som var flatvävd, vilket ger en plattare struktur. Det i sin tur innebär förutom en extremt hög slitstyrka att den är lätt att rengöra och att den har en slät yta som gör att t.ex. arbetsstolar glider lätt på underlaget. Eight finns endast som plattor, ej i rulle. Eight förärades IF Design Award New York 8am Moscow 8pm

33 KOLLEKTIONER KOLLEKTIONER ETHNIC Akka Sarek Kebne Jokk JORDNÄRA FUTURISM Ethnic är en av Bolons mest uppskattade kollektioner. Inspirationen kommer från den nordligaste delen av Skandinavien; den unika naturen och kulturen. Basen i Ethnic är dova färgtoner som associerar till jord, sten, berg med inslag av brunt, brons och silver. Ethnic har även invävd matt folie alternativt metallicfolie som ger ett spännande skimmer. Abisko Kaise

34 KOLLEKTIONER KOLLEKTIONER NOW Anthracite Silver Bronze Champagne LYXIG DRAMATIK Storsäljande och sofistikerade Now hämtar oblygt inspiration från barocken. Golvet ger en uttrycksfull men enhetlig helhet, där vävning och inslag av skimrande metallic skapar en exklusiv och påkostad känsla. Designen är med sitt raffinerade uttryck utmärkt för att visuellt förstärka imagen och presentationen i t.ex. en butik. Now används ofta i våra allra största projekt. Pink Sapphire

35 KOLLEKTIONER KOLLEKTIONER BKB Sisal Plain Granite Metallic Gamma Sisal Plain Steel Metallic Alpha Sisal Plain Mole Sisal Plain Sand Sisal Plain Hazel Sisal Plain Beige DISKRET MÅNGSIDIGHET BKB var Bolons allra första kollektion och är idag Bolons prisvärda storsäljare. Dess väv och sammansättning påminner om sisalmattor. Kollektionen har en skön textil känsla och innefattar en bred palett av harmoniska nyanser. BKB är utvecklad för omfattande projekt, där kraven på mångsidighet och mer nedtonade ytor är stora. Flera av BKB-kvaliteterna har dessutom UV-skydd och tål därmed att ligga utomhus i solljus utan att blekna. Sisal Plain Brown Sisal Plain Creme Sisal Natur Black Sisal Plain Seagrass Sisal Plain Black Sisal Plain Rosy

36 TEKNISK INFO LÄTT ATT LÄGGA, LÄTT ATT UNDERHÅLLA Bolons vävda vinylgolv är utvecklade för offentliga miljöer och har certifikat för alla de särskilda krav som följer i form av slitstyrka, smutstålighet, ljudabsorption, UV-skydd och så vidare. För att ditt Bolongolv ska hålla under många år ska du följa Bolons grundläggande rekommendationer när det gäller såväl installation som underhåll. Gör du det garanterar vi såväl bibehållen prestanda som skönhet under lång tid.

37 TEKNISK INFO TEKNISK INFO INSTALLATION UNDERHÅLL / RENGÖRING Det här bör du tänka på när du installerar ditt Bolongolv: - Välj rätt Bolongolv efter dina specifika förutsättningar och krav. En extra tuff miljö kräver ett extra tåligt golv. - Utgå alltid från ett jämnt underlag. - Använd tekniken överlappning (ca 4 cm överlappning som dubbelskärs). - På rullvara; försegla skarvarna genom kallsvetsning. - För plattor rekommenderar vi kvartsvändning (undantaget Botanic och Graphic som även kan läggas i en riktning). - Undvik stora temperaturskillnader under och efter läggning. - Använd alltid Bolon Project System, ett ytskikt som enkelt rollas på efter installationen och förenklar städprocessen. Det här bör du tänka på när du sköter ditt Bolongolv: - Börja med att göra upp en plan för rengöring direkt vid installationen, gärna med ett städbolag som Bolon rekommenderar. - Börja rengöringen direkt från första dagen, vänta inte med att göra rent först när golvet redan börjat se smutsigt ut. - Städa regelbundet med städmaskin, rekommenderad av Bolon (beroende på trafik och behov). - Vid mindre ytor där städmaskin ej används, bör golvet skuras med en mjuk borste med våt metod; använd ljummet vatten och måttligt med kemikalier. Torka därefter torrt. - Ta bort fläckar direkt (inom 24 timmar); ny smuts är alltid lättare att få bort än gammal smuts. För mer detaljerad information,

38 Teknisk information Kollektioner: Klassificiering: G Ytvikt:. Tjocklek: 1 Rullbredd:, Rullängd: 9 Platstorlek: / Rullande stolshjul: g Stegljudsdämpning: s Dimensionsstabilitet: 2 EN 685 EN 430 EN 428 EN 426 EN 426 EN 427 EN 985 ISO EN 434 Kantresning: EN 434 Intryckskänslighet: 3 Elektrost.uppladdn: L Värmemotstånd: e Färgbeständighet:? Friktion: Z Brandklassning: R EN 433 ISO 1815 ISO 8302 ISO 105-B02 EN DIN51130 EN ASTM E 648 ASTM E 662 Klassificering: CSTB Certifiering: EN * Testresultat ej klara vid tryck ** Artiklar för utomhusbruk, fråga efter specifika detaljer Konstruktion: Vävt vinylgolv, produktstandard EN För uppdaterad information: Rullar Plattor Plattor Rullar Rullar Rullar Plattor Ethnic, Now, Bkb, Twilight 1 Ethnic, Now, Bkb Eight Spektra, Twilight 2, Graphic Twilight 3 Botanic Botanic kg/m kg/m 4.2 kg/m 3.2 kg/m 3.05 kg/m 2.6 kg/m kg/m 2.8 mm 3.4 mm 3.0 mm 2.5 mm 2.8 mm 2.5 mm 3.1 mm 200 cm 200 cm 200 cm 200 cm 25 m 25 m 25 m 25 m 50x50 cm. 16 st box / 4 m 2 50x50 cm. 16 st box / 4 m 2 50x50 cm. 16 st box / 4 m 2 Kontinuerlig användning Kontinuerlig användning Kontinuerlig användning Kontinuerlig användning Kontinuerlig användning Kontinuerlig användning Kontinuerlig användning Lw=17 db Lw=17 db Lw=11 db Lw=11 db Lw=17 db Lw=13 db Lw=13 db < 0.25% < 0.25% < 0.25% < 0.25% < 0.25% < 0.25% < 0.25% < 2 mm < 2 mm < 2 mm < 2 mm < 2 mm < 2 mm < 2 mm < 0.2 mm < 0.2 mm < 0.2 mm < 0.2 mm < 0.2 mm < 0.2 mm < 0.2 mm < 2 kv < 2 kv < 2 kv < 2 kv < 2 kv < 2 kv < 2 kv 0.03 m 2 K/W 0.03 m 2 K/W 0.01 m 2 K/W 0.01 m 2 K/W 0.03 m 2 K/W * * > 6 ** > 6 > 6 > 6 > 6 > 6 > 6 > 0.3 > 0.3 > 0.3 > 0.3 > 0.3 > 0.3 > 0.3 R9 R9 R9 B fl -s1 B fl -s1 B fl -s1 B fl -s1 B fl -s1 B fl -s1 B fl -s1 Class 1 (NFPA 101) Class 1 (NFPA 101) Class 1 (NFPA 101) Class 1 (NFPA 101) Class 1 (NFPA 101) Class 1 (NFPA 101) Class 1 (NFPA 101) 450 eller mindre 450 eller mindre 450 eller mindre 450 eller mindre 450 eller mindre 450 eller mindre 450 eller mindre U3SP3E1-2C1 N0 12/ U3SP3E1-2C1 N0 12/ Ännu ej fastställt Ännu ej fastställt Ännu ej fastställt Ännu ej fastställt Ännu ej fastställt No 0402-CPD No 0402-CPD No 0402-CPD No 0402-CPD No 0402-CPD No 0402-CPD No 0402-CPD BOLON AB complies with management system certification according to ISO 9001 and ISO Botanic kollektion 3 V Bolongolv är återvinningsbara Under approval for Botanic at the time of printing BOLON AB Box 73 SE Ulricehamn, Sweden Tel: Fax:

39 Bolon AB Box 73 SE Ulricehamn Tel: Fax:

PRESSINFORMATION Kasthall nyheter 2013

PRESSINFORMATION Kasthall nyheter 2013 PRESSINFORMATION Kasthall nyheter 2013 Kinna, januari 2013 1(7) Kasthalls nya kollektion för år 2013 kännetecknas av ett kreativt och inspirerande möte mellan färger, strukturer och mönster. Vi lägger

Läs mer

2012-13 VINYL FLOORS L I F E W I T H C H O I C E. www.mystepfloor.se

2012-13 VINYL FLOORS L I F E W I T H C H O I C E. www.mystepfloor.se VINYL FLOORS 2012-13 L I F E W I T H C H O I C E www.mystepfloor.se 2 Välkommen till Vinyl Floors en värld av möjligheter VINYL COLLECTION VINYL FLOORS L I F E W I T H C H O I C E Vinyl floors innehåller

Läs mer

NY VÅTRUMSKOLLEKTION. så skapar du. stilen. Inspirerar till personliga badrum med snygga mönster på golv och väggar. creating better environments

NY VÅTRUMSKOLLEKTION. så skapar du. stilen. Inspirerar till personliga badrum med snygga mönster på golv och väggar. creating better environments NY VÅTRUMSKOLLEKTION så skapar du stilen Inspirerar till personliga badrum med snygga mönster på golv och väggar creating better environments Vår nya våtrumskollektion är ett härligt färgmatchat och komplett

Läs mer

bulletin board pinboard linoleum

bulletin board pinboard linoleum bulletin board pinboard linoleum bulletin board PINBOARD LINOLEUM Anslagstavlor i linoleum, BULLETIN BOARD, är en enkel och praktisk lösning för att dela dina tankar. Ett smidigt sätt att skapa kreativa

Läs mer

NY VÅTRUMSKOLLEKTION. så skapar du. stilen. Inspirerar till personliga badrum med snygga mönster på golv och väggar. creating better environments

NY VÅTRUMSKOLLEKTION. så skapar du. stilen. Inspirerar till personliga badrum med snygga mönster på golv och väggar. creating better environments NY VÅTRUMSKOLLEKTION så skapar du stilen Inspirerar till personliga badrum med snygga mönster på golv och väggar creating better environments Vår nya våtrumskollektion är ett härligt färgmatchat och komplett

Läs mer

projektvinyl HETEROGEN VINYL

projektvinyl HETEROGEN VINYL projektvinyl HETEROGEN VINYL 11:00:51 V9_Eternal_Broch_SE-W.indd 1 03-03-2008 11:00:51 Innehåll Inledning 3 Produktsortiment 4 6 Kollektionsöversikt 10 16 20 Rengöring och skötsel 22 Teknisk information

Läs mer

JAIME HAYON 1974- DESIGN MILJÖ OCH TESTER BESKRIVNING GARANTI MÅTT UTÖKAD GARANTI

JAIME HAYON 1974- DESIGN MILJÖ OCH TESTER BESKRIVNING GARANTI MÅTT UTÖKAD GARANTI FRI Fri är en fåtölj designad av Jaime Hayon Fri är utformad för att skapa en mysig känsla i alla miljöer Naturligtvis krävs det mer än en stol för att skapa en sådan stämning, men Fri är ett första steg

Läs mer

SGGMASTERGLASS. Ornamentglas med mönster för innovativ design SAINT-GOBAIN GLASS DESIGN

SGGMASTERGLASS. Ornamentglas med mönster för innovativ design SAINT-GOBAIN GLASS DESIGN SGGMASTERGLASS Ornamentglas med mönster för innovativ design SAINT-GOBAIN GLASS DESIGN SAINT-GOBAIN GLASS DESIGN SGG MASTERGLASS Mönster för ett sofistikerat spel mellan material och ljus. SGG MASTER-CARRÉ

Läs mer

INNEHÅLL SE DITT HUS MED NYA ÖGON 4 VITA HUS 14 RÖDA HUS 16 BLÅ HUS 18 GULA HUS 20 BRUNA HUS 24 SVARTA HUS 28 BEIGE HUS 30 MARKISFAKTA

INNEHÅLL SE DITT HUS MED NYA ÖGON 4 VITA HUS 14 RÖDA HUS 16 BLÅ HUS 18 GULA HUS 20 BRUNA HUS 24 SVARTA HUS 28 BEIGE HUS 30 MARKISFAKTA INSPIRATION SE DITT HUS MED NYA ÖGON Det finns så många fördelar med markiser. Ett solskydd som ger bättre inomhusklimat, skonar dina möbler och gör så att du slipper sitta och kisa i ditt eget hem. Fönstermarkisen

Läs mer

Research. Erikdalsbadets utomhusbad i Stockholm

Research. Erikdalsbadets utomhusbad i Stockholm Framtidens färg Framtidens färg kommer varken att handla om nya kulörer eller färgkombinationer, vilket tidigare ofta har kännetecknat en viss tidsperiod. I framtiden får färgen sin betydelse genom kontexten

Läs mer

Cristian Zuzunaga Kollektion

Cristian Zuzunaga Kollektion Cristian Zuzunaga Kollektion Cristian Zuzunaga Kollektion Hyllade designern Cristian Zuzunaga har skapat en färgrik textilkollektion för Kvadrat som består av design i tre olika utföranden: Skyline och

Läs mer

UPDATE/02. Textilplattor gjorda av växter? Rum i rummet. Design with Purpose. Bio-baserat nylon i Fotosfera. och kreativa golvzoner

UPDATE/02. Textilplattor gjorda av växter? Rum i rummet. Design with Purpose. Bio-baserat nylon i Fotosfera. och kreativa golvzoner Textilplattor gjorda av växter? Bio-baserat nylon i Fotosfera Rum i rummet och kreativa golvzoner Design with Purpose Nytt globalt varumärke UPDATE/02 Välkommen Till en ny värld. Nya möjligheter. Och ett

Läs mer

JAIME HAYON 1974- MILJÖ OCH TESTER DESIGN BESKRIVNING GARANTI VARIANTER OCH MÅTT UTÖKAD GARANTI

JAIME HAYON 1974- MILJÖ OCH TESTER DESIGN BESKRIVNING GARANTI VARIANTER OCH MÅTT UTÖKAD GARANTI SAMMEN Sammen är en mjuk och bekväm matstol designad av Jaime Hayon Sammen är lätt att tycka om eftersom det är en ärlig, modern och enkel stol - en bekväm stol som gör att du känner dig avslappnad och

Läs mer

Topphemligt Boende. Text Cecilia Öfverholm Foto Frederik Vercruysse

Topphemligt Boende. Text Cecilia Öfverholm Foto Frederik Vercruysse Topphemligt Boende Från övergivet hus till lyxbostad, galleri, restaurang och boutique. Graanmarkt 13 i Antwerpen blev Ilse Cornelissens och Tim Van Gelovens drömprojekt. Text Cecilia Öfverholm Foto Frederik

Läs mer

Vi möjliggör full kreativitet. Oslagbara detaljer på mattor för små och stora ytor

Vi möjliggör full kreativitet. Oslagbara detaljer på mattor för små och stora ytor Vi möjliggör full kreativitet Oslagbara detaljer på mattor för små och stora ytor C400 Velour C600 Velour C1000 Frisée PXL Carpets hela produktionsapparat är helt och hållet utvecklad för att leverera

Läs mer

MILJÖDEKLARATION MOMENT Fåtölj, 5-kryss Av Khodi Feiz

MILJÖDEKLARATION MOMENT Fåtölj, 5-kryss Av Khodi Feiz MOMENT Fåtölj, 5-kryss Av Khodi Feiz PRODUKTINFORMATION Moment är en fåtölj som stödjer olika typer av aktiviteter som att läsa en tidning, arbeta eller att inta en lättare måltid. Fåtöljen är gjord för

Läs mer

Hur vill du ha ditt nya utegolv? Underhållsfritt Stickfritt Slitstarkt Färgbeständigt Lång livslängd. Du ställer kraven. Vi har lösningen.

Hur vill du ha ditt nya utegolv? Underhållsfritt Stickfritt Slitstarkt Färgbeständigt Lång livslängd. Du ställer kraven. Vi har lösningen. Hur vill du ha ditt nya utegolv? Underhållsfritt Stickfritt Slitstarkt Färgbeständigt Lång livslängd Du ställer kraven. Vi har lösningen. Skönhet som varar Vackra, sköna och slitstarka golv finns inte

Läs mer

Fr på arbetsplatsen Bra akustik ån golv till tak

Fr på arbetsplatsen Bra akustik ån golv till tak Bra akustik på arbetsplatsen Från golv till tak Välmående och nöjda anställda är A och O i en verksamhet Varje år går miljontals arbetsdagar förlorade på grund av arbetsrelaterade skador och sjukdomar,

Läs mer

Konstnärliga Kosta Boda

Konstnärliga Kosta Boda Konstnärliga Kosta Boda 13 Augusti, 2014 Med en knivskarp känsla för det grafiska och det samtida har Sara Woodrow skapat sin första kollektion för Kosta Boda. Det målade glaset har länge varit ett av

Läs mer

JAIME Hayón 1974- MILJÖ OCH TESTER DESIGN BESKRIVNING MÅTT GARANTI

JAIME Hayón 1974- MILJÖ OCH TESTER DESIGN BESKRIVNING MÅTT GARANTI FAVN FAVN är en soffa designad av Jaime Hayón för Fritz Hansen. Favn är det danska ordet för kram och är resultatet av en kreativ dialog mellan den spanska designern och Fritz Hansen. JAIME Hayón 1974-

Läs mer

EDSBYN WHITE Möbler som består när kontoret förändras. 1

EDSBYN WHITE Möbler som består när kontoret förändras. 1 EDSBYN WHITE Möbler som består när kontoret förändras. 1 ViTa möbler för färgstarka kontor Till riktigt bra priser. Tidlös är visserligen ett ganska slitet ord. Men finns det egentligen en mer passande

Läs mer

MILJÖDEKLARATION SMALLROOM PLUS Soffa 1500 mm Av Ineke Hans

MILJÖDEKLARATION SMALLROOM PLUS Soffa 1500 mm Av Ineke Hans SMALLROOM PLUS Soffa 1500 mm Av Ineke Hans PRODUKTINFORMATION Smallroom är en soffa i linje med det framgångsrika O 2 asis-initiativet. Smallroom kan användas tillsammans i olika moduler, men kan stå för

Läs mer

Golvmärkning Ett komplett golvmärkningssytem för säkerhet och ordning Märksystem för lager Warehouse marking systems

Golvmärkning Ett komplett golvmärkningssytem för säkerhet och ordning Märksystem för lager Warehouse marking systems Golvmärkning Ett komplett golvmärkningssytem för säkerhet och ordning Märksystem för lager Warehouse marking systems www.kortsystem.se i Information Kortsystem har levererat märksystem till lager- och

Läs mer

Vi bjuder på några idéer Hör av dig för mer inspiration. Välkommen!

Vi bjuder på några idéer Hör av dig för mer inspiration. Välkommen! En förpackning behöver inte vara brun Förpackningar behöver inte vara bruna De kan vara stora, små, långa och korta Skimrande eller matta Vadderade eller inte Det beror lite på innehållet Det är bara

Läs mer

Tre träskikt och sju lager lack

Tre träskikt och sju lager lack Lita Parkettgolv Tre träskikt och sju lager lack Lita Parkettgolv är ett treskiktsgolv som limmas ihop med en miljövänlig limning. Ytskiktet på 3,5 mm är tillräckligt tjockt för att tåla flera omslipningar

Läs mer

Arne Jacobsen, 1958. Stol designade av Arne Jakobsen och tillverkade av Fritz Hansen.

Arne Jacobsen, 1958. Stol designade av Arne Jakobsen och tillverkade av Fritz Hansen. droppen Stolen Droppen designades 1958 av Arne Jacobsen som en del av inredningen i hans mästerverk, det legendariska SAS Royal Hotel i Köpenhamn Droppen tillverkades ursprungligen tillsammans med Svanen

Läs mer

MILJÖDEKLARATION DUO WOOD Barstol Av Patrick Norguet

MILJÖDEKLARATION DUO WOOD Barstol Av Patrick Norguet DUO WOOD Barstol Av Patrick Norguet PRODUKTINFORMATION Duo Wood är en liten stol med ett klart designspråk som är enkelt att läsa, formgiven av Patrick Norguet. Duo Wood är en naturlig fortsättning och

Läs mer

Purus Line. En väggnära golvbrunn för ett trendigt badrum. www.purusline.se

Purus Line. En väggnära golvbrunn för ett trendigt badrum. www.purusline.se Purus Line En väggnära golvbrunn för ett trendigt badrum Purus är sedan många år anslutet till Säker Vatteninstallation, Byggkeramikrådet och Golvbranschens Riksorganisation. Det gör valet tryggt, oavsett

Läs mer

Mattor med valfri design.

Mattor med valfri design. Mattor med valfri design. Mörkare och ofta gråa nyanser på en entrématta är så klart bra under hösten och vintern när mattan tar mycket stryk. Det är smutsigt ute och vi drar in både snö, slask och grus

Läs mer

LET THE STORY BEGIN... FÖREMÅL SOM HAR EN HISTORIA ATT BERÄTTA

LET THE STORY BEGIN... FÖREMÅL SOM HAR EN HISTORIA ATT BERÄTTA INSPIRATION 2013/2014 FÖREMÅL SOM HAR EN HISTORIA ATT BERÄTTA Ett bruksföremål från Living Story är en hyllning till det vackra, personliga och funktionella. Det är noga utvalt för att kunna vara en naturlig

Läs mer

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem.

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Foto www.willanordic.se 2 Höj livskvalitén. En villahiss betyder så mycket mer än att transportera sig från en våning till en annan. Det handlar om att njuta

Läs mer

QUARTZ HOVI GOLV MED HÖG PRESTANDA

QUARTZ HOVI GOLV MED HÖG PRESTANDA QUARTZ HOVI GOLV MED HÖG PRESTANDA Q UPOFLOOR QUARTZ GOLV MED HÖG PRESTANDA Enkelt att lägga och minimalt med spill Det PUR-förstärkta ytskiktet gör golvet enkelt att rengöra under hela dess livslängd

Läs mer

Open your mind, free your office.

Open your mind, free your office. Spacefulness Open your mind, free your office. 2 Spara utrymme med all-in-one kontorsarkiv 3 Kontorsarkivet som ger dig mer yta Spacefulness Vad skulle du göra om du kunde rensa ut hela kontoret och börja

Läs mer

Företaget Paola lenti Paola Lenti inomhus kollektion Mattor inomhus Felt Rugs Area Rugs Natural Rugs

Företaget Paola lenti Paola Lenti inomhus kollektion Mattor inomhus Felt Rugs Area Rugs Natural Rugs Företaget Paola Lenti producerar möbler och mattor för både indoor och outdoor. Företaget har genom ständig utveckling av nya material och nya produktionstekniker hittat en alldeles egen nisch i designvärlden.

Läs mer

Badrum. Skapar livsrum!

Badrum. Skapar livsrum! Badrum Skapar livsrum! 14 vackra badrum Jag ser badrumskoncepten som fristående enheter i bostadens respektive Designlinje men vill gärna rekommendera några speciella badrum som har designmässiga likheter

Läs mer

en dag med inspiration

en dag med inspiration en dag med inspiration 2014 en dag med inspirationion 2009 en dag med inspiration 2012 en dag med inspiration en dag med inspiration 2012 en dag med inspiration 2010 2013 1 2013-10-08 09.04 2014 Hösten

Läs mer

Mood Ledge Med trähylla

Mood Ledge Med trähylla Choose your Mood Choose your Mood Mood är en magnetbärande, minimalistisk och stilren skrivtavla i glas, som finns i 24 olika färger. Den svävande känslan förstärks genom de dolda beslagen och avsaknaden

Läs mer

Radisson Blu Riverside Hotel

Radisson Blu Riverside Hotel M O D E R N I N T E R I Ö R www.inredningsnyheter. se En specialbilaga från Modern Interiör Radisson Blu Riverside Hotel SPEKTAKULÄRT OCH INNOVATIVT IFS KONTOR MICROSOFT Intrum Justitia inreds med grön

Läs mer

Projekt, produkter och aktuellt från EFG No. 1 / 2006

Projekt, produkter och aktuellt från EFG No. 1 / 2006 Projekt, produkter och aktuellt från EFG No. 1 / 2006 case Hedmark, Norge produkt Miljömöbler reportage Stockholm Furniture Fair Bredd och design avgjorde Sparbanken Hedmark i Norge är den största banken

Läs mer

GE DIN HISSKORG EN NY FRÄSCH INREDNING. KONE ReFresh

GE DIN HISSKORG EN NY FRÄSCH INREDNING. KONE ReFresh GE DIN HISSKORG EN NY FRÄSCH INREDNING KONE ReFresh På bara några dagar kan din hiss få ett helt nytt utseende. Ger hissen i din lobby en välkomnande, hemtrevlig känsla? Ger den ett gott första intryck

Läs mer

Stockholm Furniture Fair 2011 PRESSMEDDELANDE från KLONG. Monter: A07:29

Stockholm Furniture Fair 2011 PRESSMEDDELANDE från KLONG. Monter: A07:29 Stockholm Furniture Fair 2011 PRESSMEDDELANDE från KLONG Vi har glädjen att i år visa en rad nyheter formgivna av Asshoff & Brogård, Britta Teleman, Eva Schildt och WIS design. Alla produkter har sin egen

Läs mer

MILJÖDEKLARATION STUDIO TWIN BEAM Fåtölj Av Ben van Berkel / UNStudio

MILJÖDEKLARATION STUDIO TWIN BEAM Fåtölj Av Ben van Berkel / UNStudio STUDIO TWIN BEAM Fåtölj Av Ben van Berkel / UNStudio PRODUKTINFORMATION Serien Studio är ett sittmöbelsystem, formgivet av UNStudio, som kan anpassas till olika behov och miljöer. Serien består av produkterna

Läs mer

Inredning för skolan. Matsal & uppehållsrum

Inredning för skolan. Matsal & uppehållsrum Inredning för skolan Matsal & uppehållsrum fika skoja mötas pausa återhämta planera Bänk Pausa Bord Pausa Äntligen paus... Såväl elever som lärare behöver pausa mellan lektionerna för att hämta ny energi.

Läs mer

Eric Kuster. Inredarnas. inredarnas hemligheter

Eric Kuster. Inredarnas. inredarnas hemligheter Inredarnas Hemligheter Eric Kuster Den nederländske inredningsdesignern Eric Kuster har skapat sin egen nisch genom myntandet av begreppet metropolitan luxury storstadslyx. Hans fingertoppskänsla för denna

Läs mer

ew York Praktfullt i 49 KRONOR 80 NOK

ew York Praktfullt i 49 KRONOR 80 NOK Stilguide ALLT FÖR EN DAG PÅ BRYGGAN Shopping HETASTE GRILLARNA I SOMMAR Trend SENASTE NYTT FRÅN MILANO EN DAG PÅ BRYGGAN GRILLARNA I SOMMAR NYTT FRÅN MILANO Stilguide Shopping Trend NUMMER 005 2013 ALLT

Läs mer

Våtbarriär - Ytskikt och tätskikt i ett G O D K Ä N D V Å T B A R R I Ä R. Butikens ex. våtbarriär. med design & funktion. Försäkringsbolagen

Våtbarriär - Ytskikt och tätskikt i ett G O D K Ä N D V Å T B A R R I Ä R. Butikens ex. våtbarriär. med design & funktion. Försäkringsbolagen Våtbarriär - Ytskikt och tätskikt i ett G O D K Ä N D V Å T B A R R I Ä R Butikens ex. Försäkringsbolagen En våtbarriär G O D K Ä N D med design & funktion våtbarriär Eterno GODKÄND Design som förändrar!

Läs mer

marmoleum LÄGGNINGSANVISNING

marmoleum LÄGGNINGSANVISNING marmoleum LÄGGNINGSANVISNING creating better environments LÄGGNINGSANVISNING Läggningsanvisning för Marmoleum click Allmän information Marmoleum Click har en ytbeläggning av linoleum som i huvudsak är

Läs mer

RBM Noor är den nya serien matsals- och konferensstolar.

RBM Noor är den nya serien matsals- och konferensstolar. RBM Noor är den nya serien matsals- och konferensstolar. Ett brett sortiment med färgstarka stolar som passar in i alla rum och miljöer. En modern klassiker med det där lilla extra som genom funktion och

Läs mer

Primärvårdens värdskap Ett vänligt och professionellt bemötande i en harmonisk miljö. Forsythiadokumentet. Primärvården Göteborg

Primärvårdens värdskap Ett vänligt och professionellt bemötande i en harmonisk miljö. Forsythiadokumentet. Primärvården Göteborg Primärvårdens värdskap Ett vänligt och professionellt bemötande i en harmonisk miljö. Forsythiadokumentet Syftet med Forsythiaprojektet har beslutat sig för att tydliggöra sin roll som primär vårdgivare

Läs mer

Sparring entreprenören som blev ett begrepp

Sparring entreprenören som blev ett begrepp Svensk klassiker sedan 2015 Sparring entreprenören som blev ett begrepp Birger Sparring var en stor svensk entreprenör och innovatör. Redan på 1930-talet grundade han Sparring AB och utvecklade samt patenterade

Läs mer

NYA BADRUM ONYX, AQUALON & FORZA SÄKERT, SNYGGT & PRISVÄRT! Golv och vägg för våta utrymmen

NYA BADRUM ONYX, AQUALON & FORZA SÄKERT, SNYGGT & PRISVÄRT! Golv och vägg för våta utrymmen NYA BADRUM SÄKERT, SNYGGT & PRISVÄRT! ONYX, AQUALON & FORZA Golv och vägg för våta utrymmen Vitt ger plats för andrum och väldigt mycket njutning VISSTE DU ATT VÅR KOLLEKTION innehåller 32 golv, 18 väggar

Läs mer

Funktion kommunikation design.

Funktion kommunikation design. Entrémattor. Funktion kommunikation design. Hyr entrémattor Funktion som lönar sig. Omkring 80 % av all smuts och damm som finns i era lokaler kommer in via skorna. Därför är det en mycket god idé att

Läs mer

SOLSKYDD. kvalitetsprodukter från

SOLSKYDD. kvalitetsprodukter från SOLSKYDD 2011 kvalitetsprodukter från FÖNSTERMARKISER FÖNSTERMARKISER STOPPAR 80 TILL 90 PROCENT AV SOLENS STRÅLNING. De ger ett svalt och skönt klimat inomhus samtidigt som de skonar inredning, golv,

Läs mer

KÅBE CORAL. Ordertelefon 0585-255 50 www.kabe-mattan.se

KÅBE CORAL. Ordertelefon 0585-255 50 www.kabe-mattan.se KÅBE CORAL Ordertelefon 0585-255 50 www.kabe-mattan.se FRÅN PRAKTISK OCH FUNKTIONELL... Antal steg för att stoppa 90% av smutsen Gata (standard) smuts Strand sand Extrem lera...till ATTRAKTIV OCH SPECIELL

Läs mer

Skapa din egen Touch. tillsammans med Magasin friend of brands

Skapa din egen Touch. tillsammans med Magasin friend of brands Skapa din egen Touch tillsammans med Magasin friend of brands Från idé till verklighet ett koncept som stärker ert varumärke Vår affärsidé är att jobba för och med våra kunder och tillsammans stärka ert

Läs mer

RubberShell Självhäftande gummiduk

RubberShell Självhäftande gummiduk RubberShell Självhäftande gummiduk RubberShell Ny teknologi för snabbare, enklare och säkrare tätning av byggnader. RubberShell är en nyutvecklad, kraftfull och självhäftande gummiduk i EPDM för byggnaders

Läs mer

MONTERINGSANVISNING FÖR ARTISAN RULLVARA

MONTERINGSANVISNING FÖR ARTISAN RULLVARA 1 (2) Materialet Materialet är en vävd vinylmatta som har en baksidesbeläggning av glasfiberarmerad vinyl. Följ därför de anvisningar från GBR som gäller vinylmattor för montering och val av lim. Eftersom

Läs mer

Bygg i limträ. Vi har gjort det enklare.

Bygg i limträ. Vi har gjort det enklare. Bygg i limträ. Vi har gjort det enklare. Limträ. Styrka, formstabilitet och skönhet. Limträ är ett byggmaterial som skapar möjligheter. Både för professionella yrkesmän och hemmabyggare med visioner om

Läs mer

FÄRGFABRIKEN / Petra Gipp arkitektur

FÄRGFABRIKEN / Petra Gipp arkitektur Grovkornig minimalism på Färgfabriken Utställningshallen Färgfabriken i Stockholm har genomgått en totalrenovering. RUM har träffat arkitekten Petra Gipp som ritat det mesta. Ett helhetsansvar man sällan

Läs mer

Sara Szyber. Sara Szyber Inredningsarkitekt

Sara Szyber. Sara Szyber Inredningsarkitekt Sara Szyber Inredningsarkitekt utbildad på Konstfack. Gör bland annat produkter för Design House Stockholm och Formtanke. Arbetar också regelbundet med utställningar i samarbete med bland andra Futurniture

Läs mer

NOVA PRO utdragssystem

NOVA PRO utdragssystem NOVA PRO utdragssystem Det kompletta programmet för lådor med precision och individualitet. www.grass.eu NOVA PRO utdragssystem Nova Pro Originalet Klassikern som inspirerar även morgondagens design. Hur

Läs mer

Oscarssons. i småland

Oscarssons. i småland Oscarssons Möbel design & Tillverkning i småland 1 2 Besök vår webb! www.oscarssonsmobel.se Genuint & äkta Vi har valt att inte tumma på den kvalitet som svensk tillverkning ger. Vi använder ek som fått

Läs mer

Industrigolv. Tilltalande skydd för golv och väggar. Högsta kvalitet för krävande industrier. För utrymmen med specifi ka krav

Industrigolv. Tilltalande skydd för golv och väggar. Högsta kvalitet för krävande industrier. För utrymmen med specifi ka krav Industrigolv Tilltalande skydd för golv och väggar Högsta kvalitet för krävande industrier För utrymmen med specifi ka krav Någon du kan lita på Välkommen till Indufl oor med fogfria lösningar för industrigolv

Läs mer

SAGA Kontor och Konferens möbler för kontor och hemmiljö

SAGA Kontor och Konferens möbler för kontor och hemmiljö SAGA Kontor och Konferens möbler för kontor och hemmiljö Stockholm Furniture Fair 2014 Bruno Mathsson ritade sits och rygg till våra stolar med avsikten att man obehindrat skall kunna ha en god kroppshållning

Läs mer

light guide Hur man belyser en smyckesbutik

light guide Hur man belyser en smyckesbutik light guide Hur man belyser en smyckesbutik Ljussätt varje detalj Kunder kan ha många känslor och vara fyllda av förväntan när de går in i en smyckesbutik. Det kan vara ett par som letar efter förlovningsringar

Läs mer

CHARLOTTE HENRIKSSON, FORMGIVARE HAND

CHARLOTTE HENRIKSSON, FORMGIVARE HAND FÖR MIG ÄR HAND EN SYMBOL FÖR KÄRLEK. SMYCKEN TILL DEN PERSON DU ÄLSKAR ALLRA MEST. TIDLÖS OCH STILFULL DESIGN MED UNIKA DETALJER LADDADE MED KÄRLEK. DEN NYA KOLLEKTIONEN FÖR HAND SKALL LEVA ETT LYCKLIGT,

Läs mer

FlexiDome-kameror Perfekta bilder på alla platser. Bosch FlexiDome-lösningar med Dinion-kameraprestanda

FlexiDome-kameror Perfekta bilder på alla platser. Bosch FlexiDome-lösningar med Dinion-kameraprestanda FlexiDome-kameror Perfekta bilder på alla platser Bosch FlexiDome-lösningar med Dinion-kameraprestanda Ingen situation är för svår Tror du att din situation är för krävande för en domkamera? Dags att tänka

Läs mer

Flexit - det enkla utställningssystemet för tygbilder En produkt av Big Image Systems

Flexit - det enkla utställningssystemet för tygbilder En produkt av Big Image Systems Flexit - det enkla utställningssystemet för tygbilder En produkt av Big Image Systems Hur & varför kom Flexit till? På Big Image jobbar vi med en enda sak, men på tusen olika sätt. Det är stora bilder

Läs mer

Stockholm Waterfront Congress Centre presenterar möjligheternas arena

Stockholm Waterfront Congress Centre presenterar möjligheternas arena Stockholm Waterfront Congress Centre presenterar möjligheternas arena Stockholm Waterfront Congress Centre är Sveriges nyaste och mest mångsidiga arena för större möten och evenemang. Med den djärva arkitekturen

Läs mer

Golv och paneler från hjärtat av Lappland

Golv och paneler från hjärtat av Lappland Golv och paneler från hjärtat av Lappland ARVET 3 Naturlig kvalitet kommer inte utan starka rötter. Familjen Abrahamsson. Från vänster Monica, Krister, Daniel, Marcus och Patrik. Trä är ett levande material.

Läs mer

XS4 2.0 RE-VOLUTION XS4 MINI. http://xs4mini.saltosystems.com/home-sv/ www.evvasalto.se LIMITED EDITION PRINT

XS4 2.0 RE-VOLUTION XS4 MINI. http://xs4mini.saltosystems.com/home-sv/ www.evvasalto.se LIMITED EDITION PRINT XS4 2.0 RE-VOLUTION XS4 MINI http://xs4mini.saltosystems.com/home-sv/ www.evvasalto.se LIMITED EDITION PRINT XS4 MINI DESIGN XS4 MINI DESIGN : Modern och stilren design är SALTO:s varumärke. Med XS4 Mini

Läs mer

Modern Betong. Fogfria golvlösningar. Hållbara och dekorativa golv i polyuretan, epoxi och Ucrete

Modern Betong. Fogfria golvlösningar. Hållbara och dekorativa golv i polyuretan, epoxi och Ucrete Modern Betong Fogfria golvlösningar Hållbara och dekorativa golv i polyuretan, epoxi och Ucrete Polyuretan Den mest övertygande egenskapen hos polyuretan är dess förmåga att tillmötesgå olika krav genom

Läs mer

Ta in naturens färger. Akutex FT kulörkollektion

Ta in naturens färger. Akutex FT kulörkollektion Ta in naturens färger Akutex FT kulörkollektion Ta in naturens färger Akutex FT kulörkollektion Under utvecklingen av denna nya färgkollektion, kontaktade vi en grupp europeiska inredningsdesigners, arkitekter

Läs mer

Skiffergrå 90x150 cm 79226 Skiffergrå 130x200 cm 79225

Skiffergrå 90x150 cm 79226 Skiffergrå 130x200 cm 79225 Mattor 183 3M Nomad Aqua 4500 Används som sekundärmatta, inomhus vid låg trafik. Randigt mönster som tar bort och gömmer stora mängder fin smuts och fukt. Kantad runt om, vinylbaksida. Tjocklek 6 mm. Antracitgrå

Läs mer

MILJÖDEKLARATION GATE Soffa 3-sits, dubbel Av Claesson Koivisto Rune

MILJÖDEKLARATION GATE Soffa 3-sits, dubbel Av Claesson Koivisto Rune GATE Soffa 3-sits, dubbel Av Claesson Koivisto Rune PRODUKTINFORMATION Föreställ dig en soffa att spendera ett par minuter i medan du väntar på en vän, förbereder dig för ett möte eller gör dig redo för

Läs mer

Ljusdesignen i Sveriges snyggaste kontor Ett samtal med ljusdesigner Ronnie Eckervig om Microsofts prisvinnande huvudkontor.

Ljusdesignen i Sveriges snyggaste kontor Ett samtal med ljusdesigner Ronnie Eckervig om Microsofts prisvinnande huvudkontor. Ljusdesignen i Sveriges snyggaste kontor Ett samtal med ljusdesigner Ronnie Eckervig om Microsofts prisvinnande huvudkontor. Text: Rebel Light AB Foto: Jason Strong Microsoft Sveriges snyggaste kontor

Läs mer

Modernisering och nyproduktion En snygg hissinteriör behöver inte vara dyr! Här visar vi 28 arkitektritade hisskorgar som byggs med rationell

Modernisering och nyproduktion En snygg hissinteriör behöver inte vara dyr! Här visar vi 28 arkitektritade hisskorgar som byggs med rationell Modernisering och nyproduktion En snygg hissinteriör behöver inte vara dyr! Här visar vi 28 arkitektritade hisskorgar som byggs med rationell modulariserad teknik. Tre enkla steg Hissinteriören, som står

Läs mer

Inter IKEA Systems B.V. 2008 FRÅN EN LITEN STAD I SVERIGE TILL EN HEL VÄRLD AV BREVLÅDOR. ikea katalogen. IKEA.se

Inter IKEA Systems B.V. 2008 FRÅN EN LITEN STAD I SVERIGE TILL EN HEL VÄRLD AV BREVLÅDOR. ikea katalogen. IKEA.se Inter IKEA Systems B.V. 2008 FRÅN EN LITEN STAD I SVERIGE TILL EN HEL VÄRLD AV BREVLÅDOR. ikea katalogen IKEA.se Den 58:e IKEA katalogen trycks i 198 miljoner exemplar, på 27 språk och i 52 utgåvor. Den

Läs mer

WE LOVE VINYL. Kollektion 2015 SLITSTARKT I VARDAGEN HEMMA. PHTHALATE FREE Technology. *except for recycled content

WE LOVE VINYL. Kollektion 2015 SLITSTARKT I VARDAGEN HEMMA. PHTHALATE FREE Technology. *except for recycled content WE LOVE VINYL Kollektion 2015 SLITSTARKT I VARDAGEN HEMMA PHTHALATE FREE Technology *except for recycled content Tarkett Extra / Remy Black White DEN NYA GENERATIONENS VINYLGOLV Starfloor Click 30 / Retro

Läs mer

MILJÖDEKLARATION MONO LIGHT Stol Av Claesson Koivisto Rune

MILJÖDEKLARATION MONO LIGHT Stol Av Claesson Koivisto Rune MONO LIGHT Stol Av Claesson Koivisto Rune PRODUKTINFORMATION Mono Light stol är formgiven av Claesson Koivisto Rune. Det typiska golvmeds-stativet på vilket stolsitsen hänger är fortfarande högst närvarande

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret Göteborg. Stadsbyggnadskontoret Göteborg

Stadsbyggnadskontoret Göteborg. Stadsbyggnadskontoret Göteborg Välkommen hem Äppelträdgården är inget vanligt bostadsområde, hastigt hoprafsat för att tjäna snabba pengar. Så vill vi inte jobba. Därför började vi med att verkligen tänka efter: hur ser ett optimalt

Läs mer

Golvplattor KMAB 200803-03

Golvplattor KMAB 200803-03 Golvplattor KMAB 200803-03 Iron black Tack vare en ny tillverkningsmetod så kan golvplattor tillverkas till hållbara och slitstarka mosaikplattor i magnetit. Pressningen bygger på en teknik med endast

Läs mer

En stolt historia för en storartad framtid.

En stolt historia för en storartad framtid. En stolt historia för en storartad framtid. Femtio år med övertygelse att människan blir gladare och vänligare i vackra, triv samma miljöer. Under vår resa har vi arbetat för att skapa skönare offentliga

Läs mer

Bänkskivor som är värda att mötas runt. Laminat Corian Granit och kompositsten Glas Massivträ Terrazzo och betong Stål Diskhoar

Bänkskivor som är värda att mötas runt. Laminat Corian Granit och kompositsten Glas Massivträ Terrazzo och betong Stål Diskhoar Bänkskivor som är värda att mötas runt Laminat Corian Granit och kompositsten Glas Massivträ Terrazzo och betong Stål Diskhoar Innehållsförteckning Laminat............... 3 Kompaktlaminat........ 4 Corian................

Läs mer

PURUS LINE, TILE INSERT

PURUS LINE, TILE INSERT DESIGNBRUNNAR PURUS LINE, TILE INSERT DITT PERSONLIGA VAL Man ska trivas i badrummet. Platsen där man både startar och avslutar dagen. Purus designbrunnar är exempel på hur kreativitet och utveckling kan

Läs mer

på lekplatser, skolgårdar eller trafikmiljöer

på lekplatser, skolgårdar eller trafikmiljöer Royal Grass på lekplatser, skolgårdar eller trafikmiljöer Royal Grass är en internationellt etablerad och ledande aktör inom konstgräs. Med stort fokus på att leverera högsta kvalitet och optimala lösningar

Läs mer

klassisk vinterskrud villa i belysning heta kaxigt i färg lys upp din trädgård arkitektritat på landet renoveringstips skapa egna grupper

klassisk vinterskrud villa i belysning heta kaxigt i färg lys upp din trädgård arkitektritat på landet renoveringstips skapa egna grupper FÖR DIG SOM SKA BYGGA om OCH RENOVERA! VÅRT NYA HUS Nr.12 2012 belysning lys upp din trädgård teveprofilen Andrea engsäll inreder med detaljer vinterväxter skapa egna grupper 14 heta kaminer GÖR om köket

Läs mer

TORKMATERIAL IKATEX BOX. ikatex TEXTILA TORKDUKAR AV HÖG KVALITET I PRAKTISK FÖRPACKNING

TORKMATERIAL IKATEX BOX. ikatex TEXTILA TORKDUKAR AV HÖG KVALITET I PRAKTISK FÖRPACKNING TORKMATERIAL ikatex IKATEX BOX TEXTILA TORKDUKAR AV HÖG KVALITET I PRAKTISK FÖRPACKNING Ikatex är en serie av textila, högklassiga torkdukar för den mest krävande användaren. Torkdukarna klarar hårda krav

Läs mer

Modern kontinental LET THE STORY BEGIN... FÖREMÅL SOM HAR EN HISTORIA ATT BERÄTTA

Modern kontinental LET THE STORY BEGIN... FÖREMÅL SOM HAR EN HISTORIA ATT BERÄTTA INSPIRATION 2014 Modern kontinental FÖREMÅL SOM HAR EN HISTORIA ATT BERÄTTA Ett bruksföremål från Living Story är en hyllning till det vackra, personliga och funktionella. Det är noga utvalt för att kunna

Läs mer

ENTRADA II. Entrada II 3

ENTRADA II. Entrada II 3 ENTRADA II 2 Entrada II Entrada II 3 ENTRADA II Nu öppnar vi dörren till något nytt. Tar något bra och gör det ännu bättre. Entrada II är en vidareutveckling av en populär arbetsstol. Ett nytt kapitel

Läs mer

INSTRUMENT- FABRIKEN

INSTRUMENT- FABRIKEN KONTOR LAGER Projekt INSTRUMENT- FABRIKEN 12-4000m 2 NORRA ULVSUNDA I BROMMA erbjuder ett fantastiskt läge i ett expansivt och centralt område med goda kommunikationer - till mycket konkurrenskraftiga

Läs mer

Experterna på Mattservice. www.initial.se

Experterna på Mattservice. www.initial.se Experterna på Mattservice www.initial.se Varför ska du ha entrémattor? 80 % av all smuts kommer utifrån 5 % via luften 15 % bildas av människorna inne i byggnaden En matta är som en papperskorg Den fylls

Läs mer

Pressinformation Form 12

Pressinformation Form 12 Pressinformation Form 12 Stockholm furniture fair 2015 form12.se Med bakgrund i ett av Sveriges mest välrenommerade möbelvarumärken blandar Form 12 sin erfarenhet av vad som verkligen säljer med nya kreativa

Läs mer

furniture in time presented by Hans K

furniture in time presented by Hans K furniture in time presented by Hans K Rötter från Hyssna - från Hyssna till ett framgångsrikt internationellt möbelproducerande designföretag För den som är intresserad av möbler väcker namnet Hyssna direkt

Läs mer

När du tänker hiss i dina projekt. Tänk Aritco! Plattformshissar för offentlig miljö och villahissar för privata hem.

När du tänker hiss i dina projekt. Tänk Aritco! Plattformshissar för offentlig miljö och villahissar för privata hem. När du tänker hiss i dina projekt. Tänk Aritco! Plattformshissar för offentlig miljö och villahissar för privata hem. Aritco plattformshissar enklare, mer valmöjligheter och till lägre kostnad. Aritco

Läs mer

DIN MEST KOMPLETTA LEVERANTÖR.

DIN MEST KOMPLETTA LEVERANTÖR. DIN MEST KOMPLETTA LEVERANTÖR. VÄLKOMMEN TILL VÅR VÄRLD Att delta på mässor är en investering, och som med alla investeringar ska den naturligtvis ge resultat. Vi på L-Konsult Exhibition är specialister

Läs mer

SORTIMENT. WZ introducerar bambu i kontorsvärlden. WZ Office AB www.wzoffice.se

SORTIMENT. WZ introducerar bambu i kontorsvärlden. WZ Office AB www.wzoffice.se SORTIMENT 2006 WZ introducerar bambu i kontorsvärlden. WZ Office AB www.wzoffice.se "Framtidens möbler är estetiskt tilltalande och har funktioner som stödjer användaren i sitt arbete. De ska vara lätta

Läs mer

Estetik och kvalitet. med ansvar för helheten. www.cchoganas.se

Estetik och kvalitet. med ansvar för helheten. www.cchoganas.se Estetik och kvalitet med ansvar för helheten www.cchoganas.se Vi älskar kakel och klinker! Visst är det härligt att vara förälskad! Den där pirrande känslan som är så speciell. Men det finaste är när

Läs mer

ARDEX LAMIHEAT DEN OPTIMALA VÄRME- LÖSNINGEN FÖR TRÄGOLV PÅ SÄKRA GRUNDER

ARDEX LAMIHEAT DEN OPTIMALA VÄRME- LÖSNINGEN FÖR TRÄGOLV PÅ SÄKRA GRUNDER ARDEX LAMIHEAT DEN OPTIMALA VÄRME- LÖSNINGEN FÖR TRÄGOLV PÅ SÄKRA GRUNDER Presentation av ARDEX och ARDEX Lamiheat. ARDEX har den tekniska kompetensen ARDEX har med Lamiheatmattan löst problemet med kall

Läs mer

ANSVARSFULL ARKITEKTUR

ANSVARSFULL ARKITEKTUR OM WHITE ANSVARSFULL ARKITEKTUR Människans inverkan får allt tydligare konsekvenser för det ekologiska system vi alla tillhör. Aldrig har en generation behövt bry sig så mycket om vad som händer med jorden

Läs mer